<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf 4 september 2008)

heden t/m 1 januari 2009 | 30 december 2008 t/m 4 september 2008 | 30 augustus 2008 t/m 27 maart 2008 | 27 maart 2008 t/m 15 december 2007 | 15 december 2007 t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

30 december 2008

Groen-geel feest in Westerbork, FIT Boys door naar 1/2 finale Protos Weering.

In een gren-gele Börkerkoel in Westerbork werd er na een slechte start tegen KSC (2 - 1 verlies, doelpunt klutsbal) gewonnen van Zwartemeer met 4 - 1 door doelpunten van twee maal Bart Beenen, Ronald van Waardhuizen en Edwin Roijinga. Daarna volgde een 1 -1 gelijkspel tegen ZBC (doelpunt Edwin Roijinga). Door de onderlinge resultaten van de avond moest FIT Boys in de laatste wedstrijd tegen aspirant-finalist Hoogeveen minimaal gelijkspelen. FIT Boys nam tot tweemaal toe brutaal de leiding door tweemaal Ronald van Waardhuizen. Hoogeveen kwam steeds weer terug en zo eindigde de wedstrijd in 2 - 2. Met 5 punten en een doelsaldo van +2 plaatste FIT Boys zich, net zo als vorig seizoen, voor de halve finale van het toernooi. Gewoon even bij de beste vijfentwintig. En het was nog lang onrustig in Westerbork.

Later meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

27 december 2008

FIT Boys door in Protos Weering toernooi.

Beilen - Met hangen en wurgen heeft FIT Boys zich geplaatst voor de kwartfinale van het Protos Weering toernooi. De Slofstra-/Van Berkel-equipe moest het opnemen tegen Smilde'94 (za), Halen, Wijster en topfavoriet HZVV. Op doelsaldo eindigde het gelijk met Halen, maar een beslissing van de Protos Weering Toernooicommissie bracht de mannen van trainer Gerrit Marsman naar de volgende ronde. Hoewel HZVV met veel supporters naar Beilen was gekomen en de spelers luid toezongen, was het FIT Boys dat hun spelers een staande ovatie gaf, zelfs na de 0 – 3 nederlaag tegen HZVV. Het publiek sleepte de FIT Boys-equipe erdoor.

De avond begon slecht tegen Halen. Na een 0 - 1 achterstand werd het wel 1 - 1 door een doelpunt van Elwin Dam, maar Halen kreeg kansen op meer. FIT Boys was ook niet scherp in de afwerking en zo bleef het 1 - 1.De tweede wedstrijd werd er bij vlagen goed gevoetbald tegen Smilde'94 (za). Na een 1 - 0 voorsprong door Ronald van Waardhuizen (punter in de hoek) werd het nog wel 1 - 1 , maar daarna speelde FIT Boys het uitstekend uit. Tim Seubring scoorde uit een vrije bal de 2 - 1 en Edwin Roijinga tikte de 3 - 1 binnen na een goede actie van Ronald van Waardhuizen. FIT Boys leek de wedstrijd definitief te beslissen, totdat Smilde de 3 - 2 scoorde. FIT Boys ging teruglopen en probeerde door tijdrekken de 3 - 2 over de streep te slepen, terwijl het voetballend veel beter was. Het bleef 3 - 2 en de drie punten waren binnen. De derde wedstrijd werd het 1 - 1 tegen Wijster na een 0 - 1 achterstand. Tim Seubring scoorde de 1 - 1 op aangeven van Edwin Roijinga. Vlak voor tijd kreeg Wijster een gele kaart na een harde overtreding en FIT Boys kreeg aan vrije bal. Na de weinig afstand nemen kreeg een Wijster speler weer geel. Met nog zestien seconden op de klok besloot één van de drie Wijsterspelers de bal weg te trappen en kreeg direct rood. Met nog twee seconden op de klok werd de vrije bal gemist en dus bleef het 1 - 1.

De laatste wedstrijd tegen HZVV moest er niet verloren worden met drie doelpunten
verschil, omdat Halen gewonnen had van Smilde en ook op 5 punten was gekomen. Het doelsaldo zou de doorslag geven en dat was voor FIT Boys voor de laatste wedstrijd +1 en voor Halen -2. FIT Boys verloor met 0 - 3 en kwam zo in doelsaldo gelijk met Halen. En nu? De toernooileiding bood uitkomst. De 1 - 1 tegen Wijster werd omgezet in winst en dus kwam FIT Boys op 7 punten en werd tweede. Wijster was de wedstrijd met maar 2 spelers, 1 veldspeler en een keeper, geëindigd en dus had de wedstrijd gestaakt moeten worden. In plaats daarvan kreeg FIT Boys de 3 punten. Met hangen en wurgen naar de volgende ronde, maar daar maalde niemand na afloop meer om.

Dinsdag 30 december speelt FIT Boys weer in Westerbork tegen Hoogeveen, KSC, Zwartemeer en ZBC. Aanvang 17:30 uur, eerste wedstrijd FIT Boys 17:55/18:00 uur.  Even wat aanvullende info over de komende Protos Weering-tegenstanders Hoogeveen werd ongeslagen poulewinnaar met een doelsaldo van +20. Twee keer 5 - 1 (tegen VKW en Witteveense Boys), één keer 5 - 4 (knap van Nw. Balinge (ze zijn niet door)) en één keer 10 - 2 (Smilde'94 (zo)).  ZBC had totaal 9 punten en werd daarmee poulewinnaar. 5 - 3 (Dzoh), 3 - 5 (Zandpol), 2 - 1 (Twedo (za)) en 5 - 2 (Twedo (zo)) leverden een doelsaldo op van +4. KSC had ook 9 punten en werd tweede in de poule met een doelsaldo van -2. 0 - 8 (poulewinnaar Erica), 5 - 2 (Klazienaveen), 1 - 1 Zweeloo en 3 - 0 (Erica'86). Zwartemeer had 6 punten en een doelsaldo van +5. Zij werden derde in de poule, maar gaan wel door. 5 - 3 (Protos), 0 - 3 (Drenthina), 8 - 0 (Vios) en 0 - 2 (Zwartemeerse Boys).

Het zal een leuke dinsdagavond worden in Börk.......

De Webmaster.

<<<TOP>>>

23 december 2008

Europacup- en Mixtoernooi FIT Boys druk bezocht.

Dinsdag 23 december stond in het teken van de zaalvoetbaltoernooien voor jong en oud bij FIT Boys. 's Morgens trad de jeugd tot en met de B-junioren aan voor het jaarlijks terugkerende Mixtoernooi. In gemengde teams werd gestreden om de eer. De organisatie had, ondanks dat er vlak voor de kerst werd gevoetbald, niet te klagen over publieke belangstelling. De tribune was gedurende de dag steeds goed gevuld.

's Avonds speelden de A-junioren, de dames en de senioren veld en zaal het welbekende mixtoernooi. De teams zaten goed vol en zo konden 9 teams in twee poules strijden om de eer. Zaalteam 3 had een ludieke actie door in kerstpakken te verschijnen (zie foto). Na afloop was het goed toeven in de kantine en was het de beurt aan spreekstalmeester Martin Datema om de verloting in goede banen te leiden. Vervolgens werden de nodige prijzen per opbod verkocht. Hoogtepunt was hierbij de prijs die ter beschikking was gesteld door Piccola Roma en 't Zwaantje. De prijs bestond uit gratis eten met je team bij Piccola Roma en daarna nog anderhalf uur 'afpilsen' bij 't Zwaantje op kosten van de uitbater.

Er werden flinke bedragen geboden en ook FIT Boys 5 was, door de inspanning van 'woordvoerder' Geert Smit , lang in de race. Toch trok FIT Boys 4 uiteindelijk aan het langste eind. Zij gingen met een bod van 575 euro met de prijs aan de haal. Na deze klapper van de verloting bleef het tot in de late uurtjes nog gezellig in de kantine van de Drenthehal.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

15 december 2008

Fit Boys besluit het jaar met diverse activiteiten.

De periode rond de feestdagen heeft voor de Fit Boyfamilie ook altijd een extra dimensie. Er worden nog enkele leuke activiteiten georganiseerd. Er is voor elke lid wel wat.

Vrijdag 19 december, 19:30 uur: Kerstklaverjassen en –sjoelen

Op vrijdag 19 december wordt er traditiegetrouw weer gestreden om de welbekende vleesprijzen. Om 19.30 uur wordt de eerste ronde gespeeld. U bent van harte welkom.

De koffie staat klaar.

Zaterdag 20 december: Kerstattentieactie bestuur

Fit Boys is trots op zijn vrijwilligers. Het bestuur beloont op zaterdag 20 december  dit met een verrassing.

Dinsdag 23 december: Europacuptoernooi

Op dinsdag 23 december organiseert de activiteitencommissie voor de jeugd weer het jaarlijkse Europacup toernooi. In drie verschillende leeftijdscategorieën zal er ongetwijfeld weer fanatiek gestreden worden om de diverse prijzen. De jeugd van F tot en met B wordt hiervoor uitgenodigd. Ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze altijd gezellige dag. De leden van de aandeelhoudersclub zullen u op deze dag benaderen om het een en ander voor deze club te kunnen betekenen.

Dinsdag 23 december: MIX-toernooi

Dinsdagavond 23 december is er voor de A-junioren en senioren het gebruikelijke MIX-toernooi. Vanaf 17.30 uur kan iedereen zich weer inschrijven en zo ontstaan er leuke gemengde teams met vaak een ludieke naam. Om 18.00 uur zal de bal gaan rollen. Na dit toernooi zal er een grote verloting zijn in de kantine van de Drenthehal.

Zaterdag 27 december: Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

De dag na de kerstdagen op 27 december doet Fit Boys 1 mee aan dit groots opgezette toernooi. Aan dit toernooi doen 100 voetbalclubs mee. De eerste ronde wordt gespeeld in de Drenthehal. Ons eerste elftal treedt dan aan tegen HZVV uit Hoogeveen, Smilde ’94, SV Halen en Wijster. Om 17.30 uur wordt er afgetrapt.

Mocht Fit Boys 1 de eerste ronde overleven dan gaat men verder naar de kwartfinale op 30 december. Een eventuele halve-finale wordt gespeeld op 3 januari.

Deze wedstrijden leveren veel strijd op. Het is voor de zaalvoetballiefhebber een leuk avondje uit.

Woensdag 31 december: Oliebollentoernooi

Traditiegetrouw wordt er op oudejaarsdag een toernooi gespeeld tussen diverse jeugdleiders en trainers van enkele voetbalclubs uit de regio. Voor de jeugdleden een uitgelezen moegelijkheid om nu eens je leider of trainer te zien zaalvoetballen.

Zaterdag 3 januari: Nieuwjaarscross voor senioren en alle jeugd

Zaterdag 3 januari zal weer de jaarlijkse Nieuwjaarscross worden gelopen. Deze cross zal plaatsvinden in het Terhorsterzand. In het bos zijn twee routes uitgezet. Eén voor de junioren en één voor de senioren.

De jeugdleden lopen net als vorig jaar weer de Coopertest(12 minuten). Het gaat hierin dus om je eigen prestatie. Net als vorig jaar krijg je weer een certificaat met daarop het behaalde resultaat. Om het resultaat van vorig jaar weer te halen zul je flink moeten zweten. Het lopen in het bos en door het zand is iets zwaarder dan het voetbalveld. Een mooie uitdaging om weer mee te doen.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.15-14.45 :   Verzamelen en inschrijven op de parkeerplaats  van het Terhorsterzand.

14.45 uur:        Start: Cross voor de jeugd: MC1,  C-, D-, E-, en F-junioren.

15.00 uur:        Start: Cross voor de senioren, Dames en A- en B-junioren.

15.30 uur:        Afsluiting.

Na afloop is er voor iedereen snert.

Er is mogelijkheid tot douchen in de kleedkamers op het sportpark.

Ouders  zijn van harte welkom. Het motiveert uw zoon of dochter om mee te doen en om een mooie prestatie neer te zetten.

Ga de uitdaging aan.

Zaterdag 3 januari: Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie:

Het bestuur nodigt u uit om het nieuwe jaar goed te beginnen. Door elkaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen, willen we onder het genot van een hapje en een drankje het nieuwe jaar beginnen. Om 17.00 uur neemt onze voorzitter het  woord.

