Hoofdsponsoren

&

<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf januari 2006)

heden t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

17 juni 2006

FIT Boys 1 gaat komend seizoen weer op bezoek in Hoogeveen en Hollandscheveld.

Komend seizoen gaan de mannen van trainer/coach Jan Smid weer proberen bovenin mee te draaien in de reserve derde klasse D. Dat zal nog weer lastig genoeg worden, want een aantal derde klasse-toppers van welleer zullen het seizoen 2006/2007 het FIT Boys weer moeilijk gaan maken. Oude bekenden zijn vv De Weide uit Hoogeveen en vv Hollandscheveld uit het gelijknamige dorp. Nieuw in de klasse zijn SVM Marknesse uit Marknesse en sv Ens uit Ens. Nog een oude bekende is SVN'69, dat na één seizoen in de vierde klasse weer terugkeert in de derde klasse D.

De Weide
We moeten al weer teruggaan tot het seizoen 2002/2003. FIT Boys had het thuis altijd lastig tegen De Weide, zo ook dit seizoen. Er werd verloren met 1 - 2 (doelpunt Alfons Pot). Ook uit viel er geen eer te behalen en werd er met 2 - 0 verloren. In het seizoen 2001/2002 verloren de Slofstra-/Van Berkel-mannen thuis met 2 - 4 (doelpunten Berry van der Giezen en Harold Kamps) en uit werd er één punt gepakt (2 - 2, doelpunten van Harold Kamps). In het seizoen daarvoor (2000/2001) speelde De Weide ook in de 2e klasse net als vorig seizoen (2005/2006). Dit jaar mag de ploeg uit Hoogeveen het weer in de derde klasse proberen.
Hollandscheveld
Hollandscheveld is zeker een oude bekende. Vorig seizoen nog speelden zijn in de derde klasse D en werden kampioen. Opmerkelijk detail was dat FIT Boys tot tweemaal toe wist te winnen van de latere kampioen. Thuis werd er gewonnen met 2 - 1 (doelpunten Maurits van der Hoest en Alfons Pot) gadegeslagen door onder andere de camera van TV Drenthe. Uit werd Hollandscheveld bij vlagen van de mat gespeeld en stond het bij rust al 0 - 3. Aljon Stahlmecke, Berry van der Giezen en Alfons Pot namen de productie voor hun rekening. Eindstand werd uiteindelijk 1 - 3. In het seizoen 2003/2004 is er uit een spectaculaire 3 - 3. Na een 3 - 1 achterstand scoort Harald Woltinge twee maal. De ene goal was nog mooier dan de andere en leider Martin Datema was lyrisch over beide goals. Thuis werd er gewonnen met 2 - 1 door een eigen doelpunt en een goal van Alfons Pot. In het seizoen 2002/2003 wordt uit verloren met maar liefst 4 - 0. Erik Jans schreef toen nog het verslag, met hulp van Martin Datema. Thuis wordt het 1 - 1. 2001/2002: thuis 3 - 1 (Alfons Pot, Aljon Stahlmecke en Harold Kamps), uit werd er ook 3 - 1 (doelpunt Edwin Roijinga). Seizoen 2000/2001: thuis 1 - 0, uit 3 - 1.
SVM Marknesse
SVM Marknesse speelt al 10 seizoenen in de derde klasse, Afwisseld 3A en 3D. In het seizoen 2000/2001 troffen beide ploegen elkaar ook al. Thuis werd met 2 - 3 verloren en uit werd het 0 - 0. In de vijf seizoenen daarna speelde SVM in 3A. Nu dit seizoen dus weer 3D. Vorig seizoen waren ze negende en de drie seizoenen daarvoor waren ze vijfde, zesde en vierde. Gezien de uitslagen uit het verleden een lastige tegenstander voor FIT Boys.
Ens
In het seizoen 1999/2000 promoveerde Ens naar de vierde klasse A. In 2002/2003 werd er weer gepromoveerd naar de derde klasse A. Na één seizoen ging Ens al weer terug naar de vierde klasse A. Nu na twee seizoen is er weer derde klasse-voetbal. In de nacompetitie werd er uiteindelijk via penalty's gewonnen van Rijperkerk. Ens moet op bepaald vlak nog wel wat verbeteren, zo blijkt uit het verslag van hun laatste nacompetitiewedstrijd: "We zullen meer trainingsarbeid moeten verrichten, anders gaan we het niet redden in de derde klasse." volgens speler Marcel Snel.
SVN'69
Zoals gezegd, SVN'69 heeft één seizoen in de vierde klasse gespeeld, in het seizoen 2004/2005 was het nog de tegenstander van FIT Boys. Uit werd er gewonnen met 0 - 2 (beide doelpunten van Berry van der Giezen), thuis werd het zelfs 4 - 1 (hattrick Aljon Stahlmecke en Berry van der Giezen). In 2003/2004 werd het thuis 2 - 0 (doelpunten van Dylyp Dijkema en Edwin Roijinga) en uit werd er met dikke cijfers verloren. 5 - 1 maar liefst en NieuwsTV zei er het volgende over: "Een slappe start is Fit Boys niet meer te boven gekomen. SVN'69 rolde de ploeg van trainer Jan Smid en leider Martin Datema op: 5 - 1. Na twee minuten stond Fit Boys al achter. Jord van der Hoest maakte gelijk vanaf de strafschopstip, maar bij rust leidde de thuisploeg weer. Na de hervatting stelde het spel van Fit Boys helemaal niets meer voor."

Uiteraard zijn naast de vijf nieuwe ploegen ook zes blijvers, te weten: ONR, Angelslo SC, CSVC, Sleen, Drenthina en DESZ.  

Topscoorder Berry van der Giezen verlaat FIT Boys in verband met zijn werk op zaterdag. Hij gaat naar buurman vv Beilen om het daar te proberen op tweede klasse niveau. Oud gediende Harold Woltinge, Voetballer van het Jaar, doet weer een stap terug. Hij heeft 'zijn team' uit de brand geholpen toen er de nodige blessures waren, maar richt zich nu weer op zijn vrouw en zoon en dochter. Nieuw in de selectie zijn de A-junioren Ruud Seubring en Gerald Roek, maar nieuw zijn zij niet meer. Zij hebben de tweede seizoenhelft 2005/2006 al volledig meegetraind en gespeeld (vaak in de basis). Of er nog meer talenten uit de A-junioren of de tweede selectie gaan doorbreken is nu nog niet bekend. Jeugdvoetballer van het Jaar Elwin Dam zal ook dit seizoen wel weer de kans krijgen in de hoofdmacht.

De FIT Boys-familie is wel weer toe aan de nacompetitie of stiekem meer........

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Doedag 17 juni nuttig besteed.

Afgelopen zaterdag had de Stichting sportpark Noord West de elk jaar terugkerende Doedag georganiseerd. De vorige edities vonden plaats in de winterstop, deze aflevering werd echter na het reguliere seizoen gehouden. Reden hiervoor was dat er aantal werkzaamheden plaats moesten vinden, die alleen in de lente/zomer gedaan kunnen worden. Diverse leden van vv Beilen en cvv FIT Boys kwamen 's ochtend rond 08:30 uur naar het sportpark voor de diverse klussen. Er werd begonnen met koffie en na een korte uitleg van de werkzaamheden werd er om 09:00 uur begonnen.

Eén van de werkzaamheden was het schilderen van de hoofdtribune en ook het betonrot op de hoofdtribune werd aangepakt. Daarnaast waren er diverse stratemakersklussen, onder andere het pad naar de traningsvelden.

Ook werden er tegelplateau's aangelegd voor de beide ballenhokken en werd er een pad aangelegd van de kleedkamers naar veld 5. Dit was een behoorlijke klus waar een behoorlijke grote groep mee bezig was. Ook werd de verlichting bij de fietsenstalling aangepast. Bij de FIT Boys-kantine werd de vlaggenmast verplaatst van de kantinemuur naar de grond. 

FIT Boys Erelid Fokko Polman was ook van de partij en schilderde de hoekvlaggen weer mooi wit. Ook werd de dakbedekking op het gehele gebouw daar waar nodig vernieuwd en werden tegels in diverse kleedkamers vervangen. Er was uiteraard ook voldoende rust ingebouwd en de goudgele rakkers gingen er dan goed in. De catering was prima in orde. Bert Oosterhof smeerde de broodjes en Martin Datema zorgde voor de soep.

De catering was prima in orde. Bert Oosterhof smeerde de broodjes en Martin Datema zorgde voor de soep. Al met al is er door een aantal vrijwilligers van beide voetbalverenigingen weer bergen werk verzet en zo heeft het Stichtingbestuur weer flink kunnen besparen op de onderhoudskosten. Om met de woorden van FIT Boys-voorzitter Johan Koster te spreken: "Daar neem ik mijn petje voor op!"

Het seizoen is dan nu echt ten einde en het zal stil worden op sportpark Noord-West. Volgend seizoen mag de FIT Boys-familie en hun goede buur vv Beilen weer van start.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

10 juni 2006

Zonovergoten Spar/Biemold FIT Boys familiedag.

Beilen - In het verleden zijn er wel eens familiedagen verplaatst vanwege het natte weer. Daar was afgelopen zaterdag geen sprake van. Er was een strak blauwe hemel en niets dan zon. Mede geholpen door het weer, maar zeker ook door de vele en leuke activiteiten op de dag werd het een geweldige dag. De familiedagcommissie onder aanvoering van Janneke Eising had de dag weer tot in detail prima geregeld. Uiteraard werd de dag afgesloten met een barbecue en werden de verenigingsprijzen uitgereikt. Ook werd er een modeshow gegeven en zo kon de FIT Boys-familie kennismaken met de nieuwe sponsoren en de nieuwe shirts.

Op de ochtend was er voor alle jeugdteams een mixtoernooi en zo streden de jeugdleden om de welbekende eer. Om één uur stond het elk jaar terugkerende spektakel op het programma de F-pupillen voetbalden tegen hun moeders. Er wordt beweerd dat de moeders weken van te voren al in training zijn voor deze ene wedstrijd, maar daar is tijdens de wedstrijden niets van te merken. De F-pupillen trekken altijd aan het langste eind, ook bij de afsluitende penalty's.

Om twee uur ging op het hoofdveld het spellencircuit van start en bijna alle actieve leden van FIT Boys deden mee. Janneke Eising probeerde met een warming up iedereen in beweging te krijgen, maar waarschijnlijk door het warme weer was hier niet veel animo voor. Tijdens de verschillende spellen ging het er fanatieker aan toe, onder andere bij het touwtrekken en het kratlopen. Tijdens het spellencircuit was er voldoende ranja om het vocht, dat door het warme weer het lichaam verliet, weer aan te vullen.

Omdat volgend seizoen er nieuwe shirts zijn, werden de oude shirts verkocht. Menig lid tikte zo zijn eigen shirt op de kop en er werden ook al twee nieuwe F-pupillen gesignaleerd (3 en 4 jaar): Zoë de Jonge en Ilja Beuling.

Zo rond de klok van vier uur werd het spellencircuit beëindigd en begaf iedereen zich naar het terras of de kantine. Vooraf aan de barbecue werden de verenigingsprijzen uitgereikt en hier tussen door liepen enkele dames een heuse modeshow om zo de nieuwe sponsoren en shirts te showen aan het publiek. Elwin Dam werd Jeugdspeler van het Jaar en Harold Woltinge werd Speler van het Jaar. Remco Lubberts, clubbladredacteur en ook regelmatig ook verslaggever, kreeg de Erik Jans-bokaal. De blunderbokaal ging naar Jonny Schippers, omdat hij in het afgelopen seizoen als keeper echt houdbare ballen doorliet en als speler regelmatig in eigen doel schoot. Vrijwilliger van het Jaar werd Ab Sanders, die zich al vele jaren inzet voor de vereniging. Uiteraard is de prijs symbolisch en eigenlijk bestemd voor alle 200 vrijwilligers. 

Na de barbecue was er rond zeven uur uiteraard weer de penaltybokaal, waarvan de onbrengst altijd naar de jeugd gaat. De keepers Joost van het Reve en Erik Bos, in het nieuw keepersshirt, probeerde de vele deelnemers van scoren af te helpen. En het bleef tot in de late uurtjes gezellig.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

8 juni 2006

Fit Boys begroet groot aantal nieuwe sponsoren op sportpark Noord-West.

De sponsorcontracten van de shirtsponsoren van FIT Boys liepen na dit seizoen af en dus moest het bestuur deels op zoek naar nieuwe sponsoren. Na een grote inspanning van de sponsorcommissie kon FIT boys-voorzitter Johan Koster vorige week donderdag alle shirtsponsoren op sportpark Noord-West begroeten en welkom heten bij de vereniging. Alle sponsoren kregen 'hun' shirt in een prachtige lijst, in de hoop dat zij deze een mooi plaatsje gaan geven op het bedrijf. Na het formele gedeelte ging de avond, onder het genot van een hapje en een drankje, over in een informeel samenzijn.

Op de foto staand v.l.n.r.: Dhr. Slofstra (Slofstra assurantiën), Dhr. Groenink (Bosman Watermanagement & Kreulen Installatietechniek), Dhr. Hessels & Turkstra (H&T), Dhr. Stevens (Spar Stevens), Dhr. Smit (Snackbar Ge-Ja), Dhr. de Jonge (DA drogist), Dhr. Schepel (Schepel Schoenmode). Zittend v.l.n.r.: Dhr. Britstra (Fotoplus Britstra), Dhr. van Berkel (Van Berkel Adviesgroep), Dhr. Klok (Klok betonboringen), Dhr. Stevens (Wim Stevens Administratie & Belastingadviesbureau), Dhr. Drenth (Alfa Accountants) en André Blaauw (Autorijschool André Blaauw).
Tijdens de avond nam voorzitter Johan Koster eerst afscheid van de stoppende sponsoren. Jan Schepel (Schepel Schoenmode), Joop de Jonge (DA drogist De Magneet) en Carl Drenth (Alfa Accountants) kregen 'hun' shirt in een lijst. Yin Sin, Fietspoint Biemold, Snackbar City en Combi Sport namen ook afscheid en zullen de lijst bezorgd krijgen.

Daarna was het de beurt aan de nieuwe sponsoren en ook zij kregen 'hun' nieuwe shirt in een grote lijst. Bij de senioren zullen twee bedrijven het eerste elftal gaan sponsoren. Slofstra Assurantiën en Van Berkel Adviesgroep zullen tot en met 2010 op de mooie, nieuwe shirts van het eerste prijken. 

De sponsoren werden met een kop koffie en cake welkom geheten in de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West.
De heren Slofstra en Van Berkel namen de lijst in ontvangst. FIT Boys 2 heeft een oude bekende terug als sponsor: Fotoplus Britstra. De heer Britstra nam de lijst in ontvangst. FIT Boys 3 heeft Benny Wildeboer op de borst, FIT Boys 4 Bosman Watermanagement en Kreulen installatietechniek. Berjon Groenink was als vertegenwoordiger van beide bedrijven aanwezig. FIT Boys 5 heeft Snackbar Ge-Ja op de borst en Geert Smit nam het shirt in ontvangst. C1000 blijft de sponsor van FIT Girls DA1. Bij de junioren zijn de volgende sponsoren gevonden: Autorijschool André Blaauw (A's) en André Blaauw zelf was aanwezig, Pizzeria Piccola Roma (B's), H&T, Hessels & Turkstra (C's), beide heren waren aanwezig, en Wim Stevens, van Wim Stevens Administratie & Belastingadviesbureau (D's, E's en F's) die samen met zijn vrouw de avond bezocht. De meisjes, volgend seizoen FIT Boys MC1, worden gesponsord door Spar Stevens en eigenaar Jan Stevens nam de lijst in ontvangst. Voor de zaalteams zijn de volgende sponsoren gevonden: Klok Betonboringen (zaalteam 1) en eigenaar Jaap Klok en zijn vrouw bezochten de avond, Café Bar Het Zwaantje (zaalteam 2), Booiman Tuinen (zaalteam 3) en Re-Ha Bouw (zaalteam 4).
De heren Slofstra en Van Berkel krijgen uit handen van voorzitter Johan Koster de lijst met 'hun' shirt.
Ook kregen de sponsoren hun sponsorpas uitgereikt en hiermee kunnen ze alle thuiswedstrijden van het eerste elftal bezoeken. Voor, tijdens en na de wedstrijd zijn ze welkom in de bestuurskamer. Ook noemde voorzitter Johan Koster de voordeeltjes van het sponsor zijn op, o.a. zal er een sponsoravond georganiseerd worden en begin volgend seizoen een 5 tegen 5-toernooi voor alle sponsoren. Uiteraard worden de sponsoren genoemd in het club- en programmablad. Van deze en nog vele andere voordelen profiteren de sponsoren van FIT Boys tot en met 2010. 

Tevens konden alle genodigden de nieuwe FIT Boys-teneus bekijken. De kledingcommissie van FIT Boys bestaande uit Harm Meijering, Altjo Pot, Eli van berkel en Theo de Wit hebben een prachtig shirt uitgezocht en de gele baan is weer terug op het shirt. Ook de keepers zullen vanaf volgend seizoen in het roze of rood gestoken worden. in Muta Leeuwarden heeft FIT Boys een prima kledingleverancier gevonden.

De gele baan is weer terug op het FIT Boys-shirt. Let ook op de details: FIT Boys in de kraag, kleurenlogo.

Nadat alle plichtplegingen waren afgerond, konden de nieuwe sponsoren onder het genot van een hapje en een drankje onderling en met het bestuur kennismaken. De avond werd door bestuur maar ook door de sponsoren als zeer nuttig en aangenaam ervaren. Ook de reacties op de ingelijste shirts waren positief. Kortom FIT Boys kan met deze groep sponsoren weer vooruit tot en met 2010.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

5 juni 2006

Het was even wennen……….meisjes MP1.

Het afgelopen seizoen hebben de meisjes van MP1 zich aan het Fit Boyslegioen  gepresenteerd. Met wisselend succes mag ik wel zeggen. Het was even wennen.

Het was wennen voor de meisjes zelf want:

-         hoe raak ik die bal nou goed?

-         wat is een ingooi?

-         waarom zo’n groot veld?

-         16 metergbied: wat is dat?

-         gaan we na de rust nog een wedstrijd spelen?

-         nog veel meer vragen/onwetendheden en onzekerheden waren er.

Het was wennen voor de leiders want:

-         hoe maak je goede afspraken met deze meisjes over voetbal.?

-         hoe geef je op een goede manier aanwijzingen?

-         hoe krijg je het klaar dat ze lol in het spelletje hebben.

Het was wennen voor de trainster want:

-         hoe geef ik een goede mix van oefenstof?

-         hoe leer ik de echte basisbeginselen van voetbal aan?

-         hoe krijg je ze aan het ‘voetballen’.?

Het was wennen voor de ouders want:

-         hoe gaat dat bij zo’n voetbalclub?

-         wordt er ook wat van ons verwacht?

-         drie keer in de  week op komen draven voor de meisjes is wel wat veel.

-         ’s morgens om 7.45 uur vertrekken is wel erg vroeg.

-         krijgen  de meisjes een goede begeleiding.

Het was wennen voor de club want:

-         op wat voor veld spelen ze: groot veld, half veld, jeugdveld. of F-veldje?

-         welke kleedkamer krijgen die meisjes?

-          wat drinken ze in de rust?

-         welke scheidsrechter krijgen ze?

Zo kan ik nog wel even doorgaan.  Het was even goed wennen. Maar……. als het ‘wennen aan…’ verandert in ‘verwennen door..’ dan is het al heel snel goed. De meisjes/leiders/trainster/ouders/club waren zeer snel aan elkaar gewend.

Kortom: we hebben met z’n allen een prachtig jaar gehad waarin we met z’n allen veel van elkaar hebben geleerd. Veel lol. Veel plezier. Veel doelpunten. Veel progressie.

Volgend jaar gaan we met z’n allen verder als MC 1. We laten ons dan verwennen.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

3/4 juni 2006

Wil de echte Matterazi nu op staan?

Ook dit jaar is Fit Boys 34 weer een weekend naar Itteren geweest. Hoofdzaak was een toernooi voetballen. Zeer belangrijke bijzaak was op stap gaan. Zo rond 12.30 vertrokken de meeste vanaf het voetbalveld. Alleen de familie Kerssies was niet aanwezig. Zij kwamen later met de trein (wat een pokke eind is dat!!).

Bij aankomst een plekje gezocht in het drassige weiland om de tent op te zetten. Vervolgens naar Maastricht om de familie Kerssies op te halen en om een hapje te eten. Plaats van bestemming voor het diner: de Ierse Pub. Zeer goed eten geserveerd door een mooie Limburgse dame. Na nog wat nagezeten te hebben, onder het genot van een Kilkenny, Guinness of “gewoon” Grolsch, zijn we weer terug gegaan naar onze geweldige camping.

Na een korte periode wat rondgehangen te hebben op de camping hebben we de dorpskroeg van Itteren bezocht. Ook daar smaakten de sapjes erg lekker. Aangezien Kleis een man van discipline is moesten we om 0.00 uur weer terug naar de camping. 3 mensen dachten daar echter anders over. Via de brandtrap ontsnapten zij aan de aandacht van de trainer om vervolgens weer terug te keren naar de dorpskroeg. Geluk is met de dommen zegt men altijd. Dit klopt wel aardig. Een van de drie waagde een gokje. Hij zit nog bij het RIAG dus hij moest toestemming vragen aan zijn begeleider. Gelukkig was de begeleider mee en hij mocht maximaal €10,- vergokken. In plaats van dat hij alles vergokte haalde hij maar liefst €100,- uit de automaat! Na nog wat Drentse en Limburgse smartlappen gehoord te hebben zijn de mannen in hun privé taxi huiswaarts gekeerd.

