<<<terug>>>

Nieuws-archief (december t/m juli 2005)

heden t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

31 december 2005

FIT Boys Oliebollenteams 31 december 2e en 3e.

Oudejaarsdag werd er door de jeugdleiders van diverse verenigingen gestreden om de eer. In de Drenthehal vond het welbekende Oliebollentoernooi plaats. FIT Boys deed het prima, al wonnen ze geen 1e prijs. FIT Boys 2 werd 2e en FIT Boys 1 werd 3e. Het team van HHC werd 1e en won tevens de verenigingsprijs. En het was weer erg gezellig.

De Webmaster met dank aan Wout Flokstra.

28 december 2005

Jeugd vermaakt zich opperbest met Europacuptoernooi en mixtoernooi en verloting senioren tot in de late uurtjes gezellig.

Woensdagochtend en -middag ging de jeugd van FIT Boys (t/m 15 jaar) de zaal in voor het jaarlijkse Europacuptoernooi. De eerste groep (E1, E2 en alle D-pupillen) speelden in teams met o.a. namen zoals Zuid-Korea, Australië, Nederland, Trinidad Tobago. Daarna was het de beurt aan de E3, E4 en alle F-pupillen. De landen Duitsland, Argentinië, Engeland, Brazilië en Italië deden mee. Na de middagpauze volgde de Bundesliga met HSV, Bayern Munchen, Dortmund, Köln, Kaiserslautern und Werder Bremen (C- en B-junioren). Om 17:15 uur volgde de prijsuitreiking en zo kon de zaal op tijd worden ontruimd voor de A-junioren, de senioren en de 'Meiden van (C1000) De Wit'.

Er werd in 2 poules van 4 gestreden en de opkomst was prima te noemen. Opvallend was ook de aanwezigheid van een zere groot deel van de FIT Girls-selectie. De organisatoren van deze avond en ook van de hele dag waren Martin Datema, Jeroen Loovers geassisteerd door Altjo Pot.

Na het sportieve volgde de o zo belangrijke verloting. De opbrengst van de verloting komt altijd volledig ten goede aan de jeugd. Tijdens de verloting gingen sommigen van ons gingen weer met hun eigen 'prijzen' naar huis (Egon zal blij zijn met de thee, Johan!). Na de verloting ging het pas echt goed los in de kantine van de Drenthehal, de verloting bij opbod ging van start. Diverse sterke drank ging voor grove prijzen weg, maar ook de 6 FIT Boys mokken kregen een tevreden eigenaar (Gabor). Als laatste ging er een doosje Flügel onder de hamer. Aan 'mijn' tafel, met prominenten als De Voorzittert, De TD, De Secretaris, De Redacteur en andere belangrijke FIT Boys-familieleden, werden de portemonnees getrokken om onze maximale inzet te bepalen. Bieder Wout F. uit B. zou het woord doen en al snel ging het tussen Wout F. en Bart W. van de plaatselijke kroeg het Z.tje. (ook wel K. genoemd). Langzaam werd de prijs opgevoerd en uiteindelijk moest 'onze' tafel bij € 90,= afhaken. Bart W. bood € 95,= en dat werd 'ons' te gortig. Klein detail was dat Bart W. ook zelf de doos Flügel had ingebracht, maar waarschijnlijk wilde hij 'zijn meiden' een leuke avond bezorgen.  Het bleef tot in de late uurtjes gezellig, maar dat heeft De Webmaster niet meer tot het einde meegemaakt. Zo rond 00:30 uur zocht ik mijn bed op.

Spreekstalmeester Martin wordt geassisteerd door Altjo. Het was weer gezellig druk... De kaartverkopers: Jan Koster, Carl Nortier, Abel Schuringa en Albert Nederhoed.

De Webmaster.

27 december 2005

Fit Boys 1 laatste in een weinig enerverend avondje Protos-Weering.

In een matig gevulde Drenthehal werd vanavond de eerste voorronde van het Protos-Weering Zaalvoetbaltoernooi gespeeld.. Vijf clubs: Beilen, Wijster ,Smilde’94, Fit Boys en nieuwkomer Gorecht traden aan voor hun wedstrijden. De sfeer in de hal had weinig weg van het sfeertje wat er anders wel is. De wedstrijden boden weinig vertier met af en toe een opleving in positieve zin. Fit Boys met een zeer jonge ploeg kon ook niet het niveau van de afgelopen jaren halen. Kwalitatief was het niet geweldig toch gingen de jongens er moedig tegenaan. Uiteindelijk wisten de jongens 2 punten bij elkaar te spelen en eindigden als laatste in deze voorronde.

De eerste wedstrijd werd tegen Smilde ’94 gespeeld. In de eerste 5 minuten werd er zeer voorzichtig gespeeld van beide kanten. Het was een gelijkopgaande wedstrijd totdat in de de 8e minuut Ruud S. de score openbrak. Het wedstrijdbeeld bleef hierna vrijwel gelijjk met weinig kansen voor beide teams. In de 17e minuut wist Smilde de gelijkmaker te scoren. Hierdoor leefde de wedstrijd  iets op met als gevolg dat de laatste 3 minuten levendiger werden, resulterend in 2 gevaarlijke schoten op doel. Helaas bleef de stand steken op 1-1.

In de tweede wedstrijd tegen Beilen werd er vooral  de eerste 5 minuten zeer voorzichtig gespeeld van beide kanten. Fit Boys werd onderdruk gehouden en in de zesde minuut maakte Beilen dan ook de 0-1.  Het bleef een wedstrijd met weinig kansen van beide kanten. Beilen had wel een duidelijk overwicht maar was ook niet bij machte om het verschil te maken met doelpunten. Fit Boys had een paar kansjes. In de 15e en 18 e minuut besliste Beilen de wedstrijd in haar voordeel, 0-3.

Wilde Fit Boys een ronde verder komen dan moest het in de volgende twee  wedstrijden gebeuren.  Uit deze wedstrijden zou dan de maximale scoren van zes punten gehaald moet worden. Fit boys ging dus in derde wedstrijd tegen Wijster feller van start dan in de eerste twee wedstrijden. Het betere spel werd niet in doelpunten omgezet. Wijster was dan ook de eerst scorende ploeg in de zesde minuut. Het antwoord kwam snel. 1-1 door Marijn Stevens Fit boys ging door en gelijk werd het 2-1 middels Ronald v. Waardhuizen. Fit Boys kon het initiatief  houden.  Er onstonden ook wat irritaties onderling over afstand houden tot de bal en tijdrekken. Het resulteerde in een gele kaart voor Fit Boys. Twee minuten met een man minder. Wijster pakte dit goed aan en wist in deze twee minuten de achterstand om te buigen in een voorsprong 2-3.

Na deze nederlaag stond er in de vierde wedstrijd voor Gorecht en Fit Boys niets meer op het spel.. De vierde wedstrijd werd dan ook een gezapig potje voetbal waarin Fit Boys in de veertiende minuut op een 1-0 achterstand kwam en na drie minuten door Ronald van Waardhuizen gelijk maakte.

Na 10 wedstrijden die allemaal niet  bol stonden van kwaliteit stond er de volgende eindstand op het scorebord:

  1. Beilen      4 – 10      13 -3
  2. Wijster     4  -   9     10 -6
  3. Gorecht    4   -  4     4 – 10
  4. Smilde      4  -   2     5 – 9
  5. Fit Boys   4  -   2      4 – 8

In het contact met de wedstrijdleiding van vanavond  bleek dan men zeer tevreden is over de locatie Beilen als deelnemende sporthal. Wel vertelde men dat de entourage vergeleken met de sporthallen in Zuid-Oost Drenthe wel iets anders is. De beleving van het hele toernooi is duidelijk anders. Hier kunnen we als Beilenaren iets aan doen in de komende jaren.

Ga eens kijken in de  10 hallen as. vrijdag 30 december waar nog wel wordt gespeeld.

Johan Boer.

17 december 2005

Kersttulbanden onder winterse omstandigheden aan de man gebracht. 

Afgelopen zaterdag ging de jeugd van FIT Boys samen met hun chauffeurs weer op pad om kersttulbanden te verkopen. Koning Winter had Beilen van een witte deken voorzien en daarom gingen alle veldwedstrijden niet door. Zo was er voldoende tijd voor de verkoop. Ook tijdens het venten waren er sneeuw- en hagelbuien. Toch lieten de jeugdige verkopers zich niet kennen en er werd een recordaantal tulbanden verkocht.

Vooraf koffiedrinken en zelf even een stuk tulband proberen Het jeugdbestuur deelt de routes in
De ochtend begon met een ware sneeuwstorm Later klaarde het op

Van de 1500 ingekochte tulbanden werden er maar liefst 1400 verkocht in Beilen en omstreken. De totale opbrengst was, na aftrek van de inkoopkosten, maarliefst € 2.200,=. Topverkopers waren de chauffeurs Kuyper en Hamming met hun jeugdige verkopers. Zij verkochten in de buurt Noordveen voor  € 400,=, maar alle groepen kwamen met veel geld terug. De totale opbrengst komt volledig ten goede aan de jeugd van de cvv FIT Boys. Jeugdvoorzitter Arjan Schepel was dan ook een tevreden man: "We hebben een recordaantal tulbanden verkocht en met de opbrengst kunnen we leuke dingen doen voor de jeugd". Op de vraag wat er met de resterende 100 tulbanden is gebeurd, antwoordde Arjan: "Die zijn naar de voedselbank gegaan en we hopen dat deze tulbanden goed terecht zullen komen".

Op weg naar de volgende huizen Maar bij alle drie niemand thuis
Duo verkoop Mama Janneke (Eising) is een makkelijk 'slachtoffer'

De winterstop is voor FIT Boys begonnen en met de kersttulbandenverkoop is een eerste in een lange rij van kerstevenementen begonnen. Dinsdagavond 27 december doet FIT Boys 1 mee aan het Protos Weering Toernooi in de Drenthehal. Zij strijden tegen vv Beilen, vv Wijster, Smilde'94 en vv Gorecht. Woensdag 28 december spelen overdag de jeugdleden tot en met de B-junioren in de Drenthehal in een Europacuptoernooi. 's Avonds volgen de A-junioren en de senioren die om de eeuwige roem zullen strijden in een mix-toernooi. Daarna volgt de beroemde en beruchte verloting en verkoop bij opbod van met name sterke drank. Zaterdag 31 december is het oliebollentoernooi voor de jeugdleiders van o.a. FIT Boys, Beilen en Halen. Zaterdag 7 januari 2006 is de inmiddels befaamde nieuwjaarscross aan de beurt. De deelnemers krijgen na afloop een snack van Snackbar Ge-Ja. Daarna volgt de nieuwjaarsreceptie voor alle leden van de cvv FIT Boys en kunnen de leden elkaar een sportief nieuwjaar wensen. 's Avonds zal FIT Boys 1 deelnemen aan het Rabobank zaalvoetbaltoernooi in Smilde, waar de Britstra-mannen titelverdediger zijn. Kortom, een overvol en gezellig kerstprogramma voor de FIT Boys-familie.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Koning Winter komt op het juiste moment?

Het is misschien een beetje mal zeggen, maar Koning Winter kwam niet ongelegen. 's ochtendsvroeg gingen FIT Boys C1 niet door en ook 's middags gingen alle seniorenwedstrijden er uit. Zo kon de jeugdcommissie alle tijd nemen voor de jaarlijks terugkerende kersttulbandenactie (zie voor een verslag elders op deze site). De winterstop is hiermee aangebroken en de jeugdteams zijn al in de zaal aan het ballen. Ook FIT Boys 1 mag zijn opwachting weer gaan maken tijdens het Protos Weering Toernooi en het zaaltoernooi in Smilde. In Smilde verdedigd FIT Boys de titel. De overige senioren gaan woensdagavond 28 december de zaal in met daarna de spectaculaire verloting en verkoop bij opbod. Voor alle activiteiten kun je kijken op de activiteitenpagina.

De Webmaster.

14 december 2005

FIT Boys <23 wint van sterk Noordscheschut <23 (2 - 1).

Woensdagavond werd er op sportpark Noord-West gestreden door onder de 23. FIT Boys won van Noordscheschut. De mannen kwamen onder leiding van jeugdtrainert Arjan Schepel kwamen eerst met 1 - 0 achter, maar linksbuiten Ronald van Waardhuizen scoorde nog voor rust 2 maal. Keeper van de tweede helft, Mark Lubberts, beloofde de nul te houden en hield woord. Ondanks hevig aandringen van de mannen van de Noordscheschut-hoofdtrainer Eric Prins werd er niet meer gescoord! 2 - 1 is een mooie uitslag en geeft hoop voor de toekomst in deze donkere dagen. Want wie de jeugd heeft.............

De Webmaster met dank aan Martin Datema.

10 december 2005

Neerwaartse spiraal FIT Boys 1 lijkt oneindig (2 - 1).

(foto's: Danny Moltmaker van vv Veenhuizen (www.vvvfotozone.web-log.nl))

Veenhuizen - Vorige week leek de dalende lijn van FIT Boys 1 te eindigen, toen er een punt werd gepakt tegen CSVC. Maar deze week leek de gifbeker nog niet leeg. Tegen hekkensluiter Veenhuizen 1 werd met 2 - 1 verloren. Alfons Pot was weer terug in de spits, maar mistte in de eerste helft op één meter van de doellijn scherpte. Veenhuizen scoorde wel, Auke Rozema scoorde de 1 - 0. Na de rust was er veel strijdlust en dit leek een punt op te leveren. De 1 - 1 werd gescoord door Maurits van der Hoest. Vijf minuten voor tijd scoorde Veenhuizen de 2 - 1 (Emiel Huizinga) en dompelde FIT Boys in zware treurnis.

De eerste tien minuten had Veenhuizen het betere van het spel en kwamen de Britstra-mannen er niet aan te pas. Daarna kwam FIT Boys langzaam maar zeker onder de druk uit en begon ook mee te voetballen. Hoewel het niveau van de wedstrijd erg bedenkelijk was, probeerden beide teams wel met veel passie en strijd te spelen. Ronald van Waardhuizen was op links er vandoor en leverde een puike voorzet af op Alfons Pot. Op een meter voor de doellijn liet Alfons zien nog over scherpte te missen, hij is er tenslotte ook al ruim 11 weken uit geweest. Hij scoorde dus niet en de rust leek gehaald te worden met een gelijke stand. Maar een slippertje in de verdediging van FIT Boys bood Veenhuizen een 100% kans. Klaas Sanders wilde terugkoppen op de keeper, maar deed dit te kort. Auke Rozema onderschepte de bal en wist eenvoudig de 1 - 0 te scoren.

Na de rust gooiden de mannen van trainer/coach Jan Smid strijd in het duel en gingen, ondanks dat het gewoon niet liep, op jacht naar de gelijkmaker. Hierbij werden ze niet geholpen door de scheidsrechter Zijlstra, die onrustig floot. Die sloeg ook over op het spel van FIT Boys, dat de tweede helft ongedurig speelde. Uiteindelijk leek de gepassioneerde strijdwijze toch een beloning op te leveren, toen kort voor tijd Maurits van der Hoest uit een voorzet van Dylyp Dijkema de 1 - 1 scoorde. De feestvreugde in het FIT Boys-kamp was groot, maar de domper nog geen 5 minuten later was des te groter. Via de rug van een FIT Boys-speler kwam de bal bij de op de grond liggende Emiel Menninga. Hij wist in deze onmogelijke positie de bal toch in het doel te werken en alles wat Veenhuizen was vierde feest.

Na het laatste fluitsignaal waren de FIT Boys-speler, de begeleiding en de aanhang gedompeld in zware treurnis. Door de andere resultaten in de 3e klasse D is FIT Boys afgezakt naar de elfde plaats, met drie punten meer dan Veenhuizen maar zij moeten nog een wedstrijd inhalen. De neerwaartse spiraal moet nu toch eens eindigen en na twee punten in negen wedstrijd is de gifbeker nu toch wel leeg. Over twee weken, na een vrij weekend, moet een overwinning het tij keren en dat moet dan gebeuren tegen DESZ.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Eenvoudige overwinning FIT Girls DA1 tegen Pesse DA1 (7 - 2).

De dames hadden deze keer geen vrijdagavond met Sinterklaas en Zwarte Piet en dus stonden ze wel 'fris en fruitig' aan de aftrap. En dat was ook nodig want ook deze zaterdag moesten 'De meiden van (C1000) De Wit' vol aan de bak tegen Pesse DA1. Een topper werd het nooit, dat konden de C1000-dames achteraf concluderen. Vrij eenvoudig werd een 7 - 2 overwinning behaald. En zo blijft FIT Girls DA1 gewoon bovenin meedraaien op gepaste achterstand van de ongenaakbare koploper Achilles'94 DA2.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Strijd en vol op de aanval spelen levert FIT Boys 3 toch nog 1 punt op (4 - 4)

Met de rust stond FIT Boys 3 nog op een kansloze achterstand (1 - 3) tegen Drenthina 6. Jan Willem Kerssies scoorde het enige FIT Boys doelpunt. Na de rust bestond FIT Boys nog uit 3 gedeeltes: de keeper, de verdediging en de aanval. Spits Tonny Scholing scoorde de aansluittreffer (2 - 3) en FIT Boys schakelde nog een tandje bij. Een tegenvaller, een geweldige vrije trap van zo'n 20 meter verdween precies in het hoekje (2 - 4). Andermaal was het Tonny Scholing die voor de aansluiting zorgde. Bij een voorzet kroop hij prima voor zijn man en kopte knap de 3 - 4 binnen. De Drenthina-verdedigers waren duidelijk in hun oordeel over Tonny: "Jongens daar kunnen we niks aan doen, die jongen is gewoon een erg goede spits. Met nog maar een paar minuten op de klok viel FIT Boys aan met de moed der wanhoop en dit werd beloond. Wie anders dan 'Doelpuntenmachine' Jos Smit zorgde voor de 4 - 4 en vierde dit uitbundig. Er was nog te weinig tijd om nogmaals aan te zetten en dus werden de punten verdeeld. Een knap stukje veerkracht en vechtlust en weer een punt erbij.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 4 op naar het kampioenschap? (2 - 1)

De Bennie Wildeboer-mannen begonnen het voorzichtig hard op te roepen in de kantine na afloop van de wedstrijd: We zouden wel eens voor het kampioenschap kunnen gaan. FIT Boys 4 doet het gewoon erg goed dit seizoen. Hoewel een man of zeven overstapten naar Halen 1 za, en er dus de nodige nieuwe namen ingepast moesten worden, gaat het eigelijk gewoon erg goed. Deze middag moest ZFC 3 uit Zuidlaren er aan geloven. Peter Doornbos en Steven Greveling zorgden voor de doelpunten en de eindstand werd 2 - 1. Volgens FIT Boys 4 had de score veel hoger kunnen uitvallen, maar Jos Jansen had deze middag het vizier niet op scherp staan. Hij mistte een groot aantal zeer goede mogelijkheden/kansen. Volgende week volgt de return van deze wedstrijd en dan weten we of FIT Boys 4 doorgaat naar de volgende ronde.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 5 zet Nieuw Balinge 3 opzij (5 - 2).

De uitslag doet vermoeden dat de Yin Sin-mannen een makkelijke middag hadden, maar niets was minder waar. Tot vlak voor tijd stond het zelfs nog maar 3 - 2 en drong Nieuw Balinge aan om te gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk liep FIT Boys 5 toch nog uit naar 5 - 2. De doelpunten kwamen van Marcel 'Kalou (met  Nederland naar het WK?)' de Bruijn (3 maal) en Jan Jonink (2 maal). En zo konden de mannen van Ab Bening, na het verlies vorige week in Assen tegen ACV 9, 3 punten bij het totaal schrijven.

Andre 'Socrates' van den Bos schreef het volgende verslag in het gastenboek:

Hallo lezers,diegenen die dachten dat ik een winterslaap hield moet ik helaas teleurstellen, ik had gewoonweg weinig tijd en bovendien was er weinig te melden en tja inspiratie.....? Ik hoop het nu weer goed te kunnen maken.
En dan nu de wedstrijd.. Eigenlijk begon het al in de kleedkamer. JJ had geen kleding bij zich. Daar kwam hij pas achter toen hij al in z'n blote toko stond. Driftig vond er een uitwisseling van kleding plaats, wat overigens zo verwarrend was dat we na de wedstrijd een partij sokken overhadden. Enfin, zoals de webmaster al vermelde; 5-2. 3 van Marcel en 2 van JJ. Het ging allemaal maar moeizaam. Een erg zwaar veld en een evenzozwaar Nieuw Balinge. Kritisch(gelukkig heeft Jan G meer verstand van schaatsen) maar ook aangemoedigd door de trouwe aanhang ook wel F-side, teweten; Douwe, Albert, Jan G, Arie en dhr Pot(alleen deze laatste was afwezig)begonnen we aan de klus. We moesten ook wel winnen. We hebben de punten hard nodig. Bovendien zijn we het 5e en niet het 1e elftal. Dat Ab er niet helemaal met zijn hoofd bij was, bleek. (achteraf vertelde hij me dat hij helemaal van de kook, of aan de kook raakte door Annie Friesiger. Later bleek dat hij Henk S in de pauze te pakken had genomen)De opstelling klopte niet: Richard stond zowel re- als li-buiten. Een ding deed hij wel goed en dat was een weddenschap met Arie, en dat leverde uiteindelijk het elftal een versnapering op. Wat Ab dus niet goed deed was dat wij zonder aanvoerder speelden. Het elftal draaide niet geweldig en er werd een hoop gepraat.Waren we dan toch de regie kwijt? Gelukkig was Marcel aardig op dreef en zorgde daardoor steeds voor de nodigde afstand.Henk had het weer eens aan de stok met een tegenstander(hij werd flink nagetrapt)waarop Geert flauwtjes reageerde met geel. Geert had m.i. niet helemaal zijn dag. Wat later brak JJ door de verdediging en wist ook de keeper bijna te passeren. Deze laatste blokkeerde dusdanig dat het er even op leek of JJ een crashtestdummy was. Zelfs dat was niet voldoende voor rood. Jan Boelen wou er nog een schepje bovenop doen door regelmatig te gaan liggen. Hij deed dat de laatste keer zo onhandig dat hij er een schouderblessure aan over hield, hoewel boze tongen beweren dat het tussen zijn oren zit. Het laatste kwartiertje was redelijk spannend. N-Balinge zette druk. Daarbij niet gehinderd door ons middenveld. Carl en JJ kunnen jullie daar alles over vertellen, man man wat een gelul zeg. Jan vV speelde solide en wist de schade beperkt te houden. De laatste minuten werd Jan E opportunistisch en riep alsmaar dat we de bal moesten rondspelen. Nou die spoorde ook niet. Opruimen was de remedie. We leden zo vaak balverlies, bovendien was er nauwelijks iemand aanspeelbaar, ja voorin. Uiteindelijk leverde dat toch nog een geweldige goal op. Marcel speelde JJ aan die de bal vol op de pantoffel nam.
Uiteraard niet ontevreden wat de uitslag betreft begonnen we heeeeeeeel gelukkig aan de derde helft. Omdat het traditie is samen uit te eten te gaan voor de winterstop werd er maar besloten een vette hap te nuttigen in de kantine. Een beetje bodem is wel gewenst bij al die drank. Rest mij iedereen een goed weekend te wensen en.....see you op de training.

De Webmaster.

5 december 2005

Sinterklaas en zijn pieten bezoeken jongste jeugd FIT Boys.

(foto's: Marcel de Bruijn)

Het was weer gezellig afgelopen vrijdag in de kantine van Fit Boys, want Sinterklaas is langsgeweest met maar liefst 3 pieten. Alle F-junioren werden door de Sint toegesproken, en ook de eerste elftal spelers en verzorgster mochten aan het feest meewerken door een liedje te zingen. De leider van F1 moest op een gegeven moment worden afgevoerd met een "volle" broek.
Het feest werd afgesloten met een leuk kadootje voor iedereen: een mooie dvd (sinterklaasverhaal van Bassie). Met de buikjes vol pepernoten & ranja ging iedereen tevreden naar huis.
En de Sint..?....De Sint had het warm......erg warm!

Marcel de Bruijn.

Ook de Meiden van (C1000) De Wit krijgen bezoek van Sinterklaas.

Later op de vrijdagavond kregen de dames van FIT Girls DA1 bezoek van de Sint en zijn pieten. Ook hier was het erg gezellig tot in de (zeer) late uurtjes. Toen alle cadeaus uit de doos waren, wilden de pieten enkele dames in de doos mee naar Spanje nemen. Dat ging gelukkig niet door, zodat deze dames een dag later ook weer fit aan de aftrap konden verschijnen.

De Webmaster.

3 december 2005

FIT Boys 1 en CSVC 1 houden het in slechte wedstrijd op 0 - 0.

Allereerst het verslag van de pupil v.d. week Mingco Glastra:

Ik ging naar voetbal om dat ik natuurlijk pupil van de week was en toen begon de pret. Ik ging ook daar na nog naar de kantine en kreeg ik drinken en toen ging ik me omkleden ik kreeg niet alleen gewone kleren van fitboys maar ook en heel speciaal jasje en een broek voor pupil van de week toen gingen we met Henny mijn moeder en Gerard mijn vader en Sonina die me begeleid naar buiten maar wij waren ietsie te vroeg maar hun kwamen er al aan en toen gingen iedereen dus mij vader en mijn moeder en Sonina aan de kant kijken. Ik ging mee doen met de warming-up en toe gingen we beginnen met een balletje te trappen en toen gingen we op de doel schieten en toen we daar mee klaar waren gingen we naar de scheidsrechter en van hem kreeg ik een bal waar ze mee moesten voetballen toen gingen ze beginnen ik moest rennend naar de midden stip en daar de bal neer seten en toen ging de schijdsrechter met 50 eurocent tossen en toen ging Arjan schepel naar mij schieten en ik moest en doel punt maken en toen ging ik iedereen passeren van de tegen patij en toen ik scoren ik ging naar me begeleider die gaf me drinken toen ging ik kijken naar de wetstrijd kijken ik zag gewoon dat ze egt heel hard zen best doen en knokten heeeeeeeeeeeeeel goed e e e oja ik kreeg ook nog 50 euro cent na het tossen de eerste helft was het 0-0 en de twee de helft hadden fitboys een heeeeeeeeeeeele mooie kans maar wat jammer hij ging naast en toen bleef het 0-0 en zo ging de wetstrijd en toen ging ik me weer omkleden en in de kleed kamer kreeg ik een heeeeeeele mooie bal met handtekeningen en toen ik weer naar de kantine en toe had mijn begeleider patat voor me gehaald en toe gingen naar boven naarde besturingskamer en daar ging ik mijn patat op eten en mijn vader en mijn moeder kregen een kopje thee.ps

Ik ben nog na de pupil nog naar mijn oma en sint kwam en ik kreeg heel veel cadeautjes maar ik vond pupil van de week te zijn wel netzo leuk en iedereen hartelijk bedankt, voor al SONINA.

THE END

Beilen - Een ware topper, maar dan onderin de 3e klasse D stond zaterdagmiddag op het programma. Nummer 9 FIT Boys en nummer 10 CSVC streden om de punten. Strijd was er genoeg en af en toe gingen beide ploegen over de schreef, maar scheidsrechter Traa uit Zuidhorn trok slechts 2 maal geel. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond de brilstand nog steeds op het scorebord.

Dat er strijd geleverd moest worden deze middag was voor beide ploegen wel duidelijk, want de verliezer zou rechtstreeks in degradatiegevaar komen. Het fysieke spel kwam het spelbeeld niet ten goede, de wedstrijd had een rommelig aanblik. Veel balverlies, veel overtredingen en daardoor veel blessurebehandelingen. Edwin Roijinga ging er na ongeveer 20 minuten al af met een zware blessure en werd vervangen door Berry van der Giezen. Kleine mogelijkheden waren er over en weer ook wel, met name linksbuiten Ronald van Waardhuizen zorgde nog wel eens voor goede voorzetten van links. Verder dan een slap schot van spits Tristan Haurissa kwamen de Britstra-mannen niet. CSVC kreeg een kopkans die in de handen van keeper Erik Bos belandde en een schot verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

De 2e helft kwam CSVC het beste uit de startblokken en creëerde ook een aantal goede mogelijkheden. Of de scherpte ontbrak of keeper Erik Bos lag in de weg, want hij keepte een sterke partij. Naast de mogelijkheden voor beide ploegen, kende de 2e helft nog een opmerkelijk moment. Spits Tristan Haurissa werd vervangen door Alfons Pot. Alfons traint na maanden blessureleed, eindelijk weer fanatiek met de groep mee en mocht dus vandaag invallen. Hij mist nog wat wedstrijdritme, maar het fanatisme zit nog steeds in hem.

