<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf 1 december 2009 t/m 31 mei 2010)

heden t/m juni 2010 | mei 2010 t/m december 2009 | november t/m mei 2009 | 26 mei 2009 t/m 1 januari 2009 | 30 december 2008 t/m 4 september 2008 | 30 augustus 2008 t/m 27 maart 2008 | 27 maart 2008 t/m 15 december 2007 | 15 december 2007 t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003 

29 mei 2010

FIT Boys F1 en E5: KAMPIOENEN!!!!

(foto: Ronald Lutgers).

Op de foto vlnr: Kevin Eising (leider), Gerjan Bakker, Jeroen Metselaar, Arish Strijker, David Götz, Luuk Westerhoek, René Bening (leider), Owen van der Werff, Raoul Beuving, Nathanael Prins en Tim Lutgers.

Fit-Boys F1 sluit seizoen af bij Piccola Roma!

Dankzij het kampioenschap van Fit f1 mochten de helden van f1 gezamelijk eten bij hun Leidert Rene!Om 17 uur druppelden de eersten binnen en de rest volgden al snel!Er kon gelijk begonnen worden met het beleggen vd pizza's! (heb al wat gescout voor de toekomst!....) Naar het beleggen kon er gebakken worden en erna was het heerlijk smullen! Ook werd er vor drinken gezorgd!En toen iedereen het op had werd er nog ijs voor gezet!Ook dit ging met gemak naar binnen, Nadat iedereen zijn buikje vol had werd er door mij nog een laatste woordje gedaan en werden Robert en Raffie bedankt voor dit geweldige eten!Dankzij de sponsering van Piccola werd alles mogelijk gemaakt!

Wou verder nog ff zeggen dat Kevin en Ik een geweldig jaar hebben gehad!Met een zeer leuke groep,met soms zeer goed voetbal!Zet dit door in de E's!!!!Ook ouders en opa en oma's bedankt!Het verkrijgen van vervoer en het wassen was in geen geval een probleem!Alles liep in goede banen! Nogmaals dank!Deze jongen blijft bij de F1,en trainer Kevin gaat richting de D's! Goede vakantie en maby tot zaterdag!

Groetjes Rene (Pietje).

Fit Boys E5 Kampioen!Na een spannende strijd met LEO(Loon) E9 kwam Fit Boys E5 uiteindelijk als winnaar uit de bus. 3 wedstrijden voor het einde van de competitie waren er voor beide teams nog kans voor het kampioenschap. Beide teams hadden 18 punten. 22 mei werd een belangrijke wedstrijd gespeeld. LEO kwam op bezoek in Beilen. Beide teams vochten om het kampioenschap. Na een leuke pot voetbal nam LEO de overwinning mee naar huis (2-4). Op dit moment stond LEO bovenaan. Woensdag 26 mei kwam de return bij LEO. Deze moest worden gewonnen door Fit Boys E5 om nog kans te maken op het kampioenschap. Dit gebeurde ook er werd met 1-3 gewonnen en beide teams hadden weer evenveel punten 21 wel te verstaan. 29 mei; De beslissingswedstrijd, Fit Boys speelde thuis tegen VKW E7 en LEO ging op bezoek bij Annen. Fit Boys was aan het begin van de wedstrijd al virtueel kampioen. Fit Boys E5 had een doelsaldo van 52 voor 16 tegen en LEO E9 een doelsaldo van 45 voor 16 tegen. LEO moest met 8 doelpunten verschil winnen, dit gebeurde ook, ze wonnen met 2-10. Alleen Fit Boys gooide roet in het eten: het won met maar liefst 19-0 van VKW E7 en werd zo kampioen.

Gegroet TROTSE Trainer Michel!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

22 mei 2010

FIT Boys 4 verliest, 5e droogt BSVV 4 af, MC1 wint weer, FIT Boys F4 speelt toernooi in Pesse.

(foto's: Maurits Beuling, kijk voor alle foto's toernooi F4 in het Fotoalbum).

FIT Boys 4 ging op bezoek in Smilde bij Smilde'94 3 en verloor met 4 - 2.

De Keurslager Veenkamp-equipe moest nog even verder reizen naar Bovensmilde om tegen BSVV 4 te spelen. Speler Maurits doet verslag: 

Twee weken geleden werd thuis nog met 2 - 4 verloren van BSVV 3/4, maar nu kwam BSVV 4 in de baan aangevuld met enkele spelers van onderaf. Al snel bleek dat FIT Boys 5 deze warme lentemiddag de bovenliggende partij was. Al snel werd het 0 - 1 en FIT Boys combineerde prima en was voetballend enkele maatjes te groot voor BSVV 4. Wout Flokstra schoof steeds goed door op het middenveld om daar Carl, hij deed de laatste wedstrijd ook mee, te ondersteunen. Bij rust stond de teller al op 0 - 5. Bij de 0 - 4 was er met name aan de kant bij de begeleiding (Kees en Geert) en de reservespelers extra vreugde. Arjan Scheper scoorde deze 0 - 4 en hiermee kwam het doelsaldo voor van FIT Boys 5 op 100! Leuk detail: dit was een vervroegd verjaardagscadeau voor Arjan, die 23 mei jarig is. De tweede helft bleef FIT Boys rustig doorcombineren, nu met Aard Zuring voor Wout in plaats en Hein voor Hans. De teller liep door naar 0 - 7. Met nog 15 minuten op de klok mocht Opa Maurits ook nog even invallen. Hij kampt al weken met een rugblessure, maar nam de mid-mid plek over van Carl die doorschoof naar de spits zodat clubtopscoorder Marcel de Bruijn naar de kant kon. Marcel maakte er 30 dit seizoen! Het werd ook nog 0 - 8 en een schot van Hein op de buitenkant paal was de laatste kans. 

Het seizoen zit er op voor de Keurslager Veenkamp-equipe. Wat rest is nog het weekend Schiermonnikoog volgend weekend. FIT Boys leek wel een beetje het Ajax van deze klasse. Het scoorde totaal 104 maal en kreeg 48 tegen. Marcel de Bruijn (30), Kees Beukema (19) en Carl Drenth (16) scoorden samen 65 keer. Marcel en Kees als echte spitsen en Carl of opkomend van achteruit of het middenveld of ook als spits. Volgens seizoen gaan we wederom voor de prijzen en mits de trainingsopkomst goed blijft het hele seizoen, iedereen blessurevrij blijft en we met een beetje regelmatige bezetting op zaterdag zitten, dan.... Wie weet staan we aan het einde van seizoen 2010/2011 wel met een prijs....

FIT Boys MC1 doet het in de voorjaarscompetitie erg goed. Ditmaal werd er met 2 - 1 gewonnen van Gasselternijveen MC1.

FIT Boys F5 had een toernooi in Pesse. Leider Maurits doet verslag:

Op de foto staand v.l.n.r. Maurits Beuling (leider), Jelmer van Dijk, Renzo van der Kleij, Koen Westerhof, Ilse Poorte en Thijs Hofman. Zittend v.l.n.r. Ilja Beuling, Maddy Flokstra, Tobian Kooistra, Mike Jonink en Wout Bazuin.

Het was prachtig zonnig lenteweer en het toernooi was prima georganiseerd. De mannen en vrouwen van F4 kwamen helaas driemaal sterke, grote (2e/3e jaars F-jes (het leken soms wel E-pupillen)) tegenstanders tegen en wisten niet te winnen. Eénmaal was LTC F6 de tegenstander en toen ontstond er een gelijkopgaande strijd, die eindigde in 2 - 2. Maddy Flokstra scoorde prachtige via onderkant lat en de andere was van Tobian Kooistra of Ilse Poorte (bleef onduidelijk). Omdat F3 (viel in voor F5) maar 4 spelers had, moesten er steeds 3 van F4 bij F3 meedoen. Sommige F4-spelers speelden zo 6 wedstrijden (1,5 uur) en de laatste wedstrijd ging het kaarsje bij de meesten uit. wat reste was de prijsuitreiking met een mooie beker en een vaantje als aandenken. E1 en F1 werden, als de info klopt, eerste in hun poule. Netjes!

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

18 mei 2010

Houdini-act FIT Boys 5 levert drie punten op, DA1 winnen van studentes.

De Keurslager Veenkamp-equipe speelt nog 2 wedstrijden dit seizoen en dinsdagavond was de eerste thuis tegen Borger 3. Nog niet geheel compleet qua spelers werd de strijd aangebonden met laagvlieger Borger. Bij rust stonden de mannen van leiders Kees en Geert tegen een 1 - 3 achterstand aan te kijken. En na rust werd het nog erger toen de tussenstand op een gegeven moment opliep naar 2 - 5. Bij wat zich vervolgens voltrok op sportpark Noord-West zou Houdini zijn vingers aflikken. FIT Boys toverde een ware ontsnappingsact uit de hoge hoed en met de nodige energie en goed voetbal werd de achterstand ingelopen. Na 90 minuten stond er 6 - 5 op het scorebord en bleven de drie punten toch in Beilen. Kees Beukema scoorde 3 maal, Marcel 'topscoorder' de Bruijn 2 maal en Borger scoorde naast de 5 doelpunten in het goede doel ook nog 1 maal in het verkeerde doel.

Saillant detail aan het seizoen van het 5e is de doelpuntenproductie. Marcel, Kees en Carl Drenth hebben er samen al 58 in liggen en de teller voor het 5e staat op 96. Zullen de matadoren van het 5e de magische grens van 100 doelpunten gaan halen? Zaterdag maar zo compleet mogelijk (Johannes, laat die kwast maar even liggen, Albert Vos, Herwin Kamps en Jan Eising intapen die benen!) afreizen naar Bovensmilde om BSVV 3/4 klop te geven met in ieder geval 4 doelpunten voor.

De C1000 Mulder-meiden speelden thuis tegen de studentes van Knickerbockers DA4 en wonnen keurig met 6 - 3. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

15 mei 2010

FIT Boys 4 verliest nipt, 5e zet gelijkspel uit bij Muntendam thuis recht (5 - 2).

FIT Boys 4 ging op bezoek bij BSVV 3 dat door het niet spelen van BSVV 4 genoeg spelers had. Er werd met 2 - 0 verloren van deze middenmoter.

FIT Boys 5 kreeg bezoek van Muntendam 2 en had nog wat recht te zetten. Tijdens de uitwedstrijd was de stand bij rust 0 - 1. Omdat Muntendam 1 vrij was, kwam Muntendam 2 de tweede helft versterkt binnen de lijnen. FIT Boys 5 hield het lang vol maar moest in de 87e minuut capituleren (1 - 1). Vandaag waren de voortekenen niet al te best. Afwezig waren: Maurits (rug), Sjoerd (enkel), Jan Schepel (weekend weg), Carl (bij Emmen D1), Johannes (klussen nieuw huis), Albert Vos (geblesseerd), Herwin Kamps (achillespezen) en Jan Eising (blessure). Maar gelukkig waren Marcel, Hans, Andre, Aard, Douwe, Hein, J.B., Klaas, Auke, Albert, Jan van V., Kees, Jan B. er wel en werden aangevuld met A-junioren Mark Visser, Ronald Sikkema en Marten Oldersma.

Met name deze laatste had het deze middag behoorlijk op zijn heupen. Bij rust stond het 5e met 2 - 0 voor en hield deze voorsprong in de tweede helft, ondanks dat Muntendam 1 vrij was, vast. Na de 3 - 0 viel nog wel de 3 - 1 en de 3 - 2, maar daarna liep de Keurslager Veenkamp-equipe uit naar 5 - 2. Zoals gezegd was Marten Oldersma prima op dreef en scoorde er drie. Marcel de Bruijn, bezig aan een productief seizoen en op jacht naar de prijs voor meest scorende speler bij FIT Boys, scoorde éénmaal. Ook Hans Leegstra scoorde éénmaal.

Opvallende uitslag bij FIT Boys E1. Er werd met maar liefst 0 - 20 gewonnen van JV Oostenburg E2.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

10 mei 2010

Geranium actie voor het 1e jaar groot succes.

(foto's: Maurits Beuling)

Hartelijk dank aan al die dames, heren, jongens, meisjes die zich ingezet hebben voor deze jaarlijks terugkerende Actie. In het bijzonder de leiders die aanwezig waren bij de 1e uitleg van deze actie en die er mede voor gezorgd hebben dat het 1e jaar er meteen staat.

Er  werden  ruim 3300 geraniums verkocht. De hoofdsponsor kocht er nog eens 700 voor al die moeders die met Moederdag een bloemetje mochten ontvangen en als dank van vertrouwen dat zij genoten hebben de afgelopen vier jaar. Dit zorgt ervoor dat de clubkas € 4850 bij kan schrijven op de rekening.  

Nogmaals hartelijk dank en voor volgend jaar verwacht ik dat wij dit totaal ruimschoots weer gaan overtreffen mede doordat de bloemen van goede kwaliteit zijn.

Eli van Berkel.

<<<TOP>>>

8 mei 2010

FIT Boys Bengels spelen eerste veldwedstrijd tegen HHC Bengels gelijk (5 - 5).

(foto's: Maurits Beuling, kijk voor alle foto's in het Fotoalbum).

Zaterdagochtend verzamelden ouders, broertjes en zussen en opa's en oma's van de FIT Boys Bengels zich langs de rand van het veld om hun talenten te bewonderen. Samen met leiders Henk Tingen, Aljon Stahlmecke en Johan Kosters en de spelers van HHC bengels en hun leiders betraden zij het veld voor hun eerste echte veldwedstrijd. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij de FIT Boys Bengels een 4 - 0 voorsprong namen. Na de rust kwam HHC goed terug tot zelfs 4 - 3, maar FIT Boys bleef een voorsprong houden. Tot vlak voor tijd HHC op 5 - 5 kwam en kort daarna scheidsrechter Johan Koster voor het einde floot. Wat een inzet en wat een plezier spatte van deze wedstrijd af. Haast jammer dat deze wereldwedstrijd niet live werd uitgezonden op TV Drenthe, want dan waren er kijkersrecords gebroken. De penaltyreeks was een loterij en ging ook gelijk op en zo gingen twee moegestreden maar tevreden teams van het veld. Van deze toptalenten gaat FIT Boys nog veel plezier beleven. Leider van FIT Boys 1, Martin Datema, was aanwezig en heeft enkele namen in zijn boekje genoteerd voor de eerste elftal-selectie van 2023. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Slofstra-/Van Berkel-equipe speelt laatste competitiewedstrijd gelijk (1 - 1).

(foto's: Tim Seubring, kijk voor alle foto's in het Fotoalbum).

Deze laatste competitieronde speelde FIT Boys uit in Smilde tegen Smilde'94. Voor FIT Boys stond er niets meer op het spel, voor Smilde des te meer. Zij hadden nog een punt nodig om promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. FIT Boys kwam in de eerste helft op de 0 - 1 voorsprong door een goal van Kevin Eising. Hij schoot de bal hard en onhoudbaar onder de lat achter de Smilde-goalie. De tweede helft was nog maar net begonnen toen de gelijkmaker viel. Smilde koesterde de 1 - 1 en FIT Boys kon geen potten meer breken. Zo behaalde Smilde met deze 1 - 1 het voor hun zo broodnodige punt dat recht geeft op promotie. Omdat FIT Boys enkele weken geleden al promotie had afgedwongen moest er nog een weddenschap worden ingelost. Moeder Seubring had de selectie bij promotie beloofd ze op te halen bij hun laatste uitwedstrijd met de boerenkar. FIT Boys reisde met de bus heen en ging op een boerenkar terug vanuit Smilde naar Beilen. Het seizoen zit er op en volgend seizoen wacht de derde klasse.

In een niet al te hoogstaande wedstrijd was Smilde'94 deze zaterdagmiddag de opponent. Smilde had nog één punt nodig om promotie naar de derde klasse veilig te stellen. In de eerste helft leek dit niet te gaan lukken. Het was FIT Boys dat op een 0 - 1 voorsprong kwam. Na een prima combinatie over meerdere schijven, stond spits Kevin Eising aan het einde van deze aanval. Hij schoot de bal hard binnen net onder de deklat en liet zo Smilde-goalie Rolf Bruggink kansloos. FIT Boys was de betere ploeg en wist zo met deze stand de rust te bereiken.

De tweede helft moest Smilde komen om zo dat ene punt veilig te stellen. Vrij kort na de thee viel de 1 - 1, gescoord door Sylvio Olsder. Smilde had wat het hebben wilde en FIT Boys kon vanmiddag niet echt een acceptabel niveau halen. En zo floot scheidsrechter Baar kort na de negentigste minuut voor het einde. Smilde was er blij met het punt en mag het nu, net zo als FIT Boys, volgend seizoen in de derde klasse gaan proberen. FIT Boys had nog een leuke terugreis voor de boeg op de 'platte' kar. Een door Mama Seubring gedane belofte mocht FIT Boys promoveren. Bij terugkomst werd er samen met de andere elftallen nog gezellig nagezeten (barmannen Martin, Rick, Alexander en Maurits hadden het er maar wat druk mee), waarna FIT Boys een afsluitend etentje had bij pizzeria-ristorante Piccola Roma en er afscheid werd genomen van trainer Johan Piening.

Scheidend trainer Johan Piening deelt uit.... Barman Maurits ruimt op....

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 4, 5 en DA1 verliezen. FIT Boys 3, A1, B1 en MC winnen.

FIT Boys 2 ging op bezoek in Groningen bij GRC 2. Op kunstgras werd verloren met 3 - 1, hoewel FIT Boys twee keer scoorde. Jos Gerding schoot in het goede doel, Remco Lubberts in het verkeerde.

FIT Boys 3 won uit bij Noordwolde 3 met 1 - 5. Marijn Stevens en Peter Doornbos scoorden elk twee keer, Lucas Ribberink scoorde één maal. Volgens zijn teamgenoten waren de goals van Marijn pisballen.

FIT Boys 4 verloor met maar liefst 1 - 8 van Helpman 4. Jesse Lageveen scoorde de FIT Boys-goal.

FIT Boys 5 kreeg bezoek van runner-up BSVV 4 of was het nu BSVV 3. Dat is altijd lastig te zeggen bij BSVV 3/4. Voor twee teams hebben ze te weinig, voor één team te veel. Vandaag werd het 3e er uit gegooid en zo kon het 4e met genoeg spelers op pad. Het 5e leidde bij rust nog met 2 - 1 door goals van Marcel de Bruijn (de keeper zat goed mis) en, jaja, Richard Kerssies. Door de vele blessures en afwezigen (Auke, Carl, Maurits, Sjoerd, Johannes, Jan Eising, Herwin, Albert Vos) wilde Richard wel weer even meedoen. Na de rust benutte BSVV de kansen beter. Voor de rust hadden ze er makkelijk vier kunnen maken, na de rust scoorde BSVV 3 keer en won zo met 2 - 4. Nog 3 wedstrijden te gaan en dat zit het seizoen er op voor de Keurslager Veenkamp-equipe.

FIT Boys DA1 verloor uit bij Peize Gomos Combinatie DA2 met 4 - 1. Marianne Verwayen scoorde tegen.

FIT Boys A1 won thuis met 3 - 0 van LEO A1 en B1 won uit bij Stadskanaal B2 met 0 - 4. FIT Boys MC1 wist wederom te winnen van Achilles'94 MC2 met 3 - 1. Helaas won nummer één Sidddeburen MC1 ook van nummer drie TEVV MC1 en zo zullen de C1000-dames zeer waarschijnlijk tweede worden deze competitie.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

1 mei 2010

Slofstra-/Van Berkel-equipe geeft overwinning uit handen.

Deze zaterdagmiddag speelde de Slofstra-/Van Berkel-equipe thuis tegen nummer laatst Elim. Voor FIT Boys staat er al twee weken niets meer op het spel en ook voor Elim is het qua competitie gebeurd. De ploeg begon sterk uitgedund aan deze wedstrijd. Arjan Luchies, Mark Seubring, Jermo Verbeek en Edwin Roijinga zijn (sommigen al langdurig) geblesseerd, Jan Jaap Drogt was op vakantie en Ruud Seubring en Alfons Pot waren geschorst. De eerste helft speelde FIT Boys niet overtuigend, maar leidde de ploeg van trainer/coach Johan Piening toch riant met 2 - 0. Ronald van Waardhuizen rondde een prima aanval beheerst af en Tim Seubring wist met een van richting veranderd afstandschot van zo'n 30 meter de 2 - 0 te maken. De tweede helft was FIT Boys veel beter dan Elim en kreeg het legio kansen op de voorsprong uit te bouwen. In plaats daarvan scoorde Wesley Boertien in de zeventigste minuut de 2 - 1 en werd het in de vijfentachtigste minuut zelfs 2 - 2 door Elim-speler Gerwin Koops. Dit bleek de eindstand en zo hield Elim nog een punt over aan het duel. Voor FIT Boys geldt duidelijk: Het seizoen uitspelen en volgend jaar weer als derde klasser fris aan de competitie beginnen. 

Tussen twee ploegen waarvoor niets meer op het spel stond, ontspon zich een zeer gezapige wedstrijd. De eerste helft had Elim de beste kansen, maar vielen de doelpunten aan de andere kant. In de twintigste minuut rondde Ronald van Waardhuizen een goede aanval keurig af door de bal onder de keeper in de korte hoek te schieten. Elim kreeg prima kansen om te scoren, maar FIT Boys-keeper Erik Bos redde steeds bekwaam. In de drieëndertigste minuut legde Tim Seubring van zo'n dertig meter aan voor een schot. Deze werd van richting veranderd en zeilde zo het doel in (2 - 0).

De tweede helft had FIT Boys de beste kansen om te score uit te bouwen. De ene na de andere kans wordt om zeep geholpen. Kerwin Fernim kan een bal die voor het open doel rolt zomaar intikken maar mist. Elwin Dam schiet voorlangs terwijl hij de hoek voor het uitkiezen heeft. Met name Kevin Eising heeft een ijzersterke middag en is een plaag voor de Elim-defensie. Met name zijn voorzetten waren prima, maar werden zoals gezegd niet afgewerkt. Een aloude voetbalwet gold ook deze middag: Maak je ze zelf niet.... In de zeventigste minuut scoorde Wesley Boertien de aansluittreffer (2 - 1) en dit gaf Elim moed. En de gelijkmaker kwam er ook nog, in de vijfentachtigste minuut scoorde Gerwin Koops de 2 - 2. Bij beide Elim-doelpunten zag de FIT Boys-verdediging er niet solide uit. In de negentigste minuut floot scheidsrechter Roelof Reinders al af, waarschijnlijk omdat hij bang was dat één van beide partijen zou gaan winnen. En dat zou niet terecht zijn geweest. Na afloop zat uitblinker Kevin Eising er moedeloos bij in het gras: "Hoe willen ze de ballen dan hebben" vroeg hij zich vertwijfeld af, daarmee doelend op zijn prima voorzetten maar iets mindere wijze van afwerken. Volgend seizoen zijn er weer nieuwe kansen voor FIT Boys in de derde klasse.

Ondanks dat speelt FIT Boys volgende week om 14:30 uur in Smilde nog wel de laatste wedstrijd van deze competitie tegen Smilde'94.  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 wint, 4e speelt gelijk, 3e en 5e verliezen en MC1 wint van koploper.

FIT Boys 2 won thuis met 5 - 2 van CSVH 2. Tristan Haurissa doet verslag:

Vandaag stond de wedstrijd tegen Csvh op het programma. Na 3 verloren uitwedstrijden achter elkaar was er nu weer een thuiswedstrijd en dus de tijd om het allemaal weer goed te maken. 11 man van het 2e konden we vandaag gebruiken en van het 3e werd Lucas nog gehuurd om als wissel te fungeren.

