<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf 15 december 2007)

heden t/m 15 december 2007 | 15 december 2007 t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

27 maart 2008

Belangrijk moment voor FIT Boys in gemeentehuis .

Donderdagavond  27 maart vindt er in het gemeentehuis een belangrijke gebeurtenis plaats.

De gemeenteraad van onze gemeente neemt dan een besluit over de Sportnota en over de bouw van extra kleedkamers op ons sportpark. Voor onze vereniging is dat een belangrijk (financieel) moment. Het bestuur van FIT Boys heeft zich in de aanloop naar de gemeenteraadsvergadering het afgelopen jaar volop ingezet om deze beslissing gedaan te krijgen. Donderdag zal dan zeer waarschijnlijk de kogel door de kerk gaan en een positief besluit worden genomen . Het betekent voor onze club een financiële opsteker die ook voor de leden merkbaar zal zijn. Daaraan verbonden is het feit dat we dan onze accommodatie kunnen uitbreiden met vier nieuwe kleedkamers. Iedereen zal beamen dat dit wel nodig is.

groepsfoto college van b&wvergadering.jpg

Ook andere zelfbeherende verenigingen in onze gemeente hebben baat bij deze gemeenteraadsbeslissing. Deze verenigingen komen ook met zoveel mogelijk mensen naar het gemeentehuis.

Leden van FIT Boys kom morgenavond naar het gemeentehuis om deze belangrijke beslissing voor onze club te  ondersteunen!!!

Aanvang van de gemeenteraadsvergadering 20.00 uur.

Het bestuur.

<<<TOP>>>

22 maart 2008

Afgelastingen: FIT Boys 2 speelt wel en verliest.

De KNVB heeft vrijdagmiddag rond de klok van vier voor het district Noord de B-categorie er uit gegooid. De A-categorie (nog) niet. En wie valt onder de B-categorie? Dan is het sneller uit te leggen welke teams er onder de A-categorie vallen. Dat zijn FIT Boys 1 en 2 en A1 en B1.

Vervolgens zijn alle ochtendwedstrijden op Noord-West afgelast en dus spelen A1 en B1 niet. Blijft over de wedstrijden FIT Boys 1 - CSVC 1 om 14:30 uur en Knickerbockers 4 - FIT Boys 2 om 12:00 uur. In Beilen is er aan het eind van de ochtend gekeurd, in Groningen voor 10:30 uur (vertrektijd FIT Boys 2).

FIT Boys 1 - CSVC 1 werd uiteindelijk vanwege het slechte veld afgelast. In de 3e klasse D gingen twee wedstrijden wel door. SVN hield Rouveen op 1 - 1 en Klazienaveen lijkt de laatste strohalm om degradatie te voorkomen te pakken. Zij wonnen van nummer laatst, en waarschijnlijk degradant, Helpman met 5 - 0.

FIT Boys 2 ging wel op bezoek in Groningen bij Knickerbockers 4. Rene Bening doet verslag:

De kantine was open, maar er was weinig gezelligheid van het 2de! Helaas werd de wedstrijd met 3 - 2 verloren, na 2 x te hebben voor gestaan! De 0-1 werd na 5 minuten gemaakt door Frits Dijkstra na een goede pass van Remco Lubberts!. En de ruststand kwam op naam van mijzelf na en goede voorzet van Frits (1 - 2). Na de rust waren er nog kansen van Tom van Berkel(2x de lat) en ik zei de gek, maar helaas scoorden de studenten 2x uit dode spel momenten. Dus eindstand 3 - 2.

Groet Pietje.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

15 maart 2008

FIT Boys en Hollandscheveld in evenwicht.

(verslag Hollandscheveld)

Hollandscheveld en FIT Boys zorgen over het algemeen voor het nodige spektakel. In het verleden hebben beide ploegen menig spannende strijd uitgevochten. Deze middag leek het niet uit te draaien op en spectaculaire partij, Hollandscheveld was de eerste helft de betere partij. Er waren meerdere opgelegde kansen voor Hollandscheveld, maar steeds weer lag FIT Boys-keeper Erik Bos in de weg. Na een uur spelen bracht FIT Boys-topscoorder Mark Seubring de stand op 0 - 1. Hollandscheveld ging drukken en alles of niets spelen. Adriaan Koster zorgde voor de  1 - 1. Erik Bos redde nog bekwaam maar was op de rebound van Koster kansloos. Meest opmerkelijk moment was de invalbeurt van Wietse Jonker, die na een lange blessure weer van de partij was. In de achtentachtigste minuut  viel hij in, in de negentachtigste minuut viel hij geblesseerd uit. Zo hielden beide ploegen het op 1 - 1.

Zaterdagmiddag half drie troffen op sportpark Oosthoek twee oude bekenden elkaar. Hollandscheveld en de Slofstra-/Van Berkel-equipe betraden de grasmat. Twee seizoenen geleden declasseerde FIT Boys Hollandscheveld met 1 - 3 en toen speelden de eerste helft de mannen van Jan Smid de thuisploeg volledig van de eigen mat. Na een seizoen in de tweede klasse troffen beide teams elkaar eerder dit seizoen eerst in Beilen (terechte 1 - 2 voor Hollandscheveld) en nu dus in Hollandscheveld. De eerste helft was Hollandscheveld de betere ploeg en kreeg het legio kansen maar het trof steeds weer de uitblinker aan FIT Boys-zijde op haar pad. Erik Bos keepte deze middag een ijzersterke partij en het was zeker mede aan hem te danken dat het bij rust nog 0 - 0 was. FIT Boys kwam niet verder dan enkele kleine mogelijkheden.

De tweede helft kwam FIT Boys veel beter voor de dag. Ruud Seubring speelde een prima partij en bediende zijn neef Mark prima. En de topschutter van FIT Boys wist hier wel raad mee en produceerde zijn veertiende competitietreffer en de 0 - 1. Hollandscheveld ging meer naar voren spelen en zette FIT Boys vast op eigen helft. Kansen kwamen er ook, maar Hollandscheveld werd er moedeloos van. Steeds weer was daar altijd nog FIT Boys-keeper Erik Bos die onpasseerbaar leek. Leek, want uiteindelijk moest hij toch capituleren. Een schot van Robbert Tichelaar werd nog goed naar de zijkant weggewerkt door Erik, maar het was Adriaan Koster die de 1 - 1 binnen werkte. Hollandscheveld probeerde nog wel voor de volle winst te gaan, maar kreeg geen echte kansen meer. Zo bleef het 1 - 1 en daar schoten beide teams weinig mee op. Gorecht won wel en liep uit op Hollandscheveld. FIT Boys werd op de ranglijst gepasseerd door Angelslo, dat won van nummer twee Rouveen.

Aanstaande zaterdag 15 maart ontvangt FIT Boys CSVC om 14:30 uur op sportpark Noord-West.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 en MC1 verliezen, het 4e speelt gelijk en het 5e en DA1 winnen.

FIT Boys 2 kreeg bezoek van Lycurgus 2 en verloor kansloos met 0 - 7. Vanwege personele problemen moest trainer/coach Jan Jonink op doel.

FIT Boys 4 speelde 3 - 3 gelijk tegen Gorecht 6. Vlak voor de rust viel een zware blessure aan FIT Boys-zijde te betreuren. Thomas Wiersma raakte zwaar geblesseerd en werd per ambulance afgevoerd. Later bleek dat hij zijn enkelbanden had afgescheurd. Vanaf deze plek van harte beterschap en veel sterkte toegewenst.

FIT Boys 5 wilde deze middag de goede lijn van vorige week zaterdag de tweede helft tegen Gorecht 7 doorzetten. En dat lukte. Tegen SIOS werd met de nodige strijd en bij vlagen goed voetbal met 3 - 0 gewonnen. Bij rust was het nog 0 - 0. Marcel de Bruijn scoorde twee keer en de 3 - 0 kwam van Johannes de Boer. FIT Boys 5 trad met 13 man aan. 12 eigen spelers aangevuld met Lucas Ribberink van het 3e. SIOS kwam met precies elf man naar Beilen en zodoende mocht Henk Oving de vlag ter hand nemen voor SIOS. De eerste helft speelde FIT Boys slordig en het balverlies was talrijk. Hierdoor kon SIOS steeds weer pogingen doen om aanvallen op te zetten. Dit leverde geen echte kansen op omdat de FIT Boys-verdediging gewoon goed stond. De tweede helft begon FIT Boys erg goed. Met name Hans Leegstra was op dreef, hij had zijn krachten de eerste helft gespaard. Hans zette op rechts de aanval en zette Marcel de Bruijn in de zestien goed vrij. Marcel omspeelde de keeper en schoot raak (1 - 0). Enkele minuten later een identieke aanval, wederom met Hans in de hoofdrol maar nu geen doelpunt. En de kansen bleven komen, maar het vizier stond niet op scherp. Naarmate de tweede helft vorderde kwam SIOS steeds meer in het stuk voor en ging alles of niets spelen. Het werd niets, Marcel de Bruijn scoorde, bij een snelle uitval, uit een moeilijke hoek de 2 - 0. SIOS kwam ook nog met 10 man te spelen en FIT Boys kreeg zeëen van ruimte. Johannes de Boer beproefde ook zijn geluk voorin en maakte er 3 - 0 van en dat was de eindstand. Volgende week wacht Opende thuis.

De dames van C1000 wonnen met 4 - 1 met doelpunten van Mariska van Dijken (twee keer), Jenny Smit en Annemieke Jannink.

De Spar-meiden verloren met 1 - 5. Johan Boer zei er het volgende van:

MC1 – GOMOS MC1: Wedstrijd kreeg een wending door “meneer Arie”

Fit Boys MC1 speelde zaterdag haar eerste wedstrijd na de winterstop. GOMOS uit Norg was de tegenstander. De heen wedstrijd was geëindigd in een 5-0 overwinning voor GOMOS. Het zou een wedstrijd worden met twee verschillende helften. Op het goed bespeelbare hoofdveld begonnen de beide teams aan de wedstrijd. GOMOS nam gelijk het heft in handen. Met goed gegroepeerd samenspel bestreden ze de meiden uit Beilen. Fit Boys wist hier niet goed raad mee. Het kwam niet z’n spel. De meiden uit Norg waren feller op de bal, lieten goed tempo voetbal zien, ze kwamen in de bal en probeerden goed te combineren. Dit waren nou juist de dingen die wij in de voorbespreking hadden besproken. Helaas wist Fit Boys dit niet in daden om te zetten. Toch wisten we nog lang de nul te houden omdat GOMOS slordig met de kansen om ging. In de 15 e minuut wist een van de meiden uit Norg het net te vinden. Een aanval over rechts met een strakke voorzet leverde een afketsende bal op. In de rebound wist men het net te vinden. Met een achterstand spelen is MC1 wel gewend dus ging men op zoek naar de gelijkmaker. Er ontstonden wat kansjes. Doordat de verschillende linies ver uit elkaar speelden kregen beide teams veel ruimte. Na een 20 tal minuten spelen wist een van de middenvelders van GOMOS deze ruimte te benutten en legde aan voor een afstandsschot. Vanaf twintig meter scoorde ze een prachtig doelpunt. Keepster Martina  was kansloos. De tegenstander uit Norg voelde dat er meer in zat. Voor rust wist men nog twee te scoren. De tweede helft duurde eigenlijk maar vijf minuten. In deze vijf minuten werd er twee keer gescoord. Door beide teams een keer. De Norger meiden vergrootten hun voorsprong en brachten de marge op vijf. Fit Boys was niet onder de indruk en scoorde gelijk de tegengoal. Hierdoor veerde Fit Boys op. Het geloof in eigen kunnen keerde terug. Na de goede bespreking in de kleedkamer waarin de meiden zelf aangaven dat er uit een ander vaatje getapt moest worden, gingen ze er volop tegen aan. In een team doe je het met z’n allen. Je krijgt samen kritiek maar ook samen de lovende woorden. Fit Boys creëerde zelfs een veld overwicht. Er ontstond een leuk spelbeeld met soms heel mooi voetbal. Het op tempo spelen, de combinaties en de druk op de bal zetten zoden aan de dijk. We lieten ons niet beïnvloeden door reacties van het publiek.

Na deze wedstrijd kunnen we terug zien op goede en minder goede dingen. “Meneer Arie”zei het als volgt: “Jammer dat de uitslag zo hoog uitvalt want jullie werden zeker niet weggespeeld”   Wanneer iemand die verstand van voetbal heeft  deze dingen over Fit Boys MC1  zegt dan mag je zeker tevreden zijn. Zaterdag tegen GEO hebben we nog iets recht te zetten( 3- 2 in de laatste minuut)  uit de eerste wedstrijd. We gaan dan gelijk van het begin af aan, aan de bak. Zou “meneer Arie” er dan ook weer zijn?

Johan Boer.

Bij de jeugd waren er vele wedstrijden met evenzoveel uitslagen. 's Ochtends om 09:00 uur speelde FIT Boys F1 tegen BSVV F2. En nu zul je zeggen F1 bij een F2-team in? Ja, de regels van de KNVB bepalen dit. De hooggeëindigde teams uit de najaarscompetitie worden bij elkaar ingedeeld en zo kan het voorkomen dat je dus F2-teams treft als F1-team. Vreemd, raar, maar je hebt er als vereniging geen invloed op. BSVV F2 leidde overigens bij rust soeverein met 0 - 2, maar FIT Boys F1 won toch met 4 - 2.

Voor foto's van deze wedstrijd; klik hier.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 maart 2008

FIT Boys.nl nummer 1 in Internet Top 25!!!!

Stem op www.fitboys.nl

Met trots is te melden dat www.fitboys.nl de nummer 1 positie in de Internet Top 25.nl heeft bereikt. Betaald voetbalclubs als Heerenveen, AZ, Feijenoord, PSV, Ajax, Fc Groningen en topamateurclubs als HZVV, SVBO, Harkemase Boys en ACV moesten onze club voor laten gaan.

Bedankt voor al jullie stemmen en..... stem vooral door!!!!!