Uiteindelijk hielden beide ploegen het bij 0 - 0 en FIT Boys hield met name de zaak achterin redelijk op orde. Dit was mede te danken aan misschien wel de man van de wedstrijd, Dylyp Dijkema. Dylyp speelde, door de al langdurige afwezigheid van Wout Flokstra, laatste man en deed dit meer dan naar behoren. Behalve dat hij de slippertjes van zijn medeverdedigers vaak corrigeerde, was hij ook opbouwend ijzersterk. Een andere opvallende speler is A-junior Ruud Seubring, die ondanks zijn kleine gestalte voor niemand bang lijkt. Daar gaan de mannen van trainer/coach Jan Smid nog veel en lang van profiteren.

De Webmaster.

c

Koploper Achilles'94 DA 2 te sterk voor FIT Girls DA1 (3 - 1)

De meiden van (C1000) De Wit weten ook weer wat verliezen is. Tegen koploper Achilles'94 DA2 werd met 3 - 1 verloren, maar FIT Girls DA1 was zeker niet kansloos. Daar waar de meiden van trainer/coach Erik Jan de Jonge behoorlijk wat kansen niet wisten te benutten, daar schoot de tegenstander wel met scherp. De jonge Achilles-ploeg was net even sneller en scherper en dus maken De Meiden van (C1000) De Wit even pas op de plaats. Maar dat kunnen ze volgende week goedmaken tegen Pesse DA1. Het enige FIT Girls-doelpunt kwam van de voet van Jolanda Langbroek.

Jung Hye v.d. Gaast schreef het volgende verslag:

Verlies voor de dames van de Wit.

Zaterdag 3 december was het dan zover, de nummer 1 tegen de nummer 2 in de competitie. Achilles staat steevast bovenaan met 28 punten, wij daarin tegen staan met 22 punten nog niet zo sterk op de 2de plek. Als we deze wedstrijd zouden winnen, dan zouden we mooi inlopen op de koploper en zouden we misschien iets vaster op de 2de plek staan. Na woensdag alweer 2 punten verlies opgelopen te hebben, wilden we vandaag echt winnen! En dat was zeker mogelijk. De eerste wedstrijd was ook tegen Achilles, die verloren we echter met 5-2, hoewel we toen zeker niet een van de mindere waren.

We hoopten op een zeer fris en fruitig team, maar omdat er vrijdagavond al goed sinterklaas was gevierd (Fit Boys nog bedankt!), waren er een paar van de spelers en een paar van de leiders niet zo fris en fruitig. Dat gaf misschien wel een zuchtje wind tegen.

Vandaag was onze aanvoerster Marianne Verwayen er niet bij, wat ook de wind niet deed draaien. Jammer, maar we hadden nog genoeg wissels op de bank zitten om het op te vangen.

De opstelling: Marja op keep, Dominique linksback, Jung Hye laatste man, Ilse voorstopper en Wendy rechtsback. Nousjka linksmid, Annemieke mid-mid (C) en Maud rechtsmid. Voor stonden Jolanda L linksvoor, Janine in de spits en Marije rechtsvoor. Wissels: Jenny, Jolanda B, Rianne, Annika en Aline.

Een sterke opstelling, en die zou Leider/trainer Erik-Jan vandaag gebruiken. Nadat alle spelers een snelle warming-up (Bart gaf een tour door Assen) hadden gedaan, konden we starten.

De eerste helft verliep goed, iedereen stond haar mannetje. Na ongeveer een halfuur gespeeld te hebben creëerde Achilles een aanval, waarbij onze keepster Marja uit viel met een blessure aan haar knie. Wendy stond snel startklaar om in te vallen. Maud zakte een plaatsje en Aline kwam op rechtshalf te spelen. Ondanks dat het goed liep kwam er wel een tegengoal van Achilles. 1 kans en die maakten ze af. 1-0. We bleven voetballen, de ballen werden vaak naar voren gegooid, maar er waren nog weinig echte goede kansen. Toch werd er goed druk gezet door onze snelle voorhoede. Jammer dat de verdediging van Achilles goed stond. De bal ging heen en weer, uiteindelijk kwam er een pass van achteren op Janine die een mooi passje gaf op Jolanda L. Zij schoot de bal mooi in. 1-1!

Het gaf de dames weer moed, en voetbalden door. De Fit Boys dames hadden het spel redelijk onder controle. Dat bleek uit de irritaties van de tegenpartij. Rust, de stand, 1-1. Onder een lekker bakje thee die er niet was, luisterden we naar Erik Jan. Het ging goed, we moesten alleen meer gebruik maken van de zijkanten. Vooral de middenvelders moesten zich meer laten zien. De kans op winst zat er zeker in. We moesten het alleen nog waarmaken.

De wissels waren Jenny voor Nousjka, Annika voor Maud en Rianne voor Aline. Marja kon ook weer keepen dus Wendy zat op de bank. 

De 2de helft kon beginnen. Dit ging toch minder dan de 1ste helft. Achilles zette druk voorin, maar kwamen niet tot goede kansen. De dames van de Wit evenmin. Na toch een paar kansen van Achilles kwam er dan toch een goal. Het schot belandde via een goede redding van Marja op de lat, maar werd daarna goed ingetikt. 2-1. Dominique werd gewisseld voor Jolanda B. Veel geduw en getrek was er. De dames van Achilles en een paar van Fit Boys waren geïrriteerd en gefrustreerd, dat leidde door wat onrust tussen Annemieke en haar tegenspeelster. We kregen dan ook allemaal een waarschuwing van de scheids dat we nu moesten oppassen, anders vielen er kaarten. We probeerden van alles, het schommelde aardig, maar toch moest er weer een goal van de andere kant komen. Een mooi schot maakte de 3-1.

Erik Jan veranderde de opstelling door 1 op 1 te gaan spelen achterin. Jung Hye zou dan meer druk moeten zetten voorin tussen Janine en Annemieke. Helaas hielp dit niks. Nog een mooi schot van Marije op de lat wou ook de stand niet veranderen. En was de eindstand dan ook 3-1.

Jammer, maar helaas. Achilles won de wedstrijd, maar voetbalden zeker niet veel beter. Een spannende wedstrijd leidde tot 0 punten. Wij zijn nu 2 plaatsjes gezakt, en moeten zaterdag tegen de nieuwe nr. 2 Pesse. Iedereen is welkom om ons aan te moedigen om half 1, op ons sportpark.

Groetjes van Jung Hye namens Fit Boys Da1.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Lycurgus 2 stuurt FIT Boys 2 met verlies naar Beilen (3 - 1)

De Alfa-mannen moesten een nederlaag slikken, ondanks dat ze twee keer scoorden en Lycurgus ook. Wietse Jonker scoorde in het goede doel, Arjan Scheper in het verkeerde en zo werd er verloren met 3 - 1. Volgende week gaan de mannen van trainer/coach Bart Ludwig op bezoek in Coevorden bij CSVC 2.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 4 behaalt wederom een overwinning (3 - 1) en FIT Boys 5 komt net te kort in Assen tegen ACV 8 (3 - 2).

FIT Boys 4 is bezig aan een zeer goed seizoen. Deze middag werd VAKO 3 aan de zegekar gebonden. De 1 - 0 werd gescoord door Jos Jansen en de 2 - 0 door Bart Steenge. Daarna kwam VAKO 3 wel op 2 - 1 (bal ging via het been van Hessel Wiersma in het doel), maar daarna scoorde Harold Woltinge de 3 - 1 en was de buit binnen.

De Yin Sin-mannen reisden deze zaterdagmiddag af naar Assen om tegen het plaatselijke ACV te voetballen. Het 8e wel te verstaan. FIT Boys 5 kwam deze middag, volgens eigen zeggen, net iets te kort. Er werd verloren met 3 - 2. Gerard Schans scoorde éénmaal en nadat Carl Drenth aan de ene kant een penalty had veroorzaakt, benutte hij aan de andere kant een elfmeter. Vlak voor tijd draaide een inzet van deze zelfde Carl fraai richting kruising, maar sprong via binnenkant paal weer het veld in. Daardoor bleven de punten in Assen.

De Webmaster.

26 november 2005

Dit weekend afgelastingen door de sneeuw

Diverse teams hadden al een vrij weekend, maar ook de weinige wedstrijden die op het programma stonden gingen niet door. Vrijdag had koning winter het zuiden en oosten van het land al in zijn greep, maar het noorden leek de dans te ontspringen. Zaterdagochtend was het dan toch zover, een dikke laag sneeuw bedekte ook Noord-Nederland. De KNVB had vrijdagmiddag alles al afgelast behalve de regio Noord. Zaterdag ging ook regio Noord eruit.

Maar eens kijken of volgende week het weer voetbal wel weer toe laat.

De Webmaster.

24 november 2005

Nu luchtfoto sportpark Noord-West online.

Met enig kunst en 'vlieg'werk staat er een luchtfoto van het sportpark Noord-West op de Algemene Info-pagina.

Handig voor toekomstige bezoekers, zodat ze weten waar parkeerplaats, kantine en velden zich bevinden. Ondanks mijn hoogtevrees heb ik het park er toch aardig opgezet, al zeg ik het zelf.

De Webmaster.

 

22 november 2005

Krentewegge aangeboden door FIT Boys zaal 3 aan de familie Tamming

(foto: Johan Tamming/Jan Stevens)

Een krentewegge aanbieden na de geboorte van een baby? Gebeurt dat nog? Jazeker! FIT Boys zaal 3 kwam vrijdagavond 21 oktober op kraamvisite bij de familie Tamming. Papa Johan en Mama Egon toonden trots hun dochter Sophie Feline. En dat leverde ze een krentewegge op uit handen van leider Jan Stevens. Of Jan deze grote krentewegges ook verkoopt in zijn Spar is niet bekend. Op de foto onbreekt grote zus Julia, maar die lag waarschijnlijk al op één oor.

Papa Johan zei het volgende over al dat heerlijks: "De krentewegge was dik voor elkaar".

De Webmaster.

21 november 2005

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! FIT Boys <23 - Hollandscheveld <23 (3 - 2)

Inderdaad, een fris spelend onder 23 gisteravond. Met soms oogstrelende aanvallen werd er gewonnen met 3 - 2. In de twaalfde minuut was het Kevin Eising die met een droge knal de 'jonkies' op voorsprong zette. Vlak voor rust was het Robbert Dijkema die een voorzet van Marijn Stevens met het hoofd de bal bij de tweede paal in het doel frommelde. Na rust slalomde Ruud Seubring door de Hollandseveldsche verdedidiging en lobte de bal via binnenkant paal in het vijandelijke doel. Dat in de 74e minuut en in blessuertijd de oranjehemden nog twee keer scoorden was jammer, maar de 3-2 was van grote schoonheid, waarvan je als tegenpartij ook kunt en moet genieten.
Kortom een leuke opsteker voor Fit Boys en dit belooft wat voor de toekomst. Trainer Jan Smid hoorde ik af en toe het woord "schitterend" gebruiken, iets wat ik niet eerder van hem had gehoord!

Onder 23 bestond uit:
Erik Bos, Arjan Snippe, Jeroen Boelen, Gerald Roek, Remco Lubberts, Tim Seubring, Ruud Seubring, Edwin Roijinga (C), Marijn Stevens, Kevin Eising, Robbert Dijkema, Ronald van Waardhuizen, Elwin Dam, Tom van Berkel en Mark Lubberts.

Martin Datema.

19 november 2005

FIT Boys 1 weet voor de 7e keer op rij niet te winnen (3 - 2).

Roden - Bij koude temperaturen moesten de Britstra-mannen na 6 wedstrijden zonder winst, nu eens winnen. Bij rust leek er nog hoop op in ieder geval één punt en misschien wel drie (1 - 1). Na de rust liep ONR uit naar 3 - 1 en voor de statistieken scoorde FIT Boys in de blessuretijd nog de 3 - 2. 

Zoals wel vaker begon FIT Boys flitsend en na 5 minuten stond het al 0 - 1 (Berry van der Giezen). Nog geen 10 minuten later maakte ONR uit een vrije trap al weer gelijk. De ploegen leken aan elkaar gewaagd en gingen met deze 1 - 1 ook de rust in.

Na de rust duurde het tot de 60e minuut voordat er weer werd gescoord. Een vrije trap an ONR ging door de muur en keeper Erik Bos was kansloos. FIT Boys probeerde met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren en de 2 - 2 hing ook wel in de lucht. Helaas voor de mannen van trainer/coach Jan Smid maakte ONR de 3 - 1. Mark Seubring legde ONR-topscoorder Geert Hidding binnen de beruchte lijnen neer en deze buitenkans werd niet gemist. Voor de statistieken scoorde FIT Boys nog wel in de blessuretijd, Mark Seubring maakte deze, maar de punten bleven in Roden.

Martin Datema reageerde uiterst zuur na afloop: "Elim, Zweeloo, BSVV zijn ook leuke tegenstanders". De keeper van ONR stak Martin een hart onder de riem: "We zijn pas halverwege, zo ver is het nog niet. Er komen nog 11 wedstrijden om punten te pakken". Erg aardig van de keeper van ONR, maar FIT Boys had liever punten mee naar Beilen genomen.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Wederom makkelijke overwinning voor FIT Girls DA1 (5 - 1)

"De meiden van (C1000) De Wit" speelden ditmaal een streekderby tegen HHComb DA1. En wederom werden de 3 punten binnengehaald en houden de dames van trainer/coach Erik Jan de jonge uitzicht op de bovenste plaatsen. FIT Girls DA1 kwam op 4 - 0, waarna HHComb tegen wist te scoren (4 - 1). Het slotakkoord was voor de dames en zo werd de eindstand bepaald op 5 - 1. De trainert (EJ) zei er het volgende van:

De meiden van de Wit. Aflevering 9: HHC thuis.

Afgelopen zaterdag stond de competitiewedstrijd tegen HHC op het programma. Een echte derby welteverstaan, een aantal meiden uit ons team hebben in het verleden hierbij gespeeld en wisten natuurlijk al heel wat te vertellen over dit team. Na een goede warming-up werd de opstelling bekend gemaakt en werden er nog een aantal aandachtpunten behandeld.

Iets na half 1 begon de wedstrijd dan ook eindelijk onder de bezielende leiding van “de man in het rood” Jan Postema. Zoals eigenlijk elke wedstrijd is het belangrijk dat we direct vanaf het eerste fluitsignaal druk zetten en in bal bezit het veld breed houden, dit deden we dan ook. Na een paar minuten volgde onze eerste kans ook al, doordat we de bal lekker snel rond lieten gaan en de vrije man konden vinden helaas, werd dit geen goal maar het was wel duidelijk wie de baas zou zijn vanmiddag. Na ongeveer 20 minuten spelen was het dan eindelijk zover, Marije kreeg via een verdedigende fout de bal in de loop en kon simpel een hoek uitzoeken 1-0. Hierna duurde het nog tien minuten voordat de tweede goal pas tot stand kwam, dit duurde zolang omdat we af en toe te zelfzuchtig zijn in plaats van dat we de bal gewoon breed leggen. De tweede goal kwam op naam van Janine die de bal terugkreeg van Marije, zij was doorgelopen op de keeper en deze vond de temperatuur van de bal waarschijnlijk wat te hoog en liet deze maar los. Na deze goal kregen we nog wat kansen maar scoorden niet. Aangezien er weinig fout ging in de eerste helft was er in de rust weinig aan te merken op ons spel, we hadden wat meer moeten scoren maar ja, wij stonden wel met 2-0 voor en hadden maar een kans weg gegeven. Hierbij heb ik wel duidelijk gemaakt dat we op dezelfde manier door moesten gaan maar dat we de kansen wel moesten afmaken, dit gebeurde ook na ongeveer 5 minuten werd Nousjka de zestien ingestuurd en plaatse de bal met haar linker door de benen van de keeper het doel in 3-0. Hierna duurde het weer wat langer voor dat er gescoord werd, dit kwam doordat we iets te gemakzuchtig werden. Hierdoor kwam HHC er een paar keer goed uit maar onze verdediging stond vaak goed opgesteld zodat er eigenlijk geen groot gevaar ontstond. Na een paar van deze speldenprikjes kwam er weer eens een aanval van ons, na wat gehannes in de zestien kwam de bal uiteindelijk bij Annemieke voor de voeten en die liet zien hoe je oog in oog met de keeper een bal erin moet schieten, snoeihard laag in de hoek. Na deze 4-0 werden we weer te gemakzuchtig hierdoor kregen we ook de 4-1 om de oren (wel een mooie goal trouwens). Nadat we het offensief van HHC de kop hadden ingedrukt gingen we normaal voetballen en dit resulteerde in een mooie goal van Janine, die na een goede 1-2 met Nousjka de bal vakkundig in de lange hoek schoof. Na deze 5-1 vond de scheidsrechter het ook welletjes en besloot af te fluiten, met een voldaan gevoel verlieten de meiden van de wit het veld met wederom 3 punten in de zak.

Langs deze weg wil ik graag alle in groten getale gekomen supporters bedanken en uiteraard ook onze arbiter.

De trainert

De Webmaster.

____________________________________________________________

Fit Boys 4 ook op bezoek in Roden bij ONR 5 (1 - 4).

De Bennie Wildeboer-mannen reisden de 1e selectie achterna naar Roden, om tegen ONR 5 te voetballen. FIT Boys 4 doet het erg goed dit seizoen, al werd vorige week nog kansloos verloren van Halen 1. Halen 1 met vele ex-spelers van FIT Boys 4. Deze middag werd er weer gewonnen en wel met 1 - 4. Jan Willem Kerssies opende de score, waarna Elzo Oostland de stand op 0 - 2 bracht. Daarna was het beurt aan ONR 5. Ze scoorden maar liefst 3 keer, waarvan 2 in eigen doel. De laatste was volgens Jan Willem Kerssies een fout van de scheidsrechter. Eindstand derhalve 1 - 4. Keurig!

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 5 en HZVV 8 delen de punten (3 - 3)

FIT Boys 5 ging de wei in tegen HZVV 8. Bij de rust stonden de Yin Sin-mannen op een 3 - 2 voorsprong, maar waren de deskundigen het er over eens: "Deze wedstrijd kan nog alle kanten op en het zou ook nog wel eens een grote uitslag kunnen worden voor één van beide". Vanavond kwam het onderstaande verslag van Andre 'Socrates' van den Bos via het Gastenboek binnen:

THE YELLOW RIVER

Rare titel nietwaar? Zo meer daarover. Allereerst de uitslag: 3-3
Het was een rare wedstrijd. Het was even wennen aan de weersomstandigheden. Koud en en zwaar veld. Redelijk voetbal van onze kant in het begin. Niet dat het direct kansen regende maar zoals altijd: al het goede komt langzaam. Marcel, eindelijk weer eens in zijn goede doen maakte de eerste twee goals. Geen vuiltje aan de lucht. Mischien iets teveel achteroverleunend, we stonden ja voor met 2 nul, werd het spel iets minder. De aansluiting werd minder en HZVV drong zich op. Voor wij er erg in hadden was het weer gelijk. De onvrede groeide. jan J liep te praten tegen een redelijk goed fluitende Geert S. (hij keurde terecht dat 'doelpunt'af)Dit resulteerde in een gele kaart. Weer iets later kwam Jan E wat onhandig in, en eveneens voor hem een gele prent. Het meest opvallende was wel het feit dat Jan Gotz een achterstand probeerde te verhinderen door op een ongelooflijke wijze een doorgebroken speler neer te halen. Op zich niets vreemd in de voetbalsport, maar dat Jan,uitgerekend Jan dat deed was een wonder. Kreeg hij ook nog maar geel, drie keer rood of voor het leven uitgesloten worden voor deze sport was nog een te lichte straf. Het meest bizarre in deze is dat dit nog nooit in zijn voetballoopbaan(en dat zijn er heel wat jaren)was voorgekomen. werkelijk, iedereen was ontdaan. Dit zal in de analen van Fitboys worden bij geschreven. Zelfs de grootste schoffelaars onder ons, ik zal geen namen noemen, stonden met de mond open. Jan en Henk nog het meest. De 2e helft was er een, die in de boeken gaat als het meest gedenkwaardige. Na de vele gele kaarten brak er een periode aan van gemiste kansen. Marcel miste een kopbal en eenmaal kwam hij alleen op de doelman af wist ook die kans niet te benutten. Gerard werd op magistrale wijze aangespeeld en schijnbaar daar nu nog diep van de indruk, wist zo snel niet wat hij met de bal moest doen. Hij had hem voor het inp.. Echt het toppunt van missen was wel de misser van Ouke. In eerste instantie wist hij op meesterlijke wijze vrij te lopen, werd daarom ook aangespeeld maar.... voor een compleet leeg doel bleek al snel dat hij moeite had met keuzes maken. Hij wist niet meer wat te doen. Helaas dus. We moesten genoegen nemen met een punt. Aard Z liep nog tegen een bless aan en ondergetek idem dito. De res bank zat al aardig vol. Douwe, hij liep te steigeren langs de lijn, heeft nog last van zijn knie, en Henk en Carl nog steeds last van de kuiten.Albert, als trouwe supp was er ook weer. Nog van harte met je 35 jaar getrouwd zijn. Henk Smit was afwezig. Te druk bij zijn zoon. Hij was aan het bijbeunen. Die roze pyama was trouwens van zijn vrouw femmy. Niemand had het goed, dus de consumpties waren voor mij zelf.Proost.
Boze tongen beweren dat Ab B de scheids had aangespoord om meer kaarten te gebruiken. Mogelijk dat daar de oorzaak ligt van de stroom gele kaarten tijdens deze wedstr. Na afloop deed Ouke boete in de vorm van een schaal bitterballen en Ab B had ook spijt volgens mij, hij deed er nog een schaal bij. Ik zie jullie woensdag weer.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 2 ging niet door, FIT Boys 3 er ook uit, FIT Boys A1 en B1 verliezen.

FIT Boys 2 zou zaterdag bezoek krijgen van Angelslo 2, maar vrijdagavond belden de Emmenaren op om af te zeggen. Ze hadden te weinig spelers. Dat zal Angelslo op een boete komen te staan en wellicht zelfs punten in mindering, omdat de regel is dat allereerst het laagste elftal er uit gaat en spelers dan doorschuiven. Ook jammer voor het publiek dat het 2e weer eens aan het werk had willen zien (inclusief mijzelf). De geruchten gingen dat trainer/coach Bart Ludwig blij was met het niet doorgaan vanwege een verbouwing thuis. Dan heeft Bart geluk, volgende week zijn de Alfa-mannen weer vrij.

De wedstrijd van FIT Boys 3 kon ook geen doorgang vinden en zo zijn de mannen van trainer/coach Kleis Lageveen een weekje vrij. Volgende week gaan ze op bezoek bij NKVV 2.

FIT Boys A1, de laatste weken steeds de verliezende partij, moest op bezoek bij Rolder Boys A1. De Van Berkel Adviesgroep-mannen verloren andermaal, nu met 2 - 0. Volgens de spelers was het geen slechte wedstrijd, er zit vooruitgang in.

FIT Boys B1 speelde thuis tegen ACV B2. De wedstrijd werd ontsierd door een slaande ACV-speler, die dacht uitgescholden te worden. Na een afkoelperiode wist ACV B2 toch nog de 2 - 3 te scoren.

De Webmaster.

17 november 2005

Voorbeschouwing ONR 1 - FIT Boys 1: wordt het weer een gelijkspel? 

ONR en FIT Boys troffen elkaar vorig seizoen ook tweemaal en beide keren werd het 1 - 1. Als je dan ook nog de stand ziet (beide 11 punten) lijken deze ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. A.s. zaterdag spelen de Britstra-mannen om 14:30 uur op sportpark ONR te Roden om de 3 punten, want die zijn hard nodig.

De ploegen troffen elkaar zoals gezegd vorig seizoen ook al 2 maal en in het seizoen 1997/1998 zaten beide in de 3e klasse C. Toen eindige ONR als 8e en FIT Boys als 9e. Een seizoen later eindigde FIT Boys keurig 3e, maar ONR zelfs 11e en degradeerde hiermee naar de 4e klasse B. Na 2 seizoen ging ONR weer naar de 3e klasse B, één seizoen later naar de 3e klasse C en twee seizoenen later naar de 3e klasse D. 11 Geert Hidding ONR
2 Ronald van Waardhuizen Fit Boys
2 Berry van der Giezen Fit Boys
De topscoorderslijst geeft gelijk aan waar bij FIT Boys het probleem ligt: scoren.

In thuis- en uitwedstrijden vorig seizoen:
06-11-2004 ONR - Fit Boys 1 - 1
09-04-2005 Fit Boys - ONR 1 - 1

Deel verslag 6-11-2004:
"Fit Boys-trainer Jan Smid had kort na de wedstrijd het volgende commentaar: "Het was een redelijke wedstrijd van beide kanten. De 1e helft ging gelijk op, het eerste deel domineerde Fit Boys, het tweede deel van de 1e helft deed ONR dat. In de 2e helft kwamen we halverwege via Aljon Stahlmecke, uit een corner van Alfons Pot, op 0 - 1 en waren er ook kansen op 0 - 2. Vervolgens ging ONR aandringen en speelde vaak de lange bal. We kwamen onder druk en vlak voor tijd wist ONR de 1 - 1 te scoren"."

Deel verslag 9-4-2005:
"Daar waar de druk bij ONR zou moeten liggen, omdat zij nog een laatste kans moesten pakken iets van het seizoen te maken, speelde FIT Boys erg verkrampt. ONR liet zien een goed voetballende ploeg te hebben, met een makkelijk scorende spits Bouke Plat, die ook zorgde voor de 0 – 1. De lat en keeper Erik Bos stonden meer doelpunten van ONR in de weg. In de tweede helft kreeg Aljon Stahlmecke een cadeautje van de ONR-keeper, die de bal bij Aljon in de voeten schoof. Met een bekeken lob verschalkte Aljon de keeper en scoorde zo de 1 – 1. Daarna probeerde FIT Boys nog de volle drie punten binnen te halen, maar volgens leider Martin Datema hadden de Britstra-mannen dan teveel gekregen."

De Webmaster.

12 november 2005

FIT Boys 1 maatje te klein voor titelkandidaat Olympia'28 1 (1 - 2).

(foto's: Maurits Beuling)

Allereerst het verslag van de pupil van de week Damian Kerssies:

Nadat ik overtuigd was dat pupil van de week toch leuker was dan Sinterklaas (kan ik toch nog vaak zien deze weken), gaan wij op weg naar hetvoetbalveld. Daar aangekomen werd ik goed ontvangen door Marijke met eerst een lekker flesje AA en daarna werd mij uitgelegd wat er ging gebeuren.

Na samen te hebben omgekleed met de heren van fitboys 1, gingen wij inspelen op het trainingsveld. Nadat iedereen goed warm was (ik heb ze goed laten lopen), gingen wij even weer naar de kleedkamer. Voordat de wedstrijd begon heb ik nog even kennisgemaakt met de scheidsrechter en de grensrechters. Om half drie gingen we het veld op met beide teams (ik mocht de wedstrijdbal dragen), waarna ik de aftrap mocht nemen en even de keeper van Olympia '28 op zijn plek kon zetten.

In de rust, heb ik de wissels van fitboys nog een beetje warm kunnen spelen. Na de wedstrijd ben ik direct naar de bestuurskamer gebracht voor een heerlijk bakje patat met mayonaise en een cola. Hier kreeg ik ook een mooie bal met alle namen erop van de heren van fitboys 1. Het was een hele leuke middag en wil bij deze iedereen hiervoor bedanken, vooral Marijke.

Damian

Beilen - Misschien was de conclusie na afloop van de wedstrijd tegen Olympia'28 hard maar wel realistisch: "We kunnen op het moment gewoon niet beter". Deze woorden sprak leider Martin Datema kort voor het einde, "Het scoren wil op de één of andere manier gewoon niet lukken". En kansen kregen de Britstra-mannen ook deze wedstrijd weer, twee in de eerste vijf minuten. Maar zoals de laatste weken wel vaker scoorde de tegenstander de 0 - 1 (Richard Boerhof, 40e min.). Nog geen minuut later kreeg FIT Boys een terechte penalty en Arjan Schepel schoot raak (1 - 1). Nog voor de rust maakte andermaal Richard Boerhof de 1 - 2. Ondanks aandringen van FIT Boys de 2e helft, kleine mogelijkheden maar ook gevaarlijke uitvallen van Olympia'28 bleef de stand 1 - 2. 

