<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf 1 januari 2009)

heden t/m 30 mei 2009 | 26 mei 2009 t/m 1 januari 2009 | 30 december 2008 t/m 4 september 2008 | 30 augustus 2008 t/m 27 maart 2008 | 27 maart 2008 t/m 15 december 2007 | 15 december 2007 t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

26 mei 2009

Zo vader, zo zoon en FIT Boys 5 sluit seizoen winnend af.

Zo vader, zo zoon.

Zaterdag 6 juni tijdens de familiedag zal FIT Boys 5 het gaan opnemen tegen de zonen (en misschien een dochter(s)). De matadoren van het 5e hebben het voetbal in het bloed zitten en dus doorgegeven aan hun zonen (en dochters). Er zit heel wat voetbaltalent in het 5e, maar zeker ook zoveel talent bij de zonen. Dus....

Zo vader

Zo zoon

zaterdag 6 juni, 14:30 uur

Sportpark Noord-West

en....

FIT Boys 5 sluit seizoen winnend af.

FIT Boys 5 moest dinsdagavond voor de laatste maal voor de competitie aantreden in Assen tegen de nummer twee LTC 6. De selectie van tien man werd aangevuld met Alfons Pot en Edwin Brouwer. Jan Schepel had last van keel en longen, maar was aandachtig toeschouwer. Topscoorder Marcel 'Kalou' de Bruijn was geblesseerd, en daar baalde hij flink van, en keek ook toe samen met (bijna) vaste supporter Leroy de Bruijn. Marcel staat gedeeld eerste op de topscoorderslijst, maar kon er dus geen doelpuntje meer bijschrijven. Mede-topscoorder Mariska van Dijken komt zaterdag nog één keer in de baan en kan met één doelpunt de titel opeisen.

Maar dan de wedstrijd. FIT Boys 5 speelde als Barcelona in de finale van de Championsleague. De bal ging van voet tot voet en kleine mogelijkheden dienden zich aan. LTC kwam na tien minuten op voorsprong. Er wordt nu al gesproken over het polletje-incident. Klaas Brouwer speelde onder druk de bal terug op keeper Jan Eising. Jan zou de bal even een behoorlijke trap gaan geven, maar maaide volledig in het luchtledige. Wat bleek, de bal kwam via een polletje omhoog over de voet van Jan en verdween (bijna via de lat) in het doel (1 - 0). Sneu, maar FIT Boys bleef onverstoorbaar doorgaan met het maken van driehoekjes overal op het veld en er kwamen ook kansen, maar geen doelpunten. Aan de andere kant kwam LTC voor de tweede keer voor het FIT Boys-doel. De spits omspeelde Johannes de Boer slim en werkte de bal achter keeper Jan (2 - 0). Het leek FIT Boys niet te deren, het tempo ging omhoog en een doelpunt leek niet uit te kunnen blijven. Het was Alfons Pot die de ban brak en vanaf de rand zestien hard en zuiver doeltrof (2 - 1). Nog voor de rust zette FIT Boys de zaken recht. Een mooie aanval over rechts eindigde bij Alfons Pot en hij schoot hard en hoog in de korte hoek raak.

Na de thee een kleine omzetting. Douwe Visser eruit, Edwin Brouwer en Maurits Beuling één linie terug en Jan Boelen (geen Bening!) voorin er bij. LTC 6 speelde meer naar voren en zette eerder druk op de FIT Boys-verdediging. Dat leverde wel ruimte op achter de LTC-verdediging en daar zouden de snelle spitsen Jan Berend de Boer, Richard Kerssies en middenvelders Alfons Pot en Edwin Brouwer veelvuldig gebruik van gaan maken. Het combinatiespel was iets minder, maar de effectiviteit groter. Binnen goed 20-25 minuten had FIT Boys 5 een comfortabele 2 - 4 voorsprong opgebouwd. Richard Kerssies scoorde tweemaal, één maal na een snelle uitval. De tweede ontstond uit een vrije bal voor LTC 6 op de rand zestien. De bal werd geblokt door de muur, Johannes speelde lang naar voren, de bal werd direct diep doorgespeeld en Richard ging op volle snelheid richting doel en scoorde beheerst. Tussen het nemen van de vrije bal door LTC en de goal zat misschien net 10 seconden, dus een perfecte counter. LTC drong daarna aan en ging met 12 man spelen. De scheidsrechter floot alles in het nadeel van FIT Boys en zo ontstonden er veel vrije ballen in de buurt van de zestien. Maar FIT Boys gaf geen krimp. Dan rest er nog maar één middel voor de 12e man, een penalty geven. Edwin Brouwer raakte een LTC-speler heel licht op de hak een meter buiten de zestien. De LTC-speler viel de zestien binnen en de 12e man wees naar de stip. LTC scoorde en maakte dus de 3 - 4. De 12e man liet lang doorspelen en LTC kreeg nog enkele mogelijkheden en FIT Boys nog een paar kansen bij snelle uitvallen. Gescoord werd er niet meer en zo kon de wedstrijd winnend worden afgesloten.

Drie wedstrijden in zeven dagen na het meditatieweekend leverden 9 punten op. Netjes! FIT Boys 5 is vijfde geworden net één puntje voor onze vrienden van ACV 8. Volgens seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

23 mei 2009

FIT Boys F5 kampioen! 3e en 4e spelen gelijk, het 5e wint.

Beilen - De Wim Stevens Administratie & Belastingadviesbureau-equipe haalde zaterdag de schaal binnen. Ze werden kampioen door met 2 - 0 te winnen van VKW f9 en dat moest gevierd worden. Alle spelers kregen een medaille uitgereikt en uiteraard was er patat en ranja na afloop.

Het elftal bestaat, naast leider Lucas Ribberink en trainer Ruben Schutten, uit: Kevin Adolfs, Gerjan Bakker, Timmo van Beelen, Jacco Boelen, Lars Hilberts, Niels Kamphuis, Thijs Lunenborg, Thomas Nap, Ruben Oostenbrink, Nathanaël Prins, Tobian Kooistra en Daan Timmerman (foto: Martin Hilberts).

FIT Boys F5 wordt getraind door Ruben Schuten die samen met Lucas Ribberink de begeleiding doet. De meeste spelers zijn na de winterstop lid geworden en dus spelen ze nog maar erg kort voetbal. Dat stond het eerste kampioenschap van deze talenten niet in de weg. Gefeliciteerd!

Later meer.

FIT Boys 3 ging op bezoek bij RWF 3 en ook in de uitslag kwam twee keer een 3 voor (3 - 3). De doelpunten werden gemaakt door Marijn Stevens (2 maal) en Harald Woltinge.

FIT Boys 4 kreeg Fc Meppel 9 op bezoek en hield het op 0 - 0.

FIT Boys 5 is na het meditatieweekend erg goed dreef. Na een doordeweekse (woensdag) overwinning op VEV'67 8 (3 - 4), werd er zaterdag met 7 - 0 gewonnen van Marum 4. Dinsdag volgt dan nog een wedstrijd in Assen tegen LTC 6 (3 wedstrijden in 7 dagen!) en dan zit het seizoen er op.

Zaterdag dus, zoals gezegd, een ruime overwinning op Marum 4. De uitwedstrijd was, ondanks genoeg kansen, met 4 - 1 verloren gegaan en dus moest er nog iets rechtgezet worden. En dat gebeurde. Het mooiste doelpunt kwam van een speler die in zijn voetbalcarrière nog nooit gescoord had. André 'Socrates' van den Bos verschalkte met een werkelijk prachtige lob de keeper en scoorde zo het mooiste doelpunt. Het schijnt dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen. Edwin Brouwer scoorde 3 maal, Richard Kerssies 2 maal en Jan Boelen, afgelopen woensdag ook al goed op dreef, scoorde 1 maal. Een keurige 7 - 0 overwinning en zo lijkt het rustgevende meditatieweekend in Delden effect te hebben met twee overwinningen op rij. Misschien moeten we volgend seizoen vooraf aan de competitie een weekendje weg plannen?

De Webmaster.

<<<TOP>>>

20 mei 2009

FIT Boys 5 speelt ijzersterke 2e helft en wint met 3 - 4.

FIT Boys 5 moest woensdagavond op bezoek in Leek bij VEV'67 8. Door personele problemen, er waren 10 van de 19 selectiespelers, gingen de mannen van Geert Smit met Alfons Pot, Jord van der Hoest en Mark Visser op pad. De eerste helft kwam VEV'67 op 2 - 0 door hun razendsnelle en handige 'kale' spits. De tweede was een penalty, waarvan de aanleiding een klasieke fout achterin van Maurits Beuling was. Maurits had net de geblesseerd utgevallen Jord van der Hoest vervangen en speelde de VEV-spits zo in de voeten. Keeper Jan Eising, Jan van Veen zit in China, haalde de spits neer. Marcel de Bruijn scoorde de o zo belangrijke aansluitingstreffer (2 - 1) en even later ging Alfons 'Granqvist' Pot op avontuur en dit eindigde in de zestien van VEV. Alfons schoot beheerst raak (2 - 2). Toch kwam VEV voor rust weer op voorsprong, wederom door de 'kale' spits (3 - 2).

In de tweede helft tapte FIT Boys uit een ander vaatje. Er werd kort en vel gedekt en de bal ging in balbezit steeds goed rond. Op inzet en conditie moesten de VEV-mannen het afleggen. De mid-mid van VEV ging zelfs met kramp van het veld. FIT Boys kreeg mogelijkheden en ook kansen, maar de gelijkmaker kwam er niet direct. Achterin bij FIT Boys hadden Douwe Visser en Klaas Brouwer de handel vol aan de VEV-spitsen, maar ze wisten deze samen met laatste man Alfons Pot steeds te neutraliseren. Op het middenveld speelden links- en rechtsbuiten Hans Leegstra en Mark Visser een sterke partij. Hans was overal aan de linkerkant te vinden en Mark dolde zijn directe tegenstander (Babbagida) door deze zelfs te tunnelen. In het midden speelde voorstopper Aard Zuring samen met mid-mid Maurits Beuling en zij beheersten het middenveld. Voorin konden de buitenspelers Jan Bening en J.B. de Boer steeds worden aangespeeld en was spits Richard Kerssies een plaag voor de achterhoede. Ze kwamen niet meer opbouwen toe en ook verdedigend hadden ze het lastig. Het was dan ook niet verwonderlijk dat FIT Boys toch wist te scoren. Het was Richard Kerssies die de gelijkmaker liet aantekenen (3 - 3). En FIT Boys bleef doorgaan en kort daarna viel de 3 - 4. J.B. de Boer ging goed door op links en schoot op doel. Hier hadden de keeper en een verdediger op de doellijn geen antwoord op. Hoewel VEV het nog wel probeerde in het restant van de wedstrijd, gaf FIT Boys geen krimp meer. FIT Boys kreeg zelfs nog kansen en met iets meer scherpte en geluk had de voorsprong nog uitgebouwd kunnen worden.

Al met al een knappe overwinning. Volgende wedstrijd van het 5e is a.s. zaterdag om 14:00 uur tegen Marum 4. Er moet dan nog wel even iets rechtgezet worden, gezien de uitwedstrijd. De spelers van FIT Boys 5 weten wel wat de bedoeling is. 

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

16 mei 2009

FIT Boys 3 en 4 winnen beide.

FIT Boys 3 won met 1 - 0 van Smilde'94 4 en het enige en winnende doelpunt kwam van de voet van de leider. Het was, volgens eigen zeggen, een afstandschot van zo'n 40 meter.

FIT Boys 4 won met 0 - 3 in Noordscheschut van het 5e. Anne Wyrdeman scoorde 1 maal, Berjon Groenink 2 maal.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Teamuitjes FIT Boys: 5e in Delden, A/B/MC's naar Staphorst en E's naar Duinzathe.

FIT Boys 5 ging vrijdagavond op pad voor een meditatieweekend in Delden. Het werd een erg rustig weekend, met veel mediteren en veel inspirerende teammomenten. Er werd niet gebowld, getennist, getafeltennist, gebiljart, gevoetbald. Ook werd er niet tot tweemaal toe een bezoek gebracht aan het uitgaansleven van Hengelo. In plaats daarvan werd er veelvuldig gemediteerd, waardoor de teamleden dichter naar elkaar zijn gegroeid. Kortom, een inspirerend weekend in een rustgevende omgeving prima geregeld door opperboedha Kees v.d. Hoorn. Oja, leider Ab Bening noteert alle spelersgegevens in een bijna uit elkaar vallend boekje. Gelukkig is hij nu in het bezit van een identiek boekje dat niet uitelkaar valt en nog leeg is. Zo kan Ab weer een aantal jaren vooruit.

Voor alle (nou ja, bijna alle) foto's, kijk in het FOTOALBUM.