Van te voren spraken we af om vanuit een gesloten verdediging te spelen en met Arjan Schepel rechts voorin werd er natuurlijk wat verwacht van de aanval. Na een goede warming up en de nodige regen, besloot de scheidsrechter nog even dat wij in andere shirts moesten gaan spelen, onze Jochem besloot daarna dat we ook in andere broeken gingen spelen. Dat was allemaal geregeld dus de wedstrijd kon beginnen. Het begon meteen goed, daar waar de aanval gevraagd werd om te scoren was het een verdediger die de 1e goal maakte. Na 4 minuten kwam Remco via de linkerkant door en met een mooie combinatie met Niek was de 1 – 0  al een feit. Beter konden we niet beginnen. We gingen door met druk zetten en dat resulteerde al gauw in een paar mooie aanvallen. Niet veel later stond het daarom ook 2 – 0, een corner van Tristan werd snoeihard naar de grond gekopt door Robert – Jan en de verdiende 2 – 0 stond op het bord. Na de 2 – 0 ging het even wat minder, we werden wat slordig in de combinatie en we kwamen ook wat onder druk te staan. Arjan Scheper liet nog even zien waarom hij een echte verdediger is, waar we al bang voor waren gebeurde ook nog. Een vrije bal werd bij de 2e paal ingeschoten en Csvh kwam terug in de wedstrijd. Rustand 2 – 1.

In de rust zette Engbert de boel even weer op scherp en na een korte rust gingen we richting veld om de 2e helft in ons voordeel af te sluiten. We begonnen meteen weer scherp alles wees erop dat we de voorsprong gingen uitbouwen en rustig de 3 punten binnen gingen halen. We maakten alleen zelf de kansen niet af en zo kregen zij nog de mogelijk om de gelijkmaker te maken. Helaas voor ons gebeurde dat en de stand was 2 – 2. Het laatste kwartier was er maar 1 ploeg die wou voetballen en dat waren wij. Na een prachtige aanval over 7 schijven werd rechtsbuiten Arjan Schepel de 16 meter in gestuurd, hij leverde een loepzuivere voorzet af op Tristan en zo was het 3 – 2 geworden. Na deze goal was de wedstrijd gespeeld en konden wij de wedstrijd uitspelen. Het doelsaldo werd nog even wat opgekrikt, de hard werkende Arjan Schepel mocht ook zijn goals meepikken, de 4-2 was een een vrije bal van Tristan die hij keurig door de benen van de keeper kopte. Arjan maakte ook nog de 5 – 2, een mislukte pass richting 2e paal werd verkeerd ingeschat door de keeper en zo kwam deze bal nog in het doel. 5 – 2 was de eindstand een verdiende overwinning voor Fit Boys 2 volgende week is de laatste competitie wedstrijd tegen GRC. We hopen ook die wedstrijd winnend af te sluiten.

Namens het 2e, Tristan Haurissa.

FIT Boys 3 moest winnen om nog titelaspiraties te houden. Dit lukte niet, er werd met 1 - 3 verloren Knickerbockers 14. FIT Boys 4 speelde in Assen gelijk (1 - 1) tegen Achilles'94 2.

FIT Boys 5 speelde met een afgeslankte formatie tegen koploper LTC 6. LTC had door de week nog 1 - 1 gespeeld tegen BSVV 4. FIT Boys wilde de onterechte 1 - 2 uit in Assen nog wel even rechtzetten. Met de nodige geblesseerden (Auke en Maurits (rug), Sjoerd (enkel), Herwin (enkel)) en afwezige (Johannes (klussen in nieuwe huis)) werd er met een 0 - 3 stand gerust. Na de rust was FIT Boys even de bovenliggende partij en kwam het via Aard Zuring ook op 1 - 3. FIT Boys zette aan om de aansluittreffer te produceren, maar in plaats daarvan viel aan de andere kant de 1 - 4 en wat later de 1 - 5 en de 1 - 6 en de 1 - 7. Marcel de Bruijn bracht de spanning nog wel terug (2 - 7), maar het slotakkoord was voor LTC (2 - 8). Iet wat geflatteerd, maar wel terecht volgens doelpuntenmaker Marcel. LTC kampioen, FIT Boys heeft nog één hoogtepunt: het weekend Schiermonnikoog.

De C1000-meiden van MC1 zorgden voor een uitstekende prestatie door de koploper met 3 - 0 te verslaan. Een verslag van leider Johan Boer:

MC1 gaat niet voor niets naar Siddeburen.

MC1 moest vanmorgen in en tegen Siddeburen aantreden tegen het MC1 zevental van de
plaatselijke vereniging. Siddeburen MC1 is de koploper en Fit Boys stond tot vanmorgen keurig derde. Bij winst zou het de tweede plaats worden. Een heuse topper dus. Fit Boys had nog wat recht te zetten van de thuiswedstrijd. Deze werd onterecht en onnodig met 0-2 verloren. De lange reis naar Siddeburen werd met (maar) acht meisjes aanvaard. Later bleek dat dit een te groot risico was. Volledig te wijten aan een beoordelingsfout van de coach.
De wedstrijd begon met een zeer gretig Fit Boys. Siddeburen kwam onder druk te staan. De gasten uit Beilen wisten met goede combinaties en mooie aanvallen Siddeburen onder controle te houden. Na 9 minuten een aanval over rechts. Rosalie schoot op de goal. Eigenlijk een verdwaald schot maar de verdediging van Siddeburen wist er geen raad mee. Eigen goal. 0-1. Gelijk na het doelpunt bleek dat Marjan middels een verkeerde beweging een pijnlijke enkel overhield. Ze kon niet verder spelen. Dus nog een uur te gaan zonder reserve speler. Fit Boys zette de schouders er onder. Siddeburen had en hield het moeilijk tot rust. Fit Boys wist zelfs de score nog te verdubbelen. Rust 0-2.

In de rust werd afgesproken dat we op alle fronten proberen om de rust te bewaren en de energie goed te doseren om met 7 meiden de wedstrijd tot een einde te brengen.
De tactiek werkte. Siddeburen kwam absoluut niet in haar spel en oogde vermoeid en moedeloos. Tien minuten na rust leek het tij te keren voor Siddeburen. Na weer een enkel blessure, ditmaal van Daniëlle, moest Fit Boys verder spelen met 6 speelsters. Toen tot overmaat van ramp Fit Boys ook nog een penalty tegen kreeg, leek het dat de gastvrouwen terug konden komen. Helaas voor Siddeburen wist invalkeepster Marloes de strafschop te keren. Fit Boys moest dus nog bijna 25 minuten met 6 tegen 7 spelen. Er werd door de meiden flink geknokt Voor elke bal werd gestreden en voor elke meter gevochten.
Fit Boys kon zelfs een paar keer flink counteren. Dit resulteerde zelfs in een mooi derde doelpunt van Tessa. Een eindstand van 0-3. Een prachtig resultaat tegen de koploper en aanstaand kampioen. Fit Boys gaat in de komende vijf wedstrijden proberen om de tweede plaats te behouden.

Johan Boer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

26 april 2010

Frens Waninge tekent contract bij FIT Boys, tweede selectietrainer Engbert de Vries verlengt contract.

(foto's: Maurits Beuling).

Vrijdagavond 23 april kwamen de technische commissie van FIT Boys en trainers Frens Waninge en Engbert de Vries samen. Ook waren eerste elftalleider Martin Datema en A-juniorentrainer Maarten Paping aanwezig. Een van de onderdelen deze avond waren de contractondertekeningen door Frens en Engbert. Voor het seizoen 2010/2011 is Frens Waninge de nieuwe trainer/coach, een trainer met een hoop voetbal- en trainerservaring. Frens Waninge speelde van 1969 tot en met 2001 bij Vitesse'63 uit Koekange in de hoofdmacht en later in het tweede en bij de veteranen. Daarna begon zijn trainingscarrière bij de jeugd van Vitesse (B1 en E1), was er een interim-opvulling van de hoofdtrainerpositie en het trainerschap van de tweede selectie. In 2004 werd Frens hoofdtrainer in Koekange en na twee seizoenen trainde hij nog de tweede selectie. Toen volgde zijn De Weide-periode waar hij van 2007 tot en met 2010 trainer was van de B-selectie, uitkomende in de reserve hoofdklasse zaterdag. En in 2010 volgt dus de volgende stap in zijn trainerscarrière, het trainerschap van de derde klasser zaterdag FIT Boys. Onder toeziend oog van de technische commissie zette Frens zijn handtekening onder een contract.

Ook de tweede selectie heeft voor volgend seizoen een trainer. De groep gaf unaniem aan door te willen gaan met Engbert de Vries. Onder Engbert is de trainingsopkomst van matig tot zeer goed gegroeid en komen alle tweede selectiespelers met veel plezier naar de training. FIT Boys 2 is ook dit seizoen een constante deelnemer van de reserve tweede klasse. Ook Engbert plaatste zijn handtekening onder een nieuw contract. Beide trainers hebben erg veel zin in het nieuwe seizoen, ook in de samenwerking met elkaar en met A-juniorentrainer Maarten Paping. FIT Boys staat er tenslotte om bekend met enige regelmaat spelers vanuit de gedegen jeugdopleiding te laten doorstromen naar de eerste en tweede selectie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de beide selectie (bijna) louter en alleen uit eigen (ex)jeugd bestaat.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

24 april 2010

FIT Boys zet vrijwilligers en Club van Honderddeelnemers in het zonnetje.

Het reilen en zeilen bij voetbalvereniging FIT Boys is, net zoals bij vele verenigingen, afhankelijk van de inzet en passie van vele vrijwilligers. Het bestuur, de kantine-/keukenmedewerkers, alle leiders en trainers, de vele eigen scheidsrechters, maar ook de materiaalman en de donderdagochtend-klusploeg en nog vele andere vrijwilligers zorgen dat alle leden van FIT Boys elke zaterdag (of door de week voor de zaalspelers) hun wedstrijden onbezorgd kunnen spelen. Gelukkig kan FIT Boys beschikken over een zeer grote groep vrijwilligers die belangeloos en met veel clubliefde alle taken binnen de vereniging vervullen. Het bestuur vond het zaterdagavond 24 april de hoogste tijd om deze kanjers even lekker te verwennen. Er werd begonnen met een potje voetgolf op het sportpark en zo rond de klok van half negen begaf iedereen zich naar de kantine. Daar zorgde het bestuur voor een hapje en een drankje voor alle aanwezigen. Het bestuur, zelf trouwens ook vrijwilligers met vele belangeloze uurtjes in de club, stond achter de bar en achter de barbecue. Het was een gezellige avond, waar ook de leden van de Club van Honderd aanwezig waren. Zij zorgen voor een ruime financiële injectie voor de club, waaruit FIT Boys vele kosten van met name de jeugdafdeling kan bekostigen. Deze beide groepen, de vrijwilligers en de leden van de Club van Honderd, koestert voetbalvereniging FIT Boys en met deze gezellige avond werd de meer dan terechte waardering voor deze mensen ‘uitgesproken’.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys verliest van Onstwedder Boys.

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe verloor kansloos van Onstwedder Boys met 0 - 2. De eerste helft kreeg FIT Boys geen penalty, waar het wel één had moeten zijn. Uit de tegenaanval scoorde Onstwedder Boys wel, maar dit was buitenspel. De scheidsrechter keurde de goal toch goed en zo werd het 0 - 1. De tweede helft bleef Onstwedder Boys de bovenliggende partij en kreeg FIT Boys geen vat op het middenveld. Met het slechte hoofdveld op sportpark Noord-West had FIT Boys nog het meeste moeite. Het was Onstwedder Boys dat na een uur spelen op 0 - 2 kwam. Dit werd de einduitslag en daar was Onstwedder Boys, dat nog strijd voor promotie, erg blij mee. Ook was er nog een andere club heel blij mee. Op sportpark Noord-West was een afvaardiging van Klazienaveen en zij werden, zonder zelf te spelen, door dit verlies van FIT Boys kampioen. Aan dit heugelijke feit hield Klazienaveen gemengde gevoelens over, ze waren liever door te spelen kampioen geworden.

Deze zaterdagmiddag moest de Slofstra-/Van Berkel-equipe het opnemen tegen Onstwedder Boys dat met Smilde'94, Vitesse'63, Pesse en Zweeloo nog in een hevige strijd is verwikkeld om promotie naar de derde klasse. FIT Boys speelde niet zijn beste wedstrijd, waarschijnlijk ook omdat FIT Boys vorige week promotie naar de derde klasse had veiliggesteld. De eerste helft leek FIT Boys een voorsprong te gaan nemen. Een overtreding in de zestien van Onstwedder boys had tot een penalty moeten leiden, maar scheidsrechter Kuipers liet doorspelen. Uit de daarop volgende counter leek Onstwedder Boys de 0 - 1 te maken, maar de Onstwedder Boys-speler die scoorde deed dit in buitenspelpositie. Dit zag scheidsrechter Kuipers over het hoofd en kende het doelpunt toch toe (0 - 1).

De tweede helft probeerde FIT Boys een nederlaag af te wenden, maar kon maar niet een echt overwicht creëren. De slag op het middenveld werd verloren en daarom kon FIT Boys geen echte vuist maken. Ook leek de ploeg van trainer/coach Johan Piening niet echt uit de voeten te kunnen met het matige hoofdveld. Het veld bevat nogal wat oneffenheden en daar kon Onstwedder Boys blijkbaar beter mee omgaan. In de negenenvijftigste minuut wist Onstwedder Boys ook nog de 0 - 2 te scoren. Dit werd de eindstand en zo deed Onstwedder Boys uitstekende zaken in de strijd op promotie naar de derde klasse. Op sportpark Noord-West waren nog een aantal aandachtige toeschouwers, enkele spelers van nummer één in de vierde klasse C Klazienaveen. Hoewel ze met gemengde gevoelens het cadeautje in ontvangst namen, werden zij zonder te spelen kampioen. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap en de promotie. Waarschijnlijk kruisen Klazienaveen en FIT Boys volgend seizoen weer de degens.

Zaterdag 1 mei speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op sportpark Noord-West tegen degradant Elim.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en DA1 verliezen, 3e en 5 e winnen. F4 maakt het koploper VAKO F3 lastig.

FIT Boys 2 verloor met 0 - 4 van nummer laatst Aduard 2000. FIT Boys 3 won met 5 - 0 van Achilles'94 2 door doelpunten van Bart Steenge, Peter Doornbos, Emiel Ludwig en Rene Bening (2 maal).

FIT Boys 5 won heel erg dik van Helpman 7. Het werd totaal 13 - 0 met doelpunten van Kees Beukema (4x), Marcel de Bruijn (2x), Jan Boelen (2x), Douwe Visser (2x), André v.d. Bos, Hein Hepping en Maurits Beuling. Later meer. En dan is de vraag van Douwe: "wanneer is later meer" of "wanneer is later" en "wat is meer". In het kort dan:

FIT Boys 5 wint dik van 9/9,5 man van Helpman.

Met enige moeite had leider Kees en Geert weer 14 man bijelkaar gekregen en onder het genot van een heerlijk zonnetje deed het 5e de warming up. Was er wel een tegenstander? Ja, toch wel maar slechts 9 man. Op de vraag of er twee van ons met hun konden meedoen, reageerde Maurits Beuling met de woorden: "Dat is goed, dan schiet ik de bal direct even in eigen doel." met 11 tegen 9 was het al snel 5 - 0 en het is dat FIT Boys de trechter in liep in plaats van de vleugels te gebruiken, want anders was het binnen het half uur al 10 - 0. Gedurende de tweede helft kwam er versterking voor Helpman. Twee man op gympen en in lange broek. Zonder al te grote inspanning eindigde de wedstrijd in een 13 - 0 overwinning. Daar moet wel even bij vermeld worden dat Jan van Veen, hij kreeg verder weinig te doen, 3 zekere doelpunten van Helpman voorkwam. De biertjes achteraf smaakten onder het genot van een lekker zonnetje prima. 

DA1 verloren met 9 - 2 van Actief DA1.

MC1 speelde op dinsdagavond 27 april. Onderstaand verslag van Johan Boer:

MC1 verliest vanavond jammerlijk van TEVV in Tweede Exloermond.

Uitslag TEVV MC1 - Fit Boys MC1 4-3. In een spannende en mooie wedstrijd waarin beide tegenstanders niet voor elkaar onder deden viel de score voor Fit Boys net aan de verkeerde kant. Beide tegenstanders waren goed aan elkaar gewaagd. Fit Boys kwam al snel op 0-1 door een mooie pannagoal van Marjan. TEVV is een fysiek sterke ploeg met twee sterke speelsters voorin. Men wist voor rust de score om te bouwen tot 3-1. Vlak voor rust moest onze keepster geblesseerd aan de pink het veld verlaten. In het ziekenhuis kon worden vastgesteld dat het gelukkig allemaal meeviel.

Na rust kwam een aangedaan Fit Boys (vanwege de reis naar het zieknhuis van Rosalie) het veld in. Toch werd er een zeer sterke tweede helft neer gezet. TEVV bouwde de voorsprong eerst uit naar 4-1. Fit Boys begon aan een inhaalrace. Het werd 4-2 door een werkelijk prachtige omhaal van Martina van zo'n 15 meter van de goal (we spelen 7-7 op een half veld). Met nog een paar minuten te spelen werd het door een aanval met drie keer spelen nog 4-3. Wederom door een goal van Martina. In de laatste minuut nog een mooie kans voor Fit Boys. Helaas geen goal.

Een spannende en mooie wedstrijd.

Johan Boer.

FIT Boys F4 ging zaterdagochtend om 08:00 uur al richting Vries om tegen VAKO F3 te spelen. Onderstaand het verslag:

FIT Boys F4 maakt het koploper VAKO F3 lastig.

(foto's: familie Poorte)

Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje waren de jongens en meiden van F4 samen met hun vaders en moeders afgereisd naar Vries. We waren helemaal compleet, Daniël Götz en nieuwe ster Ilse Poorte waren er ook bij. Renzo v.d. Kleij stond op doel en de verdediging bestond (per tourbeurt) uit Ilse Poorte, Thijs Hofman, Tobian Kooistra en Koen Westerhof. De middenvelders waren Wout Bazuin, Maddy Flokstra en Ilja Beuling en voorin stonden Jelmer van Dijk, Daniël Götz en Mike Jonink. FIT Boys F4 begon ijzersterk en VAKO F3 wist niet wat het overkwam. FIT Boys zette VAKO vast op eigen helft en de ene naar de andere aanvalsgolf daalde neer op het VAKO-doel. Het was dan ook geheel terecht dat FIT Boys F4 een voorsprong nam. 'Youngster' Daniël Götz zette goed door en scoorde de 0 - 1 en werd persoonlijk door Wout bedankt met een schoudklopje. VAKO was hierdoor wakkergeschut en kwam ook voor het FIT Boys-doel, binnen korte tijd wist VAKO een comfortabele voorsprong te nemen (3 - 1). Maar dat liet F4 er niet bij zitten en het spel speelde zich vervolgens weer meer af op de VAKO-helft. Bij weer een snelle aanval kon Mike Jonink op de keeper af en maakte geen fout (3 - 2). FIT Boys zette door en vlak voor de rust kwam de gelijkmaker. Daniël wist de bal bij de vrijstaande Wout te krijgen en hij scoorde de 3 - 3. De leider van VAKO moedigde zijn team aan met de woorden: "Kom op VAKO, je laat je van het veld spelen door FIT Boys". Een mooi compliment van de leider van de koploper voor F4.

Helaas was het begin van de tweede helft wat rommelig en slap en VAKO nam een 5 - 3 voorsprong. FIT Boys F4 bleef fanatiek strijden voor een beter resultaat, maar de bal wilde er niet meer in. VAKO scoorde nog tweemaal en won met 7 - 3. De penalty's gingen mooi gelijk op, met volgens mij een kleine winst voor F4. Na afloop kreeg leider Maurits niets dan lof van de leider van VAKO: "Jullie hebben best een goed team en hebben het ons vooral de eerste helft heel lastig gemaakt". Fantastisch gedaan jongens en meiden. Inzet goed, plezier prima en het scoren ging ook uit de kunst alleen scoorde VAKO net even wat vaker.

De Leider.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

17 april 2010

FIT Boys is na 2 - 0 winst op Pesse zeker van promotie naar de derde klasse.

(Foto's: sv Pesse (www.svpesse.nl))

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe plaatste zich deze zaterdagmiddag definitief voor de 3e klasse. Het was nog een kwestie van tijd, maar tegen nummer vijf Pesse, nog volop strijdend voor plaats vier welke recht geeft op rechtstreekse promotie, stelde FIT Boys promotie zeker. Door doelpunten van Alfons Pot en Kevin Eising (vlak voor tijd) werd het 2 - 0. De treffer van Alfons Pot was 100 karaats. Van zo'n 20 meter plaatste Alfons een vrije bal perfect in de kruising. De Pesse-goalie kon er alleen maar naar kijken. Bij het scheiden van de markt scoorde Kevin Eising op aangeven van Elwin Dam de 2 - 0. 

Alfons Pot plaatst de bal in de kruising (1 - 0)

Zo deed Pesse slechte zaken in de strijd om de vierde plek, hoewel concurrent Smilde'94 verloor van aanstaande kampioen Klazienaveen. FIT Boys daarentegen stelde promotie naar de derde klasse veilig. En FIT Boys hoort, zeker ook op basis van dit seizoen, thuis in de derde klasse.

Deze zaterdagmiddag werd de wedstrijd in de laatste tien minuten beslist. Conditioneel bleef de ploeg van trainer/coach Johan Piening ijzersterk overeind en lijkt de aandacht die Johan hieraan besteed tijdens de training zijn vruchten af te werpen. De eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande partij, met één opvallende speler aan Pesse-zijde. Vaste keeper Peter Lopers zat vast in Turkije vanwege het stilliggende vliegverkeer. Tweede keeper Frank Buiter was door een blessure ook niet inzetbaar. Het was keepertrainer Michel Nes die het Pesse-doel mocht verdedigen. Pesse had een grote kans om de score te openen, maar de ver uit gekomen FIT Boys-goalie Erik Bos zag tot zijn opluchting de lob over hem heen naast gaan. Topscoorder in de 4e klasse C Alfons Pot kreeg ook nog een mogelijkheid om te scoren, maar er werd gerust met 0 - 0.

De tweede helft waren er weinig opwindende momenten en leken beide ploegen met een punt genoegen te moeten nemen. Maar het spel van Pesse werd minder en de ploeg leek er door te zitten. Juist op dat moment schakelde FIT Boys een tandje bij en wierpen de 'conditie'-trainingen van trainer Johan Piening zijn vruchten af. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg FIT Boys op de helft van Pesse zo'n 20-25 meter van het doel een vrije trap. Topschutter Alfons Pot nam plaats achter de bal en leverde een formidabele vrije bal af. De bal vloog met een prachtige curve in de verre kruising en invalkeeper Michel Nes stond aan de grond genageld en kon alleen maar kijken hoe deze wonderschone vrije bal binnenviel (1 - 0). FIT Boys zette daarna door tot in de blessure tijd en toverde nog een prima aanval op de mat. Via Elwin Dam kwam de bal bij Kevin Eising, die het prima afmaakte (2 - 0). En zo waren en de drie punten binnen en de promotie naar de 3e klasse zeker. Samen met alle supporters en de overige elftallen werd deze promotie in de kantine en op het terras van de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West gevierd.

Volgende week speelt FIT Boys wederom thuis op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Onstwedder Boys.  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en 5 verloren, het 3e won van de koploper en FIT Boys F4 verloor.

FIT Boys 2 verloor uit van CVVB 3 met 2 - 0. FIT Boys 3 deed uitstekende zaken, na het door de weekse verlies. Het won met 2 - 1 van nummer 1 ACV 6. Harold Woltinge en Emiel Ludwig scoorden de doelpunten, Henk deed verslag:

Hard spel vanuit onze kant en terecht protest van ACV. Scheids raakte het spoor bijster op het eind. Gelijkspel was terecht geweest, maar nu zijn we terug in de race. Toch denk ik dat ACV kampioen gaat worden. Is meer een team....

