<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf 29 maart 2008)

heden t/m 1 januari 2009 | 30 december 2008 t/m 4 september 2008 | 30 augustus 2008 t/m 27 maart 2008 | 27 maart 2008 t/m 15 december 2007 | 15 december 2007 t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

30 augustus 2008

FIT Boys kansloos tegen ONR.

Beilen - Zaterdagmiddag speelde FIT Boys zijn laatste bekerwedstrijd tegen ONR. De Slofstra-/Van Berkel-equipe had nog een kleine kans om door te gaan in de beker, maar dan moest er zeker gewonnen worden. Dat zet er deze middag niet in. ONR had minder balbezit, minder kansen maar uiteindelijk meer doelpunten. FIT Boys knokte voor wat het waard was, maar kon vanmiddag het doel niet vinden. Voor de rust viel de 0 - 1. Tien minuten na de rust de 0 - 2 en met FIT Boys vol op de aanval wist ONR ook nog de 0 - 3 te maken. Kevin Eising (alleen voor de keeper), Ronald van Waardhuizen (schot van dichtbij voorlangs) en Alfons Pot (kopbal uit voorzet Arjan Schepel ) hadden het vizier niet scherp staan. Oranje Nassau 2 won van Viboa en is zo door in de beker. FIT Boys was goede tweede.

Op het zonovergoten sportpark Noord-West betrad FIT Boys voor de laatste keer de grasmat vooraf aan de competitiestart thuis tegen Rouveen. Oude bekende en oud-klassegenoot ONR was de tegenstander. Het zou de middag worden van de vele arbeid, het vele balbezit en de nodige kansen, maar ook van de efficiency. En in dat laatste scoorde ONR het beste. Over de hele wedstrijd gezien waren de echte honderd procent kansen voor ONR op één hand te tellen, maar de ploeg van trainer Ton Rozema kwam wel met 0 - 1 voor nog voor de rust.

Na de rust was er nog geen tien minuten gespeeld toen ONR de wedstrijd definitief leek te beslissen (0 - 2). FIT Boys stopte heel veel energie in de wedstrijd en kreeg ook hele goede kansen. Uit een corner kwam de bal na een scrimmage uiteindelijk voor de voeten van Ronald van Waardhuizen. Zijn harde schot ging net voorlangs. Na goed jagen van Alfons Pot kon Kevin Eising alleen op de keeper afgaan, maar deze redde net met een uitgestoken been. Tussendoor wisselde ONR één van de aanvallers en het was deze wisselspeler die de bal wat gelukkig leek te raken zodat deze over keeper Erik Bos in het doel verdween (0 - 3). Achteraf bestempelde hij zijn schot als bedoeld, maar daar waren de meningen over verdeeld. Vlak voor het scheiden van de markt gaf Arjan Schepel vanaf rechts prima voor, maar Alfons Pot zijn kopbal trof geen doel.

Zo bleef het 0 - 3 en kan FIT Boys zich gaan opmaken voor de competitiestart 6 september thuis op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Rouveen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys D1 en E1 bekeren verder.

De bekerresultaten waren weer zeer divers.

FIT Boys 2 speelde thuis tegen LTC 2. In een ver verleden was LTC 2 ook reserve tweede klasser, maar inmiddels zijn ze al weer enkele jaren reserve eerste klasser. Het klasseverschil werd in de score tot uitdrukking gebracht. Bij rust was het 0 - 4 en na rust scoorde LTC nog 1 maal en dus was de eindstand 0 - 5.

De C1000-dames wonnen uit van VKW DA1 met 0 - 3, maar moesten in de poul Titan DA1, die alles won, voor laten gaan.

Bij de A1, B1, C1 en MC1 was de volgende bekerronde niet weggelegd. Hoewel B1 nog wel met 13 - 0 won, werden ze toch tweede in de poul.

Bij de pupillen gingen D1 en E1 door in de beker en overtuigend. Beide werden (uiteraard) eerste in de poule met de volle negen punten. F1 zit nog in de wachtkamer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

26/27 augustus 2008

FIT Boys 1 en 2 oefenen beide en spelen gelijk.

Beilen – Dinsdagavond speelde de Britstra-equipe tegen Beilen 2. Het was geen hoogstaande partij voetbal, maar toch had FIT Boys met name de eerste helft genoeg kansen. De 1 - 0 werd gescoord door Maurits van der Hoest. Daarna hadden Emiel Ludwig en opnieuw Maurits kansen op 2 en 3 - 0. In plaats daarvan scoorde Beilen 2 tweemaal en was de ruststand 1 - 2. Na de rust trok FIT Boys 2 de stand gelijk. Emiel Ludwig scoorde de 2 - 2 en daar bleef het bij.

Woensdagavond kon Trainer Gerrit Marsman voor de laatste keer nog wat experimenteren met de Slofstra-/Van Berkel-equipe. Nog even wat spelers op bepaalde plaatsen aan het werk zien en de diverse patronen fijnslijpen. De tegenstander die hiervoor prima gebruikt kon worden was Gorecht, een oude bekende. Vorig jaar speelde Gorecht nog in de derde klasse D en leek lang voor het kampioenschap te gaan. De onderlinge wedstrijden waren spannend en eindigden in 2 - 3 in het voordeel van Gorecht en 0 - 3 winst voor FIT Boys. Deze woensdagavond werd het 2 - 2. Ronald van Waardhuizen maakte de 0 - 1 en vervolgens kwam Gorecht op 2 - 1. Drie minuten voor tijd maakte Elwin Dam de 2 - 2.

Zaterdag 30 augustus wacht thuis ONR voor de laatste bekerwedstrijd. Aftrap is om 14:30 uur op sportpark Noord-West. Pupil van de Week Lars de Boer zal met de door DS-Reclame gesponsorde bal de aftrap doen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

23 augustus 2008

FIT Boys blijft steken op 1 - 1 tegen Oranje Nassau 2.

(foto's: Gert Datema en Maurits Beuling)

Beilen - Op deze regenachtige zaterdagmiddag speelde FIT Boys zijn tweede bekerwedstrijd tegen reserve-hoofdklasser Oranje Nassau 2. Al vrij vlot kwam de Slofstra-/Van Berkel-equipe op een 0 - 1 achterstand. Op het gladde veld kon door een uitglijder aan FIT Boys kant Oranje Nassau de 0 - 1 maken. De tweede helft was FIT Boys gelijkwaardig aan Oranje Nassau en nam het alle risico om de 1 - 1 te scoren. Uiteindelijk in blessuretijd kwam deze verdiende gelijkmaker. Ronald van Waardhuizen was er vandoor op links en bediende Kevin Eising op maat. Kevin schoot de gelijkmaker beheerst binnen.

FIT Boys was deze bekerronde uitstekend begonnen door eerste klasser Viboa met 2 - 3 te verslaan. Oranje Nassau 2 won met 3 - 0 van ONR en zo stond deze middag een heuse topper op het programma in deze bekerpoule. Door het vele water dat deze week uit de lucht was gevallen, was het veld hier en daar glad. Dit gladde veld leidde de 0 - 1 in . Een van de FIT Boys-spelers gleed weg en een Oranje Nassau-aanvaller had vrij baan en scoorde de 0 - 1. Gedurende de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd en er had gerust kunnen worden met en 1 - 1 stand. Alfons Pot verscheen alleen voor de keeper, maar wist deze 100%-kans niet te verzilveren.

Na de rust was het FIT Boys dat probeerde de gelijkmaker te maken en de Slofstra-/Van Berkel-equipe speelde veel op de helft van de tegenstander. Achterin werd er regelmatig één-op-één gespeeld en dat had ook risico's tot gevolg. Oranje Nassau 2 bewees over een goed voetballende ploeg te beschikken en kreeg ook nog mogelijkheden op meer. Naarmate de tweede helft vorderde en de gelijkmaker uitbleef ging FIT Boys alles of niets spelen. Uiteindelijk kreeg de ploeg van trainer/coach Gerrit Marsman loon naar werk. In de blessuretijd ging Ronald van Waardhuizen op links op snelheid langs zijn tegenstander. Zijn voorzet was perfect en spits Kevin Eising was er als de kippen bij om de 1 - 1 binnen te tikken. Al met al meer dan verdiend.

Aanstaande zaterdag speelt FIT Boys om 14:30 uur de laatste bekerwedstrijd thuis op sportpark Noord-West tegen ONR.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2, 5 en DA1 halen goed bekerresultaat, het 4e oefende.

FIT Boys 2 had zijn eerste bekerwedstrijd tegen BSVV 2 ook al gewonnen en stuurde ook ACV 4 met een nederlaag naar huis. De Britstra-mannen wonnen met 3 - 1 door doelpunten van Jesse Lageveen, Dylyp Dijkema en Lars Swieringa.

FIT Boys 5 speelde voor de beker thuis tegen Gorecht 6. De drie weken training kwamen goed van pas, want hoewel er een brede selectie is moest de formatie van vervangend-leider Geert Smit met tien man starten. Naar later bleek had Gorecht dit niet door en het was FIT Boys dat op de helft van Gorecht speelde. Al vrij vlot werd het 1 - 0 door een doelpunt van Marcel de Bruijn. FIT Boys speelde uitstekend en combineerde prima ondanks een man minder. Conditioneel zat het wel goed want tot aan de rust hield FIT Boys stand. Na de rust werd het vlot 2 - 0. Voorstopper Maurits Beuling zag Marcel de Bruijn diep gaan en gaf een bal diep. Het was Jas Eising die de bal meenam en na een combinatie met Marcel de Bruijn scoorde hij de 2 - 0. Vervolgens drong Gorecht 6 wel aan en kreeg het ook een honderd procent kans. Een vrije trap werd prachtig over de muur gedraaid richting de kruising. De meeste aanwezigen telden al een goal, maar keeper Jan van Veen was al onderweg naar de hoe en met een prachtige zweefduik tikte hij de bal corner. Tegen het einde van de tweede helft vloeiden de krachten bij de meesten weg, maar kon Carl Drenth, na enkele mislukte pogingen, de stand toch uitbouwen naar 3 - 1. Richard Kerssies had alleen voor de keeper ook nog een levensgrote kans, maar maaide over de bal heen. Opvallend was het meespelen van Albert Vos. Hij had tien seizoenen niet meer gevoetbald en deed, ondanks een achillespeesblessure, toch mee. Met een blauwe kaart mocht hij ook nog vijf minuten naar de kant. Door deze bekeroverwinning zit FIT Boys 5 al weer in de volgende ronde.

De dames speelden uit bij Titan DA1 en verloren met 3 - 1. FIT Boys 4 oefende thuis tegen Veenhuizen 3 en kwamen met 2 - 0 voor door doelpunten van Lucas Ribberink en Bert Oosterhof. Het werd uiteindelijk 2 - 2. Saillant detail: Veenhuizen 3 zit bij FIT Boys 5 in de competitie.

Bij de jeugd waren de resultaten wisselend.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

16 augustus 2008

FIT Boys verrast Viboa in beker.

Na een iets mindere oefenwedstrijd tegen zondag derde klasser Beilen, wachte deze zaterdagmiddag de eerste bekerwedstrijd tegen Viboa uit de eerste klasse. De nummer vier van vorig seizoen leek op voorhand de betere ploeg, maar zoals zo vaak speelt FIT Boys tegen sterke, voetballende tegenstanders hun beste wedstrijd. FIT Boys kwam brutaal voor door een doelpunt van Ronald van Waardhuizen. Nog voor de rust werd de stand omgebogen in het voordeel van Viboa. Direct na rust zorgde Alfons Pot, na balverlies achterin bij Viboa, voor de 2 - 2. Hoewel FIT Boys tot op het tandvlees moest gaan en Viboa de winst leek te pakken, was het FIT Boys dat voor een verrassing zorgde. Robbert Dijkema scoorde vlak voor tijd de 3 - 2 en deze stand wist FIT Boys vast te houden. Een verrassing in poule 12 was een feit.

Leider Martin Datema had het vooraf over twee keer drie kwartier reizen om tegen Viboa met ruime cijfers te verliezen. De insteek was dus een nuttige oefenwedstrijd spelen en de score acceptabel houden. Hoe anders zou het deze middag lopen. De Slofstra-/Van Berkel-equipe speelde en sterke partij en nam in de zestiende minuut brutaal de leiding. Op aangeven van Edwin Roijinga scoorde Ronald van Waardhuizen de 0 - 1. Nog voor de rust wist Viboa de stand om te keren. Via Henri Bierling (35e minuut) en Neil Jidkins (43e minuut) werd het 2 - 1.

FIT Boys bleef gewoon gelijke tred houden met de eerste klasser. Viboa eindigde vorige seizoen nog op de vierde plek in de eerste klasse E. In de negenveertigste minuut leed Viboa door goed druk zetten van FIT Boys balverlies achterin. Alfons Pot was er vlot bij om de 2 - 2 te scoren. De verrassing was nog niet compleet. Daar waar het team van trainer/coach Gerrit Marsman behoorlijk op het tandvlees kwam te lopen, oogde Viboa fitter. In de laatste fase van de wedstrijd sleepte keeper Erik Bos de FIT Boys-ploeg er door. Hij was het die met uitstekende reddingen de 3 - 2 wist te voorkomen. FIT Boys ging er, ondanks de vermoeidheid, toch vandoor met de overwinning. Het was Robbert Dijkema die in de zevenentachtigste minuut de 2 - 3 wist te scoren. Hiermee was de verrassing compleet en speelde FIT Boys een uitstekende en nuttige bekerwedstrijd.

Zaterdag 23 augustus wacht thuis het tweede team van Oranje Nassau om zo de tweede bekerwedstrijd te kunnen spelen. Aanvang 14:30 uur op sportpark Noord-West te Beilen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Diverse FIT Boys-elftallen speelden dit weekend voor de beker.

De bekerresultaten van FIT Boys 1 (zie verslag op deze site) en FIT Boys 2 waren prima. Remco Lubberts zei er het volgende van:

Net als het eerste heeft het tweede hun eerste bekerwedstrijd ook gewonnen.
Er werd afgelopen zaterdag in Bovensmilde met 2-5 gewonnen van BSVV 2.
Dus ook de eerste overwinning voor het vernieuwde 2e elftal en de nieuwe trainer Engbert de Vries. De doelpuntenmakers in de wedstrijd waren : Tristan Haurissa (pen), Jesse Lageveen en Remco Lubberts 3 keer. Er werd bij vlagen goed gespeeld, hopelijk zet het tweede elftal dat volgende week door naar weer wat beter spel in hun 2e bekerwedstrijd tegen ACV 4.

Bij de pupillen speelde B1 nog gelijk, maar A1 en C1 verloren hun bekerwedstrijd.

Bij de pupillen waren de resultaten prima te noemen. De mannen van E1 kwamen al weer op de foto. nu maar hopen dat een dergelijke fotoshoot vlak voor de winterstop ook weer nodig is....

De mannen van het 5e hebben 23 augustus hun eerste bekerwedstrijd tegen Gorecht 6. De GeJa-mannen zijn al twee weken in training. Naast Marcel de Bruijn, André v.d. Bos en Maurits Beuling (zie foto) is de opkomst meer dan goed te noemen. Het 5e traint meestal met een man of zestien tot twintig.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 augustus 2008

Beilen wint terecht van FIT Boys.

Beilen – Dinsdagavond stond de heuse dorpsderby tussen de vv Beilen en de cvv FIT Boys op het programma. FIT Boys liet deze avond niet zijn beste voetbal zien, maar Beilen daarentegen speelde een degelijke pot en benutte de kansen prima. Het was Berghuis die de 1 – 0 wist te scoren. De tweede begon FIT Boys slecht maar knokte zich in de wedstrijd. Alfons Pot kopte de 1 – 1 raak. Daarna was het Beilen dat precies was in de afwerking.Comello krulde de bal uit een vrije bal in de kruising. Ton de Vries had het slotakkoord en scoorde de 3 – 1. Al met al een terechte uitslag.