Half 9 ging de wekker weer. Iedereen wassen, scheren, opmaken, eten en omkleden voor het grote toernooi. De tegenstanders waren: Zandpol, Lelystad, Roda 46, Dongen en Eindhoven. De eerste 4 wedstrijden werd in dezelfde opstelling gespeeld te weten:

Jonny

Anne                  Erik                             Rick                          Eddy                          

Alex                            Jan Willem                   Gert Jan                       Peter

                        Berjon                                                            Bert                

De eerste tegen onze Drentse vrienden van VV Zandpol hebben we nipt verloren: 1-0. Dit kwam mede omdat een aantal individuen alles alleen deden. De tweede wedstrijd werd een bloedeloze 0-0 tegen Lelystad. Lelystad heeft het trouwens gepresteerd om zonder overwinning door te gaan. 5 gelijke spelen met een doelsaldo van 1 voor en 1 tegen. De derde wedstrijd moesten we tegen Dongen. Voor deze wedstrijd hadden ze speciaal de slechtste scheidsrechter van Limburg uitgenodigd. We verloren met 2-0. De 1-0 was onterecht gegeven vrije trap. De tweede was….. tja wat moeten we daar van maken! Anne speelde de bal terug op Jonny. Jonny had op zijn beurt een geweldige pass in gedachten. Helaas voor hem stuiterde bal net voor hem op waardoor hij de bal  nogal miste. De bal draaide met een boog zo het doel in: 2-0. De vierde wedstrijd moesten wij tegen Roda uit Leusden. Een zeer goede ploeg die redelijk van de mat af speelde. Bij de stand 3-0 en nog 2 seconden was Erik het zat. Hij kwam a la Materazzi invliegen op de aanvaller. Deze maakt op zijn beurt een mooi salto, cijfer 9, maar zijn landing was bijzonder zwak. Cijfer 2. Hij brak namelijk zijn sleutelbeen. Zoals een echte Materazzi look a like betaamd liep Erik eerst rustig weg, zich nergens van bewust. Toen een andere speler RODA ons ook nog een melde dat de speler in kwestie zich wel vaker aanstelde was Erik helemaal gerust. Na een minuut of 10 werd het iedereen toch duidelijk dat er iets mis was. Ambulance gebeld, speler afgevoerd en RODA trok zich terug uit het toernooi! Daardoor waren onze grote vrienden van Zandpool door naar de volgende. Zij vierden dit met kreten als: GVD, K* zooi nog een wedstrijd. Ze waren er dus erg blij mee!!

De laatste wedstrijd, een fantasieopstelling: 3:3:4

Keeper: Jonny, verdediging: Berjon, Rik en Erik, Middenveld: Bert, Peter en Gert Jan, Aanval: Alex, Anne, Eddy en Jan Willem.

Fit Boys gaf een wervelde show weg met als resultaat een 2-0 overwinning. Doelpunten en dus tevens topscoorders: Alex en Jan Willem. We kwamen helaas net 1 puntje te kort. We konden dus al op tijd naar Maastricht. Daar hebben we ons buikje rond gegeten bij de Griek. Ook daar een mooi Limburgse Serveerster. Vervolgs Oranje gekeken in een gezellig kroegje. Ook daar waagde onze gokverslaafde nog maar eens een gokje. Resultaat: paar euro erin €70 er weer uit. Als laatste zijn we bij een erg gezellig tent beland. Voor degene die toevallig een keer op stap gaan in Maastricht de kroeg heet Choi de Vivre! Absoluut een aanrader!!

Zondag weer vroeg eruit. De meeste wilden op tijd terug zijn in Beilen om formule 1 / Donar te kijken.

Tot zover alle belevenissen van Fit Boys 34 in Maastricht.

Cheers!

De verslaggever.

<<<TOP>>>

30 mei 2006

IJzersterke eerste helft FIT Boys 2 is niet voldoende (2 - 2 (0 - 1)).

Beilen - Een staande ovatie viel hem ten deel en stiekem hadden de spelers, begeleiders en fans van CVVO 2 ook een klein beetje bewondering voor de spits van FIT Boys 2. Uit een perfecte voorzet vanaf de rechter kant, nam Tristan Haurissa de bal ala Marco van Basten finale EK 1988 in een halve omhaal vol op de pantoffel en het leder draaide met een akelige precisie in de rechter kruising. WAT EEN WERELDGOAL! Het schijnt dat Tristan het na dit seizoen voor gezien houdt. Je moet tenslotte altijd stoppen op je hoogtepunt. Door andermaal Tristan Haurissa stond het bij rust zelfs 2 - 0. Wietse Jonkers had de bal gekopt en deze werd nog gestopt. De oplettende Tristan werkte de bal wel binnen. Bij vlagen walsten de Alfa-mannen over onze friese bezoekers heen. De CVVO 2-spelers wisten niet waar ze het zoeken moesten en regelmatig moesten de ledenmaten van de FIT Boys-spelers het ontgelden. Met name de linksback van CVVO 2 had totaal geen grip op Nico van Noord. Hij schopte uit pure onkunde op alles wat bewoog, behalve de bal. 

De 2e helft hadden beide teams een complete metamorfose ondergaan. Bij FIT Boys lukt helemaal niets meer en CVVO 2 was nu de voetballende ploeg en kwam verdiend op 2 - 1, al was hier een eigen doelpunt van FIT Boys voor nodig. Dat zou penalty's betekenen, maar zover wilde CVVO 2 het niet laten komen. Zij scoorden ook nog de 2 - 2. In een alles of niets offensief was FIT Boys 2 nog één keer heel dicht bij de penalty's. Uit een hoge bal voor het doel, plaatste Tristan Haurissa de bal op de lat in plaats van eronder.

Na het laatste fluitsignaal was er teleurstelling bij FIT Boys, maar vreugde bij CVVO 2 dat nu mag proberen te promoveren naar de reserve 1e klasse. Vanaf deze plaats wens ik CVVO 2 hierbij veel succes.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

27 mei 2006

Fit Boys 2 in spijkerhard duel nipt onderuit tegen CVVO 2 (1 - 0).

De Alfa-mannen hebben in de 2e ronde van de nacompetitie de eerste wedstrijd verloren met  1- 0. Het was volgens toeschouwer Jan Stevens een keiharde wedstrijd met veel forse overtredingen van de ploeg uit Lemmer.

A.s. dinsdag 30 mei wacht de return op sportpark Noord-West om 19:30 uur. De mannen van scheidend trainer/coach Bart Ludwig moeten dan de 1 - 0 weg poetsen om naar de finale te gaan voor en plek in de reserve 1e klasse.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys E1: Kampioenen!

(foto's: Douwe Visser)

Ze waren al kampioen en dus deed de wedstrijd van zaterdag tegen Wijster E1 er niet meer toe. De mannen van trainer/leider Edwin Roijinga en leider Sander Stegehuis wonnen vorige week van Veenhuizen/Een E1 met 2 - 1. En omdat LTC E2 thuis verloor van Wijster E1 met 5 - 6, waren de Combi Sport-boys al kampioen.

Na de wedstrijd tegen Wijster E1 werd FIT Boys E1 in het zonnetje gezet. Ze kwamen uiteraard op de kampioensfoto en ook bij de sponsor Combi Sport voor de deur werd een teamfoto gemaakt samen met Combi Sport-eigenaar Johan Götz. Daarna was er patat en ranja voor de heren in de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West. Na FIT Boys C1 werd E1 dus ook kampioen en dus wederom een succes voor de jeugdafdeling van de FIT Boys-familie.

Zaterdag 10 juni a.s. sluit de FIT Boys-familie het seizoen af met de Spar/Biemold FIT Boys familie dag. Tijdens het ochtendprogramma zal de wedstrijd van het seizoen gespeeld worden door de F-pupillen. Zij zullen spelen tegen hun moeders, die al in training zijn. 's Middags is er een spellencircuit voor de gehele vereniging, van jong tot oud. Uiteraard wordt de dag afgesloten met de welbekende barbecue en zullen de diverse verenigingsprijzen worden uitgereikt. Wie zal de oogklep krijgen, welke verslaggever ontvangt de Erik Jans-bokaal, wie wordt jeugd- en seniorspeler van het jaar en welke man of vrouw zal topscoorder worden? Zaterdagmiddag rond de klok van 17:00 uur zullen we het weten.

De Webmaster.  

23 mei 2006

FIT Boys 2 door in de nacompetitie ten koste van Drachtster Boys 4 (2 - 4 (4 - 6)).

Na zaterdag in een doelpuntrijke wedstrijd gewonnen te hebben met 6 - 4 van Drachtster Boys 4, moesten de Alfa-mannan vanavond op bezoek in Drachten. Om 21:15 uur was de strijd gestreden en mag FIT Boys 2 door in de nacompetitie. Er werd gewonnen met 2 - 4. Doelpuntenmakers: Nico van Noord, Robbert Dijkema, Marijn Stevens en een eigen doelpunt. 

De volgende tegenstander is CVVO 2 en deze ploeg komt uit Lemmer. Voor meer info kun je kijken op de site van CVVO: www.cvvo.nl. Komende zaterdag 27 mei CVVO 2 - FIT Boys 2 14.30 uur en dinsdag 30 mei FIT Boys 2  - CVVO 2 om 19.00 uur.

De Webmaster.

20 mei 2006

Het dak er af tijdens FIT Boys-vrijwilligersavond.

Foto's: Maurits Beuling, zie ook Fotoalbum.

Het lukte FIT Boys-voorzitter Johan Koster maar niet om een einde te maken aan de FIT Boys-vrijwilligersavond. Steeds weer startte DJ Arjan (Schepel) een nieuw nummer en zongen de 120 vrijwilligers weer uit volle borst mee. Het dak van de kantine op sportpark Noord-West ging er af. Het was een meer dan geslaagde en zeer gezellige vrijwilligersavond, mede ook mogelijk gemaakt door de inzet van het voltallige bestuur inclusief aanhang achter de bar en de BBQ.

Van de 200 vrijwilligers die FIT Boys heeft (op een ledenbestand van zo'n 360 leden) waren er zaterdagavond rond de klok van 19:30 uur 120 in de kantine op sportpark Noord-West aanwezig. De vrijwilligersavond 2006 bestond uit twee delen, een actief en een passief deel. Het actieve deel bestond uit een GPS-tocht door Beilen. de groep werd in zessen gedeeld en de groepen gingen even na elkaar op pad. Het was de bedoeling om zes punten te vinden en bij deze punten kon er een letter gevonden worden. Met de letters moest weer een woord gevormd worden. Ook moesten de groepen nog een vragenlijst door. Rebussen met jeugdleiders oplossen, logo's van de sponsoren raden, artiesten bij songteksten van Nederlandse smartlappen vinden en nog veel meer. Met mobiele telefoons werden hulplijnen gebeld, die weer op Internet konden zoeken naar antwoorden. Uiteindelijk kwam  iedereen zo tegen 21:15 uur weer terug bij de kantine.

Daar waren de BBQen al warm en kon er heerlijk gegeten worden onder het genot van een drankje en een leuk stukje muziek verzorgd door DJ Arjan. Naarmate de avond vorderde werd het steeds gezelliger en DJ Arjan voelde de sfeer perfect aan en zweepte met onder andere De Sjonnies de menigte flink op. De polonaise werd ingezet en deze liep zelfs door tot in de Beilen-kantine, waar ook een feestje was. Bij het eindigen van de avond werd eerste elftal speler Berry van der Giezen overgedragen aan onze buren. Hij werd naar de Beilenkantine gedragen en daar gedropt met de woorden: "Sterkte ermee".

Uiteindelijk moest voorzitter Johan Koster een einde maken aan de avond, maar dat wilde maar niet lukken. DJ Arjan draaide vrolijk door en de meeste vrijwilligers maakten nog niet echt aanstalten om naar huis te gaan. Op een gegeven moment trok Johan letterlijk de stekker eruit en toen moest DJ Arjan wel stoppen. De avond was een groot succes en zeer gezellig. Hoewel de vrijwilligers deze avond vrij af hadden, was er toch nog een grote groep vrijwilligers in de weer. Het bestuur en een deel van hun aanhang zorgden dat de avond perfect verliep. De BBQ bleef goed gevuld en er waren weinig lege glazen deze avond. Daar neem ik mijn petje voor op! Menig vrijwilliger ging nog even door in de plaatselijke horeca.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 2 begint nacompetitie met overwinning op Drachtster Boys 4 (6 - 4).

Wie zegt Drachtster Boys 4 moet direct denken aan enkele seizoenen geleden. Thuis stond het bij de wedstrijd FIT Boys 2 - Drachtster Boys 4 bij de rust al 0 - 5. Eén ding was toen duidelijk, het waren niet de spelers van Drachtster Boys 4 die het 2e van de mat speelden. Na controle bleek dat Drachtster Boys 4 met enkele spelers (zo'n 5 tot 6) van Drachtster Boys 2 speelde (reserve Hoofdklasse). Saillant detail was dat bij de uitwedstrijd van het 2e tegen Drachtster Boys 4, Drachtster Boys 2 kampioen werd. Op weg naar de kleedkamer kwamen de spelers van FIT Boys diverse 'spelers' van Drachtster Boys 4 met een flesje bier tegen. Ze wisten niet hoe snel ze in de kleedkamer moesten komen. Maar genoeg over het verleden, vandaag het heden.

De Alfa-mannen van trainer/coach Bart Ludwig en leider Gerard van der Meijde en grensrechter Bert Bening hadden op miraculeuze wijze de nacompetitie gehaald. En daarom stond een dubbele confrontatie met Drachtster Boys 4 op het programma. Ook nu had ik bij sommige van de Drachtster Boys-spelers een vermoeden dat ze uit een hoger team kwamen, de scharen en de balletjes achter het standbeen langs kwamen regelmatig voorbij. Maar aan FIT Boys-zijde hadden we deze middag ook een balvirtuoos: Nico van Noord. Hij was een ware plaag voor zijn wat zwaarlijvige tegenstander, die na de wedstrijd aan het zuurstof moest.

De 1 - 0 kwam van de voet van spits Tristan Haurissa, maar 10 minuten laten was het al weer 1 - 1. Het duurde vervolgens tot de 40e minuut, toen Nico van Noord van zich liet spreken. Met een tomeloze inzet wist hij zich langs zijn verdediger te werken en de bal ook nog binnen te werken (2 - 1). Direct na de rust was het binnen de minuut al 2 - 2. Wederom is Nico van Noord zijn man, met enig geluk, te snel af en legt prima breed op Tristan die de 3 - 2 binnenschiet. Marijn Stevens weet zelfs de 4 - 2 te maken, maar Drachtster Boys komt op 4 - 3 en uit een corner via een eigen doelpunt van Raymond Meppelink zelfs op 4 - 4. Toch is het slotakkoord voor FIT Boys 2. Na goed storen van de FIT Boys-aanvallers kunnen Tristan Haurissa en Nico van Noord een combinatie opzetten. Laatstgenoemde weet met een sliding de bal langs de keeper te spelen (5 - 4). Drachtster Boys wil deze stand op de eindstreep trekken. De rechtsback wil terugspelen op de keeper maar doet dit veel te kort. Nico van Noord onderschept de bal en legt goed breed op Tristan Haurissa die met zijn derde de 6 - 4 kan scoren. De 7 - 4 blijft uit, na wederom een combinatie tussen Tristan en Nico. Nico's inzet kan met de benen gekeerd worden door de keeper.

Of dit voldoende is voor de volgende ronde in de nacompetitie zal woensdag bekend zijn, dan speelt FIT Boys in Drachten op 19:00 uur tegen de plaatselijke Boys. Benieuwd of de spelers van Drachtster Boys 2 ook aanwezig zullen zijn.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Fit Girls DA1 wint wederom, nu met overtuigende cijfers (2 - 7). FIT Boys 3 doet hetzelfde (7 - 3).

De meiden van (C1000) De Wit wonnen deze keer wel overtuigend uit tegen Uffelte DA1. Het werd maar liefst 1 - 7. Janine Roek scoorde 3 maal, Jung Hye v.d. Gaast scoorde 2 maal en Annemieke en Jannemieke elk 1 maal. Wederom deed Melanie de Vries van MP1 ook mee. Ze viel de 2e helft meer dan verdienstelijk in.

en

FIT Boys 3 won met 7 - 3 van Angelslo 4. Doelpuntenmakers hier waren Bert Doornbos en Rene Bening (2 maal), Anne Wierdeman, Jos Smit en Jan Willem Kerssies (1 maal).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Meisjes MP1 schitteren bij interland Nederland – Engeland en Je moet maar durven.

(foto's: Johan Boer)

Zaterdag 20 mei was het de Nationale Meisjes- en Vrouwenvoetbaldag. Om het voetbal bij meisjes en vrouwen te promoten werd deze dag voor de 3e keer gehouden. Vier meisjes van Fit Boys MP1 zijn naar het stadion van FC Zwolle  afgereisd.

Een dag om niet snel meer te vergeten. Veel activiteiten, veel voetbal maar vooral veel (regen)water. Om acht uur vertrokken uit Beilen om je voor negen uur te melden bij de inschrijving. De regen kwam met bakken uit de lucht. Het hele gebeuren werd geopend met een prachtige openingsceremonie. Sandra, Janine, Annemarie en Martina mochten meelopen in de openingsparade. Voordat dit begon eerst drie kwartier opstellen op een bijveld van het stadion. De regen bleef gestaag doorgaan. Eindelijk mochten de meiden voetballen. Er werd vier tegen vier gespeeld met een individueel klassement. Na zes wedstrijden waarin de meisjes iedere wedstrijd andere teamgenoten hebben wordt een eind klassement op gemaakt. Er deden 47 meisjes mee. De Fit Boys meisjes deden het in regen die maar doorging heel goed. Martina werd 4e, Janine 9e, Sandra 14e  en Annemarie 34e. Na drie uur in de regen te hebben gespeeld hadden de meisjes geen droge draad meer op hun lichaam. Het hoogtepunt van de dag moest nog komen. De interland Nederland – Engeland voor meisjes onder de 17.  Onze meiden uit Beilen mochten meedoen aan deze wedstrijd  met als taak: Ballenmeisje.

De meiden werden om 13.00 verwacht  in de catacomben van het stadion. In een kwartier tijd werden ze geschoold in het ballenmeisje zijn. In een prachtige KNVB- outfit  kwamen  de meiden samen met de twee nationale elftallen het veld opgerend. Na het Wilhelmus ging iedereen naar z’n plaats. Op een viskrukje gezeten namen de meiden plaats achter de doelen. En maar wachten op ballen. Gelukkig was het (even) droog. Veel ballen hebben ze niet gehad. Toch deden ze hun taak zeer goed.   Helaas hadden  ze na de wedstrijd weer hun kleding nat. Terug in de catacomben werd alles goed gemaakt want de meiden kregen een lunchpakket aangeboden. Dit maakte alweer veel goed. Nog even de tribune op om de laatste wedstrijd te bekijken. De nationale bekerfinale voor vrouwen.

De meisjes hebben een leuke dag gehad. Volgend jaar gaan we weer maar dan zonder regen.

Johan Boer

en

Een topsport ( volleybal ) trainer vragen om een meisjesteam te coachen. Een coach die ook nog eens vader is van één van de speelsters. Voetbal – buiten – dooi ( 20 mm neerslag ) – een onderbezet team ( Johan was met 4 meiden naar de voetbaldag in Zwolle ) en niet eens per bus naar de uitwedstrijd in Stadskanaal. Toch durfde Johan de gok wel te wagen. En……. Ik vond het prachtig.

Vrijdagsavonds in het tactische vooroverleg was Johan al niet gerust over de handelswijze van de tegenstander. “ Ze willen 2e blijven, dus gaan ze meiden van het 1e opstellen””. Hij had weer eens gelijk. De manier waarop meerdere speelsters door het SJS team werden onthaald, gaf mij al een onbestemd gevoel. Je mag blij zijn als je elkaar als teamleden weer ontmoet, maar dit was anders. Dit was ontmoeten en kennismaken.

De voorbespreking in de kleedkamer was kort en duidelijk. 1 – 2- 2- 2.:     De Trechter. Laat ze maar komen want wij hebben Anita op doel. Een Doornbos Coach dezes heeft jarenlang gespeeld met haar vader. Overeenkomst: Zelfde talent. Verschil:                       Anita is een stuk knapper, minder soortelijk gewicht en minder lawaaiig. Wat heeft, vooral zij, het goed gedaan. Martine heeft er een geduchte concurrent bij gekregen.

Met 4 speelsters uit MP1 was, met name de spits van, SJS te gevaarlijk. Zij scoorde 4 prachtige goals. Ondanks dat Angela, de terriër, haar geweldig heeft bespeeld. Angela had bij zichzelf op de schouders moeten gaan staan dan pas had zij een kopduel kunnen winnen. Met een 4 – 0 als ruststand hield de spits met nog een 1e team speelster het voor gezien. De ander 2 speelsters gingen in de verdediging spelen.

Nu werd het voor ons een andere wedstrijd. Met Chantal en Mienke als slot op de deur en Marjan, Angela, Rosalie & Rosalie en Nikita volledig op de aanval werd het een prima tweede helft, in een symbolisch zonnetje. Op 2 verdwaalde doelpunten na van SJS werd er weer ouderwets goed samengespeeld, hard gewerkt, niet opgegeven en werden er veel kansen gecreëerd. Ach, wat is sport dan leuk. Om te doen, maar zeker ook om naar te kijken.

De strafschoppen na afloop van de wedstrijd hebben we dan ook glansrijk gewonnen. Recept: Zelf scoren en een keeper die, op 2 na, alle ballen stopt. Na deze strafschoppenserie vluchten dus alsnog 2 speelsters van SJS naar de kleedkamer om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd van MP1. We hebben de coach van SJS vervolgens uitvoerig gefeliciteerd met zijn overwinning van meisjes 1. Het gezicht van hem was als een boer met kiespijn gecombineerd met een behoorlijke gasvorming in de maagstreek.

Meiden, een groot compliment is op zijn plaats. Met 8 tegen ………. Een 1e helft met 4 – 0 tegen. Een 2e helft met 2 – 0 tegen een heel ander team. Met de”Ep Oogklep” voor de coach van de tegenstander. Met woensdag aanstaande de wedstrijd uit tegen Zweeloo ) de nummer 1. Ik heb het volste vertouwen in jullie en het Chinese Goksyndicaat.

Jan Winters , Coach ad interim.  

15 mei 2006

FIT Boys neemt afscheid van Berry van der Giezen.

Enkele weken geleden kwam Berry van der Giezen bij mij thuis langs en als ledenadministrateur weet je dan vaak al wel hoe laat het is. 'Ik wil overschrijving aanvragen naar vv Beilen'. En dat hebben we geregeld. Berry gaat werken op zaterdag en moet daarom met pijn in het hart stoppen met voetballen in het 1e van FIT Boys. Maar het spelletje is hem te dierbaar om niet meer te gaan voetballen. Zondag heeft hij wel tijd en dus gaat hij naar de club van pa Wiebe en broertje Rick.

Berry begon op z'n 20e nog weifelend in het 1e, maar met name vorig seizoen en ook dit seizoen scoorde hij regelmatig voor het 1e. Zijn spel was karakteristiek: bal aan de voet en gezicht over de bal en snelheid maken. Zijn pa omschreef een actie van Berry in het 2e, hij kwam niet uit met zijn passen en schoot mis, als volgt: "Hij is weer aan het land meten". Onverdroten werklust, goede mentaliteit, teamspeler, de wil om te winnen. Zo maar wat kreten die naar mijn mening van toepassing zijn op Berry.

Onderstaand Berry's statistieken en alle foto's die de afgelopen jaren van hem zijn gemaakt.

Berry, FIT Boys en ook ik zullen je doelpunten nog gaan missen. Nog "de beste wensen".

Maurits/Ledenadministrateur/Webmaster.