Stem op www.fitboys.nl

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Overvloedige regenval zorgt voor afgelasting trainingen.

 

Ook het trainingsveld van zondag Hoofdklasser WKE is onbespeelbaar geworden (Foto: Moniek Koburg).

Ivm de slechte gesteldheid van de trainingsvelden is er vandaag geen training. De Kantine van de cvv FIT Boys op sportpark Noord-West is WEL geopend. De beamer hangt reeds, PSV - Tottenham op groot scherm.

Namens Stichting Noord-West,

J. Koster sr.

<<<TOP>>>

8 maart 2008

FIT Boys moet meerdere erkennen in Rouveen.

(foto: Gert Datema)

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe nam het deze zaterdagmiddag op tegen Rouveen, dat vooraf slechts op drie punten voorsprong stond. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen was FIT Boys nog de bovenliggende partij, vandaag was dat anders. Rouveen was de eerste helft de betere ploeg en wist dan ook de 0 - 1 te scoren (Klaas Jan Volkerink). Tien minuten later werd ook nog 0 - 2 door een kopbal van Rouveen-spits Marnix Korterink. FIT Boys drong de tweede helft wel aan, maar kon de Rouveen-verdediging niet in verlegenheid brengen en zo werd de eindstand 0 - 2. FIT Boys moet even afhaken bij de kopgroep en door het verrassende verlies van Hollandscheveld bij Klazienaveen en de afstraffing voor Gorecht bij Angelslo is de top drie flink op elkaar geschoven.

Zaterdagmiddag trapte Pupil van de Week Marcel Mellema de door Rendeuro gesponsorde wedstrijdbal af. Daarna begon het echte werk en FIT Boys en Rouveen zorgen over het algemeen voor een goede wedstrijd. Aan het begin van het seizoen wonnen de Slofstra-/Van Berkel-mannen nog uit met 2 – 1, maar deze zaterdagmiddag lagen de verhoudingen anders. Rouveen was van meet af aan de betere partij en creëerde ook kansen. Uit een van de kansen ontstond de 0 – 1. Een diepe pass op voorhoedespeler Klaas Jan Volkerink was de aanleiding. De Rouveen-speler zette zich met een individuele actie goed vrij en verschalkte keeper Erik Bos met een lage schuiver. Tien minuten later was het alweer raak. Theo Bolks kwam goed door op links en gaf een goede voorzet op spits Marnix Korterink en hij kopte de 0 – 2 binnen.

De tweede helft zette Fit Boys alles op alles en drong Rouveen terug. Mede door goed verdediging aan Rouveen kant kwam de ploeg van trainer/coach Jan Smid niet tot echte kansen. En als FIT Boys er dan wel doorkwam, was er altijd nog de doelman van Rouveen, Robby Kruidhof. Vlak voor tijd kreeg Rouveen nog kans op meer, maar een vrij bal van Johan Domine belandde op de paal. In de resterende tijd kon FIT Boys het tij niet meer keren en zo moest het de punten laten aan Rouveen.

Volgende week gaat FIT Boys op bezoek bij Hollandscheveld en die wedstrijden staan garant voor spektakel. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 en 5 spelen gelijk, 3 en DA1 winnen.

FIT Boys 2 speelde uit bij Noordscheschut met 1 - 1 gelijk Rene 'Pietje' Bening zei er het volgende van: Doelpunt......JEROEN LOOVERS! Dook voor het 1st sinds 10jaar in de 16 op en hoppa!Zeer strak door de benen van de keepert!

FIT Boys 3 won uit van RWF 3 met 0 - 3. De doelpunten kwamen van Peter Doornbos (2 maal) en Harald Woltinge.

FIT Boys 5 liet uit tegen Gorecht 7 twee gezichten zien. De eerste helft was ronduit slecht, maar de tweede helft werd Gorecht met veel arbeid en inzet van de mat geblazen. Het begin was voor Gorecht en de mannen van Ab Bening begonnen slap. Het balbezit was zeldzaam en Gorecht kon steeds goed combineren. Dit leverde na zo'n 20 minuten ook de 1 - 0 op. Daarna probeerde FIT Boys het wel en speelde ook wel meer op de helft van de tegenstander, maar echte kansen leverde dit niet op. De tweede helft had FIT Boys 5 een complete gedaantewisseling ondergaan. Er werd gestreden voor elke meter en er werden goede combinaties op de mat gelegd. Toch duurde het nog tot ongeveer de 70e minuut voordat de 1 - 1 viel. Na een goede aanval was het Marcel de Bruijn die goed afrondde. Daarna had Auke Oosting zich onsterfelijk kunnen maken. Hij ontving de bal haast op de doellijn en hoefde alleen maar zijn voet er tegenaan te zetten. In plaats daarvan nam hij aan en zorgden twee tegenstanders er voor dat Auke niet scoorde. Aan de andere kant was er nog een schot op de paal. Voor de rest was het FIT Boys wat de klok sloeg. Het middenveld van Gorecht was een compleet niemandsland en de FIT Boys-verdedigers en -middenvelders konden steeds maar weer eenvoudig opkomen. de steekballen en combinaties waren niet van de lucht. Op een van de goede passes kon Klaas Brouwer alleen door op de keeper, maar hij zag zijn inzet gekeerd. Gorecht hing als een aangeslagen bokser in de touwen en ging op conditie knock-out. FIT Boys 5 had de genadeklap kunnen geven, maar verzuimde dit en zo bleef het 1 - 1. Gezien de hele wedstrijd was dit wel een terechte uitslag.

De dames van C1000 Mulder wonnen met 5 - 4 van Nieuw Roden DA1.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

1 maart 2008

Webmaster zonder gipsvlucht weer in het land.

Een weekje Frankrijk heeft er voor gezorgd dat de webmaster de site niet kon bijwerken. Gelukkig heeft De Lei(j)dert de perstaken waargenomen (Thnxs). bij terugkomst zaterdagavond bijna allemaal goede berichten.

FIT Boys 1 had zaterdag 23 februari gewonnen van Gorecht 1 met 3 - 0. Best knap en des te knapper omdat 6 basisspelers mistten. Een dikke pluim voor de Slofstra-/Van Berkel-mannen van Jan Smid.

FIT Boys 2 verloor met 0 - 2 van titelkandidaat Hollandscheveld 2. FIT Boys 3 blijft in de race voor het kampioenschap door met 1 - 0 te winnen van concurrent BSVV 3. FIT Boys 4 verloor met 1 - 6 van Amicitia VMC 5.

FIT Boys 5 won zaterdag 1 maart maar liefst met 14 - 1 van VEV'67 8. Door doelpunten van René Bening (3x), Jan Jonink (3x), Wout Flokstra (1x), Carl Drent (1x), Hans Leegstra (1x), Marcel de Bruyn (4x) & Aard Zuring (1x) wist Fit Boys 5 te winnen in Leek. Bij 14-0 scoorde VEV hun eredoelpunt. Veel wind....... leuke wedstrijd........ goed gevoetbald.........3 punten (met Dank aan Kalou). De oefenwedstrijd van het eerste tegen Zweeloo 1 ging niet door.

En dan nog een uitbreiding van de FIT Boys-familie. Dylyp en Ilmar hebben een dochter gekregen en ze heet Quinta. Namens de Webmaster en de rest van de familie van harte en veel plezier met z'n drieën.

Zal woensdag wel weer even wennen worden, zo van de latten op de kicks.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

23 februari 2008

FIT Boys wint van medekoploper Gorecht.

Haren – Zaterdagmiddag deed FIT Boys goede zaken door de nummer 2 van de 3e klasse D met 0-3 te verslaan. Door puntverlies van de nummers 1 en 3, vv Hollandscheveld en sc Rouveen heeft men de top 3 weer in het zicht. Het was een knappe prestatie van de van Berkel/Slofstra Boys, dat maar liefst 6 basisspelers miste.

FIT Boys speelde afgelopen zaterdag een prima wedstrijd in Haren tegen vv Gorecht. De Harenaren, getraind door ex FC Groningen prof Zephnad Wattimury, stond maar
liefst 12 wedstrijden aan kop in de competitie. In wedstrijd nummer 13 ging het echter fout. Twee weken geleden kreeg men met 4-0 klop van concurrent vv Hollandscheveld dat meteen de koppositie overnam. De Groen Gele formatie van trainer Jan Smid was zwaar gehavend. 6 basisspelers ontbraken door blessures en het worden van vader. De overgebleven spelers knokten voor wat ze waard waren. In de beginfase waren beide teams aftastend. Geen van beide teams nam het initiatief waardoor er weinig gebeurde. Ondanks dat deelde scheidsrechter vd Wal uit Lemmer het eerste kwartier 3 gele kaarten uit. Op deze manier liet hij weten dat hij er ook was. In de 20ste minuut was het de thuisploeg die de grootste kans kreeg. Een hard schot werd door FIT Boys keeper Erik Bos tegen de lat getikt. In de rebound werd de bijna niet te missen kans door een Gorecht aanvaller voorlangs geschoten. 9 minuten later was het aan de andere kant FIT Boys spits Kevin Eising die een voorzet van Ronald van Waardhuizen net over het doel lepelde. Inmiddels had FIT Boys de wedstrijd in handen. In de 31ste minuut was het wel raak. Een voorzet van Ruud Seubring werd hard ingeschoten de Kevin Eising: 0-1. Met deze stand ging men de rust in.

Na de rust dicteerde FIT Boys het spel. In de vijftigste minuut werd Ruud Seubring op de middellijn aangespeeld door Elwin Dam. Doordat Gorecht inmiddels 1 op 1 speelde was er een zee van ruimte voor de kleine man uit het Brunstingerveld. Hij kon rechtdoor “naar school en kantoor” en faalde niet oog in oog met de keeper en tekende de 0-2 aan. Het aangeslagen Gorecht kon geen potten meer breken en het wachten was op de 0-3 en misschien nog wel meer. In 70ste minuut was het weer raak. Man van de wedstrijd Ruud Seubring kwam met een solo over rechts en sneed het strafschop gebied binnen. Hij speelde enkele Gorechtspelers uit en gaf de bal af aan de bij de tweede paal vrij staande Ronald van Waardhuizen aan die de 0-3 probleemloos kon binnentikken. De resterende 20 minuten werden gecontroleerd uitgespeeld door de Beilenaren waardoor 0-3 de einduitslag werd.

Trainer Jan Smid was meer dan tevreden over de prestatie van zijn elftal: “Dit team verdient, niemand uitgezonderd, een groot compliment!” Voor het Gorecht kamp waren na afloop de druiven dubbel zuur. Door het verlies van Hollandscheveld (2-1 tegen Drenthina) had men bij winst of gelijkspel de koppositie weer over kunnen nemen.

Zaterdag 8 maart wordt de competitie voortgezet. Nummer 3 sc Rouveen komt op bezoek in Beilen. Bij winst kan FIT Boys aansluiten bij de top 3. 

Martin Datema.  

<<<TOP>>>

__________________________________________

MC1 en MC2 ruiken aan het grotere werk in finales in Leek.

De meiden van Fit Boys MC1(veld) deden in de winterstop mee aan een midwinterzaalvoetbal-toernooi van de KNVB. Met twee teams werd deelgenomen aan dit toernooi. MC1 en MC2. Op drie zaterdagen in januari werd er in vier poules gestreden om de eerste twee plaatsen. Deze plaatsen gaven recht op een finaleplaats. De finaleronde werd zaterdag 23 februari gespeeld.

In een zeer sfeervolle ambiance werden de finales gespeeld in het mooie sportcentrum Leek. Beide Fit Boys teams waren elk in een poule ingedeeld. De indeling gaf al aan dat het voor beide teams zware wedstrijden zouden worden. Alle tegenstanders hebben al jaren ervaring met meisjesvoetbal. Dit bleek ook in de wedstrijden. Het waren mooie wedstrijden met veel doelpunten en goed voetbal.

Al vroeg in de morgen (7.30 uur) vertrokken de meiden vol goede moed en zeer enthousiast naar Leek. De motivatie om er iets moois van te maken was nadrukkelijk aanwezig. In de voorbespreking in de kleedkamer stonden alle koppies in de zelfde richting.

MC1 mocht het spits afbijten tegen Tolbert MC2. Tolbert een oude bekende uit een ver verleden bleek een zeer goed voetballende ploeg te zijn. Fit Boys had moeite om in hun spel te komen. Het beperkt zich tot verdedigen. Tolbert liet zien van goede huize te komen.

Na 20 minuten stond er een 8-0 eindstand op het scorebord. VAKO uit Vries was de tweede tegenstander. Deze meiden toonden veel inzet en wisten op een slimme manier Fit Boys te bestrijden. Fit Boys was er op gebrand om een beter resultaat neer te zetten. Het keerpunt in de wedstrijd was het uitvallen van Lisanne met een vervelende enkelblessure. Voor het uitvallen liep het redelijk en werd er rustiger gespeeld dan tegen Tolbert. Door het uitvallen van Lisanne liep het niet meer. Weer een 8-0 nederlaag. De derde wedstrijd tegen HZVV was voor Fit Boys er een om des keizers baard. De finale was buiten bereik dus kon er vrijuit worden gevoetbald. HZVV kenden we nog vanuit de voorrondes. Met veel inzet en strijd werd er gestreden. Het missen van kansjes en met een speler minder brak de meiden van Fit Boys uiteindelijk op. HZVV wist vier keer te scoren.

MC2 zat in een poule waar meer spanning in zat. De eerste wedstrijd tegen Tolbert MC1 gaf een spannend wedstrijdbeeld te zien. Beide ploegen streden fel om de bal. Er waren veel mooie combinaties van beide kanten te zien. Tolbert nam na vijf minuten de leiding. MC2 was hiervan niet onder de indruk en drong aan. Er ontstonden kansen. Helaas werden ze niet benut. In de 13e minuut wist Tolbert de stand te verdubbelen. Fit Boys gaf niet op. Het harde weken werd  beloond. Met nog drie minuten te gaan maakte Fit Boys door Melanie de aansluitingstreffer.

