<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf 30 mei 2009)

heden t/m 30 mei 2009 | 26 mei 2009 t/m 1 januari 2009 | 30 december 2008 t/m 4 september 2008 | 30 augustus 2008 t/m 27 maart 2008 | 27 maart 2008 t/m 15 december 2007 | 15 december 2007 t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003  | november t/m mei 2009

28 november 2009

Slofstra-/Van Berkel-express behoorlijk op stoom.

(foto's: Gert Datema).

Er hing een prachtig affiche op de diverse winkelramen in de gemeente Midden-Drenthe. FIT Boys en Smilde'94 kruisten deze zaterdagmiddag de degens. De 'kenners' voorspelden in de media winst voor Smilde'94, maar kwamen bedrogen uit. Ook de uitslag van de laatste oefenwedstrijd van begin dit jaar (1 - 3 winst voor Smilde) bood geen garantie voor de toekomst. FIT Boys won eigenlijk vrij eenvoudig deze streekderby met 5 - 2. Het moet gezegd worden, Smilde mistte zeker vier basisspelers. Maar ondanks dit gemis moest Smilde zijn meerdere erkennen in het zo langzamerhand aardig op stoom geraakte FIT Boys. Ook met nieuwe trainer Johan Piening bleef FIT Boys doorgaan met wat het de laatste weken ook al deed: winnen. binnen vijf minuten had Elwin Dam met twee doelpunten de 2 - 0 al op het scorebord staan. Na de 2 - 1 werd het na ongeveer een half uur 3 - 1 door een strafschop van Alfons Pot. Na de rust scoorde Ronald van Waardhuizen tweemaal en werd het via een benutte penalty van Smilde uiteindelijk 5 - 2.

Zaterdagmiddag stond er een mooie streekderby op het programma. Op sportpark Noord-West kruisten FIT Boys en Smilde'94 de degens. Voor de nieuwe trainer van FIT Boys, Johan Piening, de vuurdoop. Maar hij is aan de slag gegaan bij een goed draaiende ploeg, de laatste vijf competitiewedstrijden werden gewonnen. Smilde'94 had personele problemen, ze misten zes basisspelers. Na nog geen vijf minuten kwam er bij Smilde'94 al een eind aan alle goede bedoelingen. Het was Elwin Dam die in de derde en vierde minuut respectievelijk de 1 - 0 en 2 - 0 maakte. Misschien wel door deze snelle mokerslagen kwam Smilde'94 er niet echt aan te pas en was de Slofstra-/Van Berkel equipe de bovenliggende partij. Toch kwam Smilde'94 terug in de wedstrijd door uit één van weinige aanvallen te scoren (2 - 1). Nog voor rust gooide Alfons Pot de wedstrijd weer in het slot. Uit een makkelijk gegeven penalty, de FIT Boys-spits werd wel licht aangeraakt, schoot Alfons beheerst raak (3 - 1).

Na de rust kon FIT Boys eenvoudig de score verder uitbouwen. Smilde'94 was niet bij machte om voorin potten te breken. In de drieënvijftigste minuut werd er weer gescoord. Na goed druk zetten veroverde Alfons Pot de bal en speelde Kerwin Fernim op rechts aan. Na goed doorgaan wist hij Ronald van Waardhuizen te bereiken en de topscoorder wist hier wel raad mee. Hij maakte de 4 - 1 en bracht zijn seizoentotaal zo op acht. Ook nummer negen kwam er nog deze middag, ook de 5 - 1 in de vijfenzeventigste minuut kwam van de voet van Ronald. Het slotakkoord was voor Smilde'94 dat nog een strafschop kreeg na een handsbal in de zestien. De eerste inzet moest over, er werd te vroeg ingelopen. De tweede inzet telde wel en viel binnen. Zo kwam de eindstand op het scorebord: 5 - 2. Een terechte overwinning voor FIT Boys en drie belangrijke punten in de achtervolging op koploper Klazienaveen.

Volgende week heeft FIT Boys een vrij weekend en zaterdag 12 december speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Zweeloo.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en 5 spelen gelijk, DA1 wint, 4e verliest en jeugd heeft wisselende successen.

FIT Boys 2 kreeg GRC Groningen 2 op bezoek en speelde uiteindelijk gelijk met 3 - 3. Arjan Schepel doet verslag:

Het was in ieder geval een mooi op een neergaand potje waarin we twee keer van een ruime achterstand zijn teruggekomen. Het scoreverloop was namelijk; 0-1, 0-2, 1-2 (penalty Tristan Haurissa), 1-3 en in de laatste 10 minuten 2-3 en 3-3 door Arjan Schepel.

FIT Boys 4 kreeg een zware nederlaag te verduren. Rene 'Pietje' Bening redde de eer en zo werd het 1 - 7.

FIT Boys 5 ging op bezoek bij Muntendam 2 en had de pech dat Muntendam 1 niet speelde omdat de uitwedstrijd tegen Siddeburen in de 6e klasse D was afgelast. Via Marcel de Bruijn werd het 0 - 1 en de Keurslager Veenkamp-equipe was de bovenliggende partij en maakte gehakt van hun tegenstander. De tweede helft kwamen er volgens leider Ab Bening zeker zes eerste elftalspelers bij Muntendam 2 binnen de lijnen. Ondanks deze versterking wist Muntendam nog niet te scoren tegen het vijfde. Er moest uiteindelijk een overtreding op Douwe Visser aan te pas komen om te scoren. Ondanks deze 100%-overtreding lieten de Muntendam-scheids doorspelen en juist uit die aanval scoorde Muntendam 1 de 1 - 1. En dit was pas 3 minuten voor tijd. Waarom Muntendam 1 maar 6e klasse speelt werd deze middag in de tweede helft wel duidelijk. Als je al niet van een reserve 6e klasser kunt winnen, dan heb je weinig hogerop te zoeken.

De C1000-dames wonnen thuis met 4 - 1 van Glimmen DA2. Behalve de winst viel er ook nog een verlies de betreuren. De dames schreven er zelf het volgende over:

Fit Boys DA1 – Glimmen DA1 28 November

Vol frisse goede moed begonnen we vandaag aan de warming-up voor de wedstrijd tegen Glimmen. De opstelling voor deze middag was als volgt: Moniek op doel, Kelly rechtsachter, Dominique voorstopper, Marianne laatste man en Leola linksachter. Mariska linkshalf, Bertina mid-mid en Annemarie rechtshalf. Nousjka begon rechtsvoor, Janine in de spits en Melany begon linksvoor. Op de bank zaten Marell, Lisa en Mischa.

We begonnen meteen scherp en dit resulteerde in een aantal kansen. Janine vond de keepster op haar weg en Melany wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Halverwege de 1e helft kwamen we alsnog verdiend op voorsprong. Janine legde de bal goed terug op Annemarie, die de bal koelbloedig in het doel schoof. Ondanks een aantal mogelijkheden wisten we de 1e helft niet meer tot scoren te komen en gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de rust werden er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Mischa kwam op doel te staan en Moniek kwam op de plek van Melany linksvoor te spelen.

Ook de 2e helft kregen we kansjes op 2-0, maar in eerste instantie wou de bal er nog niet in. Totdat de bal vanaf rechts laag werd voorgegeven en door Moniek in de verre hoek werd ingeschoten: 2-0. Hierna was het op zoek gaan naar de beslissende 3e doelpunt, maar die bleef uit. En dus bleef Glimmen in de wedstrijd, zeker nadat zij 2-1 maakten. Ondanks deze tegenslag bleven we goed voetballen. Lisa was inmiddels ook in het veld gekomen en wist de bal een aantal keer gevaarlijk voor te geven. Uiteindelijk was het Nousjka die in het 16 meter gebied de bal uit de kluts kon halen en alleen voor de keeper niet faalde: 3-1. Om aan alle onzekerheid een einde te maken, maakte Mariska na een mooie combinatie alleen voor de keeper met een goed schot 4-1. Dit was tevens de einduitslag.

Na wat tegenslagen kwamen deze 3 punten als geroepen en waren ook zeer verdiend.

Kelly is tijdens deze wedstrijd uitgevallen en blijkt na bezoek aan het ziekenhuis een breukje in haar schouder te hebben. Wij willen Kelly heel veel sterkte wensen en dat ze maar weer snel weer op het voetbalveld te zien is!

De Dames

Bij de jeugd waren diverse resultaten te noteren. Allereerst speelde A1 en Jurjen doet verslag:

Doelpuntenfestijn in Loon.

Na een week geen wedstrijd te hebben gevoetbald, stond er weer een voetbalwedstrijd op het programma voor A1. A1 moest zaterdagmiddag afreizen naar Loon. Daar moest het om 15.00uur aantreden op het kunstgras van LEO A1. Wij stonden voor deze wedstrijd op de 5 plaats met 13 punten en LEO stond 11e en laatste met slecht 1 puntje.

10 minuten later dan gepland begon de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was rommelig. Er werd in een hoog tempo gespeeld en de wedstrijd golfde heen en weer door het vele balverlies wat beide ploegen leden. Maar het was Fit Boys dat als eerste op het scorebord kwam. Marten heeft een hard schot in de benen en gebruikte dit ook. Hij schoot keihard langs de keeper van LEO in het doel. 0-1. Fit Boys ging vanaf dat moment beter voetballen. Met combinaties via het midden en over de vleugels konden Marten en Michael gevaarlijk worden. Het resulteerde dan ook in de 0-2. Marten werd de diepte in gestuurd door Julian en Marten schoot zijn tweede van de middag binnen. Vanaf dat moment ging LEO meer druk zetten op onze verdediging. Door de druk werden in de verdediging kleine foutjes gemaakt en die werden gelijk afgestraft. 1-2. Maar niet veel later stond het alweer 1-3. Robin kwam op vanuit de verdediging en scoorde de 1-3. Maar nog net voor de rust scoorde LEO 2-3.

Rust…

Fit Boys kwam goed uit de kleedkamer. Via goed combinatiespel konden Julian en Maarten gevaarlijk worden over de zijkant. Daar kwamen goede kansen uit, maar nog geen doelpunten. LEO scoorde wel. Door een fout van Peterjan kon de spits de bal makkelijk in het doel schieten. 3-3. Maar 1 minuut later schoot Marten ons weer op voorsprong. 3-4. Vanaf dat moment ging het snel. Roland scoorde vanuit een corner van Maarten de 3-5 binnen. Even later kwam Wieger alleen voor de keeper en scoorde 3-6. Maar LEO maakte het nog een beetje spannend. Het scoorde de 4-6. Maar Robin gooide de wedstrijd definitief in het slot. Hij kon vanuit een corner vrij inkoppen en scoorde zo zijn 2e van de wedstrijd en het seizoen. 5 minuten voor tijd zorgde Marten voor de eindstand. Hij scoorde zijn 4e goal van de wedstrijd en zijn 15e van de competitie. 4-8.

Na deze wedstrijd zijn we op de helft van de competitie. We staan nu met 10 wedstrijden gespeeld te hebben 4e met 16 punten. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan is Achilles 1894 A2 de tegenstander.

Jurjen

FIT Boys E2 moest BBC E1 va het kampioenschap proberen af te houden. Nick Middelbos vertelt of dat gelukt is:

Fitboys E2 – BBC E1

Opstelling: Sander en Latisha voorin. Harold, Nick en Johan op het middenveld. Jarno en Kevin achterin en Robert op doel.

Vandaag (zaterdag 28 Nov.) staat Fitboys weer op het veld na 4 weken rust. We moeten vandaag tegen de koploper BBC, dus het wordt niet makkelijk. Fitboys moet er vanaf het begin bovenop dat lukt in het begin maar na een paar minuten zakt Fitboys terug. En BBC krijgt kansen maar Robert staat goed opgesteld. En hield een paar goede ballen, maar toch niet alles en het wordt 0 – 1. En daarna werd Fitboys weer wat wakker er kwam een kansje door goed over spelen van: Nick, Harold, Sander en Latisha. Maar jammer genoeg schoot Latisha de bal in het zijnet. Voor rust scoort BBC nog een keer. En de rust stand is 0 – 2. Na rust gaat het helemaal mis. De       verdediging ( Jarno, Kevin en Robert) doen er alles aan om er zoveel mogelijk tegen te houden. De middenvelders (Nick, Harold, Johan) hielpen soms ook een handje, maar ook niet altijd. Dus er kwamen tegendoelpunten het werd 0 – 3, 0 – 4 en 0 – 5. En iedereen dacht wanneer houdt die doelpuntenregen nou eens op. Het antwoord moest van ver komen want het hield pas op na het fluitsignaal van de scheids. Want 0 – 5 kon bij BBC niet door de beugel. Dus het werden er meer, het werd 0 – 6 en 0 – 7. Al deden  de verdedigers er alles aan BBC was te snel en te handig met de bal. Fitboys werd onderuit gespeelt. Alsof Fitboys in shock was, het was alleen maar proberen de bal af te pakken en weg rossen. Het ging een paar minuten goed maar toch sloeg BBC weer toe het werd 0 – 8 en 0 – 9. En dat was de uitslag BBC is kampioen en Fitboys wacht op het zaalseizoen.

Nick Middelbos E2

FIT Boys F2 speelde thuis en de Papa's en Mama's doen verslag:

Fitboys F2-Gieten F1.

Vanmorgen onze laatste wedstrijd op het veld. Na een regenachtige week, was het vanmorgen gelukkig droog.  We hadden vanmorgen 1 speler minder. Kevin was helaas ziek. We begonnen met Lucas op doel, Vince als wissel en de rest in het veld. Het was een drassig veld dus ideaal op slidings te maken, wat ze ook deden. Na de aftrap was het Nick die al snel met de bal richting het doel van de tegenstander liep, maar helaas naast. Niet veel later gebeurde hetzelfde bij de tegenpartij en die wisten wel te scoren. 0-1 achter. Na ongeveer 10 minuten spelen raakte onze keeper Lucas geblesseerd, hij kreeg per ongeluk een schop tegen zijn gezicht en moest even naar de kleedkamer. Luuk nam zijn taak als keeper over. Het werd 0-2 voor de tegenpartij en niet veel later 0-3 een mooi doelpunt. De bal ging tussen de benen van onze keeper door. Gelukkig kon Luuk er zelf ook om lachen. Domme fout, of niet Luuk?? Even naar de kleedkamer voor een beker ranja en daarna snel terug voor de 2e helft. Luuk bleef op doel en Lucas kwam in het veld om te voetballen. Hij durfde even niet meer te keepen. De 2e helft begonnen we goed. Al snel werd er door Nick gescoord 3-1. Daarna werd het 1-4 en 1-5. Vlak voor rust kwam er gelukkig nog een doelpunt voor ons gemaakt door Nick. We verloren deze wedstrijd met 2-5 helaas. Maar het was een mooi potje voetbal. Nog even Panalty's nemen. Deze werden vanmorgen alleen gescoord door Carlos en Sem. We zijn onder aan geëindigd met 1 punt, maar wij( Sem, Lukas, Luuk, Vince, Carlos, Nick, Daan,Thijs en Kevin), hebben een gezellig team in het naseizoen gehad. De ouders hebben leuke wedstrijden gezien. Nu gaan we de zaal in. Lekker warm. We krijgen in de zaal een nieuw team Luuk gaat naar F1,en Kevin,Thijs en Daan naar F3.

Vaders en Moeders F2

FIT Boys F3 verloor thuis bij (nog) droog weer van Achilles'94 F4. 

Vervolgens gingen gastspeler van F4 Ilja Beuling en speler van F3 Martijn de Vries nogmaals de wei in, nu met F4. Leider Maurits schreef het volgende en blikte ook terug op de najaarscompetitie veld:

FIT Boys F4 - VAKO F3    8 - 1

F4 speelde thuis tegen VAKO F3 en kwam al snel op achterstand. Dat zetten de mannen van F4 al snel recht. Mike Jonink, die deze zaterdagochtend uiterst fanatiek was, ging goed door op de keeper en scoorde zo de 1 - 1. Wout Bazuin kon na goed doorgaan op links de 2 - 1 scoren. Ilja Beuling scoorde nog voor de rust de 3 - 1. Na de rust, in de stromende regen ging F4 uiterst gemotiveerd en gedreven door. Gastspeler Martijn de Vries scoorde de 4 - 1. De 5 - 1 was een bijzonder doelpunt, het was een zogezegde co-productie. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Ilja en Martijn. Ilja raakte de bal met links en precies op hetzelfde moment raakte Martijn de bal met rechts. Deze verdween onhoudbaar in het doel en zo was het 5 - 1. Allebei één doelpunt erbij? Daarna zorgde Tobian Kooistra nog voor de 6 - 1 en scoorde Martijn nog tweemaal en bracht zo de eindstand op 8 - 1. Koen Westerhof verdedigde uitstekend en ook Jelmer van Dijk was weer een ware stofzuiger op het middenveld a la Jan Wouters. Ondanks de kou en de regen bleven de Stevens & Partners-mannen goed doorgaan. Klasse Jongens!

Het seizoen zit er op en we kunnen de tussenbalans opmaken. Als Team zijn we gegroeid, we spelen bij vlagen goed samen. Er zit een ongelooflijke werklust in het Team, niemand is bang om moe te worden. Er zit ook al veel meer lijn in als in het begin van het seizoen, we vallen aan maar zorgen ook dat we terugkomen om te verdedigen. Even kort de spelers op een rij, met hun kwaliteiten en het aantal doelpunten:

naam omschrijving doelpunten
comp. oefen ander team
Wout Bazuin (opkomende) verdediger/middenvelder, fysiek sterk, daardoor verdedigend bruikbaar, maar pikt zijn goaltjes ook mee. 4   1
Tobian Kooistra (opkomende) verdediger/middenvelder, fysiek sterk, daardoor verdedigend bruikbaar, opbouwend erg goed. 4    
Thijs Hofman Verdediger, is in het duel moeilijk te verslaan en in balbezit ijzersterk. Eenmaal op stoom niet te stoppen.      
Renzo van der Kleij Keeper/aanvaller, uitstekende reflex, niet bang voor de bal, scoort ook nog geregeld. 3   1
Mike Jonink Aanvaller, hele goede techniek ondanks klein postuur fysiek ook aanwezig, gaat in toekomst nog veel scoren 1   3
Ilja Beuling Aanvallende middenvelder/spits, kiest al goed positie voor de goal (goaltjesdief), oog voor medespelers. 6 1 3
Koen Westerhof Verdediger/middenvelder, speelt met veel enthousiasme, verdedigt goed en kan ook voorin voetballen. 1    
Jelmer van Dijk Middenvelder, type Jan Wouters, bikkelt en verovert ballen, zeer gedreven. 1    
Daniël Götz Aanvaller, uit de beroemde Götz-familie (papa Johan en opa Jan). Net 6, maar nu al een goede techniek.   1  
Martijn de Vries (opkomende) verdediger/middenvelder, sterk in duels, hard schot, komt ook voor de goal (2 maal gastspeler, speelt in F3). 5    

Verder hebben Job Scholing (goede verdediger, gaat helaas FIT Boys verlaten ivm verhuizing) en Job Slijkerman (middenvelder, met ongelofelijke inzet en passie) ook éénmaal meegedaan met F4. David Middelbos lag zaterdagochtend nog in het zwembad om zijn zwemdiploma's te halen, maar trainde wel mee. Alle ouders bedankt voor de support, het rijden en het wassen. Dat was de najaarsveldcompetitie, op naar de zaal.

Trotse leider Maurits.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

21 november 2009

FIT Boys 2 speelt gelijk, 5 wint, DA1 verliest, D1 verliest en F3 en F4 winnen.

FIT Boys 2 speelde uit tegen Oranje Nassau 3. De Britstra-mannen stonden na 20 minuten al met 2 - 0 achter. Kevin Eising wist een hattrick te scoren, maar helaas scoorde Oranje Nassau ook nog 1 maal. En zo werd de eindstand 3 - 3.

