H O O F D S P O N S O R E N Coach vh Jaar, subleague FIT Boys
Slofstra Assurantiën & Van Berkel Adviesgroep

<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf september 2007)

heden t/m 29 maart 2008 | 27 maart 2008 t/m 15 december 2007 | 15 december 2007 t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

15 december 2007

FIT Boys door slechte eerste helft niet verder dan 3 - 3.

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-equipe van trainer/coach Jan Smid speelde een hele slechte eerste helft maar haalde de rust met een 1 - 1 stand (doelpunt Wietse Jonker). Na de rust bleef het spel van FIT Boys inspiratieloos en kon degradatiekandidaat Klazienaveen uitlopen naar 1 - 3. FIT Boys perste er een slotoffensief uit dat uit de tenen moest komen. In de 83e en 88e minuut scoorde Ruud Seubring de 2 - 3 en 3 - 3. In de 7 minuten blessuretijd kregen beide ploegen geen echte kansen meer en dus werden de punten deze middag op sportpark Noord-West gedeeld.

Kijkend naar de stand moest de nummer 3 tegen de nummer 12 en dat zou normaliter een winstpartij moeten betekenen. Maar FIT Boys speelt zijn betere wedstrijden altijd tegen hooggeklasseerde tegenstander en tegen de mindere teams past FIT Boys het niveau moeiteloos aan. Zo ook tegen Klazienaveen, dat een hartverwarmende (degradatiestrijd op de mat legde. FIT Boys speelde heel slecht en kreeg geen enkele kans. Het was Klazienaveen dat misschien wel terecht op 0 - 1 kwam. Het was een klein wonder te noemen dat FIT Boys met 1 - 1 kon gaan rusten. Wietse Jonker wist één van de weinige kansen toch te verzilveren.

Na de rust bleef FIT Boys volharden in slecht spel en de tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen Klazienaveen de 1 - 2 scoorde. FIT Boys leek deze middag niet te willen winnen en kreeg gewoonweg weinig tot geen kansen. Het was juist aan de andere kant Klazienaveen die in de 72e minuut de wedstrijd leek te beslissen (1 - 3). FIT Boys perste er een slotoffensief uit, maar dat kostte behoorlijk veel moeite. De laatste reserves zo voor de winterstop werden aangesproken om tot een beter resultaat te komen. Het was uiteindelijk Ruud Seubring die een punt leek te redden. In de 83e en 88e minuut scoorde hij en zo stond het vlak voor tijd 3 - 3. Scheidsrechter Hut trok 7 minuten blessuretijd bij, maar deze tijd leverde geen doelpunten meer op.

FIT Boys gaat de winterstop in als nummer 4 met 23 punten uit 12 wedstrijden. 26 januari 2008 speelt FIT Boys pas weer uit tegen SVN'69. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Wisselende successen voor de diverse FIT Boys-teams.

FIT Boys 2 verloor volgens Rene 'Pietje' Bening terecht van Staphorst 3. Pietje zei er het volgende van: "Helaas verloor Fit 2 met 0-2 van Staphorst!Trouwens geheel terecht!Staphorst speelde leuk en snel voetbal!NIet eerder gezien in deze competitie! Fijn weekend!"

FIT Boys 3 won uit van Halen 5 en Jan Willem was er bij: "FB 3 wint met 2-0 de streekderby van halen. Een lelijke overwinning maar ook zeer zeker een lekkere overwinning. Doelpunten: Bart en Anne."

FIT Boys 5 speelde al om 12:00 uur uit tegen LTC 6. Niet geheel compleet maar met een redelijk representatief elftal werd er met 3 - 1 verloren. In de eerste helft werd het 0 - 1 met kansen op 0 - 2 en 0 - 3. De tweede helft was ronduit slecht en scoorde LTC 6 3 maal. Eindstand derhalve 3 - 1. Gelukkig kwam er een helpende hand uit Opende want Opende 4 won uit van TFS 2 met 0 - 2. De schade wat betreft 'the road to the championship' is dus nihil gebleven.

FIT Boys B2 moest thuis voetballen tegen LEO B3 en won met 4 - 1. Dat was nog net zo opmerkelijk, wel de doelpuntenmaker. Melany de Vries van MC1 deed ook mee en scoorde alle vier de doelpunten. Klasse, Melany! Daar stonden de mannen van LEO B3 even mooi van te kijken.

De volgende uitslagen en standen waren op 16 december om 15:00 uur bekend:

FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
FIT Boys DA1

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

13 december 2007

Jan Smid: Een voetbaldier in hart en nieren.

Trainer verlaat FIT Boys aan einde van het seizoen.

(Foto's: Maurits Beuling).

Beilen – Vijf seizoenen was Jan Smid met heel veel plezier trainer/coach van het eerste elftal van de cvv FIT Boys. Volgens hem is het tijd dat er een andere trainer voor de groep komt, met nieuwe inzichten, ideëen en trainingsstof. Goed voor de ontwikkeling van de jonge spelersgroep. Want dat heeft Jan Smid zeker gebracht, verjonging. Onder Jan Smid zijn diverse jeugdspelers doorgebroken, hebben een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en zijn nu een vaste waarde in het eerste elftal van FIT Boys. Jan stopt en wacht een volgende uitdaging op zijn trainerspad af.

Wie Jan Smid zegt, spreekt over een rijke historie als voetballer en als trainer. Jan Smid heeft in het verleden betaald voetbal gespeeld bij Go Ahead Eagles en Heerenveen. Hij haalde in zijn jeugdjaren zelfs Jong Oranje en Oranje onder de zestien. Na het betaalde voetbal had hij grote successen in de top van het amateurvoetbal bij Hoogeveen en ACV. In de drie jaar ACV werd hij éénmaal topscoorder met 32 goals en vierde een algeheel amateurkampioenschap. Als trainer begon hij bij HZVV en via SCD’83 uit Dedemvaart kwam hij in 2003 bij FIT Boys terecht.

“De belangrijkste reden dat ik stop is dat ik vind dat de selectie toe is aan een nieuw gezicht, nieuwe inzichten en ideëen en nieuwe trainingsstof. Het is een jonge groep, die nog veel kan leren en daardoor kan groeien. Dat is wel een van de dingen waar ik met trots op terugkijk, het laten doorstromen van veel jonge spelers”. Hoewel werken belangrijk is, vindt Jan het trainen en begeleiden van jonge talenten fantastisch. En hij heeft veel jeugd ingepast, sommige jongens kwamen op zeventien jarige leeftijd al bij de selectie. Wat er nu staat is een selectie met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar. Hoewel hij de trainersperiode bij HZVV ook leuk vond, werkte Jan ook met meer plezier in de luwte op derde klasse niveau. “In de Hoofd- en Eerste klasse zijn de belangen van bestuur en sponsoren rond het team toch groter en willen ze allemaal een vinger in de pap hebben. Bij FIT Boys heb ik altijd mijn eigen gang kunnen gaan en dat werkt toch ook wel erg prettig”. Op de vraag of hij liever een zaterdagmiddag in de tuin werkt of maximaal gespannen met FIT Boys een periode kan binnenhalen, kiest Jan duidelijk voor het laatste.

Over elftalleider Martin Datema is Jan meer dan lovend. “Een uitstekende leider met positieve instelling. Altijd positief, hij ken zijn plaats. Met voetbaltechnische en tactische zaken bemoeit Martin zich niet. Heerlijk om mee te werken”. Ook over de vereniging is hij meer dan positief: “Een goede gezellige georganiseerde club. Een deskundig bestuur, een gigantisch grote groep vrijwilligers en warmte en gezelligheid”. Op de vraag of Jan als hij de afgelopen vijf jaar bij FIT Boys over zou moeten doen alles hetzelfde zou doen of iets zou veranderen, kiest Jan voor het laatste. En wat nu? Met trainerspensioen of toch nog door? “Ik ben op een leeftijd gekomen dat de jaren gaan tellen. Niets moet, maar als er een leuke club voorbij komt dan zeg ik ‘Ja’. Of ACV mij benaderd heeft? Dat hebben wel meer mensen gedacht, maar dat is niet zo.” Jan wil graag nog op één vraag terugkomen. Of hij iets zou veranderen als hij de vijf jaar bij FIT Boys zou moeten overdoen. “In het laatste seizoen is de staf uitgebreid met keeperstrainer Henk Rabbers en tweede trainer Aljon Stahlmecke . Dat bevalt erg goed en dat had ik nu achteraf bezien vanaf het eerste seizoen wel zo willen hebben”.

Jan Smid praat met passie over voetbal en het trainersvak. We kunnen met recht concluderen dat Jan een voetbaldier in hart en nieren is, waaraan FIT Boys de afgelopen viereneenhalf jaar veel heeft gehad en misschien kan Jan nog voor een laatste succesje zorgen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

8 december 2007

Veldvoetbal afgelast zaalvoetbal jeugd niet. 

Vrijdagmiddag rond 13:00 uur was het al bekend. De KNVB had alle competitiewedstrijden voor zaterdag al afgelast. Voor de senioren en de A- t/m de C-junioren dus een voetballoze zaterdag.

Onderstaand alle uitslagen en standen bij de jeugd zoals deze bekend waren op maandagavond 22:45 uur:
FIT Boys D1
FIT Boys D2
FIT Boys D3
FIT Boys E1
FIT Boys E2
FIT Boys E3
FIT Boys E4
FIT Boys F1
FIT Boys F2 e F3
FIT Boys F4
FIT Boys F5 en F6
FIT Boys F5

De Webmaster.

<<<TOP>>>

1 december 2007

FIT Boys komt tegen tien man Angelslo niet tot winst.

In een pittige wedstrijd ging Angelslo er soms hard in en moesten de Slofstra-/Van Berkel-mannen het vaak ontgelden. De eerste helft kreeg Angelslo-speler Hendrik Teuben al geel. Na een veel te harde charge de tweede helft op Elwin Dam kon de scheidsrechter niets anders doen dan Hendrik voor de tweede keer geel, en dus rood, geven. Ook tegen tien man kwam FIT Boys niet tot scoren en moest FIT Boys-keeper Mark Lubberts nog tot twee keer toe adequaat ingrijpen op twee inzetten van de Angelslo-spitsen. FIT Boys creeerde wel goede mogelijkheden, maar was niet scherp genoeg voor het doel. Bij schemer floot scheidsrecher Jongman voor het einde en dus werden de punten gedeeld.

Door de nodige blessures moest FIT Boys-trainer Jan Smid de nodige omzettingen doen. Op doel verving Mark Lubberts de geblesseerde Erik Bos en liet zien een prima vervanger te zijn. Op het middenveld speelde youngster Elwin Dam centraal en was er ook een plaatsje ingeruimd voor tweede elftal speler Wietse Jonker. Beiden speelden een prima pot. Angelslo liet aan het begin van de eerste helft zien over een goed combinerende ploeg te beschikken. FIT Boys gaf voor het combinatievoetbal van Angelslo ook alle ruimte. Echte uitgespeelde kansen leverde dit overigens niet op voor Angelslo en ook FIT Boys kreeg geen echte mogelijkheden. In het verloop van de eerste helft ging FIT Boys iets feller dekken en nam het ook vaker het initiatief. Angelslo probeerde hier tegenover agressie te brengen, maar dit sloeg af en toe wat door. Van beide zijden was het bij vlagen hard, maar na een overtreding van FIT Boys-zijde was de wraakactie van Angelslo-speler Hendrik Teuben ver over de schreef. Scheidsrechter Jongman was Angelslo goedgezind en gaf slechts geel. De rust werd met de nodige onderbrekingen door blessurebehandelingen uiteindelijk rond half vier bereikt.

De tweede helft was FIT Boys licht in het voordeel, had iets meer balbezit maar kon dit niet in kansen of doelpunten uitdrukken. Halverwege de tweede helft sloeg de vlam even in de pan. Notabene op de helft van FIT Boys haalde Hendrik Teuben van Angelslo FIT Boys-speler Alwin Dam hard onderuit. Een totaal onnodige charge op die plaats op het veld, maar dit betekende wel een terechte gele kaart. Ruud Seubring bemoeide zich er ook mee en diverse FIT Boys-spelers herinnerden de scheidsrechter aan de eerst gele kaart van Teuben. Wat volgde was rood en de aanvoerder van Angelslo kon het veld verlaten. Wat volgde was een spel van kat en muis op de helft van Angelslo, maar ook nu ontstonden er geen echte honderd procent kansen voor FIT Boys. Angelslo was bij een uitval nog het dichts bij een treffer. Na een snelle uitval kon de Angelslo-spits vrij schieten. Keeper Mark Lubberts redde katachtig maar zag de bal voor de voeten van een andere Angelslo-speler terecht komen. De gehele linkerbenedenhoek was vrij en de Angelslo-speler plaatste de bal in de hoek. Mark Lubberts was echter vlot in de benen en dook in de baan van het schot en redde andermaal. Mark hield hiermee FIT Boys op de been. Wat volgde was nog een soort van slotoffensief, maar in de buurt van de zestien strandde het of ontbrak de scherpte. Na half vijf, deels in de schemer, floot scheidsrechter Jongman voor het laatst en dit betekende een puntendeling. Angelslo was hier blij mee, maar FIT Boys duidelijk niet.