Socrates zei er (in het voorwoord van het clubblad) het volgende van:

Geheel in stilte hebben de veteranen het weekend doorgebracht in het rustieke Delden. Daar werd teruggeblikt op het afgelopen seizoen en gekeken naar verbeterpunten. Veel tijd werd besteed aan een sportoriëntatie. Dit had als doel om te ontdekken of je niet beter kon stoppen met voetbal en bijv beter tennis of biljarten kon oppakken. Dat velen aan rust toe waren  bleek al vanaf het vertrek. We hadden Beilen nog niet achter ons liggen of het 1e conflict met de TomTom was daar. Ik hoop dat Kees het met haar heeft kunnen uitpraten.  Je volledig over laten leveren aan een Belgische miep is niet slim. (‘Zij’ kent Neerlands wegen toch niet?)Het zal de vermoeidheid geweest zijn. Met name de coaches Ab en Kees hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om slaap bij te tanken. Met name Kees nam de relaxruimte in de sauna wel heel letterlijk.

Na kennis gemaakt te hebben met het grote aanbod van sportactiviteiten was het hard werken voor de aldaar aanwezige masseuses. Na het bowlen( Henk nog proficiat met de 1e plaats) tennis(uiteraard Nadal van Hoorn) biljarten (Klaas won het 'tien-over-rood'-toernooi), pingpongen en nog meer, was het verplicht rusten van de begeleiding. Tot grote spijt van Johannes. Hij had op de naastgelegen golfbaan nog even willen ‘putten’. Boze stemmen beweren dat een deel van de ploeg de binnenstad van Hengeloo onveilig heeft gemaakt. Maar volgens mij was dat onmogelijk, gezien de strakke begeleiding. Bovendien zat iedereen er s’ochtends om 07.00 uur bij het ontbijt er weer fris en fruitig bij. Daarnaast waren de taken dusdanig goed verdeeld dat je het koppie er wel goed bij moest houden. JB deed de roomservice, Jan B distribueerde de droge worst( je moest goed eten) Marcel haalde vergane contacten aan en Maurits streek de clubvlag, etc etc...en Klaas zag dat het goed was.

Kortom een zeer gezellig weekend.

De A's, B's en MC's gingen naar Staphorst en Doori vond het een leuke dag en heeft erg gelachen. Onderstaand de foto's met dank aan eXped (klik hier voor de fotosite):

De E-junioren gingen naar Appelscha, omdat het weer hoog tijd was voor een activiteit. Nadat de plaatselijke Friese caissière aantoonde dat ze keurig (in het Nederlands) tot 45 kon tellen, mocht iedereen los gaan in attractiepark Duinenzathe te Appelscha. Hieronder een fotoverslag van de leuke middag.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

9 mei 2009

FIT Boys 4 verliest, 5e verliest van Boerakker A1 en DA1 speelt gelijk tegen koploper.

FIT Boys 4 ging op bezoek bij Vitesse'63 3 uit Koekange en verloor met 7 - 0.

FIT Boys 5 speelde vandaag tegen Boerakker 1/A1 in plaats van Boerakker 2. De wedstrijd leek zelfs even niet door te gaan, want om 13:00 uur was de tegenstander nog niet op het veld/sportpark. met een selectie van 19 man werd er al gesproken van een onderling partijtje 9 tegen 10. Uiteindelijk vond Boerakker het sportpark toch, maar bij het betreden van het veld waren er weinig bekende gezichten van de uitwedstrijd bij. Wat bleek, Boerakker 1 is al uitgevoetbald en zo kon Boerakker 2 versterkt op pad. We besloten er gewoon maar het beste van te maken.

De eerste helft was FIT Boys 5 de veel betere ploeg. Er werd goed gecombineerd en er kwamen ook kansen. Diverse corners van Marcel de Bruijn kwamen perfect op het hoofd van Carl Drenth, maar de keeper of de lat stond een doelpunt in de weg. Uiteindelijk wist Marcel de 1 - 0 te maken na een goede combinatie tussen Carl Drenth en Herwin Kamps. Achterin gaf FIT Boys weinig tot niets weg, de eerste elftal spitsen van Boerakker zaten bij Hein Hepping, Douwe Visser en Klaas Brouwer in de achterzak met Johannes de Boer als slot op de deur. Het middenveld was voor FIT Boys en de spitsen kregen voldoende ruimte om richting zestien te gaan. Kortom, het leek op een overwinning uit te draaien. Met de nadruk op leek.

De tweede helft kwamen er 7 nieuwe mensen binnen de lijnen. De complete achterhoede werd gewisseld en ook op het middenveld en voorin kwamen nieuwe krachten. De eerste kans was voor FIT Boys. J.B. de Boer ging er op links op snelheid vandoor, sneed goed naar binnen en schoot ook knap in. Helaas belande de bal op de paal. Vervolgens was het Boerakker A1-time. Binnen een tijdsbestek van 15 minuten scoorden deze jonge gasten (het zouden kleinzonen van Jan Götz kunnen zijn) 3 maal (1 - 3). En was de wedstrijd compleet gekanteld. Achterin had de verdediging geen grip op de jonge, snelle mannen. Het middenveld werd behoorlijk overlopen en voorin konden er geen echte kansen gecreeërd worden. Bij diverse FIT Boys-spelers ging de knop om. Tegen een veredeld Boerakker 1/A1 viel ook niet te winnen. We moesten er maar het beste van maken en ze in de 3e helft maar verslaan. Uiteindelijk werd het nog 1 - 5 voor de statistieken. Na de 1 - 0 winst in de 1e helft werd de 3e helft ook gewonnen (de jonge mannen waren aan de AA). Overall dus toch winst.

De dames speelden knap gelijk tegen koploper Gasselternijveen (2 - 2). Beide doelpunten kwamen van Marianne Verwayen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

2 mei 2009

FIT Boys weet seizoen winnend af te sluiten.

Beilen - Op een zonovergoten sportpark Noord-West wist de Slofstra-/Van Berkel-equipe het seizoen winnend af te sluiten. Nummer laatst Angelslo werd met 2 - 1 verslagen, al moest dat in de laatste minuten van de wedstrijd nog plaatsvinden. Angelslo was in de eerste helft al op 0 - 1 gekomen en leek lange tijd deze score over de eindstreep te kunnen trekken. De tweede helft drong FIT Boys wel aan, maar echte grote kansen bleven uit. Angelslo bleef ook gevaarlijk, maar wist ook niet meer te scoren. vijf minuten voor tijd scoorde Ronald van Waardhuizen de 1 - 1 en vlak voor tijd kon Alfons Pot vanaf elf meter aanleggen voor de 2 - 1 en dat lukte. Degradatie was al een feit, maar zo kon het seizoen nog wel winnend worden afgesloten.

Het seizoen 2008/2009 is voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe teleurstellend verlopen. Te weinig scoren en te veel goals tegen krijgen zorgden er voor dat FIT Boys vorige week degradeerde naar de vierde klasse. Om het seizoen nog enigszins positief af te kunnen sluiten, moest er gewonnen worden van mede-degradatiekandidaat Angelslo. Dat leek de eerste helft niet te gaan lukken. Angelslo kwam op 0 - 1 en FIT Boys kon het net net vinden.

De tweede helft was er sprake van een iets beter FIT Boys met iets meer balbezit en ook enkele mogelijkheden, maar de FIT Boys-spelers hadden het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant kreeg Angelslo ook nog mogelijkheden, maar Joost van het Reve wist de tweede helft zijn doel schoon te houden. Tegen het scheiden van de markt, toen diverse toeschouwers al niet meer geloofden in een gelijkspel, kwamen er nog twee doelpunten op het scorebord. Ronald van Waardhuizen was al diverse malen op links richting goal gesneld, maar zijn voortzetting of afronding liet steeds te wensen over. in de zesentachtigste minuut schoot hij wel met scherp en dus raak (1 - 1). Dit leek de eindstand te worden, maar in de blessuretijd werd een FIT Boys-aanvaller in de zestien gevloerd en dat betekende een penalty. Alfons Pot bleef cool en schoof de bal binnen (2 - 1) en zo werd de volle buit toch in Beilen gehouden. 

Daarmee zit het seizoen er op en kan FIT Boys zich gaan opmaken voor de zomerstop en het volgend seizoen een treetje lager.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 speelt gelijk, het 5e en A1 verliezen.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij fc Meppel 3, dat nog vocht tegen degradatie. FIT Boys nam eenvoudig een voorsprong door doelpunten van Jesse Lageveen en Jeroen Boelen. Daarna kreeg Jochem v.d. Werff rood wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. fc Meppel nam een 3 - 2 voorsprong, maar het slotakkoord was voor de Britstra-mannen. Arjan Schepel kopte raak en zo werd het 3 - 3. Fc Meppel blijft, door gunstige uitslagen bij degradatiekandidaten ook volgend seizoen een reserve tweede klasser.

FIT Boys 5 speelde een veredelde korfbalwedstrijd. Na een 0 - 1 achterstand scoorde Marcel de Bruijn tweemaal (éénmaal vanuit een penalty) en werd het 2 - 1. Na de 2 - 2 scoorde Marcel de Bruijn de 3 - 2. Na de 3 - 3 bracht hij andermaal de ploeg van leiders Ab Bening en Geert Smit op voorsprond (4 - 3). Na de 4 - 4 scoorde Klaas Brouwer werkelijk fenomenaal de 5 - 4. Vanaf links plaatste hij de bal prachtig over de keeper en tekende zo voor de 5 - 4. Daarna was het de beurt aan Douwe. Eerst speelde hij terug op keeper Jan van Veen, maar die was al uitgelopen. de VEV-spits kon eenvoudig 5 -5 scoren. De 6 - 5 viel via de rug van Douwe binnen. Opmerkelijk daarbij was de actie van rechtsback Hans Leegstra. In de volle sprint achter de linksbuiten aan, stopte Hans abrupt en bleef kokhalzend achter. Wat bleek, een vlieg was zijn keel ingevlogen. Normaal geen probleem voor Hans, maar deze was zonder curry maar wel met ui. Vervolgens scoorde Douwe wel de 6 - 6, maar wegens duwen floot scheidsrechter Kleis Lageveen voor een vrije bal voor VEV. Het slotakkoord was vervolgens voor VEV, dat de 7 - 5 scoorde.

FIT Boys A1 scoorde viermaal, maar de tegenstander Gomos A1 scoorde ééntje meer. Eindstand derhalve 5 - 4.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

27 april 2009

FIT Boys in RTV Drenthe programma Hemmeltied & Deelname FIT Boys aan sportweek.

FIT Boys in RTV Drenthe programma Hemmeltied

Wie doet er mee??

Aanstaande zaterdag 2 mei 2009 komt het populaire RTV Drentheprogramma  “Hemmeltied” vanuit eetcafé De Cerck in Beilen.

In dit programma doen meestal twee plaatselijke verenigingen mee aan een quiz. In deze quiz moet men vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Henk en Marloes Berghuis, van de Cerck,  hebben FIT Boys benaderd om te strijden tegen de vv Beilen. Van iedere vereniging worden drie leden uitgenodigd. Voor FIT Boys zullen in ieder geval   Johan Boer en Martin Datema meedoen.

Er wordt dus nog een derde kandidaat gezocht. Heb je belangstelling en ben je de 18 gepasseerd, dan word je hierbij  uitgenodigd om mee te doen. Aanmelden op 06-53188501.

Het programma wordt live uitgezonden van 10.00 – 12.00 uur en de quiz “loopt” door de gehele uitzending.

Wil je niet meedoen kom dan wel met z’n allen naar “De Cerck” in de Brinkstraat om de drie kandidaten te ondersteunen en in raad en daad bij te staan.

Voor meer info: http://www.rtvdrenthe.nl/radio/hemmeltied

We rekenen op jullie!!!

Deelname FIT Boys aan sportweek gemeente Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe is van plan om in de week van 2 t/m 5 juni een Sportweek te organiseren. Hiermee wordt een oude traditie weer in ere hersteld. Op vier avonden strijden teams van de verschillende sportverenigingen om de titel Beste sportvereniging van Beilen.

Elke avond wordt er een andere sport beoefend nl.: Volleybal, Korfbal, Handbal, en Zaalvoetbal. Per dag strijden er twee teams per vereniging, een dames en een heren team. De teams mogen per avond verschillen. Minimumleeftijd 18 jaar en je moet lid zijn van een sportvereniging . In ons geval van Fit Boys.

Sportiviteit staat deze week hoog in het vaandel. Per sportavond worden punten behaald en deze worden aan het eind van de week bij elkaar opgeteld. Dit geeft dan de uitslag.

Fit Boys heeft hiervoor een uitnodiging gekregen. Heb je zin om mee te doen en de eer van Fit Boys hoog te houden dan kun je, je aanmelden bij Johan Boer per mail: activiteiten@fitboys.nl

De Webmaster.

<<<TOP>>>

25 april 2009

FIT Boys 2 speelt een bijzondere wedstrijd.

Zaterdag 25 april stond de wedstrijd Fit Boys 2 – Genemuiden 3 op het programma. De wedstrijd waar we stil zouden staan bij het overlijden van het zoontje van Arjan en Marijke. In de wedstrijd bespreking ging het grotendeels over Arjan en heel kort maar over de tactiek van vandaag. Er werd met rouwbanden gespeeld en  voor de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen en dat gebeurde in stijl, rond de middencirkel het hele team gearmd in elkaar. Wat kan het dan stil zijn op een sportveld en wat kan er in een minuut veel door je gedachten gaan. Arjan zelf was vandaag ook als speler aanwezig, daar kun je veel bewondering voor hebben en dat hadden we ook!

