Nieuws-archief (dec t/m jun 2004)

heden t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

<<<terug>>>

Donderdag 30 december 2004

1/4 finales Protos Weering: Fantastische avond in Dedemsvaart.

Helaas net niet door. Vooraf twee favorieten, twee outsiders en een onberekenbare tegenstander.

Zal Fit Boys het kunnen redden tegen favorieten Gramsbergen en Marienberg. De ambiance is geweldig: veel lawaai en een gezonde dosis rivaliteit. Fit Boys begint goed met een regelmatige overwinnning tegen SCD uit Dedemsvaart (2 - 0). Dan volgt Marienberg: Een maatje te groot (2 - 5). Langzamerhand wordt duidelijk dat de laatste wedstrijd tegen Gramsbergen de beslissing zal brengen deze avond. Maar er moet eerst nog van Nieuw Balinge gewonnen worden. Na een moeizame start (0 - 2) wordt gewonnen met 4 - 2. 6 punten dus. De wedstrijd tegen Gramsbergen hebben we aan een punt genoeg. Weer met 2 - 0 achter. Weer terugvechten (2 - 2). Dan die ene corner. Nog 25 seconden te spelen. Met nog 4 seconden te spelen dat tergende rollertje over de lijn...... weg halve finale.

Helaas net weer niet. Het moet toch een keer lukken.

Volgend jaar beter.

Johan Boer.

______________________________________________________________________

Voorzitter Johan Koster en zijn vrouw Marjan krijgen zoon

22 december 2004 zal de boeken in gaan als verjaardag van Roan Marijn Koster. Roan is de zoon van onze voorzitter Johan Koster en zijn vrouw Marjan Paping en broertje van Lisa. Hoewel zoon Roan het goed maakt, is moeder Marjan afgelopen maandag weer opgenomen in het ziekenhuis in verband met een complicatie als gevolg van de bevalling. Volgens de laatste berichten (van 31 december) komt Marjan en zoon Roan vandaag weer naar huis om oud-en-nieuw gewoon lekker thuis te vieren.

Allereerst vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd met deze gezinsuitbreiding en Marjan, sterkte en van harte beterschap. Ik hoop dat je oud-en-nieuw inderdaad samen met man en beide kinderen thuis kunt vieren.

De Webmaster.

Woensdag 29 december 2004

FIT Boys-familie vermaakt zich tijdens Euromix-/zaalvoetbaltoernooi

Woensdagochtend en -middag had de activiteitencommissie weer het traditionele Euromixtoernooi op het programma staan en alle FIT Boys-jeugd kon zich uitleven in de zaal.

Er werd fanatiek gestreden om de eer en de prijzen. Diverse wedstrijden eindigden in 0 - 0 en penalty's moesten dan de beslissing brengen.

Vanaf 18:00 uur kwamen de A-junioren en senioren in de zaal van de Drenthehal aan de beurt. De teams werden willekeurig ingedeeld door de vervanger van Alto Pot, Jeroen Loovers. Meest opvallende teams waren die van de dames (FIT Girls). Marja Doornbos heeft inmiddels al zo'n 16 meisjes/dames bij elkaar weten te krijgen en zij deden verdeeld in 2 teams ook mee. Op onderstaande foto de bank van één van de teams. Naast de 4 veldspelers en de keepster, waren er ook nog 9 wisselspelers! Ongeveer om 22:00 uur kon spreekstalmeester Martin Datema de verloting openen, nadat hoofdlotenverkoper Jan Koster de loten aan de man had gebracht. Vele prijzen gingen er dit jaar naar Theo de Wit (of zijn tafelgenoten) en ook de prijzen per opbod gingen voor aardige bedragen van de hand. Het was tot in de late uurtjes noh gezellig in de Drenthehal, mede ook door de kantinebeheerder die gewapend met trom de sfeer er in bracht op de tribune.

Maurits Beuling.

Maandag 27 december 2004

Fit Boys toch door naar 2e ronde Protos Weering Toernooi

Afgelopen maandag speelde FIT Boys de 1e ronde van het Protos Weering toernooi. De Britstra-mannen hadden het erg moeilijk met Beilen en Meppel. Wel werd er gewonnen van Hijker Boys en Smilde'94, maar het was maar afwachten of ze als één van de betere nummers 3 door zouden naar de volgende ronde.

De eerste wedstrijd was gelijk de dorpsderby, Beilen - FIT Boys. FIT Boys nam binnen de minuut al een 0 - 1 voorsprong door een goals van Tristan Haurissa. Al vrij vlot daarna scoorde Beilen de gelijkmaker (1 - 1). De wedstrijd werd door de scheidsrechter van de nodige gele kaarten voorzien, 4 totaal. De 1e en 2e vielen zeer kort na elkaar, zodat beide teams met 3 spelers en de keeper verder moesten. De andere 2 vielen later tijdens de wedstrijd, maar beide teams haalden geen voordeel uit deze man-meer-situatie. Beilen had na zo'n 10 minuten ook nog de 2 - 1 gescoord en kregen kansen op meer. Dankzij het voortreffelijke keeperswerk van Erik Bos bleef de schade beperkt, maar FIT Boys creëerde ook zelf bijna geen kansen. Tristan had nog wel enkele kleine kansjes op de gelijkmaker, maar wist deze niet te benutten. In de laatste 6 minuten wisselde trainer/coach Jan Smid keeper Erik Bos in voor een veldspeler Aljon Stahlmecke om de gelijkmaker te forceren. Het mocht niet baten en Beilen ging aan de haal met de 3 punten. De 2e wedstrijd werd FIT Boys gedeclasseerd door 2e klasser Meppel. Binnen 10 minuten stond het al tegen een 3 - 0 achterstand aan te kijken. Uiteindelijk wist Aljon Stahlmecke de eer nog te redden (3 - 1), maar meer zat er ook echt niet in. De laatste 2 wedstrijden moesten zeker gewonnen worden om nog als een van de betere nummers 3 uit de poule door te gaan naar de volgende ronde. Tegen Hijker Boys had FIT Boys het moeilijk. Na een 0 - 1 achterstand, boog Aljon Stahlmecke de stand om naar een 2 - 1 voorsprong. Direct daarna maakte Hijker Boys alweer gelijk. Het was uiteindelijk Aljon Stahlmecke die met zijn 3e van deze wedstrijd (zijn 4e van de avond) de 3 - 2 overwinning veilig stelde. De laatste wedstrijd wachtte Smilde'94 en eindelijk lieten de Britstra-mannen goed zaalvoetbal zien. Via prachtige aanvallen werd het 4 - 0. De doelpunten werden gemaakt door Maurits v.d. Hoest (1 - 0 en 4 - 0), Ronald van Waardhuizen (2 - 0) en Aljon Stahlmecke (3 - 0). Toch wist Smilde nog tegen te scoren en zo was het doelsaldo van FIT Boys maar +1.  

Alle uitslagen van de avond waren als volgt:

Hijker Boys - Beilen 1 - 3
Smilde'94 - Fc Meppel 0 - 3
Beilen - FIT Boys 2 - 1
Hijker Boys - Smilde'94 0 - 0
FIT Boys - Fc Meppel 1 - 3
Beilen - Smilde'94 3 - 1
FIT Boys - Hijker Boys 3 - 2
Fc Meppel - Beilen 2 - 2
Smilde'94 - FIT Boys 1 - 4
Fc Meppel - Hijker Boys 8 - 1

Uiteindelijk bleek, nadat alle uitslagen uit alle 20 hallen binnen waren, dat FIT Boys toch door is naar de volgende ronde. Hierin treft het onderstaande teams (klik eventueel op de logo's voor de internetsite):

SCD'83 (Dedemvaart) 3e klasse C
Gramsbergen 3e klasse
Marienberg 2e klasse J
Nieuw Balinge 4e klasse D

Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

Marienberg - Nieuw Balinge
FIT Boys - SCD'83
Nieuw Balinge - Gramsbergen
Marienberg - FIT Boys
Gramsbergen - SCD'83
Nieuw Balinge - FIT Boys
Gramsbergen - Marienberg
SCD'83 - Nieuw Balinge
FIT Boys - Gramsbergen
SCD'83 - Marienberg

Plaats van handelen is de sporthal 'De Citadel' te Dedemsvaart en de eerste wedstrijd begint om 18:00 uur.

Voor alle uitslagen uit de 1e ronde en alle poule-indelingen uit de 2e ronde kun je kijken op de site van vv Protos:

Maurits Beuling.

Zaterdag 18 december 2004

Ik zie links geen menu, hoe kan dat?

In de digitale wereld (PC, Internet, websites, etc.) gaat alles heel snel en is een vandaag aangeschafte PC, morgen al weer sterk verouderd. Ook de computerprogramma's (de software) is aan grote, elkaar snel opvolgende veranderingen onderhevig.

Ook de FIT Boys-site is gemaakt in zo'n computerprogramma (Microsoft Frontpage) en de programmeertaal waarmee de site is geschreven is HTML (HyperText Markup Language). Het menu draait onder Java en betreft een Java-applet genaamd SiteBrowser-class. Ook Java is aan verandering onderhevig en met name onder de nieuwere besturingssystemen (bv. Windows XP Profesional/Home Edition) draait de oude Java-versie niet meer.

Ik heb al diverse malen mailtjes ontvangen van bezoekers die het linkermenu niet kunnen zien. Gelukkig is het probleem op te lossen. Zorg dat je de nieuwste versie van Java hebt, namelijk Java 2 Runtime Environment, SE v1.4.2_04. Deze versie kun je downloaden van http://www.java.com of http://java.sun.com.

Wanneer deze Java-uitbreiding geïnstalleerd is, moet je het menu ook weer kunnen zien.

Succes ermee.

Webmaster.

______________________________________________________________________

Tulbandenactie FIT Boys wederom groot succes

Het is een traditie, dus ook dit jaar gingen de jeugdleden samen met vele vrijwilligers zaterdagochtend vanaf 09:30 uur weer op pad om de welbekende kersttulbanden aan de man te brengen. Anders dan andere jaren ging de verkoop de gehele dag door, omdat de diverse jeugdteams zowel 's morgens als ook 's middags op pad moesten. Het weer zat niet altijd mee, naast wind kregen de verkopers ook nog sneeuw, hagel en regen over zich heen.

Uiteindelijk kon in de loop van de middag de opbrengst geteld worden. Er kon maar liefst € 1.500,= aan de jeugdclubkas toegevoegd worden en daar waren alle verkopers en chauffeurs verantwoordelijk voor. Toch waren, zoals elk jaar, enkele topverkopers. Zo ging vader Haro Kuiper op pad met Ryan Offereins, Werner Wiegers en dochter Riane ((nog) geen lid) en moest toen de tulbanden op waren wel naar huis. Zij verkochten in Noordveen voor € 195,=. Topper was wederom, netzo als vorig jaar, Klaas Sanders en zijn verkopers Sjoerd Koster, Geert Peperkoorn en Arjen (achternaam onbekend). Zij verkochten op Lieving, Holthe en Makkum voor € 210,=.

De jeugdcommissie kan weer terugkijken op een succesvolle verkoop en het geld zal goed besteed worden aan allerlei zaken voor de jeugdleden. Hierbij moet je denken aan bv. nieuwe ballen, nieuwe hesjes, jeugdkampen, etc. etc.

De jeugdleiders/-trainers komen, naast het geven van training en het begeleiden, nog 1 keer in actie, en wel tijdens het olietoernooi op 31 december (overdag).

Webmaster.

______________________________________________________________________

Afgelastingen tijdens laatste speelronde voor winterstop

Op deze laatste competitie(inhaal)ronde waren FIT Boys 1 en 3 al vrij, maar moest FIT Boys 2 nog wel de wei in voor een inhaalwedstrijd tegen Veendam 1894 2. De mannen van trainer/coach Bart Ludwig reisden ook wel af naar Veendam, maar daar aangekomen bekeken ze samen de scheidsrechter het wel erg slechte veld. De scheidsrechter besloot dat het onverantwoord was om op deze onbespeelbare grasmat te voetballen en zo reisden de Alfa-mannen weer terug naar Beilen zonder te voetballen. De wedstrijden van FIT Boys 4 en 5 waren in een eerder stadium al afgelast en zo kunnen de seniorenelftallen de winterstop in.

FIT Boys A1 gaat als koploper de winterstop in. Na winst op concurrent VAKO A1 vorige deze week, werd nu Tynaarlo A1 met een groot verlies naar huis gestuurd (11 - 0). Lees voor meer informatie over onze A1-talenten op de FIT Boys A1-site.

FIT Boys 1 overwinterd als 3e in de 3e klasse D, achter koploper CSVC en nr. 2 Hollandscheveld. Lange tijd waren ze koploper en met af en toe oogstrelend 'AZ' voetbal werden de tegenstanders met soms grote cijfers naar huis gestuurd. Het zal de 2e seizoenhelft een spannende strijd worden tussen waarschijnlijk CSVC, Hollandscheveld, ONR en FIT Boys 1.

FIT Boys 2 heeft erg goede wedstrijden afgewisseld met mindere en dit is te zien aan het aantal punten (15 uit 10) en de plek (5) op de ranglijst. Toch is de achterstand op nummers 1 t/m 4 maar respectievelijk 8, 7, 3 en 2 punten en een eindklassering bij de top 3 (of misschien wel meer) kan nog altijd. Op naar een constante 2e seizoenhelft.

FIT Boys 3 kan er niet om heen, zij zijn in hun klasse de titelkandidaat nummer 1. In een rechtstreeks duel met de concurrent Wilper Boys 1, bleek er geen twijfel over te bestaan wie dit seizoen moet gaan promoveren naar de reserve 5e klasse. Met maar 1 verliespartij en de rest (11 totaal) alleen maar overwinningen, een doelsaldo van 61 voor en 21 tegen en zelfs een veelscorende Harold Woltinge staat ze stevig op de eerste plaats/

FIT Boys 4 is pas sinds vorig seizoen bij elkaar en moesten toen nog aan elkaar wennen. Daar is dit seizoen geen sprake meer van en ze doen zelfs gewoon mee om de bovenste plaatsen. Een keurig 4e plek, zeer kort achter nummer 3 en 2 (ACV 8 en CSVH 3) is wat FIT Boys 4 bereikt hebben.

Als laatste FIT Boys 5, dat een verjonging heeft ondergaan. Met ex-1e elftalspelers Carl Drenth en Jan Jonink, naar andere 1e elftalspelers van weleer, heeft het 5e een keurig 3e plek ingenomen achter SJS V2 (achterstand 4 punten) en LTC V2 (5 punten).

Kortom, het gaat binnen de seniorentak van FIT Boys meer dan goed en ook met de gezelligheid is, getuige de altijd volle kantine op zaterdagmiddag, ook niets mis.

De gezellige dagen met o.a. de nodige zaalvoetbalevenementen komen er weer aan. Bekijk hiervoor de Activiteiten-kalender.

De Webmaster.

Zaterdag 11 december 2004

FIT Boys 1 vergeet  vaker te scoren, maar wint wel (0 - 1)

FIT Boys leek deze middag DZOH wederom (thuis werd het 9 - 0!) compleet van de mat te gaan spelen. Het eerste kwartier was swingend van FIT Boys, maar er werd niet gescoord. De meest mooie kansen wisten de FIT Boys-spelers niet te benutten en uiteindelijk moest verdediger Arjan Schepel er aan te pas komen om de 0 - 1 te maken. Uit een corner en een daaropvolgende kluts kreeg Arjan Schepel de bal en werkte binnen. Ook na dit doelpunt bleef de equipe van trainer/coach Jan Smid grote kansen missen. Het leek uiteindelijk toch nog 0 - 2 te worden, toen FIT Boys en penalty kreeg, maar aanvoerder Alfons Pot schoot deze 100% kans naast. In eerdere seizoenen zou FIT Boys dergelijke wedstrijden gelijk hebben gespeeld, vanmiddag gingen de 3 punten wel mee naar Beilen. Dit was ook mede te danken aan de voortreffelijk keepende Erik Bos, die overtuigend de nul hield deze middag.

FIT Boys heeft zowel bij het 1e (Erik Bos, 19 jaar) alsook bij het 2e (Mark Lubberts, 18 jaar) een jeugdkeeper de kans gegeven. Erik Bos kreeg in 12 wedstrijden 16 doelpunten tegen (gemiddeld 1,33 per wedstrijd) en laat elke week zien over veel talent te beschikken. Hij mist nog ervaring en maakt daarom wel eens een klein foutje, maar dat mag. Alleen door veel te keepen in het 1e kan hij die ervaring opdoen, die hem over enkele jaren tot een van de steunpilaren van het 1e elftal zal maken. Mark Lubberts vervangt de meeste wedstrijden van het 2e Ronald Nijwening en doet dit naar behoren (7 doelpunten tegen in 4 wedstrijden (gemiddelde van 1,75)). Ook Mark heeft talent voor het keepen en zal door te spelen in het 2e ook de broodnodige ervaring op gaan doen. Kortom, FIT Boys heeft met Erik en Mark 2 keepers binnen de senioren, waarvan we nog jarenlang plezier zullen beleven. 

Overigens wisten de 3 concurrenten (CSVC, Hollandscheveld en ONR) van FIT Boys in de 3e klasse D ook allen te winnen en dus veranderde er niets in de stand wat betreft de 1e vier plekken.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 zet laagvlieger WVV 2 opzij (5 - 2)

Fit Boys 2 begon ronduit slecht aan de wedstrijd. In de 2e minuut was het al raak voor WVV 2, al moest hier een Fit Boys 2-speler aan te pas komen. Emiel Ludwig wist zijn eigen keeper, Remco Lubberts, te passeren en zo stond het al vrij vlot 0 - 1. Fit Boys voetbalde vervolgens vooral tegen zichzelf, maar met een hoop inzet en goede wil kwam het na zo'n 20 minuten spelen toch tot een acceptabel spelpijl. Er werd effectief aangevallen en Edwin Roijinga en Sanders Stegehuis werden alleen voor de keeper gezet, maar wisten niet te scoren. Even later stond spits Tonny Scholing oog in oog met de WVV-keeper, maar zijn inzet werd gekeerd. Uiteindelijk kon Tonny Scholing toch scoren. Weer glipte hij door de WVV-verdediging en alleen voor de keeper tikte hij met de punt van zijn schoen de bal in de rechter benedenhoek (1 - 1). Op basis van het vertoonde spel meer dan verdiend en Fit Boys weet dit ook in de 2e helft door te zetten. Na een goede actie op rechts weet Rene Bening Sander Stegehuis te bereiken en die schiet de 2 - 1 binnen. In het verloop van de 2e helft komt Sebastiaan Scheffers binnen de lijnen voor Sander Stegehuis. Bij een aanval over rechts bedient Sebastiaan spits Tonny Scholing op maat en hij scoort beheerst de 3 - 1. Uiteindelijk werd het nog 5 - 2, maar bij het ter perse gaan van dit bericht waren de andere doelpuntenmakers nog niet bekend.

Maurits Beuling.

en

Fit Boys 2  wint van laagvlieger WVV 2

Vandaag 11 december had het tweede elftal van Fit Boys haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. De tegenstander was WVV 2 uit Winschoten. Het uitduel hadden wij met 1-1 gelijk gespeeld. Deze wedstrijd begonnen wij met de volgende basiself:

                1. Mark L.

     2. Raymond               3. Emiel                        4. Wietse             5. Remco

     6. Sander                 7. Edwin              8. Emiel                        9. Martin

                                                                 11. Rene B.

                                                                 10. Tonny

en de wisselspelers waren: Johannes, Sebastiaan en Rene S.

Na de bekendmaking van de opstelling gingen wij de warming-up doen, die werd gedaan door onze aanvoerder. Na de warming-up gingen wij nog even terug naar de kleedkamer, toen pepten wij elkaar op voor het begin van deze wedstrijd. Om half 3 was de aftrap van deze wedstrijd. Deze wedstrijd begon zeer slecht voor de alfa boys  want, in de tweede minuut schoot Emiel Ludwig een voorzet van een speler van WVV in het eigen doel. Dus stonden de alfa boys al snel met 0-1 achter, maar daarna pakte Fit Boys het prima op, en ging op jacht naar de 1-1. Zoals de laatste 2 weken al gaat veel kansen creëren, maar niet scoren zo was de eerste helft ook. Maar een paar minuten voor de rust scoorde Tonny toch de gelijkmaker. Na de rust was het de bedoeling dat we nog meer gingen jagen, en het tempo moesten wij proberen iets hoger te krijgen. De tweede helft zag je wel weer een goed spelend Fit Boys, maar er kwamen eindelijk ook doelpunten. Dat was het enige wat een beetje veranderde in de tweede helft. Dus een veel aanvallend Fit Boys en een goed spelend Fit Boys, maar nu werden de kansen ook benut. Een goeie voorzet van de rechterkant, werd door Sander Stegehuis in het doel geschoten. Paar minuten nadat Sander had gescoord werd hij gewisseld voor Sebastiaan. Nadat Sebastiaan een paar minuten in het veld stond, kreeg hij de bal op rechts en bediende Tonny, en die scoorde de 3-1. Na de 3-1 scoorde Fit Boys nog 2 keer , de 4-1 werd opnieuw gescoord door Tonny (zijn derde van deze middag). De laatste treffer van Fit Boys werd gescoord door Edwin, die een afstandschot netjes in de hoek plaatste. Deze middag op sportpark Noordwest op veld 2 werd het laatste doelpunt gescoord door een speler van WVV. Deze speler bracht de eindstand op 5-2, dus Fit Boys hield de 3 punten in Beilen. Door deze overwinning stijgt Fit Boys van de zevende plaats naar de vijfde plaats. Volgende staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan gaan de alfa boys voetballen in Veendam tegen Veendam 1894 2, om daar proberen 3 punten mee te nemen naar Beilen.

Remco Lubberts

______________________________________________________________________

FIT Boys 3 gaat met goed gevoel de winterstop in (5 - 2)

Dit keer werd Peize 2 door FIT Boys 3 aan de zegekar gebonden en met 5 - 2 huiswaarts gestuurd. Fit Boys 3 ligt nog steeds op kampioenskoers, met Wilper Boys als belangrijkste opponent. De doelpunten kwamen deze middag van Marco van den Dobbelsteen (2x), Berjon Groenink, Rene Kamphuis en Marcel Oosting. Over het doelpunt van Marcel Oosting zijn de mannen van trainer Kleis Lageveen nog niet uitgesproken. Het schijnt dat de bal vanaf zo'n 30 meter in de kruising verdween en in de driehoek die aan de kruising vastzit bleef hangen. Later wellicht meer.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

FIT Boys 4 weet ook weer wat verliezen is (3 - 0)

De Bennie Wildeboer-mannen moesten op bezoek bij Veenhuizen 3 en verloren met 3 - 0. Volgende week nog uit tegen Boerakker 2 en dan op kerstreces.

Maurits Beuling.

en

Vechten tegen de Bierkaai

no-beer-today

Eindelijk kan ik de naam van onze mascotte eer aandoen, want in de tweede helft tegen Veenhuizen moesten we letterlijk vechten tegen de bierkaai. Vooral het laatste kwartier wisten we dat we in deze vorm de 3-0 van voor rust niet meer goed zouden maken. Het werd nog wel geprobeerd, maar teveel spelers (ondergetekende incluis) waren niet in vorm. Waarschijnlijk zijn we een beetje aan de winterstop toe. Zaterdag moeten we (eventueel met steun van het derde) nog drie punten pakken in Boerakker. En dan naar de zaal, of een poosje helemaal niet voetballen. Zaterdag verloren we door een opstapeling van persoonlijke fouten, er werden teveel duels verloren, en de doelpunten gaven we eenvoudig weg. We waren niet scherp genoeg op beslissende momenten. Als keeper neem ik ook verantwoordelijkheid, bij de tweede goal had ik ervoor kunnen gaan liggen, en dan had ik een betere kans gehad om de bal te houden, nu ging hij vlak langs mijn linkerpoot. Als...als… Hun derde goal had ik kunnen voorkomen, want de keepert sprong niet hoog genoeg, en kon dus de bal net niet over de lat tillen. Wat ik al zei, het was een opstapeling van persoonlijke fouten. Als drie of vier man na elkaar een fout maken, valt er vaak een doelpunt.

De eerste goal viel gewoon ongelukkig doordat onze rechtsback in een reflex zijn edele delen beschermde, pech dus. Bij de tweede goal werd de corner niet goed weggewerkt en kon de ‘Veenhuizer bajesklant’ eenvoudig afronden. De derde goal viel doordat hun aanvaller drie man ontweek en met een mooi boogje scoorde. Ook aanvallend kunnen we in zulke wedstrijden geen echte vuist maken, daarvoor moet minstens twee-derde van je team in vorm zijn. Helaas was dit zaterdag nog niet 50 procent, ik noem geen namen. De jongste drie spelers speelden uitstekend, maar de oudere garde liet het afweten. De A’s waren ook ditmaal weer een versterking van het geheel, helaas was het geheel niet goed genoeg.

Eigenlijk is zo’n reconstructie van fouten een beetje onzinnig. Iedereen weet voor zichzelf wel wat er mis ging. Maar feit is dat we scherper en slimmer moeten spelen. Ook de verandering in de rust van het systeem had weinig effect, we kregen alleen meer controle op het middenveld doordat we nu twee centrale middenvelders hadden. Dit zag je in de 2e helft, ze kwamen er nauwelijks meer uit, dit kwam misschien ook wel een beetje doordat het niet meer zo hoefde met een 3-0 voorsprong. Een grotere controle is het voordeel van 4-4-2, het hoeft ook niet te betekenen dat je minder aanvallend speelt, dat hangt af van hoe je het uitvoert. Het systeem is misschien ook niet zo belangrijk, het gaat om het winnen van duels en goede keuzes maken op beslissende momenten. Ook al speel je 3-6-1, als iedereen zijn taken uitvoert, kun je een goede wedstrijd spelen, ongeacht het systeem. Na vijf overwinnigen op rij was het wel eens goed om weer te verliezen, dat houd je scherp, voorkomt onderschatting van de tegenstanders, en geeft nieuwe motivatie om de volgende wedstrijd weer te willen winnen.

Frederik Timmerman

______________________________________________________________________

Fit Boys 5 na 4 - 0 ruststand uitgelopen naar 6 - 3

In de rust was de stand al 4 - 0 door doelpunten van Jan Boelen (2x), Richard Kerssies en Carl Drenth. In de tweede helft scoorde Gorecht ook 3 maal en FIT Boys nog 2 maal, door Jan Boelen en Carl Drenth. En weer 3 punten bij het totaal.

Maurits Beuling.

Zaterdag 4 december 2004

FIT Boys speelt voor Sinterklaas tegen CSVC (2 - 5)

(foto's: Maurits Beuling)

Na toppers tegen Hollandscheveld thuis (2 - 1 winst) en ONR uit (1 - 1), stond deze zaterdagmiddag voor FIT Boys opnieuw een topper op het programma. Op de thuisbasis, sportpark Noord-West, kwam koploper CSVC uit Coevorden op bezoek. Het sportpark had een sombere aanblik door het grijze weer en de in de loop van de wedstrijd opkomende mist. In de 2e helft werd de veldverlichting ontstoken en dat was zeker nodig gezien het donkere weer.