Met nog een paar mooie kansen en spannende minuten eindigde de wedstrijd in een 2-1 nederlaag. De tweede wedstrijd tegen SC Boornbergum liet zien waarom voetbal zo mooi is.

Strijd, de wil om te winnen, emotie (vooral bij het publiek; er waren veel mensen uit Beilen meegereisd) en een stand die lang spannend was. Boornbergum een ploeg die moet hebben van pure werklust. Fit Boys wat beter combinerend. Het gaf een mooie wedstrijd te zien.

Boornbergum nam na zeven minuten een voorsprong. Rosalie had pech dat de bal door haar vingers glipte. In de derde wedstrijd zou ze dit foutje dubbel en dwars recht zetten. Fit Boys zette nog meer aan en Boornbergum moest terug. Veel kansen maar geen score. Wilde men zicht houden op meer dan moest er minstens gelijk gespeeld worden. De coach besloot voor alles of niets te gaan. De laatste drie minuten werd  er met drie aanvallers gespeeld. Het pakte goed uit. Melanie wist de gelijkmaker te scoren. Grote vreugde bij speelsters en publiek.

Helaas werd 10 seconden voor tijd een grote kans gemist door Fit Boys. In de derde wedstrijd was een hoofdrol weggelegd voor onze (inval)keepster Rosalie. Tegen alweer een oude bekende uit de voorrondes Valthermond moet er gewonnen worden. Wist zou eventueel nog recht geven op de wedstrijd om de derde plaats. Valthermond liet net als in de voorrondes een zeer gedegen spelletje zien. De balcirculatie was zeer hoog. Fit Boys had hier moeite mee. Fit Boys kwam niet lekker in het spel. Valthermond wist het overwicht niet uit te drukken in doelpunten. Telkens weer stond Rosalie haar mannetje. In de vierde minuut ontsnapte Valthermond aan een grote kans van Fit Boys. Helaas ging de bal er net niet in.  Valthermond wist wel twee keer het net te vinden. Dit was ook de eindstand.

Eindstand: 1. Tolbert MC2.  2. Valthermond MC1. 3. VAKO MC1. 4. SC Boornbergum MC1 5. HZVV MC1. 6. Tolbert MC1. 7. Fit Boys MC2. 8 Fit Boys MC1

Beide teams hebben zich van hun beste kant laten zien We hebben met z’n allen laten zien op vier zaterdagen dat je met een positieve instelling en een gevoel van “samen de schouders eronder” veel leuke voetbalmomenten kunt beleven. In de voorrondes fel strijd geleverd voor plaatsing voor de finales. Resultaat: allebei een finaleplaats. In de finales hebben we ons van onze beste kant laten zien. We zijn weer een ervaring rijker en hebben echt even aan het grotere werk mogen ruiken. Ik moet zeggen: het smaakt naar meer. We blijven flink trainen en gaan nu weer het veld op. Ook hier kunnen we laten zien dat we weer wat zijn gegroeid.

Onze weddenschap staat nog steeds.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

20 februari 2008

Slofstra-/Van Berkel-equipe oefent tegen ZZVV 1 (1 - 1).

Beilen - Woensdagavond kwam FIT Boys 1, na enige weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, weer eens in actie. Nu tegen 4e klasser ZZVV, dat in de competitie een tweede plaats achter De Griffioen. De eerste helft was FIT Boys beter en uit een pass van Elwin Dam slingerde slangenmens Ronald van Waardhuizen zich langs heel wat ZZVVers om daarna de 1 - 0 te scoren. De tweede helft waren er twee momenten die het vermelden waard zijn. Klaas Sanders kreeg in en duel een ZZVV-speler op zijn been, waardoor zijn knie een vreemd geluid maakte. Hij moest met een blessure naar de kant. ZZVV wist kort daarop uit een kort genomen corner de 1 - 1 te maken. Daar bleef het bij op deze koude woensdagavond.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

16 februari 2008

FIT Boys E3 en F5 kampioen, FIT Boys 4 en 5 verliezen, FIT Boys 2 oefent.

FIT Boys E3 is kampioen! In de laatste zaalwedstrijd op 9 februari werd VKW E4 op zij gezet en was het kampioenschap een feit. 

Yorian Oude Velthuis, Kevin Kuijer, David Klein Bramel, Leon Ackerman, Anthony v/d Holst, Ruben Verbeek, Mark Hessels en Bram Kuneman wonnen 6 van de 7 wedstrijden en werden dus terecht kampioen. Leiders Peter Doornbos en Brigitte v/d Holst waren maar wat trots.

Zaterdag 16 februari kregen zij van bestuurslid Hein Hepping de kampioensmedailles uitgereikt en was er in de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West patat met ranje.

FIT Boys E3  Kampioenuhh!!!!
 
Zaterdag 9 februari zou een dag worden die wij, van Fit Boys E3 niet snel zullen vergeten!
Wij konden namelijk kampioen worden!!
De  dag begon al vroeg want we moesten 2 wedstrijden spelen in Appelscha tegen (VKW uit Westerbork!!)
En de eerste stond al om 9 uur ingepland!  Dus dat werd optijd de wekker zetten en zo rond 8 uur verzamelen bij de Drenthe hal! Allen daar aangekomen zat de stemmig er al lekker in bij een aantal van de jongens. 

En bij sommige de slaap nog in de ogen!
Zo tegen kwart over 8 vertrokken wij richting Appelscha! Daar aangekomen waren ook de jongens 
met slaap in de ogen een beetje wakker geworden en geschud! Op naar de kleedkamer.
Eerst de jongens maar bij elkaar roepen wand hier en daar liepen ze al in de zaal te rennen. 
Na dat ze waren omgekleed, heb ik ze het een aan ander  in gesproken hoe er gespeeld zou worden,
en de opstelling van de eerste wedstrijd bekent gemaakt! Die was als volgt: Mark Hessels op doel,
Leon Ackerman verdediger,  Antony v/d Holst  en Bram Kuneman op 't middenveld en Ruben Verbeek
samen met Kevin Kuijer in de spits. Reserves waren David Klein Bramel en Yorian oude Velthuis.
De eerste  wedstrijd was tegen VKW E4, dat was op papier de makkelijkste  van de morgen!
Maar een wedstrijd speel je immers niet op papier!  Het was ook tegen deze tegenstander van belang
om snel te scoren en zo wat makkelijker te spelen! Het was 9 uur en de wedstrijd begon! Je kon zien aan de jongens dat ze wat gespannen waren, want er werd maar moeizaam gespeeld, totdat onze spits Kevin Kuijer het op de heupen kreeg en de 0-1 voor ons op het  bord bracht en de spanning was er uit, want we konden uitlopen naar  0-3 door doelpunten van wederom Kevin en Ruben Verbeek. Dit was tevens de einduitslag en de  jongens waren door’t dolle heen, want nog 1 wedstrijd winnen en 't kampioenschap was behaald. Iedereen was bezig zich op te laden voor de laatste wedstrijd. Groengele haren en al dat soort dingen. Iedereen was druk bezig. Mijn taak om de jongens weer tot rust te krijgen, want we moesten nog tegen VKW E3. Dat was een wat lastiger tegenstander, zij konden ons namelijk nog voorbij op de ranglijst. De jongens werden bij elkaar geroepen om het strijdplan te bespreken en werd de opstelling bekend gemaakt. Dat was dat er een verdediger bij in kwam en een aanvaller minder, dus Ruben werd vervangen door David vergeleken met de basisopstelling van de eerste wedstrijd. De wedstrijd begon en er werd meteen vel en aanvallend voetbal gespeeld door Fit Boys, dat resulteerde meteen in een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Kevin Kuijer en iedereen was blij want "een goed begin is t halve werk. Fit Boys bleef sterk spelen met name achterin met David en Leon die alle aanvallen van VKW  keerden. En daarna weer een nieuwe aanval opzetten via Antony en Kevin die zeer sterk speelden en waren een plaag voor de VKW verdediging!  Mede door zeer goed voetbal zette Fit Boys weer een aanval op en Kevin maakte er 2-0 van en iedereen nog blijer dan bij de 1-0, maar het voetbal werd er niet beter op. Ze werden wat  zenuwachtiger en VKW  profiteerde daarvan en kwam terug tot 2-2. Het werd zeer spannend! Iedereen werd aangespoord vanaf de zijkant met name door de interim coach V. Holst. Fit Boys ging weer beter voetballen en bikkelden tot ze er bij neer vielen.  Met name  Bram Kuneman “ De bikkel” van het team stroopte de mouwen op samen met Antony en Kevin.  De aanval werd gezocht en een paar kansen over en weer volgden maar nog zonder resultaat, totdat Yorian een corner mocht nemen en de bal via de kluts bij spits Kevin kwam en hij maakte er  3-2 van en de voorsprong was er, maar er moest nog 7 minuten gevoetbald worden. Met de nodige spanning en kick & rush voetbal werd de stand niet meer veranderd en floot de scheids af en was de 2e overwinning van deze morgen een feit. En het kampioenschap was daarmee behaald. De jongens waren blij van vreugde en vielen elkaar in de armen en  gingen we naar de kleedkamer om ons feestje te vieren. Zo behaalde Fit Boys E3 hun kampioenschap en bleef het nog lang onrustig onder de gelederen. Maar helaas nog geen medaille, want die halen we aankomende zaterdag op t sportpark Noord – West.     
Groeten, trainer/coach  van E3!!

FIT Boys F5 werd ook kampioen. Het was een nek-aan-nek race met FIT Boys F6, maar F5 trok aan het langste eind. David Gotz, Mike Groeneveld, Lucas Boele, Corneel van Eede, Rein Gunnink, Gerben Wiebing, Daniel v/d West, Jarno Middelbos en Owen v/d Werff kregen de kampioensmedailles terecht uitgereikt. 

FIT Boys 4 ging op bezoek bij CSVH 4 in Groningen en verloor met 6 - 1. Jos Janssen redde de eer.

FIT Boys 5 moest na de uitschakeling voor de beker deze week op bezoek in Opende om tegen Opende 4 te spelen. Er werd niet best gespeeld en de fouten en het balverlies waren talrijk. De 1 - 0 ontstond na onoplettendheid, Opende 4 nam een vrije bal (te) snel. De 2 - 0 ontstond door balverlies achterin, de daaropvolgende duels werden allemaal verloren en zo scoorde Opende 4 nogmaals. De tweede helft gingen De GeJa-mannen achterin één-op-één spelen en dat werkte prima. Laatste man Jan Eising ging mee naar voren en werd bij een goede lange bal van Aard Zuring binnen de beruchte lijnen tegen de grond gewerkt. Penaltynemer Marcel de Bruijn was net gewisseld, Henk Smit sloeg maar even over. Johannes de Boer ging naar voren en schoot hard op doel. Letterlijk op doel, de lat werd geteisterd. In plaats van de aansluiting te pakken, scoorde Opende uiteindelijk aan de andere kant. Een terugspeelbal van Johannes de Boer werd door keeper Jan van Veen niet zo beoordeeld en dus opgepakt. Indirecte vrije bal op acht meter van het doel. De bal werd goed breed gelegd en prima in het doel geplaatst. De kopjes gingen hangen en het werd, uit buitenspel (2 meter), ook nog 4 - 0. Blessures waren er ook. Aan Opende zijde ging een speler met een hamstringblessure naar de kant. Douwer Visser kon na een zware charge met een blessure aan de knie niet door. Hein Hepping werd vol op zijn enkel geraakt en schreeuwde het uit. IJs moest een zwelling voorkomen. Ook André 'Socrates' v.d. Bos raakte geblesseerd. Bij het koppen van een bal, schoot een andere speler de bal weg en raakte André vol op zijn benen. Wie dat was is niet bekend, hij had wel iets te maken met een bal van elf meter op de lat. 

De uitslagen en de stand zorgen voor de nodige spanning in deze klasse. Drie ploegen kunnen op 21 uit 12 komen (TFS 2, ACV 8 en Opende 4), twee ploegen op 20 uit 12 (Gorecht 7 en FIT Boys 5), één op 19 uit 12 (SIOS 3) en twee op 18 uit 12 (LTC 6 en VAKO 3). Wie gaat er kampioen worden van deze 8 ploegen?

Achteraf waren we het over één ding eens: er was niemand van het team die een goede wedstrijd had gespeeld. Volgende week kan er al revanche genomen worden, want dan speelt FIT Boys 5 thuis tegen Opende.

FIT Boys 2 oefende tegen ACV 3 en speelde 3 - 3 gelijk. Na en 0 - 1 scoorde Tom van Berkel de 1 - 1. ACV 3 nam weer een voorsprong (1 - 2), maar FIT Boys kreeg een penalty en Kevin Eising nam plaats achter de bal. Zijn inzet werd gekeerd, maar de terugspringende bal kwam weer bij Kevin en hij schoot in de rebound raak (2 - 2). FIT Boys 2 nam een voorsprong via Kevin Eising, maar het was uiteindelijk ACV 3 dat als laatste scoorde (3 - 3).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

11 februari 2008

Jeugdleden opgelet: twee keer Oranje & Voetbalweken van de KNVB.

Nederlands elftal:

Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 24 mei een oefeninterland tegen Oekraïne. Deze wedstrijd wordt in De Kuip in Rotterdam gespeeld. De KNVB biedt alle jeugdleden tot en met 17 jaar de mogelijkheid om deze wedstrijd te bezoeken tegen een gereduceerd tarief.  Voor maar € 11, -- kun je deze wedstrijd bezoeken. Dit geldt alleen wanneer Fit Boys meer dan 10 personen opgeeft met een maximum van 40 inclusief  begeleiding.

Wil je zo vlak voor het begin van het EK het Nederlands elftal zien dan is dit je kans. Heb je belangstelling geef dit dan door aan Johan Boer per mail: activiteiten@fitboys.nl Houdt bij opgave er rekening mee dat een van je ouders mee kanvoor vervoer naar Rotterdam. De opgaves worden op volgorde van (mail)binnenkomst verwerkt. Geef je op voor 20 februari. Dan kunnen de kaarten op tijd besteld worden. De KNVB werkt met het principe “OP is OP”.