FIT Boys 5 kreeg nummer zes WVV 3 uit Winschoten op bezoek. Een goede ploeg die het de Keurslager Veenkamp-equipe lastig zou maken. Keeper Jan van Veen was na enkele weken afwezigheid weer aanwezig, maar nog niet volledig fit. WVV 3 liet FIT Boys 5 niet opbouwen en dit kwam ook mede door het feit dat laatste man Johannes de Boer de doeltrappen nam. Daar waar het 5e vaak probeert een verdediger aan te spelen, werd nu de lange bal gegeven. Doordat FIT Boys 5 slordig speelde had het weinig balbezit. WVV 3 kreeg daardoor iets meer mogelijkheden met schoten uit de tweede lijn. Toch waren de echte kansen voor FIT Boys. Jan Berend de Boer kon alleen op de keeper af, maar raakte de paal. Marcel de Bruijn probeerde met een lob de uitgekomen keeper te verschalken, maar de bal was net te lang. Enigszins fortuinlijk kon FIT Boys een voorsprong nemen. J.B. de Boer kreeg een duw in de zestien, al vond WVV dat dit een schouderduw was, en scheidsrechter Kleis Lageveen gaf een penalty. Carl Drenth nam plaats achter de bal en schoot hard door het midden, maar de keeper koos geen hoek en via de benen van de keeper verdween de bal over het doel. Niet lang daarna was het wel raak. In een duel tussen Carl en de WVV-mid-mid, waar contact heel normaal is, gleed de WVV-speler weg. Carl kon daardoor voorgeven op Marcel de Bruijn, die beheerst afrondde (1 - 0). Dat was ook de ruststand. Na de rust was het vrijwel direct 1 - 1. Een WVV-speler ging binnen de beruchte lijnen over het been van Hein Hepping makkelijk liggen. Deze penalty ging er wel in. Na nog geen 10 minuten in de tweede helft kon de WVV-keeper de bal niet klemmen en was de na de rust ingevallen Klaas Beukema er als de kippen bij om de 2 - 1 te maken. Dit was Klaas zijn laatste (goede) actie, want hij had te veel last van een blessure. Toen Jan Eising ook nog de 3 - 1 wist te maken, leek de wedstrijd gespeeld. Toch bracht WVV de spanning terug door met een kopbal met de ogen dicht in de kruising de 3 - 2 te scoren. Het slotakkoord was voor Marcel de Bruijn die een verdediger in de luren legde en de keeper het nakijken gaf. En met de 4 - 2 viel de beslissing wel en zo konden er weer drie punten worden bijgeschreven.

DA1 verloor uit bij ZFC DA1 met 3 - 2 en ook D1 verloor. Zij speelden uit tegen LEO D1 en het werd 5 - 0.

F3 en F4 deden het prima. F3 moest voor de competitie uit tegen Annen F4 spelen en won met 7 - 2. F4 speelde een oefenwedstrijd tegen Beilen F5. Leider Maurits doet verslag:

Beilen F5 - FIT Boys F4 (oefenwedstr.)   1 - 2

Omdat de meeste spelers van Beilen en FIT Boys geen twee weken stil wilden zitten, regelde Beilen-papa Harold Jager een oefenwedstrijd. Het werd een leuke gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer. De eerste helft was spits llja Beuling er als de kippen bij om via de paal de 0 - 1 te scoren. Renzo v.d. Kleij keepte uitstekend. Een schot in de hoek werd met een geweldige duik uit het doel gehouden. Ook moest Tobian nog één keer helpen, door de bal van de doellijn te halen. Wout, Jelmer Thijs en Tobian verdedigden uitstekend. Job Slijkerman van F5 was overal te vinden, voor en achter. En voorin deden de spitsen Koen, Ilja en Daniël het heel goed. De tweede helft scoorde de jarige Daniël Götz de 0 - 2. Daniël nogmaals van harte gefeliciteerd met je zesde verjaardag en zo heb jij jezelf een mooi verjaarsdagscadeau gegeven. Papa Johan, trainer en Opa Jan en broer David waren heel trots. Beilen wist ook nog één keer te scoren en zo werd de eindstand 1 - 2. Nu woensdag gaan we al trainen in de zaal en zaterdag 28 november speelt F4 zijn laatste wedstrijd op het veld tegen VAKO F3 om 10:00 uur. F5 speelt dan ook thuis tegen VKW F8 om 11:00 uur.

Leider Maurits.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

14 november 2009

FIT Boys blijft winnen ondanks taaie tegenstand Elim.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe ging deze zaterdagmiddag nog éénmaal met ad interim-trainer Bart Ludwig op bezoek bij Elim. Nieuwe trainer Johan Piening zat niet, zoals een eerder bericht deed geloven, op de bank. Hij zal vanaf volgende week maandag voor de groep staan. Elim legde veel strijd aan de dag en normaal gaat FIT Boys daar vrolijk in mee, maar vergeet dan te voetballen en verliest vervolgens de wedstrijd. Deze zaterdagmiddag was dat anders. FIT Boys legde behalve veel strijd ook goed voetbal aan de dag en won de wedstrijd terecht. Na een goede eerste helft scoorde Alfons Pot op slag van rust de 0 - 1. De tweede helft was nog maar net begonnen of Elim kreeg een doelpunt uit het niets. Een vrije bal ging er in en ondanks het hinderen van de FIT Boys-keeper Marc Lubberts werd deze treffer goedgekeurd. De winst kwam uiteindelijk toch bij de ploeg die daar het meeste recht op had. Alfons Pot maakte met zijn tweede de 1 - 2. Elim wendde daarna alle middelen aan om toch nog de gelijkmaker te forceren. Scheidsrechter Korf wist Elim met drie gele kaarten in toom te houden en ook FIT Boys ging volop mee in de strijd (één maal geel voor Ruud Seubring). De drie punten gingen uiteindelijk dus mee naar Beilen en nieuwe trainer Johan Piening kan met een gemotiveerde en vol zelfvertrouwen spelende ploeg van start gaan.

Deze zaterdagmiddag trof de Slofstra-/Van Berkel-equipe oude bekende Elim. In het seizoen 2000/2001 won FIT Boys tweemaal met 2 - 1. Een seizoen later won Elim tweemaal met 1 - 0. De ploegen waren in het verleden aan elkaar gewaagd en ook deze middag was dat zo. FT Boys heeft een beter voetballende ploeg en Elim zet daar de nodige strijd tegenover. Toch was FIT Boys de betere ploeg en dat kwam omdat de ploeg van ad interim-coach Bart Ludwig de strijd ook niet schuwde. FIT Boys creëerde de eerste helft de nodige kansen maar scoorde niet. Elim zette daar niets tegenover en kon alleen maar tegenhouden. Dat lukte tot op slag van rust, want toen vond Alfons Pot toch een bres in de Elim-verdediging en scoorde de 0 - 1. 

Na rust ging Elim op strijd en karakter voor een beter resultaat, aangemoedigd door de fanatieke aanhang. Af en toe komen er uit de kelen van de Elimieten woorden die de aanwezige kinderen niet zouden mogen horen en met name assistent-scheidsrechter Albert Gerding (ook KNVB-scheidsrechter op 3e klasseniveau) moest het ontgelden. En Elim kreeg loon naar werk, want in de drieënvijftigste minuut scoorde Jan Vos de 1 - 1. Elim ging qua strijd en beleving tot de grens en soms hierover. Scheidsrechter Korf moest drie stevige overtredingen op de ledematen van FIT Boys-spelers bestraffen met geel. Ruud Seubring ging aan FIT Boys-zijde voorop in de strijd en ontving ook geel. Uiteindelijk won het voetbal het van de inzet. In de zevenenzeventigste winst scoorde Alfons Pot zijn tweede, de 1 - 2 en, wat later bleek, de winnende. Alfons sneed de zestien in en werd onreglementair onderuit gehaald. Hij nam zelf plaats achter de bal en scoorde onberispelijk. Hoewel Elim nog wel probeerde een punt uit de, letterlijke, strijd te halen, bleek de 1 - 2 de eindstand te zijn. Door de overige resultaten schoof FIT Boys op naar de tweede plaats.

28 november speelt FIT Boys thuis een echte streekderby tegen Smilde'94, aanvang 14:30 uur op sportpark Noord-West. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 wint, DA1 speelt gelijk, DA2, A1 en E5 verliezen, FIT Boys F3 en F5 winnen.

(foto: Maurits Beuling)

FIT Boys 2 ging op bezoek bij CSVH 2 en nam spelmaker van FIT Boys 5 Sjoerd Schepel mee. Ze wonnen met 0 - 1.

FIT Boys DA1 speelde met 2 - 2 gelijk tegen Asser Boys DA2. DA2 verloren bij VKW DA1 met 6 - 0.

FIT Boys A1 kreeg met 0 - 10 klop van Lewenborg A1. FIT Boys E5 deed het iets beter, maar verloor ook met 0 - 8 van Smilde'94 E5.

FIT Boys F3 en F5 deden het beter, zij wonnen respectievelijk van VKW F3 (4 - 6) en Achilles'94 F8 (7 - 1). Ad interim leider Maurits doet verslag van F5:

FIT Boys F5 - Achilles'94 F8   7 - 1

Zaterdagochtend kregen Job Slijkerman, Lotte Middelbos, Roel Kerssies en Dove Mugaru van F5 hulp van de spelers van F4. llja Beuling, Wout Bazuin, Jelmer van Dijk, Tobian Kooistra en Mike Jonink deden mee. Job Scholing was jammer genoeg ziek en Kristel was er ook niet. Er werd tegen Achilles'94 F8 gevoetbald en dat deed F5 heel goed. Lotte stond de eerste helft op doel een liet maar eentje door. Maar toen was het al 2 - 0 door doelpunten van Ilja (mooi schot in de hoek) en Job Slijkerman (hard afstandschot). En F5 ging goed door en speelde af en toe ook goed samen. Wout scoorde nog na een één-tweetje met Ilja en Dove scoorde na een solo. Mike Jonink wist er vanmorgen zelfs drie te maken en scoorde dus een Hattrick. Het waren zijn eerste doelpunten dit seizoen. Wat was Papa en scheidsrechter (Bedankt!) Jan trots. Goed gedaan en na afloop ook nog even op de foto.

Inval-leider Maurits.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 november 2009

FIT Boys haalt Johan Piening als trainer van het eerste elftal binnen.

Tijdens de ledenvergadering op donderdagavond kregen de aanwezige FIT Boys leden het al te horen. Kort daarvoor en ook op vrijdag werd het nieuws al wereldkundig. Het FIT Boys-bestuur is er bijzonder vlot in geslaagd de opengevallen plek van eerste elftaltrainer weer op te vullen. Gerrit Marsman verliet om persoonlijke redenen de club en nieuwe trainer is Johan Piening. Johan vertrok eerder dit seizoen bij DVC'59 omdat bestuur en trainer het niet eens konden worden over het selectiebeleid. Tijdens de ledenvergadering was de eerste grap al geboren: "Voorzitter Eli van Berkel heeft zijn zoon ook in het eerste zitten, maar daar heeft Johan Piening al ervaring mee".

Met Johan Piening haalt FIT Boys een ervaren trainer binnen. Hij was trainer bij Valthermond en vervolgens bracht hij VEV van de 6e naar de 5e klasse. bij VEV heeft hij naast de promotie een goede tijd gehad en was hij erg geliefd getuige de grappige en positieve berichten in het Gastenboek op de VEV-site. Johan ging bij VEV ook nog wel eens een weddenschap aan. Zo ook bij zijn eerste seizoen bij VEV. Johan zou bij het kampioenschap in het Scholtlenskanaal springen en hield woord. Na de gewonnen kampioenswedstrijd tegen Veendam 1894 (4 - 2) sprong hij, voorafgegaan door de spelers, in het kanaal. Bij DVC'59 was de tijd te kort om er iets van te maken, maar ook in deze korte periode had hij zijn plek binnen de spelersgroep al gevonden. Een echte people-trainer lijkt het dus.

Johan Piening zal maandagavond vooraf aan de training kennismaken met de eerste selectie van FIT Boys en daarna de training gaan leiden. Het FIT Boys-bestuur, de technische commissie en alle FIT Boys-leden heten Johan van harte welkom en wensen hem veel succes.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Leden 12 november op herhaling tijdens 2e ledenvergadering.

Tijdens deze ledenvergadering werden de aangepaste statuten uitvoerig besproken. Vanuit de leden kwamen diverse nuttige en goede opmerkingen en aanpassingen. Wim Stevens had ook een flink aantal nuttige punten, waar het bestuur zeker iets mee kan. Conclusie was wel dat, nadat de aanpassingen zijn gedaan en zijn gepubliceerd, er nog een 3e ledenvergadering nodig is en wel op donderdag 10 december a.s. Het reglement kwam niet aan bod, want deze komt pas in beeld als de statuten definitief zijn.

Vervolgens kwam het kledingfonds aan bod en na een heldere uitleg leken de leden overtuigd. Hier en daar werden er nog enkele bedragen van sponsoring en kosten van shirts gevraagd en 'econoom' Wout Flokstra bracht de ROI (return of investment) nog op de proppen. Toen Voorzitter van de sponsorcommissie Henk-Jan Timmerman nog éénmaal had uitgelegd dat FIT Boys eind dit seizoen in één keer de aanschaf van alle nieuwe shirts moet betalen en de sponsorinkomsten in het eerste jaar (de rest volgt in de jaren 2 tot en met 4) deze uitgave niet dekken, gingen de aanwezige leden akkoord. De leverancier van de outfits wacht natuurlijk niet een jaar op zijn geld. Afspraak is nu dat elke individu/elk gezin € 10,= kledingfondsgeld betaald.

Vervolgens kwam nog de benoeming van de nieuwe eerste elftal trainer aan bod (zie elders op deze pagina). Als laatste volgde de rondvraag en toen kon de 2e ledenvergadering ook gesloten worden.

De derde ledenvergadering is donderdag 10 december a.s. om 20:00 uur in de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West.

Ledenvergadering 22 oktober één van lange adem.

Donderdagavond 22 oktober kwamen de leden van de cvv FIT Boys bijeen op sportpark Noord-West voor de ledenvergadering. Voorzitter Eli van Berkel zocht tijdens de vergadering steeds weer de dialoog en dit leverde interessante discussies op. Ook werd door het bestuur het boetekleed aangetrokken door openlijk te vragen 'Wat ging er goed en wat minder goed'. Hierop ontving het bestuur nuttige feedback vanuit de leden. Communicatie is, net zoals in het bedrijfsleven, binnen de FIT Boys-familie best lastig. Waar en wanneer deel je de vereniging mee dat de prijzen van de consumpties omhoog gaan? En hoe deel je mee dat de teamleden ook kantinedienst moeten draaien? Ook kwamen er plannen op tafel om de reserves van de vereniging aan te vullen. De reserves zijn geslonken door de uitbouw van de kantine en de kleedkamers. Zo gaat de vereniging een viooltjesactie organiseren en zal er zeer waarschijnlijk een kledingfonds in het leven worden geroepen.

Ook was er nog een officieel moment. Secretaris André v.d. Bos nam afscheid en werd opgevolgd door Agneet Willekes. Arjan Scheper werd als cijferman toegevoegd aan het bestuur om zo het Stichtingbestuur van het Sportpark cijfermatig te ondersteunen. Als laatste werd er een Lid van Verdienste benoemd, een lid met een zeer grote staat van dienst binnen de vereniging. Van Voorzitter tot tal van bestuursfuncties en de laatste jaren lid van de donderdagochtendploeg, het klusteam van FIT Boys. Ab Sanders werd benoemd tot Lid van Verdienste van de vereniging.

Als laatste kwam de statutenwijziging aan bod, maar helaas waren er slechts 60 leden aanwezig. Om een statutenwijziging te kunnen behandelen dienen er 2/3 deel van de stemgerechtigde leden aanwezig te zijn. Daarom schreef voorzitter Eli van Berkel een nieuwe ledenvergadering uit. Dan is aanwezigheid van 2/3 deel van de stemgerechtigde leden niet meer nodig om een statutenwijziging eventueel goed te keuren.

Ook krijgt FIT Boys een eigen kledinglijn. Via een website van Muta kunnen de FIT Boys-leden tal van FIT Boys-kledingonderdelen bestellen. De site zal binnenkort online zijn. Uiteindelijk kon rond 23:15 uur de vergadering worden gesloten.

Volgende ledenvergadering daarom op donderdag 12 november 2009 om 20:00 uur in de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West.

VOORSTEL WIJZIGING STATUTEN

Geachte leden.

De statuten van onze club doorgenomen, voor het laatst gewijzigd op 21/9/1983 (dat is 26 jaar geleden!). Het is soms een vrij lastig te lezen stuk, temeer omdat er oud Nederlands gebruikt wordt. Veel zaken moeten veranderd worden, omdat ze (sterk) verouderd zijn. Verder zijn er vele verwijzingen naar artikelen die niet kloppen. Kortom: hoog tijd om ze te wijzigen (lees: vernieuwen).

  • Opdracht aan Eli van Berkel en Johan Koster om met een voorstel wijziging statuten te komen.

  • Voorstel aan bestuur.

  • Toetsen notaris of deze voldoen aan juridische zaken en Burgerlijk wetboek, daarnaast oude statuten toetsen.

  • Terug naar bestuur en wijzigingen aanbrengen en akkoord geven.

  • Nogmaals toetsen bij notaris en concept voorleg aan onze leden 22 oktober a.s.

Hierboven staat een korte omschrijving waarom statuten wijzigen, welke zorgvuldigheid is toegepast, maar toch verzoek ik jullie allemaal om dit concept door te nemen en bij onze secretaris alvast kenbaar te maken als er nog zaken in staan die gewijzigd moeten worden.

Concept statutenwijziging FIT Boys

Huishoudelijk reglement

AGENDA LEDENVERGADERING VAN 22 OKTOBER 2009

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING FITBOYS 20 NOV 2008

JAARVERSLAG VAN CCV FITBOYS 2008_2009
JAARVERSLAG JEUGDCOMMISSIE SEIZOEN 2008_2009
JAARVERSLAG ZAALVOETBAL SEIZOEN 2008_2009

Het bestuur staat unaniem achter dit voorstel.

Eli van Berkel .

<<<TOP>>>

7 november 2009

Slofstra-/Van Berkel-equipe trekt, na spectaculair scoreverloop, aan langste eind.

(foto: www.onstwedde.nl, ook voor verslag).

De Slofstra-/Van Berkel-equipe ging zaterdagmiddag zonder trainer/coach Gerrit Marsman op bezoek bij Onstwedder Boys. Gerrit Marsman leverde woensdag zijn contract in en stopte per direct om persoonlijke redenen. Ad interim-coach was deze middag Bart Ludwig en hij wilde samen met het team zich concentreren op de wedstrijd en de goede lijn van de laatste weken voortzetten. En dat lukte uitstekend in een wedstrijd met een spectaculair scoreverloop, trok FIT Boys uiteindelijk aan het langste eind. Bij rust stond het nog 3 - 2 in het voordeel van Onstwedder Boys een ook na zevenenzestig minuten spelen nam Onstwedder Boys weer een voorsprong (4 - 3). Maar daarna zorgden Jermo Verbeek (twee maal) en Ronald van Waardhuizen voor de winst (4 - 6). Opmerkelijk detail waren de vergeten voetbalschoenen van Tim Seubring. Broer Mark had zijn tas ingepakt, maar met de schoenen van Mark (maat 48) en die passen Tim niet. Tim kocht bij de plaatselijke sportzaak een paar zodat hij toch kon voetballen.

Zaterdagmiddag moest FIT Boys afreizen naar Onstwedde om tegen de plaatste Boys te spelen. Na twee keer winst in de afgelopen wedstrijden en een keurige derde plaats was het credo de lijn omhoog vast te houden. Het neutrale publiek en de FIT Boys-aanhang kreeg een wedstrijd met een spectaculair scoreverloop voorgeschoteld. De Onstwedder Boys-aanhang was iets minder gelukkig na afloop. Elwin Dam maakte na negen minuten al de 0 - 1 en FIT Boys was het eerste kwartier met veel strijd en inzet de bovenliggende partij. Ronald van Waardhuizen had zelfs de 0 - 2 op de schoen, maar miste helaas. In de achttiende minuut viel de gelijkmaker door Harm Visser, maar binnen zes minuten nam FIT Boys weer een voorsprong door Edwin Roijinga. Toch was het Onstwedder Boys die met een voorsprong de rust in ging. Via Ronald de Vries (29e minuut) en andermaal Harm Visser (40e) werd het 3 - 2.