Volgende week gaat FIT Boys op bezoek bij SVN'69 in Nijeveen, aanvang 14:30 uur.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 3 wint en bij jeugd wisselende resultaten.

Naast FIT Boys 1 kwam bij de senioren alleen het 3e in de wei. Het won uit bij VEV'67 4 met 0 - 2. Doelpunten kwamen van Bert Doornbos en Jord van der Hoest.

Onderstaand alle uitslagen en standen zoals bekend op maandag 3 december om 20:00 uur:

FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
01-dec-2007 Opende 4 GRC Groningen 4 afg.
01-dec-2007 LTC 5 VAKO 3 uitg.
01-dec-2007 Gorecht 7 LTC 6 afg.
FIT Boys DA1

Bij de jeugd gingen veel teams de zaal in. De meiden van Spar Stevens niet, zij speelden op het veld:

MC1 verliest returnwedstrijd tegen Achilles; toch vooruitgang

MC1 trad zaterdag aan tegen Achilles uit Assen. Het was in de reeks van 22 wedstrijden de eerste tegenstander die we voor de tweede keer dit seizoen tegen kwamen.De eerste wedstrijd ging in Assen verloren met vijf tegen nul.  In deze wedstrijd zou de harde wind centraal staan.

Met een stevige wind die strak over ons zo geliefde hoofdveld blies, begonnen we aan de wedstrijd. De opdracht was om Achilles te bestrijden met hun eigen wapen namelijk: snel combinatiespel en veel druk zetten. Op deze manier is deze tegenstander het best te bestrijden. De eerste tien minuten lukte dit heel goed. Achilles kwam niet in hun ritme.

Fit Boys had de wedstrijd redelijk onder controle. Na deze tien minuten kwam er een kentering in de wedstrijd; de wind nam wat toe en Achilles- met de wind in de rug spelend -kreeg wat meer turbulentie in het spel. Het zette de wedstrijd naar hun hand. In de 15e minuut wist men door onze verdediging te slalommen en de 0-1 aan te tekenen. Verdedigen is moeilijk maar in deze aanval kreeg men teveel ruimte waardoor het vrij gemakkelijk was om te scoren. Fit Boys was iets van slag maar herpakte zich. Het spelbeeld golfde op en neer. Fit Boys deed niet echt onder voor Achilles. Ook het tweede doelpunt ontstond doordat de tegenstander te veelruimte kreeg. Lisanne -onze laatste ‘man’-was met een aanval mee opgestoomd naar voren. Helaas werd de aanval afgeslagen en wist Achilles gebruik te maken van de ruimte achterin. 0-2. Na rust mocht Fit Boys het proberen met de wind in de rug. Waar Achilles te weinig gebruik maakte van dit fenomeen deed Fit Boys hier wel wat mee.

Gelijk vanaf de aftrap zette Fit Boys druk op de goal van Achilles. Er ontstonden ook kansen. Helaas werden ze niet benut. Achilles wist een keer onder de druk vandaan te komen. Met een mooi utgespeelde aanval door het midden werd het nul drie. Fit Boys liet zich hierdoor niet ontmoedigen en gin g door met aanvallen. De keepster van Achilles ging na20 minuten in de fout door net buiten de zestien de bal vast te houden. Vrije trap. Sandra mocht gaan aanleggen. Achilles vormde een muur. Helaas voor Achilles was dit niet afdoende. Met een prachtig schot in de rechterhoek was de marge twee doelpunten. We roken meer. Fit Boys ging nog meer aanvallen. Door de aanvalsdrift was de aandacht in de verdediging wat minder.

Door onnodige fouten wist Achilles nog twee keer te scoren.  Eindstand 1 -5.

In de wedstrijd hebben andermaal gezien dat de uitslag te hoog was. De eerste 20 minuten en de gehele tweede helft konden we goed druk zetten. Nu ook nog proberen de nul te houden dan gaan we vast weer een keer winnen.

Johan Boer.

De overige uitslagen staan in het rechter menu onder 'Uitslagen'.

De Webmaster.  

26 november 2007

Jeugdleden opgelet:  Jong Groningen – Jong Heerenveen.

Op maandag 3 december a.s. wordt in de Euroborg in Groningen de bekerwedstrijd Jong FC Groningen – Jong Heerenveen  Aanvang 18.30 uur gespeeld.

Fit Boys heeft hiervoor 50 kaarten beschikbaar. Deze zijn gratis.

Wil je een leuke avond en een leuke wedstrijd zien of ben je nog nooit in de Euroborg geweest dan is dit je kans om dit te beleven.

Heb je belangstelling, geef dit dan door aan Johan Boer per mail : activiteiten@fitboys.nl.

Houdt bij opgave er rekening mee dat een van je ouders mee kan voor het vervoer naar Groningen. Geef dit ook even door bij je opgave.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

24 november 2007

Alle uitslagen en standen van de senioren en de jeugd.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe was vrij deze zaterdag. In de 3e klasse D werd wel gevoetbald:

FIT Boys 2 was vrij, maar FIT Boys 3 speelde wel thuis tegen ONR 3. Het werd een eenvoudige 6 - 0. Harald Woltinge en Bert Doornbos scoorden elk twee keer en Marijn Stevens en Bart Steenge elk één keer.

FIT Boys 4 ging kansloos onderuit op sportpark Noord-West tegen Glimmen 4. Het werd 1 - 5 en de eer werd gered door Alex de Jonge.

FIT Boys 5 moest de kampioenskoers in beeld houden tegen laagvlieger LTC 5. Het werd een uiterst spannend scoreverloop. Iets na tweëen startte de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Henk Booiman. LTC 5 speelde 4-4-2 en achterin moesten verdedigers André 'Socrates' v.d. Bos, Douwe Visser en Maurits Beuling vol aan de bak. De spitsen van LTC wisselden voortdurend van positie en laatste man Carl Drenth had er de handen vol aan om het goed neer te zetten. Ook het middenveld had het zwaar en kreeg veel weerstand. Gelukkig had spits Marcel de Bruijn het vizier op scherp staan. Een aanval over rechts leverde ruimte op voor Jan Eising. Hij gaf hard en laag strak voor en Marcel de Bruijn kon met enig fortuin de bal binnenwerken (1 - 0). Door onachtzaamheid achterin was het al snel daarna 1 - 1. Daarna volgde een wonderschone treffer. Marcel de Bruijn kwam rechts schuin voor het doel in vrije positie. Hij zag niemand voor maar merkte wel op dat de LTC-keeper net voor de doellijn stond. Met een bekeken bal schoot hij enkele meters vanaf de achterlijn de bal over de keeper in de verre kruising. Maar ook na deze voorsprong volgde uit een vrije bal, na een licht duwtje (één was het wel een vrije bal en twee was het geen indirecte vrije bal?), de gelijkmaker (2 - 2). Dit was ook de ruststand.

Na de rust en met wat omzetting kwam een veel sterker en feller FIT Boys 5 uit de kleedkamers. De LTC-aanvallers hielden hun posities en HenK Oving en Hein Hepping beten zich vast in hun tegenstanders. Bij een corner ging Henk Oving mee naar voren en na een scrimmage voor het LTC-doel kreeg Henk de bal voor zijn voeten. Met een droge schuiver in de dak van het doel scoorde Henk de 3 - 2. Deze voorsprong moest nu toch echt vast gehouden worden, maar dat lukte andermaal niet. Bij een LTC aanval kreeg FIT Boys de bal niet weg en wist LTC andermaal gelijk te maken. FIT Boys stroopte de mouwen op en schakelde een tandje bij. LTC 5 zat er door en FIT Boys kreeg veel ruimte. Na een prima aanval gaf Klaas Brouwer een prachtige steekbal op Hans Leegstra en Hans verscheen alleen voor de keeper. Hij bleef uiterst cool en scoorde de 4 - 3. LTC probeerde het nog wel en kreeg nog één grote kans. Een vrije bal op de rand van de zestien, Hein hield even slim vast nadat zijn tegenstander overigens hem ook vasthield, betekende bijna weer de gelijkmaker. Keeper Jan van Veen, vrijdag nog jarig, redde met een uitstekende duik in de hoek en Douwe Visser deed de rest. Na het laatste fluitsignaal was de blijdschap aan FIT Boys-zijde groot. Een zwaar bevochten overwinning en dat kan FIT Boys 5 dus ook. Tijdens de derde helft klonk het steeds weer: "Wat zijn we goed hé". Het blijft een leuk en vooral gezellig seizoen, met kans op......

De dames van C1000 speelden gelijk met 2 - 2 tegen Knickerbockers DA3. Bij de rust was het nog 1 - 2, maar de dames toonden karakter en maakten gelijk.

Onderstaand de uitslagen en standen van de seniorenteams zoals deze bekend waren op 25 november om 08:30 uur:
FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
FIT Boys DA1

Onderstaand alle uitslagen en standen bij de jeugd:
FIT Boys A1
FIT Boys B1
FIT Boys B2
FIT Boys C1
FIT Boys C2
FIT Boys MC1
FIT Boys D1
FIT Boys D2
FIT Boys E1
FIT Boys E2
FIT Boys E3 en E4
FIT Boys F1
FIT Boys F2
FIT Boys F3
FIT Boys F4
FIT Boys F5

De Webmaster.

<<<TOP>>>

17 november 2007

FIT Boys wint door mirakel van Borger.

(foto's: Martin Datema).

FIT Boys ging zaterdag op bezoek bij nummer zeven Borger en beleefde een miraculeuze Houdini-ontsnapping. Acht minuten voor tijd stond het nog 2 - 0 voor Borger toen Aljon Stahlmecke werd gevloerd in de zestien. Topscoorder Mark Seubring schoot onberispelijk de 2 - 1 binnen. In vier minuten blessuretijd scoorde Mark Seubring nog drie maal en zo wonnen de Slofstra-/Van Berkel-equipe met 4 - 2. Door deze onverwachte overwinning was leider Martin Datema totaal sprakeloos en dat gebeurd hem niet vaak.

Enkele seizoen geleden troffen Borger en FIT Boys elkaar ook geregeld. In het seizoen 2003/2004 werd het maar liefst 0 - 8, maar er werd ook wel eens verloren. In het seizoen 2002/2003 werd het 3 - 2 voor Borger. Deze zaterdagmiddag leek FIT Boys wederom een overwinning te gaan pakken. Het eerste kwartier overklaste FIT Boys Borger volledig en het was wachten op de 0 - 1. Spits en topscoorder Mark Seubring had het vizier niet scherp staan en zo bleef het 0 - 0. En zo als zo vaak viel de goal aan de andere kant. Borger scoorde uit een vrije bal de 1 - 0 en tien minuten later lag de 2 - 0 al achter keeper Mark Lubberts, die de geblesseerde Erik Bos verving. 

De tweede helft probeerde FIT Boys het wel, maar het wilde maar niet lukken. Borger probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen door het nodige tijdrekken. Scheidsrechter Dijkstra zou de nodige tijd nog gaan bijtrekken en dat zou nog tot een wonderlijke ontknoping gaan leiden. Door de nodige blessures kwam ook good-old Aljon Stahlmecke binnen de lijnen en juist hij luidde de 2 - 1 in. Aljon werd acht minuten voor tijd binnen de beruchte lijnen gevloerd en scheidsrechter Dijkstra wees resoluut naar de stip. Topscoorder Mark Seubring nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de 2 - 1 binnen. Het FIT Boys-kamp leek blij te zijn met dat ene doelpunt, maar het mirakel moest zich nog voltrekken. In vier minuten blessuretijd wist topscoorder Mark Seubring drie keer te scoren, blessuretijd die door het tijdrekken van Borger volledig terecht werd bijgeteld. Totaal ontredderd keek Borger na 95 minuten naar het scorebord en kon het niet geloven: 2 - 4. Ook FIT Boys kon het nauwelijks bevatten, maar de drie punten gingen toch echt mee naar Beilen. Verdediger Mark Seubring begint zich onderhand te ontpoppen als een echte killer en heeft er al 13 doelpunten in liggen. Hij was met afstand de Man van de Wedstrijd en matchwinner. Door de overige resultaten schoof FIT Boys op naar de derde plek vier punten achter koploper Gorecht.