Vooraf aan de wedstrijd werd een elftalfoto gemaakt van FIT Boys 1, maar daarna ging het alleen nog maar over Olympia'28. En FIT Boys begon ook scherp aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten waren er al twee 100% kansen. Eerst ging Berry van der Giezen er vandoor op rechts en daar waar hij had moeten afleggen, schoot hij zelf in het zijnet. Enkele minuten later snelde Ronald van Waardhuizen de linksback van Olympia'28 voorbij. In plaats van zelf te schieten, legde hij af en zo ging deze kans ook verloren. Vervolgens ging de strijd wat meer gelijk op, maar liet Olympia'28 ook af en toe zien waarom zij zes seizoenen geleden nog in de hoofdklasse speelden. Goede en technisch vaardige spelers en goede combinaties. Spits en aanvoerder Richard Boerhof kon een paar keer op rand zestien aanleggen, maar mistte steeds de goede richting. Het duurde tot zo 10 minuten voor de rust, voordat er doelpunten vielen. Richard Boerhof, hij scoorde tot voor deze wedstrijd al 10 keer, wist bij een corner aan de dekking te ontsnappen en kopte raak (0 - 1). Lang kon Olympia'28 niet van deze voorsprong genieten, want 1 minuut later lag de bal aan de andere kant op de stip. Ronald van Waardhuizen ging op snelheid voorbij zijn man, sneed de zestien in en werd door een sliding die de bal mistte ten val gebracht. Toevallig stond uw verslaggever op één lijn met de penaltystip en was in gesprek met een Olympiaan. Zo hadden wij beide goed zicht op de situatie en volgens deze goudeerlijke Olympia-fan was het een zuivere penalty. Ronald van Waardhuizen speelde de bal voorbij de verdediger, die met zijn sliding net te laat kwam. Een schoolvoorbeeld van een penalty derhalve. Olympia'28 protesteerde uiteraard nog wel, maar dat mocht niet baten. Aanvoerder Arjan Schepel nam plaats achter de bal en schoot de bal rechts hoog in de dak van het doel (1 - 1). Toch zou dit niet de ruststand worden, want Sinterklaas was zaterdag ook weer in Beilen aangekomen en het eerste cadeautje was voor Olympia'28. Na een blunder achterin en dus balverlies ging Richard Boerhof alleen op keeper Joost van het Reve af. Met een simpele schijnbeweging stuurde hij Joost het bos in en liep de bal het doel in. Hier bracht Richard de stand op 1 - 2 en scoorde hij al zijn 12e doelpunt dit seizoen.

In de 2e helft ging de strijd eerst nog redelijk gelijk op, al bleef Olympia'28 wel de betere en soepel combinerende ploeg. Opvallende basisspeler aan de zijde van FIT Boys was Ruud Seubring. Ruud is nog A-junior, maar heeft al vaker als wisselspeler zijn invalbeurten gemaakt in de hoofdmacht. Deze middag begon hij in de basis en speelde een volwassen wedstrijd ondanks zijn kleine gestalte. De tweede helft speelde FIT Boys met veel strijd en ook Ruud ging hierin volop mee. In het verloop van de tweede helft moest hij door zijn enthousiasme zelfs oppassen voor een tweede gele kaart. Maar ondanks de passie en beleving bleven de echte kansen uit voor FIT Boys. Ook een extra spits (Tristan Haurissa) en één-op-één spelen achterin (Arjan Schepel ging meer voorin spelen) bleef de 1 - 2 op het scorebord staan. Ver in de blessuretijd, keeper Joost van het Reve is zelfs voorin te vinden, beland een inzet nog op de bovenkant van de lat. Verder kwamen de mannen van trainer/coach Jan Smid niet en dus moest er weer een nederlaag geslikt worden. Olympia'28 is, na een vrije val (in 6 jaar van hoofdklasse naar 3e klasse), op weg naar de 2e klasse en FIT Boys heeft nog 12 wedstrijden te gaan om van dit seizoen nog iets te maken.

Arie Paping had ook zo zijn eigen visie op de wedstrijd:

Zaterdagmiddag na afloop van de wedstrijd Drenthina-Fit Boys op weg naarde kantine op Noord-West kwam ik in gesprek met de voorzitter. Johan had deze middag een oppasbeurt en zat genoeglijk met zijn twee buitels aan de stamtafel van het vijfde. Natuurlijk was hij belangstellend naar verrichtingen van het eerste. In het kort heb ik hem verteld dat ze bij de opgelopen achterstand geen echte vuist konden maken. Op mij maakten ze een wat machteloze indruk. De voorzitter heeft mij op een juiste wijze geciteerd.

Stilletjes had ik gehoopt dat hij mij afgelopen zaterdag nog even had aangeschoten na de wedstrijd  Fit Boys-Olympia ΄28. Naast de wat kritische geluiden, zijn er na de wedstrijd tegen Olympia ΄28 ook positieve opmerkingen te maken over het verloop van die wedstrijd. Fit Boys kwam agressief uit de startblokken en dat resulteerde in het eerste kwartier in een tweetal goede mogelijkheden om te scoren. Na een goede periode van Fitboys, trokken de gasten het initiatief langzaam naar zich toe. Fit Boys moest terug. In de rust had ik geen goed gevoel over een goede afloop. De gasten hadden technisch wat meer in huis en konden elkaar in de posities ook beter vinden.

Wat er in de kleedkamer is afgesproken….?  maar gaandeweg de tweede helft groeide er een collectief in veld die met veel brutaliteit de tegenstander aanpakte, daarbij de spelers bereidt waren, het vuile werk voor elkaar op te knappen.Het middenveld en de achterhoede sloten prima aan, kort in de dekking, zodat de tegenstander geen enkele ruimte kreeg hun geliefde spelletje te spelen.Het wachten was dan ook op de dik verdiende 2-2. Helaas konden de gasten met kunst en vliegwerk de schade beperken.

Gezien het getoonde spel, wat na de pauze met veel lef werd gespeeld, is dit eigenlijk een overwinning. Onder aanvoering van Klaas groeide de linkerflank na de pauze uit, tot een ware plaag voor de tegenstander.

Arie Paping.

De Olympia'28-verslaggever zag de wedstrijd door een blauw-zwarte bril:

In de beginfase kwam Olympia'28 met de schrik vrij na 2 snelle uitvallen van Fit Boys over de vleugels. De aanvallers faalden in de afronding.
Na 20 minuten spelen kwam Olympia'28 tot uitgespeelde kansen. Nog voor rust kwam Olympia'28 op een wel verdiende voorsprong. Een schot van Boerhof kon in eerste instantie nog tot corner verwerkt worden. Vervolgens was een kopbal van Boerhof na de corner van Ronald Bruins wel raak. Drie minuten later struikelde de linkeraanvaller van Fit Boys over zn eigen benen en dacht verdediger Van Steenselen aan een doeltrap. De scheidsrechter legde tot ieders verbazing de bal op de stip. Dit was een koud kunstje, 1-1. Olympia'28 schakelde een tandje bij en dit leverde een vrije trap op. Ronald Bruins schoot de bal hard en laag het zestienmetergebied binnen, de bal werd door 3 verdedigers gemist en kwam zo voor de voeten van Richard Boerhof. Die rondde fraai af, 1-2.
Kasper Wursten, die vandeweek niet had getraind, kwam de 2e helft in het veld voor Marco Zielman die het zwaar had aan de rechterkant. Soer ging nu aan de rechterkant spelen. Maar ook Soer kreeg geen grip op de snelle linksbuiten van Fit Boys. Fit Boys zette aan en zo bleef de wedstrijd lange tijd spannend.
Het laatste kwartier bracht Fit Boys een irritante spits in. Bij zijn eerste en tweede actie ging hij gewillig en opzichtig naar de grond. Even later pakte hij Maatkamp vol bij zijn edele delen en ging diezelfde Maatkamp vervolgens verhaal halen. Dit alles ontging de scheidsrechter. Maar de gemoederen raakten oververhit. Het leek alsof Fit Boys niet tegen hun verlies kon.
Middels vrije trappen waren er enkele hachelijke momenten voor het Olympia-doel. De 18-jarige bruins kreeg vlak voor tijd geel wegens praten en bij 1 van de vrije trappen kreeg hij zn 2e gele kaart door de bal weg te schieten na het fluitsignaal. Zo moest Olympia'28 met 10 man verder en moest Marco Bouwhuis 2 keer handelend optreden. Door 1 maal van de lijn te redden en 1 keer tegen de eigen lat aan te schieten. Olympia'28 pakte de volle winst, alhoewel het de 2e helft dramatisch voetbalde.
Volgende week speelt Olympia'28 thuis in Hasselt de eerste Zwartewaterland-derby tegen DESZ uit Zwartsluis.

Opstelling Olympia'28: Van Olst; Zielman (46. Wursten), Soer, Van Steenselen, Bouwhuis; Bloemhof (59. Palland), Maatkamp, Bruins; Bonhof (70. Kooistra), Boerhof, Munsterhuis.

Scoreverloop:
38' 0-1 Richard Boerhof
41' 1-1 penalty
44' 1-2 Richard Boerhof

gele kaarten: Bruins 2x geel (Olympia'28), 3 x Fit Boys

Op www.zwartewaterkrant.nl viel het volgende verslag te lezen (met dank aan Erik-Jan van Dijk & Gerrit Slurink): 

Moeizame zege Olympia ’28 op Fit Boys

Afgelopen zaterdag 12 november behaalde Olympia'28 een benauwde 2-1 overwinning in Beilen tegen het plaatselijke Fit Boys. Deze eindstand kreeg in de laatste vijf minuten voor rust gestalte. In het begin van de competitie leek Fit Boys een concurrent van de Hasselters, maar men zit, mede door blessures van dragende spelers, in een neerwaartse spiraal.

Olympia’28 kent wat dat betreft weinig problemen, al miste men André v.d. Sluis met een liesblessure en Kasper Würsten wegens problemen met een ontsteking in de knie waardoor hij deze week niet kon trainen, maar wel weer wedstrijdfit op de bank kon beginnen, dit ter geruststelling van trainer Hans Roeland.

Sander Soer nam de plaats van André v.d. Sluis in en Arend Jan Maatkamp die van Kasper Würsten.

Het werd een moeizame middag voor Olympia’28, dat alleen in de eerste helft liet zien dat het de betere ploeg had, als was de eerste kans voor de gastheren, die van Olympia’28 vrije doorgang kregen. Men had echter het geluk dat Berry v.d. Giezen alleen voor Freddie van Olst over het doel schoot.

Voetballend hield Olympia’28 het overwicht maar men wist zich weinig echte kansen te creëren. Het duurde dan ook tot de veertigste minuut voordat men op voorsprong kwam. Het doelpunt viel uit een standaardsituatie. Een hoekschop van Ronald Bruins werd fraai binnengekopt door Richard Boerhof, 0-1.

De euforie was echter van korte duur want nog geen twee minuten later lag de bal op de stip. Een fout van Marco Zielman kon alleen ten koste van een overtreding gered worden door John van Steenselen. Dit gebeurde echter net binnen de zestien meter. Arjan Schepel benutte dit buitenkansje en schoot vanaf elf meter de 1-1 binnen.

Lang kon Fit Boys, dat veel overtredingen nodig had om Olympia’28 uit het spel te halen, niet genieten van de gelijkmaker. In blessuretijd van de eerste helft werd een vrije trap van Ronald Bruins laag in het strafschopgebied gespeeld. Bij toeval belandde de bal voor de voeten van Richard Boerhof, die zichzelf vrijspeelde en daarna doelman Joost van het Reve fraai op het verkeerde been zette en de 1-2 binnenschoot. Voor Richard Boerhof de twaalfde van het seizoen.

Over de tweede helft kunnen wij kort zijn. Met Kasper Würsten voor Marco Zielman liet Olympia’28 niets meer zien. Fit Boys probeerde met veel fysiek geweld, waar scheidsrechter Heeres uit Staphorst te weinig op inspeelde, een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar zag ook hun weinige kansen gekeerd door een goed keepende Freddie van Olst, die vlak voor tijd kansloos leek bij een redding van Marco Bouwhuis, die een scoringskans van Fit Boys voor kwam en tot zijn opluchting zag dat de bal via de lat overging.

Een ware plaag voor Olympia’28 bleef tot het laatste moment de grillige linkerspits Ronald van Waardhuizen van de thuisploeg. Het bleef billenknijpen voor Olympia’28 dat Jelmer Kooistra en Arend Palland nog inbracht voor Maurice Bloemhof en Kjelt Bonhof. Het laatste fluitsignaal klonk Olympia’28 als muziek in de oren. Olympia’28 beëindigde de wedstrijd overigens met tien man.
Ronald Bruins kreeg binnen een paar minuten twee keer geel, wegens praten en het wegtrappen van de bal in een hectische, en van Fit Boys harde en onsportieve, slotfase. Mede door de zege van VHK op Sleen blijft de vier punten voorsprong behouden en zag men de voorsprong op de nummer drie vergroten tot acht punten.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Girls DA1 maakt de 10 vol tegen De Weide DA4

De C1000-dames, ook wel de meiden van (C1000) De Wit genoemd, hadden een makkelijke middag tegen nummer laatst uit de competitie. Bij rust was het al 0 - 8 en na de rust deden de dames van trainer/coach Erik Jan de Jonge, leider Bart Wiechers en grensrechter Henk Booiman het rustig aan en scoorden nog 2 keer (eindstand 0 - 10). Bij het ingaan van de 3e helft werd nog een belofte nagekomen, Jung Hye vd Gaast zorgde voor appeltaart met slagroom.

De dames van Verwaijen schreven er het volgende over:

Zaterdag 12 november was het weer zover, Sinterklaas kwam aan in Beilen. Altijd weer een groot spektakel. Natuurlijk kan de sint ook niet zonder zijn pieten, dus een aantal dames van ons team werden omgetoverd tot piet. Of een paar moesten met de muziek mee lopen, een paar blessures en sommige dames die aan het werk moesten. Dit resulteerde nog in 11 overgebleven dames. Maar onze trainer (t) en leider(t) hadden Melany de Vries van de D1 weten te strikken, dus met 12 dames richting de Weide.

Daar aangekomen snel omkleden, de opstelling en tactiek bespreken , warmlopen en aan de bak. We hadden de instructies meegekregen, direct fel aan de bal te zijn, en de tegenstander geen meter ruimte te geven. Ze stonden dan wel helemaal onderaan, maar dat betekende niet dat we ze moesten onderschatten. We begonnen goed fel aan de wedstrijd, continu wel balbezit en een aantal goede aanvallen over de rechterkant. Na weer een aanval op te hebben gezet, kreeg Jung Hye de bal van het middenveld en met een mooie assist op Jolanda was het zij die de 1-0 binnentikte.

Zo was de score geopend en voetbalden wij verder.  Veel van onze aanvallen gingen over de rechterkant. Wat ook resulteerde in de 2-0 van onze kleine, maar snelle spits Jung Hye.

De weide kwam eigenlijk niet aan de bal, in de verdediging liep alles mooi strak, en ze kregen niet veel ruimte. Helaas dat ons spel er niet zo best van werd, maar de goals bleven wel vallen. Het was wederom Jolanda die de bal kreeg en met een bekeken schot de keeper passeerde 3-0!

We kregen de stille hoop op dubbele cijfers, maar de wedstrijd was nog niet af. Een aanval van de weide kwam over de linkerzijde, maar hun schot was naast, en Wendy kon voor het eerst een bal uittrappen. Zo verkleumde ze nog net niet in het doel. Met een uittrap richting het middenveld, was het Nousjka die de bal kreeg, met een kleine versnelling de tegenstandster passeerde en een voorzet op Jung Hye gaf, en "hoppa" de 4e goal was binnen. Vervolgens kregen wij een corner, deze werd genomen door Annemiek, Zij schoot de bal voor het doel, maar deze werd door de keeper weggestompt, en waardoor Marije de bal weer terug kon spelen op Annemiek, deze legde hem schotklaar voor Marianne. Zij bedacht zich niet en schoot de 5-0 binnen. Toen kwam er een kleine aanpassing in de opstelling doordat Marja Doornbos de puf er uit had en graag gewisseld wou worden, zo kwam Jung Hye voorstopper en kwam Janine in de spits! Dit bleek een gouden wissel te wezen, want een schot van Jolanda werd geweerd door de keeper, en Janine was er als de kippen bij en legde hem in het net. Zo werd de stand 6-0. Het bleef eenrichtingsverkeer, ondanks het niet altijd mooi spelende voetbal, kwamen er toch nog twee doelpuntjes bij door Annemiek en Marije. Zo gingen wij de rust in met een 8-0 voorsprong. In de rust werd er het een en ander besproken onder een lekker bakkie warme thee. We kregen de opdracht nog meer te bewegen in het veld, en dat wel het spel een paar keer moesten verleggen zodat niet alle aanvallen over 1 kant gingen. Verder moesten er nog maar een paar doelpuntjes bij. Ook een wissel werd toegepast. Melany de Vries uit de D1 was niet voor niets meegekomen, en mocht in de spits haar kunsten vertonen. In de tweede helft begonnen we weer fel en fanatiek. We hadden veel balbezit en rust in het spel. En we konden het nog steeds, want na een goede aanval over rechts was het Annika die Nousjka de diepte in stuurde, zij gaf een assist op Jolanda en met een schot door de benen van de keeper was het 9-0. We bleven balbezit houden maar doordat het ontbrak een de juiste eindpass, werden de aanvallen niet goed afgemaakt. We kregen de kansen wel, een paar schoten van Annemiek, en Marianne en Marije kregen wij de bal niet meer in het net. Hier dacht Melany anders over, want toen zij de bal voor de voeten kreeg, passeerde zij de keeper met een schot die wederom door de beentjes van de keeper ging. Zo was het de dubbele cijfers die wij graag wilden zien. De scheids vond dit ook wel genoeg en floot de wedstrijd af. Ondanks het niet altijd goede spel wel weer drie punten die meegenomen werden naar Beilen.Dit werd natuurlijk weer goed gevierd in de derde helft van de dames. Jung Hye had appeltaart met slagroom beloofd op het gastenboek, en daar hield ze zich aan en zo kwam ze in de kantine met een heerlijke BEVROREN appeltaart. Maar goed de magnetron was snel gevonden, en zo hebben wij een heerlijk stukje appeltaart gegeten. Jung Hye bedankt!! Ook willen wij bij deze Melany de Vries bedanken voor het meespelen en het scoren van het 10e doelpunt. Wij draaien nu mooi mee in de competitie we staan nu derde met 19 punten. Wij hopen jullie allemaal aankomende zaterdag 19-11-2005 te bewonderen langs de zijlijn als we tegen HHC moeten voetballen! Tot dan!

Groetjes de dames Verwayen!

De Webmaster.

____________________________________________________________

Veendam 1894 2 en Fit Boys 2 zorgen voor 10 doelpunten (7 - 3)

Helaas vielen deze 10 doelpunten niet of keurig verdeeld over beide teams of in het voordeel van de Alfa-mannen. Na de 90 minuten stond een 7 - 3 stand op het scorebord en kon FIT Boys 2 zonder punten terugreizen naar Beilen. Recmo Lubberts zei er het volgende van:

Fit Boys 2 verliest van Veendam 1894 in doelpuntenfestijn:

Na het goede gelijkspel in Stadskanaal, volgde zaterdag de uitwedstrijd tegen Veendam 1894 2. Deze wedstrijd zou niet langer in de koppies van de alfa mannen willen blijven hangen. Dan bedoel ik qua resultaat, maar ook het vertoonde spel. Om 2 uur stonden beide ploegen klaar voor de aftrap van deze match. Fit Boys opende de eerst 5 a 10 minuten nog goed, in die fase kwam Nico 2 keer alleen voor de keeper maar faalde. Maar de andere spits Marijn scoorde wel oog in oog met de keeper, dus Fit Boys stond al snel op een 0-1 voorsprong. Dus zag het er rooskleurig uit voor de alfa mannen om hier weer een goed resultaat weg te halen. Maar na die 0-1 kwam de hele ellende, niks lukte meer bij Fit Boys. De bal werd niet in de ploeg gehouden, wij waren niet scherp in de duels en noem nog maar wat dingen op. Veendam 1894 profiteerde dankbaar, en scoorde hele wedstrijd erop los met maar liefst 7 doelpunten. Na de eerste helft kon Fit Boys nog hopen op een goed resultaat, want toen was de stand nog maar 2-1. In de tweede helft leek er weer wat opheldering in het Fit Boys kamp te ontstaan. Want de gemiste penalty van Wietse, werd in de rebound door Emiel Ludwig in het doel gekopt. Maar de 3-2 voor Veendam viel daarna viel te snel, en wat na die 3-2 allemaal gebeurde laten we dat maar snel vergeten. Want de ene naar de andere bal vloog achter Erik het doel in. Zowaar bij een stand van maar liefst 6-2, scoorde Fit Boys nog tegen door een doelpunt van Maarten Paping. Maar een speler van Veendam 1894 bracht de eindstand tenslotte op 7-3.Het lijkt ons verstandig om deze wedstrijd heel snel te vergeten, en volgende week zaterdag de gelegenheid deze zware nederlaag weg te poetsen tegen nr. 3 Sportclub Angelslo 2.   

Groeten Remco.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 3 heeft geen kind aan Tiendeveen 2 (9 - 0)

FIT Boys 3 scoorde er zaterdagmiddag rustig op los, en het werd uiteindelijk 9 - 0 was. Rene'etje van het cafeetje' Kamphuis zei er het volgende van:

Fit Boys 3 - Tiendeveen 2 9-0 (2-0)

Zoals blijkt uit de uitslag had Fit Boys een gemakkelijke middag. De tegenstander bood vooral de 1e helft goede tegenstand. Na de 3-0 direct na rust was het verzet afgelopen...

Goals, Tonny 3x, Marcel 2x, Jos 1x, Bert 1x, Lucas 1x en Harald 1x.

Gemiste strafschop: Reneetje vh Cafeetje!!!

Met de laatst opmerking doe ik vooral mijn teammaten een plezier. Bedankt jongens en succes volgende week zonder de laatste man.

Vandaag hadden we twee gastspelers, René Scholing en René Bening. Klasse jongens!

De wedstrijd was een collectief degelijke partij, waarin de verdediging 2 à 3 kansen heeft weggegeven. De "heilige" nul werd voor het eerst gehouden. Jammer alleen was dat de wij de dubbele cijfers niet op het scorebord hebben kunnen krijgen.

Verder weining spectaculaie momenten in deze wedstrijd... Kortom een tevreden "reporter" al was hete einige minpuntje aan hem zelf te danken....

Volgende week, Zweeloo uit!

Reneetje vh Cafeetje

____________________________________________________________

Oude makkers Halen 1 te sterk voor FIT Boys 4 (1 - 7)

FIT Boys 4 nam het deze middag op tegen een paar oude bekenden, namelijk de spelers van Halen 1. Een 7-tal spelers van Halen 1 speelden vorig seizoen nog bij FIT Boys 4. De mannen van Halen 1 waren iets te sterk en wonnen met 1 - 7. Gastspeler Marcel 'Kalou' de Bruijn scoorde de enige FIT Boys-treffer. 

Fitboys-4 versus halen1

Het was vandaag 12-11-2005 dan eindelijk zover de topper tegen halen1 (of te wel de reünie) was een feit werd het winnen of verliezen. Nu zal ik eerst eens proberen uit te leggen wat winnen dan wel verliezen is.

ver·lies (het ~, -liezen)

1 het verliezen, wat verloren gaat => derving, gemis

2 geldelijk nadeel => lasten 

ver·lo·ren (bn.)

1 niet teruggevonden kunnende worden, kwijtgeraakt

2 eenzaam en doelloos => van God en iedereen verlaten [Belg.]

winst·punt (het ~)

1 wedstrijdpunt

2 voordeel

win·nen (ov.ww.)

1 overwinnaar worden in een spel, wedstrijd e.d. => de /overwinning/zege/ behalen

2 vergeleken bij iets of iem. vorderen

3 winst maken, uitsparen

4 door inspanning verkrijgen

5 tot gebruik of voordeel verkrijgen => verwerven

zoals u hier boven ziet staat winst duidelijk omschreven doch verlies/verloren niet naar het geen men al snel verwacht, daarom is mijn vraag ook bestaat er wel verlies in het hedendaagse voetbal, er lopen doch immers 22 man over een groene grasmat op hun vrije zaterdag achter een voetbal aan te rennen en lopen hierbij de longen uit hun lijf, hierbij heb ik het over een leeftijdscategorie van 5 tot plusminus 70 jaar wat voor iedere voetballiefhebber een lust voor het oog is, dan is toch iedere wedstrijd een overwinning om iedere zaterdag je weer te geven voor een club waar je je gehele leven al lid van bent en met naar alle waarschijnlijkheid dezelfde motivatie als misschien wel 25 jaar of meer geleden.

ach·ter·stand (de ~ (m.))

1 het achterop zijn, het achterblijven

2 werk dat reeds lang op afwerking wacht

Zoals hier boven nu ziet dacht ik ineens aan het woord achterstand, nu hier wederom het zelfde probleem geen duidelijke relatie tot het voetbal, men kan nu wel stellen dat iedere wedstrijd een overwinning op zich is, als men zich maar naar eigen kunnen op een juiste wijze inzet, dat is wat deze supporter iedere zaterdag op het veld ziet gebeuren.

Nu bleef deze supporter nadenken en kon nog maar een ding bedenken en dat was competitie maar wat is nu competitie:

com·pe·ti·tie (de ~ (v.), ~s)

1 reeks van wedstrijden tussen verschillende clubs

2 wedijver, concurrentie

com·pe·ti·tief (bn.)

1 concurrerend

com·pe·ti·tie·lad·der (de ~)

1 lijst waarop de stand van een competitie staat aangegeven

com·pe·ti·tie·ver·val·sing (de ~ (v.))

1 vervalsing van de werkelijke verhoudingen in een sportcompetitie, bv. doordat een ploeg niet voluit speelt voor de overwinning

com·pe·ti·tie·wed·strijd (de ~ (m.))

1 wedstrijd in competitieverband

Wederom word er nergens over verlies gepraat dus zoals bovenstaande beweringen reeds aangeven bestaat er geen verlies in het hedendaags amateur voetbal.

Nog even een noot voor het 4de elftal ieder nadeel heeft een voordeel, de bal is rond, scorebord journalistiek, geflatteerde uitslag.

m.v.g. een fan van het 4  

De Webmaster.

5 november 2005

Andermaal verlies voor FIT Boys tegen Drenthina (4 - 0) 

Emmen - Op sportpark Oude Roswinkelerweg moesten twee ploegen aantreden die de laatste 4 weken slechte resultaten hadden behaald. Drenthina behaalde uit de laatste 4 duels geen enkel punt en FIT Boys slechts 1 punt. Beide teams waren dus toe aan 3 punten. Hoewel FIT Boys de eerste 25 minuten van de wedstrijd het beter van het spel had, was het bij rust 2 - 0 voor Drenthina. Na de rust probeerde FIT Boys het nog wel, maar liep Drenthina nog uit naar 4 - 0.

De Britstra-mannen speelden een uitstekend eerste halfuur en legden uitstekende combinaties op de grasmat. Hieruit ontstonden ook wel kleine kansen voor onder andere Berry van der Giezen en Maurits van der Hoest. Maar zoals zo vaak de laatste weken werd er niet gescoord. Drenthina had het dus gewoon lastig met FIT Boys maar kwam hier na een half uur toch enigszins onderuit. En Drenthina was wel effectief met de kansen om te springen, zeer effectief zelfs want binnen 2 minuten (40e en 41e minuut) stond het 2 - 0. Deze stand bleef op het scorebord tot aan de thee.

Na de rust probeerde FIT Boys nog wel met de moed der wanhoop de aansluitingstreffer te maken, maar het wilde deze middag niet lukken. Tot overmaat van ramp kreeg Drenthina ook nog een penalty. Jeroen Loovers raakte een Drenthina-aanvaller licht aan, maar deze viel gewillig. Omdat deze overtreding binnen de beruchte lijnen werd gemaakt, volgde een penalty en de 3 - 0. FIT Boys zit de laatste 5 weken in de hoek waar de klappen vallen en moest de gifbeker tot de bodem toe leegdrinken, want ook de 4 - 0 werd nog gemaakt.

Aanvaller Alfons Pot is langdurig geblesseerd aan de meniscus en moet als het tegenzit nogmaals onder het mes. Alfons houdt de verdediging altijd aardig bezig en is per seizoen goed voor zo'n 11 goals. Middenvelder Sjoerd Schepel, in het seizoen 2004/2005 van ACV gekomen, kampt met migrane en kan de lijnen op het middenveld niet uitzetten. Hierdoor moeten er te veel omzettingen gedaan worden in het team, verdediger Klaas Sanders speelt uit nood soms zelfs linksvoor. Ook het scoren wil niet zo gemakkelijk lukken als vorig seizoen. Toen schoot spits Berry van der Giezen ze gemakkelijk binnen (14 totaal). Een overwinning zal het vertrouwen terugbrengen en wellicht kunnen na de winterstop Alfons Pot en Sjoerd Schepel de gelederen weer komen versterken.

Volgende week zal FIT Boys alle zeilen moeten bijzetten voor 3 punten, koploper Olympia'28 komt dan op bezoek op sportpark Noord-West. 