Jong Oranje:

Jong Oranje speelt woensdag 26 maart een EK-kwalificatiewedstrijd  tegen Jong Estland. Deze wedstrijd wordt gespeeld  in het stadion van FC Emmen in Emmen. De KNVB stelt iedereen in de gelegenheid om deze wedstrijd te bezoeken tegen een gereduceerd tarief. Voor maar € 5,-- kun je deze wedstrijd bezoeken. Dit geldt alleen wanneer Fit Boys meer dan 15 personen opgeeft.

Wil je genieten van het Jonge Oranje dan is dit je kans. Heb je belangstelling geef dit dan door aan Johan Boer per mail: activiteiten@fitboys.nl Houdt bij opgave er rekening mee dat een van je ouders mee kanvoor vervoer naar Emmen. De opgaves worden op volgorde van (mail)binnenkomst verwerkt. Geef je op voor 20 februari. Dan kunnen de kaarten op tijd besteld worden. De KNVB werkt met het principe “OP is OP”.

Johan Boer

&

Voetbalweken van de KNVB.

Is voetbal jouw passie? Heb je na afloop van de competitie en na het EK nog geen genoeg van voetbal dan kun je bij de KNVB nog van meer voetbal genieten.

In de maand juli organiseert de KNVB de Voetbalweken 2008. Op drie locaties worden verschillende voetbalweken georganiseerd.

Waar:

In Gasselte van 30 juni tot 4 juli voor 8 t/m 12 jarigen.

In Havelte van 30 juni tot 4 juli voor 6 t/m 10 jarigen.

In Havelte van 7 tot 11 juli voor 11 en 12 jarigen.

In Havelte van 14 tot 18 juli voor 13 t/m 16 jarigen.

In Bakkeveen van 30 juni tot 4 juli voor 12 t/m 14 jarigen.

In Bakkeveen van 7 tot 11 juli voor 8 t/m 11 jarigen.

Kosten per week: € 150,-- per week. Het programma bestaat uit o.a. trainingen, 4 tegen 4 en 8 tegen 8 toernooi, voetbalcircuit, penaltybokaal, shoot-out en nog veel meer. Naast het voetbal is er meer zoals:bosspel, video ed…

Heb je belangstelling? Je kunt meer inlichtingen krijgen bij Johan Boer. Tel. 522861.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

9 februari 2008

FIT Boys E3 kampioen, FIT Boys 2 wint oefenwedstrijden, FIT Boys 3 verliest, DA1 gelijk.

FIT Boys E3 is kampioen! In de laatste zaalwedstrijd werd VKW E4 op zij gezet en was het kampioenschap een feit. 

Yorian Oude Velthuis, Kevin Kuijer, David Klein Bramel, Leon Ackerman, Anthony v/d Holst, Ruben Verbeek, Mark Hessels en Bram Kuneman wonnen 6 van de 7 wedstrijden en werden dus terecht kampioen. Leiders Peter Doornbos en Brigitte v/d Holst waren maar wat trots. 

FIT Boys E3  Kampioenuhh!!!!
 
Zaterdag 9 februari zou een dag worden die wij, van Fit Boys E3 niet snel zullen vergeten!
Wij konden namelijk kampioen worden!!
De  dag begon al vroeg want we moesten 2 wedstrijden spelen in Appelscha tegen (VKW uit Westerbork!!)
En de eerste stond al om 9 uur ingepland!  Dus dat werd optijd de wekker zetten en zo rond 8 uur verzamelen bij de Drenthe hal! Allen daar aangekomen zat de stemmig er al lekker in bij een aantal van de jongens. 

En bij sommige de slaap nog in de ogen!
Zo tegen kwart over 8 vertrokken wij richting Appelscha! Daar aangekomen waren ook de jongens 
met slaap in de ogen een beetje wakker geworden en geschud! Op naar de kleedkamer.
Eerst de jongens maar bij elkaar roepen wand hier en daar liepen ze al in de zaal te rennen. 
Na dat ze waren omgekleed, heb ik ze het een aan ander  in gesproken hoe er gespeeld zou worden,
en de opstelling van de eerste wedstrijd bekent gemaakt! Die was als volgt: Mark Hessels op doel,
Leon Ackerman verdediger,  Antony v/d Holst  en Bram Kuneman op 't middenveld en Ruben Verbeek
samen met Kevin Kuijer in de spits. Reserves waren David Klein Bramel en Yorian oude Velthuis.
De eerste  wedstrijd was tegen VKW E4, dat was op papier de makkelijkste  van de morgen!
Maar een wedstrijd speel je immers niet op papier!  Het was ook tegen deze tegenstander van belang
om snel te scoren en zo wat makkelijker te spelen! Het was 9 uur en de wedstrijd begon! Je kon zien aan de jongens dat ze wat gespannen waren, want er werd maar moeizaam gespeeld, totdat onze spits Kevin Kuijer het op de heupen kreeg en de 0-1 voor ons op het  bord bracht en de spanning was er uit, want we konden uitlopen naar  0-3 door doelpunten van wederom Kevin en Ruben Verbeek. Dit was tevens de einduitslag en de  jongens waren door’t dolle heen, want nog 1 wedstrijd winnen en 't kampioenschap was behaald. Iedereen was bezig zich op te laden voor de laatste wedstrijd. Groengele haren en al dat soort dingen. Iedereen was druk bezig. Mijn taak om de jongens weer tot rust te krijgen, want we moesten nog tegen VKW E3. Dat was een wat lastiger tegenstander, zij konden ons namelijk nog voorbij op de ranglijst. De jongens werden bij elkaar geroepen om het strijdplan te bespreken en werd de opstelling bekend gemaakt. Dat was dat er een verdediger bij in kwam en een aanvaller minder, dus Ruben werd vervangen door David vergeleken met de basisopstelling van de eerste wedstrijd. De wedstrijd begon en er werd meteen vel en aanvallend voetbal gespeeld door Fit Boys, dat resulteerde meteen in een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Kevin Kuijer en iedereen was blij want "een goed begin is t halve werk. Fit Boys bleef sterk spelen met name achterin met David en Leon die alle aanvallen van VKW  keerden. En daarna weer een nieuwe aanval opzetten via Antony en Kevin die zeer sterk speelden en waren een plaag voor de VKW verdediging!  Mede door zeer goed voetbal zette Fit Boys weer een aanval op en Kevin maakte er 2-0 van en iedereen nog blijer dan bij de 1-0, maar het voetbal werd er niet beter op. Ze werden wat  zenuwachtiger en VKW  profiteerde daarvan en kwam terug tot 2-2. Het werd zeer spannend! Iedereen werd aangespoord vanaf de zijkant met name door de interim coach V. Holst. Fit Boys ging weer beter voetballen en bikkelden tot ze er bij neer vielen.  Met name  Bram Kuneman “ De bikkel” van het team stroopte de mouwen op samen met Antony en Kevin.  De aanval werd gezocht en een paar kansen over en weer volgden maar nog zonder resultaat, totdat Yorian een corner mocht nemen en de bal via de kluts bij spits Kevin kwam en hij maakte er  3-2 van en de voorsprong was er, maar er moest nog 7 minuten gevoetbald worden. Met de nodige spanning en kick & rush voetbal werd de stand niet meer veranderd en floot de scheids af en was de 2e overwinning van deze morgen een feit. En het kampioenschap was daarmee behaald. De jongens waren blij van vreugde en vielen elkaar in de armen en  gingen we naar de kleedkamer om ons feestje te vieren. Zo behaalde

Fit Boys E3 hun kampioenschap en bleef het nog lang onrustig onder de gelederen. Maar helaas nog geen medaille, want die halen we aankomende zaterdag op t sportpark Noord – West.     
Groeten, trainer/coach  van E3!!
      

Onderstaand de laatste uitslagen en de (eind)stand:

FIT Boys 2 speelde uit een oefenwedstrijd tegen VHK 2. De Britstra-mannen wonnen met 0 - 2 door doelpunten van Dylyp Dijkema en Kevin Eising. 

FIT Boys 3 deed thuis slechte zaken door met 0 - 2 te verliezen van Smilde'94 2. De nummer 1 en 2, Smilde'94 3 en BSVV 3 wonnen wel.

De dames van C1000 speelden gelijk:

Verslag dames 1 zaterdag 9 februari: CSVH

Na een lange winterstop met veel regen en slecht weer moesten we afgelopen zaterdag tegen CSVH. Dit zou een spannende wedstrijd worden, want als we deze zouden winnen zouden we van de vijfde plaats naar de tweede plaats in de competitie gaan.

Na een lange rit naar Groningen begonnen we om half drie fris in een lekker zonnetje aan de wedstrijd. We starten dan ook met goede moed, zeker omdat Marja weer op doel stond, zodat Jolanda en Moniek weer gewoon in het veld konden. De eerste helft begonnen we dan ook met een goede verdediging. Jannemiek, Dominque, Annika en Marjanne vulden elkaar zo goed aan dat de tegenstander ze niet kon passeren. Na de bal een aantal keer zo te hebben afgepakt, gingen we volop in de aanval. Zo kwamen we steeds dichter bij het doel van de tegenstander, en hadden we veel kans om te scoren. Echter door wat foute pasjes, lange ballen en gemiste doelpogingen, kwamen we in de eerste helft niet tot scoren.

De tweede helft begonnen we zwak aan de wedstrijd en kreeg de tegenstander meer kansen om te schieten op doel. Maar door de goed oplettende Marja, konden de schietkansen door de tegenstander niet benut worden.

Na een tijdje kwam er toch een tegenstander met de bal voorbij de verdediging en moest Marjanne via een stevige sprint een duel aangaan met de tegenstander. Jammer genoeg vond de scheidsrechter dat ze dit te ruw deed, en zo kwam er een vrije trap, voor de tegenstander, net buiten het 16 meter gebied. Deze kans werd prachtig benut en zo stond het 0-1 voor de tegenstander. Door dit doelpunt werden wij flink wakker geschut, en gingen we volop in de aanval. Na wat mooie pasjes vanuit de verdediging naar de aanvallers, kwam dan eindelijk de pass die zorgde voor de 1-1. Na een lange pass van Leola naar Moniek, kwam Moniek mooi vrij van de tegenstander. Precies zoals Tristan vaak tijdens de trainingen had gezegd. Zo kon Moniek dan eindelijk de bal mooi in de hoek van het doel krijgen.

In de laatste minuut kwam dan eindelijk de aanval die we voorlopig niet meer zullen vergeten. Na een prachtig samenspel van de aanvallers, kreeg Janine de bal. Op dat moment kon alleen de keeper van de tegenstander het laatste doelpunt nog voorkomen. Maar na deze wedstrijd weten we wel beter. Niet alleen de keeper kan een doelpunt voorkomen. Want …….. de scheidsrechter floot de wedstrijd af.

En zo hebben wij gelijk gespeeld met 1-1 tegen CSVH. Een teleurstelling, maar we gaan met frisse moed naar de volgende wedstrijd over twee weken tegen Heerenveen zij staan met ons op een gedeelde derde plaats.

Groetjes Dames 1

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 5 uit de beker tegen VVS 4.

Beilen - De mannen van leider Ab Bening moesten zaterdag strijden voor de beker tegen VVS 4. Dit bleek een goede tegenstander te zijn, met behoorlijk veel voetbal in de ploeg. FIT Boys had slechts 12 man ter beschikking en voetbalde bij vlagen heel behoorlijk met veel strijd en passie. Uiteindelijk werd het 0 - 0 en moesten penalty's de beslissing brengen. Johannes de Boer en Carl Drenth schoten raak. Henk Smit en Aard Zuring zagen hun inzet gekeerd door de keeper en de paal. En zo bekert VVS 4 verder.

Er werd in de competitie van het vijfde ook nog gevoetbald. De volgende uitslagen en bijbehorende stand waren te noteren:

Later meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

8 februari 2008

Toegangscontrole TT 2008 FIT Boys.

Fit Boys is ook dit jaar weer benaderd door het bestuur van de TT in Assen om de toegangscontrole op het middenterrein te verzorgen.

Wij controleren dan of bezoekers toegang hebben tot bepaalde ruimtes en terreinen aan de hand van pasjes die deze bezoekers bij zich dragen.

De controle doen wij met mensen van onze vereniging in samenwerking met een aantal mensen van s.v. Halen.

Voor de werkzaamheden ontvangt onze vereniging een vergoeding. Het is dus van belang dat zich weer een voldoende aantal mensen aanmeld. Met meedoen steun je onze vereniging.

Naast het grote plezier dat je beleeft aan het werk en de sfeer op het binnenterrein, krijg je als dank ook een toegangskaart voor de Superbikerace op 27 april a.s.

Dit jaar moeten we al in de loop van maart weten wie wil meewerken aan deze toegangscontrole omdat we tijd de kaarten voor de Superbikerace willen verstrekken.

De dagen dat het TT-evenement dit jaar plaatsvindt zijn woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag: 25,26,27 en 28 juni 2008.

De werkzaamheden worden in principe ingedeeld in blokken van 4 uren.

Voor de medewerkers wordt het volgende verzorgd:

-          de catering.

-          een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.

-          een shirt en jack waarmee je duidelijk herkenbaar bent.

-          Gratis toegangsbewijs voor de Superbikerace op 27 april a.s.

Wanneer je meedoet, geef dat dan op via onderstaande strook voor 20 maart.

Geef aan : hoeveel uren, op welke dagen en in welke tijdsblokken je mee wilt doen.

Geef ook je telefoonnummer op.

De meeste uren worden gevraagd op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Je kunt natuurlijk ook meerdere dagen en meerdere blokken opgeven.

De strook kun je inleveren bij:

-Ab Sanders of Johan Boer

-De groene brievenbus in de kantine.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja, ik wil meehelpen met de toegangscontrole TT 2008.