Na Drenthina (36 treffers) is FIT Boys de meest productieve ploeg in de derde klasse D met 31 treffers. Wat betreft tegentreffers zijn FIT Boys en CSVC, na Hollandscheveld (5 tegendoelpunten), de ploegen met elk maar acht tegentreffers. Het zou dus een leuke middag worden tussen twee voetballende ploegen, maar al snel bleek dat CSVC wel een erg leuke en makkelijke middag zou krijgen. Sinterklaas had vrijdagavond de jongste jeugd van FIT Boys nog verrast tijdens de pakjesavond en zaterdagmiddag deden de Britstra-mannen van trainer/coach Jan Smid dit nog eens dunnetjes over. FIT Boys begon helemaal niet slecht aan het duel en al in de 1e minuut kreeg het via topscoorder Berrie van der Giezen een levensgrote kans, maar de inzet van Berrie was te slap om CSVC-keeper Jan Mike Wester te verrassen. Het eerste kwartier bleef FIT Boys het initiatief houden en deze periode werd nog besloten met een vrije bal van Alfons Pot op de buitenkant paal. Na deze kans ontstond aan de andere kant bij het doel van FIT Boys-keeper Erik Bos de eerste kans voor CSVC. Spits Willem Assies, een handige en snelle speler, kon vanaf links de zestien in snijden en leverde een lage voorzet af bij de tweede paal. Met verdediger Klaas Sanders in zijn rug, wist een CSVC-aanvaller de bal binnen te werken. De eerste kans van de wedstrijd voor CSVC leverde dus direct een doelpunt op (0 - 1). Vervolgens was FIT Boys de grip op de wedstrijd volledig kwijt en nam CSVC het initiatief stevig in handen. De FIT Boys verdediging speelde voor Sinterklaas en gaf het ene na het andere cadeautje weg. Door slap verdedigen en niet resoluut uitverdedigen, kreeg CSVC wel erg gemakkelijk de mogelijkheid de score uit te bouwen. Zo ook bij hun tweede doelpunt, waarbij een voorzet van links door alles en iedereen bij FIT Boys werd gemist, inclusief keeper Erik Bos. Bij de tweede paal werd dit cadeautje met dank in ontvangst genomen en binnengetikt (0 - 2). Een voorschot op Sinterklaasavond lag voor CSVC in het verschiet, met een aantal hulpsinterklazen in de FIT Boys verdediging. Maar gelukkig herpakte FIT Boys zich zo'n tien minuten voor de rust en ging het weer voetballen op de helft van CSVC. De altijd hardwerkende Alfons Pot kreeg op links ruimte en wist zijn man te omspelen op de punt zestien en de in de rug gedekte Ronald van Waardhuizen aan te spelen. Na een prima aanname haalde Ronald verwoestend uit en verdween de bal in de linkerkruising. De belangrijke aansluitingstreffer voor de rust was een feit. Maar voor CSVC was de eerste helft de zak van Sinterklaas nog niet leeg. Laatste man Wout Flokstra speelde hard terug op keeper Erik Bos en Erik trapte volledig mis. Gelukkig voor hem verdween de bal langs de goeie kant van de paal, maar ging net niet achter. De CSVC spits was er als de kippen bij en legde de bal goed terug op een mee opgekomen middenvelder die Erik Bos kansloos liet in de lange hoek. Zo had CSVC voor de rust de marge toch weer op twee gebracht, wederom via een cadeautje van FIT Boys-zijde (1 - 3).

Na de rust besliste CSVC de wedstrijd erg vlot, door in de eerste vijf minuten van de tweede helft de 1 - 4 te scoren. Ook nu werd een voorzet van links wederom door iedereen van FIT Boys gemist, maar niet door een CSVC-aanvaller. Bij de tweede paal kan de bal simpel worden binnengetikt. FIT Boys lijkt verslagen en zal, gezien de eenvoud waarmee de doelpunten worden weggegeven, moeten oppassen voor een enorme afstraffing. Trainer Jan Smid besluit een extra aanvaller voor een middenvelder te brengen, om alles of niets te gaan spelen. Tristan Haurissa komt binnen de lijnen voor Maurits van der Hoest, maar door deze aanvallende speelstijl geeft FIT Boys ook veel ruimte weg. Nog geen twee minuten na deze wissel, slaat CSVC opnieuw toe. Keeper Jan Mike Wester bereikt met een verre uittrap de snelle spits Willem Assies en hij laat de FIT Boys verdediging achter zich. Met een prima balletje breed bereikt hij zijn medeaanvaller die eenvoudig de 1 - 5 kan maken. En CSVC krijgt kansen op meer via enkele messcherpe counters, maar weet geen zesde doelpunt te maken. FIT Boys blijft de aanval kiezen om de stand een iets draaglijker aanzien te geven en dit lukt. Uit een corner van Alfons Pot krijgt Sjoerd Schepel op links de bal en met een scherpe voorzet bereikt hij spits Berrie van der Giezen. Na een scrimmage voor het doel, keeper Jan Mike Wester stopt tot driemaal toe een inzet, weet Berrie de bal toch binnen te werken. Met nog zo'n 20 minuten te gaan zet FIT Boys toch nog aan om de bijna onoverbrugbare achterstand goed te maken. Dit lijkt nog bijna te lukken, nadat Aljon Stahlmecke zich in de zestien goed vrijspeelt en hard en laag inschiet. Helaas verdwijnt zijn inzet net naast het doel. Met het wegtikken van de minuten, verdwijnt aan de zijde van FIT Boys het geloof in een beter resultaat ook. De laatste minuten geeft FIT Boys zich gewonnen en weet CSVC dat de drie punten mee naar Coevorden zullen gaan. Scheidsrechter Reinders uit Ruinen fluit voor het laatst deze middag en CSVC heeft door deze overwinning zijn koppositie versterkt. FIT Boys zakt door dit resultaat naar de derde plaats en zal volgende week uit tegen DZOH voor drie punten moeten zorgen om aansluiting met de kop te houden.

Opstelling FIT Boys: Erik Bos, Dylyp Dijkema, Wout Flokstra, Arjan Schepel, Klaas Sanders, Aljon Stahlmecke, Maurits v.d. Hoest (65. Tristan Haurissa), Sjoerd Schepel, Alfons Pot, Berrie v.d. Giezen, Ronald v. Waardhuizen.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

SJS 2 met 2 - 1 te sterk voor Fit Boys 2

Teleurgesteld kwamen de Alfa-mannen terug op sportpark Noord-West om daar ook nog Fit Boys 1 te zien verliezen. Mark Seubring wist de eer te redden en scoorde de 2 - 1. Later meer.

Maurits Beuling.

en

Fit Boys 2 speelt een goeie wedstrijd, maar staat met lege handen in Stadskanaal

Zaterdag 4 december stond de eerste returnwedstrijd op het programma. Op deze zaterdag moest het tweede elftal naar Stadskanaal toe om tegen het altijd lastige SJS te voetballen. We vertrokken al om 11 uur vanuit Beilen richting Stadskanaal. Daar aangekomen gingen wij meteen richting de kleedkamers om ons in het Fit Boys tenue te hijsen. Het was vandaag ook een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want welk team er vandaag zou winnen bleef aansluiting met de top houden en de verliezer zou eventjes de kampioensschaal kunnen vergeten. Wij hadden deze wedstrijd ook wat personele problemen want: Maarten en Ronny waren geblesseerd, en Ronald en Rene S.,Sebastiaan en Emiel Oosting waren er vandaag ook niet bij. Maar dat had de technische staf weer allemaal goed opgelost dat we vandaag weer met 14 man sterk waren.  De opstelling waar wij deze wedstrijd mee begonnen was als volgt:

                1. Mark L.

  2. Johannes                3. Wietse             4. Raymond                     5. Martin

    6. Edwin                              7. Mark S.                       8. Emiel                        9. Sander

                                                                11. Remco

                                                                10. Rene B.

en de wisselspelers waren:

Tonny, Lucas en Tim Seubring.

Zoals hier boven gemeld startten wij om half 1 aan deze wedstrijd. Fit Boys opende heel sterk in de beginfase zette Fit Boys veel druk naar voren en het balletje ging lekker rond. Zoals elke wedstrijd kregen wij ook kansen. Maar dit seizoen heeft Fit Boys moeite met het afmaken van de kansen. In de eerste helft kreeg Edwin een goeie kans, Rene B. met een kopbal, Emiel schoot de bal met links aardig in maar de keeper redde de bal uit de hoek. Remco kwam uit een moeilijke hoek nog tot een schot maar die mocht er ook niet in. Dus de begin fase van deze wedstrijd speelde Fit Boys lekker fris met aardig gecombineerd voetbal. Maar na ongeveer 20 minuten spelen een ongeluk moment van Fit Boys, de verdediger van ons liet de bal van de voet afspringen en de speler van SJS schoot de bal in het doel. Dus stond het tegen de verhouding in 1-0 voor SJS , trouwens het schot werd nog van richting veranderd. Na die 1-0 was Fit Boys even een paar minuutjes de weg kwijt, maar daarna pakte de Alfa mannen het weer goed op. Ongeveer 10 minuten voor de rust kwam er een aanval van Fit Boys, Wietse met een lange bal op Rene B. , die op rechts een goeie voorzet afleverde en Mark Seubring kon de bal in het doel schieten dus was de stand weer 1-1. Fit Boys probeerde voor rust nog wel de 1-2 voor rust te maken maar dat zat er helaas nog niet in. Na 45 minuten floot de scheidsrechter af voor de rust. Na de rust ging het iets minder met Fit Boys, na 10 minuten in de tweede helft kwamen er 2 wissels, Martin en Wietse gingen eruit en Tonny en Lucas kwamen in het veld. Dus er werden wat omzettingen gedaan in het elftal, na ongeveer een uur spelen scoorde SJS de 2-1, de spits troefde 3 verdedigers uit en Mark kon eerst nog een redding keren, maar in de rebound kon de spits de bal in het lege doel tikken. Na die 2-1 probeerde Fit Boys alles op alles te zetten om sowieso een puntje hier weg te slepen, maar het zat de Beilenaren ook niet mee. Een goed schot van Edwin kwam tegen de lat, maar verder kwam Fit Boys weinig tot uitgespeelde kansen. Dus na veel strijd geleverd te hebben en veel in inzet leverde Fit Boys het weer niks op, want na de volle negentig minuten floot de scheidsrechter voor het laatst. Volgende week speelt Fit Boys 2 tegen de hekkensluiter WVV 2 uit Winschoten. De uitwedstrijd werd gelijkspeelt (1-1). Dus hopelijk blijft de volle buit nu wel in Beilen. 

Groeten Remco Lubberts

______________________________________________________________________

FIT Boys 3 herfstkampioen na winst op Boerakker 2 (2 - 3)

FIT Boys 3 nam twee keer een voorsprong door Rene Kamphuis (0 - 1) en Berjon Groenink (1 - 2), maar Boerakker kwam ook tot tweemaal toe terug, waarbij de 1 - 1 door Eddy Weurding achter zijn eigen keeper werd geschoten. De 2 - 2 werd gescoord uit een toegekende penalty. Toch gingen de drie punten mee naar Beilen, uit wederom een penalty. Marco van den Dobbelsteen schoot vanaf elf meter de 2 - 3 binnen. Doordat naaste concurent voor de koppositie, Wilper Boys 1, verloor is FIT Boys 3 voor de winterstop niet meer in te halen en dus herfstkampioen.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

FIT Boys 4 dendert door, nu tegen Griffioen 3 (7 - 1)

FIT Boys 4 lijkt volledig op stoom te zijn gekomen en heeft zijn draai meer dan gevonden. Deze zaterdagmiddag moest Griffioen 3 er aan geloven en wonnen de Wildeboer-mannen met maar liefst 7 - 1. De 1 - 0 uit een penalty kwam van de voet van Steven Greveling. Vervolgens scoorden Peter Doornbos, Roelof van Pijkeren en stond het 3 - 0, waarna Griffioen iets terugdeed (3 - 1). Vervolgens ging FIT Boys 4 rustig door met scoren. Via Robert Timmerman, Steven Greveling en na de rust Gerrit Snippe (2 maal) werd het uiteindelijk 7 - 1. FIT Boys 4 is bezig aan een erg goed seizoen.

Maurits Beuling.

Vrijdag 3 december 2004

Dubbel veld-/zaalprogramma jeugd FIT Boys 11 december

Afgelopen maandag heeft het Jeugdbestuur een brief ontvangen van de KNVB inzake het dubbele programma op 11 december 2004. Bij een dubbel programma gaan de wedstrijden in de zaal door. Wedstrijden op het veld voor die dag mogen op een andere dag voor 18 december gespeeld worden indien de vereniging dat wil. Wij hebben besloten om het wel of niet spelen van deze wedstrijden over te laten aan de leiders. Als regel hebben wij daarbij wel opgemerkt dat teams die nog voor het kampioenschap spelen, voorrang krijgen. Dit omdat de wedstrijden door de weeks gespeeld moeten worden (beschikbaarheid van de velden).

F3 en andere teams die op zaterdag 11 december een zaalwedstrijd hebben, spelen dus in de zaal.

Het Jeugdbestuur.

Donderdag 2 december 2004

Geslaagde informatiemiddag Commissie Welzijn

Beilen, 1 december 2004 - Op een wat waterkoude donderdagmiddag kregen de Beiler voetbalverenigingen v.v. Beilen en c.v.v. FIT Boys de Commissie Welzijn en enkele geïnteresseerde vertegenwoordigers van de gemeenteraad op bezoek. De bijeenkomst op sportpark Noord-West had met name als doel algemene voorlichting over de verenigingen. Daarbij werd er alvast een schot voor de boeg vanuit de verenigingen gegeven voor de toekomstige sportnotitie die wordt opgesteld voor de gemeente Midden-Drenthe.

Na een korte introductie om 16:00 werden de nette schoenen meteen omgeruild voor waterdichte laarzen. De genodigden werden rondgeleid over het hele sportpark, waarbij een toelichting werd gegeven op de stand van zaken met betrekking tot het beheer en onderhoud van de velden. Met name de drainage van de velden werd daarbij aangehaald als zijnde een kostenrijke, arbeidsintensieve aangelegenheid.

Na een verwarmend kopje koffie in de Fit Boys-kantine presenteerden de beide verenigingen zich aan de genodigden, waarbij de organisatie en inbreng van vrijwilligers in ruime mate werd belicht.

Het stichtingsbestuur volgde eveneens met een presentatie. Na uitleg over de opzet van het stichtingsbestuur en welke taken dit bestuur heeft, werd als hoofdvraag gesteld:"Privatisering van Sportpark Noord-West: Last of lust?". De voorzitter van het stichtingsbestuur, Bert Oosterhof, legde hierbij in een helder betoog uit dat het een lust is om zelf de dienst uit te kunnen maken op een sportpark, maar dat dit gepaard gaat met vele lasten op zowel financieel vlak als wat betreft verantwoordelijkheden die liggen bij de verenigingen en het stichtingsbestuur.

Na diverse vragen en een korte discussie werden de verenigingen en het stichtingsbestuur bedankt voor het gastvrije onthaal en informatieve middag. De Commissie heeft met de opgedane kennis nieuwe invalshoeken gekregen waarmee zij nauwkeurig de komende sportnota voor Midden-Drenthe kan gaan lezen en wellicht beter kan gaan beoordelen.

Ronny Koeling.

Maandag 29 november 2004

Met Fit-Boys aanhang naar Sc Heerenveen - VfB Stuttgart

Op donderdagavond 25 november zijn we met een hele club, onder andere de sponsoren van Fit-Boys, naar de UEFA CUP wedstrijd Sc-Heerenveen - VfB Stuttgart geweest. Om half acht werden we ontvangen in de kantine van Fit-Boys, waar we meteen een kop koffie en een plak cake kregen. Na het indelen van het vervoer konden we gaan rijden. Met een stoet van ongeveer tien auto's gingen we naar het mistige Friesland. Na een klein uurtje rijden en een eindje lopen waren we in het sfeervolle en gezellige Abe Lenstra stadion. Met ongeveer 40 aanhangers van Fit-Boys in een stadion en verder 17.460 andere mensen (grotendeels Friezen) was het nog vrij koud. ( - 3,5 C )

Wim Stevens had het Friese volkslied geoefend maar dat werd jammer genoeg niet gezongen.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter om half tien kon de wedstrijd beginnen. Het was een zeer mistige avond, soms zo erg dat je het doel aan de andere kant kwijt was, wij zaten namelijk op de nieuwe tribune ter hoogte van het thuisdoel. Door de mist riepen de Friezen: "Ik zie niks, aan de overkant" de Duitsers reageerden daarop met: "Wij hebben betaald, wij willen wat zien".

Wim Stevens, Theo de Wit en anderen zorgden voor een kop lekkere warme koffie, alsof dat niet genoeg was vroeg er ook nog iemand om een broodje hamburger. De organisatie was streng maar rechtvaardig en wees dat af.

Het team van Gertjan Verbeek deed het vrij goed. In de tweede helft werd het zicht gelukkig beter. In de 65e minuut maakte Ugur Yildirim de 1-0 voor Heerenveen. En daar zou het ook bij blijven. Maar in het laatste kwartier werd het toch nog even spannend voor Heerenveen. Gelukkig keepte Brain vanden Bussche een geweldige wedstrijd en hield Heerenveen op de been. Brain vanden Bussche is daarom ook Man of the Match geworden. Het was een verdiende overwinning voor de Friezen.

De Duitsers gingen met een nederlaag naar huis en de meeste van ons met koude tenen, _ maar ondanks de kou en de mist was het een geweldige wedstrijd. Rond half één waren we weer thuis.

Organisatie van Fit-Boys heel hartelijk bedankt voor deze leuke avond.

Allard Slofstra

en 

Met de sponsors naar Heerenveen – Stuttgart

Donderdag 25 november j.l. mocht ik het genoegen smaken om namens Alfa Accountants en Adviseurs mee te gaan naar de wedstrijd Heerenveen – Stuttgart.

We werden in de kantine van Fit-Boys ontvangen met een kopje koffie en een plak cake. De heer de Wit hield een ontvangstwoord en legde uit waarom dit zo gebeurde. Men wilde als Fit-Boys eens iets leuks doen voor hun sponsoren. Elke team-sponsor was uitgenodigd om met 2 personen per bedrijf mee te gaan. Het bestuur zou rijden naar Heerenveen, zodat ook het vervoer zeer goed geregeld was. Het zou bijna misgaan, maar gelukkig kwam Wim Stevens er in de kantine al achter dat hij de kaarten thuis had laten liggen. Gelukkig waren we dus nog niet Heerenveen.

Met een tiental auto’s ging het richting Heerenveen in de hier en daar toch behoorlijk dichte mist. Hierdoor misten we ook een groot gedeelte van de eerste helft, want we zaten bijna op de achterlijn bij het doel in vak 23, waardoor we dus van één helft van het veld maar weinig zagen. Het was ook nog eens zeer koud. Ook nu had het bestuur weer iets goed geregeld, want met elkaar haalde men net voor rust een kop koffie voor iedereen. De tweede helft was gelukkig meer zichtbaar en het mooiste was nog wel dat het doelpunt net aan die kant van het veld viel, waar wij met z’n allen zaten. Zelfs de levensgrote kans op 2-0 vond vlak voor onze ogen plaats.

Dat het laatste kwartier nog zeer spannend werd was helemaal meegenomen en misschien zelfs wel hartverwarmend. Maar de keeper van Heerenveen toonde zijn grote klasse en pakte alle ballen.

Na afloop ging volgens mij een ieder zeer tevreden naar huis en dat het wat laat was geworden had niemand problemen mee.

Alles was door Fit-Boys prima geregeld en ik heb al aangegeven, dat wanneer men weer zoiets van plan is, ik wel weer bereid zou zijn om mee te gaan.

Complimenten aan Fit-Boys en bedankt voor de zeer leuke, gezellige, koude, maar vooral mooie avond.

Jans Boertien (Alfa Accountants en Adviseurs Beilen)

Zaterdag 27 november 2004

Fit Boys 2 en Lycurgus 3 delen de punten (2 - 2)

Fit Boys 2 kwam na een mindere 1e helft op 0 - 1 achter. Hoewel Lycurgus 3 nog wel kansen weggaf, waren deze niet besteed aan de mannen van trainer/coach Bart Ludwig. Na de thee kwam Fit Boys sterk terug en via Tonny Scholing werd het 1 - 1. Fit Boys bleef de betere ploeg en had het meeste balbezit. Dit resulteerde ook in een doelpunt van Emiel Ludwig uit een goede aanval (2 - 1). Ondanks dat Fit Boys 2 het meeste balbezit had, was Lycurgus 3 met gevaarlijke kansen al wel een paar keer dicht bij de 2 - 2. Toch kwam de gelijkmaker er. Een schot van buiten de zestien ging richting kruising, maar kwam via onderkant lat het veld weer in. Een van de Lycurgus-aanvallers was attent en kopte de 2 - 2 binnen. Kort daarop floot de scheidsrechter af en konden beide teams 1 punt aan hun totaal toevoegen.

Maurits Beuling.

en

Fit Boys 2 speelt gelijk tegen Lycurgus 3

Op zaterdag 27 november stond er een inhaalprogramma gepland, en het tweede van Fit Boys moest inhalen tegen Lycurgus 3. Tegen half 2 waren alle spelers van de tweede selectie in de kantine aanwezig. 10 minuutjes later gingen de spelers naar de kleedkamer om het wedstrijdtenue aan te trekken. Toen iedereen bijna klaar was begon de leider met het vaste praatje en de opstelling op te noemen.

De opstelling zag er als volgt uit:

1.      Mark

  2. Sebastiaan                          3. Martin              4. Raymond                     5. Maarten

    6. Edwin                              7. Emiel                        8. Ronny              9. Lucas

                                                                11. Remco

                                                                10. Tonny

en de wisselspelers waren:

Johannes , Rene S. , Sander en Rene B.

Met deze formatie begonnen wij om half 3 aan deze wedstrijd. Vanaf het begin van deze wedstrijd kon je meteen zien dat Fit Boys de aanval zocht deze wedstrijd. Want als er zou worden gewonnen zouden wij goeie zaken doen om aansluiting met de top 3 te behouden.

Het aanvallend Fit Boys kreeg de eerste helft genoeg kansen om de score te open want, Tonny twee keer, Remco 1 keer en nog wel een paar kansen werden allemaal niet benut. Dus het had al sowieso 3-0 kunnen staan. Maar je ziet het wel eens vaker je eigen kansen niet benutten valt het doelpunt aan andere kant, en dat was wederom deze middag ook zo. Een foutje in de verdediging werd afgestraft, een speler van Lycurgus legde de bal terug en een medespeler kon hem in het lege doel tikken. Paar minuten daarna kreeg Lycurgus nog een dot van een kans om het Fit Boys nog moeilijker te maken. Maar 2 goeie reddingen van goalie Mark voorkwam erger voor Fit Boys. De ruststand was een 0-1 in het nadeel van Fit Boys. De tweede helft probeerde wij een tandje hoger te voetballen, en dat lukte bij vlagen redelijk. Je zag in de tweede helft weer een aanvallend Fit Boys maar de kansen werden nog niet benut. Een slippertje in de verdediging van Lycurgus moest ervoor zorgen dat Fit Boys langs zij kwam door een doelpunt van Tonny. Onze spits schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Daarna ging Fit Boys door en dat leverde ook een 2-1 voorsprong op dus was de aangever Tonny en werd afgerond door Emiel Ludwig. Nu dachten wij dit geven wij niet meer weg, en natuurlijk op jacht naar de 3-1. Maar 10 minuten voor tijd kwam Fit Boys nog goed weg, omdat een speler van Lycurgus op de paal schoot. Maar 5 minuten voor tijd kreeg Fit Boys een domper te verwerken, een afstandschot van Lycurgus kwam terecht op de lat, en de bal kwam via de lat terug in de voeten van een speler van Lycurgus en die kon de bal in het doel schieten dus de gelijkmaker. Fit Boys probeerde nog wel wat, maar er zat niks meer in. Even later floot de scheidsrechter af voor het einde. Een grote teleurstelling moest worden verwerkt in de kantine, want er werden 2 punten verspeeld. Volgende week 4 december gaan de alfa boys naar Stadskanaal toe om tegen SJS 2 revanche te nemen op de 0-2 thuis nederlaag.

Groeten Remco Lubberts.

______________________________________________________________________

Wel 3 punten na matige wedstrijd Fit Boys 3 (6 - 3)

Moeizaam, dat was het deze zaterdagmiddag zeker. Via een 3 - 2 ruststand, na 0 - 2 achter te zijn gekomen, werd wel een 6 - 3 overwinning uit het vuur gesleept, maar over het hoe waren de kampioenskandidaten niet te spreken. In de rust moesten de spelers van Fit Boys 3 even op scherp gezet worden, want er werd te veel op de automatische piloot gespeeld. Dat lukte en na de rust zorgde Fit Boys 3 alsnog voor een duidelijke overwinning. De doelpunten kwamen deze middag van A-junior Jeroen Ribberink (3 maal), Berjon Groenink (2 maal) en Harold Woltinge. Pelikaan S 2 scoorde ook nog 3 maal. Volgende week wacht Boerakker 2 de mannen van trainer Kleis Lageveen op.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Nr. 4 Fit Boys 4 doet goede zaken tegen nr. 3 ACV 8 (1 - 2)

We kunnen gerust stellen dat Fit Boys 4 aan een goed seizoen bezig is, en ook vanmiddag bleek dat nog maar weer eens. Er stond een heuse topper op het programma. Fit Boys 4, de nummer 4 uit de stand, moest op bezoek in Assen bij de nummer 3 ACV 8. Het zou een succesvolle middag worden voor de Wilderboer-mannen. Fit Boys 4 kwam met 1 - 0 voor door een doelpunt van Peter 'PSV' Doornbos. ACV 8 kwam sterk terug tot 1 - 1. De tweede helft leverde  nog één doelpunt op en wel voor Fit Boys 4. Wilfred van Pijkeren zorgde voor een prima voorzet bij de 2e paal. Peter Doornbos stond al klaar om af te ronden, maar een ACV-speler was hem voor en kopte tegendraads raak in de lange hoek. Helaas voor hem en ACV 8 in eigen doel en dus 1 - 2. Dit bleek ook de eindstand te zijn en dus won Fit Boys 4 deze topper en sluit aan bij de top 3.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 5 geeft 2 - 0 ruststand weg (2 - 5)

Voor de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van leider Ab Bening. Via Henk Smit waren de Yin Sin-boys op 2 - 0 gekomen. Wat er in de rust gezegd is of wat er door de thee heeft gezeten? We weten het niet. Na de rust kwam SJS V2 sterk terug en wist de achterstand om te buigen in een 2 - 5 voorsprong. De punten gingen daarom mee naar Stadskanaal.

Maurits Beuling. 

Zondag 21 november 2004

Wederom gezinsuitbreiding bij de Fit Boys-familie

Dit keer bij Martin Eising en Wendie van Halen en het is een dochter, Rebecca.

Het kaartje was gezien de kleurstelling lastig in te scannen, ik hoop dat het kaartje toch te lezen is.

Ook vanaf deze plaats, Martin en Wendie van harte gefeliciteerd en veel plezier met z'n drieën.

Webmaster.

Zaterdag 20 november 2004

Algehele afgelasting voor KNVB district Noord

Helaas, op geen enkel veld in het noordelijk deel van Nederland zal dit weekend een bal rollen. Het 1e elftal traint nog wel, dus mocht je een aanleiding zoeken om de kantine op sportpark Noord-West even te bezoeken dan kun je even gaan kijken.

Webmaster.

Zaterdag 13 november 2004

SVN'69 scoort niet, Fit Boys door Berrie vd Giezen wel (0 - 2)

Nummer 2 Fit Boys moest deze middag op bezoek bij de nummer 8 uit de stand, SVN'69 uit Nijeveen. Op papier zou het te doen moeten zijn voor de Britstra-mannen, maar in de praktijk kregen ze een lastige middag. De eerste helft had SVN'69 het betere van het spel, maar het lukte de mannen uit Nijeveen niet om te scoren. De tweede helft waren de beide teams meer aan elkaar gewaagd en maakte de spits van Fit Boys het verschil. Berrie van der Giezen bracht zijn seizoentotaal op 9 en scoorde deze wedstrijd 2 maal. Omdat SVN'69 deze middag het doel van Fit Boys-keeper Erik Bos niet kon vinden, bleef het 0 - 2 tot het einde. Omdat koploper CSVC en nummer 4 Hollandscheveld hun wedstrijd eindigden zoals ze die waren begonnen, is Fit Boys nu weer koploper. Nummer 3 ONR verspeelde ook punten tegen Angelslo, het werd 3 - 3. Nummer 6 Haulerwijkse Boys speelde niet door een afgelasting en nummer 7 Drenthina won wel met ruime cijfers. Kortom, een zeer goed weekend voor de mannen van trainer/coach Jan Smid. Volgende week ontvangt Fit Boys nummer 5 Angelslo op sportpark Noord-West. Aftrap 14:00 uur.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 met vechtvoetbal naar overwinning op CSVC 2 (1 - 0)

Het was niet goed, het was meestal niet om aan te zien, maar het leverde wel 3 punten op en daar gaat het om in het voetbal. Deze koude en regenachtige herfstzaterdagmiddag traden de Alfa-mannen aan tegen CSVC 2 op het hoofdveld van sportpark Noord West. Al vrij vlot in de wedstrijd kwam Fit Boys 2 op een 1 - 0 voorsprong door Rene Bening. Daarna was het vooral een kwestie van overleven. De tweede helft probeerde CSVC 2 het wel, maar verder dan een schot op de buitenkant paal kwamen ze niet. Fit Boys kreeg ook geen echte 100% kansen meer en zo sleepten de mannen van trainer/coach Bart Ludwig de overwinning over de streep.