FIT Boys 4 speelde pas op 17:00 uur uit in Groningen tegen Knickerbockers 14 (uitslag nog niet bekend). FIT Boys 5 speelde uit tegen Damacota 3 en kwam zonder punten weer naar Beilen. Speler Maurits deed verslag:

Damacota 3 - FIT Boys 5   1 - 0.

Op deze zonovergoten zaterdagmiddag reisde de Keurslager Veenkamp-equipe af naar Nieuwe Pekela om tegen Damacota 3 te spelen. Met 9 geblesseerden/afwezigen was FIT Boys 5 behoorlijk verzwakt. Marcel de Bruijn, Andre v/d Bos, Herwin Kamps, Aard Zuring, Albert Vos, Carl Drenth, Kees Beukema, Sjoerd Schepel en Jan Boelen (vlagde scherp) deden niet mee. Wie deed dan wel mee? Jan Schepel, Hans Leegstra, Johannes de Boer, Jan Eising, Douwe Visser, Hein Hepping, J.B. de Boer, Klaas Brouwer, Auke Oosting, Albert Martens, Jan van Veen, Maurits Beuling, A-junior Lars Swieringa (Bedankt Lars!) en grensrechter van de A's Ivan Oosting (Ivan ook bedankt!). De eerste helft was dramatisch. Er zat totaal geen beleving en beweging in de ploeg en de mannen van leiders Geert en Kees mochten van geluk spreken dat het bij rust maar 1 - 0 stond. De tweede helft tapte het 5e uit een heel ander vaatje en kwam Damacota amper van de eigen helft. Jan Eising kreeg twee opgelegde kansen om te scoren en ook Ivan Oosting kreeg een 100% kans om te 1 - 1 te maken. Jan kwam één keer alleen voor de keeper, maar twijfelde te veel. De tweede keer had hij de bal nog niet onder controle en zag zodoende de volledig vrijstaande mee op gekomen Maurits Beuling over het hoofd. Ivan kwam vanaf rechts in de zestien vrij en schoof de bal net voorlangs. Al met al een zonnige zaterdagmiddag met een (te) belangrijk aandeel voor de scheidsrechter en enkele pratende spelers bij beide teams. gelukkig, dankzij Geert, zien we Damacota pas volgend seizoen weer. Meer wil ik er niet over zeggen.

FIT Boys F4 was het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar verloor met 0 - 3. De leider deed verslag:

FIT Boys F4 benut de kansen niet en verliest met 0 - 3.

Zaterdagochtend mochten de 6 mannen en 2 vrouwen van FIT Boys F4 de wei in om tegen HHC F3 te spelen. We mochten een nieuwe speelster begroeten overgekomen uit F5, Maddy Flokstra. Ook de nieuwe aanwinst Ilse Poorte moedigde haar nieuwe team aan en zal zeer waarschijnlijk volgende week F4 komen versterken. De eerste helft speelde F4 in de 3-2-2 opstelling. Jelmer van Dijk stond op doel en had voor zich de verdedigers Thijs Hofman, Tobian Kooistra en Koen Westerhof. Op het middenveld speelden Wout Flokstra en nieuwe aanwinst Maddy Flokstra en de spitsen waren deze ochtend Mike Jonink en Ilja Beuling. Mike en Ilja bleven voorin om zo bij balbezit van F4 vrij te lopen. Wout en Maddy verdedigden mee en gingen ook mee naar voren. Per toerbeurt gingen Tobian of Thijs of Koen ook mee naar voren. HHC F3 kwam er niet aan te pas en het was een klein wonder dat FIT Boys F4 niet scoorde. Of de spelers schoten net naast of HHC had een muur van 8 spelers opgetrokken voor het doel, waar de bal niet door heen kwam. De snelle counters van HHC werden steeds onschadelijk gemaakt door de FIT Boys-verdediging. Bij één verdedigende actie raakte Koen de bal verkeerd en verdween deze in eigen doel (0 - 1). Wout sprak Koen bemoedigend toe: "Kop op Koen, niks aan te doen" en ook de trainer en z'n Mama beurden Koen op met de woorden "Nu nog één scoren aan de andere kant". Het werd rust en leider Maurits zei wat hij elke week zegt "Als we de kansen nu ook nog gaan maken, gaan we gewoon nog winnen". De tweede helft begon FIT Boys slap en was het rommelig. HHC maakte de 0 - 2 en FIT Boys probeerde met man en macht ook te scoren. Het wilde niet lukken, zoals wel vaker tijdens de wedstrijden. De ene kans is nog mooier dan de ander kans, maar of we schieten naast, of tegen de keeper of tegen de muur van tegenstander. HHC kwam ook nog op 0 - 3 maar dat kwam omdat FIT Boys F4 iedereen naar voren stuurde. Samenspel goed, Inzet goed, nu nog werken aan doelpunten scoren en dan winnen we de laatste drie wedstrijden.

De Leider.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

13/14 april 2010

FIT Boys 2 lijdt eerste nederlaag na de winterstop en FIT Boys 3 kan titel wel vergeten.

FIT Boys 2 speelde een doordeweekse wedstrijd en leider Jeroen deed verslag:

Op dinsdagavond 13 april moest het tweede aantreden tegen de koploper in de 2 reserveklasse Lycurgus. Bij aankomst in Groningen werden wij al verblijd met de boodschap dat we op kunstgras mochten spelen. Aangezien we dat wekelijks doen, was dit natuurlijk geen probleem voor de mannen van het tweede.

In het eerste half uur van de wedstrijd hoefde het tweede dan ook niet te wennen aan het veld en daardoor had Lycurgus natuurlijk geen overwicht. Goed, het eerste half uur van de wedstrijd was duidelijk voor de koploper, die goed begonnen.  Het kwam voor hun niet verder dan een paar kleine kansjes. Nadat Fit Boys enigszins gewend was aan het veld ging het ook voetballen, waardoor er een minimaal gelijkwaardige wedstrijd ontstond, waarbij Fit Boys eigenlijk het laatste kwartier de bovenliggende partij was. Dit resulteerde voor het tweede dan ook in een paar kleine kansen, waarbij Kerwin de paal wist te raken in plaats van het netje te laten bollen. Een goede loopactie van Kerwin stelde hem in staat de zestien binnen te komen vanaf de rechterkant en uit een moeilijke hoek nog een schot te lossen. Helaas ging de bal er dus niet in. Aan het eind van de eerste helft werd Tristan tot tweemaal toe vastgehouden. De eerste maal buiten de zestien, waarbij hij nog op de benen kon blijven. De tweede maal, een paar seconden later, was het echter binnen de zestien en kon hij niet meer in benen blijven. Dit ontging ook de uitstekende leidende scheidsrechter niet. Hij floot en wees naar de penaltystip, toen Lycurgus wat commentaar had wees hij nergens meer heen. De scheids keek wat, praatte wat en in al zijn wijsheid besloot hij dat het een vrije bal was voor Lycurgus. Toen Lycurgus de bal wilde nemen, kreeg de scheids wederom een zeer goede ingeving: het was toch maar rust. Dus…

Na de rust wist Fit Boys gelukkig zijn goede spel door te zetten de tweede helft in. Het spel werd vanaf Lycurgus kant was harder, maar gelukkig had ook hier de scheids de gehele tweede helft onder controle, waardoor er geen spelers over de scheef gingen. Het beste van het spel was dus voor Fit Boys en begon Lycurgus verder onderdruk te zetten. Het leidde tot een paar kleine kansjes, maar het doelpunt zou aan de andere kant vallen. Uit een snelle uitbraak van de Groningers, waarbij Fit Boys nog teveel met aanvallen bezig was, mocht hun nummer 10 de bal achter Joost schieten. Daarna was het tweede wat van slag, wat was terug te zien in het spel dat slordiger werd. Toch bleef Fit Boys de bovenliggende partij, waarbij Jos nog een keer de paal raakte. Vlak daarna was het wederom Kerwin die de paal weer wist te vinden. Zoals de aloude voetbalwet het al aangeeft, viel dus ook de 2-0 voor Lycurgus. Helaas op een soort gelijke manier als daarvoor. Nu aankijkend tegen een 2-0 nulachterstand, begon Fit Boys weer beter te voetballen, helaas voor het tweede viel de 2-1 van Tristan te laat om nog tot een gelijkspel te kunnen komen. Voor het tweede betekende dit, na één gelijkspel en drie winstpartijen, de eerste nederlaag na de winterstop. Onnodig helaas, maar zaterdag wacht een directe concurrent voor de vierde plek en een eventuele nacompetitieplek via de competitie, CVVB 3 op ons in Bedum. Hopelijk kunnen we daar weer een beter resultaat neerzetten.

Groet de Lijder.

FIT Boys 3 speelde, volgens eigen zeggen, een erbarmelijk slechte wedstrijd thuis tegen BSVV 3. Rene 'Pietje' Bening zei er het volgende over:

Fit-Boys 3 kan titel wel vergeten...of er moet nog een wonder gebeuren!

Gisteravond heeft het 3de jammerlijk verloren van bsvv 3...na een goed begin met kansen voor Fit was het bsvv die uit een counter de 0-1 maakte,hierdoor raakte het 3de van slag en van goed voetbal was zeker geen sprake meer!De simpelste ballen kwamen niet meer aan en toen het ook nog 0-2 werd was het nivo helemaal niet meer om aan te zien...gelukkig floot de scheids voor rust.

In de rust werd het een en ander besproken en 3 wissels uit gevoerd!Het spel werd gelukkig weer wat beter en resulteerde ook in een doelpunt van mijzelf afstandsschot onderkant lat!Na en mooie pass van Harold W..Fit werd gevaarlijker met een open kans voor Pjotr...waar de keeper al niet meer te zien was schoot peter te gehaast met zijn chocolade been naast!Fit bleef wel druk zetten maar van echte kansen was niet echt sprake meer!Dusz helaas verloren we met 1-2!Nu as zaterdag de koploper thuis acv 6....als we nog wat willen dit seizoen..dan moeten we vol aan de bak!En we hebben nog wat recht te zetten tegen acv...dusz kop om hoog en er voor gaan!!!

'Pietje'

De Webmaster.

<<<TOP>>>

10 april 2010

FIT Boys 4 en 5 verliezen, E2 wint, F4 krijgt veel kansen maar verliest met 2 - 4, F5 verliest ook.

FIT Boys 4 ontving thuis Smilde'94 3 en Gert P. (niet te verwarren met Peter D.) deed verslag:

Ondanks de aangeboden hulp van het 3de heeft het 4de met maar een aangetrokken speler gespeeld. Jos Gerding heeft ons verdienstelijk geholpen. De eerste helft werd het 4de het eerste half uur eigenlijk overlopen. Er werd in totaal 4 keer gescoord door Smilde. 3 van de 4 doelpunten werden binnen 5 minuten gescoord. Fit Boys verloor de concentratie dus even. Het einde van de eerste helft begon het 4de beter te spelen en werden er geregeld kansen gecreëerd. De tweede helft speelde het vierde een stuk beter. Door het aanpassen van de opstelling werd er meer druk gezet op de opbouw van Smilde. Zodoende kwam Smilde tot minder kansen en gaf Fit Boys meer druk naar voren. Het vierde scoorde in de tweede helft tweemaal, de eerste werd gemaakt door Jesse en de tweede door Sander. Het algehele spel was een stuk beter. Het spel van Fit Boys 4 was deze keer beter in de tweede helft. Meestal is dit andersom. Dank voor de aanmoedigen vanaf de kant. Hopelijk hebben jullie genoten.

FIT Boys 5 ging behoorlijk verzwakt op pad naar Winschoten om WVV te bestrijden. Sjoerd Schepel had bij een partijtje voetbal op school zijn enkel geblesseerd, Carl Drenth was met zoon Jesse van Emmen D1 op pad, Aard Zuring loopt al anderhalve week met pijnlijke ribben en Maurits Beuling had andere (klus)verplichtingen. Onderstaand een samengevoegd verslag van drie verslaggevers, Marcel 'Kalou' de Bruijn, André 'Socrates' v.d. Bos en Douwe Visser:

Fit Boys 5 heeft de uitwedstrijd bij WVV verloren met 4 - 2 (1 – 0).

Na een lange zonnige rit kwamen we aan in Winschoten. Dankzij wegwerkzaamheden hebben we ook nog iets gezien van Winschoten (wegomleiding). Omkleden in te krappe kleedkamers en 4 douches voor 30 man (2 elftallen, zelfde tijd van spelen). Het veld was erg slecht, hobbelig en veel zand. De Keurslager Veenkamp-mannen traden aan met een elftal waarvan de voor ons o zo belangrijke as ontbrak. WWV speelde goed georganiseerd en met de scheids was niets mis. WWV was iets, door goed voetbal, beter. FIT Boys kreeg direct 3 kansen. Kees een schot vanaf randje strafschopgebied, alleen hij kreeg het voor elkaar om ook zand en een enkel grassprietje onderweg mee te nemen. Hieruit kun je al opmaken dat het veld er niet in een al te beste conditie bij lag. Ook Herwin zag zijn poging om de keeper te verschalken in rook opgaan. Zelfs de voorstopper Douwe kreeg de bal niet over de doellijn vanaf 3 meter (afvallende bal) en schoot vrij hard in de op de grond liggende keeper z'n handen. Kort daarop toch 1e goal tegen.  De eerste helft hield FIT Boys door stug verdedigen en hard werken hielden we WVV nog op 1 - 0.

Herwin viel 2e helft uit (was erg moe, had het zwaar op het middenveld). De 2e helft ging beter, meer druk van ons (wij gingen achterin ook 1 op 1 spelen) dus meer mensen naar voren. Jan Eising, als nieuwe laatste man, kreeg dit iets later pas in de gaten. Hij vroeg al een paar keer waarom de naar het middenveld verplaatste Johannes zijn man elke keer liet lopen. Toen dat euvel bij hem duidelijk werd kregen wij toch iets meer overwicht op het middenveld. Echter door een goed uitgevoerde aanval van WVV kregen de de 2 - 0 om de oren. het werd nog erger nadat André de bal achter zijn eigen keeper had gewerkt (zat er toch ook aardig in). André onderschepte bal, wilde deze corner schieten, maar door de tegenwind belandde deze bal in eigen doel. Door nog meer druk naar voren, en een goeie aanval over links via Jan Berend en Auke kreeg laatstgenoemde hem nog zodanig voor dat Johannes hem er in kon werken (3 – 1). Bij een counter van WVV werd de 4 - 1 gescoord (de verdediging was zo goed als kapotgewerkt). Het mooiste doelpunt van deze zaterdag komt op naam van Marcel Kalou de Bruin. Van een metertje of dertig plaatste hij hem keurig onhoudbaar rechts in de kruising.

Voor de inzet vandaag nog even een pluim voor iedereen. Wij kregen nog een paar redelijke kansen, maar meer zat er niet in, helaas. FIT Boys 5 heeft goed weerstand geboden, maar het was niet genoeg.

Marcel, André en Douwe.

FIT Boys E2 won thuis van SGO E1 met 3 - 1. FIT Boys F4 speelde thuis tegen LEO F7 en kreeg legio kansen om te scoren, maar deed dat maar 2 keer. LEO F7 scoorde 3 keer en er was 1 eigen doelpunt. Eindstand derhalve 2 - 4. Leider Maurits doet verslag:

FIT Boys F4 - LEO F7   2 - 4

Zaterdagochtend 10:00 uur speelde FIT Boys F4 thuis tegen LEO F7. De eerste helft was Tobian de keeper en hij hield veel ballen tegen. Thijs, Renzo en Koen waren de verdedigers maar LEO had een grote, snelle spits die 2 keer scoorde. LEO kreeg ook nog een corner en die vloog richting het hoofd van Wout, die zijn handen voor zijn gezicht deed. Via zijn handen ging de bal in het doel. Aan de andere kant kreeg FIT Boys heel veel kansen, maar aanvallers Jelmer, Mike, Wout en Ilja kregen de bal er niet in. Ook Koen, die mee naar voren was, schoot net naast. De tweede helft keepte Ilja, waren Thijs, Wout en Koen de verdedigers, speelde Jelmer overal en waren Mike, Renzo en Tobian de aanvallers. Ilja moest nog 1 keer vissen, het was wederom de grote, snelle spits (leek wel een E-pupil) van LEO die zijn derde scoorde. Voor de rest was het FIT Boys wat de klok sloeg. Mike en Tobian bleven goed voorin en werden steeds goed aangespeeld. FIT Boys F4 had het vizier niet op scherp staan en kans op kans leverde geen doelpunt op. Het positieve aan deze wedstrijd was het bij vlagen goede samenspel. Zo ontstond ook de 1 - 3, Wout ging richting doel maar zag de vrijstaande Mike niet over het hoofd en speelde hem prima aan en Mike scoorde. Even later was het andersom. Mike ging goed door en speelde de helemaal vrijstaande Wout aan en Wout wist wel raad met deze kans (2 - 3). FIT Boys ging op jacht naar de gelijkmaker en toverde een prachtige aanval op de mat. Vanaf rechts kwam de bal via Koen bij Tobian terecht die goed doorging. Hij speelde Wout aan, die Mike weer wist te vinden. Zij inzet ging helaas net naast, maar deze aanval had meer verdiend. Zoals gezegd scoorde LEO nog de 2 - 4, maar ook daarna bleef FIT Boys gaan voor een beter resultaat. Er ontstonden soms hachelijke momenten voor het LEO-doel, maar FIT Boys had deze ochtend of geen geluk bij de afronding of het vizier niet op scherp staan. Keeper Ilja voorkwam nog een aantal malen dat de grote spits va LEO nog meer kon scoren. Ze kwam steeds goed haar doel uit. Het bleef helaas bij 2 - 4, maar de penalty's werden gewonnen. de meeste FIT Boys-spelers scoorden, en keeper Ilja haalde met een paar spectaculaire duiken ballen uit de benedenhoek. Bij 1 bal telde LEO al een doelpunt, maar al liggend tikte Ilja met de vingertoppen de bal net naast wat haar bewondering opleverde van de LEO-leiders. Jammer boys en girl van F4, goed gestreden en als alle kansen er in waren gegaan hadden we met 8 - 4 gewonnen. Volgende week nieuwe kansen.

De leider. 

FIT Boys F5 speelde thuis tegen Borger F5 en de tegenstander deed verslag:

Borger F5 wint in Beilen van Fit Boys.

(verslag en foto: www.svborger.com, foto's onder aan verslag: Marieke Pauwels, Alle foto's: Fotoalbum)

Vandaag moesten we voetballen tegen Fit Boys uit Beilen. Fit Boys had net als ons nog geen wedstrijd gewonnen. We spraken af dat we heel goed zouden spelen zoals we de laatste wedstrijden deden in de tweede helft. Direct vanaf dat de scheidsrechter floot gingen we in de aanval. Uit een van deze aanvallen wist Max te scoren. Jimmy was in de eerste helft ook dicht bij een doelpunt maar hij schoot net voor langs. Een vrije bal van Fit Boys werd door Roy mooi tegen gehouden. In de tweede helft scoorde Jimmy na een goede bal van Ilonka de 0-2. Tijdens de hele wedstrijd hebben we goed overgespeeld naar elkaar.  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

6 april 2010

FIT Boys weet tegen Vitesse'63 ternauwernood gelijkspel uit het vuur te slepen.  

(foto's: Maurits Beuling)

Beilen - Dinsdagavond 6 april speelde de Slofstra-/Van Berkel-equipe de inhaalwedstrijd tegen nummer vier Vitesse'63, dan nog volop strijd voor promotie naar de derde klasse. En FIT Boys had een lastige avond. Het speelde slordig waardoor het Vitesse in het zadel hielp. Na ruim een half uur nam Vitesse brutaal de leiding, na slecht uitverdedigen aan FIT Boys-kant. Vijf minuten in de tweede helft lag nummer twee al achter keeper Erik Bos na een snelle counter van Vitesse (0 - 2). FIT Boys kreeg vervolgens geen penalty, na een overtreding op Tim Seubring binnen de beruchte lijnen. Trainer Johan Piening bracht in de loop van de tweede alsnog de licht geblesseerde Ronald van Waardhuizen en gaat alles of niets spelen. Vitesse kreeg bij snelle uitvallen nog kans op meer, maar na een voorzet van Kerwin Fernim scoorde Elwin Dam de 1 - 2. Amper vijf minuten later is het wederom Kerwin die een voorzet aflevert. Iedereen mist en Alfons Pot kan vanaf links in de zestien naar binnen kappen en schiet de bal onberispelijk in de kruising (2 - 2). In de laatste tien minuten hinkt FIT Boys op twee gedachten: de 2 - 2 koesteren of gaan voor de winnende. Echte kansen blijven vervolgens uit voor beide ploegen en zo worden de punten gedeeld.

Op dinsdagavond 19:30 uur staat op Sportpark Noord-West in Beilen de inhaalwedstrijd tussen FIT Boys en Vitesse'63 op het programma. FIT Boys begint matig aan de wedstrijd en hoewel er veel balbezit is, is de passing slordig. Langzamerhand komt Vitesse'63, met hulp van FIT Boys, beter in de wedstrijd en kruipt gedurende de eerste helft steeds vaker uit zijn schulp. Na een overtreding halverwege de helft van FIT Boys krijgt Vitesse een vrije bal. Deze wordt hoog de zestien in gebracht en niet goed verwerkt door de verdediging. De Vitesse-spits bedenkt zich niet en neemt de bal uit de lucht vol op de slof en scoort in de rechterbenedenhoek (0 - 1). Op slag van rust krijgt FIT Boys nog een goede kans op de gelijkmaker. Een vrije bal van Alfons Pot vanaf links komt binnen de zestien op het hoofd van Kerwin Fernim, maar hij kopt voorlangs.

De tweede helft lijkt FIT Boys nog steeds niet wakker en in de vijftigste minuut breidt Vitesse de voorsprong uit. Bij een snelle uitval over links komt een prima voorzet voor het FIT Boys-doel en deze wordt in de lange hoek gewerkt en betekent de 0 - 2. Zo'n tien minuten later wordt FIT Boys een zuivere strafschop onthouden. Tim Seubring dringt op volle snelheid de zestien binnen en wil de keeper omspelen. Deze werkt met een ferme bodycheck Tim tegen de grond. Scheidsrechter Korf laat doorspelen daar waar iedereen denkt aan een penalty. Coach Johan Piening, die in de rust al Ruud Seubring voor Jan Jaap Drogt heeft gebracht, wisselt aanvallend. De licht geblesseerde Ronald van Waardhuizen en de aanvallende linksback Remco Lubberts lossen Kevin Eising en Henri Oosting af. Het duurt vervolgens nog tot de achtenzeventigste minuut voordat de aansluitingstreffer valt. Na een diepe bal op rechts levert rechtsbuiten Kerwin Fernim een prima voorzet af die door spits Elwin Dam tot een doelpunt wordt gepromoveerd (1 - 2). FIT Boys schakelt een tandje bij, maar moet waakzaam zijn bij de snelle uitvallen van Vitesse. Vijf minuten later breekt Kerwin weer door op rechts en zet voor. De bal wordt door alles en iedereen gemist en achterin de zestien opgevangen door Alfons Pot. Hij kapt de bal naar binnen en haalt verwoestend uit in de linker kruising (2 - 2). Er sluipt twijfel in de ploeg. De 2 - 2 over de streep trekken of gaan voor de winnende. Over en weer krijgen beide teams nog kleine mogelijkheden, maar deze leveren geen doelpunten meer op en zo wordt er afgesloten met een puntendeling.