Naam……………………………………………….. ……….Email:……………………

Adres…………………………………………………………..Tel………………………

Tijden waarop

ik wil helpen

Woensdag

25 juni

Donderdag

26 juni

Vrijdag

27 juni

Zaterdag

28 juni

06.00-10.00 uur

 

 

 

 

10.00-14.00 uur

 

 

 

 

14.00-18.00 uur

 

 

 

 

18.00-22.00 uur

 

 

 

 

22.00-24.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

* je kunt meerdere blokken op meerdere dagen invullen.

STROOK INLEVEREN VOOR 20 MAART .

Johan Boer.

<<<TOP>>>

2 februari 2008

FIT Boys weet toch nog gelijkspel uit het vuur te slepen.

(foto Klaas Sanders: Gert Datema)

Beilen - Na een slechte eerste wedstrijd na de winterstop tegen SVN'69 (1 - 0 verlies), kon de door blessures geplaagde Slofstra-/Van Berkelequipe iets goed maken thuis tegen BSVV. dat lukte echter geen moment, FIT Boys speelde een erg slechte wedstrijd. Hoewel het balbezit vaak voor FIT Boys was, scoorde BSVV als eerste al na zeven minuten (doelpuntenmaker Marten Homan). FIT Boys bleef vooral vechten tegen zichzelf en creëerde nauwelijks tot geen kansen. BSVV voetbalde veel makkelijker en in de loop van de tweede helft leek de 0 - 2 zelfs te vallen. Het was Ronald van Waardhuizen die aan de andere kant de 1 - 1 binnen stifte. De assist was trouwens van Aljon Stahlmecke. Een punt leek binnen, totdat bij een ingooi van BSVV de bal niet werd weggewerkt en, wederom, Marten Homan de bal hard in het doel schoot (1 - 2). Bij het scheiden van de markt wist Tim Seubring uit een voorzet toch de 2 - 2 nog binnen te werken. Scheidsrechter Sinnema liet lang doorspelen, maar FIT Boys kwam niet verder meer dan enkele mogelijkheden.

Regen, sneeuw en ook hagel leken er voor te zorgen dat FIT Boys en BSVV zaterdag niet in de baan hoefden te komen. Maar rond half twaalf kwam zaterdag het verlossende woord, er kon gespeeld worden. Onder koude omstandigheden maar op een goed veld was het FIT Boys dat vanaf de aftrap het initiatief had. Er was meer balbezit en er werd meer op de helft van BSVV gespeeld. Het ontbrak aan één niet onbelangrijk ding, kansen. Bij één van de eerste uitvallen van BSVV ontstond er wel een kans en was het raak. Slap ingrijpen aan FIT Boys-zijde leidde de kans in en Marten Homan rondde beheerst af (0 - 1). FIT Boys voetbalde in het restant van de eerste met name tegen zichzelf. Het combineerde stroef en er zat weinig verrassing in de aanvallen. Daartegenover speelde BSVV en stuk soepeler en haalde zo de rust met een 0 - 1 voorsprong.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. FIT Boys zwoegde voort, BSVV oogde frisser. Het leek er lange tijd op dat BSVV met de drie punten aan de haal zou gaan. Maar FIT Boys gaf nog niet op en ging met laatste man Arjan Schepel voorin alles of niets spelen en uiteindelijk kwam in de 75e minuut de beloning voor het risico dat het team van trainer/coach Jan Smid nam. Invaller Aljon Stahlmecke stuurde linksbuiten Ronald van Waardhuizen perfect diep en Ronald verschalkte met een bekeken stift-/liftbal over de keeper de 1 - 1. Een punt leek veilig gesteld, maar nog geen vijf minuten later waren dit weer nul punten. BSVV gooide op de helft van FIT Boys in en de bal werd niet resoluut weggewerkt en kwam voor de voeten van Marten Homan hij schoot hard binnen (1 - 2). Spelers en aanhang van BSVV vierden dit doelpunt uitbundig en leken al een voorschot te nemen op het feestje na afloop van deze driepuntenwedstrijd. FIT Boys leek deze klap niet meer te boven te komen en speelde nu de lange bal in de hoop op een wonder. En dit gebeurde, uit een voorzet werkte de mee opgekomen voorstopper Tim Seubring de bal in het doel (2 - 2) en nu was het FIT Boys dat een feestje vierde. De wedstrijd was al diep in blessuretijd en FIT Boys had nog kleine kansjes op meer, toen scheidsrechter Sinnema voor het laatst floot. FIT Boys was gelukkig met een punt, BSVV baalde van het gelijke spel.

Volgende week oefent FIT Boys in Sint Jansklooster tegen VHK (14:30 uur) en pas 23 februari speelt FIT Boys weer voor de competitie uit tegen Gorecht.

Pupil van de Week Justin Kerssies had, ondanks het gelijke spel, een mooie middag en schreef het volgende verslag:

Het was even afwachten of ik nog mocht voetballen tegen BSVV, maar rond de middag kreeg ik van mama het verlossende antwoord, ja, het gaat door!!!

Nog even een twee boterhammen met kaas (want een goede voetballer eet veel en gezond)  en dan naar het voetbalveld waar ik goed werd ontvangen door Maria, die mij eerst een lekkere AA en wat snoep gaf om goed aan te sterken voor mijn warming-up.

Nu waren de heren van Fitboys 1 zover om zich om te kleden in het groen/gele voetbaltenue en ging ik mij ook aankleden in het welbekende Pupil van de Week tenue.

Na een goede warming-up, moest ik mij eerst even melden bij de scheidsrechter en de grensrechters.

De eerstgenoemde gaf mij de rode en de gele kaart in bewaring, want hij wilde zogenaamd geen kaarten geven (wat een leugen!).

Nu ging ik (waar ik lang op heb moeten wachten) eindelijk de wei in en liep voorop met de bal waarmee zou worden gespeeld.

Na mijn aftrap met Arjan Schepel ging ik al mijn truckjes gebruikend tussen de spelers van BSVV door richting het doel en  schoot zo tussen de benen door (gepoort, ja ja) van de keeper en was het in mijn ogen 1-0 voor fitboys (De scheidsrechter keurde hem later af omdat de echte wedstrijd nog niet was begonnen, anders hadden we gewonnen met 3-2).

Na 3 kwartier in de dug-out naast Ruud te hebben gezeten, gingen Maria, mama en papa en ik naar de kantine voor een welverdiend glas cola (en mama en papa thee en koffie) en zo was ik weer helemaal up-to-date voor de tweede helft.

In de tweede helft was ik heel blij dat er eindelijk werd gescoord door Ronald en heb ik dus een klein ererondje gelopen, deze euforie duurde niet heel lang, want toen werd er alweer gescoord door BSVV.

Even later moest ik alweer een ererondje lopen omdat Tim een doelpunt scoorde en het weer gelijkspel was.

Nu was het einde van de wedstrijd in zicht en mijn patat ook, zodat ik na het eindsignaal als een speer naar de kantine rende en een patatje met mayo bestelde.

Mijn papa trok mij mee van het loket want eerst moest er nog weer omgekleed worden (balen hoor) maar wat moet dat moet en ik ging snel mee omkleden.

Kom ik weer bij het loket, heeft mijn mama de patat al weer meegenomen naar de bestuurskamer (nu was het al bijna koud!).

Boven gekomen direct maar even mijn patat aanvallen, voordat het koud wordt.

Onder het eten en drinken, wordt mij door Maria verteld wat er allemaal gebeurt in de bestuurskamer (drinken, eten, bellen en praten over voetbal).

Toen kwam Ruud……. en gaf mij een bal met alle namen van Fitboys 1 (bedankt heren voor deze mooie bal, ligt al op mijn slaapkamer, zuinig op zijn).

Na van iedereen een hand heb gekregen, gingen we weer naar de kantine waar ik nog een frikandel mocht bestellen en wat drinken en toen was de middag al weer voorbij.

Bij dezen wil ik iedereen nog bedanken voor de prachtige middag!!!!!

Justin Kerssies

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 4 wint (1 - 5 of 1 - 6?) en MC1 en 2 spelen in zaal en B2 wint.

FIT Boys 4 maakte de reis naar Bovensmilde om tegen BSVV 4 te spelen. Het werd een 1 - 5 overwinning met doelpunten van Peter Doornbos (3 maal), Raymond Meppelink en een eigen doelpunt. Volgens de uitslagenservice van Sportlink was het 1 - 6 (zie rechtermenu 'Uitslagen & Standen').

De meiden van MC1 en 2 doen het goed in de zaal, zo ook afgelopen zaterdag:

MC1 en MC2 zetten een prima prestatie neer: Twee finaleplaatsen!!!

De meiden van Fit Boys MC1(veld) doen in de winterstop mee aan een midwinterzaalvoetbal-toernooi van de KNVB. Met twee teams wordt deelgenomen aan dit toernooi. MC1 en MC2. Op drie zaterdagen in januari wordt er in vier poules gestreden om de eerste twee plaatsen. Deze plaatsen geven recht op een finaleplaats

Na de goede prestaties in de eerste twee voorrondes zou het dan in derde ronde moeten gebeuren. Proberen om in de finale te komen. Met een dubbel gevoel vertrokken beide teams naar Emmen om daar de strijd aan te gaan. MC1 dat na twee rondes netjes op de tweede plaats stond kon voordat er ook maar een bal was getrapt al opgelucht ademhalen. Zwartemeerse Boys had zich teruggetrokken. Al hun wedstrijden gingen reglementair verloren met 3 – 0. Door deze winstpartij was MC1 niet meer te achterhalen voor de nummers vier en vijf. Anders was het voor MC2 na twee voorrondes stond MC2 op een vierde plaats. Vlak achter nummer twee en drie. Voor hen zou het een zware opgave worden. Alleen door niet te verliezen zou het kunnen lukken.

MC1 kon dus ontspannen de drie overgebleven  wedstrijden spelen. Tegen hekkensluiter SVV werd er dan niet goed gevoetbald en eindigde de wedstrijd in 1-1. De tweede wedstrijd moesten de meiden tegen het ongenaakbare Valthermond. Valthermond had zijn eerste wedstrijd met 10 – 0 gewonnen. Ze waren dus goed scherp. Met goed voetbal bestreed Fit Boys de Valther meiden. De bal ging in hoog tempo rond en passes waren goed. Er ontstond een spannende wedstrijd. Helaas wist ook Valthermond in deze wedstrijd de nul te houden.

Zelf scoorden ze twee keer. 0-2. De derde wedstrijd gooide Fit Boys alle schroom van zich af en men versloeg Gasselternijeveen met 2-0. Met 23 punten uit 12 wedstrijden een mooie tweede plaats. Op naar de finale. Helaas zal Lisanne Wasse de finale moeten missen. Door ongelukkig terechtkomen ging haar voet dubbel. Gevolg: Afgescheurde enkelbanden. Lisanne zit vier weken aan de kant. Lisanne we hopen dat we snel weer van je voetbaltalenten kunnen genieten.

Eindstand: Valthermond 12-36 (59-0), Fit Boys 12-23(18-16), Zwartemeerse Boys 12-9 (7-23), SVV’04 12-9 (6-26), Gasselternijeveen 12-8 (8-32)

MC2 had in zijn poule drie clubs die gelijkwaardig waren en een terechte winnaar HZVV.

Na de tweede ronde stond MC2 zes punten achter op nummer een en drie punten op de nummers twee en drie. Het was duidelijk. MC2 moest aan de bak. Het waren dus vier finales die jullie speelden. Dat de meiden hiervan goed doordrongen waren bleek gelijk in de eerste wedstrijd. Nummer twee Valthermond MC2 was de tegenstander. In een spannende partij wist Fit Boys met 2-0 te winnen. De eerste slag was binnen. De partij tegen koploper HZVV was Fit Boys heer en meester in het veld. HZVV had het zeer moeilijk. Toch wisten ze twee keer op voorsprong te komen. Fit Boys toonde veerkracht en wist een prima 2-2 uit het vuur te slepen.  In de derde wedstrijd deed Fit Boys het wat rustiger aan. Sc Angelslo werd met 2-1 verslagen. De vierde wedstrijd moest de beslissing brengen. Met de wetenschap dat we minimaal een punt moesten halen tegen Drenthina gingen we de wedstrijd in. Drenthina moest winnen om zicht op de finale te houden. Het zou een zeer spannende partij worden.

Fit Boys stond al binnen drie minuten op voorsprong. Drenthina leek aangeslagen maar niets was minder waar. Er ontstond een wedstrijd waarin beide ploegen felle strijd leverden. Drenthina bleef het proberen maar Fit Boys speelde zeer geconcentreerd en wist stand te houden. Met een paar schoten net over en naast hadden we de wedstrijd kunnen beslissen.

Vier minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Drenthina de gelijkmaker. Het zouden vier hele mooie minuten worden. Fit Boys moest dat punt halen. Drenthina drong aan. Twee schoten met evenzo mooie reddingen van onze gelegenheidskeepster Rosalie, een misser voor open doel en een schot net over kroop Fit Boys door het oog van de naald. Het bleef dus 1-1. We hadden dus niet verloren en genoeg punten behaald. Met 19 punten uit 12 wedstrijden ook op naar de finale.

Eindstand:  HZVV MC1  12 27 (28-16), Fit Boys MC2 12-19 (14-13), Valthermond MC2 12-18 (19-5), Drenthina MC1 12-18 ( 14-15), SC Angelslo MC1 12-1 ( 4-26)

Al met al een zeer goed resultaat van beide teams. Op 23 februari gaan we dus in de finale proberen onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Op naar de finale.

Johan Boer.  

