H O O F D S P O N S O R E N Coach vh Jaar, subleague FIT Boys
Slofstra Assurantiën & Van Berkel Adviesgroep

<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf mei 2007)

heden t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

8 september 2007

FIT Boys zet SVN'69 uiteindelijk eenvoudig op zij.

Beilen - De Slofstra-/Van Berkelmannen konden een goede competitie opening tegen Angelslo (0 - 3) een vervolg geven thuis op sportpark Noord-West tegen SVN'69. Even zat de schrik er goed in toen door een misverstand achterin Jeroen Boelen in eigen doel schoot (0 - 1). Nog voor rust trokken Ronald van Waardhuizen en Ruud Seubring (prachtige lob) de zaak weer recht (2 - 1). Na rust was FIT Boys de betere ploeg en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Mark Seubring maakte binnen een kwartier in de tweede helft de 3 - 1 en bij het sluiten van de markt scoorde Ronald van Waardhuizen zijn tweede en de 4 - 1. Door dit goede resultaat deelt FIT Boys de eerste plek met Gorecht en dat is een veel beter begin van de competitie in vergelijking met vorig seizoen.

Zaterdagmiddag kwam SVN'69 op bezoek, dat de eerste competitiewedstrijd thuis verloor van degradant Klazienaveen. Er moest dus gewaakt worden voor onderschatting, om zo de goede lijn van vorige week qua resultaat door te trekken. Maar het begin van de wedstrijd liep heel anders dan vooraf gedacht. Door een misverstand achterin, waarbij keeper Erik Bos net niet adequaat genoeg reageerde, schoot Jeroen Boelen in eigen doel (0 - 1). Een vervelende tegenvaller voor de ploeg van trainer/coach Jan Smid. Maar naarmate de eerste helft vorderde kwam FIT Boys, ondanks niet erg overtuigend spel, beter in de wedstrijd. Het duurde nog wel tot de tweeënveertigste minuut voordat Ronald van Waardhuizen uiteindelijk het net vond. Dit leek de ruststand te worden, maar een wonderschoon doelpunt van Ruud Seubring betekende toch nog de 2 - 1. Elwin Dam verzorgde de asist en Ruud verschalkte met een prachtige lob de SVN-keeper.

In de rust werd bij FIT Boys benadrukt dat in het begin van de tweede helft de zaak beslist moest worden. En dat gebeurde ook door topscoorder Mark Seubring. Hij zorgde binnen een uur spelen voor de beslissende en bevrijdende 3 - 1. De tweede helft speelde FIT Boys een ijzersterke partij en werd er bij vlagen goed voetbal op de mat gelegd. SVN'69 kwam er niet meer aan te pas en zal het dit seizoen waarschijnlijk moeilijk gaan krijgen en moeten strijden tegen degradatie. Voor de statistieken scoorde Ronald van Waardhuizen ook nog de 4 - 1 en zo konden spelers en publiek met een positief gevoel de kantine opzoeken.

Volgende week volgt de altijd interessante streekderby in Boven-Smilde tegen BSVV (aanvang 14:30 uur).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 en DA1 verliezen, 3 en 5 spelen gelijk en 4 wint. 

Bij de diverse seniorelftallen waren de resultaten wisselend.

FIT Boys 2 moest 70 km afleggen om tegen Flevo Boys te spelen. De Fotoplus Britstra-mannen konden met een 4 - 2 verliespartij weer huiswaarts keren.

FIT Boys 3 kon aardig dichterbij voetballen tegen Smilde'94 2. Na de winst van vorige week, volgde nu een 1 - 1 gelijkspel.

FIT Boys 4 speelde laat op de middag uit tegen Helpman 7 en keerde met 3 punten huiswaarts (1 - 2).

FIT Boys 5 had het zwaar tegen het altijd lastige en veel pratende en zeurende ACV 8. Een ooggetuige zei er het volgende over:

Op een zonovergoten sportpark Noord-West mochten de GeJa-mannen op veld 5 hun kunsten gaan vertonen. Het altijd lastige ACV 8 kwam op bezoek en al heel snel in de wedstrijd werd duidelijk dat het eigenlijk bij de Assenaren maar om 2 of 3 man draaide. De laatste man, de mid-mid en de spits moesten het doen. Zij hadden pech, want juist zij troffen de sterkst spelende FIT Boys-mannen tegenover zich. Achterin beet Johannes de Boer zich volledig vast in de spits, geassisteerd door Carl Drenth. Zo waren de kansen van deze spits op twee vingers te tellen. Voorin mistte Marcel de Bruijn nog wel de echte scherpte, maar zorgde er wel voor dat de laatste man en de voorstopper hun handen vol hadden aan verdedigen. Op het middenveld speelde onze spelverdeler Henk Smit een ijzersterke partij en dus had de mid-mid van ACV, die de wedstrijd al spelende van het nodige commentaar voorzag (ook knap zo'n dubbelfunctie van speler en commentator), een zware middag.

De eerste helft had FIT Boys licht de overhand, maar toch scoorde ACV. Achterin was er even een klein slippertje en daar maakte ACV dankbaar gebruik van en scoorde de 0 - 1. Nog voor de rust kwam FIT Boys 5 via een prachtig ingestudeerde vrije bal via uitblinker Henk Smit op 1 - 1. Carl Drenth probeerde Marcel de Bruijn met een stift te bedienen in de zestien. Marcel werd geblokkeerd en de bal schoot door op de volledig vrijstaande Henk Smit, die de ACV-goalie koelbloedig verschalkte. Uiteraard werd er door ACV flink geprotesteerd, want het kon toch niet zo zijn dat de 1 - 1 werd goedgekeurd door scheidsrechter Henk Booiman, terwijl ACV er niets over had gezegd. De rust volgde, alleen niet voor Henk Booiman. De ACV-spelers bleven doorzeuren en zo kreeg de grote kale man aan ACV-zijde nog een gele kaart.

De tweede helft wisselde Ab Bening vijf keer en dat leek goed uit te pakken. Het eerste kwartier speelde FIT Boys sterk en kreeg het een paar hele goede kansen op de 2 - 1. Marcel de Bruijn en Hans Leegstra waren er dichtbij. Daarna zakte het spelpeil aan beide zijden tot een bedenkelijk niveau. De spits van ACV had ook nog en dot van een kans, maar treuzelde te lang. Een ding bleef de tweede helft wel op peil en dat was het 'theekransjesgedrag' aan ACV-zijde. Er werd op alles en iedereen gereageerd, ook op het FIT Boys-publiek. En uiteraard richting de FIT Boys-spelers en de scheidsrechter. Uiteindelijk begonnen de ACV-mannen ook nog elkaar te wijzen op wat onvolkomenheden in elkaars spel, waarbij de luie linksbuiten het wel heel bont maakte. Hij beet de mid-mid na één van de vele afzwaaiende lange ballen, die dan vaak over de zijlijn gingen, het volgende toe: "Ik wil de bal in de voet, wat is daar nu niet duidelijk aan of moet ik het je op een briefje geven". Uiteindelijk bleef de stand 1 - 1 en daar konden beide teams wel mee leven. Op één vlak won ACV wel, en dat is het welbekende en geliefde uit-de-wedstrijd-praten. Eén probleem, ACV praatte zichzelf uit de wedstrijd.

FIT Boys 5 praatte na de wedstrijd, het zogezegde napraten en dat kunnen ze wel. Rond 17:30 uur verplaatste het hele team zich naar de achtertuin van Auke Oosting voor een overheerlijke BBC. Auke, bedankt voor de gastvrijheid en het heerlijke eten. Rond de klok van 20:30 uur verplaatste het team zich nog éénmaal, nu naar de woonkamer om Oranje te zien winnen van de Bulgaren. De gesprekken kwamen, naarmate de avond vorderde, steeds meer op niveau en daarmee had FIT Boys 5 ACV 8 gemakkelijk van de mat kunnen lullen. Volgende week weer thuis, dan tegen VEV'67 8.

De meiden van C1000 De Wit/Mulder moesten hun meerdere erkennen in Heerenveen DA1. Er werd het volgende van gezegd:

Fit Boys DA1 – Heerenveen DA1 08-09-07

De 2e wedstrijd van het seizoen werd thuis gespeeld tegen Heerenveen en om 11:30 was iedereen aanwezig. Vandaag waren thuisgebleven: Jolanda L, Misha, Leola, Annemieke en Marja. De opstelling was als volgt: Marloes op doel, Wietske rechtsachter, Jannemiek laatste man, Marianne voorstopper, Annika linksachter. Op het middenveld: Jenny linkshalf, Mariska mid-mid, Rianne rechtshalf. Aline begon linksvoor, Nousjka rechtsvoor en Janine in de spits. De volgende mensen stonden daardoor op wissel: Jolanda B, Dominique, Nikki, Marije en Moniek.

Na de 7-0 overwinning vorige week, begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. Na een paar minuten bleek dat dit een lastige opgave ging worden tegen deze pittige dames. Er waren over en weer wat kansjes, maar tot grote kansen was het nog niet gekomen. Na slecht uitverdedigen viel helaas de 0-1 voor Heerenveen. 5 minuten later werd het na een hoge bal van de zijkant 0-2. We waren hierna nog niet echt wakker geschud, maar ook Heerenveen kwam niet meer tot echte kansen. Inmiddels waren Dominique, Jolanda B en Marije in de plaats van Wietske, Annika en Aline gekomen. We gingen, ondanks nog een aantal goede kansen, met een stand van 0-2 de rust in.

In de rust kwam Kleis voor een peptalk. Er werden duidelijke afspraken gemaakt en na de thee was iedereen klaar voor de 2e helft. De overige wissels, Nikki en Moniek, kwamen in de plaats van Jenny en Nousjka.

De 2e helft begonnen we een stukje feller dan de 1e, maar dit resulteerde niet in doelpunten. Janine schoot uit een vrije trap via een Heerenveen speelster net over en Marije wist uit een corner de bal niet laag te houden, waardoor we nog steeds tegen een achterstand aankeken. Hier en daar kwamen we er goed uit via een mooie pass vanaf het middenveld, maar dan was er nog de grensrechter die voor buitenspel vlagde. Al met al kregen we de bal er niet meer in, dus de 1e nederlaag van het seizoen is binnen. Hopelijk hebben we volgende week uit bij Nieuw Roden meer geluk!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

1 september 2007

FIT Boys wint overtuigend van Angelslo.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe mocht na een wisselvallige voorbereiding eindelijk beginnen aan de competitie. Er werd gespeeld op het vernieuwde sportpark Meerdijk in Emmen tegen een ook vernieuwd Angelslo 1. Ondanks versterkingen aan de zijde van Angelslo won FIT Boys overtuigend met 3 - 0. Spits Mark Seubring ontpopte zich als goalgetter en scoorde tweemaal. Na amper een kwartier slalomde hij door de verdediging en scoorde. Na een tweede gele kaart, en dus rood, aan de zijde van Angelslo probeerden de Emmenaren het nog wel, maar uiteindelijke gooide Mark Seubring de wedstrijd op slot (0 - 2). Voor de statistieken scoorde Ronald van Waardhuizen in de negentigste minuut nog de 0 - 3.