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Girls DA1 draait meer dan voortreffelijk seizoen tot nu toe (4 - 5)

De C1000-dames moesten deze zaterdagmiddag op bezoek in Koekange bij Vitesse'63 DA2. En de dames van trainer/coach Erik Jan de Jonge en leider Bart Wiechers gingen andermaal met de winst aan de haal. Alleen de eerste wedstrijd van deze competitie ging nog verloren, maar daarna ging het pas echt draaien en stroomden de punten binnen. Na 90 minuten stond er 4 - 5 op het scorebord en namen de 'meiden van De Wit', zoals ze zich zelf noemen, de 3 punten mee naar Beilen.

Vervelend detail was het ziekenhuisbezoek van Wietske Fokkema. Zij moest met een blessure naar het ziekenhuis samen met leider Bart Wiechers. Even later werden zij nagereisd door Marja Doornbos. Met een vingerblessure moest zij zich ook melden bij de dokter. Gelukkig beschikken de C1000-dames over een zeer ruime selectie en kunnen dit dus wel opvangen.

Volgende week gaan de dames op bezoek in Hoogeveen bij De Weide DA4.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Eén punt voor Fit Boys 2 in lastige uitwedstrijd tegen SJS 2 (1 - 1)

De Alfa-mannen moesten deze middag op bezoek bij SJS 2 in Stadskanaal. SJS 2 doet het erg goed dit seizoen en dus zou het een lastige wedstrijd worden. Na 90 minuten stond een 1 - 1 eindstand op het scorebord en konden de mannen van trainer/coach Bart Ludwig 1 punt bij het totaal tellen.

Onderstaand het verslag van Remco Lubberts:

Fit Boys 2 pakt een punt tegen SJS 2:

Afgelopen zaterdag hadden de alfa mannen een aardig klusje te klaren, want wij gingen vandaag op bezoek in Stadskanaal. Als je voor aanvang van deze wedstrijd naar de stand kijkt is het een leuk affiche, want de nr.2 SJS en de nr.3 Fit Boys stonden tegen over elkaar. Dus er stond aardig wat op het spel voor beide ploegen, bij winst voor 1 van deze 2 ploegen zou blijven meedoen met de top. Om half 1 stonden beide ploegen klaar voor de aftrap van deze wedstrijd. Wij konden meteen merken dat SJS een goed voetballende ploeg is, en dat we merendeel van de wedstrijd onderdruk zouden staan. Maar dat hebben wij dit seizoen vaker gehad, maar dan creëert de tegenstander weinig echte kansen. Dat was vandaag ook het geval, terwijl wij de eerste helft er sporadisch uitkwamen. Onze bedoeling was om zolang mogelijk de nul achterin te houden, en gokken om de kleine kansjes die kwamen. In de eerste helft was het SJS dat voetbalde, en Fit Boys dat maar verdedigde. Binnen 20 minuten stonden wij met 1-0 achter, uit een corner werd de bal in het doel gekopt. Er stond wel een speler bij de paal, maar die kon de bal net niet uit het doel koppen. Na die 1-0 kreeg Fit Boys ook wat kleine kansjes maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Als er een speler van ons een actie wou maken, was het allemaal net niet. Maar na die 1-0 kreeg SJS ook niet zoveel 100 procent kansen meer, dat is toch wel het verdienste van onze verdediging .Die dit hele seizoen weinig doelpunten tegen krijgt en Erik natuurlijk ook niet te vergeten. Na 45 minuten was deze kleine achterstand van 1-0 de ruststand. Na een klein kwartiertje rust te hebben gehad, ging Fit Boys op jacht naar de gelijkmaker. Fit Boys begon de tweede helft aardig sterk, en probeerde SJS meteen onder druk te zetten. Na een dik uur spelen kwam dan ook de gelijkmaker, een goed opgezette aanval aan de linkerkant. Want Martin stuurde Remco diep weg, die vervolgens de bal breed legde op invaller Richard Brink. Die tenslotte uit de draai de 1-1 scoorde. Na die 1-1 ging SJS weer aanzetten om de 3 punten in Stadskanaal te behouden, dus Fit Boys kon in die fase niks anders doen dan verdedigen. Maar doordat SJS ging aanvallen kregen de aanvallers van Fit Boys ruimte aan de andere kant, dat resulteerde nog in een paar kansjes. Maar zoals in de eerste helft, kon SJS ook de tweede helft niet echt door de verdediging van Fit Boys komen. Er ontstond een paar minuten voor tijd nog een 1 tegen 1 situatie, tussen Erik en een speler van SJS. Maar doordat Erik de speler wat naar buiten kon dringen, en goed naar de bal bleef kijken, won Erik dat duel gewoon goed. In de allerlaatste minuut kreeg Fit Boys nog een mogelijkheid om de volle buit mee te nemen naar Beilen. Want de keeper van SJS had de bal te lang in de handen, daarvoor kregen wij een indirecte vrije trap in het 16 metergebied. Achter de bal kroop Wietse, die de bal lekker op het doel vuurde, maar de keeper zat er goed bij. Na 90 minuten en wat extra tijd floot de scheidsrechter af voor het einde. Fit Boys was tevreden met het behaalde punt, volgende week spelen de alfa mannen in en tegen Veendam 1894 2.  

Groeten Remco

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 3 naar gemakkelijke overwinning tegen NKVV 2 (6 - 3)

(foto's: Berjon Groenink)

Ook zonder spits Marco van den Dobbelsteen scoorde FIT Boys 3 er lustig op los. NKVV 2 deed ook leuk mee en zo was er na 90 minuten 9 keer gescoord. Rene'eetje van het Cafeetje' Kamphuis zei er het volgende van:

Je geeft mensen één vinger en ze grijpen je hele hand....en dat na 1 verslag. Maar goed, na mijn hand weer over het hart gestreken te hebben, zal ik mijn best doen het een en ander te verwoorden.

Fit Boys - NKVV 6 - 3 (2 - 3)

Wederom een verdiende overwinning (op basis van de 2e helft) van het 3e. Goals 3x Jos (weer hij ja, je leest het goed) Misschien moet Jan na dit seizoen maar eens met Jos gaan praten??? 2x Bart en 1x Lucas.

4-3-3 of 4-4-2 2 - 1 Jos Smit

Enkele opmerkelijke momenten: Na ongeveer 2 minuten stond het 3e al met 0-1 achter. De man die vorige week nog een geweldige pass op Jos gaf, kreeg deze middag een terechte penalty tegen (2-2). Totaal zijn er drie strapschoppen gegeven, alle drie terecht volgens de arbiter, Kleis. De 2e penalty was een uitvoering van Cruijff en Olsen, maar helaas werd deze "arrogant" uitgevoerde strafschop afgekeurd. Ook deze afkeuring was volgens de scheids terecht. Harald discussie woensdag op de training mogelijk. De deksel op de neus, voor deze strafschop door een corner met een toevoeging van een Dalerpeels windje bracht de ruststand op 2-3. Na rust hebben de boys, na lang wachten het weer opgepakt en werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld.

Wedstrijdbeeld Aandachtige toeschouwers

Volgende week, Tiendeveen thuis, maar dat is een tegenstander waar we rekening mee moeten houden, dus heren spelers scherp zijn as zaterdag.

Reneetje vh Cafeetje

De Webmaster.

____________________________________________________________

5 - 2 overwinning voor FIT Boys 4 op LTC V2  

Na vorige week gewonnen te hebben van LTC V1, was deze week LTC V2 aan de beurt. De Wildeboer-mannen wonnen met 5 - 2 en doen het dit seizoen gewoon erg goed. Later meer. 

De Webmaster.

3 november 2005

Poule-indeling Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi 2005/2006 bekend  

FIT Boys speelt 27 december in de eigen Drenthehal in de eerste ronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi tegen vv Beilen, vv Wijster, Smilde'94 en vv Gorecht.

De wedstrijd tegen Beilen levert altijd veel spektakel op en hierin wordt het kampioenschap van Beilen in de zaal ook beslist. Wijster en Smilde'94 zijn ook geen onbekenden, Smilde'94 is een regelmatige tegenstander in het Rabobank Zaalvoetbaltoernooi in Smilde rond de jaarwisseling. Gorecht tenslotte zat enkele seizoenen geleden nog bij FIT Boys op het veld in de 3e klasse D, maar is inmiddels afgegleden naar de 4e klasse.

Kortom, een leuke poule-indeling en 27 december kan in de agenda genoteerd worden. Overige data staan in bijgaand schema.

De Webmaster.

29 oktober 2005

Als FIT Boys niet scoort, doet VHK het wel (0 - 1) 

Beilen - Het grote probleem voor FIT Boys deze middag was in twee woorden samen te vatten: niet scoren. De eerste helft was van een niet al te best niveau, maar de tweede helft voetbalde FIT Boys bij vlagen best wel aardig. De Britstra-mannen zouden, wanneer dit bij was gehouden, ongetwijfeld het hoogste percentage balbezit hebben gehad van beide ploegen, maar het was VHK dat met de drie punten aan de haal ging. Zo'n 10 minuten voor tijd kwam VHK er razendsnel uit en spits Patrick Menger kon alleen richting doel. Met een goed geplaatst diagonaal schot in de lange hoek liet hij keeper Joost van het Reve kansloos en zo werd hij matchwinnaar.

FIT Boys is na een zeer goede seizoenstart, waarin ze lang 2e stonden, het even helemaal kwijt. In de laatste drie duels werd maar 1 punt behaald en dus moest het deze middag in de topper tegen VHK gebeuren. De eerste helft gebeurde er van FIT Boys zijde weinig tot niets. Het was VHK dat de beste kansen kreeg. Een van deze kansen ontstond nadat keeper Joost van het Reve buiten zijn zestien een lange bal wegkopte. Een VHK-speler bedacht zich niet en schoot op doel. Arjan Schepel was goed meegelopen en zo kon hij op de lijn redding brengen. De tweede goede kans ontstond uit een corner. De bal werd door een VHK-speler ingekopt en kwam via de lat weer terug in het veld. De rebound moest door Arjan Snippe van de lijn gehaald worden. FIT Boys kreeg enkele mogelijkheden. Mark Seubring soleerde goed door en in het strafschopgebied werd hij uit balans gebracht. Hij zette toch door en mistte deze kans, daar waar hij ook had kunnen vallen en de scheidsrechter wellicht naar de stip had kunnen wijzen. 

De tweede helft kwam FIT Boys veel beter uit de startblokken en legde het af en toe leuke combinaties op de grasmat. Maar zodra de zestienmeter van VHK in zicht kwam, stokte de aanval en zo kreeg FIT Boys geen echte kansen. Tristan Haurissa moest plaats maken voor Berry van der Giezen en kort daarop ontstond er een van de weinige FIT Boys-kansen. Jeroen Boelen ging goed door op rechts, veroverde de bal en leverde een prima voorzet af. De VHK-verdediging wist deze aanval toch af te slaan. VHK probeerde steeds druk te zetten op de FIT Boys-verdediging, maar daar kwam FIT Boys steeds goed voetballend uit. Het spel op het middenveld werd aardig verzorgd, maar vaak kon VHK de aanval toch eenvoudig overnemen. Gelukkig voor FIT Boys was VHK bij deze uitvallen erg slordig en zo koesterde FIT Boys de 0 - 0. Blij zijn met een punt klinkt raar, maar gezien de resultaten van de afgelopen weken en het ontbreken van echte kansen zou een punt het maximaal haalbare zijn.

De wedstrijd werd gekenmerkt door vele blessures en scheidsrechter De Haan moest het spel vaak stilleggen. Zo ook in de 70e minuut. Maurits van der Hoest werd door verzorgster Janneke Eising nog wel opgelapt, maar werd 5 minuten later vervangen door Jeroen Loovers. Nog geen minuut later sloeg het noodlot toe. Andermaal kon VHK er razendsnel uitkomen en spits Patrick Menger werd de diepte in gestuurd. Hij schoot de bal prachtig diagonaal in de lange hoek en zette VHK zo op voorsprong (0 - 1). FIT Boys probeerde nog wel iets aan deze stand te doen en stuurde verdediger Arjan Schepel ook nog naar voren. Maar zoals gezegd, echte kansen kreeg FIT Boys niet en dus stond FIT Boys andermaal met lege handen. Door dit resultaat en de overige resultaten in de 3e klasse D is FIT Boys behoorlijk gezakt op de ranglijst en staan ze ver verwijderd van de bovenste plaatsen. 

FIT Boys – VHK door de bril van de tegenstander

Het duurde lang, heel erg lang, voordat VHK het overwicht wat het de hele wedstrijd al had gehad gestalte kon geven in de vorm van een doelpunt, maar tien minuten voor tijd schoot Patrick Menger dan toch de verlossende treffer binnen.
Onder prima omstandigheden en op een perfecte grasmat begonnen beide teams pas aan hun derde onderlinge treffen. Door blessures en vakanties kende VHK opnieuw een fiks aantal afwezigen, al stond daar de terugkeer van ondermeer aanvoerder Erik Lassche tegenover die meteen de schone taak had een van de betere Fit Boys spelers te schaduwen hetgeen hij zeer behoorlijk deed. In de eerste helft viel er niet al te veel te genieten voor de toeschouwers omdat er zeker het eerste half uur nauwelijks gevaarlijke momenten voor een van de doelen was te zien. Als er al gevaar was moest dat VHK komen want de blauwwitte ploeg was beter dan Fit Boys en kon elkaar ook beduidend beter vinden dan een week daarvoor tegen Angelslo. Ondanks het redelijke spel werd het pas echt een beetje leuk toen VHK na een half uur echt serieus ging aandringen en de Fit Boys verdediging onder vuur kwam te liggen. Zo had Patrick Menger een mooie actie in huis en kopte Jaap Heetebrij op de lat uit een corner. De daarop volgende rebound werd vervolgens van de lijn gehaald. Datzelfde gebeurde ook toen Jaap Lok geen geluk had en ook zijn inzet op de lijn zag gekeerd. Op slag van rust kreeg Evert van Benthem nog een beste mogelijkheid maar zijn harde schot werd ternauwernood gekeerd door keeper van het Reve die met meer geluk dan wijsheid de bal nog net tegen zijn been kreeg. Aan de andere kant kreeg keeper Naberman nauwelijks iets te doen en bleven de aanvallende pogingen van de ploeg uit Beilen vooral steken in veel goede bedoelingen.
Na de rust een ongewijzigd VHK wat meteen de draad weer goed oppakte en het initiatief wat het de eerste helft ook al had, nog meer naar zich toetrok. Verdedigend had VHK de zaak goed op orde en hoefde het vaak niet eens in actie te komen omdat Fit Boys dan wel iets beter ging voetballen maar dit vooral op plekken deed waar dit het minste gevaar opleverde. Waar VHK zich voor de rust nog bezondigde aan een te trage opbouw, werd nu sneller de weg naar voren gezocht maar echt uitgespeelde kansen leverde dit nog niet op, vaak ook omdat net dat beetje nauwkeurigheid aan de laatste pass ontbrak. Veel diepe ballen waren dan ook een prooi voor de uitstekende doelman van Fit Boys die het zestienmeter gebied tot zijn domein had verklaard en keer op keer doeltreffend ingreep. Ondanks het eenrichtingsverkeer richting Beiler doel begon de tijd steeds meer te dringen en ging Fit Boys steeds meer het puntje koesteren en hield het steeds meer mensen achter de bal.
Toen de meeste toeschouwers zich al bijna verzoend hadden met de 0-0 kwam in de 81ste minuut toch dat ene gouden moment wat VHK de terechte en belangrijke zege bracht. De nog niet eens half fitte Patrick Menger die zich de hele wedstrijd noodgedwongen alleen tot het hoognodige had moeten beperken werd de gevierde man. Op het tandvlees en op randje buitenspel kon hij na een diepe bal van Evert van Benthem alleen op keeper van het Reve afgaan die hij met een hard en diagonaal schot knap het nakijken gaf. In de resterende tijd probeerde Fit Boys nog wel aan te dringen maar verder dan een hachelijk moment kwam het niet, zodat VHK uiteindelijk opgelucht kon ademhalen na de nipte maar terecht winst

Bron: www.svvhk.nl

De Webmaster.

____________________________________________________________

Wederom winst voor FIT Girls DA1 nu tegen Nieuw Balinge DA1 (5 - 2)

De C1000-dames blijven maar winnen, ook tegen Nieuw Balinge DA1. De meiden van trainer/coach Erik Jan de Jonge en leider Bart Wiechers draaien de laatste weken gewoon erg goed. Het werd 5 - 2 en wederom kunnen er 3 punten bij het totaal worden geschreven. Marja zei er het volgende van:

Wederom een overwinning voor de meiden van “de Wit”!!

Nadat wij vorige week een mooie 6-3 overwinning hadden geboekt, op de dames van Pesse, stegen wij in de competitie van plaats 8 naar plaats 5. Dit weekend stond voor ons een thuiswedstrijd tegen Nieuw-Balinge op het programma. Door die 3 plaatsen stijging van vorige week waren wij Nieuw-Balinge voorbij gegaan.
Voordat de wedstrijd begon bleek dat wij maarliefst 7 wissels hadden! Aangezien wij in onze competitie officieel maar 5 wissels mogen hebben werd er met de tegenstander overlegd. Helaas vonden die het niet goed dat wij met 7 wissels zouden gaan voetballen en daardoor hebben Aline en ik er voor gekozen om deze wedstrijd niet mee te doen. Aline was namelijk niet al te fit en ik heb last van een blessure in mijn arm waardoor ik ook al niet mocht keepen. Toen kwamen we plots nog tot ontdekking dat we nog 1 dame misten, we hebben namelijk een team bestaande uit 19 dames en we waren met 18 aanwezig. Na een tijdje (10 min.!!) denken wie dat kon zijn kwam Erik-Jan tot ontdekking dat Ilse Gerding er niet was, die kun je toch haast niet vergeten! Sorry Ilse!
Om half 1 gaf onze scheidsrechter Jan Postuma het startsignaal. Na een aantal leuke acties en domme fouten kwamen wij tot een aanval, het schot ging helaas recht op de keeper af MAAR deze keeper kon geen controle krijgen op de bal en dat had Marije goed in de gaten waardoor zij de bal onderschepte, de keeper uitspeelde en daarna het net wist te vinden, klasse Marije! Maar helaas kwam enkele minuten later alweer de gelijkmaker voor Nieuw-Balinge. In het kwartier daarna werd er door beide teams een aantal keer aangevallen maar er kwamen geen doelpunten uit dat mede dankzij het goede keepwerk van Wendy.
Daarna maakte de keeper van de tegenpartij een fout door de bal bij Annemieke in de voeten te spelen en die kon daaruit een goede pass op Marije geven. Marije balde toen de hoek in en gaf een voorzet richting onze nieuwe aanwinst Jolanda Langebroek. Jolanda kreeg die bal lekker voor haar voeten en maakte het dan ook mooi af met een doelpunt! 2-1 voor de girls. Zeven minuten voor rust was er een soort gelijke aanval maar die bal was te hard voor Jolanda L. maar gelukkig stond onze linkeraanvaller Janine keurig opgesteld bij de 2e paal waardoor zij er 3-1 van maakte. Met deze stand gingen we dan ook de rust in. Na een toespraak van Erik-Jan, Bart en Henk begonnen we aan de 2e helft. Door een buitenspel fout achterin (te laat stappen) brak Nieuw-Balinge door en maakten er 3-2 van. Enkele minuten later raakte Jolanda Boer geblesseerd aan haar enkel. Ik ben toen met haar meegegaan naar Janneke Eising. Hierdoor heb ik een groot deel van de 2e helft gemist. Toen Jolanda B. en ik weer aankwamen bij het veld stonden de girls inmiddels voor met 5-2. Van het publiek kregen we direct al te horen dat het 4e doelpunt van Marije was en het 5e doelpunt van Jung Hye.
Als ik me nu niet vergis heeft Marije nu 6 doelpunten gescoord (jaja dat is 1 meer als Jos Smit!) en is ze op dit moment topscoorder van de dames en is ze een plaatse gestegen in de totale lijst. De 5-2 was ook onze einduitslag. Door deze overwinning komen we waarschijnlijk op plaats 4 te staan. Dit hangt nog af van het doelsaldo van Uffelte.
KLASSE dames, ons eerste seizoen en dan al voor de winterstop in de top 5! Klasse. Tijdens deze wedstrijd hadden we wel weer veel last van blessures waardoor onze verzorger Bart een aantal keer het veld op moest rennen, zo ook bij Wietske zij wist het namelijk voor elkaar te krijgen om een bal hard tegen haar eigen hoofd te schieten!? Hierbij bleek dat Bart er niet alleen als verzorger goed uitziet maar ook als bouwvakker! Daarop kwam natuurlijk een reactie van de wissels, iemand riep: “kijk Bart de bouwer!”, haha die houden we erin!
Mensen bedankt voor het aanmoedigen en Jan bedankt voor het scheidsrechteren.

Groetjes Marja

De Webmaster.

____________________________________________________________

Fit Boys 2 oefent in en tegen Meeden 1 (1 - 0)

Afgelopen zaterdag was het tweede elftal het weekeinde vrij, maar om toch het wedstrijdritme te behouden was er een oefenwedstrijd geregeld. Deze oefenwedstrijd werd gespeeld tegen een eerste elftal die in de vijfde klasse speelt. De wedstrijd stond gepland om half 1, iets na half 1 begon de wedstrijd. In de eerste helft stond het totaal niet bij Fit Boys, slechte passes, snel balverlies werd er geleden. Daardoor kreeg Meeden een paar grote kansen, mar die werden nog niet benut. Even later kwam toch de 1-0, een speler van Meeden speelde een Fit Boys speler uit op de achterlijn, en de aanvaller legde de bal klaar voor zijn mede speler die de bal in het lege doel kon tikken. Fit Boys zette er weinig tegen over in de eerste helft, misschien 2 of 3 goeie kansjes. Wij moesten blij zijn dat Meeden het moeilijk had vandaag in de afronding, anders had het bij rust al wel 3-0 of 4-0 kunnen staan. Maar dat gebeurde niet voor de alfa boys, na de slechte eerste helft floot de scheidsrechter af voor de rust. Na de rust kwam er een iets beter Fit Boys uit de kleedkamer, er werd iets beter de bal in de ploeg gehouden, en er kwamen ook kansen. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe vermoeider Meeden vermoeid raakte leek het wel, want ze ging halverwege de tweede helft alleen maar lange ballen geven. Fit Boys bleef proberen de bal rustig rond te spelen, en een gaatje te creëren in hun verdediging. Dat lukte wel een paar keer, paar de teller bleef vandaag voor Fit Boys op nul staan. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af voor het einde. Over de hele wedstrijd gezien, was het geen beste wedstrijd, maar als Fit Boys haar eigen spel speelt, dan is het echt niet de mindere van een vijfde klasser. Als wij volgende week maar wel met zijn allen vanaf het begin scherp zijn, want dan spelen wij een echte topper. Want dan gaan wij als nummer 3 op bezoek bij nummer 2 SJS uit Stadskanaal.

Groeten Remco Lubberts.

____________________________________________________________

FIT Boys 3 heeft makkelijke middag tegen VCG 3 (8 - 2)

FIT Boys 3 moest deze zaterdagmiddag aantreden tegen VCG 3 en wilde de goede lijn van vorige week tegen Drenthina 6 (4 - 2) doorzetten. En dat lukte blijkt uit het verslag van Rene'etje van het cafeetje' Kamphuis:

Fit Boys 3 - VCG 3 8-2(4-2)

Goals Tonny 3x, Bart 1x, Jos 4x. Een matige wedstijd die in het teken stond van onze spits Marco, vorig jaar nog goed voor meer dan 30 goals, die afscheid nam. Marco stopt met voetballen. Marco bedankt!!! . In deze wedstrijd hebben zijn vervangers Jos en Tonny hun waarde bewezen. Vooral zo doorgaan heren.

De wedstrijd was een matige vertoning voor het enthousiaste publiek. De uistlag was terecht, maar bij een betere collectieve instelling had dit veel meer kunnen zijn. Positief punt, we winnen ook de mindere wedstrijden met overtuiging.

Enige hoogtepunten:
de onterecht gegeven penalty aan VCG 3, de effectbal die al ja Ceulemans (de biljarter) in ons doel belandde. Jos Smit is weer los, hij scoorde 4 keer, waarvan de eerste de mooiste was, na een goede actie en perfecte voorzet van René.
Het doelpunt van Tonny van de aftrap, in 1 keer in goal. Iedereen had het over het doelpunt van Harald Kamps, vorig, seizoen, terwijl deze van een nog grotere schoonheid was.

Al met al was het geen saaie wedstrijd met een goede uitslag. A.s. zaterdag speelt het 3e weer thuis om 14.30 uur, komt allen...

Reneetje van het Cafeetje

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 4 wint eenvoudig van LTC V1 (7 - 0), FIT Boys 5 krijgt klop van Pesse 3 (1 - 4)  

FIT Boys 4 had een makkelijke middag tegen LTC V1 en won eenvoudig met 7 - 0. Jos Jansen en Jaap Zoer scoorden ieder 2 keer. Harold Kamps, Steven Greveling en Ivan Oosting scoorden ieder 1 keer. En zo konden de Wildeboer-mannen heerlijk genieten van hun 3e helft.

FIT Boys 5 kreeg klop van Pesse 3 met maarliefst 4 - 1. Onderstaand de belevenissen van Andre 'Socrates' van den Bos:

Helaas 1-4. Alvorens wijdlopig alle randzaken van de wedstrijd bijlangs te gaan: 1e helft goed spel 1-1, 2e helft, opeenstapeling van foutjes 1-4.
De eerste helft begon eigenlijk zoals verwacht, gezien de klassering. Drukwerk van Pesse. Dit leverde hen een spoedige 0-1 op. Kennelijk was dat een opsteker voor ons. We begonnen beter te voetballen. Emoe Hein had het druk met de linkerspits. Hij had handen en voeten nodig om hem in bedwang te houden. Niet alleen deze spits werd gewisseld. Ook Hein moest het veld ruimen. Nadat we hem na een treffen uit de knoop hadden gehaald bleek hij last van zijn lies te hebben.(Tje, wat een spanwijdte als hij in een spagaat ligt) Dat weerhield hem er overigens niet van om de 2e helft gewoon weer in het veld te 'stappen'. Carl liet het daarna afweten. Na luid rondschreeuwend dat hij een kuitbeenfractuur of iets dergelijks had opgelopen hebben we hem maar laten wisselen. Dat lawaai zou hem anders ook nog een kaart hebben opgeleverd. Over kaarten gesproken.... Geert, onze trouwe fluiter was vrijdagavond naar een heftig piratenfestival geweest, scheen nog steeds met een ooglapje rond te lopen.Daardoor werd er veel gemist.Jammer voor ons. Henk, onze trouwe regelmatige geblesseerde zijlijnspecialist, was ook van de partij, helaas wederom langs de zijlijn. Misschien helpt een psychologenconsultje????( je wil zo graag praten!!!) Ook wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken Cees te adviseren never en nooit meer gebruik te maken van het openbaar vervoer.Het schijnt dat hij letterlijk en figuurlijk de trein had gemist. Hij kwam met zijn been/voet naast het opstaptrapje van de trein terecht.Samen met Jan G, die gebronsd terugkeerde van een eilandvakantie, was het dringen langs de zijlijn. Veel verbaal geweld. Bedenk daar de coach Ab Kazan(hij schijnt goed met geld te kunnen goochelen) bij en je hebt het gevoel voor een vol stadion te spelen. Ook Douwe was geblesseerd, maar helaas niet aanwezig, hij schijnt een bloeiende relatie te hebben met een ladder. Good old Ab H was er ook. Wel een beetje in de war.Eigenlijk maar goed dat hij niet speelt, hij moet een beetje tegen zichzelf beschermd worden. Hij had het maar steeds over een te organiserende BBQ in de huiskamer, in januari. Albert en Auke azen op een seizoencontract bij het vierde,daar werd wederom dik gewonnen. Goed, back to the game. Jan E speelde solide.(in ieder geval solider dan de eerder beschreven dug-out) Hij wist uit een fraaie vrije trap Gerard te bedienen en de 1-1 kon genoteerd worden.Redelijk tevreden en hoopvol gingen we aan de thee. De 2e helft liep anders dan verwacht.Veel foutjes en een goed voetballend Pesse brachten niet het gewenste resultaat. Waarschijnlijk doordat de nieuwe verdedigingsopstelling te weinig op elkaar was ingespeeld rolden er een paar ongelukkige ballen achter Jan het doel in. Maar we bleven proberen. Henk S beleefde een prachtig zweefmoment, vergat helaas de bal in te koppen(misschien inruilen met zijn zoon Jos, die had een topdag)Ook Jan B blijft moeite houden met het vinden van het doel. Marcel Kalou(ook last van een pijntje)viel in op rechtshalf. Zelf zegt tie maar voor 75% te spelen, de simulant. De overige 25% vonden we later terug aan de stamtafel.(of was het nu andersom)Zijn enige goede actie was het eenmalige poorten van een tegenstander. Tien min voor tijd moest ik helaas zelf gewisseld worden in verband met een dikke knie. Ivan Oosting, bijna jarig las ik,mocht daarna het vuile werk opknappen. Bedankt I. voor je bijdrage, goed gedaan. Duzzzzzzzzzzzz verloren. Gelukkig was er de derde helft. Dat iedereen hard had gewerkt bleek. Geestrijk vocht en vette happen sierden de stamtafel. Na een korte serieuze evaluatie van de wedstrijd ontaarde het samenzijn al snel in een hoop gelul. Wat kan voetbal toch leuk zijn.