Het bestuur wenst iedereen prettig kerstdagen en een gezellige jaarwisseling.

Bestuurslid Activiteiten

Johan Boer .

<<<TOP>>>

13 december 2008

FIT Boys Kersttulbandenactie spekt jeugdkas.

Zaterdagochtend in alle vroegte verzamelden een groot aantal jeugdleden en chauffeurs zich samen met de jeugdcommissie in de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West. Buiten was het -4 graden en binnen was de koffie warm. Een groot aantal jeugdleden en hun chauffeurs trotseerden de kou en brachten de welbekende en overheerlijke kersttulbanden aan de man. In geheel Beilen en de buitendorpen werden de tulbanden aan de man gebracht.
Topverkopers Wilco Stevens, Willem Siertsma, Jos Gerding en Ruben Schutten. De mannen van de Webmaster: Mark, Tiny, Nathan en Selwyn

Aan het einde van de dag bleek de winst voor FIT Boys € 2.500,= te zijn, met dank aan alle verkopers en chauffeurs. Topverkopers zijn er ook binnen de FIT Boys-familie. A-junioren Wilco Stevens, Willem Siertsma, Jos Gerding en Ruben Schutten verkochten het meest. Goede tweede waren chauffeur Rene Kamphuis en de meiden van MC1. Derde werd de Webmaster/Ledenadministrateur, die samen met Tiny Ilic, Mark Hessels, Nathan van Beelen en Selwyn Eleveld onder andere zijn eigen huis bezocht.

Al met al een zeer geslaagde actie, die heeft gezorgd dat de jeugd van FIT Boys wat extra financiële ruimte heeft voor shirtjes, hesjes, ballen en pionnen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Vorst zorgt voor afgelastingen voor alle FIT Boys-teams, behalve MC1.

Van vrijdag op zaterdag vroor het behoorlijk. 's Ochtends om 08:30 uur vroor het nog 4 graden en ook gedurende de ochtend bleef het onder het vriespunt. Al snel bleek dat alle thuiswedstrijden afgelast waren, dus hoefden het 1e, 4e, A1, B1, C1 en C2 niet te spelen. Ook druppelden de afgelastingen voor de uitwedstrijden gedurende de ochtend binnen en zo konden bijna alle elftallen bij de kachel blijven. Bijna, want de meiden van Spar Stevens gingen op bezoek bij ZFC MC2 en verloren met 2 - 0.

En zo komt het voetbaljaar 2008 wat betreft het veldvoetbal teneinde. De jeugd vanaf de D1 balt al twee weken in de zaal.

Wat rest dit jaar zijn nog het Europacup- en mixtoernooi op 23 december, de voorronde van het Protos Weering Toernooi op 27 december en het Oliebollentoernooi op 31 december. 

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

6 december 2008

FIT Boys krijgt stevig klop van Rouveen.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe zit in zwaar weer. Het stond vooraf aan de wedstrijd tegen Rouveen voorlaatste en moet dus vechten om van een degradatieplaats te geraken. Er wachtte geen makkelijke opgave, er werd een bezoek afgelegd aan de nummer drie Rouveen. Het werd een ware treurzang voor de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman. Het werd maar liefst 7 – 0 voor Rouveen. FIT Boys rest nog één wedstrijd voor de winterstop tegen ZZVV om zo met een beter gevoel de winterstop in te gaan.

De statistieken waren vooraf in het voordeel van FIT Boys, Rouveen wist thuis nog geen één keer van Fit Boys te winnen. Maar, zoals men het nu ook tijdens de kredietcrisis zegt, cijfers uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst en dat zou blijken deze zaterdagmiddag. Hoewel Fit Boys nog wel sterk aan het duel begon, kreeg Rouveen in het begin al enkele kleine mogelijkheden. Al snel in de eerste helft kwam Rouveen via Dennis Knoll op 1 – 0 en dat was eigenlijk de eerste kans voor Rouveen. Ook kwam Rouveen, na een goede actie in de zestien meter, op 2 – 0. De 3 – 0 werd uit een schier onmogelijke hoek gescoord door Rouveen-speler Dennis Knoll. Vanaf de rechterkant rand zestien haalde hij verwoesten uit en FIT Boys-keeper Erik Bos kon alleen maar verbouwereerd de bal uit het net halen.

De tweede helft probeerde FIT Boys het wel, maar zoals zo vaak dit seizoen wil het maar niet lukken om te scoren. Rouveen wist het net wel te vinden en Klaas Jan Volkerink scoorde de 4 – 0. Dennis Knol scoorde een ‘Engelse’ hattrick door uit een vrije bal de 5 – 0 te maken. De kopjes gingen hangen bij de FIT Boys-spelers en de gifbeker was nog niet leeg Via de ingevallen Johan Domine en Robert Huisman werd het uiteindelijk 7 – 0. FIT Boys zit in de hoek waar de klappen vallen en de vraag is: hoe kom je daar uit. De selectie herbergt genoeg jong talent en goed voetballen kan deze ploeg. Dat hebben ze tegen eerste en tweede klassers in de voorbereiding en beker al laten zien. Maar kan deze ploeg ook degradatiestrijd leveren en zorgen dat de punten gaan binnenkomen?

Volgende week ontvangt FIT Boys ZZVV thuis op sportpark Noord-West om 14:30 uur en zal het de eerste aanzet tot een opwaartse resultatencurve in moeten gaan zetten.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Afgelastingen voor thuiswedstrijden, FIT Boys 4 wint uit en DA1 thuis.

Het matige tot slechte (winter)weer van de afgelopen dagen gooide roet in het eten voor de wedstrijden op sportpark Noord-West. FIT Boys 2, 3 en 5 kwamen daarom niet in actie. FIT Boys 4 ging op bezoek bij VHK 5 en won met 1 -2. Berjon zei er het volgende van:

Na 4 wedstrijden nipt te verliezen en gelijk te spelen hebben we vandaag de 3 punten in de zak kunnen steken. Op de monnikkenberg in sint jansklooster werd het tegen vhk 1-2. doelpuntenmakers:elzo oostland en eddy weurding.

In tegenstelling tot eerdere berichten op de FIT Boys-site (dankje Marja) hebben de dames van C1000 Mulder wel gevoetbald en gewonnen. Onderstaand het verslag.

Fitboys Da1 – ZFC Zuidlaren Da1

Zaterdag begon voor de dames de 2e competitie helft van het seizoen. ZFC zuidlaren stond op het programma. De allereerste wedstrijd van het seizoen hebben we uit maarliefst met 0-18 van dit team gewonnen. Maar voorafgaand aan de wedstrijd werden we door Tristan gewaarschuwd dat wij ons daardoor niet moesten laten leiden, de andere uitslagen van ZFC waren namelijk niet zo groot en ook zijn zij inmiddels weer op volle sterkte terwijl wij vandaag maarliefst 6 speelsters moesten missen. Jose Fokkema van de meiden kwam ons vandaag versterken waardoor we toch nog met 11 dames aan de wedstrijd konden beginnen!

Om 12.30 klonk dan ook het fluitsignaal en ZFC trapte af. Er werd een paar minuten lekker gebald, een paar leuke acties en beginnende aanvallen. Ook zuidlaren balde lekker waardoor eigenlijk het spel op het middenveld werd gespeeld. Maar in de 9de minuut lukte het ons om Aline richting de goal van ZFC te sturen, echter was hun verdediging het daar niet mee eens en Aline werd omver gespeeld. Helaas voor ZFC gebeurde dit in het strafschopgebied waardoor fitboys een penalty kreeg. Mariska wist deze goed te benutten en zo stond het in de 10e minuut 1-0 voor Fitboys. Daarna werd er weer een tijdje op het middenveld gebald en daar hadden beide teams moeite om echt door te breken. ZFC kwam in de 15e minuut tot een aanval maar gelukkig stond daar onze keepert, dit had de aanvaller van ZFC niet goed ingeschat waardoor zij (volgens eigen zeggen per ongeluk) vol op Marja haar knieschijf schoot. Marja kon hierdoor niet verder. Dit resulteerde dat wij met 10 dames verder moesten, onze beide reserve keepers waren er vandaag helaas niet bij waardoor er even getwist werd wie het over moest nemen. Jannemiek nam deze taak toen op zich en er kon verder gespeeld worden, dit pakte fitboys goed uit door direct een aanval op te zetten. Janine scoorde hieruit de 2-0. Met 10 dames bleef fitboys goed vechten en ZFC was even de organisatie kwijt. Hier maakten wij goed gebruik van en in de 25e minuut scoorde Nousjka de 3-0! Dit was tevens de rust stand. Onder het genot van een kopje thee sprak Tristan ons toe. We stonden nog redelijk te voetballen en volgens hem moest het lukken om ook met 10 dames de 3 punten in de zak te houden.

De tweede helft was aangebroken wij hadden de aftrap maar het was duidelijk dat ZFC inmiddels door had hoe ze tegen 10 dames moesten spelen en fitboys moest hard werken om ze niet tot aanvallen te laten komen. Toch lukte het ZFC in de 54e minuut met een afstand schot over Jannemiek heen om tot een doelpunt te komen en het was 3-1. Daarna werd er weer even op het middenveld gebald. De bal ging uit en Tristan bracht Marja weer in, zij was toch weer meegekomen uit de kleedkamer om te kijken hoe het ging en had besloten dat ze graag verder wilde zodat wij weer met 11 dames waren waardoor ook gelijk ons spel weer vertrouwelijk werd. Vervolgens kwamen wij direct weer tot een aanval en in de 60e minuut wist Janine de 4-1 binnen te werken. Vanaf dat moment bleven we met zijn allen hard werken, Marja moest zo weinig mogelijk te doen krijgen. Geen terugspeel ballen en geen uittrappen. ZFC probeerde hier nog profijt uit te halen maar dat mocht voor hen niet meer baten. Fitboys deed wat het moest doen en kwam in de 75e minuut nog 1x tot scoren, Mariska maakte er 5-1 van. Dit was tevens de eindstand! José erg bedankt voor het meespelen! En Jannemiek bedankt voor het keepen! Allebei uitstekend gedaan! Volgende week om 14.00 Witteveense boys uit, hopelijk zijn we dan weer op volle sterkte!

Groetjes de dames!

Bij de jeugd viel op dat niet alleen het eerste iets met de 7 had deze zaterdag. FIT Boys A1 verloor met 7 - 1 van Rolder Boys A1 en FIT Boys B1 verloor met 7 - 4 van VAKO B1. Na de zeven magere jaren zullen er wel weer zeven vette jaren volgen. Dus volgende week betere uitslagen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

29 november 2008

Degradatieduel eindigt voor FIT Boys in mineur.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe moest deze zaterdagmiddag een heuse degradatiewedstrijd spelen tegen nummer laatst Angelslo. Bij rust was er nog een positieve score, het was Tim Seubring die een 0 - 1 stand op het scorebord had gezet. Na rust wist Angelslo de achterstand om te buigen in een 2 - 1 voorsprong. Hoewel de scheidsrechter elf minuten bij trok en FIT Boys ook nog wel mogelijkheden kreeg, moest het de drie punten in Emmen laten. FIT Boys staat door dit resultaat gedeeld laatste in de derde klasse D.

Na twee voetballoze weekenden, beker en winterweer, moesten de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman zaterdag uit in Emmen spelen tegen nummer laatst Angelslo. De eerste helft had Angelslo een licht veldoverwicht, maar kon dit niet in de score tot uitdrukking brengen. Sterker nog, het was FIT Boys dat een voorsprong nam. Uit een vrije bal van Ronald van Waardhuizen scoorde Tim Seubring de 0 - 1. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft was nog maar net enkele minuten uit, toen Angelslo de gelijkmaker scoorde. Het was Yannick ten Berge die de 1 - 1 scoorde. Angelslo had ook de tweede helft het betere van het spel en kreeg ook kansen op de 2 - 1. Ook FIT Boys wist af en toe voor de Angelslo-goal te komen en daarbij was de grootste kans voor invaller Jermo Verbeek, die de bal net niet goed raakte. Jermo is zestien jaar en nog B-junior, maar mocht deze middag zijn eerste minuten maken in het eerste. Jermo is bijna volledig uit de eigen jeugdopleiding, waar hij op zesjarige leeftijd begon. Na een uitstapje van één seizoen bij Achilles'94 in Assen, is hij sinds dit seizoen weer spelend voor FIT Boys. Zijn invalbeurt was één van de weinige lichtpuntjes voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe.