Na rust kon FIT Boys maar geen controle krijgen over het duel, het bleef rommelig. Hoewel FIT Boys meer balbezit had en Onstwedder Boys amper kansen kreeg, wist FIT Boys het net in het eerste kwartier van de tweede helft ook niet te vinden. Toch kwam de gelijkmaker er via Alfons Pot (62e), maar lang kon FIT Boys daar niet van genieten want het was andermaal Harm Visser die weer voor een Onswedder Boys-voorsprong zorgde (4 - 3). Onstwedder Boys was uiterst effectief deze middag want uit hooguit vijf kansen werd vier keer gescoord. FIT Boys zette nogmaals aan om de gelijkmaker te produceren en die kwam er. Jermo Verbeek scoorde de 4 - 4, maar FIT Boys wilde meer en drukte door. Het was Ronald van Waardhuizen, die al diverse assists achter zijn naam had staan, die de 4 - 5 scoorde. Onstwedder Boys probeerde nog wat aan de stand te doen, maar het was FIT Boys dat nogmaals scoorde. Jermo Verbeek schoot in blessuretijd met zijn tweede FIT Boys in veilige haven (4 - 6). 

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Elim. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 3, 5 en DA1 winnen, het 4e verliest en F4 vecht voor wat het waard is.

FIT Boys 2 won met 3 - 0 van Aduard 2000 2, waarbij Jochem van der Werf de mooiste goal maakt. Na de 1 - 0 van Kevin Eising scoorde Jochem van zo'n 35 meter met een prachtige boogbal over de keeper. De 3 - 0 was van Wout Flokstra uit een penalty.

FIT Boys 3 speelde uit tegen Achilles'94 2 en won met 2 - 4. Joost van het Reve scoorde tweemaal, Emiel Ludwig en Harald Woltinge elk eenmaal.

FIT Boys 4 kreeg thuis klop van ODV 3 met maarliefst 1 - 8.

FIT Boys 5 speelde een (gedeeltelijke) avondwedstrijd op kunstgras onder kunstlicht. Er werd rond de klok van 16:00 uur afgetrapt in Haren/Groningen (de Esserberg achter het Shell-tankstation) tegen Helpman 7. FIT Boys was de veel betere ploeg en kwam al vrij vlot op 0 - 1 door en prachtige stift van Marcel de Bruijn. Bij vlagen lieten de Keurslager Veenkamp-mannen prachtig combinatievoetbal zien, maar af en toe zakte FIT Boys terug tot het Helpman-niveau. En tijdens zo'n moment scoorde Helpman de 1 - 1. Dit werd voor de rust vakkundig hersteld. Er volgden vele kansen uit even zovele soms prima aanvallen en van die kansen vlogen er nog vier in voor de rust. Marcel de Bruijn scoorde de 1 - 2 en 1 - 3 (Hattrick!) en Klaas Beukema maakte de 1 - 4 en 1 - 5. Na de rust bleven de beide scorende spitsen achter in de kleedkamer, maar dat belette FIT Boys niet om Helpman 7 vakkundig naar de slachtbank te leiden. De teller bleef steken op 11 en Helpman scoorde ook nog eenmaal en dus werd het 2 - 11. Carl Drenth, de spits in de tweede helft, had heel wat kansen nodig maar wist er drie te maken. Sjoerd Schepel, die bij de andere doelpunten zeker negen keer een assist had, scoorde éénmaal. Aard Zuring, voorstopper maar veelal voorin te vinden, maakte nummer tien en Albert Martens, enigszins gehavend na het scheurtje in zijn wenkbrauw vorige week opgelopen, scoorde koppend de elfde. Rond 18:00 uur verlieten beide teams het veld en trakteerde Helpman FIT Boys op een kratje bier omdat in de rust de thee ontbrak. Na de terugreis was de kantine nog open, omdat er een feestavond was voor DA1. Om die niet te verstoren, reisde een klein gezelschap nog naar Cafe Bar Het Zwaantje voor een afzakkertje. En weer drie punten in de pocket.

De meiden van C1000 Mulder gingen om 10:00 uur al op bezoek bij Knickerbockers DA4 en wonnen met 1 - 6.

FIT Boys F4 speelde thuis tegen ACV F6 en verloor met 0 - 5. Bij 0 - 2 en 0 - 3 kreeg FIT Boys ook grote kansen om te scoren, maar Wout en Tobian misten het doel net. Na een alles of niets offensief kon ACV nog twee keer scoren, maar wat hebben de Wim Stevens belasting en adviesgroep-mannen (en vrouw) gestreden. Waar het bij gelouterde profs nog wel eens aan ligt, is bij F4 elke zaterdag dik voor mekaar; STRIJD! De spelers zijn bereid tot het gaatje te gaan en leveren volop strijd. Helaas treffen ze te vaak 2e jaar F-teams tegenover zich en moeten het dan voetballend afleggen, maar qua strijd niet. Op strijd had FIT Boys F4 al wel wat meer overwinningen verdiend. Goed gedaan, jongens en dame! De eerste helft keepte Renzo uitstekend en verdedigden Wout, Thijs, Koen en Tobian als tijgers. Voorin waren Jelmer, Mike en Ilja een ware plaag voor de ACV-verdediging. Bij rust was het 0 - 2 en FIT Boys ging steeds meer naar voren op de helft van ACV voetballen. Daardoor kwamen er ook hele goede kansen, maar zoals gezegd werd er net niet gescoord. Bij 0 - 3 werd in een poging om te scoren de verdediging verwaarloosd en zo kon ACV nog tweemaal scoren. Je kunt beter met 0 - 5 verliezen met zelf kansen om te scoren, dan een 0 - 3 achterstand proberen vast te houden was de gedachte van FIT Boys F4.  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

31 oktober 2009

FIT Boys 1 meer dan overtuigend langs Mussel 1 (4 - 0).

Beilen - Deze zaterdagmiddag trad een tot in de tenen gemotiveerde Slofstra-/Van Berkel-equipe aan tegen nummer laatst Mussel. FIT Boys combineerde deze middag strijd en goed voetbal met elkaar en dan heb je een winnende formule. Mussel werd de eerste helft op alle voetbalgebied afgetroefd en had niets in te brengen tegen een uiterst gemotiveerd FIT Boys. Alfons Pot opende de score en nog voor rust scoorde Ronald van Waardhuizen twee maal (ruststand 3 - 0). Na rust scoorde Ronald zijn derde, een hattrick, en bracht zo de stand op 4 - 0. En daar viel helemaal niets op af te dingen. FIT Boys steeg door dit goede resultaat naar de derde plek. Trainer Gerrit Marsman reageerde na afloop trots: "De eerste helft was onze beste helft dit seizoen. Ik heb als voetballiefhebber meer dan genoten."

De Slofstra-/Van Berkel-equipe heeft een wisselvallig seizoen, maar deze zaterdagmiddag moest de goede lijn van twee weken geleden tegen VVAK doorgezet worden. En dat lukte uitstekend. FIT Boys speelde de eerste helft hun beste helft van dit seizoen. De Mussel-begeleiding zei na afloop dat ze op basis van de eerste helft dit seizoen een nog niet zo'n fel en goed voetballend team tegen over zich hadden gehad. FIT Boys combineerde in balbezit prima en bij balverlies was er direct druk op de spelers van Mussel. Mussel kwam er totaal niet aan te pas en mocht blij zijn dat het bij rust slechts 3 - 0 was. Uit een corner wist Alfons Pot de 1 - 0 te maken. Linksbuiten Ronald van Waardhuizen was deze middag, zoals wel vaker dit seizoen, uitstekend op dreef en scoorde de 2 - 0 en 3 - 0.

Na de rust kon FIT Boys het tempo en de passie van de eerste helft nog een kwartier volhouden en toe ebde het goede spel iets weg. Logisch ook want een dergelijke tactiek kost erg veel kracht. FIT Boys kwam het laatste half uur niet meer in gevaar en daar was de wederom goed keepende Mark Lubberts ook debet aan. Door een derde goal, en dus een hattrick, bracht Ronald van Waardhuizen de stand nog op 4 - 0. En dat bleek de eindstand te zijn en dus kon FIT Boys drie punten aan het totaal toevoegen. Na afloop heerste er tevredenheid bij trainer Gerrit Marsman: "De eerste helft was erg goed. er zat veel voetbal en strijd in het team en we zaten er kort op. Dat het dan na zestig minuten iets wegzakt is logisch omdat zo'n tactiek veel kracht kost." Over het amusementsgehalte van deze wedstrijd was Gerrit ook duidelijk: "Ik heb als voetballiefhebber zeker genoten. In balbezit was FIT Boys sterk en liet de bal goed rond gaan, maar in balverlies was er veel druk op de bal. Kortom, ik heb een sterk en passievol FIT Boys gezien." 

Pupil van de Week was deze week Vince Ribberink. Hij houdt van pannekoeken en wil later topvoetballer worden. Hij is verdediger, fan van FC Groningen en Messi en vindt Ruben Schutten de beste speler van FIT Boys. Vince vindt het heeeeeel leuk om Pupil van de Week te zijn.

Volgende week speelt FIT Boys uit om 14:30 uur tegen Onstwedder Boys.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 3, 5 en DA1 winnen, 4e verlies, F4 speelt gelijk.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij Eems Boys en won met 3 - 2. Een van de doelpunten was van Wout Flokstra vanuit een penalty. Na een eigen doelpunt eerder dit seizoen, wist Wout nu het goede doel te vinden (maar ja, dat moet bij een penalty ook al snel lukken met het doel van de tegenstander op 11 meter voor je neus).

FIT Boys 3 speelde thuis tegen Smilde'94 3 en won met 4 - 1. Bart Steenge opende de score aan FIT Boys-zijde met een kopbal. Marijn Stevens scoorde de 2 - 0. Na de 2 - 1 scoorde Rene 'Pietje' Bening de 3 - 1 en Peter Doornbos bracht de eindstand op het scorebord (4 - 1). Harold Woltinge moest nog een panna ondergaan.

FIT Boys 4 verloor uit bij Noordwolde 3 met 3 - 2. Maarten Paping zorgde voor beide FIT Boys-doelpunten en deze gingen strak in de kruising.

FIT Boys kruiste de degens met eeuwige rivaal ACV 8. Speler/verslaggever Maurits Beuling deed verslag:

FIT Boys 5 leidt ACV 8 naar Keurslager Veenkamp 'slacht'bank.

FIT Boys 5 speelde zaterdag 31 oktober de derby tegen ACV 8, maar kwam eerst samen met de nieuwe sponsor Veenkamp van Keurslagerij Veenkamp op de Teamfoto. Voorzitter van de Sponsorcommissie FIT Boys Henk Jan Timmerman reikte het ingelijste shirt uit aan de heer en mevrouw Veenkamp. Doordat de vorige sponsor van FIT Boys 5 niet meer bestaat, moest de sponsorcommissie op zoek naar een nieuwe sponsor en daar is Henk Jan Timmerman uitstekend in geslaagd. Met Keurslager Veenkamp heeft FIT Boys een ambachtelijke keurslager als sponsor binnengehaald waar kwaliteit voorop staat. En dat past uitstekend bij FIT Boys 5, want dat is een team die het voetbalspelletje nog op de 'ambachtelijke' manier speelt en de nadruk legt op een stukje kwaliteit in het veld. Langs deze weg wil het gehele team en de begeleiding van FIT Boys 5 sponsor Keurslagerij Veenkamp danken voor de sponsoring. 

De nieuwe shirts hadden een goede uitwerking want ACV 8 werd op een vakkundige manier naar de Keurslager Veenkamp 'slacht'bank geleid. Het werd uiteindelijk een 4 - 2 overwinning met doelpunten van de spitsen Marcel de Bruijn en Kees Beukema, ieder twee maal trefzeker.

Daarna kon de wedstrijd beginnen, een wedstrijd die aan het begin van de eerste helft nog redelijk gelijk op ging. ACV 8 kwam zelfs op een 0 - 1 voorsprong door een hard droog schot, maar FIT Boys 5 trok al snel de stand weer gelijk. Uit een assist van Albert Martens wist Marcel 'Kalou' de Bruijn de bal goed te controleren. In de zestien schoot hij met de punt van zijn rechter de bal richting kruising. Ondanks dat de ACV-goalie nog dicht bij kwam, kon hij de bal niet meer houden (1 - 1). Vrij vlot daarna kon Kees Beukema op aangeven van J.B. de Boer aanleggen voor een schot. Hoewel de bal redelijk recht door het doel ging, had de ACV-keeper hier geen antwoord op (2 - 1).

Na de rust ging FIT Boys gewoon door waar het de eerste helft mee geëindigd was en dat was bij vlagen goed combineren en kansen creëren. ACV 8 probeerde het wel door achterin 1-op-1 te spelen en zo op het middenveld een overwicht te creëren. FIT Boys pareerde deze tactische zet met het enige juiste antwoord; het speelde zelf achterin ook 1-op-1. Laatste man Johannes de Boer speelde de spits uit de wedstrijd en voorstopper Maurits Beuling ondersteunde mid-mid Sjoerd Schepel op het middenveld. En omdat FIT Boys qua voetbal en inzet net iets beter was, had de Keurslagerij Veenkamp-equipe het beste van het spel. Halverwege de tweede helft kon Marcel de Bruijn vanaf eigen helft alleen op de keeper af en hij maakte geen fout (3 - 1). Kees Beukema maakte enige tijd later ook geen fout toen hij alleen op de keeper afging. Hij omspeelde de ACV-goalie vakkundig en schoof de bal in het lege doel. ACV 8 wist de stand nog een iets draaglijker aanblik te geven door uit een corner de 4 - 2 binnen te koppen. De nieuwe shirts werden uitgebreid getest. De shirts zouden ook uitstekend dienst kunnen doen in de slagerij van Veenkamp. Albert Martens bracht enkele bloedsporen aan op het shirt, maar het shirt bleek qua pasvorm en kleurstelling uitstekend overeind. Een hoog been van een ACV-speler en een laag hoofd van Albert waren debet aan deze test, met als gevolg een scheurtje in de wenkbrauw. Een knappe overwinning van FIT Boys 5 al liet ACV 8 zich wel erg makkelijk naar de 'slacht'bank leiden.

Voorstopper FIT Boys 5.  

De dames van C1000 Mulder wonnen met 4 - 2. Na een 0 - 1 achterstand scoorde Mariska van Dijken de 1 - 1. Nousjka Zijlstra maakte de 2 - 1. Moniek Brink de 3 - 1 en door Janine Roek werd het 4 - 1. Toen deed Actief DA1 nog iets terug en kwam de eindstand op het scorebord (4 - 2). Leider Bart Wiechers was maar wat trots op zijn meiden (getuige deze foto).

Ook de dames van DA1 maar ook de meiden van DA2 kwamen op de teamfoto samen met hun sponsor Matthijs Mulder van C1000 Mulder uit Beilen. DA1 werden al gesponsord door C1000, destijds C1000 De Wit, en DA2 werden gesponsord door Spar Stevens die er mee op hield. C1000 Mulder was bereid ook van dit team de sponsoring op zich te nemen. Bij C1000 geldt de slogan 'We hebben er zin in' en dat slaat hoe toepasselijk ook op de dames en meiden van FIT Boys DA1 en DA2. Zij hebben elke zaterdag zin om het veld weer in te gaan om te winnen. Ook DA1 en DA2 zijn hun sponsor C1000 Mulder uit Beilen dankbaar voor de sponsoring.

FIT Boys F4 knokt zich terug na achterstand.

Zaterdagochtend 11:45 uur traden de Wim Stevens Belasting en Advies-equipe aan tegen JV Oostenburg F5. Jelmer van Dijk doet verslag:

JV Oostenburg F5 – Fit Boys F4

In de eerste helft van de wedstrijd stond Thijs op doel. Na een ‘hands’ van Oostenburg (vlak voor hun doel) namen zij de vrije schop (?!?) en renden in 1 streep naar ons doel. Ze scoorden 1-0.

Na nogmaals een ‘hands’ van Oostenburg nam Tobian de strafschop en scoorde! Een gelijkstand van 1-1.

Er volgden nog 2 doelpunten van Oostenburg, waarna Wout een mooi doelpunt scoorde. Daardoor gingen we met een stand van 3-2 de rust in.

In de kleedkamer gaf leider Maurits een aantal strategische aanwijzingen, waarna we weer gemotiveerd het veld op gingen. Deze keer stond Jelmer op doel. Hij had in eerste instantie weinig te doen, want we speelden de meeste tijd op de helft van de tegenpartij. Toen Oostenburg toch een keer bij ons doel kwam, stopte Jelmer de bal heel netjes. Vervolgens trapte hij de bal richting de andere helft, waarna Wout een prachtig doelpunt scoorde. 3-3.

Met deze stand sloten we de wedstrijd af. Het was een leuke wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. Ook met het penalties nemen achteraf, gingen we nagenoeg gelijk op.

Jelmer van Dijk.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Keurslager Veenkamp en C1000 Mulder nieuwe sponsors FIT Boys 5 en DA1 en DA2.

(foto's: Eli van Berkel)

FIT Boys 5 speelde zaterdag 31 oktober de derby tegen ACV 8, maar kwam eerst samen met de nieuwe sponsor Veenkamp van Keurslagerij Veenkamp op de Teamfoto. Voorzitter van de Sponsorcommissie FIT Boys Henk Jan Timmerman reikte het ingelijste shirt uit aan de heer en mevrouw Veenkamp. Doordat de vorige sponsor van FIT Boys 5 niet meer bestaat, moest de sponsorcommissie op zoek naar een nieuwe sponsor en daar is Henk Jan Timmerman uitstekend in geslaagd. Met Keurslager Veenkamp heeft FIT Boys een ambachtelijke keurslager als sponsor binnengehaald waar kwaliteit voorop staat. En dat past uitstekend bij FIT Boys 5, want dat is een team die het voetbalspelletje nog op de 'ambachtelijke' manier speelt en de nadruk legt op een stukje kwaliteit in het veld. Langs deze weg wil het gehele team en de begeleiding van FIT Boys 5 sponsor Keurslagerij Veenkamp danken voor de sponsoring.

De nieuwe shirts hadden een goede uitwerking want ACV 8 werd op een vakkundige manier naar de Keurslager Veenkamp 'slacht'bank geleid. Het werd uiteindelijk een 4 - 2 overwinning met doelpunten van de spitsen Marcel de Bruijn en Kees Beukema, ieder twee maal trefzeker.

Ook de dames van DA1 maar ook de meiden van DA2 kwamen op de teamfoto samen met hun sponsor Matthijs Mulder van C1000 Mulder uit Beilen. DA1 werden al gesponsord door C1000, destijds C1000 De Wit, en DA2 werden gesponsord door Spar Stevens die er mee op hield. C1000 Mulder was bereid ook van dit team de sponsoring op zich te nemen. Bij C1000 geldt de slogan 'We hebben er zin in' en dat slaat hoe toepasselijk ook op de dames en meiden van FIT Boys DA1 en DA2. Zij hebben elke zaterdag zin om het veld weer in te gaan om te winnen. Ook DA1 en DA2 zijn hun sponsor C1000 Mulder uit Beilen dankbaar voor de sponsoring.

De dames DA1 van C1000 Mulder wonnen na de foto met 4 - 2. Na een 0 - 1 achterstand scoorde Mariska van Dijken de 1 - 1. Nousjka Zijlstra maakte de 2 - 1. Moniek Brink de 3 - 1 en door Janine Roek werd het 4 - 1. Toen deed Actief DA1 nog iets terug en kwam de eindstand op het scorebord (4 - 2). 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

27 oktober 2009

FIT Boys zaal 1 en 4 winnen eenvoudig (14 - 2 en 8 - 4).

Dinsdagavond nam zaal 1 het op tegen REUZ 4. Daar waar de Cafe Bar Het Zwaantje-equipe 9 man tot haar beschikking had, was REUZ 4 meet slechts 5 man naar Beilen afgereisd. Daarnaast was zaal 1 ook een maatje te groot voor de tegenstander. Dat REUZ twee keer scoorde lag aan de meevoetballende keeper van FIT Boys, Wout Flokstra. Twee keer stond hij te ver voor zijn doel en werd knap verschalkt. Daartegenover waren er enkele oogstrelende combinaties te zien en vielen de doelpunten als rijpe appelen. De teller bleef staan op 14 - 2.

Daarna was het de beurt aan Zaal 4. De Klok Betonboringen-equipe was bij vlagen slordig en ongeconcentreerd. Via 3 maal Tim Gils was de tussenstand 4 - 1, maar aanvallen werden niet altijd goed uitgespeeld en verdedigend werd er ruimte weg gegeven en kon Ruinerwold 1 regelmatig met een man meer op het FIT Boys-doel af. Toch trok Zaal 4 de stand nog wat op en deed Ruinerwold ook nog mee en zo werd de eindstand 8 - 4. 

FIT Boys zaal 1 speelt 2 november uit tegen REUZ 5 en 10 november thuis tegen Futsal Rolde 1, aanvang 20:00 uur. FIT Boys zaal 4 speelt twee keer uit op 6 november tegen De Weide 4 en op 13 november tegen HZVV 5.