De Webmaster.

22 oktober 2005

Sneu verlies voor FIT Boys 1 in Zwartsluis tegen DESZ 1 (3 - 2)

Zwartsluis - DESZ en FIT Boys speelden in het seizoen 2002/2003 voor het laatst in competitieverband tegen elkaar. En de Britstra-mannen hebben het gewoon altijd lastig met DESZ. Zo ook deze zaterdagmiddag, de 3 - 2 viel in de 94e minuut en zo kwam FIT Boys sneu weg uit Zwartsluis.

FIT Boys pakte het na de zeperd van vorige week tegen SCN (daar is genoeg over gezegd en geschreven) tegen DESZ goed op. FIT Boys was gedurende het eerste gedeelte van de eerste helft beter en kwam dan ook terecht op 0 - 1. Ronald van Waardhuizen werd op links goed weggestuurd en hij bediende Tristan Haurissa op maat. Tristan rondde beheerst af en zo stond het na een half uur 0 - 1. Niet lang daarna kreeg DESZ een penalty. Verdediger Arjan Schepel liep tegen een DESZ-aanvaller op en deze ging gewillig naar de grond. Deze buitenkans werd beheerst achter keeper Joost van het Reve geschoten en zo was de stand weer in evenwicht (1 - 1). Nog voor de rust weet DESZ nogmaals te scoren, uit een prima voorzet werd de bal binnengekopt.

De rust deed FIT Boys goed, want enkele minuten naar de hervatting werd de stand weer gelijkgetrokken. Maurits van der Hoest krijgt de bal en met een prachtige lob verschalkt hij de DESZ-keeper (2 - 2). Trainer/coach Jan Smid en leider Martin Datema zijn het er over eens: "hoewel we beter zijn, moeten we na vorige week maar blij zijn met één punt". En dat punt leek er ook te komen, maar scheidsrechter Vegterlo liet 5 minuten doorspelen in blessuretijd. En in de 94e minuut gebeurd het dan toch nog, DESZ wist nogmaals te scoren en met de drie punten aan de haal te gaan. En FIT Boys stond met de welbekende drup aan de neus. Uit de laatste 2 wedstrijden werden 0 punten gehaald, tegen topper VHK moet het aanstaande zaterdag dan toch echt gaan gebeuren.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Girls DA1 uiterst effectief tegen Pesse DA1 (3 - 6)

Wederom een uitwedstrijd voor de C1000-dames. Ditmaal gingen ze op bezoek in Pesse bij de dames van Pesse DA1. Jung Hye schreef in het gastenboek:

De uitslag van de dames was 3 - 6! Een zeer effectieve wedstrijd. Met een hattrick van Janine Roek en goals van Marije Schotel, Annemiek Jannink en Rianne Fokkema. Mooi weer 3 puntjes!

Fitgirls schreef:

De meiden van de Wit verslaan Pesse

Dat ze ons verwachten wisten we al maar dat wij onderweg op de foto kwamen is wel een beetje overdreven vind je niet Erik-Jan?

Na de warming up begon de wedstrijd. Vroeg in de wedstrijd scoorde Annemiek 1-0 voor de dames van de wit. Al gauw kwam Pesse gelijk en was de stand 1-1. Even later naar een paar goede aanvallen van beide kanten werd het 2-1 door Janine, door wat fouten van de verdediging werd de stand weer gelijk 2-2. Marja werd geblesseerd ze kreeg een schop tegen haar hoofd, en moest het veld verlaten en toen kwam onze reserve keeper Wendy in het doel die een paar mooie reddingen maakte. Snel stonden we weer voor met 3-2 weer door een goal van Janine. Zo gingen we de rust in.

Na een paar goeie instructies en wat wissels begonnen we aan de 2e helft na wat goeie acties van beide kanten wist janine ook de 4-2 binnen te schieten. Daarna scoorde Klaas-jan (Rianne) de 5-2 toen verslapten wij en wist Pesse te scooren de stand was 5-3. Uiteindelijk wonnen wij door het laatste doelpunt van Marije werd het 6-3.

Groetjes, Fitgirls

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 2 zonder goed voetbal naar overwinning tegen CSVC 2 (2 - 0)

De Alfa-mannen hoefden deze middag niet veel meer te doen dan de kansen benutten en dat deden ze het eerste uur. De 1 - 0 was een wonderschoon doelpunt gemaakt door Emiel Ludwig. Emiel schoot vanaf de rand 16 zeer precies raak. De bal verdween met een mooie curve over de keeper in de verre hoek. Toch had CSVC de gelijkmaker kunnen maken. Ronny Koeling maakte een overtreding binnen de beruchte lijnen en CSVC 2 kreeg een penalty. Helaas voor de mannen uit Coevorden stond van de man van de wedstrijd bij FIT Boys 2 tussen de palen. Erik Bos keerde de strafschop en hield zijn team op de zo belangrijke 1 - 0.

Na de rust maakte Nico van Noord er 2 - 0 van en was de wedstrijd gespeeld. CSVC 2 probeerde het daarna nog wel, maar zoals gezegd keepte Erik Bos een sterke wedstrijd. Afstandschoten maar ook één-tegen-één kansen, Erik was de situatie steeds de baas. Met veel strijd en passie hield FIT Boys 2 de 2 - 0 voorsprong vast en zo konden andermaal, na de 7 - 1 van vorige week, de 3 punten bij het puntentotaal geschreven worden. 

Remco Lubberts zei er het volgende van:

Fit Boys 2 wint met effectief voetbal van CSVC 2

Na de ruime winst van vorige week op hekkensluiter SGV 2, stond vandaag de uitgestelde wedstrijd tegen CSVC 2 uit Coevorden in het clubblad gepland. We wisten van tevoren dat dit een stuk lastiger zou worden dan vorige week, want CSVC is een stugge ploeg waar wij niet zo prettig vinden om tegen te spelen. Om half 3 was de aftrap van deze zware wedstrijd. Fit Boys kwam sterk uit de startblokken, een aardig opgezette aanval op links, kreeg de dieplopende Remco net de bal niet mee. Een paar minuten later werd Remco wel goed weggestuurd en schoot iets buiten de 16 op het doel, waar de keeper enige problemen mee had. De toeschouwers aan de kant zullen wel gedacht hebben,  wat voor uitslag gaan we krijgen als Fit Boys dit furieuze begin kan vasthouden. Na ongeveer een kwartier spelen schat ik ging er een aanval over rechts, waarbij Sander werd vrijgespeeld en de bal opzij legde voor Emiel Ludwig die de bal met een bekeken bal over de keeper heen schot in de lange hoek. Na de 1-0 was het helemaal weg bij Fit Boys, want CSVC begon ook meer te voetballen. Maar onze goedstaande verdediging hield heel goed stand, tegen de aanvalsgolf van CSVC. Een slordigheidje bij balbezit aan Fit Boys kant, daardoor kon een speler van CSVC het 16 metergebied binnen komen, maar de achtervolgende Ronny Koeling haalde de speler neer. De scheidsrechter gaf de Coevordenaren een ultieme kans om op gelijke hoogte te komen, maar dan moest deze penalty er natuurlijk wel in. Maar de speler van CSVC miste de penalty, doordat onze keeper Erik de bal uit het doel wist te houden. Maar CSVC bleef daarna gewoon dreigend voetballen, en omdat hun laatste pass net niet goed was kwamen er weinig kansen. Na 45 minuten floot de scheidsrechter af voor de rust, de spelers van Fit Boys konden even bijkomen van de redelijke stormloop van CSVC het laatste halfuur. Elke wedstrijd probeert Fit Boys wel zelf de bal in de ploeg te houden, maar dat is dan altijd van korte duur. Na de rust probeerde Fit Boys weer te voetballen als het eerste kwartier van de eerste helft. Maar wij konden merken dat het in deze wedstrijd niet meer mogelijk was. Al snel werd er in de tweede helft hoogstwaarschijnlijk de 3 punten veilig gesteld. Door een foutje in de verdediging van CSVC en een oplettende Nico werd het 2-0 voor de alfa mannen. Daarna kwam Fit Boys er bijna helemaal niet meer uit, CSVC gooide alles op alles om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te scoren. Maar wij wisten dat zolang hun niet scoren, is alles best. Door nogmaals een goedstaande verdediging kwam CSVC er toch nog een paar keer doorheen, maar een goed keepende Erik hield zijn doel schoon deze wedstrijd. Deze wedstrijd werd ook nog 2 gele kaarten uitgedeeld aan de kant van Fit Boys, dat waren de 2 volgende boosdoeners: Raymond en Ronny. Maar misschien waren het wel nuttige overtredingen. Na 90 minuten en een paar minuten extra floot de scheidsrechter af voor het einde. Fit Boys had deze lastige klus geklaard, de 3 punten zijn in Beilen gebleven. Aankomend weekeinde zijn wij vrij vanwege het oneven aantal clubs, wellicht een oefenwedstrijd. Dan over 2 week om precies te zijn 5 november spelen de alfa mannen een uitwedstrijd tegen het ook boven meedraaiende SJS 2. Dus al met al weer een lastige pot voor deze mannen.  

Remco Lubberts

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 3 wint met 2 - 4 van Drenthina 6

De mannen van trainer/coach Kleis Lageveen gingen op bezoek in Emmen bij Drenthina 6 en wonnen met 2 - 4. Mark Lubberts schreef in het gastenboek:

Drenthina 6 - Fit Boys 2-4

Doelpuntenmakers: Jan Willem Kerssies 2 keer, Jos Smit en Lucas Ribberink.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Wedstrijd FIT Boys 4 gaat niet door, FIT Boys 5 speelt derby tegen Nieuw Balinge 3 

FIT Boys hoefde deze zaterdagmiddag niet de wei in.

FIT Boys 5 speelde een heuse derby tegen Nieuw Balinge 3. Afgelopen week was de wedstrijd al vaak het onderwerp van gesprek in het Gastenboek en we zijn dan ook benieuwd naar de einduitslag. Hein Hepping zei er het volgende van in het gastenboek: 

Het sterk uitgedunde vijfde heeft in een zinderende wedstrijd met 3 - 3 gelijk gespeeld in en tegen het altijd lastige Nieuw-Balinge. 1 - 1 Carl Drenth, 2 - 2 en 3 - 3 Marcel 'Kalou' de Bruijn. Met dank aan Rene Scholing die alvast even sfeer heeft geproefd bij de mannen.

De Webmaster.

15 oktober 2005

Dramatisch verlies FIT Boys 1 tegen SCN 1 (7 - 0)

Beilen - Vooraf leek het voor de Bristra-mannen zo'n aardig affiche. Als de nummer 2 spelen tegen de nummer 11 uit de competitie. Na afloop was er zware teleurstelling bij alles en iedereen die FIT Boys een warm hart toedraagt. SCN uit Nieuwlande rolde de equipe van trainer/coach Jan Smid met maar liefst 7 - 0 op.

Het zat deze middag aan alle kanten niet mee en aan FIT Boys zijde lukte werkelijk niets. Volgens een trouwe fan hadden ze nog wel een uur door kunnen voetballen, maar FIT Boys zou dan nog niet gescoord hebben. Bij SCN was dat wel anders, bijna elke goede aanval leverde ook een doelpunt op. En de aanvallers van SCN konden zich naar harte lust uitleven. Keeper Joost van het Reve werd totaal zeven keer gepasseerd. De verdediging van FIT Boys maakte deze middag een uiterst onbetrouwbare indruk. De trouwe aanhang had maar één omschrijving voor de verdediging van FIT Boys: "Het leek vanmiddag wel een 'geiten'kaas, om met Johan Cruijff zijn woorden te spreken".

De Britstra-mannen waren ongetwijfeld met goede bedoelingen naar Nieuwlande afgereisd, maar het liet deze middag geen moment zien wat het werkelijk in zijn mars heeft. Teleurgesteld reisde de aanhang en het team weer terug naar Beilen.

Op de site van SCN (www.scn-nieuwlande.nl) valt het volgende verslag te lezen, met dank aan SCN-verslaggever Popke Tolman:

SCN speelt Fit Boys van de mat

Nieuwlande. Met een klinkende 7 - 0 overwinning trakteerde SCN het bezoekende Fit Boys op haar eerste nederlaag dit seizoen. Op deze overwinning viel niets af te dingen, want met deze cijfers kwamen de gasten uit Beilen nog goed weg. De mannen van trainer Henk van Klinken leverden een uitstekende teamprestatie en troefden de gasten op alle fronten af.

Vanaf de aftrap zette SCN de toon. De ploeg zocht direct de aanval en nadat Bas Nibbelke zijn inzet geblokt zag worden en Christiaan Aasman zijn schot gepakt zag worden door keeper Joost van het Reve, was het in de tiende minuut al raak. Een pass van Jacco Stoevelaar bereikte Christiaan Aasman, die twee tegenstanders in de luren legde en ook keeper Joost van het Reve het nakijken gaf. Een geweldige ruggesteun voor SCN deze vroege voorsprong en de gasten waren hierdoor de kluts volkomen kwijt. SCN ging onverdroten voort, op zoek naar meer treffers. Een schot van Christiaan Aasman werd van de lijn gehaald, waardoor verder onheil voorlopig uitbleef voor de gasten. Slechts een keer werd Fit Boys gevaarlijk. Dit gebeurde nadat de buitenspelval bij SCN niet goed dicht klapte en Jeroen Boelen alleen op Tristan van der Veen af kon gaan. Deze wist het gevaar echter in te dammen door ver uit zijn doel te komen waardoor Boelen te ver naar de zijkant moest uitwijken om nog doel te kunnen treffen. In de tegenaanval was het voor SCN weer raak. Christian Tellinghusen bediende Christiaan Aasman op maat en met een schuiver in de verre hoek liet hij Joost van het Reve kansloos. De honger naar doelpunten was bij de Nieuwlandenaren nog lang niet gestild. Een vrije trap van Wilmar Pastoor verdween hoog over het doel van de gasten en even later moest keeper Joost van het Reve redding brengen op een inzet van dezelfde Wilmar Pastoor, die in stelling was gebracht door Christiaan Aasman. Binnen het half uur wist SCN de derde treffer op het scorebord te brengen. Vanaf de rechterkant mocht Bas Nibbelke een vrije trap nemen. Hij plaatste de bal hoog voor het doel en vond het hoofd van Ferdy Tolman die de bal, onhoudbaar voor keeper Joost van het Reve, in de kruising kopte. Voor de pauze kreeg SCN nog twee uitstekende kansen om de score op te voeren. Eerst zag Christian Tellinghusen zijn schot geblokt worden en kort hierna was het Christiaan Aasman die in kansrijke positie naast schoot. Met een geruststellende 3 - 0 voorsprong voor SCN gingen beide ploegen aan de thee.

Hoeken van het veld

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. SCN dicteerde de wedstrijd, al moest doelman Tristan van der Veen gedurende de tweede vijfenveertig minuten twee keer in actie komen. De eerste kans was voor Christiaan Aasman, maar zijn schot ging voorlangs het doel van de gasten. Hierna was het Tristan van der Veen, die met een prima redding, Edwin Roijinga van scoren af hield. Ook de tweede keer dat de gasten in de buurt van Tristan van der Veen kwamen, wist de SCN goalie het gevaar te bezweren. Hij ranselde de inzet van Jeroen Boelen buiten de palen. Meer kansen kregen de gasten ook niet. De Nieuwlandenaren lieten hen alle hoeken van het veld zien. Christiaan Aasman bediende Christian Tellinghusen op maat, maar deze vergat zijn schoen tegen de bal te zetten waarna het leer over de achterlijn hobbelde. Kort hierna was het wel weer raak. Een vrije trap van Jacco Stoevelaar werd breed gelegd op Edwin van der Weide. Deze speelde de bal voor het doel, waar Christian Tellinghusen miste, maar Ferdy Tolman het leer alsnog over de doellijn wist te werken. Vijf minuten later stond ook treffer nummer 5 op het scorebord. Christian Tellinghusen werd binnen de beruchte lijnen, door keeper Joost van het Reve, onreglementair gestopt. De toegekende strafschop werd door Ferdy Tolman onberispelijk binnen geschoten. De gasten waren nu murw gebeukt en met wat meer accuratesse hadden de Venko-boys de dubbele cijfers kunnen behalen. Een solo van Christiaan Aasman werd echter niet bekroond met een doelpunt, want de inzet van Aasman verdween voorlangs het doel en op een vrije trap van Jacco Stoevelaar bracht de Beiler doelman uitstekend redding. Toch wist SCN de score met twee treffers op te voeren. Allereerst was het Christian Tellinghusen die, uit een corner van Christiaan Aasman, via de paal raak schoot en nummer zes op het scorebord bracht. Hiermee was de koek nog niet op. Nadat Christiaan Aasman verzuimde de zevende treffer te maken, hij speelde de bal te ver voor zich uit, was het in de slotminuut wel weer prijs. Na voorbereidend werk van Wildrik Benjamins en Christian Tellinghusen was het Wessel Doldersum die keeper Joost van het Reve voor de zevende keer het nakijken gaf. Scheidsrechter Klunder, die uitstekende leidde, besloot geen blessuretijd bij te tellen en verloste daarmee de gasten uit hun lijden. Trainer Henk van Klinken was natuurlijk uitermate tevreden met de drie punten en tevens met het vertoonde spel. Elftalleider Martin Datema van de gasten had geen verklaring voor het zwakke optreden van zijn ploeg. " Normaal worden wedstrijden tussen SCN en Fit Boys op het scherpst van de snede uitgevochten, maar vandaag gaven onze jongens niet thuis " aldus een teleurgestelde Datema. Door deze overwinning sluit SCN weer aan bij de brede middenmoot. 

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Girls DA1 verliezen van VVAK DA 1 (6 - 2).

De C1000-dames moesten vanmiddag op bezoek bij VVAK DA1. De ruststand was 3 - 1. Marianne Verwaijen zei er het volgende van:

Jammer maar helaas, ruststand was idd 3 -1 achter en we hebben er niets meer aan kunnen verbeteren. Jammer maar helaas..toch zijn we niet weggespeeld maar door fouten en een niet zo lieve scheids is het niet gelukt de drie punten mee te nemen naar Beilen!! volgende keer beter!

De ladies van de FIT Girls schreven het volgende:

Wij als Fitboys dames1 hebben jammer genoeg op 15 oktober verlies geleden tegen VVAK.Onze opstelling was als volgt: Marja op doel,Marianne als laatste man,Wietske voorstopper,Wendy rechtsachter,Dominique linksachter,linkshalf stond Jung Hye,Annemieke stond centraal,Marije linkshalf,Nousjka rechtsvoor,Janine in de spits en Jolanda linksvoor. We begonnen vrij sterk,maar toch een beetje te afwachtend.Maar we lieten ons niet kennen en al gauw kwam Jung hye met een schot op doel die afgeblokt werd door de keeper maar er alsnog ingeschoten kon worden door Marije,de 1-0 dus. Dit werd helaas al snel opgevolgd door de 1 en 2-1 van de tegenpartij. Met nog een penal tegen en de 3-1 daardoor gingen we de rust in. In de 2e helft,kregen we binnen een paar minuten al de 4-1 door een bal die afkaatste op bovenkant lat,terugviel en via Marja het doel in ging. Jung hye maakte nog een fraaie 2-4 en dat was het laatste doelpunt van onze kant uit. Na nog een paar wissels en blessures kwam Nousjka er weer in die de wedstrijd voortzette op de schoenen van Marije,omdat haar broertje haar schoenen mee had genomen en zij het maar moest doen op zijn schoenen die 3 maten te klein waren. Het leek wel alsof we alles al hadden opgegeven,want VVAK scoorde vrij makkelijk ook nog de 5 en de 6-2. Met die uitslag verlieten we helaas 't veld. de heer M. Smit bedankt voor het vlaggen en coachen van ons team aan de zijlijn.

Groetjes de ladies van de fitgirls

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 2 schiet tegen SGV 2 met scherp (7 - 1)

Hoewel het eerste half uur SGV 2 de betere combinaties op de mat legde, waren het toch de Alfa-mannen die de score openden. Remco Lubbert scoorde in de 32e minuut de 1 - 0. Nog geen 2 minuten later zorgde hij ook voor de 2 - 0 en nog voor de rust schoot Marijn Stevens de wedstrijd in het slot (3 - 0). Dus ondanks het slechte spel, toch een 3 - 0 voorsprong.

De tweede helft was van FIT Boys zijde stukken beter. Gesteund door de 3 - 0 voorsprong combineerde FIT Boys nu wel goed en kwam SGV er bijna niet meer aan te pas. Toch was het SGV dat het eerste scoorde. Een speler van SGV ging na een klein duwtje gewillig neer in de zestien. SGV benutte deze buitenkans en bracht de stand op 3 - 1. Rene Bening kwam de tweede helft binnen de lijnen en deed van zich spreken. In de 72e minuut scoorde hij de 4 - 1. 3 minuten later maakte Nico van Noord er 5 - 1 van (randje buitenspel ging hieraan vooraf). Wederom Rene Bening bracht de stand op 6 - 1 en het slotakkoord was voor linksback Maarten Paping. Hij zorgde voor de eindstand op het scorebord, een keurige 7 - 1 overwinning.

Keeper Erik Bos kan de penalty niet keren (3 - 1). Handeld optreden Erik Bos noodzakelijk. Nico van Noord omspeelt de keeper wel, maar scoort niet.

Hoewel het vertoonde spel bij vlagen, met name de 1e helft, nog wel voor verbetering vatbaar was, werden de kansen in ieder geval wel benut. De prestatie was prima, maar SGV gaf na de 3 - 0 ruststand ook weinig weerstand meer.

Remco Lubberts zei er het volgende van:

Fit Boys 2 wint met ruime cijfers van laagvlieger SGV 2:

Zaterdag 15 oktober speelde het tweede elftal thuis tegen laagvlieger SGV2 uit Schildwoude.

Om half 3 was de aftrap van deze wedstrijd op onze mooie accommodatie. In het begin van de wedstrijd was Fit Boys zoekende. Niet iedereen wist welke mannetje hij moest pakken, de bal wou maar niet goed in de ploeg blijven. Dus al met al een rommelige beginfase voor de mannen van het tweede van Fit Boys. Na een dik kwartier spelen stond het aardig bij Fit Boys, maar het combinatievoetbal wou nog niet echt lukken. De tegenstander kon wel redelijk de bal in de ploeg houden, en dat leverde soms gevaarlijke situaties op voor het doel. Het stroef spelende Fit Boys kwam na dik een half uur toch op voorsprong door een doelpunt van Remco, die buiten de 16 eens uithaalde en het doel trof. Ongeveer 5 minuten daarna scoorde Fit Boys weer opnieuw een doelpunt van Remco Lubberts. Een lange bal van achteruit, werd diep gegooid op Remco, die de bal in de korte hoek inschoot. Maar na die 2 doelpunten ging het nog niet lekker. Nog voor rust werd het ook nog 3-0 voor de alfa boys, Richard die een paar verdedigers van zich afschudde legde de bal terug op Marijn Stevens die de bal strak in het doel schoot, dus een comfortabele 3-0 voorsprong voor Fit Boys. In de rust werd geconcludeerd dat, er heel slecht werd gevoetbald maar toch met 3-0 voorstaan. En we misten dat we dit niet meer uit handen mocht geven. De tweede helft probeerden wij wel het spel te maken, en proberen de score op te schroeven. Het combineren ging stukken beter dan in de eerste helft, bij vlagen werd SGV helemaal weggespeeld. (of zeg ik dat nu verkeerd). Ondanks

het goede spel in de tweede helft, kwam SGV toch nog even terug door een penalty. Die werd trouwens maar net ingeschoten met behulp via de lat ging de bal erin. Na die 3-1 ging SGV 1 op 1 achterin voetballen dus kwam er veel ruimte voor de aanvallers van Fit Boys. Daar profiteerden de aanvallers van Fit Boys  behoorlijk van, en de aanvallers waren eindelijk ook scherp voor het doel en zuinig  op de kansen. Bijna elke kans was een doelpunt voor Fit Boys. Fit Boys scoorde kort daar op de 4-1 (door een goeie actie van Maarten op de achterlijn, hij poorte zijn tegenstander) , en legde de bal goed op Rene Bening die de bal in het doel jaagde. Daarna was het helemaal gebeurd met SGV, die kregen daarna ook nog de 5-1 , 6-1 en 7-1 te verwerken. De 5-1 werd gescoord door de terugkerende Nico van Noord (assist van Remco). En de 6-1 kwam op naam van Maarten Paping die precies op de goeie plek stond uit een corner van Nico. De laatste doelpunt werd gescoord door Rene Bening die de bal met een fijne krul in de lange hoek schoot, en de bal via de paal in het doel ging. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Volgende week zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen CSVC 2 op het programma. Als Fit Boys die wedstrijd gaat winnen doen wij mooi mee met de bovenste plekken jongens!!!! Maar het zal niet makkelijk worden, want CSVC is een stugge ploeg.

Remco Lubberts

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 4 duidelijk sterker dan Veenhuizen 3 (0 - 5) en FIT Boys 5 in de slag met Hollandscheveld 6 (6/5 - 1) 

Een keurige overwinning voor de Benny Wildeboer-mannen. Door doelpunten van Jaap Zoer (2x), Bart Steenge, Harald Woltinge en Remco Meppelink of Raymond Lubberts of was het nou Raymond Meppelink werden de 3 punten door FIT Boys 4 mee naar Beilen genomen.

Dit is wat Jos en Raymond er van zeiden:

jos: dit is ook ff lekker word me een doelpunt door de neus geboort. ik dacht dat ik toch echt het eerste doelpunt van fitboys 4 tegen veenhuizen 3 heb gemaakt.
heel raar.

Raymond: Raar maar waar Jos. Op het wedstrijd-formulier staat toch zeer zeker een andere doelpuntenmaker vermeld. Ze maken je het in ieder geval niet makkelijk clubtopscoorder te worden.

jos: ja raymond ik heb het door toch mooi dat jij er dan 1 hebt "gescoord" sta je ook is in de topscoorderslijst.

Raymond: Ja dank je jos. Was ook al weer wat jaartjes geleden. Het scoren zit niet echt in mijn genen. Als ze nu ook mijn naam nog goed hadden vermeld. Ze maken me zelfs uit voor Remco. Moet het ook niet mooier worden! Als t zo moet mag jij je goal wel terughebben van mij.

De belevenissen van FIT Boys 5 in en tegen Hollandscheveld zijn alweer terug te lezen in het gastenboek:

vv Hollandscheveld: Er zit een deuk in onze dugout.

douwe: Volgens mij weten jullie daar in hollandscheveld wel raad mee. Die linksback van jullie leek me gister me een echte uitdeuker. Achteraf gezien komen er wel meer voor die functie in aanmerking. Alleen de scheids niet. Alleraardigste man! AHUM.

Johan Boer: Ik zal die dug out eens gaan bekijken. Krijg een zwaar weekje daar in Hollandscheveld. Gelukkig bijna vakantie.

Socrates (andrevandenbos@hetnet.nl): Afgelopen zaterdag vol goede moed naar Holl veld. Geweldig mooi weer en een bijna voltallige selectie, wat wil je nog meer zou je denken. Een pittige tegenstander bleek het. Fysiek sterk aanwezig. Dankzij een door de scheids verkeerd ingeschatte actie van mij(leverde de tegenstander een penalty op)stonden we spoedig met 1-0 achter. Dat werd hard werken geblazen. Gelukkig wist Gerard al vrij snel daarna de bal bij Hol velders in de touwen te knallen. Je zou haast denken dat dat wat rust zou gaan brengen binnen onze gelederen, maar niets was minder waar. Veel bal verlies en gemopper over en weer. Door druk van de tegenpartij en een misverstand in de defensie ontsnapten we ternauwernood aan een tegengoal, maar leverde wel een spektakel op waar menig sloper jaloers op zou worden. Hevig teleurgesteld verliet, geheel vrijwillig, onze laatste man het veld. Daarbij proberend een deuk in een waterzak te trappen. Toen dat mislukte werd de dug-out op zijn bestendigheid getest. Helaas was ook die te stevig. Even dreigde het luchtalarm af te gaan maar in Holl veld zijn ze wel lawaai gewend denk ik, want er werd niet meer op gereageerd.Daarna werd het weer wat rustiger in Holl veld en zat de eerste helft erop. Het scoreverloop in de 2e helft ben ik daarna uit het oog verloren, ben gaan douchen. Daarna terugkomend bij het veld bleken de gemoederen dusdanig verhit dat het spel regelmatig even onderbroken moest worden. Zowel Douwe als Richard hadden het regelmatig aan de stok met hun directe tegenstander. Al met al geen prettige wedstr. Helaas liep het niet bij ons deze wedstr. 5-1 of 6-1? Ik weet het niet precies, maar is m.i. ook niet zo belangrijk. Ook JJ moest voortijdig het veld ruimen, last van de hamstrings. Beterschap. Woensdag er maar weer hard tegenaan mannen. Deze pot deleten en vooruitzien.