De grootste domper was de 2 - 1 in de negentigste minuut. Angelslo-speler Ronald de Groot scoorde de toch wel verdiende 2 - 1. FIT Boys kreeg nog elf minuten de tijd om de gelijkmaker de produceren, maar zoals zo vaak dit seizoen wil de bal er maar niet in. 2 - 1 was daarom de eindstand en door dit resultaat staan Angelslo en FIT Boys nu samen onderaan. Op doelsaldo moet Angelslo FIT Boys nog voor laten gaan.

Volgende week wacht een zware klus als FIT Boys om 14:30 uur moet aantreden tegen nummer drie Rouveen. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 5 hoeft niet in actie te komen.

FIT Boys 5 zou thuis VEV'67 8 moeten ontvangen, maar zag de wedstrijd niet doorgaan. zaterdagavond mocht de equipe van leiders Ab en Kees het opnieuw proberen. In de Cerck vierden zij samen met andere genodigden de zestigste verjaardag van Jan Schepel. En het was gezellig en laat. Koos werd ook nog bezocht. Opmerkelijk: maar liefst 16 heren van het 5e waren aanwezig. want doen die mannen allemaal zaterdagmiddag?

FIT Boys 2 ging op bezoek bij fc Meppel 3 en won met 2 -1 door twee goals van Gerald Roek. FIT Boys 3 won thuis van RWF 4 met 3 - 2 en hier kwamen de doelpunten van Harald Woltinge (2 maal) en Marijn Stevens. FIT Boys 4 ging ook op bezoek in Meppel en speelde tegen fc Meppel 9 en verloor met 2 - 1.

De dames, trots koploper, gingen thuis met 2 - 3 ten onder tegen SVN DA1. Marianne Verwayen scoorde de beide FIT Boys-doelpunten.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

22 november 2008

Winterweer gooit roet in het eten.

De vele regenbuien hadden er al voor gezorgd dat de sportvelden op sportpark Noord-West onbespeelbaar waren. Van vrijdag op zaterdag viel er ook nog sneeuw en toe konden de consuls Berjon Groenink en Jan Eising niets anders doen dan alle thuiswedstrijden af te gelasten. Ook alle uitwedstrijden gingen niet door en zo beleefde FIT Boys een voetballoos weekend.

Diverse FIT Boys-familieleden werden bij de plaatselijke bouwmarkt gesignaleerd om zo hun zaterdag nuttig te besteden.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

20 november 2008

Ledenvergadering FIT Boys verloopt vlot.

Eén keer per jaar roept het bestuur van de cvv FIT Boys zijn leden op voor een ledenvergadering. Dit jaar vond deze plaats op donderdag 20 november in de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West. Allereerst werden de 40 aanwezige leden langs de notulen van vorig jaar en de diverse jaarverslagen van de afgelopen periode geleid. Vervolgens kwam het financiële gedeelte aan bod. Het exploitatieoverzicht van vorig jaar werd toegelicht, net zo als de begroting voor dit seizoen. Daarna werd de contributie voor het seizoen 2008/2009 vastgesteld.

Daarna kwam de bestuursverkiezing aan bod. Wim Stevens had aangegeven de functie van penningmeester te willen neerleggen en was niet herkiesbaar. Wim heeft jarenlang op een voortreffelijke wijze de financiële administratie van de club beheerd. Hij was het ook die samen met het toenmalige bestuur de automatische incasso voor de contributie heeft geïntroduceerd, waaraan ruim 97% van de leden meedoet. Dit heeft voor de penningmeester en de ledenadministrateur gezorgd voor een geweldige verlichting van de taken.

Het bestuur droeg twee personen voor, die de taken van de penningmeester samen zullen uitvoeren. Brigitte van der Holst en Arjan Scheper zijn bereid gevonden zitting te nemen in het bestuur. Ook kwam het bestuur nog met een idee voor een grote verloting, maar die actie kon niet op voldoende voorstanders rekenen en vond zo geen doorgang.

Al met al een nuttige ledenvergadering, waaruit de benoeming van twee nieuwe bestuursleden kon plaatsvinden.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

15 november 2008

FIT Boys toont twee gezichten en verliest van Borger.

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe moest deze middag de punten gaan pakken om afstand te nemen van de onderste plaatsen. In een ijzersterke eerste helft werd Borger bij vlagen van de mat gespeeld en zorgden Ronald van Waardhuizen (twee maal) en Berry van der Giezen voor een 3 - 1 voorsprong. Na rust ging het compleet mis. Binnen tien minuten scoorde Borger twee maal en met nog twintig minuten te gaan nam Borger brutaal de leiding (3 - 4). FIT Boys had nog ruimschoots de tijd minimaal gelijk te maken, maar redde dit niet. FIT Boys staat door resultaat voorlaatste en zal op basis van de eerste helft het nodige zelfvertrouwen moeten meenemen naar de volgende wedstrijd. 

Rond de klok van 14:30 uur trapte Pupil van de Week Xander Kollmer de door AB Oost gesponsorde bal af. In de eerste helft speelde FIT Boys bij vlagen uitstekend voetbal en Borger kwam er niet aan te pas. Het was Berry van der Giezen die de score opende en toen even later Ronald van Waardhuizen de 2 - 0 scoorde leek het een makkelijk middag te worden. Uit de eerste en enige kans in de eerste helft scoorde Borger toch de 2 - 1. Ronald van Waardhuizen, die de eerste helft uitstekend op dreef was, bouwde de voorsprong uit naar 3 - 1 en dat was de ruststand.

De tweede helft had FIT Boys een complete gedaanteverwisseling ondergaan. Binnen tien minuten wist Borger tweemaal te scoren en zo werd het 3 - 3. FIT Boys leek wakker geschud en probeerde weer een voorsprong te nemen. Dat lukte niet, het was Borger dat voor het eerste deze middag op voorsprong kwam (3 - 4). FIT Boys had nog twintig minuten de tijd om minimaal een gelijk spel uit het vuur te slepen. Met de nodige inzet en opurtunisme probeerde FIT Boys de gelijkmaker te forceren. Scheidsrechter Westerloo trok enige minuten bij, maar dit leverde niet de gelijkmaker op. Door deze uitslag en de winst van BSVV staat FIT Boys inmiddels voorlaatste met alleen Angelslo nog onder zich.

Over twee weken speelt FIT Boys op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen mededegradatiekandidaat Angelslo. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en 5 verliezen, 3e wint, 4e speelt gelijk.

FIT Boys 2 speelde uit tegen Genemuiden 3 en verloor met 3 - 0. FIT boys 3 won knap met 5 - 3 van Smilde'94 4. Jan Willem Kerssies, Peter Doornbos, Harold Woltinge, Frits Dijkstra en Smilde'94 4 maakte de FIT Boys-doelpunten. FIT Boys 4 speelde gelijk tegen Noordscheschut 5. het werd 2 - 2 door doelpunten van Sander Stegehuis en Eddy Weurding.

FIT Boys 5 verloor met 6 - 2 van Marum 4. Marcel de Bruijn scoorde beide doelpunten. Als FIT Boys alle kansen had benut dat was het 6 - 6 geworden. Marum 4 had een uitstekende spits in de gelederen. Deze ex-hoofdklassespeler trof drie keer doel. Het schijnt dat Geert Smit een transfer aan het voorbereiden is. Volgende week inhaal tegen koploper ODV 3 dat tot nu toe ongeslagen is.

<<<TOP>>>

8 november 2008

FIT Boys verliest van BSVV.

(foto's: Gert Datema)

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe speelde een heuse Midden Drenthe-derby tegen BSVV uit Bovensmilde. Uit de statistieken bleek dat BSVV vaak punten pakt op sportpark Noord-West en deze statistieken bleven deze zaterdagmiddag in stand. Binnen twee minuten was het al 0 - 1. Vlak voor rust wist FIT Boys de belangrijke 1 - 1 te maken. Na de rust liep BSVV uit naar 1 - 4 toen FIT Boys bij het scheiden van de markt nog de 2 - 4 maakte. BSVV was deze middag gretiger, FIT Boys speelde mat en er lukte weinig tot niets. BSVV is door deze overwinning van de laatste plaats af en FIT Boys blijft door dit resultaat onderaan de middenmoot bungelen.

Op deze zonnige novemberzaterdagmiddag trapte Pupil van de Week Jeria Sloots de door Vinke Interieurs gesponsorde bal af. Daarna kon de streekderby beginnen en was er van meet af aan een duidelijk verschil tussen beide teams. BSVV was erg gretig en speelde sterk. FIT Boys daarentegen traint week in week uit scherp, maar tijdens de wedstrijden komt er een bepaalde matheid over het team. De combinaties lopen niet en er wil weinig tot niets lukken. BSVV kon binnen twee minuten al juichen toen een vrije bal op twintig meter via de lat voor de voeten van Marten Homan kwam. Hij wist de bal binnen te werken en zo stond het al vlot 0 - 1. FIT Boys probeerde het vervolgens wel, maar het leek wel of er zand tussen de raderen zat. Pas aan het einde van de eerste helft kwam FIT Boys iets beter in de wedstrijd. En dit resulteerde zowaar in de gelijkmaker. Ronald van Waardhuizen leverde een prima voorzet af die Berry van der Giezen prima wist af te ronden. Zo was de ruststand 1 - 1 en dit leek in het voordeel van FIT Boys te werken.

Na de rust kwam de ploeg van Gerrit Marsman echter bedrogen uit. In de achtenveertigste minuut was het wederom Marten Homan die de 1 - 2 scoorde. FIT Boys probeerde vervolgens met de moed der wanhoop iets aan de achterstand te doen, maar zoals gezegd liep het niet wat de ploeg ook probeerde. Vervolgens was het in de zesentachtigste en achtentachtgste minuut BSVV die wel wist te scoren. Door tweemaal Nico Hoogeveen werd het 1 - 4. Tweemaal wist Hoogeveen met een lange lob te scoren. In de slotminuut werd er nog gescoord voor de statistieken. Elwin Dam zorgde voor de eindstand van 2 - 4. FIT Boys bleef aangeslagen achter en BSVV kon door deze overwinning de laatste plaats in de derde klasse D verlaten.

Volgende week zal FIT Boys punten moeten pakken thuis op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Borger.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 3 en DA1 winnen, het 3e en 5e verliezen.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij VHK 2 en ging met de drie punten terug naar Beilen. Er werd met 1 - 2 gewonnen.

FIT Boys 3 won uiterst spectaculair van de studenten van Knickerbockers 14 met 4 - 5. Het schijnt dat zelfs de derde helft gewonnen werd van de altijd sterk b(r)allende (ballen = voetballen, brallen = luidruchtig opscheppen) jonge heren, vaak genietend van het Groninger uitgaansleven. Rene 'van 't Cafeetje' Kamphuis zei er het volgende over:

Zonder een "echte keeper" maar een veldspeler toch een 4-5 uitoverwinning behaald bij de Knickebockers...Goals: Emiel 2x, Harold 2x, Marijn 1x. Wederom op mentaliteit en beleving drie punten mee naar Beilen genomen. Ook complimenten voor de "keepers" Di Luca Ribberink en Pietje Pizza Bening

FIT Boys 4 verloor nipt met 3 - 2 van Rouveen 6. De C1000-dames wonnen met 4 - 1 van ACV DA1 en doen goede zaken bovenin in de 4e klasse. Ze staan zelfs 1e op doelsaldo, alleen Gasselternijveen DA1 kan de dames nog inhalen. Nousjka Zijlstra, Moniek Brink, Dominique en Marianne Verwayen scoorden de doelpunten.