FIT Boys zaal 2 speelt 3 november thuis tegen Annen 2 om 21:00 uur. Zaal 3 hoeft tot en met 13 november niet de zaal in. Wanneer er weer thuis gespeeld wordt? Houdt het clubblad in de gaten. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

24 oktober 2009

FIT Boys 2 verliest van laagvlieger Oranje Nassau 3, FIT Boys 3 weer met beide benen op de grond, DA2 verliest van VKW DA1.

(foto's: Maurits Beuling).

De Bristra-Equipe trad deze zaterdagmiddag aan tegen Oranje Nassau 3. De eerste helft was FIT Boys de bovenliggende partij, zonder echt uit te blinken. Kleine kansen kwamen er ook wel, maar de eindpass was steeds niet zuiver genoeg. Oranje Nassau kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds dichter bij het doel van FIT Boys-keeper Erik Bos. Op een inzet van een Oranje Nassau-spits van dichtbij redde Erik Bos knap met de benen. In de vijfendertigste minuut nam Oranje Nassau een voorsprong (0 - 1). Nog voor rust wist FIT Boys 2 de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Maurits van der Hoest scoorde de 1 - 1. Na de rust speelde FIT Boys slordig en gaf het achterin veel te veel ruimte weg. Oranje Nassau kon steeds weer met een man meer de FIT Boys-verdediging bestrijden. Na zo'n zestig minuten scoorde Oranje Nassau de 1 - 2 en kort daarna viel ook de 1 - 3. FIT Boys probeerde nog wel het tij te keren, maar het wilde deze middag niet meer lukken. Trainer/coach Engbert de Vries bracht nog twee aanvallers in het veld en stuurde voorstopper Arjan Schepel naar voren. Ondanks verwoede pogingen bleef het 1 - 3.

FIT Boys 3 ging op bezoek bij ACV 6 en verloor (kansloos) met 6 - 1. Pietje moest er het volgende over kwijt:

Ook als het een keer ietsje minder gaat bij het derde mag de uitslag er op staan.....6 - 1 verlies! dan kun je allerlei dingen uit kast halen waardoor....Zoals een iets te klein veldje, een paar jonge honden die redelijk het verschil maakten (die denk ik niet in het team hoorden), een scheids niet altijd even correct alles beoordeelde, de bal die dan wel weer wil lucht in hem had en dan weer niet. Ondanks dat.... mogen wij als derde team toch ten rade gaan waardoor het vorige week wel ging en vandaag totaal NIET!!! Aankomende week trainen en dan Smilde! Hupsee! Oja, doelpunt H. Woltinge! Knappe stift met links!

Pietje.

FIT Boys DA2 kreeg met 1 -7 klop van VKW DA1. Ondanks dat de meiden van C1000 Mulder - Beilen het dit seizoen niet makkelijk hebben, voetballen ze bij vlagen gewoon goed. Vorige week wonnen ze de tweede helft al met 4 - 2 (na een 0 - 5 ruststand). Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, deed DA2 deze middag best leuk mee. Mienke Winters scoorde de ere-treffer. De punten moeten, als de C1000-meiden zo doorgaan toch echt een keer komen.

De mannen van FIT Boys 5 draaien ook hun steentje bij aan de kantinedienst. Carl Drenth en Marcel de Bruijn draaiden kantinedienst en deden dit met veel inzet en plezier.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

17 oktober 2009

FIT Boys 1 wint terecht van VVAK 1 (0 - 3).

De Slofstra-/Van Berkel-equipe moest deze zaterdag winnen om nog enige rol van betekenis te kunnen spelen in de 4e klasse C. En dat gebeurde ook, al moest het meegereisde FIT Boys-publiek wachten tot de 67e minuut. Toen scoorde Elwin Dam (pas) de 0 - 1. In de 82e minuut besliste Ruud Seubring deze wedstrijd met de 0 - 2. In de 90e minuut tilde Ronald van Waardhuizen de stand naar 0 - 3 en gingen de drie punten volkomen terecht mee naar Beilen. Mark Lubberts verdedigde het FIT Boys-doel en hield keurig de nul. Door deze overwinning steeg FIT Boys drie plaatsen en staat nu vijfde en hierdoor houden ze de aansluiting met de subtop.  

Na twee verliespartijen tegen Vitesse'63 en Klazienaveen was de opdracht voor de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman simpel: winnen. Het geduld van de aanwezige FIT Boys-aanhang werd wel danig op de proef gesteld. Er werd gerust met een 0 - 0 stand, maar aan één punt had FIT Boys niet voldoende op de aansluiting met de subtop te maken. De tweede helft bleef FIT Boys de bovenliggende partij en in de zevenenzestigste minuut maakte Elwin Dam de bevrijdende 0 - 1. Een kwartier later gooide FIT Boys de wedstrijd in het slot doordat Ruud Seubring de 0 - 2 aantekende. Rustig uitspelen was het devies om zo de drie punten mee naar Beilen te nemen. Voor de statistieken scoorde linksbuiten Ronald van Waardhuizen ook nog de 0 - 3. Met een goed gevoel en drie punten kun de Slofstra-/Van Berkel-equipe met opgeheven hoofd de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West betreden. En nu maar zorgen dat deze stijgende lijn qua prestatie en uitslag doorgetrokken kan worden.

Volgende week is een vrij weekend en zaterdag 31 oktober speelt FIT Boys thuis tegen Mussel om 14:30 uur op sportpark Noord-West.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en 3 winnen, FIT Boys 4, 5 en DA2 verliezen, F5 wint dik.

FIT Boys 2 won thuis met 3 - 0 van Gorecht 2 en het was Dijkema-dag. Dylyp scoorde de 1 - 0 en broertje Robbert maakte de 3 - 0. Tussendoor scoorde Arjan Scheper de 2 - 0.

FIT Boys 3 begon moeizaam aan de wedstrijd uit tegen Helpman 4, maar kwam na zo'n 15 minuten op stoom. Het werd uiteindelijk 0 - 6 waarbij Peter Doornbos in een tijdsbestek van 10 minuten 3 maal scoorde (hattrick!). Rene 'Pietje' Bening scoorde 2 maal en Raymon Meppelink scoorde 1 maal. Bij dit doelpunt maakte Pietje de bal dood met zijn buik (die is daar blijkbaar uitermate geschikt voor), gaf prima voor en Meppels schoot binnen in de dak van het doel.

FIT Boys 4 kreeg Halen 2 op bezoek en verloor met 0 - 2 door lullige tegendoelpunten.

FIT Boys 5 ging op bezoek bij ZFC Zuidlaren 5. ZFC maakte handig gebruik van de spelers van het eveneens thuisspelende 2e. Een man of vier/vijf stapten direct na de wedstrijd van ZFC 2 binnen de lijnen en waren al goed warm. Binnen 5 minuten stond het al 2 - 0 en binnen 10 minuten al 3 - 0. En zodoende liep de ploeg van leiders Ab, Kees en Geert de hele wedstrijd achter de feiten aan. Marcel 'Kalou' de Bruijn scoorde de 3 - 1 en FIT Boys 5 zette druk naar voren. Bij een counter maakte ZFC de 4 - 1. FIT Boys kreeg legio mogelijkheden op de score een draaglijker aanzien te geven. Kees Beukema ging alleen op de keeper af maar mistte. Albert Martens, niet de grootste, kopte prima in, maar de ZFC-goalie redde uitstekend. Afstandschoten van Sjoerd Schepel en Marcel de Bruijn, de ZFC-keeper stond te ver voor zijn doel, troffen geen doel. De tweede helft was FIT Boys 5 de bovenliggende partij en speelde constant op de ZFC-helft. Het duurde tot de 80e minuut toen Kees Beukema met een streep van een vrije trap de 4 - 2 scoorde. De ZFC-goalie zag er, op zijn zachts gezegd, niet zo goed uit bij dit 'vlammende' schot. Helaas viel de 4 - 2 te laat om het nog echt spannend te maken. Eindconclusie: je kunt een wedstrijd dus in 10 minuten weggeven. Jammer. 

FIT Boys DA2 verloor thuis met 4 - 7 van Eext DA1. Bij rust was het 0 - 5. De tweede helft was DA2 de betere ploeg en won de tweede helft met 4 - 2. Moniek Brink en Bertina Gerding scoorden ieder twee maal.

FIT Boys F5 moest inhalen uit tegen VKW F7 en invalleider Maurits schreef het verslag en 'tante' Jenny Götz maakte de foto's:

In een heus jeugdstadion, inclusief reclameborden, dug-out en elektronisch scorebord, was F5 de betere ploeg. Keeper Jelmer van Dijk had de 1e helft niets te doen, ook door goed verdedigend werk van Dofe. Daardoor konden Job Slijkerman, Roel Kerssies, Ilja Beuling, Renzo van der Kleij, Daniël en broer David Götz naar hartelust aanvallen. David wist vijf keer te scoren, Ilja scoorde twee maal en Renzo scoorde één maal. Renzo ging de tweede helft op doel, zodat Jelmer zijn energie ook nog kwijt kon. Het werd uiteindelijk 8 - 2. Keurige overwinning en er werd af en toe goed samengespeeld. Gefeliciteerd talenten van F5!

Invalleider Maurits.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

10 oktober 2009

FIT Boys kansloos tegen sterk Klazienaveen.

(foto's: Maurits Beuling)

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe trof een oude bekende Klazienaveen, waarmee voor het laatst in seizoen 2000/2001 de degens gekruist werden. FIT Boys en Klazienaveen waren altijd behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar daar was deze middag geen sprake van. Klazienaveen nam na rust een 0 - 3 voorsprong en toen deed FIT Boys door Ruud Seubring iets terug (1 - 3). FIT Boys probeerde er met de moed der wanhoop nog iets van te maken, maar in plaats van de spanning terugbrengen, besliste Klazienaveen de wedstrijd definitief en liep uit naar 1 - 5. Een behoorlijke oorwassing voor de equipe van trainer Gerrit Marsman en zo langzamerhand raakt FIT Boys de aansluiting met de top vier kwijt. Hoewel het FIT Boys het deze week ook weer aan geluk bij de afwerking ontbrak, was leider Martin Datema reëel: "Dit Klazienaveen was gewoon de betere ploeg".

Later meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 3, 5 en DA1 winnen, 2e verliest in Assen.

(foto's: Maurits Beuling)

FIT Boys 2 ging in Assen op bezoek bij koploper ACV 3 en verloor met 2 - 0.

FIT Boys 3 speelde thuis tegen ODV 3 en won met 2 - 0 door doelpunten door Peter Doornbos en Lucas Ribberink.

FIT Boys 5 zou met 13 man aan de wedstrijd beginnen, maar dat veranderde toen de wedstrijd begon al snel. Auke Oosting werd opgepiept door de brandweer om bij een ongeval op de A28 en een schoorsteenbrand te assisteren. Klaas Beukema scoorde nog wel de 3 - 0 maar viel toen helaas geblesseerd uit. Ook J.B. de Boer viel geblesseerd uit, maar Sander Stegehuis, die bardienst draaide, kon gelukkig invallen. De 1 - 0 was van Albert Martens en Marcel 'Kalou' de Bruijn scoorde de 2 - 0. De 3 - 0 kwam dus zoals gezegd van Klaas Beukema. Albert Martens scoorde met zijn tweede de 4 - 0. In het verloop van de tweede helft verslapte de concentratie en kwam Wildervank 3 tot 4 - 2 terug. Toen bracht Jan Eising aan alle onzekerheid een eind en knalde de 5 - 2 binnen en dat was ook de eindstand. 

Uit de ziekenboeg kwam ook nog nieuws. Spits Herwin Kamps was niet tijdens zijn werk geblesseerd geraakt, maar tijdens de zomervakantie. In Giethoorn zou hij even in 1,5 meter diep water springen, maar dit bleek maar 40 cm diep te zijn. Na wat doorsukkelen, ging hij toch maar even naar het ziekenhuis en bleken zijn enkelbanden op twee plaatsen ingescheurd te zijn. 3-4 maanden niets doen is het devies en dan maar weer eens verder zien. Sterkte vanaf deze kant.

DA1 kreeg VAKO DA1 op bezoek en won eenvoudig. Het werd 8 - 1 door doelpunten van Janine Roek (3 maal), Nousjka Zijlstra en Marianne Verwaijen (elk 2 maal) en Bertina Gerding (1 maal). De dames schreven zelf het verslag met daarin een opvallende naam, namelijk Nederlands driebandkampioen Jan Zijlstra, vader van Nousjka:

Fitboys dames 1 – VAKO dames 1.

10 oktober.

Vandaag stond voor de dames VAKO op het programma. Vorig seizoen waren we hun ook al 2 keer tegengekomen, dus we wisten wat ons te wachten stond. Voor de wedstrijd had Tristan een lange voorbespreking, omdat hij zelf om 1 uur paraat moest staan voor het 2de. Vanaf dan zou Jan Zijlstra het overnemen. De voorgaande 2 wedstrijden moesten we maar gauw vergeten en alle koppies moesten gericht zijn op deze wedstrijd.

Nadat de scheidsrechter zijn schoenen had gevonden konden we beginnen. We hadden de opdracht gekregen om vanaf het begin druk te zetten, wat we ook aardig deden. Na ongeveer 30 minuten spelen begon Marianne aan een mooie solo, die resulteerde in de 1-0. Binnen de minuut stond het echter ook al weer 1-1 door een doelpunt van de dames van VAKO. Bij sommige meiden kwam het scenario van de afgelopen 2 wedstrijden toch even de hoek omzetten, maar door wederom een mooie solo, dit keer door Janine, stond het alweer 2-1. Voor rust wist ook Nousjka nog te scoren, waardoor we de rust ingingen met een 3-1 voorsprong.

In de rust kregen we mee meer druk te zetten op de verdediging van VAKO en dat we beter moesten communiceren. Verder hadden we een redelijk goede eerste helft gespeeld.

Na rust begonnen we erg goed. Er waren mooie combinaties en er werd goed getikt. Marianne zorgde voor de 4-1 en de 5-1. Ook Janine en Nousjka deden nog een duit in het zakje waardoor we met 7-1 voorkwamen. VAKO was duidelijk gebroken en wij waren bijna de hele tijd in de aanval. Onze laatste man besloot ook een keer mee naar voren te gaan. Zij scoorde de 8-1. Net toen bij ons de vermoeidheid toe begon te slaan, floot de scheids af.

Een mooie en welverdiende overwinning.

Bij deze willen wij Jan vriendelijk bedanken voor zijn tijd en natuurlijk ook het publiek, wat in de regen toch is blijven kijken.

Volgende week zijn we een weekje vrij.

Groeten, de dames

Bij de jeugd waren er diverse wedstrijden. FIT Boys E2 ging op bezoek bij FC Assen E3 en vaste verslaggever Nick Middelbos schreef er het volgende over:

FC Assen E3 – Fitboys E2

We moeten weer voetballen. Iedereen is aanwezig en we spelen met 1 wissel. We beginnen sterk. En dat lieten we ook zien. Robert hield ook een paar mooie ballen uit het doel. Maar dan gaat het mis. De bal gaat met een voorzet over Robert heen,  komt bij een speler van FC Assen terecht en hij schiet de bal richting het doel maar Nick brengt redding, daar na is de bal nog niet weg en dan glijd Kevin er voor en  kan de bal worden weg gewerkt dus we zijn met de schrik vrij gekomen. We gaan verder en Assen is weer weg, ze wil voor geven maar Nick springt ervoor. Het is een corner maar die heeft Robert. Hij gooit naar Jarno die paast naar Daniël. Hij maakt een actie en hij paast naar Harold en die paast weer naar Sander. En hij paast meteen naar Latisha zij speelt de keeper uit en het is 0 – 1 voor Fitboys. Dat is ook de ruststand. Na rust is FC Assen feller, en iemand van Assen geeft voor en dan maakt Daniël een knullig eigendoelpunt. Maar hij telt wel voor Assen en het is 1 – 1. Geen minuut later is het 2 – 1 voor Assen. Fitboys gaat er weer tegen aan en het is 2 – 2 door een doelpunt na een goede pass van Daniël. Dan is het een corner voor Assen. De bal gaat er onverwacht in één in. Iedereen van Fitboys was kansloos. Maar het is wel 3 – 2 voor Assen. Dan zakt Fitboys terug. Harold schiet nog een keer op doel maar de bal gaat naast.

Sander probeert het ook nog een keer. Maar toch moet iedereen van Te vaak terug zakken en uiteindelijk wordt het 4 – 2 voor Assen.

Nick Middelbos E2    

FIT Boys F3 kreeg ZFC F4 op bezoek en Lars en Mama Hilberts schreven het verslag:  

FIT boys F3 – ZFC Zuidlaren F4

Zaterdag 10 oktober was het weer zover. We moesten om 9.00 uur voetballen tegen Zuidlaren. Op ons veld stonden geen doelen. De scheidsrechter besloot ons daarom op een ander veld te laten spelen. Dit was echter wel een veld voor E junioren. Er moest dus flink gelopen worden maar dit ging iedereen goed af.

De eerste helft stond Thomas op doel. De tegenstander kwam niet zoveel op onze helft. Gerben maakte 2 doelpunten. Dit was ook de ruststand.

In de rust moesten de doelen toch nog verzet worden omdat een ander team op het veld moest spelen. Daarom hadden we nu wel een kleiner veld. Timo stond op doel. Al snel maakte Martijn de 3-0. Kort hierna maakte Gerben de 4-0. Hierna kwam Zuidlaren wat beter naar voren. Er werd goed verdedigd maar Zuidlaren wist toch een doelpunt te scoren.

Iedereen van het team probeerde goed de bal af te pakken maar Zuidlaren wist nog 2 keer te scoren. Nu werd het toch nog wel even spannend. Gelukkig scoorde Gerben kort hierna de

5-3. Dit was ook de eindstand.

Iedereen heeft goed zijn best gedaan en het wordt al een echt team. Op naar de volgende wedstrijd, dit is de inhaalwedstrijd tegen SVZ.

Lars en Hilda Hilberts

Speler en moeder van F3

FIT Boys F2 ging op bezoek bij Borger F1 en de vaders en moeders deden verslag:

FIT boys F2 – Borger F1

Na weer een verliezende wedstrijd van vorige week stonden we zaterdagmorgen allemaal weer klaar om naar Borger te gaan.Er moest toch een keer een wedstrijd komen die we gingen winnen.Allemaal in de auto en op weg naar Borger.Net voor de afslag richting Veendam kwam ik(de moeder van Nick)erachter dat we de tas van Nick vergeten waren.De auto werd gekeerd en snel terug naar Beilen om de tas te halen.Via de binnendoor weg snel terug naar Borger.Hier stond de rest van het team ons al op te wachten.Ja moeders!!!!!! Maar ja, toen we ons wilden omkleden waren de kleedkamers nog druk bezet, dus hebben onze bikkels zich snel buiten omgekleed.   Vol goede moed gingen we naar het veld.De meegereisde vaders en moeders allemaal voorzien van een beker koffie.Het begon mooi gelijk op een aantal kansen van Luuk.Maar ook een aantal kansen van de tegenpartij die goed door onze keeper Lucas werden tegen gehouden.Maar helaas Bij rust stonden we achter met 0-2.Even naar de kleedkamer en ons klaar maken voor de 2e helft.Maar dit ging niet veel beter.Het leek wel of we onze koppen lieten hangen.De 1e helft werd er zo mooi gevoetbald maar de 2e.Deze wedstrijd verloren we dus ook met 0-8.Helaas.De penalty’s werden gescoord door Luuk, Nick, Sem, Carlos, Daan,Thijs en Kevin.

We hebben nu vakantie 2 weken dus even bijkomen,en ons klaar maken vooreen volgende wendstrijd en wie weet eindelijk een overwinning.