Beilen en FIT Boys zijn net anderhalve week op weg in de voorbereiding en troffen elkaar dinsdagavond op sportpark Noord-West. In het begin van de wedstrijd zijn beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Arjan Schepel krijgt de eerste kans van de wedstrijd, maar scoort niet. Aan de andere kant heeft ook Berghuis de kans te scoren, maar speelt de bal voorlangs. Na het eerste kwartier zakt FIT Boys steeds verder weg, heeft veel balverlies en kan geen kansen creëeren. Beilen is in die fase beter en scoort de terechte 1 – 0. Uit een voorzet van rechts en een nuttig overstapje scoort Berghuis. Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft blijft Beilen de betere partij en komt FIT Boys niet echt in haar spel. Met de nodige inzet en fysieke kracht knokt de Slofstra-/Van Berkel-equipe zich terug in de wedstrijd en komt zowaar in de buurt van het doel van Beilenkeeper Dennis Snoeyer. Bij een prima opgebouwde aanval bedient Raymond Meppelink rechtsbuiten Kerwin Fernim op maat en die levert een prima voorzet af. Alfons Pot kopt bij de tweede paal raak en brengt zo de partijen weer op gelijke hoogte (1 – 1). In het verloop van de tweede helft pakt Beilen meer het initiatief en moet FIT Boys het, nu het niet in de wedstrijd zit, meer op kracht doen en heeft veel overtredingen nodig. Na een overtreding op de rand van de zestien neem Camello plaats achter de bal en krult de bal prachtig in de kruising (2 – 1). Met nog tien minuten op de klok wil FIT Boys nog wel gaan voor de gelijkmaker, maar valt de goal aan de andere kant. Bij een snelle uitval en een prima lage voorzet vanaf links scoort Tom de Vries de 3 – 1.

Zo rond kwart over negen fluit scheidsrechter Albert Gerding voor het laatst en eindigt deze oefenwedstrijd in een terechte 3 – 1 overwinning voor Beilen. FIT Boys speelt zaterdag voor de beker uit tegen Viboa en Beilen ontvangt zondagmiddag ook voor de beker VKW thuis op sportpark Noord-West.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

9 augustus 2008

FIT Boys 1 houdt 2e klasser GVAV knap op 3 - 3.

Beilen - FIT Boys opende de oefencyclus deze zaterdagmiddag tegen zondag tweede klasser GVAV uit Groningen. Een op papier sterke ploeg, maar daar was in de eerste helft niet veel van te merken. Met name de eerste 20 minuten speelde FIT Boys gewoon erg goed en verzorgd voetbal. Van achteruit schoof één van de verdedigers regelmatig door, op het middenveld ging de bal gemakkelijk rond en voorin bezorgden de spitsen de achterhoede van GVAV voldoende werk.

De 1 - 0 was van een ongekende schoonheid. Vanuit de verdediging kwam de bal op het middenveld bij Edwin Roijinga, die linksvoor Ronald van Waardhuizen op maat in de diepte bediende. Ronald nam op links de bal aan en schoot van zo'n twintig meter strak en hard in de rechter kruising. De 1 - 1 en de 1 - 2 kreeg GVAV cadeau. Achterin werd de bal niet resoluut weggewerkt en tot tweemaal toe kon GVAV hier van profiteren.

De tweede helft begon FIT Boys onwennig en leed veel te veel balverlies. GVAV kreeg al vrij vlot in de tweede helft een makkelijk gegeven penalty. Erik Bos tikte met een goede reflex de bal uit zijn linkeronderhoek. Naarmate de tweede helft vorderde ging FIT Boys weer beter spelen en zette ook steeds druk op de achterhoede van GVAV. De 2 - 2 viel uit een vrije bal van jongeling Jan Jaap Drogt en Ronald van Waardhuizen wist te scoren. De 3 - 2 viel na goed jagen op de verdediging van GVAV. Hier wist de tweede klasser geen raad mee en de keeper leverde de bal in bij Kevin Eising, die Elwin Dam op maat bediende. Elwin scoorde de 3 - 2 en een verrassing leek in de lucht te hangen. Zou FIT Boys deze tweedeklasser met een verlies terug naar Groningen sturen? Nee, nog geen halve minuut na de 3 - 2 lag de 3 - 3 al achter Joost van 't Reve, die Erik Bos na een uur verving.

Dit bleef ook de eindstand en FIT Boys kon terugkijken op een nuttige oefenwedstrijd. De contouren van het nieuwe FIT Boys van nieuwe trainer Gerrit Marsman worden steeds duidelijker en ook de spelbedoeling is helder. Gerrit wil met FIT Boys aanvallend voetbal spelen en dat is voor de toeschouwers altijd leuk om naar te kijken. Als dan de punten ook worden behaald, zal iedereen aan het eind van het seizoen tevreden zijn.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

7 augustus 2008

FIT Boys wedstrijdkleding ophalen.

Tassen met daarin de wedstrijdkleding kunnen weer gehaald worden door de leiding van de diverse teams. Ook de netten met de wedstrijd- en intrapballen worden jullie meegegeven, omdat wegens de verbouwing de tassen en netten niet op het sportpark kunnen blijven (in ieder geval tot december).

Haal de tassen en netten op op maandag 11 augustus of woensdag 13 augustus tussen 18:00 en 20:00 uur. In de week van 18 augustus tot en met 24 augustus is het ophalen niet mogelijk.

Harm Meijering.

<<<TOP>>>

2 augustus 2008

1e selectie FIT Boys werkt eerste training af.

Na een welverdiende zomerstop werkte de 1e selectie van FIT Boys zaterdag 2 augustus alweer de eerste training af. Trainer Gerrit Marsman liet de mannen flink zweten. Het aanwezige publiek keek genietend van een zonnetje ontspannen toe. Behalve trainen staan er ook de nodige oefen- en bekerwedstrijden op het programma voordat op 6 september de competitie begint.

9 augustus FIT Boys GVAV oefen
12 augustus vv Beilen FIT Boys oefen
16 augustus Viboa FIT Boys beker
23 augustus FIT Boys Oranje Nassau 2 beker
30 augustus FIT Boys ONR beker
6 september FIT Boys Rouveen competitie

Onderstaand een impressie van de eerste training.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Fit Boys doet mee aan de AB Oost Free Kick Competitie. Geef je op!

AB-Oost een uitzend- en detacheerorganisatie organiseert  in haar werkgebied een Free Kick Competitie. Tijdens deze competitie strijden 64 amateur-spelers om de titel:

Wie is de beste Vrijetrappenspecialist van Oost-Nederland.

Voor de winnende club is er een prijs van 10.000 euro.

De finale van deze competitie wordt gehouden in het stadion van FC Twente. Dit zal zijn in oktober. De precieze datum is nog niet bekend.

AB-Oost heeft 64 voetbalverenigingen in haar werkgebied uitgenodigd om aan deze competitie mee te doen. Middels een interne competitie binnen de eigen vereniging wordt de beste vrijtrappenspecialist geselecteerd. Deze specialist mag dan met 63 andere spelers gaan uitmaken wie de 10.000 euro voor de eigen vereniging zal winnen.

AB-Oost heeft ook vv Beilen en Fit Boys uitgenodigd. Fit Boys en Beilen moeten eerst in een onderling duel gaan uitmaken wie het dorp Beilen mag gaan vertegenwoordigen.

In overleg met vv Beilen is afgesproken dat we deze onderlinge strijd gaan beslissen voorafgaand aan de oefenwedstrijd Beilen 1 – Fit Boys 1 op dinsdag 12 augustus a.s.

Elk seniorlid en A-junior kan aan deze competitie meedoen.

Informatie over de spelregels kun je opvragen bij onderstaande personen.

Heb je belangstelling geef je dan op bij Johan Boer(activiteiten@fitboys.nl) of Wim Stevens (penningmeester@fitboys.nl).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

30 juni 2008

Beker- en competitie-indeling FIT Boys 1.

De KNVB heeft de indeling van de bekerpoules bekend gemaakt. De Slofstra-/Van Berkel-equipe neemt het op tegen:

Viboa 1

Za 1e klasse Noord, in het seizoen 07/08 als 4e geëindigd. http://www.viboa.nl/

Oranje Nassau 2

Za Res. Hoofdklasse, in het seizoen 07/08 als 4e geëindigd. http://www.cvvoranjenassau.nl/

ONR 1

Za 3e klasse C, in het seizoen 07/08 als 3e geëindigd en verliezend finalist nacompetitie. http://www.vvonr.nl/

Het bekerprogramma ziet er als volgt uit:

zaterdag 16 augustus Viboa 1 cvv FIT Boys 1
zaterdag 23 augustus cvv FIT Boys 1 Oranje Nassau 2
zaterdag 30 augustus cvv FIT Boys 1 ONR 1

Ook de competitie-indeling is bekend:

Borger

In het seizoen 07/08 als 8e geëindigd (3D) en net P/D-wedstrijden ontlopen. http://www.svborger.com/

Drenthina

In het seizoen 07/08 als 5e geëindigd (3D) met 3 punten meer dan FIT Boys. http://www.drenthina.nl/

De Griffioen

In het seizoen 07/08 kampioen geworden (4D). http://www.svdegriffioen.nl/

sc Rouveen

In het seizoen 07/08 als 2e geëindigd (3D) en in nacompetitie na 1e ronde eruit. http://www.scrouveen.nl/

ZZVV

In het seizoen 07/08 als 2e geëindigd (4D) en via de nacompetitie gepromoveerd. http://www.zzvv.nl/

BSVV

In het seizoen 07/08 als 9e geëindigd (3D) en net P/D-wedstrijden ontlopen. http://www.bsvv.nl/

DZOH

In het seizoen 07/08 als 3e geëindigd (4D) en via de nacompetitie gepromoveerd. http://www.dzoh.nl/

SVN'69

In het seizoen 07/08 als 10e geëindigd (3D) maar via P/D-wedstrijden degradatie ontlopen. http://www.svn69.nl/

Haulerwijkse Boys

In het seizoen 07/08 als 4e geëindigd (4D) en via de nacompetitie gepromoveerd. geen site

sc Angelslo

In het seizoen 07/08 als 4e geëindigd (3D). http://www.sc-angelslo.nl/

CSVC

In het seizoen 07/08 als 7e geëindigd (3D). http://www.csvc.nl/

Er zal gespeeld worden volgens schema 12. Klik hier en download dit speelschema. Zodra het definitieve speelschema bekend is, zal deze hier worden geplaatst.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

25 juni 2008

Van het bestuur: Extra ledenvergadering.

Door de groei van onze vereniging is het met regelmaat erg druk in de kleedkamers. We zijn dan ook erg blij dat we binnenkort kunnen starten met de bouw van 4 nieuwe kleedkamers. Tegelijkertijd willen we ook graag starten met de bouw van een nieuwe jeugdbestuurskamer, want die is door de groei van de vereniging te klein geworden. De nieuwe jeugdbestuurskamer wordt zodanig gesitueerd dat ze in incidentele gevallen ook kan worden benut als vergroting van de kantine.

Heel graag willen we de leden over bovengenoemde plannen nader informeren. De kleedkamers vallen onder verantwoordelijkheid van de stichting sportpark Noord-West maar de aanbouw van de bestuurskamer valt onder verantwoordelijkheid van (het bestuur van) Fit-Boys. Gezien de hoogte van de investering hebben we de goedkeuring van de leden nodig voor de investering.

Op 25 juni a.s. gouden we om 19.00 uur in de kantine een

                                   EXTRA LEDENVERGADERING

De agenda is als volgt:

1.                 Opening door de voorzitter

2.                 Informatie kleedkamers door een lid van het stichtingsbestuur

3.                 Informatie jeugdbestuurskamer door een lid van de bouwcommissie

4.                 Goedkeuring investering

5.                 Rondvraag

6.                 Sluiting

<<<TOP>>>

7 juni 2008

FIT Boys-familie sluit met gezellige familiedag seizoen af.

De FIT Boys-familie heeft onder geweldige weersomstandigheden het seizoen afgesloten met de door Spar Stevens en Fietswereld Biemold gesponsorde familiedag. De familiedagcommissie had alles tot in de puntjes perfect geregeld en er was gedurende de gehele dag van alles te doen voor jong en oud. Voorafgaand aan de barbecue werden de verenigingsprijzen uitgereikt. Klaas Brouwer, speler van FIT Boys 5 en zaalteam 3, werd Voetballer van het Jaar en voetbalvrouw Liz, vrouw van André Middelbos, kreeg de Erik Jans-bokaal voor haar verslagen van FIT Boys F5 gedurende dit seizoen.

De ochtend van de familiedag werd gevuld met een toernooi voor de A-junioren tot en met de E-pupillen. De finale ging tussen Nederland en Duitsland en Nederland won met 2 - 1. Als dat geen goed voorteken is? Ook werd er nog latje geschoten. Tegen half één arriveerde er een grote witte limousine op sportpark Noord-West met aan boord de voetbalvrouwen van FIT Boys F5. Zij, tezamen met alle moeders van de F-pupillen, gingen voetballen tegen hun zonen en kregen uiteraard klop.

Om half twee werd er ook nog gevoetbald, het oude FIT Boys 3, in seizoen 92/93 nog kampioen, voetbalde tegen FIT Boys DA1 en won met 12 - 3. Tegen kwart voor twee begon op het hoofdveld het voetbalspellencircuit voor jong en oud. De jeugd tot en met de D-pupillen en de senioren aangevuld met de C- tot en met de A-junioren speelden ieder op één helft alle spellen. De vele vrijwilligers, onder aanvoering van Janneke Eising en Jannie Oostland, hadden een aantal leuke voetbalspellen uitgezet waarbij alle deelnemers zich in het zweet konden werken en streden om de eer en de eeuwige roem. Zo tegen half vier verplaatste de FIT Boys-familie zich richting het terras en kon er onder het genot van een drankje nagepraat worden.

Zo rond vijf uur nam spreekstalmeester Martin Datema het woord en werden de verenigingsprijzen uitgereikt. Voetballer van jaar werd Klaas Brouwer, speler van FIT Boys 5 een zaalteam 3. Jeugdspeler van het jaar werd Robin Eising, speler van C1. De oogklep ging naar Wout Flokstra omdat hij het presteerd om 's morgensvroeg als bestuurslid van dienst de FIT Boys-vlag op de kop neer te hangen. De Erik Jans-bokaal, de prijs voor de verslaggever van het jaar en vernoemd naar de ons helaas al ontvallen PR-kei Erik Jans, ging naar voetbalvrouw Liz, vrouw van FIT Boys F5-leider André Middelbos. Zij schreef elke week een verslag over de Heros van F5.

Na de barbecue, met heerlijk vlees van Spar Stevens, kon er uiteraard nog penalty worden geschoten op oud-eerste elftal keeper Harry Doornbos en cafehouder Bart Wiechers. En zo eindigde een heel gezellige familiedag en wederom weer een voetbalseizoen voor alle FIT Boys-leden en kan er zomervakantie gevierd gaan worden.

Voor meer foto's van de familiedag, kijk in het Fotoalbum.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

31 mei 2008

FIT Boys-leden geven massaal gehoor aan oproep tot klussen op Noord-West.