De wedstrijd begon en we speelden meteen met heel veel lef en durf de ballen in elkaars voeten en we lieten blijken dat er voor de tegenstander niets te halen viel. De tegenstander had al wel 38 punten gehaald dus we waren gewaarschuwd, terwijl wij al enkele wedstrijden op rij verloren hadden en moesten vandaag gewoon 3 punten halen om eventueel rechtstreekse degradatie te voorkomen. Met veel passie werd er voor elke bal gestreden en de 1 - 0 kon ook niet uitblijven. Na ongeveer een half uur spelen werd de bal van achter ingespeeld op Wout, die speelde Tristan aan. De bal ging in één keer door op Berry die aan de rechterkant door ging, Berry speelde de bal op zijn beurt weer in één keer richting de elf meter waar Jesse was heengelopen, die stapte over de bal zodat Tristan kon afronden en de 1 - 0 was een feit. De goal werd aan de kant gevierd samen met Arjan. Met de 1-0 gingen we de rust in.

De 2e helft werden we gewaarschuwd voor de 1e 15 minuten na rust want daar lieten we de voorgaande wedstrijden nog wel eens wat steekjes vallen. Zo ook vandaag werden we meteen  flink onder druk gezet en Genemuiden kreeg kans op kans. Maar Erik hield zijn doel schoon en we konden in de wedstrijd blijven. We gingen wisselen, Arjan kwam voor Robbert Jan en Henry kwam voor Emiel. Henry was nog niet koud in het veld hij werd meteen in stelling gebracht en zo kon hij de 16 in lopen en een voorzet geven, de bal kwam in een ware kluts voor het doel, uiteindelijk kon Berry afronden, de keeper was inmiddels al verslagen en een speler op doellijn kon de bal alleen nog maar met de hand eruit halen en dat deed hij ook. Rood voor de speler en een strafschop. Na enig oponthoud kon Tristan de bal inschieten en de 2-0 kon in het boekje. Toen was de wedstrijd gespeeld en konden we rustig de wedstrijd uitspelen. De 2e a junior kwam ook binnen de lijnen en dat was Marten. 10 minuten voor tijd kreeg Arjan de bal en opende op Berry die aan de linkerkant de bal kreeg. Hij kwam iets naar binnen en schoot de bal met een boog over de keeper heen en het was 3 - 0. Marten mocht ook scoren en de 4 - 0 was ook een feit.

Een bijzondere wedstrijd was het zeker, we speelden vandaag maar voor één iemand en dat was voor Arjan.  Het leek of we vandaag iets extra`s over ons  hadden, er kon ons niets gebeuren leek het wel. Als je 6 wedstrijden achter elkaar verliest en je moet nog 3 punten halen om je veilig te spelen en dan zo`n wedstrijd spelen, dan zou je haast denken dat iets ons heeft geholpen vandaag.

Namens het 2e,

Tristan.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys Houdini-act in vijf bedrijven, vierde bedrijf: het doek valt.

De FIT Boys-equipe had afgelopen zaterdag nog maar één taak en dat was winnen uit bij Borger. Alleen bij verlies van concurrent BSVV tegen hekkensluiter Angelslo was er nog een kans om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Houdini hing in zijn kettingen en sloten verstrengeld aan een flinterdun touwtje dat elk moment zou kunnen knappen. De Slofstra-/Van Berkel-equipe vocht voor wat het waard was en won met 0 - 2. Helaas was dit niet genoeg om te ontsnappen aan rechtstreekse degradatie, want concurrent BSVV won met maar liefst 8 - 1 van Angelslo. Het doek viel na deze zaterdagmiddag en na twaalf seizoenen derde klasse zal FIT Boys in het seizoen 2009/2010 in de vierde klasse acteren. Allerlei excuses zullen de revue passeren, van blessures tot domme pech. Eén ding staat als een onomstreden feit vast: er is te weinig gescoord. Met máár 23 doelpunten voor en 40 tegen red je het niet, ook niet in de derde klasse. We zullen er aan moeten wennen: FIT Boys - Klazienaveen en FIT Boys - Vitesse'63 zullen weer op het programma staan volgend seizoen.

FIT Boys begon zeer fel en gretig aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Dit overwicht leverde geen echte grote kansen op. Borger had wel een mogelijkheid om de score te openen, maar keeper Joost van het Reve wist de bal via de lat uit het doel te houden. Zo rond de zesendertigste minuut kreeg FIT Boys een vrij bal net buiten de zestien. Tim Seubring had dit seizoen al vaker laten zien over een erg goed schot te beschikken en hij na dan ook plaats achter de bal. De harde vrije bal verdween door de muur onhoudbaar voor de Borger-goalie in het doel (0 - 1). En dat werd ook de ruststand.

Na de rust speelt Borger beter en krijgt het ook kansen. Eén van deze kansen weet Joost van het Reve met zijn vingertoppen net uit het doel te houden. Kort daarop voert de Slofstra-/Van Berkel-equipe een messcherpe counter uit. Edwin Roijinga speelt Ronald van Waardhuizen perfect aan en Ronald rondde beheerst af (0 - 2). Borger probeerde de stand nog wel iets dragelijker te maken, maar gescoord werd er niet. FIT Boys had bij snelle uitvallen nog kleine mogelijkheden, maar de 0 - 2 bleef op het scorebord staan. De Houdini-ontsnapping leek toch nog tot de mogelijkheden te behoren en het flinterdunne touwtje bleef nog even intact. Totdat de eindstand van Angelslo - BSVV binnenkwam bij het FIT Boys-kamp. Angelslo had er blijkbaar geen zin meer in en verloor met 1 - 8. Het touwtje knapte en de Houdini-act viel in duigen. Ontsnappen is niet meer mogelijk. Er heerst een soort van gelatenheid bij de ploeg, omdat men na de verloren partij afgelopen woensdag tegen DZOH eigenlijk al wist dat degradatie niet te voorkomen zou zijn.

Volgende week spelen FIT Boys en Angelslo nog om des keizers baard tegen elkaar om 14:30 uur op sportpark Noord-West. Een degradantenbal om de eer. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

22 april 2009

FIT Boys Houdini-act in vijf bedrijven, derde bedrijf: verlies van DZOH.

Beilen - De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege de kort naar de geboorte overleden zoon van oud-eerste elftalspeler Arjan Schepel en zijn vrouw Marijke. Het belang van een voetbalwedstrijd in de derde klasse D om degradatie te voorkomen werd daardoor even in het juiste perspectief geplaatst. Maar daarna kon voor FIT Boys de strijd los gaan, het grijpen van één van de laatste zo niet de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te voorkomen. FIT Boys speelde de eerste helft om te winnen en kreeg kleine kansjes. De tweede helft moest DZOH na twee keer geel, dus rood, met tien man verder. Ronald van Waardhuizen werd net binnen/net buiten de zestien gevloerd. Even later werd Alfons Pot op weg alleen naar de keeper gevloerd. FIT Boys maakte de kansen niet en dus viel de 0 - 1 aan de andere kant. FIT Boys ging alles of niets spelen, had veel balbezit maar echte grote kansen bleven uit. In blessuretijd scoorde DZOH ook nog de 0 - 2. Het lot van FIT Boys hangt nu aan een flinterdun zijden draadje dat nog net niet knapt. Het lot licht niet meer in eigen hand, zaterdag kan bij winst van concurrent BSVV degradatie al een feit zijn.

Het is het verhaal van het seizoen, doelpunten maken. Iets wat bij FIT Boys maar niet wil lukken. Ook deze woensdagavond kreeg de Slofstra-/Van Berkel-equipe voldoende kansen op te scoren. Na een goede aanval was het rechtsbuiten Jermo Verbeek die niet kon afronden. Veel aanvallen gingen over de linkerkant, waar Ronald van Waardhuizen goed op dreef was. Tot aan de rust werd er niet gescoord en zo werd er met 0 - 0 de thee opgezocht. Trainer/coach Gerrit Marsman zette de zaak nog even goed scherp in de rust en FIT Boys kwam gedreven uit de rust.

De tweede helft was nog maar net op weg, of Ronald van Waarhuizen kon de diepte in duiken. Op de rand zestien, was het er binnen of net buiten, werd hij gevloerd en de DZOH-verdediger zag direct rood. FIT Boys kreeg een vrije trap op een mooie plaats en de bal werd goed ingeschoten. FIT Boys telde bijna al het doelpunt, maar de DZOH-keeper dacht daar anders over. Hij redde formidabel. Kort daarna kon Alfons Pot alleen richting keeper. de DZOH-verdediger kan niets anders doen dan aan de noodrem trekken net buiten de zestien. Een tweede rode kaart lijkt het logische gevolg, maar de scheidsrechter laat doorspelen tot ongeloof van FIT Boys. FIT Boys brengt een extra spits in de persoon van Kevin Eising en gaat meer drukken en sneller naar voren spelen. Druk ontstaat er wel, maar echte kansen levert dit opportunistische spel niet op. DZOH loert op de counter en krijgt bij één van de uitvallen net buiten de zestien een vrije bal. De bal wordt langs de muur in de lange hoek geplaatst en keeper Joost van het Reve is kansloos (0 - 1). FIT Boys brengt nog een spits, stormram Dylyp Dijkema. Er wordt nog meer risico genomen en FIT Boys heeft veel balbezit. Toch wil het niet meer lukken, de FIT Boys-equipe weet geen echte honderd procent kansen te creeëren. In de blesuretijd weet DZOH ook nog de 0 - 2 te scoren, waarna de scheidsrechter direct affluit.

FIT Boys blijft gedesillusioneerd achter en weet nu bijna zeker dat volgend jaar op vierde klasse niveau geacteerd zal worden. Houdini verkeert in groot gevaar en heeft nog een uiterst kleine kans op te ontsnappen uit de ijzeren kettingen met hangsloten hangende aan een steeds dunner wordend touw boven de afgrond. De zijden draad bestaat voor FIT Boys uit twee overwinningen tegen Borger (uit a.s. zaterdag) en Angelslo (thuis 2 mei) en twee verliespartijen van BSVV uit tegen Angelslo en thuis tegen Rouveen. Zaterdag 25 april om 14:30 uur het vierde bedrijf van de Houdini-act. Komt er nog een vijfde bedrijf? We weten het om 16:15 uur.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

Van het bestuur

VAN HET BESTUUR.

Afgelopen zaterdag bereikte ons het droevige bericht, dat kort na zijn geboorte de zoon van Arjan en Marijke Schepel is overleden.

Het bestuur en leden van Fit Boys zijn hiervan diep onder de indruk.

Wij wensen Arjan en Marijke en verdere familie veel sterkte toe de komende tijd.

Bestuur cvv FIT Boys. 

<<<TOP>>>

18 april 2009

FIT Boys 3 speelt gelijk, 4e wint en 5e verliest.

In de derde klasse D vielen de onderstaande uitslagen te noteren. FIT Boys speelt woensdag om 19:30 uur thuis het uitgestelde duel tegen DZOH.

FIT Boys 3 speelde gelijk tegen Halen 1 (2 - 2). De doelpunten kwamen van Rene Bening. 

FIT Boys 4 won met 4 -1 van Genemuiden 9.

FIT Boys 5 verloor uit van de koploper ODV 3 met 2 - 0.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

14 april 2009

FIT Boys Houdini-act in vijf bedrijven, tweede bedrijf: verlies bij Griffioen.

Houdini wist uit de meest benarde en onmogelijke posities te ontsnappen. Daar waar je dacht: "Hij redt het niet meer", lukte het toch. Is FIT Boys tot een zelfde huzarenstuk in staat? Na dinsdag 14 april lijkt het geloof in een ontsnapping aan degradatie een flinke knauw opgelopen te hebben. Uit bij De Griffioen wordt er met 2 - 1 verloren en heeft FIT Boys het niet meer in eigen hand.

Voor de rust kwam De Griffioen op 1 - 0 en kort na de rust werd het ook nog 2 - 0. Zo rond de zeventigste minuut scoorde FIT Boys de 2 - 1 en wat volgde was een waar offensief van de Slofstra-/Van Berkel-equipe. FIT Boys ging tot het uiterste om in ieder geval de gelijkmaker te forceren, maar zoals zo vaak dit seizoen wil het scoren maar niet lukken (topscoorders zijn Alfons Pot, Ronald van Waardhuizen en Tim Seubring met elk 4 doelpunten). Met 20 doelpunten voor en 36 tegen scoor je gemiddeld per wedstrijd 1,1 keer en krijgt FIT Boys er 2 tegen. En dat is het verhaal van het seizoen. Er wordt te vaak nipt verloren, als je de gemiddelden mag geloven steeds met 1 - 2. En dat werd dinsdagavond ook de uitslag.