Na een voorbereiding met wisselende resultaten, was het de vraag in hoeverre de ploeg van trainer/coach Jan Smid klaar was voor de competitie. Dat zou dan moeten blijken in Emmen tegen Angelslo. Angelslo had enkele nieuwe namen in de selectie, met zelfs twee spelers met Hoofdklasse-ervaring Frank Goeree (RKHVV) en Niels Onrust (WKE). Deze middag was er maar één bovenliggende partij en dat was FIT Boys. In een overtuigende eerste helft speelde FIT Boys erg goed. Bij rust was het maar 1 - 0. Spits Mark Seubring slalomde met zijn maat 47 door de verdediging van Angelslo en liet de keeper kansloos. Vlak voor rust trok Angelslo het initiatief iets meer naar zich toe, maar echte kansen leverde dit niet op.

Na de rust bleef Angelslo het betere van het spel houden en uiteindelijk resulteerde dit in een enorme kans. Gelukkig voor FIT Boys spatte de bal op de lat en bleef het 0 - 1. Naarmate de tweede helft vorderde nam het geloof bij Angelslo op een goed resultaat af. Angelslo kwam ook nog met tien man te spelen, nadat één van hen voor de tweede keer geel kreeg. Maar juist met tien man ging Angelslo beter spelen en nog meer drukken richting het FIT Boys-doel. Toch viel de goal aan de andere kant. Kevin Eising ging op rechts er vandoor en na een kluts wist hij de bal bij Mark Seubring te bezorgen. Die scoorde de bevrijdende 0 - 2. Daarna was het gedaan met het Angelslo offensief en wist FIT Boys dat de eerste drie punten binnen waren. Voor de statistieken werd het in de negentigste minuut ook nog 0 - 3. Ronald van Waardhuizen soleerde op een voor hem zo karakteristieke wijze lang alles en iedereen van Angelslo en scoorde.

Na afloop sprak elftalleider Martin Datema nog troostende woorden in de Angelslo-bestuurskamer: "Zo'n eerste verlies op het nieuwe sportpark is altijd zuur, maar je moet het maar zo zien: Dan heb je dat in ieder geval dat al weer gehad". Volgende week zal Angelslo een beter resultaat moeten behalen tegen Borger. FIT Boys ontvangt om 14:30 uur op sportpark Noord-West SVN'69, dat nipt verloor (2 - 3) van degradant Klazienaveen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 3 en C1000-dames winnen, FIT Boys 4 en MC1 verliezen, F1 begint goed.

Beilen - De toppers van FIT Boys 3 mochten eindelijk van start in de competitie en er stond een zware wedstrijd op het programma tegen VEV'67 4. De eerste helft was ronduit slecht en het was aan keeper Joost van het Reve te danken dat het maar 0 - 1 stond.
De tweede helft begon een stuk beter, helemaal toen topscoorder Harald Woltinge een voorzet tegen de touwen kopte (1 - 1). Daarna had VEV'67 4 lange tijd de overhand en leek te gaan winnen. Toch bevond zich de matchwinner aan FIT Boys-zijde. In de negentigste minuut scoorde Bart Steenge de 2 - 1. En dus een goed begin van de competitie met deze drie punten.

FIT Boys 4 verloor met 1 - 3 van CSVH 4. Berjon schreef er het volgende over: 

De uitslag was 1-3 en de scheidsrechter had een belangrijk aandeel in de einduitslag. het 4e speelde best goed en er zit nog veel meer in dit seizoen, alleen al het goede komt langzaam. We pakken dit seizoen nog genoeg punten.

FIT Boys 2 hoefde niet in de baan. Tegenstander CVVB 4 heeft zich teruggetrokken uit de competitie.

De meiden van C1000 De Wit/Mulder moesten 's morgens om 10:00 uur al voetballen en wonnen overtuigend met 0 - 7. De meiden schreven er het volgende over (bron: http://fit-boysda1.hyves.nl/):

De dames richting Groningen

Het was voor de dames vroeg dag we vertrokken de eerste wedstrijd om 8.30, maar omdat alle auto%u2019s er nog niet waren en we nog niet konden vertrekken, we vertrokken uiteindelijk om 8.45! Omdat we met 22 dames op papier staan konden vandaag niet alle dames mee thuis bleven: Wietske, Marije, Nikki, Moniek en Marloes. We vertrokken met 17 dames richting Groningen om even de wedstrijd te gaan winnen. Eenmaal aangekomen en omgekleed kwamen de 2 leiders de opstelling vertellen, we kregen te horen dat het dames onder de 20 waren dus wel veel ren vermogen hadden dus wij voorbereid richting de warming up. De opstelling was als volgt:

Marja op de goal, Dominique rechts achter, Jannemiek laatse man, Marianne voorstopper, Annika links achter, Mariska links midden, Annemieke mid-mid, Jenny rechts midden, Nousjak rechts voor, Janine in de spits en Jolanda L links voor

Met goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Nog niet alle pases kwamen goed aan en acties leidde tot niks. Na ongeveer 15 minuten te hebben gespeeld schoot nousjka de bal er vol overtuiging in. We kregen allemaal weer veel moed en waren meteen weer wat veller. Al snel volgde het volgende doelpunt dankzij Jolanda, ze stond oog in oog met de keeper en toen wist ze een hoekje te kiezen en de stand te veranderen in 0-2. Zo bleef de stand niet lang staan want onze nieuw aanwist vond dat ze zich ook wel even mocht laten zien en kreeg een mooie bal mee van jolanda en wist hem zo af te maken, Mariska maakte de 0-3. We hadden nog 5 minuten te gaan en we waren ook wel moe. Marianne vond 0-3 nog niet genoeg en nam de bal in de 16 aan en schoot de bal er vol overtuiging in. Met 0-4 gingen we de rust in. In de rust werd ons verteld dat we het niet super slecht deden maar dat het wel veel beter kon! Er werd even een bekertje ranja gedronken en de wissels werden bekend gemaakt. Marja, Dominique, Annika, Jenny, Annemiek en Nousjka werden gewisseld voor Misha, Jolanda B, Aline, Leola, Rianne en Carolien.

Aangezien bijna onze hele team was gewisseld hadden we veel frisse moed! Er werd veel heen en weer gerend en af en toe werd er iemand onder uit gehaald. Mariska werd flink onderuit gehaald vlak buiten de 16 dit werd een vrije bal, Janine nam de vrije bal en schoot em mooi in de hoek. Rianne liep al een paar keer goed richting de achterlijn om een bal voor te geven maar ze kwamen nog niet helemaal goed aan. Janine gaf een goede bal aan Rianne die gaf een mooie bal aan Mariska die maakte sliding en zo ging de bal tussen de palen. Er werd gewisseld Dominique voor Mariska waardoor Jannemiek voorin kwam te spelen. Jannemiek stond nog geen 5 minuten voor in of ze kreeg de bal al voor de voeten en schoot vanuit buiten 16 tegen de lat het doel in, de keeper zei dat hij er niet in zat dus carolien gaf de bal nog een schop na. Nu zat hij er zeker weten in! We probeerde het nog een paar keer maar het wou niet meer lukken, de scheid floot af en de eindstand was 0-7. Na wat gepraat van onze leiders konden we gaan douchen. Aangezien sommigen onder ons haast bleken te hebben werd het op eigen houtje richting Beilen, voor de volgende uit wedstrijd %u2018Samen uit, Samen thuis%u2019! Volgende week moeten we thuis tegen Heerenveen DA1 om 12.30 dus tot dan!!

Groetjes de dames van Fitboys.

De meiden van MC1 gingen op bezoek in Assen bij Achilles'94 MC1 en verloren met 5 - 0. Leider Johan Boer schreef het volgende:

MC1 opent competitie met een nederlaag.

Het competitiebegin voor MC1 was zaterdag  in Assen tegen Achilles 1894 MC1. Een vertrouwde tegenstander. Een wedstrijd waarin veel gebeurde. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waarin beide teams goed aan elkaar gewaagd waren.  Rust: 2 – 0. De tweede helft trof Fit Boys een beter voetballend Achilles tegen zich. Fit Boys liet het er soms een beetje bij zitten. Eindstand: 5 – 0.

Na een gedegen voorbereiding met veel trainingen en een middagje teambuilden was er dan eindelijk het eerste duel voor onze meiden. Tijdens de training bleek en blijkt telkens weer dat veel meiden lekker kunnen voetballen. We gaan dan ook met goede hoop en strijdvaardig de competitie in. In deze wedstrijd bleek dat zeer zeker. Fit Boys begon goed geconcentreerd aan de wedstrijd. Alle meiden hadden de opdracht goed begrepen. Het motto van dit seizoen: “WIJ WILLEN WINNEN “ werd dan ook goed uitgevoerd. De posities werden goed ingenomen. Achilles wist hier niet goed op te reageren. Er ontstond een op en neer golvend spelbeeld. Er ontstonden kleine kansjes. Achilles wist op voorsprong te komen door een onoplettendheid van Fit Boys op het middenveld. Hierdoor kreeg een van de aanvalster de kans en ze greep dit met beide handen aan. De meiden uit Beilen lieten zich hierdoor niet uit het vuur slaan en begonnen meer druk uit te oefenen. Achilles moest terug. We kregen twee uitgesproken kansen. Janine wist helaas voor ons na een mooie aanval de bal tegen de lat te prikken. Een paar minuten later kreeg Janine de mogelijk om op de goal te schieten. Helaas ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Achilles wisselde een paar keer en kreeg hierdoor wat meer power in het spel. De laatste tien minuten voor rust hadden de meiden uit Assen het heft in handen. Door goed positiespel werd Fit Boys onder druk gehouden. De verdigsters Lisanne, Evelien, Marjan en Elyse hielden goed stand. Toch kon Achilles nog voor rust een 2-0 nul voorsprong nemen.

Met veel speelsters op de bank kun je ook veel wisselen en om iedereen z’n speelminuten te gunnen ging Fit Boys met een paar nieuwe speelsters na rust de wei weer in. De opdracht om kort op de man te spelen zou heel belangrijk worden. Achilles had voor rust laten zien dat ze goed kunnen combineren. Dit moest voorkomen worden. Fit Boys begon dan ook goed aan de tweede helft. Achilles deed er ook een tandje extra bovenop. Na een paar minuten pikte Rosalie Bouma de bal halverwege de eigen helft op. Ze begon aan de voor haar zo typerende run. Na vijf keer iemand te hebben uitgespeeld werd ze diep in het strafschopgebied tot stoppen gebracht waardoor haar schot mislukte.  Jammer van deze hele mooie solo. Even later kreeg Nikita een prachtige kans . Marloes gaf een knappe pass vanaf de middellijn. Nikita kon alleen op de keepster af. Helaas wist ze de kans niet te benutten.

Achilles stelde hier tegenover ook goed voetbal.  Net als voor rust begon het steeds beter te lopen. In het laatste kwartier waren de meiden steeds meer op de helft van Fit Boys te zien. Ze wisten dan in de tweede helft nog drie keer het net te vinden. Een wedstrijd waarin het publiek kon genieten van redelijk goed voetbal. Een wedstrijd waarin de meiden lieten zien ze willen winnen.

A.s. zaterdag laten we in Beilen zien wat we kunnen. 11.00 uur op Sportpark Noord-West tegen SVZ uit Zeyen. WIJ WILLEN WINNEN. Komt u ons aanmoedigen.