Zaterdagochtend rond de klok van 08:30 uur lag sportpark Noord-West en vredig en fris bij na een nacht vol regen. Binnen cvv FIT Boys was er aan de seniorenteams en de A- en B-junioren gevraagd om minimaal met 4 personen per team te verschijnen op de FIT Boy- en Beilen-klussendag. En daar werd massaal gehoor aan gegeven. De eerste selectie was zelfs met elf man sterk en alle andere elftallen waren er ook minimaal met vier personen. Ook kwamen er drie dames van DA1 helpen en de A- en B-junioren waren met een dusdanige grote groep dat zij de reclameborden rond het hoofdveld konden schoonmaken. Deze grote groep FIT Boys-vrijwilligers werd aangevuld met enkele noeste arbeiders van vv Beilen.
Arie Gerding doet iets wat hij thuis nooit doet: broodjes smeren (foto: Martin Datema).

Er werden behoorlijk wat klussen weggewerkt. Zo werd het tegelplateau achter het kaartverkoophokje bij het hoofdveld uitgebreid en ook het tegelplateau bij de fietsenstalling voor de uitspelende teams werd vergroot. Het tegelpad richting veld 5 werd verlengd tot aan veld 5 en ook de tegels van de vuilcontainerplaats werden aangevuld en dus werd het plateau vergroot. Het schilderwerk aan de tribune was ook weer aan de beurt, alle verplaatsbare doelen werden verzameld op het hoofdveld en, zoals gezegd, glimmen de reclameborden rond het hoofdveld weer prachtig in de zon.

Dit en nog vele andere klussen werden deze zaterdagochtend en -middag aangepakt. De arbeiders werden gedurende de dag voorzien van een natje en een droogje. FIT Boys-voorzitter Eli van Berkel glom van trots dat een zo'n grote groep FIT Boys-vrijwilligers, aangevuld met Beilen-vrijwilligers, de handen uit de mouwen staken om ons mooie sportpark Noord-West ook mooi te houden. Volgende week wacht nog de familiedag en dan gaan we genieten van de zomervakantie met o.a. het EK-voetbal. Als je volgend seizoen weer rondloopt op sportpark Noord-West, denk dan nog even aan de klussendag en de vrijwilligers die zich voor jou in het zweet hebben gewerkt. Zo kunnen we ook volgend seizoen onze zo geliefde sport gewoon blijven uitoefenen.

Verslag Doedag 2008

Een verslag van de gezellige doedag op zaterdag 31 mei 2008.

Voordat de doedag van start gaat, is er al het een en ander gedaan. In overleg met de besturen is er een aktiviteitenlijst opgesteld, zijn vrijwilliger aangewezen/gevraagd en daarna zijn de prioriteiten bepaald. Vervolgens worden delen uitgegraven en met geel zand opgevuld en grasstenen besteld. De slangen voor het schoonmaken van de reclameborden worden in orde gebracht, bezems en kopstubbers klaargemaakt. Daar tussendoor een oproep aan jullie voor medewerking aan deze doedag.

Op zaterdagmorgen ca. 07.30 wordt de kantine klaar gemaakt, de koffiekannen gevuld en de schoonmaakslangen uitgerold. En dan wachten op de dingen die komen gaan.

De eerste vrijwilliger krijgt om 08.20 reeds koffie en om 08.45 begroet Lambert de ca. 50 vrijwilligers en vrijwilligsters. Ab en Aaltinus verdelen de taken en het gaat los.

Er worden tegels en grasstenen gelegd, het parkje bij de ingang krijgt een beurt, er wordt geschuurd – geplamuurd en geschilderd, de reclameborden worden weer als nieuw. Als grote verrassing voor mij kwam T. Gerding met een futuristisch voertuig om het reclamebord helemaal bovenaan de tribune schoon te maken, doelen werden nagekeken of verzameld,  teveel om op te noemen, dus deze lijst is niet compleet. Het enthousiasme was groot, want tegen schafttijd moest menigeen gemaand worden voor de koffie met broodjes.

Daarna ging iedereen er weer volop tegenaan tot aan de middagpot. Deze bestond uit belegde broodjes, eigengemaakte soep, melk/karnemelk en een paar prachtige salade’s. Toen iedereen zo gezellig zat te eten en met elkaar te kletsen, zei soepmaker Martin: “hier doe je het voor”.

Na de middagpot zijn, waar nodig, de puntjes op i gezet, het gereedschap werd weer verzameld voor zover dat kon.

Omstreeks 14.00 uur werden voorzichtig de eerste blonde jongens geproefd en werden hapjes rondgedeeld.

Een ontstelde vrijwilliger meldde aan de bar  dat de kruiwagen (geleend van zijn beste buurman) niet meer aanwezig was. Dus hierbij het signalement: twee handvaten en een bak, en het wiel heeft een groene plastic velg. Hij is net gesmeerd, dus loopt goed. Wie dit herkend kan contact opnemen met Ab Sanders. B.v.d.

Ik vond het een prachtige doedag, zeer goed voorbereid en met enthousiasme goed uitvoerd. Dat de inwendige mens verzorgd kon worden was mogelijk door de sponsoring van Mathijs Mulder – C1000 en ,onverwacht, de salade’s en hapjes van de fam. Nijwening.

Alle vrijwilligers en vrijwilligsters (ja, die waren er ook) hartelijk bedankt voor jullie inzet. En diegenen die er niet waren, graag tot de volgende doedag.

Verder wordt Tinus Gerding nog bedankt voor het beschikbaar stellen van de hoogwerker.

Namens het stichtingbestuur, Jan Koster en Arie Gerding

De Webmaster.

<<<TOP>>>

28 mei 2008

Nieuw FIT Boys 1 oefent tegen Ambonia 1.

Beilen - Een nieuwe trainer betekent vaak een frisse wind door de selectie en dat was woensdagavond te merken. Nieuwbakken trainer Gerrit Marsman kon, na een aantal trainingen, zijn team aan een echte test onderwerpen. Er werd op sportpark Noord-West geoefend tegen Ambonia 1 uit Assen. De frisse wind had zeker gewaaid, ook al omdat trainer Marsman aanvallend voetbal wil spelen. Dat betekent in de praktijk achterin veel één-op-één, opkomende backs, een 4-4-2-systeem en veel positiewisselingen. Achterin allereerst keeper Erik Bos en daarvoor speelden centraal Mark Seubring en broer Tim Seubring en op de backposities Robbert Dijkema en Arjan Snippe die regelmatig de weg naar voren zochten. Met de punt naar achteren op het middenveld Edwin Roijinga, die met zijn actieradius, zowel verdedigend als ook aanvallend zijn werk doet. Op de vleugels de jongelingen Elwin Dam en Kerwin Fernim (A-junior) die naast het verdedigende werk ook voor aanvullende impulsen moesten zorgen. Met de punt naar voren is, na lang blessureleed, Alfons Pot weer terug en hij zorgde voor veel diepgang. Voorin de altijd hard werkende en scorende Kevin Eising en de onberekenbare Ronald van Waardhuizen.

Met name het middelste gedeelte van de eerste helft speelde de Slofstra-/Van Berkel-equipe gewoon erg goed. De 1 - 0 viel al vrij snel, na goed afjagen van Kevin Eising. Hij zag de volledig vrijstaande Alfons Pot niet over het hoofd en Alfons scoorde beheerst. Kerwin Fernim speelde een prima pot en zocht af en toe gewoon brutaal de actie. Ook de 2 - 0 volgde na een prima combinatie over links. De bal werd teruggetrokken op Arjan Snippe die de met de rug naar de goals staande Elwin Dam aanspeelde. Elwin draaide zich met een mooie sleepbeweging om en speelde zich zo vrij van de tegenstander. Hij bedacht zich niet en scoorde een juweel van een doelpunt in de kruising (onderkant lat). Tegen het einde van de eerste helft zakte het tempo en kon Ambonia af en toe er uit komen. Uit een voorzet vanaf links werd de bal prachtig in de lange hoek geschoten (2 - 1).

De tweede helft voerde trainer Gerrit Marsman de nodige wisselingen door. Mark Lubberts ging het doel verdedigen en Dylyp Dijkema, Arjan Schepel en Maurits van der Hoest kwamen het middenveld versterken. Al snel stuurde Arjan Schepel Kevin Eising de zestien in en hij rondde beheerst af (3 - 1). Aan de 4 - 1 ging een vloeiende aanval over meerdere schijven vooraf. De aanval werd op links opgezet en Arjan Schepel verplaatste het spel naar de rechterkant. Kevin Eising speelde Alfons Pot op de rand zestien aan en hij speelde bal handig door op de doorgelopen Arjan Schepel. Arjan raakte te bal niet vol maar wel effectief. Via de binnenkantpaal eindige de bal uiteindelijk in het zijnet aan de andere kant. De 5 - 1 was een technisch hoogstandje van Alfons Pot. Vanuit een corner omspeelde hij alles en iedereen op de achterlijn en scoorde in de korte hoek. Ambonia had het slotakkoord en maakte er 5 - 2 van wat ook de eindstand bleek. Al met al een goede oefenpot van FIT Boys-zijde, waarin de contouren van het nieuwe FIT Boys al aardig zichtbaar werden.

Ondanks dat voor de mannen van het vijfde het seizoen er op zit, werd er toch nog fanatiek getraind met elf man. Netjes!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

24 mei 2008

FIT Boys 5 speelt 6-tegen-6 toernooi bij vv Beilen.

Afgelopen zaterdag 24 mei werd er voor de tweede keer in successie een veteranen 6:6 voetbaltoernooi georganiseerd op sportpark Noordwest in Beilen. FIT Boys 5 deed ook mee en had negen spelers afgevaardigd. Onder het genot van heerlijk zomerweer werd er in een poule van 5 gespeeld tegen twee teams van Beilen, Smilde'94 en Zuidwolde.

FIT Boys 5 verloor de eerste wedstrijd met 0 - 1 van Beilen, maar daarna werd met 3 - 2 gewonnen van Smilde'94. Marcel de Bruijn scoorde twee keer en ook de derde kwam voor het grootste gedeelte op zijn conto, hoewel gastspeler Bert Oosterhof het laatste tikje gaf. De 3e en 4e wedstrijd werd verloren met 2 maal 1 - 2 en zo zaten de GeJa-mannen zo rond 15:30 uur aan het bier.

Al met al een leuke zaterdagmiddag prima georganiseerd door de vv Beilen (complimenten). Het seizoen zit er op, de familiiedag rest nog.

Voor meer foto's, kijk in het fotoalbum van het 5e (de laatste foto's (even doorscrollen)).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

21 mei 2008

FIT Boys 5 wint laatste wedstrijd van het seizoen, F5 wint van Gieten F7.

De mannen van Ab Bening moesten na de feestavond ter afsluiting van het seizoen nog één keer aan de bak. Thuis werd er gespeeld tegen nummer vier LTC 6, waar uit nog van verloren werd. Binnen een kwartier stond het al 2 - 0 door tweemaal topscoorder Marcel de Bruijn. Hij had een levensgrote kans op een hattrick, na een prachtige pass van Jan Jonink, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Kort daarna verleende Marcel de asist aan Jan Jonink die de 3 - 0 scoorde. Kort daarna zette Marcel voor en kopte gelegenheids linkshalf Henk Smit de 4 - 0 binnen. Gelopen koers, zo leek het totdat LTC 6 vlak voor de rust de 4 - 1 scoorde en de rust de 4 - 2. keeper Geert Smit, jaja van alle markten thuis, kon hier niks aan doen.

Na de 4 - 2 volgde de bevrijdende 5 - 2 door Richard Kerssies. Hij wilde eigenlijk met binnenkantje rechts Rene Bening bedienen, maar raakte de bal met buitenkant rechts en deze verdween met een mooie curve over de keeper in het doel. Toch kwam LTC 6 nog op 5 - 3, maar kon FIT Boys direct daarna de marge weer op 3 brengen. Een penalty na een lichte duw in de rug van Rene Bening. Voor het nemen van de penalty was er maar één aangewezen persoon, Johannes de Boer. Hij nam vandaag een beetje afscheid. volgend seizoen wil hij het iets rustiger aan gaan doen en is alleen bij noodgevallen oproepbaar. Jammer, daarmee verliezen we achterin een rots in de branding. Johannes, bedankt! 

Het werd uiteindelijk 6 - 3, maar de doelpuntenmaker is niet bekend. Hij kan zich natuurlijk altijd melden (webmaster@fiitboys.nl). Na afloop kon op groot scherm in de kantine de championsleaguefinale gekeken worden.

voor meer foto's, kijk in het fotoalbum van het 5e (de laatste foto's (even doorscrollen)).

FIT Boys F5 speelde ook de laatste wedstrijd van het seizoen en won. Hun eerste competitie zit er op en nu volgend seizoen weer verder voetballen

De Webmaster.

<<<TOP>>>

17 mei 2008

FIT Boys 3 en 4 verliezen, FIT Boys 5 wint/speelt gelijk. 

FIT Boys 3 en 4 kregen allebei aan de broek van respectievelijk Smilde'94 3 (6 - 2) en Peize 7 (2 - 7). Pjotr Doornbos heeft nog geen verslag aangeleverd, waaruit je kunt opmaken dat er en verloren is en Pjotr niet gescoord heeft.

FIT Boys 5 ging met een aardig complete selectie op bezoek in Groningen bij GRC 4. Er werd gespeeld op kunstgras, waar bijna iedereen na de wedstrijd vrij lovend over was. Bijna iedereen, behalve keeper Jan van Veen. Hij hield er een dikke knie aan over omdat de ondergrond van het kunstgras niet meegeeft. De spelers konden op de vlakke mat naar harte lust hun geliefde combinatievoetbal spelen en bij tijd en wijle ging de bal leuk rond.

Toch was het GRC 4 die het eerste scoorde. Verdedigend stond het middenveld niet altijd even goed en balverlies op het middenveld, Henk Smit was al bezig met de voorbereidingen op de feestavond, leidde een aanval van GRC 4 in. In overtal speelden zij dit prima uit en kwamen zo op 1 - 0. Nog voor de rust werd het weer gelijk. Een prima aanval werd afgerond door jarige job (55 jaren jong) Albert Martens.

De tweede helft bracht leider Ab Bening 4 verse krachten binnen de lijnen en FIT Boys 5 had nu meer vat op het spel en was meer in belbezit. GRC 4 was met snelle uitvallen wel steeds gevaarlijk, maar FIT Boys kreeg de nodige kansen. De 1 - 2 viel ook, Marcel de Bruijn kopte prima raak. Iedereen zag dat het een doelpunt was, een GRC-speler zei na de wedstrijd dat de bal de lijn dik gepasseerd was, behalve de man die het doelpunt moest toekennen. De scheids. Hij stond op de doellijn en zat dus eerste rang, maar zag het niet/wilde het niet zien. Of zag het wel, maar dacht: "Dit is mijn kans. Vorige week de tegenstander nog een penalty gegeven en vanaf dat moment buiten de groep gevallen. Als ik hier geen doelpunt geef, hoor ik er weer bij". En dus bleef het fluitje en de hand wijzend naar de middenstip uit. FIT Boys 5 probeerde nogmaals te scoren, voor het wedstrijdformulier de 2 - 1 en voor dit verslag de 3 - 1. Marcel de Bruijn zette met buitenkantje rechts Maurits Beuling vrij voor de keeper. Maurits liet zien dat hij geen aanvaller is en schoot in de korte hoek waar de GRC-keeper ook stond. Maurits zal een versnelde cursus 'scoren' gaan volgen. Ook de diverse corners, kopbal Henk Smit naast, leverden geen doelpunt meer op en zo bleef het 1 - 2 (voor het wedstrijdformulier 1 - 1.