Concurrent BSVV heeft nog de volgende twee wedstrijden: uit tegen Angelslo (25 april) en thuis tegen Rouveen (2 mei). De Slofstra-/Van Berkel-equipe heeft nog het volgende programma: thuis tegen DZOH (22 april), uit tegen Borger (25 april) en thuis tegen Angelslo (2 mei). Wil FIT Boys de Houdini-act in de resterende drie bedrijven nog met succes afronden, dan volstaan enkel en alleen drie overwinningen en moet BSVV éénmaal verliezen.

Speelt BSVV éénmaal gelijk, dan eindigen beide teams gelijk en daarover zegt het Bewaarnummer KNVB district Noord 2008/'09 het volgende (zie met name het kopje 'Bepalen herkanser, lid b en d):

Overige uitslagen: FIT Boys A1 verloor met 1 - 0 uit bij Grootegast A1 en de Spar-meiden verloren uit van Lycurgus MC1 met 4 - 0.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

11 april 2009

FIT Boys Houdini-act in vijf bedrijven, eerste bedrijf: winst op BSVV.

(foto's: Gert Datema)

Afgelopen zaterdag heeft de Slofstra-/Van Berkel-equipe de eerste stap gezet naar het ontlopen van rechtstreekse degradatie. In de eerste in een serie van vijf Houdini-achtige acts pakten de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman drie broodnodige punten tegen directe concurrent voor de onderste plaatsen BSVV. Na ongeveer een uur spelen scoorde Alfons Pot op aangeven van Ronald van Waardhuizen de enige en winnende treffer. FIT Boys speelt nog vier finales, BSVV nog twee en de achterstand is vijf punten. Maandag volgt het tweede bedrijf uit tegen De Griffioen.

Twee voor twaalf, het water tot aan de lippen, pompen of verzuipen. Al deze clichés zijn van toepassing op de FIT Boys-equipe. De opdracht is simpel, er moet nog vijf keer gewonnen worden en als eerste ging FIT Boys op bezoek bij directe degradatieconcurrent BSVV. De eerste helft speelde FIT Boys de pannen van het dak en het had eenvoudig 0 - 4 bij de rust kunnen zijn. Ronald van Waardhuizen, Alfons Pot, Jermo Verbeek en Edwin Roijinga kregen 100%-kansen, maar paal, lat en de goed keepende BSVV-goalie stonden succes in de weg. Zo werd er met de brilstrand gerust.

De tweede helft begon BSVV ijzersterk en kreeg ook een flink aantal goede kansen, maar ook de BSVV-spitsen hadden het vizier niet op scherp staan. De beide ploegen moesten winnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen en het zou deze middag wel eens zo kunnen zijn dat het eerste scorende team de winst zou pakken. In de zevenenvijftigste minuut verzond Tim Seubring van achteruit een prachtige crosspass op linksbuiten Ronald van Waardhuizen. Op de voor Ronald bekende wijze weet hij de achterlijn te halen en zet prima voor. Voor het doel is Alfons Pot er als de kippen bij om de bal binnen te tikken (0 - 1). BSVV zet nog aan voor de gelijkmaker en lijkt die vlak voor tijd zelfs te gaan scoren, maar keeper Joost van het Reve weet met een geweldige reflex de bal uit het doel te houden. De 0 - 1 wordt over de eindstreep gesleept en de blijdschap in het FIT Boys-kamp is daarna groot.

Na afloop feliciteert de BSVV-leider FIT Boys-leider Martin Datema en geeft hem mee: "En nu zorgen dat je er in blijft", waarop Martin adrem reageert: "Dat zal dan ten koste van BSVV gaan". Dinsdag 14 april is het tweede bedrijf van de FIT Boys Houdini-act. Om 18:45 uur wordt er bij De Griffioen afgetrapt.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 3 wint, het 2e, 4e en 5e verliezen.

FIT Boys 3 kreeg zaterdag bezoek van Knickerbockers 14 en won met 4 - 2. De doelpunten werden gemaakt door Peter Doornbos (3 maal) en Harold Woltinge.

FIT Boys 2 kreeg bezoek van VHK 2 en verloor, volgens eigen zeggen, onterecht met 1 - 2. Later meer.

FIT Boys 4 verloor nipt met 0 - 1 van Rouveen 6.

FIT Boys 5 speelde de altijd beladen derby bij ACV 8. De eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Ondanks diverse blessures en afzeggingen had leider Ab Bening toch een aardig team op de been weten te brengen (complimenten Ab!). Bij rust was het 0 - 0. Na de rust was FIT Boys de betere ploeg en kreeg het ook de nodige kansen op te scoren. Carl Drenth wist de 0 - 1 te maken en FIT Boys had in die periode van de wedstrijd wel met drie of vier nul voor kunnen staan. Geheel tegen de verhouding in wist ACV 8 de achterstand om te buigen in een 3 - 1 voorsprong en dat bleek de eindstand. Na afloop waren beide teams het over één ding eens: FIT Boys had gezien de kansen moeten winnen, maar gaf de doelpunten te makkelijk weg. Jammer, volgende week nieuwe kansen.

De dames speelde thuis tegen ACV DA1 en wonnen met 4 - 2 met doelpunten van Mariska en Betina (beide 1 maal) en Nousjka (2 maal).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

De toekomst van FIT Boys is in training: FIT Boys begint met voetbal voor 4- en 5-jarigen.

(foto's: Sander Boele)

Afgelopen zaterdag is de cvv FIT Boys begonnen met voetbal voor de jongste leden binnen de vereniging, de 4- en 5-jarigen. Vooraf stond materiaalman Harm Meijering ons op te wachten. Hij overhandigde ons een paar hele mooie nieuwe ballen, hesjes en pionnen, prima geregeld door de jeugdcommissie!

De opkomst was met 8 telgen goed voor een eerste keer. Thomas, Emiel, Giel, Robin, Koen, Joris, Roan en Jack en de trainers Aljon, Johan en Henk moesten in het begin wat aan elkaar wennen, maar na verloop van tijd werd al leuk gevoetbald. Allereerst werd er begonnen met een tikspel, daarna een dribbeloefening en natuurlijk een partij. De training werd afgesloten met penalty`s. Na afloop werden de voetballers getrakteerd door de jeugdcommissie op een glaasje ranja en een zakje snoep. Dank!

De training wordt elke zaterdag om 13.00 uur gegeven op sportpark Noord-West. Ben je nog geen 6 jaar, maar heb je wel zin om te voetballen? Geef je dan op bij Johan Koster , tel. 522983. Hier hoef je niets voor de betalen en kun je kijken of voetballen iets voor jou is!!  

Johan Koster.

<<<TOP>>>

4 april 2009

Wedstrijd FIT Boys 1 uitgesteld, 2e en 4e verliezen, 5e wint.

Beilen - FIT Boys had deze zaterdagmiddag moeten aantreden tegen DZOH. Helaas sloeg het noodlot toe voor DZOH. Op weg naar Beilen werd één van de auto's van achteren aangereden en moesten de inzittenden met nekklachten worden behandeld. De rest van het team was dusdanig geschrokken dat, in overleg met de KNVB, werd besloten niet naar Beilen te reizen. Zo waren de Slofstra-/Van Berkel-mannen dus vrijaf. De directe concurrentie speelde wel en tegen elkaar, BSVV en Borger. Zie onderstaand:

FIT Boys 2 verloor uit bij Noordscheschut 3 met 2 - 0.

FIT Boys 4 verloor met 1 - 0 uit bij VENO 6. Gert P. zei er het volgende van:

Het vierde heeft vanmiddag ondanks veel inzet geen punten mee kunnen nemen vanuit Vollenhove (VENO). In de eerste helft viel het enige doelpunt van de wedstrijd, helaas aan de verkeerde kant. Na een verkeerde beslissing van ondergetekende kreeg de rechtsvoor van VENO de bal voor de voeten en zette de 1-0 op het bord. In de rust had de FitBoys selectie de goede hoop om nog terug te komen.

Na de rust probeerde Fit Boys met veel overtuiging in de richting van het VENO doel te gaan, maar het binnendringen van de 16 was lastig. En er werd dan ook vooral van afstand geschoten. Onze fantastische keeper van vandaag was Erik Schutten van de A1, hij een aantal ballen gepakt die toch wel erg dichtbij kwamen. Maar VENO bracht niet veel na de 1-0 (de rest van de wedstrijd dus) en er waren dus kansen voor het vierde om weer wat punten te pakken. Het bleef dus bij 1-0. En de heren keerden
terug naar Beilen.

Met vriendelijke groet,
Gert Pronk

FIT Boys 5 wist weer te winnen, ditmaal thuis van Veenhuizen 3:

In een niet al te beste wedstrijd heeft FB 5 met 3-1 gewonnen van Veenhuizen. Bij rust stond het 1-0 door een doelpunt van Marcel de Bruyn na een goede pass van Herwin Kamps .

Na rust scoorde Marcel de Bruyn de 2-0 na goed terugleggen van wederom  Herwin Kamps . De 3-0 was een kopgoal van Douwe Visser na een prima corner van Hans Leegstra. In de laatste minuten kwam Veenhuizen op 3-1 na een terechte penalty.

De scheidsrechter floot een goede wedstrijd en had alles onder controle.

Marcel 'Kalou' de Bruijn.

De dames gingen op bezoek bij VAKO en wonnen met 1 - 6. De doelpunten kwamen van Marianne, Bertina (2x) en Mariska (3x).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

28 maart 2009

Regen zorgt voor de nodige afgelasting, FIT Boys 1, 3 en 5 spelen niet, 2e en 4e spelen wel.

Na een week van regen, bleef het ook zaterdag regenen. In de loop van de ochtend werd duidelijk dat de wedstrijd Griffioen 1 - FIT Boys 1 niet doorging. In de 3e klasse D gingen twee wedstrijden wel door en dat leverde de volgende resultaten en stand op, met het volgende programma voor 4 april a.s.:

Volgende week ontvangt FIT Boys thuis om 14:30 uur op sportpark Noord-West dus DZOH.

FIT Boys 2 moest tegen de ongeslagen koploper Olde Veste 2 en verloor met 0 - 4. Een maatje te groot zullen we maar zeggen.

FIT Boys 3 krijgt Blue Boys 2 op bezoek. Hoe dit af zal lopen? Houd deze site in de gaten, maar dan moet je deze site wel langere tijd in de gaten houden want deze wedstrijd zal tijdens een inhaalweekend gespeeld worden. Scherpe lezers van de site merkten al op dat er geen uitslag was van deze wedstrijd. Rene K. en Peter D., bedankt! Als scherpe verslaggevers reken ik ook op jullie als er wel gevoetbald is met een kort verslag en de doelpuntenmakers. 

FIT Boys 4 speelde thuis tegen De Weide 8. FIT Boys wist niet te scoren, het werd 0 - 3.

De wedstrijd LTC 6 - FIT Boys 5 was afgelast. Volgende week krijgt het 5e Veenhuizen 3 op bezoek.

De Dames waren vrij.

Bij de jeugd waren ook diverse wedstrijden, onder andere FIT Boys E5:

Moeizame fitboys E5-HH’97E4

We staan weer op het veld met 0 punten.

De vorige keer stond(tweeweken geleden) dalen op het programma en met 5-7 ten onder balen dus maar vorige week moest ik naar zuidwolde toe bij JVZ maar dat was afgelast.

En vandaag stond HH’97(betekent Hollandscheveld hodo uit 1997)op het programma

Het scheelde weer twee doelpunten 0-2 verloren van HH’97  maar de eerste helft ging heel goed toen stond ik Matthijs tussen de palen en de lat laatste man maarten voorstopper mark op linkshalf Lars en mid-mid Harmen en rechtshalf Jochem en de spitsen waren van links naar rechts Nathan en rechts Thimon  dat was de opstelling van vandaag. De twede helft ging iets minder maar niet veel. rust 0-1 eindstand 0-2 jammer.

Matthijs.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

21 maart 2009

FIT Boys 2 en 3 verliezen, het 5e en DA1 winnen.

FIT Boys 2 speelde thuis tegen ACV 3. Het werd een bij vlagen pittige wedstrijd die eindigde met tien tegen tien. ACV scoorde tweemaal, FIT Boys kreeg wel kansen maar scoorde niet.

FIT Boys 3 verloor uit bij nummer twee LTC 4 met 2 - 1. FIT Boys had ook twee keer kunnen scoren maar Harold W. wist een penalty niet te benutten. Frits Dijkstra scoorde wel.

FIT Boys 5 kreeg bezoek van VAKO 2. Uit was er gekorfbald met als eindstand 5 - 11 in het voordeel van FIT Boys. Thuis was VAKO 2 ook een maatje te klein. de mannen van leiders Ab Bening en Kees v.d. Hoorn kwamen eerst achter met 0 - 1. Daarna scoorde Richard Kerssies drie maal (1 - 1, 3 - 1 en 4 - 1) en Douwe Visser één maal (2 - 1). Na rust bouwde Marcel 'Kalou' de Bruijn de score uit (volgens eigen zeggen twee schitterende vrije trappen). Jan Berend de Boer en Richard Kerssies misten nog kansen op meer. VAKO 2 scoorde nog éénmaal tegen. Zo werd de eindstand 6 - 2. 