Seizoen Club Competitie Beker Nacompetitie Oefen
2005/2006 Fit Boys 8 1 3
2004/2005 Fit Boys 14 3 2
2003/2004 Fit Boys 1
2002/2003 Fit Boys 2
2001/2002 Fit Boys 1 1
Totaal: 25

De Webmaster.

13 mei 2006

Laatste wedstrijd FIT Boys eindigt in mineur 

Beilen - Een wedstrijd om des keizers baard leverde nog wel zes doelpunten op. De Britstra-mannen kwamen vlot op een 2 - 0 voorsprong, maar nog voor de rust trok ONR de stand gelijk. Na de rust kwam ONR op 2 - 3 waarna FIT Boys een penalty mistte. Daarna liep ONR nog uit naar 2 - 4, maar de wedstrijd zou het einde niet halen. Rond de tachtigste minuut kwam keeper Joost van het Reve in botsing met een ONR-speler. Deze ONR-speler verliet het veld met een behoorlijke bloedneus. Joost was er erger aan toe, hij bleef met veel pijn liggen op de grond en al vrij vlot werd een ambulance gebeld. Uiteindelijk kon hij zelf in de ambulance stappen en na een controle in het ziekenhuis was hij gelukkig weer vlot op sportpark Noord-West.

Deze zaterdagmiddag kon FIT Boys onder zomerse weersomstandigheden de laatste wedstrijd van het seizoen afwerken. Na jarenlang een abonnement op de nacompetitie gehad te hebben, was het abonnement dit seizoen verlopen. De wedstrijd tegen ONR ging nergens meer om, beide teams konden alleen nog wat plaatsen zakken of stijgen op de ranglijst. FIT Boys kwam via de onberekenbare linksbuiten Ronald van Waardhuizen op een keurige 2 - 0 voorsprong. Toch trok ONR nog voor de rust de stand weer gelijk. Na de thee kwam ONR op een 2- 3 voorsprong, maar FIT Boys kon de stand weer gelijk trekken via een uitgelezen kans; de penalty. Topscoorder Berry van der Giezen, hij nam vandaag afscheid omdat hij gaat werken op zaterdag, nam plaats achter de bal maar mistte. ONR wist daarna wel te scoren en kwam zo op 2 - 4.

De wedstrijd leek naar het einde te gaan, totdat FIT Boys-keeper Joost van het Reve hard in botsing kwam met een ONR-speler. Beide spelers bleven daarna op de grond liggen en de verzorging spoedde zich het veld in. Al snel ontstond er bij Joost enige paniek omdat hij een behoorlijke hoofdwond had en klaagde over tintelingen in de linker arm en been. Er werd geen enkel risico genomen en na zo'n tien tot vijftien minuten arriveerde de ambulance. Het ambulancepersoneel zorgde als eerste dat de nog steeds liggende Joost kwam te zitten. Uiteindelijk kwam hij met wat hulp van het ambulancepersoneel in de benen en kon zelf in de ambulance stappen. Na enkele controles in het ziekenhuis kon Joost gelukkig weer naar Beilen terugkeren. Leider Martin Datema deelde hierover mee: "Ja hij loopt al weer rond in de kantine en zeer waarschijnlijk gaat hij vanavond ook mee naar ons afsluitende feest".

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 2 speelt Angelslo 2 naar een 4 - 0 verlies maar speelt wel nacompetitie, FIT Boys 4 verliest nipt van ONR 5 (1 - 2) en FIT Boys 5 weet ook niet te winnen.

De Alfa-mannen van trainer/coach Bart Ludwig en leider Gerard van der Meijde en grensrechter Bert Bening wonnen in Emmen van Angelslo 2 mey 0 - 4. Doelpuntenmakers: 0 - 1 Wietse Jonker, 0 - 2 Robbert Dijkema, 0 - 3 Raymond Meppelink en 0 - 4 Nico van Noord.

FIT BOYS 2 SPEELT NACOMPETITIE OM PROMOTIE!!

A.s. zaterdag 14:30 uur: FIT Boys 2 - Drachtster Boys 4.

Dinsdag 23 mei 19:00 uur: Drachtster Boys 4 - FIT Boys 2.

Had ik net bedacht wat ik nu eens op zaterdag moet doen…
Had ik net alle visite voor zaterdag geregeld….
Zijn m’n voetbalschoenen net zaterdag kapot gegaan….
Heb ik me net opgegeven voor een personeelsfeest vrijdagavond….
Komen er enkele oplettende mensen (Remco en Marijn) met de mededeling dat HET TWEEDE NACOMPETITIE speelt om promotie. En ja, het staat toch echt op de KNVB site. Zaterdag thuis en dinsdag uit tegen Drachtster Boys 4. Donderdag dus nog geen afscheidswedstrijd van de technische staf, want zij moeten i.i.g. nog 2 wedstrijden aan de bak (als ik de KNVB-site moet geloven).

Voor degene die het niet snappen waarom het zo is, heb ik een theorie bedacht (weet niet of het klopt, maar volgens mij kan het niet anders):
Het jaar bestaat uit 2 periodes. In beide periodes is SJS nummer 1 en Hollandscheveld de nummers 2. SJS is kampioen geworden, waardoor Hollandscheveld automatisch een periode overneemt. De andere periode gaat dan tussen de beste nummer 3 (nummers 1 en 2 hebben tenslotte allebei al wat). Wij waren 3e in de eerste periode en Lycurgus in de tweede periode. Allebei hadden we 19 punten, maar wij hadden een doelsaldo van +13 en Lycurgus +2. Dus hebben wij de eerste periode overgenomen.

Dus iedereen is hierbij zaterdag uitgenodigd om 14.30 op sportpark Noord-West. Toch een leuke verrassing op de maandagavond! Ik zet het nu pas op het gastenboek omdat Remco en Marijn het als een verrassing voor vanavond wilden bewaren (nu leest vast niemand het meer voor de training), ben benieuwd wie het gelooft.

Met dank aan Rene 'Pietje' Bening (doelpuntenmakers) en Erik Bos (nacompetitieverhaal).

en 

FIT Boys 4 kreeg bezoek van ONR 5 en verloor met 1 - 2. Anne Wyrdeman scoorde na lang blessureleed het enige FIT Boys-doelpunt.

en

FIT Boys 5 zat in gedachten al op de borrel bij Jan Boelen en verloor van HZVV 8. FIT Boys 5 speelt een troosteloos seizoen en zal ergens onderin eindigen.

De Webmaster.

10 mei 2006

'Meiden van (C1000) De Wit' zetten Uffelte DA1 vakkundig opzij (4 - 0).

Door de vele afgelastingen en uitgestelde wedstrijden dit seizoen, spelen de dames regelmatig door de week. Zo ook deze woensdagavond thuis tegen Uffelte DA1. De meiden van trainer/coach Erik Jan de Jonge en leider Bart Wiechers willen nog wel even tweede worden achter kampioen Achilles'94 DA2. Ze deden een stap in de goede richting door met 4 - 0 te winnen.

De Webmaster.

9 mei 2006

Fit Boys A1 wint 'uit' bij Beilen (2 - 4).

In een amusante pot voetbal was Fit Boys A1 iets slagvaardiger dan hun leeftijdgenoten van Beilen. Onder leiding van de in de haast geregelde scheidrechter Albert Gerding (de door de KNVB aangewezen leidsman schitterde door afwezigheid) werd er met 4-2 gewonnen. Vroeg in de wedstrijd maakte Tom van Berkel de 0-1. in de 5e en 2e minuut voor rust scoorde Beilen 2x. Op slag van rust maakte Kevin Eising toch nog de gelijkmaker (2-2). Na de onderbreking bleven beide ploegen aanvallen. Fit Boys ging echter effectiever met de kansen om. Dit resulteerde na een minuut of 10 in de 2-3 gemaakt door 'Struunerd' Kevin Eising. Zo'n 10 minuten voor het officiële einde scoorde Jesse Lageveen op fantastische wijze de 2-4. Er werd nog 5 minuten blessuretijd (terecht) bijgeteld, maar beide teams vonden het doel niet meer.

Martin Datema.

6 mei 2006

FIT Boys 1 verslaat kampioen Olympia en speelt zich veilig (3 - 4).

De Britstra-mannen gingen deze zaterdagmiddag op bezoek bij kampioen Olympia'28. Olympia vond het met name de eerste helft wel goed en daardoor creëerde FIT Boys veel kansen en scoorde ook via Edwin Roijinga. Toch was de ruststand 1 - 1 en na rust speelde Olympia'28 20 minuten lang FIT Boys van de mat en nam het de leiding (3 - 1). FIT Boys toonde veerkracht en via een penalty van Alfons Pot en Edwin Roijinga zijn tweede werd het 3 - 3. Bij het scheiden van de markt pakte FIT Boys toch de drie punten mee. Tristan Haurissa was het goudhaantje (3 - 4). Door de overige resultaten is FIT Boys nu veilig en speelt het volgend jaar wederom 3e klasse.

FIT Boys wist wat het moest doen deze middag tegen Olympia'28. Winnen was noodzaak om definitief afscheid te nemen van de tiende plaats en dus geen promotie-/degradatie- voetbal te hoeven spelen. Olympia werkte hieraan de eerste helft prima mee. FIT Boys kwam in de 40e minuut op 0 - 1 door Edwin Roijinga. Toch was het Olympia dat via een strakke aanval nog voor rust de 1 - 1 scoorde. Arend Jan Maatkamp nam deze goal voor zijn rekening.

Na de rust liet Olympia'28 zien waarom zij de terechte kampioen van de 3e klasse D zijn. 20 minuten lang speelde Olympia ijzersterk en kwamen de Britstra-mannen er niet aan te pas. Spits Richard Boerhof scoorde de 2 - 1 Bij de 3 - 1 protesteerde het FIT Boys-kamp wegens een vermeende handsbal van de Olympia-spits Richard Boerhof. Door deze onoplettendheid aan FIT Boys-zijde kon Olympia-speler Jan Gort de 3 – 1 in het doel jagen. Na afloop vroeg FIT Boys-leider Martin Datema de Olympia-spits op de man af of het hands was en hij antwoordde eerlijk: "Nee, echt niet. Het was een zuiver doelpunt". Na deze goede twintig minuten geloofde Olympia het wel en kwam FIT Boys weer goed in de wedstrijd. Spits en clubtopscoorder Berry van der Giezen snelde voorbij de Olympia-verdediging en sneed de zestien in. Toen de bal niet meer haalbaar was ging hij na een lichte aanraking neer en scheidsrechter Dijkema wees naar de stip. Alfons Pot wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 3 - 2. A-junior Elwin Dam viel in en was er bij een goede aanval van FIT Boys vlot vandoor. Hij leverde een puike voorzet af en Edwin Roijinga kon de 3 - 3 scoren.

Beide teams leken hier vrede mee te hebben, maar toch was het FIT Boys dat aan het langste eind trok. In de blessuretijd scoorde Tristan Haurissa de 3 - 4 en was hiermee het goudhaantje van de Britstra-mannen. De drie punten konden zo mee naar Beilen worden genomen en door de overige uitslagen is FIT Boys nu definitief veilig. Onderin zullen Sleen, DZOH en SCN onderling gaan uitmaken wie rechtstreeks degradeert en wie promotie-/degradatiewedstrijden zal moeten spelen. FIT Boys kan nog vierde worden, maar net zo makkelijk achtste. Volgende week speelt FIT Boys zijn laatste wedstrijd thuis tegen ONR, aanvang 14:30 uur.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 2 stuurt Veendam'1894 2 met duidelijke cijfers naar huis (6 - 1).

Sinds enige seizoenen spelen FIT Boys 2 en Veendam'1894 2 in de reserve 2e klasse. Af en toe vliegen de vonken van de onderlinge confrontaties af en niet altijd in positieve zin. Zo ook deze zaterdagmiddag. Af en toe ging het hard om hard en moesten de partijen wel eens afkoelen. Des te verwonderlijker was het dat alleen Veendam'1894 2 niet met 11 man van het veld stapte. Slechts één rode kaart ontsierde de wedstrijd. Toen alle kruiddampen waren opgetrokken stond een 6 - 1 einduitslag op het scorebord. Door de overige resultaten pakte Veendam toch een periode titel en speelt het nacompetitie. Volgende week spelen de Alfa-mannen hun laatste wedstrijd uit tegen Angelslo 2.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Verandering van smaak doet scoren.  Zes heerlijke goals van Fit Boys MP1.

In dit verslag van Fit Boys MP1 zult u lezen dat’ verandering van smaak’ grote gevolgen kan hebben. Ook is van toepassing  ‘hoe zet een huilbui de koppies weer in dezelfde richting’.

De meisjes van MP1 hadden een verrassende week achter de rug. De almachtige KNVB heeft in haar wijsheid doen besluiten dat meisjes die willen voetballen dat maar tussen de jongens moeten doen. Tenminste zolang ze de leeftijd hebben voor F- , E- en D - pupillen. Vanaf de D’s mogen ze dan weer in een MC – competitie spelen tegen meisjes.

Met bovengenoemde drie feiten moesten we een wedstrijd gaan spelen tegen Bargeres MP1. De nummer laatst in de competitie. De thuiswedstrijd werd moeizaam met 3 – 1 gewonnen.

Onder  een stralende zon werd  begonnen aan de wedstrijd. Gezien de langdurige voorbespreking van Bargeres op het veld konden we wat vuurwerk verwachten.

Fit Boys begon in de  inmiddels vertrouwde opstelling. ( Een opstelling waar de meisjes het niet altijd eens zijn.)  Er ontstond een spelbeeld waarin Bargeres in de eerste 10 minuten het betere van het spel had. Ze kregen zelfs wat kansjes. Maar onze verdediging hield stand.

Het vervolgens was het  tot aan de rust een op en neer  gaand  spelbeeld. Een van de meegereisde ouders omschreef het zo: “Het spel golft op en neer”. Helaas werd er tot aan de rust niet gescoord. Wel ontstond er enige onenigheid over een doelpoging van Chantal die helaas mislukte. Mienke was van mening dat zij er veel beter voorstond om te scoren. Dit werd duidelijk hoorbaar aan Chantal duidelijk gemaakt.

Rust ….. Nou ja rust. Het was onrustig in de rust. De net genoemde discussie op het veld werd in de kleedkamer voortgezet. Er vloeiden tranen. De coach moest ingrijpen om de discussie goed te laten verlopen. Conclusie van het debat: Als je in het veld boos op iemand bent hoeft  dat en mag dat  niet betekenen dat je buiten het veld ook elkaar het licht in de ogen niet gunt. Ook werd de coach even duidelijk gemaakt dat sommige meisjes wel eens een andere plek in het veld proeven. Verandering van smaak……..

Toen de rust weer was wedergekeerd en we weer het veld op moesten stonden schijnbaar alle gezichten in dezelfde richting.

Met vele wijzigingen in de opstellingen: Chantal als sluitpost van de verdediging. Angela in de voorhoede en later op het middenveld, Rosalie v/d W. als linksback Janine en Sandra voor. Anita zelfs een keer achter. En natuurlijk ons nieuwste lid Marjan.  Die haar mannetje stond in de verdediging en op het middenveld.. Martina hield vanzelfsprekend het doel in de gaten. Rosalie B. werkte als vanouds zeer hard.  Danielle liet zich haar plekkie op het middenveld ook goed smaken. Nikita ontpopte zich als een sterke verdedigster. Mienke sneed soms als mes in een pakje boter door de verdediging met als toetje 2 goals. Angela wreef met twee heerlijke schuivers ook nog wat zout in de wonden van Bargeres. Chantal haalde haar gram met een mooi schot. En Rosalie v/d W moest haar misser van voor rust toch goed maken.

Toen de kruidige dampen waren opgetrokken stond er een keurige 0 – 6 op het scorebord.

Conclusie van deze wedstrijd. Wanneer we elkaar  eens goed de waarheid zeggen en elkaar goed in de ogen kijken en daarna een puike tweede helft op de grasmat leggen en ook nog winnen ook dan heb je dubbel gewonnen.

De volgende wedstrijd die op het menu staat is thuis tegen CEC MP1. Daar hebben we nog een appeltje met te schillen. A.s. zaterdag 12.30 uur Sportpark Noordwest.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Fit Boys 3 verliest en haakt af voor kampioenschap (3 - 0), FIT Boys 4 wint van de oud-ploeggenoten van Halen 1 (0 - 3).

FIT Boys 3 zei: 3-0 op de doppen van laagvlieger tiendeveen de dag begon zo mooi lekker weertje om te voetbllen .. maar het leek in werkelijkheid toch anders door t warme weer was t veld hard en stroef maar ook dan moet je 'n aardig balletje kunnen trappen dacht ik zo maar het mocht niet baten t zat er niet in we speelden niet scherp kanzen werden niet benut (hun keeper zat er goed bij vandaag) en ja dan zie je altijd dat ze er aan de andere kant wel in gaan helaas volgende keer beter en hopen dat we aan t eind gewoon weer 2e staan.

Voorzitter Johan Koster zei: Het derde elftal verloor tegen Tiendeveen en haken definitief voor de strijd om het kampioenschap. De felheid ontbrak, volgens een gerenommeerde speler van dit team. Ondanks dat Marc Lubberts een wereldpartij keepte kon hij niet voorkomen dat de tegenstander 3 maal scoorde; eindstand 3-0. Doelstelling is nu de 2e plaats in de eindrangschikking.

en

FIT Boys 4, Voorzitter Johan Koster zei: Het vierde elftal voetbalde tegen hun oude maatjes van vorig jaar, die nu in Hooghalen spelen en wonnen met maar liefst 0-3. Zij waren erop gebrand van Halen te winnen en ontnamen hen zo de laatste kans voor het kampioenschap.

De Webmaster.

2 mei 2006

Fit Girls DA1 wint van Boyl DA1 in een slechte wedstrijd (1 - 8).

(bron: FIT Girls-site

Dinsdag 2 mei moesten de C1000 dames om 17.15uur vertrekken om tegen het laag geklasseerde Boyl te spelen. Nadat er een paar keer geteld was of iedereen er was, bleken wij Nousjka te missen. De leidert belde waar Nousjka bleef en ze reageerde heel verontwaardigt: Moeten wij vanavond voetballen dan? Aangezien ze nog in Leeuwarden zat kon ze deze wedstrijd dus niet meedoen. De reis kon beginnen. Met maar liefst 7 auto’s vertrokken wij naar Boyl, wij hebben al een aardige vaste supporters schare in dit eerste seizoen weten te vergaren.

In Boyl aangekomen gingen de dames zich omkleden en onze nieuwe assistent scheidsrechter oftewel grensrechter MARTIN DATEMA ging zich fanatiek warm lopen! Nadat de dames de warming up hadden voltooid riep de trainert iedereen bij elkaar voor de altijd zeer belangrijke tactische bespreking. Hij hamerde erop om te blijven voetballen en de dames van Boyl niet te onderschatten. Om 19.02 begon de wedstrijd. Fit Boys begon wat rommelig, maar herstelde zich goed en zo scoorde onze(en club) topscoorder Janine de 1-0 na een mooie solo actie. Wij waren continu in bal bezit maar er werd te slordig gespeeld.

Onze links buiten, Jolanda L., kreeg een hamstring blessure en werd vervangen door Sjung. Nog maar net koud in het veld scoorde zij de 2-0. Maar 5 minuten later maakte onze keeper Marja een fout en ze probeerde die te herstellen, wat lukte, maar hierbij raakte ze wel geblesseerd en moest het veld verlaten. Jolanda L. aan de kant met hamstring blessure het veld in. Onze reserve keepster wilde het keepen nog wel proberen, wat een bikkel! De dames bleven redelijk voetballen en we liepen uit naar een 5-0 voorsprong door wederom 3 goals van Janine.

Rust en een lekker kopje thee. De trainert was alles behalve tevreden en hamerde erop om nu toch echt te blijven voetballen en niet alleen voor eigen succes te gaan. De tweede helft was het weer nog steeds verrukkelijk, maar daar is ook bijna alles mee gezegd. Wij hadden een paar mooie aanvallen over rechts waar Rianne een aantal keer goed doorkwam, maar zij had het vizier niet scherp vandaag. Toch de grootste mogelijkheden waren er voor Sjung, of de keeper van Boyl stond steeds op de juiste plek of Sjung had het vizier ook niet scherp (ik denk het laatste). Janine scoorde de 6-0 weer na een mooie solo actie. Rianne pakte toch haar goaltje nog mee, ze was zeer allert in het strafschop gebied 7-0.

Er ontstonden steeds meer slordigheden en zowaar Boyl in de aanval en een super redding van onze bikkel Jolanda L. Maar een paar minuten later was het toch raak, onze buitenspelval werkte niet en de rechtsbuiten van Boyl wist fraai te scoren. Sjung wist uiteindelijk toch nog een keer te scoren en zo was de eindstand 8- 1 in ons voordeel.

Woensdag 10 mei Fit Boys Da1-Uffelte Da1 Aanvang 19.00uur

Het beste maar weer.

29 april 2006

Verslag tripje Londen van de A en B junioren.