Vaders en Moeders F2

FIT Boys F4 ging op bezoek bij koploper Stanfries F2. Onderstaand het verslag:

Stanfries F2 – FIT Boys F4

FIT Boys F4 ging zaterdag op bezoek bij koploper Stanfries F2. Na een tour door Appelscha werd dan toch de ingang van het sportpark gevonden. Het was wat regenachtig weer, maar dat maakte FIT Boys F4 niet uit. Er werd fanatiek warmgelopen en we hadden er zin in. De tegenstander leek vooraf al een kopje groter en bij navraag bij de leider van Stanfries F2 klopte dit ook wel want Stanfries bestond uit tweede jaars F-pupillen. De wedstrijd begon en Stanfries was het meest op onze helft te vinden. In de rust gaf leider Maurits aan dat we minder moesten praten met elkaar, maar meer moesten gaan voetballen. En dat deed F4 de tweede helft. Na een mooie aanval kon Renzo van der Kleij er alleen vandoor en hij wist te scoren. FIT Boys probeerde steeds vaker aan te vallen, maar vergat dan even te verdedigen. Daar maakte Stanfries goed gebruik van en zij wisten nog een aantal malen te scoren. Stanfries F2 was even een maatje te groot, maar als we ons de volgende wedstrijd (pas op 31 oktober!) concentreren op het voetbal en met zoveel enthousiasme blijven spelen als deze zaterdagmorgen dan komt het allemaal goed.

Leider Maurits.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

6 oktober 2009

FIT Boys zaal 1 wint eenvoudig, FIT Boys zaal 2 komt ook op de foto.

(foto's: Maurits Beuling).

Dinsdagavond 6 oktober speelden FIT Boys Zaal 1 en 2 beide thuis. Zaal 1 nam het op tegen Schattenberg 5. Bij rust was het al 7 - 1 en het leek een uitslag met dubbele cijfers te gaan worden. En dat werd het ook want na twee keer zesentwintig minuten gaf het scorebord 10 - 5 aan. De eerste helft walste de Café Bar Het Zwaantje-equipe over Schattenberg 5 heen. De tweede helft speelde FIT Boys slordig en kwam Schattenberg 5 nog goed terug. Saillant detail: Schattenberg 5 had één wisselspeler en de gehele tweede helft (26 minuten lang!) was dit dezelfde speler. Deze speler hield het geheel terecht 3 minuten voor tijd voor gezien en ging alvast douchen. Van je teammaten moet je het maar hebben.

Daarna trad Zaal 2 aan, maar bij het ter perse gaan van dit bericht was de eindstand nog niet bekend.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

3 oktober 2009

FIT Boys 1 maakt het eerste helft niet af en krijgt deksel lelijk op de neus.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe ging zaterdagmiddag op herhaling. Het verhaal van de wedstrijd was exact hetzelfde als tegen Pesse. Leider Martin Datema reageerde teleurgesteld: "Neem het wedstrijdverslag van de wedstrijd tegen Pesse maar over". De eerste helft heeft de ploeg van trainer Gerrit Marsman legio kansen, maar staat het maar 0 - 1 door Jermo Verbeek. Ronald van Waardhuizen, 100%-kans en Ruud Seubring, bal op lat, weten niet te scoren. De tweede helft in een tijdsbestek van amper 10 minuten staat de 3 - 1 op het scorebord. En allemaal door slap verdedigen en domme pech. FIT Boys probeert het tij nog te keren maar acht minuten voor tijd beslist Alfred Pekel van Vitesse'63 met zijn tweede de wedstrijd. Onnodig verlies gezien de eerste helft, maar uiteindelijk kwamen de Slofstra-/Van Berkel-mannen gewoon met nul punten terug uit Koekange.

FIT Boys moest de stijgende lijn na winst vorige week tegen Angelslo zien door te zetten deze middag in Koekange tegen koploper Vitesse'63. En dat lukte prima de eerste helft. de Slofstra-/Van Berkel-equipe wist koploper Vitesse'63 te overtroeven en kreeg een behoorlijk aantal kansen om te scoren. Ronald van Waardhuizen kreeg een honderd procent kant, maar mistte helaas. Ruud Seubring wist met een vlammend schot slechts te lat te raken. Toch was het FIT Boys dat met een voorsprong de rust in ging. Youngster Jermo Verbeek wist het net wel te vinden en zo was de ruststand 0 - 1.

De tweede helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Tot aan de zestigste minuut waren er mogelijkheden over en weer, maar toen wist Vitesse de achterstand om te buigen in een voorsprong. In de zesenzestigste minuut kreeg Vitesse een corner en de bal kwam in een kluts vlak voor het doel, maar FIT Boys kreeg de bal niet weg. Vitesse-Speler Marcel Koetsier wist de bal in het doel te werken (1 - 1). Vier minuten later eindige de uittrap van de Vitesse-keeper met een stuit over Edwin Roijiinga heen. En zo kwam Johnny Schuttevaar oog in oog met FIT Boys-keeper Joost van het Reve en bleef cool en scoorde de 2 - 1. Nog geen minuut later leidde balverlies een tegentreffer in. Topscoorder in de 4e klasse C Alfred Pekel wist hier wel raad mee en maakte de 3 - 1. FIT Boys probeerde met een alles-of-niets offensief het tij nog te keren, maar kreeg niets. Alfred Pekel scoorde zijn tweede en Vittese's vierde en de wedstrijd was gespeeld (4 - 1). Doordat FIT Boys de eerste helft de kansen niet afmaakte, kreeg het de tweede helft de deksel lelijk op de neus.

A.s. zaterdag 10 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur op sportpark Noord-West tegen oude bekende Klazienaveen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en DA2 verloren, FIT Boys 4 en 5 wonnen, jeugdteams hadden wisselende resultaten.

FIT Boys 2 verloor thuis van Lycurgus 2 met 1 - 2. Dylyp Dijkema scoorde de FIT Boys-treffer En Arjan Schepel mistte nog een penalty. Zijn inzet ging hoog over.

De C1000-equipe van leider Johan Boer verloor met 0 - 5 van BSVV DA1.

FIT Boys 4 heeft aangevraagd een klasse lager te willen voetballen. De KNVB gaf aan eerst maar even de eerstvolgende wedstrijd af te wachten. Gekscherend werd er al gezegd "Maar even verliezen met 0 - 10 dan speel je volgende week een klasse lager". FIT Boys 4 won zowaar door doelpunten van Anne Wyrdeman en Jesse Lageveen met 2 - 1.

FIT Boys 5 ging op bezoek bij laagvlieger Borger 3. De eerste twintig minuten waren goed en FIT Boys 5 kwam terecht op 0 - 1. Marcel 'Kalou' de Bruijn werd prima de zestien in gestuurd door Sjoerd Schepel en scoorde beheerst. Na de goede twintig minuten zakte het FIT Boys-spel compleet in. Er werd niet meer gecombineerd en er was veel balverlies. Borger 3 kwam zowaar op gelijke hoogte. FIT Boys 5 had nog een volle tweede helft om de zaak recht te zetten. En dat gebeurde. Carl Drenth ging weer in de spits voetballen en gaf de assist waaruit Marcel de 1 - 2 scoorde. Marcel de Bruijn zorgde met zijn derde treffer, en dus een (Engelse) hattrick, voor de 1 - 3. Sjoerd Schepel had het slotakkoord en zette de eindstand op het scorebord (1 - 4). De score had ook nog wel hoger kunnen uitvallen, maar de Borger-keeper redde bekwam op een inzet van Carl, een schot van Maurits zeilde net over de kruising en Hein dacht met een lange lob de keeper te verschalken maar de bal ging over. En weer drie punten bij het totaal. Gewoon Netjes. Spits Klaas Beukema speelde de eerste helft mee en had tweede hele goede kansen. Uit een voorzet van Marcel de Bruijn kopte hij net naast en een vlammend schot van de rand zestien ging net naast. Daarna viel Klaas geblesseerd uit. Fit worden is het credo en dan gaat het vijfde nog veel plezier beleven aan Klaas.

FIT Boys F4 speelde thuis tegen HHC F3 en dat was een gelijkopgaande strijd. Beide teams speelden om te winnen en HHC F3 kwam op 0 - 1 voor. FIT Boys F4 knokte zich de tweede helft terug en Renzo van der Kleij scoorde de 1 - 1. Beide teams hadden ook nog kansen op meer, maar er werd niet meer gescoord. Behalve dan bij de penalty's. Renze en Mama van der Kleij schreven het volgende verslag:

Afgelopen zaterdag was het weer voetbal tijd. Na een goeie training van woensdag waren we er weer helemaal klaar voor. Het was vandaag een echte herfstdag dus begonnen we gelijk met de warming up. Ook HH Combi was zich aan het op warmen.

Na het handen schudden met de scheidsrechter en de tegenpartij gingen we van start. De wedstrijd begon gelijk lekker, maar toch kwamen we al snel op een 0-1 achterstand dat was natuurlijk wel een beetje jammer. Daarna dus gelijk in de aanval.

Gelukkig was onze inzet niet voor niks en scoorde Renzo van der Kleij de gelijk maker. We hebben nog wel een paar kansen gehad maar die wilde er jammer genoeg allemaal niet in. Dus bleef het bij een gelijk stand van 1-1 maar wel een hele leuke wedstrijd.

F4. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

1 oktober 2009

Leerzame en gezellige tapcursus voor barpersoneel FIT Boys.

(foto's: Kelly v.d. Velde).

Donderdagavond was de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West zeer goed gevuld. Zo’n 50-60 mannen en vrouwen namen deel aan de tapcursus die Bavaria-medewerker Lucas gaf. FIT Boys-voorzitter Eli van Berkel hete iedereen van harte welkom en wenste iedereen veel plezier. Met name de dames van DA1 waren erg goed vertegenwoordigd.

Daarna werd de groep in tweeën gesplitst, waarbij één groep theorieles kreeg van Leo van der Holst en Ineke ‘Dinges’ Oldersma. Wat moet je allemaal doen om aan het begin van een kantine- of keukendienst de zaak op te starten en aan het einde weer af te sluiten. Wie haalt de sleutel van de kantine en hoeveel wisselgeld zit er in de kassa? Allemaal vragen die aan bod kwamen.

De andere groep kreeg taples van Lucas, waarbij allereerst werd uitgelegd hoe je een vat aansluit en aan het einde van de dienst weer afsluit en de tap ‘op water’ zet.

Daarna liet Lucas zien hoe je een goed stapelglas en fluitje tapt en dit deed hij op een dusdanige manier dat de mannen en vrouwen aan de bar aandachtig luisterden. Daarna was het tijd voor het tappen zelf. Iedereen moest een stapelglas en een fluitje tappen en kreeg ‘on the job’ nog wat tips en aanwijzingen.

De getapte biertjes moesten ook opgedronken worden, maar dat was voor de aanwezigen geen probleem. Bier was er ook in voldoende mate, Bavaria had twee vaten ter beschikking gesteld. Na het tappen reikte Lucas aan de beste tapper en tapsters een Bavaria-trui of -shirt uit. Daarbij roemde hij vooral de tapkunsten van de dames, die toch wel erg handig waren met de fluitjes. Bij de heren waren Peter Doorbos, Tom van Berkel en Maurits van der Hoest de toptappers. Bij de dames waren Janine Roek en Marja Doornbos de besten. De dames gingen na deze tapcursus en het indrinken door naar Groningen om te stappen. De beste tapheren mochten gelijk hun kunsten vertonen en de aanwezigen de rest van de avond voorzien van een goud-gele rakker. Al met al een leerzame maar zeker ook een zeer gezellige tapavond.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

26 september 2009

Terechte overwinning FIT Boys op Angelslo.

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe kreeg bezoek van mede-degradant van vorig seizoen Angelslo. Na een matig begin, nam FIT Boys vanaf de twintigste minuut de wedstrijd stevig in handen. Het speelde op de helft van Angelslo, maar vergat te scoren. Een inzet van Jermo Verbeek op een voorzet van Jan Jaap Drogt werd van de doellijn gehaald. De tweede helft bleef FIT Boys de bovenliggende partij en beperkte Angelslo zich tot verdedigen. Het duurde tot de 80e minuut, maar toen scoorde Ronald van Waardhuizen de verdiende 1 - 0. Angelslo sleepte bijna nog een punt uit de strijd. Een vrije trap vanaf 20 meter leek in de kruising te verdwijnen. FIT Boys-keeper Joost van het Reve wist met een fabelachtige redding dit zeker doelpunt te voorkomen. "De ruimtes worden door een zo ver inzakkend team als Angelso wel erg klein", reageerde FIT Boys-trainer Gerrit Marsman na afloop, "en dan kom je gewoon moeilijk aan goede, vlotte aanvallen toe".

Na het verlies van vorige week tegen Pesse, moest de Slofstra-/Van Berkel-equipe aantreden tegen Angelslo. Angelslo degradeerde vorig jaar ook uit de 3e klasse en dus zou het publiek een gelijkopgaande strijd verwachten. Op de eerste twintig minuten gebeurde dit niet. FIT Boys speelde vanaf het begin onnauwkeurig en de veldbezetting was niet goed. Angelslo kon daardoor ook in hun spel komen en zo ontstond een gelijkopgaande strijd. Dit duurde tot de twintigste minuut en toen trok FIT Boys het initiatief duidelijk naar zich toe. Verdedigend stond het vanaf dat moment goed en voetballend was FIT Boys de betere ploeg. Het spel speelde zich af op de helft van Angelslo, dat zich ver liet terugzakken. Angelslo beperkte zich tot snelle uitvallen en FIT boys probeerde de Angelslo-muur te slechten. Jermo Verbeek kreeg een 100%-kans uit een voorzet van Jan Jaap Drogt, maar deze inzet werd van de lijn gehaald. Lang leek deze wedstrijd op 0 - 0 uit te lopen, maar gelukkig voor het aanvallende FIT Boys viel het doelpunt toch. Het was Ronald van Waardhuizen die zo rond de tachtigste minuut de 1 - 0 liet aantekenen. Op basis van het vertoonde spel zou dit een terechte eindstand zijn, maar Angelslo kreeg nog een levensgrote kans op de 1 - 1. Vanaf zo'n twintig meter van het FIT Boys-doel mocht Angelslo een vrije bal nemen. De bal draaide met een akelige precisie richting de kruising en de Angelslo-bank sprong al op. FIT Boys-keeper Joost van het Reve kon met een uiterste krachtsinspanning er nog een fabelachtige redding uitgooien, zweefde naar de bovenhoek en wist de bal uit het doel te tikken. Zo bestond er deze zaterdagmiddag toch gerechtigheid en kon de voetballende ploeg de drie punten bij het totaal schrijven en ging de verdedigende, counterende ploeg met nul punten terug naar Emmen.

Volgende week speelde FIT Boys uit in Koekange tegen Vitesse'63 om 14:30 uur.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en 3 winnen, 4e en DA1 verliezen, jongste jeugd wint vooral.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij HS'88 (Hoogezand-Sappemeer) en won met 2 - 5. Arjan Schepel scoorde de 0 - 1 en Tristan Haurissa de 0 - 2. De 1 - 2 was volgens de aanwezigen een e.d. van Wout Flokstra (wel gescoord, verkeerde doel). Na de 2 - 2 wist FIT Boys 2 in de laatste tien minuten 3 keer te scoren (Jeroen Boelen, Arjan Scheper en Robbert Dijkema) en won zo met 2 - 5.

FIT Boys 3 won thuis afgetekend met 5 - 0 van Noordwolde 3. Harold Woltinge scoorde de 1 - 0 op aangeven van Rene Bening. Hij wist de bal mooi achter het standbeen langs in het doel te werken. Rene 'Pietje' Bening scoorde de 2 - 0 en 3 - 0. De 4 - 0 was een e.d. van Noordwolde. Bert Doornbos bracht de eindstand van 5 - 0 op het wedstrijdformulier. Met dank aan Pjotr Doornbos.

FIT Boys 4 reisde af naar Groningen en speelde tegen Helpman 4 en verloor met 7 - 1. Het enige FIT Boys-doelpunt kwam op naam van Marijn Stevens.

De C1000-Dames van DA1 speelden in Assen tegen ACV DA1. Het werd een ware korfbaluitslag, maar helaas trokken de FIT Boys-dames aan het kortste eind. Het werd 7 - 6 met doelpunten van Marianne Verwaijen (2 maal) en Dominique Verwaijen, Nousjka Zijlstra, Janine Roek en Kelly van der Velde (allen 1 maal).

Bij de jeugd waren er wisselende resultaten, waarbij de jongste jeugd het prima deed. FIT Boys F2 won in Oosterwolde van JV Oostenburg F2 met 4 - 5. FIT Boys F5 speelde ook in Oosterwolde tegen JV Oostenburg F6 en won met 0 - 4.

FIT Boys F4 speelde tegen buurman Beilen F5 en dat was een ware titanenstrijd. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig ruimte. Na goed doorgaan van aanvoerder Jelmer van Dijk wist hij de 1 - 0 te scoren. Het was Beilen die terug kwam in de wedstrijd en de 1 - 1 liet aantekenen. Het spelde golfde op en neer en met name op het middenveld werden de nodige duels uitgevochten. Thijs Hofman verdedigde uitstekend en wist vanachter uit steeds de bal weer goed naar voren te brengen. FIT Boys nam toch weer de leiding. Tobian Kooistra nam de corner prima en Ilja Beuling kon volledig vrijstaand binnentikken (2 - 1). Ook de 3 - 1 kwam van de voet van Ilja, keeper Wout Bazuin schoot de bal prima naar voren. Behalve dat Wout steeds weer de FIT Boys-spitsen kon bereiken met zijn verre uittrap, had hij ook een aantal prima reddingen. FIT Boys speelde uitstekend en bleef doorgaan met scoren. Koen Westerhof speelde vandaag in de spits en pikte ook zijn doelpunt mee (4 - 1). Daarna was het weer de beurt aan aanvaller Ilja, die de 5 - 1 liet aanteken en zo een hattrick scoorde (3 doelpunten in 1 wedstrijd). Tobian begon vanaf eigen helft een solo en die eindigde bij het Beilen-doel en hij scoorde prima (6 - 1). Tobian verdedigde dus niet alleen prima, maar ging ook mee naar voren. Mike Jonink heeft een hele goede techniek, is dus erg handig met de bal en wist vaak drie tegenstanders bezig te houden. Hij scoorde ook nog bijna, maar zijn schot ging net naast. 

Behalve dat we wonnen, hebben we gewoon heel goed gespeeld. Er komt lijn in het spel en we hebben een verdediging en een aanval. We vallen wat vaker aan via de zijkanten en spelen ook over naar elkaar. Jullie spelen nu 4 weken voetbal en hebben tijdens de training van Jan Götz en tijdens de wedstrijden al heel veel geleerd en zijn allemaal veel beter geworden. Ga zo door en dan gaan we nog 5 leuke wedstrijden spelen.

De trotse leider. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

22 september 2009

FIT Boys/Cafe Bar het Zwaantje zaal 1 en FIT Boys/Klok Betonboringen zaal 4 winnen beide in Drenthehal.

FIT Boys/Café Bar het Zwaantje zaal 1 kreeg DNB/Niels Slaapcomfort 3 op bezoek. Ondanks dat DNB een goede tegenstander bleek te zijn, wist zaal 1 aan het langste eind te trekken. Keeper Jan Eising hield met enkele goede reddingen zijn ploeg op de been. Nieuweling Marien Damman wist het net ook te vinden. En af en toe waren er vloeiende aanvallen te zien. Bij de 6 - 4 door DNB werd het nog even spannend, maar dit speelde de ploeg van leiders Bennie Drenth, Gabor Stolp en Wout Flokstra professioneel uit.

FIT Boys/Klok Betonboringen zaal 4 moest hun zegereeks voortzetten tegen een stug Hollandscheveld 3. De toeschouwers en ook de spelers moesten even knipperen met de ogen, want de ploeg kwam tweemaal achter (0 - 1 en 1 - 2). Daarna begon de trein op stoom te komen en na de 2 - 2 scoorde Tim Gils 4 maal op rij. Na het wisselen van helft ging de Klok Betonboringen-equipe goed door en tilde de score naar 12 - 3. Met 12 uit 4 en een doelsaldo van 44 voor en 11 tegen liggen onze Westerborkse FIT Boys-familieleden keurig op schema voor promotie naar de 3e klasse.

6 oktober speelt de Cafe Bar het Zwaantje-equipe om 20:00 uur weer thuis tegen Schattenberg 5, na een uitwedstrijd op 30 september tegen Annen 1. De Klok Betonboringen-equipe speelt 29 september om 21:00 uur uit tegen Wijster 1. De volgende thuiswedstrijd is 27 oktober om 21:00 uur tegen Ruinerwold 1. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Zomaar een zaterdagmiddag in de FIT Boys-kantine.