Johan Boer.

FIT Boys F1 begon goed aan de competitie. Leider Kevin Eising schreef het volgende verslag en schoot de volgende plaatjes:

Fit Boys F1 begint goed aan de competitie.

Zaterdag 1 september was het dat zo ver, de competitie begon eindelijk. Na de 3 bekerzeges(Stanfries 5-3, HJC 1-9 en Fochteloo 0-12) waren de spelers klaar voor de eerste competitiewedstrijd, tegen SGO. De opstelling: Maikel was onze wissel.Het begin van erg slecht van Fit Boys. Iedereen was nog aan het wakker worden leekt het wel. Daardoor scoorde SGO na 1 minuut spelen al de 0-1. We moesten de vol aan de bak. Gelukkig was het 5 minuten later Stefan die voor de 1-1 zorgde. Na deze goal was iedereen wakker gemaakt, we speelden daarna beter. Zo kon Merijn goed van achter door stomen. Speelde de bal naar de vrijstaande Stefan. En hij scoorde de 2-1. Hierna werd het weer wat minder. SGO scoorde binnen 7 minuten 2x en stond het bij rust 2-3. In de rust alles puntjes op de i gezet en gingen de spelers en coaches met volle moed naar hun plek. 

We moesten meer verdedigen met zijn allen, en allemaal naar voren. Dit bleek te werken in de 2e helft. Stefan zorgde vroeg voor de gelijkmaker. Fit Boys speelde weer beter en feller. Vera en Johan zaten op het middenveld er steeds goed tussen. Terwijl de verdediging steeds minder te doen had. En gingen we meer aanvallen. Robert had de bal afgepakt, en speelde naar Stefan. Stefan zag Sander vrijstaan en hij scoorde de 4-3. In de laatste 5 minuten werd de wedstrijd in Fit Boys voordeel echt belist. Het was Stefan die nog 3x scoorde voor ons. De eerste overwinning is zo een feit, SGO werd na een lastig begin toch met 7-3 opzij gezet. Iedereen had goed gespeeld, ook onze nieuwe keeper Basir. Hij hield veel ballen tegen.

Klasse gedaan F1, op na de volgende tegenstander.

Coach Kevin Eising.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

25 augustus 2007

FIT Boys en VAKO houden het op 0 - 0.

(foto's: Maurits Beuling).

Beilen - De Slofstra-/Van Berkelmannen speelden zaterdagavond 25 augustus om des keizers baard tegen VAKO. Deze bekerwedstrijd deed er niet meer toe. VKW had zich in deze bekerpoule al verzekerd van de volgende ronde, dus kon dit duel als een oefenwedstrijd worden gezien. De selectie is na de laatste vakanties zo goed als compleet, zodat er een goed beeld gevormd kon worden van de stand van zaken. Er ging nog een hoop fout, maar er ging ook een hoop goed met name in de tweede helft. De spelers vonden elkaar na de thee makkelijker en er werden aardige combinaties op de mat gelegd. Doelpunten vielen er niet en zo gingen beide teams met 0 - 0 weer uit elkaar.

FIT Boys speelde voor zaterdagavond al geen rol meer in de bekerpoule, waarin ook VKW, De Griffioen en VAKO zondag acteerden. Doordat VKW de eerste twee wedstrijd wel won en de rest van de ploegen niet, had VKW zich al geplaatst. Zo speelden FIT Boys en VAKO deze zaterdagavond op sportpark Noord-West een veredeld oefenpotje. De eerste helft hadden beide teams kleine kansjes om te scoren. Het bleef 0 - 0.

In de tweede helft had FIT Boys iets meer initiatief, maar echt veel kansen leverde dit niet op. De grootste kans ontstond aan het einde van de tweede helft. Bij een voorzet van links kopte Ruud Seubring goed door en Mark Seubring ontving de bal en haalde verwoestend uit tegen de kruising. Dit was ook zo'n beetje het laatste wapenfeit van de avond. FIT Boys en VAKO eindigden hun wedstrijd zoals die begonnen was.

FIT Boys 2 won zijn bekerwedstrijd op overtuigende wijze met 3 - 0 van BSVV 2. Deze stand was bij rust al bereikt.

A.s. woensdag gaat FIT Boys nog op bezoek bij Dwingeloo om de laatste oefenwedstrijd af te werken, voordat op zaterdag 1 september de competitie start met een uitwedstrijd tegen Angelslo.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 5 bekert verder ten koste van CSVC 5. 

Beilen - FIT Boys 5 begon dit seizoen op 1 augustus al met de training en velen verklaarden de GeJa-mannen voor gek. Maar zaterdag wierp deze gedegen voorbereiding zijn vruchten af. Leider Ab Bening zag met name de tweede helft dat de mannen er conditioneel beter op stonden dan hun tegenstander. De eerste helft was er één van de gemiste kansen, met name spits Marcel 'Kalou' de Bruijn wist het doel niet te vinden. Het was uiteindelijk voorstopper Carl Drenth die de score opende door een verwoestende uithaal van 20 meter in de kruising. Na de rust werd het via Marcel de Bruijn (nu wel), Carl Drenth (zijn tweede) en Harald Kamps uiteindelijk 4 - 0. Gezien alle gemiste kansen had het ook makkelijk 10 - 1 kunnen worden.

Marcel 'Kalou' de Bruijn moet, wegens zijn vele gemiste kansen, mee naar het politiebureau.

Onder tropische omstandigheden moest een uitgedunde FIT Boys 5-selectie een bekerwedstrijd spelen tegen CSVC 5. Wadlopen, blessures en andere redenen brachten uiteindelijk 13 man op de been, aangevuld met Harald Kamps. Socrates en Douwe ging wat lopen op het wad en 'youngster' Maurits Beuling moest menig supporter teleurstellen, want hij bleef met een enkelblessure aan de kant. De eerste helft was één ding duidelijk, er was geen noodzaak tot verliezen daarvoor was het verschil tussen beide ploegen te groot. Alleen bleek het de middag van de gemiste kansen te zijn. Marcel 'Kalou' de Bruijn kreeg er drie en scoorde nul keer. Richard Kerssies ging goed door op rechts en trok prima voor, maar Marcel miste. In de rebound schoot Auko Oosting op de lat. Henk Smit zette vervolgens Marcel alleen voor de keeper, maar hij schoot te slap in. In de rebound raakte hij de paal. Na weer een goede voorzet, kon Marcel volledig vrijstaand afronden maar schoot naast. Uiteindelijk kwam er politie aan te pas, om Marcel wegens te veel gemiste kansen af te voeren naar het bureau. Tussendoor schoot CSVC nog knap op de onderkant lat. Vlak voor rust werd de score dan toch geopende. Voorstopper Carl Drenth zette goed druk op de tegenstander op het middenveld en veroverde de bal. Net buiten de zestien bedacht hij zich niet en haalde verwoestend hard uit strak in de kruising. Rust.

Na de rust kwamen Johannes de Boer, Klaas Brouwer en Harald Kamps in het veld. Met name conditioneel moest CSVC het nu afleggen. De vele trainingen hadden dus al een positief effect. FIT Boys 5 zocht veelvuldig de aanval en er ging nog een hoop mis (vaak buitenspel en veel gemiste kansen), maar diverse patronen zaten er toch al in. Eén van die patronen was duidelijk te zien bij de 2 - 0. Hein Hepping stoomde goed op op rechts en speelde Marcel de Bruijn in. Marcel kan direct de zestien in en alleen af op de keeper, die hij prima omspeelde en scoorde. De 3 - 0 kwam voort uit een prima combinatie tussen Harald Kamps en Carl Drenth. Laatste genoemde scoorde eenvoudig. Na een diepe bal op Richard Kerssies leverde hij een prima voorzet af, die Harald Kamps alleen voor de keeper beheerst afrondde. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, toen scheidsrechter Henk Booiman de wedstrijd de geschiedenisboeken in floot.

FIT Boys 5 bekert verder, zondagavond zal de loting plaatsvinden tijdens het sportprogramma RTL Voetbal. Benieuwd welke tegenstander er uit de koker rolt.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

BELANGRIJKE MEDEDELING JEUGDLEIDERS/TRAINERS!!!!!

Donderdag 30 augustus a.s. Jeugdtrainersoverleg. Aansluitend Jeugdleidersoverleg.

Jeugdtrainers worden om 19.30 uur verwacht en Jeugdleiders worden om 20.30 uur verwacht.

Als je niet kunt graag afmelden bij je coördinator .

Alvast bedankt.

Wout Flokstra.

<<<TOP>>>

21 augustus 2007

FIT Boys kansloos ten onder tegen VKW.

Beilen - VKW liet er woensdagavond geen misverstand over bestaan wie de beter ploeg heeft. De Slofstra-/Van Berkel-mannen hadden weinig tot niets in te brengen en gingen kansloos met 0 - 3 onderuit. In de 2e minuut scoorde Edwin Wiechers al de 0 - 1 en vlak voor de rust werd het 0 - 2 (doelpuntenmaker Anjo Willems) door een foute terugspeelbal aan FIT Boys-zijde. In de tweede helft probeerde FIT Boys nog wel leuk mee te doen, maar VKW bleef eenvoudig overeind en scoorde tien minuten voor tijd de 0 - 3 (Erik Eefting).

Op deze regenachtige dinsdagavond was er voor de FIT Boys-fans weinig prettigs te beleven op sportpark Noord-West. Zondag tweede klasser VKW uit Westerbork kwam op bezoek voor een bekerwedstrijd. Het liet FIT Boys na amper minuten al merken dat het deze avond wilde winnen. Edwin Wiechers scoorde de 0 - 1. Direct daarop volgde een levensgrote kans voor FIT Boys om de stand alweer gelijk te trekken, maar Jeroen Boelen zag zijn inzet gekeerd door de VKW-keeper. Maar ook VKW kreeg kansen, na nog geen tien minuten een niet te missen kans. De VKW-rechtsbuiten gaat door en levert een prima voorzet af, maar de VKW-aanvaller weet de bal over het lege doel te plaatsen. In de aansluitende tegenaanval kon Kevin Eising er van door, maar was te ver naar de buitenkant gedreven. Zijn inzet kon eenvoudig gestopt worden. In de tiende minuut volgde FIT Boys grootste kans. Edwin Roijinga nam een vrije bal scherp en de VKW-goalie kon ter nauwernood keren. De terugspringende bal werd een prooi voor Elwin Dam, maar zijn inzet is te slap en kan gepakt worden door de keeper. Daarna zakte het spelniveau van FIT Boys naar een bedenkelijk niveau en had VKW het beste van het spel. Vlak voor de rust resulteerde dit in de 0 - 2. VKW zette steeds goed druk op de verdedigers van FIT Boys en Klaas Sanders moest daardoor noodgedwongen terugspelen op keeper Erik Bos. Hij deed dit te kort en VKW-speler Anjo Willems kon na het omspelen van Erik Bos eenvoudig scoren.