Maurits Beuling.

en

Fit Boys 2 wint met strijd en vechtlust van CSVC 2

Zaterdag 13 november speelde het tweede de thuiswedstrijd tegen CSVC 2. Tot ieders verbazing mochten wij vandaag op het hoofdveld voetballen, omdat veld 2 was afgekeurd. Tegen kwart voor 2 gingen wij naar de kleedkamer om de gebruikelijke dingen te doen. Toen iedereen aan gekleed was kregen we de opstelling te horen. De opstelling was als volgt:

Doel: (1) Ronald, de verdedigers: (2) Johannes, (3) Emiel O, (4) Rene S. en (5) Maarten, op het middenveld (6) Raymond, (7) Emiel L, (8) Remco en (9) Lucas, in de spits (10) Tonny en daarom heen (11) Rene B. De wisselspelers waren de volgende spelers: Sebastiaan, Sander en Mark Seubring. Zoals gebruikelijk naar de bekendmaking van de opstelling, gingen wij naar het veld om onze warming-up te doen. Paar minuten voor half 3 gingen we nog even terug naar de kleedkamer om ons wedstrijdshirt aan te doen, en om alle puntjes op de 1 te zetten. Tegen half 3 gingen wij richting het hoofdveld, om te beginnen aan deze moeilijke zware wedstrijd. Fit Boys liet de eerste helft bij vlagen leuk voetbal zien, en dat resulteerde binnen 10 minuten een doelpunt. Een combinatie tussen Tonny en Rene B, werd beheerst langs de keeper geschoten door Rene B. Dus de Beilenaren stonden met 1-0 voor. Na die 1-0 bleef Fit Boys bij vlagen leuk voetballen, en dat resulteerde trouwens in weinig tot geen mogelijkheden/kansen. In het verloop van de eerste helft kwam CSVC ook iets meer in de wedstrijd, maar omdat iedereen goed haar mannetje dekte kon CSVC alleen maar een beetje achterin rondspelen. En CSVC kwam tot een paar afstandschoten, maar voor de rest niet echt uitgespeelde kansen. Na 45 minuten floot de scheidsrechter af voor het rustsignaal. In de rust was leider/trainer redelijk tevreden met het spel, en als wij dat in de tweede helft zouden volhouden komen er vast en zeker weer kansen voor ons om de score uit te breiden. Maar de hele tweede helft verliep heel anders dan Fit Boys had gepland. CSVC begon beter te voetballen, en zette Fit Boys onder druk. Fit Boys kwam er af en toe spaarzaam uit. Maar CSVC kon geen echte kansen creëren, de gevaarlijkste kans was dat een speler van CSVC de buitenkant van de paal raakte. Fit Boys deed bijna niks anders dan in de tweede helft als verdedigen, verdedigen. Bijna aan het einde van de wedstrijd was CSVC er ook doorheen, en kon Fit Boys in de laatste minuut nog de 2-0 maken. Maar de voorzet van Sebastiaan was iets te hard en te scherp. Vlak daarna floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Fit Boys pakte vandaag dus een zwaar bevochten overwinning tegen CSVC , en heeft weer een beetje aansluiting gevonden met de subtoppers. Volgende week spelen de alfa boys een zware uitwedstrijd tegen de nummer 2, en dat is Drenthina 2.

Groeten Remco Lubberts

______________________________________________________________________

Fit Boys 3 zet ODV 3 met duidelijke cijfers opzij (8 - 1)

Fit Boys 3 schotelde trainer Kleis Lageveen een drama van een 1e helft voor. Deze eindigde in 1 - 1 en Kleis Lageveen vertrok met Fit Boys B1 voor een uitwedstrijd Actief B1. Fit Boys 3 bewaarde het beste voor de 2e helft. Topscoorder Harold Woltinge schoot op formidabele wijze Fit Boys op 2 - 1. Van ruim 20 meter joeg hij de bal in het kruis en hiermee was het verzet van ODV gebroken. Harold Woltinge scoorde nog 2 maal, Bert Doornbos scoorde ook 3 keer en de andere 2 treffers kwamen van Marcel Oosting en Berjon Groenink. De doelpuntenmaker aan ODV 3 zijde was Abe Atrsnel. Fit Boys 3 blijft door deze overwinning op kampioenskoers.

Maurits Beuling.

Woensdag 10 november 2004

Fit Boys 4 wint na 0 - 2 ruststand met 4 - 2 van Marum 4

Op woensdag 10 november 2004 moest Fit Boys 4 nog inhalen tegen Marum 4. Na een slechte 1e helft (0 - 2 achter), trok Fit Boys de stand na rust recht. Harold Woltinge, voorheen de laatste man van het 1e, begint zich steeds meer te ontpoppen als topscoorder. Hij scoorde 2 maal, de andere 2 doelpunten kwamen van Elzo Oostland en Roelof van Pijkeren. En weer 3 punten op een door de weekse woensdag.

Maurits Beuling.

Zaterdag 6 november 2004

Fit Boys en ONR delen in topper de punten (1 - 1)

Na de topper van vorige week tegen Hollandscheveld, stond zaterdag 6 november 2004 wederom een topper voor Fit Boys op het programma. In Roden moesten de Britstra-mannen op bezoek bij ONR, de nummer 3 van de ranglijst. Halverwege de 2e helft kwam Fit Boys op voorsprong. Aljon Stahlmecke kopte uit een corner van Alfons Pot raak (0 - 1). Vlak voor tijd wist ONR de 1 - 1 te maken en zo werden de punten eerlijk verdeeld.

Jan Smid had kort na de wedstrijd het volgende commentaar: "Het was een redelijke wedstrijd van beide kanten. De 1e helft ging gelijk op, het eerste deel domineerde Fit Boys, het tweede deel van de 1e helft deed ONR dat. In de 2e helft kwamen we halverwege via Aljon Stahlmecke op 0 - 1 en waren er ook kansen op 0 - 2. Vervolgens ging ONR aandringen en speelde vaak de lange bal. We kwamen onder druk en vlak voor tijd wist ONR de 1 - 1 te scoren".

Al met al een achteraf gezien prima resultaat, helemaal over twee wedstrijden. Thuis winnen van Hollandscheveld en uit gelijk spelen tegen ONR zijn prima resultaten.

Volgende week moet Fit Boys op bezoek bij SVN'69.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 verliest in slotfase van ACV 3 (3 - 0)

 

Na de week dat het zwaar bevochten punt werd gehaald in Hollandscheveld, stond voor het tweede elftal weer een loodzware wedstrijd op papier. De tegenstander op zaterdag 6 november was het Asser ACV 3, die voor deze wedstrijd een derde plek in de stand hebben. Tegen de klok van 1 uur ging het tweede elftal richting Assen, Na een klein twintig minuutjes rijden kwamen wij aan op het Asser sportpark. Een kwartier later gingen de spelers hun omkleden, nadat iedereen zich had omgekleed kregen zoals gebruikelijk de opstelling te horen en die was als volgt: De reservebank bestond uit Rene S, Tim Seubring en Lucas, de keeper voor vanmiddag was (1)Mark, de verdedigers van rechts naar links: (2)Raymond , (3) Johannes, (4) Sebastiaan, (5) Remco. Op het middenveld van rechts naar links: (6). Rene B., (7) Edwin, (8) Ronny, (9) Maarten en in de punt van de aanval (10) Tonny en zwerverend erachter (11) Emiel. Na de bekendmaking van de opstelling gingen wij ons warm lopen en intrappen. 10 minuutjes voor dat de “match” begon gingen we de kleedkamer nog even in om elkaar nog even moed in te spreken. Tegen half 3 gingen de strijders uit Beilen richting het veld, en precies om half 3 werd er afgetrapt door ACV 3. Je kon meteen zien dat ACV de wedstrijd probeerde te dicteren, maar dan moeten ze nog wel door de stugge verdediging van Fit Boys zien door te komen. En Fit Boys probeerde met ook soms bij vlagen leuke combinatiespel er af en toe ook uit te komen. Maar in de eerste helft waren er weinig echt uitgespeelde kansen te tellen. Een goeie kans voor Fit Boys die in een aardig moeilijke hoek werd ingeschoten dor Ronny, die via de lat terug het veld in ging en de verdediger was er net als eerste bij dan Rene B. Want anders had Rene B. de bal zo in het lege doel kunnen tikken. Dat was 1 van de weinige grote kansen in de eerste helft aan Fit Boys zijde, en daar tegenover stelde ACV ook vrij weinig. Een vrije bal langs de muur werd door de keeper goed uit de korte hoek gehaald, maar voor de rest waren de Assenaren ook echt gevaarlijk. Het was ook niet verbaast dat de ruststand, een stand had van 0-0. In de rust waren we aardig te spreken over de eerste helft, en zoals de trainer altijd zegt: wij krijgen de kansen ook in de tweede helft. Aan het begin van de tweede helft was er 1 aanpassing in het elftal van Fit Boys. Je zag weer dat ACV het spel maakte, maar niet echt gevaarlijk werd voor het doel. Na een klein twintig minuten voetballen, kwam Fit Boys ook iets meer in de wedstrijd en wij voelde dat er een overwinning in zat of tenminste een doelpunt. Het bleef lange tijd 0-0 tot aan 13 minuten voor tijd, toen gebeurde er is jammerlijks. Een groot misverstand/ blunder in de verdediging van Fit Boys werd, trouwens mooi afgestraft door een speler van ACV. De speler lobte de bal over de Fit Boys goalie heen dus de stand was 1-0. Na die tegentreffer knakte er iets bij Fit Boys, en werd het binnen “no time” 2-0 en 3-0. Even later floot de scheidsrechter af voor het einde.

De conclusies over/na deze wedstrijd zijn:

De overwinning van 3-0 voor ACV was erg geflatteerd, op basis van de tweede helft zat er een puntje of zelfs meer in. Als wij vandaag niet hadden verloren hadden wij een goeie slag kunnen slaan en dichterbij de top 3 kunnen komen, want die verspeelden de punten. Fit Boys 2 staat nog steeds op de zesde plek met 6-8 en met 2 wedstrijden minder dan de concurrenten. Zaterdag 13 november speelt Fit Boys 2 tegen de nr. 4 CSVC (8 wedstrijden – 13 punten). Hopelijk worden er dan wel 3 punten gepakt om aansluiting met de subtop te houden.

 

Remco Lubberts.

______________________________________________________________________

Fit Boys wint met enige moeite van ONR 4 (4 - 3)

Slechte wedstrijd van Fit Boys, score verloop 0-1, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 4-2, 4-3.

Doelpuntenmakers (3x ONR met de medewerking van Fit Boys) Marco 2x, Bert en Marcel.

Rode kaart: Jos
Man van de wedstrijd: Jaap
Save (cynisch) van de week: Harm Jan
Bier: op temperatuur en lekker

Volgende week moet het beter.

Reneetje 'van het Cafeetje' Kamphuis.
 

______________________________________________________________________

Fit Boys 4 zet BSVV 3 aan de kant (2 - 1)

Goede middag beste voetbal vrienden hier weer een verslag van t 4e Vandaag stond de lastige thuiswedstrijd tegen BSVV 3 op het programma. Aangezien na 6 duels boven aan stonden en wij 6e. leek het een lastige middag te worden voor de Wildeboer boys.  Maar zoals altijd een wedstrijd is pas over als de scheids het eind signaal heeft gegeven. De wedstrijd begon om half 1. en na een wat verwarrend begin, de scheids van vandaag j Postema. vond na  5 minuten de bal te zacht. En wij moesten de shirts omdraaien. Omdat deze teveel op die van BSVV leek. Kwam fitboys al snel op voorsprong door Elso Oostland dit doelpunt heb ik zelf niet gezien omdat ik de bal die e scheids te zacht vond aan het op pompen was. Maar het doelpunt ging als volgt een speler van BSVV speelde de bat terug op de keeper en deze schoot de bal tegen de altijd alerte Elso aan waardoor de bal in het doel belandde en zo kwamen we op voorsprong. Maar deze werd niet lang vast gehouden want  na oneerlijk gedrag van 2 spelers. 1van fitboys en 1van BSVV die beide rood kregen kreeg BSVV een vrije trap die netjes binnen gekopt werd door BSVV. En  de stand was weer gelijk. De 2 rode kaarten deden de wedstrijd niet veel goeds want het werd harder gespeeld door BSVV.  Maar wij bleven ondanks het ruige spel van hun toch aardig op de been. Letterlijk en figuurlijk! Zo kon na een half uur spelen peter timmerman  na een voorzet van, volgens mij Roelof. De 2-1 binnen koppen en waren wij aan de kant zeer tevreden over deze stand. Wand BSVV was door het ruige spet wel iets beter. Maar zij benutten de kansen niet. Ook omdat onze grens zeer oplettend stond te vlaggen. Maar dat was volgens hun niet zo en kreeg jan Postema het een en ander te verwerken. Wat hij overigens lang vol hield. Tot dat een speler van BSVV        te ver ging en overtreding beging. Deze moest hij bestraffen met de gele kaart.en kreeg fitboys een vrije trap en een kans die niet benut werd. En zo gingen we na een onstuimige 1e helft met een 2-1 stand de rust in om het een en ander te bespreken onder het genot van een bakkie thee. Na dus het een en ander te hebben besproken begonnen we weer aan de 2e helft en deze was niet veel beter dan de eerste. Wat BSVV betreft. Want die begonnen steeds meer te zeuren en te klagen tegen de scheids. maar goed wij bleven toch ons eigen spel spelen e voor zover dat kon. En kregen ook wel wat kansen maar deze werden niet benut. Maar dat deed BSVV ook niet ook al hadden zij wel uitgespeelde kansen. Maar ja als je die niet benut dan heb je daar ook niks aan. En dat frustreerde BSVV zo dat ze nog ruiger gingen voetballen en  veel overtredingen begingen. Waarvan een op de tevens goed spelende Jeroen Ribberink. De speler van BSVV had daarvoor zijn 2e gele prent moeten krijgen maar deze hield jan op zak. Maar gaf i.p.v daarvan een 5 minuten straf. Even later  kwam er  weer een kans voor ons en kwam Roelof aan de bal maar hij benutte deze kans niet  omdat hij onderuit gehaald werd in de 16. dan zou je zeggen  dat wordt een penalty. Jan wees ook naar de stip. Maar bedacht zich omdat hij belaagd werd door BSVV. en maakte er maar een hoekschop van. En toch konden de spelers van BSVV zich niet in houden en vonden het nodig jan voor een en ander uit te maken. Maargoed jan lied zich nog niet beïnvloeden. En de hoekschop werd genomen en werd over gekopt.  En BSVV was weer in balbezit. En vervolgens werd de bal naar voren gespeeld waardoor een speler van BSVV buiten spel stond. Daar waren de spelers zo laaiend over dat ze het weer niet konden laten  jan  voor een en ander uit te maken. En toen was de maat vol voor jan en staakte hij de wedstrijd met nog 7 minuten op de klok. Zo gingen wij met een 2-1 voorsprong richting de kleedkamer. En werd er na goed overleg door aanvoerder Elso en BSVV  besloten dat de wedstrijd niet word uitgespeeld. Maar dat de 2-1 stand tevens de eindstand word. Zo werd een moeilijke wedstrijd gewonnen en zijn de 3 punten voor ons 

En willen we jan bedanken voor het leiden van de wedstrijd.  

Groeten peter doornbos

______________________________________________________________________

Fit Boys 5 zet ACV V1 met duidelijke cijfers opzij (9 - 5)

ACV kwam op bezoek en dat is meestal een lastige wedstrijd. Dit keer echter niet. Ook voor het publiek was het een leuke pot om te zien. Met tussenstanden van 4 - 0, 4 - 2 & 5 - 3 bleef het een vreemde wedstrijd. De einduitslag was 9 - 5, met maar liefst 5 doelpunten van Jan Boelen, 1 van Jan Jonink en 1 van Carl Drenth & 2 van ACV zelf. Saillant detail: Jan Eising stond aanvankelijk in de basisopstelling, maar door opspelende darmen haalde hij het beginsignaal niet waardoor Jan Jonink onverwachts in de basis verscheen.

Marcel 'Kalou' de Bruyn.

Zaterdag 30 oktober 2004

Effectieve 1e helft brengt Fit Boys overwinning tegen Hollandscheveld (2 - 1) 

De foto's zijn gemaakt door persfotograaf Gert Datema en Webmaster Maurits Beuling:

In bijgaand bestand (15.5 Mb groot!!!) een videoverslag (met dank aan TV Drenthe):

Lees ook het verslag van de pupil van de week, Gideon Stevens.

Zaterdagmiddag 14:30 uur, sportpark Noord-West te Beilen. DJ DJ (DJ Dirk Jan Wiechers) voorziet de opkomst van 2 toppers in de 3e klasse D van muziek en het massaal toegestroomde publiek gaat er even goed voor zitten (staan). Fit Boys en Hollandscheveld zullen elkaar deze middag gaan bestrijden om de 1e plaats op de ranglijst en zeker om de eer. Geen van beide wil vandaag verliezen, zeker niet nu niet alleen Radio Drenthe, het Dagblad van het Noorden, de Hoogeveense Courant en de Beiler Courant er zijn, maar ook TV Drenthe.

F-pupil Gideon Stevens mag de aftrap verrichten. Gideon is 9 jaar en heeft twee zusjes, Jelma & Jildau, is gek op macaroni, staat op doel of in de verdediging van F1 en is Ajax-fan. Hij vindt Guido van Haarlem en Pierre van Hooydonk goede voetballers, wil later kok worden, vindt het leuk om Pupil van de Week te zijn en bij het 1e vindt hij Maurits van der Hoest het beste. Uit de aftrap weet Gideon de keeper van Hollandscheveld te passeren en te scoren. Daarna neemt hij plaats in de dug-out naast de wissels.

Het begin is aftastend van beide kanten. Fit Boys speelt de bal vaak lang achterin rond en wanneer Hollandscheveld balbezit heeft komen ze niet in de 16 van Fit Boys. Na zo'n 5 minuten gaat Fit Boys bij balbezit toch iets meer naar voren spelen en zo ontstaat ook de eerste corner. Alfons Pot trapt deze en weet het hoofd van Maurits van der Hoest te bereiken, maar hij kopt voorlangs. Hollandscheveld heeft het meeste balbezit, vaak zelfs tot op de helft van Fit Boys, maar weet geen echte kansen te creëren. In de 18e minuut weet de Hollandscheveld-spits zich nog wel te ontdoen van zijn bewaker Arjan Schepel en rechtsback Arjan Snippe, maar Wout Flokstra blokt zijn inzet. Fit Boys daarentegen is met snelle tegenaanvallen nog het meest gevaarlijk. In de 20e minuut krijgt Berry van der Giezen de bal op rechts en ziet de op links vrijstaande Alfons Pot, maar zijn pass is onzuiver. In de 25e minuut krijgt Fit Boys wederom een corner. Nu weet Alfons Pot Dylyp Dijkema te bedienen, maar zijn kopbal gaat net naast. 3 minuten daarna is de watervlugge rechterspits van Hollandscheveld, een ware plaag voor verdediger Klaas Sanders, er na een lange diepe bal vandoor. Hij schiet vanaf zo'n 20 meter over. Het wachten is op een van beide ploegen die de score openbreekt om het andere team te verleiden tot het nemen van iets meer risico. Fit Boys is de gelukkige. Alfons Pot probeert binnen de zestien met een onmogelijke actie zichzelf vrij te zetten voor de keeper. Met de bal tussen de tegenstander en de achterlijn, deze lijkt achter te rollen, weet Alfons Pot met een sliding toch nog een voorzet af te leveren. De Hollandscheveld-keeper kijkt passief toe en Maurits van der Hoest is er als de kippen bij om binnen te tikken (1 - 0). Hollandscheveld blijft meer balbezit houden, zonder echte 100% kansen te creëren. Wel weet de spits andermaal en Arjan Schepel en Wout Flokstra te verschalken, maar zijn bekeken schot gaat vanaf links net over de rechter kruising. Het lijkt tot de rust 1 - 0 te blijven, totdat Sjoerd Schepel de bal op rechts krijgt en de volledig vrijstaande Alfons Pot op maat bediend. Alfons kapt op de rand zestien nog een man uit en plaatst de bal laag in de rechter benedenhoek en dit betekent de 2 - 0. De 2e helft gaat verder zoals de 1e helft is geëindigd: Hollandscheveld meer balbezit, Fit Boys de beste kansen. Hollandscheveld is het 1e kwartier na rust futloos, slordig en niet bij machte om ook maar 1 100% kans te creëren. In de 60e minuut wordt Alfons Pot goed diep gestuurd. Het is twijfelachtig maar de Hollandscheveld-assistentscheidsrechter vlagt en dus gaat de goal van Alfons niet door. In de 62e minuut vuurt de mee opgekomen Wout Flokstra een schot af en deze verdwijnt via een Hollandscheveld-lichaam net naast. Weer 4 minuten later schiet voorstopper Arjan Schepel net over. Kort daarop zet rechtsback Arjan Snippe een onbedoelde goede combinatie op met Berry van der Giezen. Arjan snijdt de zestien in, maar zijn inzet in de lange hoek wordt door de keeper overgetikt tot corner. Kort daarop verschijnt routinier en technicus Jaap Schonewille aan Hollandscheveld-zijde binnen de lijnen. Arjan Snippe heeft het zwaar. Bij een van zijn soloacties komt hij de 16, waarbij Alfons Pot met een sliding en de bal en de man speelt. De scheidrechter besluit toch te fluiten en geeft Hollandscheveld een penalty. De uitstekend keepende Erik Bos heeft geen schijn van kans en de 2 - 1 is een feit. Fit Boys begint nerveus te worden, mede ook omdat ze al diverse kansen op 3 - 0 verzuimd hebben te maken. Hollandscheveld dringt aan en trainer Jan Smid wisselt rechtsback Arjan Snippe en brengt Jord van der Hoest om Jaap Schonewille te bespelen. In de 78e minuut is er weer een kans voor Hollandscheveld, maar keeper Erik Bos sleept in deze moeilijke minuten Fit Boys er door. Erik is met een geweldige redding meester over de situatie en zal dat nog vaker zijn. 2 minuten later moet Erik Bos alweer handelend optreden. De spits slalomt door de Fit Boys-verdediging en dwingt Erik tot wederom een uitstekende redding. In de daarop volgende tegenaanval lijkt Alfons Pot alleen op het doel af te kunnen, maar de tegenstander trekt aan de noodrem en krijgt geel. Het spel golft nu op en neer en nog geen minuut later is het uitblinker Erik Bos die andermaal de gelijkmaker voorkomt. Ook de corner plukt Erik achteroverspringend uit de lucht. Erik Bos Man of the Match? Uit de daarop volgende tegenaanval ontstaat een goede kans.  Uit een ingooi ontvangt Sjoerd Schepel de bal en hij zet goed door en speelt in op Alfons Pot. Alfons maakt een actie en legt terug op Tristan Haurissa (ingevallen voor Maurits van der Hoest), Tristan mist en de bal komt bij Berry van der Giezen die de bal bij Aljon Stahlmecke weet te krijgen. Zijn schot wordt geblokt en dus geen 3 - 1. In de 81e minuut passeert Alfons Pot zijn man en komt vanaf links de 16 in. Hij speelt de bal voortreffelijk in binnen de 5 meter en Aljon Stahlmecke kan binnentikken, maar weet de bal over het doel te spelen. De uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. De scheidsrechter trekt 5 minuten blessuretijd bij en in de 4e minuut hiervan krijgt Aljon Stahlmecke nog een schietkans die hij helaas mist. In de allerlaatste minuut (90+5) laat uitblinker Erik Bos op de rand 16 de bal los. Gelukkig voor iedereen met een Groen-Geel hart weet de Hollandscheveld-spits de bal naast het door Erik Bos verlaten doel te krijgen. Kort daarop is de opluchting groot en de vreugde-uitbarsting groot, Fit Boys heeft de 3 punten in Beilen gehouden. Voor de neutrale toeschouwer ontspon zich met name na de rust een boeiend en op en neer golvend schouwspel, voor de Hollandscheveld-fan was er teleurstelling en Fit Boys vierde een klein feestje. CSVC wist ook te winnen en voor het winnen van de 1e periode is Fit Boys nu afhankelijk van CSVC.

Zondagavond 31 oktober om 18:20 uur zal TV Drenthe Sport beelden laten zien van deze topper in de 3e klasse D. Maandag 1 november om 08:30 en 13:30 uur zal deze uitzending worden herhaald.

Volgende week wacht alweer een loodzware wedstrijd, namelijk uit bij ONR, de nummer 3 uit de stand.

Maurits Beuling.

Verslag Gideon Stevens (pupil van de week):

Zaterdag was ik pupil van de week. Ik had geluk want Fit-Boys moest een top-wedstrijd spelen. De wedstrijd komt zelfs op televisie. Eerst mocht ik met de spelers mee naar de kleedkamer. Sommige spelers kende ik al.
Alfons natuurlijk, die heeft mij lid gemaakt van Fit-Boys en hij was mijn eerste trainer. Arjan, die heeft mij ook getraind en van Maurits krijgen we ook wel eens training en hij gaat iedere zaterdagmorgen met ons mee als leider. Daarna mocht ik mee om warm te lopen. Toen we weer naar de kleedkamer gingen mocht ik bij de scheidsrechter in de kleedkamer. Ik zei toen tegen hem: Als je een rode kaart geeft wil je die dan wel aan de tegenstander geven ?

Het leukste vond ik dat ik mocht aftrappen en scoren in het doel van de tegenstander. Die keeper dacht dat ik hem hoog in de hoek zou schieten maar ik schoot hem mooi over de grond en scoorde. De wedstrijd was spannend. Maurits stond in de spits en Alfons stond ook voorin. Alfons maakte een sliding en schoot naar Maurits en die maakte het eerste doelpunt. De broer van Rik, mijn leider van vorig jaar, stond ook voorin en voetbalde hartstikke goed. Hij gaf heel veel voorzetten vlak voor het doel. Alfons kreeg ook nog een mooie voorzet van Sjoerd, dat is de broer van Arjan, en hij schoot hem heel mooi in de hoek. Toen was het 2-0
Daarna was het pauze en mocht ik op het veld blijven om te voetballen met Mark en nog een paar anderen. Mark is een hele goeie keeper. Ik ken hem wel want zijn vader is patatboer. Na de pauze mocht ik weer in de dug-out gaan zitten. Ik zat naast Tristan, dat is ook een trainer. Ze deden allemaal weer hun best. Bij Maurits liep het zweet langs zijn neus. Het werd nog wel spannend. Alfons kreeg zomaar een gele kaart. De tegenstander kreeg toen een strafschop. De keeper Erik, dat is nog familie van mijn oom Geert, dook in de verkeerde hoek en dus was het 2 - 1. Fit Boys kreeg nog wel mooie kansen maar ze gingen er helaas niet in. De tegenstander schoot ook nog wel een paar keer op doel maar onze keeper was heel goed. En daarom hadden we de wedstrijd toch gewonnen.

Ik vond iedereen erg goed en Alfons vond ik de beste van allemaal. Hij had nog een doelpunt gemaakt maar die telde niet. Na afloop mocht ik nog mee naar de kleedkamer en ook nog naar de vergaderkamer boven.
Ik vond het echt hartstikke leuk en ik vond Simone super-super-aardig.

Van Gideon Stevens.

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 toont veerkracht tegen Hollandscheveld 2 (2 - 2)

Zaterdag 30 oktober mochten de jongens van het tweede eindelijk de wei weer in om een wedstrijd te voetballen. Na 3 week geen competitiewedstrijd gehad te hebben ging het vandaag eindelijk wel door. De tegenstander was geen makkelijke vandaag, het was de koploper Hollandscheveld 2. Tegen kwart over 1 gingen de spelers en begeleiding richting Hollandscheveld. Na een klein halfuurtje rijden kwamen wij aan op het sportpark van Hollandscheveld, nog even een kijkje nemen in de kantine. Na ongeveer 10 minuten begon de voorbereiding om de wedstrijd pas echt, wij gingen naar de kleedkamers om ons wedstrijdtenue aan te trekken. Toen iedereen klaar was kregen wij zoals gewoon de opstelling te horen. Deze opstelling was als volgt: keeper vandaag was Ronald, de verdediging van rechts naar links bestond uit: Rene S ,  Emiel O, Remco en Martin, het middenveld van rechts naar links: Rene B. , Edwin , Maarten en Ronny en in de spits Tonny en daarom heen Emiel L. En de reservebank bestond uit Lucas, Johannes en Sebastiaan. Nadat iedereen de opstelling wist, gingen wij naar het veld om te gaan warm lopen. Ongeveer 10 minuten voor de wedstrijd begon gingen wij nog even terug naar de kleedkamer, en na een praatje van de trainer/leider pepten wij elkaar op, en gingen richting het hoofdveld.