Een mooie overwinning, maar met als resultaat 1 punt. Direct vanuit Groningen, met voor sommigen een korte tussenstop in de kantine, ging FIT Boys 5 door naar 't Zwaantje voor een gezellig samenzijn. Bart had een heerlijk lopende buffet opgesteld en dat ging er wel in na gedane arbeid. Vervolgens nam de organisator het woord en nam het seizoen even kort en bondig door en bedankte enkele betrokkenen. Daarna was het tijd voor kastje stoten en snookeren, waarbij diverse spelers lieten zien toch wel over talent te beschikken op een groene (verwarmde) mat. En het bleef, zoals je dat zo mooi zegt, tot in de late uurtjes gezellig.

Andere uitslagen en de stand:

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys E1 en E2: KAMPIOENEN!!!!!!!

FIT Boys kon zaterdagochtend twee kampioenen begroeten. FIT Boys E1 speelde uit tegen de nummer 2 Beilen E2 en won met 0 - 2 en kon zich daarom kampioen noemen.

!!!!!!FITBOYS E1 KAMPIOEN!!!!!!!

Na de nodige onrust in de week ervoor (weinig slapen en zenuwachtig zijn), was het zaterdag eindelijk zover, DE WEDSTRIJD OM HET KAMPIOENSCHAP!!!!! , Beilen E2-Fitboys E1.

Na allemaal de voetbalkleding te hebben aangetrokken, nog even met zijn allen in de kleedkamer voor peptalk van de leiders, hier was de strekking van het verhaal, er moest vandaag weer worden gevoetbald. Gelijk spel was genoeg. Na de nodige mededelingen en aanmoedigingen gaat Fitboys E1 het veld op.

Eerst een goede warming-up en dan is iedereen er echt klaar voor, de aftrap.

Na vier minuten de bal wat heen en weer spelen tussen Beilen en Fitboys, breekt Dirk door de verdediging van Beilen en schiet, GOAL!!!!, het is 0-1.

Na veel om de bal te hebben gevochten, komt er in de 15e minuut weer een kans, na een goede bal van Damian, komt Dirk voor het doel en Anne-jan gaat mee en staat vrij voor het doel, Dirk drijft de verdediging tot wanhoop, doet of hij naar Anne-jan wil spelen, maar legt hem keurig in de korte hoek, GOAL!!!!, 0-2.

Nog 10 minuten spelen en dan is het gelukkig pauze en loopt iedereen naar de kleedkamer, die 10 minuten rust hebben de jongens en meisjes wel verdiend.

Na de rust hebben we het voorin moeilijk, de 10 minuten rust was niet voldoende en er wordt hier een daar i.v.m. vermoeidheid wat gewisseld.

Achterin kunnen ze nu niet tot rust komen, want daar moet veel worden verdedigd, en dat gebeurt zeer goed, Robert staat een zeer goede wedstrijd te keepen en Damian, Ferdy en Cynthia weten de aanvallers van Beilen iedere keer weer van hun af te slaan. Voorin wordt af en toe nog een goede aanval gemaakt door Patrick, Donna, Albert en  Anne-jan, maar hier komen jammer genoeg geen doelpunten uit.

Na 25 minuten te hebben gespeeld in de 2e helft, is er dan eindelijk het verlossende fluitsignaal, FITBOYS E1 IS KAMPIOEN!!!!!!!!!

Na nog pennels te hebben geschoten (waarbij bijna iedereen scoorde), moeten de spelers, trainers en leiders  in het grote doel gaan staan. Hier krijgen zij door Wim Stevens (Sponsor) de welverdiende medailles uitgereikt  en worden er veel foto’s geschoten. Nu kan iedereen gaan douchen en dan op naar de kantine voor een welverdiend patatje met frisdrank, als beloning voor een uitstekend seizoen.

Het E-seizoen van de jongens en meisjes is 2 jaar geleden moeizaam opgestart.

De ene na de andere wedstrijd werd verloren met dikke cijfers, maar de kopjes gingen niet hangen maar bleven overeind staan.

Het belangrijkste was niet het aantal doelpunten wat de tegenstander scoorde, maar de doelpunten die wij scoorden.

Op het moment dat wij ver achter stonden en  er werd door ons gescoord, dan werd er een feestje gebouwd en deze teamspirit heeft er uiteindelijk tot geleid dat het een echt team is geworden dat in 2 jaar is gegroeid van een team dat in het begin verloor met dikke cijfers en is geëindigd in een team dat ongeslagen voorjaarskampioen 2008 is geworden.

Het team werd wel een gekscherend het “dreamteam” genoemd, maar daar kijkt iedereen vanaf vandaag toch wel even anders tegenaan.

Bij dezen willen wij Dirk, Donna, Anne-jan, Cynthia, Albert, Patrick, Damian, Ferdy en Robert bedanken voor 2 leuke jaren als leider en wensen jullie veel plezier in de D’s

Hein en Richard

FIT Boys E2 speelde uit tegen Smilde'94 E2 en haalde ook het kampioenschap binnen.

EE-TWEETJE IS KAMPIOEN

Na de gemakkelijke uitzege van vorige week tegen Zuidlaarderveen E1 (10-1) stond de laatste wedstrijd tegen Smilde E2 op het programma. Bij een overwinning zouden wij wederom kampioen worden. Bij puntverlies zou Eext E1 met de eer strijken.

De vorige wedstrijd tegen Smilde E2 hadden wij met 9-2 gewonnen. Wij begonnen die wedstrijd met de tegenstander te onderschatten en hadden het de eerste tien minuten heel moeilijk (was toen 2-2). Van onderschatting was nu geen sprake. Leiders Carl en Ruud zeiden dat wij gewoon ons spelletje moesten spelen en dat het dan wel goed zou komen.

Toch hadden wij het eerste kwartier heel erg moeilijk. Smilde E2 was heel fanatiek en wij hadden spanning in de benen. Wij kwamen niet lekker aan het voetballen en deden dingen die wij eigenlijk niet moeten doen. Ook nu stond het na een kwartier nog maar 2-2. Langs de kant probeerden wij zo te coachen dat de jongens wat meer ontspannen zouden worden en dat ze die dingen gingen doen waar ze heel goed in zijn. Dat lukte na een kwartier redelijk. Het tandem voorin met Jesse en Leroy ging helemaal los. Mingco nam goede corners waar Jacco 2 keer uit scoorde. Rik buffelde op het middenveld. Jorden en GertJan gingen wat strakker dekken en keeper Arjen kreeg het een stuk rustiger. De ruststand was 6-2 en het kampioenschap was bijna binnen. De tweede helft speelden wij professioneel uit. Wij scoorden zelf nog drie keer en Smilde nog één keer. De laatste goal was ook een hele mooie, met een kopbal van Leroy.

Na de wedstrijd bleek dat z’on kampioenwedstrijd toch wel wat spanning met zich meebrengt (en niet alleen bij de ouders en leiders). Dat geeft helemaal niks jongens, daar leren wij ook allemaal weer van.

Dus het tweede kampioenschap van dit seizoen was een feit. Het ging zeker niet allemaal even gemakkelijk. Er werden acht wedstrijden gewonnen en twee gelijk gespeeld. Wij maakten 61 goals en keeper Arjen kreeg er maar 16 tegen.

De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Gasselternijeveen E1. Deze wisten wij net met 1-1 gelijk te spelen. De uitwedstrijd tegen Eext E1 was een hele belangrijke en deze wisten wij met 5-4 te wonnen. Het moment van deze competitie was de laatste minuut van de thuiswedstrijd tegen Eext E1. Jorden kegelde een corner van Jesse binnen en maakte 3-3.

Volgend seizoen gaan wij in de eerste klasse spelen. Dit betekent een stuk meer tegenstand, maar daar worden wij alleen maar beter van. Mingco en Rik zullen hier niet bij zijn, want zij zijn getransfereerd naar de D-junioren. Mingco en Rik, bedankt voor dit topseizoen. Hun vervangers worden Stefan en Merijn, die wij hebben gekocht van F1.

De pennelbokaal werd dit jaar gewonnen door Mingco en Leroy. Zij scoorden 12 van de 19 genomen pennels. Derde werd GertJan met 11 uit 19. Jesse en Arjen hadden 10 uit 19. Jacco 8 uit 16. Jorden 7 uit 19 en Rik 5 uit 17.

Aan het einde van dit topseizoen nog een aantal bedankjes:

-          aan trainer Elwin die alle jongens beter heeft leren voetballen;

-          aan keepertrainer Mark die van Arjen een echte keeper heeft gemaakt;

-          aan gastspelers Kevin, Stefan en Merijn die ook een bijdrage hebben gehad in het kampioenschap;

-          aan Smilde E2 voor het bosje bloemen (zeer attent);

-          aan alle publiek dat de jongens heeft aangemoedigd;

-          aan medeleider Marvin die ook vaak met hele andere dingen bezig was dan voetballen;

-          aan de ouders. Ook bij het kampioenschap bleek weer hoe betrokken men is. Ik zag weer bosjes bloemen van snoep en een zelfgemaakte CD met voetballiedjes en spandoeken langskomen;

-          aan Gerrit die jaren met ons heeft gevoetbald, maar in de winterstop zijn schoenen verwisselde voor bokshandschoenen.

-          aan de sponsor Wim Stevens die ons verraste met een mooie medaille;

-          aan medeleider Ruud. Ik heb een aantal jaren met Ruud deze jongens geleid en dit altijd met veel plezier gedaan. Ruud, u wordt bedankt.

Nu nog even een aantal statistieken van dit seizoen:

Naam

Positie

Bijnaam

Goals

Pennels Gemiddelde

Arjen:een goede keeper die belangrijke reddingen maakte tegen oa Eext E1

Keeper

Leeuw

3

0,53

Jorden:een moderne verdediger. Wint alle duels en schuift ook in als het kan.

Rechterverdediger

Spijker

2

0,37

GertJan:een coachende verdediger. Hij zet mensen op hun plek.

Linkerverdediger

Dirigent

1

0,58

Rik:dit jaar is zijn eerste jaar op voetbal en dan zo voetballen. Klasse.

Linkermiddenvelder

Alleskunner

9

0,29

Jacco: heeft longen als een paard en bestrijkt de gehele rechterkant.

Rechtermiddenvelder

Stofzuiger

14

0,50

Mingco: een mid-mid die het spelletje verdeeld en scorend vermogen heeft

Mid-Mid

Krachtpatser

29

0,63

Jesse: een pingeldoos die graag een mannetje wil en kan passeren.

Linksvoor

Dribbelaar

31

0,53

Leroy: een echte spits die altijd op de goede plek staat ook voor de rebound

Spits

Spitsie

51

0,63

Leider Carl .

Vanaf de websiteredactie gaan de felicitaties uit naar alle spelers en begeleiders/trainers van de beide teams!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

10 mei 2008

FIT Boys 3 en 5 winnen, het 4e verliest dik.

Woensdagavond speelde het 3e uit tegen ONT 4 en won met 1 - 4. Doelpuntenmaker Peter Doornbos schreef (uiteraard) een verslagje:

uitslag van de vanavond gespeelde wedstrijd van t 3e tegen ONT
de wedstrijd werd na veel zwoegen en zweten en een 1-0 achterstand omgezet in een 4-1 overwing!
mede door doelpunten van jesse lageveen 1x harrold woltinge 1x en peter doornbos 2x.

Het 4e speelde zaterdagmiddag uit tegen Groningen 3 en verloor vrij duidelijk met 10 - 1. De eretreffer werd gemaakt door Jos Jansen.

Het 5e gaf, onder grote publieke belangstelling, een galavoorstelling en zette zo de 4 - 0 uitnederlaag tegen Opende 4 recht. Er werd met maar liefst 7 - 1 gewonnen met het ene doelpunt nog mooier dan het andere doelpunt.

Jan Jonink vertoonde deze middag ook zijn kunsten in het vijfde en opende de score (1 - 0). Hij kon op links eenvoudig de zestien binnengaan en scoorde in de lange hoek. Daarna volgde er een opmerkelijk moment. Een Opende-speler kreeg het verbaal aan de stok met scheidsrechter Henk Booiman. Uiteindelijk gaf deze speler Henk het volgende mee: 'Flikker toch op man!' (duidelijk te horen aan de kant). Henk gaf rood en de rapen waar gaar. Het merendeel van de Opende-spelers ontdeed zich van het shirt (niet zo'n rare gedachte bij +30 graden) en liep van het veld. Na overleg werd besloten te gaan rusten en na de rust kon Opende met 11 man door, zonder de speler met rood.

De tweede helft bracht leider Ab Bening 4 verse spelers binnen de lijnen en maakte FIT Boys 5 al snel de 2 - 0. Verdediger Klaas Brouwer scoorde. Daarna volgde de mooiste goal van de middag (Doelpunt van het Jaar?). Douwe Visser, in de rust ingevallen, scoorde met een prachtig bekeken lob over de iets voor zijn doel staande Opende-goalie net onder de lat. Een staande ovatie van de vele toeschouwers viel hem terecht ten deel. Marcel de Bruijn scoorde daarna ook op zeer fraaie wijze. Een perfecte lange diepe bal van Jan Jonink werd uitstekend gecontroleerd door Marcel en met buitenkantje rechts werd de Opende-keeper met een lob verschalkt. Het publiek dat deze middag een kaartje voor deze wedstrijd had gekocht, kreeg duidelijk waar voor zijn geld. Albert Martens scoorde de 5 - 0 en daarna was het de beurt aan Hein Hepping op sportieve wraak te nemen. Op 16 februari van dit jaar werd Hein in de uitwedstrijd tegen Opende 4 (4 - 0 verlies) bij de cornervlag op eigen helft uit de wedstrijd geschopt (betreffende Opende-speler deed vandaag niet mee). Nu 3 maanden later, viel hij in de loop van de tweede helft in en uit een pass van Jan Jonink scoorde hij bekeken in de benedenhoek (6 - 0). Richard Kerssies kon alleen op de keeper af, maar wist zijn schot gekeerd. De rebound werd door hemzelf wel verzilverd (7 - 0). Opende mocht de eretreffer nog maken omdat FIT Boys in de hitte het verdedigen af en toe vergat. Al met al duidelijk sportieve wraak voor het 4 - 0 verlies in Opende en de wrange bijsmaak die we aan deze wedstrijd overhielden (Douwe Visser en Hein Hepping werden uit de wedstrijd geschopt en de Opendescheidsrechter speelde een discutabele rol). Na de wedstrijd smaakten de biertjes (ook van Hans L. ter ere van zijn verjaardag) en de bitterballen prima.

ACV 8 speelde thuis gelijk tegen Gorecht 7 (2 - 2) en lijkt hiermee TFS (mits zijn winnen van Gorecht 7 thuis (17 mei) en VAKO 3 uit (24 mei)) het kampioenschap te gunnen. Volgend jaar dus gewoon weer ACV 8 - FIT Boys 5 en FIT Boys 5 - ACV 8.

Andere jeugduitslagen: FIT Boys D2 won met 4 - 3 van HH'97 D2. E1 won uit van Diever/Wapse E2 met 2 - 8. EEtweetje won met 1 - 10 van Zuidlaarderveen E1 en F5 won met 2 - 4 van Gieten F7. Verder zijn de uitslagen nog niet bekend. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

3 mei 2008

FIT Boys 3, DA1 en jeugd speelden deze zaterdag. 

In de nacompetitie van de 3e klasse C/D vielen de volgende uitslagen te noteren:

HS'88 - Rouveen   0 - 1

Angelslo - Lycurgus   0 - 5

ONR - Gorecht   6 - 0

FIT Boys 3 won met 2 - 1 van Halen 5. Omdat koploper VEV'67 4 won van nummer 2 Smilde'94 3 (4 - 1), is VEV kampioen. FIT Boys 3 kan nog tweede worden door op 8 mei uit te winnen van ONT 4 en dan 17 mei in Smilde Smilde'94 3 te verslaan. Succes!