Na de rust begon het steeds harder te regenen en het spel van FIT Boys pastte zich aan aan het weer. VKW had het initiatief en FIT Boys probeerde met hard werken nog een positievere score te bereiken. Na een uur spelen had FIT Boys zowaar af en toe het initiatief, maar verder dan de zestien van VKW kwamen ze niet. In plaats van zelf te scoren bouwde VKW tien minuten voor tijd de score uit naar 0 - 3. Na een voorzet van links werd achterin een VKW-speler volledig over het hoofd gezien. Met een droge knal in de lange hoek verschalkte Erik Eefting keeper Erik Bos. Door de vele vakantievierende spelers, kwam de net weer van een enkelbreuk herstelde Robert Dijkema en de leider, en oud eerste elftal speler, Aljon Stahlmecke nog binnen de lijnen. Dat leverde Aljon nog een flinke knieblessure op.

Wat rest is de bekerwedstrijd van zaterdag 25 augustus 18:30 uur thuis tegen VAKO zondag om de eer. Na een oefenwedstrijd op 29 augustus 20:00 uur uit tegen Dwingeloo, start zaterdag 1 september de competitie uit tegen Angelslo.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

18 augustus 2007

Eenvoudige overwinning voor De Griffioen op FIT Boys.

De Slofstra-/Van Berkel-mannen gingen met een zwaar uitgedunde selectie richting Oosterwolde om voor de beker tegen De Griffioen te spelen. De Griffioen was deze middag gewoonweg beter en won met 3 - 1. NA een kwartier werd scoorde De Griffioen via Sjors Otter de 1 - 0 en vlak voor rust werd de 1 - 1 onterecht afgekeurd, zo zei de scheidsrechter later ook. Na rust werd het al snel 2 - 0 door Nanne Dillingh. FIT Boys deed iets terug door Edwin Roijinga, hij scoorde uit een corner de 2 - 1. Het slotakkoord was voor de Griffioen dat via Robin Winters op 3 - 1 kwam. Dit was ook de eindstand.

Hoewel de vakanties bijna ten einde zijn, heeft de eerste selectie van FIT Boys nog volop last van niet aanwezige en vakantievierende spelers. Afgelopen woensdag tegen Beilen kwamen al de nodige tweede elftal spelers in actie, deze zaterdagmiddag waren dat er nog meer. Tegen De Griffioen was dit piepjonge team niet opgewassen. Na een kwartier stond het al 1 - 0 door Sjors Otter en dat was gezien het speelbeeld terecht. FIT Boys had maar één echt moment van betekenis de eerste helft, dat was vlak voor rust. FIT Boys scoorde zowaar de 1 - 1, maar de scheidsrechter had net daarvoor gefloten. Naar later bleek volledig onnodig, dat beaamde hij na de wedstrijd ook wel. Dus werd de ruststand toch 1 - 0.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld en het was dan ook niet verwonderlijk dat De Griffioen nogmaals scoorde, nu via Nanne Dillingh (2 - 0). FIT Boys probeerde het nog uit alle macht en scoorde zowaar de 2 - 1. Uit een corner kopte Edwin Roijinga knap binnen en ja, koppen kan hij ook. Wat de Slofstra-/Van Berkel-equipe daarna ook probeerde, het wilde deze middag gewoonweg niet lukken. Het slotakkoord was zelfs nog weer voor De Griffioen dat de 3 - 1 liet aantekenen. Doelpuntenmaker was Robin Winters. Zo eindigde de eerste bekerwedstrijd in mineur, maar gezien een beter De Griffioen had iedereen daar achteraf vrede mee.

Spectaculair ging het toe in Assen. Daar speelde FIT Boys 2 (reserve 2e klasse) tegen LTC 2 reserve 1e klasse) en het werd 5 - 5. Harald Woltinge deed, na aandringen van trainer/coach Jan Jonink, mee aan FIT Boys-zijde en scoorde drie keer. Emiel Ludwig en Emiel Oosting maakten de vijf vol. 

Dinsdag 21 augustus speelt FIT Boys de tweede bekerwedstrijd thuis op sportpark Noord-West om 19:30 uur tegen VKW.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

16 augustus 2007

18 jeugdtrainers tekenen contract bij FIT Boys. 

Beilen - Elke week komen zo'n 207 jeugdspelers bij de cvv FIT Boys in het veld. Jongens maar ook meisjes, soms meevoetballend met de jongens of spelend in het meisjesteam. Al deze jongens en meisjes willen allemaal beter leren voetballen en daarvoor heb je goede en gediplomeerde trainers nodig. En laat FIT Boys die nu juist in ruime mate hebben gecontracteerd. Achttien jeugdtrainers tekenden donderdagavond onder toeziend oog van het dagelijks bestuur en de jeugdvoorzitter van de vereniging een éénjarig contract.

Op de foto staand v.l.n.r.: Willem Siertsema, Elwin Dam, Tristan Haurissa, Allard Bouw, voorzitter Eli van Berkel, Peter Doornbos, Wietske Fokkema, Jan Götz, jeugdvoorzitter Douwe Visser, Jos Gerding. Zittend v.l.n.r.: Frits Dijkstra, Kevin Eising, Edwin Roijinga, Lars Boersma, Maarten Paping en Edwin Brouwer. Op de foto ontbreken: Robbert-Jan Winters, Tom van Berkel, Jan Willem Kerssies en Harry Doornbos.

Twee van hen, Willem Siertsma en Harry Doornbos, zullen de jeugdkeepers gaan trainen. "Harry Doornbos, die naam ken ik", zul je zeggen. Dat klopt. Harry was in de zeventiger en tachtiger jaren de sluitpost van FIT Boys 1. "Los maar!" en dan wist je, ook als medespeler, dat je uit de weg moest gaan.

De jeugd van FIT Boys is voor het seizoen 2007/2008 verzekerd van goede en nuttige training van eigen en gediplomeerde trainers.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

15 augustus 2007

FIT Boys in onderhoudende dorpsderby naar winst.

(foto: Gert Datema Boom Pers).

Beilen - Woensdagavond kruisten de twee Beiler voetbalverenigingen de degens op sportpark Noord-West. En de Slofstra-/Van Berkelmannen en vv Beilen legden een leuke pot op de mat. Beilen begon sterk en scoorde al vlot de 0 - 1 (Fernando Santing). Nadat Arjan Schepel, nog maar enkele dagen terug van zijn huwelijksreis, knap de 1 - 1 had binnengekopt, kreeg FIT Boys de overhand. De 2 - 1 was van een ongekende schoonheid. Edwin Roijinga schoot van zo'n 20 meter met zijn linker de bal precies in de kruising. Na rust ging het niveau iets naar beneden, wellicht ook deels door de inspanningen van de voorbereiding. FIT Boys kreeg wel meer ruimte doordat een aandringend Beilen die ook gaf en scoorde de 3 - 1 na een solo van Mark Seubring. Vlak voor tijd scoorde Beilenspeler Wolters nog de 3 - 2 door een fout achterin, maar 3 - 2 bleef het tot het einde. arbiter Richard Brondijk liet zien waarom hij op de C-lijst staat, hij floot een prima partij en hield het goed kort.

Burentwisten tussen Beilen en FIT Boys leveren over het algemeen leuke en amusante wedstrijden op en dat gebeurde woensdagavond ook. Onder grote publieke belangstelling betraden de beide teams onder aanvoering van scheidsrechterstalent Richard Brondijk de Noord-West-arena. Het eerste kwartier was Beilen de betere ploeg en creëerde het ook kansen. Eén van die kansen ging er na zo'n vijf minuten al in. Fernando Santing scoorde de 0 - 1. FIT Boys bleef zoeken naar beter spel en vond dat door te scoren. Uit een voorzet van de rechterkant kopte laatste man Arjan Schepel prachtig raak en de 1 - 1 betekende een omslag in de wedstrijd. met name Ronald van Waardhuizen had het vervolgens geregeld op zijn heupen en hield twee of drie Beilen-spelers constant bezig. Op het middenveld speelde Edwin Roijinga een ijzersterke partij en liet Beilen-spelmaker Fernando Santing er niet meer aan te pas komen. Het was diezelfde Roijinga die de bal op rand zestien ontving en zich niet bedacht. Met links haalde hij hard maar uiterst precies uit en de bal verdween strak in de kruising (2 - 1). Daarna had FIT Boys kansen op meer, maar het was tot tweemaal toe te danken aan sterk keeperswerk van Beilengoalie Dennis Snoeyer dat de score niet verder opliep.

Na de rust probeerde Beilen te drukken en had veel balbezit, maar bood FIT Boys daardoor de nodige ruimte. Naarmate de tweede helft vorderde werd het spel van beide kanten slordiger. Of dit kwam door de nodige wisselingen of door de zware voorbereidingsweken, feit was dat er aan beide kanten veel balverlies was. Aan FIT Boys-zijde was er nog één hoogtepunt. Voorstopper Mark Seubring startte op de middenlijn een solo, die eindigde bij het Beilendoel. Mark omspeelde knap keeper Dennis Snoeyer en schoot de bal in het lege doel (3 - 1). Beilen drong FIT Boys nu nog verder terug en kreeg ook kansen. Af en toe moest FIT Boys-doelman Erik Bos handelend optreden en lang bleef het 3 - 1. Een fout aan FIT Boys-zijde betekende toch de 3 - 2. Erik Bos schoot de bal laag weg in de voeten van  Beilenspeler Wolters. Hij schoof de bal beheerst en de verre hoek. Met nog enkele minuten te gaan, probeerde Beilen het nog wel, maar het beste was er toen al af aan beide kanten. Zo bleef het 3 - 2 en gezien het gehele wedstrijdbeeld konden de betrokken partijen en het publiek aan de kant zich in deze uitslag wel vinden. 

FIT Boys speelt zaterdag de eerste bekerwedstrijd uit tegen De Griffioen waarna dinsdag de thuiswedstrijd voor de beker volgt tegen VKW (aanvang 19:30 uur). Beilen start zondag thuis tegen de amateurs van Emmen. Dinsdag gaan zij op bezoek bij BSVV.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

11 augustus 2007

FIT Boys onder tropische omstandigheden naar eerste winst.

(foto's: Maurits Beuling)

Beilen - Zaterdagmiddag om drie uur moesten de Slofstra-/Van Berkelmannen voor het eerst weer het veld op. Er werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen De Tukkers uit Albergen. De Tukkers hebben een trainingsweekend in Gasselternijveen en kwamen op bezoek op sportpark Noord-West. De Tukkers scoorde al na drie minuten de 0 - 1. Bij rust was het weer gelijk door spits Mark Seubring. Na de rust was FIT Boys de betere en fittere ploeg en liep eenvoudig uit naar 3 - 1. Er ging nog veel fout, maar al met al was het een nuttige oefenwedstrijd. De kop is er af en woensdag volgt de dorpsderby tegen Beilen, met als scheidsrechter Richard Brondijk. Helaas komt Eric Braamhaar niet, hij had andere verplichtingen.

Het was deze middag goed toefen op sportpark Noord-West. Een heerlijk zonnetje zorgde voor een aangename temperatuur. Voor de voetballers van De Tukkers en FIT Boys was het vooral zweten. De trainers konden diverse spelers aan het werk zien en zo toewerken naar de competitiestart. De Tukkers is een zondag derde klasser, die zich nu drie seizoenen net weer weet te behoeden voor degradatie, nadat zij in het seizoen 2003/2004 promoveerden uit de vierde klasse. Het was De Tukkers die beter begon en al snel op 0 - 1 kwamen. Dit kwam mede door een zwak en ongeconcentreerde start van FIT Boys. Na een kwartier spelen kreeg FIT Boys de overhand en dicteerde het spel. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de 1 - 1 op het scorebord kwam. Het doelpunt kwam van spits Mark Seubring.