Marcel 'Kalou' de Bruijn: Hé Socrates....van harte gefeliciteerd. Dat je juist op je verjaardag een verslag schrijft van het 5de toont weer je betrokkenheid. Nog een prettige dag, enne.......vervelend hè als de tegenstander maar met 2 spitsen speelt.

De Webmaster.

13 oktober 2005

Ledenvergadering FIT Boys levert nieuwe Algemeen Adjunct op 

Doordat Henk Bontsema vorig jaar al gestopt was als Algemeen Adjunct en het bestuur al een jaar zonder moest doen, is het bestuur naarstig op zoek gegaan naar een vervanger. Tijdens de ledenvergadering van afgelopen donderdag 13 oktober werd Eli van Berkel gekozen tot nieuwe Algemeen Adjunct.

Daarnaast was er de herverkiezing van Wim Stevens (penningmeester) en Theo de Wit (Sponsorzaken en PR).

Als laatste vermeldenswaardig punt was er de contributieverhoging op basis van het indexcijfer. Penningmeester Wim Stevens kondigde deze wijze van indexeren al aan tijdens de ledenvergadering van 2004 en dus kwam deze verhoging niet als een verrassing. De nieuwe bedragen zijn nu:

Junioren veld (6 t/m 11 jaar): € 4,43 per maand = € 13,30 per kwartaal

Junioren veld (12 t/m 15 jaar): € 5,13 per maand = € 15,40 per kwartaal

Junioren veld (16 t/m 18 jaar): € 5,80 per maand = € 17,40 per kwartaal

Senioren veld: € 9,90 per maand = € 29,70 per kwartaal

Senioren zaal: € 7,83 per maand = € 23,50 per kwartaal

Senioren veld + zaal: € 12,60 per maand = € 37,80 per kwartaal.

De Webmaster.

8 oktober 2005

Gemakszucht FIT Boys 1 kost tegen Angelslo SC 1 twee punten (2 - 2).

Beilen - Sterker zijn, maar niet winnen. Dat gold vandaag ook voor de Britstra-mannen. Het eerste kwartier domineerde FIT Boys en kwam terecht op 1 - 0 (doelpunt Klaas Sanders). Daarna zakte het spel van FIT Boys in, maar ondanks dat kwam FIT Boys 10 minuten in de 2e helft door een doelpunt van Jeroen Boelen zelfs op 2 - 0. Toch was deze voorsprong niet genoeg voor 3 punten. Angelslo SC ging drukken en kwam 5 minuten naar de 2 - 0 op 2 - 1 en wist in de 82e minuut zelfs nog de 2 - 2 te scoren.

Een interessante confrontatie stond er deze middag op het programma in de 3e klasse D. De nummer 2 en 3 troffen elkaar op sportpark Noord-West, FIT Boys en Angelslo SC. De wedstrijden tussen deze beide teams leveren bijna altijd interessante confrontaties op. Daar leek het bij aanvang van deze editie niet op, het was FIT Boys dat domineerde. Het eerste kwartier was duidelijk voor de mannen van trainer/coach Jan Smid. Het was dan ook niet meer dan terecht dat FIT Boys de leiding nam. Opmerkelijker was de doelpuntenmaker. Bij gebrek aan een goede linkerflank speler werd verdediger Klaas Sanders daar geposteerd. En hij zorgde gelijk voor rendement door de 1 - 0 te scoren. Wie dacht dat FIT Boys daarna de goede lijn gewoon zou doortrekken, kwam bedrogen uit. Het spel zakte in en het zo soepele spel verdween en daarvoor in de plaats kwam stroef spel. De rust werd toch gehaald met 1 - 0, ook omdat Angelslo geen echte kansen kreeg.

De 2e helft was nog maar 10 minuten oud en Jeroen Boelen leek de wedstrijd in het slot te gooien. Hij scoorde de 2 - 0, maar deze riante voorsprong leek alleen nog maar meer gemakszucht op te leveren. Angelslo wisselde en bracht routiner Roy Sulmann binnen de lijnen. Angelslo ging beter draaien en 5 minuten na de 2 - 0 scoorde Angelslo de aansluittreffer (2 - 1). FIT Boys kwam niet meer in zijn ritme en Angelslo geloofde weer in een punt. Die kwam er ook, in de 81e minuut scoorde Angelslo de op dat moment terechte 2 - 2. Deze stand bleef ook tot het laatste fluitsignaal staan en zo won Angelslo 1 punt, maar verloor FIT Boys er 2. 

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Girls DA 1-machine komt op toeren (4 - 0).

De C1000-dames kregen deze middag bezoek van Boyl DA 2 uit Boyl (Friesland, tussen Wolvega en Oosterwolde). De meiden van trainer/coach Erik Jan de Jonge doen het gewoon goed met 6 uit 3 en een doelsaldo van 14 voor en 5 tegen. Ook Boyl DA 2 moest er aan geloven en werd met 4 - 0 naar Friesland gestuurd. Opvallend: de C1000-dames hebben al twee wedstrijden de 0 gehouden.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 2 verliest met 2 - 1 van Hollandscheveld 2 en FIT Boys 3 stuurt Elim 3 met duidelijke cijfers naar huis (8 - 2).

De Alfa-mannen verloren met 2 - 1 en Maarten Paping redde de spreekwoordelijke eer. Een reactie van Hollandscheveld 2:

Heren bedankt voor de sportieve wedstrijd en de punten. het was een slappe wedstrijd maar wij hadden het geluk nu aan onze zijde. tot de wedstrijd op jullie sportpark.

Onderstaand het verslag van Remco Lubberts:

Fit Boys 2 verliest uit van Hollandscheveld 2 

Zaterdag 8 oktober stond de volgende wedstrijd weer gepland, vandaag gingen de mannen van het tweede naar Hollandscheveld toe. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al, maar toen in bekerverband. Toen wonnen de Hollandschevelders met 1-4 op sportpark Noordwest. Na de tot nu gespeelde wedstrijden was dit een echte subtopper. Want Hollandscheveld staat derde en Fit boys vierde, dus wie vandaag zou winnen zou een goeie stap zetten om met de bovenste plaatsen mee te blijven doen. Om half 3 was de aftrap van dit spannende duel, Fit Boys kwam deze wedstrijd alweer snel op achterstand. Vanuit een vrije trap scoorde Hollandscheveld de 1-0. Dus Fit Boys liep gelijk al achter de feiten aan zou je zeggen, maar een snelle achterstand overkwam ons de afgelopen wedstrijden vaker. Toen liet Fit Boys de kopjes ook niet zakken en vandaag ook niet, want Fit boys kwam daarna een paar keer er redelijk gevaarlijk uit. Vooral via de linkerkant waar Remco, wel eens goed doorkwam maar dan net de laatste pass niet goed was. Na een kleine 20 minuten kwam er een voorzet van de rechterkant, daar kon Richard half bij, daardoor kwam de bal voor de voeten van Maarten die de bal in het rechterhoekje schoot. Dus de stand was weer in evenwicht 1-1. De eerste helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar het meeste balbezit was toch voor Hollandscheveld. Maar dat meeste balbezit kon Hollandscheveld niet uitdrukken in echt uitgespeelde kansen. Daardoor bleef de ruststand in Hollandscheveld op 1-1 steken. Ik denk dat Fit Boys met dit resultaat wel vrede had op slag van rust. Na een klein kwartiertje begonnen beide teams aan de tweede helft. Gelijk naar rust kreeg Fit Boys een enorme kans om op 1-2 te komen, maar deze goeie aanval werd gepareerd door de keeper. Dat was zo beetje de enige kans die Fit Boys de tweede helft kreeg. De gehele tweede helft had Hollandscheveld ons onder druk staan, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. Het was ook lastig spelen voor Hollandscheveld omdat Fit Boys het veld aardig klein hield, waardoor Hollandscheveld er ook niet door kwam. Deze wedstrijd leek toch uit te lopen tot een 1-1, maar 10 minuten voor tijd kwam Hollandscheveld toch op 2-1. Een voorzet kwam voor de voeten van een medespeler die langs Erik schoot, in eerste instantie kwam de bal op de paal, maar de terugkaatsende bal kwam weer voor de voeten van diezelfde speler die de bal in het lege doel schoot. Daarna probeerde Fit Boys nog wel wat, maar dat resulteerde eigenlijk in niks. Na 90 minuten voetballen bleven de 3 punten in Hollandscheveld en Fit Boys ging met lege handen terug naar Beilen toe. Fit Boys moet niet lang  stil blijven staan  na dit verlies, want volgende week zaterdag 15 oktober staat de volgende wedstrijd alweer gepland. Dan spelen de alfa boys thuis tegen het onderin staande SGV 2. Dan is de taak voor deze mannen op de 3 punten in Beilen te houden.

Remco Lubberts

Na enkele slechte wedstrijden waren de mannen van trainer/coach Kleis Lageveen gebrand op een goed resultaat en dat werd gehaald tegen Elim 3. Elim 3 ging met een 8 - 2 nederlaag naar huis. FIT Boys 3 doet met 6 punten uit 4 wedstrijden gewoon goed mee in de middenmoot, ondanks twijfels bij een enkeling (de Webmaster en de wilper boys). Doelpuntenmakers: Aljon Stahlmecke 3 keer, Marcel Oosting 2 keer, Jan Willem Kerssies 1 keer, Lucas Ribberink 1 keer en Harald Woltinge 1 keer (bedankt Mark Lubberts).

De Webmaster.

____________________________________________________________

Fit Boys 4 speelde vandaag tegen Peize 1 en verloor (2 - 3)

Het 4de heeft met 2 - 3 verloren. Doelpuntenmakers zijn Steven Greveling en Jos Janssen. Maar goed, we draaien nog redelijk mee en volgende keer gewoon weer 3 punten.

groeten Jos Janssen.

____________________________________________________________

Staphorst 5 was maatje te groot voor FIT Boys 5 (0 - 6)

Wie zal het eerste bericht over deze wedstrijd brengen? Socrates (Andre v.d. Bos), Marcel de Bruijn of.....

Het vijfde staat weer met 22 benen, plus reserves is 40 benen op de grond na de nederlaag tegen staphorst 5, de derde helft bij Jan Bening werd er beter gepresteerd, het bier was goed koel en Jan had zelfs de chinees aan laten rukken (toppie Jan), alleen HS had in eerste instantie meer oog voor het chineesje. Overigens word de stamtafel in de kantine wat aan de kleine kant voor 40 benen, getuige het feit dat er al enkele spelers op de tweede rang zaten, en we willen natuurlijk niet dat wat er daar besproken wordt via de tweede rang naar buiten vloeit.

Jan Boelen.

Voor de webmaster even hierbij het scoreverloop van Fitboys 5 tegen Staphorst 5, 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5 en 0-6. Staphorst was duidelijk een maatje te groot. Grens, bedankt voor het bier en de chinees en nogmaals gefeliciteerd met jouw 50ste.

Carl Drenth.

De Webmaster.

4 oktober 2005

Ludieke prijsuitreiking FIT Boys klaverjascompetitie 2004/2005 bij C1000 

De winnaars van het klaverjassen van het afgelopen seizoen konden op dinsdag 4 oktober hun prijzen in ontvangst nemen bij C1000 De Wit in Beilen. Maar ze moesten er wel wat voor doen.

De nummers één en twee uit de klaverjascompetitiestand, Geert en Ria Smit, kregen samen 3 minuten  tijd om in de C1000-winkel boodschappen te doen en de nummers drie en vier, Marco v d Dobbelsteen en Albert Kerssies, kregen elk 2 minuten de tijd.

De prijswinnaars werden om ongeveer 20.00 uur bij de C1000 verwacht zodat men geen last van winkelend publiek hadden. Eerst kregen ze koffie met cake aangeboden door Theo de Wit, de eigenaar van de C1000 in Beilen. Ondertussen werden de spelregels uitgelegd. Marco v.d. Dobbelsteen vertrok als eerste en een minuut later Albert Kerssies. Weer een minuut later mochten Geert en Ria de winkel in. Zodoende hadden ze geen hinder van elkaar. Nadat ze de kassa gepasseerd waren, kregen ze allemaal nog een fles lekkere drank door de C1000 aangeboden. Een wel zeer ludieke manier van het doen van een prijsuitreiking.

De klaverjascompetitie is overigens ook dit jaar al weer van start gegaan en ongeveer elke 3 weken organiseren Sander en Magreet Nijwening op voortreffelijke wijze deze leuke avond in de sportkantine van FIT Boys op sportpark Noord-West. 

De Webmaster.

1 oktober 2005

FIT Boys 1 loopt door winst op DZOH 1 in op koploper Olympia'28

Emmen - In een sterke eerste helft hadden de Britstra-mannen de wedstrijd al moeten beslissen. In plaats daarvan stond het na 45 minuten 1 - 1. Mark Seubring zorgde met het hoofd voor de 0 - 1, maar nog geen minuut later scoorde DZOH-spits Erik Keen voor de 1 - 1. Het was uiteindelijk spits Berry van der Giezen die in de 82e minuut voor de winnende zorgde en zo liep FIT Boys 2 punten in op koploper Olympia'28, dat met 2 - 2 gelijkspeelde tegen VHK.

DZOH melde in een persbericht al dat ze nog wat goed te maken hadden tegen Fit Boys. "De club uit Emmen verloor vorig jaar namelijk in Beilen met 9 - 0" volgens DZOH-verslaggever Franks Schut. Dat waren de mannen van Jan Smid ook niet vergeten, net zo als zij niet vergeten waren dat het in de uitwedstrijd vorig seizoen 'maar' 0 - 1 werd. Van onderschatting kon dus geen sprake zijn en FIT Boys speelde een zeer sterke 1e helft. Het was des te verbazingwekkender dat het pas in de 39e minuut 0 - 1 werd. Uit een vrije bal kopte Mark Seubring beheerst binnen. Lang kon FIT Boys niet genieten van deze voorsprong, een minuut later schoot DZOH-spits Erik Keen de gelijkmaker achter keeper Joost van het Reve. Dit bleek ook de ruststand te zijn.

De 2e helft was van een beduidend lager niveau, met name van FIT Boys zijde was het stukken slechter dan de 1e helft. De wedstrijd liep al aardig tegen het einde en wederom, net als vorige week tegen Sleen, leek het op een gelijkspel uit te draaien. Vorige week zorgde Dylyp Dijkema voor de 3 punten, deze zaterdag was het de beurt aan spits Berry van der Giezen. Hij wist in de 82e minuut toch nog te scoren uit een geweldige omhaal. De 1 - 2 stand werd door de Britstra-mannen over de eindstreep getrokken. FIT Boys is in de 3 gespeelde wedstrijd nog steeds ongeslagen, 1 keer een gelijkspel en 3 maal winst. Door het onverwachte gelijkspel van koploper Olympia'28, tot dan toe zonder puntverlies, tegen VHK kan FIT Boys wanneer ze de inhaalwedstrijd tegen DESZ winnen gelijk komen in punten. 

"Met name de eerste helft waren we beduidend sterker dan DZOH, maar verzuimden we de score uit te bouwen en was de 1 - 1 ruststand een tegenvaller", zo sprak FIT Boys-trainer Jan Smid na afloop, "De 2e helft was beduidend minder maar we weten dan toch de 3 punten uit het vuur te slepen". Op de vraag of de omhaal van Berry van der Giezen a la Marco van Basten in de kruising zat, antwoordde Jan Smid: "Nee, dat niet. Maar hij zat wel in het doel".

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 2 stuurt Gorecht 2 met 3 - 1 terug naar huis

Na de eerste overwinning (1-2 uitoverwinning op Drenthina 2) van dit seizoen volgde een week later de thuiswedstrijd tegen Gorecht 2. Na een paar positie wisselingen in het elftal vorige week, was het afwachten als trainer/coach Bart bijna de zelfde opstelling weer had. Dat bleek ook bijna te kunnen, want er waren 2 afwezig die  vorige week ook in de basis stonden. Maar tot Bart zijn grote opluchting waren er ook weer 2 spelers terug vanwege een blessure. Dat waren Maarten en Ronny maar het was alleen nog afwachten als zij een hele wedstrijd konden volhouden. En met 2 A-junioren erbij kwamen wij vandaag weer tot 14 man. Alle spelers waren tegen half 2 aanwezig, tegen die tijd gingen wij ook meteen ons klaar maken voor de warming-up. Ongeveer 10 minuten voor de wedstrijd gingen we nog even terug naar de kleedkamer om de laatste puntjes op de i te zetten. Daarna gingen wij naar veld 2 toe om de eerste helft te spelen. Om half 3 klonk het beginsignaal, maar na binnen 5 minuten stonden de alfa boys al achter. Na deze tegenslag viel er bijna nog 1 te verwerken, want aanvoerder Martin kwam verkeerd neer, en het leek erop dat hij niet verder kon spelen. Maar tot grote opluchting kon hij de wedstrijd toch voortzetten. Ongeveer na 20 minuten spelen werd Marijn gewisseld vanwege een hamstringblessure, voor hem in de plaats kwam Ruud Seubring. Fit Boys had wel een overwicht maar de doelpunten bleven nog uit. Maar 10 minuten voor rust onderschepte Ruud de bal en kon alleen op de keeper af, en scoorde beheerst in het rechterhoekje. Dus de gelijkmaker valt op het goeie moment vlak voor rust. In de rust laadde de alfa mannen zich weer op, om meteen in de tweede helft vol gas te geven. Fit Boys was wel elke keer in de aanval en zette af en toe goed druk op de verdediging van Gorecht. Na een vloeiende combinatie in het hart van de verdediging kwam Ruud opnieuw alleen voor de keeper, maar nu opspeelde hij de keeper en schoot de bal in het lege doel. Dus een 2-1 voorsprong, daarna was het zaak om meteen de 3-1 te scoren om de wedstrijd om slot te gooien. Maar dat bleef lang uit, maar 10 minuten voor tijd kreeg Remco de bal. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en schoot in de korte hoek raak. De verlossende derde doelpunt was gemaakt, nu kon er bijna niks meer misgaan deze middag voor de mannen van tweede. Gorecht zette na die 3-1 alles op alles de laatste 10 minuten, maar dat betekent dat er voor de aanvallers van Fit Boys veel ruimte lag. Dat heeft Rene Bening wel vernomen dat hij veel ruimte kreeg, en een paar keer alleen op de keeper afging en elke keer faalde om te scoren. Maar aan deze speler hadden wij wel te danken dat we vorige week de lastige uitwedstrijd tegen Drenthina wonnen. En Rene in een andere wedstrijd scoor je ze wel geloof me!!!! Zulke wedstrijden heb je als een spits elke keer faalt. Volgende week gaan de alfa mannen op bezoek bij Hollandscheveld , om daar de altijd zeer lastige uitwedstrijd tegen Hollandscheveld 2 te voetballen.  

Groeten Remco  

____________________________________________________________

FIT Boys 3 lijkt de weg even kwijt na 5 - 0 verlies tegen De Weide 5

FIT Boys 3 werd vorig jaar redelijk overtuigend kampioen, maar komt er dit seizoen achter dat een klasse hoger het net even anders toe gaat. De mannen van trainer/coach Kleis Lageveen werden afgedroogd met 5 - 0. Met 3 punten uit 3 wedstrijden staan de Hendrix Meat Group-mannen op dit moment even met de welbekende drup aan de neus.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Fit Boys 4 en de ACV 9 trakteren publiek op 8 doelpunten (4 - 4)

Het begin van de dag begon goed, het 4de  had genoeg spelers wat tegenwoordig al een doodnormale zaak wordt door de goede samenwerking met het 5de onder leiding van ab, hierdoor konden de coaches van het 4de een gedegen elftal in het veld fabriceren wat tot gevolg had dat de vacatures die nog open staan bij dit elftal op een juiste wijze ingevuld konden worden met op de mid positie Carl Drenth en links achterin Jan Gots rechtsvoor nog een jong aankomend talent van a1 aldus alles ingedeeld te hebben begon de wedstrijd.

Wat een voortvarend begin van fitboys wat het spel vanaf de aftrap domineerde wat tot gevolg had dat stefan na weergaloos samenspel de 1-0 binnen 30 sec binnen de palen schoot , door dit voorval was de tegenstander dusdanig onder de indruk dat men vergat te voetballen wat na 5 min wederom een doelpunt van stefan tot gevolg had.

Na voorgaande begon BSVV wat te voetballen wat vooral gecreëerd werd door het grote loopvermogen van een aantal jonge spelers, waar onze wat oudere gedienden wat moeite mee hadden wat dan ook resulteerde in een vrije trap (vanuit mijn optiek gezien onterecht was) die met enig geluk een voetballer van BSVV vond, die hem dan ook in het net kreeg waar onze gelegenheids keeper jonny niet meer aan toe kwam, ook al dook jonny op een manier waar zelfs Hans van Breukelen nog jaloers op zou zijn geweest.

Maar zoals vaak het geval is bij het 4de werden de schoenendozen weer uitgegooid en de schoenen weer aangetrokken, want na een mooi afstandschot van Carl was het luttele minuten later alweer 3-1.

De tweede helft begon voortvarend voor fitboys 4 de lijnen sloten goed op elkaar aan en hier had BSVV dan ook de grootste moeite mee, dit duurde al met al zo’n 20 min wat de spelers van het 4de er toe verleide dat men nogal snel op het doel schoot, maar de oudste speler van het 4de (niet van de wedstrijd maar hierover straks meer) tot een gedegen schot wat koelbloedig op de lijn door onze spits tot een doelpunt werd verwekt dus 4-1.

Na dit alles liet het 4de de lijnen wat vieren waardoor BSVV nog eenmaal scoorde 4-2.

Na dit verhaal wil ik gaarne nog even een speler complimenteren met het spel wat hij heeft ten toon gespreid in de wedstrijd en wel Jan Gotz, jan heeft twee helften lang tegen een tegen stander gespeeld die zijn kleinzoon had kunnen zijn, deze tegenstander is twee helften lang niet aan de bal geweest.

Petje af jan.

m.v.g. een fan van het 4de

Verslag acv9-fitboys4

Wederom had dit elftal genoeg spelers zelfs een speler die voor het eerst sinds 8 jaar weer eens op het veld stond te voetballen, waar het 4de het tegenwoordig al niet vandaan moet halen.

Het begin van de wedstrijd begon voortvarend wat al snel door een prachtig schot van hans leidde tot de 0-1, gelukkig als het 4de dan is ging men gelijk op jacht naar het 2de doelpunt om eens duidelijk te maken wat men hier vandaag kon verwachten en ja wel nog geen 10 minuten later de 0-2 door Jan Eissen met een fenomenaal schot van zeker 30 meter op onnavolgbare wijze onder de lat door.

De acv aanhang was door het geen zich hier nu afspeelde diep onder de indruk van het spel van fitboys, maar de mannen van acv gingen zowaar de aanval zoeken wat er toe leidde dat het 1-2 werd maar niet getreurd we gingen er weer voor met af en toe snel positiespel werd het acv even te veel en nadat de bal de lat van het acv doel had geraakt scoorde onze nieuwe midspeler stefen de 1-3.

Over de rest van het spel wil nog even dit als zijnde fan kwijt de resterende minuten leek het alsof acv een speler meer in het veld had wat zich uitte in een 3-3 in de eerste helft.

Met frisse moed begon het 4de aan de tweede helft er waren aan beide zijden voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken,maar zoals altijd is het elftal met de meeste klasse diegene die het naar zich toe trekt dus het 4de kwam op schitterende wijze op 3-4, hierna ging de wedstrijd voor acv open en men liet het 4de ook even zien wat voetballen is men werd door het goede spel zo nu en dan even op mooi voetbal getrakteerd wat na een vrijebal tot de 4-4 leidde.

Al met al was dit gezien het verloop van de wedstrijd een terechte score het was een leuke wedstrijd al het 4de het in de eerste helft moeten afmaken.

____________________________________________________________

FIT Boys 5 scoort 8 keer tegen Noorscheschut 6 (2 - 8)

Na de misstap van vorige week tegen ACV, werd er deze week weer lustig op los gescoord. Na het laatste fluitsignaal stond een 2 - 8 overwinning op het scorebord. Doelpuntenmakers zijn op dit moment nog niet bekend. Socrates zei er het volgende van.

8 - 2, een geweldige uitslag. Goed en degelijk spel. Maar..... natuurlijk met de nodige kantekeningen. Allereerst mijzelf (laat ik dat zelf maar doen, anders word ik wel door mijn teamgenoten afgebrand). Hoewel geen bal gekopt toch een beroerde wedstrijd en voortijdig het veld ruimend. Met Marcel de Bruijn als spellingscontrole (wat tie overigens beter doet dan scoren) hoef ik mij over de d's en t's geen zorgen meer te maken. Hij was echt het spoor(doel) kwijt. Jan Jonink daarentegen had een goed richtingsgevoel, knalde er 3 in, Maar wat wil je ook. Naast zijn rode schoenen kreeg hij ook nog het bijpassende rode aanvoerdersbandje. Carl Drenth, goed spelend, zelfs scorend en hard werkend snakte wederom naar de derde helft. scoorde ook daar volop. Henk Smit had een matige dag, wel druk bezig, maar je kunt zien dat de jaren gaan tellen. Zegt tie ook nog dat hij 52 is. Ik had er wat meer van gemaakt.(grapje hoor) Ik stop er maar mee, straks ben ik niet meer welkom op de training. Allemaal een goed weekend.

Andre 'Socrates' v.d. Bos.

De Webmaster.

26 september 2005

Het is een apart soort mensen, kan ik u zeggen.

Het onderstaande stukje van Jack Hartog was afgelopen zondag in de column van Jack in het sportprogramma van radio Drenthe.