FIT Boys 5 speelde de thriller tegen ACV 8. Op de één of andere manier liggen deze ploegen elkaar niet. ACV 8 is een ploeg die het, naast het voetballend vermogen, moet hebben van veel praten tegen scheidsrechter en tegenstander. Waar zou ACV 8 eindigen als ze zich alleen zouden toeleggen op het voetbal? Deze middag ging de ploeg uit Assen terecht met de drie punten aan de haal (0 - 1), hoewel de ploeg van Ab Bening ook kansen kreeg (2 maal Richard Kerssies). De wedstrijd bestond naast voetballen uit praatmomenten, irritatiemomenten en schopmomenten. Triest was het dat bij het scheiden van de markt een ACV-speler nog met een brancard van het veld moest. Er werd gesproken over een beenbreuk of een spierscheuring, maar de verslaggever was geen ooggetuige. Hij moest uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis vervoert worden voor nader onderzoek. Hoe het nu met hem is? Spits en vrije trappen specialist Marcel de Bruijn weet meer:

Even een berichtje voor de spelers van het vijfde: Ik heb zojuist telefonisch contact gehad met de speler van ACV 8 (Guus) om te vragen hoe het met hem ging. Zijn kuitbeen is niet gebroken, maar hij zit nu onder de pijnstillers...of het zwaar gekneusd is of dat er iets anders is beschadigd kon men in het ziekenhuis nog niet vertellen. Het was overigens een prettig gesprek.....hij nam het zelfs nog een (heel klein) beetje op voor Douwe...positief dus. Greetings.

Vanaf de websiteredactie heel veel sterkte en beterschap Guus!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

1 november 2008

FIT Boys ziet DZOH met overwinning aan de haal gaan.

Op een door de regen glad veld vochten DZOH en de Slofstra-/Van Berkel-equipe een pittig duel uit. DOZH was de gelukkige winnaar. Een inzet van DZOH verdween via een FIT Boys-knie achter keeper Erik Bos. Hoewel FIT Boys ook diverse kansen kreeg om te scoren, konden zij het doel niet vinden. Zo bleef het 0 - 0 en bevindt FIT Boys zich onderaan de grote groep middenmoters op geringe voorsprong van de staartclubs.

DZOH speelt thuis altijd om 15:00 uur, maar dat draaide door dit late tijdstip bijna uit op een gestaakte wedstrijd. Kort na 17:00 uur was het duister in Emmen en dus was het maar goed dat er zich geen calamiteiten, zoals de nodige blessures, voordeden. FIT Boys lijkt er een nieuw handelsmerk bij te hebben, een slap begin. Van DOZH kon je dit niet zeggen, zij begonnen scherp. FIT Boys kreeg absoluut geen ruimte om te voetballen, DZOH zat er kort op. Ondanks de druk wist FIT Boys de eerste helft toch een drietal kansen te creëeren. Remco Lubberts, normaal tweede elftalspeler, nam twee kansen voor zijn rekening maar trof geen doel. De ruststand leek 0 - 0 te worden totdat in blessuretijd het geluk DZOH toelachte. DZOH-speler Tim Idema schoot tegen een FIT Boys-knie en tot verbazing van alle aanwezigen op sportpark Rietlanden vloog de bal achter de verbouwereerde keeper Erik Bos. Zo werd de thee toch met een doelpunt (1 - 0) bereikt.

De tweede helft stroopte FIT Boys de mouwen op en werd er de nodige druk op het DZOH-doel uitgeoefend. DZOH kreeg de tweede helft geen kansen meer, het was FIT Boys dat de gelijkmaker probeerde te forceren. Het bleef bij proberen, want het geluk was deze zaterdagmiddag niet aan FIT Boys-zijde maar aan DZOH-zijde. Het wilde FIT Boys maar niet lukken de DZOH-goalie te passeren. En zo bleven de drie punten in Emmen en voert DZOH nu de middenmoot aan en sluit FIT Boys deze af.

Volgende week ontvangt FIT Boys om 14:30 uur (wintertijd en rekening houdende met de vroeg invallende duisternis) op sportpark Noord-West nummer laatst BSVV.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 4, 5 en DA1 winnen allemaal.

FIT Boys 2 won thuis van Noordscheschut 3 met 2 - 0 en klimt daarmee uit de kelder van de reserve 2e klasse.

FIT Boys 4 won thuis van VENO 6 met ook 2 - 0. De doelpunten werden gemaakt door Berjon Groenink en Marijn Stevens.

FIT Boys 5 ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij Veenhuizen 3 en won afgetekend met 8 - 2. Bij rust was het al 6 - 1 en het was voor Veenhuizen maar goed dat de tweede helft FIT Boys iets rustiger aan deed, anders was de uitslag nog veel hoger uitgevallen. Richard Kerssies en Marcel de Bruijn scoorden elk twee maal, Carl Drenth, Henk Oving, Hans Leegstra en gastspeler Jeroen Ribberink scoorden elk één maal. Jeroen speelde een meer dan behoorlijke partij. Bedankt! Over het doelpunt van Carl valt nog wel iets meer te vertellen. Dit zei Marcel de Bruijn er van:

Het doelpunt wat Carl Drenth maakte tegen Veenhuizen was van uitzonderlijke schoonheid en moet gewoon naar mijn mening worden genoemd in het verslag. 10 a 15 meter van de achterlijn af aan de rechterkant van het veld gaf Albert Martens een voorzet, Carl kwam de 16 meter op snelheid ingelopen en op ongeveer 7 meter van de goal bij de eerste paal nam die de bal in 1 keer uit de lucht vol op de slof. Als een granaat sloeg de bal in de kruising van de korte hoek.....de keeper heeft de bal alleen maar gehoord  en nooit gezien.

FIT Boys moest behalve voetballen ook nog fluiten. Door het uitvallen van de scheidsrechter, floot Douwe Visser de tweede helft. Handig zulke clubscheidsrechters in de gelederen. Na een zeer goede eerste helft, namen de mannen van Ab Bening en Kees v.d. Hoorn de tweede helft gas terug. Dit deden zij al met het oog op de topper volgende week thuis tegen ACV 8. Aanvang 13:00 uur en mis dit niet want dit zijn de krenten in de pap op sportpark Noord-West op zaterdagmiddag 8 november.

De C1000-dames wonnen overtuigende met 7 - 1 van VAKO DAJ. De topscoorders van DA1 en het 5e vechten een eerlijke maar verbeten strijd uit op de eerste plaatsen op de topscoorderslijst.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

25 oktober 2008

FIT Boys in aantrekkelijk duel niet naar winst.

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe kreeg deze middag nummer drie De Griffioen uit Oosterwolde op bezoek. De ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd en er ontstond een leuke wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen, maar scoorden niet. De grootste kansen waren voor Alfons Pot, lob net mis, en een Griffioen-speler, Robbert Dijkema haalt bal van de lijn. Uiteindelijk bleef het 0 - 0 en zo konden beide teams één punt bijschrijven. 

In een ver verleden kwamen FIT Boys en De Griffioen elkaar ook al tegen. Dat was in het seizoen 1993/1994 voor het laatst en nu 14 jaar later stond dit duel weer op het programma. Pupil van de Week Jarno Middelbos trapte de door C1000 Mulder Beilen gesponsorde bal af en daarna begon de wedstrijd. De Griffioen speelde goed en was het eerste half uur de betere ploeg. Het was wachten op een doelpunt, maar deze viel niet. Vlak voor rust zakte De Griffioen wat weg en nam FIT Boys het initiatief.

Na de thee bleef FIT Boys het betere van het spel houden en creëerde ook kansen. Alfons Pot was er het dichtste bij, maar zag zijn lob net het doel missen. De Griffioen kreeg ook nog één grote kans. FIT Boys-keeper Erik Bos was al gepasseerd, maar Robbert Dijkema wist de bal voor de doellijn te keren. Zo bleef het 0 - 0 en hier hadden beide ploegen vrede mee. De goede leidende scheidsrechter Rotmensen floot rond de klok van half vijf voor het einde.

Volgende week gaat FIT Boys als nummer zeven op bezoek bij nummer zes DZOH. Er wordt op sportpark Rietlanden in Emmen om 14:30 uur afgetrapt.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 en 4 verliezen, 3 en 5 winnen.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij de ongeslagen koploper Olde Veste 2 en verloor kansloos met 3 - 0. FIT Boys 4 kreeg met 8 - 1 klop van De Weide 8.

FIT Boys 3 blijft maar winnen. Nu werd er gewonnen van Blue Boys 2 met 1 - 2. De doelpunten werden gemaakt door Peter Doornbos en Marijn Stevens. 

FIT Boys 5 ontving met een selectie van 12 man de ongeslagen koploper LTC 6. Volgens leider Ab Bening gingen de Geja-mannen volledig terecht met de overwinning aan de haal. Er werd met veel inzet en passie gespeeld en hier had LTC 6 geen antwoord op. Hein Hepping zat bovenop de gevaarlijke spits van LTC, wat leidde tot wat irritatie bij deze beste man. Tja, als je elke week gewend bent om de ruimte te krijgen, is het niet leuk voetballen tegen pitbull Hein Hepping. Uiteraard moest FIT Boys 5 eerst weer achterkomen, ditmaal na zo'n vier minuten. Bij rust was het alweer gelijk. Na rust liepen de balvirtuozen van het vijfde uit naar 3 - 1. De doelpunten werden gemaakt door Marcel de Bruijn (twee maal) en Carl Drenth. De niet aanwezige klusser Maurits Beuling zei er het volgende over: "Winnen van de tot dan toe ongeslagen koploper LTC 6 met 3 - 2 is knap werk. Daar is vast wel een goud-gele rakker op gedronken, of twee, of drie, of......".

De Webmaster.

<<<TOP>>>

18 oktober 2008

FIT Boys oefent tegen SJS, F1 bekert door, 5e en D1 niet, 3e wint en MC1 verliest competitiewedstrijd.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe speelde in dit beker-/inhaalweekend een oefenwedstrijd tegen SJS 1. De trainer van SJS is oude bekende Epke Brouwer, die in 2001 voor twee seizoenen trainer was van FIT Boys. Tweede klasser SJS won verdiend met 1 - 3. Na ongeveer een half uur spelen scoorde SJS de 0 - 1.  Nog voor de rust trok de ploeg van trainer/coach Gerrit Marsman de stand gelijk. Ronald van Waardhuizen was er op links weer eens van door en schoot hard in. Uit de rebound wist Kerwin Fernim de 1 - 1 te scoren. Na de rust scoorde SJS met een prachtige volley de 1 - 2 en tien minuten voor tijd werd het ook nog 1 - 3. FIT Boys kreeg een uitgelezen kans om nog te scoren. De toegekende penalty werd genomen door de jarige Mark Seubring. Helaas bezorgde hij zichzelf geen passend verjaardagscadeau en zo werd de eindstand 1 - 3. Al met al een terechte overwinning voor SJS en een nuttige oefenwedstrijd voor FIT Boys.

FIT Boys F1 heeft nog steeds zicht op De Kuip. Zij wonnen hun bekerwedstrijd tegen VKW F5 met 6 - 0. Ook de afwezige Owen van der Werff was daar blij mee.

FIT Boys 5 redde het niet in de beker. Zij troffen in VVAK 4 een sterke tegenstander die uiterst verdiend met 3 - 0 wonnen. FIT Boys D1 is ook uitgebekerd door te verliezen met 1 - 5 van Witteveense Boys D1. Opa Jan van Veen was ter plaatste om zijn kleinzoon aan het werk te zien en een foto te schieten (met dank aan Jan van Veen en www.witteveenseboys.nl).

Het derde speelde een inhaalcompetitiewedstrijd tegen BSVV 3 en won met 5 - 1 door doelpunten van Rene Kamphuis, Lucas Ribberink en Emiel Oosting (2 maal).

De Spar-meiden verloren nipt van Gorecht MC1 met 1 - 0. Misschien lag dit wel aan het vroege tijdstip van vertrek (07:45 uur), want niet iedereen lag op tijd in bed (23:28 uur was de leider nog actief in het Gastenboek).

De Webmaster.

<<<TOP>>>

11 oktober 2008

Slofstra-/Van Berkel-equipe pakt volle winst.

FIT Boys ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij CSVC in Coevorden. De Slofstra-/Van Berkel-equipe kon de punten goed gebruiken en de drie punten gingen na een slechte wedstrijd ook mee naar Beilen. Binnen twintig minuten nam FIT Boys een 2 - 0  voorsprong door doelpunten van Alfons Pot en Kerwin Fernim. Nog voor de rust trok CSVC de stand weer gelijk door twee doelpunten van Ramon Bosch. Na de rust scoorde Berry van der Giezen de 2 - 3 en die stand wist FIT Boys over de eindstreep te trekken. Slechte wedstrijden winnen is ook een kwaliteit.