Afgelopen vrijdagnacht om 01:00 uur was het dan zo ver! De bus vol met de Fit Boys aanhang vertrok…op naar Londen! Iedereen was lekker wakker en er werd ook niet veel geslapen! Er werd vooral veel gezongen, het ging van olé olé tot helemaal niets in Rotterdam. En het clublied niet te vergeten. Om een uur of 10 waren we in Calais voor de overtocht met de boot.Dat duurde een uur daarna was het nog 2uren rijden en waren bij ons hotel/jeugdherberg aangekomen. De kamers waren helaas nog niet schoongemaakt en gingen we direct Londen in.Hele tocht door de metro’s van Londen. Onderweg konden we mooi Nederlands praten zij verstonden er toch niks van. Maar opeens was daar een Engelse man. Ey schatjes, komen jullie uit Amsterdam. Neen, wij kwamen uit Beilen. Maar toen vroeg hij voor we waren, merendeel was voor Ajax en dat was goed. Feyenoorders waren kakkerlaken en PSVers k*tboeren. Maar ja iedereen zijn eigen mening. Eenmaal in het centrum van Londen aangekomen werd er gezocht naar een grote M. Toen het personeel daar 35 man aan zag komen was het rep en roer. Waren ze niet gewend. Na het eten nog even door Londen heen gestruund en om 3uur met de bus naar The Valley, stadion van Charlton Athletic F C. We moesten nog een uurtje wachten voordat de wedstrijd begon. Dus er werden wat pilsje opgedronken, programmaboekjes en een shirtje gekocht en nog wat gegeten. Na dit werden de plekken bekeken. Het waren geweldige plekken op minder dan 10 meter van het veld! Helaas was de wedstrijd niet van een hoog niveau. Charlton werd weggespeeld door Blackburn en won Blackburn terecht. De wedstrijd was 7 uur afgelopen en gingen we weer terug met de metro naar centrum Londen. Na een paar uur in de metro te hebben gezeten was het zoeken naar een restaurant voor 35 personen. Maar helaas naar een dik uur zoeken kwamen we er achter dat er geen enkel restaurant was voor 35 personen. Alles zat bom en bom vol, maar gelukkig was de grote M nog los en gingen we daar even wat eten. Na dit lekkere eten was het tijd voor het uitgaansleven, dus gingen we terug naar ons hotel. Daar aangekomen even wat bier drinken, en op zoek naar een pub. Maar helaas hebben ze in Engeland geen verstand van jongeren, want minimale leeftijd is daar 21. Dat was even pech hebben, maar gelukkig was er nog een keet bij het hotel en werd daar bier genuttigd tot in de latere uurtjes. De volgende dag stonden we rond een uur of half 9 op en werd er opgeruimd en wat gegeten. Om kwart over 9 was de bus er en werd alles ingeladen zodat we om half 10 naar het Chelsea stadion, Stamford Bridge, konden gaan. Daar kregen we een rondleiding door het stadion. We kregen de kleedkamer te zien en mochten plaats nemen in de perskamer. Daarna liepen we het stadion binnen en kregen wat uitleg erover. Op het veld waren wat jongeren talenten bezig die soms meer aandacht kregen dan de gids zelf. Na de rondleiding namen we nog een kijkje in het museum en konden we nog wat shirts en anders Chelsea spullen kopen. Toen het klokje 1 uur ging de bus weer terug richting dover om daar de boot te nemen van half 5. Om kwart voor 6 stonden we weer in Calais. Ondanks dat er weinig slaap was voor iedereen was de drukte volop aanwezig de terug weg. Om 10 uur stopte we en gingen we even wat eten. Ja, ja je kunt al raden wat, een heerlijke hap in de grote M. Na de hap was het nog 2 en een half uur rijden tot Beilen. Onderweg werd er nog wat gekaart en de leiding werd zingend bedankt. Om 1uur waren we terug bij de Drenthe hal en ging iedereen lekker knuffelen met mams en paps, en daarna direct naar bed! We kunnen volgens mij op een super geslaagd weekend terug kijken, en dat heb we te danken aan Eli en Jan, maar ook de rest van de begeleiding die ons bij hun handjes vast hield. Maar ook de junioren zelf hebben er een mooi feestje van gemaakt.

Groeten Kevin 'Struunert' Eising!

<<<TOP>>>

____________________________________________

Voetbalkamp D`s en C` s van Fit Boys.

(foto's: Tristan Haurissa)

Op vrijdag en 28 April was het dan zover het kamp voor D en C jeugd stond op het programma. 36 zeer luidruchtige leden stonden te wachten op de parkeerplek waar we 18.00 uur zouden verzamelen. Even na zessen vertrokken met heel wat auto`s naar Schoonoord waar we de kampeerboerderij onveilig zouden maken. Na een kleine omweg kwamen we aan en konden de slaapplekken meteen worden verdeeld. De jongens boven en de meiden beneden. Ze sliepen gescheiden dus, wat niet iedereen leuk vond. Vooral een paar meiden niet. Sommige ouders kregen nog een kopje koffie en daarna vertrokken zij weer richting huis zodat de leiding het eerste spel kon klaarmaken. De jeugd was inmiddels al druk aan het voetballen en dat leverde meteen al de 1e geblesseerde spelers op. Iedereen had een slaapplekje gevonden en de leiding inmiddels ook, een slaapkamer pal naast de grote slaapkamer van de jongens :S.

Tegen 22.15 gingen we een groots voetbal kaarten spel doen, men moest

9 kaarten verzamelen van 9 versschillende leden van het Nederlands elftal, deze moesten ze in het bos zoeken. De Leiding hadden de kaartjes bij zich dus 9 leiders + Duister werden vooraf het bos in gestuurd om zich te verstoppen. Het spel was simpel er moesten 9 kaartjes worden verzameld maar er liep dus 1 iemand door t bos die de kaartjes weer kon afpakken dat was de Duitser. Joost, Erik, Alex, Maurits, Maarten, Berry, Jung Hye, Bert en Jeroen. De Duitser was Tristan en die pakte soms moeilijk te vinden kaartjes weer af van de groepjes. Het spel duurde ongeveer 1.5 uur en kende aan het eind van de rit geen winnaar, de reden daarvan is nog steeds onduidelijk. Na afloop kreeg iedereen een broodje knakworst en wat drinken en kon iedereen genieten van een groot kampvuur. Na het kampvuur was het eigenlijk bed tijd maar zoals op elk kamp is dat natuurlijk niet gebruikelijk dus ook op dit kamp werd er niet tot nauwlijks geslapen.

Na enkele harde waarschuwingen werd de leiding niet echt serieus genomen, dat kwam een aantal jongens duur te staan. Zij ruilden van slaapplek met 2 leden van de leiding, dat betekende dus dat zij in het kamertje met de rest van leiding kwamen te slapen en Jeroen Loovers en Tristan Haurissa kwamen in de grote slaapzaal te slapen. 

Toen was het 05.15 uur en toen was het rustig en werd er een uur geslapen, jaja een 1 uur!

Een paar leden van de leiding hadden best wel last van dit uurtje slaap. Dan kun je wel eens wat rare dingen doen met jeugd maar ook als leiding onder elkaar. Onze grote vriend Maarten Paping werd tijdens zijn ochtenlijke zit op de wc gestoord met een heerlijke emmer onder de deur door, daar waar Berry niets vanaf wist. Maarten daarna nog een keer gestoord door iets maar daar zal ik verder niets van op papier zetten. Door het vroege wakker worden was het ontbijt op een wel heel rare tijd, volgens mij was het 08.00 uur toen iedereen aan tafel zat.

Na het ontbijt konden de kamers worden opgeruimd dat duurde zo`n 2 uur want de meeste waren niet echt snel die ochtend. Tegen 10.00 uur werd een gedeelte van de leiding afgelost en kwam de volgende ploeg, wat er dus na 10 uur gebeurde weet ik dus niet. Ik vond het zeer geslaagd en en ook heel gezellig. Ik hoop dat iedereen het mooi vond!

Namens de Leiding Tristan Haurissa.

26 april 2006

FIT Girls DA1 speelt door de weeks tegen ACV DA1: Verslag Dames van de Wit.

Door de lange winterstop is het genoodzaakt een aantal wedstrijden op een doordeweekse avond te spelen zo ook Woensdag 26-04-06! Dit keer was het tegen ACV dames uit Assen. Om 19:00 werd er afgetrapt. De uitwedstrijd werd gelijk gespeeld in een 2-2, maar we moesten ze kunnen pakken als het positiespel maar beter werd. We konden ze hebben dat waren ook de instructies rustig aan de bal en gebruik de ruimte. Opstelling als volgt:

   Marja

Wietske                       Marianne (c)                 Dominique

Jannemiek

Annika                         Annemiek                         Maud

Rianne                           Janine                           Jolanda L

 

De aftrap werd genomen en er werd goed druk gezet door onze voorhoede. De eerste aanval kwam van onze kant Janine blokt het schot van de laatste man en kreeg de bal speelde hem af op Jolanda L, deze legde hem terug en Janine kreeg dot van een kans maar schoot helaas hoog over. Zo waren wij begonnen.

We speelden goed heen en weer en het spel werd goed verlegd van de ene naar de andere helft. Een aantal mooie aanvallen volgde waaronder een dot van een kans. Er ontstond een driehoekje vanaf het middenveld, Annemiek werd aangespeeld door Marianne , deze kreeg de bal terug en speelde tussen twee verdedigers door naar Janine, zij legde hem schot klaar voor Jolanda L, maar deze wist er niet zo goed raad mee, en in plaats van in de touwen te schieten schoot ze hoog over. Het was de kans op een voorsprong maar helaas.

De daaropvolgende minuten hadden wij constant balbezit en werd er weinig weggegeven waardoor onze doelvrouw het niet zo druk had. Weer een aanval ditmaal over de linker kant een diepe bal gespeeld op Jolanda L, deze sprintte met een mooie actie een verdediger voorbij en hoorde ondertussen Rianne roepen die bij de tweede paal vrij stond, maar ook geen raad wist en misschoot, weer geen voorsprong, Maar goed we zeiden maar zo driemaal is scheepsrecht en toen uiteindelijk kwam de goal. Deze werd gemaakt door onze links voor Jolanda L, ze kreeg de bal in de voeten en bedacht zich niet en met een bekeken schot was daar eindelijk de 1-0, de blijdschap was er. We vervolgden ons spel, en de aanvallen bleven komen, Jannemiek die een paar keer van achter uit goed mee ging pingelde lekker voorin maar kreeg de bal er niet in. Vervolgens had Jolanda L er genoeg van en met een mooi schot van uit de draai was het onder kant lat 2-0, een beetje een verbaasde Jolanda L op de grond maar de 2-0 stond er, gelukkig! ACV werd al wat gefrustreerd ze wisten niet wat ze moesten doen, en wij tikten ze van het kastje naar de muur, en dat is toch het mooist wat je kunt doen!?! Albert Gerding had er voor de eerste helft genoeg van en floot voor de rust!

RUST , thee, instructies, en de wissels werden ingebracht, Annika, Rianne, Dominique en Maud gingen er uit waarvoor Jung Hye, Jenny, Jolanda Boer en Nousjka er in mochten. De tweede helft begon. We begonnen maar weer met het overtikken, helaas keken we recht in de zon dus we moesten de bal laag houden. Jung hye was in het veld gekomen en bracht wat mooie acties los op de rechterkant. We moesten wel voorzichtig doen met ons kleine snelle meisje, maar daar had ACV schijt aan dus een ferme tik werd uitgedeeld, het kon Jung Hye niet deren en ze ging vrolijk verder met een paar mooie schijnbewegingen kwam ze op de achterlijn legde de bal mooi voor de tweede paal maar er werd wederom niets mee gedaan. Toch waren wij weer meester op het veld. Het spel zakte wat in en we gingen meer op de lange bal spelen daardoor werd het middenveld overgeslagen waardoor het spel er niet mooier van werd. Een aantal uittrappen van de keeper volgde, aangezien deze geblesseerd was waren het niet zulke beste uittrappen waardoor of onze spits Janine of onze mid-mid Annemiek ze op kon vangen. Janine deed dat inderdaad en met een solo actie wist ze wel raad met de bal en scoorde de 3-0, wat een opluchting, wat in de eerste helft niet zo goed ging in de tweede helft wel , mooie goal Janine.

De tweede helft werd het spel er zoals ik al zei wat minder op de kansen waren er wel maar het net werd niet gevonden. Dan maar een keer proberen van achteruit, twee man voorbij en een afstandschot van Marianne, de keeper lukt het niet hem tegen te houden en zo ging hij in de rechterhoek het net in, de 4-0. Dit was tevens de uitslag. Een terechte uitslag de 2-2 is rechtgezet zo staan we weer tweede, helaas zit het kampioenschap er niet meer in. De bijna kampioenen kwamen nog wel kijken, maar ze waren vrij stil, want zo zagen ze hoe er wel gevoetbald moest worden. We moeten nog 4 wedstrijden en hopen deze met winst af te sluiten dan kan ons seizoen niet meer stuk! Goed gevoetbald meiden!! Heer scheidsrechter bedankt!

Mensen bedankt voor het kijken en tot een volgende wedstrijd wel op 2 mei 19:00 tegen Uffelte!

Groetjes….

22/25 april 2006

Britstra-mannen buigen achterstand ternauwernood om (2 - 1) en zien 25 april Sleen winnen.

Sleen - Uitslag in de 3e klasse D: Sleen - CSVC 3 - 2. WE zijn nog niet veilig, het verschil met Sleen bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan 5 punten! Het bordes blijft dus leeg vanavond. Sleen speelt nog tegen Drenthina en VHK, wij moeten nog tegen Olympia en ONR.

Martin Datema.

De stand per 25 april is:

De nummers 5 t/m 10 in de 3e klasse D doen nog mee om de 10e plek. Programma voor deze ploegen (T = thuis, U = uit):

CSVC: Angelslo (T) en Veenhuizen (U).
FIT Boys: Olympia'28 (U) en ONR (T).
DESZ: Drenthina (U) en Olympia'28 (T).
ONR: Veenhuizen (T) en FIT Boys (U).
DZOH: SCN (U) en VHK (T).
Sleen: VHK (U) en Drenthina (T).

Voor FIT Boys kan de thuiswedstrijd tegen ONR wel eens de sleutelwedstrijd worden. Win je deze, dan houd je in ieder geval ONR ook onder je en wordt je dus geen 10e. Mocht Sleen verliezen van VHK dan is de strijd ook direct al gestreden.

Daarnaast moeten we hopen dat Olympia'28 (behalve tegen FIT Boys) en VHK hun sportieve plicht zullen doen.

En dan hopen we naast een groot feest op de Grote Markt te Groningen ook op een groot feest aan de Raadhuisstraat (het bordes) te Beilen.

en

Beilen - Om lijfsbehoud in de 3e klasse D zo goed als veilig te stellen, moest FIT Boys gewoon winnen van lotgenoot DZOH . De eerste vijfentwintig minuten is het alleen maar de vraag wanneer FIT Boys de 1 - 0 scoort. Daarna komt DZOH, door knullig balverlies aan FIT Boys-zijde, op 0 - 1. FIT Boys voetbalt vanaf dat moment slecht en DZOH beperkt zich tot snelle uitvallen. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd weten de Britstra-mannen de achterstand toch nog om te buigen in een voorsprong. Mark Seubring maakt gelijk en aanvoerder Arjan Schepel is uiteindelijk de matchwinner.

Hoewel FIT Boys zesde staat, is het wel zaak deze middag te winnen van lotgenoot DZOH uit Emmen. En FIT Boys begint voortvarend en krijgt goede kansen op een voorsprong. Nadat Jeroen Boelens goed doorgegaan is op rechts, bedient hij Berry van der Giezen op maat. Zijn schot wordt gekeerd door DZOH-goalie Peter Groen. Een aanval over de linkerflank via Klaas Sanders, belandt uiteindelijk bij Wout Flokstra. Zijn mislukte schot komt bij Berry van der Giezen, maar oog in oog met de keeper komt hij net een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. In deze periode krijgt DZOH geen enkele kans en hebben de Britstra-mannen het meeste balbezit. Het wachten is op de 1 - 0, maar die valt niet. Sterker nog, DZOH opent de score. Alfons Pot wil op eigen helft een kunststukje uithalen, maar verslikt zich in de bal en de tegenstander. Omdat het centrale verdedigingsduo (Arjan Schepel Gerald Roek) breed uit staat, kan de DZOH-middenvelder alleen af op keeper Joost van het Reve. De bal verdwijnt onder Joost door in het doel en de Drentse Zuid Oost Hoek staat op 0 - 1. Een geweldige domper voor FIT Boys en het team is vanaf dat moment behoorlijk aangeslagen. Hierdoor komt DZOH veel beter in de wedstrijd en tot de rust krijgt FIT Boys geen kansen op de gelijkmaker.

De tweede helft blijft FIT Boys vooral zoeken naar het eigen ritme, maar het loopt zeer slecht tot niet. Alfons Pot, die toch al geen gelukkige wedstrijd speelde, gaat geblesseerd naar de kant. Tristan Haurissa komt hem vervangen. Hoewel FIT Boys meer balbezit heeft en vaak te vinden is op de DZOH-helft, zijn de mannen uit Emmen vooral gevaarlijk bij snelle uitvallen. Uiteindelijk brengt trainer/coach Jan Smid nog een extra spits in de persoon van Mark Seubring. Het blijkt achteraf een gouden wissel. Zo'n tien minuten voor tijd mag keeper Joost van het Reve op eigen helft een vrije bal nemen. Hij speelt de bal diep en deze belandt uiteindelijk bij linksbuiten Ronald van Waardhuizen. Met een goede actie komt hij op links vrij en waagt een schot. Zijn harde schuiver gaat voorlangs, maar Mark Seubring is er als de kippen bij om de bal binnen de glijden (1 - 1). FIT Boys-voorzitter Johan Koster merkt op dat hij met dit punt ook erg tevreden is, gezien de situatie waarin FIT Boys verkeert. Hij heeft dit nog niet gezegd of de vreugde in het FIT Boys-kamp is groot. Andermaal Ronald van Waardhuizen zet op links goed door en uit zijn voorzet scoort Arjan Schepel bij de tweede paal de 2 - 1. FIT Boys houdt stand tot het laatste fluitsignaal en begroet de drie punten met gejuich.

Zo'n slechte wedstrijd spelen en toch drie punten pakken is ook een kunst. Volgende week is een vrij weekend en dan die week gaan de Britstra-mannen op bezoek bij kampioen Olympia'28. Zij speelden gelijk tegen nummer twee VHK en zijn hierdoor kampioen.

De Webmaster.

22 april 2006

Eenvoudige winst FIT Boys 2 bij rode lantaarndrager Gorecht 2 (1 - 4).

De Alfa-mannen gingen op bezoek bij nummer laatst Gorecht 2. Dat moest dus een te klaren klus zijn en dat werd het ook. De mannen van trainer/coach Bart Ludwig wonnen met 1 - 4. De doelpunten werden gemaakt door Nico van Noord, Emiel Ludwig, Richard Brink en Robbert Dijkema. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 3 weet koploper De Weide 5 knap op 1 - 1 te houden en FIT Boys 5 verliest en Geert neemt afscheid.

FIT Boys 3 kreeg bezoek van de ongenaakbare koploper De Weide 5. De Weide 5 zal de nieuwe kampioen wel worden, daar zal ook de nummer twee FIT Boys 3 niet aan kunnen doen. Des te knapper was het gelijke spel daarom. Het FIT Boys doelpunt werd gemaakt door Jos Kamphuis (of Rene Smit of Rene Kamphuis). Het werelduurrecord gapen werd ook nog verbeterd door Jos Smit. Het schijnt dat zijn nachtrust van vrijdag op zaterdag enigszins beperkt was.

De Webmaster.  

en

De eerste fase van de wedstrijd tegen Noordscheschut 6 leek er niks aan het handje. Fit boys 5 kreeg een paar beste kansen en kwam dan ook verdiend op 1-0 door een doelpunt van Carl Drenth. De fase daarna was het niet best en Noordscheschut stond bij rust dan ook voor met 2-1.

In de 2de helft ging het weer wat beter maar het werd toch 1-3 door een snelle counter. Jan Jonink scoorde nog de 2-3 maar daar bleef het bij.

Na de wedstrijd kreeg Geert Smit van Henk Smit bloemen overhandigd als dank voor de vele wedstrijden die Geert heeft gefloten voor het 5de.

Geert stopt namelijk als vaste scheidsrechter voor het 5de.

Geert, bedankt voor al je tijd en energie en wellicht fluit je ons nog een keer als inval-scheidsrechter !  

Marcel 'Kalou' de Bruijn.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys MP1 verliest van beter Zweeloo MP1

Zaterdag 15 april moest mp1 tegen Zweeloo. Zweeloo staat 1e en mp1 staat 3e dus het was een moeilijke wedstrijd. Na ong. 5/7 min scoorde Zweeloo het staat 0-1. Al snel er na was het 0-2 voor Zweeloo. Even later schoot Chantal over, het bleef 0-2. Na paar min later was het 0-3 voor Zweeloo. Het ging daarna best goed het bleef nog rustig we waren dicht bij het doel van Zweeloo. Jammer genoeg ging de bal naar onze helft en toen schoot Zweeloo tegen de paal.

Pauze

We gingen er weer met volle moed er tegen aan maar al gauw was het 0-4 voor Zweeloo. Naar het wisselen ong. 5 min later was het al 0-5. Het bleef heel lang rustig. De bal was weer op onze helft en het was 0-6. Jammer genoeg schoot ook Rosalie W hem mis. Het bleef 0-6 voor Zweeloo we gingen nog even penalty schieten Sandra, Daniëlle en Anita schoten hem er in. Het was een leuke wedstrijd.

Groeten het meisjes team (mp1).

en

ZBC/Zweeloo  MP1 een maatje te groot voor Fit Boys MP1

De meisjes van Fit Boys MP1 traden zaterdagmiddag aan tegen ZBC/Zweeloo  MP1.

Het vele publiek zag dat Zweeloo letterlijk en “figuurlijk” een maatje te groot was voor onze meisjes.  Het zevental uit Zweeloo dat al enkele jaren een hecht team vormt liet zien hoe je het spelletje moet spelen. De meisjes van Fit Boys kwamen duidelijk ervaring te kort.

Om 12.30 uur  begon de  wedstrijd. De Beiler meisjes waren gewaarschuwd voor de kwaliteiten van ZBC.  De eerste tien minuten was er van enig krachtverschil niets te merken. Inmiddels was Zweeloo goed ingespeeld en kwamen ze op dreef. In 5 minuten wisten ze een 0 -3 voorsprong te nemen. De meisjes uit Beilen lieten de koppies niet hangen. De opdracht om te proberen de bal te blijven rondspelen werd goed uitgevoerd.

Na rust een zelfde spelbeeld. Een soepel spelend ZBC dat gelijk in de eerste aanval in de eerste minuut scoorde. 0 -4. Fit Boys probeerde het nog wel maar de verdedigsters uit Zweeloo hielden de deur op slot. De druk op het doel van Martina nam steeds meer toe. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende Ed Sikkema stond er een 0 – 6 eindstand  op het scorebord.

Ook van deze wedstrijd leren we weer. De tegenstander liet ons zien hoe je snel en goed samen moeten spelen. Ze waren net even eerder bij de bal. Wij waren iets te voorzichtig en hadden iets feller op de bal kunnen spelen. Toch een pluim omdat we proberen de bal wel rond te laten gaan en dat er steeds meer samenspel in ons spel komt.

Johan Boer.

18 april 2006

Dinsdag 18 april niet echt succesvol voor FIT Boys 2, 4 en B1.

Na de paasdagen is het zaak de eieren weer snel uit de benen te spelen. Dit konden de Alfa-, de Benny Wildeboer en de Piccola Roma-mannen doen. Fit Boys 2 kreeg bezoek van SJS 2 en ging kansloos met 0 - 4 ten onder. FIT Boys 4 ging op bezoek bij Peize 1 en verloor met 3 - 1. Als laatste ontving FIT Boys B1 Marum B1 op sportpark Noord-West en ook zij verloren (1 - 2). Al met al dus een niet echt succesvolle dinsdag 18 april.

De Webmaster.

15 april 2006

Alfons Pot matchwinner met wereldgoal, scheidsrechter in negatieve hoofdrol (1 - 0).