Na een vrij weekend op 10 april speelt FIT Boys 17 april om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Pesse.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

3 april 2010

FIT Boys in mindere wedstrijd tegen Mussel toch naar zege.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij laagvlieger Mussel. In een qua niveau niet erg beste wedstrijd, wist FIT Boys uiteindelijk toch de zege te pakken. Na vier minuten was het al 0 - 1 door Kevin Eising, maar voor rust kreeg Mussel een penalty van scheidsrechter Westerloo. "Je kunt hem geven", reageerde leider Martin Datema na afloop. De penalty werd benut door Wim Wubs (1 - 1). Na de rust bleef de wedstrijd van een bedenkelijk niveau en leek Mussel een o zo broodnodig puntje te gaan pakken in de strijd tegen degradatie. Kerwin Fernim gooide voor Mussel roet in het eten en bezorgde FIT Boys zo de drie punten (1 - 2). Met zes punten voor op Onstwedder Boys (die drie wedstrijden meer speelde) en zeven punten voor op nummer vier Vitesse'63 (met één wedstrijd meer) lijkt promotie naar de derde klasse een kwestie van tijd. Nog drie keer winst, mits de concurrentie ook wint, en promotie is officieel een feit.

Op deze haast herfstachtige zaterdagmiddag, met af en toe behoorlijke regenbuien, trad FIT Boys aan tegen nummer tien Mussel. Mussel heeft de punten nog hard nodig om degradatie, eventueel via de nacompetitie, te ontlopen. FIT Boys kan het seizoen eenvoudig uitspelen en zou normaal geen moeite moeten hebben met Mussel. De ploeg van trainer/coach Johan Piening leverde een zeer matige wedstrijd af, met uitzondering van het eerste kwartier toen er nog wel goed gespeeld werd. Het was Kevin Eising die al in de vierde minuut de 0 - 1 maakte en toen leek het nog op een makkelijke middag uit te draaien. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd behoorlijk en ging FIT Boys mee in het spel van Mussel en speelde daar de tegenstander behoorlijk mee in de kaart. Mussel kwam zowaar in de buurt van het FIT Boys-doel en vlak voor rust zelfs in de zestien. Na een lichte overtreding in de zestien kreeg Mussel zowaar en penalty die benut werd door Wim Wubs (1 - 1).

Na de rust probeerden beide ploegen wel te voetballen, maar werd het nooit een wedstrijd met enig niveau. Lange tijd leek het op een gelijkspel uit te draaien en dan zou Mussel nog een punt over houden aan de wedstrijd. Een punt dat de ploeg goed kan gebruiken in de strijd onderin de vierde klasse C. Toch ging FIT Boys nog met de drie punten aan de haal. Door een blunder in de Mussel-verdediging kwam Kerwin Fernim in balbezit. Met een harde droge schuiver in de hoek bracht hij de Slofstra-/Van Berkel-equipe toch de winst (1 - 2). De resterende minuten waren voor Mussel te kort om het verlies nog af te wenden. De meest gelukkige ploeg in deze matige wedstrijd behaalde de drie punten en dat was FIT Boys. Promotie via de tweede plek naar de derde klasse lijkt nu nog een kwestie van tijd.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 3 en DA1 winnen, 4e en 5e spelen gelijk.

FIT Boys 2 won thuis overtuigend met 5 - 1 van Eems Boys 3. Niek Boerhof, Tristan Haurissa (2 maal), Robert Jan Winters en, na een lange blessure door personele problemen teruggekeerde, Jeroen Loovers. Jeroen doet ook verslag:

Fit Boys 2 blijft ongeslagen na de winterstop

Door een 5-1 overwinning op Eems Boys 3 blijft Fit Boys 2 ongeslagen. Uit werd er in Delfzijl al gewonnen met 4-2, maar dat kostte daar de nodige moeite. Gewaarschuwd gingen de mannen van het tweede dus het veld in.  Maar ook ditmaal ging het niet gemakkelijk.

Fit Boys was van begin af aan de bovenliggende partij, maar Eems Boys stond goed genoeg om het tweede tegen te houden. Echte kansen waren er in de eerste twintig minuten dan ook niet. Tot het moment dat Fit Boys een penal kreeg. Tristan nam plaats achter de bal, hij mist normaal nooit een penal, maar juist vandaag kreeg hij de bal er van elf meter niet in. De bal belandde op de paal,die daardoor het veld weer in kaatste, recht voor de voeten van Ruben Schutten, maar ook hij kwam niet verder dan het spreekwoordelijke houtwerk, hij schoot de bal via de lat over. Vlak daarna was het wel raak voor Fit Boys, met een mooie steekbal van Arjan Schepel kwam Niek Boerhof vrij voor de keeper. Hij liet deze kans niet onbenut en tekende voor de 1-0. Vlak daarna was het Tristan die de 2- 0 in het netje legde. Een veilige 2-0 voorsprong, waar het tweede op verder kon bouwen. De score misschien uitbreiden naar een grote score, maar niets was minder waar. Het was juist Eems Boys die de 2-1 erin legden. Een vrije bal van Eems Boys werd de zestien in gegooid en door het niet rigoreus opruimen van de bal door Fit, kon de spits van de tegenpartij de 2-1 maken. Een geheel onterechte aansluitingstreffer van de mannen uit Delfzijl.  Eigenlijk een beetje hetzelfde wedstrijdbeeld van de uitwedstrijd. Eindelijk een goede voorsprong nemen, tegen een team wat daadwerkelijk een klasse minder is, maar dan niet doordrukken en verslappen. Gelukkig was iedereen in het veld zich daarvan bewust en pakte het goed op. Tristan, die nog wat goed te maken had, zag de keeper van Eems Boys voor zijn doel staan en besloot een fantastisch afstandschot af te leveren en daarmee de 3-1 te maken. Je hebt het zeker goed gemaakt Tristan. De 3-1 was ook de ruststand.

Na rust veranderde er wat in het spelbeeld, doordat Eems Boys er een schepje bovenop deed, maar echt gevaarlijk werden ze eigenlijk nooit. Maar het duurde uiteindelijk te lang voordat het tweede de wedstrijd definitef kon beslissen. Ondertussen werd er twee keer gewisseld aan de kant van Fit Boys. Maurits werd vervangen door Jos Gerding, die na nu pas zijn eerste minuten na de winterstop kon maken. Hij stond aan de zijlijn met een hamstring blessure, maar was voldoende hersteld om weer minuten te gaan maken.  Vlak daarna zou Niek geblesseerd uitvallen en worden ver vangen door Jeroen Loovers. Hij stond meer dan een jaar aan de kant als de lijder van het tweede en kon nu eindelijk weer meedoen.  Het duurde tot  halverwege de tweede helft dat Fit de beslissende 4-1 kon maken en het deul op slot te doen. Robert Jan Winters wist de bal van dichtbij in de kruising te jagen, waardoor hij wederom een doelpuntje wist mee te pikken. Het laatste noemenwaardig moment was de 5-1 voor Fit Boys. Een cormer van Robbert werd verlengd door Jos en kwam gelukkig terecht voor de voeten van  Jeroen, in eerste instantie wist de keeper nog redding te brengen, maar de tweede poging was wel raak. Met de knie wist Jeroen de bal erin te werken en luisterde zijn rentree op met een doelpunt. De wedstrijd was gespeeld en de frustratie liep nog een beetje te hoog op bij de voorstopper  van Eems Boys die het nodig achtte op Arjan Schepel na te trappen. Gelukkig werd dit gezien door de scheids en kon hij inrukken met rood. De verklaring achteraf was dat hij geen zin meer had en ze waren door de wissels heen. De volgende keer kun je ook gewoon van het veld aflopen, zonder een schorsing te krijgen.

Fit Boys wist dus ook deze wedstrijd weer drie punten te halen is nu al vier wedstrijden ongeslagen.  Hopelijk kunnen we deze reeks voortzetten op 13 april, want dan wacht in Groningen het duel met Lycurgus.

Groet de Lijder .

FIT Boys 3 won uit bij Smilde'94 3 met 1 - 3 door tweemaal Harold Woltinge en éénmaal Emiel Ludwig.

De C1000-dames wonnen uit bij VAKO DA1 met 0 - 3 door tweemaal Marianne Verwayen en éénmaal Mariska van Dijken.

FIT Boys 4 pakte een punt thuis tegen Noordwolde 3 (1 - 1). Het doelpunt was wonderschoon, een lob van zo'n 40 meter gemaakt door Sander Stegehuis.

FIT Boys 5 speelden tegen hun vrienden van ACV 8. Daar waar enige seizoenen geleden ACV 8 het nog van techniek en combinatievoetbal moest hebben, is de ploeg verworden tot een stevige hark- en schaafploeg. Geholpen door de 12e man wordt er veelal de lange bal gespeeld en worden de duels niet vermeden, daarbij de ledematen van de tegenstanders niet ontziend. Als ACV 8 de wedstrijd met negen man was geëindigd deze middag, had niemand iets kunnen zeggen. Een spelregelquizvraag: Linksbuiten Jan Berend de Boer speelt de bal langs de laatste verdediger aan ACV kant en wordt gevloerd door deze laatste man en zo een doelkans ontnomen. Welke kleur kaart dient de scheidsrechter te geven? Nee, fout. In Assen is dat een gele kaart. Nog een spelregelquizvraag en bedenk dat de casus zich op het ACV-veld afspeelt: Iemand wordt door zijn directe tegenstander van achteren bij z'n enkels afgezaagd. Welke kleur kaart moet de scheidsrechter geven. Ja, juist. In Assen geeft de scheidsrechter hier geel voor. Dan de wedstrijd:

FIT Boys 5 komt niet ongeschonden uit strijd met ACV 8.

Het eerste half uur speelt de Keurslager Veenkamp-equipe hun vrienden uit Assen compleet zoek. Het laat de ACV-figuranten alle hoeken van het veel te kleine veld zien, onder het genot van een striemend koude stortregen. Herwin Kamps scoort tweemaal en Sjoerd Schepel maakt de vernedering compleet door vanaf de achterlijn, met carambole via een tegenstander (eerlijk is eerlijk), te scoren in de verre kruising (de bal blijft haast hangen in de winkelhaal). De frustatie bij ACV is zo groot dat de laatste man de feestende FIT Boys-spelers probeert te raken met de bal. ACV 8 schakelt en tandje bij en weet nog voor rust de stand op 2 - 3 te brengen. Daar is ook een penalty voor nodig (hands van Jan Eising). FIT Boys krijgt nog legio kansen om de wedstrijd te beslissen, Kees Beukema kan alleen op de keeper af maar schiet te vroeg. Herwin Kamps schuift oog in oog met de ACV-goalie de bal net langs de verkeerde kant van de paal. De tweede helft drukt ACV en heeft FIT Boys nog kansen. Bij een scrimmage voor het doel weet ACV de 3 - 3 te scoren en wil doordrukken. FIT Boys weet bij een scrimmage aan de andere kant de bal als door een mirakel niet in het doel te krijgen. Dan breekt het kwartier van de ACV-scheidsrechter aan. J.B. de Boer snelt richting zestien en wordt ongenadig hard onderuit gehaald door de laatste man. "Dat deed ik toch niet met opzet", weet hij nog uit te brengen. Herwin Kamps maakt zich behoorlijk kwaad, maar Maurits Beuling kalmeert hem met de woorden: "Hij moet er toch af met rood, doorgebroken speler". Tot ieders verbazing trekt de scheidsrechter geel en mag ACV met elf man door. Een overtreding op het middelveld van achter levert ACV ook slechts geel op. Vlot daarna fluit de scheidsrechter maar af met de woorden: "Met dat natte veld is het ook alleen maar glijden". ACV viert, hoe veelzeggend, het punt als een overwinning. Hun krachtvoetbal met hulp van de scheids levert resultaat op. FIT Boys ziet geen resultaat van hun op basis van techniek en combinatievoetbal oogstrelende eerste half uur (0 - 3 binnen twintig minuten!). Daar waar vorige week ZFC bij een 3 - 0 ruststand bleef voetballen, is ACV verworden van een technische ploeg met (te veel) babbels tot een schaafploeg met (te veel) babbels. Wildervank 3 succes volgende week. FIT Boys 5 gaat op bezoek bij WVV 3 in Winschoten. 

De jeugd speelde met wisselende resultaten. Opvallend was de eerste winst voor FIT Boys F4. De leider doet verslag:

Terechte 5 - 2 winst voor FIT Boys F4.

FIT Boys F4 moest de eerste wedstrijden van het seizoen de punten nog laten aan de tegenstanders, maar liet al zien dat een overwinning niet kon uitblijven. Zaterdag ging de reis naar Gasselternijveen om tegen de plaatselijke F3 te voetballen. FIT Boys F4 begon goed, met Renzo in het doel. Thijs verdedigde uitstekend, Tobian was achter en vaak voor te vinden en Koen was verdedigend en zelfs aanvallend ijzersterk. De aanvallers Wout, Jelmer, Mike en Ilja kregen kansen, maar de bal ging er steeds net niet in. Wat stond Mike voorin vaak vrij, maar krijg die bal dan maar eens bij hem. De eerste helft ook nog een domper, Gasselterniijveen F3 scoorde wel. Ruststand 1 - 0. In de rust een simpele aanwijzing van de leider: "Zo doorgaan dan kunnen de doelpunten niet uitblijven." En dat gebeurde, al snel kwam FIT Boys op een 1 - 3 voorsprong en via 2 - 3 werd het uiteindelijk 2 - 5. Wout, Jelmer, Mike, Renzo en Tobian scoorden de goals. Heel goed gedaan F4! Volgens mij hebben de meegereisde ouders erg genoten van jullie hartverwarmende inzet en vijf doelpunten.

De leider.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

27 maart 2010

Slofstra-/Van Berkel-equipe maatje te groot voor VVAK.

(foto's: Gert Datema).

Beilen - FIT Boys speelde thuis op sportpark Noord-West tegen middenmoter VVAK en bleek een maatje te groot. Het was Alfons Pot die af en toe op fabelachtige wijze VVAK zoek speelde. Na de 1 - 0 door Ronald van Waardhuizen, scoorde Alfons Pot de 2 - 0. Nog voor de rust gooide spits Kevin Eising de wedstrijd op slot (3 - 0). Na de rust leverde Alfons Pot een puntgave hattrick af, waarbij hij met een fraaie lob en een Panenka-penalty de VVAK-goalie verschalkte. De penalty was volgens leider Martin Datema mooier dan het origineel van Panenka. Wederom drie punten op weg naar of nummer één Klazienaveen, maar zeker naar promotie naar de derde klasse.

De Slofstra-/Van Berkel-express is op volle stoom en de volgende tussenhalte was afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen VVAK. Het eerste kwartier bood VVAK nog redelijk partij, maar daarna was het FIT Boys wat de klok sloeg. Linksbuiten Ronald van Waardhuizen opende de score, waarna het via uitblinker Alfons Pot 2 - 0 werd. Nog voor rust besliste spits Kevin Eising de wedstrijd door de 3 - 0 te laten aantekenen. FIT Boys stevende af op een zeer eenvoudige overwinning, maar werd daarbij geen strobreed in de weg gelegd door middenmoter VVAK.

De tweede helft startte de Alfons Pot-show. Alfons heeft de afgelopen seizoenen heel wat blessureleed te verduren gehad, maar lijkt nu weer op zijn oude niveau te komen. Met een puntgave hattrick bracht hij de eindstand op 6 - 0. Eén van de doelpunten was een prachtige lob over de kansloze VVAK-goalie. Ook mocht Alfons op elf meter achter de bal plaats nemen na een overtreding op één van de FIT Boys-spelers binnen de beruchte lijnen. Leider Martin Datema was na afloop van de wedstrijd lyrisch over deze strafschop. Met een werkelijk waar sublieme stift ala Panenka verschalkte hij de VVAK-keeper. "Deze Panenka was veel mooier dan zijn voorbeeld", bracht leider Martin Datema zijn euforie onder woorden. FIT Boys kan zo langzamerhand promotie naar de derde klasse niet meer mislopen, het is alleen de vraag of zij koploper Klazienaveen nog kunnen achterhalen.

Volgende week zaterdag speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen vv Mussel.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 5 en DA1 winnen, 3e speelt tegen 9 man gelijk, 5e verliest.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij Gorecht 2 en trok aan het langste eind. Robert Jan Winters scoorde scoorde op aangeven van Ruben Schutten de 0 - 1. Arjan Schepel maakte ook de nog de 0 - 2, toen Gorecht nog wat terugdeed (1 - 2). De drie punten gingen mee naar Beilen. Leider Jeroen Loovers doet verslag:

Fit Boys 2 wint ook in Haren

De tweede selectie van Fit Boys moest zaterdag op bezoek bij Gorecht 2. De vorige wedstrijd in Beilen eindigde in een 2-0 overwinning voor Fit Boys, maar een makkelijke wedstrijd was het zeker niet. Met die gedachte in het achterhoofd gingen de mannen het veld in. De eerste tien minuten waren echter voor Gorecht en dat leverde hen dan ook twee kansen op. Door een fout terugspeel balletje van Robert Jan Winters, kon de spits van Gorecht allen op Mark Lubberts af, maar zoals al vaker dit seizoen wist Mark de bal uit de goal te houden. De rest van de eerste helft werd verder gedomineerd door Fit Boys. Gorecht kon de bal niet lang in de ploeg houden, wat dus resulteerde in een overwicht voor Fit Boys. Dit werd vlak voor rust bevestigd, door een prachtige aanval via de rechterkant, waarbij Ruben werd ingespeeld die daarna gelijk Tom wist te vinden, Tom speelde de bal goed door langs de lijn, waardoor Ruben een goede afgemeten voorzet kon afleveren bij Robert Jan, die de bal het in doel wist te krijgen. Een zeer verdiende voorsprong voor Fit Boys. Met deze stand werd er ook gerust in Haren.

In een zeer erbarmelijke kleedkamer, waar in een verstopte wc de uitwerpselen nog dreven, moest er worden gerust. Dit motiveerde Fit blijkbaar, aangezien gelijk na rust de twee nul werd ingeschoten door topscoorder Arjan Schepel. Een lage corner van Tristan, gevolgd door een overstapje van Robert Jan, deed de bal belanden bij Arjan, die hem alleen nog maar hoefde aan te raken. De 0-2 was een feit. Je kan een helft niet beter eindigen en ook niet beter beginnen.  Na de 0-2 verharde de situatie op het veld, aangezien Gorecht harder begon te spelen, wat ook in de eerste helft wel het geval was. Dit resulteerde voor hen in vier gele kaarten, waarvan één voor dezelfde persoon. Hij kon vertrekken naar de kleedkamer, geheel terecht. Op het eind van de tweede helft, waarin Fit Boys niet de beslissende 0-3 kon forceren, kwam Gorecht nog terug tot 1-2 en werd het nog even spannend. Helemaal doordat de grens van Gorecht de buitenspel regel niet helemaal begreep en tot minimaal twee keer toe verkeerd de vlag in de lucht stak. Uiteindelijk zou het blijven bij 1-2 en gingen de drie punten de tas in mee naar Beilen.

Iedereen een groot compliment door niet mee te gaan in het gedrag van Gorecht en gewoon te blijven voetballen!!! Ook de scheidsrechter (de heer Swarts) verdient hierbij het compliment dat hij de wedstrijd goed onder controle had en de juiste beslissingen nam! Fit Boys is zeer goed de winterstop uitgekomen, met één gelijkspel en  twee overwinningen. Grote klasse jongens!!! Zeker gezien de vele wisselingen binnen het elftal.

Groet de Lijder

FIT Boys 3 speelde een knotsgekke wedstrijd tegen Helpman 4. Na een 0 - 3 achterstand wist Emiel Ludwig de achterstand de verkleinen (1 - 3). Door tweemaal Harold Woltinge werd het 3 - 3 en kreeg Helpman 2 rode kaarten. Tussendoor mistte FIT Boys nog twee penalty's (Peter Doornbos en Rene Bening). Het was Helpman dat op 3 - 4 kwam met negen man, maar door een penalty van Harold Woltinge werd het toch nog 4 - 4. FIT Boys 3 schaamde zich de ogen uit het hoofd om tegen 9 man niet verder te komen dan een moeizaam gelijkspel.

FIT Boys 4 ging op bezoek in Halen bij Halen 2 en verloor met 7 - 2. Beide FIT Boys-doelpunten kwamen op naam van Jesse Lageveen.

FIT Boys 5 speelde de returnwedstrijd van de ongelukkig uit verloren partij (4 - 2) tegen ZFC 3. ZFC trad met enkele spelers van het 2e aan, maar kreeg een uiterst gemotiveerd en geconcentreerd FIT Boys 5 tegenover zich. De Keurslager Veenkamp-equipe speelde een zeer goede wedstrijd en gaf eigenlijk niets weg. Sjoerd Schepel scoorde met een prachtige lob van zo'n 20 meter over de keeper de 1 - 0. Vervolgens bediende Sjoerd Herwin Kamps in de diepte en Herwin maakte beheerst de 2 - 0. Aan de 3 - 0 ging een oogstrelende combinatie vooraf. Jan Eising speelde Herwin Kamps in de zestien aan en Herwin ging tussen twee tegenstander door richting achterlijn. Op het juiste moment kwam Marcel de Bruijn naar de eerste paal, Herwin bediende hem op maat en Marcel rondde beheerst af (3 - 0). Na de rust probeerde ZFC het wel, maar speelde het niet slim. Het veld werd helemaal niet breed gehouden en veel ging door het midden. Daar tegen over hield FIT Boys 5 het veld breed en kreeg het heel veel ruimte. Op rechts kwam Maurits Beuling door en leverde een prima voorzet af. Herwin Kamps zou koppen, maar werd in de rug geduwd. Penalty, gegeven door de goed leidende scheidsrechter Johan Boer. Herwin Kamps zelf voltrok het vonnis, 4 - 0. De gifbeker was nog niet leeg voor ZFC, toe Jan Eising op snelheid net buiten de zestien werd neergelegd. Sjoerd Schepel speelde strak in op Herwin Kamps, die met een tip-in de 5 - 0 scoorde. Nummer 2 ZFC speelde deze middag een kansloze wedstrijd tegen nummer 4 FIT Boys, dat op alle fronten, voetballend en fysiek, de betere was. Over twee wedstrijden valt de score in het voordeel van FIT Boys 5 uit, 7 - 4. Een ijzersterke pot van de Keurslager Veenkamp-equipe.

De C1000-dames wonnen thuis met 3 - 0 van SVZ DA1. Mariska van Dijken scoorde twee maal en Dominique Verwaijen scoorde één maal.

Later meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

26 maart 2010

KAMPIOENEN! FIT Boys zaal 4 op overtuigende wijze kampioen.  

Op de foto (in willekeurige volgorde): Paul Beck, Niels Eefting, Tim Gils, M. Harders, R. Mulder, Jeroen Tebbes, R. Tebbes, Erik Visscher, B. Winters, Harrold Zeewuster en sponsor Jaap Klok. Op de foto ontbreekt Jochem Klok (foto: Maurits Beuling).

Afgelopen vrijdag was een klein deel van Beilen en een groter deel van Westerbork aanwezig in Hoogeveen om FIT Boys zaal 4 kampioen te zien worden. Wat weinigen wisten was dat de Klok Betonboringen-equipe al kampioen was omdat concurrent Old Forward 2 dinsdag van Wijster 1 had verloren. De meegereisde supporters werden getrakteerd op een doelpuntrijk avondje. Al binnen de minuut lag de 0 - 1 in het net en gestaag liep de score op tot uiteindelijk 1 -13. Ruim voldoende voor een (bijna) perfect seizoen. In 17 wedstrijden scoorden de Klok Betonboringen-mannen 157 keer (gemiddeld 9,2) en kregen slechts 55 tegen (gemiddeld 3,2) en hadden slechts 7 verliespunten (2 keer gelijk en 1 keer verlies).