Na een vrij weekend ontvangt FIT Boys 1 december om 14:30 uur Angelslo thuis op sportpark Noord-West.  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys E2 en F1: KAMPIOENEN!! en overige uitslagen.

Op de foto in willekeurige volgorde:  Leroy de Bruijn, Jesse Drenth, Gerrit Wolters, Arjen Lomulder, Jorden Turkstra, Gert- Jan Mellema, Jacco Huizing, Mingco Glastra, Rik Schutte en de leiders Marvin de Bruijn, Ruud Seubring en Carl Drenth en trainer Elwin Dam (eigen foto cvv FIT Boys).  

FIT Boys E2 lag vanaf het begin van de competitie op kampioenskoers en dat resulteerde in het kampioenschap afgelopen zaterdag. Het werd maar liefst 0 - 15 tegen LTC E3 en zo bleef de Administratie & Belastingadviesbureau Wim Stevens -equipe ongeslagen. En dus konden de kampioensmedailles uitgereikt worden. De patat en de ranja smaakte prima. Henk Lomulder schoot behalve de teamfoto de volgende plaatsen.

Leider Carl schreef er het volgende over:

EE-TWEETJE IS KAMPIOEN

Zaterdagmorgen om 9 uur voetballen in Assen tegen LTC E3, dat is vroeg. En ondanks dat ik niet naar de 30+ in Skopje ben geweest (degelijkheid slaat toe) hebben wij in huize Drenth moeite om het bed uit te komen. Om 08.10 moeten wij vertrekken en wij moeten er tegen vliegen om niet te laat te komen, want dat kan natuurlijk niet bij de kampioenswedstrijd. Wij van Fitboys EE-TWEETJE kunnen vandaag kampioen worden en wij willen dit ongeslagen doen. Dat betekent dat wij alle wedstrijden willen winnen en dus ook tegen LTC E3.

Voor de wedstrijd zeggen de leiders en trainer Elwin (ook aanwezig bij deze belangrijke wedstrijd) hoe wij moeten voetballen. “Laat zien hoe goed jullie kunnen voetballen”zeggen zij. Er is veel publiek en er staan allemaal spandoeken langs de kant van het veld. Een aantal spandoeken zijn vorig jaar ook al gebruikt, zie ik.

In de wedstrijd hebben wij geen last van spanning en walsen wij over LTC heen. Ze hebben geen schijn van kans tegen ons mooie combinatievoetbal. Het wedstrijdverloop ziet als volgt:

-          Mingco zet druk op de tegenstander en scoort 1-0;

-          Rik passt op Gerrit 2-0;

-          Jorden op Jacco – actie Jacco 3-0;

-          GertJan maakt een mooie sliding – de bal komt bij Rik  - Rik schot op de paal – Jacco in de rebound 4-0;

-          Mingco op Jesse – schot van afstand Jesse 5-0;

-          Jesse schiet op de lat (latini word hij genoemd) en via de keeper gaat de bal in de goal 6-0;

-          In de rust zeggen de leiders dat wij iets minder druk moeten doen en rustiger aan de bal moeten zijn.

-          Direct naar rust maakt Jesse een actie 7-0;

-          Gerrit net niet met de kop – paal – in de rebound 8-0;

-          Jesse kapt de bal achter het standbeen en haalt uit 9-0;

-          Mingco schiet mooi bekeken in de hoek 10-0;

-          Jesse tikt terug op Rik – Rik verlegd naar de 2e paal – Gerrit staat daar 11-0;

-          Rik op Gerrit en Gerrit scoort beheerst met rechts 12-0;

-          Is spits Leroy er ook – jazeker – in de kluts staat hij goed bij de 2e paal 13-0;

-          Even later weet Leroy een voorzet van Jesse in de goal te werken 14-0;

-          Gerrit neemt de plaats over van Arjen in de goal. Even later staat Arjen op de goede plek naar een voorzet van Jesse 15-0.

De wedstrijd is afgelopen en wij zijn dolgelukkig. Wij juichen en lopen met een brazilië-vlag (groen-geel) de polonaise. Kampioenen, kampioenen, kampioenen wordt er gezongen.

Wij nemen nog een aantal pennels en wij krijgen van de jeugdcommissie allemaal een medaille (dank u – perfect) en van moeder Sandra een snoep-boeket in de vorm van een bos bloemen. Bij de pennels neemt assistent leider Marvin ook een pennel en hij weet te scoren. Dan word de kampioensschaal uitgereikt door vader Henk aan de aanvoerder en wordt er een ereronde gelopen over het veld. Wat een feest. Na nog een kampioensfoto te hebben gemaakt, gaan wij naar de kleedkamer. Daar krijgen wij nog een verrassing. Op initiatief van ouders Sandra, Kelly en Marcel zijn er T-shirtjes gemaakt met daarop onze naam en kampioen E2. Dit shirt doen wij allemaal over onze trainingspakken en dit staat cool.  Dan gaan wij allemaal naar Beilen naar de kantine. In de polonaise komen wij de kantine binnen en wij hebben groot feest. Er word met confetti geschoten en wij krijgen allemaal drinken en patat. De radio staat aan met feestmuziek en iedereen geniet mee.

Het is mooi om de leider van deze groep te zijn. Niet alleen omdat ze leuk kunnen voetballen en dat ze kampioen zijn geworden, maar ook om wat anders. De jongens (en ook de ouders) zijn altijd positief, zijn leergierig op training en gaan onderling goed met elkaar om. Als voorbeeld benoem ik alle initiatieven van de ouders rond deze kampioenwedstrijd (klasse). De goede sfeer bepaal je met elkaar, ook al zou het wat minder gaan. Wij van EE-Tweetje worden op eigen verzoek nu hoger ingedeeld. In de zaal moeten wij bijvoorbeeld tegen een aantal teams, die twee klassen hoger dan ons voetballen. Moet ik dan als leider bij een aantal verliespartijen, minder positief zijn richting de jongens?

De kanjers van dit team zijn:

Naam

Positie

Bijnaam

Goals

Pennels gemiddelde

Arjen

Keeper

De leeuw

3

0,44

Jorden

Rechterverdediger

De spijker

1

0,11

GertJan

Linkerverdediger

De dirigent

1

0,67

Rik

Middenvelder en verdediger

De alleskunner

4

0,22

Jacco

Rechtermiddenvelder

De stofzuiger

9

0,43

Mingco

Mid-Mid

De krachtpatser

15

0,89

Jesse

Linkermiddenvelder

De dribbelaar

13

0,44

Gerrit

Linksvoor/spits

Het kanon

20

0,78

Leroy

Rechtsvoor/spits

Het spitsie

24

0,56

In 9 wedstrijden wonnen wij 9 keer, wij  scoorden 91 keer en kregen er 7 tegen. De mooiste wedstrijd was het spannende moddergevecht tegen LEO die wij met 4-3 wonnen. De grootste uitslag was tegen onze buurman in de stromende regen 24-0.

Dank aan trainer Elwin, medeleiders Ruud en Marvin en het publiek en nu de zaal in. 

Leider Carl.

Op de foto bovenste rij v.l.n.r.: leider Maurits van der Hoest, Merijn Boers, Robert Haandrikman, Vera Hofman, Thijmen de Vries en trainer/leider Kevin Eising. Onderaan v.l.n.r.: Sander van Eijk, Stefan Eefting, Johan Vriesema, Basir Sarhade en Maikel Hummel (eigen foto cvv FIT Boys).  
foto: familie Eefting.

De tweede kampioen dit seizoen werd FIT Boys F1. Zonder verliespunten haalden de Administratie & Belastingsadviesbureau Wim Stevens -equipe het kampioenschap binnen door HHComb. F1 te verslaan met 1 - 14. Medailles en eeuwige roem viel hen ten deel en ook zij worden volgende week getrakteerd op patat en ranja.

Mama Janet Eefting schoot de volgende plaatjes:

FIT Boys 2 heeft een moeilijk seizoen. Ditmaal werd in Coevorden van CSVC 2 met 1 - 0 verloren. FIT Boys speelde thuis tegen koploper Smilde'94 3 gelijk met 1 - 1. Bart Steenge scoorde de FIT Boys-goal. FIT Boys 4 ging op bezoek bij Peize 7 en verloor met 4 - 1.

FIT Boys 5 speelde tegen GRC Groningen 4 en was beter. De eerste helft werd er best aardig gevoetbald en als alle kansen in het doel waren gegaan, was het bij rust 5 - 0 geweest. FIT Boys wist tweemaal te scoren. Carl Drenth schoot een vrije bal mooi binnen en Richard Kerssies schoot net onder de lat binnen na een combinatie met Carl. Na de rust waren er de nodige omzettingen en wist FIT Boys de score uit te bouwen naar 3 - 0 door andermaal Richard Kerssies. Een paar minuten voor tijd was er sprake van enige onachtzaamheid in de FIT Boys verdediging en dat begon al op het middelveld. Hein toucheerde zijn tegenstander licht, maar deze ging wel neer in de zestien. De penalty was raak en dus 3 - 1. Verder kwam GRC niet en dat zou ook niet terecht zijn. Ondanks een slechte tweede helft was FIT Boys 5 een maatje te groot voor GRC 4.

Opvallende uitslag bij FIT Boys 5 in de competitie was het gelijkspel van Gorecht 7 en TFS 2 (1 - 1).

De Dames van C1000 zorgden voor de grote verrassing. Zij wonnen met 3 - 2 van koploper Roden DA1. Mariska, Jolanda en Melanie scoorden de FIT Boys-goals. Een verslag:

Verslag Fit Boys DA1

Op deze bijzondere dag dat de goedheiligman weer in Nederland is aangekomen moesten wij aantreden tegen de koploper.

Iedereen vroeg zich al gespannen  af of ze het afgelopen jaar lief waren geweest, want 5 december komt nu wel erg dicht bij. Daarnaast was iedereen ook erg gespannen, omdat de koploper bij ons op bezoek kwam. Nieuw Roden stond ook nog eens ongeslagen aan kop.

Tijdens de bespreking vertelden Tristan en Arend dat zij counter- voetbal wilden zien vandaag. Wij moesten de tegenstander vast zetten en opvangen op het middenveld. Om hen zo min mogelijk kans te geven om een aanval op te zetten. Op deze manier zouden wij een kans hebben om tegenstand te bieden aan Nieuw Roden.

Na het fluitsignaal gingen wij er direct tegen aan. De boodschap van Tristan en Arend hadden wij allemaal goed in onze oren geknoopt. Vanaf het begin zaten wij er direct goed op. Nieuw Roden kreeg geen kans om een aanval op te zetten. Wij kregen zelfs een aantal kansen om aan te vallen. Iets waar we voor de wedstrijd niet echt vanuit waren gegaan.

Op een gegeven moment kreeg Nousjka, onze links buiten, de bal. Zij dribbelde ermee richting achterlijn en gaf een hoge voorzet. Mariska nam op de rand van de 16 meter deze bal aan op haar borst om hem vervolgens op haar voet te laten landen. Vanuit deze positie nam ze de bal op haar slof en schoot de 1 – 0 in. 

Na deze aanval wilden wij meer. Nieuw Roden kreeg tussendoor geen kans om een aanval op te zetten. Het middenveld en de verdediging stonden als een huis.

Vervolgens werd er van onze kant weer een aanval opgezet. Mariska kreeg de bal en zag dat Jolanda L., onze links buiten, in kwam lopen naar het doel. Zij speelde de bal af, waardoor de keeper op het verkeerde been stond en Jolanda de bal met haar linker voet de 2 – 0 in kon tikken.

Op een gegeven moment kreeg Nieuw Roden de kans om een aanval op te zetten. Op het middenveld schoot een speelster van Nieuw Roden de bal achter onze verdediging, waarna hun snelle spits de bal kreeg en deze kon intikken.

Met 2 – 1 gingen wij de rust in. In de kleedkamer kregen wij van Tristan en Arend te horen dat wij zo door moesten gaan en het voetbal dat wij speelden vast moesten houden.

 Na de rust waren wij vooral aan het verdedigen. Nieuw Roden had een aantal goede wissels toegepast, waardoor er veel druk kwam op ons middenveld en op onze verdediging. Ze hadden vooral veel snelle speelsters voorin en op het middenveld gezet. Hierdoor konden zij beter hun aanvallen opzetten. Wij kregen eigenlijk geen kansen meer. Door een aantal reddingen van onze keepster Jolanda L. bleven wij op voorsprong.

Nadat wij een aanval van Nieuw Roden wisten af te breken kwam de bal bij onze gast- linksbuiten Melany in de voeten. Zij speelde haar tegenstandster uit en schoot de bal vanaf ruim 20 meter op het doel. De bal krulde met een mooie boog tegen het net. De 3 – 1 was een feit.