Na de rust was het beste er bij De Tukkers af. Misschien speelde hun het trainingsweekend parten, feit was dat FIT Boys op de helft van De Tukkers ging spelen. Het was Tim Seubring die in de drieënvijftigste minuut de 2 - 1 liet aantekenen. Tien minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist door Ronald van Waardhuizen 3 - 1) en kabbelde deze vriendschappelijke wedstrijd naar het einde. Scheidsrechter Albert Gerding floot voor het einde. Albert had vorige week nog een teleurstellende mededeling. Eric Braamhaar fluit a.s. woensdag 15 augustus de wedstrijd FIT Boys - Beilen niet. Hij kreeg een wedstrijd toegewezen in België van scheidsrechtersbaas Uilenberg en dit kon en mocht hij niet weigeren. Gelukkig is er een goede vervanger gevonden. Richard Brondijk is een aanstormend scheidsrechterstalent en staat inmiddels op de Masterclass C-lijst van de KNVB. Aanvang woensdagavond 19:30 uur.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

9 augustus 2007

Helaas, Eric Braamhaar komt 15 augustus niet, Richard Brondijk wel.

Helaas kreeg Albert Gerding woensdag een telefoontje van Eric Braamhaar en dat bleek niet een goed teken te zijn. Hij moet volgende week in België nog een wedstrijd fluiten. Jaap Uilenberg had van de Belgische voetbalbond het verzoek gekregen een scheidsrechter te leveren en daar kon Eric Braamhaar geen Nee tegen zeggen. Maar er is al een vervanger gevonden. Richard Brondijk is zijn naam, een veelbelovend scheidsrechterstalent van de Masterclass C-lijst van de KNVB. 27 jaren jong en een scheidsrechter die we best wel eens terug zouden kunnen gaan zien op de internationale voetbalvelden.

Oude bericht:

Door bemiddelend optreden van amateurscheidsrechter Albert Gerding is het FIT Boys gelukt een toparbiter aan te stellen voor de 'risico-wedstrijd' FIT Boys - Beilen van woensdag 15 augustus. Eric Braamhaar is scheidsrechter betaald voetbal en staat op de a-lijst van de knvb en is internationaal scheidsrechter. De 'Lee Towers' van Braamhaar tijdens PSV - Ajax is voldoende besproken. Eric fluit zijn partijen mee op internationaal niveau en ook in de Ere divisie laat hij zich niet onbetuigd.

Eric Braamhaar Eric Braamhaar

Ook bij FIT Boys is hij geen onbekende. Vorig jaar was hij aanwezig bij de uitreiking van de BOS-diploma's aan 16 eigen clubscheidsrechters. Hij schijnt FIT Boys ook te volgen, uiteraard via www.fitboys.nl, en is zo goed op de hoogte van alles wat met FIT Boys te maken heeft.

Albert Gerding bezocht enige tijd geleden een lezing gegeven door Eric Braamhaar. Hoewel Eric op het laatste moment verstek moest laten gaan, belde hij wel de deelnemers op om te vragen naar hun ervaringen. Toen Eric huize Gerding belde, nam Albert zijn vrouw nietsvermoedend op en noteerde de naam en het telefoonnummer. Albert belde later terug en daarna bleef er steeds contact. Eric Braamhaar gaf aan dat Albert altijd kon bellen voor scheidsrechterszaken. En dat deed Albert afgelopen maandag en regelde zo deze toparbiter voor de burentwist. Woensdag 15 augustus start de wedstrijd om 19:30 uur.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

29 juli 2007

FIT Boys 1 in alle geledingen op volle sterkte.

De selectie, begeleiding en voorbereiding van het seizoen 2007-2008 van FIT Boys 1 is rond. De 1e selectie bestaat uit: Jeroen Boelen, Erik Bos, Dylyp Dijkema, Robbert Dijkema, Elwin Dam, Kevin Eising, Tristan Haurissa , Maurits van der Hoest, Jeroen Kerkhof, Mark Lubberts, Alfons Pot , Gerald Roek, Edwin Roijinga, Klaas Sanders, Arjan Schepel , Mark Seubring, Ruud Seubring, Tim Seubring, Arjan Snippe en Ronald van Waardhuizen.

De begeleiding bestaat uit:

Trainer:             Jan Smid

Keeperstrainer:   Henk Rabbers

Leiders:             Martin Datema en Aljon Stahlmecke

Verzorging:        Ria de Vries en Janneke Eising

Grensrechter:     Hendrik Dekker     

De spelers en begeleiding worden op maandag 30 juli 2007 te 19.00 uur op Noord West verwacht.

Volledigheidshalve een overzicht van de voorbereiding en het bekerprogramma (onder voorbehoud):

Maandag 30 juli 19:30 uur Training
Woensdag 1 augustus 19:30 uur Training
Zaterdag 4 augustus 13:30 uur Training
Maandag 6 augustus 19:30 uur Training
Woensdag 8 augustus 19:30 uur Training
Zaterdag 11 augustus 15:00 uur Oefenwedstr. FIT Boys - De Tukkers
Maandag 13 augustus 19:30 uur Training
Woensdag 15 augustus 19:30 uur Oefenwedstr. FIIT Boys - Beilen
Zaterdag 18 augustus 14:30 uur Bekerwedstr. De Griffioen - FIT Boys
Maandag 20 augustus 19:30 uur Training
Dinsdag 21 augustus 18:45 uur Bekerwedstr. FIT Boys - VKW
Woensdag 22 augustus 19:30 uur Training
Zaterdag 25 augustus 18:30 uur Bekerwedstr. FIT Boys - VAKO (zo)
Maandag 27 augustus 19:30 uur Training
Woensdag 29 augustus 20:00 uur Oefenwedstr. Dwingeloo - FIT Boys
Zaterdag 1 september 14:30 uur Competitie sc Angelslo - FIT Boys

Martin Datema.

<<<TOP>>>

4 juli 2007

Meisjes en dames voetballen bij FIT Boys.

Bij voetbalclub FIT Boys is er sinds enkele jaren de mogelijkheid voor dames en meisjes om te voetballen. In het voorjaar van 2005 kon FIT Boys de eerste meisjes begroeten die wilden gaan voetballen in een meisjes team. Er waren niet gelijk genoeg meisjes om te kunnen gaan spelen met een meisjesteam. Er werd eerst in een gemengd team met jongens gespeeld. In het voorjaar  van 2006 was het aantal meisjes zover toegenomen dat er met een zevental (MP1) aan de competitie deelgenomen kon worden. Dit gaf zo’n positieve uitstraling naar andere meisjes in Beilen dat het aantal meisjes in een halfjaar tijd verdubbelde. De afgelopen competitie (2006/2007)  hebben zeventien meiden meegedaan in de competitie. Met nog enkele meiden extra kunnen in het nieuwe seizoen misschien twee teams de wei in. Meld je dus aan (ledenadministratie@fitboys.nl) want FIT Boys biedt een gezellig meidenteam en profesionele training en begeleiding.

De Dames van C1000 Mulder zijn inmiddels met z’n tweeentwintigen en spelen al weer twee seizoenen competitie. Eenmaal promotie en eenmaal een goede vijfde plek zijn het resultaat van een ambtieuze groep meiden onder profesionele begeleiding van een gediplomeerd trainer en enthousiaste begeleiders. Ook de gezelligheid is een erg belangrijk ingrediënt voor de dames. Met nog een aantal enthousiaste en sportieve dames erbij, is er een mogelijkheid om een tweede team te formeren. Heb je belangstelling, mail dan naar ledenadministratie@fitboys.nl.

Het vrouwen en meisjes voetbal is in Nederland de snelst groeiende sport. Ook FIT Boys wil hiervoor in Beilen de gelegenheid geven. Meld je aan bij FIT Boys (ledenadministrateur@fitboys.nl), ledenadministrateur Maurits Beuling, De Ronge 27, 9412 AK, Beilen, (0593) 522675. Op 13 augustus a.s. starten de trainingen van de meisjes weer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

9 juni 2007

FIT Boys-familie sluit seizoen af met de FIT Boys-Familiedag.

Stationslaan 11

9411 PS  BEILEN

0593-540101

Reigerlaan 15

9411 GS  BEILEN

0593-542461

Zaterdag 9 juni leek een dag van regen en onweer te worden, maar de weergoden waren FIT Boys zeer goed gezind. Het rommelde wat, het sputterde wat, donkere wolken dreven over, maar het bleef de hele dag goed weer. 's Morgens speelden de jeugdleden een toernooi en vermaakten zich prima. Aan het begin van de middag waren de F-pupillen aan de beurt. Zij speelden de inmiddels befaamde wedstrijden tegen hun moeders en gaven hen voetballes. vervolgens verplaatste het hele FIT Boys-gezelschap zich naar het hoofdveld voor een spellencircuit voor jong en oud. De meesten werkten zich even behoorlijk in het zweet en zo als dat zo gaat bij voetballers werd er toch weer fanatiek gestreden op allerlei onderdelen. De FIT Boys-familiedagcommissie had de dag weer tot in de puntjes voortreffelijk geregeld.

In de tussentijd speelden FIT Boys 5 en het legendarische oude 3e tegen elkaar. Het oude 3e werd destijds kampioen en komt elk jaar nog bij elkaar om oude herinneringen op te halen en te voetballen dus. De GeJa-mannen wonnen eenvoudig, maar daar ging het deze middag niet om.

 

Inmiddels was het hoofdveld opgeruimd en gereed voor nog een voetbalwedstrijd. Er werd in stijl afscheid genomen van een voetbalicoon binnen FIT Boys, Wout Flokstra. Het huidige FIT Boys speelde tegen een team met oud-teamgenoten van Wout van FIT Boys en LTC. Wout speelde de eerste helft mee met FIT Boys en de tweede helft met zijn oud-teamgenoten. De oud-teamgenoten wonnen met 3 - 2 en Wout scoorde vanuit een penalty. Vlak voor tijd wisselde oud-trainer van Wout en FIT Boys Eduard Manders Wout en kreeg hij een staande ovatie en werd bedankt door alle aanwezige spelers voor bewezen diensten. Enigszins geëmotioneerd verliet hij het veld, maar met de fotocamera's op hem gericht liet hij toch een bleke glimlach zien. Er zou hem nog meer te wachten staan.

Afsluitend was er nog een formeel en een informeel moment tijdens deze familiedag. Eerst werden de verenigingprijzen weggegeven. Sponsoren Jan Stevens (Spar Stevens) en en Femmy Biemold (Fietswereld Biemold) reikten de diverse prijzen uit en spreekstalmeester Martin Datema verzorgde de bruggetjes. Allereerst werd de Vrijwilliger van het Jaar bekend gemaakt:

Vrijwilliger van het Jaar

Hij heeft een lange staat van dienst als vrijwilliger in diverse functies. Hij is een doener maar ook een ziener. Hij is een belangrijke adviseur voor anderen. Hij is kritisch maar zeer betrokken bij de club. Oud speler van het 1e elftal. Oud trainer van de A-junioren. Oud bestuurslid van Fit Boys. Oud bestuurslid van de stichting. Oud voorzitter. Scheidsrechter. Bestuurslid van dienst. Kantinemedewerker. Lid van de donderdagochtendploeg. Beheerder alarminstallatie. Mede organisator kaartavonden.  Consul van de Velden. Penningmeester van de kantine. Kortom hij is de vrijwilliger van het jaar 2006/2007, Jan Koster.