De wedstrijd was nog maar nauwelijks 5 minuten oud en de 1 - 0 stond al op het scorebord. Begaafd technicus Alfons Pot schoot van ruim 25 meter met een prachtige curve de bal over de aan de grond genagelde keeper in de linker hoek. Een wereldgoal die achteraf de winnende treffer bleek te zijn. Een negatieve hoofdrol was er weggelegd voor scheidsrechter Weuring. Hoewel beide ploegen niet bekend staan als agressief, wist de heer Weuring het duel toch uit de hand te laten lopen en verliet FIT Boys met 9 man het veld.

De Britstra-mannen moesten deze middag absoluut winnen om de degradatiezone te ontlopen. De laatste 2 ploegen in de 3e klasse D degraderen rechtstreeks en de nummer 10 speelt promotie-/degradatiewedstrijden. FIT Boys stond achtste met maar 2 punten voorsprong op de nummer 10. En de bedoelingen van FIT Boys waren in de eerste helft meer dan duidelijk. Via agressief en aanvallend spel probeerden de mannen van trainer Jan Smid Drenthina over het hele veld op te jagen en zelf te scoren. En dat gebeurde snel, al was er geen kans voor nodig. De begaafde technicus Alfons Pot kreeg op het middenveld de bal en had Drenthina-keeper Frank Smid al wat ver voor zijn doel zien staan. Met een prachtig schot wist hij de keeper te verschalken en te scoren in de linker hoek. Een goal van een ongekende schoonheid. In het verloop de eerste helft kreeg topscoorder Berry van der Giezen nog een levensgrote kans op de 2 - 0, maar alleen voor de keeper wist hij niet te scoren.

De tweede helft kwam, zoals verwacht, Drenthina sterk opzetten en FIT Boys kwam er haast niet meer uit. Toch was de eerste kans in de tweede helft voor FIT Boys en er viel ook een goal. Bij een scrimmage verdween de bal in het doel, maar er werd buitenspel geconstateerd en dus ging het feest niet door. Kort daarop moest een FIT Boys-verdediger bij een corner van Drenthina de bal van de doellijn halen. Daarna was het de beurt aan scheidsrechter Weuring om zijn optreden wat meer (negatieve) glans te geven. Weuring floot de gehele wedstrijd niet consequent, liet teveel harde overtredingen van beide zijdes onbestraft en wekte zo nogal wat irritatie bij beide teams. Zo ook in de 70e minuut toen het Drenthina-kamp appelleerde voor een overtreding, maar Weuring liet doorspelen. Alfons Pot werd vervolgens onder het gras geschopt en dit zinde laatste man Harold Woltinge duidelijk niet. Hij duwde de overtreder weg en er ontstond een opstootje waarbij er over en weer nogal wat geduwd werd. Toen de kruiddampen waren opgetrokken, was scheidsrechter Weuring het spoor helemaal bijster. Hij vergat de overtreding van de Drenthina-speler te bestraffen met geel, maar gaf Harold Woltinge wel rood. Er was ongeloof in het FIT Boys-kamp en aanvoerder Arjan Schepel ging verhaal halen, zonder resultaat uiteraard. FIT Boys moest door met 10 man, maar niet voor lang. Kort daarop werd Ronald van Waardhuizen grof onderuit gehaald, dit gebeurde deze middag wel vaker met de ongrijpbare linksbuiten, en mocht FIT Boys een vrije bal nemen. Maurits van der Hoest wilde de bal pakken en liep hierbij tegen een Drenthina-speler die naar de grond ging. Ook nu trok scheidsrechter Weuring rood en moest FIT Boys met 9 man door.

Met nog ruim 20 minuten was het zaak de 1 - 0 over de streep te spelen. Gelukkig liet Drenthina geen moment zien de nummer 3 van de competitie te zijn. Met vlot combinatie voetbal hadden ze de FIT Boys-verdediging aan flarden kunnen spelen. In plaats daarvan gingen ze de lange bal hanteren en daar wisten de FIT Boys-verdedigers wel raad mee. Er was nog één hachelijk moment voor het doel van FIT Boys. Keeper Erik Bos, hij verving de geblesseerde Joost van het Reve, werd gehinderd in het vijf meter gebied. Normaal levert dit een vrije bal op, maar deze middag bij scheidsrechter Weuring niet. Drenthina wist bijna te scoren, maar de bal kon nog net van de doellijn gehaald worden. Ondanks de twee man meer situatie, wist Drenthina eigenlijk geen echte 100% kansen te creëren. Opvallende invaller aan FIT Boys-zijde was deze middag Kevin Eising. De veelscorende spits uit de A-junioren mocht al eerder (tegen Veenhuizen (bedankt Lei(ij)dert)) zijn debuut maken in de hoofdmacht, maar viel ook vandaag weer in. Meer dan veel storend werk kon hij in een team van 9 spelers niet doen. Rond half vijf fluit de scheidsrechter voor het laatst en viert het FIT Boys-kamp zwaar vermoeid de overwinning. FIT Boys stijgt door de overige resultaten in de 3e klasse D zelfs tot de vijfde plaats. Er zijn belangrijke punten behaald op weg naar handhaving. Volgende week krijgt FIT Boys bezoek van DZOH.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

'Meiden van de Wit' komen met 1 punt terug uit Assen (2 - 2).

Na de burentwist van vorige week (Achilles'94 DA2 en ACV DA1) ontvingen de Asser dames deze middag FIT Girls DA1. De meiden van De Wit pakten knap een punt, maar zagen VVAK DA1 hen voorbij gaan op de ranglijst. VVAK DA1 won uit bij HHC DA1 met 0 - 3. Ook de nummer 4 Pesse DA1 won thuis met 5 - 1 van Hollandscheveld DA2. Het blijft spannend in de strijd om de tweede plaats. Best knap voor een debutant in deze klasse. Overigens werden beide doelpunten gescoord door topscoorster (???) Janine Roek.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 2 zet WVV 2 ruim opzij (1 - 5).

FIT Boys 2 heeft met 5 - 1 gewonnen. De doelpuntenmakers waren triez (Haurissa), Maarten Paapstra, Marijn (Stevens), Nico van Noord en Robbert Dijkema. Met dank aan 'Pietje' Bening.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Aanstaande kampioen Smilde'94 3 maatje te groot voor FIT Boys 4 (2 - 7) en FIT Boys 5 heeft geen kans tegen De Weide 8 (0 - 3).

Meest opvallende toeschouwer aan Smilde-zijde was deze middag Abel Oortman. Abel is enkele jaren geleden in coma geraakt en leek al opgegeven te zijn. Toch ontwaakte hij uit de coma en is regelmatig te zien langs de lijn bij Smilde. Ook bezoekt hij altijd trouw het Rabobank Zaalvoetbaltoernooi in Smilde. Ook deze middag steunde hij zijn clubbie en volgens één van de spelers hadden zij mede dankzij de aanmoedigingen van Abel gewonnen. Abel, vanaf deze plaats veel sterkte en plezier bij het voetbal kijken.

Een iets minder sterkt punt van de aanstaande kampioen Smilde'94 3 was het inzetten van spelers uit hogere elftallen. Blijkbaar wil Smilde'94 koste wat het kost kampioen worden. Gelukkig zet de KNVB voor dergelijke uitwassen de spelerspas volgend seizoen in. Die moet dergelijke spelers(ver)wisselingen gaan voorkomen.

Steven Greveling wist nog wel 2 keer te scoren, maar Smilde'94 3 deed dit 7 keer. Hierdoor was de eindstand 2 - 7.

en

FIT Boys 5 kreeg deze middag bezoek van De Weide 8 en had geen leuke middag. De Weide 8 kwam, zag en overwon met 0 - 3. De punten gingen mee naar Hoogeveen, maar dat deerde de Yin Sin-mannen van Ab Bening niet. Zij namen om 16:30 uur bezit van de stamtafel en dit zal ongetwijfeld weer de nodige stof tot schrijven gaan opleveren voor onder andere Socrates.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

ZBC/Zweeloo  MP1 een maatje te groot voor Fit Boys MP1

De meisjes van Fit Boys MP1 traden zaterdagmiddag aan tegen ZBC/Zweeloo  MP1. Het vele publiek zag dat Zweeloo letterlijk en “figuurlijk” een maatje te groot was voor onze meisjes.  Het zevental uit Zweeloo dat al enkele jaren een hecht team vormt liet zien hoe je het spelletje moet spelen. De meisjes van Fit Boys kwamen duidelijk ervaring te kort.

Om 12. 30 uur  begon de  wedstrijd. De Beiler meisjes waren gewaarschuwd voor de kwaliteiten van ZBC.  De eerste tien minuten was er van enig krachtverschil niets te merken. Inmiddels was Zweeloo goed ingespeeld en kwamen ze op dreef. In 5 minuten wisten ze een 0 -3 voorsprong te nemen. De meisjes uit Beilen lieten de koppies niet hangen. De opdracht om te proberen de bal te blijven rondspelen werd goed uitgevoerd.

Na rust een zelfde spelbeeld. Een soepel spelend ZBC dat gelijk in de eerste aanval in de eerste minuut scoorde. 0 -4. Fit Boys probeerde het nog wel maar de verdedigsters uit Zweeloo hielden de deur op slot. De druk op het doel van Martina nam steeds meer toe. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende Ed Sikkema stond er een 0 – 6 eindstand op het scorebord.

Ook van deze wedstrijd leren we weer. De tegenstander liet ons zien hoe je snel en goed samen moeten spelen. Ze waren net even eerder bij de bal. Wij waren iets te voorzichtig en hadden iets feller op de bal kunnen spelen. Toch een pluim omdat we proberen de bal wel rond te laten gaan en dat er steeds meer samenspel in ons spel komt.

Johan Boer.

10/11 april 2006

Fikse opdonder voor FIT Boys tegen VHK (6 - 1).

(bron: www.dekrantvanmiddendrenthe.nl)

Edwin Roijinga scoorde de laatste treffer in het duel tussen VHK en FIT Boys. Zijn doelpunt in de 82e minuut was de zevende van de wedstrijd en de eerste voor FIT Boys: 6 - 1. 

Na de twee goals in het laatste kwartier voor rust en twee goals in de eerste vijf minuten na de rust was de puf er bij FIT Boys zo goed als uit.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Jan Jonink nieuwe trainer FIT Boys 2 seizoen 2006/2007.

(bron: Groen/Geel)

Met vreugde kan ik u mededelen dat de technische commissie er in geslaagd is een nieuwe trainer voor de 2e selectie voor het volgende seizoen te vinden. Voetballer van het vijfde elftal, Jan Jonink , zal het stokje van Bart Ludwig overnemen wat betreft begeleiding en training van deze groep. Jan, alvast heel veel succes gewenst!

De Voorzitter.

Jan Jonink is geen onbekende voor FIT Boys. Jan speelde enkele jaren in FIT Boys 1 en staat en stond bekend om zijn verfijnde techniek en voetbalinzicht. In het seizoen 2003/2004 trainde en begeleide Jan de A-junioren, maar stopte hiermee en ging op zaterdag in de veteranen (FIT Boys 5) voetballen. Scoren gaat hem makkelijk af. Dit seizoen scoorde hij al 11 keer en dat was zijn totaal vorig seizoen.

Jan zal met de Alfa-mannen volgend seizoen uitkomen in de reserve 2e klasse en proberen bovenin mee te draaien.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

'Meiden van (C1000) De Wit' winnen van VVAK DA1 (2 - 1), CSVC 2 en FIT Boys 2 eindigden zoals ze begonnen (0 - 0).

Maandagavond kreeg FIT Girls DA1 bezoek van VVAK DA1. Bij winst konden de 'Meiden van de Wit' de nummer 2 voorbij gaan, door in punten gelijk te komen met een wedstrijd minder. En dit lukte, er werd knap gewonnen met 2 - 1 en achter de ongenaakbare nummer 1 Achilles'94 DA2 (10 punten achterstand met een wedstrijd minder) staat FIT Girls DA1 keurig 2e. En dat in het eerste seizoen dat deze meiden samen spelen. Ik zeg keurig.

en

Dinsdagavond gingen de Alfa-mannen naar Coevorden om tegen CSVC 2 te spelen. De reis was voor niets, want de brilstand bleef op het scorebord. FIT Boys 2 blijft, met de zevende plek, staan in de grijze middenmoot.

De Webmaster.

8 april 2006

FIT Boys C1 is al kampioen !!!!

De meeste competities duren nog wel een aantal rondes, maar de FIT Boys-familie kon deze zaterdag al zijn eerste kampioen huldigen. FIT Boys C1 won op het hoofdveld van sportpark Noord West overtuigend met 13 - 1 van Oranje Nassau C1. De mooiste goal was de laatste, de bal werd van zo', 30-35 meter met een mooie curve over de keeper in het doel geschoten. Voor de wedstrijd had FIT Boys C1 al 88 keer gescoorde, na de wedstrijd stond het saldo op 101. In 15 wedstrijden werd er dus gemiddeld 6,7 keer gescoord.

Na de wedstrijd ontvingen de spelers en begeleiders uit handen van jeugdbestuurslid Erik Jan de Jonge de kampioensmedailles. En het was nog lang onrustig op sportpark Noord-West.

Webmaster.  

<<<TOP>>>

____________________________________________

Geen punt voor FIT Boys door gemiste penalty (1 - 0).

Na enkele goede resultaten, speelden de Britstra-mannen een erbarmelijk slechte wedstrijd tegen Angelslo SC. Geen moment kon FIT Boys aanspraak maken op de overwinning en door de gemiste penalty van Maurits van der Hoest was er na 90 minuten ook nog eens teleurstelling om het gemiste punt.

In wedstrijden tegen Angelslo SC heeft FIT Boys het meestal lastig en dat bleek ook deze middag weer. Daar waar Angelslo SC nog enigszins acceptabel speelde, kenmerkte het spel van FIT Boys zich door slordigheden en een rommelige aanblik. De beide teams gingen met een 0 - 0 stand rusten.

De tweede helft leek deze stand lang de eindstand te worden. Toch moest de verdediging van FIT Boys een aantal malen handelend optreden. Zo moest tot tweemaal toe een inzet van Angelslo van de doellijn worden gehaald. Het mocht niet baten, in de 82e minuut scoorde Ronald de Groot de verdiende 1 - 0. De drie punten leken in Emmen te blijven, totdat in de extra tijd de mannen van trainer/coach Jan Smid een unieke kans op de 1- 1 kregen. Maurits van der Hoest mocht van elf meter aanleggen, maar zag zijn inzet gekeerd door Angelslo-goalie Jan Katoen. In de rebound kreeg Mark Seubring nog een unieke kans, maar zijn inzet ging naast. Kort daarop floot scheidsrechter Lemmen af en moest het FIT Boys-kamp concluderen dat Angelslo terecht gewonnen had, al had er toch, misschien onverdiend, nog één punt ingezeten. 

A.s. dinsdag 11 april speelt FIT Boys al weer, dan uit tegen VHK 2. Aanvang wedstrijd 18:30 uur.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Hollandscheveld 2 neemt punten mee uit Beilen, FIT Boys 2 in mineur (0 - 1).

FIT Boys 2 kreeg bezoek van de nummer 2 uit de competitie, Hollandscheveld 2. Van nature ligt het spel van deze stevige jongens FIT Boys niet. Lange halen en stevige duels kenmerken het spel van Hollandscheveld vaak. De Alfa-mannen kregen ook kansen deze middag om Hollandscheveld pijn te doen, maar Tristan Haurissa mistte twee opgelegde kansen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd viel de beslissing en ging Hollandscheveld 2 met de drie punten naar huis.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 3 wisselt winst en verlies af en FIT Boys 5 komt met nederlaag thuis uit Staphorst (6 - 2).

Vorige week dinsdag werd er nog verloren met 3 - 2 uit bij VCG 3, zaterdag 1 april werd er weer knap gewonnen tegen Zweeloo 3 en vandaag werd er weer verloren. Elim 3 was te sterk, het werd 1 - 0 in Elim. Twee jaar achterelkaar kampioen zal er nu wel niet meer inzitten. Wat rest zijn de play-offs.

en

In navolging van de andere seniorenteams, verloor ook FIT Boys 5. De Yin Sin-mannen gingen op bezoek in Staphorst bij het plaatselijke 5e. Om 15:00 uur werd er afgetrapt en na 90 minuten stond er een 6 - 2 uitslag op het scorebord. De drie punten bleven dus in Staphorst. Wie er gescoord heeft voor Staphorst weten we niet, de doelpuntenmakers van FIT Boys 5 zijn ook niet bekend.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Een na rust herboren FIT Boys MP1 boekt een keurige zege.

Zaterdagmiddag vielen er tranen op Sportpark Noord West. Tranen in de vorm van dikke regendruppels die met liters tegelijk van het veld een zeer sappig geheel maakten. Bijna tranen omdat de tere lichamen van de meisjes wel heel erg koud werden van die  regendruppels. "Tranen" van emotie omdat MP1 een keurige 2 - 0 overwinning boekte op SJS uit Stadskanaal. Uitbundige ouders die de regen trotseerden, een trotse coach omdat de meiden het zo goed doen en een goed leidende scheidsrechter(bedankt Henk B.) en zeer enthousiaste meiden die in een overwinningsroes leven.

Er ontwikkelde zich een wedstrijd met twee gezichten. De 1e helft in de stromende regen. Dit maakte fatsoenlijk voetballen voor beide zeventallen onmogelijk. Veel balverlies. Een steeds wegglijdende bal. De meisjes hadden er zichtbaar moeite mee. Er kwamen dan ook weinig of geen kansen. Snel vergeten deze 1e helft.

Met een flets schijnend zonnetje gingen we de 2e helft het veld op. Of het aan de zon lag of aan de droge shirts, ik weet het niet maar MP1 kwam als herboren uit de starblokken.( De meiden hadden de aanwijzingen in de rust goed begrepen. Wanneer er een goede verdediging staat, probeer dan met snel samenspel en schoten vanuit de tweede lijn de tegenstander te bestrijden). Er ontstonden combinaties. Er was een goede balcontrole. Er werd niet in het wilde weg een bal weggeschoten. Er kwamen schoten uit de tweede lijn. In de vijfde minuut wordt er een corner genomen door Chantal. De coach roept nog: "Niet te hard, denk aan je kracht". De bal gaat bijna aan de andere kant van het veld uit. Toch komt er een dribbel naar de achterlijn en vandaar uit een voorzet. De bal draait van het doel weg.  Chantal neemt de bal 16 meter voor het doel aan en schiet met een droge schuiver in. 1 - 0. De keeper ( hij was de enige jongen in het veld.) was kansloos. Fit Boys kreeg vleugels. Het publiek was zeer enthousiast (Hoe vond je het Carl Dr.?) en wilde meer. Er volgde aanval op aanval. SJS dat de hele wedstrijd met zeven "man"speelde kwam er niet meer aan te pas. De mooie 2e helft werd bekroond met wederom een doelpunt uit de tweede lijn.  Een pass vanuit de verdediging via het middenveld naar een goed opkomende Mienke resulteerde in een voorzet vanaf rechts. Rosalie  v. W. kreeg de bal voor haar voeten en schoot tegen de paal.  Uit de kluts rolt de bal voor de voeten van Chantal die alweer met een schuiver scoorde. 2 - 0.

Een wedstrijd met twee gezichten. Weer drie punten. Weer veel lol en plezier en een derde plaats op de ranglijst. A.s. zaterdag wacht koploper ZBC/Zweeloo. Tegen deze ploeg die vorig jaar net geen kampioen werd moeten we ons echt laten zien. We gaan ervoor. We verwachten veel plubliek a.s. zaterdag. Kom en geniet.

Johan Boer.

4 april 2006

FIT Boys 2 zet flater van zaterdag recht tegen WVV 2 (8 - 1).

Gisteravond speelden de Alfa-mannen op sportpark Noord West tegen WVV 2. Zaterdag nog werd er teleurstellend verloren met 1 - 0, gisteravond werd er lustig op los gescoord. Eindstand uiteindelijk 8 - 1.

Ronny Koeling zei er het volgende van:

Gister met 8-1 gewint van WVV. Hou'st meugluk, vooral na een megabelabberde pot zoals we die op zaterdag hebben gespeeld. Hieperdepiep.

Herr Kamp(f)s: bedankt voor al uw complimenten.

Tristan Haurissa vermeld de doelpuntenmakers:

Doelpuntenmakers: Tristan 3x , Nico, 3x Emiel Ludwig 1x en 1x een eigen doelpunt.

Webmaster.  

1 april 2006

FIT Boys zet SCN overtuigend op zij (4 - 0).

(foto: Maurits Beuling)

De Britstra-mannen wisten nog maar al te goed de uitslag van 15 oktober vorig jaar tegen SCN. Toen kwam FIT Boys terug uit Nieuwlande met een 7 - 0 nederlaag. Zaterdag 1 april werd de wedstrijd uiterst serieus benaderd en topscoorder Berry van der Giezen was goed op schot. Door 3 doelpunten van zijn voet en één treffer van A-junior Ruud Seubring werd SCN met 4 - 0 naar huis gestuurd.

Een heerlijke zonnetje verwarmde het hoofdveld van sportpark Noord West en onder deze ideale omstandigheden betraden FIT Boys en SCN het strijdperk. Scheidsrechter Van der Laan informeerde nog even naar de 7 - 0 uitslag van de eerste seizoenhelft en dat waren ze in het FIT Boys-kamp niet vergeten. FIT Boys opende sterk en het was A-junior Ruud Seubring die de eerste kans kreeg, maar de SCN-goalie redde bekwaam. Naast Ruud speelde ook A-junior Gerald Roek in de basis en deed dit meer dan naar behoren. Vervolgens claimden beide teams een penalty, die, al dan niet terecht, aan beide kanten niet werd gegeven.

Laatste man Harold Woltinge zet de lijnen uit.

Na 35 minuten was het FIT Boys dat het veldoverwicht uitdrukte in een doelpunt. Berry van de Giezen soleerde langs vier SCN-verdedigers en verschalkte de keeper (1 - 0). Nog voor de rust bezorgde Ruud Seubring FIT Boys een zetel. Nadat Alfons Pot hem goed diep had gestuurd op links, sneed hij naar binnen en scoorde met een bekeken schuiver in de lange hoek (2 - 0).

Na rust ging SCN opportunistischer spelen om zo de aansluitingstreffer te scoren. FIT Boys ging vrolijk mee in dit spel en er ontspon zich een wedstrijd met veel lange ballen, veel balverlies en veel blessurebehandelingen. SCN kreeg geen echte 100% kansen, FIT Boys wel maar Berry van der Giezen mistte vrij voor de keeper. Diep in de tweede helft maakt FIT Boys goed gebruik van de geboden ruimte bij SCN achterin. Alfons Pot stuurt Berry op de rand van buitenspel goed weg. Ondanks rappelleren van de SCN-spelers blijft de vlag van de assistent-scheidsrechter omlaag en weet Berry de keeper te omspelen en te scoren (3 - 0). Kort daarop is het wederom Berry van der Giezen die, na een vrije bal van Alfons Pot, de 4 - 0 laat aantekenen. De drie punten zijn binnen en door de vele blessures fluit scheidsrechter Van der Laan vlak voor 16:30 uur af. Door de andere resultaten in de 3e klasse D stijgen de Britstra-mannen weer een plaatsje. Volgende week gaan de mannen van trainer/coach Jan Smid op bezoek bij Angelslo SC.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 2 komt zonder de punten terug uit Schildwolde.

