KNVB Competitie-indeling H O O F D S P O N S O R E N Coach vh Jaar, subleague FIT Boys
Slofstra Assurantiën & Van Berkel Adviesgroep

<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf juli 2006)

heden t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

28 oktober 2006

FIT Boys speelt meer dan verdienstelijk gelijk tegen nr 4 Drenthina (0 - 0).

(foto's: Philippe Karhof)

De Slofstra-/Van Berkel-mannen reisden deze zaterdagmiddag af naar Emmen om tegen Drenthina te spelen. Dylyp Dijkema zou zich deze middag ontpoppen als man van de wedstrijd. In de eerste helft was Drenthina beter, maar had FIT Boys de beste kans. Uit een voorzet van Dylyp vanaf rechts kon zijn broertje Robbert net niet scoren. Bij het scheiden van de markt ontstond er voor het doel van FIT Boys-keeper Erik Bos een scrimmage. Drenthina wist hieruit net niet te scoren. Zo bleef net 0 - 0, maar was het allerminst een saaie wedstrijd. Scheidsrechter Gils uit Winschoten floot voortreffelijk.

FIT Boys had deze middag geen makkelijke opdracht, namelijk punten pakken tegen nummer vier Drenthina. Drenthina heeft spits Jeroen Scheper, dit seizoen al weer goed voor zes doelpunten. Hij moest het deze middag afleggen tegen de ijzersterke verdediging van FIT Boys. Hoewel Drenthina de eerste twintig minuten het initiatief had, kwamen daar geen echte 100% kansen uit. Vervolgens ging ook FIT Boys zich meer met het spel bemoeien. Door afwezigheid van Ronald van Waardhuizen speelde trainer/coach Jan Smid met twee spitsen. Elwin Dam was 's ochtends geland op Schiphol en bleef de hele wedstrijd aan de kant. Eén vaste waarde was wel van de partij, de onvermoeibare en ook technisch goed onderlegde Dylyp Dijkema. Hij ontpopte zich deze middag tot beste speler aan FIT Boys-kant en wellicht ook wel als Man van de Wedstrijd. Hij was het ook degene die er vandoor ging op rechts en een puntgave voorzet afleverde. Broertje Robbert kwam net een teenlengte te kort om de bal binnen te werken. Anders was de stand 0 - 1 geworden en had Drenthina nog een moeilijke tweede helft beleefd.

De tweede helft was er wel sprake van goed voetbal van beide zijden en zo ontstond er zeker een amusant schouwspel, maar kansen ontstonden er bijna niet. Opvallend was nog het inbrengen van Mark Seubring. Na zijn botsing in de wedstrijd tegen ONR mist hij drie tanden, maar liet deze middag zien dat je ook dan prima tegen een bal kunt trappen. Mark speelde de laatste tien minuten mee en maakte ook de scrimmage voor het doel van FIT Boys-doelman Erik Bos mee. Hoe de bal ook caramboleerde tussen de diverse benen, hij verdween uiteindelijk niet in het doel. Zo eindigde deze door scheidsrechter Gils uit Winschoten prima gefloten wedstrijd in 0 - 0. Daar waar dergelijke wedstrijden meestal saai zijn, was daar deze middag geen sprake van.

Volgende week ontvangen de Slofstra-/Van Berkel-mannen op sportpark Noord-West om 14:30 uur medelaagvlieger SVN'69.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 verliest van ACV 3 (2 - 1), het 4e verliest en het 5e speelt gelijk.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij ACV 3 en verloor met 2 - 1, daar waar volgens Rene 'Pietje' Bening een gelijkspel verdient was geweest. De drup en de neus was van toepassing op de Britstra-mannen. FIT Boys 4 speelde thuis en verloor kansloos met 0 - 5 van VEV'67 5. FIT Boys 5 speelde op sportpark Noord-West met 2 - 2 gelijk tegen BSVV 3. De Ge-Ja-mannen namen een 2 - 0 voorsprong, onder andere door een doelpunt van Gerard Schans. BSVV 3 beschikt over een sterke ploeg en kwam knap terug tot 2 - 2.

Later (hopelijk) meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Girls DA1 wint bij oude bekende Achilles'94 DA2 (1 - 8).

FIT Girls DA1 moest vanmiddag op bezoek bij oude bekende Achilles'94 DA2. Achilles werd vorig seizoen kampioen en dus dachten de C1000-dames hen niet meer te treffen. Dat gebeurde dus wel omdat ook FIT Girls DA1 promoveerde.

Marianne schreef over de wedstrijd:

De dames hebben inderdaad tegen een oude bekende gevoetbald! Er werd met 1-8 gewonnen! Doelpunten van Marije 3x, Marianne 2x, Junghye 1x, Jenny 1x en Rianne 1x! Volgens Achilles hadden zij ons wel ingemaakt als ze compleet waren! Hier waren wij niet van overtuigd! En het is ook niet gebleken! Na een zeer slordige eerste helft waarbij wij niets moois lieten zien gingen we met 3-1 de rust in! Dit was het enige positieve! De tweede helft was aanzienlijk beter en het resulteerde in de uitslag 1-8! Heerlijk weer drie punten! Erik Jan was vandaag voor het laatst bij ons als leider/trainer! Kleis gaat nu met ons verder! EJ bedankt!!!!!!! en succes met je zaak in Ommen!!!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

MC1 boekt een redelijk resultaat tegen de koploper Achilles.

Fit Boys MC1 ging zaterdag op bezoek bij koploper Achilles MC1 uit Assen. Een wedstrijd waarin veel strijd zat en waar een redelijke kwaliteit op de grasmat werd gelegd. Een zeer goede eerste helft en een wat  rommelige tweede helft. Het gaf uiteindelijk een geflatteerde (Martin D) uitslag van 7 – 1  te zien.

Met de gebruikelijke doelstelling om veel te leren van elke wedstrijd  en veel plezier aan het spelletje te beleven begonnen we aan de wedstrijd. De meiden wisten dat we tegen de koploper moesten spelen. Dit gaf waarschijnlijk een extra dimensie aan de meiden. Het eerste wat gelijk op viel was de strijd die meisjes leverden. Het werd een gelijk opgaande strijd waarin Fit Boys zeker niet de mindere was. De meiden begonnen er zelfs in te geloven. “Wie weet valt er wel wat te halen hier in Assen” Er werd in de eerste 20 minuten niet gescoord.

Toen leek het even op dat het mis zou gaan. Achilles werd sterker en scoorde de 1 – 0. Niets was minder waar. Fit Boys zette de schouders er onder en wist zowaar binnen 5 minuten de gelijkmaker te scoren. Het geloof in meer werd omgezet in nog meer kansen. Helaas geen doelpunten. Ook hier gold de oude voetbalwet”Wie zelf niet scoort, dan doet de ander het wel.” Fit Boys had veel krachten verbruikt in de eerste helft. Achilles wist hierdoor in de laatste 5 minuten voor rust met hun ervaring goed gebruik van te maken. Ze stelden zo voor rust de zege in deze wedstrijd veilig. Ruststand 5 – 1. In de rust een coach die heel enthousiast de meiden voorhield dat er nog niets verloren was en dat we met de zelfde inzet het Achilles nog best lastig konden maken. We zagen  in de tweede helft een spelbeeld waarin Fit Boys  veel inzet toonde en het Achilles best moeilijk maakte. Even leek het er op dat we terug konden komen. Twee mooie kansen. Helaas niet benut. Ook Achilles kreeg kansen en gingen daar zeer slordig mee om. Toch wisten ze er nog twee te benutten. Eindstand 7 - 1.  Wat leerden we vandaag. Dat met snel samenspel en goede passing er best kansen komen. Hierdoor kon wederom Rosalie Bouma een prachtig doelpunt maken. Dat als we kort op de man verdedigen de aanvallers bijna geen kansen krijgen. Dat bij spelhervattingen bewegen en vrijlopen heel belangrijk is. Dat we geen angst voor een (betere) tegenstander hoeven te hebben. Wie weet kunnen we met deze wetenschap er zaterdag tegen BSVV een nog beter resultaat neer zetten. Succes.

Johan Boer. 

<<<TOP>>>

21 oktober 2006

Sponsor Britstra/Marloes Fotografie zet diverse elftallen op de foto.

(foto's: Fotoplus Britstra/Marloes Fotografie en Maurits Beuling)

Tijdens de clinic van Heerenveen op 20 september, maar ook daarna heeft  sponsor Fotoplus Britstra/Marloes Fotografie diverse elftallen op de teamfoto gezet. Al deze foto's zijn te bewonderen onder Senioren, Junioren of in het Fotoalbum van het menu.

Bij de jeugd van FIT Boys is een unieke situatie ontstaan. Zowel de D-, de E- als ook de F-pupillen worden allen gesponsord door Wim Stevens Belasting en Adviesbureau. Voordeel hiervan is dat de shirtjes tussen de diverse leeftijdsgroepen uitwisselbaar zijn. Zijn er een bepaald moment meer E-pupillen dan F-pupillen dan gaan de shirtjes gewoon mee met de  spelertjes. 

Afgelopen zaterdag 28 oktober kregen de eerste spelertjes van sponsor Wim Stevens van Wim Stevens Belasting en Adviesbureau de teamfoto uitgereikt. In de envelop zat ook nog een kleine verassing: een pols-/zweetbandje in FIT Boys-kleuren. De jeugdspelers van de D-, E- en F-pupillen die nog geen teamfoto hebben ontvangen zullen deze via hun leiders/trainer ontvangen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

21 oktober 2006

Slechts zes wedstrijden, FIT Boys C1 en F1 bekeren door.

De 'Meiden van C1000' (De Wit is geen eigenaar meer) moesten deze zaterdagmiddag voor de beker tegen Oerterp DA1. Ze gingen behoorlijk de zogezegde bietenbrug op. Er werd met maar liefst 1 - 10 verloren van deze Friese dames en het bekeravontuur is daarmee voorbij. Verder speelden 's morgens FIT Boys F1 en Noordwolde F1 en FIT Boys E2 en Witteveense Boys F1 voor de competitie tegen elkaar. FIT Boys D1 en Beilen D1 speelden een oefenwedstrijd. FIT Boys C1 had een heuse bekerwedstrijd en er werd knap gewonnen met 1 - 2 van Nieuw Roden C1. Tristan Haurissa zei hierover: 

Fit Boys C1 door in de beker

In een spannende wedstrijd wist Fit Boys C1 in en tegen Nieuw Roden te winnen met 1-2. Julian Boom en Leon Timmerman waren de doelpuntenmakers. Het was een echte bekerwedstrijd waar veel spanning in zat.

FIT Boys 1 speelde een oefenwedstrijd tegen de zaterdagafdeling van Smilde'94. Het werd een duidelijke 3 - 0. Wie, wat en waar is niet bekend.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

19 oktober 2006

Ledenvergadering FIT Boys met de nodige bestuurlijke wisselingen.

Donderdag 19 oktober was de jaarlijks terugkerende ledenvergadering van FIT Boys. De nodige onderwerpen kwamen aan bod, waaronder diverse bestuurlijke wisselingen. 

Voorzitter Johan Koster opende de vergadering en nam het woord. In zijn verhaal passeerden tal van zaken de revue. de sponsoren en vrijwilligers (de vrijwilligersavond) werden bedankt en ook het realiseren van de nieuwe keuken door vrijwilligers werd genoemd. Daarnaast heeft FIT Boys het qua scheidsrechters meer dan voortreffelijk voor elkaar. FIT Boys telt maar liefst 16 scheidsrechters in opleiding en dat is uniek te noemen. Kleis Lageveen heeft hierin veel gedaan. Ook de clubbladredactie werd bedankt. Hans Leegstra, Remco Lubberts en distributeur Martin Datema zorgen week in week uit dat het clubblad bij iedereen op de mat valt. Vrijwilliger van het Jaar Ab Sanders en de donderdagochtendploeg werden geroemd om het vele werk dat zij verrichten. Ondanks de vele vrijwilligers heeft FIT Boys nog wel vacatures, namelijk Sponsor-/PR-zaken, kantinepersoneel en jeugdleiders. Dus wilt u iets betekenen voor uw club of de club van uw zoon of dochter, meld u dan aan kantinemedewerker of als jeugdleider. Vervolgens kwamen de prachtige nieuwe shirts ter sprake, een shirt waar de leden trots op zijn en waar de tegenstanders met jaloezie naar kijken. De kledingcommissie met daarin Altjo Pot, Theo de Wit, Harm Meijering en Eli van Berkel hebben uitstekend werk verricht en ook alle shirts zijn door inspanning van het bestuur voorzien van een sponsor.  

Daarna volgde het onderwerp Locale Overheid. De privatisering van het sportcomplex zal in de verre toekomst concrete vormen gaan krijgen. De Gemeente Midden-Drenthe heeft daarin nog geen stelling genomen. Een sportnotitie met daarin het beleid hierover is het huiswerk wat de gemeente nog heeft. De regelmatige overleggen met het stichtingbestuur en de buurman vv Beilen verliepen uiterst ontspannen en resultaatgericht. Heikel punt voor beide steeds groter groeiende verenigingen blijft de kleedkamercapaciteit. De beide besturen volgen hierin een twee sporenbeleid, namelijk het wijzigen van aanvangstijden van jeugdwedstrijden en een onderzoek naar het permanent uitbreiden van de kleedkamercapaciteit. De zorg zal alleen maar toenemen nu FIT Boys ook afgelopen seizoen weer behoorlijk gegroeid is en met de nieuwe wijk Nagtegael er weer de nodige jonge aanwas aan zit te komen. Ook is afgelopen seizoen het contract met eerste elftal trainer Jan Smid met één jaar verlengd. Voor de tweede selectie is Jan Jonink benoemd als trainer en hij doet het samen met de Britstra-mannen verrassend goed. Ook met derde en vierde elftaltrainer Kleis Lageveen en vijfde elftaltrainer Jan Götz zijn de onderhandelingen succesvol verlopen.

Wim Stevens gaf vervolgens een heldere uitéénzetting van de resultatenrekening en de balans van FIT Boys en het positieve resultaat waarmee geëindigd is. Kortom, een goed financieel jaar en FIT Boys beschikt over voldoende reserves om verwachte en onverwachte toekomstige uitgaven op te kunnen vangen. Ook  kwam de contributieverhoging, op basis van het prijsindexcijfer van het CBS, aan bod en werd door de vergadering goedgekeurd (kijk voor de bedragen op de Algemene pagina). De kascommissie, Ronny Koeling, verleende  decharge aan het bestuur. Dat wil zeggen dat door decharge te verlenen de verantwoordelijkheid over het betreffende boekjaar bij het bestuur weggehaald wordt en bij de leden komt te liggen. Dit om te voorkomen dat het bestuur tot in lengte van dagen verantwoordelijk blijft voor het gevoerde financiële beleid.

Vervolgens ging Johan Koster over op de bestuurswisselingen. Ook de nieuwe bestuurspost Activiteiten kreeg aandacht en uitleg. Het onvermijdelijke onderwerp moest aangesneden worden: Het afscheid nemen van voorzitter Johan Koster, bestuurslid zaalzaken Joop de Jonge en bestuurslid Technische Zaken Bert Oosterhof. Allereerst gaf Johan aan dat hij gezien zijn privé situatie (jonge gezin en eigen bedrijfje) een keuze moest maken. Een moeilijke keuze die uiteindelijk resulteerde in het aankondigen van zijn aftreden. Drie jaar geleden volgde hij Leon Elders op en merkte vooral in die drie jaar dat het sociale aspect ons nog meer dan het sportieve aspect bindt. er heerst een geweldig familiegevoel binnen de vereniging (door sommigen het Tros-gevoel genoemd) en daar mogen we meer dan tro(t)s op zijn. Vervolgens was het tijd voor het afscheid van Joop de Jonge. Joop was ook jaren sponsor met zijn DA en heeft ook jarenlang de bestuursfunctie Zaalzaken vervuld. Hij gaat met pensioen zowel zakelijk als ook binnen FIT Boys. Tijd om zich terug te trekken. Joop was een bestuurslid met rust, maar wel met op de juiste momenten het nodige tegengas. Joop ontving uit handen van Johan bloemen. Daarna volgde Bert. "Je bent als een broer voor mij, soms verwisselden mensen ons", opende Johan zijn verhaal over Bert om daarmee de goede band tussen beide te accentueren. Samen waren ze jeugdleider, zaten in het jeugdbestuur en als bestuurslid TZ maakte hij vele trainers mee. Vaak hadden hij en Johan verhitte discussies, maar als de deur van de bestuurskamer achter hen werd dichtgetrokken dronken ze als kameraden een biertje aan de bar. Ook Bert ontving bloemen. En toen was Johan Koster aan de beurt, het onvermijdelijke moment was daar. Nog één keer konden de aanwezige leden lachen om zijn komische verspreking: "Met pijn in mijn hart geef ik de voorzittershamer aan Eli van Berkel", daarmee natuurlijk doelende op zijn eigen  gevoel en niet op de capaciteiten van Eli. De voorzittershamer ging uiteraard over naar Eli. Even was er een moment van emotie bij Johan, ook toen Eli Johan nog roemde om zijn familiare manier van het uitvoeren van de voorzittersfunctie. Eli sprak enorm veel waardering uit en Johan ontving bloemen. Vervolgens dankte ook nieuwbakken voorzitter Eli van Berkel Joop de Jonge, Bert Oosterhof en Johan Koster met een cadeau. 