Na de 3 – 1 bleef Nieuw Roden druk zetten op onze verdediging. Op een gegeven moment was er geen houden meer aan. Eén van de speelsters van Nieuw Roden kon los komen en bracht de eindstand op 3 – 2.

Al met al een goede wedstrijd van onze kant die wij verdiend gewonnen hebben. 

Onderstaand de uitslagen en standen van de seniorenteams zoals deze bekend waren op 18 november om 19:00 uur:
FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
FIT Boys DA1

Bij de jeugd waren er naast de kampioenen van E2 en F1 nog andere uitslagen (zie daarvoor de 'Uitslagen' in het rechterdeel). B2 ging op bezoek bij Rolder Boys B2 en Doornbos zei er het volgende:

FIT BOYS B2-ROLDER BOYS B2

Afgelopen zaterdag was ‘t weer zover fit boys B2 mocht de wei weer in.

En zoals gezegd was het de bedoeling om rolderboys ff op een verlies partij te tracteren. Na even de vraag of we wel een 11tal op de been konden brengen was dit na ff een telefoontje richting Maarten P en dankzij hem hebben ik toch 10 jongens en 1 meid  richting veld 4 gestuurd en het is inmiddels vaste prik .. zij de warming up ik ‘t wedstrijd formulier en dat gaat de ene keer beter als de ander maar ‘t gaat. Hopelijk kan tom volgende week het team weer completeren. Hij werd deze morgen wakker in ‘n te lekker warm bed en was dus iets later  maar ach shit happens!  Na de warming up kon de wedstrijd beginnen 1st ff weer de poppetjes in goed overleg op de juiste plaats gezet en ‘t fluitje van de scheids kon z’n werk doen. Het zou al snel blijken dat we qua spel aardig aan elkaar gewaagd waren, het zou er om gaan wie ‘t beste zijn kanzen zou benutten  het was na een half uur dat ik als vlaggert ff moest zwaaien naar de scheids  omdat naar mijn mening de spelregels werden overtroffen er liep een roldenaar tussen laatste man en keepert  toen hem een bal werd toebedeeld  en dat het dan BUITENSPEL!!!  Allen was het de belangrijkste man op ‘t veld die er een andere uitleg aan gaf en dus zijn fluit in z’n zak hield! Betekende een vrije doortocht naar goal en een achterstand voor ons helaas. Maar omdat een wedstrijd langer duurt dan ‘n half uur hadden wij genoeg tijd om er nog wat van te maken  zo kwamen er voor ons ook wel wat kansen  maaar die werden dan weer niet benut  en tijdens de  T!  Konden we het er even over hebben  tom was inmiddels ook van de partij en heeft er het zijne en ik het er mijne over gezecht.

De 2e helft begon net zo gretig als dat de 1e  eindigde en bijna de gehele 2e helft was fit aan de bal en werd er eigenlijk door iedereen uitstekend gevoetbald maar werden de kansen die we kregen niet benut.  Na dat de man in’t zwart voor ‘t laats had gefloten kunnen we maar 1 conclusie trekken! Dat de wedstrijd door die ene buitenspelgoal is beslist en dat iedereen heeft gevochten voor wat hij of zij waart was en dat we verzuimd hebben zelf te scoren!            

Volgende week proberen we het gewoon weer tegen ACV! Het zal ons toch een keer lukken om 3 punten te pakken!       

GROET:  DOORI!

De meiden van Spar Stevens deden het als volgt:

MC1 weer terug op aarde: verlies tegen Gieterveen

Fit Boys MC1 trad zaterdag aan tegen Gieterveen MC1. Na de wedstrijd van twee weken geleden waarin de eerste winst van dit seizoen werd geboekt werden de meiden uit Beilen even weer in de realiteit geplaatst.

De realiteit waaruit we even weg waren door al die fantastische reacties van velen binnen onze vereniging. Maar ook daarbuiten. Felicitaties van andere clubs. Zelfs uit de media.

We vinden het geweldig dat iedereen zo met het meiden team is begaan.

Na de euforie van de gewonnen wedstrijd tegen Yde de Punt gingen we de strijd aan tegen Gieterveen. Met maar twaalf van de beschikbare 22 speelsters begonnen we aan de wedstrijd.

We wisten hierdoor dat we aan de bak moesten omdat de ervaring leert dat je in een wedstrijd wel degelijk over meer wisselspeelsters moet beschikken.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor het toegestroomde publiek heel aantrekkelijk om te zien. Beide ploegen zochten de aanval en wisten ook beide tot kansen te komen. De meiden van Fit Boys gingen wat te gehaast te werk en daardoor bleven de kansen onbenut. Gieterveen ging er beter mee om en wist in de twaalfde minuut voor de eerste keer te scoren. Doordat er te weinig druk op de man was en daardoor te veel ruimte voor de tegenstander wist men vrij gemakkelijk te scoren. Wat wel vaker gebeurt, gebeurde nu ook met MC1. Er trad een vorm van verlamming in het spel op. We waren telkens een tikkie te laat, we coachten elkaar te weinig, combinaties lukten niet.

Gieterveen wist hierdoor voor rust nog twee te scoren.

Na rust een ander  spelend Fit Boys. Het knokken voor de bal stond weer centraal. Men geloofde weer in zichzelf. Fit Boys kreeg vele kansen. Helaas bleef de score uit.

We zagen een tweede helft waarin de tegenstanders op gelijkwaardig niveau speelden.

Gieterveen kreeg twee kansen en deze werden goed afgemaakt.

Ook van deze wedstrijd leren we weer. Na een zege moeten we ons weer voor de volle honderd procent concentreren op de volgende wedstrijd. Elke wedstrijd begin je weer bij het nulpunt.

Johan Boer.

FIT Boys F4 won met 15 - 0 van LEO F9 en dat ging als volgt:

FIT BOYS F4  -  LEO F 9          17 November 2007                               De laatste wedstrijd.

WORDT F4 ONGESLAGEN TWEEDE?????                OF TOCH KAMPIOEN?????  

Na weer een week pauze was F4 deze week er weer op gebrand om een stevige uitslag neer te zetten. Nog geen wedstrijd verloren, maar toch een kleine kans op het kampioenschap, dat is toch wel raar.

Het komt natuurlijk omdat de Griffioen precies hetzelfde heeft gedaan, alleen dan een paar doelpunten meer heeft gescoord. Tegen elkaar hebben ze een 2-2 gelijkspel behaald, de wedstrijd waarin F4 met minder man een achterstand wist goed te maken, maar jammer genoeg niet meer wist te winnen.

Het enige dat F4 kan doen is na de 16-0 van de vorige keer, nu weer veel doelpunten maken.

Dus gingen de mannen weer hard van start. Na een minuutje of wat was Owen alweer trefzeker, de 1-0 stond al snel op het bord. Fit Boys was te sterk voor dit Leo, want even later hadden Owen en Selwyn alweer een paar goals gemaakt, zodat het al snel 5-0 stond.

Had keeper Mathhijs dan weer niets te doen? Nee zo was het ook niet, hij moest een aantal keren optreden, ondanks dat Maarten achterin en Kevin op het middenveld de zaken goed onder controle hadden.  

Jochem had er vandaag veel zin en was ook zeer goed bezig voorin en op het middenveld

en mede daardoor konden de anderen profiteren van het vele werk wat werd verzet. Lars beheerste de linkerkant en kon daardoor zijn voorzetten kwijt. Al met al was het al 7-0 bij de rust. Zouden er genoeg doelpunten komen om de Griffioen te kunnen bedreigen?

Na rust ging het gewoon door, Niels H. kon bijna weer scoren, zijn schot werd door de nieuwe keeper net tegengehouden.

Totaal gingen er 15 in, waarvan Owen, de topscorer, er 6 maakte, Xander heeft drie keer raakgeschoten, maar ook wel drie keer op de paal, Niels J. raakte twee keer het net , evenals Selwyn die 1 keer bijna het net door midden schoot. Loeihard. Tim maakte ook twee goals, zodat het tellen weer een aantal extra schrijfpennen kostte.

De hele competitie dus helemaal niets verloren, met twee uitschieters van 16-0 en 15-0 op het einde. Dat is een hele knappe prestatie heren!

Jammer dat het dan net geen kampioenschap zal worden, (of de Griffioen moet van deze zelfde tegenstander verliezen volgende week), dat is niet waarschijnlijk, maar voor ons zijn jullie wel kampioenen, jullie hebben het heel goed gedaan!!

De Leiders

F5 als laatste verloor van VKW F5 met 10 - 2:

VKW F5 – FIT BOYS F5

Zaterdag was het voor onze Heroes de wedstrijd van het jaar tegen VKW. Om nog een kleine kans te maken op het kampioenschap, moest er gewonnen worden van onze naaste concurrent. Toen het beginsignaal klonk, bleek al snel, dat VKW hier niet aan mee wilde werken. Ze zetten ons namelijk direct onder druk en het duurde dan ook niet lang, voordat de 1-0 viel en ondanks het goede keeperswerk van Jeroen liepen ze uit naar 3-0.

Toen vonden onze jongens het wel genoeg en kwamen beter in hun spel. Na een paar leuke aanvallen door goed samenspel en goede schoten van Jarno en nieuwe Raoul, kregen we een vrije trap op de rand van de zestien.

Hieruit werd de 3-1 gemaakt door Daniel met zijn goede linker. Helaas maakte VKW voor de rust nog de 4-1.

In de rust gewisseld van keeper en zo kwam Gerben op goal te staan. VKW overdonderde ons direct na rust met goed voetbal. Zodoende liepen ze uit naar 9-1 en was de wedstrijd gespeeld. Daniel wist er nog 9-2 van te maken na een zeer goed opgezette aanval uit het Ajax boekje.

Daarna scoorde VKW de laatste en werd de eindstand 10-2.

Nu eindigden we als derde in de najaarscompetitie en gaan we de zaal in. (wanneer is nog niet helemaal duidelijk)

Als we in de zaal de vooruitgang (dankzij trainer Jan) net zo voortzetten als op het veld, dan gaan we de

Voorjaarscompetitie nog sterker in en wie weet, wat er dan nog voor ons in het vat zit.

Voetbalvrouw Liz .

Onderstaand alle uitslagen en standen bij de jeugd:
FIT Boys A1
FIT Boys B1
FIT Boys B2
FIT Boys C1
FIT Boys C2
FIT Boys MC1
FIT Boys D1
FIT Boys D2
FIT Boys E1
FIT Boys E2
FIT Boys E3 en E4
FIT Boys F1
FIT Boys F2
FIT Boys F3
FIT Boys F4
FIT Boys F5

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

10 november 2007

Afgelastingen met hier en daar een wedstrijd.

De wedstrijden van de FIT Boys-teams, met name op sportpark Noord-West, werden beheerst door de regen. Thuis ging geen enkele wedstrijd door. Uit werd er hier en daar gespeeld. FIT Boys B2 ging op bezoek bij Wijster B1 en verloor met 5 - 2. FIT Boys C1 ging op bezoek bij GRC Groningen C2 en op het kunstgrasveld werd het 2 - 5. FIT Boys E2, kampioenskandidaat nummer één, won uit van LEO E5 op kunstgras met 3 - 4:

EE-TWEETJE WINT HET MODDERGEVECHT VAN LEO E5

Het is zondag 11 november en ik zit achter de computer. Aan mij de eer een verslag te maken van strijd om het kampioenschap tegen LEO E5. En het is een strijd geweest, dat kan ik u vertellen.

Het regent vrijdag de gehele dag en je denkt, gaat het wel door? Maar ze hebben kunstgras bij LEO dus je gaat er wel van uit. Zaterdagmorgen toch maar even gebeld met de kantine van LEO en deze bevestigen, “het giet gewoon deur”. En inderdaad het giet gewoon deur (wat een regen en een natte bende zeg). Ik krijg zaterdag-morgen ook nog een afzegging van Jacco. Onze stofzuiger op het middenveld is te ziek om te kunnen voetballen. Dat is vet balen voor hem en ons, want hij is goed in vorm.  

Om 11.00 uur komen wij aan in Loon en wij gaan er nog steeds van uit dat wij op kunstgras moeten voetballen. Iedereen heeft zich hier ook op voorbereid, onder ander keeper Arjen heeft gezorgd voor goede kniebeschermers, zodat hij goed kan duiken als het nodig is.