FIT Boys 2 moest op bezoek bij SGV 2. De mannen van scheidend trainer/coach Bart Ludwig kwamen zonder punten terug in Beilen. Er werd verloren met 1 - 0 en dus blijven de Alfa-mannen staan in de grijze middenmoot.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Na zeperd van afgelopen dinsdag volgt een regelmatige overwinning voor FIT Boys 3 (4 - 1).

FIT Boys 3 verloor dinsdag nog van laagvlieger VCG 3 met 2 - 3 (FIT Boys-doelpunten: Rene Kamphuis en Jos Smit). Dit werd vandaag rechtgezet tegen Zweeloo. FIT Boys 3 vertrok niet om 10:00 uur, ondanks dat Pietje dit overlegd had met de wedstrijdsecretaris. Nadat de overige teamleden er achter waren gekomen dat het vandaag 1 april is, werd er gewoon om 13:30 uur vertrokken.

Vandaag ging de zoon van de trainer Kleis Lageveen mee en dat was een goede zet. Zoon Jesse scoorde twee maal en met een doelpunt van Bert Doornbos en een eigen doelpunt en een gewoon doelpunt van Zweeloo werd de eindstand 1 - 4.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Korfbaluitslag FIT Boys 4 tegen Veenhuizen 3 (7 - 5) en FIT Boys 5 door effectieve eerste helft naar overwinning (4 - 2).

Fit Boys 4 en Veenhuizen 3 hadden toch echt gevoetbald in plaats van gekorfbald. Nadat de scheidsrechter voor het laatst floot, was er 12 keer gescoord. Voor FIT Boys 4 scoorden Peter Doornbos (2 maal), Sebastiaan Ploeg en A-junior Kevin Eising (4 maal) en zo wonnen de Benny Wildeboer-mannen met 7 - 5.

en

FIT Boys 5 moest het opnemen tegen het altijd fysiek sterke Hollandscheveld 6. De basis van de 4 - 2 overwinning werd gelegd in de eerste helft. Ondanks dat Hollandscheveld een veldoverwicht had, wisten de Yin Sin-mannen uit vier kansen vier keer te scoren. Richard Kerssies, Jan Bening en Gerard Schans (2 maal) namen de productie voor hun rekening. Na de rust drong Hollandscheveld 6 aan en wist FIT Boys 5 met kunst en vliegwerk de schade te beperken tot twee tegendoelpunten. Samen met vier van voor de rust werd de eindstand 4 - 2.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Het verslag over fitboys mp1.

De meisjes van fitboys mp1 mochten hun derde wedstrijd spelen op 1april tegen CEC  mp1 CEC komt namelijk uit emmer compascuum. Het was best lang rijden. En het regende toen we daar aankwamen. De velden waren ook heel nat. De wedstrijd was best spannend. We kregen best veel ballen, maar die gingen net naast. Maar toen ging het even niet zo goed we kwamen eerst met 1-0 achter. Maar toen werd het weer 1-1 door een heel mooi doelpunt van Janine. Ze schoot vanaf de zijkant van het veld in de linkerhoek. En het was ook haar eerste doelpunt. We lieten wel veel ballen naar het doel van ons gaan, maar dat ging steeds net goed. Tot dat het weer 2-1 werd. We hadden wel een paar kansen maar dat werden geen doelpunten. Uiteindelijk verloren met 2-1, maar we hebben wel een goede wedstrijd gespeeld. Volgende week spelen we tegen SJS mp2 uit Stadskanaal. Op naar de tweede overwinning.

Angela Smit.  

26 maart 2006

Ooievaar op sportpark voorteken?

(foto's: Hein Hepping)

Zaterdag 18 maart werd er wel een heel bijzondere gast gesignaleerd op sportpark Noord-West. Er liepen en lopen nogal wat FIT Boys-dames (met name aanhang van spelers) met een dikke buik rond en dus leek dit een voorteken? Hein Hepping zette een heuse ooievaar (of was het toch een reiger?) op de foto en deze babybezorger nam het zeker voor het onzeker en zocht een hoog en veilig plekje op. Bovenop de lichtmast van het hoofdveld bekeek hij waarschijnlijk even de diverse plekken waar hij de komende tijd op bezoek moet.

Als eerste ging hij op bezoek aan de Beilervaart bij Jordy, Inga en Jeffrey Doornbos (zie het nieuwsbericht elders op deze pagina). Wie volgt?

De Webmaster.

Beker avontuur voorbij voor FIT Boys C1 na een thriller.

Het laatste FIT Boys team dat nog in het bekertoernooi zat, was FIT Boys C1 en dat moest dinsdagavond 21 Maart aantreden tegen Olyphia C1 uit Noorwolde. De wedstrijd was al een paar keer afgelast en vandaag mocht er dan eindelijk gevoetbald worden. De wedstrijd begon goed, na 2 minuten scoorde Jermo de 1-0 en 3 minuten later scoorde Marten de 2-0. Het leek een makkie te worden, maar dat bleek later wel anders. Voor de rust werd het nog 2-2.

Vlak na de rust kwam FIT boys weer op voorsprong door een goal van Mark. Maar Olyphia drong aan en scoorde helaas weer de gelijkmaker. FIT Boys kreeg het steeds moeilijker achterin, maar het hield stand na 2 keer 35 minuten was de stand 3-3 en er moest verlegd worden. 2 keer 10 minuten.

De 1e helft van de verlenging was nog maar net aan de gang en FIT Boys werd meteen getrakteerd op een 3-4 achterstand. Er werd hard gewerkt en vlak voor de het einde van de 1e 10 minuten werd het heel knap nog 4-4. De 2e helft was Olyphia de betere ploeg en scoorde daarom ook de 4-5, toen was het gedaan voor FIT Boys de penals konden niet meer gehaald worden en zo is het bekeravontuur voorbij. Het was spannend, het publiek heeft kunnen zien dat er 2 ploegen waren die tot het gaatje gingen. Men sprak van een echte Cup wedstrijd.

Helaas is het afgelopen nu, er is nog 1 prijs waar C1 nog voor gaat dit seizoen en dat is uiteraard het kampioenschap dat waarschijnlijk op 15 April al binnengehaald kan worden in de thuiswedstrijd tegen Leo C1.

Tristan Haurissa.

en

FIT Boys MP1 zet goede lijn van vorige week voort.

De meisjes van…….   mochten  zaterdagmiddag voor hun tweede wedstrijd in de meisjescompetitie aantreden tegen Bargeres MP1. Het was de eerste wedstrijd van de meisjes op het heilige gras van ons mooie sportpark.

Er was wat spanning voorafgaand aan de wedstrijd. Het was tenslotte de eerste wedstrijd voor het thuispubliek. Het publiek was in groten  getale op komen dagen. (Gelukkig voor de meiden was dat er deze middag geen(!!!) enkele andere wedstrijd was.) Op het veld traden twee teams aan met veel speelsters  FIT Boys 10 en Bargeres 14 meiden. Veel wisselen dus want we spelen tenslotte 7 tegen 7.

De wedstrijd begon wat rommelig. Veel onnodig balverlies en niet echt spelen als een team. FIT Boys kreeg langzamerhand  het betere van het spel. Het resulteerde in kansjes. Er waren acht minuten gespeeld toen Chantal een mooie aanval kon afronden met een heel mooi puntertje. Klasse. FIT Boys hield hierna het initiatief. Veel kansen, goed samenspel maar vooral als team spelen. Een minuut voor rust kreeg Mienke de bal. Ze besloot om vanuit de verdediging een lange solo naar het doel te maken. Twee, drie, vier meisjes passerend. Voor het doel een keer afspelen en gelijk weer terug ontvangen, schieten, doelpunt (2 - 0). Er ging een luid gejuich op. Met een zeer tevreden gevoel konden we gaan rusten. Wat een weelde. We staan voor.

Na de rust geloofde FIT Boys het wel. Bargeres kreeg de kans om het betere van het spel te krijgen. Het drong aan. Onze verdediging kreeg het moeilijk. Annemarie als laatste vrouwe had het moeilijk maar soms tegen wel drie meisjes wist  ze de klus te klaren. Heel goed Annemarie. Maar in je eentje verdedigen is gedoemd om te mislukken. Helaas voor ons wist de tegenstander hiervan te proFITeren. In de twaalfde minuut maakten de mensen uit Emmen de aansluitingstreffer. Een rommelige aanval mondde uit in een afstandsschot op doel. Martina kreeg de bal niet goed onder controle. De spits proFITeerde goed. Het zou nog een leuk laatste kwartier worden. Ondanks dat de meiden uit Beilen wat moe werden zetten ze met z’n allen de  schouders er onder. Er ontstonden zelfs weer mooie combinaties en een paar hele mooie individuele acties van de beide Rosalies.  Sandra die eindelijk een keer van de coach op het middenveld mocht spelen zette ook  andere meiden goed aan het  werk.  Goed gedaan Sandra. Hard werken wordt vaak beloond. Vlak voor het einde van de wedstrijd een snelle aanval van FIT Boys over vier , vijf schijven. Sandra ontvangt de bal, denkt niet na, schiet: 3 – 1.

Een wedstrijd met twee gezichten. Met als resultaat onze eerste overwinning. Geweldig!! Voor twee meisjes was het wel een zeer heugelijke dag. Al bijna twee jaar op voetbal zitten en dan je eerste  overwinning boeken dat geeft pas een goed gevoel. Zaterdag gaan we al om 7.45 uur richting Emmercompas. CEC. We hopen met drie punten terug te keren in Beilen.

Johan Boer.

en van vorige week:

Fit Boys MP1 eindelijk de  wei in.

“Wanneer gaat het nu wel eens door” en “Wij willen voetballen” en “Alweer sneeuw en weer niet voetballen” dat waren de kreten van de meiden tijdens de trainingen de afgelopen periode. Maar gelukkig kon afgelopen zaterdag dan toch het heugelijke feit plaatsvinden: Fit Boys MP1 speelt hun eerste wedstrijd op gras. Dit gras lag in Hollandscheveld (voor de coach zeer bekend terrein).

Het was koud en het veld was hard maar de meiden hadden er zin in. Geen gniffelend publiek  met hoongelach  tegen meisjes die voetballen maar een enthousiast publiek bestaande uit ouders die waren meegekomen uit Beilen en natuurlijk de trouwe aanhang uit Hollandscheveld. Er lag een klein beetje spanning  op de meiden maar gelijk vanaf de aftrap ontwikkelde zich een gelijkopgaande wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd.

Na tien minuten riep de en coach tegen de andere: “Al 10 minuten de nul”. Het woord was nog niet uitgesproken of het werd 1 – 0 voor HH’97. Er werden door het meegereisde publiek enkele opmerkingen geplaatst  richting  de roepende coach.  Tien minuten later liep Hollandscheveld verder uit met een prachtige goal. Gelukkig voor Fit Boys werd kort voor rust de aansluitingstreffer gemaakt. In een lang durende aanval gaf Janine de assist aan Roslie v W. Deze liet zich deze mooie kans niet ontnemen (2 – 1).

Na de rust ontwikkelde er zich een ietwat andere wedstrijd. Hoe verder de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat de meiden van Hollandscheveld iets meer voetbalervaring hadden dat de meiden uit Beilen. Het was allemaal net even beter. Hierdoor komt er uiteindelijk een uitslag op het scorebord van 6 – 1. Geflatteerd.

De eerste wedstrijd op het veld zit erop. Het was goed voetbal van Fit Boys kant. De trainingsarbeid begint langzamerhand z’n vruchten af te werpen. Wanneer we op deze manier de  andere wedstrijden ingaan dan gaan we een mooi voorjaar tegemoet.

Johan Boer.

25 maart 2006

FIT Boys 4 verliest, FIT Boys 5 wint en 'Meiden van De Wit' winnen.

FIT Boys 1 behoefde, wegens droevige omstandigheden bij de tegenstander, niet op bezoek bij VHK 1. FIT Boys 2 had een vrije zaterdag en de wedstrijd van FIT Boys 3 uit bij VCG 3 ging ook niet door.

FIT Boys 4 moest wel aantreden in Assen tegen LTC V1 en ze verloren met 3 - 1. Wie het doelpunt scoorde is (nog) niet bekend.

FIT Boys 5 ging op bezoek in Pesse om tegen het 3e te spelen. Er werd gewonnen met 0 - 5 en ook Kalou ging weer mee terug naar Beilen. Hij had deze keer wel aan al zijn teamgenoten vertelt waar er gedoucht kon worden. Socrates zei er het volgende van:

De mannen/jongens van het vijfde hebben, hoera, de volle winst mee naar huis genomen. 5-0, geweldig. Over de wedstr kan ik niet zoveel kwijt, was er niet bij. Gelukkig verkeerde ik wel in de omstandigheid om de nazit bij te wonen. Is toch ook wel heeeeeel gezellig. Krijg je bovendien het laatste nieuws weer mee. Jan G die bij een therapeut loopt omdat zijn meridianen dwars liggen. Het schijnt dat als je emoties aan het verzakken zijn je er gewoon met kogels op moet schieten en dan komt alles weer goed. Henk S had er wel oren naar en vroeg gelijk om het adres. Vuurgevaarlijke jongen is dat. Ook kwamen de ballen aan de orde. Hans, jan. henk, ab en onderget zijn van mening dat de kwaliteit te wensen over laat. We zijn dan ook op zoek naar een ambachtelijke balledraaier. Mischien iets voor Klaas? Hij komt toch uit het slagersvak? Tot slot wist Ab nog te melden dat als hij zijn huis niet verkoopt er altijd nog en huis van plezier(in de volksmond: hoerentent) van kan maken:"kamers zat" Uiteraart hopen we op weinig belangstelling, is ook veel te duur. Nog en tip voor Appie H: kijk eens voor kunstheupen op speurders.nl

Als laatste gingen 'De meiden van (C1000) De Wit' op bezoek in Nieuw Balinge en speelden tegen DA1. Marianne liet het volgende bericht achter in het gastenboek:

De dames mochten ook eindelijk een keer weer de wei in om een pot te voetballen! Dit keer tegen nieuw balinge!!! De thuiswedstrijd was geeindigd in een 5-2 overwinning voor de "dames van de wit". Vanmiddag afgevaardigd met "maar" 12 mensen, waardoor iedereen lekker veel speeltijd kreeg! Er werd lekker gevoetbald en uiteindelijk 7 x gescoord in ons voordeel.! Jung Hye vond 3x het doel, Janine 2x en Marianne ook 2x! Een lekkere pot voetbal onder mooie weersomstandigheden! De drie punten weer in de zak, een goede aansluiting op de nummer 1! Volgende week zaterdag tegen de nummer 2 VVAK , tot dan!!

De Webmaster.

24 maart 2006

VHK 1 - FIT Boys 1 gaat morgen niet door in verband met overlijden oud-voorzitter VHK.

Ivm het overlijden van de oud-voorzitter van VHK zal de wedstrijd VHK 1 - FIT Boys 1 morgen NIET doorgaan. Dit houdt in dat de Britstra-heren vrij zijn morgen. De wedstrijd zal op dinsdag 11 april worden ingehaald.

De Webmaster. 

22 maart 2006

Uitbreiding FIT Boys-familie bij Jordy, Inga en Jeffrey Doornbos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Webmaster.

18 maart 2006

FIT Boys doet goede zaken tegen DESZ

Beilen - Afgelopen zaterdag deed FIT Boys goede zaken in de 3e klasse D door met 2 - 1 te winnen van DESZ uit Zwartsluis. Edwin Roijinga en Robbert Dijkema waren de doelpuntenmakers echter nadat Ger Jan Kronenberg de score namens DESZ had geopend.

Eindelijk kon er weer gevoetbald worden op sportpark Noord West in Beilen. De Britstra-mannen begonnen goed aan de wedstrijd en voetbalden gewoon prima. Toch waren de gasten uit Zwartsluis feller in de duels en hadden meer de wil om te winnen. Deze wilskracht werd in de dertiende minuut beloond met een doelpunt. Aanvaller Ger Jan Kronenberg kon, na een prima DESZ-aanval, simpel door de FIT Boys verdediging lopen en met een droog schot de bal achter doelman Joost van het Reve deponeren. Eigenlijk was dit ook de enige kans die DESZ in de hele wedstrijd kreeg. Kansen waren er voor FIT Boys wel meer, echter de Groen Gele voorwaartsen deden er bedroevend weinig mee. Noemenswaardig is nog wel een vrij trap van Wout Flokstra, die van een meter of vijfentwintig de bal op de kruising lepelde. In een verwoede poging om onheil te voorkomen probeerde doelman Stefan Post het doel nog met zijn hoofd te verplaatsen. Het duurde daarna dan ook een minuut of vijf voordat Post weer helemaal was opgelapt.

Het was duidelijk dat van FIT Boys zijde uit een ander vaatje getapt moest worden. Trainer Jan Smid zette zijn mannen in de rust op scherp. Dit werd onmiddellijk bij de start van de tweede helft goed opgepakt. Vanaf de aftrap ging FIT Boys direct in de aanval en na veertig seconden stond het 1 - 1 door een doelpunt van Edwin Roijinga die de bal het dak van het doel in roste. Een kleine tien minuten later kregen de Britstra-mannen uit Beilen een 100% kans om op voorsprong te komen. De opstomende linkerspits Ronald van Waardhuizen werd binnen de zestien neergelegd en scheidsrechter Dijkstra wees resoluut naar de stip. De pennel werd genomen door routinier Arjan Schepel, echter de bal eindige op de paal waardoor het 1 - 1 bleef. In de slotfase van de wedstrijd werd het enigszins wat grimmig en de 22 jarige arbiter Dijkstra, die overigens prima floot, had enige moeite de zaak onder controle te houden. Toch liep het niet uit de hand.

In de slotfase werd Robbert Dijkema, die zijn niet al te fitte broer Dylyp had vervangen, de matchwinner. Op aangeven van Edwin Roijinga kon hij de bal zomaar het doel in lopen. Daarvoor was er een buitenspelsituatie aan vooraf gegaan, iets wat de DESZ-grensrechter geheel was ontgaan. Hij hield de vlag resoluut naar beneden, waarna de iets twijfelende scheids de goal goedkeurde.

Volgende week gaan de mannen van Jan Smit naar Sint Jansklooster om daar te strijden tegen VHK, aanvang 14.30 uur.

Martin Datema.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Goed spelend Fit Boys 2 wint van Sc Angelslo 2 (1 - 0).

Na een aantal weken niet gevoetbald te hebben vanwege de weersgoden, kon er op zaterdag 18 maart weer eens gevoetbald worden. Voor de alfa mannen stond er de thuis wedstrijd tegen sc Angelslo 2 gepland. Na de bekendmaking van de opstelling, de strijdwijze en dergelijke, stonden om half 3 in het Escom-stadion  beide teams gereed om af te trappen. Het eerste kwartier waren beide teams nog aan elkaar gewaagd, maar in het verloop van de eerste helft nam Fit Boys het iniatief  in handen. In dat eerste kwartier kreeg Angelslo één van haar weinige kansen in de eerste helft, dat was een vrije trap iets buiten het 16 metergebied. Fit Boys creëerde weinig uitgespeelde kansen, en als het een goed uitgespeelde kans kon creëren, was de eindpass vaak te slordig of niet goed. Maar er kwamen natuurlijk ook wel goeie kansen voor Fit Boys om te scoren. Tristan die na een goeie voorzet van Marijn, de bal net overkopte, diezelfde Tristan die 1 op 1 met de keeper de bal goed tegendraads in schoot maar de keeper redde de bal goed. Voor de rest waren het een aantal afstandsschoten, maar dat leverde ook weinig op. De ruststand was waar we ook mee begonnen, dus 0-0. In de rust gaf Wietse aan dat hij niet verder kon, vanwege een blessure. Daarvoor kwam Martin in zijn plaats en schoof Emiel een linie naar het midden. Met nog een wissel in de rust, Marijn voor Nico ging Fit Boys op jacht nar de openingstreffer. In de tweede helft speelde Fit Boys als maar op de helft van de tegenstander. Dus op den duur zou je dan denken dat het doelpunt er aan zit te komen. Maar de alfa mannen waren vandaag niet zo gelukkig in het afronden van de kansen, of de keeper zat er weer met de hand tussen, of de bal vloog net langs de paal. Als je zelf de kansen niet benut, blijft het altijd uitkijken voor de tegentreffer. De tweede helft schoot Maarten goed in de lange hoek, maar daar zat wederom de keeper weer aan. Remco die de bal in zijn voeten krijgt gespeeld van de verdediger en de bal net voorlangs schiet. Met nog een kwartier op de klok, bracht de trainer zijn laatste aanpassing toe, Remco ging eruit en Arjan Scheper kwam erin.

Dat bleek na afloop een gouden wissel te zijn. Maar eerst volgende er nog een kans van Tristan, die na een goeie lang pass van Ronny , 1 tegen 1 kwam met de keeper, maar de bal niet langs de keeper kreeg. Paar minuten voor tijd viel toch eindelijk dat doelpunt, ik weet niet wat zijn bedoeling was een voorzet of een schot op doel, maar Arjan Scheper schoot de bal in de korte hoek binnen. De ban was eindelijk gebroken, na bijna 90 minuten voetballen.

In blessuretijd kreeg Fit Boys nog een goeie kans op 2-0, maar daar praat geen één mens meer over die een Fit Boys hart draagt. Kort daarna floot de scheidsrechter af voor het einde. Alle spelers hadden zoals altijd alles gegeven, strijd geleverd en daarvoor werden ze beloond door 3 punten te behouden in Beilen. Volgende week is het tweede elftal in de competitie vrij vanwege de oneven clubs. Maar er word alles aangedaan om een oefenwedstrijd te gaan spelen.

Remco Lubbert  

<<<TOP>>>

____________________________________________

Update site na vakantie Webmaster

Een weekje weg naar Les Menuires (Frankrijk) en ik mis qua voetbal weinig. Qua verjaardagen ben ik een groot excuses verschuldigd aan De Lei(ij)dert: Martin Sorry, je staat (hoewel te laat) met grote letters in de verjaardagskalender. Even de afgelopen week op een rij.