Speler van het Jaar

Hij had zojuist zijn kicks aan de wilgen gehangen en een afscheidswedstrijd gespeeld. Hij is geen opvallende maar wel een hele nuttige speler. Opvallen door niet op te vallen, solide, betrouwbaar, ervaring, coaching. Speler van het Jaar 2007 is Wout Flokstra.

Jeugdspeler(s) van het Jaar

Ondanks een seizoen zonder winst en met meer dan 200 doelpunten tegen, bleef dit nieuwe FIT Boys-team er veel plezier in houden. De Spar-meiden zijn voor de dames van FIT Boys de toekomst en dus werden de meiden van FIT Boys MC1 geëerd met de titel Jeugdspelers van het Jaar.

De Erik Jans-bokaal

Wekelijks verpoost hij de lezers van Groen-geel met zijn geheel op eigen wijze geschreven stukjes. Samen met zijn redactiecompanen Remco Lubberts en Martin Datema stelt hij het clubblad samen, maar zijn proza maken hem tot Journalist van het Jaar: Hans Leegstra.

De Blunderbokaal  (De Gouden Oogklep)

Als je zegt 'het fluitincident' weet iedereen binnen FIT Boys genoeg. Vrij bal CSVC 1 in de wedstrijd tegen FIT Boys. De voorzet gaat richting tweede paal en de fluit klinkt. Iedereen binnen het veld stopt, behalve de CSVC-spits die de bal voor de vorm nog binnentikt. De scheidsrechter wees naar het midden, doelpunt. De scheidsrechter vloot toch. Niet de scheidsrechter, wel een scheidsrechter. Eentje die net zijn BOS-diploma had gehaald. Daarom was de Blunderbokaal dit jaar voor Jan Eising. 

Tevens was er tijd om oud-trainers/-leiders te bedanken en nieuwe trainers/leiders welkom te heten. Eli van Berkel reikte vele bloemen uit af en toe geholpen/vervangen door Wout Flokstra en/of Arjan Schepel. 

Daarna volgde het informele, de BBQ (of BBC). Er werd weer flink gegeten en zeker ook lekker gedronken. En uiteraard volgde de penaltybokaal nog rond een uur of acht. Tegen negen uur waren er nog diverse FIT Boys-familieleden op het sportpark te vinden.

Het seizoen zit er op en is afgelopen en geweldig afgesloten met wederom een puike familiedag.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

2 juni 2007

Tijdens DOEDAG zijn weer de nodige klussen gedaan.

(foto's: Klaas Brouwer)

Een geweldige opkomst van de A- en B junioren tijdens de doedag. Ze waren met meer dan 20 personen aanwezig om de reclameborden schoon te maken. En dat hebben ze perfect gedaan.

Ook een groot compliment voor Tinus Gerding, eigenaar van schoonmaakbedrijf Euroclean, die de hele dag met zijn hoogwerker aanwezig was en zelf ook keihard meewerkte. Door andere vrijwilligers(grotendeels leden van het 5e en van de donderdagochtendploeg) werd een fietsenstalling voor uitwedstrijden aangelegd en werden de drainageputten blootgelegd zodat de drainage doorgespoten kan worden.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

30 mei 2007

Oranjevrouwen geven een leerzame clinic op Sportpark Noord-West.

Woensdag 30 mei had Fit Boys een zestal vrouwen van het Nederlandse team op bezoek. Er werd onder ideale weersomstandigheden een clinic gegeven aan het dames- en meisjesteam van Fit Boys. Bijna twee en half uur werden er diverse aspecten van het voetbal op een leuke en leerzame manier met de Fit Boysleden doorgenomen.

Om 18.20 uur begon het gebeuren met een uitgebreide warming/up. Inlopen met diverse oefeningen, werken in tweetallen met en zonder bal. De dames werden goed warm gemaakt voor het eerste gedeelte van de clinic. Allerlei technische oefeningen stonden op het programma. Het koppen van een bal, aannemen van een bal op de borst, een pass geven, met z´n tweeën een bal verwerken. Op veel verschillende manieren kwam dit aan de orde.

Het tweede gedeelte bestond uit een circuit met puntentelling. Het circuit bestond uit het nemen van penalty´s op de keepster van Oranje,  het omschieten van kegels die op een krat stonden,  schieten op een laken waarin drie gaten zaten, het meten van de snelheid bij het nemen van een penalty. Vooral dit laatste onderdeel van het circuit viel goed in de smaak. Aan het eind van het circuit werden de punten opgeteld en zo rolde er bij zowel de dames als bij de meisjes een winnares uit de hoge hoed. De beide gelukkigen waren Janine Roek en Martina Boer. Beiden mochten een shirt van Heracles Almelo in ontvangst nemen. Een van de Oranjevrouwen werkt bij deze club en had dit als prijs meegenomen.

Aan het eind werd de clinic met een cooling down afgesloten. Veel rek en strekoefeningen. Hierbij werden de spieren nog even goed getest. Zo rond de klok van 20.40 uur werd de clinic met een groots applaus en een bedankje aan de Oranjevrouwen afgesloten. Al met al een gebeuren waar en de meisjes en de dames maar ook de Oranjevrouwen met veel plezier aan terug denken. Het was een geslaagde avond.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

25 mei 2007

FIT Boys-jeugd bezoekt Eurovoetbal in Euroborg.

Vrijdagavond reisden 22 leden van Fit Boys af naar de Euroborg in Groningen.

Ze waren getuige van de openingswedstrijden van het 31e Eurovoetbaltoernooi in deze stad. In een matig gevuld stadion zagen de jeugdige leden van Fit Boys twee wedstrijden. De eerste wedstrijd ging tussen FC Utrecht en Lyngby BK  en de tweede tussen FC Groningen en Tottenham Hotspur. Beide wedstrijden eindigden in een bloedeloze 0-0. Ondanks dat de ambiance wat tegenviel(er waren maar 4000 supporters) hebben de jeugdige leden van Fit Boys zichtbaar genoten.

Tweede Pinksterdag zou blijken dat FC Groningen voor de tweede keer in het bestaan van het toernooi de winnaar zou zijn. Zie het volgende verslag:

Om vier uur stond FC Groningen na 1986 en 1994 voor de derde keer in de eindstrijd. In 1986 won de FC en acht jaar later eindigde Groningen op de tweede plaats. Nu zat FC Groningen weer aan de goede kant van de score. Stefan Nijland opende na acht minuten met een prachtige lob de score: 1-0. Zes minuten voor het einde van de tweede helft schoot aanvoerder Sander Rozema de 2-0 binnen en was de titel zo goed als binnen. In de slotfase werd scheidsrechter Roelof Luinge – na een glansrijke carričre – nog afgelost door Kevin Blom. Om vijf over vijf was de zege voor FC Groningen definitief een feit.(bron website Eurovoetbal) Verliezend finalist was: Slavia Praha.

Al met al een geslaagde avond  die volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.

Johan Boer.  

<<<TOP>>>

19 mei 2007

FIT Boys 1 geen promotie. Bedankt voor een mooi seizoen!

Beilen - Gewogen en te licht bevonden. FIT Boys was zaterdagmiddag niet opgewassen tegen Rouveen. Of liever gezegd, niet opgewassen tegen Rouveen-spits Dennis Knol. Hij scoorde deze middag vier maal en deed FIT Boys de das om. Had FIT Boys vorige week nog een licht veldoverwicht, deze week was Rouveen de bovenliggende partij. FIT Boys speelde slordig, nerveus en ongeconcentreerd en werd de tweede helft gemakkelijk naar de slachtbank geleid. Bij 0 - 3 mocht Ronald van Waardhuizen nog even hoop geven aan FIT Boys, maar vlot daarna kwam aan alle twijfel een einde. Rouveen zal zaterdag 26 mei a.s. hun tweede klasseschap verdedigen tegen vv Groningen op neutraal terrein. 

Mooi weer, vele toeschouwers uit Rouveen en Beilen, een perfecte grasmat en uitzicht op de tweede klasse. Kortom, alle ingrediënten voor een spannende pot voetbal waren aanwezig. Rouveen speelde deze zaterdag veel beter dan vorige week en liet nu wel zien dat er verschil zit tussen de tweede en derde klasse. De eerste helft waren de ploegen nog wel gelijkwaardig en kreeg FIT Boys ook een paar goede kansen. Na een goede actie van Kevin Eising op de achterlijn, kon Maurits van der Hoest goed terugleggen op Edwin Roijinga. Hij schoot laag in de korte hoek maar Rouveen Goalie Alfred Knoll tikte de bal uit de benedenhoek. Een kopbal van Dylyp Dijkema ging halverwege de eerste helft net naast. Rouveen kreeg kansen uit twee vrije ballen. De eerste werd goed doorgetikt en van dichtbij ingeschoten, maar keeper Erik Bos redde met de voeten. De tweede vrije bal ging rechtstreeks op doel,  maar kwam snoeihard op de paal. Zo bleef het tot de rust 0 - 0.

De tweede helft begon slecht voor FIT Boys. Binnen enkele minuten scoorde Rouveen de 0 - 1. Het was topscoorder Dennis Knoll die attent intikte. Rouveen wilde deze voorsprong met hand en tand verdedigen en scoorde binnen vijf minuten drie keer geel. Nog geen twintig minuten in de tweede helft leek de wedstrijd beslist en scoorde andermaal Dennis Knoll de 0 - 2 door bij de eerste paal raak te koppen. Trainer/coach Jan Smid ging alles of niets spelen. Kevin Eising en Arjan Snippe gingen naar de kant en Tristan Haurissa en Arjan Schepel gingen beide in de spits spelen. Rouveen kreeg de ruimte en bij één van de counters moest Klaas Sanders aan de noodrem trekken. Hij ontsnapte met geel, daar waar scheidsrechter Smedes ook best rood had kunnen trekken. Met nog een kwartier op de klok gooide Rouveen de wedstrijd op slot. Uit een counter kon Dennis Knoll alleen op Erik Bos af. Hij omspeelde Erik en plaatse de bal in het lege doel. 0 - 3 en dit leek de nekslag te zijn. FIT Boys probeerde er een offensief uit te persen, maar won te weinig duels. Tien minuten voor tijd werd Ronald van Waardhuizen goed diepgestuurd en ging alleen de zestien in en plaatste de bal onder de Rouveen-goalie door in het doel (1 - 3). Dit doelpunt viel, misschien wel te laat. FIT Boys leek er niet meer in te geloven, ook al omdat de tijd te kort was. Voor de statistieken scoorde Rouveen ook nog de 1 - 4. Na een foutje achterin redde keeper Erik Bos in eerste instantie nog wel, maar de tweede inzet van andermaal Dennis Knoll verdween wel in het doel. Na het laatste fluitsignaal was er teleurstelling aan FIT Boys-zijde dat het na vele seizoenen nacompetitie andermaal niet lukte om te promoveren.