Ziekte thuis bij m’n vriendin zorgde er voor dat ik haar kantinedienst over mocht nemen. Meestal zit ik aan de ‘goede’ kant van de bar en drink samen met mijn teamgenoten een drankje van de bar en we eten af en toe iets uit de keuken (balletje, patatje of iets anders). Het is zeer vanzelfsprekend dat er gedurende de ochtend en de middag volle kopjes en glazen op de kantinetafels verschijnen en de bakjes patat en de balletjes mayo naar binnen gewerkt kunnen worden. Ook het bijhouden en –vullen van de voorraden, het tellen van de kas en het schoonmaken van de kantine is zeer vanzelfsprekend. Sterker nog, je staat er als kantinebezoeker niet eens bij stil. Zaterdagmiddag heb ik vanaf 13:00 uur tot ongeveer 19:30 uur ervaren wat er allemaal bij komt kijken om op een zaterdagmiddag alle kantinebezoekers van hun natje en droogje te voorzien. Ik heb samen met mijn twee barcollega’s (Arie, Brigitte/Tina) en twee keukenmedewerksters (Lies en Janine) heel wat sportdrankjes, andere sapjes en de nodige hapjes bij de kantinebezoekers afgeleverd. Uiteindelijk ging ik rond 19:30 uur richting huis. Rond de klok van 22:30 uur lag ik op de bank om Studio Sport te kijken. Ik heb het niet gehaald. Rond 23:30 uur werd ik wakker op die zelfde bank en heb mijn lichaam naar bed gesleept. Ik was kapot, meer vermoeid dan van een potje voetbal.

Zo’n middag kantinedienst heeft mij in ieder geval wel één ding geleerd: RESPECT voor ons kantine- en keukenpersoneel! Respect is een veel gehoorde term op de voetbalvelden. Respect voor de scheidsrechter, respect voor de tegenstander, maar dus ook zeker respect voor ONZE vrijwilligers van de kantine en de keuken. Ik hoop dat iedereen die aan de bar en bij het keukenloket zijn drankje en hapje bestelt de vrijwilliger aan de andere kant van de bar/het loket met respect behandelt, want dat verdienen ze zeker.  

Barman Maurits.

19 september 2009

Slofstra-/Van Berkel-equipe weer met beide benen op de grond.

(met dank aan Pesse-verslaggever Thijs de Jong (www.tweenul.nl))

Pesse - De Slofstra-/Van Berkel-equipe ging zaterdagmiddag op bezoek in Pesse om tegen de plaatselijke voetbalclub te spelen. Pesse had de eerste wedstrijd met 4 - 2 verloren en was vorige week vrij. FIT Boys won de eerste wedstrijd overtuigend met 6 - 0 van Zweeloo thuis. FIT Boys kwam tweemaal op voorsprong. Eerste scoorde Kerwin Fernim de 0 - 1 en Edwin Roijinga scoorde de 1 - 2. Toch was het Pesse dat aan het langste eind trok en met een 3 - 2 overwinning de drie punten in Pesse hielden. Al was daar wel een polletje voor nodig om FIT Boys-keeper Joost van het Reve te verrassen. Het spel van FIT Boys kant was als matig te omschrijven en met drie punten uit twee wedstrijden doet FIT Boys het gewoon niet volgens verwachting.

Fit Boys liet vorige week tegen Zweeloo zien uitstekend te kunnen voetballen. De ploeg van trainer Gerrit Marsman won met 6-0, maar de score had nog hoger uit kunnen vallen. Het spel van de degradant van vorige week en dat van zaterdag was een verschil als dag en nacht. “Wat vorige week goed ging, ging vandaag slecht”, sprak een teleurgestelde Gerrit Marsman. “Ik waarschuwde de spelers dat we vandaag alleen van onszelf konden verliezen. Dat hebben we ook gedaan.” Fit Boys heeft de spelers om goed combinatievoetbal te spelen. Tegen Pesse waren de bezoekers ook de beter voetballende ploeg. Mentaal kunnen de spelers uit Beilen nog veel leren van de tegenstander. “Op basis van voetbal zijn wij beter, maar Pesse heeft vandaag verdiend gewonnen. Zij lieten zien wel strijd te leveren”, aldus Gerrit Marsman. De trainer vond het onbegrijpelijk dat zijn ploeg niet de zakelijkheid had het duel uit te spelen. “Het ontbreekt ons aan een bepaalde killersmentaliteit. We hebben de kwaliteit om zakelijk te spelen, maar dat laten we toch na.” Pesse gaf zich in de wedstrijd geen enkele keer gewonnen. Telkens kwam de thuisploeg weer langszij. Fit Boys had de pech dat een schot op de paal eindigde en een aantal andere kansen om zeep werden geholpen. Waar Fit Boys pech had, was het Pesse dat met een gelukkig schot de winst pakte. Een polletje veranderde de baan van een simpel afstandsschot en bleek de winnende goal te zijn. Daardoor heeft de ploeg net als Fit Boys drie punten uit twee wedstrijden. Fit Boys liet vorige week zien te kunnen en willen strijden voor de titel. Dan moet de ploeg echter wel anders voetballen dan ze tegen Pesse lieten zien. Of, zoals Gerrit Marsman het tegen zijn spelers zei: “De jongens moeten deze week goed bij zichzelf te rade gaan of ze weer een seizoen als vorig jaar willen.” Het is voor Gerrit Marsman te hopen dat het antwoord op deze vraag nee zal zijn. Zo niet, zal de trainer zich op moeten maken voor een hoop ergernissen voor de rest van het seizoen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en 5 winnen, 4e en DA2 verliezen.

FIT Boys 2 speelde thuis tegen CVVB 3 en won met 2 - 1. Tristan Haurissa en Jos Gerding scoorden de doelpunten.

FIT Boys 5 had een makkelijke middag. Binnen een kwartier stond het al 2 - 0. Jan Eising had het op zijn heupen en scoorde de 1 - 0 en gaf de assist bij de 2 - 0, die Carl Drenth, topscoorder van het 5e, scoorde. Het midden van de eerste helft was niet al te best. Veel te veel lange ballen en daardoor balverlies boden Damacota 3 de kans om toch weer in de wedstrijd te komen. Na een drinkspauze liet het 5e de bal weer het werk doen en werd het 4 - 0 door andermaal Jan Eising en Marcel de Bruijn. De tweede helft was van een iets minder niveau. Toch was de 5 - 0 een goal uit het boekje. Via een werkelijk vloeiende combinatie kreeg Aard Zuring op rand zestien de bal en schoof deze prima binnen. De 6 - 0 was een schot van Aard, die via het hoofd van Marcel de Bruijn binnen viel. Een nette overwinning onder tropische omstandigheden. De drankjes na afloop smaakten daardoor opperbest.

FIT Boys 4 speelde thuis tegen de studenten van Knickerbockers 14 en verloren met 1 - 2. Jeroen Ribberink scoorde het FIT Boys-doelpunt.

DA2 moest het thuis opnemen tegen Achilles'94 DA2 en hadden een goed ingespeelde tegenstander. Het werd uiteindelijk 0 - 9.

FIT Boys F4 speelde 's ochtend tegen VKW F5. Dit bleken tweedejaars F-jes te zijn, waar al het nodige voetbal in zat. FIT Boys F4 ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter spelen. En daardoor kwamen er ook kansen, maar deze gingen er net niet in. VKW scoorde wel een aantal maal en zo werd er verloren. Grootste winstpunt: er begint lijn in te komen en de aanvallers kwamen enkele malen gevaarlijk voor het doel.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 september 2009

FIT Boys opent competitie met ruime overwinning op Zweeloo.

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe mocht na een vrij weekend eindelijk van start in de 4e klasse C. Tegenstander was de nummer 10 van vorig seizoen in deze klasse Zweeloo, die vorige week nog wel nummer 2 van vorig seizoen Smilde'94 versloeg met 2 - 1. De wedstrijd leek het verschil tussen 3e en 4e klasse duidelijk bloot te leggen. Of had Zweeloo een totale offday? Waar het ook aan lag, FIT Boys speelde niet groots maar won eenvoudig met 6 - 0. Bij rust was het al 3 - 0 door een hattrick van Alfons Pot. Na de thee speelde FIT Boys tegen tien man, Zweeloo kreeg vlak voor rust rood, de wedstrijd vakkundig uit en scoorde in zes minuten tijd drie maal (Kerwin Fernim, Ronald van Waardhuizen en Tom van Berkel). En zo werd het in een heerlijk najaarszonnetje een makkelijke middag voor FIT Boys.

Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje speelde FIT Boys zijn eerste competitiewedstrijd, na een vrij weekend, tegen Zweeloo. Het publiek dat kort na half drie arriveerde, keek met verbazing naar het scorebord. Het was al 1 - 0 door een benutte penalty van Alfons Pot na een overtreding van een Zweeloo-verdediger binnen de beruchte lijnen. In het vervolg van de eerste helft speelde FIT Boys niet geweldig, maar kreeg toch enkele mogelijkheden maar de eindpass was niet zuiver. Zweeloo moest zich beperken tot verdedigen en bij het weinige balbezit ontregelde de Zweeloo-linksbuiten het spel diverse malen. Bij het minste of geringste contact met een FIT Boys-speler lag hij op de grond. Dit leverde dan vaak wel een vrije bal op, maar hiermee haalde hij het tempo uit het Zweeloo-spel. FIT Boys zag het allemaal aan en zorgde nog voor rust voor de 2 - 0, Kerwin Fernim wist te scoren. Vlak voor rust moest Zweeloo met tien man verder, door een overtreding in de zestien. Uiteraard volgde een penalty en die werd benut door Alfons Pot die daarmee zijn tweede scoorde.

Na de rust was de strijd gestreden. Zweeloo kon niet beter, zeker nu ze met tien man verder moesten. FIT Boys bleef de bovenliggende partij en kon aan het doelsaldo werken. De score werd uitgebouwd naar 6 - 0, maar dit gebeurde pas aan het eind van de tweede helft. In een tijdsbestek van zes minuten scoorden achtereenvolgens Kerwin Fernim (zijn tweede), Ronald van Waardhuizen en Tom van Berkel. En zo had de Slofstra-/Van Berkel-equipe een makkelijke middag. De eerste helft kwam Zweeloo al amper in de buurt van FIT Boys-keeper Joost van het Reve. De tweede helft was het een gelopen koers en zo hield Joost eenvoudig de nul.

Volgende week staat er weer een leuke streekderby op het programma. Dan speelt FIT Boys om 14:30 uur uit in en tegen Pesse.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 speelt gelijk, het 3e wint, 4e en 5e verliezen.

FIT Boys 2 speelde thuis tegen Knickerbockers, de wedstrijd was omgedraaid en werd dus niet in Groningen gespeeld, en hield het op een gelijkspel (1 - 1). Niek Boerhof scoorde de enige FIT Boys-treffer.

FIT Boys 3 won thuis met 3 - 0 van Halen 2. De gebroeders Doornbos (Bert en Peter) namen de productie voor hun rekening maar misten ook vele kansen ("het had wel 8 - 0 kunnen zijn").

FIT Boys 4 verloor in Assen van ACV 6 met 5 - 0.

In Assen tegen LTC 6 verloor FIT Boys 5 met 2 - 1. Er waren kansen genoeg om te scoren, maar het wilde maar niet lukken bij de mannen van Ab Bening, Kees van Hoorn en Geert Smit.

De dames wonnen uit bij Glimmen DA2 met 2 - 3 en schreven er het volgende verslag over:

Een gewonnen wedstrijd met mooie doelpunten  

Glimmen, Zaterdag 12 september.

Vandaag stond er een uitwedstrijd tegen Glimmen op het programma voor dames 1. Onze leiders konden vandaag niet mee in verband met een eigen wedstrijd en het werk. Gelukkig was Erik Jan de Jonge (oftewel EJ) bereid om met ons mee te gaan. Even snel omkleden, een warming up en een peptalk. Half 1 trapte Fitboys af.

Een pittig begin waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Toch bleef het rommelig. Ballen werden niet goed aangespeeld. Aannames die onzorgvuldig waren, kansen die niet werden benut. De rust was niet te vinden in het elftal. Glimmen ging mee met het spel en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Moniek. Gelukkig had Glimmen het vizier ook niet op scherp en mistten ze voor open doel. Hier kwamen wij goed weg. Doordat alles wat rommelig verliep en de scheids de fluit goed benutte kregen wij de nodige overtredingen tegen. Een ingooi vanaf de kant van Glimmen kwam voor de voeten van een middenvelder, door slordig dekken kon zij vrij uithalen en vanaf 20 meter schoot ze over onze keepster heen. Het was 1-0 voor Glimmen. Dit wilden wij graag rechtzetten en dat begreep Janine erg goed. Dit keer een ingooi vanaf onze kant, de bal kwam bij Leola en zij gaf een schitterende pass over de verdediging waardoor Janine de bal over de keeper kon stiften. 1-1. Dit was ook de ruststand.

EJ was niet tevreden over ons spel, het was te rommelig, en het leek net of wij de bal liever kwijt dan rijk waren, en zo win je geen wedstrijd. Er werden een aantal wissels toegepast. Lisa Velthuis van de C1 was met ons meegereisd en mocht verder spelen op de rechter flank. Nousjka ging op rechtsback haar kunsten vertonen, zodat Kelly even kon bijkomen.

De tweede helft begon en wij starten direct door goed druk te zetten. Janine en Francis waren er direct bij en dit resulteerde in balbezit voor ons. Lisa zette een sprint in langs de rechterkant en kon de bal goed voorzetten maar helaas was er niemand die er tegen aan liep. Vervolgens ging Glimmen er op uit, met een diepe pass over onze verdediging heen. De grensrechter van onze kant stak direct zijn vlag omhoog voor buitenspel. Hier werd geen gehoor aan gegeven, waardoor onze grensrechter de vlag er bij neergooide. Hier was de scheids niet van gediend, even een break tussen door waarbij hij van alles wilde noteren. Nadat hij klaar was kon de wedstrijd weer verder. Het rustmoment had ons goed gedaan. Bertina bouwde van achteren uit goed op, Marianne werd in gespeeld en via een 1-2 met Francis kreeg ze de bal terug. In de 16 kon ze goed uithalen en met een lob over de keeper was het 2-1 voor ons. Wat een vreugde, nu proberen vast te houden.

Er werd weer een wissel toegepast. Het spel ging over en weer, maar we hadden nog zeker niet gewonnen. Glimmen ging weer in de aanval en de verdediging gaf een corner weg.

Deze werd goed genomen. De bal werd hoog aangeven in de 16, en daar stond een speelster van Glimmen enorm vrij. Zij bedacht zich niet en haalde vol uit met haar wreef. De keepster was kansloos en het was 2-2. Hierdoor zag Glimmen nog weer kansen.

De wedstrijd werd vermoeiender, en conditioneel gezien zijn we er nog lang niet. Gelukkig bleven we de bal wel rondspelen zodat Glimmen geen doelpunt kon maken. Op een gegeven moment was het meer opruimen en stofzuigen dan echt voetbal. De laatste 5 minuten waar aangebroken. We wilden dolgraag winnen. Leola vond dit ook en ging een mee naar voren.

Zij kreeg de bal van een middenvelder en had vrije doortocht tot aan de 16 meter. De aanvallers gingen allemaal aan de kant en Leola haalde uit. Dit resulteerde wederom in een prachtig doelpunt over de keeper heen in de linkerkruising. Niet lang daarna blies de scheidsrechter af. De 3 punten waren binnen.

Minder goede wedstrijden worden ook gewonnen. Uiteindelijk gaat het om de 3 punten, en dan vraagt niemand mee hoe je er bent aangekomen.

Het feit is dat wij 1 meer hebben gescoord dan de tegenstander en nu op 6 punten staan. EJ bedankt voor je inzet als coach, hopelijk kunnen we nog een keer een beroep op je doen. Lisa Velthuis ook enorm bedankt, ook jouw zouden we graag nog een keer meenemen, zodat je de tegenstanders dol kunt maken.

Volgende week spelen we weer thuis tegen PeizeGomos Combinatie. 12:30 is de aftrap. Tot dan.

Fitboys dames 1

Bij de jeugd waren er wisselende successen. FIT Boys A1 zette de hoogste score neer uit tegen Gruno A1. Het werd 1 - 10.

FIT Boys D1 verloor thuis van VEV'67 D1 met 1 - 7 en leider Marcel de Bruijn zei er het volgende van:

Fit Boys D1 verliest van VEV ’67 D1

D1 mocht zaterdag op het hoofdveld aantreden tegen VEV ’67 D1, maar helaas leverde dat geen punten op. De eerste 10 minuten hadden we de wedstrijd aardig onder controle en kregen ook al gelijk een paar kansjes, maar toch kwam VEV ’67 op voorsprong. De draad werd snel weer opgepakt want uit een vrije trap van Mingco kwam de bal voor de voeten van Gideon en die aarzelde niet en schoot de 1-1 binnen. Daarna bleven we goed tegenstand bieden maar kregen toch wat tegentreffers binnen.

In de tweede helft ook mooie aanvallende combinaties gezien waaruit wat kansjes kwamen. VEV ’67 werd wat sterker mede doordat we op het laatst wat energie tekort kwamen. VEV ’67 kon hierdoor uitlopen naar 1-7 een ietwat geflatteerde eindstand.

 A.s. zaterdag moeten we het weer opnemen tegen Beilen D1 en daar hebben we nog wat goed te maken.

Marcel de Bruyn

FIT Boys E2 won met 4 - 1 van Borger E2. Verslaggever Nick Middelbos schreef er een mooi verslag van:

Borger E2 – Fitboys E2

De 2de wedstrijd van de competitie is tegen Borger E2. Fitboys begint erg goed aan de wedstrijd er wordt goed samen gespeeld. En zo kwamen er vanzelf kansen. Maar Borger kreeg ook kansen maar toch ging de bal er niet in. Dan is er een kans voor Daniël hij schiet van behoorlijke afstand en de bal beland in de rechter onderhoek. 1 – 0, voor Fitboys. Fitboys blijft goed overspelen dus er komt weer een kans voor Fitboys maar Johan schiet de bal in de handen van de keeper. Dan komt Borger weer met een kans maar Kevin onderschept de bal, dribbelt richting het doel en hij speelt optijd af. Latisha schiet maar de keeper heeft de bal klem. Dan komt Borger weer met een kans, maar Nick verdedigt goed. Hij past naar Harold en die past naar Jarno. En die schiet op doel. Maar de bal gaat er niet in. Dan is er een corner voor Borger maar Robert pakt de bal. En dan is het rust. Snel naar de kleedkamer. Even wat drinken. Iedereen komt het veld weer op. Al snel naar rust scoort Daniël 2 – 0. Dan is er weer een kans voor Borger maar Nick komt er nog met de voet tegen aan dus het is een corner. Harold kopt weg, en dan pikt Johan de bal op en hij neemt hem mee naar voren. Hij geeft voor Maar Latisha kan er net niet bij. Iets later geeft Harold voor en dan wordt er hands gemaakt door een verdediger van Borger. Dus het is een penalty en Jarno neemt hem. Die dag was Jarno ook jarig dus als hij deze er in schiet heeft hij al één cadeautje. En Jarno schiet de bal erin,  3 – 0 voor Fitboys. Daarna komt borger meteen weer met een aanval maar die wordt snel gestopt door Kevin, die rent er met de bal vandoor. Hij geeft voor en dan wordt het 4 – 0 Daniël maakt zijn 3de van de wedstrijd. Vlak voor tijd scoort Borger nog met heel veel geluk de 4 – 1. En dat is ook de eindstand. Dit is de 2de winst voor Fitboys E2 .

Nick Middelbos E2

FIT Boys F1 had het zwaar en verloor met 12 - 0 van Annen F1. F3 verloor thuis met 1 - 6 van Rolder Boys F3. Speler Martijn en Mama Annemieke schreven een verslag: 

Fit Boys F3 – Rolder Boys F3

Zaterdag speelden wij onze eerste wedstrijd tegen Rolder Boys F3. De eerste helft stond Niels in het doel.

Ondanks een goede redding wist Rolder Boys ook twee keer te scoren. Lars had een goede kans, maar het werd net geen doelpunt. Op het middenveld probeerden Jacco, Timo en Thomas steeds de bal af te pakken, maar de Rolder Boys waren wel erg goed.

Na de rust werd het al snel 0-3. Vlak daarna scoorde Gerben voor Fit Boys na een verre uittrap van keeper Martijn.

Even leek het erop dat de stand 2-3 werd, maar het doelpunt van invaller Dova telde helaas niet.

Ook met goed verdedigend werk van Tim en met invaller Roel in de rol van middenvelder bleek Rolder Boys te sterk voor Fit Boys. Het werd uiteindelijk 1-6.

Volgende week gaan we heel goed ons best doen tegen SGO.