Om half 3 stonden beide teams gereed om aan de wedstrijd te beginnen. Fit Boys begon meteen onwennig aan de wedstrijd, en Hollandscheveld maakte het spel de eerste 20 minuten ongeveer. In die 20 minuten kreeg Hollandscheveld aardig wat kansen, een schot werd voor de lijn gered door Remco, de lat zorgde ervoor dat het ook nog steeds 0-0 bleef, en Ronald onze keeper had een paar fraaie reddingen. Na dat kleine offensief van Hollandscheveld kwam Fit Boys ook wat meer wat zich horen en zien. Maar ongeveer een klein kwartier voor de rust scoorde Hollandscheveld toch de 1-0, een goeie voorzet van de linkerkant werd netjes ingekopt door 1 van hun spitsen. Vlak voor het rustsignaal kwam Fit Boys er met een goeie aanval via de linkerkant door en Martin gaf de bal voor, maar Edwin vergat in 1 keer te schieten. Meteen na die aanval floot de scheidsrechter af voor de rust. In de rust werden er 2 wissels toegepast. In de rust werd gezegd dat wij nog korter op de tegenstander moeten zijn.

Na een kleine 10 minuutjes gingen wij het veld weer op om aan de tweede helft te beginnen. Fit Boys kwam anders uit de kleedkamer veel agressiever en er werd veel meer gevochten. Meteen in de eerste minuut van de tweede helft kwam Fit Boys er goed uit maar een schot van Tonny ging voorlangs en Sebastiaan kon er ook net niet bij. Wat trainer/leider Bart altijd zegt er komen vast en zeker nog meer kansen voor ons. Maar toen kreeg Fit Boys toch wel even een domper te verwerken het kreeg een lullig doelpunt tegen, dus keken de mannen van Alfa tegen een 2-0 achterstand aan. Maar een paar minuten daarna scoorde Fit Boys de aansluitingstreffer, door een lange dieptepass van Ronny, nam Emiel L de bal in 1 keer op de voet en scoorde de 2-1. In die fase vechten de mannen van Fit Boys voor iedere bal, en Hollandscheveld was ook aardig de kluts kwijt. Ongeveer 20 minuten voor tijd kreeg Fit Boys een vrije bal te nemen, en die werd in hoog in de zestien metergebied geschoten en Johannes die stiekem mee sloop scoorde de gelijkmaker de 2-2. Daarna kreeg Fit Boys nog een paar klein kansjes voor de overwinning, en daar tegenover kreeg Hollandscheveld ook nog wel wat kleine kansjes maar Ronald stond elke keer op de goeie plek. Na die kleine kansje over en weer gebeurde er vrij weinig. Hollandscheveld probeerde nog wel wat met een nieuwe verse spits in te brengen mar dat mocht ook niet baten. Na de volle negentig minuten floot de scheidsrechter af voor het einde van een zwaar bevochten punt dat mee terug naar Beilen gaat. Volgende week spelen de Alfa boys opnieuw een loodzware pot, want dan gaat de brigade van het tweede op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst ACV 3.

Groeten Remco Lubberts

______________________________________________________________________

Fit Boys 3 wint uit bij Wilper Boys en pakt koppositie (1 - 3)

Fit Boys 3 moest ook een topper spelen als nummer 2 tegen de nummer 1, De Wilper Boys uit De Wilp. Fit Boys wist te winnen hoe, waarom en door wie er gescoord werd is bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend. Verslag:

Fit Boys 3!!!

Het aanplakbiljet gaf het al aan (foto beschikbaar), de kraker in de wilp, Wilper Boys 1 - Fit Boys 3

Fit Boys begon zeer sterk aan de wedstrijd, wat resulteerde in een snelle 0-1 door onze goaltjesdief Marco, ongeveer een kwartier later wederom Marco met de 0-2. Helaas komt er dan een iets mindere fase, met een ongelukkige en onnodige tegengoal (Vialli van de Wilp scoorde deze).

Na een spannende en op een neer gande tweede helft, besluit Marco met een "Engelse Hattrick" de wedstrijd 1-3.

Na een goede en terechte overwinning kunnen met de drie punten naar Beilen.

Deze lijn doorzetten....

Reneetje van het Cafeetje (Kamphuis).

Donderdag 28 oktober 2004

Ook topper in 3e klasse D: Fit Boys - Hollandscheveld

(Archieffoto's: Gert Datema)

Zaterdag 30 oktober 2004 om 14:30 uur strijden twee toppers uit de reserve 3e klasse D op sportpark Noord-West uiteraard voor de 3 punten, maar zeker ook voor de eer. De teams zijn, zo is door de jaren heen gebleken, behoorlijk aan elkaar gewaagd.

In het seizoen 2001/2002 won Fit Boys op 15 september nog met 10 man van Hollandscheveld met 3 - 1. Na de 1 - 0 viel er een rode kaart aan Fit Boys-zijde (prijsvraag: wie was de ontvanger van deze kaart?), maar desondanks speelde Fit Boys Hollandscheveld alsnog van de mat en kwam op 3 - 0. Pas tegen het scheiden van de markt scoorde Hollandscheveld de eretreffer. Op 26 februari 2002 was de return en die werd door Hollandscheveld eenvoudig met 3 - 1 gewonnen.

In het seizoen 2002/2003 was Hollandscheveld de bovenliggende partij. Op 26 oktober 2002 won Hollandscheveld afgetekend met 4 - 0, hoewel dit enigszins geflatteerd was. Bij 1 - 0 ging Fit Boys alles of niets spelen (1 op 1 en een extra spits) het werd niets. Op 22 maart 2003 werd er met een remise geëindigd (1 - 1), met de aantekening dat Fit Boys gezien de kansen had moeten winnen.

In het seizoen 2003/2004 werd er op 8 november 2003 een onmogelijke prestatie geleverd door Fit Boys. Na een 2 - 0 en een 3 - 1 achterstand, wist Fit Boys toch op gelijke hoogte te komen (3 - 3) en zelfs een levensgrote kans op 3 - 4 te laten liggen. Prijsvraag: wie scoorde op formidabele wijze de 3 - 2 en 3 - 3? Op 17 april 2004 volgde de return en leken beide teams lang op 1 - 1 af te stevenen. In blessuretijd scoorde Alfons Pot toch nog de winnende (2 - 1).

In onderstaand schema een overzicht van deze drie seizoenen in cijfers:

6 wedstrijden 6

8 punten 8
13 voor 10
10 tegen 13
+3 saldo -3

In deze competitie (2004/2005) doen beide teams het tot nu toe uitstekend. Hollandscheveld verloor alleen van SCN (1 - 0) en Fit Boys moest dit seizoen slechts eenmaal, door het omstreden (schoolvoorbeeld van een) buitenspeldoelpunt (keeper voor de bal en 1 verdediger tussen bal en achterlijn), de punten aan de tegenstander geven (Haulerwijkse Boys, 2 - 1). Wat verder opvalt is dat de aanvallers van Fit Boys bijzonder makkelijk scoren. Spits Berry van der Giezen scoorde al 7 maal, aanvalsmaatje Alfons Pot 6 maal, Tristan 'van Hooydonk' Haurissa al 5 maal en linksbuiten Ronald van Waardhuizen ook al 4 maal. Samen zijn ze dus goed voor 84,6% van de productie (22 van de 26 goals). In onderstaand schema de tot nu toe behaalde (doel)punten:

gesp. w g v pnt voor tegen gesp. w g v pnt voor tegen
6 4 1 1 13 11 3 +8 7 4 2 1 14 26 6 +20

Al met al beloofd dit een kraker van jewelste te worden en hoewel de resultaten behaald in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, kan in dit geval gezegd worden: Zaterdag staat de PSV - Feyenoord (sorry Ajaxieden) van de 3e klasse D op het programma.

Ook de media heeft lucht gekregen van deze topper, zowel Radio- alsook TV-Drenthe zal aanwezig zijn. Luister voor een verslag daarom op zaterdag 30 oktober om 17:00 uur naar Radio Drenthe (90.8 FM) en kijk op zondag 31 oktober en op maandag 1 november om 18:20 uur naar TV Drenthe Sport.

Zaterdagmiddag 30 oktober 2004 trappen beide teams onder leiding van scheidsrechter A. Klunder om klokslag 14:30 uur af. Wees op tijd!

Webmaster.

Woensdag 27 oktober 2004

Zaterdag 30 oktober kraker in reserve 6e klasse O

Zaterdagmiddag om 14:00 uur staat in De Wilp de kraker tussen De Wilper Boys 1 en Fit Boys 3 op het programma. De beide teams ontlopen elkaar niets het verschil is 1 punt (Fit Boys verloor en Wilper Boys speelde gelijk) en het doelsaldo verschilt ook maar 1 tegendoelpunt (Fit Boys kreeg 1 doelpunt meer tegen).

Onderstaand de stand tot nu toe, waarbij Wilper Boys nu koploper is en de nummer 2 Fit Boys 3 is.

gesp. w g v pnt voor tegen gesp. w g v pnt voor tegen
6 5 1 0 16 32 8 +24 6 5 0 1 15 32 9 +23

De beide teams zullen er een echte kraker van maken, maar wel op een sportieve manier (dus niet zoals bij Manchester United tegen Arsenal). Onderstaand een bericht uit het Gastenboek van Fit Boys:

J ( Geen E-mail / http://www.wilperboys.nl) schreef:

Fit Boys 3 is gezakt naar de tweede plaats...
Tot zaterdag!

Ook in het gastenboek van Wilper Boys werd al aandacht besteed aan deze kraker:

leider fitboys3
beste meneer j we zullen er zaterdag staan we hopen op een sportieve wedstrijd.
laten we er een echte kraker van maken,
dan kunnen we om 16.00uur kijken hoe de punten verdeeld zijn.

leider fitboys 3.

In reactie hierop:

J
Beste leider FitBoys3,

Helemaal mee eens!

Kortom, Fit Boys 3-supporter, reis zaterdag af naar De Wilp en wees getuige van een echte kraker.

Webmaster.

Zaterdag 23 oktober 2004

Fit Boys alleen laatste kwartier goed tegen VVAK (0 - 4)

Kort na de wedstrijd was Martin Datema duidelijk over het vertoonde spel: "Alleen het laatste kwartier zagen we het ware Fit Boys, de rest van de wedstrijd ging Fit Boys gewoon mee op het niveau van VVAK". Het was dus een niet al te beste wedstrijd en de eerste helft leek in 0 - 0 te eindigen, totdat een van de topscoorders bij Fit Boys, Berry van der Giezen, besloot te scoren. Ruststand dus 0 - 1. Na de rust bleef Fit Boys volharden in het spelen van hetzelfde spelletje als VVAK. Het duurde tot een kwartier voor tijd, totdat de Britstra-mannen begonnen te voetballen. De score werd alsnog naar een aardig niveau getild. Via Alfons Pot (73e minuut, 0 - 2), wederom Berry van der Giezen (87e minuut, 0 - 3) en een wonderschoon doelpunt van Maurits van der Hoest (90e+5 minuut, 0 - 4) werd het dus 0 - 4. Maurits van der Hoest wist met een geweldige lob over de keeper te scoren. Punten dus snel meenemen naar Beilen, en alleen het laatste kwartier vasthouden wanneer we volgende week spelen tegen Hollandscheveld.

Maurits Beuling.

en

Fit Boys staat weer bovenaan!
 
Vandaag stond de wedstrijd tegen Vvak op het programma, op papier een makkie want ze staan onderaan. Maar makkelijk was t zeker niet deze wedstrijd en vooraf hadden we hier ook zeker rekening mee gehouden. Ondanks het slechte weer ging het gewoon door en het veld was zeer goed bespeelbaar. De 1e helft begon Fit Boys goed en al in de 1e minuut was daar het schot van Triezz en de kopbal van Berry die net geen doel troffen. Toen dachten we dit kan nog wel es mooi worden vanmiddag, maar Vvak begon ook te voetballen en kwamen daar soms gevaarlijk voor het doel van de altijd goed keepende Erik. Fit boys had hier even geen antwoord op. Na een half uur kwamen er ook weer kansen voor Fit Boys, Ronald was weer een plaag voor de rechtsback van Vvak, hij was hem elke te snel af maar de voorzet van Ronald kwam niet elke keer goed voor het doel dus dat leverde niet echt goed kansen op. Kortom de 1e helft was rommelig en de grensrechter van Vvak en de scheids konden elkaar goed vinden tijdens de 1e helft en dat zou de 2e helft alleen maar erger worden, daarover straks meer. In de rust was iedereen het er over eens dat het beter moest en allemaal wat feller. De 2e helft was begonnen en de bedoeling was duidelijk voor de 2e helft de der op en der over! Ongeveer 10 minuten na rust was het dan eindelijk raak, na een goede combinatie tussen Ronald en Triezz kon de laatst genoemde de bal voorgeven op Berry die bij de 2e paal kwam en beheerst afrond. Toen moest Vvak komen en dat deden ze ook, met voor hun alle gevolgen van dien. Fit Boys kreeg vanaf toen meer ruimte om te voetballen en alles liep toen allemaal beter dan in de 1e helft. Helaas werd elke diepe bal afgevlagd door de grens en de scheids floot alles af, heel jammer want dan waren er waarschijnlijk nog meer goals gevallen. Er werd ook gewisseld, Alfons kwam voor Ronald en Maurits voor Triezz. Dit was een goede zet van trainer Jan Smid, want na ongeveer 10 minuten in het veld te hebben gestaan scoorde Alfons na een voorzet van Berry de 0-2. Berry was goed op dreef vandaag want hij liep na een verkeerde terugspeelbal van een Vvak verdediger goed door en kon zo alleen op de keeper aflopen en de 0-3 aantekenen. Het werd zelfs nog 0-4 en dat was zeker de mooiste, andere invaller Maurits zag de keeper iets te ver voor z`n goal staan en met een prachtig stiftje wist hij te scoren. Het meegereisde publiek uit Beilen dat massaal op deze wedstrijd was afgekomen kreeg toch nog waar voor hun geld, de 1e helft was niet goed en de 2e wel, dat was de conclusie van vandaag. Wat wel opviel vandaag was dat Vvak probeerde te voetballen tegen ons hetgeen vorige week dus niet het geval was, dus ook de complimenten aan Vvak en hun trainer (oom Hendrik jan voor mij)! Ooit zei iemand tegen z`n ploeggenoten "ik zal nooit een gele kaart krijgen voor praten, echt dat zou mij nooit overkomen" aanvoerder vandaag was Wout bij afwezigheid van Alfons, tijdens een doeltrap van Erik wou hij nog even bijkletsen met de scheidsrechter, dat resulteerde in een gele kaart en een indirecte vrije bal tegen. 2 dingen vallen hierbij op, de gele kaart voor Wout en een indirecte vrije bal. De gele kaart voor Wout daar kreeg z`n maatje achterin zelfs de slappe lach bij (ik zal geen namen noemen Arjan Schepel) en de indirecte vrije bal die nooit gegeven mag worden in zo`n situatie, als de bal niet in het spel is kan en mag er geen vrije bal worden gegeven in het veld, zo staat het in de wetboek der KNVB. Scheidsrechters tegenwoordig hebben zo hun eigen regels, dat soms in het voordeel en soms in het nadeel kan wezen. Volgende week wacht de topper tegen Holl`veld. Een wedstrijd die door leider Martin vergeleken kan worden met een klassieker als Ajax - Feyenoord, Celtic - Rangers, Man United - Arsenal of Drenthina - Angelslo. Fit Boys staat na de winst van vanmiddag weer bovenaan en kan met een klein beetje geluk volgende week de 1e periode nog pakken.
 
Tristan Haurissa

Zaterdag 16 oktober 2004

Fit Boys 1 weet koppositie niet te pakken tegen Haulerwijkse Boys (2 - 1)

Deze middag stond het in te halen duel tussen Haulerwijkse Boys en Fit Boys op het programma. Twee weken geleden was er nog geen leidsman, deze middag reisde de Britstra-equipe niet voor niets naar Haulerwijk. Fit Boys wilde graag zijn ongeslagen status behouden en Haulerwijkse Boys zou deze middag proberen aansluiting te zoeken met de bovenste helft van de teams in de 3e klasse D. Het zou een kwaliteit-arme wedstrijd worden, met veel verkeerd aflopende combinaties en aanvallen en de doelpunten zouden op de vingers van één hand te tellen zijn. De gelukkigste in de afwerking zou waarschijn gaan winnen bleek al snel. Al vrij vlot wist Haulerwijkse Boys het Fit Boys-net te vinden. Doordat Fit Boys slordig begon en vaak balverlies leed, moest het regelmatig omschakelen van aanvallen naar verdedigen. Hierbij moest nog wel eens een vrije bal toegestaan worden en juist bij deze situaties was het fysiek sterke Haulerwijkse Boys gevaarlijk. Zo ook in de 5e minuut toen de kleinste man aan de kant van Haulerwijkse Boys bij de 2e paal volledig vrij uit een vrije bal het leder achter keeper Erik Bos kon werken. Een flinke domper, maar er waren nog 85 minuten over om iets aan deze stand te doen. Fit Boys was ook wel de beter voetballende ploeg, maar doordat het bij diverse spelers van geen kant liep, kon Fit Boys nimmer een kans creëren. Het bleef bij goede bedoeling en de aanvallen liepen vaak op niets uit omdat er simpel balverlies werd geleden. Ook werden de vleugels te weinig benut. De 5e colonne zat vanaf een bankje het spel gade te slaan (zie foto). Ab Sanders, Carl Nortier, Albert en Piet Nederhoed en Altjo Pot zagen deze middag aan Fit Boys-zijde heel wat mis gaan. Hoewel de beste stuurlui aan wal staan en het van de kant makkelijk praten is, hadden ze vaak gelijk. Maar ja, hun ervaring in jaren is waarschijnlijk meer dan de ervaring van de jonge Fit Boys-ploeg. Het duurde tot vlak voor rust, toen Fit Boys dan toch in de zestien van de tegenstander wist te komen vlak voor het Haulerwijkse doel. Alfons Pot ontvangt met de rug naar de goal de bal en weet uit de draai Tristan Haurissa te bereiken die binnentikt. De grensrechter van Haulerwijkse Boys vlagt, maar heeft dit al vaker gedaan en ook dan negeerde de scheidsrechter hem terecht. Hij vlagde namelijk niet op buitenspel, maar op gevaarlijke situaties. Zo leek het bezoek van de scheidsrechter aan de grensrechter meer een verplicht nummer. Alles en iedereen aan Fit Boys-zijde was daarom zeer verbaasd dat het doelpunt toch afgekeurd werd wegens buitenspel. De rust werd dan ook bereikt met een 1 - 0 achterstand. In de 2e helft probeerde Fit Boys uit alle macht naar voren te voetballen, maar de vorm van de dag was er niet en echt vloeiende combinaties en aanvallen waren er dan ook niet te bewonderen. Haulerwijkse Boys verdedigde de voorsprong met man en macht en beperkte zich tot counteren. In het verloop van de 2e helft wist Fit Boys eindelijk kansen te creëren. Zo rond de 70e minuut kreeg Ronald van Waardhuizen op links de bal goed mee uit een combinatie en sneed de zestien in. Hij was niet zelfzuchtig en legde breed op Alfons Pot. Alfons trof op de doellijn nog de deels uitgespeelde keeper en een speler en moest de bal dus in de rechterhoek plaatsen. De Fit Boys-aanhang begon al te juichen, maar Alfons trof de paal. Uit de rebound wist Alfons ook niet te scoren. Enkele minuten daarna kreeg Dylyp Dijkema de bal uit een combinatie op de rand zestien. Met buitenkant rechts kwam de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Fit Boys moest nu gaan scoren om in ieder geval een punt zeker te stellen en nog tijd over te hebben voor meer. Binnen de zestien kon Aljon Stahlmecke, na een aanval over links, de trekker overhalen maar zijn inzet wordt gekeerd. Alfons Pot was er als de kippen bij en tikte de bal langs de verslagen keeper. De 1 - 1 is dan toch een feit en op basis van het offensief van de 2e helft ook wel terecht. Haulerwijkse Boys, dat nog weinig aan aanvallen toekomt, lijkt rijp voor de sloop en Fit Boys wil direct doordrukken. Veel mensen voor de bal om iets te forceren, betekent vaak ruimte aan de andere kant. Zo ook nu en Haulerwijkse Boys weet het onmogelijke te bereiken. Uit een snelle tegenaanval is, na een vlagsignaal van grensrechter Hendrik Dekker van Fit Boys voor buitenspel, het spel toch verder gegaan. Na wat duw en trekwerk is de spits van Haulerwijkse Boys voorbij keeper Erik Bos. Met alleen nog een speler van Fit Boys op de doellijn speelt hij breed op zijn mede-aanvaller die, nu er nog maar één speler van Fit Boys achter bal is (keeper Erik Bos is al voorbij gespeeld), buitenspel staat. Fit Boys-grensrechter Hendrik Dekker staat nog te vlaggen voor het eerste buitenspel geval en staat niet mee op één lijn. De scheidsrechter, normaal fluitend op 1e klasse niveau, is nog op de helft van Haulerwijkse Boys (loopt zo'n man niet mee?) en kan de situatie dus ook niet overzien. Ondanks hevige protesten van Fit Boys-zijde voor dit schoolvoorbeeld van buitenspel die op menig scheidsrechterscursus als instinker zal worden gevraagd, blijft het doelpunt staan en dus is de stand 2 - 1. Met een alles of niets offensief probeert Fit Boys nog wel iets te forceren, maar behalve een kopkans van de ingevallen Maurits van der Hoest komt Fit Boys niet. Fit Boys moet de drie punten in Haulerwijk laten en de reis naar Beilen maken zonder koploper in de 3e klasse D te zijn. Het had bij winst zo mooi kunnen zijn.............

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 wint weer van Beilen 2 (2 - 1)

Vandaag 16 oktober was er een ingeplande dag voor de inhaalwedstrijden en voor de bekerwedstrijden gepland. Het tweede elftal had nog een uit wedstrijd in te halen tegen Veendam 1894 2, maar doordat onze tegenstander nog een ronde verder is in de beker hadden wij normaal gesproken weer een vrije zaterdag. Maar 2 zaterdagen vrij werd een beetje te veel van het goede dus werd er een oefenwedstrijd geregeld tegen Beilen 2. De tweede selectie werd om 2 uur verwacht in de kantine, en rond die tijd was iedereen er ook zo’n beetje. Een klein kwartiertje later gingen de spelers naar de kleedkamer toe, om het wedstrijdtenue aan te trekken. Nadat iedereen gereed was met omkleden kregen wij de opstelling te horen, en de praatje van de trainer/coach. Daarna gingen wij naar het veld om de warming-up toe doen, nadat de warming-up gedaan was gingen wij nog even voor een peptalk naar de kleedkamer terug. Tegen 3 uur gingen wij richting veld 2 waar de wedstrijd Fit Boys 2 – Beilen 2 zich zou afspelen. De wedstrijd begonnen wij vrij goed, want we lieten de bal aardig rondgaan, en Beilen liep eerst tegen achter de feiten aan. Fit Boys kwam al vrij snel op 1-0 voor door een doelpunt van Tonny. Een door de gegeven vrije bal van de scheidsrechter werd door Edwin achter de verdediging van Beilen gelegd en Tonny kopte de bal achter de keeper. Na de 1-0 ging Fit Boys aardig goed door, en we kregen een paar goeie leuke kansen om die 2-0 te maken. Dat lieten wij na, en na ongeveer een half uur gaven wij het initiatief weg en Beilen kwam meer in de wedstrijd. En een paar minuten voor de rust kwam de 1-1 uit een corner. Na 45 minuten zochten beide ploegen de kleedkamers op voor een bakje thee, en na een klein kwartiertje aan de tweede helft te beginnen. De tweede helft zette Beilen meteen druk op Fit Boys, dat leverde Beilen wat aardige kansen op. Maar Ronald hield er een paar mooie ballen uit, maar daarvoor staat hij er ook. Maar Fit Boys kreeg ook wel kansen, maar die werden ook niet verzilverd. Dus de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd en dat was af en toe ook te zien aan sommige duels die werden uitgevochten, dat ze allebei niet wilden verliezen. Maar de 1-1 bleef lang op het scorebord, dus leek de wedstrijd af te gaan op die stand. Maar 5 minuten voor tijd kreeg Fit Boys een pingel doordat een speler van Beilen hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. De scheidsrechter wees meteen naar de penaltystip, en Edwin ging achter de bal staan en schoof de bal in de rechterhoek dus 2-1 Fit Boys. Deze voorsprong zou Fit Boys niet meer weggeven, dus Fit Boys wint weer van Beilen dit keer met 2-1, nadat vorige jaar met 2-0 werd gewonnen. Volgende week herstart Fit Boys de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Lycurgus 3.

Remco Lubberts

Zaterdag 9 oktober 2004

Fit Boys 1 heeft gemakkelijke middag en wint met 8 - 1

De Britstra-mannen van trainer/coach Jan Smid moesten, na een voetballoze middag vorige week, deze middag aantreden tegen Vitesse'63 uit Koekange. Vitesse'63 is altijd een team dat bovenin meedraait en dus kon het wel eens een lastige middag gaan worden. Nadat pupil van de week Bart Visser had afgetrapt en net niet had gescoord (hij schoot net naast), mocht Vitesse'63 de wedstrijd aftrappen. Al snel pakte Fit Boys het initiatief stevig in handen en zette Vitesse'63 vast op eigen helft. Via af en toe sterk combinatievoetbal werden er enkele mogelijkheden gecreeerd, maar in de afwerking ontbrak het nog aan de benodigde scherpte. Toch behoefden de Fit Boys-supporters niet lang te wachten op een doelpunt. Via een werkelijk voortreffelijke combinatie tussen Alfons Pot, opgezet door Berry van der Giezen, kwam laatsgenoemde alleen voor de keeper en maakte geen fout (1 - 0). Fit Boys zette goed door en Vitesse'63 had af en toe handen en voeten nodig om de Fit Boys middenvelders en aanvallers te stoppen. Alfons Pot raakte de 1e helft nog geblesseerd, overigens niet door toedoen van een Vitesse-speler. Hij leek zich te verstappen en greep naar zijn knie. Pa Pot keek bezorgd toe , maar zoon Alfons kon toch door. De 1e helft van Fit Boys eindigt altijd met een Drents kwartiertje en ook nu werd hier door de toeschouwers op gerekend. Niets bleek minder waar, Fit Boys bleef tot aan de rust gewoon goed doorgaan. Voor de rust nog werd de wedstrijd op slot gegooid. Uit een ingooi van Alfons Pot kopte Sjoerd Schepel in de zestien goed door. Broer Arjan Schepel mist (gelukkig) de bal en Ronald van Waardhuizen bedenkt zich niet. Met een laag en verwoestend schot scoort hij door de benen van de keeper de 2 - 0.