Als alle teleurstelling is verdwenen, kan FIT Boys terugzien op een goed seizoen. FIT Boys kwam langzaam op gang en bivakkeerde na de eerste serie wedstrijden ergens onderaan de ranglijst. Langzaam kroop de Slofstra-/Van Berkel-ploeg omhoog om vijfde te eindigen en de tweede periode binnen te halen. Met een jonge maar talentvolle ploeg werd in de competitie en de nacompetitie gestreden en van de periodekampioenen uit de derde klasse hield FIT Boys het het langste vol in de nacompetitie. Complimenten zijn daarom op zijn plaats, al zal daar nu zo kort na de uitschakeling niet naar geluisterd willen worden. Volgend seizoen wacht gewoon weer de derde klasse en gaat FIT Boys weer een gooi doen naar de bovenste plaatsen en minimaal een plek in de nacompetitie.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys E1 en F2: KAMPIOENEN!!!!! KAMPIOENEN!!!!!

FIT Boys E1 won afgelopen zaterdag met 3 - 1 en werd zo kampioen. De huldiging vond afgelopen zaterdag plaats op sportpark Noord-West. Eerst moest er nog gevoetbald worden tegen ZFC E3 en dat ging in de eerste helft aardig. Na een 2 - 0 voorsprong was het bij rust 2 - 1. ZFC had een goede ploeg en drong de tweede helft aan. Gelukkig viel de 3 - 1, want even daarna werd en 3 - 2. 

Zo bleef het tot het einde en toen konden de flessen ontkurkt worden. Arjan Schepel reikte de kampioensmedailles uit en toen was het tijd voor een feestje met patat en ranja.

Ook FIT Boys F2 werd kampioen. Een 2 - 2 gelijkspel was voldoende voor de titel. De foto's zijn gemaakt door Harald Kamps.

FIT Boys E1 en F2, van harte!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

12 mei 2007

FIT Boys zet goede uitslag neer tegen Rouveen.

Aan de (na)competitie lijkt voor de Slofstra-/Van Berkel-mannen maar geen einde te komen. Nadat FIT Boys over twee wedstrijden tegen Godlinze te sterkste bleek, ging de FIT Boys fan- en spelersbus zaterdag naar Rouveen. Er stond een straffe wind en die had zeker invloed op het wedstrijd beeld. Toch leek FIT Boys hier het beste mee om te gaan en kwam op 1 - 0. Nog voor de rust werd het 1 - 1 en na de rust kwam Rouveen bij één van de weinige aanvallen zelfs op 2 - 1. Na een rode kaart voor Mark Seubring, kwamen de tien van FIT Boys toch nog op 2 - 2. Goudhaantje was Kevin Eising die bij een corner uit de scrimmage scoorde. Zaterdag 19 mei volgt de return om 14:30 uur op Sportpark Noord-West.

De regen kwam zaterdagochtend nog met bakken uit de hemel en een uur voor aanvang van de wedstrijd stond het veld nog blank. Maar het werd droog en door de harde wind was het veld snel redelijk droog en kon er gevoetbald worden. De nummer tien uit de tweede klasse liet zien niet voor niets zo laag geëindigd te zijn. Er bleek weinig voetbal te zitten in Rouveen en met de wind tegen speelden ze constant de lang bal die vervolgens door de wind gedragen vaak over de zijlijn verdween. FIT Boys moest zowaar het initiatief nemen, maar dat lukte prima en met de wind mee was FIT Boys het meest in de aanval. Al na tien minuten viel de 0 - 1. Wout Flokstra, normaal geen doelpuntenmaker, schoot met de wind mee op doel en onderweg werd zijn inzet nog aangeraakt. De zwabberbal verdween langs de vertwijfeld graaiende Rouveen-goalie in het doel. Nog geen twee minuten daarna was de rechtsbuiten van Rouveen er vandoor en verschalkte Erik Bos in de korte hoek (1 - 1). Na dit doelpunt pakte Rouveen het initiatief over en had het meeste balbezit, mede ook door slordigheden van FIT Boys bij balbezit. Op het middenveld werden de nodige duels uitgevochten, waarvan sommige op het randje en erover waren. De scheidsrechter trok een paar keer geel, onder andere voor Arjan Snippe.

De tweede helft bleef FIT Boys het betere van het spel houden. FIT Boys was slimmer dan Rouveen en hanteerde niet te vaak de lange bal, maar probeerde met de wind tegen op te bouwen. Rouveen, nu met de wind mee, bleef de lange bal hanteren die vaak een prooi was voor keeper Erik Bos. Ondanks het veldoverwicht voor FIT Boys, scoorde Rouveen uit één van de weinige aanvallen. Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal binnengeknikt. FIT Boys bleef op de helft van Rouveen voetballen en tien minuten voor tijd leek de gelijkmaker te vallen. Kevin Eising kon in de zestien de bal aannemen en schoot hard, maar helaas hoog over. De voor Maurits van der Hoest ingevallen Mark Seubring zorgde regelmatig voor oorlog bij FIT Boys voorin, maar nam dit de drieëntachtigste minuut iets te letterlijk. In een poging nog bij een doorgeschoten bal te komen, zette hij een sliding in. De Rouveen-keeper kon de bal simpel oprapen, maar Mark nam met zijn sliding een Rouveen-verdediger vol mee. Daar waar de scheidsrechter natrappen van Rouveen eerder de tweede helft slechts met geel bestrafte, trok hij nu rood. FIT Boys moest door met tien man, maar bleef de tweede klasser nog steeds de baas. 

Het was uiteindelijk al de achtentachtigste minuut toen de gelijkmaker toch nog viel. FIT Boys drong aan en mocht kort achterelkaar twee corners nemen. Bij de tweede corner nam Kevin Eising plaats voor de keeper om onrust te stoken. De corner belandde bij Kevin en er ontstond een scrimmage, maar Kevin kon uiteindelijk de bal over de lijn drukken (2 - 2). En dit werd de eindstand.


Alles wat FIT Boys komende zaterdag bereikt is mooi meegenomen, maar het heeft deze zaterdag al laten zien niet onder te doen voor een tweede klasser. Zaterdagmiddag 19 mei om 16:15 uur weten we of het nacompetitieavontuur van FIT Boys voort zal duren.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys MC1: meisjesvoetbal heeft de toekomst!

FIT Boys heeft dit seizoen voor het eerst meisjesvoetbal binnen de gelederen gehad en dat is wederzijds goed bevallen. Johan Boer doet nog eenmaal verslag en blikt terug op het seizoen.

MC1 speelde bijna nog sleutelrol in competitieslot.

MC1 werkte deze week twee wedstrijden af. Woensdag tegen Asser Boys MC1 en zaterdag tegen DIO-Griffioen-combinatie.

De wedstrijd tegen Asser Boys was nog van belang voor de einduitslag van de competitie.

Asser Boys kon nog kampioen worden. In de strijd om het kampioenschap gaat het tussen Tolbert en Asser Boys. Voor deze wedstrijd was het verschil in het doelsaldo 30 in het voordeel van Tolbert. Door maar liefst 22 keer te scoren werd het op de laatste dag toch nog een beetje spannend.

De wedstrijd van Fit Boys tegen Asser Boys was er een om snel te vergeten.

Martina moest maar liefst 22 keer de gang naar het doel maken. Niets klopte er in deze wedstrijd. De meiden uit Assen maakten hiervan gretig gebruik. Snel vergeten en omschakelen naar de laatste wedstrijd dag.

De situatie: In Nieuw-Roden speelt Tolbert z’n kampioenswedstrijd tegen de plaatselijk MC1.

Alleen bij winst was het zeker dat ze kampioen zouden zijn. In Assen speelden Asser Boys en Achilles. Bij een zeer grote uitslag in het voordeel van Asser Boys( dat ze dat kunnen staat hier boven) en verlies of gelijkspel of een kleine overwinning van Tolbert zou Asser Boys zich kampioen mogen noemen.

In Oosterwolde speelden Fit Boys en DIO-Griffioen-combinatie een wedstrijd om des keizers baard. Hoewel, de heenwedstrijd was maar in 0 – 2 geëindigd. Wie weet zat er nog een verrassing in. Helaas kwam deze er niet. De meiden uit Beilen werden met 14 – 0 afgedroogd.

In de regen en af en toe een klein flets zonnetje liet de ploeg uit Oosterwolde zien dat het dit seizoen gegroeid was in hun spel. Fit Boys kon alleen maar verdedigen.

We hadden deze wedstrijd maar een doel: Voor aanvang stond de teller van het aantal tegendoelpunten op 190. De tweehonderd wilden we toch eigenlijk niet halen. Helaas ging de teller er vier overheen. ( Waarschijnlijk een negatief clubrecord??)

Met deze wedstrijd sluiten we competitie af. Helaas niet één wedstrijd gewonnen maar toch hebben we dit seizoen veel geleerd en zijn ook wij gegroeid in ons spel. In de volgende competitie gaan we er weer met frisse moed tegen aan.

Op de twee andere velden liep het zoals verwacht. Tolbert beging geen fout en werd met een 14-0 overwinning de kampioen. Asser Boys wist in een spannende partij te winnen van Achilles en mag zich nu ‘kampioen van Assen’ noemen.

en

MC1: We maken de balans op na 1 seizoen MC1( de schaal is in evenwicht)

Fit Boys MC1 heeft de eerste competitie als echt meidenteam er op zitten.

Het was een zeer enerverend seizoen. Veel emotie. Veel plezier. Veel nederlagen. Veel scepsis. Veel reacties: positief en negatief. Veel trainingsarbeid verricht. Veel(tegen)doelpunten. Veel toeschouwers. Veel goede scheidsrechters.

In dit verslag het hoe en vooral waarom.

De competitie.

Aan het begin van de competitie zou al gauw blijken dat we ingedeeld waren bij clubs die allemaal stuk voor stuk al enkele jaren een meisjesteam in de wei hebben. Al deze teams droegen al veel voetbalervaring met zich mee. Fit Boys begint net en dan opboksen tegen dit geweld. Veel tegenstanders toonden dan ook veel respect voor de positieve houding van onze meiden. “Hoe kan het dat jullie bij deze nederlagenreeks zo vol positief er tegenaan gaan.” hoorden we vaak van onze tegenstanders. De latere kampioen(Tolbert) dringt door tot de halve finale in de beker.

De uitslagen:

Niet één wedstrijd werd er gewonnen. De kleinste nederlaag was 0-2 en de grootste was 1-22. Eén wedstrijd springt eruit. De thuiswedstrijd tegen Achilles(0-5). Hierin klopte alles. Het resultaat werd als een overwinning gevierd. Voor het eerst dit seizoen werd de nul gehouden tot de 15e minuut. Dit gaf de meiden moed. Het geloof in het eigen kunnen steeg met de minuut. We lieten in deze wedstrijd zien wat we allemaal kunnen en dat de trainingsarbeid niet voor niets is geweest.

De meiden:

Marjan Beukema,  Martina Boer, Rosalie Bouma, Jose Fokkema, Elyse v/d Holst, Janine Lomulder, Danielle Oude Velthuis, Sandra Reverda, Chantal Rispens, Angela Smit, Annemarie Veen, Irene Veen, Nikita Vink, Rosalie v/d Werve,  Kim Willekes, Mienke Winters, Evelien Zandbergen, Megan Heiting, Marloes Schipper .