Martijn de Vries en Annemieke Westra

F4 speelde gelijk en leider Maurits Beuling was best trots:

FIT Boys F4 en Fc Assen F7 vermaken publiek.

FIT Boys F4 speelde hun tweede wedstrijd uit tegen Fc Assen F7. Het werd een spannende partij met een spectaculair scoreverloop. Na 1 - 0 achter scoorde Renzo van der Kleij de 1 - 1. Fc Assen kwam toch weer op voorsprong, maar Tobian Kooistra scoorde de 2 - 2. Net voor rust wist Ilja Beuling, met haar rechter (ze is links), de 2 - 3 te scoren. Job Scholing, Koen Westerhof en Thijs Hofman veredigden heel goed en daardoor konden de aanvallers scoren. Na de rust ging F4 goed door en scoorde ook nog de 2 - 4 door een doelpunt van Wout Bazuin. Ook Mike Jonink kwam nog een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt van het Fc Assen-doel, maar scoorde niet. Job Slijkerman was weer overal te vinden, achterin om te verdedigen en voorin om te scoren. Fc Assen kwam toch nog sterk terug en wist behalve de 3 - 4 ook de 4 - 4. te scoren. Wout Bazuin had nog de kans op de 4 - 5 maar de bal ging via binnenkant paal er weer uit. Een gelijkspel en dat leverde het eerste punt op. De penalty's werden gewonnen, bijna iedereen schoot raak. Jelmer van Dijk, die tijdens de wedstrijd ook goed keepte, hield de meeste penalty's tegen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

5 september 2009

FIT Boys 3 beslist strijd met 4e in voordeel, 5e wint dik en DA1 nog dikker.

FIT Boys 1 was vrij. In de 4e klasse C werden wel 5 wedstrijden gespeeld:

En dit had de volgende stand tot gevolg:

FIT Boys 2 hoefde niet in de baan. De wedstrijd tegen CSVC 2 ging niet door.

FIT Boys 3 en 4 zijn bij elkaar ingedeeld in de competitie en opende deze met een onderling duel. FIT Boys 3 scoorde zeven maal door: Jord van der Hoest (2 maal), Harold Woltinge (2 maal), Maarten Paping, Peter Doornbos en Marijn Stevens. FIT Boys 4 scoorde 2 maal door Elzo Oostland en Jesse Lageveen. Elzo scoorde de mooiste van de middag. Met een prachtige lob verschalkte hij de FIT Boys 3-keeper.

FIT Boys 5 startte de competitie thuis tegen VAKO 3. Het werd een duidelijke 7 - 0 overwinning. Spits Carl Drenth scoorde 5 maal en rechtsbuiten Marcel de Bruijn scoorde 2 maal. De eerste helft speelde FIT Boys 5 erg goed en na de 1 - 0 en 2 - 0 door Carl, scoorde Marcel de 3 - 0. Voor rust nog maakte Carl de Engelse hattrick vol en scoorde de 4 - 0. Met name de driehoek Sjoerd Schepel, Marcel de Bruijn, Carl Drenth was erg rendabel. De tweede helft kreeg de nieuwe rechtshalf van FIT Boys (Maurits Beuling) de opdracht om het veld breed te houden en niet mee te verdedigen. Achterin speelden verdedigers Albert Martens, Johannes de Boer, Douwe Visser en Klaas Brouwer meestal één-op-één, maar zij gaven niets weg. Keeper Jan van Veen behoefde amper in actie te komen. Op het middenveld konden pa Jan en zoon Sjoerd na hartelust combineren en Maurits was steeds de vrije man. Voorin hadden Marcel de Bruijn, Carl Drenth en J.B. de Boer legio kansen om de score op te voeren, maar VAKO werd gespaard en het werd slechts 7 - 0. Een goed begin van de competitie.

De dames van C1000 Mulder deden er nog een schepje bovenop. Zij wonnen met 9 - 0 van Asser Boys DA2. Nousjka Zijlstra, Mariska en Moniek scoorden elk tweemaal. Marianne Verwayen, Dominique Verwayen en Francisca Turkensteen scoorden elk éénmaal. De dames doen zelf verslag:

Dames 1: De eerste wedstrijd en meteen raak!!

Na een hele lekkere warme en luie zomervakantie en een paar pittige trainingen begon vandaag toch echt het voetbalseizoen. Na nog een paar laatste aanwijzingen betraden wij het veld om tegen Asser boys te voetballen. Het zou een zware wedstrijd worden. Na een wat zwakke aftrap van ons kwam Asser boys al gevaarlijk dicht bij ons doel. Gelukkig kwam hier geen doelpunt uit. Na een aantal mooie voorzets van Nousjka, scoorde Dominique in de 6de minuut met een ‘prachtige’ bal. Nog geen minuut later werd de tweede doelpunt door Nousjka gescoord. Zij kreeg een mooie bal aangespeeld vanuit het middenveld en kwam alleen voor de keeper te staan.

Na een aantal keer mis geschoten te hebben, kwam Mariska in de 19de minuut door de verdedigers heen en scoorde  3-0. Na deze voltreffer hebben we een aantal minuten overgetikt en geprobeerd om te scoren. Uiteindelijk kwam Marianne naar voren rennen en knalde de bal in de hoek, daar was dan de 4-0. We hadden de pit weer te pakken en met een mooie voorzet van Misha wist Mariska de 5-0 te scoren. Na dit doelpunt hadden we al snel rust.

Na weer een aantal goede aanwijzingen van Tristan en wisselingen van spelers begonnen we aan de tweede helft. Moniek was gewisseld met Martina waardoor Moniek voorin kon staan en al snel de 6-0 scoorde. Weer een aantal minuten werd er overgetikt naar voren en de tegenstanders werden feller. Mariska probeerde de bal tegelijk met de tegenstander weg te trappen, waardoor Mariska haar knie verdraaide. Hierdoor moest Mariska eruit. Annemarie kwam hiervoor in de plaats. De wedstrijd ging weer verder en al snel scoorde Nousjka de 7-0. Vlak na dit doelpunt kreeg Marianne kramp in haar been en moest hierdoor naar de kant. Hierdoor kwam Nousjka op de plaats van Marianne te staan en Misha op de plaats van Nousjka. Daarna volgde al snel, onze nieuwe aanwinst, Francis die de 8-0 scoorde. Als laatste scoorde Moniek nog ons negende doelpunt. Nu lijkt het misschien of Asser boys niets voorstelde. Maar ze kregen gewoon geen kans om te scoren, door de enorme verdediging van Bertina, Marjan, Dominique en Leola.

Dit was de eerste wedstrijd van dit seizoen en meteen raak!  We hebben de 3 punten binnen. We hebben deze 3 punten mede te danken aan Marjan en Martina die met ons wilde mee spelen en hopelijk dat ook vaker willen doen, bedankt. Daarnaast kon jammer genoeg onze keeper Marja niet meespelen, maar heeft ze ons de gehele wedstrijd aangemoedigd vanaf de zijlijn. Ook Bart was weer in vorm. Naast het vlaggen werden we weer enthousiast door hem aangemoedigd.

Tot de volgende wedstrijd! En…………….TRISTAN, een fijne verjaardag woensdag!!!!!!

Groeten Dames 1

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Jongste jeugd FIT Boys speelt ondanks regen vol enthousiasme.

(foto's: Maurits Beuling)

Zaterdagochtend is er grote bedrijvigheid op sportpark Noord-West. De diverse jeugdteams van FIT Boys spelen hun wedstrijden. Deze zaterdagochtend stond in het teken van veel regen, met name de tien uur wedstrijden vielen behoorlijk in het water. Ondanks de regen was het enthousiasme groot bij de jeugdige talenten.

FIT Boys F4 speelde hun eerste wedstrijd dit seizoen thuis tegen Achilles'94 F7. Keeper Ilja Beuling stond in de modder te keepen, maar hield met enkele redingen zekere doelpunten tegen. Thijs Hofman, aanvoerder, speelde achterin en haalde veel weg. Job Slijkerman was overal waar de bal was en Koen Westerhof speelde alsof hij nooit anders gedaan had. Renzo v.d. Kleij was op het middenveld actief en Mike Jonink had veel goede acties richting doel tegenstander. Gastspelers Martijn de Vries en Lars Hilbers (bedankt F3!) waren de aanjagers van het team. Koen Westerhof schreef een verslag:

Het ging goed. Fit Boys dat ging goed passen. Fit Boys was sterker, helaas scoorde Achilles het eerste doelpunt. Voor de rust werd het ook nog 2-0. Rust en snel wisselen van helft want het bleef maar regenen. Achilles scoorde de 3-0. en toen scoorde fit boys 3-1. Martijn scoorde.

Koen Westerhof

Bij F4 in de klasse waren de rest van de uitslagen:

En dit heeft de volgende stand tot gevolg:

F1 verloor met 6 - 12 (hebben ze gekorfbald?) en F2 verloor met 0 - 5. Ondanks het verlies en het slechte weer was het enthousiasme bij onze jongste jeugd groot.

FIT Boys E2 vermaakte het publiek opperbest en Nick Middelbos en Harold Dunning schreven er het volgende over:

Het seizoen is weer van start gegaan, Fitboys E2 begint tegen SHV E1. Vandaag waren Kevin en Johan er niet. Dus we leende een speler van de E3 Corneel. Het was niet het lekkerste weer om te voetballen. De wedstrijd begon om 10 uur. Fitboys trapt als eerste af. In het begin van de wedstrijd kwamen er nog niet echt uit maar toch kregen we kleine kansjes. De tegenstander had ook een paar kansjes gehad maar het staat nog steeds 0 - 0. Maar halverwege de eerste helft kreeg fitboys echte kansen, na een hoekschop van Nick, kreeg SVH de bal niet lekker weg, en toen de bal voor de voeten van Jarno lag schoot hij de bal tussen de palen. 1 - 0 voor Fitboys. SVH krijgt ook weer een kans eerst houd Robert de bal goed, maar hij heeft de bal niet klem dus is er nog een kans voor SVH. Maar Nick haalt de bal van de lijn. Niet veel later is er weer een kans voor SVH omdat Nick de corner moest nemen stond Harold alleen achterin. Na de corner werd de bal naar voren geschoten, maar Harold verdedigde erg goed. Maar Fitboys krijgt toch een tegen doelpunt. Het is 1 - 1. Fitboys komt weer met een kans maar jammer genoeg mist Daniël. Fitboys krijgt weer een kans en nu gaat de bal in het net. De treffer is gemaakt door Sander, en het is   2 - 1 SVH kan nog 2 doelpunten maken voor rust, en met de rust staat SVH voor met 2 - 3. Na rust maakt fitboys snel gelijk door een doelpunt van Corneel. Daarna krijgt Latisha een kans maar zij schiet de bal over het doel. Daarna weer een heerlijke solo van Corneel en hij maakt er 4 - 3 van. En dan moet het een hattrick worden, en dat gebeurd Corneel maakt zijn 3de doelpunt van de wedstrijd. En het is  5 - 3. Dan komt SVH weer maar een goede redding van Robert. En daarna levert de corner niks op Robert schiet de bal snel uit en Jarno paast naar Corneel en hij maakt zijn 4de van de wedstrijd 6 - 3. Maar dan zakt Fitboys terug, Robert, Harold en Nick stoppen nog wat ballen maar het word toch 6 - 4 en 6 - 5. Daarna is er een kans voor Daniël maar jammer genoeg mist hij deze ook. En dan maakt SVH nog weer gelijk 6 - 6. Fitboys wil de eerste wedstrijd winnen dus ze gaan weer aanvallen en dat levert een doelpunt op en de maker is Daniël. En dan maakt Latisha ook nog een doelpunt

8 - 6. Maar dat blijft het niet want SHV maakt ook nog 1 doelpunt en de uitslag is 8 - 7.  Fitboys E2 is erg blij met deze winst.

Nick Middelbos en Harold Dunning

FIT Boys D1 begint niet zo goed aan het seizoen. Leider Marcel doet verslag:

D1 verliest eerste competitieduel

Het was vroeg opstaan want om 9.00 uur was de aftrap bij Achilles 1894 D2. Vooraf is de manier van spelen doorgesproken en was het iedereen duidelijk dat het begint met een goede inzet.

Het begin was ook goed, er werd een goede strijd geleverd en het werd de spelers van Achilles goed moeilijk gemaakt. Toch kwam Achilles door 2 schoten van afstand en een aanval door het midden op een 3-0 voorsprong bij rust. Na de thee werd D1 wat gevaarlijker en kwamen we dichter bij de goal van de tegenstander, en met een beetje meer geluk hadden we gescoord. Achilles kreeg hierdoor voorin wat meer ruimte en kwamen met wat gelukkige doelpunten op een 8-0 voorsprong. Dit was ook de eindstand.

Marcel de Bruijn

De Webmaster.

<<<TOP>>>

1 september 2009

FIT Boys zaal 4 en sponsor Klok Betonboringen vinden elkaar.

(foto: Maurits Beuling)

Nadat enkele seizoenen geleden FIT Boys zaal 1 zich terugtrok uit de competitie, was sponsor Jaap Klok van Klok Betonboringen teamloos. Dit seizoen kwam een vriendenteam uit Westerbork zich aanmelden voor zaalvoetbal bij FIT Boys. En dan is één en één drie. Zaal 4 blij met de tenues en de sponsor en de sponsor blij met zijn zaalteam.

Zaal 4 speelde zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen ZHV 3 en won zeer overtuigend. De Klok Betonboringen-equipe speelt het spelletje zoals het in de zaal gespeeld moet worden. Een fluwelen techniek, oogstrelende combinatie en fraaie treffers waren de ingrediënten van de avond. Bij rust was het 3 - 0 maar na het wisselen stopte te teller uiteindelijk bij 10. Sponsor Jaap Klok was dik tevreden en deelde mee nog wel vaker te willen kijken bij 'zijn' team.

Dat kan. Dinsdag 8 september speelt het team uit tegen Ruinen, maar dinsdag 15 september wordt er weer thuis gespeeld om 20:00 uur tegen Old Forward 2.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

29 augustus 2009

Stucadoorsbedrijf Stevens wint FIT Boys Sponsortoernooi.

Zaterdagavond waren dertien FIT Boys-sponsoren op sportpark Noord-West aanwezig om te voetballen tijdens het FIT Boys Sponsortoernooi. In vier poules van drie konden de teams zich plaatsen voor op twee finalepoules of een verliezerspoule. Door een aantal kleine foutjes bij het doorgeven van de uitslagen aan de toernooicommissie was een team ten onrechte in de verliezerspoule gekomen en kwam het verkeerde team in de finale. Dat was niet Stucadoorsbedrijf Stevens, zij kwamen terecht in de finale en wonnen deze ook na strafschoppen. In de reguliere speeltijd was de stand gelijk gebleven.

Eli van Berkel reikte de bokaal uit aan de winnaars en daarna konden de sponsoren onder het genot van een hapje en een drankje de (zakelijke) banden aanhalen en bleef het nog lang gezellig.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Aduard 2000 veel effectiever dan FIT Boys. 

De Slofstra-/Van Berkel-equipe trad deze zaterdag voor zijn laatste bekerwedstrijd aan tegen Aduard 2000. Aduard had de vorige twee bekerwedstrijden gewonnen, daar waar FIT Boys tweemaal verloren had. Het werd de wedstrijd van de effectiviteit. FIT Boys bezat deze eigenschap deze middag niet, Aduard wel. FIT Boys had veel kansen nodig om één keer te scoren, Aduard had weinig kansen nodig op vier keer te scoren. Zo werd de eindstand 1 - 4. 

FIT Boys speelde de laatste bekerwedstrijd om des keizer baard. Een goede oefenwedstrijd meer was het niet. Ook Aduard had er weinig spanning op staan, want na twee gewonnen duel en de nummer twee op drie punten met een minder doelsaldo moest het wel heel raar lopen wilde Aduard zich niet plaatsen voor de volgende bekerronde. Bij rust was het 0 - 2 en had Aduard niet eens zo veel kansen gekregen.

Na rust scoorde Kevin Eising de aansluitingstreffer (1 - 2), maar Aduard ging door waar het voor rust ook goed in was: Effectief zijn. Uit de weinige kansen die zij de tweede helft kregen scoorden ze nog tweemaal. FIT Boys voetbalde best goed mee en kreeg ook wel mogelijkheden, maar was niet effectief genoeg. Zo werd de eindstand 1 - 4. Daniel 'the Hitman' Postema scoorde drie maal voor Aduard, Ruben Wattimury scoorde éénmaal.

Woensdag 2 september oefent FIT Boys in en tegen Lutten (19:30 uur) en na een vrij weekend opent FIT Boys de competitie 12 september thuis op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen sp Zweeloo.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 5 en F1 winnen bekerwedstrijd. E1 speelt gelijk.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij DZOH 2 voor de beker en won met 1 - 2.

FIT Boys 5 ging met ad interim leider Hans Leegstra op bezoek bij Achilles'94 2 en won deze bekerwedstrijd met 1- 2.

FIT Boys E1 kreeg de koploper in de bekerpoule, BSVV E1, op bezoek. Het werd een spannende en spectaculaire 4 - 4.

FIT Boys F1 wist voor de beker in Wijster van F1 met 4 - 7 te winnen.

Later meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

26 augustus 2009

FIT Boys wint eenvoudig van vierde klasser Zuidhorn.

(foto's: Sportfoto-Zuidhorn (www.sportfoto-zuidhorn.nl voor alle mooie foto's))

De Slofstra-/Van Berkel-equipe werkte een doordeweekse oefenwedstrijd af in en tegen Zuiddhorn. Het werd een eenvoudige overwinning met zes doelpunten keurig verdeeld over beide helften. Robbert Dijkema opende score in de twintigste minuut, waarna in de vierendertigste minuut de 0 - 2 volgde. Vlak voor de rust scoorde Kerwin Fernim de 0 - 3. 

Na de rust na een uur spelen scoorde Ronald van Waardhuizen de 0 - 4. Tim Seubring bracht met twee doelpunten de eindstand op 0 - 6. Onderstaande de werkelijk prachtige foto's, met dank aan Sportfoto-Zuidhorn.

De Webmaster. 

<<<TOP>>>

25 augustus 2009

Leider MC1 kreeg de baard eraf!

(Verslag kwam 25 augustus binnen)

Aan het begin van seizoen 2008-2009 hadden de meiden van de vroegere MC1, nu Dames 2, na de eerste training een korte bespreking met de technische staff. Deze bestond toen uit Johan Boer (leider) en Wietske Fokkema (trainer). De balans werd eens opgemaakt, wat spelers erbij, wat spelers eraf, nieuwe ploegen in de competitie…. Oftewel alles was mogelijk! Johan durfde het op een akkoordje te gooien: “Als jullie aan het einde van dit seizoen 12 punten of meer hebben, dan mag mijn baard eraf!” De meiden en hun trainer hadden toen allen één gedachte, hier gaan we voor!!!

Het hele seizoen is “de baard” onderwerp van gesprek geweest en het hele team raakte elke keer weer gemotiveerd bij het woord “baard”. Ook de rest van de Fitboys familie kreeg er wat van mee en zelfs in de kantine was Johan zijn baard regelmatig gespreksonderwerp.

Vlak voor de winterstop zaten we netjes op schema. 7 punten én we moesten nog 1 wedstrijd na de winterstop inhalen. In de kleedkamer werd al druk gefantaseerd over hoe deze scheerhappening zou gaan plaatsvinden…

Na de winterstop raakte de MC1 wat in een dip. Wedstrijden die gewonnen hadden kunnen worden, werden verloren. Soms ook nog met veel tegendoelpunten. De motivatie werd wat minder, zelfs het woordje “baard” deed hen niet veel meer.

Toen kwam het mooie weer… De meiden kwamen wat los van hun winterdip, er werd weer fanatiek getraind en er werd ook weer gewonnen! Zelfs van de nummer 2! We zaten op 10 punten en hadden nog maar 2 nodig! De wedstrijd tegen VKW moest het doen. De meiden wisten dat ze die konden winnen dus hadden alles daarop ingezet… Totdat die wedstrijd niet doorging… De meiden even in paniek want nu werd het spannend…

De meiden wisten elkaar te motiveren: “Kom op die baard moet eraf, als het niet tegen VKW is dan maar tegen een andere ploeg!”. Zo gezegd, zo gedaan. De meiden wonnen hun wedstrijden en eindigden uiteindelijk met 17 punten. Daar hadden dus die punten van VKW nog bij gemoeten… Ons doel behaald, meer dan 12 punten dus de baard kan er af!