Na de rust is het wachten op een Vitesse-offensief, maar Vitesse valt deze middag zwaar tegen. Ze kunnen op geen enkele manier een vuist maken en aan kansen creeeren komen ze al helemaal niet toe. De meegereisde fans uit Koekange hadden vanmiddag beter iets anders kunnen gaan doen, hun ploeg laat helemaal niets zien. In de 55e minuut krijgt Ronald van Waardhuizen het wederom op zijn heupen. Hij is deze middag een ware plaag voor de Vitesse-verdediging en ook deze keer slalomt hij voorbij de Vitesse-spelers alsof ze er niet staan. De laatste man kan niets anders doen dan aan de noodrem trekken alleen is dit binnen de zestien. Een duidelijke penalty dus en dit buitenkansje laat Alfons Pot niet gaan. Uiterst beheerst stuurt hij de keeper de linker hoek in en scoort in de rechter hoek (3 - 0). Vitesse'63 is nog aan het bijkomen van dit doelpunt, als de volgende goal al in hun netje ligt. Wout Flokstra verdedigt met een lange bal uit en Alfons Pot loopt (uiteraard) op deze bal. Hij brengt rechts van het doel de hoge bal goed onder controle en bedient de meegelopen Berry van der Giezen op maat. Berry scoort koelbloedig de 4 - 0. Het gaat vervolgens hard. In de 63e minuut is het alweer raak. Ronald van Waardhuizen is (wederom) het eindstation en scoort de 5 - 0. Alfons Pot, die toch last blijft houden van de in de 1e helft opgelopen blessure, gaat eruit en Tristan Haurissa komt erin. Een succesvolle wissel zo zou blijken. In de 70e minuut snijd Sjoerd Schepel de zestien in en omspeelt de keeper. Deze raakt Sjoerd licht aan, maar Sjoerd kan door. Toch besluit de scheidsrechter te fluiten en zowaar geeft hij een penalty. Het Vitesse-kamp begrijpt dit niet, maar ook Fit Boys kan dit niet volgen. Uiteraard slaan ze dit cadeautje niet af en Tristan Haurissa neemt plaats achter de bal en scoort de 6 - 0. De gifbeker is voor Vitesse'63 nog niet leeg. Tristan Haurissa is ditmaal degene die de zestien induikt en gevloerd wordt. Wederom een (terechte) penalty en wederom neemt Tristan Haurissa plaats achter de bal en scoort wederom (7 - 0). In de 82e minuut mag de voor Dylyp Dijkema in het veld gekomen Maurits van der Hoest ook scoren. Vanaf rechts wordt de bal goed op de rand zestien gelegd. Met een geweldig overstapje, komt Maurits van der Hoest vrij op de rand zestien en hij plaatst de ba beheerst in de rechter benedenhoek (8 - 0). Fit Boys gelooft het verder wel en freewheelt naar het einde. Vitesse'63 krijgt wat ruimte en bij een voorzet van links plukt keeper Erik Bos de bal uit de lucht, maar laat los. Uit de kluts verdwijnt de bal in het doel en zowaar is voor Vitesse'63 de eer gered (8 - 1). Kort daarop fluit de scheidsrechter voor het einde en heeft Fit Boys wederom aan het doelsaldo gewerkt. Door de overige uitslagen staat Fit Boys nu 4e met 11 punten uit 5 wedstrijden, 2 punten achter de nummers een tot en met drie, met 13 punten. Het seizoen kent een goede opening, nu maar zien dat Fit Boys dit door weet te trekken.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

VEV'67 5 geen partij voor Fit Boys 3 (2 - 6)

Deze zaterdagmiddag moest Fit Boys 3 op bezoek bij VEV'67 5, de nr. 5 uit de competitie. Het zou een makkelijke middag worden. De 0 - 1 kwam van de voet van Marco van den Dobbelsteen en de 0 - 2 werd gescoord door laatste man Harald Kamps. De 0 - 3 was wederom van Marco. Toen mocht VEV'67 5 iets terug doen en werd de eer gered (1 - 3). Vervolgens scoorde Lucas Ribberink, vorige week nog de held van het 2e, de 1 - 4. Daarna was het weer de beurt aan VEV'67 5 (2 - 4), maar het slotaccoord, of liever gezegd de slotaccoorden, waren voor Fit Boys. Marco van den Dobbelsteen scoorde zijn 3e en de 2 - 5 en daarna was het de beurt aan EJ (Erik Jan de Jonge) om te scoren. Hij bracht de eindstand op 2 - 6. Het seizoen loopt, op één uitgleider na, soepeltjes.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 4 zet Zevenhuizen 3 eenvoudig aan de kant (8 - 0)

Een eenvoudige middag voor de Benny Wildeboer-mannen. Ze wonnen eenvoudig met 8 - 0. Doelpuntenmakers waren Peter Timmerman (2 maal), Emiel Oosting (2 maal), Edwin Roijinga, Elzo Oostland en Peter Doornbos (allen 1 maal) en een eigen doelpunt van Zevenhuizen 3.

Maurits Beuling.

en

Fit Boys 4 scoort er op los tegen Zevenhuizen

Goede avond beste voetbal vrienden. Na rustige periode van fit boys 4 nu eindelijk weer een verslag van de Wildeboer boys vandaag 10 okt. stond de wedstrijd tegen zevenhuizen op t programma. dat leek ons een leuke pot om weer eens 3 punten in de wacht te slepen. de wedstrijd begon tegen half 1. maar eigenlijk al een paar minuten eerder. namelijk met de warming up. deze verliep vlekkeloos en voor het eerst gezamenlijk. en dat was al een goed begin. en men zegt altijd. een goed begin is t halve werk. de wedstrijd begint, en wij kwamen al snel aan de bal en wisten deze door goed te combineren in de ploeg te houden.(alweer n goed begin) en daardoor kregen we ook wat kansen maar deze werden niet benut. daardoor bleef het de eerste 15 minuten bij het aftasten van de tegenstander. maar toen vond 1 van de gast spelers het genoeg en was het emiel oosting die na goed combinerend voedbal de score opende.  1-0. en mocht 7huizen aftrappen. "iets wat ze niet goed deden want wij kwamen direct weer in balbezit" maar na later zal blijken konden ze dit tijdens de wedstrijd vaak oefenen zoals gezegd kwamen wij dus weer in balbezit. en we konden rustig en verzorgd aan de volgende aanval werken en dat gebeurde ook maar  de aanvallers konden de trekker nog niet overhalen. maar dat deerde ons niet want er werd goed gevoetbald. en er waren soms aanvallen, en combinaties bij daar zeg je u tegen. op een gegeven moment kwam er weer zo'n aanval over rechts .roelof kreeg daar de bal van johny en  hij gaf een loepzuivere voorzet op peter d en hij bracht de stand met een kopbal op 2-0 kort daarna maakte peter t er 3-0 van maar daar heb ik zelf niet veel van mee gekregen om dat ik ten aarde was gegaan door n zwerm muggen! na later bleek was het er maar 1 maar die zat wel in mijn oog. maar die scheids liet doorspelen en zo werd het 3-0. tevens de rust stand  in de rust werd een en ander besproken onder het genot van een lekker bakkie thee. daarna gingen we weer het veld op. en kwam altied immer elso in het veld voor peter d en 2e gast speler edwin roijinga voor rick molema zo begonnen we aan de 2e helft. en gingen we weer vrolijk verder met combineren en aanvallen en kon emiel oosting zijn 2e van de middag binnen tikken en werd het 4-0 en mocht 7huizen doorgaan met het oefenen van de aftrap! ondanks ons goede spel kregen zij ook nog wel wak kansen en konden ze tot op zekere hoogte nog best mee komen maar daar bleef het bij want na 15 minuten in de 2e helft kwam er weer een aanval en dit keer wist edwin de bal in het doel te schieten 5-0 dus zo werd er ook in de 2e helft leuk gevoetbald en werd er vanaf de kant al gescandeerd dat we de dubbele cijfers gingen halen. maar dat deerde de jongens in het veld niet want ze bleven rustig doorvoetballen en zo kwam er weer een aanval en werd de bal door roelof voorgezet en deze belande door een uitstekend been van e.d in het doel zo werd het 6-0 en mocht 7huizen weer aftrappen en dat deden ze weer niet goed want wij kwamen weer in balbezit en kwam de bal na wat omzwervingen bij elso en hij maakte er 7-0 van en een paar minuten later werd de eindstand op het scorebord gebracht door peter t. 8-0 dus en zo werden de 3 punten door goed combinerend en aanvallend voedbal met een monster score in de wacht gesleept. en was deze wedstrijd een voorbode voor wat zich later op het hoofdveld zou afspelen. en werd er tot in de late uurtjes onder het genot van veel procenten! nog veel nabesproken.

zo heej dat was me een bek vol. maar met plezier.

tot de volgende keer.

groeten peter doornbos

Woensdag 6 oktober 2004

Fit Boys 2 oefent gelijk in en tegen Ruinen 2 (3 - 3)

Op een lekkere woensdagavond de zesde van oktober speelde het tweede elftal een oefenwedstrijd tegen Ruinen 2. Deze oefenwedstrijd wordt de laatste jaren wel vaker gespeeld. D e afgelopen 2 keren werd er 1 keer verloren, en 1 keer gewonnen. Dus op zich is Ruinen een goeie oefenploeg om tegen te voetballen. Tegen kwart voor zeven vertrokken (het werd iets later) wij richting Ruinen. Tegen ongeveer plus minus half 8 kwamen wij aan op het sportpark van Ruinen. Wij moesten het vandaag met 15 manschappen doen. Om  8 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Fit Boys probeerde nu het balletje lekker achterin rond te spelen, en dat lukte aardig tot vrij goed. Het eerste kwartier waren wij iets beter dan Ruinen. Maar na het goeie aardige kwartiertje scoorde Ruinen de 1-0, en toen knakte het even in de ploeg. Een paar minuten daarna meteen de 2-0 op de oren, en dat was vrij sneu op dat moment. Want wij probeerde te voetballen met combinatievoetbal, dat lukte over de eerste helft gezien vrij aardig. Na die 2-0 pakte Fit Boys het weer redelijk op, en er kwamen kleine kansjes. Na 45 minuten floot de scheidrechter voor de rust. De tweede helft was de bedoeling dat wij iets meer druk naar voren zouden zetten. Dus wij pepten elkaar op, om er een frisse goeie tweede helft van te maken. De tweede helft aan Fit Boys kant was ook stukken beter, het balletje ging weer aardig rond er werd af en toe lekker gecombineerd. Het drukzetten ging ook goed, want Ruinen kwamen er weinig meer aan te pas. Door het goeie drukzetten van Rene B. kwam Emiel Ludwig in balbezit en die stiftte de bal over de keeper heen, dus het stond 2-1. Paar minuten na de 2-1 kreeg Ruinen onverwacht een vrije bal mee, en 1 lange haal naar voren op een linker spits, en hij maakte de bal goed af. Dus was de marge weer tot 2 doelpunten, en kon Fit Boys weer aan de bak. Fit Boys bleef maar drukken op de bal en zat heel goed op de man. Fit Boys vocht voor het waard was en dat resulteerde in een doelpunt voor Tonny die de bal met zijn linkerpootje achter de keeper schoot, op een assist van Rene B., dus de stand was 3-2. Met nog een paar minuten te spelen perste Fit Boys er nog een slotoffensief uit, om die 3-3 er nog in te knallen. De 3-3 kwam er ook nog in de laatste minuut scoorde Rene B. de gelijkmaker. Nadat Ruinen had afgetrapt floot de scheidsrechter af voor het eind. Deze oefenpot was de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe in mijn ogen. Zaterdag zijn de boys een dagje vrij af, en maandag en woensdag weer 2 avonden trainen, en zaterdag 16 oktober spelen wij opnieuw een oefenwedstrijd tegen Beilen 2. Dus zet in jullie agenda: 16 oktober Fit Boys 2 – Beilen 2 om 15.00 ook is het maar een oefenwedstrijd. Het zijn meestal wel mooie wedstrijden tussen deze 2 teams.

PS (voor de voorzitter): In het vorig clubblad stond in het voorwoord dat het tweede elftal tegen de Knickerbockers hun eerste overwinning had gehaald. Dit was onze tweede overwinning van dit seizoen. Dat viel mij gewoon op. Maar ja iedereen maakt wel eens een foutje.

Remco Lubberts

Zaterdag 2 oktober 2004

Fit Boys 1 reist voor niets af naar Haulerwijk

Na een reis van zo'n 45/50 minuten bleek bij aankomst op het sportpark de toegewezen scheidsrechter niet beschikbaar. In allerijl werd een vervanger gezocht, maar na ongeveer een half uur bleek dit niet te lukken. Fit Boys kon de thuisreis weer aanvaarden zonder gespeeld te hebben.

Een leuke invulling van de zaterdagmiddag, al konden zij het 2e nog zien winnen en ook de kantine werd nog even bezocht.

Maurits Beuling. 

______________________________________________________________________

Slecht spel levert Fit Boys 2 toch 3 punten op tegen Knickerbockers 4 (3 - 0)

Je hebt van die dagen dan lukt niks, geen combinatie loopt, je kunt de bal niet in de ploeg houden en de kansen die je creëert zijn op de vingers van een hand te tellen. De tegenstander combineert goed, heeft het meeste balbezit en de beste kansen. En toch staat er na 90 minuten een 3 - 0 score in het voordeel van Fit Boys 2 op het scorebord.

Zo'n middag was afgelopen zaterdagmiddag de wedstrijd van Fit Boys 2 tegen Knickerbockers 4. Het liep werkelijk van geen kant, Fit Boys 2 kreeg maar een kans de 1e helft. Uit een voorzet kopte Tonny Scholing naast, daar waar hij tijd en ruimte had om de hoek uit te kiezen. Knickerbockers 4 trof het deze middag niet. De kansen die zij kregen werden onschadelijk gemaakt door de goed keepende Ronald Nijwening. De balbezitverhouding zal de 1e helft ongeveer 70/30 zijn geweest in het nadeel van Fit Boys 2. Maar ondanks dat werd er gerust met 0 - 0. De 2e helft leek een kopie te worden van de 1e. Knickerbockers constant op de helft van Fit Boys en wanneer Fit Boys balbezit had was dit binnen de minuut weer voorbij door slordige passing en slechte balaanname. Trainer/coach Bart Ludwig paste enkele wissels toe. Arjan Snippe verving de wat zieke Rene Scholing. Sander Stegehuis en Lucas Ribberink vervingen Maarten Paping en Rene Bening. Bart Ludwig had het hele elftal, behalve Ronald Nijwening, wel kunnen wisselen. De wissels zouden niet slecht gaan uitpakken. Raymon Meppelink moest bij een voorzet van Knickerbockers hands maken om hun spits van scoren af te houden. Grensrechter Arie Paping zag dit en vlagde, maar de scheidsrechter zag de handsbal niet en het vlagsignaal ook niet. In plaats van een penalty en wellicht de 0 - 1, kreeg Fit Boys 2 een van de drie kansen deze 2e helft. Lucas Ribberink kon in de 75e minuut alleen op de keeper af en verschalkte deze met een mooie stift (1 - 0). Geheel tegen de verhouding in kwam Fit Boys 2 aan de leiding.  Knickerbockers bleef de bovenliggende partij en drong aan. Fit Boys 2 kreeg ruimte voor de counter en uit de 2e kans van de 2e helft scoorde Ronny Koeling de 2 - 0. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout. Fit Boys 2 zou nog een kans krijgen, namelijk in de blessuretijd. Tonny Scholing ging goed door op rechts en leverde een voorzet op maat af. Lucas Ribberink verzilverde deze 3e kans van de 2e helft en scoorde zijn 2e (3 - 0). Hoewel het spel van Fit Boys 2 vanaf de kant soms niet om aan te zien was, stapte iedereen toch vrolijk van het veld. Slecht spelen en toch winnen is best knap.

Maurits Beuling.

en

Fit Boys 2 countert naar overwinning tegen de Knickerbockers 4

Zaterdag 2 oktober had het tweede elftal haar vierde competitiewedstrijd vandaag was de tegenstander de studentenploeg van de Knickerbockers 4. Nadat onze uit wedstrijd van vorige week tegen en in Veendam werd afgelast daarom was er vorige week ook geen verslag van het tweede elftal. Maar dat was vorige week, maar vandaag stond er al weer een nieuwe thuiswedstrijd voor het tweede elftal. Dit keer was dus de tegenstander de Knickerbockers 4 uit Groningen. Toen iedereen erom half 2 was gingen wij meteen omkleden, omdat wij vandaag onze teamfoto gingen maken. Dus onder het omkleden gaf Bart de opstelling al aan zijn spelers. We startten met de volgende wissels: Emiel Oosting, Sander en Lucas. Onze keeper deze middag was Ronald, de verdediging bestond uit Rene S, Wietse, Raymond en Remco, het middenveld Rene B. , Emiel L. , Ronny en Martin, in de spits Tonny en daarom heen Maarten. Vandaag was het voor ons een belangrijke wedstrijd omdat, als we zouden winnen vandaag bleven we meedoen met de bovenste plekken, en als wij zouden verliezen zouden wij al een gat laten vallen met de bovenste plekken. Dus er stond vanmiddag wat op het spel voor ons. Om half 3 werd de aftrap verricht door de Knickerbockers, en de tegenstander begon vrij aanvallend deze wedstrijd maar creëerde weinig grote kansen. Fit Boys zelf kwam er ook de hele eerste helft niet vaak lekker uit wij lieten de tegenstander beetje het spel maken op hun eigen helft. In de eerste helft kreeg Tonny een goeie kans maar kopte helaas naast, en voor de rest waren er kleine mogelijkheden. Ik vond zelf dat de Knickerbockers niet echte uitgespeelde kansen kregen om te scoren, alleen wat kleine mogelijkheden (maar ja dat is mijn mening hoor). Na driekwartier floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. Dus de ruststand lijkt mij vrij logisch 0-0.

In de rust concludeerden wij dat de Knickerbockers de bal makkelijker achterin kon rond spelen en dat was vandaag bij ons het probleem. Dat probeerden wij de tweede helft te verbeteren. Na een kleine 10 minuten begonnen we weer aan de tweede helft. Er werd 1 aanpassing in het elftal gedaan Sander kwam erin voor de rechtshalf (de naam zeg ik niet want anders heb ik gezeik met hem haha).

De tweede helft trapte Fit Boys af, en je kon meteen weer zien dat de ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren deze wedstrijd. Maar Fit Boys lukte het maar niet om het spel te maken, op een gegeven moment geklungel in de verdediging en dat leverde een echte grote kans op voor de bezoekers uit Groningen. Fit Boys kwam nog een keer goed weg, want Raymond maakte hands in het 16 meter gebied, en de scheidsrechter zag een duidelijk pingel over het hoofd. Fit Boys loerde de hele wedstrijd vond ik op de counter, en in de laatste 20 minuten scoorde Fit Boys de bevrijdende 1-0 door invaller Lucas. Tonny kopte de bal door en Lucas stond helemaal vrij en kon op de keeper aflopen en scoorde met een lobje over de keeper. Een paar minuten weer een goeie counter over een aantal schijven , toen werd Ronny diep gestuurd. De keeper twijfelde en Ronny was er iets eerder, en tikte de bal tussen de benen van de keeper. Vlak voor tijd scoorde Lucas weer en deze keer stond hij op de goeie plek om de bal in het doel te tikken. Even later floot de scheidsrechter af voor het einde.

De conclusie na deze wedstrijd: Het spel was ten opzichte van de vorige wedstrijden niet beter op geworden vond ik. Maar zoals andere wedstrijden gaven wij weer weinig goeie kansen weg aan de tegenstander. Het belangrijkste is de 3 punten bleven in Beilen,  en wij draaien lekker boven in mee met een wedstrijd minder gespeeld te hebben. Volgende week is het tweede elftal een zaterdag vrij wegens het oneven clubs in de competitie.

Groeten Remco Lubberts

______________________________________________________________________

Misstap Fit Boys 3 van vorige week eenmalig, nu winst (4 - 0)

(foto: Maurits Beuling)

En wel tegen Zevenhuizen 2 werd een en ander rechtgezet. Allereerst mochten de mannen van trainer Kleis Lageveen op de teamfoto.

Op de achterste rij v.l.n.r.: Marcel Oosting, Eddy Weurding , Jaap Zoer, Rene Kamphuis, Alex de Jonge, Harold Woltinge. Op de middelste rij v.l.n.r.: Bert Doornbos, Anne Wyrdeman, Jos Jansen, Harald Kamps, Erik v.d. Voort. Op de voorste rij v.l.n.r.: leider Edwin Tillema, trainer Kleis Lageveen, Erik Jan de Jonge, Harm Jan Franssen, Michel Lindemulder, Berjon Groenink, scheidsrechter Jan Postema.

Vervolgens moest er ook nog serieus gevoetbald worden en deze middag deden de Hendrix Meat Group-mannen dat. Er werd met 4 - 0 gewonnen van Zevenhuizen 2, maar bij rust was het pas 1 - 0 door een goal van Erik v.d. Voort. Na de rust zorgden Jos Jansen (2 - 0), Marcel Oosting (3 - 0) en topscoorder Harold Woltinge (4 - 0) voor de eindstand. De flesjes Amstel smaakten daardoor prima (anders ook wel) en de zegereeks is weer ingezet.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Goede reeks eindigt voor Fit Boys 5 tegen LTC V2 (1 - 4)

Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen en dit smaakte naar meer. Deze middag moesten de mannen van Ab Bening het stellen zonder topscoorder Marcel de Bruijn en balvirtuoos Jan Jonink (beide geblesseerd). En helaas kwam er een einde aan de ongeslagen status, al was dit wel tegen de nr. 1 LTC V2.

Al in de 1e minuten ging het mis en kwam LTC V2 op een 0 - 1 voorsprong. Kort daarop wist Carl Drenth vanaf de penaltystip de stand gelijk te trekken (1 - 1). Toch was het LTC V2 dat met een voorsprong de rust in ging. In de 44e minuut scoorden zij de 1 - 2. Na de rust kwam LTC V2 uiteindelijk op 1 - 4, maar of dit de eindstand is geworden is mij niet bekend.

Maurits Beuling.

Zaterdag 25 september 2004

Slordig Fit Boys laat 2 punten liggen tegen laagvlieger SCN (1 - 1)

Slordig is het enige woord wat mij tijdens de wedstrijd te binnen wilde schieten. Slordig in de passing, slordig in de acties, slordig in de dekking en slordig omgaan met de kansen. Toen de wedstrijd om half drie begon kon je het de eerste minuten al aflezen aan het spel van Fit Boys. Of er sprake was van nonchalance/gemakszucht of dat SCN voor Fit Boys gewoon een erg vervelende tegenstander is, het blijft de vraag. Toch speelt Fit Boys vaak hun betere wedstrijden tegen betere tegenstanders (uitgezonderd tegen DZOH (9 - 0)).

Hoewel het klasseverschil wel viel op te merken, vooral de eerste helft, creëerde Fit Boys erg weinig echte 100% kansen. Zoals gezegd begon het al bij de opbouw van achteruit. De bal verdween te vaak in de voeten van een SCN-speler. De acties van met name de voorwaartsen stranden steeds en soms werd ook de moeilijke oplossing gekozen (tussen 3 man door in plaats van de combinatie over de vleugel). Na balverlies was Fit Boys ook nog eens slordig in de dekking (te ver van de man verdedigen) en zo hield het SCN in de wedstrijd, want ook zij kregen enkele mogelijkheden. Aan Fit Boys-zijde werden de kansen of, om met de woorden van Cruijff te spreken, de mogelijkheden niet benut, zo ook in de 20e minuut. Alfons Pot kreeg op rechts de bal in de zestien, maar zijn vliegende schot schampte de lat. Kort daarop na slecht uitverdedigen, gaf Fit Boys SCN de kans op een doelpunt. Er werd, gelukkig voor Fit Boys, gemist. In de 40e minuut kwam Fit Boys er snel uit en kon Ronald van Waardhuizen, na het uitspelen van zijn man, door het centrum richting zestien meter. Hij schoot venijnig en met veel effect in en de keeper kon de bal niet klemvast pakken. Alfons Pot was er als de kippen bij, omspeelde de keeper en, na wat treuzelen, speelde hij toch de bal langs een SCN-verdediger in het verlaten doel (1 - 0). Een hele opluchting voor alle aanwezige Fit Boys-fans, ondanks het slechte spel toch een voorsprong. In de rust waren de toeschouwers het er over eens: zorgen dat de slordigheid uit het spel gaat, kansen afmaken en snel de 2 - 0 scoren, dan zou het moraal gebroken zijn bij SCN.

Na de thee was het niet de 2 - 0 die viel, maar de 1 - 1 en wel in de 50e minuut. Via een aanval door het midden verscheen een SCN-verdediger alleen voor keeper Erik Bos en maakte geen fout. Vervolgens creëerde Fit Boys wel een veldoverwicht, maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten. In de 65e minuut schoot Alfons Pot op de lat en Fit Boys maakte zich op voor een slotoffensief om drie punten veilig te stellen. Verdediger Jeroen Boelen ging er uit en een extra aanvaller, Tristan Haurissa kwam er in. Fit Boys speelde nu 3-3-4 en ik moet zeggen, daar houd ik wel van. Niks niet tevreden zijn met een punt, gewoon een verdediger er uit en vol op de aanval gaan spelen. Fit Boys was nog eenmaal dicht bij de winnende. In de 85e minuut schoot Sjoerd Schepel vanaf de rand zestien in, maar zijn schot werd geblokt. De bal kwam voor de voeten van Berry van der Giezen, maar hij mikte rechts naast het doel. Door de aanvallende speelstijl kreeg ook SCN kansen op meer dan een punt. In de 87e kwam in een hard schot van een SCN-aanvaller in de korte hoek, maar Erik Bos liet zich niet verrassen. Bij een andere uitval van SCN viel een SCN-speler binnen de zestien, maar het fluitje van de scheidsrechter bleef uit. In de laatste minuut mocht een SCN-aanvaller nog alleen op Erik Bos af gaan, maar Klaas Sanders corrigeerde formidabel met een sliding en maakte deze kans ongedaan. Fit Boys probeerde het nog wel en speelde vaak de lange bal. Echte kansen ontstonden er niet meer en zo eindigde deze, qua niveau, slechte wedstrijd in een gelijkspel. Hierdoor en door de andere resultaten in de 3e klasse D, zakt Fit Boys naar de 4e plek. Volgende week moet Fit Boys op bezoek bij Haulerwijkse Boys, de nr. 7.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 3 met beide benen terug op aarde (4 - 3)

Fit Boys 3 heeft verloren met 4 - 3. Na een voorsprong van 2 - 0 en 3 - 1 hebben we het collectief weggegeven. Scoreverloop 0 - 1 Harold Woltinge, 0 - 2 Harold Woltinge, 1 - 3 Erik Jan de Jonge.

Dit was een middag om snel te vergeten en waar het 3e even met de neus op de feiten werd gedrukt.

Rene(etje van het cafeetje) Kamphuis.

______________________________________________________________________

Fit Boys 4 weet ook weer wat verliezen is (3 - 5)

Deze middag werd er met een elftal op volle sterkte gespeeld tegen een sterke tegenstander, LTC 5 (de koploper). Na een 0 - 2 achterstand bracht Edwin Roijinga de stand op 1 -2. LTC 5 bouwde de score weer uit naar 1 - 3, waarna opnieuw Edwin Roijinga scoorde (2 - 3). Na de rust kwam Fit Boys via Emiel Ludwig op gelijke hoogte (3 - 3) en er leek meer in te zitten. De snelle LTC-aanvallers zorgden dat de 3 punten mee naar Assen gingen, zij scoorden nog 2 keer (3 - 5). Zo weet Fit Boys 4, na tweemaal winst en een gelijkspel, weer wat verliezen is.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Door tactische meesterzet Ab Bening Fit Boys 5 drie punten (5 - 6)

In de eerste helft kwamen we al snel op een achterstand van 3 - 0. Het werd 3 - 1 door Rene Bening en we gingen de rust in met 4 - 3, door twee doelpunten van Henk Smit met het hoofd (Henk is weer helemaal terug).
Na de rust tikte Jan Boelen op aangeven van Jan Jonink de 4 - 4 binnen bij de tweede paal. De 4 - 5 werd wederom door Henk Smit op een fantastische manier via een kopbal de touwen ingeramd (zeg maar een snoekduik!). Helaas in de 2e helft moesten we toch weer een tegengoal incasseren, waardoor het 5 - 5 werd.
Drie minuten voor tijd scoorde Hans Leegstra de 5 - 6 en konden we toch nog de drie punten mee naar huis
nemen. Door een taktische wissel in de tweede helft, werd Hein Hepping op hun beste spits gezet en deze kwam er niet meer aan te pas. Klasse zet Ab Bening!

Hans Leegstra.

Maandag 20 september 2004

Einde als actief voetballer.

De voetbalcompetitie is weer begonnen, maar ik zal er voor het eerst na 45 jaar niet meer actief bij zijn. Nadat ik mij het afgelopen seizoen al had voorgenomen om aan het eind van die competitie te stoppen met actief te voetballen, (60jaar is wel een mooie leeftijd daarvoor) werd deze beslissing bespoedigd door een vervelende blessure. Op 30 januari 2004 nam ik in een team van mijn broer Bennie deel aan het familiezaalvoetbaltoernooi in Wijster. In een wedstrijd botste ik vrij onschuldig met mijn linkerknie tegen de knie van een tegenstander. Er leek niets aan de hand. De volgende dagen begon mijn knie op te zwellen en ontzettend veel pijn te doen. Ik was enige tijd niet tot  lopen in staat. Het vocht in de knie wilde er niet uit. Dit alles heeft zeker een maand of drie geduurd, wel verdween het vocht maar de pijn bleef. Uiteindelijk door de huisarts doorverwezen naar de orthopedisch chirurg dr. Jansen in Hoogeveen. Na het laten maken van enige foto’s was de diagnose snel gesteld. Totaal versleten linkerknie, niets meer aan te doen. Enige oplossing is op termijn een kunstknie. Daar sta je dan, einde aan een heleboel sporten die je zou kunnen of willen doen. Ik heb echter 45 jaar met veel plezier en weinig blessures, meniscus links en rechts maar verder eigenlijk niets, gevoetbald. Ik heb vanaf mijn 15e jaar tot mijn 25e jaar bij Fit Boys gespeeld. Daarna na onze verhuizing naar Emmen, 6 jaar alleen in de toen nog bestaande politiecompetitie in de drie noordelijke provincies. Vervolgens 22 jaar bij de vv Klazienaveen, waarna ik in 1997 terugkeerde bij Fit Boys. In die 45 jaar heb ik nooit een waarschuwing, gele of rode kaart gekregen. Ik had nog enige jaren willen blijven trainen omdat ik dat erg leuk vind, maar dit zit er nu dus niet meer in. Ik zal mij beperken tot passief voetbal en kaarten. Ik blijf lid van Fit Boys en van de club van “50 euro”. Ik wens alle leden van Fit Boys veel plezier en succes in dit reeds lopende seizoen.