FIT Boys B2 won uit bij Achilles'94 B3 en Doori schreef er het volgende over:

Achilles 1894 B3 – Fitboys B2

Onlangs hebben we met de jeugdtrainers en TD van Fitboys eens rond de tafel gezeten om de eerste seizoenshelft te bespreken, in het kort heeft iedere trainer verteld over hoe die is verlopen. Dat  betekend dus ook dat ik die gelegenheid kreeg. Ik kon vertellen dat de B2 eigenlijk geen echte problemen heeft gekend als er een spelers tekort was, werd er bij gesprongen door spelers van andere teams en dat is natuurlijk perfect. Het enige waar ik verbetering in zou willen zien is het resultaat en daar gaan we de 2e seizoenshelft aan werken. Afgelopen week hebben Tom en ik eens met het team de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken dat we ons voor de volle 100% gaan inzetten om zo tot een beter resultaat te komen. En wat zie ik de afgelopen woensdag hebben we voor het eerst dit seizoen met 11 man getraind! Klasse jongens!! Voor de zaterdag stond de wedstrijd tegen Achilles op’t programma en omdat het aardig nat is geweest de week ervoor, mochten we op kunstgras spelen nu ben ik daar geen voorstander van maar goed er kon daarom wel gevoetbald worden! Omdat Tom via Amsterdam richting assen reed en ook de kleren bij zich had begonnen we iets later dan gepland aan de warming up. Om 2uur precies begonnen we aan de wedstrijd en na zo’n 20min spelen zat iets mij niet lekker, er werd bij vlagen aardig gevoetbald maar de combinatie’s liepen niet en helaas kwamen wij dan ook achter met 1-0. Wij kregen ook wel kleine kansen maar die werden niet benut. Tijdens de rust hebben wij onze mening even gegeven en na een lekker bakkie T kwam de scheids ons halen voor de 2e helft. Die 2e helft liep eigenlijk alles goed en is Achilles op een paar incidenten na niet op onze helft geweest. De 1-1 liet dan ook niet lang op zich wachten en Renaldo tekende daarvoor! Even later vond de scheids dat een Fitboys speler tegen de regels in ten val werd gebracht in de 16 dus strafschop!! Beetje makkelijk gegeven maar goed Michel zag zijn kans en tekende voor 1-2! Achilles probeerde met wat vage wissels ons nog even in de war te brengen maar kort voor tijd was het weer Michel die de stand op 1-3 bracht en er was geen twijfel meer mogelijk de 3 punten gingen mee naar Beilen en kan ik zeggen dat ik erg trots ben op de jongens van B2 en natuurlijk Lars, Renaldo en Michel! Bedankt jongens    

Groet DOORI! 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

26 januari 2008

FIT Boys laat het afweten tegen laagvlieger SVN'69.

Na een winterstop van ruim één maand moest de Slofstra-/Van Berkel-equipe weer aan de bak in de derde klasse D. Het ging op bezoek bij laagvlieger SVN'69 dat het restant van de competitie zal moeten vechten tegen degradatie. En strijd dat leverde SVN, daar waar FIT Boys een uiterst matte, slechte wedstrijd speelde. FIT Boys creëerde weinig tot niets, SVN ook niet maar scoorde wel. Uit een penalty, hands van Klaas Sanders, werd het 1 - 0 en dat bleek de eindstand te zijn. Achteraf was het FIT Boys-kamp reëel: "SVN had het meeste recht op de overwinning".

FIT Boys reisde deze zaterdagmiddag af naar Nijeveen om aan te treden tegen de nummer tien SVN'69. De opdracht leek duidelijk, namelijk drie punten meenemen uit Nijeveen. De Nijeveners hebben de rest van dit seizoen ook een duidelijke opdracht. Strijden tegen degradatie en dat lieten ze deze middag ook zien. FIT Boys speelde niet best en creëerde eigenlijk geen echte kansen, hooguit wat afstandschoten. Aan de andere kant was het aan uitblinkende keeper Marc Lubberts te danken dat SVN niet scoorde. Marc had tijdens het Protos Weering toernooi al laten zien over geweldige reflexen te beschikken en liet dat deze middag wederom zien. Hij hield FIT Boys meerdere malen in de race en zo stond het bij rust nog steeds 0 - 0.

De tweede helft was nog maar kort bezig, toen de bal tegen de hand van Klaas Sanders kwam. de vraag die gesteld moest worden: Ging de hand naar de bal of de bal naar de hand? Het laatste was het geval, maar toch gaf scheidsrechter Adema een penalty aan SVN. De penalty ging er in, dit kon zelfs keeper Marc Lubberts niet voorkomen. FIT Boys probeerde het nog wel, maar het zat er deze middag niet in. Het bleef vlak en matig wat de mannen van trainer/coach Jan Smid lieten zien en zo pakte SVN de volle winst. De zieke leider Martin Datema, die niet in functie toch even kwam kijken, was eerlijk na afloop: "Als je de vraag zou moeten stellen wie het meeste recht had op de overwinning, was dat toch SVN".

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur op sportpark Noord-West de derby tegen BSVV en dat levert over het algemeen vaak een spannende partij op.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 en 4 winnen, FIT Boys 5 verliest van ACV 8, MC1 en 2 zaal in.

(met dank aan: Henk Smit (FIT Boys 5) en Tom Zijl (ACV 8)).

FIT Boys 2 speelde thuis tegen Flevo Boys 3 en had de punten hard nodig. En de drie punten bleven in Beilen. Tegen nummer vier werd er met 3 - 2 gewonnen.

FIT Boys 4 kreeg nummer laatst Helpman 7 op bezoek en won met 4 - 1. Jos Jansen scoorde drie maal en Berjon Groenink één maal.

FIT Boys 5 speelde in Assen de topper tegen nummer twee ACV 8. Diverse spelers werden gemist (teambuildingsweekend Zaalteam 3, een zwakke rug, etc.) en er werd verloren met 3 - 1. Bij rust stond het 2 - 0 voor ACV 8. ACV had, volgens speler Tom Zijl, ook nog recht op een penalty. De tweede helft dacht FIT Boys 5 ook een penalty te krijgen, maar daar dacht de leidsman uit Assen anders over. ACV-speler Tom Zijl zag hier ook een penalty in (best eerlijk). Toch verkleinde FIT Boys de achterstand tot 2 - 1 door een afstandsschot van Henk Smit. ACV 8 had het slotakkoord en zette de eindstand op het scorebord (3 - 1). Mid-mid Henk Smit was eerlijk en reëel: "Dit ACV 8, compleet met drie Kuntzen, was gewoon beter".

ACV 8 is de nieuwe koploper en FIT Boys 5 kan voor het eerst dit seizoen met de twee inhaalwedstrijden niet meer eerste komen te staan, als de concurrentie (Gorecht 7, TFS 2 en VAKO 3) hun partijen ook winnen.

De meiden van MC1 en MC2 spelen in de zaal:

MC1 en MC2 presteren nog steeds goed in midwinterzaalvoetbaltoernooi.

De meiden van Fit Boys MC1(veld) doen in de winterstop mee aan een midwinterzaalvoetbal-toernooi van de KNVB. Met twee teams wordt deelgenomen aan dit toernooi. MC1 en MC2. Op drie zaterdagen in januari wordt er in vier poules gestreden om de eerste twee plaatsen. Deze plaatsen geven recht op een finaleplaats. 

MC1 wist in de eerste ronde een keurige tweede plaats te halen en het was aan hen de taak deze plaats te verdedigen. De eerste plaats zal een illusie blijven want het ongenaakbare Valthermond is een maatje te groot voor de andere teams. De strijd in deze poule zal dus gaan om de tweede plaats Zwartemeerse Boys en Fit Boys mogen in de derde ronde a.s. zaterdag in Emmen gaan uit maken wie er tweede gaat worden. En dus de finale mag spelen.

De eerste wedstrijd eindigde in 0-0 tegen Zwartemeerse Boys. Fit Boys was de gehele wedstrijd sterker en had het initiatief. Scoren blijft voor onze meiden moeilijk. De tweede wedstrijd gooide Fit Boys alle schroom van zich af en wist met goed voetbal SVV ’04 te verslaan met 3-0. De derde wedstrijd tegen Valthermond ging met forse cijfers verloren. Fit Boys kwam niet in hun spel en moest de winst met 5-0 aan Valthermond laten.  De laatste wedstrijd tegen Gasselternijeveen wist Fit Boys overtuigend met 4-1 te winnen.

De stand in deze poule:  Valthermond 8-24 (38-0) , Fit Boys 8-16 (12-8), Zwartemeerse Boys 8-9 (7-11),  Gasselternijeveen 8-4 (3-21), SVV ’04 8-4 (2-20).

In de poule van MC2 is het ongemeen spannend. Na de knappe tweede plaats in de eerste ronde was het spel van MC2 wat wisselvallig in de tweede ronde. Vier teams maken nog kans op de finale. In de derde ronde a.s. zaterdag in Emmen zal het een spannende strijd worden tussen HZVV MC2, Fit Boys MC2, Valthermond MC2 en Drenthina MC1. Fit Boys wist in de eerste wedstrijd HZVV knap op 0-0 te houden. In de tweede wedstrijd tegen SC Angelslo waren de meiden goed op dreef. De Emmense meiden werden met 3-0 naar huis gestuurd.

De wedstrijd tegen Drenthina was ongemeen spannend. Helaas voor Fit Boys trok Drenthina met 1-0 aan het langste eind. Valthermond was in deze tweede ronde goed op dreef en wist veel van het verloren gegane terrein uit de eerste ronde goed te maken. Met een knappe 2-0 zege werd Fit Boys aan de kant gezet. De stand in deze poule: HZVV 8-17 (17-7), Valthermond 8-14 (14-9), Drenthina 8-14 (10-9), Fit Boys 8-11 (7-9) SC Angelslo 8 – 0 ( 3-19).

Het beloofd dus zaterdag in Emmen een spannende strijd te worden voor beide teams.

Johan Boer.

De Webmaster.

19 januari 2008

Gerrit Marsman nieuwe trainer FIT Boys.

Beilen - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de cvv FIT Boys presenteerde voorzitter Eli van Berkel namens het bestuur de nieuwe eerste elftaltrainer Gerrit Marsman. Uit een groep van twaalf kandidaten koos een uitgebreide selectiecommissie Gerrit unaniem als nieuwe trainer. Onder toeziend oog van alle bezoekers van de nieuwjaarsreceptie tekende Gerrit een tweejarig contract.

Nadat Jan Smid vorig jaar tijdig te kennen gegeven had zijn contract niet te verlengen, kon FIT Boys op zoek naar een nieuwe trainer. Op de vacature kwamen vele reacties, en dat geeft wel aan dat FIT Boys een voor trainers gewilde club is. Uit een selectie van twaalf selecteerde een zeskoppige commissie Gerrit Marsman unaniem als nieuwe trainer.

Gerrit Marsman heeft als voetballer Hoofdklasse-ervaring en begon als trainer in 1999 bij Nijverdal. Daarna volgde zondag vierde klasser Delden (3 seizoenen), derde klasser vv Twente (één seizoen) en tweede klasser De Zweef (twee seizoenen). Na een verhuizing naar het Noorden en een seizoen clubloos, zocht hij voor het seizoen 2008/2009 een nieuwe uitdaging en vond die bij FIT Boys. Zowel de nieuwe trainer als ook de vereniging zien de komende samenwerking met zeer veel vertrouwen tegemoet.  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Nieuwjaarsreceptie FIT Boys: met vertrouwen de toekomst tegemoet. 

Beilen - Zaterdagmiddag om vijf uur begon de nieuwjaarsreceptie van de cvv FIT Boys met de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Eli van Berkel. En er waren nogal wat speciale momenten om bij stil te staan. Allereerst het overlijden van ere-lid en oud-voorzitter Henk Bontsema waar met een moment van stilte bij stil werd gestaan. Het presenteren van de nieuwe trainer van de eerste selectie en het tekenen van het contract was ook een speciaal moment. En het uitreiken van de oorkondes voor de diverse jubilarissen, varierend van 25 tot 50 jaar lidmaatschap van de vereniging vindt elk jaar plaats. Algehele conclusie na de nieuwjaarsboodschap is dat FIT Boys gezond en springlevend is met vele leden, vrijwilligers en sponsoren. Maar stilstand is achteruitgang en daarom vraagt het gezond houden van de vereniging de aandacht van bestuur, leden, vrijwilligers en sponsoren, ook in 2008.

Ere-lid Fokko Polman was aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van de cvv FIT Boys. Ere-lid Henk Bontsema, onder andere oud-voorzitter en algemeen adjunct, is de vereniging in 2007 ontvallen. Daar stond de vereniging als eerste een moment bij stil. Daarna nam FIT Boys-voorzitter Eli van Berkel de aanwezigen mee langs diverse bestuurlijke aangelegenheden en bestuurlijke wisselingen. Ook kwam de enorme groei van het ledental aan bod. Met name bij de jonge jeugd is een stijgende lijn qua ledenaantal waarneembaar. Daarbij is het vrijwilligerscorps van ruim 200 toegewijde fanatiekelingen onmisbaar. Vervolgens bedankte Eli van Berkel eerste elftal trainer in de afgelopen vijf jaar Jan Smid voor zijn inzet en toewijding. 

Binnen de cvv FIT Boys is er een activiteitenman die klein van stuk is, maar groot van waarde. Henk Huising, zelf ook vrijwilliger, bood Johan Boer een als ludiek ontstaan cadeau aan. Een cadeau dat ook als waardering voor Johan zijn inzet bedoeld is. Johan kreeg een in groen en geel uitgevoerd opstapje aangeboden. De bedoeling in eerste instantie was om Johan, klein van stuk, hiermee sneller een bestelling aan de bar te kunnen laten doen. Uiteindelijke achterliggende gedachte is om Johan, gezien zijn vrijwilligerswerk als activiteitenman en leider van de meisjes, op een voetstuk te plaatsen. Henk zei er het volgende over:

Vanavond nadat het idee was ontstaan, heb ik eindelijk het opstapje/voetstukje aan Johan B, onze aktivit(ie)(ei)ten* man mogen overhandigen. Hier voor aan afgaand was er wel enig e-mail verkeer geweest tussen bepaalde personen.

* = doorhalen wat niet van toepassing is. 