Na afloop ontvingen de kampioenen uit handen van bestuurslid Zaalzaken Erik Weurding bloemen en gingen ze samen met hun sponsor Jaap Klok op de foto. Onder het genot van een drankje werd het kampioenschap samen met sponsor Jaap, bestuurslid Erik en de aanwezige familie en vrienden gevierd. Het kampioensschap zou nog verder gevierd worden in Westerbork. Van een bordesscène op het gemeentehuis van Beilen of een tocht op een platte kar door Beilen werd gezien het late tijdstip (na 22:00 uur) afgezien.

Namens bestuur en overige leden van de FIT Boys-familie van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

20 maart 2010

Slofstra-/Van Berkel-equipe trekt overwinning in 2e helft naar zich toe.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe speelde deze zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Angelslo. De eerste helft speelde FIT Boys slap, desondanks nam het wel de leiding. Een wereldgoal van Alfons Pot betekende de 0 - 1. Angelslo wist dit voor de rust om te buigen in een 2 - 1 voorsprong door doelpunten van Erdinc Akis en Timon Rozeveld. Na de rust wist Man of the Match Ruud Seubring vanaf rechts de gelijkmaker binnen te schieten. In de zeventigste minuut scoorde Alfons Pot koppende na wat later bleek de winnende. Over en weer waren er nog kleine mogelijkheden, maar FIT Boys wist de overwinning over de streep te trekken.

Zaterdagmiddag half drie floot scheidsrechter Janssen voor het begin van de confrontatie tussen Angelslo en FIT Boys. Het was voor FIT Boys niet het beginsein om fanatiek aan een overwinning te werken. Het ontbrak de ploeg van trainer/coach Johan Piening aan inzet, het speelde gewoon slap. Toch nam FIT Boys in de tweeëntwintigste minuut een voorsprong. Alfons Pot maakte deze goal op fabelachtige wijze. Op de achterlijn lopte hij de bal over zijn tegenstander, wipte de bal licht op en schoot de bal snoeihard in de verre linker hoek. Deze wereldgoal betekende dus toch de voorsprong. Nog voor de rust wist Angelslo de achterstand om te buigen in een voorsprong. Erdinc Akis maakte de 1 - 1 (27e minuut) en in de negenendertigste minuut scoorde Timon Rozeveld de 2 - 1. 

Na de rust toonde FIT Boys de nodige veerkracht en speelde het stukken beter dan voor de rust. Uitblinker aan FIT Boys-zijde was een opmerkelijke speler. Voor de wedstrijd was hij nog onderwerp van gesprek. Moest hij ondanks zijn nog niet volledige fitte gesteldheid starten in de basis of invallen? Ruud Seubring startte in de basis en groeide uit tot Man of the Match. Met zijn niet aflatende inzet en passie nam hij zijn ploeg op sleeptouw en was een ware plaag voor de tegenstander. Het was dan ook niet vreemd dat juist Ruud voor de 2 - 2 zorgde. Hij ging rond de zesenvijftigste minuut op rechts goed door en sneed naar binnen en haalde hard en laag uit in de verre hoek. FIT Boys bleef in die fase de betere ploeg en nam zelfs een voorsprong. Andermaal was het Alfons Pot die scoorde uit een vrije bal van Ronald van Waardhuizen (70e minuut, 2 - 3). Angelslo kreeg vervolgens via Timon Rozeveld nog een levensgrote kans op de 3 - 3, maar de bal ging er net niet in. Daarna kregen beide ploegen nog kleine mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Opmerkelijk aan FIT Boys-zijde was het invallen van Robin Eising, die zo samen met zijn broer Kevin kwam te spelen. Dit was van korte duur, want Kevin ontving in de eindfase van de wedstrijd zijn tweede gele kaart (wegtikken bal) en dus rood. De eerste gele kaart was voor geen afstand houden bij een zeer snel genomen vrije bal. Ondanks deze tegenvaller ging FIT Boys met de drie punten naar Beilen.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur op sportpark Noord-West tegen VVAK.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Auke Oosting.

Auke Oosting is speler van het sterrenteam, FIT Boys 5 genaamd. Het team herbergt de nodige klasse en beschikt over een uiterst productieve voorhoed samen goed voor 42 doelpunten tot nu toe dit seizoen. Auke moet zaterdag soms werken en op de trainingsavond is hij druk in de weer als vrijwillige brandweer. Af en toe is hij zaterdag aanwezig om vaak het laatste half uur in te vallen en zijn partij mee te spelen. Ondanks dat de jaren beginnen te tellen, is hij vaak op de juiste plaats op het juiste moment. Soms door twijfel, soms door het aannemen van de bal mist hij dan zijn kansje. Afgelopen zaterdag rond de klok van 15:15 uur betrad Auke het veld en nam zijn geliefde plaats op linksbuiten in. Hij stond nog niet eens zo lang in het veld, toen voor hem het ultieme moment aanbrak. FIT Boys 5 speelde met VAKO 3 en het stond al 0 - 6. Wederom combineerde FIT Boys 5 makkelijk door de VAKO-defensie en op de rand zestien kwam Auke in balbezit. Het gaatje was maar klein, maar het scherpe oog van Auke had het al gezien. Met een bekeken schuiver in de linker benedenhoek verschalkte Auke de VAKO-keeper en beleefde zo zijn ultieme moment. Auke werd hartelijk en met blijdschap in de armen van zijn teamgenoten gesloten en massaal bejubeld door de staf en reservespelers langs de kant. Even schoot het door zijn hoofd: "Zal ik mijn kicksen aan de wilgen hangen?". Even maar, want toen dacht hij aan zijn volgende doelpunt en het intense geluk dat hem dit zou brengen. Later die avond op de bank voor de buis keek hij PSV - Twente, de wedstrijd om de kampioenschaal, en dacht: "voetballen jullie maar om die schaal, ik heb mijn 'finest moment' al gehad......"

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 3 en 5 winnen, het 4e en DA1 verliezen, vaak winst bij jeugd.

FIT Boys 2 kreeg thuis HS'88 2 op bezoek. Door personele problemen bij het eerste, had de Britstra-equipe ook een tekort aan spelers. Hierdoor konden de broers Arjan en Sjoerd samenspelen, daar waar Sjoerd anders samenspeelt in het 5e met Pa Jan. Door doelpunten van Niek Boerhof (voorzet Sjoerd) en Robbert Dijkema won FIT Boys 2 met 2 - 0. De lijder doet verslag:

Fit Boys 2 blijft vrij eenvoudig overeind tegen HS ’88.

De mannen van trainer Engbert de Vries moesten zaterdagmiddag wederom zwaar gehavend aan de strijd tegen HS ’88 beginnen. Waar vorige week twee mannen van het derde plaatsnamen, waren het deze week drie A-junioren en een speler van het vijfde. Arjan Keizer, Mark Visser en Michael Booiman hadden ’s ochtends al een overwinning behaald met de A’s en waren bereid om bij het tweede aan te sluiten voor nog een wedstrijd. Daarnaast kwam Sjoerd Schepel over van het vijfde, om zelfs in de basis te starten. Dit werd de lijder van het tweede overigens niet in dank afgenomen door het vijfde. Sorry heren, maar het was echt nodig.

Het begin van de wedstrijd was zoals het weer op dat moment, mat en te rustig. Fitboys startte met een te laag baltempo, waardoor HS ’88 makkelijk mee kon blijven doen.  Dit duurde ongeveer totdat ook het weer veranderde en het begon te regenen. Nadat Robert Jan Winters al een aantal keren gevaarlijke acties had gemaakt in de verdediging, was het ditmaal wel een goede actie op het middenveld aan de zijlijn, waarbij hij zijn directe tegenstander aan de kant zette. Het vervolg was nog beter, toen hij Robbert Dijkema vrij zag lopen aan de andere kant van het veld. Robert Jan gaf een goede crosspass richting de zestien, een Robbert beloonde de goede actie met een mooi lobje over de keeper van HS heen. 1-0 na ongeveer 25 minuten spelen en geheel terecht. Niet lang na de 1-0 was het weer raak. Gastspeler en één van de besten op het veld, Soerd Schepel, kwam mooi vrij op het middenveld, waarna hij een perfecte voorzet afleverde op Niek Boerhoef. Niek maakte van de voorzet, een prachtig doelpunt, door de bal zeer mooi geplaatst in de hoek te koppen. 2-0 en nog bijna driekwart wedstrijd te spelen.  De rest van de wedstrijd was niet meer nodig, achteraf gezien, omdat dit ook het eindresultaat zou worden.

Na de rust, waarin de spelers en trainer elkaar weer motiveerden voor de tweede helft, zag het spelbeeld er toch anders uit dan in de eerste helft. Zoals verwacht kwam HS’88 de rust zeer aanvallend uit, waarbij ze de 2-1 probeerden te forceren. Al kwam men gedurende de tweede helft maar tot één echte kans. Door een foute uittrap van keeper Mark Lubberts, kreeg HS’88 een grote kans, overigens ook hun enige echte kans in de hele wedstrijd. Maar zoals men kan raden, herstelde Mark zijn fout zelf en hield hij de nul. Richting het eind van de tweede helft, kwamen er nog een aantal debutanten het veld in, eerst mocht Der Kaiser (Arjan Keizer) invallen voor doelpuntmaker Niek. Hij viel onbevangen in en nadat zijn twee maatjes uit de A’s, Mark Visser en Michael Booiman, ook waren ingevallen, waren zij met hun drieen nog instaat om de voorhoede van het tweede een nieuwe impuls te geven. Dit leidde uiteindelijk nog tot een stuk of drie opgelegde kansen.  Eén daarvan was opvallend, waarbij Der Kaiser langs de linkerkant op kwam en de bal meekreeg van Michael Booiman, Der Kaiser kreeg de bal in de voeten van Mark Visser, die kon uithalen, helaas net te laat, aangezien de verdediger van HS’88 nog een sliding er tussen kreeg. Daarom eindigde de wedstrijd in 2-0 voor Fit Boys 2, waar de tweede helft een echt team was te zien. Dit team heeft gister vooral de tweede helft hard geknokt samen voor een goed resultaat, waar overigens de beste kansen waren voor Fit Boys om de score uit te breiden, ondanks het veld overwicht van van HS’88.

Het was voor de toeschouwers geen mooie wedstrijd, maar wel een belangrijk resultaat voor Fit Boys. Heren van de A’s, Mark, Arjan en Michael, bedankt voor jullie fantastische inzet en jullie verdienstelijke invalbeurt. Ook Sjoerd natuurlijk bedankt voor een goede wedstrijd en de assist!!!

Groet de Lijder.

FIT Boys 3 en 4 speelden hun onderlinge confrontatie. FIT Boys 4 ging heel brutaal met 0 - 1 de rust in door een doelpunt van Frans van Kesteren. Na de rust kwam Harold Woltinge, vorige week nog spelend met FIT Boys 1, binnen de lijnen en was het derde (veel) beter. Door drie doelpunten van Harold, twee van Peter Doornbos en één van Bart Steenge won FIT Boys 3 uiteindelijk met 6 - 1. Peter Doornbos doet verslag:

fitboys 3 - fitboys 4 6-1

na een moeizame 1e helft 0-1 door een doelput van frans van kesteren wist fb 3 in de 2e helft orde op zaken te stellen en de kansen wel te benutten. na een zwalbe in de 16 werd de bal op de stip gelegd en peter doornbos wist de bal tussen de palen te werken. kort daarna ws het bar steenge die de 2-1 binnen schoot harrald woltinge zorgde voor de 3-1 en 4-1 lucas was van plan om de 5-1 te maken maar hij stuite op de keeper maar die wist de al niet goet te verwerken en was peter doornos er als de kippen bij om alsnog de 5-1 binnen te schieten de laatste van de de middag kwam op naam van harrald woltinge die zijn 3e van de middag binnen schoot 6-1 en werd 't toch nog ruime overwinning voor''t 3e

groeten pjotr

Rene 'Pietje' Bening voegde daar aan toe:

Pjotr.....die rust stand was van te voren al afgesproken!

Dat je het ff weet..

Greets mij

FIT Boys 5 walste over VAKO 3 heen. Het werd een makkelijke middag, waarbij FIT Boys-keeper Jan van Veen bijna niets te doen had. Bij rust stond de teller al op vijf. Kees Beukema scoorde drie maal, Jan Berend de Boer en Carl Drenth éénmaal. Ruststand dus 0 - 5. Na de rust bleef de Keurslager Veenkamp-equipe goed combineren en bleef de voetballende oplossing zoeken. Zo werd VAKO 3 verder stukgespeeld en kwamen er nog vier doelpunten bij. De 6 - 0 was weer van Kees Beukema, Auke Oosting (zie elders op deze site) maakte de 7 - 0. Marcel 'Kalou' de Bruijn scoorde nummer acht en Douwe Visser ("Je moeder wil niet dat je gaat voetballen") scoorde de negende. De nummer tien viel net niet. Een makkelijke middag voor FIT Boys 5. Opvallend in de topscoorderslijst dit seizoen is dat de top 3 louter en alleen bestaat uit spelers van het 5e. Rechtsbuiten Marcel 'Kalou' de Bruijn scoorde al 18 keer, verdediger/middenvelder/aanvaller Carl Drenth al 13 keer en spits Kees Beukema, ondanks en blessure aan het begin van het seizoen, 11 maal. Netjes!

De C1000-dames verloren uit tegen SVZ DA1 met 3 - 0.

Bij de jeugd waren vele winstpartijen. Fit Boys A1 won met 4 - 0 van Aduard 2000 A1. Alle doelpunten vielen voorr rust. Michael Booiman en Marten Oldersma scoorden elk 1 maal, Julian Boom scoorde 2 maal.

FIT Boys B1 won met 3 - 2 van Gieten B1 door doelpunten van Dirk-Jan, Richie en Leon. 

FIT Boys F4 ging op bezoek bij HHC F3 in Hijken. Leider Maurits doet verslag:

HHC F3 - FIT Boys F4    2 - 0.

Zaterdagochtend was FIT Boys F4 al vroeg in Hijken aanwezig voor de wedstrijd tegen HHC F3. Na een uitgebreide warming up kon er om 10:00 uur gestart worden. Er werd gespeeld op een helft van een groot voetbalveld en zo'n helft is een stuk groter dan een jeugdveld. FIT Boys F4 probeerde op de helft van HHC te voetballen, maar kreeg geen echte kansen. Bij een counter van HHC (een snelle uitval) scoorde HHC de 1 - 0. Voor de rust was F4 dicht bij de gelijkmaker, maar schoten van Mike en Wout werden of geblokt of gingen mis. Het overspelen is best wel lastig, want vaak stonden de aanvallers Mike, Ilja en Renzo wel vrij maar hoe krijg je de bal dan bij ze? keeper Jelmer moest bij een paar kansjes van HHC nog redden, maar deed dit uitstekend. Ook verdedigers Thijs, Wout en Koen hielden veel tegen. De tweede helft probeerde F4 met man en macht de 1 - 1 te scoren. Alles en iedereen ging mee naar voren. HHC speelde op de counter en keeper Tobian redde een paar keer heel goed. Bij een counter kon Tobian ook niet meer redden en werd het 2 - 0. Jammer, we hebben er alles aan gedaan. Als we met deze inzet blijven spelen en ook nog beter gaan vrijstaan en overspelen, dan komt de eerste overwinning vanzelf.

De Leider.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

17 maart 2010

FIT Boys 2 oefent tegen VKW A1.

FIT Boys 2 speelde woensdagavond tegen VKW A1, dat uitkomt in de derde divisie H. VKW-trainer Ben Ribberink, geen onbekende bij FIT Boys, legde de contacten en kwam samen met zijn assistent Tim Gils, speler van FIT Boys Zaal 4, en de A1-ploeg naar Beilen. Uiteindelijk trok VKW A1 aan het langste eind en won met 1 - 3. Het FIT Boys-doelpunt kwam op naam van Arjan Schepel.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

13 maart 2010

Dubbele beenbreuk Edwin Roijinga werpt schaduw op topper in 4C.

In de 4e klasse C stond er een heuse topper op het programma. De nummer één Klazienaveen ontving de nummer twee, de Slofstra-/Van Berkel-equipe uit Beilen. Een zogezegde 'zes punten' wedstrijd, waarbij FIT Boys bij winst het gat kon terugbrengen tot vier punten met een wedstrijd minder gespeeld. Eigenlijk was er na afloop van één onderwerp van gesprek en dat was helaas niet de wedstrijd. FIT Boys-speler Edwin Roijinga liep tijdens de wedstrijd een dubbele open beenbreuk op. Hij brak zowel zijn kuit- als ook zijn scheenbeen en werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Naar verluidt is hij zaterdagavond geopereerd en is alles weer aan elkaar gezet. Vanaf deze plaats wensen de eerste selectie en alle andere FIT Boys-leden Edwin Roijinga een spoedig herstel. De wedstrijd tussen beide toppers eindigde uiteindelijk in 1 - 1 en daar schoot FIT Boys eigenlijk het minste mee op.

Fit Boys begon sterk en agressief aan de wedstrijd en ook de Klazienaveenspelers lieten zich niet onbetuigd en zo ontstond een stevige pot voetbal. Ondanks dat het geen hoogstaande partij was, ontstonden er over en weer wel kleine kansen. Klazienaveen wist éénmaal de lat boven en éénmaal de paal naast FIT Boys-keeper Erik Bos te raken. FIT Boys zette daar ook enkele kansen tegenover, maar wist ook niet te scoren. Toch kwam de Slofstra-/Van Berkel-equipe op voorsprong door een afstandsschot van Alfons Pot op aangeven van Jeroen Boelen. Met deze 0 – 1 stand gingen beide teams de rust in.

De 2e helft begon Fit Boys prima en had het ook een 100%-kans op de 2 – 0. Elwin Dam was er het dichtste bij. Met een fantastische lob leek hij te scoren, maar de Klazienaveen-keeper wist de bal nog net onschadelijk te maken. Klazienaveen had echter ook kansjes, met name door afstandschoten, die bekwaam door Erik Bos werden gered. Bij één redding had Erik ook nog hulp van de paal nodig om een doelpunt te voorkomen. Rond de 68e minuut was er het verschrikkelijke moment voor Edwin Roijinga. Beide teams besloten om door te gaan nadat Edwin naar het ziekenhuis was afgevoerd. Good-old Harald Woltinge kwam voor Edwin binnen de lijnen en deed zijn werk naar behoren en dit terwijl hij normaal zijn kunsten in het derde vertoond. Ook Wout Flokstra, de laatste man van FIT Boys 2, deed zeer verdienstelijk mee aan FIT Boys-zijde.

Rond de 75e minuut maakte Klazienaveen gelijk. Een diepe bal van Klazienaveen kon koppend niet ver genoeg weggewerkt worden waardoor de spits van Klazienaveen de bal kon oppakken en van 20 meter in de uiterste hoek raak kon schieten. Klazienaveen speelde daarna voor een gelijkspel. Fit Boys kreeg nog wel een paar kansjes voor de overwinning. Helaas kwam deze niet meer. Een gelijkspel was uiteindelijk wel de terechte uitslag.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 speelt gelijk, FIT Boys 5 korfbalt, FIT Boys-jeugd ook weer in de baan.

FIT Boys 2, de nummer 4, kreeg bezoek van van ACV 3, de nummer 3. Beide teams hadden vooraf een gelijk aantal punten, alleen ACV 3 had nog twee wedstrijden tegoed. Na afloop van de wedstrijd was hier niets aan veranderd. De Bristra-equipe scoorde nog wel de 1 - 0 (tevens ruststand) door Arjan Schepel. Jesse Lageveen gaf de assist en Arjan rondde beheerst af. Na de rust kwam ACV 3 op gelijke hoogte en zo werd de eindstand 1 - 1. Leider Jeroen Loovers doet verslag:

Fit Boys 2 pakt thuis een punt tegen ACV 3

Zaterdag 13 maart mochten de mannen van het tweede weer de wei in. Na maanden van alleen maar trainen, eindelijk weer een echte wedstrijd, al moesten de mannen van het tweede gehavend de strijd aangaan, door verschillende blessures bij het eerste en tweede elftal.  Ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winterstop was de basis opstelling op 5 posities gewijzigd.  Toch gelijk een topper in de 2e reserve klasse. Fit Boys 2 –ACV3 staat vaak garant voor spannende wedstrijden met veel hard uit gevochten duels. Ook vandaag werden de toeschouwers niet teleurgesteld, al liet het voetbal wel te wensen over.

Fit begon veel te slap aan de eerste helft, waardoor AVC de kans kreeg om te voetballen. Dit resulteerde dan ook in een overwicht voor ACV in de eerste helft. Na ongeveer 10 minuten spelen, ging de spits van ACV in de fout, nadat hij goed van de bal gezet werd door Bart Beenen. Hij liet gelijk zijn welbekende opvliegende aard zien, door een slaande beweging te maken richting Bart. Gelukkig voor hem en jammer voor ons, zag arbiter Gerding het niet goed en besloot de scheidsrechter de spits een stevige preek te geven, waar een diep rode kaart op zijn plaats was geweest. De wedstrijd die daarna werd hervat met 11 tegen 11, waar het 11 tegen 10 had moeten zijn, bleef in het voordeel van ACV. Zij hadden de betere kansen, waarbij ze de rust makkelijk hadden kunnen bereiken met een 3-0 voorsprong. Maar hier kwam de aloude voetbalwet in het spel, waarbij zij hun kansen niet afmaken, en Fit Boys wel. Geheel onterecht kwam het tweede via Arjan Schepel op voor sprong. Een goede counter van Fit Boys, waarbij Jesse de bal keurig mee gaf aan Arjan, resulteerde dus in de 1-0. Een zeer goed uitgekozen moment namelijk in de 43ste minuut.

Met een 1-0 voorspong kwamen de mannen van het tweede de rust uit, waarbij in de rust besloten was dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Dit werd gelijk aan het begin van de tweede helft duidelijk doordat Fit Boys veel feller was. Dit resulteerde in twee grote kansen, helaas ging een kopbal van Arjan Schepel net langs de paal. In het vervolg van de tweede helft ging ACV één op één spelen achterin en nam de druk op de Fit Boys verdediging toe. Wederom een overwicht voor ACV, maar er kwam veel ruimt achter de verdediging van ACV kwam te liggen.  FIT boys probeerde er goed gebruik van de te maken, door snelle spitsen voorin te zetten. Tristan mocht gaan rusten en Bart Steenge kwam er voor hem in. Ook Martin Eising mocht invallen, waardoor Remco naar linksvoor verhuisde en Jesse naar de bank. Remco kreeg daarna gelijk een goede kans, na prima voorbereidend werk van invaller Bart Steenge, maar helaas stond de lat een treffer in de weg. Een treffer die het duel waarschijnlijk had beslist. Waar Fit Boys met man en macht de 1-0 aan het verdedigen was, kwamen er toch ook weer kansen voor ACV. Dit kwam voor ACV in de 80ste minuut tot een hoogte punt, de helaas verdiende 1-1. Met nog tien minuten op de klok, wou ACV doordrukken om de 1-2 nog te maken. Hierdoor moest Mark nog een keer ingrijpen met goed keeperswerk. Ook aan de andere kant kon Bart Steenge zich nog onsterfelijk maken, hij had de 2-1 op de schoen, maar schoot voorlangs.

De eindstand was dan ook 1-1, een resultaat waar Fit Boys blij mee mag zijn. (Zeker gezien de personele problemen) Voor iedereen van het tweede complimenten voor de tweede helft. Ook Jesse, Martin, Marten en twee keer  Bart (Beenen en Steenge) bedankt voor jullie inzet!!!

Jeroen Loovers.