Op 7 maart ging ons FIT Boys familielid Angela Smit naar Feyenoord in Rotterdam. Onderstaand een verslag:

Angela Smit bij Feyenoord

(foto's: José Smit)

Op 7-3-2006 ging een wens van Angela (mp) in vervulling. Bij de kidstour op 29-12-2005 in de Rotterdamse kuip mocht ieder kind een wens in de kerstboom hangen. Angela’s wens werd uit 600 kinderen gekozen als origineelste. Zij had gewenst dat ze de Feyenoord-selectie te eten mocht geven.

Op dinsdag 7 maart, was het zover en vertrekt ze met de trein naar Rotterdam. Eerst even bij de training kijken, daarna naar binnen voor een drankje. Om 12.00 mocht zij, samen met de begeleider naar de eetzaal van de spelers. Dit is uniek want daar mag nooit iemand komen. Noortje zorgt voor het eten van de spelers. Angela helpt haar met soep uitdelen en fruit. Brood pakken de spelers zelf. Kalou was jarig geweest en trakteerde op vis.

Daarna ging Angela met alle spelers op de foto en vroeg aan iedereen een handtekening.

Ook de echte fotograaf kwam langs en die foto’s komen op de website. Na de lunch is Angela rondgeleid door de massageruimte, de was- en kledingruimte etc.

Om twee uur was de pret afgelopen en ging Angela met een schrift vol handtekeningen en meer dan 100 foto’s naar huis. Een geweldige belevenis.

Op 11 maart vertrok de Webmaster richting Frankrijk voor een weekje wintersport:

De Webmaster in de sneeuw

(foto's: De Sneeuwmaster)

Zaterdagochtend 11 maart 00:10 uur vertrok de familie Beuling naar Frankrijk. 's Middags 14:00 uur en na 1200 kilometer op de plaats van bestemming. Het is bewolkt en het sneeuwt ligt, dus dat beloofd wat. 's Nachts -18 graden en overdag rond het vriespunt. Zondag nog wel wat bewolking, maar vanaf maandag is het overdag apré ski-weer. De thermometer geeft in de zon 30 graden aan. De rest van de week vriest het 's nachts ligt en overdag is er een strak blauwe lucht en veel, heel veel zon. Dochter Ilja wilde voetballen bij FIT Boys, maar na deze week zal zij de nieuwe troef worden op de Winterspelen in 2020. De Kronenburgjes smaakten na het skiën heerlijk.

Bij terugkomst zaterdagavond 18 maart bleek er één voetballoos weekend te zijn geweest, 11 maart om precies te zijn maar dat had ik al begrepen uit De Telegraaf. 18 maart speelde het eerste wel, tegen DESZ. Deze wedstrijd werd al de nodige keren afgelast, maar ging nu door. FIT Boys won met 2 - 1 en trekt de stijgende lijn goed door. Als het goed is zal De Lei(ij)dert voor een verslag zorgen.

Het tweede elftal won hun thuiswedstrijd tegen Sc Angelslo met 1-0. In de 88e minuut wist Arjan Scheper (niet te verwarren met Schepel) met een Duits doelpunt de winst naar hun toe te trekken. Ook FIT Boys 3 voetbalde en wel in Klazienaveen tegen het 5e van de voetbalvereniging met dezelfde naam als de plaats waar ze spelen. Na 75 minuten stond het al 1 - 7 (doelpuntenmakers niet bekend) en na overleg tussen beide aanvoerders en de scheidsrechter hielden beide teams het voor gezien. Rene Bening scoorde een zuivere hattrick.

Het vierde elftal verloor hun uitwedstrijd tegen Smilde `94 met 4-0. Shift F7, document bewaren? Nee! Oftewel gauw vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Het vijfde elftal wist ook niet te winnen. Zij verloren hun uitwedstrijd tegen de Weide uit Hoogeveen met 5-3. Smeuïg detail was dat men Marcel de Bruyn vergeten was mee terug te nemen naar Beilen.

Zo, dat was even een weekje in een notendop. Het clubblad van afgelopen week verschijnt in de loop van de dag (lekker belangrijk).

De Webmaster.

4 maart 2006

Algehele afgelasting betekent andermaal geen competitievoetbal.

De winterse weeromstandigheden drukken dit weekend een zwaar stempel op de diverse voetbalprogramma’s. Zowel in het amateur- als het profvoetbal zijn diverse wedstrijden afgelast.

De sneeuw- en hagelbuien boven Nederland eisen hun tol in de Gouden Gids Divisie en de diverse amateurdistricten. Inmiddels zijn vier profduels afgelast. In de districten West I, West II, Oost en Noord wordt zelfs het hele weekend niet gespeeld. In Zuid II wordt voorlopig alleen niet op zaterdag gespeeld.

De Webmaster.

25 februari 2006

Wederom voetballoos weekend voor merendeel FIT Boys-senioren, FIT Boys 4 speelt wel en wint (3 - 4).

Hoewel het vanachter een raam nog best aardig weer lijkt, is het in werkelijkheid ijzig koud. 's Nachts vriest het en overdag komt de temperatuur wel licht boven 0, maar door de snijdende wind lijkt het wel onder 0 te blijven.

Vanochtend keurde de consul de velden voor de ochtend al af en vanmiddag vond er een herkeuring plaats. Er werd nog gehoopt op een wat stijgende temperatuur door de zon, maar deze moest het toch afleggen bij de ijzige koude wind. Ook 's middags zat er daarom niets anders op dan de twee thuiswedstrijden van de Britstra- en de Alfa-mannen (FIT Boys 1 en 2) af te gelasten. FIT Boys speelde wel in Assen tegen LTC V2 en Voorzitter Johan Koster zei hier het volgende van:

Het vierde speelde in Assen tegen de veteranen van LTC. Door vakantieperikelen en geblesseerden, moesten ze een beroep doen op acht spelers van de B-junioren en het 3e en 5e elftal. De nood was zelfs zo hoog dat trainer Kleis Lageveen voor het eerst sinds jaren weer aantrad als veldspeler. Smeuïg detail was dat zoon Jesse ook meedeed en dus kan deze wedstrijd de geschiedenisboeken in als eerste officiële wedstrijd waarin vader en zoon samen voetbalden. Zoon Jesse scoorde tweemaal. Samen met de twee doelpunten van veteraan Jan Jonink werd het totaal op vier gebracht. Aangezien de tegenstander maar 3 ballen in het net wist te werken, werd deze wedstrijd verdienstelijk met 3-4 gewonnen.

De Voorzitter.

Daarnaast was het enige sportieve hoogtepunt van vandaag kan nog bestaan uit een gouden plak bij de 3 kilometer voor de dames in Italië (en dat is niet gelukt).

Volgende week hopen we op wel een compleet programma, dat dan ook doorgaat.

De Webmaster.

18 februari 2006

FIT Boys 1 zakt één plaatsje zonder te spelen.

In dit inhaalweekend kwamen de Britstra-mannen zelf niet in actie, maar door de overige resultaten zakte FIT Boys één plaatsje. CSVC won uiteindelijk het destijds gestaakte duel tegen DZOH met 2 - 0. Toen liep Peter Zwartscholten van CSVC een dubbele beenbreuk op bij de stand 1 - 0. Nu werden er nog 25 minuten uitgespeeld en maakte CSVC er ook nog 2 - 0 van. Drenthina won overtuigend met 5 - 2 in en van Veenhuizen. Promovendus Veenhuizen heeft hierdoor de rode lantaarn nog iets steviger in handen gekregen. Drenthina deed goede zaken in de stand, het steeg twee plaatsen.

Volgende week speelt FIT Boys thuis tegen DESZ. Tegen DESZ hebben de mannen van traine/coach Jan Smid, die 17 februari zijn verjaardag vierde (nog proficiat), het altijd lastig. De uitwedstrijd ging 22 oktober 2005 in de 94e minuut nog net verloren (3 - 2). Aanvang wedstrijd 14:30 uur op sportpark Noord-West. De kaarten zijn niet in de voorverkoop te krijgen, alleen aan de kassa. Dus wees op tijd!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 2 verliest nipt van de nr. 1 uit de 4e klasse D ZZVV 1 (2 - 1).

Een competitieloos weekend voor alle seniorenteams en dus kon er geoefend worden. Dat deed alleen FIT Boys 2 en zij gingen op bezoek in Zuidwolde. De Alfa-mannen streden tegen de nummer één uit de 4e klasse D en verloren nipt met 2 - 1.

Die uitslag is al eerder dit seizoen neergezet door ZZVV en FIT Boys. Op 12 september 2005 oefenden ZZVV 1 en FIT Boys 1 nog tegen elkaar. Na de 1 - 0 door Arjan Schepel, scoorde ZZVV 1 twee maal, waarbij de laatste goal een prachtige lob was.

Volgende week moeten bijna alle seniorenteams weer in de baan. Alleen FIT Boys 5 en FIT Girls DA1 zijn vrij.

De Webmaster.

11 februari 2006

FIT Boys kijkt weer naar boven.

De Britstra-mannen kenden voor de winterstop een negatieve serie van zo'n negen wedstrijden, waarin maar twee punten werden gepakt. De eerste wedstrijd na de winterstop werd er uit een ander vaatje getapt. Met wat aanpassingen binnen het team zorgde FIT Boys eindelijk weer eens voor drie punten. Berry van der Giezen lijkt het net weer te kunnen vinden, hij scoorde twee keer. Edwin Roijinga scoorde tussendoor de 0 - 2. en zo werd het een gemakkelijke 0 - 3. 

Trainer/coach Jan Smid had gedurende de winterstop enkele aanpassingen binnen zijn team gedaan. Zo was good-old laatste man Harold Woltinge weer terug van weggeweest. Papa Harold heeft anderhalf seizoen in het derde elftal gespeeld, maar neemt nu weer zijn vertrouwde stek achterin bij de hoofdmacht in. De A-junioren Gerald Roek en Ruud Seubring zijn ook aan de selectie toegevoegd en begonnen zaterdag in de basis.

Goed voetbal

Wat FIT Boys in de oefenwedstrijden tegen met name 2e klassers al liet zien is dat er wel degelijk goed voetbal in het team zit. Ook tegen Sleen legde FIT Boys goed voetbal op de mat en kwam Sleen er deze zaterdagmiddag niet aan te pas. Binnen het kwartier kwam de Britstra-equipe al op 0 - 1 door Berry van der Giezen, maar verzuimde het de vele kansen af te maken. na de rust bleef FIT Boys het beste van het spel houden en beperkte Sleen zich tot enkele ongevaarlijke afstandschoten. Andermaal kreeg FIT Boys een aantal goede kansen en volgens leider Martin Datema had het deze middag ook gerust zes of zeven nul kunnen worden.

Laatste kwartier

het duurde tot de 76e minuut voordat FIT Boys meer afstand nam. Het was Edwin Roijinga die de 0 - 2 liet aantekenen en tien minuten later besliste Berry van der Giezen met zijn tweede van de middag de wedstrijd (0 - 3). Door de overige resultaten in de 3e klasse D steeg FIT Boys twee plaatsen en kan het weer omhoog kijken. Wanneer FIT Boys deze stijgende lijn weet door te trekken volgende week in Emmen tegen Angelslo, dan kan er definitief afscheid worden genomen van de degradatiezone.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Girls DA1 speelt matig maar wint eenvoudig van Hollandscheveld DA2 (0 - 3)

'De meiden van (C1000) De Wit' gingen op bezoek in Hollandscheveld en speelden tegen het tweede damesteam. Hoewel, volgens Jung Hye, het geen geweldige wedstrijd was van de kant van FIT Girls DA1, wonnen ze wel met 0 - 3.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 2 na matige wedstrijd toch met overwinning aan de haal (1 - 0).

FIT Boys 2 pakte de draad van de competitie weer op tegen Drenthina 2. De eerste helft was nog van een redelijk niveau en beide teams kregen kleine kansen. Toch was het Emiel Ludwig die een zeker lijkend doelpunt van Drenthina 2 van de lijn via de onderkant lant uit het doel moest koppen. De tweede helft zakte het spelpeil na een bedenkelijk niveau en leek het een typische 0 - 0 wedstrijd te worden. Daar dacht spits Tristan Haurissa anders over en hij scoorde de, na later bleek, winnende (1 - 0). Derhalve een goed begin van de tweede seizoenhelft voor de Alfa-mannen.

Verslaggever Remco Lubberts zei er het volgende van:

Fit Boys 2 wint na zware wedstrijd

Afgelopen zaterdag 11 februari was het eindelijk dan weer zover, Fit Boys 2 hervatte de competitie weer. De tegenstander voor vandaag was Drenthina 2. De uitwedstrijd vorig jaar werd met 1-2 gewonnen. Nadat iedereen om half 2 aanwezig was, deden we alle vaste ditjes en datjes zoals ons groen gele harnas aantrekken, de warming up, het praatje van de coach. Om half 3 stonden in het Escom stadion de beide teams en de scheidsrechter klaar voor de aftrap. De eerste 15 a 20 minuten waren de teams aardig aan elkaar gewaagd, iedere speler zat kort op zijn man. Na die eerste 20 minuten kwam Fit Boys stukje voor stukje beter in de wedstrijd. Het balletje bleef aardig in de ploeg, maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen er niet. Een afstandsschot van Emiel vloog over het doel, daartegen over stelde Drenthina ook een gevaarlijk moment. Een kopbal die van de lijn werd gehaald door een koppende Emiel. Dus Fit boys moest blijven opletten achterin, voor de rest waren er weinig uitgespeelde kansen in de eerste helft. Dus de ruststand van deze wedstrijd was 0-0. We begonnen al vrij vlot aan de tweede helft. Met nog een ongewijzigde Fit Boys aan het begin van de tweede helft, gingen we op jacht na die zo bevrijdende doelpunt. In de tweede helft creëerden wij wel veel meer kansen dan in de eerste helft. Maar als die kansen krijgt moet je ze wel maken, zo geldt dat in het voebal. De 3 punten komen niet zomaar aanwaaien, we moeten er wel wat voor doen. Zodoende leek de wedstrijd op een remise af te gaan. Maar eindelijk maar toch 3 minuten voor tijd scoorde Tristan de bevrijdende 1-0, door voorbereidende werk van Maarten.

De laatste minuten speelde Fit Boys het rustig uit, en het was vooral niet de bedoeling domme dingen te doen. Na 6,5 minuut blessuretijd floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. De 3 punten bleven in Beilen, en op basis van de tweede helft wel terecht. De strijd en inzet was vandaag ook weer aanwezig. Aankomende zaterdag staat er een oefenwedstrijd te wachten, en 25 februari staat de competitiewedstrijd thuis tegen WVV 2 uit Winschoten gepland.

Na de 3 verdiende punten, gingen we ’s avonds met het tweede uit eten bij 1 van onze sponsoren van de voetbalvereniging Yin Sin .Het chinees was heel goed te eten, bij deze Yin Sin hartelijk bedankt hiervoor. Daarna deden we nog een kijkje bij ’t zwaantje binnen, dat ongeveer uit liep tot iets na twaalven voor de meesten.

Remco Lubberts

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 4 wint met maar liefst 0 - 7 van BSVV 3 en FIT Boys 5 speelt gelijk.

FIT Boys 4 won overtuigend van BSVV 3 met 0 - 7. Wie er gescoord heeft en wanneer is bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend.

FIT Boys 5 ging naar Koekange en speelde tegen Vitesse'63 4, Daar waar Schalke'04 met 7 - 4 won, en er dus 11 keer gescoord werd, deden de Yin Sin-mannen het ook niet slecht. Er vielen maar liefst 10 doelpunten, keurig verdeeld over beide teams (5 - 5).

Gerard Schans gaf het scoreverloop door: 0-1 Richard ; 1-1 ; 2-1 ; 3-1 ; 4-1 ; thee ; 2-4 Gerard ; 3-4 Gerard ; 4-4 J.J. ; 5-4 ; 5-5 Gerard. Enerverende wedstrijd dus met veel spektakel. Eigenlijk hadden "we" moeten winnen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

4 februari 2006

Vervent gokkers halen hun hart op tijdens FIT Boys-Casinoavond

Beilen - Daar waar anders de reis naar Groningen gemaakt moet worden om het Casino te bezoeken, hoefden de leden van de FIT Boys-club van 50 en de sponsoren niet ver te reizen. De FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West was omgetoverd tot gokpaleis, met blackjack- en roulettetafels. Ook was er een bierproeverij opgesteld, waar een ieder het merk van een onbekend biertje mocht raden.

Na de koffie ging de casinoavond om 20:00 uur van start en, met een korte pauze, werd er tot 23:30 uur doorgespeeld. Sommigen hadden hun euro's er snel doorheen, anderen speelden voor de hoofdprijs ter waarde van € 200,=. De kantinemedewerkers en de medewerkers van de Spel-o-theek, die de goktafels bemanden, zorgden voor een prima service. De hapjes en de drankjes waren binnen handbereik.

Na het gokken, het tellen van de winst en het meedelen van de prijswinnaars, werd er nog nageborreld en konden de aandeelhouders en sponsoren voldaan huiswaarts keren. Het FIT Boys-bestuur en de Aandeelhoudersclub kunnen terugkijken op een gezellige avond.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 1 houdt op kunstgras De Weide op 1 - 1.

Door de algehele afgelasting in het District Noord van de KNVB, konden de Britstra-mannen op pad naar Hoogeveen. Daar werd op kunstgras (de favoriete ondergrond van Van Gaal) geoefend tegen 2e klasser De Weide 1. Enige seizoenen geleden waren beide teams nog klassegenoten. FIT Boys 1 hield De Weide keurig op 1 - 1.

De eerste helft had De Weide het betere van het spel, terwijl FIT Boys zoekende was. Dit leverde De Weide vlak voor de rust ook de terechte 1 - 0 op. Na een niet al te best kopje thee, speelde FIT Boys een veel betere tweede helft. Er ontstonden zowaar combinaties en de Britstra-mannen waren de bovenliggende partij. Bij een goede aanval over links stuurde Ruud Seubring Alfons Pot diep. Alfons leverde een prima voorzet af tot bij spits Tristan Haurissa. Met een bekeken hard schot scoorde hij de 1 - 1.

FIT Boys kreeg zelfs nog de uitgelezen kans om te winnen, Alfons Pot werd binnen de zestien neergelegd. De daar op volgende penalty leverde een uitzonderlijk tafereel op. Tristan Haurissa nam de penalty en schoot op de paal. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Maurist van der Hoest, die nogmaals inschoot. Nu redde de keeper en via de keeper kwam de bal andermaal bij Tristan, die nu wel scoorde. De scheidsrechter wees al naar het midden, maar de assistentscheidsrechter vlagde voor buitenspel voor Tristan. Dit leek terecht en dus bleef het de volle 90 minuten 1 - 1.

Aansluitend speelden 'De meiden van (C1000) De Wit' tegen De Weide DA3 (3e klasse). Ook dit eindigde onbeslist, FIT Girls DA1 ging met 2 - 2 weer richting Beilen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

3 februari 2006

Gezellige Wild Western-avond voor jeugd FIT Boys en FIT.

Vrijdagavond konden de cowboys en cowgirls van FIT Boys en gymnastiekvereniging FIT zich weer uitleven op de dansvloer van de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West. De activiteitencommissie van de FIT Boys-jeugdafdeling had samen met FIT een discoavond georganiseerd met als thema "Wild Western".

De stalen paarden stonden bij de kantine-ingang haver te eten en binnen werd er aan in line-dansen gedaan. De Daltons (er was geen lengteverschil te ontdekken, Ronny Dalton was niet aanwezig) zorgden voor een natje en een droogje en sheriff Maarten Paping hield een oogje in het zeil. Wie niet horen wilde, werd even in het schafot gezet om af te koelen.

Na een gezellige avond bracht Lucky Luke de Daltons weer naar de bajes en konden de cowboys en -girls de Saloon weer verlaten.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Voetballoos weekend wel vol activiteiten.

Wederom gooit het weer roet in het eten en is er voor het district Noord een algehele afgelasting. Dat betekent dat alleen de jeugdelftallen in de zaal actief zullen zijn. Toch zullen dat niet de enige activiteiten zijn voor de FIT Boys-familie.

Vanavond is er een discoavond voor de jeugd met als thema "Wild Western". De cowboys en cowgirls zullen de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West onveilig maken. De jeugd wordt verwacht om 20:00 uur (kosten € 2,50 incl. 1 consumptie).

Zaterdagavond is het de beurt aan de aandeelhouders (van de club van 50) en de sponsoren. Er zal weer een gokje gewaagd gaan worden op de feest(casino)avond. De aandeelhouders en sponsoren worden om 19:30 uur verwacht in de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West.

Kortom, een weekend dat, ondanks de algehele afgelasting, beslist niet saai hoeft te zijn.

De Webmaster.

28 januari 2006

FIT Boys seniorenteams door algehele afgelasting niet actief.

Op vrijdagmiddag had de KNVB het gehele zaterdag- en zondagprogramma er al uit gegooid en dus konden de seniorenteams van FIT Boys lekker bij de kachel blijven zitten. Ook de oefenwedstrijd van FIT Boys 1 tegen BSVV 1 ging door het keiharde veld niet door. Lei(ij)dert Martin Datema wilde de Webmaster nog wel laten geloven dat de Britstramannen met 0 - 6 gewonnen hadden op het kunstgras van Achilles'94 met 6 penalty's van Arjan Schepel. Maar dat is te ongeloofwaardig (sorry Arjan)! FIT Boys 2 had alweer een inhaalwedstrijd op het programma staan in Coevorden tegen CSVC 2, maar hoefde niet op pad.

Meest opmerkelijke uitslag van het zaalvoetbal bij de jeugd was die van FIT Boys F1. Zij wonnen van onze buren (Beilen F1) met 1 - 0. Leiders Carl Drenth en Ruud Seubring waren hiermee uiteraard erg in hun nopjes. Ook werd er nog gesproken over een mogelijk doelpunt van Beilen, maar dit had toparbiter R. Seubring niet gezien.

Volgende week, wanneer het weer het toelaat, is er voor de seniorenteams een compleet competitieprogramma.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

21 januari 2006

FIT Boys 1 zet VVAK simpel opzij (5 - 1).

Afgelopen zaterdag oefende FIT Boys 1 ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft op Noord-West tegen voormalig klassegenoot VVAK uit Alteveer-Kerkenveld. Aan FIT Boys zijde deden twee 'nieuwelingen' mee. Harald Woltinge is weer van zolder gehaald en Gerald Roek werd weggeplukt bij A1 trainer Arjan Schepel. Beide mannen speelden een goede wedstrijd. Wat Woltinge betreft was het net of hij nooit was geweest en Roek (vorige week tegen Hollandscheveld zeer solide) speelt in het eerste of hij nooit anders heeft gedaan.