Fre Harms.

Zaterdag 18 september 2004

Fit Boys 1 en Drenthina 1 delen de punten (2 - 2)

Drenthina 1 is een ploeg in opbouw, die naarmate het seizoen zal vorderen steeds beter zal gaan draaien. " Drenthina is een ploeg die dit seizoen om de bovenste plaatsen mee zal doen", deelde leider Martin Datema mee.

Fit Boys had het deze middag erg lastig met Drenthina en Drenthina kwam zelfs op een 1 - 0 voorsprong. Nog voor de rust trokken de Britstra-mannen de stand gelijk, Berry van der Giezen scoorde de 1- 1. Na de rust nam Fit Boys de leiding door Aljon Stahlmecke (1 - 2) en lang leek dit de einduitslag te worden. De scheidsrechter liet erg lang doorspelen en in de 95e minuut scoorde Drenthina dan toch nog de gelijkmaker (2 - 2). "Misschien moeten we toch concluderen dat een 2 - 2 eindstand terecht was, al kan ik zo kort na afloop van de wedstrijd hier nog niet mee leven", sloot Martin Datema af.

Volgende week wacht de nummer laatst in de 3e klasse D, SCN 1. Om 14:30 uur zal er op sportpark Noord-West afgetrapt worden.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Duitse overwinning Fit Boys 2 op Elim 2 (2 - 1)

Pas diep in de blessuretijd van de wedstrijd (zo ongeveer de 93e minuut) scoorde Fit Boys 2 de winnende. Op het 1e half uur van de wedstrijd na was het slecht wat Fit Boys 2 liet zien. Het eerste half uur paste de equipe van trainer/coach Bart Ludwig de enige juiste tactiek toe en dat is voetballen. Wanneer je Elim 2 met combinatievoetbal en veel beweging bestrijd, speel je een gewonnen wedstrijd. En zo ontstond ook de 1 - 0. Na een wat trage aanvalsopzet via Emiel Ludwig, kwam de bal uiteindelijk op rechts bij Rene Bening. Met een puike voorzet bereikte hij Emiel Ludwig, die beheerst de 1 - 0 binnen schoot. Na dit goede half uur ging Fit Boys vrolijk mee in het fysieke en 'lange halen' spel van Elim 2 en hiermee speel je dat soort ploegen goed in de kaart. Elim 2 nam het initiatief over en het wachten was op de gelijkmaker. Die viel dan ook, enigszins ongelukkig voor Fit Boys. Een als voorzet bedoelde bal ging hoog richting doel van keeper Mark Lubberts. De bal kwam net onder de lat en Mark probeerde de bal nog te stompen maar deze verdween toch in het doel, 1 - 1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau en ontstonden er bijna geen kansen over en weer. Het was uiteindelijk Fit Boys dat er nog een slotoffensief uitperste en er kwamen ook kansen. Zo kon Edwin Roijinga, bij een corner, uit de draai in de 5 meter op doel schoten maar schoot over. Alles en iedereen had zich al neergelegd bij een 1 - 1 en ook de scheids gaf te kennen dat er nog 30 seconden te spelen waren. Deze 30 seconden waren in werkelijkheid 1,5 minuut en het onmogelijke gebeurde toch. Uit een voorzet van Martin Eising kopte Rene Bening bij de 2e paal tegendraads in en binnenkant paal ging de bal in het doel en was het toch nog 2 - 1 geworden. De spelers van Elim waren des duivels en 1 van hen liep direct het veld af. Dit bleek een goede beslissing, want direct na de aftrap van Elim floot de scheidsrechter voor het einde.

Trainer/coach Bart Ludwig merkte terecht op: "Dat was een echte Duitse overwinning", maar ook Duitse overwinningen leveren 3 punten op.

Maurits Beuling.

en

Fit Boys 2 boekt haar eerste overwinning in laatste minuut tegen Elim 2 (2 - 1)

Zaterdagmiddag 18 september stond de derde competitiewedstrijd op het programma. Nadat we hadden verloren van SJS en een punt haalden in Winschoten vorige week, moesten wij nu thuis spelen tegen het altijd lastige en stugge Elim. Nadat iedereen om half 2 aanwezig was gingen wij een kwartiertje later na de kleedkamer om ons in het tenue te hijsen. Nadat bijna iedereen in het tenue was gehesen had Bart even een welkoms woordje voor Maurits v/d Hoest (die van het eerste deze middag met ons mee deed). Na een kleine inleiding van Bart kregen wij de opstelling te horen en die was als volgt: Wij startten deze middag met de volgende wissels: Ronny, Rene K., en Lukas. Deze middag stond Mark in het hokje, de verdediging van rechts naar links: Johannes, Wietse, Raymond en Martin, het middenveld van rechts naar links: Maurits, Edwin, Maarten en Remco, in de spits stond Rene B. en daar zwervend omheen Emiel. Na een goeie warming-up stonden we te trappelen om aan deze wedstrijd te beginnen.

Om half 3 floot de scheidsrechter voor het begin van deze wedstrijd. De bedoeling was om niet in het spel van Elim mee te gaan, en dat was de lange bal hanteren. Wij moesten het van het combineren hebben. Fit Boys begon een beetje stroefjes aan de wedstrijd, maar Fit Boys probeerde wel te combineren. Soms wou het bij vlagen wel redelijk, een kleine fase in de eerste helft lukte het, en daardoor ontstond ook de 1 - 0 voor Fit Boys.  De spits Rene B. kwam door op rechts en met een gave voorzet op Emiel, hij kwam goed voor zijn man en schoot beheerst in de lange hoek. Vlak daarna kwam Remco eindelijk langs zijn mannetje en legde af op Emiel, die zijn mannetje ook het nakijken gaf en tegen de paal schoot. Dat waren de enige grote kansen die bij creëerden na wat combinatievoetbal. Voor de rest waren het slappe afstandschoten op het doel van de keeper van Elim. Daar tegenover stelde Elim geen enkele kans, maar ongeveer 10 minuten voor de rust lieten wij 1 van de spitsen van Elim, 1 keer de bal aannemen en draaien en hij lobte de bal zo over Mark heen dus was de stand weer gelijk. Dat was een domper voor Fit Boys daarna begonnen wij ook met het spel van Elim mee te voetballen dus ook de lange bal hanteren, mar dat leverde weinig op tot helemaal niks. Een poosje later floot de scheidsrechter af voor de rust.

In de rust was de teleurstelling aardig groot over het vertoonde spel en de score. In de rust werd er 1 aanpassing gedaan in de opstelling Maarten ging eruit voor Lukas, die linkshalf ging voetballen waardoor Remco een plekje naar binnen schoof. Wij pepten elkaar goed op om de tweede helft het goed te maken voor alle toeschouwers die op onze wedstrijd zijn afgekomen. Maar dat lukte totaal niet, want ik vond dat de tweede helft slechter was dan de eerste helft (dat is mijn mening hoor jongens). Volgens mij was het niet om aan te zien aan de kant van het veld, maar door het slechte spel creëerde Fit Boys nog wel een aantal grote kansen, waaronder Lukas scoorde bijna met een volley. Elim kwam helemaal niet tekort om met het spel van Fit Boys mee te gaan. Door af en toe wat schoonheidsfoutjes creëerden de Elimieten zelfs nog wat kansjes om op voorsprong te komen, maar dat gebeurde gelukkig niet. Dus het leek erop dat deze wedstrijd op een gelijkspel zou eindigen, maar echte de allerlaatste afval in de 94ste minuut stoomde Martin mee naar voren toe, en zette de bal voor en bij de tweede paal stond hij er Rene Bening die de bal tegendraads inkopte (echte specialiteit van hem) en heel langzaam ging de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Na dat doelpunt liep er meteen een speler van Elim zomaar het veld af, vanwege de teleurstelling. Nadat Elim had afgetrapt floot de scheidsrechter naar ongeveer 10 seconden af voor het einde van de match. Dus wat Maurits ook al zei: een echte Duitse overwinning voor het tweede elftal, maar wel de eerste overwinning van dit seizoen. Volgende gaan de mannen naar Veendam toe, om tegen Veendam 1894 2 een balletje te trappen. Maar 1 ding staat vast volgende week moet het wederom beter gespeeld worden dan vandaag, want als wij net als vandaag spelen zie ik het voor volgende week somber in voor ons (misschien een beetje negatief bedoeld maar dat is volgens mij wel zo).

Groeten Remco Lubberts

______________________________________________________________________

Fit Boys 3 op koers voor kampioenschap na winst tegen Marum 3

Met een doelsaldo van 20 voor en maar 3 tegen en de volle 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden is de eerste kampioenskandidaat in deze reserve 6e klasse bekend. Fit Boys 3 is voor de meeste teams in deze klasse een maatje te groot. Ook Marum 3 kon vanmiddag geen moment aanspraak maken op 1 punt, laat staan op 3 punten. Via doelpunten van Marcel Oosting, Marco van den Dobbelsteen en Harold Woltinge was het 3 - 0 geworden. Daarna kregen de voorwaartsen van Fit Boys kans op kans, maar het vizier stond niet op scherp. Marco van de Dobbelsteen kan enkele malen op snelheid alleen op de keeper af, maar miste. Berjon Groenink en Anne Wyrdeman hadden ook geen succes. Een hard afstandschot van Harold Woltinge ging net over. Marum 3 kwam 1 keer in de buurt van keeper Harm Jan Franssen, maar raakten slechts de paal. Harm Jan hield dus de 0. 5 minuten voor tijd was het wederom Marco van den Dobbelsteen die doorbrak op rechts. Hij zag de mee opgekomen Anne Wyrdeman en gaf een assist op maat. Anne schoot via de keeper binnen, 4 - 0. Kort daarop floot scheidsrechter Jan Postema voor het einde en konden de mannen van Kleis Lageveen aan de bier.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Kort verslag ONR 4 - Fit Boys 4 (0 - 0)

Over deze wedstrijd kunnen we het verslag kort houden. We eindigden met de beginstand.

Groeten Peter Doornbos.

Zaterdag 11 september 2004

Fit Boys speelt DZOH compleet van de mat (9 – 0)

Op deze toch nog onverwacht zonnige zaterdagmiddag trad Fit Boys voor de 2e competitiewedstrijd aan tegen DZOH uit Emmen. Na een aftastend begin van beide kanten nam Fit Boys al snel het initiatief stevig in handen en, na later zou blijken, gaf het dit ook niet meer uit handen. Met een middenveld bestaande uit (van links naar rechts) Sjoerd Schepel, Dylyp Dijkema en Aljon Stahlmecke zat er het nodige voetballende vermogen in het team. Met name Sjoerd Schepel was de eerste helft goed op dreef en strooide met goede passes. Hierdoor konden de aanvallers van Fit Boys (Ronald van Waardenhuizen, Berry van der Giezen en Alfons Pot) regelmatig de diepte zoeken. Achterin had Fit Boys de zaken zeer goed op orde. Mandekkers Klaas Sanders, Arjan Schepel en Jord van der Hoest zaten erg kort op de man en slot op de deur Wout Flokstra liep de gaten goed dicht. Hierdoor behoefde keeper Joost van het Reve nauwelijks op te treden. Wel jammer in zijn laatste optreden in Fit Boys 1 voordat zijn studie Tennisleraar begint en hij niet meer zal keepen in de hoofdmacht van Fit Boys.

Het duurde tot de 23e minuut voordat Fit Boys de score opende. Sjoerd Schepel stuurde linksbuiten Ronald van Waardhuizen goed richting de zestien en Ronald rondde deze buitenkans beheerst af (1 – 0). Nog geen 5 minuten later schutterde DZOH achterin enorm (dat zouden ze deze middag nog veel vaker doen) en Sjoerd Schepel onderschepte en zocht de snelle combinatie door het midden met Alfons Pot. Sjoerd ontving de bal terug en in de zestien schoof hij de bal in de korte hoek (2 – 0). Fit Boys bleef druk houden op DZOH, dat bij vlagen niet meer wist waar ze het zoeken moesten. Balbezit was bij DZOH van korte duur, meestal werden de verdedigers geforceerd een lange bal te spelen die bijna in alle gevallen onderschept werd door de verdedigers en middenvelders van Fit Boys. Tijd om op adem te komen had DZOH niet en in de 40e minuut vergrote Fit Boys de voorsprong dan ook logischer wijs. Joost van het Reve bediende met een verre uittrap (zijn handelsmerk) de voorwaartsen en uiteindelijk kon Ronald van Waardhuizen de keeper omspelen en de bal bij de 2e paal bij Alfons bezorgen. Met een lage droge schuiver in de lange hoek scoorde Alfons de 3 – 0. Vlak voor rust was er een uitgelezen mogelijkheid om de 4 – 0 te scoren. Alfons Pot werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en de scheidende keeper Joost van het Reve nam plaats achter de bal. Zijn inzet werd gekeerd en zo werd er gerust met 3 – 0.

Bij het begin van de 2e helft waren de plannen  van DZOH duidelijk. Met opportunistisch spel onder het mom ‘We hebben niets meer te verliezen’ werden de aanvallers aan het werk gezet en Fit Boys stond dit ook toe. In plaats van een aansluittreffer werd de wedstrijd op slot gegooid. Berry van der Giezen kan de zestien in snijden en schiet de bal onder de keeper door in het doel (4 – 0). In 20 minuten tijd wordt de score met af en toe wervelend voetbal naar 8 – 0 getild. DZOH staat te tollen op de benen, maakt fout op fout, komt niet meer van eigen helft en de druk neemt toe. In de 63e minuut bereikt Sjoerd Schepel met een lange crosspass Ronald van Waardhuizen die op links goed doorkomt. Hij bedient Berry van de Giezen op maat en deze schuift de 5 – 0 binnen. In de 70e minuut is het na goed vastzetten van DZOH achterin Alfons Pot die met een sliding de bal onderschept. Vervolgens levert Alfons een voorzet op maat af bij de 2e paal, waar invaller Tristan Haurissa (ingevallen voor Berry van der Giezen) de bal hard en hoog binnenschiet (6 – 0). 3 minuten daarna kopt een verdediger van DZOH onder druk de bal terug op zijn keeper, maar ziet Alfons Pot over het hoofd. De bal gaat onder de keeper door en Alfons kan de bal binnen lopen (7 – 0). Weer 2 minuten daarna kiest DZOH ten einde raad voor de lange bal. Arjan Schepel onderschept koppend en via een vlotte combinatie komt de bal op rechts bij Alfons Pot. In de buurt van de achterlijn hakt hij de bal op Aljon Stahlmecke en met een bekeken voorzet weet hij Tristan Haurissa te bereiken. Tristan schiet onberispelijk hard binnen (8 – 0). Inmiddels komt Jeroen Boelen binnen de lijnen voor Arjan Schepel en Fit Boys zet aan voor de unieke 10 – 0 score. In de 84e minuut ontvangt Tristan Haurissa een diepe bal en weet Alfons Pot perfect te bereiken. Alfons kan op de keeper af met 2 verdedigers in zijn nek en voor eigen eer gaan. Hij is echter niet eerzuchtig en ziet de mee op gekomen Ronald van Waardhuizen bij de 2e paal. Ronald schiet de bal van dichtbij in het dak van het doel (9 – 0). Met nog 6 minuten te gaan en DZOH als een aangeslagen bokser in de touwen is er nog tijd voor een KO.

Eerst moet er nog een plichtpleging plaats vinden. Het afscheid van Joost van het Reve en hij wordt vervangen door A-juniorenkeeper Marc Lubberts. Hoewel Fit Boys wel gewoon blijft doorgaan met drukzetten en aanvallend spelen, valt de 10e niet meer, maar ook een 9 – 0 overwinning hoor je op de 3e klasseniveau niet vaak. Op doelsaldo (10 voor en 0 tegen) zal Fit Boys de 1e plaats in de 3e klasse D wel grijpen. Vermeldenswaardig: Adj. Directeur Henk Bontsema aanschouwde vanaf de 3 – 0 de wedstrijd en nadat Martin Datema de Fit Boys-spelers had gemeld dat hij er was, zette Fit Boys aan en maakte de 9 vol. Henk, vanaf deze plaats veel sterkte.

Volgende week wacht Drenthina en dan zal duidelijk worden of de wedstrijd tegen DZOH een bevlieging was of dat Fit Boys gewoon veel kwaliteit en voetballend vermogen heeft.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 pakt een punt in Winschoten bij WVV 2 (1 - 1)

Zaterdag 11 september moesten de mannen van het tweede zich revancheren na de blamage prestatie van vorige week, en dat moest vandaag maar gebeuren in Winschoten.

Om ongeveer half 1 gingen wij richting Winschoten, en tegen ongeveer half 2 kwamen we aan op het sportpark van WVV. We moesten ons haasten met het omkleden, want om 2 uur moest de wedstrijd beginnen. En er werd besloten om na de warming-up gewoon op het veld te blijven. Voordat wij met de warming-up konden beginnen werd eerst de opstelling bekend gemaakt. De keeper voor deze middag was Erik, de verdediging van rechts naar links: Sebastiaan, Raymond, Arjen en Martin, op het middenveld van rechts naar links: Rene B. , Edwin, Maarten en Remco, in de spits Ronny en daar zwervend omheen Emiel. De wissels deze middag waren Sander, Johannes, Rene S en Lucas. Na een korte goeie warming-up begonnen we om 2 uur aan de wedstrijd. Fit Boys begon heel goed aan de wedstrijd, want meteen in de eerste minuut creëerde Remco een kans maar die schoot voor langs het doel. Wij zetten meteen druk op de verdediging van WVV en ieder zat kort op zijn tegenstander. Daardoor kwam WVV helemaal niet in hun spel, En Fit Boys creëerde ook genoeg kansen in de eerste helft. Maar waar Fit Boys al dit korte seizoen mee kampt is het afmaken van de kansen. Tegenover de gecreëerde kansen van ons, zette WVV helemaal geen doelrijpe kans. Na 45 minuten voetballen stond nog steeds de brilstand op het scorebord dus 0 - 0.

In de rust kwamen er wat aanpassingen en meteen in de eerste minuut scoorde Fit Boys de 0 - 1. Een voorzet van Rene Bening  zeilde zo het doel in. Na de 0 - 1 kreeg Fit Boys nog een aantal kansen om het duel helemaal op slot te gooien, maar dat liet Fit Boys na. Daardoor lieten wij WVV in de wedstrijd blijven. En in de loop van de tweede helft kreeg WVV een ultieme kans op de gelijkmaker. Uit een genomen corner kopte een speler van WVV op het doel, en die kwam op de arm van een speler van Fit Boys. De scheidsrechter kon 1 ding doen de bal op de stip liggen, en dat deed hij ook.  Maar deze ultieme kans werd door WVV zelf op zeep geholpen, want de penalty werd naast geschoten. Dus het leek erop dat Fit Boys de 3 punten naar Beilen mee terug zou nemen. Toen gebeurde het onmogelijke 3 minuten voor tijd scoorde WVV de gelijkmaker uit een scrimmage voor het Fit Boys doel. Paar minuten daarna floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Dus na deze wedstrijd liet Fit Boys een punt over aan deze wedstrijd, en dat moest eigenlijk 3 punten zijn. Na het vertoonde spel en de kansen over de hele wedstrijd gezien hebben wij te weinig gekregen. Volgende week speelt het tweede elftal thuis tegen het altijd stugge Elim 2. Misschien dat we dan onze eerste overwinning pakken in de competitie dit seizoen.

Remco Lubberts.

______________________________________________________________________

Fitboys 3 wint ook 2e wedstrijd van Peize 2 (0 - 6)

Het derde heeft de tweede wedstrijd van de competitie opnieuw weten te winnen, in Peize werd de plaatselijke trots aan de zegekar gebonden. Bij aanvang van de wedstrijd leek het erop dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Peize was vorig jaar kampioen in de reserve 6e klasse en was op verzoek niet gepromoveerd.
Het was een gelijk opgaand duel waarbij het derde bij de eerste kans door Harald Woltinge de score opende.
naar 25 minuten kreeg een speler van Peize rood door natrappen op Bert Doornbos. De scheids was resoluut in zijn beslissing en zo kon Peize met tien man verder en was de ban voor het derde gebroken en kon Berjon Groenink na een goeie steekpass van Harald Woltinge de voorsprong op 0 - 2 brengen.
Na rust kwam de machine op gang en konden we via Erik Jan de Jonge (0 - 3), Berjon Groenink (0 - 4 (penalty)), Harald Woltinge (0 - 5) en Harald Kamps (0 - 6) de punten meenemen naar Beilen. Nog een opmerkelijk detail: een speler van het derde wist tien kansen niet om te zetten in doelpunten. Voor hem volgende week een nieuwe kans om dit alsnog recht te zetten.

Berjon Groenink.

______________________________________________________________________

Goede 2e helft Fitboys 4 levert opnieuw drie punten op

Net als vorige week hadden we weer een matige eerste helft. Wilfred scoorde weliswaar, maar we gingen met 1-2 de rust in. Na de rust leek het helemaal mis te gaan toen Veenhuizen weer scoorde. Maar toen vond Elzo dat het genoeg geweest was. Als midmid ging hij voorop in de strijd en wist de wedstrijd om te keren. Doordat het team goed druk zette, kwamen de kansen vanzelf. Vooral de linkerflank (de drie twins) braken geregeld goed door. En Elzo zette goed door, en maakte het de keeper knap lastig. Vooral de eerste goal was een beauty. Hij snoepte de bal af uit de grabbelende handen van de keep, draaide om zijn as en scoorde  met een mooie curve, via de paal in de kruising van de verre hoek.

Hierdoor geïnspireerd gingen we nog beter voetballen, en al gauw vielen de 3-3 en 4-3. Nu speelden we een gewonnen wedstrijd. Roelof bewaakte hun spits uitstekend, en ook Gerrit speelde goed. Na de hattrick van Oostland, en een goal van Peter Doornbos, ging ‘Snippe’ goed door en schoof de bal in de verre hoek. Wilfred scoorde de 7-3 en toen was het bijna tijd. Helaas miste Roelof nog een penal en ook de tegenstander kreeg een strafschop doordat Remko bij zijn comeback iemand op de hak liep. Maar de Veenhuizer baliekluiver vond dat ze niet nog een goal verdienden en ramde de bal in de brandnetels. Een goede teamprestatie leverde een mooi schouwspel op, wordt vervolgd in Roden tegen ONR.

Fred

en

Fitboys 4 zet dadendrang van vorige week voort

Zaterdag 11 sept moesten de mannen van het 4e  voetballen tegen veenhuizen, hetgeen gebeurde na een wat matige warming up doordat niet iedereen tegelijk op het veld was, en dus wat rommelig verliep. Zo begonnen we ook aan de wedstrijd. Wat rommelig en ongeconcentreerd. En lieten we ons de kaas van het brood eten. En gaven we veel kansen weg. Maar deze werden nog niet bennut door veenhuizen. Ondanks dat kregen we zelf ook nog wat kansen. Wilfred v pijkeren miste een opgelegde kans om de score  te openen. Hetgeen hij later goed zal maken. Na een wissel, gerrit ging aan de kant en peter d kwam er in. Kwam er iets meer rust op het middenveld. Toch konden we het niet voorkomen dat veenhuizen in de 32e minuut de score opende. Toch gaven we de moed niet op en kregen we nog wat kansen. Maar deze werden niet benut. Tot dat wilfred de bal kreeg. En deze in het net schoot. 1-1 dus. En dat gaf de burger moed. En we gingen beter voetballen. Toch konden we het niet dat veenhuizen wederom op voorsprong kwam. En zo gingen we met een 1-2 achterstand de rust in. We dronken wat thee en besproken de dingen die fout gingen. En we spraken af dat we wat feller aan de 2e helft moesten beginnen. Hetgeen helaas niet gebeurde want kort na het begin van de 2e helft kregen we weer een doelpunt om de oren, 1-3 dus. En het leek er dus op dat we deze wedstrijd gingen verliezen. Tot dat  unz iemer altied elso  oostland  het genoeg vond en  een zuivere hatrick binnen tikte. En de wedstrijd deed omkeren . wand na goed combinerend en coachend werk van zijn mede spelers kon hij de 2-3 binnen tikken. En door een individuele actie de bal net bij de achterlijn binnen kon houden en om de keepert heen kon krullen ook de 3-3 en na een goede pass  de bal wederom lang de keepert kreeg ook de 4-3 binnen tikte en zo kantelde de wedstrijd en gingen we beter voetballen. Daardoor creëerden we steeds weer kansen en  kreeg peter d de bal op links aangespeeld door gerrit. En hij wist de bal door een schuiver in de verre hoek in het doel te krijgen stand 5-3. kort daarna maakte veenhuizen 5-4 en mochten wij weer een keertje aftrappen waardoor gerrit aan de bal kwam hij dribbelde wat met de bal en werd daardoor geraakt door een tegenstander hetgeen hem zo frustreerde dat hij de baal snoeihard in het doel schoot 6-4 dus en we gingen vrolijk verder en  na weer een doldraaiende aanval van ons schoot een Veenhuizer de bal over de achterlijn, corner dus deze werd genomen door roelof en na wat flipperkast taferelen kwam de bal bij wilfred en hij schoot zijn 2e van de middag binnen en zo kwam tevens de eindstand op het score bord  7-4. En werd een moeilijk begin afgesloten met een goed eind. En waren de 3 punten wederom voor ons. En werd er onder het genot van veel procenten nog veel nabesproken.

Groeten peter doornbos

______________________________________________________________________

Fit Boys 5 buigt tegen Gorecht V1 2 - 0 achterstand om in 2 - 3

Voor de rust kwamen de Yin Sin-mannen met 2 - 0 achter. Na de rust waren Hans Leegstra en de nieuwelingen Jan Jonink en Carl Drenth de grote animatoren. Zij verzorgden achtereenvolgens de 2 - 1, 2 - 2 en 2 - 3 en dus weer 3 punten.

Wim Dijkema verwoordde het als volgt: "De Nieuwelingen Jonink en Drenth geven de oudjes meer inspiratie".

Maurits Beuling (met dank aan Wim Dijkema).

Zaterdag 4 september 2004

Fit Boys 1 kaapt in 92e minuut 3 punten mee uit Coevorden

CSVC en Fit Boys maken er in hun onderlinge duels altijd spannende wedstrijden. Vaak worden deze wedstrijden in de laatste minuten beslist. Vanmiddag/-avond was dit al niet anders. Om 17:00 uur trapten de beide teams af en de eerste helft was er sprake van evenwicht. Echte uitgespeelde kansen deden zich niet voor. De tweede helft had Fit Boys het betere van het spel en wist toen wel een aantal goede kansen te creeeren. Aljon Stahlmecke en Tristan Haurissa wisten deze kansen echter niet te benutten. De wedstrijd leek te eindigen zoals deze begonnen was, maar daar dacht de spits van Fit Boys ander over. Tristan Haurissa scoorde uit een voorzet van Ronald van Waardhuizen in de 92e minuut de 0 - 1 en kort daarop was het einde wedstrijd. Zuur voor CSVC, maar een lekker competitiebegin voor de Britstra-mannen van trainer/coach Jan Smid.

Vanwege het ongewone aanvangstijdstip van de wedstrijd reisden de Fit Boys-spelers na afloop rechtstreeks naar Chinees Indisch restaurant Yin Sin in Beilen om even wat te eten.

Maurits Beuling (met dank aan elftalleider Martin Datema).

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 verliest eerste competitiewedstrijd (0 - 2)

Vandaag was het eindelijk zover de eerste competitiewedstrijd stond op het affiche. Wij hadden voor ons doen een redelijke tot goeie voorbereiding gehad, de oefenwedstrijden en bekerwedstrijden tegen eerste klassers en zelfs een hoofdklasser werden redelijk tot goed afgewerkt. Dus iedereen dacht laat de competitie maar beginnen, en dat was vandaag het geval.