Wij lopen langs een jeugdveldje (van gras en niet kunstgras) waar wij in het verleden al een keer hebben gevoetbald (hierover later meer) en op dit veldje is het één grote modderbende. Maar goed dat wij hier niet hoeven te voetballen, zeggen wij tegen elkaar. In de kleedkamer is het kippenhok. Je voelt de spanning bij de jongens en ze hebben nog meer praatjes dan anders. De leider van LEO komt vertellen dat wij niet op het kunstgrasveld gaan voetballen (is bezet), maar op het modderveldje waar wij al langs waren gelopen. Dit hadden wij niet verwacht, maar de meeste jongens vinden dit niet erg.

Bij het inlopen op het modderveld zeggen leiders Ruud en Carl dat wij via de zijkanten moeten spelen, omdat aan de zijkanten het veld nog het beste is. In het midden van het veld liggen grote plassen.

Dan de wedstrijd. LEO E5 heeft tot nu toe 1x gelijkgespeeld en de rest gewonnen. Bij een verlies van ons, kunnen wij het kampioenschap mislopen en dat willen wij liever niet. Dus het wordt een belangrijke en spannende wedstrijd. Er wordt 8 tegen 8 gespeeld en dus hebben wij geen wissels en wij moeten vol aan de bak. LEO weet dat ze moeten winnen en beginnen zeer fanatiek. Na een corner van LEO schiet een grote jongen van LEO knoeterhard op de goal 1-0. Wij hebben wel meer balbezit maar krijgen geen grote kansen.

Vorige week tegen FC Assen kon keeper Arjen in de eerste helft uitblinken omdat onder andere onze omschakeling niet goed was. Dat betekent dat als wij de bal verliezen, wij niet moeten blijven dromen van bijvoorbeeld de gemiste kans maar direct weer naar onze positie gaan en onze tegenstander opzoeken. Ook LEO schakelt deze week steeds snel om. Als de keeper de bal heeft, schopt hij direct uit en wordt het gevaarlijk. De bal stuitert niet in de modder en glipt af en toe langs onze verdedigers Jorden en Gert-Jan. Rik, Mingco en Jesse bikkelen op het middenveld en rennen zich de longen uit het lijf. Vandaag gaat het niet alleen om mooi voetbal, maar ook om strijd. Bij weer een corner van LEO blijft de bal wat in de modder liggen en scoort LEO 2-0. Wij zijn niet gewend om achter te staan en het is moeilijk hier mee om te gaan. Een aantal koppies gaan wat naar beneden, maar ons publiek en leiders moedigen ons luid aan. Wij gaan in de aanval en uit een voorzet van Jesse weet Leroy bij de eerste paal 2-1 binnen te tikken. Het spel gaat op en neer en goed omschakelen blijft belangrijk. Arjen maakt nog een goede redding en een inzet van Gerrit wordt van de doellijn gehaald. De ruststand is 2-1 achter.

In de rust geven leiders Ruud en Carl aan wat goed gaat en wat nog beter kan. Geen koppies naar beneden, altijd door blijven gaan totdat de scheids fluit voor het einde, borst vooruit, niet reageren op de scheids, niet zeuren over een te lichte bal, zijkanten blijven zoeken en samen als een team proberen om gelijk te maken.

Direct in de tweede helft krijgt LEO een corner die Gert-Jan wegkopt. LEO krijgt niet veel kansen maar ook wij komen niet echt dicht bij de goal. Het lijkt even op hotse, knots, begonia voetbal. Maar wij gaan door en op zoek naar de gelijkmaker.

Uit een mooie ingooi van Rik, glipt Leroy langs zijn tegenstander en weet mooi voor te zetten. Leider Carl roept dat Gerrit door moet lopen en dat doet hij. De keeper laat de voorzet van Leroy los en Gerrit staat op de goede plek 2-2. Wij zijn door het dolle heen. Maar het is niet voorbij.

LEO gaat in de aanval en de sterkste en grootste jongen van hun, speelt drie jongens van ons uit en schiet strak binnen, 3-2. Dit is een domper voor ons van 2-0 zijn wij op 2-2 gekomen en nu staan wij weer achter. Van onmacht komen er een aantal tranen, maar wij gaan door. Jesse heeft een sterke tegenstander deze dag, maar komt er wel een paar keer langs. Toch lukt het ons niet om een goal te maken. Jorden schiet een keer van afstand, maar de keeper van LEO staat goed.

Tot ongeveer vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. Dan combineren Mingco en Jesse goed en Jesse besluit uit te halen, 3-3. De heren juichen en duiken op elkaar. Maar nog is niet voorbij. Wij vechten als leeuwen en ploegen door de modder  om maar niet te verliezen en houden LEO van de goal vandaan. Een gelijkspel mag, maar wij mogen niet verliezen.

Een minuut voor tijd krijgen wij een corner die Jesse nu wel goed voor krijgt (een paar keer kwam hij achter de goal) en Mingco staat bij de tweede paal (moet hij altijd staan van de leiders) en scoort de bevrijdende 3-4. Wat een feest en een ontlading bij spelers, publiek en leiders.  De scheids ziet dat er geen eer meer is te behalen en besluit om te fluiten voor het einde van de wedstrijd. De leiders van LEO zijn sportief, feliciteren ons en zeggen dat wij terecht hebben gewonnen.

De jongens vliegen elkaar om de hals en duiken in de modder (daar is wassen weer goed voor). Wij zijn bijna kampioen. Officieel kan Smilde nog op gelijke hoogte van ons komen, maar wij hebben een doelssaldo van plus 69 en Smilde van plus 12.

Wat een wedstrijd en wat een gevecht. Zie je wel, je moet nooit je koppie laten hangen en altijd met elkaar blijven voetballen. De wedstrijd is pas over als de scheids heeft gefloten voor einde. Een speciaal bedankje nog even aan het publiek dat ons positief bleef aanmoedigen.

Bij de pennels kunnen wij ons niet meer goed concentreren en schieten veel van ons recht op de keeper. Alleen Gerrit, Mingco en Leroy weten te scoren. Ook keeper Arjen kan niet alles stoppen en word 5 keer gepasseerd. Dit vinden helemaal niet belangrijk en wij gaan feestend naar de kleedkamer, waar wij met de kleren aan onder de douche staan en luid kampioenen, kampioenen, olé, olé, olé, zingen. Volgende week tegen LTC is Jacco er ook weer bij en dan worden wij officieel kampioen en gaan dan met elkaar feestvieren.

Leider Carl .

Ps: in het begin van dit verslag schreef ik dat wij eerder op dit jeugdveldje hebben gevoetbald. Het was 3 ½ jaar geleden dat de meeste van deze jongens begonnen te voetballen in Fitboys F3. Wij verloren toen alles dik en wij hadden een doel-gemiddelde van 3 voor en 168 tegen. Wij voetbalden toen tegen LEO F2 en wisten onze eerste goal te maken 25-1. Wat een feest hadden wij om die ene goal.  

Het is mooi om te zien waar de jongens nu toe in staat zijn op hetzelfde veld. Ik pink bijna een traantje weg en ben trots op deze negen-en tienjarigen.

Meest opvallende uitslag elders op de velden was die van ACV 8 in de klasse van FIT Boys 5. Zij verloren op het kunstgras van GRC Groningen 4 met 5 - 4.

Onderstaand de uitslagen en standen zoals bekend op 11 november om 10:00 uur:
FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

3 november 2007

FIT Boys moet meerdere erkennen in Drenthina.

De Slofstra-/Van Berkel-mannen vonden, na een goede serie de afgelopen twee wedstrijden, hun waterloo in Emmen tegen Drenthina. Er werd verloren met 3 - 1 en daar was niets op af te dingen. Al snel kwam Drenthina op 1 - 0, maar voor de rust scoorde Klaas Sanders de 1 - 1. Na de rust stopte keeper Erik Bos nog een penalty, maar toch werd het 2 - 1 en 3 - 1. FIT Boys probeerde het nog wel, maar Drenthina kreeg door de geboden ruimte de kans om de score uit te bouwen.

FIT Boys kon zaterdagmiddag een goede slag slaan. Koploper Gorecht ging op bezoek bij ex-tweede klasser Rouveen. Bij verlies van de mannen uit Haren en winst voor de mannen uit Beilen zou de achterstand teruglopen tot één punt. Gorecht verloor wel, maar FIT Boys won niet. Al snel in de wedstrijd kwam Drenthina door Gezim Luli op 1 - 0 en dit leek ook de ruststand te worden. Toch kwam FIT Boys nog voor rust langszij. Klaas Sanders scoorde de 1 - 1 en nog voor de thee had FIT Boys een goede kans om de 1 - 2 te maken. Het mocht niet zo zijn.

Na de rust kon FIT Boys-keeper Erik Bos zich positief onderscheiden. Drenthina kreeg een penalty, maar Erik Bos liet zien dat hij talent heeft en niet voor niets onder leiding van keepertrainer Henk Rabbers zich elke week in het zweet werkt. Hij stopte de penalty fenomenaal. Toch mocht dit niet baten, Drenthina besliste binnen vijf minuten de wedstrijd. In de éénenzeventigste en zesenzeventigste minuut werd het 2 - 1 en 3 - 1 door doelpunten van Pascal Bijkerk en Ollie Uiterwerf. FIT Boys probeerde het daarna nog wel, maar kreeg geen echte kansen. Door de geboden ruimte achterin kreeg Drenthina nog wel kans op meer. Het bleef uiteindelijk 3 - 1 en hierdoor zakt FIT Boys naar de vierde plaats.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur op sportpark Noord-West tegen oude bekende Klazienaveen. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

MC1 schrijft geschiedenis: De eerste overwinning is binnen.

De meisjes van Fit MC1 moesten het zaterdag opnemen tegen de tegenstander uit Yde de Punt. Het was en zou een beladen duel worden. Zou het de meiden van Fit Boys lukken om de rode lantaarn over te dragen aan Yde de Punt of Harkstede. In een wedstrijd waarin op het scherpst van de snede werd gestreden trok Fit Boys MC1 aan het langste eind. 1 – 0.  

Er vloeiden tranen van geluk en van verdriet na dit duel. Na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende Andre van Dijken gingen de meiden van Fit Boys compleet uit hun dak.

De eerste wedstrijd was gewonnen en dat wilden ze weten ook. Ook de rest van de aanwezige Fit Boys familie ontkwam niet aan de vreugde. Het leek wel of ze een kampioensschap vierden. Al feestend en zingend ging men de kleedkamer in. Hier sloeg meteen de stemming om. Irene was een kwartier voor het einde van de wedstrijd geblesseerd uitgevallen. Een botsing tussen twee knieën met als gevolg veel pijn en een knie die er niet fijn uitzag.

Gelukkig waren er enkele EHBO-ers aanwezig. Er werd besloten om een ritje te maken naar Assen. De arts gaf na onderzoek aan dat de knie zwaar gekneusd is.  Op het moment van stilte in de kleedkamer blijkt maar weer eens hoe goed de sfeer is in het team van de meiden. Voor en met elkaar vechten.

Wat is het genieten om na 30 wedstrijden te winnen.

Na 2100 minuten voetbal de drie punten in eigen zak houden.

Wat is het genieten om na 30 wedstrijden de nul te houden.

Wat is het genieten dat de achtste goal in 30 wedstrijden de winnende blijkt te zijn.

Wat is het genieten dat je de tegenstander bijna je wil kunt opleggen.

Wat is het genieten dat bijna alles lukt in een wedstrijd.

Wat is het genieten dat de tegenstander achter jouw aanloopt en niet andersom.

Vanaf het moment dat de meiden de kleedkamer in gingen was al duidelijk dat het een bijzondere dag zou worden. In de wedstrijdbespreking  was al voelbaar dat we er wat zouden gaan maken vandaag. Met een extra lange warming-up in de benen gingen de meiden zeer geconcentreerd het veld in. Met onze nieuwste aanwinst Maurena in de spits werd Yde de Punt gelijk vanaf het begin onder druk gezet. Fit Boys voetbalde op de helft van de tegenstander. De tegenstanders hadden moeite met de felheid van onze meiden. Men ging fouten maken. Fit Boys kon veel aanvallen. Met de goede passes van onze midmid Sandra werd goed over de vleugels gespeeld. Het veld was breed en er was veel ruimte. Veel combinaties lukten dan ook. Het eerste gevaarlijke moment kwam zelfs van verdedigster Elyse. Uit een afgeslagen aanval waagde ze een schot op de goal vanaf 20 meter . Helaas ging het schot naast. Een paar minuten later een mooie aanval over rechts opgezet door Rosalie B. Helaas was de pass net te laat waardoor Maurena buitenspel  stond. Het gescoorde doelpunt werd afgekeurd. Nikita en Irene lieten door hun inzet vaak de verdigsters van Yde hun hielen zien. Vlak voor rust wist Melissa zich vrij te spelen. Haar inzet werd gestuit door de paal.