Daarna was het tijd voor de nieuwe bestuursleden. Erik Weurding zal de functie Zaalzaken op zich nemen. Bart Ludwig zal uitvoering gaan geven aan de post Technische Zaken en als  laatste werd Johan Boer het eerste bestuurslid dat de post Activiteiten op zich zal nemen. Na een korte voorstelronde van alledrie aan de aanwezige leden volgde applaus.

Na de rondvraag sloot Eli van Berkel om 21:25 uur de vergadering en kon er onder het genot van een drankje nog even nagesproken worden met de aftredende en aantredende bestuursleden. Onderstaand een foto impressie.

Na de vergadering had er een tweegesprek plaats met de voorzitter die afscheid nam en de nieuwe voorzitter.

Johan Koster

Wisseling van de wacht

Eli van Berkel

Overdracht van de voorzittershamer

Een tweegesprek met de oude FIT Boys-voorzitter Johan Koster en de nieuwe FIT Boys-voorzitter Eli van Berkel. Aan beide vragen van gelijke orde, met van beide antwoorden die hun stijl misschien deels verraden.
Hoe ziet jouw FIT Boys-bestuursloopbaan er uit? Hoe ben jij betrokken geraakt bij FIT Boys?
Na het jeugdtrainersschap volgde de functie van secretaris in het jeugdbestuur, maar al snel viel de functie van jeugdvoorzitter vrij en die heb ik 11 jaar vervuld. Vervolgens de stap naar het hoofdbestuur gemaakt en na het vertrek van Leon Elders de voorzittershamer overgenomen. Totaal heb ik 17 jaar in het hoofdbestuur gezeten, want ook als jeugdvoorzitter heb je zitting in het hoofdbestuur. Door toedoen van mijn zoons Bas en later Tom kwam ik bij de club. In 1986 ben ik jeugdvoorzitter geweest en in 1988 zat ik in de clubbladredactie. Daarna heb ik andere sociale vrijwilligersbezigheden gedaan buiten FIT Boys. Maar na het overlijden van mijn zoon Bas, ben ik minder intensief met mijn bedrijf bezig gegaan (niet meer van 08:00 tot 23:00 uur) en wilde weer iets betekenen voor de gemeenschap en dat werd eerst Algemeen Adjunct bij FIT Boys en nu dus voorzitter. 
Je bent één van de jongste FIT Boys-voorzitters. Heeft je dat voor- of nadeel opgeleverd? Je komt in een goeddraaiende vereniging. Welke doelen wil jij nastreven met de club?
Inderdaad één van de jongsten, mijn eigen vader Jan Koster was nog jonger. Hij was al voorzitter op zijn tweëndertigste. Naar buiten toe liep ik nooit te koop met mijn voorzitterschap en heeft het me dus geen voor- of nadeel opgeleverd. Binnen de vereniging stond ik misschien door mijn leeftijd meer tussen de leden. Zonder het plezier en het familiegevoel te verliezen, zou een stapje hoger met het eerste elftal mooi zijn. Maar, en dat wil ik uitdrukkelijk vermelden, met eigen jeugd en niet met betaalde spelers van buitenaf. Daarvoor zal het vier jaren plan van de Technische Commissie geschreven worden.
Op welke taken, werkzaamheden, mijlpalen kijk je met plezier en trots terug? Welke taken als voorzitter lijken jou leuk?
De vrijwilligersavonden, het binnenhalen van de nieuwe sponsoren en de nieuwe shirts. Maar ook de kantinecommissie. Er zat de klad in en ik heb dat naar mij toegetrokken en er weer nieuw leven ingeblazen. Dat blijft voor mij wel een paradepaardje. Geen van de taken. Dat wil zeggen, ik heb mij tot doel gesteld enige jaren geleden om mij nuttig te maken binnen de kleine gemeenschap die Beilen toch is. En omdat ik bij FIT Boys een warm gevoel krijg, wil ik mij verdienstelijk maken voor deze club in dit geval als voorzitter.
En op welke kijk je met minder plezier terug? Zie je ook tegen bepaalde taken op?
Het feit dat ik niet altijd mijzelf kon zijn. De leden kijken toch anders naar je als voorzitter en hier moet je rekening mee houden. Ook het ontvallen van diverse leden, is mij zwaar gevallen al heb ik dat op een zo waardig mogelijke manier proberen op te pakken en te benaderen. Nee, niet echt. Ik heb al vele jaren mijn eigen bedrijf en kom in mijn werk allerlei situaties tegen. FIT Boys is ook een klein bedrijfje en ik denk dat ik met alle taken wel uit de voeten kan. 
Blijf je nog betrokken bij de club en gaan we je nog bezig zien op het veld? Ben je ooit actief voetballer geweest?
Ik blijf meedraaien als bestuurslid van dienst en ik zal mijn kantinediensten blijven draaien. Ook ga ik een rentree op het veld overwegen, wellicht met mijn 'broer' Bert (Oosterhof) samen in het vierde. Ja, bij buurman Beilen in 1984 in de veteranen, maar daarna niet meer. Kort daarna kwam FIT Boys in beeld en daar  heb ik tal van bestuurs-/vrijwilligersfuncties vervult.
Tot slot, wat zou je Eli van Berkel nog mee willen geven als nieuwe voorzitter? Als laatste, welk compliment wil jij Johan Koster maken over zijn afgelopen voorzitterschap?
De goede familiare sfeer binnen FIT Boys is belangrijker dan de prestaties, dat moet Eli altijd in het achterhoofd houden. Ik denk dat Eli het goed gaat doen, hij is een perfecte voorzitter voor de club. Hij heeft zich altijd actief opgesteld, niet alleen de laatste 3 jaar maar ook al die jaren daarvoor. Hij is heel sociaal en heeft het familiegevoel altijd uitgedragen. Johan is altijd gedreven geweest en nam zonodig zelf taken op zich. Een echte verenigingsman.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

18 oktober 2006

FIT Boys treft o.a. bekende De Weide en buurman Beilen in Protos Weering Toernooi.

Woensdag 27 december 2006 start het prestigieuze Protos Weering Toernooi weer met de voorrondes. Uiteraard doet FIT Boys ook weer mee en vanaf 17:30/18:00 uur spelen zij in de Drenthehal tegen 3e klassegenoot De Weide, buurman vv Beilen, Dwingeloo en Witteveense Boys.

Mocht FIT Boys zich plaatsen voor de kwartfinales dan spelen zij zaterdag 30 december wederom. De halve finales zijn zaterdag 6 januari 2007, de tussenronde woensdag 10 januari 2007 en de finale uiteindelijk zaterdag 13 januari 2007.

Voor meer informatie en alle andere poule-indelingen, kijk op www.vvprotos.nl

De Webmaster.

<<<TOP>>>

14 oktober 2006

FIT BOYS BEDANKT

Dat niet altijd de prestaties in het veld het belangrijkste is bij een voetbalspelletje werd afgelopen twee weken weer eens heel duidelijk. Bij aankomst op het parkeerterrein moesten de leiders van de MC 1 van v.v. Tolbert constateren dat de kledingtas nog in de kantine van v.v. Tolbert stond. Één  leiders ging terug ( 130 km .) en de andere probeerde in de bestuurskamer de Jeugdvoorzitter te pakken te krijgen met de vraag:  “kunnen jullie voor een reserve tenue (broeken en shirts) zorgen”. Binnen 5 minuten was het geregeld (Heren 1 reserve tenue), echt super Arjan. En vandaar onze hartelijke dank namens alle meiden en leiding aan: de Sponsoren van Fit Boys Heren 1, de Jeugdvoorzitter en niet te vergeten de leider van de MC 1 meiden, die uiteindelijk de wasbeurt op zich nam.

En zo zie je maar weer dat de overwinning van de MC 1 meiden van de v.v. Tolbert op het leuke meiden team van Fit Boys,  toch een beetje in de schaduw kwam te staan, na dit prachtige “spelletje” tussen het kader van Fit Boys en V.V. Tolbert.

Coördinator Dames/meiden  

V.V. Tolbert

Piet Kiemel.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Meer dan terechte overwinning Slofstra-/Van Berkel-mannen.

Beilen - FIT Boys ging deze zaterdagmiddag de strijd aan met oude bekende Angelslo uit Emmen. Beide teams zijn meestal behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar daar was deze middag geen sprake van. FIT Boys was op alle fronten beter en had met rust als met 3 - 0 voor kunnen staan. Het was slechts 1 - 0 door Dylyp Dijkema. Jarige job Robbert Dijkema scoorde halverwege de tweede helft de 2 - 0. Angelslo probeerde nog wel wat, maar het lukte deze middag niet bij de mannen uit Emmen. De drie punten werden dankbaar in ontvangst genomen door de FIT Boys-equipe.

Het is week in week uit genieten van de jonge FIT Boys-ploeg. Deze middag was de  gemiddelde leeftijd bij aanvang 23 en na negentig minuten 22,6. Met veel strijd en beleving, maar zeker ook met de nodige techniek vecht de ploeg voor wat ze waard is. Achterin verdedigen de neven Ruud en Tim Seubring (beide 19 jaar) met verve. Op het middenveld demonstreert de pas 17 jarige Elwin Dam wekelijks zijn oogstrelende techniek. Voorin verricht Robbert Dijkema (20 jaar) de nodige arbeid en pikt zijn goaltje  mee. En dat gecombineerd met routine en de steeds ruimere ervaring van de rest van de ploeg, maakt dat FIT Boys een ploeg voor de toekomst heeft. Deze zaterdag kwam hoogvlieger SC Angelslo op bezoek, maar kwam er deze middag niet aan te pas. FIT Boys was op inzet, kracht en techniek de bovenliggende partij. En dat terwijl Angelslo veel meer ervaring op de mat bracht. Bij rust had de stand eenvoudig 3 - 0 kunnen zijn, maar de vizieren van Alfons Pot en Edwin Roijinga stonden niet scherp. Die van Dylyp Dijkema wel en zo kwam FIT Boys op een meer dan terechte voorsprong.

Ook de tweede helft bleef FIT Boys de bovenliggende partij. Angelslo bezondigde zich aan te harde overtredingen op de jonge FIT Boys-benen. En dat leverde een aardig aantal gele kaarten op. Daar waar Angelslo op het kaartenvlak goed scoorde, scoorden de Slofstra-/Van Berkel-mannen in het net. Na een zeer goede aanval over meerdere schijven, kon de jarige Robbert Dijkema de 2 - 0 binnenschieten. Alfons Pot had daarvoor linksbuiten Ronald van Waardhuizen aan het werk gezet die zoals te doen gebruikelijk langs zijn verdediger snelde. Zijn lage voorzet kon eenvoudig binnengewerkt worden door Robbert, die dus na zijn broer Dylyp de tweede treffer achter zijn naam kreeg. Op uiterst professionele wijze, met het nodige tijdrekken, werd de wedstrijd uitgespeeld en de o zo broodnodige drie punten aan het totaal toegevoegd. FIT Boys stijgt hierdoor van de tiende naar de achtste plek en na een vrij weekend volgt 28 oktober de uitwedstrijd tegen Drenthina.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Koploper FIT Boys 2 redt het niet  tegen nummer 10 (1 - 1).

FIT Boys 2 was tot vanmiddag 14:30 uur de trotse koploper in de reserve 2e klasse. Ook na 45 minuten werd de eerste plaats geconsolideerd (= vastgehouden/behouden). Maurits van der Hoest was de doelpuntenmaker. In de tweede helft werd er nog één keer gescoord, niet door de Britstra-mannen maar door Hollandscheveld 2. Zo kwam de eindstand op het scorebord en verloor de koploper 2 belangrijke punten. Door afwezigheid van diverse spelers had trainer/coach Jan Jonink ook een basisplaats voor zichzelf in petto. Het mocht niet baten.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Korfbaluitslag voor FIT Boys 5 tegen VAKO 3 (3 - 11).

Met lood in de schoenen toog het vijfde met 60% van zijn selectie naar Vries. Gezien de ranglijst zou het een hele zware dobber worden. Alles bleek minder waar. Binnen 10 min stonden we voor met 3-0. Halverwege was het gezellig thee leuten met 1-8 op het scorebord. Voor de wedstrijd verveelde H Smid ons met allerlei varianten over hoe er gespeeld moest worden. Menigeen raakte daardoor zo van slag dat ze opeens gingen voetballen. Paradoxaal effect zeg maar. Er werd goed gebald. De ene combi nog beter dan de andere. VAKO kreeg voetballes. Nu moet ik wel zeggen dat zij enkele belangrijke spelers misten. De 2e helft was iets minder maar de vermoeidheid sloeg ook toe bij de tegenstanders. Einduitslag 11-3 Richard was de man van de wedstr met 6 stuks Henk 1, Hans 1, Carl 1 en Gerard 2. Zelden een zo opgelucht team gezien.

Andre 'Socrates' v.d. Bos.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Hoe houdt MC1 stand in het voetbalgeweld van de 1e klasse?

Zaterdagmorgen speelden de meiden van Fit Boys MC1 hun zesde wedstrijd. De tegenstander was dit keer Tolbert MC1. De vraag boven dit stukje houdt blijkbaar veel mensen bezig want hij wordt nogal eens gesteld. Blijkbaar dringt het steeds meer binnen de vereniging door dat er naast de dames ook meisjes voetballen binnen de club. En hoe?
Vanaf september spelen de meiden in de 1e klasse tegen allemaal MC1 elftallen. Gelijk ingedeeld worden in de eerste klasse betekende dat we wisten dat we aan de bak zouden moeten. MC1 komt uit in een competitie met elf andere clubs uit de regio. Alle clubs waar we tegen spelen hebben al meerdere jaren ervaring met meisjesvoetbal. We spelen dus ook vaak tegen meisjes die gemiddeld 1 a 1 ½ jaar ouder zijn. We komen speelsters tegen die al 15 jaar zijn. Onze jongste speelster is 11 jaar. Dus hebben die meisjes veel meer voetbalervaring. Fit Boys is nog geen jaar geleden begonnen aan het avontuur. We moeten dus nog veel leren. De meeste van onze meiden hadden nog nooit tegen een balletje getrapt. We zijn nog bezig in het ondiepe en hebben tegenstanders die al een of meerdere diploma’s hebben. Hiervan leer je snel maar toch weet je dat het moeilijk is. Hoe houden we dan toch stand? Door een grote portie inzet en heel veel enthousiasme. Veel lol maken buiten het veld en in het veld geconcentreerd bezig zijn. De meiden zijn zeer leergierig en willen het spelletje leren begrijpen. Ondanks de (grote) nederlagen gaat er bijna nooit iemand chagrijnig naar huis. Ook het trainingsbezoek is zeer goed te noemen. We hebben dan ook als doelstelling om dit jaar het plezier voorop te stellen en ondertussen ook nog wat leren. Ik geef je te doen met een gemiddelde van 9 doelpunten per wedstrijd tegen.
Met nog zestien wedstrijden te spelen is het een doelstelling op zich om niet meer dan 150 doelpunten tegen te krijgen. Martina (de keepster) heeft al een weddenschap lopen.