Meiden: Soms veel pijn, soms veel onbegrip, meestal veel plezier, veel uitblinksters, veel geleerd,  veel nieuwe regels ect……    Jullie hebben het neergezet. Klasse.

De technische staf:

Jung Hye: een gedreven trainster die de meiden veel heeft bijgebracht. Heren van de technische commissie: Het systeem met het geven van cijfers werkt zeer motiverend.

Wietske: een gemotiveerde leidster die tot in detail aanvoelt wat de meiden bezig houdt

Johan: elke  week weer genietend van een stel meiden die er wat van willen maken.

Sponsoren:

Twee sponsoren op dit team. De beide Jan(nen) voelen zich op een goede manier verbonden met dit team.

Jan S: Jouw naam  wordt met trots gedragen elke week weer schittert het logo van je winkel op de diverse velden.

Jan W: De trainingspakken worden met plezier gedragen. Iedereen kent ons bij (voor)name. We dragen het met veel plezier en trots.

Fit Boys:

De club die dit allemaal mogelijk maakt. De entourage. Het beleid(ondanks de lagere TIC prioriteit). Het medeleven. De ondersteuning. De jeugdcommissie met de ondersteunende activiteiten. De positieve uitstraling die uitgaat vooral naar de ouders.

De ouders:

Ouders die elke week weer klaar staan om te wassen, om de meiden te vervoeren bij de uitwedstrijden, om de meiden wanneer ze thuiskomen moed in te spreken voor de volgende wedstrijd,  om de gang te maken naar het sportpark, om de meiden in het donker te halen van de trainingen. Ouders: Het was grandioos dit jaar.

De toekomst:

Ik hoop van harte dat het meisjes voetbal bij Fit Boys een lang leven tegemoet gaat. Volgend jaar in een nieuwe competitie met wat “minder” tegenstand zal er ongetwijfeld een eerste overwinning inzitten. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat er voldoende draagkracht is voor meisjesvoetbal. Het meisjesvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland en ook in de wereld. Na dit moeilijke eerste seizoen kan het alleen maar beter worden. We gaan hier met z’n allen aan werken.

Met andere woorden:

De balans: 22 nederlagen maar voor iedereen ook 22 overwinningen maar dan anders.

Johan Boer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

8 mei 2007

FIT Boys ten koste van Godlinze door in nacompetitie.

Beilen – In een wedstrijd die bol stond van de spanning trok de Slofstra-/Van Berkel-equipe uiteindelijk aan het langste eind. In een nerveus begin was het meeste balbezit voor FIT Boys en moest Godlinze het hebben van hun snelle aanvallers en de spelhervattingen. Tegen het einde van de eerste helft was de beste kans voor FIT Boys, maar Maurits van der Hoest schoot op de paal. In de tweede helft bleek invaller Ruud Seubring uiteindelijk de matchwinnaar te zijn. Zijn 1 – 0 betekende de volgende ronde van de nacompetitie voor FIT Boys.

Na de 1 – 1 van zaterdag 5 mei moest dinsdagavond 8 mei een beslissing vallen in de wedstrijd tussen FIT Boys en Godlinze. Zou het in de reguliere speeltijd gelijk eindigen, dan zouden er direct penalty’s volgen. Naar later zou blijken, zou dit niet gebeuren. FIT Boys creëerde, ondanks een nerveus begin, een duidelijk veldoverwicht en had dan ook het meeste balbezit. Godlinze was af en toe gevaarlijk via hun snelle spitsen en uit de nodige spelhervattingen. Naarmate de eerste helft vorderde drukte FIT Boys Godlinze steeds verder terug, maar er ontstonden geen 100% kansen. Uiteindelijk ontstond er wel een goed kans. Het was Kevin Eising die een aantal Godlinzespelers het bos instuurde en Maurits van der Hoest aanspeelde. Maurits passeerde de Godlinzekeeper in de lange hoek, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal het veld weer in. Tot de rust bleek de brilstand gehandhaafd.

In de tweede helft ontstond er net zo’n spelbeeld als in de eerste helft. Een beter FIT Boys met meer balbezit en een af en toe gevaarlijk wordend Godlinze. FIT Boys-trainer/-coach Jan Smid wilde het blijkbaar niet aan laten komen op penalty’s en paste drie wissels toe. De licht geblesseerde Arjan Schepel en Elwin Dam en de moegestreden Kevin Eising ruimden het veld. Ruud Seurbing, neef Mark Seubring en Alfons Pot , na een lange blessure, kwamen in het veld en zo werd de druk op het Godlinzedoel opgevoerd. Wissel Ruud Seubring zou de tweede helft twee keer opvallend van zich doen spreken. De eerste maal scoorde hij een gele kaart na een overtreding. De tweede maal stelde hij, na later bleek, de volgende ronde van de nacompetitie veilig. Ruud scoorde de belangrijke 1 – 0 en FIT Boys verdedigde deze voorsprong met man en macht. Godlinze viel nog wel aan met de moed der wanhoop en daardoor keken de FIT Boys-fans de laatste minuten met samengeknepen billen toe. Zo zagen zij ook dat de 1 – 0 niet echt meer in gevaar kwam, tot en met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gils uit Winschoten.

De eerste horde op weg naar promotie naar de tweede klasse is genomen. De volgende horde vormt nummer tien uit de 2e klasse L, Rouveen. Zaterdag 12 mei gaat FIT Boys bij Rouveen op bezoek en zaterdag 19 mei volgt de thuiswedstrijd. Mocht FIT Boys ook dan als winnaar uit de strijd komen, dan volgt zaterdag 26 mei, op neutraal terrein, de finale tegen de winnaar van Mamio – vv Groningen /Hollandscheveld.

Opstelling: Erik Bos , Dylyp Dijkema, Arjan Schepel (Mark Seubring), Klaas Sanders, Arjan Snippe, Maurits van der Hoest, Wout Flokstra , Edwin Roijinga, Elwin Dam (Ruud Seubring), Kevin Eising ( Alfons Pot ), Ronald van Waardhuizen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

5 mei 2007

FIT Boys vergeet 1e helft door te drukken.

Zaterdagmiddag mocht de Slofstra-/Van Berkel-equipe aantreden in de nacompetitie. Het team en de ruim zeventig meegereisde fans moesten een behoorlijk reis maken naar Godlinze bovenin Groningen. De eerste helft had FIT Boys Godlinze stevig in de tang en was het aan FIT Boys zelf te danken dat er slechts een 1 – 0 score op het scorebord stond (doelpunt Ronald van Waardhuizen). De tweede helft waren de rollen omgedraaid en zette Godlinze druk. Eén van de Godlinze-aanvallers had kort na elkaar nogal last van de zwaartekracht en tuimelde er op los. De laatst tuimelpartij leverde Godlinze een penalty op en zo werd de 1 – 1 eindstand bereikt.

Zaterdagmiddag werd de eerste van twee nacompetitiewedstrijden tussen Godlinze en FIT Boys gespeeld. Op sportterrein Godlinze trapten beide teams om 14:30 uur af, mede onder toeziend oog van zo’n zeventig meegereisde FIT Boys-familieleden. Zij hadden de verre reis richting het hoge Groningse land gemaakt en na een uur rijden kwamen zij juist op tijd voor de aftrap. En FIT Boys kwam ijzersterk uit te startblokken en had Godlinze eigenlijk de hele eerste helft goed in de tang. Met name Maurits van der Hoest had enkele uitgelezen kansen om de score te openen, maar dit lukte niet. Het was uiteindelijk in de zesentwintigste minuut Ronald van Waardhuizen die op aangeven van Kevin Eising beheerst binnen tikte (1 – 0). Godlinze kwam de eerste helft niet verder dan een lob op de bovenkant van de lat.

De tweede helft waren de rollen duidelijk omgedraaid. Het was Godlinze dat een beter resultaat wilde neerzetten om dinsdag in Beilen ook nog kans te hebben. Godlinze speelde veel meer op de helft van FIT Boys en zette goed druk. Een van de Godlinze aanvallers heeft deze middag duidelijk last van de zwaartekracht. Bij de duels die hij uitvecht met FIT Boys-spelers gaat hij steeds gewillig naar de grond. Scheidsrechter Königstein laat steeds doorspelen, maar het lijkt een optelsom te worden. Uiteindelijk in de 68e minuut, na weer een tuimelpartij, wijst de scheidsrechter dan toch naar de stip. De penalty wordt beheerst binnengeschoten en daarmee wordt, naar later blijkt, de eindstand bereikt.

Gezien de eerste helft had FIT Boys een beter resultaat kunnen halen, maar gezien de tweede helft achteraf een goed resultaat. Dinsdagavond om 19:00 uur zal FIT Boys de weg naar promotie voort moeten en kunnen zetten door Godlinze te verslaan. Om 20:45 uur weten we of dat gelukt zal zijn.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

2 mei 2007

Afscheid Jan Götz: oude generatie gaat, nieuwe generatie komt.

Volgens de KNVB- ledenadministratie werd Jan Götz 1 augustus 1977 lid van FIT Boys, maar ook daarvoor voetbalde hij al. De laatste jaren van zijn voetbalcarričre was de aanvoerder van de veteranen, FIT Boys 5. Zij zoon Johan Götz was altijd een technische linksbuiten met een goede voorzet. Vader Jan was de linksachter van FIT Boys 5 en op welke plek in het veld zal kleinzoon David schitteren?

Woensdagavond 19:30 uur gingen de laatste minuten van de immens lange carričre van de bijna 66 jarige Jan Götz in. De competitiewedstrijd tussen de GeJa-mannen en BSVV 4 werd ter ere van het afscheid gespeeld op het hoofdveld. Jan zal waarschijnlijk met gemengde gevoelens het veld zijn ingestapt, maar eenmaal in het veld was hij weer ouderwets fanatiek. Scoren zat er net niet in en na 20 minuten floot scheidsrechter Albert Gerding de carričre van Jan tot een einde. Jan werd bij het verlaten van het veld verrast door zoon Johan en beide kleinzonen in FIT Boys-tenue. Daar waar Jan afscheid nam als spelend lid, zal kleinzoon David vanaf 2 mei lid zijn van FIT Boys.

Bij de zijlijn wachtte zijn vrouw en de overige familieleden hem op en volgde een innige knuffel. Jan  zijn lange carričre moest nu door kleine blessures eindigen. “Het is jammer dat het zo moet eindigen”, reageerde hij teleurgesteld. Gelukkig hoeft de FIT Boys-familie niet zonder een voetballende Götz. Na Opa Jan en vader Johan Götz, eerder een technisch begaafde linksbuiten, zal kleinzoon David na de zomerstop de groen-gele kleuren gaan verdedigen. En Opa Jan blijft fluiten en klussen doen op het sportpark samen met zijn kameraden van ‘De Donderdagochtendploeg’.

Tijdens en na afloop van de wedstrijd werd Jan Götz door het bestuur en zijn ploeggenoten in het zonnetje gezet. Niet meer dan terecht uit respect voor deze voetbalgigant.

Onderstaand een foto-impressie: 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________