Hieronder de inhoud van de mail.:

Opstapje Johan Boer. Het was ontstaan uit een geintje toen Johan z’n dochters afscheid namen van de basisschool. Al pratend na afloop onder het genot van een pilsje, en grappen makend omdat ik sneller een pilsje kon bestellen dan Johan en een beetje filosoferend over de oorzaak e.d. Zei ik op een gegeven moment tegen Johan dat ik wel iets voor hem had. Hier was het idee ontstaan voor het presentje. Alleen het is zo afgezaagd om over datgene te hebben waar al zo veel het over hebben, als er over Johan gesproken wordt, en ik vind dat het maar eens afgelopen moet zijn, en dat velen een voorbeeld aan Johan mogen nemen. Johan heeft zich opgeworpen als aktivit(ie)(ei)ten man, en is leider van het meisjes team en heeft nu ook b.v. het parcours uitgezet voor de nieuw jaar cross, en heeft afgelopen jaar ook laten zien dat hij als aktiviteitenman een plaatsje verworven heeft binnen het FitBoys vrijwilligers korps waar wij allemaal een voorbeeld aan mogen nemen. Daarom wordt dit presentje gegeven, ook namens het bestuur,  niet als waar het eerst voor bedoeld was, maar als een voetstuk waar Johan op gezet kan worden. Ik (en ook anderen) hebben respect voor mensen die ondanks alle opmerkingen door blijven gaan om hun doel(en) nastreven. En een voorbeeld kunnen zijn voor vele anderen.

Vervolgens werd de nieuwe trainer van de eerste selectie, Gerrit Marsman naar voren gehaald. Gerrit stelde zich zelf voor, schetste in een notendop zijn spelers- en trainerscariere en gaf aan er geweldig veel zin in te hebben. Onder toeziend oog van de aanwezigen ondertekende hij een tweejarig contract en dit werd verwelkomd met een hartverwarmend applaus. 

Eli bood daarna de oorkondes aan aan de diverse jubilarissen. Als eerste waren de 50-jarige jubilarissen aan de beurt. Harm Meijering, Arie Paping, ere-lid Fokko Polman en Jans Paping werden geroemd om hun prestaties uit het heden en het verleden. Daarna kwamen Albert Seubring (45 jaar lid en oud eerste elftalspeler) en Jan Koster (40 jaar lid en onder andere oud-voorzitter) aan de beurt. 35 jaar lid was Albert Gerding (jeugdbestuurslid, clubbladredacteur en scheidsrechter) en 30 jaar lid Jan Paping. Vijf leden waren 25 jaar lid, te weten Wout Flokstra, Harald Woltinge, Erik van de Voort, Martin Eising en Rene Kamphuis.

Vervolgens werden de prijzen van de nieuwjaarscross van 5 januari in Terhorsterzand nog uitgereikt. Jan Eising werd eerste bij de 30 plus, Jan Scheper werd eerste bij de 30 min en Henk Smit werd eerste bij de 50 plus.

Daarna wenste Eli van Berkel iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2008 toe en startte het informele deel van de nieuwjaarsreceptie. Al met al is de cvv FIT Boys financieel gezond, nog steeds groeiende en voorzien van een groot keurkorps van vrijwilligers. Met die laatste groep mag FIT Boys zich meer dan gelukkig prijzen. Vele verenigingen, ook in de gemeente Midden-Drenthe, hebben moeite om vrijwilligers te vinden, maar daar heeft FIT Boys gelukkig (nog) geen last van.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 januari 2008

FIT Boys 1 speelt gelijk, FIT Boys 2 wint en MC1 en 2 zaal in.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe reisde af naar Mussel om tegen Mussel 1 te spelen, terwijl Mussel 2 de omgekeerde reis maakte om tegen de Britstra-mannen te spelen. FIT Boys 1 speelde een matige oefenpot, na een week trainen zo na de feestdagen. Mussel kwam in de eerste helft op 1 - 0 voor. In de tweede helft trokken de mannen van trainer/coach Jan Smid de stand gelijk. Ronald van Waardhuizen scoorde de 1 - 1. Al met al wel een nuttige oefenwedstrijd, vond leider Martin Datema.

FIT Boys 2 won overtuigend met 5 - 2 van Mussel 2. Bart Steenge en Rene 'Picolaroma' Bening scoorden beide twee maal en Peter Doornbos maakte de vijf vol.

MC1 en MC2 liggen op koers in midwinterzaalvoetbaltoernooi van de KNVB

De meiden van Fit Boys MC1(veld) doen in de winterstop mee aan een midwinterzaalvoetbal-toernooi van de KNVB. Met twee teams wordt deelgenomen aan dit toernooi. MC1 en MC2.

Op drie zaterdagen in januari wordt er in vier poules gestreden om de eerste twee plaatsen.

Deze plaatsen geven recht op een finaleplaats. Allebeide teams streden in hun poule voor wat ze waard waren en zetten een mooi resultaat neer.

MC2 begon de eerste van 4 wedstrijden met een forse nederlaag tegen HZVV MC2 van 4-0.

De tweede wedstrijd werd knap gewonnen van SC Angelslo MC1. De overwinning van 2-1 op de Emmense club was een mooi opstapje om goed in het toernooi te groeien. Met enkele omzettingen in het team gingen we de strijd aan tegen de andere club uit Emmen: Drenthina MC1. Fit Boys was duidelijk sterker maar kon de kansen niet omzetten in doelpunten. Drenthina was ook niet bij machte om te scoren. De vierde wedstrijd zou bepalen wie op de tweede plaats komt. Tegenstander Valthermond MC2 had al mooi voetbal laten zien. In een mooi duel trok Fit Boys uiteindelijk aan het langste eind

Stand: HZVV 4- 10, Fit Boys 4 – 7, Valthermond 4 -6, Drenthina 4 -5 en Angelslo 4 – 0.

MC1 begon de eerste van vier wedstrijden sterk. Met een groot veldoverwicht en fel voetbal werd Zwartemeerse Boys MC1 met de rug tegen de muur gezet. Ook in de wedstrijd bleek dat Fit Boys te weinig scorend vermogen heeft. Uiteindelijk werd het toch 1-0. De tweede wedstrijd was het niveau van het spel niet erg hoog. Tegenstander SVV’04 MC1 was niet in staat om goed voetbal op de goed bespeelbare vloer te leggen. Fit Boys kwam wederom moeilijk tot scoren. Toch weer een winstpartij: 1-0. De derde tegenstander Valthermond is in deze poule een maatje te groot voor de andere teams. Ft Boys MC1 wist ondanks de 2-0 nederlaag een goede partij te spelen. In de vierde wedstrijd tegen Gasselternijeveen MC1 wist Fit Boys met 3 -0 te winnen.

Stand: Valthermond 4 – 12, Fit Boys 4 – 9,  Zwartemeerse Boys 4 – 4, Gasselternijeveen 4- 4, SVV’04  4 – 0.

Beide teams hebben een goede prestatie neergezet en zijn dus nog volledig in de race voor de finale.

A.s. zaterdag gaan we in Hoogeveen in sporthal Zwembadweg proberen dit resultaat vast te houden.

Johan Boer

Volgende week speelt FIT Boys 5 al weer voor de competitie tegen Opende 4, waarna om 17:00 uur de Nieuwjaarsreceptie van start gaat.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

5 januari 2008

Protos Weering voor FIT Boys ten einde.

Massaal was de FIT Boys-familie afgereisd naar Emmen om in de Esdalhal FIT Boys de halve finale van het Protos Weering Toernooi te zien spelen. Het was het Groen-Gele publiek dat zorgde voor het meeste lawaai en het schreeuwde het team naar grote hoogten. Het mocht niet baten, FIT Boys haalde de finale en de tussenronde niet. Tegen eerste klasser Erica werd met 0 - 2 verloren. Keeper Marc Lubberts keepte andermaal een berepartij. Hij zorgde er hoogst persoonlijk voor dat Erica niet vaker scoorde. De tweede wedstrijd werd er gelijkgespeeld tegen Drenthina (1 - 1).

De derde wedstrijd speelde FIT Boys zijn beste wedstrijd tegen latere poulwinnaar Titan. Met een hartverwarmende inzet en bij vlagen goed spel, werd Titan behoorlijk in verlegenheid gebracht. FIT Boys kwam brutaal op 1 - 0, maar Titan kwam terug tot 1 - 2. Uit een geweldige aanval, inclusief balletje achter het standbeen langs. schoot Elwin Dam het mooiste doelpunt van de avond in de kruising. 2 - 2 en het FIT Boys-publiek overstemde de Titan-aanhang compleet. Maar het zat FIT Boys niet mee en Titan wist toch de 2 - 3 te maken. Dit werd door de Titan-aanhang ontvangen met gejuich, waarna het FIT Boys-publiek zong: "You only sing when you're winning". Na het laatste fluitsignaal overstemde het applaus van het FIT Boys-publiek en het 'Mag er dan geen Groen en Geel meer wezen" het gejuich van Titan.

De laatste wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys werd er met 5 - 4 verloren. Hoewel de avond qua resultaat niet dat opleverde wat FIT Boys vooraf gehoopt had, werd het toch een geweldige avond in Emmen. Geen enkele ploeg, en zeker niet Titan de latere poulewinnaar, heeft FIT Boys weggespeeld. Vaak waren het kleine foutjes die tot tegendoelpunten leiden. Het hele team speelde vol passie, maar man van de avond was keeper Marc Lubberts. Met geweldige reflexen en één keer met zijn gezicht voorkwam hij zekere doelpunten.

Woensdag 9 januari volgt de tussenronde en dan proberen HZVV, SVBO, DOS'37, Sc Erica en Sleen zo. de laatste ticket voor de finale te bemachtigen. Dit team komt dan Titan, HODO, Germanicus zo., HHC en Dalen tegen in de sporthal Angelslo in Emmen.

Foto's van het festijn onder aan deze pagina

De Webmaster.

Nieuwjaarscross in de regen.

In een miezerig regentje liep de jeugd en de senioren voor het eerste sinds lange tijd de nieuwjaarscross in Terhorsterzand. De jeugd liep een coopertest en ze hadden het zwaar. Na afloop was er snert en een certificaat met daarop de gelopen afstand.

De senioren liepen drie ronden rond de plas. Van meet af aan gingen Jan Eising en Bart Steenge er razendsnel vandoor. In de achtervolgende groep zaten ondere andere Arjan Scheper en Arjan Schepel, Klaas Sanders en Klaas Brouwer en Henk Smit. Witte Jan werd uiteindelijk eerste, al kwam nummer twee Bart Steenge nog dichtbij. Arjan Scheper werd van de achtervolgende groep derde. Bestuursleden Wim S. uit B. en Douwe V. uit B. speelden vals door het parcours af te snijden. Ze werden, ondanks hun afsnijden, toch laatste.

Na afloop was er de nieuwjaarsreceptie op de parkeerplaats met wat drankjes (Klaas S. met bier) en hapjes (snert). Rond de klok van 16:15 uur reisde de FIT Boys-familie naar Emmen voor de halve finale van het Protos Weering toernooi.

Foto's staan onderaan deze pagina.

De Webmaster.
Foto's Protos Weering
Foto's Nieuwjaarscross
Nieuwjaarsreceptie in Terhorsterzand, volgens Klaas Sanders, voor herhaling vatbaar, "Het bier was heerlijk".

Bestuursleden Wim S. en Douwe V. snijden af.... om daarna nietsvermoedend weer het parcours te volgen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

4 januari 2008

FIT Boys plaatst zich niet voor finale Rabotoernooi Smilde.

FIT Boys ging vrijdagavond op bezoek in Smilde voor het Rabotoernooi. In verband met de halve finale van het Protos Weering Toernooi van zaterdag 5 januari kregen veel/alle spelers rust.

FIT Boys vocht voor wat het waard was en speelde met name tegen Smilde'94 zo. een erg goede partij. De eerste wedstrijd werd er met 3 - 2 verloren van Nieuw Balinge. Doelpunten van Maarten Paping en Remco Lubberts. Daarna werd er met 2 - 2 gelijkgespeeld tegen fc Assen. A-junior Kerwin Fernim en 3e elftal speler Jord v.d. Hoest scoorden de goals. Daarna werd titelverdediger Smilde'94 zo. op 3 - 3 gehouden door doelpunten van Kerwin Fernim, Edwin Brouwer en Jos Gerding. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden, maar werd met 5 - 4 verloren van Veenhuizen.

Met 2 punten is FIT Boys laatste geworden in de poule. Smilde'94 zo. en Fc Assen zijn door en Nieuw Balinge is de nummer drie en zit in de wachtkamer.

Morgen is het tijd voor de nieuwjaarscross in Terhorster Zand, komt allen. Daarna reist FIT Boys af naar Emmen voor de halve finale van het Protos Weering Toernooi.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

31 december 2007

*** LET OP *** GEWIJZIGDE AKTIVITEITENKALENDER *** LET OP ***.

Beste Fit Boysleden.

In deze extra editie van Groen-Geel in de vorm van een nieuwsbrief  krijgt u extra informatie over de agenda van de komende weken. Er zijn enkele wijzigingen vandaar deze extra nieuwsbrief.

De agenda:

Vrijdag 4 januari:

Fit Boys 1 speelt de voorrondes van het RABO zaalvoetbaltoernooi in Smilde.

Aanvang 18.30 uur.

Zaterdag 5 januari:

-          Nieuwjaarscross: Het programma voor de Nieuwjaarscross blijft ongewijzigd.

14.15 – 14.45 uur Inschrijving parkeerplaats Ter Horsterzand.

14.45 uur              Start cross voor de jeugd: MC1, C-, D-, E- en F-junioren

15.00 uur              Start cross senioren, dames en A- en B-junioren

             Na afloop zal de kantine open zijn.(Verdere informatie in het laatste clubblad)

-          Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi:

Ons eerste elftal heeft zich geplaatst voor de halve finales van dit toernooi.