Vorige week schreef ik dat de meiden van Fit Boys echt los gingen en dat we tegen de berinnen van Tolbert MC1 moesten spelen. Tolbert een club waar maar liefst 125 meisjes voetballen. Een club waar dus vast en zeker ook goede voetbalsters rond lopen. Dat hebben we geweten. Ik schreef vorige week ook dat de berinnen van Tolbert zouden komen. De meiden van Tolbert waren zo ongeveer allemaal rond de 15 jaar. Ze beten zich vast in hun tegenstander. Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd werden we overrompeld door Tolbert. Na 21 seconden stond het 0 – 1. Na een kwartier was het 0 -6. Met een ruststand van 0 – 8 gingen we de kleedkamers in.

Dat we in de rust achterstaan is inmiddels al een gewenning. Toch heerst er een gevoel van ‘hoe kunnen we hiervan leren’. Veel vragen en veel voordoen. Nooit een verkeerd woord. Goed de aanwijzingen van de trainster en/of leiders aanhoren en proberen uit tevoeren in de tweede helft. Die tweede helft verliep in een iets minder tempo. De meiden van Fit Boys konden iets meer in hun spel komen. We mochten zelfs een paar keer op de helft van de tegenstander spelen. Eindstand 0 -14.

We zijn er zeer trots op dat er telkens weer zoveel publiek op onze wedstrijden afkomt.
Ouders, andere jeugdleden(soms hele teams) bestuursleden en zelfs de mensen van de technische commissie heb ik al een paar keer gezien. Kortom er valt natuurlijk ook veel te beleven. Veel doelpunten. Enthousiasme. Inzet. Steeds beter voetbal. Dat is waarmee we stand houden.

Johan Boer.

en

Hallo allemaal,

De wedstrijd Fitboys MC1 – Tolbert MC1 ging wel goed alleen de meiden van Tolbert speelden al 3/4 jaar samen en wij nog maar net dus de meiden van Tolbert waren al op elkaar ingespeeld en wij nog niet.

Maar ondanks dat we met 14-0 hebben verloren ging het wel goed!

We hebben heel veel overgespeeld zoals we  op training hadden geoefend. Maar de volgende 4 wedstrijden worden ook weer hele zware tegenstanders. We leren van deze wedstrijden en het gaat ook steeds beter.

Groetjes Kim Willekes.

<<<TOP>>>

7 oktober 2006

FIT Boys 1 haalt letterlijk en figuurlijk niet ongeschonden de eindstreep (2 - 0).

Na afloop van de zaterdag gespeelde wedstrijd tegen ONR  moesten er in de FIT Boys-kamp om verschillende redenen de wonden gelikt worden. Het meest ernstige voorval was de botsing tussen Mark Seubring en ONR-speler Mark Hoving. Mark werd zodanig geraakt dat  na het stellen van de diagnose hij drie tanden mist. Hij werd in Roden bij de tandarts direct geholpen en kon zaterdagmiddag weer naar huis afreizen. De andere vervelende incidenten bestonden uit drie rode kaarten, waarvan één na twee keer geel, één voor een  reservespeler en één na de wedstrijd. Als laatste konden de Slofstra-/Van Berkel-mannen ook kun wonden likken, omdat ONR met 2 - 0 won door doelpunten van topschutters Bauke Plat en Benny Vogelzang.

ONR en FIT Boys waren in eerdere edities meestal  behoorlijk aan elkaar gewaagd en de wedstrijden waren veelal sportief. Zo begon ook deze editie van ONR - FIT Boys, sportief. FIT Boys begon slap en de eerste tien minuten kreeg ONR via hun goalgetters Bauke Plat en Benjamin Vogelzang een paar opgelegde kansen op de 1 - 0. Na zo'n 15 minuten kon FIT Boys zich ook wat meer gaan bemoeien met het spel en ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Het leek er dan ook op dat beide teams met een 0 - 0 stand zouden gaan rusten, maar ONR kreeg de kans op 1 - 0 van de scheidsrechter. Nadat twee spelers, één van FIT Boys en één van ONR, hands hadden gemaakt ging een ONR speler in de menigte gewillig naar de grond. Een penalty werd gegeven en dit buitenkansje was wel besteed aan topscoorder Bauke Plat (1 - 0).

De tweede helft ontstonden er met name vanuit het FIT Boys-kamp irritaties over het fluiten van de scheidsrechter. Door éénzijdig en warrig fluiten, kreeg FIT Boys het idee de scheidsrechter niet mee te hebben. Halverwege de tweede helft waren de rapen gaar aan FIT Boys-zijde. Dylyp Dijkema kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood. Hier was de bank van FIT Boys op zijn  zachts gezegd niet blij mee en dit lieten reservekeeper Joost van het Reve en trainer Jan Smid ook weten aan het adres van de scheidsrechter. Dit betekende rood voor Joost en geel  voor Jan. Nadat de gemoederen weer enigszins waren bedaard, kreeg FIT Boys zowaar kansen op de 1 - 1. Eerst was het Ronald van Waardhuizen die net te hoog richtte. Kort daarna was het Ruud Seubring die zijn goede schot net naast zag gaan. Toch viel de goal aan de andere kant, in de zevenentachtigste minuut weet de andere topscoorder van ONR, Benjamin Vogelzang, het net te vinden (2 - 0). De scheidsrechter trekt nog tien minuten bij, maar FIT Boys weet geen echte kansen meer te creëren. Na afloop legt aanvoerder Arjan Schepel de scheidsrechter nog eens uit wat een  thuisfluiter is, maar daar is deze niet van gediend en dus krijgt Arjan Schepel ook nog rood. 

De drie punten blijven in Roden, drie rode kaarten gaan mee naar Beilen. Maar wat veel  erger is, Mark Seubring komt zwaar gehavend uit de strijd. Hij mist drie tanden en vanaf  deze plaats wens ik hem veel sterkte. Volgende week komt SC Angelslo op bezoek bij FIT Boys en zijn er drie punten noodzakelijk.   

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 boekt overtuigende 0 - 4 tegen Angelslo 2.

De Britstra-mannen boekten een overtuigende 0 - 4 overwinning uit bij Angelslo 2.  De doelpunten kwamen van Tristan Haurissa (2 keer), de weer fitte Edwin Roijinga en Marijn Stevens.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys DA1 moet stapje hoger pas op de plaats maken (1 - 5).

'De meiden van De Wit/C1000' zijn vorig seizoen ondanks hun tweede plaats gepromoveerd van de 5e naar de 4e klasse. Na vier wedstrijden staan de dames op een keurige middenmootplek, maar hebben ook al tweemaal duidelijk verloren. Zo ook deze zaterdagmiddag tegen NWVV/Titan DA1. Met een 5 - 1 uitslag eindigde de  vijfde wedstrijd deze competitie. Volgens Marianne helaas, volgende week gaat FIT Girls DA1 komt Schoonebeek DA1 op bezoek

De Webmaster.

en

Fit boys dames – NWVV/Titan.

Afgelopen zaterdag moesten de dames 1 weer aantreden op eigen veld. We moesten spelen tegen de van NWVV/Titan uit nieuw Weerdingen. Na het bekendmaken van de opstelling en de warming-up moesten we aan de bak.

Opstelling: Marja in de goal, achterin Anika, Wietske, Ilse en Dominique. Op het middenveld Rianne, Sjung, Peerd en Aline en voorin grote C en Janine. Nousjka stond als enige wissel.De dames uit nieuw Weerdingen zetten vanaf het begin flink druk waardoor al snel het eerste doelpunt viel. 0-1. We hadden het erg moeilijk met hun spel. We waren wat te soft. Waar zij de duels wel aangingen lieten wij dat achterwege. Door hun felle spel volgde dan ook al gauw de 0-2.  Op een enkele schotkans na gelaten hadden wij totaal geen dreiging. Helaas waren een paar schoten op het doel van de tegenpartij niet echt moeilijk te stoppen voor de keepster van hun.

Met deze stand gingen we dus de rust ook in.  Een vrij verhitte trainert vond ons spelniet echt om aan te zien en had dus ook voldoende aandachtspunten waar wij in de tweede helft aan moesten werken. Met deze wijze woorden gingen wij het veld weer op. Alleen grote C. bleef achter in de kleedkamer en ging douchen. Nousjka was haar vervanger. We gingen over op een 4-3-3 systeem in de hoop dat de zijkanten beter werden benut.

De tweede helft begonnen we wel wat feller maar dat resulteerde helaas niet in de gewenste doelpunten.

Nadat een speelster van hun was doorgebroken en alleen op de keeper afging restte Marja niets anders dan haar te vloeren. Tja, de scheids was onverbiddelijk en trok de rode kaart. Wij moesten dus met 10 vrouwen verder.

Sjung ging in het doel staan. Zij mochten de penalty nemen en helaas voor ons was die raak. 0-3.

Het spel werd steeds grimmiger. Rake trappen over en weer maar er werd erg veel toegelaten. Wij begonnen wel feller te worden in de duels maar tot scoren kam het nog niet. Eerst nog weer een doorbraak van de tegen partij. De bal over Sjung heen. 0-4. We hadden de hoop eigenlijk al op gegeven maar ons Peerd kwam toch nog een keer mooi mee naar voren en wist te scoren. 1-4. Op het laatst toch nog weer een tegen waardoor de eindstand op 1-5 werd gezet.

Na de wedstrijd nog een korte nabespreking en Ilse wilde nog graag het woord. Ze vertelde ons dat ze stopt met voetballen bij Fit Boys en in Enschede gaat voetballen. Ilse dank je wel voor je inzet in heel veel voetbalplezier in Enschede!!!

a.s zaterdag spelen wij weer thuis. Ditmaal tegen Schonebeek. De wedstrijd begint om 12.30 uur dus we zien jullie wel langs de lijn!!!

Groeten de Dames .

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 3 probeert 4-3-2 formatie, maar verliest opnieuw (7 - 1).

Het 3de elftal van de cvv FIT Boys heeft wederom verloren!Dit keer vh Asser LTC. Na een zeer geslaagde bruiloft van sterspeler Bart Steenge konden de mannen hun borst natmaken wat een wel wat anders was dan de kelen,die deze middag vooral droog waren!Het spel was de 1ste 30 minuten goed tot zeer goed en dat resulteerde in een 1-1 gelijke stand met vooral veel kansen voor Fit,vooral de spits Harold W had de nodige kansen nodig!Toch was hij de enige speler die deze middag scoorde!Op de rode kaart van Bert doornbos na en de gele kaarten van rene Kamphuis en ondergetekende!Na die rode kaart stortte het elftal in en werd het LTC wel heel erg gemakkelijk gemaakt,mede door toedoen van de zeer zeer slecht fluitende leidsman!Die handsballen van LTC spelers domweg niet zag en van onze mannen wel!Door deze rare beslissingen klopte LTC FIT Boys met 7-1! Volgende week tegen VAKO die samen met de boy's v/h 3de om de rode lantaarn zullen strijden! Dit team zal het zonder ondergetekend moeten doen want die gaat genieten van een wel verdiende vakantie! Jongens bij deze Suc-6!

Rene (pietje) Bening.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys MC1 speelt z’n beste wedstrijden in de regen en FIT Boys F2 pakt 5e overwinning oprij.

Deze week begon de boekenweek met als thema ‘de leeuw is los’. De meiden van MC1 waren zaterdag ook ‘los’ . Geef de meiden een stevig buitje regen met het daarbij behorende natte veld en ze gaan ervoor. Wanneer een leeuw goed los is dan bijt hij zich graag vast in z’n tegenstander(prooi). Fit Boys MC1 liet zaterdagmiddag zien wat strijd is. Ze kropen in de huid van GOMOS MC1.
De strijd Fit Boys MC1 tegen GOMOS MC1. Twee elftallen die allebei voor het eerst als twee echte meidenteams deelnemen aan de competitie. Twee jonge leeuwinnenelftallen die er voor gaan. Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal van een goed fluitende scheidsrechter Ed Sikkema werd er volop gestreden door de 22 meiden op het veld. In de stromende regen werd het grootste gedeelte van de eerste helft afgewerkt. GOMOS legde iets meer ervaring en voetbal op de kletsnatte grasmat. Fit Boys moest het hebben van veel inzet. De eerste helft was dan ook meer dan het aanzien waard. Helaas gingen we de rust in met een 4 – 0 achterstand. In de rust was het een spervuur van vragen aan de voor het eerst in dit seizoen voltallige technische staf. De vragen en opmerkingen werden na rust goed opgepikt en de meiden maakten er een mooie tweede helft van. Resultaat: Een mooie wedstrijd die verloren werd door Fit Boys. Maar het leerproces gaat door. Wat leerden we vandaag? Regen biedt heel veel nieuwe mogelijkheden. Je vast bijten in een tegenstander mag. Een bal goed aannemen is heel belangrijk. Elkaar coachen( iemand aanroepen wanneer je een bal toespeelt) is zeer wenselijk. Wanneer wij de bal hebben moeten we gelijk (door)schuiven naar voren. Niet het koppie laten hangen wanneer je een bal /duel verliest. Heel belangrijk was vandaag dat we elkaar lieten zien dat we een team zijn. We doen het met z’n allen.
Kortom: De leeuwinnen van MC1 zijn goed los en zullen blijven doorbijten. Het lieve kleine konijntje laten we nu achter ons. De volgende wedstrijd gaat tegen de berinnen van Tolbert. MC1. Meemaken? Dat kan. Kom zaterdag naar de arena die sportpark Noord-West heet en kom genieten. Aanvang 10.30 uur. (Misschien regent het wel)

Johan Boer.

en

Zaterdag 7 oktober: HHC D1 - Fit-Boys D1

Zaterdag moesten we om 10 uur aanwezig zijn,  om te voetballen tegen HHC. Toen we daar aankwamen gingen we ons omkleden. De opstelling was.

Doel : Robert-Jan

Verdediging : Ruben Arjan V  Gerald Arjan B

Middenveld :  Niels Rik Rolf

Aanval: Richie Nick D-J

We begonnen we wedstrijd heel slecht naar ong. 2 minuten stond het al 1-0 voor HHC door een heel slap balletje maar ja hij zat erin. Toen 5 minuten later kreeg Fit-Boys een corner hij werd goed voor de goal getrapt door D-J en Nick kopte hem mooi binnen. Niet veel daarna kwam HHC op 2-1 3-1 en 4-1. Toen was het rust.

We begonnen vol goede moed aan de 2de helft. Maar naar een kwartier kwam er een goal door Rolf een mooi balletje over de keeper van HHC. Niet lang daarna trok HHC de wedstrijd naar zich toe door een communicatie fout door Gerald en Robert-Jan. Dus het was 5-1. Niet veel daarna scoorde ze ook nog 6-2. En toen floot de scheidsrechter af. We gingen douchen en weer terug naar Beilen. Volgende week moeten we het opnemen tegen De Griffioen.

Gerald Haandrikman.

en

Fit Boys F2 pakt 5e overwinning oprij.

Zaterdag 7 oktober mocht Fit Boys F2 spelen tegen het altijd lastige LEO F4. Om kwart over acht ging de stoet van 5 auto’s rijdend naar Loon. Eenmaal bij Leo aangekomen, was het snel omkleden, en klaar staan voor de wedstrijd. We hadden geen wissels, dus iedereen moest de hele wedstrijd vol aan de bak. De volgende spelers struunden over het veld:

Mark

Anthony Leon Robert

Thijmen Kevin

Vera   Johan

De scheidsrechter floot, en zo was de wedstrijd begonnen. We begonnen beetje bang aan de wedstrijd. Leo viel de hele tijd aan, maar gelukkig leverde dat geen tegen doelpunten op. Daarna werden wij steeds beter, maar de schoten van Leon, Kevin en Thijmen brachten helaas geen doelpunten voor ons. Het was een spannende wedstrijd. De duels werden veel uitgevochten op het middenveld. Meestal won Fit Boys die. Zo ook een keer voorin. De spelers liepen allemaal op het wel bekenden kluitje, maar deze keer bracht dat voor ons voordelig uit. De bal werd uit de kluts voor de voeten van Kevin gelegd, en die schoot hard raak en was het 0-1 voor Fit Boys! Na dit doelpunt werd Leo nog een paar keer gevaarlijk, maar onze keeper Mark zorgde, zoals altijd, voor de nodige reddingen. En daar klonk dan het fluitje van de scheidsrechter, en dat betekende dat het rust van. Even met zijn allen de kleedkamer in. Lekker een bekertje ranja drinken, en klaar maken voor de 2e helft. Iedereen begreep wat ze moesten doen, en keerden met volle moed weer het veld op. De meegereisde supporters stonden ook weer klaar met een lekker bakkie aan de lijn. Fit Boys begon heel goed. Leon hield alle ballen tegen achterin en Vera en Johan waren nuttig bezig op het middenveld. Na 10 minuten voetballen viel dan eindelijk de bevrijdende treffer. Kevin kreeg de bal van Leon. Nam deze bal aan en schoot hard raak, 0-2. Na de 0-2 waren we helemaal los. De mooiste aanvallen waren te zien zaterdag. Ze speelden goed over en dat is wel een compliment waard! Klasse gedaan F2! Maar helaas veranderde de stand niet op het scorebord. Robert dacht daar echter anders over. Hij begon achter in met een solo, speelt 1 man, 2 man, 3 man uit. Staat alleen voor het doel, maar schiet niet. Eerst moest hij nog even de keeper uitspelen, en scoorde daarna met een strakke schuiver. Mooi gedaan Robert, 0-3. De wedstrijd was hiermee gelopen, ook al scoorde Leo nog wel een de 1-3. De scheidsrechter floot een poosje later af, en wonnen wij ook onze 5e wedstrijd. Volgende week staat Leo F3 voor ons klaar. Dit is een concurrent van ons, dus het zal een spetterende wedstrijd worden. Kom dus allen om 9 uur (voor de echte fans) op de F veldjes, en geniet van dit sterrenteam.