CSVC en FIT Boys kennen elkaar door en door en spelen al heel wat jaartjes bij elkaar in de competitie. Opvallend is het dat de ploegen uit vaak winnen van elkaar, maar dat zijn de statistieken. FIT Boys startte erg slecht de eerste tien minuten en het was CSVC dat enkele kleine kansjes liet noteren. Toch was het FIT Boys dat via Alfons Pot de 0 - 1 liet aantekenen en dit betekende de ommekeer. Het was FIT Boys dat na dit doelpunt de dienst uitmaakte en dit resulteerde in de achtiende minuut in de 0 - 2. De negentienjarige Kerwin Fernim liet alweer zijn derde doelpunt van dit seizoen aantekenen. Toch werd dit niet de ruststand, CSVC-speler Ramon Bosch scoorde tweemaal en bracht de stand zo op 2 - 2.

In de rust gaf trainer/coach Gerrit Marsman haarfijn aan wat er in de tweede helft beter moest en dat had effect. De twee helft was nog maar twee minuten oud toen de net ingevallen Berry van der Giezen de 2 - 3 scoorde. FIT Boys kreeg het in het verloop van de tweede helft zwaar te verduren, omdat CSVC sterk aandrong. Aan de andere kant kreeg FIT Boys hierdoor ook de ruimte. Bij één van deze uitvallen kwam Berry van der Giezen alleen voor de keeper, maar wist niet te scoren. CSVC drong aan, maar FIT Boys hield stand. Scheidsrechter Nijboer floot voor het einde en zo kon FIT Boys de zo broodnodige drie punten mee naar Beilen nemen.

Volgende week is een beker-/inhaalweekend. 25 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur op sportpark Noord-West tegen De Griffioen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 verliest, 3, 4 en DA1 winnen, het 5e speelt niet.

FIT Boys 2 verloor thuis met 0 - 2 van DZOH 2. 

FIT Boys 3 behaalde een uitstekende overwinning op Haulerwijkse Boys 3. Het werd maar liefst 6 - 1. Doelpunten kwamen van Marijn Stevens (2 maal), een E.D., Emiel Ludwig (had geen werkzaamheden in zijn nieuwe huis), Jeroen Ribberink en Jan Willem Kerssies (zijn derde dit seizoen al weer!).

FIT Boys 4 won met maar liefst 7 - 1 van LTC 7. Het 5e team kwam wegens een spelerstekort ("Hoe kan dat met een selectie van 20 man", reageerde Hans Leegstra. Het 4e zat met 7 man op de bank, maar dit terzijde) niet in actie.

De C1000-dames wonnen met 10 - 3 Nieuw Roden DA1.

Wat betreft de senioren een beter weekend dan vorige week.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

9 oktober 2008

Free Kick Finale in de Grolsch Veste in Enschede

Op 9 oktober jl. mocht ik naar Enschede om daar in de finale uit te komen tegen 62 andere finalisten (de speler van Borger is niet op komen dagen). Na eerst de Grolsch Veste vanaf de buitenkant te hebben bewonderd mocht ik mij na het melden omkleden in de kleedkamer van FC Twente. Pierre van Hooijdonk kwam ook nog even langs om ons succes te wensen.

Bij de warming-up een hartelijke begroeting vanaf de tribunes. Na de warming up weer even naar binnen om daarna in volgorde het veld te betreden. Mijn  tegenstander was een speler van SC Genemuiden en ik moest helaas als eerste beginnen…vrij hard in de muur. Gelukkig miste mijn opponent ook zodat ik nog een keer mocht aanleggen….net over de kruising, maar kreeg toch nog een kans omdat Genemuiden in de muur schoot. Helaas ging ook de derde er niet in want daar zat de keeper goed bij (A-jeugdkeepers van FC Twente). Nu scoorde mijn tegenstander wel en kon ik mij dus omkleden. Op het veld ben ik nog geïnterviewd voor de camera door Toine van Peeperstraten wat weer te zien was op de grote schermen in het stadion.

Na het omkleden wat rondgelopen tussen de VIP-lounge, de tribune en het veld. Leroy nog even de kleedkamer en het veld binnengesmokkeld voor de leuke foto’s en vervolgens de halve finale, een optreden van George Baker en de finale vanaf het veld gevolgd waarbij Patrick Lodewijks de keeper was. De (terechte) winnaar is Jasper van de Stouw van Olympia’28 geworden. Na afloop kregen alle finalisten een mooie medaille.

 Het was zeer leuk om mee te maken en ik wil alle supporters (Kelly, Leroy, Marvin, Johan Boer, fam. Eefting en de AB Oost delegatie uit Beilen) bedanken voor hun steun. Mocht het ooit weer georganiseerd worden dan kan ik iedereen aanraden om mee te doen.

Marcel de Bruyn.  

<<<TOP>>>

4 oktober 2008

FIT Boys moet meerdere erkennen in koploper Drenthina.

Zaterdagmiddag kon de Slofstra-/Van Berkel-equipe één helft meekomen met de koploper in de derde klasse D Drenthina. De eerste helft waren de ploegen redelijk gelijkwaardig, alleen was FIT Boys bijzonder effectief. Uit één van de weinige goede kansen wist youngster Kerwin Fernim de 1 - 0 te scoren. De tweede helft lieten de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman zich veel te veel terugdringen en kwamen ze niet meer echt aan voetballen toe. De 1 - 1 ontstond na goed doorgaan door Drenthina bij een scrimmage. De 1 - 2 werd gescoord uit een corner, waarbij de doelpuntenmaker bij de tweede paal volledig over het hoofd was gezien. Fit Boys kon het gewoonweg niet bolwerken tegen koploper Drenthina en verloor terecht.

Deze frisse zaterdagmiddag werd de wedstrijd afgetrapt door Pupil van de Week John Adolfs. Hij wist met de door De Weerd & Oosting Hoveniers gesponsorde bal te scoren. Daarna floot scheidsrechter Aalders voor het begin en kon de wedstrijd starten. De eerste helft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. FIT Boys gaf koploper Drenthina prima partij en nam zelfs brutaal de leiding. De jeugdopleiding van FIT Boys brengt steeds weer jong talent voort en een van die jonge talenten is de negentienjarige Kerwin Fernim. Hij wist op een bijzonder mooie wijze de 1 - 0 te scoren. Met deze stand werd gerust.

De tweede helft leek net zo te verlopen als de eerste helft. Twee ploegen die redelijk gelijkwaardig zijn en waarbij de strijd met name op het middenveld werd gestreden. Naarmate de tweede helft vorderde, trok Drenthina meer en meer het initiatief naar zich toe. FIT Boys werd achteruit gedrongen en werd slordig qua spel. Veel balverlies aan FIT Boys zijde gaf Drenthina de kans voor een overwicht te zorgen. Na een scrimmage op het middenveld werd de bal goed diepgespeeld en op randje buitenspel omspeelde de Drenthina-spits de uitgekomen FIT Boys-keeper Erik Bos prima. De bal verdween vervolgens in de lange hoek (1 - 1). Vervolgens creëerde Drenthina een duidelijk veldoverwicht en kreeg diverse kansen op de 1 - 2. Het duurde tot de 82e minuut voordat Drenthina het overwicht om kon zetten in een doelpunt. Na een slecht genomen spelvoortzetting bij FIT Boys achterin, verdiende Drenthina een corner. De corner kwam uiteindelijk bij de tweede paal en kon eenvoudig worden binnengewerkt (1 - 2). Gezien het spelbeeld was dit ook een terechte tussenstand. FIT Boys ging nog alles of niets spelen en stuurde laatste man Mark Seubring naar voren. FIT Boys probeerde het wel, maar echte kansen leverde dit slotoffensief niet meer op. Uiteindelijk vertrok Drenthina toch wel terecht met drie punten uit Beilen.

Volgende week gaat FIT Boys om 14:30 uur op bezoek bij CSVC in Coevorden.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 4 en 5 verliezen, DA1 wint.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij de studenten van Knickerbockers 4 en verloor met 2 - 1. FIT Boys 4 ging met 5 - 1 de bietenbrug op tegen SVN'69 4.

FIT Boys 5 speelde een bijzonder slechte en ongelukkige wedstrijd tegen ONT 4. Na een paar minuten werd het door niet verdedigen 0 - 1. Nog binnen het half uur viel de 0 - 2 na niet goed wegwerken. FIT Boys liep vanaf dat moment achter de feiten aan en de passie leek maar niet in de ploeg te komen. Daarbij kwam ook nog dat werkelijk bijna niets lukte. Combinaties liepen niet en kansen werden niet benut. De tweede helft volgden er enkele tactische omzettingen en ging FIT Boys 5 één-op-één spelen. Mid-mid Henk Smit kreeg op het middenveld ondersteuning van voorstopper Maurits Beuling en Carl Drenth ging (wederom) in de spits spelen. De tweede helft lukte er meer (niet alles) en werd er met veel strijd gespeeld. Nu kwamen er wel kansen, waarbij Maurits Beuling er nog het dichtst bij was. Bij goed doorgaan in de zestien kwam hij binnen de vijf meter oog in oog te staan met de ONT-keeper. Hij treuzelde te lang en zijn inzet met links verdween naast het doel. Ook Hans Leegstra was dicht bij een treffer, maar hij stond net te ver van een doorgeschoten bal bij de tweede paal. Spits Carl Drenth combineerde prima met rechts buiten Marcel de Bruijn, maar had geen geluk. En zo wist FIT Boys 5 niet te scoren en was het eerste verlies dit seizoen een feit.

De dames van C1000 scoorden vier maal en wonnen met 3 - 1 van Asser Boys DA2. Nouska Zijlstra scoorde twee maal en Dominique Verwayen ook, alleen schoot zij éénmaal in het goede doel en éénmaal in eigen doel. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

30 september 2008

Free Kick Clinic van Pierre van Hooijdonk

Hierbij een kort verslag van de Free Kick Clinic op dinsdag 30 september 2008 van Pierre van Hooijdonk waaraan ik als finalist van de FREE  KICK COMPETITIE mocht deelnemen. Nadat ik mij om 19.00 uur had gemeld in de kantine van VV Staphorst mocht ik mij gaan omkleden en in de kleedkamer zou Pierre zich komen voorstellen. Bij binnenkomst in de kleedkamer enige verbazing van mijn kant aangezien de overige 15 finalisten niet ouder waren dan een jaar of 22. Vervolgens betrad PI-air de kleedkamer en vertelde hoe de rest van de clinic zou verlopen.

Er werden 2 groepen gemaakt en omdat ik in groep 2 zat moest ik mij eerst melden bij een fotograaf voor een foto-shoot (3fotoos). Daarna ben ik bij groep 1 gaan kijken in de stromende regen om alvast een beetje te spieken.

Na bijna een uur was ik aan de beurt samen met 6 linkspoten en nog een rechtspoot. Wat was het mooi om van dichtbij te zien hoe hard en zuiver Pierre  het net kan vinden waar ie de bal ook maar hebben wil. Eén van de belangrijkste aspecten bij het nemen van een vrije trap is de snelheid. Er zijn genoeg spelers die een bal goed kunnen raken en hem goed plaatsen, maar hoe beter de keeper hoe meer risico je moet nemen door de bal dus harder in te schieten. Dan is het risico dat de bal minder richting krijgt maar neem je dat risico niet dan pakt de keeper hem. Daarom ook niet te lang treuren over een gemiste vrije trap.  

We mochten allemaal een aantal vrije trappen nemen en kregen tussendoor aanwijzingen en Pierre nam zelf tussendoor ook nog een aantal vrije trappen om warm te blijven want het was een koude avond.

Ik vond het een hele leuke ervaring en ook Leroy , Marvin & Kelly vonden het leuk om mee te maken. Leroy heeft zijn handtekening van Pierre! Het was gezellig en Pierre is een relaxte vent met een goed gevoel voor humor.

En wat de vrije trappen betreft….er zitten hele goede finalisten bij en ikzelf was zeer tevreden die avond.

Marcel de Bruyn.

<<<TOP>>>

27 september 2008

FIT Boys blijft steken op 0 - 0.