FIT Boys 5 ging op bezoek bij Wildervank 3. De eindstand leek op die van een korfbalwedstrijd (5 - 4). De Keurslager Veenkamp-equipe kreeg de goals te makkelijk tegen en liep daarom achter de feiten aan. Er werd gespeeld op kunstgras, maar niet van die vloerbedekking met zwarte rubber balletjes maar 'echte' grassprieten. FIT Boys had vanaf de eerste minuut het initiatief en speelde op de helft van de tegenstander. Bij de eerste de beste uitval van Wildervank lag de bal al achter keeper Jan van Veen, mede door een dekkingsfout. FIT Boys bleef de betere ploeg en Wildervank moest al snel noodgedwongen wisselen en schakelde over op 4-4-2. FIT Boys schakelde mee en voorstopper Carl Drenth kwam naast Sjoerd Schepel op het middenveld spelen. FIT Boys kreeg ook kansen, uit een voorzet van rechts van Maurits Beuling wist spits Herwin Kamps (hij was er na een lange afwezigheid door een blessure weer bij) net niet te scoren. De tweede uitval van Wildervank leverde weer een goal op. Nu zat Johannes de Boer nog net aan een bal de zestien in en zo stond een Wildervank-speler niet buitenspel en scoorde de 2 - 0. FIT Boys bleef drukken en verdiende een vrije bal net in de zestien na een terugspeelbal. Carl Drenth nam plaats achter de bal, kreeg te horen van de scheidsrechter dat het een directe vrije trap was (kan niet, want dan is het een penalty) en schoot de bal onberispelijk in de kruising (2 - 1). Aan de andere kant kreeg Wildervank ook een vrije bal op randje zestien. De bal werd met veel gevoel net over de vingertoppen van Jan van Veen in het doel geschoten. 3 - 1 en dat was tevens de ruststand.

In de rust deed leider Kees van Hoorn enkele omzettingen. Carl ging in de spits spelen, Marcel de Bruijn op rechts en J.B. de Boer op links. Het systeem ging weer terug naar 4-3-3 en één van de verdedigers kon steeds mee inschuiven per toerbeurt. J.B. wist de spanning terug te brengen tot 3 - 2. Marcel de Bruijn bracht de bal vanaf rechts keurig voor en J.B. rondde beheerst af. Binnen de minuut lag de bal er aan de andere kant alweer in. Vanaf de aftrap kwam de bal, na een ongelukkig verloren duel, de diepte in. Jan van Veen redde nog bekwaam maar was op de rebound kansloos (4 - 2). FIT Boys liet heel even de koppen hangen en Wildervank wist ook nog de 5 - 2 te scoren. FIT Boys ontketende een slotoffensief en door Carl Drenthe (zijn tweede) en Douwe Visser (vrije bal Carl) werd de spanning volledig teruggebracht (5 - 4). FIT Boys kreeg ook kansen op de gelijkmaker, zelfs met schoten vanuit de vijf meter maar de ballen werden niet goed geraakt. Groot was de teleurstelling na het laatste fluitsignaal. Wat zo vaak gebeurd in het voetbal, gebeurde deze middag ook. Beter zijn dan je tegenstander, te makkelijk doelpunten tegen krijgen en zelf te weinig scoren. Dat was deze wedstrijd eigenlijk in een notendop.

Bij de jeugd waren er wisselende resultaten. Opvallend was de 14 - 1 van E5 met 10 (!!!) doelpunten van Matthijs Boer. MC1 speelde hun eerste wedstrijd, nadat zij van DA2 waren omgezet naar MC1. Helaas volgde een 8 - 0 verlies. FIT Boys F3 speelde thuis tegen Smilde F2 en de spelers en ouders doen verslag:

Fit Boys F3 – Smilde F2

Zaterdag 13 maart was de eerste veldwedstrijd. Onze tegenstander was Smilde F2. De eerste helft begon niet erg goed. We waren niet goed bij de les, waren nog erg afwachtend.

Iedereen bleef een beetje bij het eigen doel staan wachten op de tegenstander. Thomas stond de eerste helft in het doel. De ruststand was 9-0 voor Smilde. Dit moest dus wel een beetje beter. Onze leider Jeroen gaf een aantal aanwijzingen in de rust.

De tweede helft stond Kevin in het doel. We begonnen nu een stuk beter. Iedereen was wat feller. Niels, Jacco en Timo verdedigden goed. Ook kwam Jacco een paar keer goed naar voren. Thomas speelde de tegenstander een paar keer goed voorbij en Daan probeerde steeds goed vrij te staan.

Uiteindelijk kregen wij ook een kans maar Lars schoot de bal naast het doel. Gelukkig lukte het de volgende de keer wel. Lars ging alleen op het doel van de tegenstander af en maakte een doelpunt.

Smilde maakte in de tweede helft nog 2 doelpunten waardoor de eindstand 11-1 voor Smilde werd.

Maar onze tweede helft was een stuk beter dan de eerste helft. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. 

Omdat Kevin het erg leuk vindt om keeper te zijn, wordt hij de rest van het seizoen onze vaste doelman.

Spelers en ouders van Fit Boys F3 .

FIT Boys F4 ging op weer de wei in en speelde tegen VAKO F3. Leider Maurits deed verslag:

FIT Boys F4 wint alleen tweede helft, maar dat levert geen punten op.

Na de afgelasting van vorige week, speelde F4 deze zaterdag wel. Met 7 in plaats van 8 man werd er gestart tegen VAKO F3. Mike Jonink was helaas ziek thuis. Beterschap Mike!. De eerste helft was F4 niet altijd even goed bij de les. Vaak werd er verdedigd met 2 spelers en ook de aanval bestond vaak maar uit 2 spelers. VAKO F3 maakte er gebruik van en scoorde 3 keer waardoor keeper Jelmer van Dijk 3 keer moest vissen. Ruststand was 0 - 3. Na een peptalk in de rust, waarin leider Maurits aangaf dat er samen verdedigd en samen aangevallen moest worden en iedereen iets fanatieker moest zijn, was de 2e helft veel beter. Keeper Tobian Kooistra hield de nul en had een paar hele goede reddingen. Verdediger Thijs Hofman hield bijna alles tegen, Koen Westerhof verdedigde ijzersterk en dribbelde ook regelmatig naar voren en Wout was voor en achter en scoorde ook de 1 - 3. Aanvallers Jelmer van Dijk, Renzo van der Kleij en Ilja Beuling verdedigden mee en waren ook voorin te vinden. Een prima tweede helft en als we volgende week de hele wedstrijd zo spelen dan gaan we winnen.

De Leider.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

6 maart 2010

Afgelastingen zorgen voor voetballoze zaterdag.

Deze zaterdag 6 maart had de KNVB district Noord geen algehele afgelasting afgegeven. Het was aan onze consuls, Berjon Groenink en Jan Eising, zelf om thuis de wedstrijden wel of niet af te gelasten. Gezien de vorst werd er niet gespeeld. Geen rare keuze, want ook alle uitwedstrijden werden afgelast. De consuls van die verenigingen dachten er dus net zo over.

De verwarring was nog wel groot, toen vrijdag het bericht in het Gastenboek van deze site verscheen dat de KNVB alles in district Noord had afgelast. De persoon in kwestie, we noemen geen namen, is er inmiddels ook achtergekomen dan internet veel informatie verschaft maar dat dit ook vaak gedateerde info is. De afgelasting waarover gerept werd op de KNVB-site was van een weekend in het verleden.

De spelregels zijn nu heel duidelijk:

  • Algehele afgelasting staat op teletextpagina 603 vanaf vrijdagmiddag rond de klok van twee.
  • Staat er niets dan gaan de Consuls zaterdagochtend rond 07:15 uur keuren en bij af- of goedkeuren verschijnt er zo snel mogelijk een bericht van DE CONSULS in het Gastenboek (tenzij vrijdagmiddag/avond al duidelijk is dat er zaterdag niet gespeeld kan worden, dan verschijnt het bericht vrijdag in het Gastenboek).
  • Bij een ochtendafgelasting zal het bericht in het Gastenboek ook een herkeuring vermelden (tijdstip: einde ochtend/begin van de middag). Ook hiervan verschijnt een bericht in het Gastenboek.
  • Lees je niets in het Gastenboek, maar ben je thuis ingesneeuwd of staat de straat blank van een dag regen? Bel dan de kantine (tel.nr. 540264).
  • Lees je niets in het gastenboek, maar is het al de hele week droog en lekker weer, dan kun je de fiets en je voetbalschoenen gewoon van van stal halen. 

De Webmaster zal er op toezien dat (suggestieve) berichten over afgelasting uit het Gastenboek zullen worden verwijderd. Vragen over wel of niet doorgaan van wedstrijden ook, omdat dit vaak weer (suggestieve) berichten over afgelasting oproept. Uitgangspunt voor iedere voetballer bij FIT Boys moet zijn dat je je instelt op de wedstrijd van zaterdag met je team (of het nu een beetje regent op vrijdag of niet) en dat je baalt als je vrijdagmiddag (teletext) of zaterdagochtend (Gastenboek) leest dat het niet doorgaat.

Hopelijk veel voetbalplezier aanstaande zaterdag.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

3 maart 2010

FIT Boys 2 zet Beilen (reserve 3e klasse) eenvoudig aan de kant.

In deze voetballoze periode kon de Bristra-equipe ook weer eens de baan in. Woensdagavond was op het hoofdveld Beilen 3 de tegenstander. Beilen 3 is vorig jaar kampioen geworden en staat dit seizoen eerste in de reserve 3e klasse zondag. FIT Boys is al vele jaren reserve tweede klasser en draait altijd bovenin mee. Het waarom er verschil is tussen reserve tweede en derde klasse werd woensdagavond heel duidelijk. De eindstand kwam eenvoudig op 4 - 1 en dan was er ook nog een gemiste penalty voor FIT Boys 2.

FIT Boys nam de leiding door een goal van Arjan Schepel (en niet Jeroen Boelen, sorry Papa Arjan). Hij gleed de bal binnen. Beilen 3 kwam nog wel op 1 - 1 door Nijland, maar Tristan Haurissa scoorde de 2 - 1. Vervolgs had spits Tristan ook nog de kans op 3 - 1, maar hij miste een gegeven penalty. De 3 - 1 kwam er uiteindelijk wel, Maurits van der Hoest pikte zijn goaltje mee. Alfons Pot, een dag eerder er nog niet bij met het eerste tegen Beilen 1, mocht ook zijn oefenminuten maken en scoorde de 4 - 1.

Voor beide teams een nuttige oefenpot. Beilen 3 kon even wennen aan het reserve tweede klasse niveau, ervan uit gaande dat zij (weer) kampioen worden. En voor FIT Boys 2 gewoon even weer wedstrijdritme pakken en ondervinden dat het scoren blijkbaar wel lukt.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

2 maart 2010

FIT Boys verliest oefenduel nipt van Beilen (2 - 1).

Dinsdagavond stond voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe de oefenwedstrijd uit tegen buurman Beilen op het programma. FIT Boys bracht een veredeld jong-FIT Boys binnen de lijnen, waarbij de gemiddelde leeftijd 22,7 jaar was. De eerste helft had Beilen het betere van het spel en speelde FIT Boys slordig. Al vrij vlot viel de 1 - 0 en FIT Boys kon daar weinig tegenover stellen. Aan de 2 - 0 ging een foutje achterin vooraf en dat strafte 3e klasser zondag Beilen direct af. Tegenover het iets betere positiespel van Beilen, bracht FIT Boys veel inzet. Dit leverde de nodige overtredingen op aan FIT Boys-zijde, waardoor de goed leidende scheidsrechter Albert Gerding de wedstrijd kort moest houden.

De tweede helft tapte FIT Boys uit een ander vaatje en legde het bij vlagen goed combinatievoetbal op de mat. de 2 - 1 was hier een schoolvoorbeeld van. Via vlotte één-tweetjes waarbij Kerwin Fernim en Jermo Verbeek betrokken waren werd voorstopper Tim Seubring diep gestuurd. Hij speelde oud FIT Boys-keeper Dennis Snoeijer simpel uit en scoorde de 2 - 1. Even leek de gelijkmaker er ook nog in te zitten, maar Beilen wist het achterin dicht te houden. 

Een nuttige oefenpot, zeker ook met het oog op de competitiewedstrijd van zaterdag 6 maart om 14:30 uur thuis tegen Vitesse'63. Als koning winter (vorst en sneeuw) geen roet in het eten gooien.

Opstelling: Erik Bos, Erik Schutten, Jeroen Boelen (45 min. Tim Seubring), Arjan Luchies, Henri Oosting, Kerwin Fernim, Edwin Roijinga, Elwin Dam, Jermo Verbeek, Kevin Eising, Ronald van Waardhuizen (60 min. Remco Lubberts0

De Webmaster.

<<<TOP>>>

27 februari 2010

FIT Boys A1 speelt gelijk en D1 verliest, andere wedstrijden afgelast.

FIT Boys A1 speelde zaterdagmiddag 14:30 uur uit tegen Fc Assen A1. Op de Fc Assen-site (www.fcassen.nl) stond het speelschema voor zaterdag en daar stond A1 gewoon bij, op kunstgras. Er vielen aardig wat doelpunten en na 90 minuten stond het 3 - 3.

FIT Boys D1 speelde uit tegen VEV'67 D1 en ook deze wedstrijd ging door. Op de VEV-site (www.vev67.nl) stond diverse afgelaste wedstrijden, maar niet die van D1. Die wedstrijd ging gewoon door. Marcel 'Kalou' de Bruijn doet verslag:

Om half elf moest Fit Boys D1 in Leek aantreden tegen VEV '67 D1 op een kunstgrasveld. We gingen goed van start en in de eerste fase van de eerste helft controleerden wij de wedstrijd. We kregen wat kansjes en uit 1 daarvan wisten we te scoren, met 0-1 de rust in. De 2de helft hadden we de harde wind tegen waardoor we in de verdrukking kwamen maar door de zeer goede inzet van alle spelers hielden we goed stand. Helaas kwam VEV '67 toch op 1-1, en nog erger...in de laatste minuten maakte ze ook nog de 2-1. Ondanks de nederlaag heb ik een goede wedstrijd gezien van D1 met veel strijd en passie.

Marcel

Alle thuiswedstrijden gingen niet door (het 1e en 4e) en ook de uitwedstrijden van het 2e (uit bij CVVB 3), het 3e (uit bij Halen 2) en C1 (uit tegen Asser Boys C1) gingen niet door.

Volgende week barst het pupillen-veldvoetbal ook weer los en hebben we, als het weer het toelaat, een vol programma.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

20 februari 2010

Wederom uitbreiding van de FIT Boys-familie.

Een wederom is de FIT Boys-familie weer uitgebreid en wederom met een dame. Terwijl de FIT Boys-bengels in de sporthal van de CSG gespannen klaarstonden voor hun eerste wedstrijd, kwam Emma Schepel, dochter van Arjan en Marijke, ter wereld. Misschien wel een Bengel in de dop. Emma kwam om 12:54 uur ter wereld, woog 7 pond en haar lengte was 49 cm. Arjan, Marijke en Emma van harte gefeliciteerd en heel veel plezier met z'n drietjes. Uiteraard ook een felicitatie voor de Opa's en Oma's (Opa Jan trakteerde woensdag op beschuit met muisjes) en de ooms en tantes (Ome Sjoerd was woensdag op de training best trots).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys-Bengels spelen spannende eerste wedstrijd tegen LTC-Bengels.

(foto's Maurits Beuling, alle foto's: KLIK HIER)

Vooraf was er sprake van heuse wedstrijdspanning bij de FIT Boys-Bengels. Slecht slapen en vroeg wakker, allemaal omdat ze deze zaterdag hun eerste wedstrijd hadden. Maar de spanning was het grootst bij de trainers/leiders Henk, Aljon en Johan. Zouden de Bengels de door de technische staf uitgedachte tactiek kunnen uitvoeren? Het antwoord was 'Ja', de jongste talenten van FIT Boyd bleven doorgaan tot het laatste fluitsignaal. Af en toe nam FIT Boys een voorsprong en dan weer stond LTC voor. Uiteindelijk werd de eindstand 6 - 8 en werden er nog penalties genomen. Die won FIT Boys en zo viel de overall score net in het voordeel van FIT Boys uit.

Maar daar maalde niemand om na afloop, want alle spelers van FIT Boys en LTC waren een beetje winnaar. Ze kregen allemaal een medaille en gingen ook nog samen op de foto. Wat een feest en wat een talent. Daar gaat FIT Boys nog heel veel plezier aan beleven in de toekomst. Zo zie je maar weer, wie de Bengels heeft, heeft de toekomst!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Helaas geen kampioenen bij E1 en D1, wel hoge klasseringen.

Deze zaterdag konden twee teams nog het kampioenschap pakken, FIT Boys D1 en E1.

FIT Boys E1 speelde in Smilde twee maal gelijk, éénmaal tegen concurrent VKW E1, en zag zo het kampioenschap helaas aan zich voorbij gaan en VKW E1 kampioen worden. Johan Boer was er bij (incl. fototoestel):

Fit Boys E1 geen kampioen.

Vanmorgen  heeft E1  het kampioensschap aan VKW gelaten. In twee wedstrijden in Smilde kon Fit Boys E1 vanmorgen het kampioensschap voor zich opeisen. Tegen Beilen E1 en tegen VKW E1 moest er worden aangetreden. Twee moeilijke tegenstanders voor het Fit Boys team.

Tegen Beilen begon het team heel goed en kwam al snel op een 1-0 voorsprong.  Toch liep het niet lekker en Fit Boys liet Beilen steeds meer in de wedstrijd komen. Dit resulteerde in een 2-1 achterstand. Fit Boys  toonde veerkracht en wist de een gelijk spel uit het vuur  te slepen.  

Tegen VKW kwam het erop aan. Er moest gewonnen worden. Ook in deze geweldig spannende wedstrijd kwam Fit Boys al in de eerste minuut op voorsprong. VKW had daarna het betere van het spel. De jongens uit Westerbork lieten goed spel zien. Hieruit wisten ze twee doelpunten te maken. Fit Boys moest dus alles geven om tot winst te komen. Helaas kwamen ze niet verder dan een gelijkspel. Fit Boys had na deze wedstrijd een punt meer dan VKW. Het was wachten op de uitslag van de laatste wedstrijd tegen Stanfries. Helaas liet VKW er geen twijfel over bestaan. Ze wonnen met 8-0.

VKW dus terecht kampioen en Fit Boys E1 mooi tweede zonder een wedstrijd te verliezen in deze competitie. Jongens jullie hebben het geweldig gedaan.  Veel succes in de voorjaarscompetitie.

Johan Boer.

FIT Boys D1 speelde ook nog mee om het kampioensschap en zelfs D2 kon theoretisch nog kampioen worden. Marcel de Bruijn en Brigitte van der Holst doen verslag:

Fit Boys D1 heeft de 2 laatste wedstrijden in de zaal verloren, en daarmee het kampioenschap verspeeld. Er werd met 0-2 verloren van HHC D1 en er werd met 4-5 verloren van Beilen D2. Er waren 4 teams in de running voor het kampioenschap maar uiteindelijk is Smilde '94 kampioen geworden door een 1-0 overwinning op Fit Boys D2. Als Fit Boys D2 deze wedstrijd had gewonnen dan was D2 kampioen geworden. Helaas. Fit Boys D1 is op de 3de plaats geëindigd en Fit Boys D2 op de 4de plaats.

Marcel 'Kalou' de Bruijn.

en

D1 kon kampioen worden vandaag. Helaas verloren ze tegen HH Combi en kwam het kampioenschap verder weg te staan. Wij, D2, konden het dichter bij brengen door te winnen van HH Combi en dat deden wij ook, wat een spetterende wedstrijd, echte knokkers, de jongens van D2. Daarna moest D1 winnen van Beilen, maar dat lukte helemaal niet en ze verloren met 5-4. Toen was het tij gekeerd en konden wij kampioen worden. We moesten alleen nog even van Smilde winnen, maar helaas we hebben verloren met 1-0. Maar Tim en ik waren super trots op onze jongen, echt ze hebben ons 2 spetterende wedstrijden laten zien. Voor ons zijn ze gewoon kampioenen. Bedankt D2 voor deze leuke zaalcompetitie.

Tim en Brigitte

FIT Boys F1 had een burentwist met Beilen F1 en Rene Bening was er bij:

De buren twist Fit F1-Beilen F1 is op een doelpuntloos gelijkspel uitgelopen,daar waren allebei de teams wel tevreden mee!Helaas zat er geen kampioenschap in dit keer,dat ging naar vkw f1....zaterdag 6 maart mogen we het weer proberen op het veld!

Rene 'Pietje' Bening.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

13 februari 2010

Meeste FIT Boys-jeugdteams ronden zaalvoetbalcompetitie af.

Zaterdagochtend speelden de meeste zaalteams hun laatste zaalwedstrijd(en) om vervolgens 6 maart weer het veld op te gaan.

FIT Boys D1 en D2 versloegen naaste buurman Beilen D1 en D2. Het werd respectievelijk 4 - 0 en 1 - 0. Netjes!

FIT Boys E5 trof Stanfries E2 en E3. Beide wedstrijden leverde als eindstand de brilstand op.

FIT Boys F4 kwam 's ochtends nog voor de beheerder van de sporthal in Appelscha aan en moest wachten voor een dichte deur. Uiteindelijk kon er om 09:00 uur gevoetbald worden:

FIT Boys F4 verliest twee keer nipt.

De eerste wedstrijd speelde F4 tegen HHCombi F2. Hoewel leider Maurits vrijdagavond een feestje had gehad en om 01:00 uur op bed lag, waren het de spelers die nog niet uitgeslapen leken. Tot tweemaal toe kon de snelle, blonde HHC-speler er zo doorlopen en scoren. FIT Boys F4 kreeg ook nog wel kansen, maar er werd niet meer gescoord. Een 0 - 2 verlies dus. De tweede wedstrijd moest er gespeeld worden tegen de aanstaande kampioen Stanfries F2. Stanfries leek wat gespannen, want echt beter waren ze niet. Twee foutjes achterin bij FIT Boys leverden Stanfries eenvoudig even zovele doelpunten op. FIT Boys speelde af en toe brutaal op de helft van Stanfries en Mike Jonink brak door. Nog net voor de uitkomende keeper kon Mike met een sliding de bal binnenschieten, 1 - 2. Zouden we het de aanstaande kampioen dan toch nog lastig kunnen maken? Het leek er op, totdat we achter weer even niet opletten en Stanfries de 1 - 3 scoorde. En dat werd de eindstand.

Al met al een leuke zaalcompetitie met toch wel heel wat sterkere tegenstanders, waar we niet echt voor onder deden. Meestal verloren we maar net met één doelpunt verschil en vaak kregen de tegenstanders een goal omdat FIT Boys F4 een foutje maakte. Mike Jonink, Renzo van der Kleij, Jelmer van Dijk en Ilja Beuling speelden meestal voorin en wisten samen drie keer te scoren. Renzo twee keer en Mike één keer. Maar als alle kansen er in waren gegaan, hadden dat er zeker wel 20 kunnen zijn. Wout Bazuin, Tobian Kooistra, Koen Westerhof en Thijs Hofman waren de verdedigers, maar gingen ook vaak mee naar voren. Ondanks dat in de zaal spelen best lastig is met die bal die aldoor maar blijft rollen, ging het met alle spelers steeds beter. Nu gaan we 6 maart weer het veld op. We spelen tegen: HHCombi F3, Gasselternijveen F3, VAKO F3, LEO F7 en Fc Assen F8.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 februari 2010

FIT Boys 5 neemt afscheid van voetbaliconen Henk S. en Henk O.

Vrijdagavond kwamen de matadoren van de Keurslager Veenkamp-equipe samen met hun partners bijéén om afscheid te nemen van de voetbaliconen Henk Smit en Henk Oving. Beide spelers besloten aan het einde van het vorige seizoen te stoppen, maar iedereen dacht dat ze er nog wel op terug zouden komen. Henk O. kwam er sowieso niet meer op terug en nadat Henk S. in januari nog één keer had meegetraind en een week lang overal pijn had gevoeld, meldde hij zich definitief af als spelend-lid bij de Ledenadministrateur. De feestcommissie (André, Aard, Klaas en Albert) vonden het tijd voor een waardig afscheidsfeestje en dat kwam er dus.