Gegroet,

Kevin Eising.

<<<TOP>>>

30 september 2006

FIT Boys voert score niet op en krijgt deksel op de neus (1 - 1).

Beilen - Een welbekend voetbalspreekwoord was deze middag van toepassing op de wedstrijd van de Slofstra-/Van Berkel-mannen. "Als je zelf niet scoort, valt de goal aan de andere kant'. Na een eerste helft met het meeste balbezit, maar weinig kansen stond het toch 1 - 0 door Robbert Dijkema. In de loop van de tweede helft kwamen er ook wel kansen op de beslissing, maar in plaats daarvan viel de 1 - 1 vlak voor tijd aan de andere kant.

Scheidsrechter De Vries kwam deze zaterdagmiddag niet opdagen bij de wedstrijd FIT Boys - SVM. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de KNVB dit overkomt. Gelukkig kon er na overleg met de betrokken partijen gekozen worden voor een goed alternatief, namelijk KNVB-scheidsrechter Fokkens uit Borger. Hij zou FIT Boys 2 fluiten, maar ging uiteraard op het verzoek van FIT Boys in. FIT Boys speelde de eerste helft op de helft van SVM en SVM was nauwelijks gevaarlijk. Maar ook FIT Boys beperkte zich tot kleine mogelijkheden. Ronald van Waardhuizen was twee keer dichtbij, maar mistte het doel. Zo'n tien minuten voor tijd rijgen de FIT Boys-kansen zich aan één. Tweemaal kan de SVM-keeper redden, de derde maal niet. SVM leidt op het middenveld balverlies en Arjan Schepel schuift mee naar voren. Hij geeft een perfecte bal op Ronald van Waardhuizen, die met een schuiver de keeper probeert te passeren. Robbert Dijkema is er als de kippen bij en werkt de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Na de rust blijft FIT Boys het initiatief houden en na een uur spelen kan Ruud Seubring bijna scoren. Na een goede één-twee tussen Ruud en Elwin Dam kan Ruud door de zestien in. Hij kapt de verdediger knap uit, maar richt te hoog over het doel. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het spel van FIT Boys slordiger en onrustiger. Het team hinkt op twee gedachten. Of doordrukken en de beslissing forceren, of de 1 - 0 vasthouden. De FIT Boys-verdediging blijft bij een aanval vaak hangen en de aanval kan vervolgens steeds geen vuist maken. Trainer Jan Smid wisselt Ronald van Waardhuizen nog voor Maurits van der Hoest. Maar ondanks de wissel dreigt de wedstrijd te kantelen. Het is SVM wat meer balbezit heeft en ook mogelijkheden creëert. FIT Boys beperkt zich tot uitvallen. 

Een paar minuten voor tijd mag Jeroen Boelen het veld ruimen. Eindelijk zijn er weer speelminuten voor Alfons Pot, na een lange blessure. Met hangen en wurgen probeert FIT Boys de drie punten binnen te halen en dit lijkt te lukken. In blessuretijd verzuimt FIT Boys op balbezit te spelen en SVM kan de aanval overnemen. Een diepen bal richting spits wordt gemist door het centrale duo Arjan Schepel en Gerald Roek. Beide proberen nog te corrigeren, maar de SVM-spits lost een geweldig schot. Keeper Erik Bos staat aan de grond genageld en ziet de bal met een prachtige curve in de kruising verdwijnen (1 - 1). De resterende tijd is te kort om nog iets aan deze stand te doen. Ondanks het punt overheerst in het FIT Boys-kamp teleurstelling. SVM is dolgelukkig met het punt. Als je zelf de score niet uitbouwt, kun je de deksel op je neus krijgen en dat overkwam de Slofstra-/Van Berkel-equipe deze middag.

Volgende week gaat FIT Boys op bezoek bij medekoploper ONR.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Zweeloo DA1 - FIT Girls DA1.

Na een zeer slechte eerst helft met een ruststand van 2 -1 achter, hebben de dames uiteindelijk verloren met 6-3De tweede helft geknokt voor wat we waard waren, het was ook beter dan de eerste helft, maar het mocht niet baten. We hebben verloren van een goeie ploeg en van onszelf! Volgende keer beter!!!

Marianne.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 via 1 - 0 naar overwinning tegen fc Meppel 3.

(foto's: Eli van Berkel)

Op de foto staand v.l.n.r.: Jan Jonink (trainer/coach), Sander Stegehuis, Kevin Eising, Raymon Meppelink, Wietze Jonkers, Marijn Stevens, Arjan Snippe. Zittend v.l.n.r.: Maarten  Paping, Rense Oving, Erik Verbeek, Mark Lubberts, Arjan Scheper, Remco Lubberts en Ronny Koeling.

FIT Boys 2 is dit seizoen prima begonnen, met één overwinning en één gelijkspel.

Trainer/coach Jan Jonink was benieuwd of de Britstra-mannen ook tegen hoogvlieger fc Meppel 3 de  goede lijn konden doorzetten. Fc Meppel 3 had in de vorige twee duels de volle buit gehaald.

Ja, was het antwoord. Er werd met 1 - 0 gewonnen en dus blijft de Britstra-equipe het gewoon goed doen.

Later meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

4-4-2-systeem levert GeJa-mannen niets op (6 – 1).

Zit al een poosje te wachten op een prikkelend verslag van Socrates, maar helaas waarschijnlijk is hij nog te zeer aangeslagen. Als nieuwe spits bij het 5e ging hij zeer gemotiveerd het veld in, maar het werd niet wat hij verwacht had. Dit alles had misschien ook te maken met het systeem. Als nieuwe leider ga je wat experimenteren. Het al oude 4-3-3 systeem werd aan de kant gezet en een 4-4-2 systeem kwam er voor terug met als doel verrassing in het spel te krijgen. 2 man die forchecken en 2 man die controleren en bij balverovering als een hazewind de flanken in gingen om de 2 spitsen te bedienen. De zogenaamde "Diabolo variant". Helaas het plan mislukte. ACV stond met de rust met 3-0 voor. Hierna snel teruggegaan naar het vertrouwde systeem maar ook dit bracht geen verandering teweeg. Eindstand 6-1. doelpuntmaker Fit Boys, Gerard Schans. Rest nog beterschap voor Hans en Jan en nog een bedankje aan de sponsor Geert Smit die bereid was om nog 20 minuten mee te voetballen.

Henk Smit (a.i. leider)  

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys F2 Blijft maar winnen!

Zaterdag 30 september gingen de broekies van Fit boys ook weer het veld in. De eerst 3 wedstrijden leverden 9 punten op. De uitslagen hiervan waren: 1e wedstrijd 14 – 1 !! 2e wedstrijd 11 – 1!! en de 3e wedstrijd 1 – 3. Dus vandaag was dus de vraag: Zou er een 4e overwinning bijkomen? We moesten tegen Achilles F7.

De volgende spelers mochten het veld in:                            Mark

                                                                       Anthony         Leon               Robert

                                                                       Thijmen           Ruben             Vera

                                                                                  Kevin              Johan

We hadden geen wissels, dus iedereen moest het tot het einde volhouden. De broekies begonnen goed aan de wedstrijd, Kevin had een paar schoten die naast gingen en Thijmen en Ruben scoorden ook bijna. Toch was het Fit boys die op 1-0 voor kwam door een goed schot van Kevin. Hij had de bal gekregen van Ruben en Kevin prikte de bal achter de keeper. Toen bleef het een poosje 1-0, maar daar dacht Kevin weer anders over. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hard e 2-0 raak. Tot aan de 2 – 0 was Fitboys heel erg goed aan het voetballen. Ook de verdedigers en middenvelders zorgden er voor dat Achilles niet kon scoren. Maar na de 2-0 dachten de jongens daar anders over. Ze dachten dat ze nu al gewonnen hadden maar dat was dus niet zo en kwam Achilles terug en stond het 2-2. Maar vlak voor rust zorgde Ruben gelukkig nog dat het 3-2 voor Fitboys werd. Met een prachtig schot liet hij de keeper kansloos. Het was rust, de jongens konden even wat water drinken wat bij praten en weer met volle moed verder gaan. De 2e helft was rommelig maar ook een leuke helft met veel doelpunten. Achilles maakte al weer snel 3-3.Toen was het voor Leon, Anthony en Robert duidelijk. Die bal mocht er niet meer in en wij moesten scoren gaan. Thijmen, Ruben en Vera hielpen Kevin en Johan mee in de aanval. Wij kregen paar kleine kansjes die helaas er niet in gingen. Maar even later vloog de bal er wel er gelukkig in. Kevin had de bal op de middenlijn en dacht laat ik mar schieten. De keeper van Achilles liet de bal zo onder zijn voeten de goal in rollen 4-3 voor de Boys. Maar zou het dan weer gelijk worden of gingen wij werden met scoren? Gelukkig gingen wij verder met scoren, wederom was het Kevin die de bal goed hard in de kruising punterde, 5-3! Hierna kregen Vera en Thijmen nog kleine kansjes maar hun schoten waren net iets te zacht. Onze keeper Mark had niet veel te doen, maar als hij wat te doen had loste hij dat geweldig op! Klasse Mark!  Toch gaf Achilles niet op. En brachten zij de spanning terug, want zij scoorden de 5-4. Het werd toch nog even spannend, maar daarna was de verdediging weer scherp en gaven zij geen kansen meer weg aan Achilles. Kevin scoorde toch nog de 6-4 voor Fit Boys.

Zo wonnen wij ook onze 4e wedstrijd. De penalty’s werden ook nog gewonnen. Onze keeper Mark hield er veel tegen, maar liet ook wat gaan. Maar daar zei hij het volgende op: ‘Die penalty’s is toch maar voor de lol, dus dan maakt het niet uit of ze erin gaan.’ Zo werd de zaterdagmorgen voor Fit Boys F2 goed afgesloten. Op naar volgende week zaterdag, dan wacht LEO F3 op ons. En hopelijk komt er dan weer een goede score op het scorebord te staan. Maar 12 punten uit 4 wedstrijden is maar 1 woord voor jongens: SUPER!

De trotse leider Kevin Eising (ook namens Maurits, die ook super trots is natuurlijk!!).

en

Fit Boys MC1: Het grote leerproces is begonnen.

Dat de meisjes van Fit Boys MC1 een jaar zullen krijgen waarin veel te leren valt is inmiddels wel duidelijk. Vier wedstrijden gespeeld, stijf onderaan op de ranglijst, veel nieuwe termen horen, strakkere coaching, ervaren tegenstanders, enz. enz.

Ook afgelopen zaterdag toen de meiden op het mooie sportpark “de Hoogspanning” in Assen aantraden tegen FC Assen MC1 bleek dit nog maar weer eens.
Onder leiding van een in Beilen bekende scheidsrechter Bontekoe begon de wedstrijd. Het was warm en het veld was keihard door de droogte.
FC Assen begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Het speelde heel fel. De meiden uit Assen wonnen alle duels in de beginfase.
Fit Boys werd gelijk wakker geschud. Na 20 minuten stond er een 5 -0 stand op het scorebord. Eigenlijk begon de wedstrijd toen pas. Onder aanvoering van een zeer fanatieke Martina die dus al 5 keer moest vissen,werden de meiden op scherp gezet. In eens begon het zowaar te lopen. Er ontstonden enkele mooie combinaties en er werd meer op de helft van de tegenstander gespeeld. Er kwam meer felheid in het spel van Fit Boys. Dit werd beloond. In de 26e minuut kreeg Rosalie B. de bal op het middenveld aangespeeld. Ze begon aan de voor ons inmiddels welbekende rush met de bal. Ze ronde dit prachtig af met een mooi doelpunt. FC Assen was even van slag. Fit Boys ging verder met haar spel. In de rust werd hier zeer geanimeerd over gesproken. De meiden kregen in de gaten dat een stukje felheid in het spel niet onbelangrijk is.
Ook de felheid van de tegenstander en dan met name de felheid met de mond kwam ter sprake. De tegenstander liet nog al eens blijken dat ze het onderling niet altijd met elkaar eens waren. Ook hier leerden onze meiden van. De eerste 15 minuten van de tweede helft lieten de meiden uit Beilen dan ook een stuk werklust zien wat langs de zijlijn niet onopgemerkt bleef. FC Assen moest meer aan de bak. Er ontstond een wedstrijd waarin het spel op en neer golfde. FC Assen wist uiteindelijk door meer ervaring en goed te profiteren van onze fouten de eindstand te bepalen op 9 -1.
Wat hebben wij geleerd van deze wedstrijd:
- De wedstrijd begint gelijk na het eerste fluitsignaal. Iedereen moet dan geconcentreerd zijn.
- Je mag fel op de bal zijn.
- Wanneer de tegenstander met het mondje goed uit de voeten kan, probeer dan niet je concentratie te verliezen. Los het met de bal op.
- Denk er aan welke kant je verdedigt.
- Bij een corner zet de keepster iedereen op een plaats.
- Maak het veld breed bij een doeltrap.
Kortom: Van al deze dingen leren we veel. Het is een proces dat nog lang zal duren maar het begin is er. We gaan hier stug mee door.
Het belangrijkste is (Ik verbaas me elke week weer) hoeveel plezier we in het spelletje hebben. De sfeer in het team is ondanks de grote nederlagen super te noemen.
Hiervan leert iedereen het meest. Een paar vaders die er zaterdag bij waren konden dit bevestigen: “Ze gaat elke week met zeer veel plezier naar de wedstrijden” en “Dit moeten we zo houden dan komt de rest van zelf.”

Johan Boer.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Kaartenhuisformatie FIT Boys 3 werkt niet (0 - 3).

Als er één team binnen de FIT Boys-familie ambities had, dan waren het de Benny Wildeboer-mannen. Er moest meegestreden worden om het kampioenschap. Nu, vier wedstrijden in het nieuwe seizoen, is de doelstelling noodgedwongen bijgesteld: Zorgen dat FIT Boys 3 het degradatiespook snel achter zich laat. 0  uit 4 is gewoon niet goed en volgens de insiders is de kaartenhuisformatie met opkomende natte kranten niet de juiste taktiek.

De Feyenoord-taktiek wil dan vaak beter werken: Mouwen opstropen en bek op het stuur, niet lullen maar poetsen. Zaterdagmiddag tegen Erica 2 zat het er nog niet in. Er werd  kansloos  met 0 - 3 verloren.

Ander vaatje tappen, meer zeg ik niet.

De Webmaster.

27 september 2006

Futsal FIT Boys 1 verliest (7 - 10), Futsal FIT Boys 3 wint (6 - 1).

(foto's: Eli van Berkel)

Vandaag hebben de zaalteams 1 en 3 gespeeld. De Klok Betonboringen-boys verloren met 7 -10. Ging het de 1e helft nog gelijk op (5 - 5), in de 2e helft waren er te veel onnodige fouten en werd er te gehaast gespeeld.