Tijdens de familiedag wilden we dit graag doen, onder toeziend oog van de gehele Fitboys familie natuurlijk. Dit kon helaas niet doorgaan door afwezigheid van een paar meiden en de trainer. Op 3 juli hebben we met elkaar een seizoensafsluiting gehad. Een BBQ bij Wietske thuis. Na het nodige eten en drinken werd het dan nu echt wel tijd…. Johan ging er eens goed voor zitten en met een scheermesje heeft bijna elk MC1 lid een stukje baard er af geschoren. Na een half uurtje was de baard eraf, had Johan het opeens erg koud en de meiden nog grote schik. Nog even een applaus voor Johan omdat hij zich aan zijn woord gehouden heeft en voor de meiden omdat ze een goed en leuk seizoen hebben gedraaid.

En het bleef nog lang gezellig….

De Meiden van MC1.

<<<TOP>>>

22 augustus 2009

FIT Boys scoort niet, Glimmen wel.

Zaterdag speelde de Slofstra-/Van Berkelequipe de tweede bekerwedstrijd uit tegen Glimmen. De eerste helft waren diverse goede kansen niet de FIT Boys-spelers besteed. Glimmen wist tegen de verhouding in de 1 - 0 te scoren. De tweede helft speelde FIT Boys niet best en na de 2 - 0 van Glimmen gingen de kopjes aan FIT Boys-zijde hangen. FIT Boys speelde een verloren wedstrijd en Glimmen tilde de score nog naar 3 - 0. Door dit resultaat is de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Aduard 2000 alleen nog voor de eer.

In de bekerpoule trof de Slofstra-/Van Berkel-equipe na Middelstum (2e klasse) nu een 4e klasser, Glimmen. Een wedstrijd op niveau om eens te kijken hoe dat de ploeg zou afgaan. Ook in de vierde klasse geldt dat als je wil winnen je doelpunten moet maken. FIT Boys kreeg de eerste helft legio kansen, maar scoorde niet. Aan de andere kant wist Glimmen uit één van de spaarzame kansen wel te scoren.

De tweede helft was het van FIT Boys kan allemaal wat minder en toen Glimmen ook nog de 2 - 0 liet aanteken was het verzet aan FIT Boys-zijde gebroken. De kopjes gingen hangen en Glimmen kon eenvoudig naar 3 - 0 uitlopen. En zo ging ook de tweede bekerwedstrijd verloren en is plaatsing voor de volgende ronde niet meer mogelijk. Wat rest is nog een bekerwedstrijd tegen Aduard 2000 (3e klasser) en een oefenwedstrijden op 2 september tegen Lutten (4e klasse). En dan start FIT Boys op 12 september (5 september is een vrij weekend (11 ploegen in de klasse)) thuis tegen Zweeloo.

Zaterdag 29 augustus begint de wedstrijd tegen Aduard 2000 op sportpark Noord-West om 14:30 uur.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en A1 winnen bekerwedstrijd, 5e en D1 niet. 

FIT Boys 2 ging op bezoek bij Drenthina 2 voor de tweede bekerwedstrijd en kwam met drie punten thuis. Er werd met 0 - 1 gewonnen.

FIT Boys 5 speelden weer tegen hun zonen, net zoals tijdens de familiedag. Waar FIT Boys een gemiddelde leeftijd heeft van ongeveer 45 jaar, had de tegenstander een gemiddelde leeftijd van 25. Met name door persoonlijke foutjes gaf FIT Boys 5 de doelpunten erg makkelijk weg en bij rust was het dan ook 0 - 2. Na de rust was in een kort tijdsbestek al snel 0 - 6. Vervolgens kon de Keurslager Veenkamp-equipe de spreekwoordelijke eer redden. Auke Oosting stuurde JB de Boer diep die een perfecte voorzet afleverde. Herwin Kamps kon bij de tweede paal koppend scoren. Auke had bijna nog een kratje bier van leider Ab Bening verdient. Hij probeerde de bal met veel gevoel in de rechterkruising te draaien, maar de bal ging net over. Ab was opgelucht.

FIT Boys A1 won de tweede bekerwedstrijd op rij. Nu werd er met 1 - 4 gewonnen van Achilles'94 A2.

FIT Boys D1 kreeg stevig klop van de buurman Beilen D1, het werd maarliefst 14 - 0.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

18 augustus 2009

Slofstra-/Van Berkel-equipe zet 3e klasser Borger op zij.

Woensdagavond speelde FIT Boys een oefenwedstrijd in en tegen Borger. Vorig jaar waren beide team nog klassegenoten, maar inmiddels acteert FIT Boys een treetje lager. Hoewel de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman niet een hele goede wedstrijd speelden, werd er wel met 0 - 3 gewonnen. Ronald van Waardhuizen scoorde de 0 - 1 en Kerwin Fernim de 0 - 3.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

15 augustus 2009

FIT Boys krijgt te weinig in bekerwedstrijd tegen Middelstum.

Beilen – De Slofstra-/Van Berkel-equipe speelde zaterdag thuis zijn eerste bekerwedstrijd tegen Middelstum. Na een 1 - 0 voorsprong, doelpunt Robert Dijkema, was het bij rust 1 - 1 door een foutje van de FIT Boys-keeper Joost van het Reve. In de tweede helft kreeg FIT Boys kansen genoeg, maar scoorde het niet. Dat deed Middelstum wel en zo werd het 1 - 2. Dit was ook de eindstand en daarmee kreeg FIT Boys te weinig gezien het vertoonde spel. 

FIT Boys trad onder zomerse omstandigheden aan tegen Middelstum voor de eerste bekerwedstrijd in een serie van drie. FIT Boys speelde een goede partij voetbal en kwam dan ook zeker niet onverdiend op 1 - 0. Het was Robert Dijkema die op de rand zestien mocht aanleggen voor een schot. Met zijn linker been schoot hij de bal prachtig en onhoudbaar in de kruising. Nog voor rust gaf FIT Boys letterlijk de voorsprong weg. Keeper Joost van het Reve pakt een bal prima uit de hoek maar liet bij het neerkomen deze los. Een Middelstum-speler was er als de kippen bij en werkte de bal in het doel. Zo werd de ruststand 1 - 1.

De tweede helft bleef FIT Boys doorgaan met prima voetbal, alleen onbrak het aan doelpunten. Er werd goed gecombineerd en er kwamen ook wel mogelijkheden. Zoals zo vaak wanneer je dan zelf niet scoort, valt het doelpunt aan de andere kant. Bij een corner weet een Middelstum-speler voor de keeper te kruipen en kopt raak (1 - 2). Na negentig minuten bleek dit ook de eindstand te zijn.

19 augustus oefent FIT Boys thuis tegen Borger en 22 augustus wordt de tweede bekerwedstrijd gespeeld uit tegen Glimmen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 5, B1, D1 en F1 verliezen. A1 wint.

FIT Boys 2 kreeg voor de beker bezoek van CSVC 2. Het werd 0 - 1 maar gezien de kansen die FIT Boys kreeg was dit geen juiste afspiegeling van de wedstrijd. Toch nam CSVC de bekerpunten mee naar Coevorden.

FIT Boys 5 ging op bezoek bij Gorecht 4 voor de eerste bekerwedstrijd. Gorecht had het eerste kwartier het meeste balbezit en kreeg ook kansen. FIT Boys viel tweemaal aan en scoorde ook twee maal. Eerst verschalkte Lucas Ribberink de ver uit zijn doel staande Gorecht-keeper. Bij de tweede kon Lucas langs de grabbelende keeper koppen. Nog voor rust werd het 1 - 2. Na de rust bracht reserve vierdeklasser Gorecht veel jong bloed in de ploeg. In de verzengende hitte brak dit FIT Boys op. Na 2 - 2 werd het ook nog 3 - 2. Mark Visser had een 100% kans op de 3 - 3. Jan Eising schoot prima in en de keeper tikte bal voor de volledig vrijstaande Mark. Met een leeg doel voor zich telde FIT Boys de goal al, maar Mark schoot over. Zo bleef het 3 - 2.

FIT Boys A1 wist als enige FIT Boys-ploeg zijn bekerwedstrijd te winnen. Het werd 1 - 0 tegen ONR A1. FIT Boys B1 verloor met 4 - 1 van Fc Assen B1. FIT Boys D1 verloor met 9 - 0 van Rolder Boys D1 en FIT Boys F1 verloor van buurman Beilen F1 met 0 - 7.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 augustus 2009

FIT Boys heeft eerste twee oefenwedstrijden in de voorbereiding er al weer opzitten. 

Beilen – FIT Boys is de voorbereiding op het seizoen 2009/2010 al weer gestart en speelde ook al twee oefenwedstrijden. Zaterdag tegen 4e klasser Hardenberg en afgelopen woensdag tegen buurman Beilen. Onderstaand allereerst het verslag van de wedstrijd tegen Hardenberg, met dank aan de Hardenberg-verslaggever:

Gelijkspel FIT Boys tegen Hardenberg ’85.

De eerste oefenwedstrijd van FIT Boys voor het nieuwe voetbal seizoen 2009/2010 vond thuis plaats tegen Hardenberg’85 (4e klasse E Oost). Er werd met veel bewondering gesproken over sportpark Noord-West, volgens de Hardenberg-spelers is het een mooie accommodatie. Om 14:00 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven voor een toch wel interessante wedstrijd. Want hoe staan het team ervoor, conditioneel, voetbaltechnisch en tactisch.

De wedstrijd begon, en Hardenberg ’85 wachtte af terwijl FIT Boys er in het begin direct scherp opzat. FIT Boys nam in de zevende minuut de leiding door een inschattingsfout van de Hardenberg-keeper. Er volgde verder een gelijk opgaande wedstrijd en Ludo Moyo kon de 1-1 aantekenen na een voorzet van Joost Brand. In de rest van de eerste helft moest Hardenberg- keeper EvertJan Goorman met soms onnavolgbare reflexen een paar keer redding brengen.

In het begin van de tweede helft kreeg Hardenberg ’85 meer grip op de wedstrijd wat dan ook leidde tot een 1 - 2 voorsprong door Robert Jonkhans. Verderop in de tweede helft kregen sommige Hardenberg-spelers wat vermoeidheid in de benen. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd, paal en lat en goed keeperswerk stond doelpunten in de weg. In de éénentachtigste minuut wist FIT Boys alsnog de 2 - 2 te scoren. Al met al een nuttige oefenwedstrijd.

Beilen en FIT Boys houden het op een gelijkspel.

Dinsdag bonden de beide Beiler voetbalverenigingen de strijd aan, vv Beilen en cvv FIT Boys. Toen de kruitdampen waren opgetrokken in het door scheidsrechter Albert Gerding geleide duel, was de stand 3 - 3. FIT Boys kwam met 2 - 0 voor door Mark Seubring en Kerwin Fernim en speelde een ijzersterke eerste helft. FIT Boys leidde zelfs tien minuten voor tijd nog met 3 - 1. Ronald van Waardhuizen werd de diepte in gestuurd, hij omspeelde de laatste man en keeper Dennis Snoeijer en scoorde beheerst. De 3 - 1 leek ook de eindstand te worden. Door slordig spel aan FIT Boys zijde kon Beilen nog langszij komen. Camelo, Arjan Veldhuis en nog een Beiler speler scoorden voor Beilen. 

Zaterdag speelt FIT Boys om 14:30 uur zijn eerste bekerwedstrijd thuis tegen Middelstum.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

13 juni 2009

FIT Boys 5 neemt deel aan veteranentoernooi vv Beilen.

Zaterdag 13 juni nam FIT Boys 5 deel aan het veteranentoernooi georganiseerd door de vv Beilen. Het winnende team, vv Beilen Geert Zijlstra had niet goed begrepen dat er een leeftijdsgrens was (35+). De gemiddelde leeftijd van dit team was nog niet eens 35. In de finale wonnen zij van de 'echte veteranen' van Halen.

FIT Boys 5 is niet in de prijzen gevallen. In de poule werden de eerste 3 wedstrijden verloren (2 - 0, 1 - 0 en 1 - 0), maar de vierde en laatste wedstrijd werd afgesloten met een 4 - 1 overwinning. Richard Kerssies zorgde voor alle 4 de doelpunten zodat hij op een mooie manier afscheid nam (voorlopig) van het vijfde. Derde in de poule en op naar seizoen 2009/2010, helaas zonder een aantal ervaren mannen die te kennen hebben gegeven dat ze, door verschillende omstandigheden, volgend seizoen niet meer meespelen.

Mannen, namens FIT Boys 5 bedankt en succes en veel plezier met hetgeen jullie gaan doen.

Nummer 10 (Kalou) en de Webmaster.

<<<TOP>>>

6 juni 2009

FIT Boys-familie sluit seizoen af met gezellige familiedag.

Zaterdag sloot de FIT Boys-familie het voetbalseizoen samen af. De organisatie van de FIT Boys Keurslager Veenkamp familiedag had een sportieve en gezellige dag voorbereid. 's Morgens speelden de A- tot en met de E-pupillen en MC1 een toernooi. 's Middags was er een mixtoernooi voor de B-junioren, senioren, dames en zaalspelers. Ook werd er een Free Kick toernooi voor E-, D-, C- en MC-junioren georganiseerd.

Daarna was het de beurt aan de spelers van het 5e en hun zonen. Zij speelden een wedstrijd op het hoofdveld. Er waren in totaal 22 zonen en 2 dochters en tijdens het verloop van de door scheidsrechter Jan Götz gefloten wedstrijd liepen er soms wel 16 in het veld. Ilja Beuling opende de score waarna de Papa's nog wel op 1 - 1 kwamen. Via doelpunten van Leroy de Bruin en nog een zoon werd de eindstand 1 - 3.

Vervolgens namen de bengels van het bengelvoetbal en de moeders en de F-pupillen bezit van het hoofdveld. De dreumesen gaven een demonstratietraining en hun nieuwe naam werd bekendgemaakt. Scheidsrechter Albert Gerding bedacht de naam bengelvoetbal en zo heten vanaf nu de groep van 4 en 5 jarigen bij de club. De moeders streden tegen hun zonen, maar moesten het onderspit delven. Aan de kleurrijke uitdossingen heeft het niet gelegen. Er liepen onder andere clowns en militairen op het veld.

Daarna verplaatste de hele FIT Boys-familie zich naar het terras en de kantine. Spreekstalmeester Martin Datema sprak de diverse onderdelen op de voor hem zo treffende wijze aan elkaar. De contracten van de diverse jeugd- en seniorentrainers werden ondertekend en de klaverjasprijzen werden uitgereikt. Geert Smit werd derde, Douwe Visser tweede en mevrouw Kerssies werd eerste.

Als laatste werden de verenigingsprijzen uitgereikt. Jeugdspeler van het Jaar werd Corneel van Ede. De oogklep ging naar Rick Molema, die met twee nieuwe linkerschoenen naar het sportpark kwam en dat pas bemerkte toen hij de beide schoenen al aan had. Speler van het Jaar werd Gert Pronk. Hij was er helaas niet, maar hij is het gehele seizoen vanuit Haarlem naar Beilen gereden om te voetballen. Daarna was de uitreiking van de Erik Jans Bokaal. Helaas is Erik ons enkele jaren geleden ontvallen, maar Erik heeft op PR-gebied veel betekend voor de vereniging. De eer viel, al voor de tweede maal, te beurt aan webmaster Maurits Beuling. Hij weet na een kort telefoongesprek met 1e elftalleider Martin Datema, waarin de doelpuntenmakers en de hoogtepunten even snel de revue passeren, er een heel verslag uit te draaien voor de site en de krant. Daarna was de topscoorder aan de beurt. Lang stonden 5e elftalspeler Marcel de Bruijn en dames-speelster Mariska van Dijken samen bovenaan met 22 doelpunten. In de laatste wedstrijd schoot Mariska er nog drie in en werd zo terecht Topscoorder van het Jaar. Er restte nog één prijs: De vrijwilliger van het Jaar. Voorzitter Eli van Berkel roemde allereerst de enorm grote groep vrijwilligers die FIT Boys heeft, 247 totaal  op een ledenbestand van 452. Geweldig! Wie alle teams altijd in keurig verzorgde tenues ziet lopen met een net vol ballen en een waterzak, zal zich niet altijd beseffen dat daaraan een hoop werk vooraf is gegaan. Daarvoor heeft FIT Boys een materiaalman rondlopen die met een niet aflatende inzet het materiaal van de vereniging week in week uit voor elkaar heeft en maakt. Meer dan terecht werd Harm Meijering Vrijwilliger van het Jaar.

Vervolgens werd de BBQ/BBC geopend en kon er onder het genot van een hapje en een drankje nog even bijgepraat worden. Al met al een zeer gezellige en goed georganiseerde familiedag. Complimenten aan alle vrijwilligers en het kantinepersoneel die deze dag mede-mogelijk hebben gemaakt. 

Free Kick Competitie

Zo vader, zo zoon

Dreumesvoetbal
Ondertekening contracten & prijswinnaars kaarten

Verenigingsprijzen

Jeugdspeler van het Jaar

Corneel van Ede

Speler van het Jaar

Gert Pronk

Oogklep

Rick Molema

Erik Jans Bokaal

Maurits Beuling

Topscoorder van het Jaar

Mariska van Dijken

Vrijwilliger van het Jaar

Harm Meijering

De Webmaster.

<<<TOP>>>

30 mei 2009

FIT Boys F1 pakt kampioensschaal!

Beilen – Zaterdag 30 mei moesten de Wim Stevens Administratie & Belastingadviesbureau-equipe aantreden voor hun laatste wedstrijd tegen Beilen F3. En FIT Boys F1 kon kampioen worden en dat was te merken. Er was sprake van wedstrijdspanning, maar dat speelden de spelers gedurende de wedstrijd van zich af.

FIT Boys F1 won met 5 – 1, al was de start moeizaam. Eerst kwam F1 met 0 – 1 achter, maar dat maakten ze ruim goed. Onder grote publieke belangstelling werden de spelers en begeleiders in het zonnetje gezet. Uiteraard mochten de echte kampioensmedailles niet ontbreken. FIT Boys F1 werd ongeslagen kampioen, scoorde 69 keer en kreeg er maar 6 tegen.

Op de foto staan (in willekeurige volgorde): Maikel Hummel, Johan Vriesema, Owen v/d Werff, Kevin Kooistra, Niels Janssens, Tim van Geest, Xander Kollmer, Marcel Mellema, Justin Kerssies, Kevin Douwsma. Op de foto ontbreken trainer Kevin Eising en leiders Rob Janssens en Rene Bening (foto: FIT Boys).

Foto-impressie (met dank aan Sietse Douwsma en Maurits Beuling):

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 4 wint laatste wedstrijd van het seizoen.

Onder de noemer "dat kunnen wij ook", vallen de prestaties van het 4e team gelijk (bijna) als van het 5e team. Het vierde team is voor de tegenstander een geduchte tegenstander geworden tijdens de tweede seizoen helft, aangezien er op zijn "engels" gebikkeld en gespeeld word. Een strijdbaar en hecht collectief (team) die punten van hoger geklasseerde teams "pakt".

Het 4e heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen van noordseschut,op een zon
overgoten noord west was de uitslag naar 90 minuten 5-2. Scoreverloop:

1-0 remco lubberts
2-0 anne wyrdeman
3-1 eddy weurding
4-1 berjon groenink
5-2 alex de jonge

de 5-2 van alex was de mooiste goal van de middag, met een rush van eigen helft dwars door de verdediging van n-schut werd de bal koel achter de keeper geschoten.

Leiders FIT Boys 4.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

60 vrijwilligers klussen tijdens Doedag op Noord-West.

Beilen – 30 mei stond de vv Beilen en cvv FIT Boys Doedag op sportpark Noord-West gepland. Er waren heel wat klussen te doen, zoals vaste doelen nakijken, plaatsen van afrastering tussen het fietspad en parkeerplaats en de jeugdvelden, het schoonmaken van de reclameborden en kleedkamers schoonmaken. Zo rond de 60 vrijwilligers van beide verenigingen gingen zaterdagochtend vroeg aan de slag en rond het middaguur konden de meeste klussen al worden afgerond. Al met al weer een zeer succesvolle dag. De beide Beiler voetbalverenigingen weten met vereende krachten hun sportpark zodoende (bijna) volledig in eigen beheer te onderhouden. Iets om trots op te zijn.

Hier worden afrastering geplaatst tussen het fietspad en parkeerplaats en de jeugdvelden (foto: FIT Boys).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________