Zaterdagmiddag speelde de Slofstra-/Van Berkel-equipe tegen Haulerwijkse Boys, de nummer vier van de ranglijst. Vooraf werd er gewaarschuwd voor een fysiek sterke tegenstander. De bal het werk dus laten doen was het advies. Tijdens de wedstrijd bleek dat FIT Boys tegen dergelijke fysieke ploegen te veel mee gaat in dit spel en te weinig blijft voetballen. Voetballend was FIT Boys beter, maar het kwam te vaak aan op de duels en daarin was Haulerwijkse Boys sterker. In de tweede helft was het tot tweemaal toe aan FIT Boys-keeper Erik Bos te danken dat FIT Boys met één punt in plaats van nul punten naar Beilen terug kon keren.

"Je voorspelt het van te voren: het zal wel weer een typische Haulerwijkse Boys - FIT Boys worden. En dat gebeurd dan ook", blikte FIT Boys-aanvoerder Arjan Schepel terug. Waar FIT Boys het moet hebben van het voetballende vermogen en de combinaties, speelt Haulerwijkse Boys een veel fysieker spelletje en schuwt de duels niet. En dat ligt de ploeg van trainer Gerrit Marsman niet. Eerste klassers (Viboa in de beker) worden goed partij geboden, omdat die ploegen in de regel ook willen voetballen. Fysieke tegenstanders brengen FIT Boys meestal uit hun spel. En dat gebeurde deze middag ook. De eerste helft voetbalde FIT Boys bij vlagen nog wel aardig tot aan de zestien, maar ook toen al kwam het te vaak aan op de duels. En die won het fysiek sterke Haulerwijkse Boys meestal.

De tweede helft kwamen de Slofstra-/van Berkel-mannen erg slecht uit de kleedkamer, terwijl Haulerwijkse Boys er nog een tandje bijschakelde. Gelukkig had FIT Boys deze middag een uitblinkende keeper. Erik Bos liet zien dat hij over geweldige reflexen beschikt in het vijf meter gebied. Hij alleen redde één punt voor FIT Boys. Tot tweemaal toe moest hij binnen de vijf meter ingeschoten ballen, met uitstekend keeperswerk uit zijn doel ranselen. FIT Boys deed de tweede helft ook nog één keer van zich spreken. Het was Ronald van Waardhuizen die een vrije bal net niet kon benutten en zo bleef het 0 - 0. "Een slechte wedstrijd met als eindstand 0 - 0, meer kun je er eigenlijk niet van zeggen", sloot aanvoerder Arjan Schepel af. 

Aanstaande zaterdag ontvangt FIT Boys om 14:30 uur Drenthina op sportpark Noord-West.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

IT Boys 2, 3 en 5 winnen, DA1 speelt gelijk, het 4e verliest.

FIT Boys 2 speelde thuis tegen nummer laatst SJS 2 en won met 3 - 0. Doelpunten waren er van Remco Lubberts, Jesse Lageveen en Tristan Haurissa.

FIT Boys 3 won thuis met 3 - 2 van Achilles'94 6.

FIT Boys 5 maakte het zich onnodig lastig tegen Zevenhuizen 2. Binnen 2 minuten stond het al 0 - 1. Een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel, zonder muur, vloog er in. FIT Boys 5 ging op zoek naar de gelijkmaker en speelde behoorlijk goed combinatievoetbal. De 1 - 1 was het logische gevolg, doelpuntenmaker Marcel de Bruijn (kopbal in de lange hoek) uit een werkelijke prachtige voorzet van Hein Hepping. Een slippertje achterin betekende toch weer een achterstand (1 - 2), maar ook deze werd nog voor de rust weer weggewerkt. Een prima corner van Hans Leegstra werd gekopt door Carl Drenth en ingekopt door Albert Martens. 2 - 2 bij de rust. In de rust deed Kees 'Abraham' van de Hoorn enkele tactische omzettingen, waardoor Carl Drenth het in de spits mocht proberen. En dat lukte aardig. Eerst kon Carl een zelf 'versierde' strafschop verzilveren en na goed doorgaan van mid-mid Maurits Beuling scoorde Carl zijn tweede en de 4 - 2. De tweede helft werd er regelmatig aangevallen over de vleugels en speelde FIT Boys gewoon erg goed. Ook op conditie lijkt het vijfde elke week, met name de tweede helft, de tegenstander op zijn knieën te krijgen. 10 uit 4 is best goed. Direct na de wedstrijd reisde de selectie af naar Emmererfscheiderveen om de vijftigste verjaardag van Kees van de Hoorn te vieren. In een heerlijk najaarszonnetje werd er genoten van een hapje en een drankje en dat had Kees prima voor elkaar. Rond de klok van 10 ging iedereen weer op Beilen aan en eindigden sommigen nog in de plaatselijke kroeg. Voor een sfeerimpressie kijk in het Fotoalbum.

De C1000-dames speelden met 0 - 0 gelijk tegen Nieuw Buinen DA1. Het 4e verloor uit bij Genemuiden met 3 - 0.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

24 september 2008

Fit Boys kan opnieuw trots zijn op nieuwe scheidrechters.

(foto's: Johan Boer, kijk voor meer foto's in het fotoalbum)

Fit Boys heeft er weer dertien nieuwe scheidsrechters bij. Scheidsrechtercoördinator Kleis Lageveen wist dertien meiden uit MC1 te strikken voor het volgen van een cursus voor pupillenscheidsrechter.  

In het najaar van 2006 werd er een cursus afgesloten voor de cursus B.O.S. Hier namen ruim twintig Fit Boys leden deel. Nu dus 13 meisjes die de cursus pupillenscheidsrechter met goed gevolg afsloten.

De cursus werd op twee avonden in september gehouden op ons sportpark. Op beide avonden was een stuk theorie ingeroosterd maar vooral de praktijk stond centraal. De cursisten werden gelijk voor de leeuwen gegooid. De eerste cursusavond waren de E-junioren  aan de beurt. De teams van Fit Boys speelden onderling een wedstrijd.  De cursisten floten elk een gedeelte van de wedstrijd. De tweede cursusavond waren de F-junioren aan de beurt.

Zo kon cursusleider Deuring van de de KNVB aan eind van de avond 13 certificaten uitreiken aan de meisjes. Fit Boys en cursisten kunnen wederom trots zijn dat er weer zoveel scheidrechters bij zijn gekomen. De nieuwe arbiters worden gelijk ingezet bij het fluiten van de thuiswedstrijden van de E- en F-junioren.

Veel succes hiermee.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

20 september 2008

Terechte overwinning FIT Boys 1 op SVN'69.

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe wilde na twee nederlagen nu een overwinning binnenslepen en dat moest gebeuren tegen SVN'69. Na enkele goede kansen was het SVN'69 dat de 0 - 1 scoorde. Nog voor de rust trok FIT Boys via Alfons Pot de stand gelijk. Na de rust hadden beide ploegen kansen, maar trok FIT Boys aan het langste eind. Eerst kon Ronald van Waardhuizen alleen af op de keeper van SVN'69 en mistte niet (2 - 1). Daarna doorzag Alfons Pot een foutieve terugkopbal en scoorde de 3 - 1. Het slotakkoord was voor Ronald van Waardhuizen, die en sterke individuele actie de 4 - 1 scoorde. Een terechte en broodnodige overwinning met spel waar trainer Gerrit Marsman van had genoten.

Om 14:30 uur trapte Pupil van de Week Tim van Geest de door Cafetaria City gesponsorde bal af. Daarna was het FIT Boys dat het initiatief naar zich toetrok en een drietal goede mogelijkheden wist te creëren, maar een doelpunt leverde dit niet op. Zoals wel vaker viel het doelpunt aan de andere kant en kwam SVN'69 tegen de verhouding in op 0 - 1. "Een pluspunt ten opzichte van eerdere wedstrijden was dat de ploeg goed bleef voetballen", vond trainer Gerrit Marsman. De 1 - 1 viel dan ook nog voor de rust. Er werd voorin goed druk gezet en de SVN-keeper schoot de bal in de voeten van Alfons Pot. Die wist hier wel raad mee en maakte de gelijkmaker.

In de rust gaf Gerrit Marsman de ploeg mee dat hij de eerste helft genoten had van bij vlagen goed spel, "Ik verzekerde de ploeg dat wanneer ze zo zouden blijven voetballen, de doelpunten niet zouden uitblijven". En zijn voorspelling kwam uit. Nadat Bart Beenen een perfecte lange bal had gegeven op Ronald van Waardhuizen, kon Ronald alleen af op de keeper en maakte geen fout (2 - 1). Tussendoor kreeg SVN'69 ook kleine mogelijkheden, maar wist niet te scoren. FIT Boys bleef druk houden op de SVN'69-verdediging en dat leverde een foutieve terugkopbal op. Alfons Pot had dit al doorzien en onderschepte de bal en verschalkte de keeper (3 - 1). FIT Boys speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd en had nu eens het geluk mee. Ronald van Waardhuizen bepaalde met een schitterende individuele passeeractie de eindstand op 4 - 1. Ook invaller Arjan Scheper had bij zijn eerste balcontact al bijna resultaat, maar de bal verdween op de paal. Al met al een keurig resultaat, waarmee Gerrit Marsman zeer content was: "FIT Boys heeft bij vlagen de toeschouwers goed vermaakt met leuk voetbal en daar kunnen we de komende weken zeker verder mee".

Volgende week speelt FIT Boys uit tegen Haulerwijkse Boys om 14:30 uur en dan hopen de Slofstra-/Van Berkel-mannen de stijgende prestatielijn door te kunnen trekken. 

Foto's Pupil van de Week (met dank aan de familie Van Geest):

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 4 en DA1 verloren, het 3e en 5e speelden gelijk. 

FIT Boys 2 ging op bezoek bij ZZVV 2 en kreeg met 2 - 0 klop. FIT Boys 4 kreeg bezoek van Vitesse'63 3 en verloor met 1 - 3. Eddy Weurding scoorde de enige FIT Boys-goal. De C1000-dames verloren uit bij Gasselternijveen DA1 met 8 - 1. Mariska van Dijken scoorde de enige treffer, haar achtste al weer dit seizoen. Marianne Verwayen scoorde ook, maar dan in het verkeerde doel.

Het 3e ging op bezoek bij Smilde'94 3 en het werd een leuke 3 - 3. De doelpunten voor FIT Boys kwamen van Bart Steenge, Harold Woltinge en Emiel Oosting. Emiel Oosting kreeg ook nog een gele kaart terwijl hij op de bank zat.

Het 5e maakte de lange reis naar Boerakker om tegen Boerakker 2 te spelen. Na een aanval via Richard Kerssies wist Hein Hepping de 0 - 1 te scoren. Daarna paste FIT Boys 5 het spel aan op het veld. Het veld was door een dikke laag scherpzand erg stroperig en dat was het spel van de GeJa-mannen ook. En zowaar kwam Boerakker 2 in zijn spel en wist nog voor de rust twee keer te scoren (2 - 1). Invalleider Geert Smit probeerde met een goede peptalk iedereen weer bij de les te krijgen, maar dat lukte maar ten dele. Iedereen werkte wel hard, maar de echte spirit kwam niet in het spel. Er ging te veel mis. Toch werd de tweede helft wel een overwicht gecreëerd en FIT Boys kreeg veel corners. Uit één corner ontstond een scrimmage en wist Marcel de Bruijn de bal binnen te tikken (2 - 2). FIT Boys wilde nog aanzetten, maar kreeg te maken met de op 6e klasseniveau o zo bekende twaalfde man: de scheids. Hij floot zo'n beetje alles tegen FIT Boys en dan met name tegen Carl Drenth. FIT Boys deed hierover zijn beklag en dat was voor de leidsman aanleiding om ongeveer acht minuten voor tijd de wedstrijd te beëindigen. De 2 - 3 kwam er dus niet meer van. Jammer, maar nog wel steeds ongeslagen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

13 september 2008

ZZVV is FIT Boys nipt de baas.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe ging op bezoek in Zuidwolde bij oude bekende ZZVV. In de seizoenen 2001/2002 en 2002/2003 won FIT Boys drie maal en werd het éénmaal een gelijkspel met een totaal doelsaldo van 16 voor en 1 tegen. Deze middag waren de ploegen veel meer gelijkwaardig. Beide teams haalden niet een geweldig niveau en de kansen waren dan ook op één hand te tellen. Na een half uur spelen dacht FIT Boys een penalty te kriijgen, maar leidsman Velstra gaf hem niet. Kort na de rust scoorde ZZVV wel en zo werd het 1 - 0. Hoewel FIT Boys alles of niets ging spelen, resulteerde dit niet meer in de gelijkmaker.