 

De Booiman Tuinen-mannen wonnen met 6 - 1. Er werd rustig overgtikt en er werden goede combinaties in de zaal gelegd. Toch zitten er wel een aantal tussen die niet goed overweg kunnen met de scheidsrechter.

Eli van Berkel.

<<<TOP>>>

23 september 2006

FIT Boys weet weer wat winnen is (0 - 2).

Beilen - De Slofstra-/van Berkel-mannen hadden vorige week tegen koploper De Weide een prima wedstrijd gespeeld. Trainer/coach Jan Smid was benieuwd of de ploeg deze lijn door kon zetten tegen laagvlieger Sleen. Over het algemeen is FIT Boys in de onderlinge confrontaties de bovenliggende partij en dat bleek ook deze zaterdagmiddag. Met een 0 - 2 eindstand en drie punten ging de FIT Boys-equipe weer richting Beilen.

De eerste helft was slecht en er één van de gemiste kansen.  Bij rust had het makkelijk 3 - 3 kunnen staan, maar beide ploegen gingen rusten met 0 - 0. Na de rust zorgden de gebroeders Seubring, volgens NieuwsTV (het zijn overigens neven), wel voor de doelpunten. Ruud verschalkte in de 52e minuut de keeper van Sleen uit een vrije trap met een mooie boogbal. Mark scoorde na slecht uitverdedigen in de 61e minuut de 0 - 2. vervolgens had Sleen pech in de afwerking. Eén keer stond de paal in de weg en één maal tikte keeper Erik Bos een inzet prima tegen de lat.

Uiteindelijk eindigde de strijd in het voordeel van FIT Boys en konden de broodnodige drie punten mee naar Beilen worden genomen

De Webmaster.

Voor u gelezen op de Sleen-site (met dank aan Henk Gommer):

Zat 1 komt er bekaaid af

Sleen zaterdag is er niet in geslaagd om thuis tegen Fit Boys punten te pakken. Na een redelijke eerste helft hadden de Beilenaren slechts één kansje gekregen, ontstaan door een misverstand in de verdediging van Sleen. De rood-witten hadden zeker de mogelijkheid om de eerste competitiegoal te kunnen maken.
De tweede helft was het snel gedaan, een gemakkelijk gegeven vrije bal werd van grote afstand in één keer over de keeper gelobd. Er was toen nog geen tien minuten gespeeld. Fit Boys kreeg daarna meer grip op de wedstrijd en de druk op de goal werd groter en groter. Sleen werkte veel met de lange bal en daar kwam maar weinig uit want alles wat door de lucht ging werd gewonnen door de verdedigers. De 0-2 viel ook in de tweede helft, bij het uitverdedigen in het strafschopgebied veroverde Fit Boys de bal en schoot van korte afstand onder de keeper door.

====tekst programmaboekje ====
Sleen gaat vanmiddag aantreden tegen Fit Boys uit Beilen. Het wordt een duel tussen twee teams uit de onderste regionen van de competitie 3D. Met een loodzware start achter de rug staat Fit Boys op een één na laatste plaats in de competitie. Op zich hebben de Beilenaren het helemaal niet slecht gedaan, vorige week ontsnapte ex-tweede klasser “De Weide” maar nauwelijks aan een nederlaag. Fit Boys kwam in de vierde minuut al op voorsprong door een goal van Jeroen Boelen en hield dit tot ver in de tweede helft vast. De kampioenskandidaat voorkwam een blamage door in de slotfase toch nog een goal bij te schrijven aan “Weider” zijde.
Sleen heeft tegen SVN ‘69 in Nijeveen zich van de goede kant laten zien, tegen een sterkere tegenstander waren in de eerste helft de betere kansen voor de bezoekers. Een aantal 100% mogelijkheden werden door goed keeperswerk en ontbreken van een klein beetje geluk niet benut. Kort na rust was het bij de thuisclub wel raak, een voorzet kwam precies voor de voeten van een Nijevener die van dichtbij kon raakschieten. Het zat er toen eigenlijk niet meer in, echte kansen werden er niet meer gecreëerd en in de slotfase scoorde SVN ‘69 hun verlossende 2-0.
Sleen kan vandaag geen beroep doen op aanvoerder Jaldert Hordijk, verder zijn een aantal afwezig wegens blessures, vakanties en kluswerkzaamheden. Op de lijst staan nu een viertal verassende namen die de selectie weer aanvullen, Jos Bouwes, Herjan Kerkdijk (A-speler), Michiel Oving en Jorbert Ludwig. Het wordt vanmiddag weer alles uit de kast halen en zien waar we uitkomen. Dit gebeurt dan onder toezicht van de pupil van de week:Roy Schepers uit F1. We wensen iedereen een sportieve wedstrijd toe.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Fit-Boys Dames 1 - Wedde Dames 1.

Zaterdag 23 september om 12:30 uur moesten wij “De dames van Fit-Boys” thuis voetballen tegen Wedde DA 1. Deze ploeg had de eerste twee competitie wedstrijden dik verloren dus dit gaf ons natuurlijk al enige hoop op een overwinning. We begonnen met een fanatieke warming-up haha. De trainert riep ons even bij hem en gaf de opstelling door. Er werd deze wedstrijd gevoetbald met een 4 4 2 opstelling. Na deze korte bespreking werd er nog even wat ingetrapt door ons en toen moest het maar gebeuren.

De scheids floot op zijn fluit dus de wedstrijd was begonnen. Wij waren al vrij snel aan de bal en hielden dit goed vast. Hierdoor stonden we dan ook al snel op een 1-0 voorsprong. Grote C kon de bal namelijk zo in het doel trappen doordat Sjungie de bal had afgelegd. We bleven druk zetten en het werd zelfs 2-0 door een slalom actie van die kleine snelle kabouter. De tegenstander had niet veel kans door ons goede spel. Janine had op een gegeven moment  de mogelijkheid om een schot van afstand te nemen en ja hoor de bal zat in het doel 3-0. Dit gaat de goede kant op dachten we met zijn allen. Maar we gingen hierdoor te makkelijk voetballen en ons spel werd langzamerhand slechter. Ons peerd dacht ik moet nu maar eens even in galop gaan en ze kreeg de bal mooi ingespeeld van Janine en ja je raad het al 4-0. Tot aan de rust bleef dit dan ook de stand.

In de rust was de trainert niet echt te spreken. De eerste 20 minuten waren goed maar daarna verzwakten wij. De bal werd niet meer goed ingespeeld, aanname was niet meer goed en ook het coachen naar elkaar toe kon beter. De tweede helft begon en we hadden de speech van de trainert allemaal nog goed in het hoofd. Dus dit moest wel iets goeds beloven. Maar helaas dit gebeurde niet. Het spel bleef slecht en de tegenstander begon kansen te krijgen. Gelukkig was Marja goed bezig en zorgde ervoor dat wij de nul hielden. De doelpunten van onze kant bleven jammer genoeg achterwege. Maar uiteindelijk hebben we ondanks een slechte pot voetbal toch gewonnen. Nu maar weer op naar de volgende wedstrijd a.s zaterdag 30 september  Zweeloo- Fit-Boys.

De Dames van Fit-Boys.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Het verslag van fitboys mc1.

(foto's: Eli van Berkel)

We hebben ons allemaal verzamelt in de kantine. Toen iedereen er was zijn we ons om gaan kleden. Toen zijn we naar het veld gegaan en hebben de warming-up gedaan. Eindelijk de wedstrijd begint tegen marum,we gingen allemaal naar het veld.

De eerste helft verliep goed. We stonden achter met 2-0. We gingen wel een beetje gelijk op. De scheidsrechter floot voor de rust. In de kleedkamer hebben we wat gedronken en wat gepraat. De scheidsrechter floot voor de tweede helft. Die ging goed,het bleef wel gelijk. En toen eindelijk onze eerste doelpunt van het seizoen. De hele wedstrijd hebben we uiteindelijk met 5-1 verloren. De volgende wedstrijd gaan we winnen.

Annemarie.

Meisjes (SparStevens) verliezen na spannende strijd.

Iedere week kunnen wij meer meisjes verwelkomen op het sportpark

Inmiddels zijn er al achttien meisjes actief.

Na een achterstand van 2-0 zag het er nog even uit dat FB de achterstand kon inhalen.

2-1 werd gemaakt en aan de kant klonk een luid gejuich.

Het mocht helaas niet zo zijn en volgende keer wens ik Johan Boer en zijn meiden meer succes toe.

Eli van Berkel.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Benauwde zege FIT Boys 2.

Afgelopen Zaterdag 23 september had het tweede elftal hun eerste uitwedstrijd. Deze uitwedstrijd ging naar promovendus Noordscheschut 3. Voor de wedstrijd was het zaak om daar 3 punten mee te nemen, dan doe je mooi in de top mee zei de trainer. Aangekomen op sportpark de Meulewieke, gingen we naar de kleedkamer toe om ons in het tenue te hijsen. Met de warming-up konden we merken dat het veld aardig hobbelig was, dus er was extra concentratie nodig voor de bal aannames. Om half 3 stonden beiden ploegen klaar, om te beginnen aan deze wedstrijd. Fit Boys kwam goed uit de startblokken, de opbouw van achteruit was er vanaf het begin. En er kwamen meteen 100 procent kansen voor de Britstra mannen. Maar de ballen werden het over geschoten, of de keeper lag in de weg. Daar stelde Noordscheschut weinig 100 procent uitgespeelde kansen tegenover. Onze keeper(t) Mark hoefde eigenlijk maar 1 keer echt handelt omtreden toe hij een bal uit de kruising moest halen. Noordscheschut kwam alleen gevaarlijk voor het doel met standaard situaties, voor de rest kwamen hun spitsen weinig aanbod. Halverwege de eerste helft kwam de 0-1 voor Fit Boys, na een goed lopende aanval benutte spits Kevin Eising de einde van de aanval. Daarna kreeg Fit Boys nog wel wat kansjes maar die bleven onbenut. De ruststand was 0-1  in het voordeel van de mannen uit Beilen. In de rust werd vertelt, dat de opbouw nog veel sneller moet. Verder was de trainer aardig tevreden. Maar zijn altijd dingen die beter kunnen, maar daar word elke training hard aangewerkt. Na de rust werd het spel is grimmiger, dan de eerste helft. Fit Boys vergat bijna de hele tweede helft te voetballen, er werd als maar de lange bal gehanteerd. Daardoor kwam Noordscheschut wel iets in de wedstrijd, maar zoals in de eerste kwam het niet tot echt kansen. Laatste kwartier ging Noordscheschut alles op alles zetten op nog een puntje uit het vuur te slepen, daardoor ontstond er nog wel ruimte voorin. Maar die paar kansen werden ook niet verzilverd. Dus de 0-1 bleef de eindstand van deze wedstrijd. De Britstra mannen zijn de competitie goed begonnen: 2 wedstrijden 4 punten doelsaldo 1 voor en 0 tegen. Dus aan het scoren moet nog gewerkt worden maar als je alles met 1-0 wint moppert ook niemand van het tweede. Volgende komt de nummer 2 FC Meppel 3 op bezoek. Die hebben hun eerste 2 wedstrijden gewonnen, dus word een lastig middagje voor de Britstra mannen. Om de 3 punten hierin Beilen te houden, maar elk Fit Boys man denkt dat het uiteraard wel gaat lukken.

Remco Lubberts .

<<<TOP>>>

__________________________________________

Duidelijke 4 - 0 voor de Ge-Ja-mannen van FIT Boys 5.

(foto: jws, kalmoes)

Vooraf gingen de Ge-Ja-mannen met hun sponsoren Geert en Jan op de Teamfoto.

Geweldig mannen, ben trots op jullie. 4-0 heb ik begrepen. Moest helaas de 2e helft verstek laten gaan, jullie met 1-0 achterlatend. Dat de volledige voorhoede werd gewisseld heeft toch zijn vruchten afgeworpen. In de eerste helft werd enigzins slordig met de kansen omgesprongen. H Smit, hoe grijs hij ook mag zijn kopte er toch maar mooi een in. R Kerssies deed weer van zich spreken, hij maakte er 2 en G Schans de vierde.(ik ben tel op de hoogte gebracht door Henk, wel met een enorm kabaal op de achtergrond, Er zal weer een hoop gezopen zijn daar in de kantine, dus ik hoop dat alles correct is) Vooraf zijn we op de gevoelige plaat vastgelegd samen met onze sponsor Ge-Ja. U weet wel: het betere adres voor heerlijke ballen. Ik wou nog even spec de groeten doen aan Aard Z. Hij moest toekijken vanaf de zijlijn met een kuitbles. En jan Eising natuurlijk. Hij was er ook, maar met een droge mond dit keer. Zie jullie weer as woensdag.

André 'Socrates' v.d. Bos.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Bestaat onderschatting bij jongens van 8 en 7 jaar?

of Fitboys F1 geeft zich bijna over

Zaterdag 23 september op het mooie nieuwe sportpark van FC Assen stond de wedstrijd FC Assen F2 tegen Fitboys F1 op het programma. De jongens hadden gehoord dat FC Assen al twee keer had verloren en zeiden tegen elkaar wij winnen wel. Toen wij eerst naar het verkeerde veld liepen waar FC Assen F6 klaar stond (kleine jongens) zeiden ze dat wordt een makkie.

Dat werd het echter niet. Leiders Carl en Ruud zeiden dat wij net zo moesten voetballen als vorige week, maar waarschijnlijk waren wij dat vergeten. FC Assen F2 bleek een taaie ploeg te zijn van allemaal jongens van 7 jaar. Zij vochten voor elke bal en maakten het ons lastig. Maar dat wij het lastig hadden kwam ook door ons zelf. Als je het veld in gaat met de gedachte wij winnen even met twee vingers in de neus, dan wordt het vaak moeilijk.

Onze opstelling was:

Keeper:                                    Jorden

Verdedigers:                Arjen                Gert-Jan

Middenvelders:            Jacco                    Jesse

Aanvallers:       Stefan              Leroy               Gerrit                          

De hoogtepunten van de wedstrijd:

-          In de eerste helft let Jacco goed op bij een slechte uittrap van de keeper van      FC Assen 1-0;

-          In de rust ziet Marvin een dode vogel liggen en denkt aan vogelgriep;

-          In de tweede helft neemt FC Assen een corner die er in één keer in gaat 1-1;

-          Gerrit kopt net naast uit een corner

-          Gerrit schiet op de goal – keeper laat los – Leroy scoort 2-1;

-          Keeper Jorden is vandaag onze beste man.

Het positieve punt van vandaag is dat je ook slechte wedstrijden moet winnen en dat hebben wij gedaan. Volgende week laten wij thuis tegen Beilen F1 zien dat wij wel goed kunnen voetballen. Bij de pennels scoren alleen Arjen en Jorden. Keeper Jorden houdt bijna alle ballen tegen.

Tips voor de volgende keer:

-          Sommige jongens mogen voor in de auto. Klasse dat je toch nog hebt gevoetbald;

-          Voetbalveters hoef je niet af te knippen, maar mogen één keer onder de voetbal-schoenen door;

-          Onderschatting is nooit goed.

Leider (met bijna geen stem meer over) Carl

en

A1 Pagina

Door Frits Dijkstra                    jaargang 3, nummer 4.                  Musselkanaal – Fit Boys

Welkom

Het leek onmogelijk; Fit Boys A1 die punten verspeelt, maar niets is helaas minder waar. Vorige week was “De Pagina” afwezig, hoewel deze laatstgenoemde wel opgestuurd was richting kantine.
Musselkanaal was onze opponent, deze zaterdag. Het legioen moest uit spelen, dus het werd een beste rit van 50 minuten. Leroy was vergeten dat hij elke zaterdag met de vlag in de hand moest staan en kwam al iets te laat en alsof het geluk ons niet nog meer in de weg stond, viel er ook nog eens een kind met het hoofd op straat en moest Albert zijn E.H.B.O. vaardigheden laten zien.
 