Onze eerste tegenstander in het nieuwe seizoen waren de jongens uit Stadskanaal, dus SJS 2. Vorig jaar wonnen we nipt thuis met 2-1, maar ja statistieken en cijfers zeggen niks. Een nieuw seizoen, dus nieuwe kansen. Om half 2 was iedereen aanwezig en tegen kwart voor 2 gingen wij richting de kleedkamers. Nadat iedereen zich had omgekleed hoorden wij, welke spelers de eerste competitiewedstrijd mocht beginnen. En dat luidde als volgt:

Doel: Erik , Verdediging van rechts naar links : Rene S, Raymond, Wietse en Martin, op het middenveld van rechts naar links: Rene B. , Edwin,  Ronny en Remco, in de spits Sander en daarom heen zwervend Emiel. De volgende bankzitters waren er deze warme middag: Johannes, Maarten en Lukas.

Om half 3 ( misschien iets later wegens scheidsrechtersprobleem) floot de scheidsrechter voor het begin van deze wedstrijd. Alles waar Fit Boys op hoopte en wou mislukte helemaal, want we begonnen veel te slap aan de wedstrijd, het middenveld kregen wij niet het heft in handen, ballen kwamen verkeerd aan, tempo was te laag, dus alles in 1 woord samengevat: Klote!!!

Dat resulteerde al in een snelle tegengoal, want uit een corner kon een speler van SJS vrij inkoppen. Fit Boys probeerde alles om in hun spel te komen, maar dat gebeurde niet. Na ongeveer een half uur voetballen een lange bal over ons verdediging heen, en de spits maakt er 0-2 van. Fit Boys kreeg de hele eerste helft maar 1 of 2 kansen, en dat is veel te weinig. Toen floot de scheidsrechter voor de rust.

Misschien in de tweede helft dat Fit Boys alle chroom van hun kan afzetten, en een lekker tweede helft kan voetballen. Maar dat lukte ook niet echt, maar er werden wel iets meer kansen gecreëerd. Er werd de tweede helft helemaal niet gescoord. Dus net als vorig jaar op de eerst competitie speeldag verliest het tweede van Fit Boys haar eerste wedstrijd. Jongens geen man over boord er volgen nog 19 wedstrijden dit seizoen. Volgende week staat de eerste wedstrijd alweer voor ons op het programma. Dan reist de tweede selectie naar Winschoten om tegen WVV te voetballen. Daar zullen wij hopelijk een beter resultaat neerzetten dan vandaag.            

 Remco Lubberts.

______________________________________________________________________

Fit Boys 3 in competitieouverture veel te sterk voor Boerakker 2 (10 - 3)

De Hendrix Meat Group-mannen van trainer/coach Kleis Lageveen waren dus toch op tijd klaar voor de competitie, en hoe. Ze walsten zaterdagmiddag met 10 - 3 over Boerakker 2 heen. De doelpunten van Fit Boys kwamen van de voet van Berjon Groenink (2 keer), Anne Wyrdeman, Erik Jan de Jonge, Marco van den Dobbelsteen (3 keer), Bert Doornbos (2 keer) en een Boerakker speler (in eigen doel). Boerakker scoorde dus 4 keer, maar verloor wel met 10 - 3. Dit beloofd voor de rest van het seizoen veel goeds.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

De Griffioen 5 slachtoffer van dadendrang Fit Boys 4 (1 - 3)

Zaterdag 4 september hadden de mannen van het 4e  hun eerste competitiewedstrijd op het programma staan. En deze moest gespeeld worden in Oosterwolde tegen De Griffioen 5. Dat was voor de mannen rustig  middagje voetballen. Ondanks het warme weer hadden we er toch wel zin in om weer te beginnen. Zo tegen kwart over 1 vertrokken de mannen dus richting Oosterwolde. Daar aangekomen zijn we ons gaan omkleden en hebben we de tactiek besproken voor de wedstrijd. Daarna begonnen we onder de toch wat warme omstandigheden aan de warming-up. Deze verliep vlekkeloos. Dat konden we niet zeggen over het begin van de wedstrijd. Deze begon rommelig  en ongeconcentreerd en we kwamen na een kwartier voetballen op achterstand. Na wat wisselingen in het veld, Peter Doornbos kwam in plaats van Peter Timmerman op links voor te voetballen en Marcel Oosting, onze gast speler van vandaag, ging op het middenveld spelen. En dat pakte goed uit want we kregen steeds meer kansen. Onder andere een mooi afstandschot van Peter Doornbos, maar deze kwam op de lat terecht. Uit navraag bleek de lat 20 centimeter te laag te zijn! Na nog wat kansen over en weer floot de scheids voor ’t rust signaal en de mannen konden even wat thee en/of water nuttigen om daarna weer vol goede moed Aan de 2e helft te beginnen. En dat gebeurde want we speelden een stuk beter wat uitmondde in veel kansen. En na een goede diepte pass van Peter Timmerman kon Peter Doornbos de gelijkmaker binnen tikken. Stand 1 - 1 dus en dat gaf de burger moed want we gingen nog beter voetballen, tenminste zo leek het. Want de mannen van De Griffioen waren te vermoeid om een vuist tegen ons te maken. En dat kwam ons spel ten goede want na goed combinatie spel kwam Marcel Oosting aan de bal en hij schoot de bal ook tussen de palen. Stand 1 - 2  en Oosterwolde was gebroken. en de winst was binnen. En na nog wat kansen over en weer kreeg Roelof van Pijkeren de bal en hij kreeg de bal op een simpele manier langs de verdedigers en in de voeten van Peter Doornbos, die helemaal vrij stond voor het doel en de bal ook koelbloedig onder de keeper door in het doel schoot. En de eindstand was op het scorebord gebracht: 1 - 3 dus. En de eerste overwinning is dus binnen en we hopen dat we dat volgende week weer kunnen presteren.

Groeten Peter Doornbos.

______________________________________________________________________

VAKO 3 eenvoudige prooi voor Fit Boys 5 (3 - 1)

De eerste 3 punten zijn weer binnen voor de Yin Sin-mannen. Voor de rust had topscoorder Marcel 'Kalou' de Bruijn al 2 maal gescoord (2 - 0). Na de rust bracht nieuwe man Carl Drenth de stand op 3 - 0 met een prachtig afstandschot in het kruis. In de 90e minuut scoorde VAKO 3 nog uit een corner in een keer (ook knap), maar daarna floot scheidsrechter Geert Smit af en zaten de 3 punten in de pocket.

Maurits Beuling.

Zaterdag 28 augustus 2004

Fit Boys wint laatste bekerwedstrijd tegen Achilles'94 2 (5 - 2)

Het spel van tegenstander Achilles'94 2 kenmerkte zich door veel balbezit, leuke combinaties tot aan de zestien en weinig echte kansen. Het spel van Fit Boys kenmerkte zich door slordig spel, kort balbezit, maar wel de nodige kansen waaruit maarliefst 5 keer gescoord werd.

De eerste helft was het Achilles'94 2 dat meer voetbalde, maar Fit Boys dat de kansen benutte. Via tweemaal Berry van der Giezen en eenmaal Tristan Haurissa was de ruststand 3 - 0.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Achilles'94 2 met nogal wat jonge tallenten combineerde goed, maar werd nooit gevaarlijk in de zestien. Erik Bos behoefde weinig handelend op te treden, maar dat wat hij te doen kreeg stopte hij bekwaam. Fit Boys leek het wel te geloven en wilde, met het oog op de start van de competitie, met zo weinig mogelijk inspanning de 3 - 0 over de eindstreep slepen. Door dit gemakszuchtige spel werd er veel te snel balverlies geleden en achterin en op het middenveld werden allerlei circusacts uitgehaald wat vaak juist een kans opleverde voor de tegenstander. Zo kwam Achilles'94 2 toch weer in de wedstrijd en scoorde de 3 - 1. Kort daarna werd de marge toch weer op 3 gebracht. Alfons Pot scoorde de 4 - 1. Achilles'94 2 bleef op de helft van Fit Boys voetballen en via een aanval over links kon de linksbuiten Erik Bos in de korte hoek verschalken (4 - 2). Het slotakkoord was weer voor Fit Boys. Na wat halve kansen kreeg Fit Boys een corner te nemen. Alfons Pot deponeerde de bal op de mee naar voren gekomen voorstopper Arjan Schepel en hij kopte beheerst de 5 - 2 binnen. Het fluitsignaal voor de daarop volgende aftrap werd direct gevolgd door het eindsignaal.

In de andere wedstrijd leverde Noordscheschut een wanvertoning (zie hun verslag op www.vv-noordscheschut.nl). Zo kon VKW met 5 - 2 winnen en Robert Tebbes scoorde alle vijf de VKW-doelpunten. Fit Boys is hierdoor 3e in de poule geworden. 

Of de equipe van trainer/coach Jan Smid klaar is voor de competitie zullen we a.s. zaterdag 4 september in Coevorden kunnen zien. De competitie gaat dan voor de Britstra-mannen van start tegen CSVC.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 wint van reserve hoofdklasser LTC 2 (1 - 2)

Zaterdagmiddag 28 augustus hadden de jongens van het tweede elftal hun laatste bekerwedstrijd tegen reserve hoofdklasser LTC 2. Om 1 uur vertrokken wij richting Assen, en tegen half 2 kwamen we aan op het sportpark van LTC. Nog even in de kantine zitten en toen richting de kleedkamer om ons om te kleden. Toen werd de opstelling opgenoemd door trainer Bart. We begonnen met de volgende basiself: deze middag stond Joost in het doel, de verdediging bestond uit van rechts naar links Johannes, Wietse, Raymond en Remco, op het middenveld van rechts naar links Rene B. , Edwin, Ronny en Lucas en de spits was Sander en wederom daarom heen Maarten. De volgende drie wissels waren er: Emiel L, Emiel O en Rene K.

Om half 3 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De bedoeling was dat we LTC mochten laten rondspelen om hun eigen veld, en dat we vanaf de middenlijn gingen storen. Daarmee had LTC veel problemen mee, want zij kwamen niet echt in hun spel. Dat is natuurlijk ook het verdienste van ons. Maar net als dinsdag tegen HZVV kregen wij een paar opgelegde kansen, en opnieuw werden ze eerst niet benut. Maar daar was ineens Rene Bening die de keeper een beetje moeilijk maakte en de bal afpakte en de bal in het lege doel schoof dus 0-1 voor Fit Boys. LTC zette daar tegen over vrij weinig ze hadden aardig veel balbezit, maar veel echte uitgespeelde kansen kregen ze niet. Dus wederom stond de verdediging goed net als dinsdag tegen HZVV. Even later floot de scheidsrechter voor de rust.

Aan het begin van de tweede helft kwam Emiel L. in de ploeg voor Maarten. Maar de tweede helft begon iets wat slecht voor Fit Boys, want in de eerste 5 a 10 minuten scoorde LTC de gelijkmaker. Maar Fit Boys liet zich niet gek maken, en bleef hun eigen spelletje spelen. Dat resulteerde opnieuw in kleine kansjes. Maar toen kreeg Remco de bal op links (er was twijfel van buitenspel) van Raymond en die schoot de bal langs de keeper en scoorde de 1-2. Na die 1-2 ontstond er veel ruimte achterin bij LTC, dus Fit Boys loerde op de counter. Maar Fit Boys kwam er af en toe nog wel gevaarlijk uit. Ronny kon nog alleen op de keeper af lopen maar scoorde helaas ook niet. En Remco kwam nog een paar keer op links door, maar zijn eindpass was steeds niet goed. (Jongens daar ga ik aan werken dus dat komt wel goed) Maar LTC kreeg ook nog 1 goeie kans maar die werd op de lat geschoten en daarna kon Joost de bal uit lucht plukken. Even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Maar door de zege is Fit Boys niet door in de beker, want het doelsaldo was minder dan de andere ploegen. Wij als spelers van het tweede willen de supporters bedanken voor het aanmoedigen. Woensdag staat er nog een oefenpotje tegen VKW 2 , en zaterdag barst de competitie los voor het tweede.

 Remco Lubberts.

______________________________________________________________________

Fit Boys 3 lijkt klaar voor de competitie?

Zaterdagmiddag trad het derde voor de tweede maal aan voor een oefenpartij tegen BSVV 4. Het derde kwam met 13 man naar Bovensmilde waaronder de debutant Jaap Zoer en weer voor het eerst Harald Kamps, die weer groen licht heeft gekregen om te gaan voetballen. Uit het vierde was meegekomen "altied en immer" Elzo Oostland. De wedstrijd bestond uit 2 keer 30 minuten wegens tijdgebrek. Kleis Lageveen had een aantal veranderingen doorgevoerd ten opzichte van woensdag. Zo werd er 4-3-3 gespeeld en stond Marcel Oosting voor het eerst links half en Harald Kamps eerst rechtsachter en vervolgens laatste man. BSVV kon de eerste helft nog aardig meekomen maar moest het de tweede helft afleggen op conditie. Zo werd er naar 60 minuten voetbal een eindstand bereikt van 1 - 6. Doelpunten van: Berjon Groenink (3 maal) Harold Woltinge (2 maal) en Bert Doornbos (1 maal). We hopen de stijgende lijn door te kunnen zetten, hoewel BSVV toch wel een mindere tegenstander was als afgelopen woensdag Dwingeloo.

De leider van het derde (Berjon Groenink)

Woensdag 25 augustus 2004

Prominenten van Fit Boys 3 verliezen van Dwingeloo 3 (0 - 3)

Kleis Lageveen kan naast enkele bekende namen uit het Fit Boys 3 van vorig seizoen, zoals Berjon Groenink, Erik v.d. Voort, Anne Wyrdeman, Alex de Jonge, Edy Weurding, Jos Janssen, nu ook beschikken over enkele prominenten. Papa Woltinge zal, nu de kleine ook aandacht vraagt, zijn kunsten vertonen in het 3e. Ook Marcel Oosting, ooit vormde hij een gouden centraal verdedigensduo met Harold Woltinge in Fit Boys 1, speelt dit seizoen in Fit Boys 3. Papa Harald Kamps keek nog van de kant toe, maar Kleis vroeg hem al om te kleden (wat hij overigens niet deed). Tel daar nog oude bekenden Marco en Micha van den Dobbelsteen, Peter Doornbos en nieuwe keeper Harm Jan Franssen bij op en je hebt een aardig prominent elftal. Toch kwam het er vanavond tegen Dwingeloo 3 nog niet uit, maar je moet ook niet te vroeg pieken.

Komt dat zien gedurende het komende voetbalseizoen!

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Jeugdelftallen Fit Boys bekeren er op los

Diverse jeugdelftallen van Fit Boys hebben de 1e en 2e bekerwedstrijd van dit seizoen al achter de rug. De mannen van trainer/leider Arjan Schepel, Fit Boys C1, wisten zelfs 2 keer te winnen. Van BSVV C1 werd in Bovensmilde eenvoudig met 7 - 1 gewonnen. Met HHcomb C1 hadden de DA Drogist De Magneet-mannen iets meer moeite. Lang was het 2 - 2, maar door een laat doelpunt werd de 3 - 2 en dus de 3 punten toch nog binnengesleept. Aan dit doelpunt zat wel een buitenspelluchtje volgens Arjan Schepel, "Maar ja, de grens van HHComb vlagt niet dus dan houden we het maar op een geldig doelpunt. We gaan dit seizoen voor de Amstel-cup", sloot Arjan af.

Woensdag 1 september speelt Fit Boys C1 tegen Wijster C1 om 18:30 uur op sportpark Noord-West.

Maurits Beuling.

Dinsdag 24 augustus 2004

VKW en Fit Boys houden elkaar in evenwicht (1 - 1)

zowel qua uitslag als ook qua spelbeeld hielden VKW en Fit Boys elkaar dinsdagavond op sportpark Perkenslag in Westerbork in evenwicht. De uitslag was 1 - 1 en VKW domineerde de 1e helft en Fit Boys de 2e helft, volgens Fit Boys-leider Martin Datema.

Al na 15 minuten wist VKW de 1 - 0 te maken en vanaf dat moment was VKW duidelijk de betere ploeg. Er kwamen ook enkele goede kansen op 2 en 3 - 0, maar VKW verzuimde in de 1e helft afstand te nemen. Zo'n 5 minuten in de 2e helft begon het bij Fit Boys pas echt goed te draaien en het was Berry van der Giezen die op Zlatan-achtige wijze wist te scoren. Kappend en draaiend slalomde Berry door de VKW-verdediging en prikte de 1 - 1 achter de VKW-goalie. In het verloop van de 2e helft, waarin Fit Boys de betere ploeg was, kreeg Berry van der Giezen ook nog een levensgrote kans op de 1 - 2. Leider Martin Datema hierover: "Deze kans was veel eenvoudiger dan bij zijn eerste doelpunt, maar volgens Berry zelf veel moeilijker". Dat zou ik ook gezegd hebben wanneer ik zo'n kans zou missen. Tot het einde bleef het 1 - 1.

Noordscheschut wist Achilles'94 2 met 6 - 1 te verslaan en zo is Noordscheschut door naar de volgende bekerronde. VKW en Fit Boys zijn dus al uitgeschakeld, maar Fit Boys is er nog op gebrand om tegen Achilles'94 2 de 2e plek in de poule te halen. Zaterdagavond om 18:30 uur zal Fit Boys op sportpark Noord-West aftrappen en kan de Fit Boys-fan en andere voetballiefhebbers zien of Fit Boys klaar is voor de competitie.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 verliest haar eerste bekerwedstrijd

Dinsdagavond 24 augustus had het tweede elftal haar eerste bekerwedstrijd. De tegenstander was een oud bekende voor ons, wat HZVV 2 speelde vorig jaar in onze competitie. Om 6 uur werd iedereen aanwezig verwacht, en iedereen was aardig op tijd. We gingen meteen naar de kleedkamers want we hadden tijd nodig voor de warming-up. Voordat wij met de warming –up  begonnen deed Bart eerst de opstelling. We begonnen met in het hok: Mark Lubberts, verdediging van links naar rechts: Martin, Raymond, Wietse en Rene S. , op het middenveld van links naar rechts: Lucas, Ronny, Edwin en Rene B. en in de spits stond Sander en daar om heen Maarten, de wissels waren Johannes, Remco en Rene K.

Om kwart voor 7 stonden we gereed om te beginnen aan de wedstrijd. Fit Boys begon redelijk aan de wedstrijd en liet HZVV komen, maar de tegenstander creëerde weinig uitgespeelde kansen. Daar tegenover kwam Fit Boys er een paar keer levensgevaarlijk uit. Fit Boys creëerde ongeveer in de eerste helft twee  uitgespeelde kansen. Maar die werden niet benut dus bleef het 0-0. Omdat de verdediging ook redelijk tot goed stond bleef de echt uitgespeelde kansen voor HZVV ook uit. Dus de ruststand was 0-0.

Aan het begin van de tweede helft kwamen Johannes en Remco in de ploeg voor Rene S. en Lucas. In de tweede helft begon Fit Boys sterk want binnen 10 minuten werden er drie of vier kansen geweest. Sander schoot nog een lekkere bal op de kruising. Het geluk zat vandaag niet mee. Maar na een uurtje voetballen scoorde HZVV de 0-1, en toen ging er iets knakken bij Fit Boys. Daarna kon Fit Boys bijna geen tegenstand meer bieden. Uiteindelijk werd het ook nog 0-2 en vlak voor tijd ook 0-3 voor de Hoogeveners.

Zaterdag wacht nog 1 bekerwedstrijd tegen LTC 2 en volgende week woensdag nog een oefenwedstrijd tegen VKW 2 en dan moeten we er staan voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen SJS 2 uit Stadskanaal.

Remco Lubberts.

Maandag 23 augustus 2004

1e clubblad seizoen 2004/2005 rolt dinsdag van de pers

Na een relatief rustige tijd is het eerste clubblad van dit seizoen weer gereed. Na deze zullen er nog ongeveer 37 volgen. Het zal dit seizoen mijn laatste als clubblad maker zijn. Ik heb de voorzitter verzocht een opvolger voor mij te zoeken. Aanstaande veranderingen in mijn werksituatie nopen mij het toetsenbord aan de wilgen te hangen. Het mooiste zou zijn dat er 2 personen de taak overnemen. Zij moeten dan in de loop van dit seizoen ingewerkt worden. Info over deze prachtige taak is bij mij verkrijgbaar.

Deze aflevering van Groen Geel staat voornamelijk nog in het teken van het bekervoetbal. Van de meeste teams zijn nog geen indelingen bekend. De info zal dus via de leiders moeten gaan.

Volgende week hoop ik alle indelingen gereed te hebben. Een prettig seizoen 2004/2005 gewenst.

Veel leesplezier!

Martin Datema.

PS. Het 1e clubblad is op dit moment al weer on-line te lezen!!!

Zaterdag 21 augustus 2004

2e klasser Noordscheschut speelt Fit Boys niet van de mat (3 - 4)

Sterker nog, Fit Boys nam tot tweemaal toe brutaal de leiding. Al vrij vlot scoorde Ronald van Waardhuizen de 1 - 0., maar hierop had Noordscheschut wel een antwoord (1 - 1). Darter Tristan Haurissa, gisteravond nog te bewonderen tijdens het open Beiler Dart Kampioenschap, zorgde voor de 2 - 1. Noordscheschut wist ook deze achterstand nog voor rust weer recht te trekken (2 - 2). Na de rust kwam Fit Boys onder druk te staan en in deze periode wist Noordscheschut 2 maal te scoren (2 - 4). Toch was het slotakkoord voor Fit Boys en wederom Tristan Haurissa, op TV Noord Aurissa genoemd, wist te scoren zo'n kwartier voor tijd (3 - 4). Trainer Jan Smit was eerlijk: "De stand doet vermoeden dat het spannend is geweest, maar Noordscheschut heeft met name de 2e helft ons behoorlijk onder druk gezet", op de vraag of de gelijkmaker er nog in gezeten heeft antwoordde Jan Smit, "Nee, na de 3 - 4 zijn er geen echte kansen op de gelijkmaker meer geweest".

Dinsdag 24 augustus 2004 moet Fit Boys op bezoek bij oude bekende VKW. De beide teams troffen elkaar ook al in de Fiat Sanders Midden Drenthe Cup en toen trok VKW aan het langste eind. Aanvang wedstrijd op de Perkenslag 18:45 uur.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 niet opgewassen tegen Meppel 2 (0 - 3)

De mannen van trainer/coach Bart Ludwig waren niet opgewassen tegen Meppel 2. Vanmiddag was Meppel 2 een maatje te groot en keerde met een 0 - 3 overwinning huiswaarts. Dinsdag 24 augustus speelt Fit Boys 2 voor de beker tegen HZVV 2 en zaterdag 28 augustus gaat Fit Boys 2 bij LTC 2 op bezoek. Een oude bekende uit de reserve 2e klasse.

Overigens speelden de A-junioren ook een bekerwedstrijd tegen Old Forward A1 en verloren met 4 - 6.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Fit Boys 4 wint Olienootjestoernooi in Hooghalen

Vandaag hadden de mannen van het 4e een leuke bezigheidstherapie voor de kiezen. De mannen namen deel aan het Olienootjestoernooi te Hooghalen met een lastig deelnemersveld (Halen 4, VKW 4 en ACV 7) leek het een lastig middagje te worden. Maar niets was minder waar, want de eerste wedstrijd tegen Halen 4 begonnen we goed en kwamen we op voorsprong door een doelpunt van Wilfred van Pijkeren. En dat was een leuke opsteker voor het team dat beter ging voetballen en veel kansen kreeg, maar deze werden niet benut. In de 2e helft zetten we het goede spel voort en kwamen we weer veel voor het doel van Halen. Het aanvallende spel werd beloond door een doelpunt van Peter Doornbos, die vandaag zijn debuut maakte in het 4e. Kort daarna werd de eindstand op het scorebord gebracht door een doelpunt van Halen, 2-1 dus. Het toernooi werd dus goed begonnen. De 2e wedstrijd was tegen VKW en ook deze werd gewonnen met 2-1 door doelpunten van Peter Doornbos en Roelof van Pijkeren. De laatste wedstrijd was tegen ACV en dat was andere koek want we kwamen op achterstand omdat Rick Molema zonodig een strafschop moest veroorzaken! Maar dat werd in de 2e helft rechtgetrokken door een schitterend doelpunt van Herman Timmerman die de keeper, die te ver van zijn doel stond, verschalkte met een mooi afstand schot.  Stand 1-1, wat tevens de eindstand werd. Zo werd een op voorhand lastig toernooi dus met een ongeslagen status gewonnen en werd er in de kantine van de plaatselijke vv onder het genot van veel procenten nog veel na gesproken en is het seizoen van het 4e dus voortvarend gestart.
 
Harma Doornbos

PS. de beker is te bezichtigen in de kantine.

Donderdag 19 augustus 2004

Fit Boys start bekerpoule tegen Noordscheschut

Noordscheschut is geen onbekende van Fit Boys. Ook in de nacompetitie troffen beide clubs elkaar, Noorscheschut als 2e klasser strijdend voor behoud en Fit Boys als 3e klasser in de race voor promotie. Toen had Noordscheschut zijn huiswerk goed gedaan en de speerpunten van toen binnen het Fit Boys-elftal, Marco van Beuzekom (nu van den Dobbelsteen) en Aljon Stahlmecke uitgeschakeld (Marco kreeg in de 1e helft al een doodsschop en ook Aljon kwam niet aan voetballen toe).

Eens kijken of Noordscheschut zich weer zo heeft ingesteld op Fit Boys, dat zal waarschijnlijk wel niet. Fit Boys zal met de nieuwe namen binnen de gelederen, moeten doorbouwen aan de beste 11 en zich klaar moeten stomen voor het begin van de competitie. Met Noordscheschut 1, LTC 1 en Achilles'94 2 als tegenstanders zal Fit Boys niet de illusie hebben door te komen in de beker. Daarvoor is de competitie ook even net iets belangrijker.

Ook de andere seniorenelftallen van Fit Boys kennen Noordscheschut. Noordscheschut 3 was altijd tegenstander van Fit Boys 2 in de competitie, maar is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de reserve 2e klasse. Noordscheschut 5 heeft al eens in de competitie gezeten met Fit Boys 3.

Aanvang wedstrijd 14:30 uur op sportpark Noord-West zaterdagmiddag 21 augustus 2004.

Maurits Beuling.

Zondag 15 augustus 2004

Coach van het Jaar, subleague Fit Boys, van start

Eindelijk is het seizoen in de Holland Casino Eredivisie, en in de Gouden Gids divisie, van start gegaan. En dus ook de Coach van het Jaar 2004/2005. De Fit Boys-clubcompetitie/-subleague is met 144 deelnemers goed gevuld, getuige ook de onderstaande top 18, waar Fit Boys een verdienstelijke 15e plek inneemt. € 144,= verdient voor Fit Boys. Via de link (zie links in dit nieuwsbericht) op de Home-site kom je direct terecht in de Fit Boys-subleague.

  Subleagueteam deelnemers
1 ACV 293
2 Be Quick 256
3 ZFC 249
4 Oranje Nassau 222
5 ZNC 201
6 Scheemda 190
7 GVAV 187
8 Zuidhorn 183
9 Gomos 181
10 VKW 176
11 Appingedam 167
12 VEV'67 164
13 Asser Boys 161
14 Muntendam 158
15 Fit Boys 144
16 Germanicus 142
17 Veendam 1894 137
18 Leeuwenborg 130

Maurits Beuling.

Zaterdag 14 augustus 2004

Fit Boys krijgt met 4 - 1 klop van Beilen

Op deze toch nog warm uitgevallen zaterdagmiddag speelden de twee plaatselijke voetbalverenigingen tegen elkaar op sportpark Noord-West. De scheidsrechter laste extra drinkpauzes in, niet in de laatste plaats ook voor zichzelf. De bezoekers die te laat kwamen mistten het eerste doelpunt al, want na 4 minuten scoorde Beilen al de 1 - 0. Binnen het kwartier wist Beilen de score naar 2 - 0 te tillen. Daarna nam Fit Boys het initiatief stevig in handen en speelde met risico 1 op 1. Jeugdkeeper Erik Bos zal, door de (tijdelijke) afwezigheid van Joost van het Reve, det doel van de hoofdmacht gaan verdedigen. Hij mist nog wel wat ervaring, maar liet met enkele knappe reddingen zien een talentvolle en uitstekende keeper te zijn. Ook speelden A-junioren Jeroen Boelen en Arjan Snippe in de verdediging samen met oude rot Wout Flokstra. Beilen wist in het verloop van de wedstrijd ook nog de 3 - 0 te scoren, waarna Fit Boys in de persoon van Jord van der Hoest iets terug mocht doen. Vanaf links leek Jord een voorzet te geven, maar deze lange bal verdween over de Beilen-keeper in de verre hoek (3 - 1). Beilen had het slotakkoord en scoorde ook nog de 4 - 1. Hoewel Fit Boys meer balbezit had, wist Beilen beter raad met de kansen. Volgende week beginnen de bekerwedstrijden met een thuiswedstrijd tegen Noordscheschut 1 (zaterdag 21 augustus 2004, aanvang 14:30 uur).