FIT Boys 5 hoefde niet de wei in. LTC 6 had te weinig spelers. Wel waren er andere uitslagen. TFS 2 won de belangrijke pot tegen Opende 4, waardoor Opende 4 nu niet meer gelijk kan komen met de beide koplopers. Want ook de andere koploper ACV 8 maakte geen fout. Zij wonnen met 4 - 1 van GRC 4. FIT Boys 5 heeft theoretisch nog een kans, maar.........(dream on, houd de moed er in, etc.etc.):

DA1 verloor thuis met 3 - 6 van Lycurgus DA1.

FIT Boys C1 kreeg thuis klop van GRC C2 met 2 - 5.

FIT Boys E2 blijft op kampioenskoers door met 10 - 0 te winnen van Zuidlaarderveen E1. Leider Carl schreef er het volgende over:

EE-Tweetje op koers .

Hierbij een verslag van de belevenissen van de jongens van EE-Tweetje van de afgelopen weken.

Op 19 april speelden wij om 14.00 uit tegen Asser Boys E1. Of het nu kwam dat wij s’middags moesten voetballen en dat een aantal jongens nu hun middagslaapje misten, weet ik niet, maar het was een beetje een slappe vertoning. Wij gingen mee in het spel van de tegenstander en het leek soms wel op het Effies-kluitjesvoetbal. Toch waren wij veel beter en wonnen wij met 4-0.  Er stond veel wind die middag en dat had ook zijn invloed op het spel. De goals kwamen van Jacco, Rik en Jesse 2x (één goal was uit een voorzet die zomaar de goal in waaide). Wij hadden het achterin weer goed dichtgetimmerd en hielden weer de nul.

Doordeweeks moesten wij tegen Smilde E2. Deze ploeg stond onderaan en wij dachten, dat doen wij even. Zo gingen wij ook het veld in en kwamen twee keer achter te staan. Je moet een ploeg dus nooit onderschatten, want dan kun je van iedereen verliezen. Na de 2-2 werden wij wakker en gingen wij voetballen. Wij wonnen met 9-2. De goals waren van Jesse 5x, Leroy 2x, Mingco 2x.

Vorige week zaterdag stond de topper tegen Eext E1 op het programma. Wij stonden één punt voor op hun. Uit hadden wij gewonnen omdat zij ons onderschatten, maar dat was nu niet aan de orde zei de leider van Eext voor de wedstrijd. Eext is een fysiek sterke ploeg met allemaal tweedejaar eetjes. Het werd een moeilijke wedstrijd voor ons waarbij zij net wat beter waren. Het vele publiek (dank u voor uw aanmoedigingen) heeft een spannende wedstrijd gezien, met het volgende scoreverloop:

-          Jesse maakt een actie en zet voor op Leroy 1-0

-          Eext is sterk en krijgt kansen. Wij staan onder druk. De lange mid-mid haalt uit en scoort knoeterhard 1-1

-          Wij staan onder druk maar wij houden de 1-1 tot de rust

-          In de rust geven Ruud en Carl wat aanwijzingen en wij gaan de tweede helft onze stinkende best doen

-          Wij beginnen goed de tweede helft en een schot van Mingco wordt gered door de keeper

-          Dan komt Eext weer en uit een aanval scoren ze 2-1

-          Wij geven niet op en Mingco vuurt op de goal – uit de rebound scoort Leroy 2-2

-          Eext gaat door en scoort 3-2 omdat wij net niet op tijd omschakelen

-          Het lijkt dat wij gaan verliezen. Arjen maakt twee goede reddingen en houdt ons in de wedstrijd

-          Op het middenveld zwoegen Rik, Mingco en Jacco zich de longen uit het lijf

-          Jorden en GertJan proberen het achter dicht te houden, maar ze hebben de handen vol aan de aanvallers van Eext

-          Leroy en Jesse zitten in de tang bij de verdedigers van Eext en kunnen de bal niet goed vasthouden

-          De laatste minuut krijgen wij nog een corner. Jesse zet niet voor maar legt de bal terug op Jorden. Jorden kegelt de bal in de goal 3-3. Wat een feest.

Deze wedstrijd hebben wij oa het volgende geleerd:

-          altijd als team tot aan de laatste minuut doorgaan

-          bepaal zelf wat je doet in een wedstrijd en laat je niet leiden door anderen (alleen eventueel door de leiders en trainer)

-          blijf de dingen doen waar je goed in bent

-          probeer het spel te verleggen

Afgelopen zaterdag moesten wij tegen de nummer 3 Zuidlaarderveen E1. Over deze wedstrijd kan ik kort zijn. Een uitstekend wedstrijd van ons. De verbeterpunten uit de vorige wedstrijd hadden wij goed in ons hoofd zitten en wij speelden de tegenstander volledig van de mat. Goed samenspel, mooie acties, veel ee(n)-tweetjes en veel goals. De teller stopte bij 11-0. De goals waren van Leroy 6x (5 keer een rebound), Mingco 3x, Rik 1x en Jesse 1x.

Heren nog twee wedstrijden spelen en dan zit de competitie erop. Niet onderschatten en gewoon lekker voetballen en misschien dat wij dan nog een prijs winnen.

Tot slot. Ik houd het gehele seizoen de pennels bij. Na de najaarscompetitie stond Mingco flink aan kop alleen de laatste weken gaan zijn pennels er niet meer in en is Leroy op gelijke hoogte gekomen (allebei 10 pennels gescoord). Arjen en GertJan doen nog mee voor de eerste prijs (allebei 9 pennels gescoord). Ook de strijd om deze pennelbokaal is dus nog spannend.

Leider Carl.

FIT Boys E4 moest 11 keer vissen tegen LEO F7 en F2 zelfs 13 keer, maar scoorde zelf wel 1 maal.

Van de rest van de jeugdteams zijn op de redactie van de website nog geen uitslagen bekend. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

30 april 2008

Alle uitslagen, standen en het programma op www.fitboys.nl.

Het zal de meeste bezoekers wel zijn opgevallen, de FIT Boys-site vermeld zaterdagavond/zondag/maandag/uiterlijk dinsdag (bijna) alle uitslagen en de bijbehorende standen van alle FIT Boys-elftallen. Niks geen betaald abonnement via de KNVB, gewoon gratis en voor niks de informatie bij jou op de PC.

Hoe werkt het? Klik in het rechtergedeelte van het scherm op 'Uitslagen & Standen' en op de plek van de verjaardagskalender verschijnt het menu zoals je dit rechts ziet.

Kies uit 'Senioren' (FIT Boys 1 t/m DA1), A- t/m C-junioren (incl. MC1), D- t/m F-pupillen of Futsal en je ziet alle uitslagen, standen en het resterende programma.

De Webmaster streeft er naar om zaterdagavond de eerste uitslagen al online te hebben en dinsdagavond alle uitslagen.

Een voorbeeld van wat je te zien krijgt, bijvoorbeeld FIT Boys F1 (met nog kans op het kampioenschap):

De Webmaster.

<<<TOP>>>

26 april 2008

FIT Boys wint laatste competitiewedstrijd.

(foto's: sv Borger)

Beilen - Zaterdagmiddag speelde FIT Boys tegen sv Borger haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2007-2008. Het was een wedstrijd om des keizers baard. Voor beide partijen viel er niets meer te halen. Toch ging FIT Boys vol aan de bak en streed voor iedere meter, want er zou en moest met een winstpartij afscheid worden genomen van trainer Jan Smid, keepertrainer Henk Rabbers en verzorgster Janneke Eising. De inzet werd beloond, mede door twee doelpunten van Elwin Dam:
2-1 winst.

De eerste helft werd er bij vlagen goed gevoetbald door de Slofstra /van Berkel Boys. Enkele mooie aanvallen strandden in de “zestien”. Een grote kans was er voor Kevin Eising. Hij werd echter neergehaald. Scheidsrechter Jansen uit Grolloo ‘beloonde’ de actie van de Borgerspeler met een gele kaart, die daarmee goed wegkwam.
Een goede aanval van Edwin Roijinga en Ruud Seubring werd knap gepareerd door Borgerkeeper Roel-Jan Zuidhof. Ook de mannen van Borger-trainer Bert Coster hadden op voorsprong kunnen komen. Een schuiver van Harjo vd Valle eindigde op de paal.


In de tweede helft werd er van FIT Boys kant nog een schepje bovenop gedaan. De eerste 10 minuten werden enkele grote kansen niet omgezet in doelpunten. Om nog meer druk uit te oefenen bracht trainer Jan Smid na 65 minuten spelen Alfons Pot en A- junior Kerwin Fernim binnen de lijnen. Zij vervingen Kevin Eising en Robbert Dijkema. De eerste actie van Pot was een prachtige volley die rakelings langs het doel van Borger zeilde. 2 minuten later was er gevaar aan de andere kant. Ronald Bulthuis miste door de bal van dichtbij over het lege FIT Boys doel te schieten. In de 69ste minuut viel er dan eindelijk een doelpunt. Een foute terugspeel bal kreeg Borger keeper Zuidhof niet goed onder contrôle. De bal kwam voor de voeten van FIT Boys topscoorder Mark Seubring èn middenvelder Elwin Dam. Beiden hadden de bal voor het inschieten. Mark Seubring liet de eer aan Elwin Dam die het door de Jong en Laan accountants en belastigsadviseurs gesponsorde leder tegen de touwen joeg. In de 75ste minuut kreeg Borger de ultieme kans om gelijk te komen. Een door arbiter Jansen gegeven strafschop werd door routenier Arne Joling naast het doel van Erik Bos geschoten. Even later was het wel raak voor Borger. Knullig balverlies van Alfons Pot leidde een aanval in die met prachtig schot van Laurens Fieten werd afgerond: 1-1.
Na 80 minuten spelen werd er afscheid genomen van FIT Boys mandekker Arjan Snippe. Hij verruilt woonplaats Beilen voor Veendam en zal niet meer beschikbaar zijn voor FIT Boys.
In de 84ste minuut komt de Groen Gele Beiler formatie weer op voorsprong. Alfons Pot soleert door tot de achterlijn en zet de bal voor op Elwin Dam die zijn tweede van de middag maakt. In de resterende minuten krijgt dezelfde Pot nog een dot van een kans. Met een prachtige actie wurmt hij zich door de Borger verdediging, maar hij in plaats van gewoon de bal in het doel te schieten, wil hij het te mooi afmaken waardoor de bal verspeelt aan keeper Zuidhof.

Na afloop van de wedstrijd werden de scheidende Jan Smid, Henk Rabbers en Janneke Eising door voorzitter Eli van Berkel in de bloemetjes gezet. Tevens kregen beide mannen een FIT Boys petje. Volgens van Berkel zouden beide heren ivm hun kapsel en de naderende zomer hier nog wel eens voordeel van kunnen hebben. Trainer Jan Smid wordt opgevolgd door de in Groningen woonachtige Gerrit Marsman. Marsman heeft een spelers- en trainers verleden bij oa De Zweef uit Nijverdal. Voor verzorgerster Janneke Eising is Ria de Vries aangesteld en naar opvolger voor keepertrainer Henk Rabbers wordt nog gezocht.

Aanstaande donderdag (hemelvaartsdag) speelt FIT Boys <23 een toernooi in en bij Noordscheschut. Aanvang 10.00 uur.

Martin Datema.

<<<TOP>>>

24 april 2008

De donderdagochtendploeg knapt menig klusje op.

Donderdagochtend werken een aantal fanatieke FIT Boys-vrijwilligers zich in het zweet. Deze oudere jongeren knappen menige klusje op sportpark Noord-West op. Deze donderdag stond in het teken van het verwerken van eerder gedaan snoeiwerk. Harm Meijering, Jan Götz, Joop de Jonge, Carl Nortier en Jan Schepel hanteren de houtversnipperaar met beleid. 

Jan Götz heeft nog een andere klus geklaard. op de boswal bij de toegang van het trainingsveld heeft hij een prachtige houtwal gevlochten. Jan had nog wel verder willen gaan, maar de mooie lange, rechte takken waren op.

Deze donderdagochtendploeg is voor FIT Boys onmisbaar, want zij zorgen dat ons sportpark er altijd mooi en netjes bij ligt. Dus als je volgende keer op sportpark Noord-West loopt en je ziet de mooie houtwal en de keurig onderhouden singels, denk dan even aan de noeste arbeid van deze mannen.

Voor meer foto's, kijk in het fotoalbum

De Webmaster.

<<<TOP>>>

19 april 2008

FIT Boys Vrijwilligersavond tot in de late uurtjes gezellig.

Zaterdagavond kwam een groot deel van de ruim 200 vrijwilligers die FIT Boys telt met hun partner naar sportpark Noord-West voor de vrijwilligersavond. Het bestuur van FIT Boys, overigens ook louter bestaand uit vrijwilligers, biedt deze voor de vereniging onmisbare mensen een gezellige avond aan. En gezellig werd het tot in de late uurtjes. Eerst was er een buitenactiviteit, het boerenn golf. In kleine groepen moest iedereen het sportpark rond langs 18 holes. Daarna werd er gezorgd voor de innerlijke mens. Spar Stevens leverde heerlijk vlees voor de barbecue, met daarbij onder andere salades en stokbrood. Ondertussen werkten de bestuursleden zich in het zweet achter de bar om iedereen van een sapje te voorzien. Geert Smit bracht de aanwezigen in extase met een spetterend 'André Hazes'-optreden en de kantine zong uit volle borst mee. Er leek geen einde te komen aan deze geslaagde avond, waarbij de vrijwilligers en hun partners in een ontspannen sfeer ook eens tijd hadden om elkaar te spreken. Het bestuur heeft een gigantische klus meer dan perfect geklaard. Deze vrijwilligers tezamen met alle FIT Boys-vrijwilligers verdienen een dikke pluim.

voor een complete sfeerimpressie, kijk in het Fotoalbum.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 1 verliest ruim van Klazienaveen 1. 

Voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe stond er deze zaterdagmiddag niets meer op het spel. Voor Klazienaveen des te meer. Klazienaveen stond vooraf aan deze wedstrijd op een rechtstreekse degradatieplaats en daar wilden ze verandering in brengen. Klazienaveen kwam uiteindelijk in de tweede helft ook op 1 - 0 en begon tijd te rekken om deze overwinning over de streep te trekken. FIT Boys probeerde het nog wel, werkte ook hard maar het zat niet mee. Daar waar tijdens de eerste periode van het seizoen wel alles meezat en het goed draaide, daar kenmerken de wedstrijden na de winterstop zich door pech en een wat minder draaiend elftal. Klazienaveen wist voor de statistieken ver in blessuretijd, die scheidsrechter Gils overigens terecht bij trok, nog de 2 - 0 en 3 - 0 te maken. Klazienaveen stond na de wedstrijd echter met de bekende drup aan de neus, want de degradatieconcurrenten SVN en BSVV wonnen ook.

Klazienaveen en FIT Boys zijn geen onbekenden van elkaar. In het verleden werden menig scherpe voetbalpartijen uitgevochten meestal om de bovenste plaatsen in de derde klasse. Hoe anders was deze zaterdag het uitgangspunt. Klazienaveen speelde om niet te degraderen en FIT Boys speelde om des keizers baard. FIT Boys toonde de nodige arbeid en probeerde de hogere klassering op de ranglijst ook uit te drukken op het veld. Klazienaveen speelde overlevingsvoetbal met maar één doel, punten pakken om niet te degraderen.