Onder een heerlijk najaarszonnetje ging FIT Boys op bezoek in Zuidwolde bij ZZVV. Beide ploegen kennen elkaar uit het verleden en in de seizoenen 2001/2002 en 2002/2003 scoorde FIT Boys er tegen ZZVV altijd lustig op los. Dat zou deze middag niet gaan gebeuren. Het eerste halfuur was er sprake van een gelijk opgaande strijd met kleine mogelijkheden over en weer. Na een half uur leek er dan toch een honderd procent kans te komen voor FIT Boys. Ronald van Waardhuizen sneed de zestien binnen en werd onreglementair tegen de grond gewerkt. Dat moest een penalty opleveren dacht de FIT Boys-ploeg. Maar scheidsrechter Velstra beoordeelde de ingreep als een correcte schouderduw en liet doorspelen. Nog voor rust had ZZVV een levensgrote kans, maar een kopbal werd door keeper Erik Bos uitstekend gepareerd.

De thee is nog maar net op of ZZVV pakt toch een voorsprong. Het is uitgerekend Geert Bouwers die in zijn 300ste wedstrijd (Gefeliciteerd!) weet te scoren met een schot in de verre hoek. FIT Boys nam in het verloop van de tweede helft alle risico. Laatste man Mark Seubring, vorig seizoen nog goed voor 15 doelpunten, ging ook in de spits spelen en er kwamen ook kansen. Bij een scrimmage voor het ZZVV-doel weten alle aanvallers de bal wel te beroeren, maar niemand werkt het leder over de doellijn. Ondanks een hartverwarmend slotoffensief wilde het deze middag niet lukken en zo bleek de 1 - 0 score de eindstand te zijn.

Volgende week zijn er nieuwe kansen voor de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman thuis op sportpark Noord-West om half drie tegen SVN'69 uit Nijeveen.   

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2 speelt gelijk, het 3e verliest, het 5e wint opnieuw.

FIT Boys 2 trof thuis een sterke tegenstander, CSVC 2. FIT Boys probeerde het wel, maar uiteindelijk koesterde CSVC het ene punt.

FIT Boys 3 verloor met 4 - 6 van LTC 4. Emiel Oosting (2 maal), Jan Willem Kerssies en Rene Bening scoorden de FIT Boys doelpunten.

FIT Boys 5 had een zware middag tegen Drachtster Boys 8. De mannen van leiders Ab Bening en Kees van der Hoorn kwamen met 0 - 1 achter. Nog voor de rust maakte Richard Kerssies de 1 - 1. Na de thee trokken de GeJa-mannen aan het langste eind. Richard Kerssies scoorde zijn tweede en dat bleek de winnende te zijn. De selectie was deze middag weer aardig op pijl met 16 man.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys wint Beiler tussenronde Free Kick Competitie.

Een uitzend- en detacheerorganisatie uit het Oosten van het land organiseert voor 64 amateurspelers een vrije trappen competitie. Voor de club van de winnende speler ligt er een prijs van € 10.000 te wachten. Ze hadden ook vv Beilen en cvv FIT Boys uitgenodigd, met wel de vraag om het dorp Beilen door één van beide clubs te laten vertegenwoordigen. En dus werd er zaterdagmiddag 13 september een tussenronde gespeeld.

Beilen had vijf vrije trap-specialisten geselecteerd: Rick v.d. Giezen, Pattrick Dolfing, Marcel Boer, Gert en Roel v.d. Veen. FIT Boys bracht vier Pierre van Hooydonks binnen de lijnen; Lars Boersma, Richard Kerssies, Carl Drenth en Marcel de Bruijn. Keeper van FIT Boys 2 Joost van het Reve was bereid gevonden het doel te verdedigen. In koppels van twee, één speler van Beilen en één van FIT Boys, kreeg elke deelnemer drie pogingen om uit een vrije bal vanaf de rand zestien te scoren.

Maar wel met muur en die hadden het af en toe zwaar te verduren. In de tweede serie schoot FIT Boys-speler Carl Drenth op de paal en dat leverde één punt op. In de vierde serie nam FIT Boys-speler Marcel de Bruijn plaats achter de bal en schoot de bal over de muur in de verre hoek. Dat leverde drie punten op. Beilen scoorde in de vijfde en laatste serie niet meer en zo was de winnaar bekend.

FIT Boys zal FIT Boys 5-spits Marcel de Bruin afvaardigen voor de finale van de Free Kick Competitie op 9 oktober in de Grolsch Veste (Twente-stadion). Maar eerst zal Marcel nog een clinic krijgen van vrije trappen-specialist pur sang Pierre van Hooijdonk.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

6 september 2008

FIT Boys verliest eerste competitiewedstrijd.

Beilen - Op sportpark Noord-West was Rouveen te sterk voor de mannen van trainer/coach Gerrit Marsman. De Slofstra-/Van Berkel-equipe speelde met name het eerste half uur prima voetbal, maar kreeg geen opgelegde kansen. Op slag van rust scoorde Rouveen de 0 - 1. Na de rust werd het vrij vlot 0 - 2. De 0 - 3 ontstond na een dubieus gegeven penalty, er zou gedrukt zijn. Rouveen wist ook nog de 4 - 0 te scoren, toen FIT Boys in de blessuretijd ook nog iets terug deed en de 1 - 4 scoorde. Youngster Kerwin Fernim maakte een goede actie en scoorde de 1 - 4.

Na alle oefen- en bekerwedstrijden kon FIT Boys eindelijk echt beginnen aan de eerste competitiewedstrijd thuis Tegen Rouveen. Pupil van de Week Kelvin van de Dobbelsteen trapte af en scoorde met de door Rendeuro gesponsorde bal. Daarna kon de wedstrijd beginnen en FIT Boys hield in het achterhoofd hoe het vorig seizoen thuis tegen Rouveen af was gelopen (0 - 2). FIT Boys begon goed en speelde het eerste half uur prima voetbal tot aan de zestien van Rouveen. Dichter bij het doel kwam FIT Boys niet en dus ontstonden er geen echte honderd procent kansen. Naarmate de eerste helft vorderde werd Rouveen gevaarlijker en in de blessuretijd van de eerste helft wisten zij de 0 - 1 te scoren. Uit een vrije bal kaatste de Rouveen-spits prima terug en werd raak geschoten.

De tweede helft kwam Rouveen al snel op 0 - 2 via een snelle aanval over links en een schot in de lange hoek. Aan de 0 - 3 ging een handsbal van Rouveen vooraf. Een Rouveenspeler nam de bal met de hand mee, maar dit zag de scheidsrechter niet. Uit de daarop volgende aanval zou FIT Boys een duwfout gemaakt hebben, maar niemand zag dat behalve scheidsrechter Adema. Wat volgde was een penalty en die werd onberispelijk achter keeper Erik Bos geschoten. Aan de 0 - 4 van Rouveen zat een sterke lucht van buitenspel. Het mocht toch door en spits Volkering scoorde de vierde van Rouveen. In blessuretijd mocht FIT Boys de eer nog redden. Kerwin Fernim werd goed diep gestuurd en maakte een prima actie en schoot links van de keeper raak (1 - 4). Dit bleek de eindstand en dus is de competitiestart van FIT Boys ronduit teleurstellend te noemen.

Volgende week speelt FIT Boys uit in Zuidwolde tegen nieuwkomer ZZVV om 14:30 uur. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys 2, 5 en DA1 winnen, het 3e speelt gelijk, het 4e en MC1 verliezen.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij ACV 3, dat vorig jaar nog reserve 1e klasse speelde. Het werd een 1 - 2 overwinning met doelpunten van Remco Lubberts en Berry van der Giezen (assist Remco).

FIT Boys 5 speelde tegen de altijd lastige tegenstander VAKO 2. Vorig seizoen werd het nog 0 - 0. Nu kwam er een korfbaluitslag op het scorebord. Het werd maarliefst 5 - 11. Bij rust was het 2 - 7. Als de aanvallers van FIT Boys nog iets scherper waren geweest in de afwerking en de laatste pass dan was de score nog hoger uitgevallen. Nu werd er voorin nog wel eens balverlies geleden en omdat de achterhoede ook niet erg scherp was (waarschijnlijk door de voorsprong) kon VAKO 2 ook nog 5 keer scoren. Bij FIT Boys scoorden Marcel de Bruijn en Richard Kerssies 3 keer, Henk Smit scoorde 2 keer en Jan Eising, J.B. de Boer en Klaas Brouwer scoorden elk 1 keer.

De Dames deden er nog een schepje bovenop en wonnen met 0 - 18 bij ZFC DA1. De doelpuntenmaaksters: Mariska van Dijken (7 maal), Janine Roek (4 maal), Marianne Verwayen en Melanie de Vries (2 maal) en Anouska Zijlstra, Dominique en Monique elk 1 maal.

Het 3e speelde met 2 - 2 gelijk tegen Halen 5. Peter Doornbos en Marijn Stevens waren de doelpuntenmakers. Het 4e verloor met 3 - 5 van VHK 5. Berjon Groenink (2 maal) en Gert Pronk scoorden.

MC1 verloor van Tolbert MC1. Johan Boer zei er het volgende van en schoot de volgende plaatjes:

Tolbert MC1 twee keer een maatje te groot voor Fit Boys MC1.

Voor Fit Boys MC1 is het seizoen weer begonnen. Na een goede voorbereiding door middel van veel trainingen stonden er gelijk aan twee “zware” ontmoetingen op het programma tegen onze vriendinnen uit Tolbert. Op zaterdag 30 augustus werd de bekerwedstrijd tegen de meiden uit Tolbert op Sportpark Noord West gespeeld. De eerste competitiewedstrijd werd een week later in Tolbert gespeeld. De wedstrijden tegen Tolbert zijn vaak heel doelpuntrijk. We keken dan ook met spanning uit naar deze twee wedstrijden.

De bekerwedstrijd was een wedstrijd met toch wel een verrassingselement. Een groot gedeelte van de wedstrijd droop de spanning er vanaf. Fit Boys was erg nieuwsgierig over hoe het ervoor zou staan na de gedane trainingsarbeid. Ook was er de spanning of we Tolbert partij zouden kunnen bieden. Tolbert – al jaren een vrouwenvoetbalbolwerk van allure- kwam ook met een compleet vernieuwd team. De wedstrijd begon dan ook met zenuwachtig spel van beide kanten. Er werd rommelig gespeeld en veel ballen kwamen niet aan. Gaandeweg wist Tolbert een licht overwicht te creëren maar men kwam niet echt tot kansen. Dit was de verdienste van onze verdediging.

Fit Boys stond goed te verdedigen en wist zelf  ook kansen te creëren. Het was ondanks de warmte een aardige wedstrijd om naar te kijken. Tolbert wist in de 20e minuut een dekkingsfout af te straffen.  0- 1. Fit Boys liet hierdoor de koppies niet hangen. Helaas gingen enkele kansen verloren. Tolbert probeerde de voorsprong met nog meer  druk op de bal uit  te breiden. Tien minuten voor rust lukte dit met een mooi afstandsschot. Na  rust probeerde Fit Boys met meer druk op de bal het Tolbert moeilijk te maken. Dit ging redelijk. Ook Tolbert has z’n tactiek aangepast. Door het sterke verdedigen van Fit Boys probeerde men het met afstandsschoten vanaf   20 meter . Martina de keepster van Fit Boys was gewaarschuwd. Gezien haar lengte zou ze dus zomaar veel hoge ballen kunnen verwachten. Helaas voor Tolbert lukte deze tactiek niet. Na 20 minuten in de tweede helft doofde het vuur bij beide teams. De wedstrijd ging redelijk rustig naar z’n eind.  Eindstand 0-2. Een kleine verrassing in het bekertoernooi was het toch wel want dit had niemand bij Fit Boys MC1 verwacht. Maar 2-0 tegen het “grote”Tolbert.