Het Verslag

Enfin, de motors sloegen weer aan, de wielen begonnen te draaien richting ‘Musselkanaal’. Dat ligt bij Stadskanaal, vertelde men mij. Musselkanaal is vooral een zeer lang dorp (we moesten – natuurlijk – helemaal aan de andere kant zijn). Na een paar kilometer aan huisjes, kanaal én drie kerken vonden we de afslag richting voetbalvelden. We waren er!
Albert vertelde snel de opstelling en wat er verwacht werd vandaag. Fit Boys A1 zou niet alleen thuis de baas zijn: nee, ook uit stonden wij ons mannetje.
De wedstrijd begon dus dan ook aardig fel. Er werden duels uitgevochten (zonder sabels), beide teams temporiseerden niet en Musselkanaal kreeg zelfs al enkele kleine mogelijkheden.
Fit Boys kwam net een tikje tekort in de duels en was meestal net even te laat of kon zijn tegenstander niet aan. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Musselkanaal, waar eigenlijk wel een goal bij had kunnen zitten. Was het niet Willem die een aantal keer goed werk verrichte.
De verdediging kreeg vroeg in de wedstrijd al moeite met twee goedspelende aanvallers. Rik moest zijn uiterste best doen om niet gepasseerd te worden en af en toe liep de wisselwerking tussen Bart en Robert-Jan ook niet helemaal hoe het moest. De bal kwam nog steeds niet vaak genoeg bij Jesse, Jos (L.) en Kerwin. Te vaak nog ontbrak de aansluiting van het middenveld, waardoor de aanval eigenlijk geen kans kreeg. Toch wist, na 30 minuten voetbal, Tom de bal richting Kerwin te gooien. Kerwin dook de hoek in, gaf voor en presenteerde Jesse de perfecte bal. Jesse kopte ferm, gooide zijn lichaam erin en de keeper was kansloos. Helaas stuiterde de bal nét naast, maar… Fit Boys kreeg kansen.

Tussen de aanvallen van Musselkanaal door begon Fit Boys steeds beter te voetballen. De verdediging had het iets meer op orde en Musselkanaal viel steeds minder fel aan. Fit Boys kreeg mogelijkheden, ruimte en maakte daar goed gebruik van. Een diepe bal op Jesse werd – slap – afgemaakt, maar goed: de Musseler keeper was de slechtste van het veld en liet de bal over zich heen stuiteren: 0-1. Een beetje tegen de verhoudingen in, maar ja: dat is voetbal!
Vlak voor rust gebeurde het dan eindelijk, een corner voor Musselkanaal resulteerde in de gelijkmaker: En nog geen 2 minuten na dit ongeval ging de fluit.

Rust > Lekker bakje thee, een woord en een woord van Albert en een wissel. Jos ging eruit voor Edwin.
De tweede helft was niet veel anders als het begin van de eerste helft. Musselkanaal was net even sterker, pakte de draad iets sneller op en begon weer met aanvallen. Willem en de verdediging moesten een aantal keer goed ingrijpen, met af en toe als gevolg een corner. Gelukkig werden deze corners wel afgeweerd en bleef de stand 1-1.
Fit Boys kreeg nog wel een aantal kansjes. Tom schoot eens met links, Jesse probeerde het nog een keer en Kerwin werd vaak gezocht aan de rechterkant (soms nog iets té vaak). Edwin maakte nog een aantal goede acties aan de linkerkant, maar het slotstuk van onze aanvallen mocht nooit een goal zijn. Musselkanaal profiteerde van onze ‘counters’, door snel richting goal te gaan als wij balverlies leden rond de 16. Dit maakte het verdedigen zeer moeilijk, Bart wou nog wel eens te ver naar voren en er vielen wat gaten. Het onvermijdelijke gebeurde na 35 minuten spelen. Musselkanaal viel nog eens aan en ook deze goal kwam via het hoofd. Na een knappe voorzet mocht een Musselaar de bal over Willem koppen: 2-1.
Fit Boys had nog 10 minuten om een puntje te pakken, maar was gewoon te moe om de wedstrijd uit te spelen. Het voortdurende duelleren, de snelle aanvallen en de korte momenten van rust kostten ons veel energie. Bart was moe, Tom kreeg kramp en ook Jesse liep steeds minder. Net toen Albert zei dat er nog tien minuten te gaan waren, floot de scheidsrechter af en gingen we naar huis met 0 punten! Deze week nog verloren, maar volgende week zeker weten niet. De Derby der Derby’s: Fit Boys – Beilen! Komt allen kijken!

“Het Theecijfer” : 8,4 Een ‘lekker bakkie’, veel suiker en een goede theesmaak!

“Man of the Match”: Willem stond lekker te keepen en behoedde ons vaak voor een achterstand! Klasse.

“Topscoorder” : Jesse               4, Kerwin             3, Edwin              1  

<<<TOP>>>

20 september 2006

Leuke en leerzame Voetbalclinic voor jongste jeugd vv Beilen en cvv FIT Boys.

(foto's: familie Kuijer en  familie Eefting).

Woensdagmiddag 20 september werd er op sportpark Noord-west een voetbalclinic georganiseerd door de v.v. Beilen in samenwerking met Sc Heerenveen. Oude FIT Boys-speler en tegenwoordig Beilen-trainer Hans Doldersum had de organisatie grotendeels in handen, geholpen door diverse vrijwilligers. Ook oud Heerenveen-speler Maarten de Jong was aanwezig. De clinic werd gehouden in het kader van het 100-jarig bestaan van Univé Midden Drenthe, die tevens ook deze clinic in zijn geheel sponsorde.

De F- t/m D-pupillen van zowel vv Beilen als ook van de cvv FIT Boys verdeeld over meerdere groepen namen deel aan de clinic. De pupillen moesten drie onderdelen afleggen, namelijk een training van Maarten de Jong, een training met veel techniekvormen  en een spelcircuit. Kevin Kuijer, speler van FIT Boys F2, zei na afloop het volgende: "Ik vond het een hele leuke middag. Mijn moeder heeft foto's gemaakt van deze gezellige middag".

Kortom een geslaagde middag, prima georganiseerd door vv Beilen waarbij de jongste jeugd van beide verenigingen zich prima heeft vermaakt.

De Webmaster, met dank aan Kevin Kuijer (FIT Boys F2) en www.vvbeilen.nl.

<<<TOP>>>

16 september 2006

FIT Boys 1 weet overwinning net niet over eindstreep te slepen (1 - 1).

(foto's: Eli van Berkel)

Pupil van de Week Stefan Eefting Beide teams betreden de arena. Blessure aan FIT Boys-zijde

De Slofstra-/Van Berkel-mannen hebben een loodzware opening van het seizoen. Na DESZ (de nummer vijf van vorig seizoen) en Hollandscheveld (vorige seizoen tweede klasser) kwam nu ex-tweede klasser De Weide op bezoek op sportpark Noord-West. De beide teams verdeelden de wedstrijd keurig in tweëen. FIT Boys was de eerste helft beter en scoorde al in de vierde minuut. Jeroen Boelen ronde een prachtige aanval af. De Weide was de tweede helft de bovenliggende partij. Maar het duurde toch nog tot de tachtigste minuut voordat de gelijkmaker viel. Mathijs Coelingh wist FIT Boys-keeper Erik Bos te passeren en zo werden de punten toch gedeeld.

leider/verzorger Martin Datema. 1e helft had de Weide goalie Van de Weide meer te doen... Erik Bos kon de tweede helft aan de bak...

Het blijft behelpen voor de mannen van trainer/coach Jan Smid. Nog steeds kan er geen beroep worden gedaan op Alfons Pot, Mark Seubring en Edwin Roijinga. Maar toch beginnen de jonge vervangers steeds beter in het team mee te draaien. Zo ook deze middag tegen koploper De Weide, met name de eerste helft. FIT Boys speelde meer dan acceptabel en legde een aantal goede aanvallen op de mat. Zo ook in de vierde minuut. Een prachtige aanval kwam uiteindelijk bij Jeroen Boelen, die deze goede aanval voorzag van de juiste afronding. Doelman Van de Weide van De Weide was kansloos (1 - 0). De eerste helft bleef FIT Boys de bovenliggende partij, maar tot scoren kwam FIT Boys niet meer.

Keeper Erik Bos kijkt toe... Een 'Van Hooydonkje' of te ver van het doel. Youngsters Tim Seubring en Tom van Berkel

De tweede helft waren de bedoelingen van De Weide duidelijk. Ze wilden hun krachtige woorden na de vorige week gewonnen wedstrijd tegen SVN'69 gestalte geven. Volgens kenners binnen De Weide-kringen moest de wedstrijd tegen FIT Boys geen moeilijke opgave behoren te zijn, maar dat viel deze middag behoorlijk tegen. De Weide moest tot op de bodem om in ieder geval met één punt uit Beilen naar Hoogeveen te reizen. En uiteindelijk kregen de Hoogeveners het voor elkaar. In de tachtigste minuut wist Mathijs Coelingh dan toch het net te vinden (1 - 1). En dit bleek de eindstand en zo konden de Slofstra-/Ven Berkel-mannen het eerste punt bijschrijven. Centrale verdediger Gerald Roek gaf een heldere analyse: "FIT Boys was de eerste helft beter, De Weide de tweede. Achteraf bezien was dit het maximaal haalbare tegen deze ex-tweede klasser".

Verdediger Klaas Sanders verlaat het veld. Tom van Berkel en Gerald Roek kijken terug op een goede 1 - 1 tegen De Weide.

Volgende week gaat FIT Boys op bezoek bij Sleen. Vorig seizoen waren er twee duidelijke overwinningen (0 - 3 en 1 - 0). Nu maar afwachten of dit de eerste drie punten zullen betekenen dit seizoen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Verlies voor de dames van de Wit

Vandaag stond DSC ’85 op papier als de tegenstander. Uit research bleek dat zij vorig seizoen 2des waren in de 4de klasse. We moesten dus aan de bak. Na een goede lange warming-up begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste 15 minuten zaten we strak op de man! Wij waren overduidelijk de betere partij. Doordat er goed gevoetbald werd, viel ook al snel de 0-1. Jolanda Langbroek gaf een mooie voorzet vanaf rechts op Janine en zij schoot hem beheerst binnen. We bleven goed voetballen, helaas scoorden zij al vrij snel na de 0-1 de gelijkmaker uit buitenspelpositie. Vanaf toen gingen we minder voetballen. We creëerden ‘bijna-kansen’ die op niets uitten. Jung Hye werd nog neer gelegd in het strafschop gebied maar helaas gaf de scheidsrechter geen penalty. Er raakten mensen geblesseerd en zo waren we bij rust al door onze wissels heen. Rust. In de rust vertelde EJ dat het baltempo nog meer omhoog moest, het duurde allemaal nog te lang. Ook moest er meer gecoacht worden.

In de 2e helft voetbalden we niet meer zoals de 1e helft. De meesten verslapten, zaten niet meer strak op de man en de passes kwamen niet goed meer aan. Hierdoor creëerde de tegenpartij kansen. Zij scoorden hier twee keer uit. De scheidsrechter zat ons ook niet mee, Janine dit keer die een penalty had moeten hebben. Van beide kanten werd er geduwd maar dat van ons werd afgestraft. Helaas! Wij zijn uiteindelijk met een 3-1 nederlaag terug gegaan naar Beilen. Maar wel in ons achterhoofd dat wij ze in de thuiswedstrijd echt wel aankunnen! Jammer, maar helaas. Toch was het een beste wedstrijd waaruit blijkt dat we qua niveau het aankunnen, aangezien DSC’65 als 2des was geëindigd. Volgende keer dus hopelijk beter! Aanstaande woensdag hebben wij onze volgende wedstrijd. Nieuw-Roden DA1 in Beilen voor de beker!

De dames van de Wit.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 speelt gelijk, FIT Boys 3 lijdt domme nederlaag en FIT Boys 4 wint.

(foto's: Eli van Berkel)

FIT Boys 2 speelt gelijk tegen CSVC 2 (0 - 0).

Vandaag stond voor het tweede het eerste competitieduel op het programma. De tegenstander was meteen het lastige CSVC 2 uit Coevorden. Nadat iedereen om half 2 aanwezig, gingen we naar bestuurskamer om de wedstrijdtactiek door te bespreken. Onder de warming-up kregen we te horen dat de wedstrijd een kwartier later zou gaan beginnen, want de scheidsrechter was niet opkomen dagen.  Toen was het eindelijk zover de aftrap werd verricht. De eerste helft begon aardig gelijk op, voor beide ploegen wat kleine kansjes. Maar in verloop van de eerste helft nam Fit Boys meer het heft in handen. Er werd meer druk naar voren gezet en er waren goeie kansen. Maar het was wel steeds opletten voor de counter, maar dat werd elke keer wel redelijk in bedwang gehouden. De kansen wouden er maar niet in, dus de ruststand was de brilstand; 0-0.
Scheidsrechter Jan Götz, één van de vele nieuwe eigen verenigingsscheidsrechters binnen FIT Boys, floot zijn partijtje mee.

In rust was Jan aardig tevreden over het vertoonde spel en het druk zetten, en Jan was ervan overtuigd dat de tweede helft nog wel weer kansen kwamen. Dus er zouden nog wel kansen komen om de 3 punten in Beilen te laten blijven. Wietse ging in de rust eruit vanwege een blessure en zijn vervanger was Arjan Scheper.

Met veel goeie moed ging Fit Boys aan de tweede helft beginnen. Het eerste gedeelte van de tweede helft was zeker voor Fit Boys, en er kwamen wederom kansen. Wout die alleen op de keeper af ging, maar die werd niet goed gecoacht dat hij een man in zijn rug had. Een doelpunt die onterecht werd afgekeurd voor Fit Boys vanwege buitenspel. Daarna kreeg CSVC ook nog een paar kansjes maar die konden Mark niet passeren. De laatst paar minuten werd het wat grimmiger in het veld, er volgden een paar opstootjes. Die werd veroorzaakt door een irritante speler van CSVC, maar die werd alle keren bespaard gebleven door de scheidsrechter. Na de volle 90 minuten floot de scheidsrechter af voor het einde. Fit Boys houdt dus een punt over aan de eerste wedstrijd, maar de 3 punten werden door de neus geboord. Volgende week maar de 3 punten halen uit bij promovendus Noordscheschut 3.

Remco Lubberts

FIT Boys 3 lijdt domme nederlaag tegen Drenthina 5 (2 - 5).

FIT Boys 3, dat dit seizoen voor de hoofdprijs wil gaan na het mislukte vorige seizoen, liep tegen een domme nederlaag aan. volgens de eigen mening van Rene 'van het cafeetje' Kamphuis kwam dit door een foutieve keuze qua tactiek.

Zes van de zeven doelpunten vielen al voor de rust en toen stond de al spectaculaire tussenstand van 2 - 4 op het scorebord. Na rust prikte Drenthina 5 er nog één bij en zo werd de eindstand bepaald op 2 - 5.

Volgende week zullen de Benny Wildeboer-mannen iets recht willen zetten in en tegen Klazienaveen 3.

FIT Boys 4 weet wel te winnen (2 - 0).

Het 4e wist wel hun wedstrijdje te winnen. Tegen Marum 3 werd met 2-0 gewonnen, doelpunten Peter en Jos J. Routine en kilo's gaven de doorslag boven techniek en snelheid. Ook de 3e helft gaven de spelers van het 4e blijk van hun grote inzet. Menig goudgele rakker werd snel soldaat gemaakt.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Het verslag van FIT Boys MC1

We moesten ons verzamelen op de parkeerplaats  van fitboys. Toen iedereen er was zijn we met drie auto`s vertrokken naar nij beets.

Eerst naar de kleedkamers om allemaal om te kleden. Daarna naar het veld op om de wedstrijd te spelen tegen bleu boys. De eerste helft was best wel lastig. In de rust stonden we 5-0 achter.

Dan maar op naar de tweede helft misschien gaat dat wel beter. En ja het ging wel wat beter,we hebben allemaal ons uiterste best gedaan. Maar toen de tweede helft ook voor bij was en dus ook de hele wedstrijd hebben we met 10-0 verloren. Dat was wel jammer!!

Dus de volgende keer weer beter!!!

Irene.

en

Blue (girls) boys MC1  klopt Fit (girls) MC1 : 10 – 0

In  een echte Friese ambiance moest Fit Boys MC1  aantreden tegen Blue Boys MC1.

In een wedstrijd die om 14. 00 uur in Nij Beets bij Drachten moest beginnen lieten de meisjes van onze club zien dat ze snel leren. Na  een vorige week kansloos verloren wedstrijd  waarin de tegenstander (Drachtster Boys)  liet zien wat effectief voetballen is,  lieten onze meiden zien dat het spelletje al een stuk beter  wordt  begrepen. Er werd verloren met 10 -0 maar dat geeft gezien de hoogte van de score een verkeerd beeld.