De dames van C1000 Mulder wonnen met 0 - 7 uit bij Witteveense Boys DA1. De doelpunten werden gemaakt door Mariska van Dijken (2 maal, zij voert de topscoorderslijst tot nu toe aan), Bertina Gerding, Marianne Verwayen, Nousjka Zijlstra, Misha Metzemaekers en Moniek Brink.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

14 maart 2009

FIT Boys scoort zelf niet en krijgt deksel op de neus.

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe moest in de strijd om degradatie zaterdag tegen CSVC de punten in Beilen houden. Pupil van de Week Niels Janssens gaf het goede voorbeeld door de door Hema Beilen gesponsorde bal in het CSVC-doel te schieten. Het werd de wedstrijd van de gemiste kansen aan FIT Boys-zijde. De mannen van trainer/coach Gerrit Marsman zagen paal en lat de kans op succes in de weg staan. Een aloude voetbalwet ging deze middag op: "Scoor jezelf niet, dan valt het doelpunt aan de andere kant". En dat gebeurde, CSVC scoorde de 0 - 1 en ging zo met de drie punten terug naar Coevorden. FIT Boys bleef hevig gedesillusioneerd achter.

Het is twee voor twaalf voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe. FIT Boys staat elfde en moet om rechtstreekse degradatie af te wenden stijgen op de ranglijst. Zaterdag moest de gang omhoog ingezet worden en daarvoor waren drie punten nodig thuis tegen CSVC. Pupil van de Week Niels Janssens mocht de door Hema Beilen gesponsorde bal aftrappen en daarna kon de wedstrijd starten. FIT Boys speelde met veel inzet en kreeg ook kansen, maar een doelpunt leverde dit de eerste helft niet op.

De tweede helft bleven de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman nadrukkelijk de aanval zoeken. Het aluminium op het hoofdveld van sportpark Noord-West stond het succes van FIT Boys in de weg. De FIT Boys-spelers zagen inzetten verdwijnen op de paal en de lat, maar de bal wilde er niet in. Een bekende voetbalwet werd na afloop van deze wedstrijd meerdere malen door de FIT Boys-aanhangers in de mond genomen: "Scoor jezelf niet, dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant". En dat kwam helaas deze middag uit. CSVC wist wel te scoren uit één van de weinige kansen. En wat FIT Boys ook probeerde, deze achterstand kon niet meer ongedaan gemaakt worden. Zwaar teleurgesteld bleven de FIT Boys-spelers,  -begeleiders en aanhang achter. CSVC reisde met drie punten terug naar Coevorden. Nog vijf finales te gaan voor FIT Boys. 28 maart uit tegen De Griffioen, 4 april thuis tegen DZOH, 11 april de heel belangrijke uitwedstrijd tegen BSVV, 25 april nog een beslissend duel uit tegen Borger en 2 mei thuis tegen hekkensluiter Angelslo. Als alle kruiddampen zijn opgetrokken, moet FIT Boys ook na 2 mei nog in de 3e klasse D spelen.

Volgende week is FIT Boys vrij en 28 maart om 14:30 uur speelt FIT Boys uit, zoals gezegd, tegen Haulerwijkse Boys de volgende finale.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en 5 verliezen, het 3e speelt gelijk.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij DZOH 2 en verloor met 2 - 1. Later meer.

Het 3e moest uit spelen tegen Haulerwijkse Boys 3 en speelde met 2 - 2 gelijk. Volgens Jan Willem maakte het 3e er één te weinig om de tiende overwinning op rij te boeken en dat is een waarheid als een koe. De doelpunten kwamen van Harold Woltinge en Peter Doornbos

Het 4e was deze zaterdag vrij.

FIT Boys 5 speelde tegen de koploper ODV 3. ODV 3 heeft twee linies, namelijk 7 verdedigers en 3 hele snelle aanvallers. Deze rappe aanvallers zorgden binnen no-time dat ODV met 0 - 2 voorstond. Daarna volgde ook nog een penalty, maar die ging (gelukkig) over. Nog voor de rust scoorden de GeJa-mannen de aansluitingstreffer. Henk Smit kopte raak (1 - 2). ODV speelde stevig en Marcel de Bruijn moest het in de tweede helft ontgelden (trap op de enkel), even leek het op voordeel maar dat werd het niet. Er volgde geen fluitsignaal, wel een opmerking van de aanvoerder (Marcel) van FIT Boys aan het adres van de scheidsrechter. Marcel mocht geblesseerd 5 minuten aan de kant zitten, maar kwam er door deze blessure ook niet meer in. FIT Boys ging op jacht naar de gelijkmaker en voetbalde goed, zocht de combinatie en kreeg ook kansen. De 2 - 2 viel niet. Op de rand zestien werd Maurits Beuling in de rug gelopen, en je zou zeggen een vrije bal. ODV mocht de aanval overnemen. FIT Boys speelde alles of niets en gaf ruimte weg aan de snelle ODV-aanvallers en die scoorden de 1 - 3. FIT Boys ging nog verder naar voren spelen en ODV kraakte aan alle kanten. De verdiende 2 - 3 viel dan toch, gemaakt door Jan Berend de Boer. ODV raakte in paniek en kwam niet meer van eigen helft. Het elftal van ODV bestond bij vlagen uit 1 linie, de verdediging. Ze konden de ballen voorin niet meer kwijt. De 3 - 3 hing in de lucht en FIT Boys drukte nadrukkelijk op het ODV-doel. In de laatste minuut wist ODV toch te ontsnappen aan de wurggreep en de snelle linksbuiten scoorde de 2 - 4. Over en uit. Het 5e had het de koploper wel lastig gemaakt, maar hield er geen punten aan over.

De dames gingen op bezoek bij Nieuw Roden DA1, de koploper. Er werd met 3 - 1 verloren en dus liep de koploper uit. Het FIT Boys-doelpunt kwam op naam van Bertina Gerding.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

11 maart 2009

FIT Boys speelt goede oefenpot tegen Gorecht.

Beilen - Woensdagavond stond er een oefenwedstrijd op het programma voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe. Oude bekende Gorecht kwam op bezoek. Beide teams kennen elkaar uit het seizoen 2007/2008. Thuis verloor FIT Boys toen met 2 - 3 (doelpunten Ruud en Mark Seubring) en uit won FIT Boys afgetekend met 0 - 3 (doelpunten Kevin Eising, Ruud Seubring en Ronald van Waardhuizen). Vanavond speelde FIT Boys fel en goed en kreeg het genoeg kansen, maar paal en lat stonden een doelpunt in de weg. Gorecht had maar weinig aanvallen nodig, drie totaal en daaruit scoorden ze tweemaal. Effectief heet dat. FIT Boys legde behoorlijk veel arbeid op de mat en met deze inzet zullen ze zaterdag tegen CSVC zeker de drie punten in Beilen gaan houden. 'We spelen nog zes finales", blikte trainer/coach Gerrit Marsman vooruit, "Maar ik ben er ten volste van overtuigd dat we met deze groep er zeker in blijven. Er zit zoveel voetbal en strijd in deze groep, ze gaan er voor".

A.s. zaterdag 14:30 uur is de eerste finale van zes. Concurrent onderin CSVC komt op bezoek en de statistieken van de laatste jaren spreken in het voordeel van CSVC. In de laatste zeven seizoenen won FIT Boys één maal, speelde het drie keer gelijk en verloor het drie maal. CSVC is dus favoriet en FIT Boys de underdog. Het is dus aan de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman om het ongelijk van de statistieken aan te tonen. Steun van de FIT Boys-familie is welkom, dus komt allen om 14:30 uur naar Sportpark Noord-West.

Overigens is er ook nog een mooie voorwedstrijd. Om 13:00 uur speelt FIT Boys 5 thuis tegen de ongeslagen koploper ODV 3. De mannen van leiders Ab Bening en Kees v.d. Hoorn zijn er op gebrand een goed resultaat neer te zetten. Kortom, zaterdag FIT Boys-dag!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

7 maart 2009

FIT Boys, niet kansloos, ten onder tegen koploper.

Hoewel Drenthina glorieus aan kop gaat in de derde klasse D, was FIT Boys deze middag niet kansloos. Door twee fouten van FIT Boys achterin kwam Drenthina voor. Eerst greep keeper Joost van het Reve mis na een vrije bal van Gezim Luli (1 - 0) en na een overtreding van Dylyp Dijkema volgde een strafschop (2 - 0). Nadat Elwin Dam twee keer geel had gehad, kwam Drenthina tegen tien man ook nog op 3 - 0. FIT Boys had wel kansen, maar moest het door eigen toedoen afleggen tegen de koploper.

FIT Boys speelde vandaag wederom een finale op weg naar handhaving in de derde klasse D. Koploper Drenthina was gastheer en dat was vooraf gezien geen gemakkelijke opgave. Toch kon FIT Boys vandaag voetballend goed mee komen met Drenthina en de Slofstra-/Van Berkel-equipe kreeg ook kansen. Drenthina had de hulp van FIT Boys-doelman Joost van het Reve nodig om te scoren. Joost liet een vrije bal van Gezim Luli door de vingers glippen en dit betekende de 1 - 0. Even later was Joost andermaal kansloos op de schot van Jeroen Scheper, maar deze bal belande op de paal. Een dikke kans was er nog voor FIT Boys. Een goed schot van Mark Seubring belande helaas in de handen van Drenthina-doelman Michiel Sanders. Zo werd er gerust bij een 1 – 0 stand.

In de tweede helft kwam Drenthina al vrij vlot op 2 - 0. Dylyp Dijkema maakte een overtreding binnen de zestien en Ollie Uitenwerf benutte deze buitenkans beheerst. Enkele minuten daarna was het wederom Ollie Uitenwerf die met zijn tweede de 3 - 0 liet aantekenen. Vervolgens kreeg FIT Boys een domper te verwerken. Elwin Dam kreeg na het weggooien van de bal de gele kaart van scheidsrechter Van Dijk. Als blijk van waardering applaudisseerde Elwin voor deze actie en Van Dijk gaf voor de tweede maal geel, en dus rood. Met tien man probeerde FIT Boys het nog wel en Dylyp Dijkema zag zijn kopbal net over het doel gaan. En zo verloor FIT Boys van de koploper, maar was het deze middag niet kansloos. Het kreeg zelf ook zeker kansen, maar gaf de doelpunten ook te makkelijk weg.

Volgende week ontvangt FIT Boys thuis om 14:30 uur op sportpark Noord-West concurrent voor de onderste plaatsen CSVC. De punten moeten dan in Beilen blijven.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 3, 5 en DA1 winnen, 5e verliest dik.

FIT Boys 2 speelde thuis tegen Knickerbockers 4. Bij rust was er nog sprake van een brilstand. Na rust trok de Britstra-equipe de winst naar zich toe. Uit een corner van Tristan Haurissa scoorde Emiel Ludwig de 1 - 0. Arjan Schepel maakte de 2 - 0 na een lange sprint (????) vanaf de middenlijn.

FIT Boys 3 won eenvoudig van BSVV 3 met 8 - 2. Bart Steenge en Harold Woltinge scoorden 3 maal, Marcel Oosting en Jeroen Ribberink elk 1 maal.

FIT Boys 4 kreeg dik op de broek van SVN'69 4 en verloor met 1 - 11.

FIT Boys 5 ging op bezoek bij ONT 4 en kwam erg knap met de 3 punten thuis. Carl Drenth scoorde met een afstandschot de 0 - 1. ONT kwam uit een vrije trap op 1 - 1. Richard Kersies zorgde voor de 1 - 2. Daarna volgde een opstootje met als aanleiding Jan Eising. Jan haalde een ONT-speler neer en wat volgde was een opstootje. Een ONT-speler ging door het lint ook tegen de scheidsrechter en dit betekende rood. Jan kreeg geel, maar het bleef onrustig en dus besloot de scheidsrechter tot een afkoelingsperiode van 5 minuten. De FIT Boys-leiding was zo verstandig en haalde Jan naar de kant. Uit een vrije bal van Marcel de Bruijn scoorde Henk Smit, met het hoofd, de 1 - 3. En zo gingen de 3 punten mee naar Beilen.

De dames van C1000 Mulder wonnen met 4 - 3 van Asser Boys DA2. Annemarie scoorde de eerste, Anouska de tweede en de derde en Betina de vierde.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

28 februari 2009

FIT Boys sleept punt uit het vuur.

Beilen - FIT Boys speelde wederom thuis tegen het hoger geklasseerde Haulerwijkse Boys. Pupil van de Week Corneel van Ede trapte de door Pizzeria Piccola Roma gesponsorde bal af en toen kon het echt beginnen. De Slofstra-/Van Berkel-equipe kwam, na een goed begin, al snel met 0 - 1 achter, maar wist op slag van rust de 1 - 1 te maken. Tim Seubring scoorde, wederom, uit een vrije bal. Na rust, ondanks een beter voetballend FIT Boys tegen een strijdvaardig Haulerwijk, veranderde deze stand niet meer en zo pakte FIT Boys één punt op weg naar handhaving.