Het werd een relatief gemakkelijke middag voor de mannen van trainer Jan Smid. Met name de eerste helft had VVAK bijna niets in te brengen. FIT Boys combineerde er vrolijk op los en in de vierde minuut had Dylyp Dijkema een dot van een kans, echter hij gleed uit, raakte daarna de bal verkeerd en als een zeer bekwaam verdediger haalde hij de bal van de lijn van het vijandelijk doel. Kort daarna verprutste Alfons Pot op aangeven van Edwin Roijinga  een goede kans door de bal te mooi het doel in te willen 'hakken'. In de veertiende minuut was het wel raak. Een voorzet van Berry van der Giezen werd fraai in het doel gerost door Ruud Seubring. Nog geen  twee minuten later was het Alfons Pot die een voorzet van Edwin Roijinga in het dak schoot: 2-0. De periode daarna werd er goed gevoetbald echter doelpunten bleven uit. In de 41e minuut was het toch weer Alfons Pot die het presteerde de bal zo ongeveer vanaf de achterlijn, vanuit een bijna onmogelijke positie in het doel te krijgen (3-0). Op slag van rust werd VVAK vanuit een tweetal corners toch nog gevaarlijk, maar de nul werd gehandhaafd.

De tweede helft was van mindere kwaliteit. VVAK speelde agressiever en en werd gevaarlijker. Toch was het FIT Boys dat de eerste grote kans kreeg. Ruud Seubring werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en de uitstekend fluitende arbiter Albert Gerding kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Net als vorige week tegen Hollandscheveld mocht Arjan "ik heb nog nooit een strafschop gemist" Schepel aanleggen. Wederom 'keek' Arjan de keeper in de verkeerde hoek, echter de doelen blijken in Beilen lager dan in Hollandscheveld. De bal vloog over de rechterbovenhoek in de ballenvanger. Een minuut later wist Alfons Pot wel weer te scoren. Hij maakte na een  wederom goede aanval 4-0. Na deze 4-0 schakelden de Groen Gelen een tandje terug en nam VVAK het initiatief over. Nadat een treuzelende Wout Flokstra een geweldige kans om zeep hielp, deed VVAK toch nog iets terug. In de 69e minuut werd na slordig verdedigen aan FIT Boys zijde de 4-1 in tegen het net gewerkt. Een in die fase verdiend doelpunt voor de Oranje Groene mannen uit Alteveer-Kerkenveld. In de slotfase gingen Berry van der Giezen en Arjan Snippe nog even aanvallend op avontuur. Beiden sprintten, inclusief bal, richting Hijkerweg en na menig 'ééntweetje' was het Arjan Snippe die voor het eerst in zijn FIT Boys 1 carrière doeltreffend afrondde en zo de eindstand op 5-1 bracht.

Al met al een leuke, sportieve wedstrijd en daarbij opgeteld het resultaat van vorige week (3-1 winst tegen Hollandscheveld) biedt het perspectief voor de toekomst. Volgende week zaterdag, de 28e, wordt er, ijs en weder dienende, in Bovensmilde geoefend tegen BSVV.  Een week later gaan we naar De Weide om daar het kunstgras eens uit te proberen. Beiden wedstrijden beginnen om 14.30 uur. De geplande wedstrijd van morgen (Maandag) avond tegen ACV 2 gaat niet door.

Martin Datema.

<<<TOP>>>

____________________________________________

FIT Boys 2 wint van 4e klasser Vitesse’63 1 (4 - 1) en FIT Boys 3 wint ook.

FIT Boys 2 won van 4e klasser Vitesse'63 1 (onderstaand een verslag van Remco Lubberts). FIT Boys 3 ging op bezoek van ACV 7. Na een 3 - 4 ruststand won FIT Boys 3 met 6 - 4.

Afgelopen zaterdag hadden wij met het tweede elftal onze eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het tweede seizoenshelft. De tegenstander vandaag was het eerste elftal van Vitesse’63 die dit seizoen middenmoter is in de vierde klasse. Na onze evaluatiegesprek met het tweede elftal werd er aangegeven om te proberen in een 4-3-3 systeem te gaan voetballen. De trainer/coach Bart Ludwig had gezegd dat we in de oefenwedstrijd het zouden proberen en daarna beoordelen hoe het ging in het 4-3-3 systeem. Om half 3 stonden we klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Na de eerste 10 minuten dachten wij dit word een zware middag, want binnen een no-time stonden we al met 1-0 achter. Na die 10 zwakke minuten kreeg Fit Boys langzamerhand het overwicht in de wedstrijd. Dat resulteerde in redelijk tot goed positiespel en wat kansjes. Na een goeie combinatie kwam Fit Boys terecht op gelijke hoogte door een doelpunt van Tristan Haurissa. Na die gelijkmaker werd Fit Boys steeds sterker, en er volgden ook kansen op de voorsprong. Ongeveer 10 minuten voor de rust scoorde Fit Boys uit een goed lopende aanval de 1-2 door een doelpunt van Robbert Dijkema, die de bal lekker in de bovenhoek schoot na een combinatie met Tristan Haurissa. Fit Boys ging dus rusten met een 1-2 voorsprong. De tweede helft wilde FIT Boys 2 hetzelfde niveau behouden als in de eerste helft. De tweede helft begon zoals de eerste helft. Vitesse’63 zette de eerste 10 minuten aan, en daarna was het Fit Boys weer. Ook de tweede helft kregen we voldoende kansen, maar het duurde een tijdje voor dat de 1-3 viel. Ik denk na dik 20 minuten voetballen in de tweede helft kwamen we op een 1-3 voorsprong. Het was wederom Tristan Haurissa, die de bal buiten het 16 meter gebied langs de keeper krulde. In het laatste kwartier van de wedstrijd had Fit Boys nog legio kansen om de wedstrijd helemaal te beslissen en de wedstrijd op slot te gooien. Van die kansen werd er nog 1 benut doordat Tristan zijn derde treffer maakte van deze middag. Na de 1-4 speelde Fit Boys de wedstrijd uit. Deze wedstrijd toonde Fit Boys veel werklust en inzet mede daardoor werd er vandaag verdienstelijk met 1-4 gewonnen. Na de voltallige 90 minuten floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. De eerste stap naar een goede tweede seizoenshelft is gezet. Komende woensdagavond speelt het tweede elftal nog een oefenwedstrijd in en tegen Zweeloo 2. Volgende week zaterdag staat de inhaalwedstrijd uit tegen CSVC 2 op het programma.

Remco Lubberts.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

16 januari 2006

Trainer Jan Smid verlengt contract met één jaar.

Beilen - Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2006 was er meer aandacht voor de Fair Play Cup die FIT Boys kreeg, maar er was nog een ander noemenswaardig moment. 1e elftaltrainer/coach Jan Smid verlengde zijn contract met nog een jaar en zal dus ook in het seizoen 2006/2007 de Britstra-mannen trainen en coachen.

Jan Smid is al weer bezig aan zijn 4e seizoen bij de cvv FIT Boys en behaalde goede resultaten. Op het seizoen 2003/2004 na haalde Jan samen met de Britstra-mannen steeds de nacompetitie en draaide ook steeds bovenin mee in de 3e klasse D. Promotie werd via de nacompetitie niet bewerkstelligd maar FIT Boys telde wel steeds mee in deze klasse. Alleen dit seizoen vallen de resultaten tot nu toe tegen en neemt FIT Boys de voorlaatste plaats in. Uit deze contractverlenging spreekt des te meer vertrouwen van twee kanten om, ondanks de mindere resultaten, wel een contractverlenging aan te gaan. Blijkbaar bevalt de verbintenis over en weer goed en dus gaat Jan Smid er samen met de 1e selectie alles aan doen om een goede 2e seizoenshelft te draaien.

Hoewel de samenwerking tussen Jan Smid en 2e selectietrainer Bart Ludwig uitstekend is te noemen, ze zijn regelmatig samen te vinden achterin de hoek aan de bar, heeft Bart het Bestuur van FIT Boys te kennen gegeven na dit seizoen te stoppen. Ook Bart kende een aantal goede seizoenen en is bezig aan zijn 3e seizoen. In het seizoen 2003/2004 werd zelfs de nacompetitie gehaald en in alle seizoen hebben de Alfa-mannen aangetoond een goede reserve 2e klasser te zijn. Er was en is sprake van wederzijds respect, ook voor de beslissing van Bart. En dus moet het Bestuur van FIT Boys op zoek naar een trainer voor de 2e selectie vanaf het seizoen 2006/2007.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

14 januari 2006

FIT Boys zo langzamerhand 'angstgegner' voor Hollandscheveld (1 - 3).

(archieffoto: Gert Datema (22-03-2003))

Hollandscheveld - In de winterstop startten de Britstra-mannen hun oefencampagne tegen oude bekende Hollandscheveld. Hollandscheveld werd vorig seizoen kampioen in de 3e klasse D en is dit seizoen een keurige middenmoter in de 2e klasse. Toch heeft Hollandscheveld slechte herinneringen aan FIT Boys. Vorig seizoen snoepten de mannen van trainer/coach Jan Smid maar liefst 6 punten af van de kampioen. Ook deze oefenwedstrijd trok FIT Boys met 1 - 3 aan het langste eind.

Koning Winter had in de nacht van vrijdag op zaterdag gezorgd voor een wit laagje op de voetbalvelden, maar toch traden Hollandscheveld en FIT Boys in Hollandscheveld aan voor een oefenwedstrijd. FIT Boys moet in de oefenwedstrijden de basis gaan leggen voor een veel betere 2e seizoenhelft om zo lijfsbehoud te bewerkstelligen. Leider Martin Datema omschreef dit als volgt: "We gaan voor de 3e periode", maar gelegenheidsaanvoerder Arjan Schepel zwakte dit wel wat af: "We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd".

De eerste stap was in de goede richting. 2e klasser Hollandscheveld werd een 1 - 3 nederlaag toegebracht. Al na 6 minuten had Ronald van Waardhuizen de 0 - 1 gemaakt en dit bleef het tot aan de warme thee. Kort na de rust scoorde Berry van der Giezen weer eens en zo werd het 0 - 2. Na een uur spelen kreeg FIT Boys een penalty en aanvoerder Arjan Schepel nam plaats achter de bal. De onderlinge relatie tussen beide spelersgroepen is prima te noemen en daarom vertelde Arjan de Hollandscheveld-keeper eerlijk dat hij de bal in de linker hoek zou plaatsen. De keeper dook ook resoluut naar links, maar Arjan hield geen woord en plaatste de bal in de rechter hoek (0 - 3). Voor de statistieken maakte Hollandscheveld er nog 1 - 3 van, maar dat werd dan ook de eindstand.

Volgende week treft FIT Boys andermaal een oude bekende. VVAK komt op bezoek en was vorig seizoen ook nog spelend in de 3e klasse D, maar is inmiddels 4e klasser. De wedstrijd op sportpark Noord-West begint om 14:30 uur.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

7 januari 2006

Nieuwjaarsreceptie FIT Boys volgt op goed bezochte nieuwjaarscross

(foto's Maurits Beuling, zie fotoalbum Nieuwjaarsreceptie 2006)

Beilen - Nadat FIT Boys enkele jaren een minder goed bezochte nieuwjaarscross had georganiseerd, werden deze keer alle senior- en jeugdleden uitgenodigd. Dit resulteerde in 114 deelnemende leden aan de nieuwjaarscross en de estafetteloop. Na afloop kreeg iedereen een snack van Geert Smit's snackbar Ge-Ja. Om vijf uur begon de nieuwjaarsreceptie en tijdens de toespraak van voorzitter Johan Koster werd er stilgestaan bij het overlijden van Wim Dijkema en Erik Jans. DaarnaAst werd de Fair Play Cup aan FIT Boys uitgereikt.

De zaterdagmiddag begon behoorlijk massaal. Vele jeugdleden, de 'Meiden van (C1000) de Wit' en de senioren kwamen af op de inschrijving voor de nieuwjaarscross. Totaal deden zo'n 114 leden mee aan de cross. de jeugd deed een estafette, waarbij ze met z'n drieën moesten lopen. de B- en A-junioren, de dames en de senioren liepen 5 kilometer. Bij de 35+ was Albert Martens derde, Jan Eising tweede en Gerard Schans was met 21:14 de snelste. Bij de dames waren Jolanda Boer en Jung Hye v.d. Gaast beide tweede en was Annemiek Jannink eerste in 25:30. Bij de Senioren, A- en B-junioren waren Edwin Brouwer en Frits Dijkstra gedeeld derde, Edwin Roijinga tweede en A-junior Kevin Eising eerste in 19:15. Na afloop konden alle deelnemers een snack halen bij snackbar Ge-Ja, waarvan ons eigen lid Geert Smit mede-eigenaar is.

Om vijf uur begon de nieuwjaarsreceptie en voorzitter Johan Koster nam het woord. Hij stond stil bij enkele hoogte en dieptepunten. De aanwezigen namen een minuut stilte in acht voor de overleden leden Wim Dijkema en Erik Jans. Beide hebben veel betekend voor de vereniging. Wim speelde meer dan 1000 wedstrijden in het groen-geel en vervulde vele bestuursfuncties. Erik heeft een belangrijke rol vervuld op PR-gebied en schreef jaren de verslagen voor de Beiler Courant.

Daarna werd het contract van 1e selectietrainer Jan Smid verleng met nog een jaar. Jan begint hiermee volgend seizoen aan zijn vierde seizoen 2e selectietrainer Bart Ludwig neemt in goed overleg afscheid. Vervolgens kwam de voorzitter van de Scheidsrechtersgroep Centraal Drenthe Jan Ensing aan het woord. Volledig onverwacht werd de Fair Play Cup voor deze regio uitgereikt aan de cvv FIT Boys. FIT Boys werd geroemd om zijn sportieve spel en in overleg met het bestuur van FIT Boys was er maar één persoon geschikt om deze prijs in ontvangst te nemen. Al meer dan 50 jaar is hij lid van de KNVB en tot dit seizoen had hij nog nooit een gele kaart gekregen (clubscheidsrechter Geert Smit gaf hem dit seizoen zijn eerste). Daarom was Jan Götz de aangewezen persoon om de bokaal, de wisselbokaal en een wedstrijdbal in ontvangst te nemen. Bij het uitreiken van de wedstrijdbal sprak de Scheidsrechtersgroep de wens uit dat met deze bal de 3e klasse veilig gesteld zal worden voor FIT Boys.

Daarna was het de beurt aan de jubilarissen. Jan Weurding, helaas afwezig, is al weer 50 jaar lid van FIT Boys. Jan Schepel, Bart Ludwig en Altjo Pot zijn 45 jaar lid. Ab Bening, Dirk Beugel (ook afwezig) Jan Bening, Geert Smit en Andre Middelbos zijn allemaal 30 jaar lid. Verse jubilarissen waren Bert Oosterhof en Ronald Nijwening, beide 25 jaar lid.

Na het officiële gedeelte ging de receptie over in het informele. Handen werden geschud, nieuwjaarswensen werden uitgesproken en voorspellingen voor de tweede seizoenhelft werden gedaan. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje, voortreffelijk geserveerd door 'de dames van de bar', waarvoor namens de aanwezigen dank. de FIT Boys-familie kan na deze receptie 2006 met een gerust en sportief hart tegemoet zien.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

6 januari 2006

Titelverdediger FIT Boys plaatst zich niet voor finaleavond Rabobank zaalvoetbaltoernooi Smilde.

Vrijdagavond trad een jeugdig FIT Boys aan voor de eerste voorronde van het Rabobank zaalvoetbaltoernooi in Smilde. Vorig jaar werd FIT Boys nog overtuigend kampioen, mede door doelpunten van (mede) topscoorder van de avond Aljon Stahlmecke, die in de daarop volgende nacht samen met Calina ouders werden van een zoon. Of FIT Boys deze editie van het toernooi ook een rol van betekenis konden spelen was de vraag. De Britstramannen traden aan met een jong en talentvolle groep, die zeker goed kunnen voetballen. Maar al snel in het toernooi werd het duidelijk dat in Smilde er andere regels gelden. Fysiek spel is bij deze non-contactsport in Smilde toegestaan en soms ging het er behoorlijk hard aan toe. Opmerkelijk detail daarbij was dat de scheidsrechters van dienst slechts één keer 2 minuten gaven en dat was aan FIT Boys-keeper Joost van het Reve nota bene voor praten. De talenten van FIT Boys lieten bij vlagen zien goede combinaties in de zaal te kunnen uitvoeren, maar te vaak gingen ze mee in het fysieke spel van de tegenstander. Opmerkelijk was ook dat FIT Boys in de eerste 4 wedstrijden steeds op voorsprong kwam en in diezelfde wedstrijden in de laatste 5 minuten een doelpunt tegen kreeg. Vaak kwam dit door onnodig balverlies op de eigen helft en door een verminderde concentratie.

De eerste wedstrijd tegen VAKO werd het, na een 1 - 0 voorsprong, uiteindelijk 1 - 1. De tweede wedstrijd kon er tegen een B-elftal van Wijster revanche worden genomen voor de wedstrijd tijdens het Protos Weering Toernooi. Er werd met 2 - 1 gewonnen en met 4 punten leek FIT Boys op weg naar een plaats bij de laatste 5 teams op zaterdagavond 14 januari.

In de volgende wedstrijd moest er gespeeld worden tegen het sterke Witteveense Boys. Zoals gezegd nam FIT Boys een voorsprong door Robert Dijkema (1 - 0), maar wist Witteveense Boys 2 keer tegen te scoren, waarvan de 1 - 2 in de laatste 5 minuten. FIT Boys kreeg vlak voor tijd nog wel een geweldige kans op de 2 - 2, maar wist de bal enkele meter voor het doel toch over te schieten.

De laatste 2 wedstrijden moesten gewonnen worden om in ieder geval nog als beste nummer 3 te kunnen eindigen, te beginnen tegen Nieuw Balinge. Nieuw Balinge had tot dan toe nog 0 punten en leek dus een te nemen hindernis. FIT Boys begon ook prima, geholpen door de tegenstander. Een Nieuw Balinge-speler schoot in eigen doel (1 - 0). FIT Boys had kansen genoeg op de 2 - 0, maar deze viel niet. Nadat Ronald van Waardhuizen, uiteraard in de laatste 5 minuten, onreglementair van de bal was gezet (de scheidsrechter aarzelde geen moment en liet rustig doorspelen) kon Nieuwe Balinge er vandoor. Ze scoorden de 1 - 1 en wat restte was nog 1,5 minuut om de 2 - 1 te maken. Dit lukte niet meer.

Zelfs door dit resultaat waren er nog mogelijkheden om met 8 punten als nummer 3 te hopen dat zaterdagavond de nummer 3 minder dan 8 punten zou halen. Dan moest er wel gewonnen worden van Smilde'94 zo, die tot dan toe alle punten had gepakt. En in de laatste wedstrijd wilde het niet lukken. Steeds moest een achterstand worden weggewerkt, Ronald van Waardhuizen scoorde de 1 - 1 en Ruud Seubring de 2 - 2, maar op de 2 - 3 had FIT Boys geen antwoord meer. Gezien de rampzalige avond paste de 2 - 3 hier erg goed bij. Jeroen Boelens schoot de bal in eigen doel. Aan het eind van de avond had FIT Boys 5 punten en eindige als 5e en dus zal FIT Boys zaterdag 14 januari zijn titel niet kunnen verdedigen. Jan Radix merkte op dat de omzet zaterdag 14 januari nu wel zal tegenvallen zo zonder de inleg van de FIT Boys-familie. 

Volgend jaar beter.

1. Smilde'94 5 15 +5
2. Witteveense Boys 5 9 +5
3. VAKO 5 7 +2
4. Wijster 5 6 -4
5. FIT Boys 5 5 -1
6. Nieuw Balinge 5 1 -7

De Webmaster.

<<<TOP>>>

3 januari 2006

Vrijdag 6 januari 1e voorronde Rabobank Zaalvoetbaltoernooi Smilde

Aanstaande vrijdag 6 januari gaat FIT Boys 1 weer naar Smilde om te spelen om de Rabobank Zaalvoetbalcup. FIT Boys is titelverdediger, nadat zij vorig jaar op overtuigende wijze het toernooi wonnen. Of er dit jaar met een jong team een herhaling in zit, kunnen we aanstaande vrijdag zien. De wedstrijden worden gespeeld in de sporthal in Smilde volgens het onderstaande programma:

18.00 - 18.19 Nieuw Balinge - Witteveen
18.20 - 18.39 VAKO - Fitboys
18.40 - 18.59 Wijster - Smilde’94 zon
19.00 - 19.19 Nieuw Balinge - VAKO
19.20 - 19.39 Fitboys - Wijster
19.40 - 19.59 Smilde’94 zon - Witteveen
20.00 - 20.19 VAKO - Wijster
20.20 - 20.39 Fitboys - Witteveen
20.40 - 20.59 Nieuw Balinge - Smilde’94 zon
21.00 - 21.19 VAKO - Witteveen
21.20 - 21.39 Fitboys - Nieuw Balinge
21.40 - 21.59 Wijster - Witteveen
22.00 - 22.19 VAKO - Smilde’94 zon
22.20 - 22.39 Wijster - Nieuw Balinge
22.40 - 22.59 Fitboys - Smilde’94 zon

Nog een oproep van leider Martin Datema: "We rekenen op jullie steun bij The revanche of Protos!!".

De Webmaster.

<<<TOP>>>

____________________________________________

Oefenprogramma FIT Boys 1 en 2.

Tijdens de winterstop oefenen FIT Boys 1 en 2 er lustig op los. Tijdens deze wedstrijden komen de mannen van trainer Jan Smid diverse oude bekenden tegen: Hollandscheveld, VVAK, De Weide en Klazienaveen. Onderstaand het volledige programma van de Britstra- en Alfa-mannen:

14 januari 14:30 uur Hollandscheveld 1 - FIT Boys 1
21 januari 14:30 uur FIT Boys 1 - VVAK 1
14:30 uur Vitesse'63 1 - FIT Boys 2
25 januari 19:30 uur Zweeloo 2 - FIT Boys 2
28 januari * 14:30 uur BSVV 1 - FIT Boys 1
onder voorbehoud 12:30 uur CSVC 2 - FIT Boys 2
4 februari * 14:30 uur De Weide 1 - FIT Boys 1
* 14:30 uur FIT Boys 2 - De Weide 2
11 februari * 14:30 uur FIT Boys 1 - LTC 1
18 februari * 14:30 uur Klazienaveen 1 - FIT Boys 1
* 14:30 uur Klazienaveen 2 - FIT Boys 2

* schaduwwedstrijd als beker/inhaal/competitie niet doorgaat.

Dat beloven dus leuke oefenpotjes te worden.

De Webmaster (met dank aan de wedstrijdsecretaris).

<<<TOP>>>

 

FIT Boys Familiedag, mede mogelijk gemaakt door: en

(c)2005/2006 cvv FIT Boys en de Fit Boys-Webmaster.     Laatst bijgewerkt: .