Het woord objectiviteit komt niet in hun vocabulaire voor. Ze leven, slapen, dromen en eten met hun club. De club is hun leven. En dan speciaal hun elftal. Ik heb het natuurlijk over elftalleiders. Elftalleiders in het amateurvoetbal, want zo heten ze daar. Als de club meer geld krijgt, komt er al snel een visitekaartje en dan staat daar plotsklaps de titel" technisch directeur" of" club manager" op. Maar ze blijven hetzelfde doen. Het manusje van alles, de steunpilaar voor de trainer, het tussenstation van de spelers en bestuur, de opvanger van klappen, maar vaak ook het pispaaltje waar je ongelimiteerd tegen aan kunt ouwehoeren. Elftalleiders. vaak een niet benijdenswaardige baan of liever gezegd functie, want van betaling is veelal geen sprake. En ze stoppen er ongelooflijk veel uren in, kan ik u zeggen. Daarom is de club ze in de aderen gaan zitten. Ze zijn gewoon de club. en het thuisfront komt gewoon op de tweede plaats. " Met wie ben je nou getrouwd, met dat elftal of met mij?" Ik bewonder ze. En de clubs moeten ze koesteren. Daarom vandaag aandacht voor deze bijzondere categorie mensen: de elftalleiders- Zaterdagochtend las ik een verhaal over twee van hen: Elle Smit, ex-elftalleider van Appingedam en Bernard Scholten van ACV. Twee amateurclubs die het, om het maar voorzichtig uit te drukken, niet zo geweldig doen in hun klasse. Beide clubs hebben tot gisteren slechts 'eten schamel puntje in de wacht weten te slepen. Maar het geloof in hun clubs is bij beide mensen onwankelbaar. Alhoewel Elle Smit is EX elftalleider en prompt heeft hij kritiek. Ik citeer: " Ja, ik wil geen kritiek spuien op de trainer Rinie Jurna, maar " en dan komt er een hele hoop kritiek. Kortom, Smit staat nu toch verder van het gebeuren af en zijn betrokkenheid heeft toch een wat objectievere vorm gekregen. Dat in tegenstelling tot zijn collega Scholten. Deze ziet geen enkel smet je op het blazoen van A CV; hij put zich uit in verklaringen en heeft een rotsvast vertrouwen in de toekomt. Zelfs als hij komende week op vakantie gaat naar de Canarische eilanden, viert hij maar ten dele vakantie. De club blijft nr 1 en middels SMS-jes wordt hij nauwgezet op de hoogte gehouden van de resultaten van zijn elftal. Kortom: ik denk dat hij blij is dat hij half oktober weer bij zijn team is. En zo hoort het ook. Elftalleiders zijn gekken, malloten, ideolaten, maar oh zo betrokken en onmisbaar. En het gezin? Ach daar is altijd nog tijd voor. In Beilen was er een voorzitter van Fit Boys die dit vorig jaar wel heel treffend illustreerde. Hij kreeg gezinsuitbreiding, een zoontje. En wat stond er op het geboortekaartje? Het eerste kind was blij met de geboorte van haar zusje. Nee, dit is geen gebrek aan geslachtsonderscheid. Nee, daar zit het wel goed mee in Beilen. Beilen, sowieso een van de meest vreemde amateurvoetbalconstructies in Nederland. Een clubhuis met twee kantines: links die van fit boys, de zaterdagamateurs en rechts die van vv Beilen, de zondagclub. En twee supportersscharen die zeker voor wat betreft de oudere garde maar slecht mengen. En waar de anekdotes zoals die van de voorzitter Johan Koster wederzijds breed uitgemeten worden. Maar ook het verhaal van de speler van Fit Boys, door iedereen DJ genoemd, die Beilen als een wereldstad beschouwt en daar amper buiten komt. Hij had een uitwedstrijd in Onstwedde, rijdt met de auto naar Groningen, slaat linksaf richting Drachten en komt maar geen bordje “Onstwedde" tegen. Ruim nadat de wedstrijd al begonnen was, het was inmiddels drie uur en hij was om een uur vertrokken uit Beilen, belde hij de elftalleider maar eens op met de vraag waar in friesland Onstwedde lag. Men vertelde hem dat hij toch echt diep in het Groningse moest zijn en daar arriveerde hij diep in de tweede helft. Elftalleiders en Beilen. Ach, er is nog hoop, want toen Fit Boys met ingang van dit seizoen ook een dameselftal kreeg stonden ze in de rij: de gegadigden. Masseurs? Te kust en te keur. Trainers? Bij de vleet. En elftalleider? men kon bij Fit Boys kiezen uit vele mannen. Ik zei toch al dat het met het onderscheiden van de geslachtskenmerken wel goed zit bij fit Boys! Ach laten we ze koesteren deze mensen die hun hele hebben en houden aan hun elftal wijden. Met dit soort mensen is de amateursport gediend. Zij vormen de ruggengraat van de clubs. Driemaal hulde!

Jack Hartog  

24 september 2005

FIT Boys 1 op valreep langs Sleen 1 (1 - 0).

Ondanks dat het sinds afgelopen woensdag al herfst is, was het zaterdagmiddag goed toefen op sportpark Noord-West. En ook het spel van FIT Boys was het eerste half uur nog acceptabel. Vervolgens ontspon zich een foutenfestival waarbij de bal regelmatig bij de tegenstander werd ingeleverd. Het zou deze middag met één doelpunt beslist gaan worden, en de matchwinner was Dylyp Dijkema. Uit een voorzet kopte hij in de 88e minuut raak en zo waren de Britstra-mannen de gelukkige winnaar.

De eerste helft begon FIT Boys goed en dicteerde het spel, maar echte 100% kansen kwamen er niet. Sterker nog, na amper 1 minuut kreeg Sleen een 100% kans. Een Sleen-aanvaller wist de bal echter voor leeg doel naast te krijgen. Vlak voor rust kreeg Ronald van Waardhuizen het nog op zijn heupen en soleerde de zestien in en schoot in de korte hoek. Dit schot werd gekeerd door de Sleen-keeper.

De 2e helft was nog maar enkele minuten oud toen Sleen al een domper kreeg te verwerken. Hun keeper was de eerste helft al geblesseerd geraakt en kon nu echt niet meer door. De aanvoerder van Sleen trok het keepershirt aan en nam plaats tussen de palen. Dat deze speler wel eens vaker op doel had gestaan, bleek al snel toen Berry van der Giezen alleen op hem af kon. De inzet van Berry werd nog net met de vingertoppen aangetikt en de bal belande op de binnenkant paal. Volgens de grensrechter ging de bal vervolgens niet over de lijn, maar daar twijfelde FIT Boys aan. Toch kende de scheidsrechter geen doelpunt toe en liet doorspelen. Zo'n 20 minuten voor tijd ging Ronald van Waardhuizen er van door op links. Zijn voorzet werd door 2 Sleen-verdedigers bijna in eigen doel gewerkt maar de bal ging net naast.

De wedstrijd leek regelrecht op 0 - 0 af te stevenen, maar daar dacht Dylyp Dijkema anders over. Uit een voorzet van links kopte hij uitstekend raak en zorgde hij voor opluchting in het FIT Boys-kamp. De keeper zat er nog wel weer aan, maar kon het doelpunt niet voorkomen. Niet lang daarna floot scheidsrechter Loovers voor het einde en had FIT Boys toch gezorgd voor 3 punten. Het spel was niet geweldig, maar het resultaat was wel goed en daar gaat het uiteindelijk toch om.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys DA 1 wint van Hollandscheveld DA 2, en hoe!

Zaterdag 24 September hebben wij thuis gevoetbald tegen Hollandscheveld DA2. We begonnen met de volgende opstelling; Wendy op doel, Marianne laatste man, Ilse voorstopper, Annika rechtsachter, Jung Hye linksachter. Rechtshalf stond Nousjka, Annemieke was mid-mid en linkshalf stond Aline. Voorin stond Vera rechtsvoor, Marije in de spits en Jolanda linksvoor. Maud, Janine, Dominique en Jenny begonnen als wissel.

Meteen vanaf het begin zetten we flink druk en hadden we ook het meeste balbezit. Na een aantal aanvallen, van beide teams, maar met gemiste kansen kwam er na een kwartier het eerste doelpunt uit van Marije. Dit werd gevolgd door twee goeie kansen van Hollandscheveld maar door knap keepwerk van Wendy bleef de stand op 1-0. Hierna kwamen wij terug met goed voetbal en scoorden wij de 2-0 (Nousjka), 3-0 (Marije) en 4-0 (Vera). Met deze stand gingen we de rust in. In de rust kregen we een paar goeie tips van onze katerende trainer Erik Jan, die werd bijgestaan door de wél nuchtere Bart. Na de rust gingen we er weer tegenaan en creëerden we een paar goeie kansen die helaas niet werden afgemaakt. Toch werd er uit een goeie voorzetde 5-0 (Jolanda) gescoord. Direct hierna scoorde Janine de 6-0. Hollandscheveld kreeg hierna nog twee goeie kansen die ze beide misten. Jung Hye en Jolanda scoorden nog de 7-0 en 8-0 en met deze stand werd de wedstrijd afgesloten en hebben wij onze 1e drie punten te pakken.

Groetjes van het Damesteam.

____________________________________________________________

Fit Boys 2 toont veerkracht en wint met 1-2 van Drenthina 2:

Zaterdag 24 september mochten de alfa mannen de wei in om een partijtje te ballen. Na een week niet gevoetbald te hebben de reden is bekend stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Drenthina 2 op papier. Vorig jaar in de laatste minuut verloren wij de wedstrijd van deze tegenstander. Om half 11 vertrokken wij richting Emmen, omdat we daar om 12 uur al moesten voetballen. Tussen 11 uur en kwart over 11 kwamen wij aan op sportpark Oude Roswinkelerweg. Na de vaste dingen die we doen voor de wedstrijd stonden we om 12 uur gereed voor deze wedstrijd. Fit Boys begon aardig goed aan de wedstrijd het balletje ging aardig goed rond, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Tegen de verhouding in kwam Drenthina op 1-0, door een afstandsschot verkeek keeper Erik op deze bal. Dus we zaten aardig in de wedstrijd maar liepen wel weer achter de feiten aan doordat we met 1-0 achter stonden.  Na die 1-0 creëerden we wel kleine kansjes doordat Fit Boys aardig goed drukte zette op de verdediging van Drenthina. Fit Boys gaf bijna ook geen uitgespeelde kansen weg de eerste helft. Vlak voor rust kwam Fit Boys terecht op een 1-1 stand door een doelpunt van Richard Brink. Dus onze eerst doelpunt van het seizoen was gemaakt. Vlak na dat doelpunt floot de scheidsrechter af voor de rust.

De tweede helft had een ander gezicht dan de eerste helft. De tweede helft maakte Drenthina het spel en Fit Boys liep achter de bal en man aan. Maar Drenthina kwam net als in de eerste helft nu ook niet tot uitgespeelde kansen. Misschien had Drenthina 2 of 3 echt uitgespeelde kansen de tweede helft, maar bij die kansen lag onze keeper in de weg. Dus Erik heeft zijn foutje van de eerste helft heel goed hersteld om ons in de wedstrijd te houden. Een klein kwartier voor tijd kwam het moment van onze bakker in ons midden. Dat is niemand anders dan Rene Bening, die 2 mannetjes uitspeelde en de bal in de korte hoek langs de keeper schoot. Fit Boys leidt met 1-2, nou was de zaak om alles dicht te houden, en loeren op de counter. Fit Boys hield het de laatste 10 minuten + 3 minuten blessure tijd schade vrij, want even later klonk het eindsignaal. De opluchting was er te zien aan de spelers en de staf van het tweede. De eerste 3 punten zijn binnen, op naar de volgende 3 punten. Dat moet dan gebeuren op zaterdag 1 oktober thuis tegen Gorecht 2. Heeft blijkbaar de paar wijzigen die trainer/coach Bart in de ploeg heeft doorgevoerd toch geholpen waarschijnlijk.

Groeten Remco

____________________________________________________________

FIT Boys 3 weet ook weer wat verliezen is (1 - 3) en FIT Boys 4 en 5 weten beide te winnen (4 - 2 en 5 - 2)

De mannen van Kleis Lageveen stonden in de rust met 0 - 1 achter tegen Klazienaveen 5. Zij konden het tij niet meer keren en verloren uiteindelijk met 1 - 3. De doelpuntenmaker aan FIT Boys zijde was Marco v.d. Dobbelsteen.

FIT Boys 4 en 5 hebben afgelopen zaterdag beide hun wedstrijd gewonnen. FIT Boys 4 won met 4 - 2 van BSVV 3 en kon zo 3 punten aan het totaal toevoegen. Steven Greveling scoorde 2 maal en Jos Janssen en Carl Drenth maakten er elk 1.

FIT Boys 5 won thuis van Vitesse'63 4 door doelpunten van Richard Kerssies (2x), Marcel de Bruijn en Jan Jonink (2x). De dames De Bruijn en Kerssies waren wel van de partij, maar op de vraag wat de eindstand was geworden zeiden zij: "4 - 2". Dames, wel een beetje opletten.

De Webmaster.

22 september 2005

Jeugdtrainers FIT Boys tekenen jaarcontract.

Het dagelijks bestuur van de cvv FIT Boys was samen met de jeugdvoorzitter aanwezig op Sportpark Noord-West om de contracten van de jeugdtrainers mede te ondertekenen. Daarna was het de beurt aan de jeugdtrainers zelf om hun handtekening te zetten onder een één jarig contract.

Het jeugdbestuur stuurt dit seizoen 12 jeugdteams de wei in, totaal zo'n 155 jongens en ook meisjes. Om voor elk jeugdteam weer een goede en enthousiaste jeugdtrainer te vinden, is altijd weer een hele tour. Toch is dit het jeugdbestuur onder aanvoering van jeugdvoorzitter Arjan Schepel weer gelukt. Donderdagavond waren al deze jeugdtrainer uitgenodigd op sportparkt Noord-West om hun éénjarige contracten te ondertekenen.

Het dagelijks bestuur was uiteraard aanwezig, want ook voorzitter Johan Koster, secretaris Eddy Weurding en penningmeester Wim Stevens moesten de contracten van hun handtekening voorzien. Met het ondertekenen van de contracten is de jeugd van de cvv FIT Boys verzekerd van professionele, zoveel mogelijk gediplomeerde en enthousiaste trainers voor het seizoen 2005-2006.

Afwezig waren Jueng Hye vd Gaast (E4), Elwin Dam (E3), Jan Willem Kerssies (C2) en Tristan Haurissa (C1). Zij zullen op een ander moment hun contract ondertekenen.

De foto's vanaf linksboven naar rechtsonder: Frits Dijkstra (F2), Kevin Eising (F2), Carl Drenth (F1), Edwin Brouwer (E3), Tom van Berkel (E2), Edwin Roijinga (E1), Dennis Roijinga(D2), Maarten Paping (D1), Kleis Lageveen (B1+2), Arjan Schepel (A1) en een groepsfoto.

De Webmaster.

17 september 2005

____________________________________________________________

FIT Boys E1 speelt goed, maar verliest wel (0 - 2).

Bij de E1-junioren trekt de trainer/coach zelf het zwarte pak aan. Edwin Roijinga floot de wedstrijd tegen BSVV. Helaas werd er verloren met 0-2, maar Edwin was niet ontevreden. Ruben Zuring, zoon van Aard uit het 5e, was de beste speler van dit team. Edwin gaat er vanuit dat in de afgelopen twee wedstrijden de moeilijkste tegenstanders hun pad gekruist hebben en dat de komende weken er betere resultaten komen.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys E2 heeft ondanks verlies veel plezier (3 - 8)

De mannen en vrouwen van de leiders Erik Bos en Peter Doornbos hadden ondanks het verlies tegen Smilde’94 E3 een leuke ochtend. Ze wisten 3 keer te scoren, helaas scoorde de tegenstander 8 keer. Wat opviel was de keepster bij het penalty schieten. Angela Smit stond als een volleerd keeper tussen de palen. De handen en armen ver naar links en rechts en met enkele katachtige reflexen haalde zij diverse penalty's er uit. Is hier de hand van leider en keeper Erik Bos al te zien? Is dit de toekomstige keepster van FIT Girls DA1? 

De Webmaster

12 september 2005

FIT Boys 1 verliest oefenwedstrijd van gretig ZZVV 1 (1 - 2).

Maandagavond speelden de Britstramannen een oefenwedstrijd op sportpark Noord-West tegen ZZVV 1. Er werd door trainer/coach Jan Smid behoorlijk geëxperimenteerd met de opstelling, ook noodgedwongen omdat sommige spelers niet helemaal fit uit de strijd met CSVC waren gekomen. FIT Boys kwam via Arjan Schepel nog wel op 1 - 0. Arjan begon aan een solo van eigen helft en na een één-tweetje met Tristan Haurissa scoorde hij beheerst. Enkele minuten daarna wist ZZVV de 1 - 1 al te produceren en dat was ook de ruststand.

In de 2e helft waren er weinig noemenswaardige momenten, behalve tegen het scheiden van de markt. Eerst was het Berry van der Giezen die vlak voor tijd de lat trof. Even daarna was het voor ZZVV wel raak, met een wonderschone lob werd keeper Joost van het Reve verschalkt en zo won ZZVV met 1 - 2.

Volgens leider Martin Datema was deze oefenpot goed voor het moraal: "Zo staan we na zaterdag weer met beide beentjes op de grond en zijn we aankomende zaterdag ook weer scherp". Zo is zo'n oefenwedstrijd, ondanks het verlies, toch nog ergens goed voor.

De Webmaster.

10 september 2005

FIT Boys 1 heer en meester (0 - 3).

Coevorden - FIT Boys 1 liet er deze middag geen misverstand over bestaan, CSVC werd op alle fronten afgetroefd door de Britstra-equipe. Na een ruststand van 0 - 2 (doelpunten van Arjan Schepel en Berry van der Giezen) is het Tristan Haurissa die via een toegekende penalty de 0 - 3 laat aantekenen. Na het puntverlies vorige week tegen Veenhuizen, werden nu de 3 punten mee naar Beilen genomen.

De mannen van trainer/coach Jan Smid hadden een ijzersterke middag, maar werden hierbij ook geholpen door CSVC. De Coevordenaren lieten FIT Boys voetballen en als je één ding niet moet doen, dan is het dat. Wanneer het bij FIT Boys éénmaal begint te lopen, berg je dan maar als tegenstander. De teller bleef bij rust slechts op 0 - 2 staan, maar dat lag meer aan de onnauwkeurigheid van FIT Boys, dan aan het goede spel van CSVC. Arjan Schepel kopte uit een hoekschop van Berry van der Giezen bij de 2e paal de 0 - 1 binnen. Ronald van Waardenhuizen bereide de 0 - 2 voor. Ronald was op links diverse malen uitstekend op dreef en zo ook in de 14e minuut. Hij trok prima terug op de mee opgekomen Berry van der Giezen, die beheerst weet af te ronden (0 - 2).

Na de rust is het lang 0 - 2 totdat andermaal Ronald van Waardhuizen op snelheid door de CSVC-verdediging snijdt. Hij wordt binnen de beruchte lijnen gevloerd en de scheidsrechter wijst resoluut naar de penaltystip. Ronald wordt daarop gewisseld en Tristan Haurissa komt binnen de lijnen. Tristan twijfelt geen moment en neemt met veel lef plaats achter de bal. Zijn eerste balcontact is direct raak, hij weet dit buitenkansje te benutten (0 - 3). Deze voorsprong komt vervolgens in het laatste kwartier niet meer in gevaar en meer dan terecht zijn de Britstra-mannen deze middag de bovenliggende partij.

Op de CSVC-site valt het volgende verslag te lezen in een nieuwsbrief (bron: www.csvc.nl):

 

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Girls DA1 speelt eerste competitiewedstrijd tegen Achilles'94 DA 2 (2 - 5)

Jaren geleden waren de dames van FIT Girls een begrip in Drenthe en omstreken, maar de dames hielden destijds op te bestaan. Zaterdagmiddag 10 september 2005 is er weer een competitiewedstrijd door de FIT Girls gespeeld en dus is er vanaf dit weekend weer een FIT Girls binnen de FIT Boys-familie.

Met een gezonde dosis spanning beginnen de FIT Girls DA1 deze zaterdagmiddag aan hun competitiedebuut tegen Achilles'94 DA 2. De C1000-dames worden begeleid door trainer/coach Erik Jan de Jonge en leider Bart Wiechers. Het begin is nerveus en hoewel je kunt zien dat de meeste dames wel eens eerder tegen een balletje hebben getrapt, is het begin voor Achilles'94 DA2. Door een foutje achterin komen de dames uit Assen goedkoop aan de 0 - 1, maar daarna begint het te draaien aan FIT Girls-zijde. Goed opgezette aanvallen over de flanken leveren wel mogelijkheden op, maar geen echte kansen. Uiteindelijk wordt het toch 1 - 1 uit een corner. Niemand aan Achilles-zijde let op en dus werkt een van de C1000-dames de bal binnen.

Er ontstaat een boeiend kijkspel met kansen over en weer. Jueng Hye van der Gaast is op rechts de verdediging te snel af, maar haar inzet verdwijnt op de binnenkant paal. Uit een tegenaanval weet een Achilles-aanvalster keepster Marja Doornbos te verschalken, maar de bal verdwijnt op de lat. Tegen het einde van de eerste helft vloeien de krachten uit de FIT Girls-benen en scoort Achilles'94 DA 2 de 1 - 2.

Na de rust vechten de C1000-dames nog als leeuwen, maar de vermoeidheid gaat hen parten spelen. Achilles'94 DA2 weet FIT Girls DA 1 uiteindelijk met 2 - 5 de kleedkamer in te sturen. Ondanks het verlies, hebben de dames van Erik Jan de Jonge en Bart Wiechers een prima prestatie neergezet. Sommige dames kregen in de 2e helft krampverschijnselen, maar met nog een beetje meer trainingsarbeid gaat FIT Girls dit seizoen zeker nog punten pakken.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Slecht begin competitie FIT Boys 2 tegen Lycurgus 2 (0 - 1).

De Alfa-mannen van trainer/coach Bart Ludwig hadden een slecht begin van de competitie 2005-2006. Remco Lubberts schreef er het volgende over.

Fit Boys 2 verliest 1e competitiewedstrijd:

Zaterdag 10 september was het zover toen begon voor de alfa mannen de competitie.

De eerste tegenstander in de competitie was Lycurgus 2 uit Groningen. Nadat iedereen om half 2 aanwezig was gingen we naar de kleedkamer toe. Toen iedereen in het tenue was kregen we de opstelling te horen, na de opstelling gingen we de warming-up doen. Na de warming-up nog even elkaar lekker oppeppen en op naar veld 2. Om half 3 hoorden wij de eerste fluitsignaal, en de competitie voor tweede elftal was ook begonnen. Fit Boys begon lekker aan de wedstrijd iedereen zat lekker kort op de man. In de eerste 5 minuten kreeg Fit Boys ook een goeie mogelijkheid. Remco schoot de bal maar net vlak langs de paal, maar de tegenstander vandaag kreeg ook wel wat mogelijkheden, maar die werden niet verzilvert. Na ongeveer 20 a 25 minuten laste de scheidsrechter een drinkpauze in vanwege het warme weer. Na de kleine drinkpauze begon Fit Boys weer een beetje druk te zetten op de verdediging van Lycurgus. Maar dat resulteerde niet in doelpunten en Lycurgus scoorde ook niet dus de ruststand was 0-0. De tweede helft probeerde Fit Boys hetzelfde spelletje op te pakken dan in de eerste helft. Bij vlagen ging dat wel redelijk maar op den duur werd het als maar slordiger. Maar het positieve was dat Fit Boys probeerde te voetballen. Dit was zo’n wedstrijd van wie het doelpunt maakt wint deze wedstrijd, en dat was na de wedstrijd ook te zien. Na ongeveer een uur spelen scoorden de bezoekers de 0-1 eigenlijk tegen de verhouding in. Maar als je wel overwicht hebt maar bijna geen kansen creëert. Na de 0-1 kreeg Fit Boys nog wel mogelijkheden o.a. weer 1 van Remco, die vergat om in 1 keer uit te halen. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af voor het einde. Fit Boys had er een heel ander start van de competitie verwacht. Maar de competitie is nog lang en volgende week is er weer een nieuwe zaterdag. Dan komt CSVC uit Coevorden op bezoek, dan halen we dan gewoon onze 3 punten.

Groeten Remco

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 3 en 4 beginnen competitie beide uitstekend

FIT Boys 3 moest deze middag op bezoek in Emmen bij Angelslo SC 4. De mannen van trainer/coach Kleis Lageveen deden na hun promotie van vorig seizoen uitstekende zaken door met 1 - 2 te winnen.

FIT Boys 4 had ook al zo'n goed begin door in Vries tegen VAKO 3 met 2 - 5 te winnen.

Over de wedstrijd van FIT Boys 4 schreef een fan het volgende:

Fit Boys 4 wint overtuigend:

De eerste wedstrijd van het seizoen dus altijd weer een nerveus moment (hoe pakt het dit jaar uit).

Om 13:00 uur vertrok het 4de met een wat gewijzigd team ten opzichte van vorig jaar naar VAKO in Vries, zo hadden de mannen van het 4de eens een echte keeper (jaap zoer) op het doel en er werd zowaar overgespeeld, wat het tempo zo snel maakte dat bij het 4de het eerste half uur .Conditioneel bij een aantal spelers het gevoel ontstond dat men al twee helften gespeeld had. De voorhoede Jos, Elzo en Peter speelden op een dusdanige frisse wijze dat de verdediging van VAKO hun handen vol hadden aan deze drie mannen. Dit alles werd natuurlijk niet te vergeten ook duidelijk mogelijk gemaakt door het middenveld met daarin drie mannen Dennis, Elwin en Michel die de opbouw van VAKO op een dusdanige manier verstoorden. Dat VAKO er alleen maar uitkwam door middel van de lange bal wat het voor onze verdediging Sebastiaan, Rick, Jonny en Wim na 20 min Hessel er natuurlijk niet echt moeilijk op maakte. Na ongeveer 20 min ontstond er na een weergaloze solo van Jos een 0-1 voorsprong wat het vertrouwen in eigen kunnen van dit 4de elftal zeer ten goede kwam, dus op voor de 0-2. Maar helaas hadden de mannen iets te veel vertrouwen, nog geen 4 min. later was het reeds 1-1, nu weet eenieder die het 4de vaker heeft zien spelen dat men er altijd voor gaat dus aftrap nemen het bal tempo opvoeren en dit dusdanig dat door een weergaloos samen spel er een schitterende pass van Elwin op Jos ontstond die hier een doelpunt uit fabriceerde. Dat op de internationale voetbalvelden niet zou misstaan, VAKO probeerde het nog even in deze eerste helft doch door het goede verdedigende werk. Wat zeker mogelijk werd gemaakt door het coachen (door de keeper) en uitstekend keeperwerk en dat vooral tijdens de hoekschoppen bleef het 1-2 (dus eindelijk pauze). Fris begonnen de mannen van het 4de aan de 2de helft al na 8min scoorde Elzo een oogstrelend goed bekeken goal vanaf de 16 meterlijn. Hierna probeerde VAKO het nog een aantal malen maar kwam door het goede man op man verdedigen bijna niet meer aan de bak, nu had men nog wel het geluk van het scoren van een doelpunt, maar na de aftrap werd dit gelijk afgestraft door Peter die de verdediging even liet zien hoe je in ieder geval niet moet verdedigen dus 2-4. Op dit moment was de tegenstander geknakt en met de moed in de bekende schoenen moest men lijdzaam toezien hoe de 1 na de andere aanval richting het doel van VAKO ging wat natuurlijk voor een gemiddelde Fit Boys fan een lust voor het oog was. Uit deze uitstekende aanvallen die werden gecreëerd door een hoog bal tempo en met een goede opbouw vanaf de achterste linies tot aan de voorhoede werden nog twee heerlijke doelpunten verwekt door Jos en Peter.

m.v.g. een fan van het 4de .

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 5 verliest nipt van ACV 8 (3 - 4).

De Yin Sin-mannen moesten allereerst deze middag op de elftalfoto en daarna kon onder het genot van een heerlijk zonnetje gevoetbald worden tegen ACV 8 uit Assen. Het werd een zeer nipt verlies (3 - 4) n dus gingen de 3 punten mee naar Assen. Het verslag van Marcel 'Kalou' de Bruijn:

Fit Boys 5 speelde tegen ACV 8 en nadat de teamfoto was gemaakt begon de wedstrijd een kwartier eerder dan was gepland. ACV 8 is een jonge goed voetballende ploeg dus het 5de moest aan de bak en ook nog in de volle zon. Toch kwam Fit boys op voorsprong. Vanaf een meter of twintig schoot Henk Oving op het doel....de bal leek over te gaan maar zakte in 1 keer naar beneden en sloeg tegen het net aan. De gelijkmaker van ACV was te danken aan een foutje achterin bij FIT Boys, en ook de 1 - 2 kwam door balverlies op het middenveld. Na de rust kwam ACV goed uit de kleedkamer want zij scoorden vrij vlot de 1 - 3 & 1 - 4. En toch was fit boys nog niet verslagen. Een vrije trap op 2 meter voor de goal van ACV (terugspeelbal op de keeper) werd, na een tikje opzij, benut door Jan Jonink.
Even later kwam het moment van Gerard Schans, na een goed uitgespeelde actie werd vanaf de rechterkant de bal subliem voorgegeven en Gerard dook, a la Horst Hrubesh, en kopte de 3 - 4 binnen. FIT Boys bleef aandringen, Jan Jonink schoot nog op de paal, maar helaas mocht het niet baten. Goed gespeeld en toch verloren.
 
KALOU

De Webmaster.

7 september 2005

FIT Boys in de pers

Diverse kranteartikelen uit de Krant van Midden-Drenthe en de sportbijlage van deze krant. Klik op het artikel voor een leesbaar exemplaar.

3 september 2005

FIT Boys 1 komt goed terug van 0 - 2 achterstand (2 - 2)

Beilen - Hoewel het begin van FIT Boys erg overtuigend leek en er direct op de helft van Veenhuizen werd gevoetbald, was het na 5 minuten al 0 - 1. Gedurende de 1e helft zakte het spelpeil van FIT Boys-zijde. In de 47e minuut viel de 0 - 2 en leken de Britstra-mannen op een onoverkomenlijke achterstand te staan. Door een geweldige inhaalrace en twee doelpunten van Ronald van Waardhuizen werd het toch nog 2 - 2. In de laatste 20 minuten heeft FIT Boys een duidelijk overwicht en krijgt ook nog kansen op meer, maar ook Veenhuizen heeft goede mogelijkheden om de winst te behalen.