De wedstrijd zou moeten beginnen om 14.00 uur. De vrouwelijke scheidsrechter dacht daar echter wat anders over. Na een grondige inspectie van het veld en een zeer nauwkeurige controle van de spelerspassen( beide leiders werden naar de bestuurskamer verwezen en daar werden de passen zeer intensief vergeleken met het wedstrijdformulier. De passen werden meegenomen naar het veld en daar moesten de foto’s worden vergeleken met de dames die op het veld stonden. Het klopte allemaal.) kon de wedstrijd om 14.17 uur beginnen.

Fit Boys begon goed aan de wedstrijd. De verschillende taken die de meiden hadden gekregen werden goed uitgevoerd. Blue Boys had een groot overwicht  maar was onmachtig.

Het scoren wilde maar niet lukken. Fit Boys groef zich in. De verdediging onder leiding van keepster Martina en laatste “meid” Rosalie v/d W.  hield  goed stand. De boodschap van het “lief konijntje “ van vorige week was goed aangekomen. De meiden vochten als leeuwinnen.

Tot de 17e minuut wisten ze stand te houden. In het laatste kwartier van de eerste helft verslapte de concentratie wat. Er werden wat meer foutjes gemaakt, de warmte speelde een rol en de uit te voeren taken gingen wat minder. Blue Boys maakte hier dankbaar gebruik van.

Rust 5 – 0.

De sfeer in de kleedkamer was goed te noemen. De dames waren tevreden over zichzelf.

Na een voor sommigen  wat te lange speech gingen de meiden er in de tweede helft weer voor de volle 100% tegenaan.

Het spelbeeld was het zelfde als in de eerste helft. Een stug  verdedigend Fit Boys dat zowaar enkele kansjes kreeg. Meiden die er voor knokten. Blue Boys wassterker en beter maar had moeite met het spel van Fit Boys. Eindstand 10 – 0.

Conclusie: We zitten in een competitie met veel clubs die al jaren een meisjesteam hebben.

Meisjes die meer ervaring hebben en daar tegen onze beginnende meiden dankbaar gebruik van maken. We zullen dus in dit jaar weer veel leren met z’n  allen. Meiden: Pak je leermoment en maak daarin de volgende wedstrijden gebruik van. Blijf de inzet tonen en wie weet kunnen we dan in een volgend verslag ons eerste doelpunt melden.

Zaterdag kunt onze meiden thuis zien voetballen tegen het  Groningse Marum. Aanvang 10.30 uur. Sportpark Noord-West.  Kom eens langs als je durft.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

9 september 2006

FIT Boys niet opgewassen tegen geroutineerd Hollandscheveld (2 - 0).

De tweede competitieronde in de 3e klasse D leverde de Slofstra-/Van Berkel-mannen geen punten op. Dit keer moest er in en tegen Hollandscheveld gevoetbald worden. Behalve vorig jaar, toen speelde Hollandscheveld in de 2e klasse, zorgen beide teams altijd voor het nodige spektakel. Deze uitvoering van de klassieker in 3D was dit helaas niet het geval. Hollandscheveld won eenvoudig met 2 - 0 door een trefzekere Rudolf Wielink. FIT Boys was gewoon een maatje te klein en er viel niets af te dingen op de winst voor Hollandscheveld.

Wederom kon trainer/coach Jan Smid geen beroep doen op de routine. Mark Seubring en Alfons Pot hopen deze week weer te gaan trainen, maar deden nog niet mee. Edwin Roijinga is veel langer uitgeschakeld en Wout Flokstra was nog op vakantie. Jong talent Elwin Dam (17 jaar) speelde deze middag mid-mid tegen de routine van Hollandscheveld. Hoewel hij geen stempel op de wedstrijd kon drukken, is hij zeker een belofte voor de toekomst. Zo zie je maar weer, door blessures van basisspelers komen de jeugdige talenten vanzelf bovendrijven.

Zoals gezegd was Hollandscheveld beduidend beter en het was aan knap keeperswerk van Erik Bos te danken dat Hollandscheveld niet al na 10 minuten op een 3 - 0 voorsprong stond. Daarna kwam FIT Boys iets beter in het spel en leek de rust met een 0 - 0 stand gehaald te worden. Daar dacht Hollandscheveld-spits Rudolf Wielink anders over. Hij scoorde de 1 - 0 en na de daarop volgende aftrap floot de scheidsrechter voor de rust. Na de rust was FIT Boys in betere doen en kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker. De grootste kans was voor Robert Dijkema, maar de Hollandscheveld-goalie kon de inzet nog maar net keren. In plaats van 1 - 1 werd het in de 62e minuut 2 - 0 en wederom was het Wielink die scoorde.

De FIT Boys-leiding was eerlijk en reëel, Hollandscheveld was gewoon beter en heeft verdiend gewonnen. Volgende week wederom een zware opgave voor de Slofstra-/Van Berkel-mannen. De ex-tweedeklasser De Weide komt dan om 14:30 uur op sportpark Noord-West op bezoek.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Van “Nekt verbaal geweld MC1” tot “Net wat te kort komen en toch goed voetballen”.

Het was even weer wennen afgelopen zaterdag voor Fit Boys MC1. Voor het eerst spelen in MC junioren klasse 1. Voor eerst op een heel veld spelen. Voor het eerst worden geconfronteerd met een echte verdediging, middenveld,en voorhoede. Voor het eerst spelen met een opdracht en een taak die je in het veld hebt. Voor het eerst een scheidsrechter die al de voetbalregels toepast zoals ze behoren te worden toegepast. Voor het eerst spelen met die moeilijke buitenspelregel. Voor het eerst……….

Zaterdagmiddag trad MC1 dus aan in haar eerste wedstrijd van de competitie. De verwachtingen waren hooggespannen bij de meisjes en hun coach. De wedstrijd begon al een uur voor het aanvangstijdstip. De coach dirigeerde de meisjes niet naar de kleedkamer maar naar de mooie bestuurskamer van ons complex boven de kantine. Omdat de meiden voor het eerst werden geconfronteerd met bovenstaande feiten werd er met behulp van whitebord en stift een kleine uit een zetting  gegeven van bovenstaande feiten. Na een goede warming-up begon dan eindelijk de wedstrijd tegen Drachtster Boys MC1. Waarschijnlijk een van de gedoodverfde kampioenskandidaten. Na zes minuten stonden we al gelijk in de realiteit, 0 -3. Het spel werd compleet gedicteerd door Drachtster Boys. Fit Boys zocht naar een ritme maar kwam hier in de eerste helft totaal niet in. De meisjes uit Friesland waren net even wat sterker en toonden meer voetbal ervaring. We liepen dus achter de feiten aan. Er ontstond wel enig  gemopper bij de meisjes. Coach kwam er niet helemaal achter waar hem dat in zat. Dat zou in de rust blijken. Ruststand 0 -8.

De pauze: Een stel meiden in de kleedkamer die geen goed woord over hadden voor de meiden uit Drachten. Ze klaagden over veel schelden en vloeken. Volgens de meiden werden er veel (vrouwelijke ) lichaamsdelen en niet weinig verhelderende hemelse woorden gebruikt. Ze vonden eigenlijk wel dat de scheidsrechter hier maar wat meer van moest zeggen. Wat doe je dat als coach: Aanhoren, begrijpend knikken en aansporen om je hier niet door te laten intimideren. Laat zien dat je kunt  voetballen  en blijf je concentreren op het spelletje. Verder wijzen op de taak en opdracht die ze hadden meegekregen voor deze wedstrijd. Dit deden de meisjes namelijk fantastisch. Zorg dat je  je  verdedigende taak , of je taak op het middenveld en in de aanval uitvoert op de plaats waar dat hoort. En dat je niet als “klein lief konijntje” in het veld hoeft te staan.

Met deze ‘opbeurende’  woorden en nog een keer onze lijfspreuk schreeuwend gingen weer het veld op. Fit Boys begon veel beter aan de wedstrijd. Drachten moest  er meer voor doen. Er ontstonden zelfs enkele kansjes voor onze meiden.  Er gloorde zelf even de hoop dat ondergetekende als titel van dit verslag kon zetten: “Fit Boys MC1 speelt tweede helft gelijk”. Door de ervaring van de meiden uit Friesland en de toch wel conditionele aanslag op onze meiden wist Drachtster Boys in de laatste zeven minuten drie keer te scoren. Eind uitslag ; 0 – 11. Kortom: Nekt verbaal geweld MC1…. Nee.  Kun je verliezen met 11 – 0 en toch goed spelen…….Ja.

Ik wil de meiden een grote pluim geven omdat ze  met  name in de tweede helft hebben laten zien dat ze kunnen  voetballen met een opdracht: Voor het eerst op dat grote veld en dan proberen te voetballen als echte verdedigster, middenveldster of aanvalster. En over buitenspel: Zelfs grote, beroemde voetballers hebben hier nog wel eens moeite mee. En het ‘lief klein konijntje’ wordt van zelf groter.

Meiden: We gaan er weer wat moois van maken dit jaar.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

5 september 2006

Jong-FIT Boys komt net te kort tegen DESZ (1 - 2).

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-mannen traden dinsdagavond aan voor hun eerste competitiewedstrijd tegen DESZ. DESZ had zaterdag 2 september hun 60 jarige jubileum gevierd. Met een hartverwarmende inzet werd er gestreden voor elke meter en had dit zelfs beloond mogen worden met een punt. Het mocht voor de zeer jonge equipe, gemiddelde leeftijd 21,6 jaar, van trainer Jan Smid niet zo zijn en er werd verloren met 1 - 2. De wedstrijd werd verloren door twee fouten, één van scheidsrechter Dijkstra en één door slecht verdedigen aan FIT Boys-zijde. Het slotoffensief was hartverwarmend maar leverde niet meer op dat een knappe goal van youngster Kevin Eising.

Trainer/Coach Jan Smid kon geen beroep doen op vier vaste waarden. Wout Flokstra had nog vakantie en Alfons Pot, Edwin Roijinga en Mark Seubring waren geblesseerd. Hierdoor waren er de nodige omzettingen binnen het team en startten de 17-jarige Elwin Dam en de 19-jarige Robbert Dijkema in de basis. De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud of DESZ stond al op een 0 - 1 voorsprong. Bij een kopduel werd Dylyp Dijkema hard geraakt door een elleboog. Scheidsrechter Dijkstra zag dit over het hoofd en liet doorspelen. De FIT Boys-verdediging was uit positie en de DESZ-spits schoot droog raak in de rechter beneden hoek. FIT Boys leek hierdoor van slag en lange tijd kon DESZ FIT Boys eenvoudig in bedwang houden en leek FIT Boys maar geen vuist te kunnen maken. Pas na twintig minuten ontstonden de eerste kansen voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe. Het ontbrak echter aan scherpte en precisie aan FIT Boys-zijde.

Het begin van de tweede helft leek een kopie van de eerste vijf minuten van de eerste helft. In de achtenveertigste minuut scoorde DESZ de 0 - 2. Eén FIT Boys-verdediger moest uitstappen op de man met bal. In plaats daarvan stapten twee man uit en stond de DESZ-spits geheel vrij. Wederom werd de bal goed in de hoek geplaatst en was keeper Erik Bos kansloos. In de periode daarna was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Met de iets betere kansen voor DESZ soms ook weer door dom balverlies op het middenveld van FIT Boys. In een alles of niets offensief bracht trainer Jan Smid bij rust Kevin Eising voor Tristan Haurissa en na zo'n 70 minuten spelen kwamen Klaas Sanders en Tim Seubring Ronald van Waardhuizen en Tim Seubring aflossen. De gemiddelde leeftijd zakte hierdoor van 21,7 naar 21,5 jaar. Kort daarop werd ook voorstopper Arjan Schepel naar voren gestuurd. Wat ontstond was een zware bries op het doel van DESZ die in een mum van tijd aanwakkerde tot een ware orkaan. DESZ kwam er niet meer aan te pas en FIT Boys beukte op de verdediging van DESZ. DESZ wankelde en FIT Boys leek een doelpunt te verdienen, al was het alleen al op basis van de passie en strijdlust. In de vijfentachtigste minuut leek de 1 - 2 te vallen. Uit een voorzet van rechts van Robbert Dijkema kreeg Kevin Eising een 100%-kopkans. Hij kopte prima tegendraads, maar de DESZ-goalie redde fenomenaal met een reflex. FIT Boys hanteerde vanaf dat moment regelmatig de lange bal en één van deze ballen schoot in blessuretijd door de DESZ-verdediging. Spits Kevin Eising stond precies goed en kon alleen door op de keeper. Met een goede lichaamsschijnbeweging omspeelde hij de keeper prima en schoot de bal in het lege doel. 1 - 2 en FIT Boys leek haast te hebben om nog te gaan voor de gelijkmaker. De klok bleek echter de grootste tegenstander. Kort na de 1 - 2 floot scheidsrechter Dijkstra af. Op basis van een hartverwarmende tweede helft en zonder de dure foutjes van de scheidsrechter en het team zelf, moet er in de volgende wedstrijden een beter resultaat gehaald kunnen worden.

A.s. zaterdag wacht de altijd spectaculaire wedstrijd Hollandscheveld - FIT Boys, aanvang 14:30 uur.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

2 september 2006

Sponsor Voetbaltoernooi FIT Boys zeker voor herhaling vatbaar.

(foto's: familie Stevens)

Zaterdagavond om 19:00 uur bonden 18 teams, met deelnemers van 6 tot 60 jaar, op sportpark Noord-West de strijd aan om de felbegeerde FIT Boys Sponsorbeker in de wacht te slepen. Uiteindelijk waren het Slofstra Assurantiën & Assuradeuren en Van Berkel Adviesgroep die de finale bereikten. Van Berkel bleef Klok Betonboringen in de poule op doelsaldo voor. Van Berkel won uiteindelijk van Slofstra na penalty's en won de beker met de grote oren. Klok Betonboringen boog een 2 - 0 achterstand tegen C1000 binnen twee minuten om in een 3 - 2 voorsprong en werd zo derde.
vv Beilenaar in hart en nieren Jan Zinger heeft hier toch echt het Groen-Geel aangetrokken (foto: Jouke Turkstra).

Rabobank logo

- Stucadoor Martin Stevens -

- Nijboer Installatie/Oosterloo Timmerwerken - 

Maar het belangrijkste van de avond was uiteindelijk dat sponsoren en de FIT Boys-familie op een sportieve en later ontspannen manier kennis met elkaar maakten. de opkomst was enorm. Naast alle teams was er veel publiek op dit toernooi afgekomen. De kantine puilde daardoor uit en zelfs de gang moest met een aantal statafels benut worden. De sponsorcommissie en het bestuur keken zeer tevreden terug op deze avond. Tijdens de prijsuitreiking sprak voorzitter Johan Koster al uit dat volgend seizoen weer een sponsortoernooi zal komen. Ook maakte hij nog maar eens duidelijk dat de sponsoren een zeer belangrijke peiler onder de vereniging zijn. Zonder de sponsorinkomsten zou FIT Boys geen bestaansrecht hebben.

Ook de sponsoren waren zeer te spreken over dit goed georganiseerde en gezellige toernooi. De meerderheid zal volgend jaar zeker weer een team op de been brengen. Dat het gezellig was, bleek wel uit het feit dat de kantine tot sluitingstijd zeer goed bezet bleef. Nu maar hopen dat sportieve prestaties van de diverse elftallen de sponsoren nog meer naamsbekendheid zullen geven.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

30 augustus 2006

Zomeravondvoetbal levert twee doelpunten op (1 - 1).

De Slofstra-/Van Berkel-mannen speelden zo vlak voor de competitie nog een oefenwedstrijd tegen Twedo (zo) 1. Het werd een wedstrijd van weinig hoogtepunten. Met name achterin was er regelmatig slordig balverlies. Zo ook nu, keeper Erik Bos speelde één van de FIT Boys-verdedigers te kort aan. Twedo was er van door en scoorde de 1 - 0. De 1 - 1 was wel een hoogtepunt. Gelegenheidsspits Mark Seubring bedacht zich bij een goede FIT Boys-aanval niet en verschalkte de Twedo-keeper met een stift.