Zaterdagmiddag leek de eerste lentedag van het jaar. Zo'n tien graden en droog en een redelijk tot goed bespeelbaar veld. Pupil van de Week Corneel van Ede mocht als eerste de door Pizzeria Piccola Roma gesponsorde bal beroeren en scoorde het eerste doelpunt. Vervolgens ging de wedstrijd van start en waren de eerste vijf minuten voor FIT Boys. Er werd goed gecombineerd, maar echte kansen leverde dit niet op. Bij de eerste de beste aanval van Haulerwijkse Boys was het wel raak. Twee spelers konden op de FIT Boys-goalie af, maar struikelden over de bal. De bal kwam terecht bij de meegelopen Maarten de Groot en hij schoot raak (0 - 1). In het verloop van de eerste helft bleef FIT Boys een veldoverwicht houden en legde technisch verzorgd spel op de mat. Doelpunten bleven uit, totdat Tim Seubring in de blessuretijd van de eerste helft plaats nam achter een toegekende vrije bal. Het begint zo langzamerhand zijn handelsmerk te worden om vrije ballen te verzilveren. Zo ook deze en dat betekende vlak voor de thee de 1 - 1.

De tweede helft speelde de Slofstra-/Van Berkel-equipe om te winnen. De ene na de andere aanvalsgolf rolde richting Haulerwijk-doel. Maar net zo als de eerste helft bleven echte kansen uit. Haulerwijkse Boys beperkte zich tot counteren en wachtte op een foutje van FIT Boys. Bij een corner van Haulerwijkse Boys vloog de bal zelfs binnen, maar er was sprake van een dubbelfout. De Haulerwijk-speler maakte bij het scoren hands in buitenspelpositie. De wedstrijd leek op een 1 - 1 af te stevenen, totdat Ronald van Waardhuizen het op zijn heupen kreeg. Met een geweldig schot vanaf links leek hij te scoren, maar de bal spatte helaas op de kruising uiteen. Zo deelden FIT Boys en Haulerwijkse Boys de punten, maar daar schoot FIT Boys niet veel mee op. Nummer laatst Angelslo won van SVN'69 en nummer tien BSVV hield de ongeslagen koploper Drenthina op 1 - 1.

Het kan dus volgende week zaterdag uit tegen Drenthina om 14:30 uur dus wel.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en DA1 verliezen, het 3e wint en het 5e speelt gelijk.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij SJS 2 en had geen schijn van kans. SJS 2 was gewoon beter en het 2e verloor met 3 - 1. Emiel Ludwig redde de spreekwoordelijke eer.

Het 3e deed goed zaken door te winnen van Achilles'94 6 met 2 - 1 door doelpunten van Peter Doornbos en Harold Woltinge.

De dames gingen op bezoek bij Nieuw Buinen en kwamen met de 0 punten terug in Beilen door met 2 - 1 te verliezen (volgens de KNVB-uitslagen).

Het 5e maakte de range reis naar Zevenhuizen om daar tegen het 2e te spelen. Leider Kees van der Hoorn haalde Zeven en Veen door elkaar en kwam zo bij Veenhuizen aan, waar hem verteld werd dat FIT Boys uit bij Zevenhuizen aan het voetballen was. Aan het begin van de tweede helft arriveerde hij bij het voetbalveld. Hij had niets gemist, want de mannen van Ab Bening stonden al met 2 - 0 achter. FIT Boys speelde op de helft van Zevenhuizen, kreeg ook 100% kansen maar het was Zevenhuizen dat uit twee aanvallen even zo vaak scoorde. Henk Smit kopte uit een vrije bal goed in maar de keeper tikte de bal naar buiten. Daar stond Richard Kerssies die voor leeg doel alleen maar een tikje hoefde te geven. Dat deed hij met links en de bal verdween voor het doel langs. De tweede helft kwamen er verse krachten binnen de lijnen (de selectie bestond uit 16 man) en kwam FIT Boys via goalgetter Marcel de Bruijn op 2 - 1 uit een steekpass van Maurits Beuling. Helaas gaf de verdediging achterin ook nog een derde goal weg, Maurits stond te ver van de man af te verdedigen, maar kwam via Richard Kerssies op 3 - 2. FIT Boys speelde alles of niets en moest af en toe achterin ook ruimte weggeven. Uiteindelijk viel de meer dan verdiende 3 - 3. Socrates verzorgde de steekpass op Carl Drenth die de opstuitende bal prachtig met een volley in het doel joeg. Zo jammer dan je achterin de doelpunten te makkelijk weggeeft en de eerste helft niet weet te scoren. Anders sta je bij rust al voor en speel je een gewonnen wedstrijd.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

14/21 februari 2009

FIT Boys pakt broodnodige drie punten tegen ZZVV.

Beilen - Zaterdagmiddag ging de al enkele malen afgelaste wedstrijd tegen ZZVV eindelijk door. Winterweer had eerder roet in het eten gegooid. Nadat Pupil van de Week Kevin Douwsma de door Fixet Beilen gesponsorde bal had afgetrapt, kon de Slofstra-/Van Berkel-equipe proberen de stijgende lijn van de 2e helft tegen SVN'69 van 2 weken geleden door te zetten. Er werd gewonnen met 1 - 0 door een vrije bal van Tim Seubring. Zo kon de rode lantaarn worden overgedragen aan Angelslo en de achtervolging worden ingezet op de nummers negen en tien, CSVC en BSVV.

FIT Boys speelt tot het einde van het seizoen nog negen finales en de eerste was deze zaterdag tegen ZZVV uit Zuidwolde. ZZVV bleek nog niet helemaal ontwaakt uit haar winterslaap, FIT Boys wel. Normaal is FIT Boys in de top van de derde klasse D te vinden, maar voor deze wedstrijd stond de equipe van trainer/coach Gerrit Marsman laatste. Waarschijnlijk onderschatte ZZVV zijn tegenstander en dacht de nummer laatst wel even te kloppen. ZZVV kwam bedrogen uit. In de eerste helft probeerde ZZVV wel het spel te maken, maar deed dit veel te krampachtig. Fit Boys leed onnodig veel balverlies en kwam zo ook niet aan voetballen toe. Ronald van Waardhuizen had een goede kans nodig om te scoren. Hij omspeelde zijn directe tegenstander simpel, maar was onnauwkeurig in de afronding. De tweede kans was een vrije bal vlak voor rust. Tim Seubring schoot hard door de muur langs de ZZVV-keeper en dit betekende de 1 – 0. ZZVV zag een kopbal op de lat uiteenspatten, maar wist verder geen echte 100%-kansen te creëren.

In de tweede helft moest de Slofstra-/Van Berkel-equipe verder met tien man, na een felle charge op een ZZVV-speler. Het spel speelde zich vanaf dat moment op één helft af, maar ondanks de man-meer-situatie wist ZZVV zich geen echte goede kansen te creëren. Ook de inbreng van een buitenspeler en een spits mocht niet baten, ZZVV had het deze middag niet en moest zijn meerdere erkennen in FIT Boys. FIT Boys kwam, ook met tien man, niet echt meer in de problemen. Met deze overwinning laat het FIT Boys-team zien eigenlijk gewoon veel hoger in de derde klasse D thuis te horen. Vorig jaar nog werd FIT Boys vijfde met vijfendertig punten, direct achter nummer twee (41 punten), drie (40 punten) en vier (37 punten). Het hield kampioen De Weide zelfs twee keer op een gelijkspel. ZZVV onderschatte deze middag zijn tegenstander en daardoor kon FIT Boys de broodnodige drie punten in de wacht slepen en zo de aansluiting houden met de middenmoot.

28 februari krijgt FIT Boys Haulerwijkse Boys op bezoek en zal er om 14:30 uur afgetrapt worden op sportpark Noord-West.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 verliest ruim van CSVC 2, FIT Boys 1 oefende tegen Oranje Nassau 2.

Zaterdag 14 februari speelde FIT Boys 2 uit tegen CSVC 2 uit Coevorden. FIT Boys 2 verloor met 6 - 2 en moest zo de punten in Coevorden laten. Voor FIT Boys scoorden Jesse Lageveen en Tristan Haurissa (penalty).

FIT Boys 1 oefende uit tegen Oranje Nassau 2 en verloor met 6 - 2 van deze reserve Hoofdklasser. Oranje Nassau 2 en FIT Boys 1 hadden elkaar ook al getroffen in het bekerpoule dit seizoen.

Later meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Webmaster weer in het land, goede uitslag FIT Boys A1 en 'Waar staat FIT Boys E1?'.

Daar waar in Oostenrijk en Zwitserland het zwaar winterweer was, de Koninklijke familie was zelfs ingesneeuwd in Lech, was het Les Menuires in Frankrijk prachtig zonnig weer.

Een dag bewolkt en een beetje poedersneeuw en de rest van de dagen een strak blauwe lucht en alleen maar zon. Alles is heel gebleven en zaterdagavond rond 20:30 uur na een reis van 12,5 uur kwamen we weer thuis.

Vandaag (zondag) even de site bijwerken en de uitslagen checken. Goed te zien dat het 1e gewonnen heeft met 1 - 0 van ZZVV en de stijgende lijn weer te pakken heeft.

Ook leuk om te lezen dat FIT Boys A1 periodekandidaat Gomos A1 weet te verslaan (0 - 2).

Vanaf maandag begint het gewone leven weer.

De Webmaster.

en

Waar staat Fitboys E1?

Het is 22 februari 2009 en ik zit achter mijn PC. In het seizoen 2009/2009 heeft u nog geen verslagen gezien van Fitboys E1. Dit komt onder andere door gebrek aan tijd en het verkeerd stellen van prioriteit door de schrijver. Maar niet getreurd, ik zal het bij deze proberen in te halen.

Najaarcompetitie 2008/2009 

In de zomerperiode hadden een aantal transfers plaatsgevonden. Mingco en Rik hadden een contract ondertekend bij Fitboys D1. Dit betekende dat wij flink verloren onder andere op kracht. Van Fitboys F1 wisten wij Stefan en Merijn los te weken. Kleine behendige spelers die goed zijn aan de bal.

Op eigen verzoek wilden wij graag worden ingedeeld in een sterke competitie. Hier worden wij alleen maar beter van.  In de competitie kwamen wij een aantal sterke tegenstanders tegen en een aantal zwakkere broeders. Tegen deze mindere tegenstanders wisten wij met dikke cijfers te winnen:

-          E1 – Tynaarloo E1        8-3

-          E1 – Vako E2               8-0

-          E1 – Fc Assen E3        15-1

Dat je ook deze tegenstanders niet moet onderschatten bleek wel tegen Tynaarloo E1. Bij rust stonden wij met 6-0 voor en wij zouden de 2e helft wel even uitlopen naar dubbele cijfers. Dit gebeurde niet en wij verloren deze 2e helft met 3-2.

Dus TIP 1: Nooit onderschatten

Een aantal tegenstanders waren gelijkwaardig aan ons. Veel van deze tegenstanders kwamen uit dezelfde gemeente. Dit leverde een aantal mooie wedstrijden op:

-          E1 – BSVV E1             4-2

-          E1 – Asser Boys E1     3-2

-          E1 – VKW E1               2-1

-          E1 – Smilde E1            2-3                  

De wedstrijd tegen VKW was een prachtige wedstrijd, gevoetbald in het mooie ministadion in Westerbork (goed idee voor Fitboys). Kort voor tijd wisten wij de 2-1 te scoren. De laatste wedstrijd was tegen Smilde E1. Doordat er niks meer op het spel stond, begonnen wij veel te slap en stonden wij al snel met 3-0 achter. Dit wisten wij niet meer recht te zetten. 

TIP 2: Vanaf de 1e minuut direct bij de les zijn.

Er stond ook weer een echte derby op het programma. Vanaf het moment dat wij op voetbal zitten, voetballen wij tegen onze leeftijdsgenoten van Beilen.

-          E1 – Beilen E1             6-2

Dit werd de beste wedstrijd van E1 tijdens deze competitie. Wij hebben als team, Beilen vooral de 1e helft alle kanten van het veld laten zien. Het was 5-0 bij rust. De tweede helft gaf Beilen veel meer tegengas.

TIP 3: Samen ben je het sterkst.

De beste ploeg van deze competitie was Borger E1. Wij verloren deze wedstrijd terecht:

-          E1 – Borger E1            2-6

Wij stonden bij rust voor met 2-1. Dit was iets tegen de verhouding in. De 2e helft werden wij overrompeld door deze ploeg. Onder aanvoering van hun mid-mid en linksvoor werden wij weggetikt en verloren wij terecht. Hier hadden wij ook vrede mee en de spelers gingen hier goed mee om (is wel eens anders geweest in het verleden).

TIP 4: Goed omgaan met verlies is ook een kwaliteit. 

Het was een mooie competitie met de terechte kampioen Borger E1. Fitboys E1 werd knap 2e. De cijfers: 7 gewonnen, 2 verloren, 50 doelpunten voor en 20 doelpunten tegen.