Het duurde tot de tweede helft, maar toen werd de score geopend door Klazienaveen. De o zo broodnodige voorsprong was een feit. Daar waar in het verleden Klazienaveen de voorsprong zou proberen uit te bouwen met aanvallend voetbal, maakte zich nu angst meester van de ploeg in nood. Achteruitvoetballen, verdedigen en heel veel tijdrekken waren de ingrediënten van het Klazienaveenspel. FIT Boys probeerde een treffer te produceren, maar zoals gezegd loopt het op dit moment gewoon niet bij de ploeg van scheidend trainer/coach Jan Smid. Veel blessures gedurende het seizoen en de daardoor wisselende samenstelling en het moeten inpassen van veel talentvolle jeugd en tweede elftal spelers zullen daar debet aan zijn. Zo ontstaat er geen rust binnen de selectie waarvan uit je kunt werken aan de ploeg. Door het tijdrekken van Klazienaveen trok scheidsrechter Gils terecht zo'n 20 minuten bij, maar het was Klazienaveen die hier van profiteerde. Het zorgde laat in deze blessuretijd dat de eindstand 3 - 0 werd.

Klazienaveen zag degradatieconcurrenten SVN en BSVV winnen van respectievelijk Helpman en CSVC en schoot dus niets op met deze drie punten. Het moet zaterdag 26 april zelf winnen van Angelslo en hopen dat SVN en BSVV verliezen van Drenthina en Helpman. Mocht SVN alleen verliezen, dan rest er nog een promotie-/degradatiewedstrijd om klassebehoud te bewerkstelligen.

En bovenin zal de titelstrijd ook op de allerlaatste dag beslist worden. Nummer 1 en 2, Hollandscheveld en Rouveen spelen tegen elkaar. Degene die wint pakt de titel. Bij een gelijkspel pakt Hollandscheveld de titel, omdat nummer 3 Gorecht, mits zij winnen van CSVC, een veel slechter doelsaldo heeft (+30 om +8). Hollandscheveld lijkt vooraf dus over de beste papieren te beschikken, maar de bal is en blijft rond.    

Onderstaand alle uitslagen, de stand en het programma van de laatste ronde.

 Dat beloofd een spannend slot te worden, zowel bovenin als onderin.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2, 4 en DA1 verloren, 3 en 5 wonnen en de overige jeugdverslagen.

FIT Boys 2 verloor met 3 - 0 in en van Staphorst 3.

FIT Boys 3 won met dezelfde cijfers van Donkerbroek 3. Doelpunten werden gemaakt door Harald Woltinge, Bert (of was het nou Peter) Doornbos en Bart Steenge.

FIT Boys 4 verloor na een 1 - 0 ruststand met 1 - 2 van Oranje Nassau 9.

FIT Boys 5 won met 1 - 0 van VAKO 3 door een doelpunt van Henk Smit. ACV 8 en TFS 2, de koplopers, speelden 1 - 1 gelijk. Hadden we vorige week....

De dames verloren uit van een directe concurrent Asser Boys DA2 met 3 - 1.

Onderstaand een foto-impressie van FIT Boys 5 (beginnend met een foto van Beilen B1 - FIT Boys B1 (1 - 0)):

FIT Boys B2 won met 3 - 2 van VAKO B2:

FITBOYS B2 – VAKO B2

Het heeft er alle schijn van dat de lente is aangebroken de voetbalvelden liggen er prima bij en er word weer volop gevoetbald. Dit betekend ook dat eerder afgelaste wedstrijden moeten worden ingehaald dit vergt het een en ander van bepaalde spelers. Blessure hier blessure daar en de spelersaantallen beginnen aardig in te krimpen het is dan wel eens lastig om een team op de been te krijgen vorrige week zaterdag werd er om die reden niet gevoetbald maar afgelopen zaterdag mocht fitboys B2 het weer eens proberen. Door eerder genoemde problemen kon ik precies 11 spelers op het veld krijgen en dat is natuurlijk genoeg. In de kleedkamer hebben we de eerder kansloos verloren wedstrijd besproken en zo zou het dus vandaag niet weer gaan!! (0-5verlies van zuidlaren!)  Na dat ik de poppetjes op de naar mijn mening juiste plaats had gezet kon de warming up beginnen nog even 1op1 wat instructies gegeven en de wedstrijd kon beginnen. Na enige tijd spelen werd er mij het een en ander duidelijk het gaat met B2 toch de goede kant op spelers gingen duels in/aan en er werd leuk gevoetbald en zo kregen we een aantal kanzen maar het geluk zat niet mee op dat gebied. Vako probeerde het ook aardig maar onze verdediging was aardig bij de les. Het ging dus aardig gelijk op en ik dacht aan een 0-0 rust stand maar helaas dacht rik hunze daar anders over we gingen dankzij hem met 1-0 de kleedkamer in. In die kleedkamer heb ik iedereen er even op gewezen dat we aardig goed aan het voetballen waren een paar dingen moest beter op worden gelet maar dat zou geen probleem zijn van de C2 kwam er wat versterking en zo kon de 2e helft weer beginnen het bleef toch Aardig lang 1-0 en ik was bang dat we dat niet lang vol zouden houden gelukkig voor mij was rik het daar weer niet mee eens en tekende voor de 2-0 en mijn hart kreeg weer wat rust toch kon een tegengoal niet uitblijven en stond het snel 2-1 en de druk liep weer wat op even later zou menno voor de 3-1 tekenen en ik was er van verzekerd dat de 3 punten binnen waren wel maakte vako het nog heel even spannend door een 2e tegengoal maar kort daarna klonk het laatste fluitsignaal  eindstand 3-2 en 3 punten in de tas  blij blij blij!! Komnde zaterdag zijn we vrij en daarna zien we wel wie op ons pad komt!!  

Groet Doori        

FIT Boys MC1 behaalde een geweldig succes door met 2 - 0 te winnen van BSVV MC1:

MC1 bezig met een inhaalrace: 6 wedstrijden in drie weken

 MC1 kent drukke tijden in de afgelopen weken werden er maar liefst ze wedstrijden door de meiden gespeeld.

In deze wedstrijden konden de meiden het ritme weer wat oppakken want door de vele afgelastingen en door de regen ook te natte trainingsvelden was het ritme een beetje weg.

In deze wedstrijden werd er wisselvallig gespeeld. Er waren enkele “hoogtepunten” te beleven maar ook enkele wat mindere prestaties.

SJS MC1 Fit Boys MC1

De eerste wedstrijd in deze reeks in en tegen de meiden uit Stadskanaal is er een om snel te vergeten. Hierin werd duidelijk dat we na de winterstop nog weinig hadden gevoetbald en getraind. Het liep gewoonweg niet. SJS wist hier op een slimme manier gebruik van te maken.

Een uitslag waarin de dubbele cijfers werden gehaald.  11 – 1.

Asser Boys MC1 – Fit Boys MC1

Asser Boys is op het moment van spelen (5 april) nog een serieuze titel kandidaat. Met de nederlaag tegen SJS nog in het hoofd reisden we af naar Assen. Het zou moeilijk gaan worden. Het pakte toch anders uit Het werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een onrustig spelend Fit Boys. Asser Boys kreeg veel ruimte. Men kreeg dan ook veel kansen maar wisten deze niet te benutten. De ploeg uit Assen was duidelijk niet in vorm. De rust werd gehaald met een 1 – 0 achterstand. In de rust werd er op gewezen dat deze meiden uit Assen bestreden moesten worden met strijd en inzet. Na rust pakte Fit Boys dit goed op. Er werd voor elke meter gestreden. Er ontstonden zelf kansen en er waren mooie combinaties te zien. Fit Boys drong dus aan. Asser Boys moest terug. In het laatste deel van de tweede helft ging het toch nog niet goed voor Fit Boys. Conditioneel ging het allemaal wat minder en daar wist de Asser ploeg dankbaar gebruik van te maken. Eindstand: 5 – 0.

SVZ MC1 – Fit Boys MC1

Drie dagen later stond de wedstrijd tegen koploper SVZ uit Zeyen op het programma.

In deze wedstrijd steeg Fit Boys in de eerste helft boven zichzelf uit. Het ritme komt er langzaam maar zeker weer in. De koploper wist zich geen raad met het spel van de Beiler meiden. Een tomeloze inzet en goed verdedigend voetbal maakten de meiden uit Zeyen onzeker. De rust werd gehaald met een 1-0 achterstand. Door de grote inzet van de eerste helft ontstonden er hier en daar wat pijntjes bij de meiden van Fit Boys. Er werd door SVZ ook sterk fysiek gespeeld. De laatste 20 minuten speelde Fit Boys dan ook eigenlijk maar met 9(1/2) meisje. Hier wist SVZ wel raad mee. Eindstand: 6 – 0.

Yde de Punt MC1 – Fit Boys MC1

In de vierde uitwedstijd op rij zou het dan moeten gebeuren. In de thuiswedstrijd tegen deze club behaalde Fit Boys MC1 hun historische eerst overwinning. Yde de nummer laatst en Fit Boys net daarboven. Een degradatie duel. Yde begon al gelijk met een achterstand. Menmoest de wedstrijd  spelen met 10 meisjes.  De leider had dan ook een zeer verrassende opstelling uit de hoge hoed getoverd: 5 3 1. Het is altijd moelijk voetballen tegen 10 meisjes(man). Dit zou ook deze morgen blijken. Yde nam zelfs een voorsprong.  Fit Boys wist zich terug te vechten en kon met een 1-1 gelijkspel terug naar Beilen keren. We hebben weer een punt erbij.

FC Assen MC1 – Fit Boys MC1

FC Assen gaat samen met SVZ uitmaken wie er kampioen wordt. Het beloofde dus een bijzonder zware avond te worden voor Fit Boys MC1. En dat werd het ook. De club uit Assen laat de hele competitie het mooiste voetbal zien. Deze meiden spelen enkele jaren met elkaar.

In leeftijd en op fysieke kracht is dit team de beste uit deze competitie. Fit Boys had moeite met het spel van de Asser meiden en kwam dus tekort. Gelukt voor Fit Boys was dat de meiden uit Assen slecht met hun kansen omsprongen. Eindstand : 8 – 0.

Extra tegenvaller voor Fit Boys MC1 is dat  Danielle geblesseerd raakte en voor langere tijd niet mee kan doen.

BSVV MC1 – Fit Boys MC1

Eindelijk een thuis wedstrijd. Het zou voor Ft Boys MC 1 een memorabele wedstrijd worden.

BSVV had na de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen. Een ploeg duidelijk uit vorm. Met de wetenschap dat de uitwedstrijd op een wel zeer knullige manier was verloren heerste het gevoel dat er weleens wat moois zou kunnen gebeuren in deze wedstrijd. En dat was ook zo.

De hele wedstrijd was Fit Boys de betere ploeg. Er werd goed gecombineerd, er was veel strijd(voor elke meter werd gevochten) en Fit Boys kreeg veel ruimte. BSVV werd de hele wedstrijd onder druk gehouden. Met een ruststand van 2-0 (een ongekende weelde) ging Fit Boys in de tweede helft op de zelfde voet verder. Helaas wist Fit Boys niet meer te scoren. Eindstand : 2 – 0 !!

Met nog vier wedstrijden te spelen is de doelstelling van 12 punten nog steeds inzicht. Onze weddenschap staat nog steeds. Ook een andere uitdaging staat  op het spel. Vorig jaar stond de teller van tegendoelpunten na 22 wedstrijden op 204. Hij staat nu op 88. De 100 wordt niet gehaald toch? We gaan het a.s. zaterdag tegen Asser Boys wel zien.

Johan Boer.

Op 12 april speelde FIT Boys D2 tegen Smilde'94 D2 en verloor met 8 - 1. Onderstaand nog het, enigszins verlate, verslag:

VERSLAG FIT-BOYS D2  -  SMILDE94' D2
Om 9 uur strartte de wedstrijd.
smilde stond al snel aankop met 4-0 maar toen ging maarten in de aanval,
maar hij werd onderuit gehaald in het strafschop gebied.
Daardoor kwam er een penalty, Danny mocht de penal nemen en Danny scoorde het was 4-1.
Verder werd er voor de rust niet meer gescoord.
De tweede helft begon beter maar het scoren lukte niet.
Smilde wist nog wel 4 keer te scoren.
de eindstand werd dus 8-1 voor Smilde
groeten emiel

FIT Boys F5 speelde in 8 dagen tijd 3 keer. Onderstaand de verslagen:

Verslagen Heros F5

12 april 2008:  FC Assen F10 – Heros F5  uitslag 1 - 5

Met angst en beven werd ’s morgens de reis aanvaard naar Assen. Om de uitwedstrijd aan te gaan tegen FC Assen na de thuiswedstrijd met 2-9 te hebben verloren.

In de kleedkamer werd overlegd om de krachten te sparen, want er moesten de komende 11 dagen 4 wedstrijden afgewerkt worden. Maar de jongens waren een andere mening toegedaan. Vanaf het begin er volop tegenaan en maar zien waar het schip strandt. Vanaf de eerste minuut werd FC Assen vast gezet en niet weer losgelaten. Na 40 minuten geweldig gestreden te hebben en 4 goals van Daniël en 1 goal van Corneel te hebben gescoord werd FC Assen weer losgelaten en verlaten. Klasse jongens weer drie punten en op naar de wedstrijd van woensdag.

Vier dagen later……….

16 april 2008: Heros F5 – FC Leo F7 uitslag 6 - 4

Een doordeweekse avondwedstrijd diende gespeeld te worden vanwege de vele afgelastingen de afgelopen weken. Maar was de ploeg van de tegenstander nu eigenlijk F7 of E7? De scheids floot en de strijd begon. Daniël scoorde in de 1e minuut gelijk de 1-0 om verwarring te stichten. Maar dit hielp niet echt en Leo vocht zich nog voor rust terug naar een 1-3 voorsprong. In de rust een pep-talk van de leiders. De koppies gingen weer omhoog en begonnen te glunderen. Toen klonk het in één koor, leider nu gaan we ervoor. Jongens, geweldig om te zien hoe jullie de strijd aan durven met oudere jongens en ze na veertig minuten te trakteren op een 6-4 nederlaag. Vijf goals van topscoorder Daniël en een schitterend afstandsschot van Jarno waren dit keer de makers. De goede training en opkomst begint nu toch zijn vruchten af te werpen. Weer drie punten voor de boys en nu op naar de volgende wedstrijd tegen Rolderboys.

Drie dagen later………..

19 april 2008: Heros F5 – Rolderboys F4 uitslag 1 - 3

Deze dag stond de topper tegen de boys uit Rolde op het programma. Het was vandaag erop of eronder. Wel of niet meedoen om het kampioensschap. De oplettende toeschouwer kon een echte keeper aanschouwen, nog snel gecontracteerd uit de Havenstraat. Bovendien was onze Liz weer te kijken langs de kant, na een lang ziekbed. Rolde liet al snel merken waarvoor ze waren gekomen en scoorde in de 3e minuut al de 0-1. Maar onze jongens lieten zich niet uit het veld slaan en voetbalden er lustig op los. In de 6e minuut maakte onze Gerben er 1-1 van. Zijn allereerste wedstrijdgoal! Proficiat! Deze stand bleef het tot de rust. Na de rust wind tegen en dat bleek geen makkie. Toch genoeg kansen gehad, maar helaas niet gescoord. En ja, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. En zo verloren we deze strijd met 1-3. Jongens, niet getreurd, op naar de woensdag voor de volgende wedstrijd en ga zo door want het wordt elke week leuker om jullie te zien voetballen.

De man van Liz.