Tegen het scheiden van de markt kreeg invaller Robert Dijkema nog een geweldige kans op de 2 - 1, maar hij mistte jammerlijk. Scheidsrechter Geert Smit floot voor het einde en zo kunnen de mannen van trainer/coach Jan Smid zich opmaken voor de competitie.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

27 augustus 2006

2 september 19:00 uur, sponsorvoetbaltoernooi.

Aanstaande zaterdag is het zover; het allereerste FitBoys-Sponsor-Voetbaltoernooi.

Als dank en als blijk van waardering heeft het bestuur alle sponsoren die een financiële bijdrage leveren aan onze vereniging ( in de vorm van shirtsponsoring, reclamebordsponsoring of advertentiesponsoring) uitgenodigd om deel te nemen aan een voetbaltoernooi. Zoals bekend zijn deze sponsoren van groot belang voor onze vereniging. Hun jaarlijkse bijdrage is vergelijkbaar met de totale contributie-opbrengst.

Dat de uitnodiging in goede aarde viel blijkt wel uit de aanmelding van maar liefst 18 teams. Ze zullen zaterdagavond op Sportpark Noord-West vanaf 19.00 uur strijden om de prestigieuze FitBoys Sponsor Beker.

Graag zien we daarbij dat vele FitBoys leden tot de supporters behoren. Er zijn altijd wel bekenden aan te moedigen. Wat te denken van Berjon Groenink van Kreulen Installatietechniek of van het verrassende team van Stucadoor Martin Stevens. Legt Allard van Slofstra Assurantiën het af tegen Tom van Van Berkel Adviesgroep ? Komen alle A-junioren hun sponsor Autorijschool André Blaauw aanmoedigen ? Is Klaas Padding nog altijd een goede keeper voor de Rabobank. Zou Theo de Wit nog met de rode C1000 vlag staan te zwaaien als dat team de finale speelt tegen Konmar Mulder of heeft hij echt afscheid genomen ? Zou Maurits Beuling meespelen in het team van zijn schoonvader Klok Betonboorbedrijf en waarom is Wim Stevens van het Administratie en Belastingadviesbureau Stevens weer op de training gesignaleerd ? Komt Sjoerd Schepel van de DA drogisterij/Schepel combinatie nu al weer terug en speelt Geert Smit van Cafetaria GeJa voor scheidsrechter of moeten we bang zijn voor zijn dodelijk schot ? De Nijboer Installatie/Oosterloo Timmerwerken combinatie  komt ongetwijfeld met de verdienstelijke voetballers Gerard Nijboer en Wim Oosterloo en het team van Jeans Point van Greetje Haaijer is wellicht in korte spijkerbroek te bewonderen. Van Martin Hessels en Jouke Turkstra van H & T Klussenbedrijf is bekend dat ze goed voetballende zonen hebben. Robert van Pizzera Piccola Roma gaat waarschijnlijk niet zelf het veld op maar van Bart van Café Bar ’t Zwaantje is nog niet bekend of hij zijn dames blijft coachen of dat hij zelf op doel gaat.

Kortom, vele vragen. Zaterdagavond zullen ze worden beantwoord. Iedere wedstrijd duurt 10 minuten. De finales zijn om 20.40 uur.

De sponsors en hun spelers worden tussen 18.00 en 18.30 uur verwacht.

Als het publiek geen wedstrijden wil missen dan dienen ze om 19.00 (met spandoeken ??) aanwezig te zijn.

Wim Stevens.

<<<TOP>>>

26 augustus 2006

Slofstra-/Van Berkel-mannen komen te kort tegen Ter Apel (3 - 0).

FIT Boys ging zaterdagavond op bezoek bij zondag 2e klasser Ter Apel, ingedeeld bij onze goede buur (burentwisten zijn tegenwoordig vredig, dat was vroeger wel anders) Beilen. De KNVB vond deze wedstrijd blijkbaar een risicowedstrijd, want er waren twee scheidsrechters aanwezig. De heren Reinders (Ruinen) en Miggels (Staphorst) waren beiden aangesteld. Uiteindelijk floot Reinders de wedstrijd.

Na het opmerkelijke voorval met de twee scheidsrechters, was er deze wedstrijd ook nog een erg snelle gele kaart. Na 9 seconden greep Ruud Seubring resoluut in en ontving geel. Ter Apel begon gretig en fel aan de wedstrijd en kwam nog voor de rust op 1 - 0. Een schot op doel leek een makkelijke prooi voor keeper Joost van het Reve, maar Mark Seubring beroerde de bal nog net. Joost was kansloos en zo kwam Ter Apel op 1 - 0.

Na de rust ging het klasse verschil gelden. Ter Apel had simpelweg een hogere balcirculatie en een betere balbehandeling. Door dom balverlies, tot tweemaal toe, kwam Ter Apel op 2 - 0 en 3 - 0. In de laatste fase van de wedstrijd had FIT Boys geluk dat Joost van het Reve een goede partij keepte, ander was Ter Apel zo op 6 - 0 of 7 - 0 gekomen.

Hiermee is een eind gekomen aan het bekeravontuur van FIT Boys. Volgende week begint de competitie en dan zal duidelijk zijn of de Slofstra-/Van Berkel-mannen een rol van betekenis kunnen spelen de in de 3e klasse D.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

22 augustus 2006

FIT Boys 1 biedt 1e klasser Erica 1 knap partij (0 - 2).

FIT Boys trad dinsdagavond voor de beker aan tegen 1e klasser Erica. Bij Erica waren na vorig seizoen vijf basisspelers vertrokken en misschien wel daardoor viel Erica wat tegen. Daar tegenover speelde FIT Boys een erg sterke partij en bood zo prima weerstand ondanks het verschil van twee klasses.

In de eerste helft waren er voor beide teams kansen. Zo kreeg Alfons Pot een goede kans om te scoren. Bij deze actie verdraaide hij echter wel zijn knie. Ronald van Waardhuizen was met twee goede acties de eerste twintig minuten ook goed op dreef. Daarna zat hij volledig in de tang bij de rechtsback van Erica. Ook Mark Seubring had nog een mogelijkheid te scoren. Ook Erica kreeg kansen, maar wist het net niet te vinden.

Het duurde uiteindelijk tot de 81e minuut, voordat de weerstand van de Slofstra/Van Berkel-mannen gebroken was. Het klassenverschil ging de mannen van trainer/coach Jan Smid opbreken en Erica wist door de verdediging te glippen en de 0 - 1 te scoren. Binnen nog geen zes minuten was de wedstrijd beslist. In de 87e minuut viel de 0 - 2.

Ondanks het verlies speelde FIT Boys een prima partij en met veel strijd en inzet werd Erica bestreden. Na afloop van de wedstrijden waren er vermoeide FIT Boys-spelers, die de nodige strijd hadden geleverd.

A.s. zaterdag speelt FIT Boys zijn laatste bekerwedstrijd uit tegen 2e klasser Ter Apel. De wedstrijd start om 18:30 uur. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

19 juli 2006

FIT Boys 1 heeft eerste oefenwedstrijden en bekerwedstrijd er al op zitten.

Zaterdag 12 augustus speelden de Slofstra/Van Berkel-mannen hun eerste oefenwedstrijd uit tegen Olde Veste. Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft had Olde Veste het betere van het spel, maar de tweede helft had FIT Boys de overhand. Wat Olde Veste de eerste helft vergat, vergat FIT Boys de tweede helft niet. Scoren. Edwin Roijinga en Ronald van Waardhuizen zorgden voor de productie en zo was de eindstand 0 - 2.

Afgelopen donderdag was er de burentwist op sportpark Noord-West. Tweede klasser vv Beilen en derde klasser cvv FIT Boys ontmoeten elkaar voor de jaarlijkse tweestrijd. De eerste helft was van het klasse verschil niets te merken, sterker nog FIT Boys had het betere van het spel en de betere kansen. Bij rust had de stand eenvoudig 3 - 1 in het voordeel van de Slofstra/Van Berkel-mannen kunnen staan, maar in plaats daarvan werd de rust met de brilstand bereikt. De tweede helft was Beilen beter en kwam daarom terecht op 0 - 1 door Bas Jan Bruning. Aan de 0 - 2 ging een slippertje vooraf van keeper Erik Bos. Saillant detail was de doelpuntenmaker aan Beilenzijde. Jarenlang mochten we hem bewonderen in de hoofdmacht van FIT Boys, maar vanwege zijn werk op zaterdag koos hij voor het zondagvoetbal. En hij lijkt de tweede klasse te gaan betreden en daar zijn doelpunten te gaan maken. Berry van de Giezen maakte de 0 - 2 en dat was de eindstand. Aan Beilenzijde stond oud-FIT Boys keeper Dennis Snoeyer op doel.

Zaterdag 19 augustus was er de eerste serieuze krachtmeting met tweede klasser LTC uit Assen. Door het afbranden van hun mooie clubgebouw had LTC gevraagd de wedstrijd te verplaatsen van Assen naar Beilen. Geen probleem en dus hadden de Slofstra/Van Berkel-mannen een thuiswedstrijd. De eerste helft eindigde zoals die begon, 0 - 0. De doelpunten vielen de tweede helft, zes in totaal. LTC nam op basis van hun tweede klasseschap een noodzakelijke voorsprong van 0 - 2, waarbij bij de 0 - 2 keeper Joost van het Reve het leder moest loslaten en daarvan profiteerde LTC. Toch wilde FIT Boys zich nog niet neerleggen bij een nederlaag en Alfons Pot zorgde voor de 'aansluittreffer'. Toch kon LTC de veilige 1 - 3 scoren door een toegewezen penalty. Maar Joost van het Reve keerde de inzet, maar zag tot zijn spijt dat de scheidsrechter besloot de bal over te laten nemen. Hij had nog niet gefloten. De tweede inzet verdween wel tegen de touwen (1 - 3). LTC dacht de buit binnen te hebben, maar FIT Boys  zette nog één keer aan. In de 82e minuut scoorde Jeroen Boelen de 2- 3 en LTC kreeg het toch nog benauwd. FIT Boys bleef gaan voor de gelijkmaker en in de derde minuut van de blessuretijd kwam deze er ook. Uit een scrimmage scoorde Edwin Roijinga de 3 - 3. Leider Martin Datema vatte deze einduitslag als volgt samen: "LTC heeft met 3 - 3 verloren, wij hebben met 3 - 3 gewonnen".

A.s. dinsdag 22 augustus begint de thuisbekerwedstrijd tegen sc Erica om 19:30 i.p.v. 18:45 uur op sportpark Noord West.

De Webmaster (met dank aan leider Martin Datema).

<<<TOP>>>

18 juli 2006

Jeugdige (Oranje)talenten in Assen en  Groningen.

Zaterdag 24 juni was er een districtstoernooi van de KNVB voor meisjes in Groningen.

Alle acht noordelijke districten kwamen voor een hele dag bij elkaar om onderling  uit te maken welk district zich voor een jaar Noordelijk kampioen voor teams onder de dertien mag noemen. De volgende districten namen hieraan deel:Groningen, Emmen, Leeuwarden,Steenwijk, Veendam, Heerenveen, Sneek en Assen.

Fit Boys had in het district Assen ook twee vertegenwoordigsters.

Hoe kom je in een districtselectie?

De KNVB heeft in het voorjaar verschillende selectietoernooien gehouden en daarnaast ook gescout langs de velden.  Op de velden van Asser Boys werden op twee woensdagavonden een 7 tegen 7 toernooi en een 4 tegen 4 toernooi gehouden. In totaal deden hier 35 meisjes aan mee. Van Fit Boys waren Angela Smit en Martina Boer van de partij. Na de deze twee avonden bleven er 14 meisjes over.

Helaas moesten de anderen afvallen. Angela was hier helaas ook bij.  Angela deed heel goed haar best als veldspeelster maar kwam net iets te kort.

Martina deed mee als keepster en werd dus als keepster geselecteerd voor het  District Assen.

In Groningen werd er dus door de selecties uit de verschillende districten een toernooi gespeeld. De bedoeling van deze toernooien is dat er uiteindelijk 4 regionale selecties overblijven. Zaterdag 24 juni stond dus centraal wie er kampioen van het Noorden werd en welke meisjes geselecteerd worden voor de regionale selectie.

Martina dus als keepster van Assen aan de bak. Er werden door het team totaal 4 wedstrijden gespeeld. Met wisselend resultaat. Assen verloor 3 wedstrijden en werd uiteindelijk 6e.

Martina heeft zich als keepster goed in de kijker kunnen spelen. Ze gaat nu samen met de andere keepster van Assen en de twee keepsters van District Emmen uitmaken wie er in aanmerking komen voor de regionale selectie Assen/Emmen.  In de eerste weken van het nieuwe seizoen komt hierover meer duidelijkheid.

Ze heeft heel goed haar best gedaan en heeft wel degelijk zicht op meer.

De moraal van dit verhaal:  De KNVB timmert behoorlijk aan de weg met meisjes- en vrouwenvoetbal. Ook bij Fit Boys begint het behoorlijk gestalte te krijgen. Met dit verhaal hoop ik dat er nog meer meisjes enthousiast worden voor het voetbal. Bovengenoemd verslag bewijst dat veel oefenen en goede (keeper)training en begeleiding wel degelijk resultaat op kan leveren. En veel voetbalplezier en beleving.

Johan Boer .

<<<TOP>>>

__________________________________________

Zwoegende en ploeterende mannen op sportpark Noord-West. 

Vanmorgen trof ik twee zwoegende en ploeterende mannen aan op het sportpark. Harm Meijering en Jan Götz waren druk doende met de nieuwe sproei-installatie die ons sportpark rijk is. Van de vorige enige onderdelen gejat, waarvoor 'hartelijk dank' aan de 'dappere' daders.

Deze installatie 'pakt' de helft van het veld en wordt door enig technisch vernuft in een paar uur tijd over de lengte van het veld getrokken. Op deze manier kunnen we de nieuwe competitie-helft op een mooie groene grasmat beginnen. 

En natuurlijk hulde aan alle vrijwilligers die zich bezig houden met de verplaatsing van veld naar veld!

Uw geheime reporter (zijn naam begint met een M en eindigt op artin Datema. Nee, het is geen prijsvraag).

<<<TOP>>>

15 juli 2006

Nog 20 nachtjes slapen en dan begint FIT Boys 1 met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

FIT Boys 1 begint op zaterdag 5 augustus met de voorbereiding op het seizoen 2006/2007. Onderstaand het schema:

Zaterdag 05 augustus ’06, 13.30 uur: Start Training

Maandag 07 augustus ’06, 19.30 uur: Training
Woensdag 09 augustus ’06, 19.30 uur: Training
Zaterdag 12 augustus ’06, 14.30 uur Oefen: Olde Veste 1 – FIT Boys 1

Maandag 14 augustus ’06, 19.30 uur: Training
Woensdag 16 augustus ’06, 19.30 uur: Training
Donderdag 17 augustus ’06, 19.30 uur: Oefen: Beilen 1 – FIT Boys 1
Zaterdag 19 augustus ’06, 14.30 uur: Beker: LTC 1 - FIT Boys 1

Maandag 21 augustus ’06, 19.30 uur: Training
Dinsdag 22 augustus ’06, 18.45 uur: Beker: FIT Boys 1 - Erica 1
Woensdag 23 augustus ’06, 19.30 uur: Training
Zaterdag 26 augustus ’06, 18.30 uur: Beker: Ter Apel 1 - FIT Boys 1

Maandag 28 augustus ’06, 19.30 uur: Training
Woensdag 30 augustus ’06, 19.30 uur: Training
Zaterdag 02 september ’06, 14.30 uur: Aanvang competitie 2006-2007

De Lij(ei)dert wens alle 1e selectiespelers een prettige vakantie. We hopen natuurlijk dat ze allemaal fit en afgetraind aan de start verschijnen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

*** zaterdag 9 december: Veenhuizen 3 - FIT Boys 5   3 - 2 *** rest seniorenwedstrijden afgelast *** zaterdag 2 december: DESZ 1 - FIT Boys 1   1- 3 *** FIT Boys 2 - Genemuiden 3   6 - 0 *** ACV 6 - FIT Boys 3   4 - 1 *** FIT Girls DA 1 - Emmen AV DA1   1 - 3 ***

Wedstrijdbal bij FIT Boys - Hollandscheveld aangeboden door: 

Wim Stevens Administratie & Belastingadviesbureau

Ontwerp: Fit Boys-Webmaster. Copyright: Aansprakelijkheid en auteursrecht. Laatst bijgewerkt: .