Zaterdagavond vanaf 17.30 uur speelt Fit Boys in Emmen in Sporthal Esdal. Eerste wedstrijd Fit Boys – SC Erica 17.30 uur.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen Fit Boys aan te moedigen is de nieuwjaarsreceptie verplaatst. Zie verder op in deze brief.

Vrijdag 11 januari:

Kaart en sjoelavond in de kantine.

Zaterdag 12 januari:

Wanneer Fit Boys 1 op 4 januari in Smilde of op 5 januari in Emmen een ronde verder komt, zullen op deze dag de finales van deze toernooien worden gespeeld. Houdt voor tijden de website en gastenboek in de gaten.

Zaterdag 19 januari:

Nieuwjaarsreceptie:

Het bestuur nodigt leden en sponsoren uit om elkaar de hand te schudden en elkaar het beste voor 2008 te wensen  Tijd: 17.00 – 19.00 uur.

Verdere informatie zult u weer aantreffen in het clubblad van woensdag 16 januari a.s.

Het bestuur.

<<<TOP>>>

29 december 2007

FIT Boys zorgt voor verrassing tijdens 1/4 finale Protos Weering. 

Beilen - FIT Boys behaalde donderdag 27 december in Wijster een keurige tweede plaats achter fc Meppel en voor Nieuw Balinge, Wijster en Witteveense Boys. FIT Boys, en daarmee keeper Marc Lubberts, kreeg maar één doelpunt tegen. Zaterdag ging de FIT Boys-ploeg samen met de suppoters naar de sfeervolle sporthal aan de Zwembadweg in Hoogeveen en nam het op tegen za. 1e klasser HZVV, zo. 3e klasser Beilen, za. 2e klasser De Weide en za. 6e klasser Germanicus. Het vooraf door iedereen als onmogelijk geacht, werd toch werkelijkheid. FIT Boys plaatste zich als overtuigende nummer twee voor de halve finales. In deze kwartfinale kreeg keeper Marc Lubberts slechts twee doelpunten tegen en keepte wederom een ijzersterke avond.

Dat FIT Boys zich donderdag 27 december plaatste voor de kwartfinales van het Protos Weering toernooi is op zich niet zo vreemd. Dat gebeurd eigenlijk elk jaar. Vaak is deze kwartfinale dan het eindstation en zaterdagavond 29 december met gerenommeerde tegenstanders als HZVV, De Weide en Beilen leek dit weer te gaan gebeuren. Om half zes stond gelijk de burentwist met vv Beilen op het programma. FIT Boys zette gelijk een belangrijke stap richting halve finale door met 0 - 1 te winnen door een doelpunt van Ronald van Waardhuizen. De tweede wedstrijd was tegen favoriet voor de poulewinst HZVV. Achteraf bleek FIT Boys de enige ploeg te zijn die HZVV enigszins in verlegenheid kon brengen. Wederom keepte Marc Lubberts een berepartij, maar kon niet voorkomen dat HZVV met 2 - 0 won. De derde wedstrijd werd het 0 - 0 tegen Germanicus, ondanks dat FIT Boys veel sterker was. De laatste wedstrijd moest het dus gebeuren tegen De Weide, dat een onthutsend slechte avond had. En het gebeurde, de Slofstra-/Van Berkel-equipe won met 0 - 2 door doelpunten van Mark Seubring en Edwin Roijinga. Als Germanicus zou winnen van HZVV, zou FIT Boys nog derde kunnen worden. Maar dat gebeurde niet, HZVV won overtuigend met 0 - 2 en zo was de verrassing van de Protos Weering-avond compleet. FIT Boys plaatste zich voor de halve finale.

Zaterdag 5 januari 2008 speelt FIT Boys in Emmen in sporthal Esdal om een plek in de finales. Tegenstanders zullen dan Zwartemeerse Boys, Titan, sc Erica en Drenthina zijn. De avond begint om 17:30 uur en de vraag is: Kan FIT Boys nog een keer voor een verrassing zorgen?

De Webmaster.

<<<TOP>>>

16 december 2007

December- en januarimaand bol van FIT Boys-activiteiten.

15 december: Kersttulbandenactie

Zaterdagochtend rond de klok van 09:30 uur startte de Kersttulbandenactie. Vele chauffeurs en jeugdspelers van FIT Boys brachten de overheerlijke kersttulbanden aan de man binnen de gemeente Midden-Drenthe. De opbrengst van deze actie komt geheel ten goede aan de jeugd van FIT Boys. Hier kan het jeugdbestuur bijvoorbeeld nieuwe hesjes, trainingsballen of pionnen van kopen of tal van activiteiten organiseren.

Op dezelfde tijd zorgden tal van vrijwilligers dat alle vrijwilligers van de vereniging een kerstattentie kregen voor al hun vrijwillige uurtjes die zij uiteraard belangeloos in de vereniging stoppen. De rollades zullen met de feestdagen goed smaken.

Jeugdvoorzitter Douwe Visser deelde over de actie het volgende mee:

Het is afgelopen zaterdag prima verlopen met de tulbanden. Ze waren ruim op tijd binnen. dankzij de SPAR (bedankt Jan). En ook de verkoop ging buitengewoon goed. Mede dankzij de inzet van de chauffeurs en de verkopende jeugd. Allemaal hartelijk dank daarvoor. Er is wederom een mooi bedrag binnengehaald om te besteden aan de jeugd van fitboys.

De jeugdvoorzitter.

15 december: Feestavond aandeelhoudersclub

De aandeelhouders hebben een zeer geslaagde avond gehad in de kantine.

Over (bier)smaak valt niet te twisten. Laat staan over (bier)kennis.

Er kon er maar een de beste zijn.
Mit ein Stahlen dicipline wist hij het te matchen.
Aljon, nu nog een stukje kaas.........................

Johan Boer.

19 december, 20:00 uur: Casino-avond 1e en 2e selectie

De laatste trainingsavond van het 1e en 2e werd een casinoavond. Het trainingsveld was door de vorst hard en hobbelig. Te riskant om te trainen, ook de fanatieke ploeg van het vijfde bleef in de kantine. Ronald van Waardhuizen schoot wat plaatjes.

21 december, 19:30 uur: Kerstklaverjassen en -sjoelen

Op vrijdagavond 21 december is er een speciale editie van het klaverjassen en sjoelen, de Kersteditie. Zo vlak voor de kerstdagen kunnen er leuke vleesprijzen worden binnengehaald. Aanvang 19:30 uur.

27 december, overdag en 's avonds: Europacuptoernooi en Mixtoernooi

27 december overdag hebben alle jeugdteams tot en met de B-junioren in de Drenthehal in verschillende poultjes gestreden om de Europacup en de eer. Er was één vervelende blessure voor een van de meiden van MC1. Zij moest met een verdraaide knieschijf naar het ziekenhuis. 

's Avonds hebben de A-junioren en de senioren in gemixte teams ook gestreden om de eer. Door de wat mindere opkomst hadden de acht ploegen slechts 5 spelers en dus moest er zonder wissels gespeeld worden. Ook nu vielen er enkele blessures te betreuren, in alle gevallen aan de enkel.

De vermoeide spelers, het publiek en later de spelers van het eerste (Protos Weering) streden wederom om de prijzen maar nu van de verloting. Spreekstalmeester Martin Datema en assistent Altjo 'Leontien' Pot verzorgden de verloting en de verloting bij opbod. En het bleef nog lang onrustig in de Drenthehal.

27 december 's avonds: Protos Weering Toernooi

FIT Boys heeft de volgende ronde van het Protos Weering Toernooi gehaald. FIT Boys werd tweede achter Meppel, zoals vooraf ook wel een beetje verwacht. de volgende uitslagen ontstonden in de sporthal in Wijster: 

Witteveense Boys - Nieuw Balinge 2 - 4
FC Meppel - Wijster 4 - 0
Nieuw Balinge - FIT Boys 1 - 1
Witteveense Boys - FC Meppel 0 - 4
FIT Boys - Wijster 2 - 0
Nieuw Balinge - FC Meppel 0 - 6
FIT Boys - Witteveense Boys 2 - 0
Wijster - Nieuw Balinge 5 - 1
FC Meppel - FIT Boys 1 - 0
Wijster - Witteveense Boys 4 - 5

En dat had weer de volgende stand als gevolg:

punten saldo
1. FC Meppel 12 15
2. FIT Boys 7 3
3. Nieuw Balinge 4 -8
4. Wijster 3 -3
5. Witteveense Boys 3 -7

Alleen FC Meppel en FIT Boys bereikten de volgende ronde, Nieuw Balinge kwam met 4 punten wat te kort.

Toeschouwer en Aktiviteitenman Johan Boer was ook ter plaatse:

Enkele indrukken van gisteren:
 
1. Ambiance: Sfeerloos. Weinig publiek
2. Voetbalniveau: Voldoende
3. Uitblinker Fit Boys:  Marc Lubberts
4. Fc Meppel was duidelijk de betere voetballende ploeg.
 
Fit Boys kwam in de eerste drie wedstrijden niet op het niveau van wat we kennen.
In de laatste wedstrijd tegen FC Meppel werd er weer goed gespeeld.
 
De missie naar Wijster is dus geslaagd want in de volgende ronde treffen we een paar tegenstanders van ietwat zwaarder kaliber.
Het  belooft een heet avondje te worden in Hoogeveen met de volgende tegenstanders: HZVV, De Weide, Beilen en Germanicus(zat)
Aanvang wedstrijden 17.30 uur

29 december 's avonds: Kwartfinale Protos Weering Toernooi

In de kwartfinales op zaterdag 29 december 2007 in de sporthal aan de Zwembadweg te Hoogeveen komt FIT Boys de volgende tegenstanders tegen:

De Weide, HZVV, Beilen en Germanicus (zat).

Aanvang van de wedstrijden is om 17.30 uur.

Lei(j)dert Martin D. zei er het volgende van: "Al met al wordt het weer een makkie, tot zaterdag!"

31 december overdag: Oliebollentoernooi  voor jeugdleiders

Op oudejaarsdag strijden de jeugdleiders van diverse verenigingen uit de gemeente in de Drenthehal tijdens het Oliebollentoernooi.

4 januari 2008 's avonds: RABO zaalvoetbaltoernooi Smilde

Op 4 januari neemt het eerste elftal deel aan het RABO zaalvoetbaltoernooi in Smilde. In de Smeltehal zal de hele avond worden gespeeld. Aanvang:18.30 uur.

Wedstrijdprogramma 4 januari 2008

18.30 - 18.54 Smilde’94 zon - Veenhuizen
18.55 - 19.19 Fit Boys - Nieuw-Balinge
19.20 - 19.44 Veenhuizen - FC Assen
19.45 - 20.09 Smilde’94 zon - Nieuw-Balinge
20.10 - 20.34 FC Assen - Fit Boys

20.35 PAUZE

20.55 - 21.19 Nieuw-Balinge - Veenhuizen
21.20 - 21.44 Fit Boys - Smilde’94 zon
21.45 - 22.09 Nieuw-Balinge - FC Assen
22.10 - 22.34 Veenhuizen - Fit Boys
22.35 - 22.59 FC Assen - Smilde’94 zon

De finale van dit toernooi wordt gespeeld op zaterdag 12 januari.

5 januari 2008 's middags: Nieuwjaarscross

Zaterdag 5 januari zal weer de jaarlijkse Nieuwjaarscross worden gelopen. Deze cross zal plaatsvinden in het Terhorsterzand. In ver vervlogen tijden vond deze cross ook al in het Terhorsterzand plaats. Er werd toen altijd veel plezier beleefd aan het rennen door het bos en het (zware) zand. Ook speelden de weersomstandigheden een grote rol. De roep om dit weer in ere te herstellen was groot. In het bos zijn twee routes uitgezet. Eén voor de junioren en één voor de senioren.

De jeugdleden lopen net als vorig jaar weer de Coopertest (12 minuten). Het gaat hierin dus om je eigen prestatie. Net als vorig jaar krijg je weer een certificaat met daarop het behaalde resultaat. Om het resultaat van vorig jaar weer te halen zul je flink moeten zweten. Het lopen in het bos en door het zand is iets zwaarder dan het voetbalveld. Een mooie uitdaging om weer mee te doen. Het programma ziet er als volgt uit:

14.15-14.45 :   Verzamelen en inschrijven op de parkeerplaats van het Terhorsterzand.

14.45 uur:        Start: Cross voor de jeugd: MC1, C-, D-, E-, en F-junioren.

15.00 uur         Start: Cross voor de senioren en A- en B-junioren.

15.30 uur         Afsluiting.

Na afloop is er voor iedereen snert. Er is mogelijkheid tot douchen in de kleedkamers op het sportpark. Ouders zijn van harte welkom. Het motiveert uw zoon of dochter om mee te doen en om een mooie prestatie neer te zetten. Ga de uitdaging aan.

5 januari 2008 's avonds: 1/2 finale Protos Weering

Ons eerste elftal heeft zich geplaatst voor de halve finales van dit toernooi.

Zaterdagavond vanaf 17.30 uur speelt Fit Boys in Emmen in Sporthal Esdal. Eerste wedstrijd Fit Boys – SC Erica 17.30 uur.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen Fit Boys aan te moedigen is de nieuwjaarsreceptie verplaatst. Zie verder op in deze brief.

11 januari 2008 's avonds: Kaart- en sjoelavond

Kaart en sjoelavond in de kantine.

12 januari 2008 's middags: Finale Protos Weering en/of Rabotoernooi

Wanneer Fit Boys 1 op 4 januari in Smilde of op 5 januari in Emmen een ronde verder komt, zullen op deze dag de finales van deze toernooien worden gespeeld. Houdt voor tijden de website en gastenboek in de gaten.

19 januari 2008 's middags: Nieuwjaarsreceptie

Het bestuur nodigt leden en sponsoren uit om elkaar de hand te schudden en elkaar het beste voor 2008 te wensen  Tijd: 17.00 – 19.00 uur.

Verdere informatie zult u weer aantreffen in het clubblad van woensdag 16 januari a.s.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

<<<TOP>>>

__________________________________________