Spreekstalmeester Albert Martens vroeg de beide heren en hun vrouw naar voren en sprak ze toe. Hij besprak met de dames de voetballoze periode en hoe het er nu op zaterdag thuis aan toe gaat. De hoogte- en dieptepunten passeerden de revue. En toen was het tijd voor een heuse speelfilm met Henk en Henk in de hoofdrol. Henk S. met een karakteristieke kopbal en Henk O. met zijn befaamde sliding op de bal. Na de film kregen beide heren een cadeau aangeboden van de selectie van het 5e. Onder het genot van een hapje (bedankt Klaas) en een drankje (bedankt Albert Zuring) werden er oude herinneringen opgehaald en werd de nog komende tweede seizoenshelft besproken. Later op de avond nam Henk S. nog het woord en bedankte enkele spelers met wie hij samen had gespeeld. Ook stond hij even stil bij twee spelers die ons helaas al ontvallen zijn: Erik Jans en Wim Dijkema. Met Wim vormde Henk S. een gouden koppel en bij de vele doelpunten die Wim scoorde was Henk S. vaak aangever. Ze vonden elkaar makkelijk, ook in de kantine. Vervolgens kregen diverse medespelers een pluim en bedankte hij het 5e voor de mooie jaren ook namens Henk O.

FIT Boys 5 zal de inbreng van beide heren zowel in de 1e en 2e helft als ook in de 3e helft gaan missen. Aan de stamtafel zal altijd een plaatsje vrij zijn voor beide heren.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

8 februari 2010

De FIT Boys-familie blijft groeien en is met twee leden uitgebreid.

Via het Gastenboek bereikte FIT Boys tweede blijde berichten. Anko Oosting een Wilma Smid  kregen een dochter die luistert naar de naam Anneke. Ronny Koeling en Evelien Kats kregen  ook een dochter Robin. Het schijnt dat zij een begenadigd voetvolley-specialist zal worden, maar ook het voetkorfbal is haar niet vreemd. Beide kersverse ouders van harte gefeliciteerd met hun aanwinst!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

7 februari 2010

Van de Bengels....

Sinds maart 2009 is de cvv FIT Boys begonnen met voetbal voor de jongste leden binnen de vereniging: de 4- en 5-jarigen, beter bekend onder de naam “de Bengels”. We zijn op het veld begonnen met 8 spelers en de groep is na diverse aanmeldingen, maar helaas ook al enkele afzeggingen, gegroeid tot 11 (!) voetballers.

Bovenste rij (vlnr): Henk, Aljon, Koen de Vries, Roan Koster, Thomas Boele, Giel Stahlmecke, Marin Strijker en Johan. Onderste rij (vlnr): Joris Ribberink, Jetze Rodenhuis, Tijs Timmerman en Jack Tingen . Joran Wilting, Aljon Broekman en reservetrainer René staan niet op de foto.

Elke zaterdag beginnen we met een tikspel, daarna gaan we dribbelen en vervolgens gaan we naar elkaar overschieten en ronden we af op de goal. Natuurlijk wordt er aan het eind van de training ook nog een partij gespeeld.

Iedereen heeft het afgelopen jaar heel veel geleerd en dat kun je goed zien: het dribbelen en trappen gaat zeer goed en het schot op de goal wordt steeds harder. Verder wordt er in de partij fanatiek gevoetbald en beginnen de bengels zelfs al over te spelen! De trainers Aljon, Henk en Johan en reservetrainer René zijn dan ook erg trots op de bengels!

De training wordt elke zaterdag van 13.00-14.00 uur gegeven in de sportzaal van het CSG aan de Esweg en als het weer wat beter is op sportpark Noord-West. Ben je nog geen 6 jaar, maar heb je wel zin om te voetballen? Geef je dan op bij Johan Koster, tel. 522983. Hier hoef je niets voor te betalen en kun je kijken of voetballen iets voor jou is!!  

<<<TOP>>>

6 februari 2010

FIT Boys oefent op kunstgras Fc Assen tegen Wolvega en wint.

De voetballoze periode voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe duurt maar voort zolang koning Winter nog hoogtij viert. Gelukkig is er nog het fenomeen kunstgras en met dank aan Fc Assen kon FIT Boys afgelopen zaterdag eindelijk weer een wedstrijd spelen. Er werd gespeeld tegen 4e klasser Wolvega, dat 8e staat in de de 4e klasse A en in de tweede seizoenhelft nog moet zorgen dat er niet gedegradeerd gaat worden. FIT Boys speelde met Erik Bos op doel voor de geblesseerde Mark Lubberts. Voorin kwam ook Kevin Eising in actie en hij scoorde in de 14e minuut de 1 - 0. Na een half uur spelen maakte linksbuiten Ronald van Waardhuizen de 2 - 0. Na rust was er nog één noemswaardig moment, Ronald van Waardhuizen scoorde in de zevenenzestigste minuut zijn tweede en de 3 - 0. Al met al weer een nuttige oefenwedstrijd en volgende week speelt FIT Boys voor de competitie uit tegen Angelslo. Als koning Winter er mee instemt.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Zaalvoetbaljeugd nadert zijn einde en kan nog kampioenen opleveren.

Zaterdag gingen diverse jeugdteams in diverse zalen in Drenthe (Smelthehal Smilde, Drenthehal Beilen en De Meer Wijster) weer 'de wei' in en met wisselende resultaten. FIT Boys D4 verloor één van de twee wedstrijden met 4 - 3 van HHC D3. E1 won twee keer en Johan B. deed verslag:

Fit Boys E1 blijft op kampioenskoers.

Vandaag moest er worden aangetreden tegen SV Hoogersmilde en Smilde ’94. Op papier wedstrijden waarin men voor de winst kon gaan. Het werden uiteindelijk ook gemakkelijke overwinningen: 10 -0 en 4-1.

De eerste wedstrijd tegen Hoogersmilde werd een wedstrijd met een zeer ongelijke strijd. Fit Boys was oppermachtig en kon naar hartenlust voetballen. Een mooie en belangrijke overwinning met name voor het doelsaldo.

De tweede wedstrijd tegen Smilde ’94 kostte iets meer moeite . Door 2 mooie goals van Matthijs werd het al snel 2-0. Smilde deed na tien minuten iets terug. Even werd het spannend en leek het erop dat Smilde langszij kon komen. Maar Walter stelde orde op zaken met twee prachtige (afstands)schoten.

Het moet nu op de laatste competitiedag (20 febr.) gaan gebeuren. In Smilde treden de mannen eerst aan tegen het altijd lastige Beilen E1. Daarna de laatste competitiewedstrijd en meteen de belangrijkste tegen mede en enige titelkandidaat VKW. Jongens veel succes.

Johan Boer. 

E2 verloor tweemaal, met 0 - 1 van VKW E1 en met 3 - 0 van VKW E2.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

2 februari 2010

FIT Boys zaal 1 verliest nipt, zaal 4 zet concurrent Wijster 1 eenvoudig op zij.

FIT Boys zaal 1 speelde dinsdagavond thuis tegen Annen 1 en zag de scheidsrechter (helaas) en hoofdrol opeisen. Nog voor de rust deelde hij aan beide teams 3 gele kaarten uit. Annen 1 stond op een gegeven moment met twee veldspelers en een keeper in de zaal. Annen 1 nam een 3 - 1 voorsprong en de Café Bar 't Zwaantje-equipe deed een alles of niets offensief. Het kwam nog wel op 2 - 3, maar daarna kwamen de FIT Boys-spelers niet meer door de Annen-verdediging en gingen de punten mee naar Annen.

Rond 21:00 uur kwam de Klok Betonboringen-equipe in de baan tegen directe concurrent Wijster 1. Uit had een uitgedund Zaal 4-team nog verloren. Thuis liet FIT Boys zaal 4 er geen misverstand over bestaan wie de sterkste is, Halverwege de tweede helft was de stand al 8 - 1. Bij 4 - 0 in de eerste helft scoorde vreemde eend in de bijt Paul Beck (komt als enige uit Beilen, de rest uit Westerbork) twee maal en ook de vijfde was van zijn voet. Bij 8 - 1 eiste de scheidsrechter (die van de 6 gele kaarten in de wedstrijd van zaal 1) wederom een hoofdrol op. Een speler van Wijster 1 probeerde dwars door een FIT Boys-verdediger te lopen, maar kreeg wel een vrije bal. Met wat krachttaal maakte deze Wijster-speler aan FIT Boys duidelijk dat hij niet zo blij was. Over en weer werd er wat gebabbeld en scoorde Wijster zowaar de 8 - 1. Bij een aanval van FIT Boys kwam diezelfde Wijster-speler stevig in, maar kreeg de FIT Boys-aanvaller een gele kaart. Dit was weer de inleiding tot nog een praatsessie, maar daar had scheidsrechter Letteboer geen zin in. Hij floot met nog 10 minuten te spelen af. Na enige minuten werd er toch weer doorgespeeld en werd de eindstand uiteindelijk 11 - 1. En zo deed de Klok Betonboringen-equipe goede zaken op weg naar het kampioenschap.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

30 januari 2010

FIT Boys-jeugdteams spelen in de zaal met wisselende resultaten.

Zaterdagochtend 08:30 uur waren FIT Boys F3 en F4 al aanwezig in de Drenthehal om hun onderlinge wedstrijd op 09:00 uur tegen elkaar te spelen. Doelen klaarzetten, scorebordbediening aansluiten en wachten op een scheidsrechter en ordedienst. Wat bleek, F3 en F4 moesten samen tot 11:15 uur de ordedienst verzorgen. Flexibel als de leiders zijn was dat natuurlijk geen enkel probleem. Tijdens de eerste wedstrijd tussen F3 en F4 floot vader Jan Jonink en bediende papa Henk Jan Timmerman het scorebord (Heren, bedankt!). Jan floot ook de tweede wedstrijd en Henk Jan was nog steeds beschikbaar voor het scorebord. In de loop van de ochtend floten Jeroen Ebbinge en Maurits Beuling en bedienden zij beurtelings het scorebord. Alles werd in goede banen geleid en rond 11:20 uur overgedragen aan de leiders van FIT Boys F1 en F2.

Dan iets over de resultaten. Allereerst en kort verslag van de leider van D1, Marcel 'Kalou' de Bruijn:

Vanmorgen gespeeld......Smilde '94 D1 - Fit Boys D1 2-2. Het was een hele spannende wedstrijd en een gelijkspel was verdiend. De 2e goal van Fit Boys was een heel mooi uitgespeeld doelpunt....schitterend combinatievoetbal. 

Peter 'Pjotr' Doornbos deed verslag van D4 en D3:

de jongens en meisjes van fitboys d4 hebben vanmorgen goed gevoetbald maar werden daar niet met t volle resultaat voor beloond maar wel 2 gelijke spelen dus niet verloren! de 1e wedstrijd fitboys d4-vkw d3 eindigde in 1-1 doelpunt gemaakt door wendy moes! de 2e wedstrijd vkw d2-fitboys d4 eindigde ook in 1-1 dit doelpunt maakte richard horstink. de jongens en meisjes van fitboys d3 wisten hun eerste wedstrijd wel te winnen tegen vkw d2 door een doelpunt van julian habraken werd het 1-0 en dat werd ook de eindstand maar helaas waren ze de 2e wedstrijd nog aan t nagenieten en dus niet bij de les en werd er
kansloos verloren van vkw d4 met 3-0

Johan B. zag FIT Boys E1 aan het werk:

Fit Boys E1 - VKW E2

Fit Boys E1 heeft in de strijd om het kampioensschap een punt laten liggen.
Het werd 3-3 tegen de mannen uit Westerbork. De westrijd gaf vanaf het begin een gelijkopgaand en rommelig beeld.Fit Boys was iets beter maar wist niet tot scoren te komen.
VKW kwam als eerste tot scoren. Fit Boys moest er een extra tandje bijzetten. Dat deden ze dan ook. Binnen drie minuten stonden ze voor met 2-1. Men wist de voorsprong ook nog uit te breiden naar 3-1. VKW wist met veel strijd en inzet toch gelijk te maken. Jammer van het puntverlies maar toch doorzetten jongens. Jullie blijven op koers

Als laatste speelden F3 en F4 in de Drenthehal en troffen zij onder andere elkaar. Leider Maurits doet verslag:

FIT Boys F3 pakt 3 punten, FIT Boys F4 verliest 2 maal nipt.

Zaterdagochtend 08:30 uur is het al een drukte van belang in kleedkamer 1 van de Drenthehal. Spelers, ouders en broers en zussen lopen zenuwachtig rond. Het gaat op de school de hele week al over niets anders, de onderlinge strijd tussen F3 en F4. F3 is op papier sterker, F4 beschikt over een ijzersterke mentaliteit. Om 09:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal en de titanstrijd is begonnen. FIT Boys F4 nam brutaal het initiatief en speelde op de helft van F3. Keeper Koen Westerhof kreeg weinig te doen, verdedigers Thijs Hofman, Wout Bazuin en Tobian Kooistra verdedigden goed. Aanvallers Ilja Beuling, Mike Jonink, Renzo van der Kleij en Jelmer van Dijk stoorden de opbouw van F4 al vroeg. Langzaam maar zeker pakte F3 meer het initiatief en kwam ook gevaarlijk dicht bij het doel van Koen. En bij één van de mogelijkheden verdween de bal onhoudbaar in de hoek. F4 gaf niet op en op karakter vochten ze door. F3 was voetballend beter, F4 was op inzet de bovenliggende partij. Koen redde nog een paar keer goed, zodat de score niet opliep. Mike, Wout en Ilja hadden nog goede kansen op de 1 - 1, maar of de bal verdween naast het doel of de keeper verwerkte de bal via de paal tot een corner. F3 wist de stand op 1 - 0 te houden en vierde de overwinning. F4 was in deze wedstrijd best gelijkwaardig aan F3, maar wist niet te scoren. De tweede wedstrijd speelde F4 tegen de nummer twee Smilde'94 F2 en zij hadden met 6 - 0 gewonnen van F3. Dat kon een leuke pot worden. al snel werd het 0 - 1 en Thijs Hofman kwam even buurten bij de bank: "Ze zijn veel te sterk, dat winnen we nooit." Leider Maurits geeft Thijs mee: "Niet opgeven, altijd door blijven gaan tot het laatste fluitsignaal, misschien pikken we nog een goaltje mee." en stuurde Thijs het veld weer in. FIT Boys F4 bleef ook doorgaan en keeper Jelmer van Dijk voorkwam drie zekere doelpunten met prima reddingen. Toch wist Smilde nog twee keer te scoren en werd de eindstand 0 - 3. Smilde was een maatje te groot, letterlijk (de laatste man was 1,5 kop groter dan Mike Jonink) en figuurlijk. Volgende keer (13 februari) beter. FIT Boys F3 verloor de tweede wedstrijd overigens met 0 - 2 van HHC F2.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

23 januari 2010

FIT Boys-jeugd speelt, ondanks vorst, volop in de  zaal met wisselende resultaten.

FIT Boys D3 en D4 verloren beide wedstrijden. Peter 'Pjotr' Doornbos zei er het volgende over:

fitboys d3 en d4 verliezen beide wedstrijden!
d4-smilde'd4 0-4
d4 smilde'd3 1-6

d3-smilde'd3 1-4
d3-hhc'd2 1-6
helaas jongens volgende keer beter!

groeten pjotr

Vanmorgen Fit Boys E1 tegen Fit Boys E2. Johan Boer, die van het communiceren met zijn zoon via het Gastenboek, deed verslag:

Een echte derby dus met veel spanning bij beide teams. Fit Boys E1 moest proberen koploper te blijven en
dus winnen. Fit Boys E2 ging natuurlijk voor de winst tegen de jongens van E1.
Op de tribune waren de ouders van beide teams ook in opperbeste stemming.
Twee vakken waren goed gevuld. Er was een gezonde rivaliteit onderling.

Het was in de eerste minuten een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. E1 hield E2 goed onder druk. Na 4 minuten kwam E1 op een 1-0 voorsprong. Daarna hield E1 het overwicht vast en moest E2 veel aanverdedigen denken. Af en toe was er een enkele aanval. Men werd een keer gevaalrlijk maar keeper Noah stond z'n mannetje. Het bleef lang 1-0. In de laatste 5 minuten wist E1 nog drie keer te scoren. Het publiek begon zich te roeren bij de drie nul. Uit het vak van E2 kwamen de symbolische witte zakdoekjes te voorschijn. Coach Middelbos kon er de humor wel van inzien en spoorde de jongens van E2 nog eens vurig aan.

Kortom: Een leuke wedstrijd . Met een mooi resutltaat: 4-0. Fit Boys E1 doet nog steeds mee om het kampioensschap. Volgende week de topper tegen VKW in Appelscha.

Hein Hepping deed nog een belangrijke aanvulling:

Je vergeet nog 1 ding Johan namelijk dat dit alles gebeurde onder foutloze arbitrage, net zoals de rest van de morgen. Albert Zuring bedankt

FIT Boys F1 speelde ook twee wedstrijden en leider Rene 'Pietje' Bening deed verslag:

Helaas het kampioenschap is bij deze verkeken voor de jongens van F1,de 1ste wedstrijd tegen HHCf1 ging jammerlijk verloren met 2-1...de 1ste minuten waren duidelijk voor Fit..met 2 x de paal en de keper die in de weg lag....helaas vielen ze wel aan de andere kant,de 2de wedstrijd tegen Stanfries F1..werd 1-1...maar deze wedstrijd was het aanzien meer dan waard..leuke combinaties..maar de doelpunt wou maar niet vallen...een scharse aanval van stanfries werd door sftanfries keurig afgenmaakt...0-1....even later gaf Owen iedereen het nakijken en scoorde zodoende de 1-1....tevens eindstand..

Groet Pietje

Het verslag van F2 was kort en bondig:

Fit Boys F2 verliest beide wedstrijden vandaag:

Fit Boys F2 - Stanfries F1 1-5
BSVV F1 - Fit Boys F2 2-0

Groetjes Remco (de leider)

FIT Boys F4 moest pas 's middags in Appelscha de zaal in. Leider Maurits was er bij:

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen BSVV F2, een goede tegenstander. FIT Boys had het lastig. Aan de ene kant maakte BSVV het de FIT Boys-verdediging lastig, aan de andere kant kwam FIT Boys niet door de BSVV-verdediging. Spits Mike Jonink kreeg zelfs straffe mandekking, zelfs toen Mike naar de WC moest liep de BSVV-verdediger mee. Het was uitgerekend Quinty van den Broek die de 0 - 1 scoorde. Quinty is de dochter van Arnold en hij is weer een directe collega van leider Maurits Beuling. Maurits zal het maandag wel zwaar te verduren krijgen. Quinty, mooi doelpunt, Gefeliciteerd! FIT Boys probeerde nog wel van alles, maar kwam er niet meer door. Eindstand 0 - 1. De tweede wedstrijd speelden de Stevens & Partners-boys en girl tegen BSVV F3. Al vrij snel nam BSVV F3 een voorsprong door een knap doelpunt. FIT Boys speelde op de helft van BSVV en kreeg ook kansen. Verder dan een bal op de paal kwamen ze helaas niet. BSVV verdedigde met man en macht en had een levende muur opgetrokken voor het doel. De schoten kwamen er niet door. Helaas, ook deze wedstrijd bleef het 0 - 1 en dus ging FIT Boys F4 met 0 punten weer richting Beilen. Aan de strijd en de inzet heeft het niet gelegen. Volgende week beter, dan thuis in de Drenthehal.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

17 januari 2010

Frens Waninge nieuwe trainer FIT Boys seizoen 2010/2011.

(foto: www.vvdeweide.nl)

Het gonsde al een tijdje van de geruchten over de nieuwe trainer van de Slofstra-/Van Berkel-equipe, de zaterdag 3e klasser, is het streven dit seizoen, uit Beilen. De nieuwe trainer moest het nog communiceren bij zijn oude vereniging, De Weide, maar getuige een persbericht op de De Weide-site van 6 januari is dat gebeurd. Met trots presenteert de technische commissie van FIT Boys trainer Frens Waninge, een trainer met een hoop voetbal- en trainerservaring. Uit de 13 reacties die FIT Boys ontving op de vacature, sprong Frens eruit. Zijn visie op het spelletje, zijn trainings- en begeleidingsaanpak en zijn presentatie aan de sollicitatiecommissie spraken de commissie zeer aan. 

Frens Waninge speelde van 1969 tot en met 2001 bij Vitesse'63 uit Koekange in de hoofdmacht en later in het tweede en bij de veteranen. Daarna begon zijn trainingscarrière bij de jeugd van Vitesse (B1 en E1), was er een interim-opvulling van de hoofdtrainerpositie en het trainerschap van de tweede selectie. In 2004 werd Frens hoofdtrainer in Koekange en na twee seizoenen trainde hij nog de tweede selectie. Toen volgde zijn De Weide-periode waar hij van 2007 tot en met 2010 trainer was van de B-selectie, uitkomende in de reserve hoofdklasse zaterdag. En in 2010 volgt dus de volgende stap in zijn trainerscarrière, het trainerschap van de, hopelijk dan weer, derde klasser zaterdag FIT Boys. De spelersgroep, de technische commissie en de vereniging hebben er veel vertrouwen in en zien uit naar een sportieve en succesvolle samenwerking.

Ook de tweede selectie heeft voor volgend seizoen een trainer. De groep gaf unaniem aan door te willen gaan met Engbert de Vries. Engbert heeft inmiddels het aanbod van de Technische Commissie van FIT Boys geaccepteerd en zal binnenkort door middel van een handtekening van Engbert onder een nieuw contract bekrachtigd worden.

Daarnaast is de Technische Commissie druk doende om voor de overige seniorenteams inclusief de beide damesteams de trainers voor het nieuwe seizoen weer vast te leggen. Johan Tolman, technisch coördinator jeugdvoetbal, zal medio januari/februari met de jeugdtrainers om tafel om ook dit plaatje rond te maken. Zo hoopt FIT Boys zowel in de goed draaiende jeugdopleiding als ook bij de senioren alle teams weer van vakkundig en zonodig gediplomeerde trainers te voorzien. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

16 januari 2010

FIT Boys zaal 3 wint alleen tweede helft van Xing Futsal 2.

Dinsdagavond negen uur kan de Booiman Tuinen-equipe van leiders Martin Datema en Jan Stevens bijna compleet aan de aftrap verschijnen. Alleen André Midddelbos ontbreekt omdat hij met zijn strooiauto de scheidsrechter met escorteren in verband met de gladheid (-7). Na een korte warming-up en de teamfoto mag er afgetrapt worden en omdat dit zo goed bevalt mag Zaal 3 nog 6 keer aftrappen de eerste helft. Foutjes achterin van keeper Jan en de verdediging zorgen er voor dat Xing Futsal 2 in een zetel de rust bereikt. De tweede helft trekken de Booiman-mannen wel naar zich toe. Het wordt uiteindelijk 4 - 3. Deze twee losse uitslagen zouden respectievelijk 0 en 3 punten opleveren, ware het niet dat de scheidsrechter ze bij elkaar optelde. Eindstand derhalve 4 - 9. Naar verluidt heeft Zaal 3 de 3e helft wel eenvoudig gewonnen, maar helaas levert dat geen punten op. Wel een hoop gezelligheid.

18 januari is er een herkansing om 20:00 uur uit tegen Borger zvv 3 in De Koel in Borger.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

9 januari 2010

FIT Boys al kansloos voor eindoverwinning Rabobank Smilde zaalvoetbaltoernooi.