Na rust een zelfde spelbeeld. Een tegen zichzelf worstelend Yde de Punt. Een goed spelend Fit Boys. Het hoge tempo van voor de rust konden beide teams niet volhouden. Langzaam doofde het vuur in de wedstrijd. Toch waren er over en weer wat kansjes. Na 20 minuten moest Irene geblesseerd het veld verlaten. Het verlaten van het veld gaf de coach de gelegenheid om de opstelling om te gooien. Met een extra aanvalster gingen we het laatste kwartier in. Yde stond weer onder druk. Fit Boys ging er weer voor. In de 23e  minuut werd dan eindelijk de werklust  afgerond met een doelpunt. Vanaf het middenveld een scherpe pass naar onze linksbuiten Mienke. Het lukte de laatste man van Yde niet om de bal goed te verwerken. De keepster moest het goed maken. Mienke was net even eerder en wist te schieten. De keepster raakte de bal. De rolde echter verder richting doel. Heel traag. Te traag in veler ogen. Eindelijk over de lijn. 1 – 0.

Er braken toen tien heel spannende minuten aan. Zou Yde nog langszij kunnen komen. In het Fit Boys spel kwam enige onzekerheid. Yde kreeg enkele kansen. Martina wist de goal schoon te houden. Na 72 minuten voetbal was dan eindelijk de eerste overwinning binnen.

Meiden we zien als ‘kort op de man zitten’, als we ‘eronder komen’, als ‘elkaar coachen’, als ‘we simpel en geconcentreerd’ voetballen dat we tot  leuke dingen in staat zijn.

Zaterdag in Harkstede gaan we proberen ons motto “WIJ WILLEN WINNEN’ tegen mede degradatiekandidaat Harkstede verder voort te zetten.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 en DA1 winnen, het 3e en 4e spelen gelijk, het 5e verliest topper.

FIT Boys 2 won na de 3 - 3 vorige week nu met 3 - 1 van fc Meppel 3. Andermaal was Rene 'Pietje' Bening trefzeker. Hij scoorde tweemaal en Remco Lubberts maakte de drie vol. De twee goals brachten de leider tot een mooi gedicht:

De glazen bol van Bening

In een schimmig verlichte kamer zit Rene Bening met de handen op zijn goudviskom:

"Glazen bol, oh, glazen bol,

Als jij eens wist wat ik wol.

Glazen bol, laat mij zien wat er te gebeur'n stiet

En vooral ook wie er scoren giet.

Ga ik vandaag weer veur een goaltie of drie?

Of misschien twee? Of wee'j 't nie?"

De glazen bol:

"Bening, mijn kersverse pizzabakker,

niets meer te wensen dan voetbaluitslagen?

Ie bent toch ook een arme stakker.

Maar speciaal voor jou als Volkswagen Golf-pechgeval

Kijk ik voor jou in de toekomst

En zal je vertellen wat er gebeuren zal"

Rene:

"Glazen bol, oh, glazen bol,

Ja heerlijk: vertel mij over mijn voetbalrol.

Valt mij de heerlijke emotie van het scoren ten deel?

En blijven mijn perzikzachte beentjes heel?"

De glazen bol:

"Bening, mijn kersverse pizzasnijder,

Ik zie in de toekomst een verdrietige leider.

Zijn zaterdagavond gaat deels naar de haaien

Omdat een speler met zijn motoriek loopt te klaaien.

Maar vreest niet: het zijn niet uw leden die worden geschonden,

maar van een andere spits, die des zaterdags nog in het ziekenhuis zal worden verbonden"

Rene:

"Glazen bol, oh, glazen bol,

Eerlijk gezegd interesseert het me dan geen drol.

Vertel mij toch wie een doelpuntje gaat maken,

dan zal ik mijn onrustige vragen naar u staken."

De glazen bol:

"Bening, vervelende salamiboer!

Voetbal is een teamsport, ophouden met dat egocentrische geouwehoer!

Maar vooruit: je bent een vriendelijke vent.

Ik zal je vertellen wat de toekomst je brengt:

De zege zal jullie deel zijn tegen FC Meppel drie.

Je zult twee keer het net laten bollen, vaker nie.

Uiteindelijk wint je cluppie met één-drie"

Rene:

"Glazen bol, oh, glazen bol.

Danke, dankewol.

Vorige week had je mij drie doelpunten voorspeld

en ondanks een kapotte auto was ik toch de held"

En zo geschiedde dat op 3 november Rene's goudvis weer de juiste voorspelling deed en Rene twee maal mocht scoren.

De leider.

FIT Boys 3 en 4 speelden beide gelijk met respectievelijk 1 - 1 en 0 - 0. Doelpuntenmaker bij FIT Boys 3: Lucas Ribberink.

FIT Boys 5 speelde te topper tegen nummer één TFS 2. Het werd een sportieve maar enerverende pot voetbal. De mannen van Ab Bening hadden het feest van Socrates nog in de benen en dat was te merken aan het spel. De passing was niet altijd even zuiver en twee foutjes betekenden twee doelpunten van TFS. Voor de rust was het 0 - 1 en na de rust werd het al snel 0 - 2. Voor de 0 - 2 schoot Carl Drenth via de lat nog over. FIT Boys 5 zette TFS onder druk, schoof alles en iedereen naar voren en TFS kreeg geen kansen meer. Het duurde tot de 75e minuut toen Albert Martens uit een voorzet van Carl Drenth de 1 - 2 inkopte. De GeJa-mannen speelden alles of niets en het werd niets. De punten gingen mee naar Drachstercompagnie. FIT Boys speelde niet slecht, maar de laatste pass en met name ook de voorzetten waren niet goed verzorgd. Jammer, de ongeslagen status is gebroken door een goede ploeg. TFS speelde technisch verzorgd combinatievoetbal met veel vernuft.

De dames van C1000 Mulder wonnen met 4 - 3 van fc Assen DA1. Janine Roek scoorde tweemaal, Mariska van Dijken en Rianne Fokkema éénmaal. Vervelend was wel dat Janine geblesseerd uitviel. Leiders Arend Dekker en Bart Wiechers vrezen dat Janine een paar weekjes langs de kant moet blijven.

Dan de uitslagen en standen zoals bekend op 4 november 08:30 uur:

FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
FIT Boys DA1

En dan de jeugd. E2 deed het uitstekend en won met 1 - 4 in Assen en ze liggen nog op kampioenskoers:

Wedstrijd van de keepers!

Omdat lijder Carl op deze ochtend andere verplichtingen had, was hij niet aanwezig bij de wedstrijd van Assen FC E4 tegen Fit Boys E2. Nou, en hij heeft wat gemist! Wat een wedstrijd! De leiders Ruud en Elwin hadden de jongens van E2 goed opgepept, want ze liepen de longen uit hun lijf. Vooral de 1e helft was heel spannend.

Na het fluitje van de scheids gingen beide partijen er direct goed in en al na 5 minuten maakte keeper Arjen in eerste instantie een super redding op een schot van Assen FC E4, maar helaas in 2e instantie werd dit een goal, door goed opletten van een speler van Assen FC E4, 1-0.

Na de aftrap hervatte Fit Boys E2 goed en stormden ze rechtstreeks naar het doel van Assen. Een schot van Leroy op het doel vindt eerst de handen van de keeper. De keeper laat de bal los en Gerrit knalt Fit Boys E2 al in de 6e minuut op 1-1.

Hierna blijft het spannend, beide partijen spelen goed over en creëren veel kansen. Echter staan de keepers zich zo uit te sloven, dat er geen bal meer in het doel verdwijnt.

Na een goede voorzet van Leroy, mist Gerrit nog maar net de bal. Na een vrije trap van Mingco, die deze maar net over het doel van Assen FC E4 schiet, redt Arjen even later aan de ander kant, na een uitbraak van Assen FC E4. En of het niet spannend genoeg is, redt Arjen  even later nogmaals! (12e minuut)

Carl belt intussen voor de 2e keer met de vraag hoe het gaat. Tijd om hem te antwoorden is er nauwelijks, wij zijn namelijk druk bezig met het aanmoedigen van ons team, want het is nog steeds 1-1, en de wedstrijd kan nog alle kanten op. Carl baalt al dat hij er niet bij is en hangt maar op. Hij zal in de loop van de wedstrijd nog wel contact opnemen met Ruud.

In de 17e minuut tikt Arjen een hard schot net over de lat van het doel, wat een redding!

Even later wordt een afstandschot van Jesse gestopt door de keeper van Assen FC E4, jammer. Nogmaals een uitbraak van Assen. Gert-Jan stopt deze al op het midden van het veld, door met een sliding de bal naar de zijlijn te schoppen. Na mooi samenspel tussen Gerrit en Jesse komt de bal bij Leroy, die hard op het doel van de keeper van Assen FC E4 schiet. Helaas werd deze gestopt.

Wat was het trouwens een glad veld. Veel spelers gleden regelmatig alle kanten op, lastig hoor!

Na een solo van Jesse, scoort Leroy in de rebound de verlossende goal! (1-2 in de 25e minuut) en kort daarna, na een diepe pass van Rik op Jesse, schiet Jacco met een fantastische kopbal de voorzet binnen! (1-3 in de 26e minuut). YES!

RUST

Na de rust begon nu vooral Fit Boys E2 heel sterk. Gerrit schiet al vrij snel in het begin van de 2e helft een hard schot op de kruising, helaas. Even later weer een redding van Arjen. Er komt een speler van Assen FC E4 alleen op hem af en na goed uitlopen stopt hij het schot.

De leider van Assen FC E4 roept nog wanhopig naar zijn spelers: “Als je ze laat voetballen, ben je verloren!”

Verschillende schoten van Fitboys E2 worden goed gestopt door de keeper van Assen FC E4, o.a. een mooi schot van Mingco, na een voorzet van Leroy. Er wordt veel op de helft van Assen FC E4 gespeelt. Na een mooie voorzet van Jesse, missen 3 van onze koppers de bal voor open doel, jammer! Er was goed samenspel op het middenveld, waar de verdedigers Gert-Jan en Jorden goed meededen.

In de slotfase van de wedstrijd, na een solo van Leroy en een pass op Jesse, schiet Jesse nog op de lat(ini), helaas. De laatste voorzet van de rechterkant komt van Leroy en een knal van Gerrit maakt de keeper van Assen FC E4 kansloos, 1-4! Wat een wedstrijd!

Een mooie pot, volgens Henk Huizingh.

Ook een voetbalvrouw.

Na het eindsignaal was voor de meeste jongens de wedstrijd gelopen, want met de pennels ging het niet zo goed. Van 6 jongens werd de bal gestopt of ze schoten over, misschien kwam dit door het kleine doel, en ook onze keeper wist er maar 1 te stoppen, waarschijnlijk gunde hij de tegenstanders ook nog een (heel klein) feestje.

Dat Gerrit, Gert-Jan en Mingco wel de pennel scoorden is natuurlijk top, zo hoort het!

Al met al een leuke wedstrijd voor de toeschouwers!  Oké jongens!

F4 won van buurman Beilen F5:

Beilen f5 tegen fitboys f4

Gisteren moesten we voetballen tegen Beilen.

Dat was best wel spannend want zij staan op de derde plek en wij staan tweede.

We gingen er hard tegenaan en al heel snel kwamen we  op voorsprong.

Owen scoorde 0-1. En daarna ook de 0-2 en 0-3.

Toch was het best wel spannend want Beilen deed heel goed z’n best.

Beilen kreeg 2 keer een enorme kans maar het lukte hen niet om te scoren.

Tim 0-4 en Niels H 0-5 deden dat wel. En toen de scheidsrechter affloot was dit dan ook de eindstand 0-5!

Weer 3 punten binnen.

We kunnen nu een week genieten van de koppositie omdat onze concurrent (griffioen)niet heeft gespeeld.

Maarten de Boer (en Esther)

En als laatste won Heros va Dwingeloo met maar liefst 16 - 0:

Heros (F5) deel 7

Zaterdag 3 november: Fitboys F5 – Dwingeloo F6

Afgelopen zaterdag konden de jongens eindelijk weer een partijtje spelen. Voetbalvrouw Liz heeft een erg druk bestaan als voetbalvrouw en versliep zich (zoals menig ander keer) en kwam in de wedstrijd toen de stand al 7-0 was!!!! En dat in 10 minuten!!!! Tja wat moet je dan nog meer van de jongens zeggen??? Ik stond versteld van het goede spel, het overzicht, de gemaakte hattricks, de rolverdeling, echt klasse allemaal! Wat mij opviel was dat alle spelers ook echt in beeld komen. Zo zag ik in Jordy een echte verdediger, Daniël een spits en Corneel zowel een rechter als linkerspits, in Jarno een rechtsvoor, Jeroen een middenvelder (wat een mentaliteit toen hij onderuit gehaald werd en direct weer in de benen kwam!), Rein een aanvallende middenvelder, Gerben een achterhoede speler en David een linksvoor. Tja wat nog mist is een echt keepertalent, maar ach als het spel zo doorgaat dan heb je toch niemand in het doel nodig??? Zo nu even een opsomming van de doelpunten:

 

1e helft: in doel: Jarno

Aanvoerder: Corneel

2e helft: in doel: David

 

1-0 Corneel,

2-0, 3-0, 4-0 = HATTRICK!!!!, 5-0 Daniël

6-0 Corneel

7-0 Jeroen

8-0 Corneel

9-0 Daniël

10-0, 11-0, 12-0= HATTRICK!!!! Jarno

13-0, 14-0  Daniël

15-0, 16-0 Corneel

 

 

Dus met een enorme eindoverwinning van 16-0 konden de boys met een gerust hart en dorstige blik richting kleedkamer slenteren, de hoofden geheven.