Zaalcompetitie 2008/2009

De zaalcompetitie vond plaats in de zaal in Elim. De reis duurde ongeveer een half uur. Voor de mensen die sneller wilden, stond een flitspaal opgesteld.

Het eerste weekend begonnen wij dramatisch en verloren wij twee keer:

-          E1 – HZVV E3              1-2

-          E1 – HH97 E1              1-2  

Het waren de eerste wedstrijden in de zaal en er werd niet met een plofbal gevoetbald. E1 wist niet met deze omstandigheden om te gaan. 

TIP 5: Raak niet in de war van verschillende omstandigheden.  

De overige wedstrijden in de zaal werden goed gespeeld:

-          E1 – Diever E1             1-0

-          E1 – De Weide E2        4-1

-          E1 – VCG E1               3-0

-          E1 – VVAK E1             3-1

Ook in de zaal was er weer een sprake van een derby. Een niet volledig Beilen E1 kwam niet in de buurt van onze keeper:

-          E1 – Beilen E1             4-0

De beste ploeg in de zaal bleek Havelte E1. In een spannende wedstrijd werd nipt verloren.

-          E1 – Havelte E1           2-3

Ondanks het slechte begin werd er toch een redelijke competitie gespeeld met Havelte als terechte kampioen. Fitboys E1 werd 4e. De cijfers: 5 gewonnen, 3 verloren, 19 goals voor en 9 goals tegen.

Bekercompetitie

Fitboys E1 is nog op meerdere fronten actief. Waar verschillende topploegen al zijn uitgeschakeld, doet E1 nog steeds mee in de beker. In de bekerpoule werden de volgende wedstrijden gespeeld:

-          E1 – BSVV E1             6-1

-          E1 – VKW E1               3-1

-          E1 – SMILDE E1          6-3

Doordat wij alle drie wedstrijden wonnen in deze poule, bekerden wij door.

In de volgende ronde moesten wij aantreden tegen Gieten E1. Deze wedstrijd werd een echte kraker. Veel publiek was afgereisd naar sportpark NoordWest om deze wedstrijd te zien.

Achterin stond het perfect, het middenveld ondersteunde de verdediging en aanval, voorin speelden wij Gieten zoek. Deze spannende wedstrijd werd door ons gewonnen:

-          E1 – Gieten E1             3-2

TIP 6: Alleen in een goed collectief, kunnen individuele spelers uitblinken.

De volgende bekerwedstrijd gaan wij voetballen tegen de hoofdklasser Hoogezand E1. De datum is nog niet bekend.

Conclusie

Ik begon dit verslag met de titel: waar staat Fitboys E1? Ik mag jullie zeggen dat E1 er goed voor staat. Wij hebben als collectief en individueel veel geleerd dit jaar. Met dank ook aan de trainers Elwin Dam en Edwin Roijinga.

Heeft Fitboys E1 dan allemaal fantastische spelers die allemaal bij een profclub aan de slag kunnen. Het antwoord is nee. Fitboys E1 bestaat uit 8 leuke goede spelers die samen graag voetballen, die elkaar perfect aanvullen en als collectief wat leuks op mat proberen te leggen.

Ik zal jullie tot slot deze spelers nog even voorstellen:

Naam

Positie

Bijnaam

Arjen Lomulder

Keeper

Leeuw

Jorden Turkstra

Rechterverdediger

Spijker

GertJan Mellema

Linkerverdediger

Dirigent

Jacco Huising

Middenvelder

Stofzuiger

Merijn Boers

Middenvelder

Strateeg

Jesse Drenth

Linksvoor

Dribbelaar

Leroy de Bruijn

Spits

Spitsie

Stefan Eefting

Rechtsvoor

Zoefzoef

Carl Drenth.

<<<TOP>>>

13 februari 2009

Sportpark Noord-West in Beilen is uitgebreid.

Beilen - De kleedkameraccommodatie op sportpark Noord-West in Beilen is uitgebreid. Het sportpark is de thuishaven van vv Beilen en cvv FIT Boys en naast de kleedkamers herbergt het sportpark twee kantines, twee bestuurskamers en 7 voetbalvelden. Het hoofdveld is voorzien van een tribune, een lichtinstallatie en omzoomd door een talude. Twee velden, tezamen met de zogezegde 'overhoek' dienen als trainingsveld.

Door de bouwwerkzaamheden is het aantal kleedkamers uitgebreid van tien naar veertien. Ook zijn er twee scheidsrechterskleedkamers bijgekomen. Het aantal leden van de beide clubs is in de afgelopen jaren flink gestegen. Het aantal jeugdteams is daardoor gegroeid van 28 naar 36. De verbouwing heeft ruim twee ton gekost en is hoofdzakelijk uitgevoerd door vrijwilligers van beide vereniging. Beide verenigingen, vv Beilen en cvv FIT Boys hebben laten zien wat je met een goede samenwerking kunt bereiken.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

7 februari 2009

Fouten 1e helft breken FIT Boys op.

De vraag die deze middag vooraf aan de wedstrijd tussen SVN'69 en FIT Boys werd gesteld was: "Hoe is FIT Boys uit de winterstop gekomen?". Na een eerste helft met drie doelpunten door drie fouten was de conclusie: Niet best. Na een gepassioneerde tweede helft waarin de Slofstra-/Van Berkel equipe nog bijna op 3 - 3 kwam was de overall conclusie: hoopgevend. SVN'69 kwam goedkoop aan de doelpunten door geschutter bij FIT Boys achterin. Direct na rust scoorde Arjan Luchies de 3 - 1 en ging FIT Boys op jacht naar meer. Tim Seubring kopte de 3 - 2 binnen en het leek te gaan lukken. FIT Boys kreeg een dikke kans op 3 - 3, maar ook SVN'69 kreeg kansen op de 4 - 2. Achteraf concludeerde leider Martin Datema: "De tweede helft was hoopgevend en daar kunnen we verder mee'.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe heeft tijdens de winterstop goed overwinterd. Succes werden er gevierd tijdens het Protos Weering Toernooi en er werd goed getraind. Maar 7 februari moest het gewoon weer gebeuren tijdens de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen SVN'69. De eerste helft verliep dramatisch en er ging heel veel fout aan FIT Boys-zijde en daar profiteerde SVN'69 dankbaar van. De 1 - 0 ontstond uit een penalty en bij de 2 - 0 was er miscommunicatie tussen keeper en verdediger. De 3 - 0 was een persoonlijke fout achterin en zo ging trainer/coach Gerrit Marsman en zijn mannen met een zware domper aan de thee.

In de rust was er maar één credo: Er voor gaan. En dat deed FIT Boys de tweede helft. Al vrij vlot wist Arjan Luchies uit een rebound de 3 - 1 binnen te werken. FIT Boys stopte erg veel energie in de wedstrijd en dat werd beloond. Tim Seubring kopte de 3 - 2 binnen en er leek nog een punt in te zitten. Mark Seubring was er nog het dichtste bij, maar zijn schot ging net voorlangs. Aan de andere kant gaf FIT Boys ruimte weg en had SVN'69 ook kansen op de 4 - 2. Ondanks een gepassioneerde inzet viel de 3 - 3 niet en zo ging FIT Boys zwaar teleurgesteld naar de kleedkamer. De belabberde eerste helft was de Slofstra-/Van Berkel-equipe fataal geworden. Leider Martin Datema putte hoop uit de tweede helft: "De tweede helft is er goed en met voldoende inzet gevoetbald. Daar kunnen we in het verloop van de tweede seizoenhelft wel weer verder mee".

Volgende week ontvangt FIT Boys om 14:30 uur ZZVV thuis op sportpark Noord-West.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 doet goede zaken door te winnen van ZZVV 2.

Rond 10:30 uur kwam het verlossende woord: Het gaat door. FIT Boys 2 en ZZVV 2 konden zaterdagmiddag 14:30 uur de wei in. Na een 0 - 0 ruststand was FIT Boys 2 de tweede helft de betere ploeg. Na wat duw en trek werk kreeg FIT Boys 2 een penalty en die benutte Dylyp Dijkema. Daarna drukte ZZVV 2, zonder echt kansen te krijgen. Na goed doorgaan van Dylyp Dijkema kon Jesse Lageveen de 2 - 0 scoren en daarmee was deze wedstrijd beslist.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Categorie B afgelast, FIT Boys 1, 2 en A1 spelen wel.

Concreet houdt dit in dat voor komend weekeinde de VELD wedstrijden van FIT Boys Dames 1,
Heren 3,4 en 5, B- en C junioren zijn afgelast.

Fit Boys 1 en A1 spelen respectievelijk uit tegen SVN'69 (SVN'69 1 is de tegenstander van het eerste en hun site vermeld niets van een afgelasting) en Achilles'94 A2 (Achilles'94 A2 is de tegenstander van A1 en op de site staat niets over een afgelasting (controletijd 11:10 uur).

FIT Boys 2 speelt thuis tegen ZZVV 2 en consul Berjon Groenink heeft rond 11:00 uur het veld goedgekeurd.

Houdt dit medium in de gaten.

Wat is categorie B? Op bladzijde 603 va Teletekst kun je zien wat categorie A en B is.

Categorie A

Voor seizoen 2008/’09 geldt voor de categorie A de volgende indeling:
• mannen veldvoetbal standaard hoofdklasse t/m de 7e klasse
• mannen veldvoetbal reserve hoofdklasse t/m de reserve 3e klasse
• vrouwen veldvoetbal eredivisie, hoofdklasse, 1e en 2e klasse
• A-, B-, C-junioren eredivisie t/m de 1e klasse• D-pupillen 1e divisie, 2e divisie en hoofdklasse

Categorie B
Voor seizoen 2008/’09 geldt voor de categorie B de volgende indeling:
- De elftallen/teams die spelen in de overige klassen, inclusief alle meisjes junioren die uitkomen
in de meisjescompetitie.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

31 januari 2009

Algehele afgelasting veld door KNVB, wel zaalvoetbal.

Vrijdagmiddag maakte de KNVB het al bekend. Een algehele afgelasting voor het hele land inclusief de Hoofdklasses. De vraag die dan vaak gesteld wordt is: "Moet je in deze tijd van het jaar wel voetballen gezien het weer?". Een onderzoekje door de seizoen heen (terug tot seizoen 2003/2004) leert dat er eind januari/begin februari best vaak wel gevoetbald kan worden en dat hier en daar er wel eens een weekend (of twee) uitviel door winters- of regenachtig weer.

In de zaal werd er wel gevoetbald. Elders op de pagina de uitslagen (voor zover bekend). 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

24 januari 2009

Doedag 31 januari a.s. KOMT ALLEN HELPEN!!!!!

Beste sportvrienden en vriendinnen:

Hierbij een aantal activiteiten voor de gezellige doedag op zaterdag 31 januari 2009. Adopteer met een groep of een geheel team één of meerdere van deze activiteiten, en geef dit zo snel mogelijk door aan één van jouw bestuursleden. Dit is nodig omdat voor een aantal activiteiten voorbereidende werkzaamheden gedaan moeten worden.

Een greep uit de doedag-activiteiten:

 • reparatie van betonrot tribune,
 • repareren voegwerk metselwerk van tribune en dug-outs,
 • herbestraten 2 rij tegels voor de tribune,
 • vaste doelen nakijken,
 • ballenvanger tussen veld 2 en 6 herstellen,
 • ballenvanger tussen veld 6 en 7 plaatsen
 • uitbreiden van tegelpad rond om veld 2, van 2 naar 3 tegels,
 • grasstenen leggen langs de toegangsweg
 • bossingels uitdunnen en snoeien
 • versnipperen van het afval snoeihout
 • afwerking tegelplateau bij de fietsenstalling (i.v.m. de nieuwbouw)
 • kleedkamers schoonmaken met de stoomcleaner
 • opruimen van betontegels
 • opruimen ballenvangers

Nogmaals: dit is maar een greep uit de vele werkzaamheden die er verricht moeten worden op ons mooie sportcomplex. Geef je daarom zo spoedig mogelijk op bij één van uw bestuursleden, alleen – per groep of met jouw gehele team en geef aan waar je aan mee wilt werken. Misschien heb je zelf nog andere doedag-aktiviteiten: geef dit door. Weet je niet precies wat je kunt of wilt doen, geen probleem: meld je gewoon aan. Je kunt je ook opgeven bij Ab Sanders, Aaltinus Horsting, Lambert Hoving, Bert Lamberts, Jan Koster, Cees Vos of Arie Gerding. Wij hebben rechten, maar kennen ook plichten om het betaalbaar te houden.

Start: za. 31 januari om 08.30 – 09.00 uur, koffie en uitleg werkzaamh./indeling groepen

                             Ca. 10.30 uur koffiepauze

                             Ca. 12.30 uur middagpauze

                              Eventueel ’s-middags   de activiteiten afronden en opruimen

Voor de inwendige mens wordt gezorgd.

Neem eigen gereedschap, zoals kruiwagen, bats (schop), borstel, beitel + moker, handschoenen, kniebeschermers of knielkussen etc. mee.