Op een zonovergoten sportpark Noord-West was het deze zaterdagmiddag goed toeven. De competitieouverture voor FIT Boys begon tegen promovendus Veenhuizen. Hoewel deze ploeg kwalitatief wel wat onder deed voor de mannen van trainer/coach Jan Smid, had het enkele gevaarlijke en rappe spitsen in huis. De opening was nog voor FIT Boys, maar na 5 minuten lag de bal al achter keeper Joost van het Reve. Een voorzet van rechts belandde in de zestien en daar stonden drie Veenhuizen-spelers behoorlijk vrij. Een lichte aanraking was voldoende om de bal in het net te doen verdwijnen. Een valse start, maar FIT Boys besefte dat het nog 85 minuten had om deze achterstand ongedaan te maken. De rest van de 1e helft had FIT Boys het meeste balbezit en ook de meeste mogelijkheden en kansen, maar ook Veenhuizen kwam er af en toe snel en gevaarlijk uit.

De ruststand bleef 0 - 1 en de 2e helft wist FIT Boys wat het moest doen. Toch was het Veenhuizen dat flitsend begon aan deze helft. Na een schot net naast het doel, kreeg Veenhuizen een, al dan niet terechte, corner. Deze werd prima ingekopt en verdween bij de tweede paal in het doel en dus stond het 0 - 2. In de rust waren Arjan Snippen en de geblesseerde Berry van der Giezen in de kleedkamer achter gebleven en vervangen door Maurits van der Hoest en Sjoerd Schepel. Na enkele goede schoten van Dylyp Dijkema en Wout Flokstra, had Ronald van Waardhuizen meer succes. Uit een corner van Jeroen Boelen bedacht hij zich niet en scoorde snoeihard de 1 - 2. FIT Boys leefde op door deze treffer en nog geen 5 minuten later was het weer een corner van Jeroen Boelen die een doelpunt opleverde. De corner werd nog afgeslagen, maar prima opgevangen door Maurits van der Hoest. Na een prima passeerbeweging kon zijn schot maar net gekeerd worden door de Veenhuizen-keeper. De terugkomende bal werd opnieuw op doel geschoten door Maurits, maar geblokt. Vervolgens was het Ronald van Waardhuizen die meet een droge schuiver in de lange hoek de 2 - 2 scoorde.

FIT Boys zet aan voor de volle winst en dringt Veenhuizen ver terug. Echte 100% kansen levert dit niet op, terwijl aan de andere kant Veenhuizen tot tweemaal toe dicht bij de 2 - 3 is. Bij een counter en bij een kopbal na een voorzet weet Joost van het Reve prima te redden. Uiteindelijk diep in blessuretijd fluit scheidsrechter Boer voor het einde. Een valse competitiestart voor FIT Boys, maar uiteindelijk wel een knappe inhaalrace.

De Webmaster.

____________________________________________________________

Old Firm bij A-junioren eindigt onbeslist (0 - 0).

(zie ook de Fit Boys A1-site)

Zaterdagmiddag was er sprake van heuse derby, of zoals in Schotland Celtic - Glasgow Rangers wordt genoemd, 'The Old Firm' tussen FIT Boys A1 - Beilen A1.

Foto's zijn er ook te bewonderen op de FIT Boys A1-site en volgens de pagina-beheerders Edwin & Frits is de 1 - 0 ze ook nog eens ontnomen omdat de voordeelregel niet goed werd toegepast. Kevin Eising had de 1 - 0 al binnengewerkt.

Voor een compleet verslag, verwijs ik u naar de FIT Boys A1-site, waar later een verslag zal verschijnen.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 2 heeft geen makkelijke tegenstanders in de beker.

Afgelopen dinsdag speelden de Alfa-mannen een bekerwedstrijd tegen reserve 1e klasser Noordscheschut 2 in Noordscheschut en gingen kansloos met 7 - 0 de welbekende bietenbrug op. Afgelopen zaterdag werd er thuis tegen eveneens reserve 1e klasser HZVV 2 gespeeld voor de beker. Onderstaand een verslag van de vaste verslaggever Remco Lubberts:

Fit boys 2 geeft HZVV 2 goed partij

Afgelopen zaterdag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma. De tegenstander vandaag was wederom een zware, het waren de jongen uit Hoogeveen van HZVV 2. De alfa boys wouden wel even laten zien vandaag dat ze wel een balletje konden trappen, want dinsdags werd er met maar liefst 7-0 verloren van Noordscheschut 2. De tegenstander HZVV 2 kennen we wel want 2 seizoenen geleden speelden ze nog bij ons in de competitie, en vorig jaar speelden wij ook tegen HZVV in de beker. Om half 3 stonden beiden teams gereed om te beginnen aan deze wedstrijd. De beginfase speelden we goed tot redelijk mee met HZVV. De bal ging af en toe lekker rond bij ons, maar het merendeel stonden wij wel onderdruk. Maar dat hadden wij ook wel gedacht voor de wedstrijd dat het zou gebeuren. Maar ondanks dat HZVV het meeste balbezit had kwamen ze niet tot echte scoringsmogelijkheden. Fit Boys kreeg in de eerste helft ook een goede mogelijkheid. Robbert kwam er op rechts goed door, en sneed naar toen op de keeper af. Maar hij twijfelde wat hij wou doen zelf schieten of op de meegelopen Rene B. afleggen. Hij deed het tweede maar iets te laat want Rene kreeg de bal iets achterhem, daardoor raakte hij de bal verkeerd. Maar een paar minuten voor rust kwam HZVV toch een keer door de verdediging van Fit Boys, en na een leuk 1tweetje maakte de speler hem leuk af 0-1. De 0-1 was ook de ruststand. In de rust was trainer/coach Bart redelijk tevreden over sommige fases in de eerste helft. Maar Fit Boys leed de eerste helft veel onnodig balverlies en dat moet er nog even uit. In de tweede helft probeerde Fit Boys weer lekker leuk met HZVV mee te voetballen. Uiteindelijk lukte dat nog beter dan in de eerste helft, want sommige perioden waren we zelfs iets beter. In de tweede helft kwamen er zelfs meer kansen voor Fit Boys o.a. Richard Brink , Emiel Ludwig creëerden goede kansen. Na een foute inspeelpass van 1 van onze verdedigers, die werd opgepikt op het middenveld door HZVV, een simpele combinatie daarna en de spits scoorde de 0-2. Het volgende doelpunt was een 100 procent buitenspel doelpunt, maar de scheidsrechter negeerde onze grensrechter, dus daardoor werd 0-3. Na die 0-3 kwam Fit Boys ook nog aan een doelpunt, een mooie aanval werd bekroond door een doelpunt. Na een goede aanval kwam Remco door de HZVV verdediging heen, en ging alleen op de keeper af en schoof de bal langs de keeper dus 1-3. Daarna zette Fit Boys ook nog even aan, maar dat resulteerde in niks. Maar er werd nog wel 1 keer gescoord door HZVV. Dus de eindstand was een 1-4 overwinning. Na afloop kwamen we tot conclusie dat deze overwinning van HZVV geflatteerd was. Aankomende dinsdag spelen we ons laatste bekerwedstrijd tegen Hollandscheveld 2. Volgende week zaterdag 10 september om half 3 de eerste competitiewedstrijd tegen Lycurgus 4.

Groeten Remco Lubberts.

De Webmaster.

____________________________________________________________

FIT Boys 3 wint eerste oefenwedstrijd van Halen 1 (za).

FIT Boys 3 heeft gisteren de eerste wedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. In en tegen hooghalen was het na 90 minuten 0 - 4. Opmerkelijke feiten waren er niet, het was alleen veel te warm.

Berjon Groenink.

1 september 2005

27 augustus 2005

Klinkend slot voor FIT Boys 1 in bekertoernooi (1 - 3)

Beilen - Na de verloren bekerwedstrijden tegen 1e klasser Noordscheschut en 2e klasser Emmen, mochten de beide 3e klassers uitvechten wie derde zou worden in de poule. Hierover bestond na 90 minuten geen misverstand, dat was volledig terecht FIT Boys. Topscoorder van vorig seizoen Berry van de Giezen opende de score en Tristan Haurissa scoorde zijn 5e doelpunt van deze voorbereiden (de 2e van de avond). Na de 1 - 2 sloot Arjan Schepel de doelpuntenmakerslijst af.

De eerste 5 minuten leek FIT Boys een dramatisch slechte avond tegemoet te gaan, maar na dit begin kwam de welbekende geest uit de fles. Het begon zo ineens te lopen en FIT Boys had vanaf dat moment duidelijk het betere van het spel. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Berry van der Giezen na 8 minuten de Britstra-mannen op 0 - 1 bracht. In het verloop van de 1e helft zakte het hoge niveau van FIT Boys en zo ontstond er een meer gelijkwaardige wedstrijd met kansen over en weer.

Toch zorgde Tristan Haurissa er na de thee in de 48e minuut voor dat FIT Boys in veilige haven leek te komen. Tristan heeft deze voorbereiding 2 bekerdoelpunten gemaakt en in de 3 oefenwedstrijden scoorde hij ook nog eens 3 keer. Zou deze puike voorbereiding tot iets moois gaan leiden dit seizoen voor Tristan? Lang kon FIT Boys niet genieten van deze veilige marge want in de 55e minuut scoorde Rolder Boys de aansluitingstreffer (1 - 2). In het verloop van de 2e helft moest een Rolder Boys-speler geblesseerd afhaken en omdat Rolder Boys al 3 keer had gewisseld speelden de mannen van trainer/coach Jan Smid tegen 10 man. Je zou zeggen, dit moet ruimte voor FIT Boys opleveren. Het tegenovergestelde gebeurde en FIT Boys leek de wedstrijd nog uit handen te gaan geven. Naarmate de klok dichter naar de 90 minuten kroop, pakte FIT Boys het weer op. Het duurde nog wel tot de 2e minuut in blessuretijd, toen verdediger Arjan Schepel de 1 - 3 scoorde. 

Hilarisch moment was toch wel de 200% kans van Tristan Haurissa. Volgens leider Martin Datema kon hij 10 centimeter voor de doellijn de bal rustig binnentikken, maar de bal kwam op de onderkant lat. Ook in de rebound lukte het niet, zijn kopbal mistte het doel. De anders zo trefzekere Tristan, getuige zijn tot nu toe 5 doelpunten, was het even kwijt.

Uiteindelijk kan de oefen- en bekercampagne als nuttig worden bestempeld, maar het echte werk begint natuurlijk aankomende zaterdag 3 september om 14:30 uur. Dan zal ex-4e klasser Veenhuizen Sportpark Noord-West vereren met een bezoek en zullen we zien waar FIT Boys 1 werkelijk staat.

De Webmaster (met dank aan Martin Datema).

<<<TOP>>>

____________________________________________________________

FIT Boys 2 wint oefenwedstrijd van Mussel 2 (2 - 5)

Op zaterdag 27 augustus speelde Fit Boys 2 haar eerste wedstrijd in de voorbereiding voor het seizoen 2005/2006. We vertrokken om ongeveer 11 uur richting Mussel, om daar een oefenwedstrijd te spelen tegen Mussel 2 (reserve vierdeklasser). Tegen ongeveer 12 uur kwamen wij aan bij het sportpark van Mussel. Na heel snel omgekleed te hebben en een goeie korte warming-up, begonnen we aan de wedstrijd. Het was eerst even aftasten hoe het zou gaan zo’n eerste wedstrijd, maar de beginfase zette Fit Boys de tegenstander aardig onder druk. Na een redelijke goeie beginfase, waar ook een doelpunt van Fit Boys te noteren viel. Het doelpunt werd gemaakt door aanvoerder Martin Eising. Na dat doelpunt zakte Fit Boys aardig weg, het spel werd weer onrustig en gehaast. In die fase kwam Mussel er af en toe gevaarlijk uit, en met een gelukkig doelpunt kwam Mussel ook op een 1 - 1 stand. Daarna pakte Fit Boys het weer redelijk op, en er kwamen kansen maar die werden helaas niet benut.

Dus de ruststand was 1 - 1, meteen na de rust kwam Fit Boys al snel op een 2 - 1 achterstand. Na die 2 - 1 ging Fit Boys snel op jacht naar de 2 - 2. Na ongeveer een dik uur spelen scoorde Marijn Stevens vanuit uit voorzet van Martin de 2 - 2. Na die gelijkmaker zetten Fit Boys nog even aan, en toen ging het met de score aardig hard. De 2 - 3 kwam op naam van Ronny Koeling. Na dat doelpunt was Mussel helemaal geknakt, daardoor kon Fit Boys nog de 2 - 4 en 2 - 5 aantekenen. Deze twee laatste doelpunten werden gescoorde door Peter Doornbos. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af voor het einde, en de eerste zege was binnen van dit seizoen. Maar deze zege levert nog niks op, dat gaat pas gebeuren op 10 september dan gaat het om de punten, want dan begint de competitie. Maar voordat de competitie begint heeft het tweede elftal nog 3 bekerwedstrijden. Morgen speelt het tweede tegen Noordscheschut 2 (1e klasser) uit, zaterdag 3 september thuis tegen HZVV 2 (1e klasser) en Dinsdag 6 september thuis tegen Hollandscheveld 2 (2e klasse). Dus dat zijn 3 goeie wedstrijden om ons voor de competitie klaar te stomen.

Remco Lubberts.

<<<TOP>>>

23 augustus 2005

FIT Boys 1 laat kans liggen op verrassing tegen Emmen AV (3 - 0)

Beilen - Als FIT Boys 1 in de persoon van Jeroen Boelen in de 2e minuut had gescoord, dan hadden de Britstra-mannen een heel andere wedstrijd gespeeld. Maar dat gebeurde niet en bij rust stond het 2 - 0 en via en penalty kwamen de amateurs van Emmen uiteindelijk op 3 - 0.

Het was in de 2e minuut Jeroen Boelen die, na een prachtige aanval, op doel mocht schieten. Zijn schot ging helaas voor het FIT Boys-kamp langs de verkeerde kant van de paal. Leider Martin Datema beschreef dit met een cliché: "Valt zo'n bal binnen, dan speel je een heel andere wedstrijd". Maar de bal viel niet binnen en Emmen bouwde rustig aan een voorsprong en had die bij rust ook al bereikt (2 - 0).

De tweede helft ging spits Tristan Haurissa als de welbekende stervende zwaan naar de grond in de zestien, maar de scheidsrechter kende geen penalty toe. Dat deed hij wel aan de andere kant toen een Emmen-speler binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Dat betekende de 3 - 0 en de nekslag voor FIT Boys.

Zaterdag 27 augustus a.s. rest nog de laatste bekerwedstrijd in Rolde tegen Rolder Boys. Volgens het bekerschema, een thuisspelend zondagteam tegen een zaterdagclub, zou deze wedstrijd om 18:30 uur beginnen en dit bevestigd het clubblad ook. Volgende week zaterdag (3 september) speelt FIT Boys zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen nieuwkomer Veenhuizen.

De Webmaster (met dank aan Martin Datema).

<<<TOP>>>

____________________________________________________________

1e clubblad verschijnt morgen, vandaag al digitaal

Ad interim clubbladdirecteur Martin Datema heeft het eerste clubblad van dit nieuwe voetbalseizoen 2005/2006 weer in elkaar gezet. Zo langzamerhand begint het voetbalseizoen 2005/2006 enige vorm aan te nemen. Hoewel de zomervakantie nog bezig is zie je de trainingsvelden weer langzaam volstromen. Het eerste is al sinds 1 augustus aan de slag en heeft de eerste officiële (beker) wedstrijden achter de rug, enkele dagen later kwamen de mannen van het vijfde tevoorschijn, de dames stonden plotsklaps al op het trainingsveld en momenteel zijn er ook al enkele jeugdteams aan de gang.  Alle redenen voor de redactie om ook maar weer aan de slag te gaan, met als resultaat dat het eerste clubblad van het nieuwe seizoen bij u in de bus is gevallen. Zoals u ziet zit ik er nog steeds, maar daar komt verandering in. Er zijn twee leden bereid gevonden om de redactionele kar te gaan trekken. De komende weken zullen ze worden ingewerkt en waarna ze geleidelijk het stokje van mij kunnen overnemen. Wie het zijn? Volgende week meer.

Dit clubblad staat bol van de ledenmutaties en (beker) competitieindelingen. Ik heb tot nu toe, op de B1 en B2 na, nog geen teamindelingen en vervoers/wasschema’s ontvangen. Verzoek aan de diverse leiders om dit zo spoedig mogelijk te regelen zodat het volk optimaal via Groen Geel geïnformeerd kan worden. Dit kan via de E-mail: mailto@fitboys.nl, per post: Papenkamp 19, 9412 BK Beilen of je geeft het even af ‘op de club’.

Rest mij een ieder een goed en sportief seizoen 2005-2006 toe te wensen en veel leesplezier met Groen Geel!  

Martin Datema

P.S. Klik op 'Clubblad' in het menu en kies clubblad 1.

<<<TOP>>>

20 augustus 2005

FIT Boys 1 maatje te klein voor Noordscheschut 1 (1 - 6)

Beilen - FIT Boys speelde zijn eerste bekerwedstrijd thuis tegen Noordscheschut. En zij lieten zien waarom zij een 1e klasser zijn en FIT Boys 3e klasse speelt. Een hogere handelingssnelheid, scherp bij fouten van de tegenstander en degelijk achterin. Met name de eerste helft was het klasseverschil duidelijk te zien en was de ruststand daarom ook 0 - 4. De tweede helft deden de Britstra-mannen veel beter mee en werd het uiteindelijk 1 - 6 (doelpunt FIT Boys Tristan Haurissa).

Op een perfecte grasmat op sportpark Noord-West traden FIT Boys en Noordscheschut aan voor de eerste bekerwedstrijd in de poule. Zonder Aljon Stahlmecke (afscheid genomen). Alfons Pot (geblesseerd) en Sjoerd Schepel konden met name de eerste helft de mannen van trainer/coach Jan Smid het niet bijbenen. Binnen een halfuur stond het al 0 - 3. De eerste ontstond uit een penalty, die keeper Joost van het Reve nog bijna keerde. De 0 - 2 en 0 - 3 waren vlotte aanvallen van Noordscheschut waarop FIT Boys geen weerwoord had. Na dit halfuur ging ook FIT Boys iets meer van de goal afvoetballen. Bij één van de spaarzame aanvallen stiftte Berry van de Giezen de bal net te kort, zodat de keeper de bal net naast kon tikken. Aan de andere kant viel een paar minuten voor de rust de 0 - 4. Uit een prima voorzet vanaf links kopte de spits bekeken de bal in de rechterbeneden hoek.

De tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. FIT Boys voetbalde nu gewoon goed mee en er was nog geen kwartier geweest en FIT Boys had al een aantal goede aanvallen op de mat gelegd. Een inzet van Berry van de Giezen kon nog net op tijd door een verdediger worden geblokt. Na een solo van eigen helft van Arjan Snippe werd er niet doortastend genoeg gereageerd en sloeg Noordscheschut deze aanval af. Enkele minuten laten ontstond dan toch de 1 - 4. Uit een goede aanval over rechts kwam de voorzet van Mark Seubring bij Berry van der Giezen terecht. Zijn inzet werd nog gekeerd door de keeper, maar Tristan Haurissa was er als de kippen bij om de bal binnen te werken. Noordscheschut was in dit deel van de wedstrijd de onderliggende partij en oogde moe. Hebben ze misschien teveel met hun krachten gesmeten in de eerste helft? Ondanks dat FIT Boys nog wel probeerde een tweede treffer te produceren was het Noordscheschut dat aan het einde van de tweede helft het initiatief weer pakte. In de 88e en 90e minuut wisten zij nog te scoren en zo werd de eindstand van deze bekerwedstrijd 1 - 6.

A.s. dinsdagavond om 19:30 uur gaat FIT Boys op bezoek bij de amateurs van Emmen voor de 2e bekerwedstrijd.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

16 augustus 2005

Nog éénmaal Aljon Stahlmecke, vv Beilen wint met 0 - 2. 

Familie en vrienden kwamen  nog één keer naar sportpark Noord-West om Aljon aan het werk te zien. Tot tweemaal toe liet hij zien waarom de Britstra-mannen hem zullen gaan missen. Met enkele behendige acties wist hij tot tweemaal toe een schot op doel te wagen. Een keer had hij bij een voorzet van Berry van der Giezen net geen controle vrij in de zestien. De tweede keer waagde hij een schot van rechts die net over het doel ging. Zo tussen de 40e en de 45e minuut werd Der Aljon gewisseld en kreeg een staande ovatie van het publiek. Keeper Joost van het Reve had een T-shirt voor hem (zie bijgaande foto) en hij kreeg een bos bloemen. Bij de zijlijn viel hij zijn vrouw en kind in de armen. Voor hen zal hij nu meer tijd hebben, al zal hij ook geregeld moeten werken op zaterdag. Aljon zal op een lager plan gaan voetballen en gaat in de zaal samen met broertje Christiaan voetballen en zaalteam 3.

De wedstrijd was de eerste helft niet echt boeiend en het leek een typisch zomeravondpotje te worden. Ook de tweede helft begon nog slap, maar halverwege de tweede helft kwam er van beide kanten iets meer drang naar voren. Beilen had over de gehele wedstrijd gezien het betere van het spel en kwam dan ook niet onverdiend op 0 - 1. Daarna ging FIT Boys toch aandringen en wilde de 1 - 1 forceren. De grootste kans was voor Edwin Roijinga, die uit een voorzet van Berry van der Giezen volledig vrij op de penaltystip de bal totaal verkeerd raakte. Dit was de uitgelezen kans op de 1 - 1. Tegen het einde van de 2e helft leek Beilen over de langste adem te beschikken en drukte FIT Boys ver terug. FIT Boys leek opgebrand en door persoonlijke fouten en niet kort genoeg dekken viel ook nog de 0 - 2. Daarna was het gedaan van beide kanten en floot scheidsrechter Albert Gerding deze wedstrijd ook de boeken in.

Beide teams hebben in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de 2e klasse (Beilen) en de 3e klasse (FIT Boys) nog wel wat te doen, willen ze beide een rol van betekenis gaan spelen. Komend weekend begint voor beide de beker, FIT Boys speelt om 14:30 uur thuis op sportpark Noord-West tegen Noordscheschut 1.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

13 augustus 2005

FIT Boys 1 verslaat HODO met duidelijke cijfers (0 - 5)

FIT BOYS 1 heeft de 'troostfinale' in Noordscheschut tegen HODO (Hollandscheveld Overwint Door Oefenen) gewonnen. Met 5-0 werden de Zuid-Drenten verslagen. Doelpunten: Berry van der Giezen (2x), Tristan Haurissa (2x) en Sander 'van de straat geplukt' Stegehuis. Kortom een lekkere opstap naar de oefenwedstrijd a.s. dinsdag tegen de buren Beilen. Aftrap dinsdag: 19.30 uur. Tot dan!

De Webmaster (met dank aan Martin Datema).

<<<TOP>>>

11 augustus 2005

FIT Boys 1 naar troostfinale toernooi Noordscheschut

FIT Boys 1 verloor vanavond met 5 - 1 van Noordscheschut. De enige FIT Boys-treffer kwam van de voet van Tristan Haurissa. Volgens de FIT Boys-betrokkenen was deze uitslag enigszins geflatteerd. HODO verloor met maar liefst 7 - 0 van Dalen en dus spelen HODO en FIT Boys zaterdag 13 augustus om 14:30 uur tegen elkaar om de 3e en 4e plaats. Daarna zullen Noordscheschut en Dalen bepalen wie 1e en 2e zal worden op dit toernooi.

De Webmaster (met dank aan Bert Oosterhof en Martin Datema).

<<<TOP>>>

2 augustus 2005

€ 50,= VOOR DE CLUB!!!! SUBLEAGUE FIT BOYS, COACH V/H JAAR HEEFT 132 INSCHRIJVINGEN!!!!!

De buit, € 50,= voor FIT Boys, is binnen, we hebben meer dan 100 deelnemers. Om precies te zijn 132. Maar om mee te doen om de hoofdprijzen aan het eind van het seizoen is elke inschrijving extra welkom.

Dus schrijf je in voor Coach van het Jaar van het Dagblad van het Noorden en meld je aan voor de subleague FIT Boys. Weet je het nog, vorig jaar was onze 'kleine' vereniging met 144 deelnemers tussen de 'groten' gewoon de nummer 2 in de Subleague-competitie en wonnen we voetballen ter waarde van € 350,=.

Klik op één van de logo's en schrijf je dus in en we gaan weer voor de prijzen!!!!

Binnenkort gaat het voetbalseizoen weer van start. Dat betekent dat je weer mee kunt doen aan Coach van het Jaar, het voetbalspel van Dagblad van het Noorden.

Beleef de Eredivisie als voetbalcoach én scoor punten met het door jezelf samengestelde elftal. Dit jaar kun je bovendien je voetbalkennis testen met het nieuwe item: de Coachquiz. Bovendien kan je opnieuw je favoriete amateurvoetbalclub steunen in de Clubcompetitie.

De uiteindelijke winnaar van de Coachquiz wint een 15-daagse vliegreis naar Griekenland voor 2 personen! Daarnaast zijn er ook vele andere prijzen te winnen…Wat dacht je van: een vliegreis naar Spanje, een duurzaam horloge óf een mooie sporttas?

Trap de bal in het doel én schrijf je nu in voor Coach van het Jaar. Meer informatie over het spel en het inschrijfformulier vind je op:
www.dvhn.nl/coachvanhetjaar

De Webmaster.

<<<TOP>>>

23 juli 2005

Pouleindeling beker FIT Boys 1 bekend

De poule ziet er als volgt uit:

1. Rolder Boys (zo 3A)
3. Noordscheschut (za 1E)
4. vv Emmen (zo 2K)

Volgens een nieuwsbericht op www.voetbalnoord.nl rolt er het volgende wedstrijdschema uit, waarbij FIT Boys nummer 2 is in de poule:

Datum, tijd:

Wedstrijd
20 augustus, 14:30 uur: cvv FIT Boys - vv Noordscheschut
21 augustus, 14:00/14:30 uur: Rolder Boys - vv Emmen
23 augustus, 19:00/19:30 uur vv Emmen - cvv FIT Boys
23 augustus, 19:00/19:30 uur: vv Noordscheschut - Rolder Boys
27 augustus, 18:30 uur Rolder Boys - cvv FIT Boys
27 augustus, 18:30 uur vv Noordscheschut - vv Emmen

De degens zullen dus gekruist worden met twee bekenden en één minder bekende. Rolder Boys troffen de Britstra-mannen al eerder in de beker en Noordscheschut is een oude bekende uit de nacompetitie. Emmen (naar ik aanneem de amateurs en niet de BVO) is de grote onbekende. Al met al een zware bekerpoule tegen een 1e klasser, een 2e klasser en een 3e klasser. Dat worden dus nuttige oefenwedstrijden en wie weet kan FIT Boys voor een bekerstuntje zorgen.

Daarnaast zijn de volgende oefenwedstrijden/toernooien bekend:

Datum, tijd:

Wedstrijd
11 augustus 2005: Toernooi Noordscheschut
13 augustus 2005: Toernooi Noordscheschut
16 augustus 2005, 19:00/19:30 uur, afscheidswedstrijd Aljon Stahlmecke: cvv FIT Boys - Beilen

De Webmaster.

<<<TOP>>>

16 juli 2005

FIT Boys-site tijdens zomerstop onder constructie

Waarschijnlijk zullen de meesten van jullie genieten van een voetballoze zomerstop en weinig actiefs doen, behalve naar de bar lopen en weer terug.

De webmaster zit niet stil en de site is op een aantal plaatsen aangepast, hersteld of vernieuwd. Enkele hoogtepunten:

  • Onder 'Algemene info' is er, behalve de digitaal opvraagbare documenten, een digitaal inschrijfformulier om lid te worden van de FIT Boys-familie. Vul dit formulier in en de ledenadministrateur krijgt je gegevens en stuurt je de benodigde informatie;

  • Onder 'Senioren' zijn bijna alle teams aangepast, dat wil zeggen leeftijd, geboortedatum toegevoegd en doelpunten zijn bijgewerkt;

  • Het 'Fotoalbum' werkt weer en hier zijn de laatste activiteiten en elftalfoto's toegevoegd. Ook de de op de site gepubliceerde foto's zijn uitgebreid en dit zijn nu ruim 190 foto's.

  • In het linker menu is een nieuw item, namelijk de 'Sitemap' met uiteraard een map van de site, zodat je snel door de site kunt surfen.

Al met al de nodige aanpassingen, veranderingen en naar ik hoop verbeteringen. Heb je op- en/of aanmerkingen of tips laat het mij even weten en mail me.

Voor diegene die het nog te goed hebben: Goede vakantie!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

Uitslagen: 14 jan (oefen): Hollandscheveld 1 - FIT Boys 1   1 - 3 *** programma 21 jan 14:30 uur (oefen): FIT Boys 1 - VVAK 1 en Vitesse'63 1 - FIT Boys 2 ***  

De wedstrijdbal voor FIT Boys - CSVC is aangeboden door: Muller Zalencentrum

(c)2005/2006 cvv FIT Boys en de Fit Boys-Webmaster.     Laatst bijgewerkt: .