Wist u dat Fokko Polman stiekum toch nog training geeft?  Op de foto's wordt Giel Stahlmecke de kneepjes van het vak reeds bijgebracht!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 april 2008

FIT Boys 1 verliest nipt van CSVC 1.

(foto: Hilbrand Dijkhuizenn, DvhN)

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe heeft nog één missie dit seizoen en dat is met een goed gevoel de competitie afsluiten. Titelaspiraties zijn er niet meer en de kansen op een periode zijn al verkeken. Bij rust keek FIT Boys tegen een 0 - 1 achterstand aan (doelpunt Jeroen Kampshoff), maar na de rust wist Ronald van Waardhuizen de 1 - 1 te maken. Lange tijd leek dit duel op 1 - 1 te eindigen, totdat CSVC-topscoorder Willem Assies de 1 - 2 achter keeper Erik Bos werkte. FIT Boys liet de drie punten dus aan CSVC en speelt nu alleen nog tegen Klazienaveen uit en Borger thuis.

FIT Boys kon deze zaterdagmiddag frank en vrij voetballen tegen CSVC uit Coevorden. Er kunnen geen prijzen meer gepakt worden, geen kampioenschap en geen periode. De wedstrijd werd afgetrapt door Pupil van de Week Sander van Eijk die de door Hema Beilen gesponsorde bal achter de CSVC-keeper werkte. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje, speelden de mannen van trainer/coach Jan Smid de eerste helft een matige partij. Toch viel er één grote kans te noteren, maar Edwin Roijinga zag zijn inzet gekeerd door de CSVC-goalie daar waar menigéén al dacht aan een doelpunt. CSVC sprong in de 36e minuut beter met een kans om. Jeroen Kampshoff rondde beheerst af en zo kwam CSVC op voorsprong (0 - 1). Dit bleek de ruststand te zijn.

De tweede helft speelde FIT Boys veel beter dan in de eerste helft en legde de nodige inzet op de mat. Een FIT Boys-supporter was zeer te spreken over deze inzet: "Er is keihard gewerkt en in de tweede helft is ook nog goed gevoetbald". In tegenstelling tot vorige week kreeg de Slofstra-/Van Berkel-equipe nu wel loon naar werk. Na ongeveer een uur spelen bediende Arjan Snippe Ronald van Waardhuizen op maat en Ronald wist met deze kans wel raad en scoorde de 1 - 1. Lange tijd leek dit de eindstand te worden, maar CSVC heeft in Willem Assies een koele afmaker. Na een mooie aanval was het de CSVC-topscoorder die FIT Boys-keeper Erik Bos kansloos liet en zo de 1 - 2 liet aantekenen. Scheidsrechter Van Dooren floot even voor half vijf voor het laatst en zo gingen de drie punten mee naar Coevorden.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Klazienaveen, dat nog vecht tegen degradatie. In het verleden hebben beide ploegen diverse spectaculaire wedstrijden gespeeld.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 speelt gelijk, het 4e verliest, het 5e kan kampioenschap vergeten en E2 moet omschakelen.

FIT Boys 2 speelde thuis gelijk tegen Genemuiden 3 (1 - 1). Het doelpunt van FIT Boys kwam van de voet van Alfons Pot.

FIT Boys 4 verloor uit van Gronitas 6 met 5 - 2.

FIT Boys 5 ging tot in de tenen gemotiveerd op bezoek bij TFS 2 in Drachtster Compagnie. Ze wilden de laatste kans op het kampioenschap pakken, en begonnen messcherp aan het duel. TFS kwam niet aan voetballen toe en FIT Boys kwam er met de wind in de rug regelmatig gevaarlijk uit. Door deze druk naar voren kreeg FIT Boys 5 de nodige corners. Hans Leegstra nam deze keer op keer prima en uit één zo'n corner kopte Henk Smit prima in. FIT Boys dacht al aan een doelpunt, maar de bal werd nog van de lijn gekeerd door TFS. Aan de andere kant had de handige linksbuiten nog een kans. André v.d. Bos en later Klaas Brouwer (André viel geblesseerd uit) bezorgden deze levensgevaarlijke spits een vervelende middag, maar na handig draaien kon hij toch goed inschieten, maar de bal ging net voorlangs. FIT Boys bleef strijd leveren en TFS had het hier moeilijk mee. De TFS-aanvoerder zweepte zijn team op met de woorden: "We moeten dezelfde inzet en agressie aan de dag leggen als FIT Boys". Tot aan de rust bleef het 0 - 0.

De tweede helft had TFS de wind mee en speelde regelmatig de lange bal. FIT Boys kreeg het moeilijk en kwam zelf amper aan aanvallen toe. Na ongeveer 70 minuten werd er door grensrechter Henk Oving buitenspel geconstateerd. Helaas voor FIT Boys speelde TFS met twaalf man. De scheidsrechter liet zien dat bij clubscheidsrechters blijkbaar vaak het woord onpartijdig niet in het woordenboek staat. FIT Boys bleef de scheidsrechter wijzen op het vlagsignaal, maar het spel ging door. TFS legde de bal terug en van zo'n twintig meter volgde een werkelijk waar prachtig schot. Keeper Jan van Veen zag de bal gaan, maar kon alleen maar hopen dat hij de lat zou raken. Dat gebeurde ook, maar de bal ging in de kruising via onderkant lat in het doel (1 - 0). FIT Boys wees de scheidsrechter nogmaals op het vlagsignaal, maar de scheidsrechter was niet te overtuigen. De schoonheid van dit doelpunt, hoe zuur ook voor FIT Boys, was ongekend.

Wat volgde was een verwoede poging van FIT Boys om een vuist te maken en de 1 - 1 te scoren. Bij een overtreding van achteren op Klaas Brouwer waar minimaal een gele kaart op zijn plaats was en Klaas niet meer achter de bal aan ging, gaf de scheidsrechter voordeel. Maar aan wie? Aanvoerder Marcel de Bruijn maakte de scheidsrechter duidelijk dat je voor dergelijke overtredingen moet fluiten. De vlam vloog even in de pan en de duels waren daarna stevig. Bij één duel haalde Marcel veel te hard door en wilde zo laten zien dat hij de welbekende kaas niet van zijn brood liet eten. Wat volgde was terecht rood voor deze veel te harde overtreding. Hoewel de scheidsrechter en zijn slechte fluiten de aanleiding was, viel deze te harde charge niet goed te praten. Als je kaas op je brood wil houden, zijn er andere methoden veel beter. Met het spel dat FIT Boys de eerste helft speelde houd je ook beleg op je brood. FIT Boys ging met tien man alles of niets spelen, maar echte grote kansen bleven uit. Carl Drenth had, na een prima voorzet van Richard Kerssies, nog de beste kans op 1 - 1, maar zijn kopbal ging over. TFS maakte ook nog 2 - 0, maar dat was meer voor de statistieken. FIT Boys 5 moet nu definitief afhaken voor het kampioenschap.

ACV 8 won ook met 1 - 2 van LTC 6 en volgende week zal het kampioenschap wel beslist worden. Dan spelen ACV 8 en TFS 2 in Assen tegen elkaar. FIT Boys 5 speelt volgende week thuis tegen VAKO 3.

Meest opmerkelijk moment deze zaterdag speelde zich af bij de wedstrijd van FIT Boys F1 tegen Beilen F2. Stefan Eefting begon aan een solo die eindigde voor het Beilen-doel. Tot zijn grote verbazing en die van alle andere aanwezigen was de Beilen-keeper in geen velden of wegen te bekennen. Wat bleek, de nood was hoog en de kleine man had de bosjes even opgezocht. Stefan plaatste de bal in het lege doel. FIT Boys F1 won overigens met 8 - 2 en het schijnt dat de Beilen-keeper bij de andere goals wel aanwezig was.

FIT Boys E2 won thuis met 5 - 2 van Gasselternijveen E1. Leider Carl zei er het volgende van:

EE-Tweetje en de omschakeling

Na de goede zege van vorige week tegen de koploper Eext E1, (behaald onder de bezielende leiding van leider Ruud), moesten wij nu weer tegen Gasseltenijeveen E1. De uitwedstrijd hadden wij met 1-1 gelijk gespeeld tegen deze jongens.

In de kleedkamer zaten de jongens onderling te praten dat Eext dik gewonnen had van deze jongens en dat wij dus gemakkelijk moesten kunnen winnen. De onderschatting was geboren. De warming up moesten wij op een klein veldje doen. Dit deden wij door middel van een rondootje waarbij het opviel dat vooral onze aanvallende spelers Leroy en Jesse veel in het midden stonden.

Leiders Ruud en Carl gaven ons nog een aantal tips voor de wedstrijd:

-          niet onderschatten (de uitwedstrijd hadden wij het heel moeilijk tegen die jongens);

-          direct goed beginnen;

-          denk aan de omschakeling (vooral bij balverlies). Dit betekent dat als wij de bal hebben verloren, wij direct weer moeten kijken waar onze tegenstander is en dat wij weer in onze positie moeten gaan staan. Dat wil zeggen tussen onze eigen goal en de tegenstander. Vooral voor de middenvelders is dit heel belangrijk.

Wij beginnen direct redelijk goed en krijgen een aantal kansen. Uit een corner van Mingco weet Rik te scoren 1-0. Even later maakt Jacco een mooie actie en scoort hij 2-0.  Het gaat heel gemakkelijk en wij beginnen een aantal dingen wat te vergeten. Wij beginnen de duels te verliezen en staan niet goed opgesteld ten opzichte van onze tegenstander. Uit een aanval van de tegenstander, waarbij wij niet goed omschakelen, scoren zij 2-1. In de rest van de eerste helft zijn wij wel beter en hebben wij ook een aantal schietkansen, maar wij zijn net niet scherp genoeg. Onze keeper Arjen laat zien dat hij langzamerhand uitgroeit tot een betrouwbare goede keeper.

In de rust hameren Ruud en Carl op het feit dat wij feller moeten zijn en dat wij moeten blijven omschakelen. De tegenstander speelt hier namelijk op en dat deden ze in hun thuiswedstrijd ook en daar hadden wij het toen ook moeilijk mee.

De tweede helft beginnen wij direct goed. Uit een ingooi langs de zijlijn weet Leroy de bal perfect voor te zetten en scoort Jesse beheerst 3-1. De tegenstander geeft zijn nog niet gewonnen en scoort direct weer de aansluitingstreffer 3-2. Wij zijn echter deze tweede helft veel beter dan de tegenstander. Achterin hebben Jorden en Gert-Jan de zaakjes goed voor elkaar en komt er niks langs. Ook in de opbouw van achteren doen ze goed mee. Het middenveld van Jacco, Mingco en Rik staat als een huis. Wij staan nu verdedigend steeds goed opgesteld. Mingco is de spelverdeler op het middenveld en Jacco en Rik maken langs de zijkant van het veld veel meters.

Voorin is Leroy actief in de kaatsing en is af en toe dicht bij een goaltje. De keeper ligt steeds in de weg. Jesse heeft de dozen van de schoenen afgedaan de tweede helft en begint weer te dribbelen.

Wij besluiten de wedstrijd maar te beslissen en Mingco scoort met een afstandsschot in de lange hoek 4-2. Een later scoort Jesse op aangeven van Leroy 5-2. De drie punten zijn weer voor ons.

Heren, het was een redelijke wedstrijd maar wij kunnen nog beter. Goed het koppie er bij houden, goed nadenken wat je doet in het veld, goed trainen, plezier blijven maken en dan worden wij nog beter.

Leider Carl.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

8/9 april 2008

FIT Boys 3, A1, B2, C1 en MC1 spelen door de weeks.

Dinsdagavond speelde FIT Boys A1, B2 en MC1 en woensdagavond waren E2, C1 en het 3e aan de beurt.

FIT Boys A1 won met 2 - 3 in en tegen Marum A1. FIT Boys B2 verloor thuis van ZFC B3 met 0 - 5. De meiden van Spar Stevens verloren uit bij SVZ MC1 met 6 - 0.

FIT Boys E2 zou tegen Smilde'94 E2 spelen, maar in Smilde kwamen ze er pas enkele uren voor de wedstrijd achter dat ze moesten spelen en dat ging niet meer lukken.

FIT Boys C1 speelde tegen ZFC C2 en stond met rust met 0 - 2 achter. In de tweede helft kwamen de H&T-mannen knap terug en zo werd de eindstand 2 - 2.

Als laatste ging FIT Boys 3 op bezoek bij ONR 3. Er vielen de nodige doelpunten, totaal 10. Het werd 5 - 5 met doelpunten van Bert Doornbos (2 maal), Harald Woltinge, Emiel Ludwig en Marijn Stevens.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

7 april 2008

Uitnodiging vrijwilligersavond

Beste vrijwilliger,

Als blijk van grote waardering voor het werk van alle vrijwilligers van Fit Boys heeft het bestuur besloten om ook dit jaar een feestavond aan te bieden aan de vrijwilligers en hun partners.

Wij willen jou samen met je (eventuele) partner graag uitnodigen voor de vrijwilligersavond die gehouden wordt op 19 april a.s.

De aanvangstijd is 19.15 uur en de avond wordt om circa 24.00 afgesloten. De verzamelplaats is de kantine van Sportpark “Noord-West”. Na de opening doen we op het sportpark een buitenactiviteit. Je mag voor die tijd wel eten maar we adviseren om dat met mate te doen. Vanaf circa 21.30 uur wordt n.l. voor de inwendige mens gezorgd.

(P.S. Kledingadvies: Bij nat weer een stel laarzen. Sportieve kleding)

Tot ziens op de vrijwilligersavond,

Het bestuur van de C.V.V. Fit Boys

-------------------------------------------------------------------

Graag zien we uw/jouw opgave voor 12 april tegemoet bijvoorkeur via de mail: activiteiten@fitboys.nl .

Geen mail lever dan onderstaand strookje in bij een bestuurslid of in de brievenbus in de kantine.

………………………………………………(naam)            geeft zich op voor de vrijwilligersavond.

 

………………………………………………(naam partner) geeft zich op voor de vrijwilligersavond.

 

.............................................Adres …………………………………..Telefoon.

Bestuur Fit Boys .

<<<TOP>>>

5 april 2008

Inzet, strijd en goede wedstrijd FIT Boys niet beloond.

(foto: Gert Datema)

Beilen - Zaterdagmiddag 5 april scheen de zon en lag het hoofdveld op sportpark Noord-West er prima bij. Als de Slofstra-/Van Berkel-equipe en Drenthina nog titelaspiraties wilden koesteren, dan moest er gewonnen worden. Drenthina kwam al vrij snel op 0 - 1 en had ook, met name de tweede helft, kansen op deze voorsprong uit te breiden. FIT Boys schakelde de tweede helft een tandje bij en legde een hartverwarmende inzet en strijd aan de dag. Er werd gestreden voor elke meter en elke bal en bij vlagen werden er hele goede aanvallen op de groene mat gelegd. Naarmate de tweede helft vorderde nam FIT Boys steeds meer risico en gaf het ruimte achterin weg, waardoor Drenthina ruimte en kansen kreeg. Door adequaat ingrijpen van de verdediging en keeper Erik Bos bleef het 0 - 1 en bleef dus de hoop op een beter resultaat. Diep in blessuretijd floot scheidsrechter Jansma voor het laatst. FIT Boys zat stuk en was ontgoocheld. Op basis van de inzet, strijd en een flink aantal goede aanvallen hadden de mannen van trainer/coach Jan Smid meer verdiend.