FIT Boys heeft teleurstellend gepresteerd op het Rabobank zaalvoetbaltoernooi in Smilde. Alle drie wedstrijden op de eerste wedstrijdavond gingen verloren. Smilde'94 zaterdag en zondag waren allebei te sterk. De formatie van 2e elftaltrainer Engbert de Vries, Witteveense Boys, wist de Slofstra-/Van Berkel-equipe met 8 - 5 te verslaan. Door de nieuwe opzet van het toernooi mag FIT Boys 23 januari weer verschijnen om de strijd aan te gaan met BSVV en Diever. Aan het einde van de tweede avond zal duidelijk zijn wie de bokaal een jaar lang mag koesteren. Positief punt van de avond: iedereen is onder erbarmelijke omstandigheden weer veilig thuis gekomen.

Martin Datema.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys-jeugdteams spelen in de zaal met wisselende resultaten.

Zaterdagochtend 9 januari gingen de diverse jeugdteams voor het eerst in 2010 op pad voor hun zaalwedstrijden. Het is daarbij goed om te weten dat de informatie op de FIT Boys-site niet altijd up to date is. De programma-overzichten van de diverse teams zijn niet altijd up-to-date, daarvoor moet je als speler, ouder en leider toch echt www.voetbal.nl raadplegen. de KNVB wil nog wel eens wijzigingen aanbrengen in speelplaats o.i.d. De wegen van de KNVB zijn ook wat dat betreft ondoorgrondelijk. Er werden overigens wisselende resultaten behaald.

FIT Boys E5 verloor tweemaal, van VKW E3 met 0 - 6 en van VKW E4 met 2 - 0. Dankzij Mama Irma Bakker waren de uitslagen snel bij de Webmaster.

Rene 'Pietje' Bening was wat teleurgesteld. F1 won de eerste wedstrijd met 5 - 0 van Wijster F1, maar de tweede wedstrijd tegen VKW F1 had op 1 - 1 moeten eindigen ware het niet dat de scheidsrechter een zuiver FIT Boys-doelpunt afkeurde. Een scheidsrechter is ook maar een mens en kan niet alles zien.

FIT Boys F3 en F4 gingen op pad naar Smilde. F3 startte van beide teams en speelde 0 - 0 tegen BSVV F2. Direct daarna won F4 zijn wedstrijd met 2 - 1. Renzo van der Kleij scoorde beide doelpunten en FIT Boys F4 was eigenlijk de hele wedstrijd beter. Tot de laatste twee minuten toen de 2 - 1 viel en BSVV F4 zelfs nog een kans op 2 - 2 kreeg. Maar dat zou niet terecht zijn geweest en gebeurde dus ook niet. F3 trapte even later af tegen BSVV F3 en won deze wedstrijd overtuigend met 5 - 0. De FIT Boys-keeper kreeg niets te doen en stond heerlijk tegen de doelpaal geleund. FIT Boys liet BSVV niet van z'n helft komen en scoorde er rustig op los. Daarna had F4 het zwaar tegen Smilde F3 en kreeg Smilde zeker kansen op de winst. Mike keepte goed en Tobian voorkwam met een super-sliding een zeker doelpunt. Er werd gevochten als leeuwen en vlak voor tijd was er nog een klein kansje op een doelpunt om zo geniepig de 3 punten mee naar Beilen te nemen. Dat gebeurde niet en een zwaarbevochten punt tegen een goede tegenstander werd gekoesterd. Op naar Beilen, zowel voor F3 als ook voor F4 met 4 punten in de pocket.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

5 januari 2010

Fit Boys zaal 1 verliest, FIT Boys zaal 4 komt met schrik vrij en wint.

Zaal 1 speelde thuis tegen LTC 6 en deed dat met name de eerste helft niet onverdienstelijk. Bij rust was het 1 - 0. LTC 6 kreeg heel veel kansen, maar scoorde niet vaak ook door de goed keepende Jan Eisen. Toch liep LTC 6 halverwege de tweede helft gemakkelijk naar een 2 - 5 voorsprong en dus gingen helaas de punten mee naar Assen.

Zaal 4 is de gedoodverfde kampioen en daar kwam ook publiek uit Westerbork op af. Na amper 2 minuten stond de 1 - 0 op het scorebord en het leek een leuke avond te worden. Na 8 minuten stond er 1 - 2 op het scorebord en werd het al wat vervelend. Toen bij rust de stand 1 - 4 was, waren spelers en publiek 'not amused'. Na rust ging het tempo omhoog en werd er minder vaak de paal geraakt. Binnen no time stond het 4 - 4 en al snel namen de Klok Betonboringen-mannen een voorsprong om die niet meer weg te geven. Het werd uiteindelijk 7 - 5 en dus kwam Zaal 4 met de schrik vrij. Wel 3 punten, maar de wedstrijd maar snel vergeten.  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

2 januari 2010

FIT Boys Nieuwjaarscross onder winterse omstandigheden, nieuwjaarsreceptie goed bezocht ondanks sneeuw.

(foto's: Martin Datema, Edwin Tillema, Maurits Beuling. Fotoalbum)

Het was, ondanks de lage opkomst (door het winterweer), zaterdagmiddag gezellig op de parkeerplaats bij Terhorsterzand. Er waren 12 supporters en 9 deelnemers, waaronder twee F-pupillen (David en Daniël Götz) en Mark Konterman van E3 (Klasse!!!). Bij de senioren dus 6 deelnemers, met als absolute topper Albert Martens. Albert had, ondanks de chaos op de wegen, de reis vanuit Drachten gemaakt en was op tijd en won bij de 50+. Jan Götz won, volgens eigen zeggen (hij liep met zijn kleinzonen mee), bij de 65+. Edwin Roijinga won bij de 18+. Na het lopen in de kou smaakt de snert en erwtensoep heerlijk, dankzij de koks Martin D. en Johan B.

Rond de klok van 17:00 uur startte de nieuwjaarsreceptie. Ook dit was voor menig bezoeker een barre reis. Sommigen kwamen zelfs met de benenwagen. Eli van Berkel sprak de aanwezigen toe en verwelkomde Ere-leden Fokko Polman en Ab Sanders (helaas afwezig) in het bijzonder. Na een rondje wereldpolitiek en -economie werden de zaken van het afgelopen jaar bij FIT Boys besproken. Er werd speciaal nog even stilgestaan bij onze uitgezonden militair Dennis Roijinga, die in Afghanistan helpt de vrede te bewaren. Een FIT Boys-shirt hangt boven zijn bed. Hij is 19 januari jarig en Eli riep iedereen op een kaart te sturen. De kaarten kunnen naar: Familie Roijinga, Boterbloem 37, 9411 CG, Beilen. Eli besprak het wel en wee bij de vereniging en bedankte diverse personen voor hun inzet en/of bijdrage. Daarna was het tijd voor de jubilarissen. Wiep Polman (oud 1e elftalspeler) is al weer 45 jaar lid en pa Fokko nam de oorkonde in ontvangst. Jan Eising en Sjoerd Ribberink zijn alweer 40 jaar lid. Johannes de Boer vierde zijn 35 jarig lidmaatschap en Albert Kerssies, Gerard Schans, Roel Snoeyer, Aljon Stahlmecke en Edwin Tillema hun 30 jarig lidmaatschap. Tenslotte was Erik Jan de Jonge 25 jaar lid.

Vervolgens was het tijd voor een hapje en een drankje en kon er bijgepraat worden. Sommigen deden dit later op de avond ook nog bij sponsor Café Bar Het Zwaantje.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

28 december 2009

FIT Boys overleeft eerste ronde Protos Weering toernooi niet.

Maandagavond startte de 33e editie van het wel bekende Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. FIT Boys bond in de Drenthehal de strijd aan met Hoogeveen, Smilde'94 (za), Dwingeloo en Beilen. Het werd een avond van de wegspringende en stuiterende voetballen. Een Poll onder de deelnemende verenigingen had uitgewezen dat er gespeeld zou worden met een gewone bal en geen plofbal. Dat kwam het snelle combinatiespel niet ten goede. Hoogeveen, zondag 1e klasser, had het meeste kwaliteit in de ploeg met onder andere Guido ten Cate en Bertus Wolters en werd eerste. De tweede plaats was een strijd tussen Dwingeloo, Smilde'94 (za) en FIT Boys. Beilen behaalde slechts 1 punt, juist tegen 'buurman' FIT Boys. Door dat gelijk spel, moest de laatste wedstrijd tussen Dwingeloo en Smildde'94 gelijk eindigen om FIT Boys als 2e te laten eindigen. Helaas scoorde Dwingeloo vlak voor tijd de 2 - 1 en zo gingen Hoogeveen en Dwingeloo door naar de 2e ronde. FIT Boys had slechts 5 punten en dit was te weinig om bij de beste nummers 3 te eindigen. Volgend jaar zijn er voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe nieuwe kansen.

FIT Boys startte deze avond tegen Hoogeveen, toen alle andere 4 ploegen al 1 keer gespeeld hadden. Hoogeveen declasseerde Smilde'94 met 5 - 1 en Dwingeloo won verrassende van Beilen (2 - 0). FIT Boys was kansloos tegen het goed spelende Hoogeveen, het werd 0 - 3. Ook Smilde'94 wist van Beilen te winnen (2 - 1) en FIT Boys versloeg Dwingeloo (1 - 0, doelpunt Tim Seubring). Hoogeveen bleef winnen, nu nipt met 1 - 0 van Beilen. FIT Boys kwam tegen Smilde'94 nog met 0 - 1 achter, maar speelde door een doelpunt van Jermo Verbeek gelijk (1 - 1). Hoogeveen maakte de 12 punten vol door Dwingeloo te verslaan met 3 - 1.

FIT Boys moest de laatste wedstrijd eigenlijk winnen om zich direct als nummer 2 te plaatsen, maar Beilen wilde van die hatelijk nul punten tot dan toe af. Het werd een waar spektakel met een zeer goed voetballend Beilen. Vreemd dat deze ploeg nog geen punten had. En Beilen nam ook een voorsprong (0 - 1) en dat kon FIT Boys niet gebruiken. Het noodlot leek toe te slaan toen Edwin Roijinga met geel 2 minuten van het veld moest. Een wonder gebeurde, met een man minder werd de gelijkmaker gemaakt door Jermo Verbeek. Beilen wist zich geen raad met de man meer en na 2 minuten was FIT Boys weer compleet. In een alles of niets offensief gooide FIT Boys-keeper Erik Bos de bal diep op Ronald van Waardhuizen. Deze balvirtuoos kreeg de bal bij de achterlijn van achteren over zich heen en de bal leek achter te gaan. Met één voetbeweging nam Ronald de bal aan en stuurde en Beilen-keeper Dennis Snoeyer en een verdediger het bos in en kreeg de bal vrij voor het lege doel. De (niet plof)bal stuiterde hoog op en het kostte Ronald iets meer tijd om de bal binnen te werken. Extra tijd die keeper Snoeyer de kans gaf om de bal uit het doel te houden. Het zou de mooiste treffer van de avond zijn geweest en FIT Boys de overwinning schenken, maar nu leverde de titanenstrijd met Beilen slechts 1 punt op. De laatste wedstrijd tussen Dwingeloo en Smilde'94 moest voor FIT Boys gelijk eindigen, om zo als nummer twee door te gaan. Lang bleef het 1 - 1 tot zo'n 3 minuten voor tijd Dwingeloo de 2 - 1 scoorde en dat was de eindstand. Hoogeveen en Dwingeloo gingen door en FIT Boys moest met 5 punten hopen als één van de beste nummers drie door te gaan. Later die avond bleek dat 5 punten te weinig zou zijn en is het Protos Weering toernooi voor FIT Boys helaas al weer over. 

De Webmaster. 

<<<TOP>>>

23 december 2009

Woensdag FIT Boys-dag in Drenthehal, heel FIT Boys speelt zaalvoetbal.

(foto's: Maurits Beuling)

KLIK HIER voor alle foto's.

Woensdagochtend rond de klok van 08:00 uur was er al grote bedrijvigheid in de Drenthehal. De D- en E1&E2-junioren speelden hun Europacuptoernooi en ploegen als Feyenoord, Schalke'04 en Manchester United bonden de strijd aan met elkaar. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, was Manchester United de winnaar en werd getrakteerd op taart. Er werd in de finale met 2 - 0 gewonnen van Sparta Praag. Het team bestond uit: Anne Jan Hepping, Leroy de Bruijn, Richard Horstink, Kevin Kooistra en Bart v.d. West. Gastkeepers waren Arjen Lomulder en Matthijs de Boer.
Vervolgens waren de F- en E3&E4&E5-pupillen aan de beurt. Hier streden onder andere Ajax, Barcelona, Inter Milaan en Redbull Salzburg om de eer. Uiteindelijk werd Ajax derde en speelden Arsenal en FC Groningen de finale. Het werd een spannende wedstrijd, die uiteindelijk door een doelpunt van Corneel van Ede werd gewonnen door Groningen met 1 - 0. De taart was heerlijk. Het winnende team bestond uit: Lars Hilberts, llja Beuling, Corneel van Ede, Marcel Mellema, David Götz en Timo van Beelen.
Daarna was het de beurt aan de B- en C-junioren om hun toernooi te spelen. Hier kwamen ploegen zoals bijvoorbeeld PSV, Heracles, AZ en Utrecht in het veld/de zaal. Het was uiteindelijk PSV dat won en ook zij werden getrakteerd op taart.
Aansluitend was het de beurt aan de A-junioren en de senioren. De Sneeuwpoppen, de IJspegels en de Sneeuwballen waren er onder andere bij. Wie uiteindelijk de finale heeft gehaald is niet bekend bij de redactie. De redactie had al een mooi plaatsje in de kantine opgezocht om zo maximaal te kunnen genieten van de verloting. Zo rond de klok van 23:00 uur werd de verloting gestart en spreekstalmeester Martin Datema nam het woord. Ook waren er enkele artikelen die per opbod verkocht werden. En het was nog lang gezellig.

Al met al een zeer geslaagde en gezellige dag voor de hele FIT Boys-familie. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 december 2009

FIT Boys op valreep langs dapper Zweeloo.

Wederom speelde de Slofstra-/Van Berkel-equipe, na de wedstrijd tegen Smilde'94, een streekderby. En er was sprake van een heuse topper in de 4e klasse C. Nummer drie Zweeloo ontving de nummer twee FIT Boys. Een zogezegde zespuntenwedstrijd. De eerste helft was FIT Boys beter en kreeg ook kansen, maar of het vizier stond niet scherp of de Zweeloo-keeper lag in de weg. Zweeloo kreeg ook enkele mogelijkheden, maar er werd gerust met 0 - 0. Zweeloo speelde de tweede helft voor de winst en deed dit met een hartverwarmende inzet. FIT Boys bleef voetballend de betere ploeg. Het leek heel lang op een gelijkpel uit te draaien. Met de nadruk op leek, want invaller Jermo Verbeek wist de ban te breken. Hij viel in zonder handschoenen en kreeg als opdracht mee: "Eerst scoren, dan krijg je je handschoenen terug." En dat deed Jermo in de tweede minuut van de blessuretijd. Hij schoot FIT Boys naar de winst en ging direct zijn handschoenen ophalen. Waar een gelijkspel misschien de verhouding beter had weergegeven, slaat FIT Boys nu een gat van zes punten met nummer drie Zweeloo.

Als er al een voordeel zit aan het spelen in de 4e klasse C dan is het de vele streekderby’s. Twee weken geleden werd er nog gespeelde tegen ‘buurman’ Smilde’94 en deze zaterdag ging de Slofstra-/Van Berkel-equipe op bezoek bij Zweeloo. Een heuse topper in de 4e klasse C, de nummer drie Zweeloo ontving de nummer twee FIT Boys. Vooraf was het gat tussen beide drie punten en dit was daarom een zogezegde zes-puntenwedstrijd, het gat kon of gedicht worden of oplopen tot zes punten. De eerste helft was FIT Boys de bovenliggende partij en met name via de rechterkant zorgde het voor het nodige gevaar via Kerwin Fernim en back Ruud Seubring. Beiden hadden ook een kans op te scoren, maar mistten net doel. Een goede kopbal van Tim Seubring werd gestopt door Zweeloo-goalie Koopman. Ook een hard ingeschoten vrije bal van Tim trof geen doel en Alfons Pot kon een goede mogelijkheid net niet omzetten in een kans. Zweeloo had ook kansen, een schot vloog net over en een vrije bal werd gekeerd door FIT Boys-doelman Mark Lubberts.

De tweede helft bleef FIT Boys de betere voetballende ploeg, maar de ploeg van trainer Hans Pullen ging met veel opportunisme spelen en kreeg zo ook kansen. Kansen die niet verzilverd werden. FIT Boys stelde daar ook een aantal mogelijkheden tegenover, Youngster Jermo Verbeek, net ingevallen, schoot hoog over. Bij zijn invalbeurt hadden FIT Boys-toeschouwers Kamps en Oosterhof zijn handschoenen verstopt en gaven Jermo mee dat hij deze terugkreeg als hij scoorde. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar er kwam nog enkele minuten blessuretijd bij. Linksbuiten Ronald van Waardhuizen ging er op links vandoor en kwam met een strakke voorzet. Bij de tweede paal kon de vrijstaande Jermo de bal in het doel werken. Alles en iedereen van FIT Boys vierde de overwinning, de overwinning die op het allerlaatste, twee minuten in blessuretijd, tot stand kwam tegen een zich dapper verwerend Zweeloo. Met deze overwinning gaat FIT Boys de winterstop in, terwijl Zweeloo volgende week nog uit tegen Smilde’94 moet spelen.

Volgende wedstrijd voor FIT Boys is op 12 februari 2010 thuis om 14:30 uur tegen Pesse.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Fit Boys 2 verliest wedstrijd tegen Knickerbockers 6 in eerste helft.

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van het tweede aantreden tegen The Knickerbockers uit Groningen. Om 14.30 uur vond aftrap plaats, om 14.31 uur wederom. Fit Boys was dus niet wakker en stond gelijk 1-0 achter. Na dit heerlijke begin, moesten de mannen dus wel wakker zijn en dat leek ook het geval, aangezien binnen vijf minuten de stand al gelijk was getrokken. 1-1 door een doelpunt van Kevin Eising . De 1-0 was toch een teken aan de wand voor de rest van de eerste helft, in een mum van tijd was het 3-1 voor TKB 6. Er werd veel te slap gespeeld en geen enkel duel gewonnen. Ook de tweede bal was constant voor TKB, waardoor Fit Boys de tweede heflt toch echt uit een ander vaatje moest gaan tappen. Na de rust, die doorgebracht werd op het veld in de kou, kwam er een ander Fit Boys, dat toch terug begon te knokken om een resultaat te behalen. Dit resulteerde in een goede tweede helft van de mannen en zowaar kregen we ook kansen. De grootste kans was voor Wout van elf meter. Een penalty is aan deze oude rot wel besteed. Hij liet deze kans dan ook niet onbenut en schoot de bal onberispelijk binnen. Een loep zuiver rolletje, alsof hij in slowmotion schoot. Het belangrijkste doel werd wel bereikt, Wout scoorde. Een verdiende 3-2 voor Fit Boys. Met nog ongeveer 25 minuten op de klok, ging Fit Boys op zoek naar een verdiende gelijkmaker. Dit zorgde wel voor meer ruimte op de helft van Fit Boys, waardoor ook TKB kansen kregen. De grootste kans was echter voor Fit Boys, waarbij Robbert Dijkema de zestien binnen kwam rennen met de bal, in plaats van de bal terug te leggen op de rand van het doelgebied op de vrij staande Schepel en Gerding, schoot hij zelf. Een bal die de keeper gemakkelijk klem kon pakken en de kans op een gelijkmaker was verkeken. Fit Boys drong in de resterende tijd nog wel aan, maar het mocht niet baten. Een verdiende gelijkmaker zat er niet meer in, waardoor de eindstand op 3-2 voor TKB bleef. Een compliment aan de jongens voor de tweede helft waar hard gewerkt is om nog een puntje te halen!

Nu rest ons de winterstop om lekker bij te komen van een wisselende eerste seizoenshelft!

De lijder.

<<<TOP>>>

11 december 2009

Zweeloo 1 - FIT Boys 1 mooi affiche, 2e gaat sowieso door (desnoods op kunstgras), ook afgelastingen.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe speelt een mooie streekderby uit tegen Zweeloo 1. Een heuse topper in de 4e klasse C. Zweeloo doet het heel knap en staat derde en neemt het op tege de nummer twee. Een zogezegde 6-puntenwedstrijd, want als Zweeloo wint komt het gelijk maar wint FIT Boys dan neemt het 6 punten voorsprong op Zweeloo. Een leuke wedstrijd om, mits de weergoden ons goedgezind zijn, zaterdagmiddag om 14:30 uur te bezoeken op sportpark 't Alterbarg aan de Hoofdstraat 28 in Zweeloo.

FIT Boys 2 speelt zaterdag sowieso uit tegen Knickerbockers 6. Mochten de echte velden afgelast worden, dan is er een kunstgrasveld beschikbaar om op te spelen.

FIT Boys 3 en 4 zijn afgelast door de KNVB, die voor het district Noord alle wedstrijden in de categorie B heeft afgelast. FIT Boys 5 uit tegen LTC 6 ging sowieso niet door. Bij LTC 6 waren er diverse spelers die aan de hazenziekte leden en al zeker wisten dat dit zaterdag ook het geval was.

Jeugdwedstrijden zijn er niet, dit in verband met de kersttulbandenactie die morgenvroeg om 10:00 uur start. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

5 december 2009

Afgelastingen bij FIT Boys zaterdag 5 december, A1 speelt wel en verliest.

De vele regen afgelopen week heeft zijn tol geëist. De velden op sportpark Noord-West waren niet bespeelbaar. Ook elders in Drenthe waren de voetbalvelden niet bespeelbaar en zo konden de voetbalschoenen in het vet blijven en de zaterdagochtend en -middag andere plannen worden gemaakt. Nu er geen thuiswedstrijden waren op sportpark Noord-West was de kantine zelfs gesloten. Iedereen kon zich maximaal voorbereiden op pakjesavond.

De heren van A1 moesten wel op pad om in Assen te voetballen tegen Achilles'94 A2. Of hebben ze gekorfbald? Het werd uiteindelijk 8 - 6. FIT Boys A1 had wel de kansen op een overwinning, maar dankzij een matig spelvertoon, zo zei één van de spelers, kon FIT Boys A1 de wedstrijd niet naar zich toetrekken en trok Achilles'94 A2 uiteindelijk aan het langste eind.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

4 december 2009

Sinterklaas bezoek jongste jeugd FIT Boys.

(foto's: Maurits Beuling)

Vrijdagavond 4 december had Sinterklaas met vier van zijn pieten met de jeugdactiviteiten- commissie van FIT Boys afgesproken om de jongste jeugd van FIT Boys te bezoeken. De Bengels en F5 waren het eerst aan de beurt, daarna kwamen F3 en F4 en als laatste waren F1 en F2 aan de beurt. De kinderen waren onrustig en plotseling werd er op de ramen van FIT Boys-kantine geklopt. De kinderen begonnen te zingen 'Hoor wie klopt daar kinderen' en even later ging de deur van de kantine open en kwam Sinterklaas met twee pieten binnen en zongen de kids samen met hun ouders 'Sinterklaasje kom maar binnen met de knecht'. Twee pieten waren de weg kwijt, maar kwamen even later toch binnen. Sinterklaas heeft niet zo veel verstand van voetbal, maar gelukkig hielpen de pieten en de voetballertjes hem. Eén voor één mochten de kinderen bij Sinterklaas komen en hij wist wel veel over de spelers. Ilja mocht zelfs even bij Sinterklaas op schoot zitten. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, moest Sinterklaas snel weer verder en vergat bijna de cadeautjes. Gelukkig vergat de FIT Boys-jeugd dit niet en deelden de zwarte pieten de cadeaus uit. Iedereen was blij met zijn/haar cadeau en ging tevreden naar huis. Misschien komt Sinterklaas volgend jaar wel weer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________