Toelichting voor de niet-kenners onder ons: Hattrick (of: hat-trick) is een aanduiding in de sport voor de bijzondere situatie dat een bepaalde prestatie door één speler driemaal achter elkaar wordt geleverd.

Leuk om even te weten er stonden twee mannen aandachtig te kijken naar het geweldige spel van onze boys……gevraagd of ze scouts waren en daar werd toch wat verdacht op gereageerd………. Tja voor een transfer zijn ze nu te laat; we hebben immers ons geld al geïnvesteerd in prachtige trainingspakken en daar moeten de boys eerst maar eens uitgroeien, of niet dan!

Voetbalvrouw Liz.

Onderstaand alle uitslagen en standen zoals bekend op zondag 4 november:

FIT Boys A1
FIT Boys B1
FIT Boys B2
FIT Boys C1
FIT Boys C2
FIT Boys MC1
FIT Boys D1
FIT Boys D2
FIT Boys E1
FIT Boys E2
FIT Boys E3
FIT Boys E4
FIT Boys F1
FIT Boys F2
FIT Boys F3
FIT Boys F4
FIT Boys F5

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Jeugd FIT Boys steekt zichzelf in nieuw trainingspak.

Het bestuur van FIT Boys opperde het idee om de jeugdleden aan het begin van dit seizoen de mogelijkheid te bieden om nieuwe  “Fit Boys trainingspakken” aan te schaffen. Wel wilde het bestuur de pakken aanbieden tegen gereduceerd tarief en daar moest wat op gevonden worden. Het idee van de sponsorloop was snel geboren. Op zaterdag 8 september renden vele jeugdleden hun rondjes rondom het hoofdveld op sportpark Noord-West en haalden daar een geweldig bedrag mee binnen van totaal € 3.555,=. 

Afgelopen woendagdag 31 oktober en zaterdag 3 november werden de pakken uitgereikt aan de jeugd. De trainingsjassen zijn groen en de broeken zwart en naast het FIT Boys-logo siert de naam van de eigenaar ook nog de rug van het pak. De FIT Boys-jeugd wordt nu al op scholen en in winkels herkend.

Zaterdagmiddag werd een groot deel van de gelukkige eigenaren op de foto vastgelegd. Alle jeugdleden waren zeer in hun sas met het mooie trainingspak en FIT Boys best trots op het mooie resultaat van deze actie.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

2 november 2007

André 'Socrates' van den Bos ziet Abraham.

Het vijfde reisde vrijdagavond rond 21:00 uur af naar de Cerck voor een feestje. André 'Socrates' van den Bos was 50 geworden en dit wilde hij vieren met familie, vrienden, collega's en sportvrienden. Naast de familie, vrienden, collega's en FIT Boys waren André zijn volleybaldames uit Groningen er ook.

Uit handen van Henk Smit ontving André een envelop met inhoud. Henk vergeleek het uiterlijk van André met dat van de legendarische Braziliaanse speler Socrates, 'Helaas gaan een vergelijking qua voetbalcapaciteiten mank', sprak Henk. Daarna was het de beurt aan Albert Martens die alle 50 plussers naar voren haalde. Albert besprak met Socrates de privileges die je hebt als 50 plusser. Een vaste plek in de kleedkamer, je eigen douchekop, je plekje aan de stamtafel, het niet hoeven halen van bier, maar ook de vrije rol in het veld. En als er wat mis gaat? "Je ploeggenoten zullen je toeroepen: jammer André, volgende keer beter", sprak Albert. André genoot zichtbaar en nam het Braziliaans shirt met de naam Socrates achterop dankbaar in ontvangst.

En het bleef nog lang gezellig in de Cerck, waar de hapjes en de drankjes prima voor elkaar waren met dank aan Henk Berghuis en consorten.  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

27 oktober 2007

FIT Boys weet opmars Helpman te stoppen. 

(foto's: De Krant van Midden-Drenthe)

Beilen - Bij rust leek de wedstrijd op sportpark Noord-West tussen de Slofstra-/Van Berkel-equipe en Helpman al beslist. Het was 2 - 0 door Gerald Roek en topscoorder Mark Seubring. In de rust werd er gewaarschuwd voor een te slap begin en een mogelijke aansluitingstreffer. Vijfenveertig seconden na de rust was het al 2 - 1 door Peter van der Veen. De hele tweede helft bleef de spanning van de gelijkmaker in de lucht hangen, hoewel FIT Boys het betere van het spel had. In de zesentachtigste minuut besliste Ruud Seubring de wedstrijd definitief en scoorde de 3 - 1. "Een terechte overwinning, maar je maakt het jezelf zo moeilijk", vatte leider Martin Datema kort samen.

Tegenstander deze zaterdagmiddag was Helpman, dat de laatste weken het best aardig deed. Er werd gewonnen van Borger en Klazienaveen. De Slofstra-/Van Berkel-equipe was dus gewaarschuwd en dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Binnen het kwartier had FIT Boys al een veilige 2 - 0 voorsprong genomen. Gerald Roek zorgde voor de 1 - 0 na acht minuten. In de zestiende mocht topscoorder Mark Seubring plaats nemen achter een vrije bal. Met een mooie curve verdween de bal in de rechterbeneden hoek. Voor de rust bleef FIT Boys de betere ploeg zonder dit in doelpunten om te zetten. 

In de rust waarschuwde trainer/coach Jan Smid de ploeg om niet te slap beginnen na de thee. Dit bleek wel tegen dovenmansoren gezegd, want al na vijfenveertig seconden scoorde Helpman de 2 - 1 , doelpuntenmaker Peter van der Veen. Hoewel FIT Boys de tweede helft wel de betere ploeg bleef, was er door de geringe marge qua doelpunten toch spanning voelbaar. Deze spanning verdween uiteindelijk in de zesentachtigste minuut toen Ruud Seubring voor de bevrijdende 3 - 1 zorgde. FIT Boys is door het gelijkspel van Hollandscheveld opgeschoven naar de tweede plaats.

Volgende gaat FIT Boys op bezoek bij nummer zes Drenthina.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 en 5 spelen gelijk, het 3e wint en het 4e verliest.

FIT Boys 2 ging op bezoek bij Genemuiden 3 en sleepte een 3 - 3 gelijkspel uit het vuur. Rene Bening zorgde in zijn ééntje voor de gehele FIT Boys-produktie.

FIT Boys 3 won uit met 2 - 1 van Donkerbroek 4 dankzij twee goals van Harrie Woltinge. 

FIT Boys 4 ging hard onderuit tegen Oranje Nassau 9 met 6 - 0.

FIT Boys 5 was dit seizoen nog ongeslagen en ging zaterdagmiddag op bezoek bij VAKO 3 in Vries. Via een reis door Laaghalerveen, Smilde en Zeijen (de A28 werd ter hoogte van Assen opnieuw geasfalteerd) kwam de GeJa-equipe in Vries aan. VAKO 3 zou, volgens betrouwbare bronnen, een luizenploeg zijn. En dat zou ook blijken. Via listige counters en lange ballen proberen zij de spitsen aan het werk te zetten. Gelukkig zat het achterin bij FIT Boys door Hein Hepping, Jan Eising, Carl Drenth, Henk Oving en later Klaas Brouwer potdicht. En als er wat doorslipte dan stond daar nog de betrouwbare sluitpost Jan van Veen. Voorin ging er de gehele wedstrijd, ondanks een veldoverwicht, bijna geen bal op doel. Er waren veel schoten op doel, maar geen treffers. De eerste helft zette VAKO daar bar weinig tegenover.

De tweede helft was er sprake van iets meer gelijkwaardigheid en kregen beide ploegen kansen om te scoren. Een VAKO-spits schoot op de buitenkantpaal en FIT Boys was gevaarlijk tot in de zestien van VAKO, maar kon het niet afmaken. Vlak voor de tijd gaf Richard Kerssies goed voor op Carl Drenth, maar hij plaatste de bal net over. Zo bleef het 0 - 0, maar door de 1 - 1 bij ACV en TFS blijft de top vier op exact dezelfde afstand staan als voor dit weekend.

Volgende week wacht TFS thuis om 14:00 uur op sportpark Noord-West.

Bij de jeugd ging ad interim coach Henk Booiman op pad met B2:

INTERIM COACH.

Maandagavond zo rond de klok van kwart over zeven `s avonds, komt de zoons des huizes terug van de voetbaltraining, de tas nog op zijn schouder dragend vraagt die aan zijn vader, pa moet jij zaterdag ook fluiten.

Vaders kijkt de zoons des huizes aan met een blik van waarom wil jij dat weten. Nou als jij niet moet fluiten zou jij dan onze coach willen wezen aanstaande zaterdag, een snelle blik op het programma van de scheidsrechters leert dat vaders zaterdag vrij is.

Zou jij dan wel contact op willen nemen met onze leider Bert. Dinsdagavond telefonisch contact gezocht met leider Bert, fantastisch dat je zaterdag de leider / coach wilt wezen, zoiets doe je met plezier voor de club en de jongens zodat ze kunnen voetballen ja toch.

Leider Bert regelt verder alles zoals de ballen de pasjes de waterzak alles wordt keurig thuis bezorgd bij de interim coach.

Woensdagavond zo rond de klok van half acht in de gang naar de kleedkamers van onze prachtige sportpark. Wie loop ik daar tegen het lijf juist leider Bert, uh de tegenstander heeft vanavond gebeld de wedstrijd wordt vervroegd naar negen in plaats van elf uur. Leider Bert zou zorgen dat alles geregeld zou zijn voor zaterdag.

Zaterdagmorgen op het nog donkere sportpark het is immers acht uur `s morgens blijkt dat er nog een paar spelers missen. De telefoon lijst wordt er bij gehaald en er wordt driftig gebeld, inmiddels tien over acht we moeten vertrekken, anders zijn we niet op tijd in Vries om, om negen uur te voetballen. Een van de vaders geeft aan om de ontbrekende spelers van huis te halen en als nog na te brengen, we kunnen vertrekken op naar Vries.

Nog net mooi op tijd en iedereen is aanwezig, nog even gauw warm lopen en inschieten en de wedstrijd kan beginnen denken we. Geen scheidsrechter wat nu, VAKO onze tegenstander probeert  uit alle macht een scheidsrechter te vinden inmiddels is het half tien (eigenlijk hoeven niet meer te voetballen het is immers een half uur later) maar ja je komt ook niet voor niets. Twintig voor tien komt de scheidsrechter er toch. We beginnen, we komen eigenlijk direct onderdruk te staan wat een paar kansen voor VAKO oplevert, zodat we vrij snel achter komen te staan met 2 – 0 Fitboys her pakt zich echter zeer goed, er wordt zeer goed gevoetbald, de rust wordt bereikt met een 2 – 0 achterstand.

Een kort maar krachtige speech en peptalk in de kleedkamer, gaan we voor de tweede helft richting speelveld er is immers nog niks verloren met een 2 – 0 achterstand. Maar waar je als coach ook op hoopt blijft jammer genoeg uit. Binnen de kortste keren loopt VAKO uit naar 4 – 0 , doet Fitboys dan helemaal niks ja zeker wel. Menno mag een corner nemen, de bal komt voor de goal de keeper kan de bal zou pakken maar laat los, en Ramon schiet pardoes binnen  4 – 1 zou het dan toch nog lukken , nee want van de aftrap af scoort VAKO de 5 – 1 binnen. Het geloof is er uit VAKO mag nog een keer scoren zodat de eindstand op 6 – 1 komt.

Mannen van Fitboys B 2 ondanks deze nederlaag hebben jullie een zeer goede wedstrijd gespeeld.

De mensen die moesten rijden worden bedankt. Een speciaal  woord van dank gaat uit naar Dhr. Veltman die de spelers speciaal van huis en naar Vries heeft gebracht.