Maurits Beuling.

Woensdag 11 augustus 2004

 

Fit Boys 1 wint eerste oefenduel van Zweeloo 1

 

De kop is eraf de 1e wedstrijd is weer gespeeld, gisteravond speelde Fit Boys 1 in en tegen Zweeloo. Het was warm en we moesten ook nog zonder Leider Martin op pad. Trainer Jan Smid had nog lang niet al zijn spelers tot zijn beschikking maar we gingen toch met 14 spelers op pad. De volgende 11 mochten starten: Doel: Erik, achterin: Jeroen Boelen, Wout, Dylyp en Arjan Snippe. Middenveld: Aljon, Jord en Sjoerd. Voorin: Berry, Tristan en Alfons. Wissels: Joost, Mark en Ronny Koeling.

De 1e 10 minuten begonnen we wat zwak maar daarna hadden we de wedstrijd volledig in handen het duurde daarom niet lang voordat de 1e goal viel, Aljon scoorde uit een vrije bal van Alfons. Even later was weer Aljon die in de 16 opdook hij maakte een mooie actie maar werd door 2 verdedigers gepakt en de scheids wees naar de stip. Tristan schoot deze erin en zo werd het 0 - 2. Kansen kwamen er nog genoeg alleen de scherpte in de afronding ontbrak nog een beetje. In de rust kwam Mark voor Berry. De 2e helft hadden we nog steeds het meeste balbezit de meeste kansen waren ook voor ons, alleen geen doelpunten erbij. Er werd weer gewisseld, Aljon en Tristan werden vervangen door Berry en Ronny. Bijna 4 jaar geleden hing Ronny zijn voetbalschoenen nog aan een hele hoge boom, het begon toch weer te kriebelen en hij kon ze weer uit die boom krijgen, afgelopen maandag trainde hij voor het eerst weer mee en mocht vandaag direct laten zien wat hij kon. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg hij de bal mee in de loop hij sprintte naar het doel en vanaf de 16 stifte hij bal over de keeper heen, zo bekroonde hij zijn rentree met een schitterende goal. De eindstand werd hiermee ook bepaald op 0 - 3. Zaterdag is Beilen 1 onze tegenstander om 16.30 uur zal er op het hoofdveld worden afgetrapt.

 

Tristan Haurissa.

______________________________________________________________________

Beker- en oefenprogramma Fit Boys 1 en 2

Fit Boys 1 heeft een leuke bekerpoule, met Achilles'94 2, Noordscheschut 1 en VKW 1. Ook het oefenprogramma is bekend. Fit Boys 2 heeft ook 2 erg sterke tegenstanders geloot, te weten HZVV 2 (vorig seizoen kampioen in de klasse van Fit Boys 2) en LTC 2 (uit het verleden een lastige tegenstander in de reserve 2e klasse).

Voor Fit Boys 1 ziet het programma er als volgt uit:

datum tijd type wedstrijd
Wo. 11-08-2004 19:30 uur oefen Sc Zweeloo 1 - Fit Boys 1
Za. 21-08-2004 14:30 uur beker Fit Boys 1 - Noordscheschut 1
Di. 24-08-2004 18:45 uur beker VKW 1 - Fit Boys 1
Za. 28-08-2004 18:30 uur beker Fit Boys 1 - Achilles'94 2

Fit Boys 2 heeft het volgende programma:

datum tijd type wedstrijd
Di. 24-08-2004 18:45 uur beker Fit Boys 2 - HZVV 2
Za. 28-08-2004 14:30 uur beker LTC 2 - Fit Boys 2

Maurits Beuling.

Woensdag 4 augustus 2004

Fit Boys 4 doet mee aan Olienootjes toernooi in Hooghalen

Hier nieuws van Fitboys 4. We spelen op 21 augustus een toernooi in
Hooghalen, het Olienootjes toernooi.

Roelof van Pijkeren.

Zaterdag 24 juli 2004

www.fitboys.nl is bijna klaar voor nieuwe seizoen

Achter de schermen, ondanks de zomerstop, is er weer hard gewerkt aan het gereed maken van de Fit Boys-site. De Site moet natuurlijk seizoen 2004/2005-proof worden en dat gaat aardig lukken.

Kijk maar eens op de Senioren- en pupillen-pagina's, daar zijn alle links naar de KNVB-sites vernieuwd en up-to-date. Kijk dus snel hoe jouw competitie-indeling er uit ziet.

Onder 'Links', 'Amateurs' staan per seniorenteam de links naar de diverse (deels nieuwe) sites van de concurrenten. Altijd leuk om even te kijken hoe de concurrentie het qua site voor elkaar heeft.

Ook is er, n.a.v. een tip van Edwin B., webmaster van de Fit Boys B1-site, een forum geopend. Hierop kunnen bepaalde onderwerpen besproken worden en discussies gevoerd worden. Lees wel eerst even de regels voor het gebruik van het forum.

Kortom, er is weer genoeg te bekijken op de site en de Webmaster zal ook dit seizoen, ondanks zijn beperkte tijd i.v.m. studie, zijn uiterste best doen de site up-to-date te houden.

Nog een oproep: Graag zou de Webmaster zien dat van elk team 1 persoon (speler, leider, trainer, toeschouwer) een verslagje mailt naar webmaster@fitboys.nl, zodat de bezoekers van de site op de hoogte blijven van de verrichtingen van de diverse teams. Bij voorkeur mailen op zaterdagavond/zondag, zodat de site in de loop van de week weer bijgewerkt kan worden. Alvast Bedankt.

De Webmaster.

Zaterdag 17 juli 2004

Ook Fit Boys vertegenwoordigd in optocht Lanijto 2004

(foto's: Bennie Tibbe)

Tijdens de Lanijto, die dit jaar in Beilen werd gehouden, is er ook altijd een optocht met versierde wagens en fietsen. Voor Fit Boys een uniek moment om zijn sponsors eens te bedanken. Op een kar vol met Fit Boys-jeugdspelers, voortgetrokken door de voorzittert himself, Johan Koster, zittend op een tractor, werd er meegereden in de lanijto-optocht. Op de kar viel te lezen: " Fit Boys bedankt zijn sponsors".

Maurits Beuling.

Zondag 4 juli 2004

Fit Boys-webmaster even van de draad

Door een technische storing is de webmaster 1 week verstoken gebleven van verbinding met het wereld wijde web. Daarom geen up-to-date verjaardagskalender en ook de aankondiging van de geboorte van Noa Kamps liet op zich wachten. Excuses voor het ongemak, maar vanaf vandaag is de Webmeester weer op de draad.

Webmaster.

______________________________________________________________________

Fit Boys maakt kans op 2e ronde KNVB-beker

Voor de geïnteresseerden: Fit Boys 1 heeft eindelijk eens een makkie in de Beker: Achilles 1894 2(Reserve hoofdklasse zondag?), VKW (Top 2e klasse zondag) en Noordscheschut (Top 2e klasse zaterdag). Alleen de poule winnaar gaat door!! Dus......... Speeldata: Zaterdag 21 augustus, Dinsdag 24 augustus en Zaterdag 28 augustus 2004. Uit en thuis en verdere indeling nog niet bekend.

Achilles 1894
VKW
vv Noordscheschut

Martin Datema.

Dinsdag 22 juni 2004

Fit Boys familie uitgebreid met Noa Naomi Kamps

Maurits Beuling.

Vrijdag 11 juni 2004

Fit Boys moet meerdere erkennen in VKW (2 - 1)

Woensdagavond speelde VKW uit tegen Smilde'94 (zo) en won (slechts) met 1 - 2. Dit betekende dat vrijdagavond 11 juni 2004 om 19:30 uur Fit Boys uit tegen VKW genoeg zou hebben aan een gelijkspel. De wedstrijd begon goed voor Fit Boys, want binnen 10 minuten lag de bal in het netje. Tristan Haurissa scoorde en werkelijk formidabel doelpunt. In de 16 zo'n 15 meter rechts van de goal bedacht hij zich niet en schoot. Met een werkelijk prachtige curve verdween de bal in de linker kruising en de 0 - 1 was een feit. De eerste 20 tot 25 minuten had Fit Boys gewoon het betere van het spel en wanneer de Britstra-mannen iets precieser in de afwerking waren geweest, zou er een veiligere marge zijn opgetreden. Na deze 25 minuten van goed spel, zakte Fit Boys qua niveau erg in. Passes over korte afstand kwam en niet aan, er werd teveel met de bal gelopen, met name achterin en daarom kreeg VKW uit dit domme balverlies ook kansen. Bij één van deze fouten, de bal werd niet rigoureus genoeg weggewerkt, kwam de bal op de linker VKW-vleugel. Een goede voorzet bereikte een volledig vrijstaande VKW-speler die hard maar precies raak schoot (1 - 1). Na de rust was er sprake van een gelijkopgaande strijd, waarbij bij Fit Boys langzaam maar zeker de kaars uitging. Te ver van de man verdedigen, net even een stapje te laat zijn, steeds vaker een overtreding nodig hebben om de VKW-spelers af te stoppen. Kortom, conditioneel ging Fit Boys het afleggen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat VKW de 2 - 1 wist binnen te schieten. Fit Boys probeerde met de moed der wanhoop aan te vallen, maar leek geen kracht meer over te hebben. Sjoerd Schepel bleef met goede passes de aanvallers bedienen, maar dit leverde geen echte grote kansen op. Alfons Pot was deze avond goed op dreef en bezorgde de 2e klasse zondag-verdedigers een vervelende avond. Zo ook een actie 10 minuten voor tijd. Hij kreeg de bal strak ingespeeld en in zijn rug bevond zich de achterste VKW-verdediger. Met een prachtige voetbeweging passeerde de bal de VKW-speler aan de ene kant en wilde Alfons aan de andere kans passeren. Onreglementair werd Alfons de doorgang belet en in een competitiewedstrijd zou dit zeker een rode kaart betekenen. Op deze zomeravond niet en wat restte was een vrije bal, die niets opleverde. Verder dan wat afzwaaiers richting doel kwam Fit Boys niet en zo moesten de mannen van Jan Smid de overwinning laten aan de jubilerende vereniging (VKW bestaat 75 jaar). Het lange seizoen is hiermee voor Fit Boys 1 en de Fit Boys-familie (eindelijk) ten einde. We kunnen ons volledig gaan richten op het EK 2004 in Portugal.

Maurits Beuling.   

Maandag 7 juni 2004

Fit Boys wint eenvoudig van Smilde'94 (zo) met 7 - 0

Na lang trainen en de nodige oefenwedstrijd begon voor de Britstra-mannen dan eindelijk de Fiat Sanders Midden Drenthe Cup. Er werd thuis op sportpark Noord-West gespeeld tegen Smilde'94 (zo) en dat zou normaal niet zo'n probleem moeten opleveren voor de mannen van trainer Jan Smid. En dat bleek ook wel. Voordat de 1 - 0 op het scorebord verscheen had Alfons Pot, na hands in de zestien, vanaf elf meter al gemist en verdween een inzet van één van de Fit Boys-aanvallers op de paal. Na een klein kwartier spelen scoorde Alfons Pot dan toch de 1 - 0. Via doelpunten van (wederom) Alfons Pot, Arjan Schepel (goede kopbal vanuit een corner) en Jord van der Hoest (vanaf links diagonaal in de kruising) stond er bij de rust 4 - 0 op het scorebord. Na de rust ging Fit Boys vrolijk door met scoren. Het spel was niet altijd even goed, maar dat hoefde ook niet tegen Smilde'94 dat zich beperkte tot verdedigen. In de 50e minuut scoorde Berry van der Giezen, hij had de 1e helft al de nodige kansen gemist, de 5 - 0. In de 52e minuut begon een mooie aanval bij Ronny Boelen en uit de voorzet vanaf rechts schoot Erik Jan de Jonge in de handen van de keeper. In de 67e minuut werd en bal op het middenveld onderschept en uit een voorzet van Alfons Pot rondde Tristan Haurissa beheerst af. In de laatste minuut werd uit een corner de inzet van Sjoerd Schepel, overgekomen van ACV 2, nog gekeerd door de keeper. De rebound was voor Jord van der Hoest die de 7 - 0 liet aanteken. Meest opvallende moment de 2e helft was het invallen van de 17-jarige Ruud Seubring. Ruud vierde zondag 6 juni zijn verjaardag en mocht als verlaat cadeautje invallen tegen Smilde'94 (zo). Ruud deed dit zeer verdienstelijk en hiermee is er weer één van de vele jeugdige talenten uit de Fit Boys-jeugdopleiding doorgebroken. Woensdag 9 juni 2004 speelt Smilde'94 (zo) tegen VKW en vrijdag 11 juni is er de kraker in de voorrondes in Westerbork: VKW - Fit Boys.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

Rabobank Beilen-Wijster biedt vv Beilen en cvv Fit Boys cheque aan

Toen de beide bewoners van Sportpark Noord-West, vv Beilen en cvv Fit Boys, besloten de lichtmasten te verplaatsen van veld 2 naar het hoofdveld, was de Rabobank Beilen bereid een financiële bijdrage te leveren uit het projectenfonds van de Rabobank.

Enkele maanden geleden zou in het kader van deze verplaatsen van de lichtmasten een openingswedstrijd gespeeld worden tussen vv Beilen en cvv Fit Boys. Hierbij zou de Rabobank ook een cheque uitreiken. De wedstrijd ging door de overvloedige regelval niet door, maar de cheque hadden beide verenigingen nog te goed.

In de rust van de wedstrijd Fit Boys - Smilde'94 (zo), in het kader van de Fiat Sanders Midden Drenthe Cup, bood de rabobank-directeur de beide voorzitters, Jan Lukas Spijkman (Beilen) en Johan Koster (Fit Boys), een cheque ter waarde van € 1.250,= aan.

Het publiek op de tribune raakte hierdoor dolenthousiast en zette spontaan de wave in.

Vanaf deze plaatst dankt de cvv Fit Boys de Rabobank Beilen (nogmaals) voor de aangeboden cheque.

Maurits Beuling.

Zaterdag 5 juni 2004

Fit Boys Biemold/Spar Familiedag voor gehele Fit Boys-familie

(foto's: Maurits Beuling, zie ook Familiedag 2004)

's Morgens kwam de Fit Boys Biemold/Spar Familiedag qua weer een beetje wijfeld op gang. Maar de jeugd, in grote getale opgekomen (zo'n 95% van de jeugdleden was aanwezig), liet zich daardoor niet kisten. De A- t/m de F-pupillen hadden een mixtoernooi. Daarna was het de beurt aan de F-pupillen om tegen hun moeders te voetballen. De moeders werden door hun zonen van de mat gespeeld en alle 4 teams wonnen dus. De scheidsrechters Kleis Lageveen en Jan Postema floten streng maar rechtsvaardig. 's Middags vanaf 14.00 uur had de Familiedag-organisatie een spellencircuit op het hoofdveld klaargezet. In 13 teams, jong en oud door elkaar heen, werd er gestreden om de eer. Rond de klok van 4 uur was het tijd voor een drankje, de BBQ en natuurlijk de verenigingsprijzen. Qua topscoorder en keeper van het jaar wordt het een eentonig verhaal. Topscoorder met 32 doelpunten werd uiteraard weer Marcel 'Kalou' de Bruijn en keeper van het jaar werd wederom Joost van 't Reve. De verslagen van de verslaggever van het seizoen waren dit seizoen menigmaal te lezen in Groen-Geel en op de site. daarom een welverdiende prijs voor Tristan Haurissa. De winnaar van de oogklep reed dit seizoen op de rondweg van Groningen op weg naar een wedstrijd van het 1e. Hij besloot maar eens te bellen en vroeg: "Waar liggen de velden van Onstwedder Boys?". Hij was behoorlijk uit de richting en daarom won Dirk Jan Wiechers de oogklep. Vervolgens was het de beurt aan de jeugdspeler, speler en vrijwilliger van het jaar en de spanning steeg. Bij de jeugdspeler van het jaar viel de keus op Tom van Berkel, die als C-junior moeiteloos met de B- en A-junioren meedeed. Een groot talent dus voor de cvv Fit Boys. De speler van het jaar kwam dit jaar uit het 3e en was zichtbaar verbaasd over zijn uitverkiezing. Berjon Groenink werd door zijn vele doelpunten in het 3e en zijn leiderschap de voetballer van het jaar. De laatste prijs, die van vrijwilliger van het jaar, ging naar een Fit Boys-duizendpoot. Jarenlang al leider van de F-pupillen (1 jaar E-pupillen), leider van het 3e, lid commissie Fit Boys 50 jaar, grote hulp bij het verplaatsen van de lichtmasten, enz.enz. Edwin Tillema werd terecht de vrijwilliger van het jaar. Na het barbecuen was er nog het welbekende penaltyschieten met vele deelnemers. Aan het eind van de dag brak de zon door en eindigde een goed georganiseerde en gezellige familiedag voor de Fit Boys-familie.

Maurits Beuling.

Marcel 'Kalou' de Bruijn werd (uiteraard) weer topscoorder van het jaar met 32 doelpunten.
Joost van 't Reve werd voor het zoveelste seizoen achter elkaar keeper van het jaar.
Tristan 'Seedorf' Haurissa bestookte de redactie van Groen/Geel en de webmaster van de site met verslagen en won terecht de prijs voor verslaggever van het jaar.
Dirk Jan Wiechers weet alle voetbalvelden in de 3e klasse D nog niet te vinden en won daarom de oogklep van het jaar.
Tom van Berkel kan als C-junior moeiteloos meedoen met de B- en A-junioren en werd hierdoor jeugdspeler van het jaar.
Topscoorder van het 3e (15 doelpunten) Berjon Groenink werd speler van het jaar.
F-pupillenleider, leider van het 3e, lid commissie Fit Boys 50 jaar, etc.etc. Daarom werd Edwin Tillema vrijwilliger van het jaar.

Dinsdag 1 juni 2004

Van de Voorzitter

De vereniging werd vorige week een beetje opgeschrikt door de ziekenhuisopname van onze jeugdwedstrijdsecretaris Jan Eisen. Jan werd met spoed geopereerd vanwege buikklachten. Een gedeelte van zijn dikke darm is verwijderd als gevolg van een infectie. Hij is inmiddels weer thuis en maakt het goed. Jan, beterschap toegewenst.

Aanstaande zaterdag zal de jaarlijkse seizoensafsluiting in de vorm van de SPAR Stevens/Biemold Fietspoint familiedag plaatsvinden. De activiteitencommissie heeft weer een zeer fraai programma in elkaar gezet met als jaarlijks hoogtepunt de wedstrijd van de F-junioren tegen hun moeders. Ook de barbecue zal wederom niet ontbreken. Ik reken op een overweldigende opkomst.

Het jaarlijkse Autobedrijf Moes zaalvoetbaltoernooi is alweer een feit. Ook dit jaar had de organisatie, in de naam van Pieter, André en Bennie, het toernooi weer uitstekend verzorgd. Zo stond elke wedstrijd onder leiding van maar liefst twee scheidsrechters, iets waar ik toch aan moet wennen. De finale werd gespeeld door het Dreamteam en het zaalteam van de vv Beilen. Na een spannende strijd werd deze wedstrijd gewonnen door onze buurman. In een zeer gemoedelijke sfeer tussen alle deelnemende verenigingen werd het toernooi afgesloten met een buffet in onze kantine. Kortom: een zeer geslaagd toernooi. Eén van de vier scheidsrechters op bovengenoemd toernooi was Henk Rabbers. Na veertig jaar arbiter te zijn geweest, hangt hij zijn scheidsrechterspak aan de wilgen. Na zijn laatste fluitsignaal overhandigde hij symbolisch zijn scheidsrechterspak aan scheidsrechtersmaatje Freddie Zomer. Henk heeft veel betekend voor de scheidsrechterswereld, met name in de tijd toen de regio Drenthe nog bestond. Ook voor FIT Boys stond hij regelmatig klaar. Reden te meer om tijdens de prijsuitreiking hem te bedanken voor zijn inzet. Hij zal vanaf nu alleen de taak rapporteur op zich nemen. Henk, nogmaals bedankt.

De selectie traint nog steeds, mede omdat het prestigetoernooi de FIAT Sanders Midden-Drenthe Cup nog gevoetbald moet worden. De mannen van trainer Jan Smid zullen de beker met de grote oren vanaf maandag 7 juni wederom proberen te veroveren. Op die avond spelen ze op sportpark Noord-West tegen de spelers van de zondagvereniging Smilde. Vrijdag 11 juni word de tweede en tevens laatste wedstrijd in de poule tegen VKW in Westerbork gevoetbald. Alleen de eerste plaats verzekert een plek in de halve finales. Veel succes gewenst!

Voor u ligt alweer het laatste clubblad. Het moment om de vrijwilliger te bedanken voor zijn/haar inbreng om onze club draaiende te houden. We hopen volgend seizoen weer een beroep op jullie te kunnen doen. Ook het moment om kort terug te blikken. Dit seizoen had alle ingrediënten weer in zich. Veel leuke en spannende momenten passeerden de revue, maar ook dit seizoen heeft vele droevige momenten gekend. Voor- en tegenspoed, het hoort bij het leven en dus ook bij het verenigingsleven. Bij die momenten is FIT Boys meer dan alleen een voetbalvereniging en daar kunnen we trots op zijn.

Nog een paar activiteiten en dan kunnen we ons op gaan maken voor onze welverdiende vakantie. Ik wil iedereen alvast veel plezier wensen tijdens het zomerreces en ik hoop een ieder in augustus weer in goede gezondheid terug te zien.

 

Johan Koster

______________________________________________________________________

Fit Boys 2 eindigt op de 2e plek in seizoen 2003-2004 en heeft 29 spelers gebruikt.  

Het seizoen zit erop we kunnen de terug kijken op een heel mooi seizoen, een periode titel en een keurige 2e plek. Onder leiding van Bart Ludwig werd er in Augustus begonnen aan dit seizoen, na een wat moeizame bekercompetitie werd er begonnen aan de competitie. In het begin van de competitie werden er nog niet zoveel punten gepakt we speelden toen een beetje in de middenmoot. In November van 2003 kwam Hzvv 2 bij ons op bezoek, de koploper die op dat moment nog geen punt had verspeeld. We speelden die wedstrijd met 5 verdedigers 4 middenvelders en 1 spits, vrij verdedigend dus. Die wedstrijd eindigde in 1-1 zij verspeelden hun eerste punten en wij hadden eigenlijk nog de beste kansen die wedstrijd. Vanaf dat moment begon het pas echt goed te lopen. Er volgde toen een mooi serie voor ons vooral in uitwedstrijden werden behoorlijk wat punten gehaald. De kracht was toen een gesloten verdediging en een paar snelle middenvelders. Deze goede reeks werd ook bekroond met een periode titel. Voor een 2e elftal was dit best knap, je weet als het 1e elftal tekort heeft dan moet er weer iemand van het 2e naar het 1e. Dus Bart heeft behoorlijk wat spelers gebruikt. 29 in totaal! In het begin veel spelers van het 1e maar later ook spelers van het 3e. Een constant seizoen werd het door sommigen ook wel genoemd, als je voor de winterstop 20 punten haalt en na de winterstop op 40 punten eindigt. Omdat we de 2e periode hadden gewonnen moesten we na de competitie de na competitie winnen om promotie naar de reserve 1e klasse af te dwingen. We moesten tegen Buitenpost spelen, helaas voor ons verliep dit niet echt goed voor ons. Dus na 2 wedstrijden was het alweer gebeurt voor ons, het seizoen leek als een nachtkaars uit te gaan. Hoe kan het dat zo`n goed seizoen niet werd bekroond met wat meer wedstrijden in de na competitie? Die vraag zal ons nog wel blijven achtervolgen deze zomer denk ik. Ik hoop dat er na de zomer net zo`n gemotiveerd 2e staat als het afgelopen jaar! Er zullen wat mensen lager gaan voetballen en er zullen wat mensen naar het 1e gaan. Leiders Gerard en Bert heel erg bedankt voor jullie inzet. Bart ook bedankt, door jou positieve blik op het voetbal en je geweldige uitspraken zijn wij als 2e behoorlijk gegroeid in voetballend opzicht.

 

Namens het 2e ,

Tristan Haurissa

______________________________________________________________________

www.fitboys.nl in mei iets minder bezocht

Mei bleef iets achter vergeleken bij de andere maanden van 2004. Het seizoen was halverwege mei ook ten einde, wellicht dat dit de lagere bezoekersaantallen verklaard. Onderstaand weer enkele kerncijfers. Door op de maanden te klikken (bv. Apr 2003) zie je de detailcijfers van die maand:

Per Maand (2004)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maand

Dagelijks gemiddelde

Maandelijkse totalen

Hits

Files

Pages

Visits

Sites

KBytes

Visits

Pages

Files

Hits

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

May 2004 5051 2491 698 148 1826 1017588 4614 21659 77230 156600
Apr 2004 5412 2455 767 173 2131 842979 5192 23032 73671 162387
Mar 2004 4962 2392 722 174 2531 865595 5394 22393 74162 153847
Feb 2004 5121 2187 636 160 2083 696304 4668 18455 63449 148510
Jan 2004 4254 1908 642 162 1995 630128 5026 19931 59154 131898

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalen

4052594

24894

105470

347666

753242

De maand mei 2004 had dus enkele uitschieters, te weten: 10 mei was de topper met 199 bezoekers (4 april waren dit er 242), 3 mei was met 190 goede tweede (25 april werd in april tweede met 219 bezoekers) en 4 mei werd 3e met 183 bezoekers (13 april werd in april 3e met 217 bezoekers).

Onderstaand de top 10, waarbij de verenigingen met een site zonder al te veel recente activiteiten (niet bijgehouden dus)  verdwenen zijn. Ook is de site van Smilde verdwenen (geen teller?) en die van Hollandscheveld toegevoegd. SCN heeft de plaats van Onstwedder Boys ingenomen (geen teller?).

 

vereniging

gem. aantal bezoekers in de maand december

1 (1)

ACV

197 (250)

2 (3)

Fit Boys

148 (173)

3 (9)

SVN'69

58 (29)

4 (7)

Hollandscheveld

52 (49)

4 (5)

VKW 4

52 (59)

6 (4)

WVV

51 (75)

7 (6)

Wijster

42 (50)

8 (8)

Dwingeloo

32 (37)

9 (2)

Achilles'94

19 (222)

10 (-)

SCN

11 (-)

De cijfers zijn het gemiddeld aantal bezoekers van de site in de maand augustus en met bezoekers bedoelen we de visits. Zoals al eerder uitgelegd bij een visit kan iemand op een dag (bv. om 08:00, 12:00 en 20:00 uur) 3 unieke bezoeken brengen maar gaat hij/zij op 08:00 uur via de homepage naar een onderliggende pagina en vervolgens weer terug naar de homepage, telt dit als 1 visit. Bij Hits kan iemand door steeds maar weer de homepage te bezoeken wel 100 Hits maken op een dag. Deze Hits worden dus in bovenstaand schema niet weergegeven!

Opvallend is de vrije val van Achilles'94 (van 2 naar 9, van 222 naar 19), wellicht dat het afscheid van sponsor Ziengs en de verwachte leegloop hier debet aan zijn. SVN is daarentegen door hun prestaties in de nacompetitie (net geen promotie) met stip gestegen.

Als laatste vermeld ik nog het totaal aantal bezoekers (visits) van de Fit Boys-site te noemen vanaf 8 augustus 2002: 85.575! Totaal aantal bezoekers (visits) vanaf 8 augustus 2002 tot en met 8 augustus 2003 is 39.868 en dit is gemiddeld per dag 109 bezoekers (visits)! Vanaf januari 2003 tot en met december 2003 zijn er totaal 54.238 bezoekers geweest en dit is gemiddeld per dag 149 bezoekers! Van januari 2004 tot en met mei 2004 totaal 24.894 bezoekers, en dat is een gemiddelde van 164 bezoekers per dag!

Webmaster.