FIT Boys heeft de nodige blessures en ook zaterdag zat de ziekenboeg aardig vol. Wietse Jonker, Klaas Sanders, Maurits v/d Hoest, Gerald Roek en Mark Lubberts kwamen niet in actie. Alfons Pot voetbalde sinds lange tijd weer, nu in het tweede. Edwin Roijinga was dusdanig hersteld dat hij weer plaats nam op de bank. De 19 jarige Bart Beenen speelt door al deze blessure in de verdediging mee en het lijkt er op dat hij dit al jaren doet. Bart is alweer zo'n talent uit de goeddraaiende FIT Boys-jeugdopleiding. De eerste helft trapte pupil van de week Robin van Dijk af en schoot de door Landreus Machines Beilen gesponsorde bal achter de Drenthina keeper. Daarna begon de wedstrijd pas echt en kwam Drenthina al snel op 0 - 1. FIT Boys had wel meer balbezit maar kreeg geen echte opgelegde kansen.

De tweede helft speelde de Slofstra-/Van Berkelequipe vol passie en met een hartverwarmende inzet en creëerde hiermee ook een veldoverwicht. Ronald van Waardhuizen was op links vaak dreigend en laatste man Arjan Schepel schoof naarmate de tweede helft vorderde steeds vaker door. Achterin speelde FIT Boys één-op-één en wist Drenthina van echte kansen af te houden. Over het hele veld werd constant druk gezet op Drenthina en dit resulteerde in veel balbezit. Mogelijkheden kwamen er ook, maar de echte 100% kansen waren op één hand te tellen. Deze speelwijze kostte FIT Boys enorm veel kracht en de vermoeidheid sloeg toe. De wil om te gaan voor de gelijkmaker was er nog wel, maar het spel werd slordiger, de lange bal werd vaker gehanteerd en Drenthina kreeg meer ruimte en balbezit. Drenthina had zeker drie opgelegde kansen om de score uit te breiden, maar ze treuzelden te lang en vonden steeds weer de goed keepende Erik Bos op hun pad. Zo bleef FIT Boys geloven in de gelijkmaker en om die uit het vuur te slepen werden de reserves flink aangesproken. Scheidsrechter Jansma trok door diverse blessures, onder andere van Dylyp Dijkema, veel extra tijd bij, maar dit mocht niet baten. Rond half vijf eindigde de wedstrijd en bleef FIT Boys ontgoocheld achter. Loon naar werk ging deze middag voor FIT Boys helaas niet op.

Volgende week speelt FIT Boys weer thuis. Om 14:30 uur zal CSVC uit Coevorden de tegenstander zijn.  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 en 5 winnen, FIT Boys 4 verliest, E2 wint knap van koploper.

Het zwaar gehavende FIT Boys 2 ontving deze zaterdagmiddag fc Meppel 3. De Britstra-mannen kunnen amper een elftal op de been brengen, dus was er aanvulling uit lagere teams. Peter Doornbos. keeper Joost van het Reve, Lucas Ribberink en Peter Doornbos waren de gastspelers. Eerste elftalspeler Alfons Pot, die het hele seizoen al kampt met een blessure, kon weer speelminuten opdoen in het tweede. Om de selectie te complementeren had trainer/coach Jan Jonink ook de voetbalschoenen aangetrokken. Er werd met 2 - 1 gewonnen.

Pjotr Doornbos had zaterdagavond het volgende commentaar op de wedstrijd:

ik weet niet wie dat verslagje van t 2e op de site heeft gezet (De Webmaster uiteraard) maar een aaltal dingen valt mij op! volgens mij is wout flokstra geen gast speler (is aangepast) van t 2e maar gewoon vaste basis speler de laatste wedstrijden! de gastspelers waren idd joost vh reve en alfons pot! lucas ribberink en ondergetekende waren de andere gastspelers (ook aangepast)! jan jonink mocht ook nog in de kleren voor de laatste 5 minuten! de 2-1
overwinning kwam tot stand door doelpunten van peter doornbos (Pjotr, ik heb de topscoorderslijst aangepas? Kloppen jouw aantal doelpunten? mail anders even webmaster@fitboys.nl) en alfons pot die na lange tijd van blessure leed weer zijn kunsten mocht vertonen en dat zeer verdienstelijk deed! met een mooie lob verschalkte hij de doelman van fc meppel!!

FIT Boys 4 ging op bezoek bij Glimmen 4 en verloor met 2 - 1.

FIT Boys 5 wil de hoop op een goede klassering hoog houden en moest dus winnen van nummer laatst LTC 5. FIT Boys 5 ging gehavend op pad. De lijst van afwezigen/geblesseerden is lang: Jan Eising, Hein Hepping, Henk Oving, Jan Schepel, Henk Smit, Albert Martens, Douwe Visser en Johannes de Boer. Wie waren er wel: Marcel de Bruyn, Auke Oosting, Hans Leegstra, Aard Zuring, Carl Drenth, Richard Kerssies, Jan van Veen, Andre van den Bos, Klaas Brouwer en Maurits Beuling aangevuld met youngsters Mark Visser, Jeroen en Lucas Ribberink en Sander Stegehuis.

De eerste helft begon FIT Boys 5 nog goed en had het een dikke kans op 0 - 1. LTC 5 was voorin snel en met de zon tegen had FIT Boys het daarmee zwaar. De Buitenspelval klopte niet en LTC 5 scoorde de 1 - 0. Vlot daarop weer een snelle aanval en de 2 - 0. FIT Boys probeerde het ook en schoten van Sander Stegehuis (lat) en Carl Drenth (over) mistten doel. Ook kreeg FIT Boys de nodige corners, maar had bij de afwerking geen geluk. Zo werd er gerust met een 2 - 0 achterstand, maar FIT Boys geloofde nog in een goede afloop en minimaal één punt.

De tweede helft werd er gewisseld en kwamen Mark Visser en Auke Oosting en wat later Jeroen Ribberink binnen de lijnen. Ook LTC 5 wisselde en deed wat omzettingen in het veld. Dit kwam het spel van LTC niet ten goede, maar dat van FIT Boys wel. Er werden gedurende de tweede helft enkele prachtige combinaties en aanvallen uit de hoge FIT Boys-hoed getoverd. Het was het wachten op de 2 - 1 en die kwam. Richard Kerssies scoorde de 2 - 1 en kort daarop scoorde hij, uit een voorzet van Lucas Ribberink, de 2 - 2 dacht iedereen. Maar nee, de warrig leidende scheids had hands gezien. Niet veel later viel de 2 - 2 en FIT Boys rook bloed. Bij één van de aanvallen van FIT Boys kreeg Auke Oosting een flinke schop van de LTC-midmid en reageerde fel. Na dit opstootje stuurde de scheids beide spelers vijf minuten weg. Wisselspeler Marcel de Bruijn gaf de scheids nog wat advies en hiermee verdiende hij een plek achter de afrastering. FIT Boys drukte door en scoorde ook de 2 - 3 en vlak voor tijd de 2 - 4. LTC 5 was geslagen en liet de koppies hangen. Bij het scheiden van de markt werd het voor de statistieken ook nog 2 - 5. Richard Kerssies scoorde totaal drie keer, Lucas Ribberink en Sander Stegehuis beide éénmaal. De drie punten gingen dus mee naar Beilen. 

Concurrenten ACV 8 en Gorecht 7 wonnen met respectievelijk 1 - 5 en 0 - 2 van VAKO 3 en VEV'67 8.

En FIT Boys E2 won knap van koploper Eext E1. Het verslag:

Eext, 5 april 2008

Half 11 vertrek. Dit werd iets later, want we moesten wachten op leider Ruud. (smoes: ketting v.d. fiets) Leider Carl zwaaide ons uit. Hij kon niet mee vandaag, want hij is zogenaamd onmisbaar bij het 5e. Rick en Jacco hadden vandaag ook andere verplichtingen, dus gingen we naar Eext met 2 gastspeler, namelijk Merijn Boers en Stefan Eefting. We moesten voetballen tegen Eext-E1, de koploper. Het zou waarschijnlijk een moeilijke wedstrijd worden, spannend!

Na de aftrap om 11.30 uur, wij stonden nog koffie te leuten in de kantine, snelden wij ons naar het veld. Binnen 5 minuten werd er al 2 keer een hard schot op ons doel geknald, maar Arjen stond goed opgesteld en wist deze schoten te stoppen. Toen liep Mingco vanaf de middenlijn goed door, speelde een paar man uit, zette de keeper op het verkeerde been en … goal! (0-1) We kregen goede hoop. Ondanks dat een paar jongens van Eext echt een kop groter waren dan ons en vooral in het doelgebied heel kopsterk waren, konden wij door onze gretigheid en snelheid zeker meedoen deze pot.

Over en weer werd er goed en snel gespeeld. Merijn en Stefan deden goed werk op het middenveld. Na 10 minuten was er een goede aanval van Fitboys en waren we met z’n allen mee naar voren. De aanval resulteerde echter niet in punten. Toen wist de tegenpartij een aantal keren oorlog in ons doelgebied te maken en na een aantal goede reddingen van onze keeper, wist Eext in de 12e minuut toch te scoren. (1-1)

Uit een corner van Eext ging een kopbal nog maar net over het doel van Arjen. Eerst was er opluchting, maar kort daarna wist Eext toch te scoren. (2-1) Even later ging een mooie vrije bal van Jesse nog maar net over het doel van de tegenstander. Jammer!

Toen kwam er een fase in de wedstrijd waarin vooral Fitboys overwicht had op het middenveld. We veroverden steeds weer de bal, maar kwamen niet tot een goed schot op het doel. Na 25 minuten werd het nog 3-1 en gingen we naar de kleedkamers voor de rust.

In de kleedkamer kregen onze jongens een speech van Ruud. Ik hoorde hem zeggen: “We hebben kansen, maar die benutten we niet allemaal goed,” en “Verdedigend laten we nog wat steekjes vallen.” Wat er daarna nog werd bespoken heb ik niet meer gehoord.

In de 2e helft startte Fitboys lekker fanatiek. Na wat vechten en doorzetten, scoort Stefan. Het is 2-3! Na de aftrap zijn wij super alert en op de voorzet van Stefan is het Leroy die scoort. Het is 3-3 en het staat weer gelijk! Helaas is het 5 minuten na de rust ineens 4-3 voor Eext. Wat er in 5 minuten al niet kan gebeuren! Het blijft spannend, we zijn zeker niet de mindere tegen deze fysiek sterke koploper.

Na super samenspelen van onze jongens scoort daarna Jesse in de re-bound. (4-4)

Na een solo langs de lijn krijgt Stefan een vrije bal. Fitboys zet weer druk, maar Eext weet de bal te onderscheppen en breekt uit. De bal gaat nét naast het doel. Even daarna haalt Merijn nog een bal van de doellijn. Er gaat een zucht van verlichting door ons heen en bij de toeschouwers van de tegenpartij hoor ik een Ooohh.

Dan na een lage corner van Jesse, scoort Stefan, het is 4-5!! Wat spannend!

Zelfs onze verdedigers Jorden en Gert-Jan staan regelmatig op de helft van de tegenstander te spelen, daaruit blijkt wel dat wij goed druk kunnen zetten en de tegenstander zich in het nauw gedreven voelt.

Na weer een uitbraak van Eext staat onze leeuw Arjen op de juiste plek en stuit het knoeterharde schot met de borst het veld weer in. Na nog zeker 10 minuten bikkelen hebben we de voorsprong tot het eindsignaal weten te behouden. Yes!

Ik weet niet wat Ruud in de rust nog allemaal tegen onze jongens heeft gezegd, maar het heeft wel geholpen. Van een 3-1 achterstand in de rust, terugkomen tot een winst van 4-5 tegen de koploper………… jongens, petje af !!

Dat er even later met de pennels maar 2x gescoord werd vonden wij niet erg. Maar dat neemt niet weg dat Leroy en Jorden dit goed deden. En Arjen kon door zijn goede keeperswerk voorkomen dat ook Eext-E1 niet meer dan 2x wist te scoren.

een moeder.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

AFGELASTINGEN: Op sportpark Noord-West zijn alle wedstrijden tot en met 12:30 uur afgelast.

Zaterdagochtend om 08:20 uur kwam het altijd weer vervelende bericht: alle thuiswedstrijden tot en met 12:30 uur (dus inclusief de dames) zijn afgelast. In de loop van de ochtend volgt een nieuwe keuring voor de wedstrijden na 12;30 uur.

LTC heeft de velden voor de gehele dag goedgekeurd. FIT Boys E1 is dus afgereist om tegen LTC E3 te spelen en FIT Boys 5 zal straks ook afreizen om tegen LTC 5 te spelen (aanvang 12:00 uur).

Later meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

29 maart 2008

Teleurstellend resultaat FIT Boys bij Helpman.

Op kunstgras kwam de Slofstra-/Van Berkel-equipe niet verder dan 2 - 2. In de 8e minuut scoorde Helpman de 1 - 0, maar 3 minuten later was het al weer gelijk. Uit een assist van Ronald van Waardhuizen scoorde topschutter Mark Seubring de 1 - 1. In de 17e minuut werd het uit een voorzet van Robbert Dijkema 2 - 2 door broer Dylyp. Nu leek het feest te gaan beginnen, maar niets was minder waar. In de 30e minuut kwam Helpman op 2 - 2 door Joling. De 2e helft lukte er weinig tot niets. FIT Boys kwam niet verder dan een bal op de paal en een bal die van de lijn werd gehaald. Zo sloten de mannen van Jan Smid af met een teleurstellende 2 - 2.

Hoewel er met name vrijdagavond en –nacht behoorlijk wat water uit de lucht kwam vallen, kon FIT Boys zaterdag toch afreizen naar Groningen. Er werd gespeeld op kunstgras, zo bleek bij aankomst op het sportcomplex van Helpman. De hoogtepunten van de wedstrijd speelden zich het eerste half uur af. Na acht minuten was het al 1 – 0 voor Helpman, maar daar kon de Groninger club maar kort van genieten. Drie minuten later was het al weer 1 – 1. Ronald van Waardhuizen bediende topscoorder Mark Seubring uitstekend en hij scoorde zijn vijftiende treffer dit seizoen. FIT Boys pakte het initiatief tegen de nummer laatst en na ruim zeventien minuten spelen werd er een voorsprong genomen. Robbert Dijkema had ditmaal de assist en broer Dylyp scoorde de 1 – 2 in de verre hoek. FIT Boys bleef drukken en was op zoek naar de beslissing in de wedstrijd. In plaats daarvan viel na een half uur de gelijkmaker aan de andere kant. Rolf Joling wist de 2 – 2 te scoren.

Na de rust probeerde de Slofstra-/Van Berkel-equipe druk uit te oefenen op de Helpman verdediging en dit lukte ook wel bij vlagen. Mogelijkheden kwamen er ook, maar onder andere de paal stond een treffer in de weg. Ook moest een Helpman-speler de bal nog van de doellijn halen. Naarmate de tweede helft vorderde, leek er steeds minder te lukken en zat een overwinning er gewoon niet meer in. Leider Martin Datema was achteraf teleurgesteld: “Het werd naarmate de 2 – 3 uitbleef steeds onrustiger en op een gegeven moment zit het er gewoon niet meer in. Zonder een wonder zit dit seizoen er op”.

Volgende week speelt FIT Boys op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Drenthina.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys D2 wint dik van Achilles'94 D5.

We hebben met 0-8 gewonnen!!

We hadden wel veel mazzel want er mochten 4 van D1 mee doen met onze wedstrijd, Dat waren, Thom, Jesse, Jeroen, Matthijs. 

Matthijs heeft er 3 gescoord, Jesse 2, Danny 1, Jeroen kerssies 1, Thom 1, En ik had weer is niks te doen!

Wij wensen onze trainer Jos gerding heel veel beterschap. En we hopen dat hij snel weer op het veld staat.

Bart visser.

<<<TOP>>>

__________________________________________