Met de uitslag van de bekerwedstrijd nog in het hoofd reisden de meiden uit Beilen afgelopen zaterdag al heel vroeg af uit Beilen om in Tolbert de competitie te starten. De gedachte heerste dat er misschien wel een verrassing uit zou rollen. De wedstrijd begon gelijk anders dan vorige week. Tolbert drukte Fit Boys gelijk terug in de verdediging. Het speelde heel goed voetbal met fraaie combinaties en veel druk op de bal. Fit Boys had hier moeite mee. Ook werden er veel foutjes gemaakt. Vaak waren we een stap te laat of reageerden we niet. Toch bleef het doelpunt lang uit. Fit Boys wist stand te houden tot de 19e minuut. Uit een van de combinaties werd goed gescoord. Fit Boys was wakker geschud. Het pakte de draad goed weer op en had gelijk een antwoord klaar. Uit een fraaie counter- drie keer tikken- wist Megan met lage schuiver de keepster van Tolbert te  passeren. De eerste goal van de competitie was gemaakt. Tolbert was even van slag Maar ging gelijk weer door met hun goede spel. Vijf minuten na de gelijkmaker wist de goed spelende nummer tien zich op rechtsbuiten vrij te spelen. Haar voorzet werd goed afgemaakt met een mooi schot. 2-1. Fit Boys kroop langzamerhand iets uit haar schulp. Er ontstonden zelfs wat mogelijkheden. Toch was het Tolbert dat voor rust nog een keer wist te scoren.

Na rust kwam Fit Boys wat beter uit de startblokken. Het eerste kwartier ging de strijd gelijk op. In de 20e minuut scoorde Tolbert zomaar uit het niets een goal. De meiden uit Beilen wisten dat de verrassing er niet meer in zou zitten. Tolbert wist hiervan nog gretig gebruik te maken. Uiteindelijk scoorden de Groninger meiden nog vier keer.

Twee wedstrijden met twee verschillende gezichten. Twee verschillende leermomenten ook. We hebben laten zien dat we best goed kunnen voetballen en dat geeft zeker hoop voor de volgende wedstrijden. Toch hebben we ook geleerd dat een wedstrijd gelijk vanaf het begin met de volle 100% inzet gestreden moet worden. In de competitie zullen we nu moeten laten zien wat we waard zijn. We gaan natuurlijk die punten pakken want de weddenschap staat nog steeds. (Insiders weten wat deze weddenschap inhoud)

Johan Boer

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

FIT Boys steekt kantinepersoneel in het nieuw.

(foto's: Maurits Beuling)

Beilen - FIT Boys kent een hele grote groep van vrijwilligers, zo'n tweehonderd totaal. Trainers, leiders, clubbladvouwers en -bezorgers, maar ook het kantinepersoneel. Zo'n vijfenveertig mannen en vrouwen zorgen elke maandag, woensdag en zaterdag dat de bezoekers van de FIT Boys-kantine worden voorzien van een natje en een droogje.

Sinds enige jaren liep het kantinepersoneel in rode poloshirts rond en het FIT Boys-bestuur vond het tijd worden de 'bedrijfskleding' aan te passen aan de kledinglijn binnen de vereniging. De mannen en vrouwen werden in mooie groene shirts met gele mouw gestoken. Aan het logo is te zien dat het hier om FIT Boys-kantinepersoneel gaat. Op de foto showen Janneke Eising, Johan Koster, Maria v.d. Broek, Ineke Oldersma en Albert Oosting de nieuwe kleding. En er kon ook prima in gewerkt worden.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

4 september 2008

Nieuw elan bij FIT Boys, interview met trainer Gerrit Marsman en Arjan Schepel brengt structuur in FIT Boys.

(bron: amateurvoetbalspel.nl en Amateurvoetbal DvhN, foto: Maurits Beuling)

BEILEN – De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer van FIT Boys was niet in één dag beslist. Niettemin is de juiste man ondertussen op de juiste plek. Komend seizoen is Gerrit Marsman voor een periode van twee jaar verbonden aan zaterdagderdeklasser FIT Boys. Temeer omdat Marsman niet uit de regio afkomstig volgt hier een aftrap met de 37-jarige inwoner van de stad Groningen.

Waar was je actief voordat FIT Boys in beeld kwam? ‘Als hoofdtrainer ben ik drie aaneengesloten jaren actief geweest voor zondagvierdeklasser Delden. Vervolgens ben ik een jaar verbonden geweest aan zondagderdeklasser Twente en daarna nog twee jaar bij zondagtweedeklasser De Zweef. In Twente werd ik gezien als een bekende trainer, want na Delden stroomden er nogal wat aanbiedingen binnen herinner ik me uit die tijd. Op het moment dat ik als servicemanager aan de slag ging bij Autobedrijf Tjeerdsma bleek het op en neer rijden richting mijn laatste club in Nijverdal na verloop van tijd teveel. Erg jammer, maar op dat moment zocht ik een nieuwe club, op voorwaarde dat deze club op zijn minst in de 3e klasse actief zou zijn. Na een aantal goede gesprekken met FIT Boys lag de overeenkomst er en nu moet ik laten zien wie ik ben’, vertelt Marsman.

Jammer

Marsman begint in zijn eerste seizoen met een grotendeels ongewijzigde selectie. In vergelijking met afgelopen seizoen ontbreekt alleen de naam van Dylyp Dijkema. ‘Het is jammer dat hij is gestopt, want hij gaf aan zich niet meer voor de volle 100% te kunnen inzetten voor het eerste elftal. Ondanks het feit dat het een hele goede voetballer is leek het me verstandig om hem niet op te nemen in de A-selectie. Op het moment dat je in het eerste elftal speelt, moet je ook bereid zijn om dingen te doen en te laten. Als je iemand één keer in de week laat trainen en je stelt zo’n jongen wel op, dan wordt het lastig voor mij om mezelf recht in de ogen aan te kijken.’

Kampioen

Hoe hoog leg je de lat dit seizoen sportief gezien? ‘Nou, als je voetballer of trainer bent, dan kun je eigenlijk maar één doelstelling hebben en dat is kampioen worden. Ik kan me niet voorstellen dat het de bedoeling kan zijn om je te handhaven. Misschien is zo’n doelstelling niet reëel, maar dat kun je pas na verloop van tijd zeggen. Mijn doelstelling met FIT Boys is om het voetbal hier van de grond te krijgen.’

Hoe denk je dit te gaan bereiken? ‘FIT Boys moet de absolute wil om hogerop te komen durven ondergaan. Daar hoort bij dat je structuur aanbrengt in het voetbalprogramma van de jeugd. Als je voordeel wilt halen uit je club, dan moet je de spelersvraag vanuit de hoogst spelende elftallen voorzien van een geschikt aanbod. In mijn ogen moeten we daar als vereniging iets aan gaan doen. Het zal allemaal niet in één keer lukken, maar de intentie moet aanwezig zijn. Wanneer je het niet probeert, dan maak je een veel grotere fout. Je moet er met zijn allen in geloven’, besluit Marsman.

Arjan Schepel brengt structuur in FIT Boys.

Waar moeten we dit seizoen op letten bij FIT Boys? "Op Elwin Dam, een talentvolle middenvelder die net een jaar over is van de A-junioren:, antwoordt Arjan Schepel. Hij kan het weten, Schepel voetbalt al zijn hele leven bij FIT Boys en gaat zijn vijfde seizoen in als aanvoerder, er vanuit gaande dat de nieuwe trainer ook voor Schepel kiest. En waarom zou hij niet.

Schepel is de meest ervaren speler in de selectie. De libero zet niet alleen op het veld de lijnen uit, binnen de organisatie van FIT Boys is de leraar geschiedenis en aardrijkskunde sinds dit jaar hoofd opleidingen. Voordien was hij zelf trainer van verschillende jeugdelftallen. Zo leidde hij een aantal voetballers op die nu de overstap maken naar de senioren, waaronder Elwin Dam. "Het is best wel apart dat ik nu met voetballers speel die ik in de F-pupillen nog getraind heb."

Met zijn 31 jaar is Schepel de oudste selectiespeler. Door dit leeftijdsverschil heeft hij een andere belevingswereld dan veel van zijn teamgenoten. "Als je maandag in de kleedkamer komt, hoor je verhalen die je zelf niet meemaakt", vertelt Schepel. De tijd van uitgaan is voorbij. Schepel is getrouwd, maar af en toe laat de aanvoerder zich door zijn jeugdige teamgenoten nog wel eens overhalen om een avondje te stappen in het Beiler uitgaansleven.

Schepel omschrijft zichzelf als een voetballer die het vooral van coaching en de lange bal moet hebben, een soort André Ooijer. de kritiek dat Ooijer niet goed genoeg zou zijn voor het Nederlandse elftal veegt Schepel van tafel: "In Nederland levert men kritiek als je niet een bal achter het standbeen langs kunt uitverdedigen. Dat merk ik zelf ook bij de vereniging. Een zakelijke stijl wordt niet gewardeerd."

In de rol van jeugdtrainer hangt Schepel hetzelfde levensmotto aan als speler: "doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. "Ik heb veel bewondering voor wat Ron Jans bij FC Groningen geeft gedaan. Hij heeft goed inzicht in het spelletje en kan goed met mensen omgaan. Met een trainer als Henk ten Cate heb ik een stuk minder."

De Webmaster.

<<<TOP>>>

_________________________________________________

Het geheim van de FIT Boys-familie, interview met Bart Beenen en Janine Roek.

(foto: Maurits Beuling)

Wie het over FIT Boys heeft, heeft het over een familievereniging. Maar wat is dat nu precies? Die vraag stelden we aan Bart Beenen en Janine Roek. Bart is al weer elf jaar lid en speelt sinds vorig seizoen in het eerste. Janine kwam als negenjarig meisje bij de club. Lang was zij het enige meisje en moest zij zich soms omkleden in het kopieerhok. In een vraaggesprek met deze twee liefhebbers proberen we er achter te komen wat het geheim is van de hechte band die de FIT Boys-leden met elkaar hebben.

Bart heeft in de FIT Boys-jeugd menig succes gevierd, onder andere een derde en vierde plaats van Noord-Nederland. “Je voetbalt met een team en plezier staat voorop”, is Bart geleerd. Ook Janine heeft de nodige kampioenschappen gevierd. Zij heeft geleerd dat sportiviteit en incasseringsvermogen belangrijk zijn.

Bart kwam op zijn achttiende in het tweede (trainer Jan Jonink). Daarna kwam Bart bij het eerste vaak als basisspeler. Bart over nieuwe trainer Gerrit Marsman: “De trainingen eind vorig seizoen zagen er veelbelovend uit”. Janine was zestien toen zij bij de dames terecht kwam en deed het als spits erg goed (30 doelpunten in het seizoen 2005/2006). Daar kreeg zij training van Kleis Lageveen en later Tristan Haurissa . “Niet snel opgeven”, is mij geleerd, “Mijn duels zijn daarom vol overtuiging met wel eens een blauwe plek als gevolg”.

Bart is van plan nog lang bij FIT Boys te blijven, “Het is een hechte familie, iedereen kent elkaar of is goede vrienden. Het eerste elftal bestaat uit eigen jeugd, dus iedereen kent de spelers van het eerste en dat geeft een grote binding”. Janine speelt ook met veel plezier bij FIT Boys: “Na de wedstrijden is het een heel sociaal gebeuren in de kantine en dat geeft veel gezelligheid”.

En wat is nu het geheim van het familiegevoel? “De club organiseert veel activiteiten voor de jeugd”, merkt Janine op, “en dan wil men ook wel iets terug doen”. “De sfeer is heel belangrijk”, geeft Bart als verklaring, “en daar wil iedereen zijn steentje aan bijdragen. Met name alle vrijwilliger leveren een geweldige bijdrage aan de club. Ik ga nog lang niet stoppen”. Ook Janine is enthousiast: “Ik hoop nog jaren met plezier te kunnen blijven voetballen bij FIT met, als het kan, de nodige nieuwe dames dit seizoen”.

Aanmelden bij FIT Boys? Dat kan: Ledenadministratie@fitboys.nl, Maurits Beuling, De Leek 2, 9411 MK, Beilen, (06-27460381).

De Webmaster.

<<<TOP>>>