Namens het bestuur van stichting sportpark Noord West, Ab Sanders en Aaltinus Horsting.

LET OP: Op woensdag 28 januari, bespreken wij als Stichtingsbestuur sportpark Noord- West, wat wij gaan uitvoeren op basis van de weersverwachting, aantal aanmeldingen en benodigde gereedschappen.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys D2 kampioen in de zaal.

Doordat FIT Boys D2 afgelopen zaterdagochtend 1 van de 2 wedstrijden heeft gewonnen
zijn ze niet meer te achterhalen door de tegenstanders en zijn ze dus KAMPIOEN geworden in hun klasse!Klasse jongens! Volgende week hopen we dan een feestje te bouwen in de kantine!

De lijdert (Peter Doornbos).

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Onstuimig weer zorgt voor complete afgelasting in Beilen op sportpark Noord-West.

Veel wind en regen in de afgelopen dagen hebben er voor gezorgd dat de velden op sportpark Noord-West te Beilen, die toch al niet zonder kleerscheuren uit de vorstperiode waren gekomen, onbespeelbaar zijn. Helaas, maar het is inderdaad (zoals Hans L. al zei) elk jaar rond deze tijd hetzelfde. Misschien kan de KNVB zorgen dat we direct na de schoolvakanties (halverwege augustus al beginnen en door voetballen tot juni/juli (vlak voor de zomervakantie). Dat zijn de maanden dat het weer vaak veel beter is.

Ook de enige uitwedstrijd (behalve de wedstrijden op het trainingskamp van FIT Boys 1 en 2), Gomos A1 - FIT Boys A1 is afgelast.

De velden in de diverse sporthallen zijn wel bespeelbaar en dus zullen de D- t/m de F-pupillen wel hun wedstrijden gaan spelen. Even het schema, waarbij de tijden gecheckt zijn op www.knvb.nl:

KL    

Wed.nr

Wedstrijd

Tijden

Welke Zaal

      3O

 

88775

88830

Beilen D5  - FIT Boys D1

FIT Boys D1  - VKW D3

09.25 uur

10.40 uur

Drenthehal te Beilen

 

     4G

  

88947

88980

FIT Boys D2  - OFW D5

De Weide D8  - FIT Boys D2

09.50 uur

11.30 uur

De Marke te Hollandsche-

veld

     4G

88919

88224

FIT Boys D3  - De Weide D9

VKW D5  - FIT Boys D3

11.05 uur

11.55 uur

De Marke te Hollandsche-

veld

    4O

 

87080

86968

FIT Boys E3  - LTC E5

Achilles 1894 E5  - FIT Boys E3

14.00 uur

14.40 uur

Smelthehal te Smilde

     4P

 

87253

87197

FIT Boys E5  - Rolder Boys E3

LEO (Loon) E7  - FIT Boys E5

11.30 uur

12.10 uur

De Meer te Wijster

     3O

 

85049

85119

Annen F1  - FIT Boys F3

FIT Boys F3  - VKW F2

09.30 uur

10.30 uur

Peelo hal te

Assen

Voor diegene die een zaterdagmiddag de geur van vers gras niet kan missen, is de kantine vanaf 15:00 uur geopend. Er kan dan even de geur van gras opgesnoven worden en/of aan/in de buurt de bar geconverseerd worden (of wel dom lullen).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

21 januari 2009

FIT Boys oefent tegen Smilde'94 za en verliest.

Beilen - Na een periode van vorst kon er woensdagavond weer getraind en zelfs gevoetbald worden op Sportpark Noord-West. De Slofstra-/Van Berkel-equipe had na het behalen en spelen van de halve finale van het Protos Weering Toernooi de zaalschoenen weer opgeborgen en de veldschoenen uit het vet gehaald. Smilde'94 zaterdag doet het goed in de 4e klasse C en staat tweede achter SCN. Tijdens het Rabozaalvoetbaltoernooi in Smilde had FIT Boys al gemerkt dat zij een goed voetballende ploeg hebben (Smilde won dit toernooi). Ook op het veld bood Smilde meer dan goed partij. Hoewel FIT Boys wel meer balbezit had, was het Smilde dat met 1 - 3 won. FIT Boys speelde te gehaast en was te onnauwkeurig in de opbouw. Het wilde met name in de buurt van de zestien van Smilde niet lukken. Smilde daarentegen was wel scherp voorin en scoorde dus drie keer. Ronald van Waardhuizen scoorde namens FIT Boys (59e minuut).

7 februari staat de competitiewedstrijd uit tegen SVN'69 op het programma, dus is er nog veel werk aan de winkel voor trainer/coach Gerrit Marsman en zijn mannen. Bij afgelasting is de schaduwwedstrijd FIT Boys 1 - Fc Wolvega 1 (4e klasse A, www.fcwolvega.nl).

14 februari haalt FIT Boys in tegen ZZVV thuis op sportpark Noord-West, met als schaduwwedstrijd een uitwedstrijd tegen Oranje Nassau 2 (Res. Hoofdklasse, www.cvvoranjenassau.nl).

21 februari gaat FIT Boys op bezoek bij ACV 2 (ook Res. Hoofdklasse, www.acvassen.nl).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

10 januari 2009

Rabobokaal Smilde: altijd gezellig!

(foto's: Maurits Beuling en Smilde Centraal)

Door de FIT Boys-prestaties op het Protos Weering toernooi (1/2 finaleplaats) was het toernooi in Smilde een beetje ondergesneeuwd voor de FIT Boys-familie. Toch had FIT Boys zich knap geplaatst voor de finale-avond met een team met een mix van jong en oud. Op de finale-avond kon FIT Boys niet meedingen naar de hoofdprijs doordat de eerste twee wedstrijden werden verloren. De derde wedstrijd werd wel gewonnen van Griffioen met 4 - 3 en door dit resultaat was Smilde'94 zaterdag rond 22:00 uur al zeker van de toernooioverwinning.

FIT Boys trad aan met ervaring in de personen van Wout Flokstra, Dylyp Dijkema en Harold Woltinge aangevuld met Erik Bos en Remco Lubberts. Daarnaast was er jong elan met Jos Gerding, Jan Jaap 'filemon' Drogt en Jermo Verbeek. De eerste wedstrijd tegen Witteveense Boys scoorden Jermo Verbeek en Remco Lubberts (hakje Dylyp Dijkema) nog wel de 1- 1 en 2 - 2 maar uiteindelijk won Witteveense Boys wat geflatteerd met 2 - 5. De tweede wedstrijd kwam FIT Boys voor door Jos Gerding, maar na de 1 - 1 scoorde Smilde'94 zondag vlak voor tijd de 1 - 2. De derde wedstrijd kwam FIT Boys zelfs op een 2 - 0 voorsprong (Jermo Verbeek en Jos Gerding), maar Griffioen kwam terug en voor op 2 - 3. Wout '55 jaar' Flokstra scoorde de 3 - 3 en Jos Gerding zorgde met de 4 - 3 voor de eerste FIT Boys-punten.

Door dit resultaat was Smilde'94 zaterdag (9 punten) niet meer te achterhalen door de rest van de ploegen en zo won Smilde het toernooi voor de derde keer op rij. FIT Boys won met de sportiviteitsbeker toch een beker. En het was nog lang onrustig in café Radix....

Uitslagen en standen (voor zover bekend om 22:00 uur 10 januari):

Griffioen - Smilde'94 zo 4 - 1
Witteveense Boys - FIT Boys 5 - 2
Smilde'94 za - Griffioen 5 - 1
FIT Boys - Smilde'94 zo 1 - 2
Witteveense Boys - Smilde'94 za 0 - 6
pauze
Witteveense Boys - Griffioen 3 - 7
Smilde'94 za - Smilde'94 zo 6 - 0
Griffioen - FIT Boys 3 - 4
Smilde'94 zo - Witteveense Boys ? - ?
FIT Boys - Smilde'94 za ? - ?
1. Smilde'94 za 3 9 +16
2. Griffioen 4 6 +2
3. FIT Boys 3 3 -3
4. Witteveense Boys 3 3 -7
5. Smilde'94 zo 3 3 -8

Oja, wat doen de FIT Boys-leden als ze niet (kunnen) voetballen (vanwege het winterse weer)? Juist ja, schaatsen....

 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

3 januari 2009

WAT EEN FEEST, ESDALHAL EMMEN 'KLEURT' GROEN-GEEL.  

(video's: Youtube, zoeken op 'FIT Boys 1/2 finale Protos Weering', foto: Maurits Beuling)

FIT Boys was zaterdagmiddag/-avond massaal afgereisd naar Emmen om in de Esdalhal de verrichtingen te zien van hun FIT Boys in de halve finale van het Protos Weering Toernooi. Sportief gezien was FIT Boys een maatje te klein voor met name HODO (1 - 6) en in minder mate voor Nieuw Buinen (1 - 3), Zwartemeerse Boys (1 - 2) en Sc Erica (3 - 4). Ondanks de tegenvallende resultaten was de FIT Boys-familie vocaal duidelijk aanwezig. Samen met de HODO-supportersschare maakten zij de sfeer in de Esdalhal en er werd door beide supportersgroepen zelfs met elkaar gesupporterd bij de wedstrijden van HODO en FIT Boys. Sport verbroederd en eigenlijk is dat, na een goede prestatie, het mooiste wat er is. Bedankt HODO!

FIT Boys probeerde het deze avond wel, maar merkte dat het in deze halve finale zeer sterke tegenstanders tegenkwam. De eerste wedstrijd kwam Nieuw Buinen op 0 - 2 toen FIT Boys nog de 1 - 2 wist te maken. Er kwamen ook nog wel kansen op de gelijkmaker, maar Nieuw Buinen speelde het uiteindelijk goed uit en won met 1 - 3. De tweede wedstrijd werd er gespeeld tegen HODO en dat bleek de sterkste tegenstander te zijn. Het werd een kansloze 1 - 6. Na afloop trokken de beide supportersschares in de kantine naar elkaar toe en ontstonden de eerste uitwisselingen (onder andere kannen bier). 

De derde wedstrijd nam FIT Boys tegen Zwartemeerse Boys de leiding (1 - 0) en leek het de eerste punten/het eerste punt binnen te halen. Helaas boog Zwartemeerse Boys de achterstand om in een 1 - 2 voorsprong en dit bleek de eindstand. HODO kon eerste eindigen in de poule, maar dan moest er wel gewonnen worden van Zwartemeerse Boys. Samen met de FIT Boys-fans werd HODO naar een 4 - 2 overwinning geschreeuwd. Vervolgens sloten de HODO-supporters aan bij de FIT Boys-fans om FIT Boys aan te moedigen bij hun wedstrijd tegen Erica. Erica kon nog voor HODO eindigen, maar dat moesten ze met ruime cijfers winnen. De FIT Boys- en HODO-fans zongen de gehele wedstrijd onafgebroken en FIT Boys wist inderdaad de schade beperkt te houden (3 - 4). Na het laatste fluitsignaal namen de HODO-fans bezit van de zaal en vierden feest. De FIT Boys-spelers bedankten het meegereisde publiek en HODO bedankte op zijn beurt de FIT Boys-ploeg en zijn fans. Er werden zelfs supporterssjaals uitgewisseld tussen beide groepen en in de Edalhalkantine was het nog lang onrustig. Wat kan sport, ondanks tegenvallende resultaten, toch mooi zijn.... 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys Nieuwjaarsreceptie verloopt rustig.

De activiteitencommissie had helaas moeten besluiten op de nieuwjaarscross in Terhorsterzand niet door te laten gaan vanwege de bevroren ondergrond. De FIT Boys Nieuwjaarsreceptie was daarom de eerste activiteit op deze zaterdag, maar niet de enigste. Het werd een qua bezoekers rustige receptie omdat een deel van de FIT Boys-familie al was afgereisd naar Emmen (zie bericht elders op deze site).

Voorzitter Eli van Berkel benoemde in zijn toespraak diverse highlights en aandachtspunten van het afgelopen en komende jaar en ging daarna over tot de uitreiking van de Oorkondes aan de leden die al de nodige jaartjes lid zijn van FIT Boys. Ab Sanders is al weer 45 jaar lid. Albert Nederhoed, Arie Gerding, Auke Oosting, Peter van Gelder en Sander Nijwening zijn al 40 jaar lid. Carl Drenth en Maarten Paping zijn respectievelijk 35 en 25 jaar lid. Voor deze prestatie van formaat ontvingen zij de door Erelid Fokko Polman gemaakte oorkondes. Onderstaand de jubilarissen, waarbij er één ontbreekt. Sander Nijwening, 40 jaar lid, was er 's middags wel op het sportpark maar was ziek naar huis gegaan.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de aanwezigen daarna nog het aankomende jaar qua sportieve prestaties bespreken.

45 jaar: Ab Sanders

40 jaar: Albert Nederhoed

40 jaar: Auke Oosting

40 jaar: Peter van Gelder

25 jaar: Maarten Paping

35 jaar: Carl Drenth

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________