Zo zie je maar ook een leven als interim coach gaat het ook niet altijd over rozen.

Henk Booiman.

FIT Boys MC1 verloor uit van BSVV MC1:

MC1 verliest matige wedstrijd van BSVV MC1.

Fit Boys MC1 trad zaterdag in Bovensmilde aan tegen BSVV MC1.

Een tegenstander die tot deze wedstrijd zeer wisselvallige resultaten had geboekt.

Men speelt de beste wedstrijden tegen de hoog geplaatste teams en heeft moeite met de laag geklasseerde teams. In een zeer matige wedstrijd leek bij rust 3 – 0 de wedstrijd al beslist.

Dit liep toch even anders.  

BSVV begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Gelijk vanaf het begin werd Fit Boys onder druk gezet. Men combineerde goed en liet de bal goed het werk doen. Fit Boys had hier in eerste instantie geen antwoord op. Toch kwamen de meiden uit Beilen ongeschonden door de beginfase. Bij BSVV ging het allemaal wat moeilijker. Het lukt niet meer zo. Fit Boys kreeg zelfs de mogelijkheid om te voetballen op de helft van de tegenstander. Daar moest het gebeuren. De verdediging was de zwakke schakel in het team van BSVV. Fit Boys wist een paar keer goed voor de goal van BSVV te komen. Kansen ontstonden er niet. Het gevaar van het spelen op de helft van de tegenstander was vandaag dat de tegenstander met snelle counters kon opduiken voor het doel van Martina. Door het te weinig kort op de man spelen en niet reageren op balverlies kreeg BSVV mooie kansen. De 1 – 0 was een aanval over links met een voorzet  waardoor er vrij ingeschoten kon worden. Martina was kansloos.

Via een ongelukkig tweede doelpunt en een mooi schot gingen we met drie de rust in.

Het leek een gelopen koers. Echter de Fit Boysmeiden kwamen als herboren uit de kleddkamer. BSVV werd met veel enthousiasme bestreden. Er werd kort op de man gespeeld, veel combinaties lukten, er werd weinig balverlies geleden. BSVV moest terug. Het spel speelde zich 25 minuten lang af op de helft van BSVV. In een van de vel aanvallen probeerde Nikita het met een afstandsschot. De keepster reageerde niet goed. 3 – 1.  Fit Boys rook de kans op meer. Met nog meer inzet werd op de aanval gespeeld.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd de druk op de goal wat minder. BSVV wist nog paar te counteren en zowaar ook nog twee keer te scoren.

Na de wedstrijd waren trainster en leider het eens over het feit dat 3-1 een betere weerspiegeling van de wedstrijd geeft dan de uiteindelijk eindstand.

Meiden zoals jullie in de tweede helft speelden was klasse. Wanneer dit a.s. zaterdag lukt tegen  Yde de Punt MC1 dan zit er wellicht iets moois in het vat. WIJ WILLEN WINNEN.

Komt eindelijk de uitkomst van onze weddenschap meer in beeld.

Johan Boer.

FIT Boys E2 won thuis van Achilles'94 E7:

Fitboys EE-TWEETJE is sterk tegen Achilles.

Na twee weken niet te hebben gevoetbald (4 tegen 4 van de KNVB ging niet door wegens te weinig deelname en vorige week kon een oefenwedstrijd niet doorgaan omdat er bekervoetbal was en veel tegenstanders op vakantie waren) kon wij eindelijk weer de wei in.   Afgelopen week hadden wij een beetje wisselend getraind. Maandag had waarschijnlijk iedereen de eerste schooldag in de benen zitten en ging er veel mis. Ook waren er weer veel pijntjes bij een aantal jongens (op de tanden bijten heren!). Woensdag werd er een stuk beter getraind.

Achilles E7 was onze tegenstander. Deze ploeg stond op de derde plek dus op papier een redelijke ploeg. Echter zij hadden pech dat wij goed uit de herfstvakantie waren gekomen. Wij hadden er allemaal zin in. De leiders waarschuwden nog voor onderschatting en noemden nog even de eerste helft tegen ACV. Dit knoopten wij goed in de oren en wij zouden direct goed beginnen. Dit deden wij ook. Binnen een paar minuten wist Leroy bij de eerste paal 1-0 te scoren na een voorzet en combinatie van Jesse en Rik. Een paar minuten later kwam Mingco door op rechts en bracht hij Leroy weer in stelling 2-0. Daarna verzwakten wij wat. Onze aanval kwam niet meer naar de bal toe, wij liepen minder goed in onze positie, ons middenveld stond soms wat te vaak voor de tegenstander, bij een stuiterbal waren wij even aan het dromen. Als het dan wat minder gaat is er nog niks aan de hand want wij hebben Jorden en Gertjan als heersers van de verdediging. Ik zou niet graag tegenover deze jongens staan als aanvaller, want je komt er gewoon niet langs. Mingo weet, kort voor rust, uit een corner van Jesse bij de tweede paal te scoren 3-0.

In de rust werd er gezegd wat er goed ging maar ook wat er nog beter moest. Het mooie van dit team is dat wij de tweede helft niet terugvallen in niveau maar in veel gevallen goed blijven voetballen en net zoveel scoren als in de eerste helft (en soms nog meer). Jesse dolt direct na rust vier jongens maar weet net niet te scoren. Na een aantal acties van ons, weet Leroy de kont er in te zetten en uit de draai 4-0 te maken. Er wordt goed gespeeld. Op het middenveld tikken Mingco, Jesse, Rik en Jacco de tegenstander helemaal zoek met mooie ee-tweetjes.  Bij de 5-0 komt Leroy goed naar de bal toe en bedient Gerrit die weet te scoren met een schot in de lange hoek. Op rechts komt Jacco door en besluit hij te schieten in de korte hoek 6-0.

Dan hebben wij het nog niet over onze keeper gehad. In de tweede helft heeft hij twee acties. Eén keer loopt hij een keer goed uit als de tegenstander door komt en hij maakt een prachtige save (zweefduik) waarmee hij een bal uit de hoek plukt.

Mingco zet met een mooi afstandschot de 7-0 eindstand op het scorebord.

Bij de pennels weet Achilles maar één keer te scoren (Oké Arjen). Bij EE-Tweetje vinden Jesse, Gerrit, Leroy, Mingco en Rik (heel hard) het net.

Afgezien van de laatste tien minuten in de eerste helft, was dit weer een goede pot voetbal heren. Je ziet op het veld terug dat jullie plezier hebben in dit spelletje en als team en individueel worden jullie elke week beter (gewoon zo deurgoan zou ik zeggen).

Leider Carl .

Dan alle uitslagen en stand van FIT 2 t/m DA1 zoals deze bekend waren op zaterdagavond om 21:30 uur:

FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
FIT Boys DA1

De Webmaster.

<<<TOP>>>

22 oktober 2007

Twee keer Oranje.

De KNVB nodigt een ieder uit om de volgende wedstrijden van een Oranjeteam bij te wonen.

Op donderdag 1 november wordt de interland NEDERLAND – DUITSLAND in het kader van de EK- kwalificatie voor vrouwenteams in Volendam gespeeld. De nieuwbakken wereldkampioen komt op bezoek  in Nederland. Speciaal voorgroepen organiseert de KNVB i.s.m. FC Volendam een kaartenactie. Voor € 3,50 uur p.p. bij een minimale afname van 15 kaarten.

Op woensdag 21 november wordt de interland NEDERLAND – UKRAIENE  voor jongens onder de 16 jaar gespeeld in Assen op het terrein van Achilles’94. Ook voor deze wedstrijd geldt een gereduceerd tarief voor groepen. Kaarten volw. € 2,00 en jeugd t/m 14 € 1,00

Via Fit Boys kunnen deze kaarten worden besteld. Heb je belangstelling als groep of individueel…..neem kontact op met Johan Boer Tel. 522861 of activiteiten@fitboys.nl

Johan Boer.

<<<TOP>>>

13 oktober 2007

FIT Boys 2 en 4 verliezen, DA1 en E3 spelen gelijk.

Zaterdag 20 oktober was er geen compleet FIT Boys-programma. FIT Boys 1 was vrij, maar in de 3e klasse D werd wel gevoetbald.

De senioren-herenteams verloren. FIT Boys 2 kwam door een heel knappe combinatie nog wel voor met 1 - 0 door een doelpunt van Tristan Haurissa, maar verloor uiteindelijk met 1 - 3 van Noordscheschut 3. FIT Boys 4 verloor met...... Ja, met hoeveel verloren ze ook al weer. Sommige spelers wisten het na afloop niet meer of wilden het niet meer weten. Het werd 0 - 3 tegen Groningen 3. DA1 speelde met 3 - 3 gelijk tegen Glimmen DA2. Trainer/leider Kleis Lageveen was er voor het laatst bij voor zijn vertrek naar verre oorden als militair voor een half jaar. Wel floot hij nog even het 2e waar de scheidsrechter niet kwam opdagen.FIT Boys kan Kleis ook niet missen.

Bij de jeugd speelden C1 en F1 voor de beker. C1 won met 3 - 2 van Viboa C1 en bekeren dus verder. F1 verloor met 4 - 6 van Wijster F1 en is dus uitgebekerd. FIT Boys E3 gelijk met 4 - 4 tegen Peize E3. Na een 3 - 0 achterstand, kwamen de Wim Stevens-mannen met 3 - 4 voor, maar door een eigen doelpunt werd het toch nog 4 - 4.

De meiden van Spar Stevens verloren van SVZ MC1. Johan Boer schreef er het volgende over:

MC1 niet opgewassen tegen een slim spelend SVZ

Fit Boys MC1 trad zaterdag aan tegen SVZ uit Zeyen. Het was een redelijke wedstrijd waarin veel persoonlijke fouten de doorslag gaven.

In een koude maar zonvriendelijke ambiance traden beide teams  aan op het goed bespeelbare hoofdveld van ons Sportpark. De meiden hadden er zin. Elke week speelt MC1 een soort van finale: want wanneer komt dan eindelijk eens de eerste overwinning. Het motto ‘WIJ WILLEN WINNEN’  staat nog steeds hoog in het vaandel. Elke week komt dit doel dichterbij. Maar wanneer………… In de wedstrijd van deze week bleek al snel dat SVZ de terechte nieuwe koploper is. Een elftal dat redelijk voetbal op de mat legt en dat een aantal meiden in de gelederen heeft die een bal kunnen vasthouden en daardoor het spel goed kunnen verdelen. Hierdoor legden ze een spelletje op de mat wat efficiënt oogt.

De meiden van Fit Boys hadden het net niet. We waren vaak een stapje te laat. De bal sprong vaak van de voet. De passes waren wat onnauwkeurig. Het was dus al met al een rommelige wedstrijd waarin SVZ slim gebruik maakte van de fouten van onze kant. De ploeg uit Zeyen wist zeven keer te scoren. Fit Boys heeft ook kansen gehad. Helaas werden deze niet benut.

We blijven knokken. We zien steeds vaker  dat de trainingsarbeid ook in de wedstrijden wordt toegepast. Een vader zei het na de wedstrijd zeer treffend: “Het is het nog net niet”.

We gaan er voor zorgen dat het “net wel” wordt.  Wie weet a.s. zaterdag in Bovensmilde tegen het plaatselijke BSVV.

Johan Boer.

Dan nog de uitslagen en standen van de senioren zoals bekend op zaterdagavond 20 oktober om 21:00 uur:

FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
FIT Boys DA1 (uitslag DA1 20 oktober niet verwerkt)

De Webmaster.

<<<TOP>>>

15 oktober 2007

A.s. vrijdag kaart- en sjoelavond en ingelaste wedstrijd FIT Boys F2 en F4.

A.s. vrijdag is er weer een kaart- en sjoelavond in de kantine van sportpark Noord-West. Aanvang is 19:30 uur en de koffie staat dan klaar. Er kan weer gekaart worden om de eer, de ranglijst en leuke prijzen.

In het inhaal-/bekerweekend is er voor sommige teams gewoon competitievoetbal, maar voor enkele FIT Boys-teams niet. FIT Boys F2 en F4 hebben iets bedacht om dit voetballoze weekend door te komen. Zij oefenen tegen elkaar. De leider zei er het volgende over:

Hallo allemaal, 2 weken zonder voetbal is te veel. Daarom is er zaterdag 20 okt een oefenwedstrijd georganiseerd. Jullie (F4, red.) kunnen dan je krachten meten tegen F2. We verwachten jullie om 9:30 uur op het sportpark, de wedstrijd begint om 10:00 uur. Als je niet mee kunt doen, graag even afmelden bij de leiders.

Onderstaand, bij afwezigheid van een clubblad komende week het complete programma:

     KL

Wed.nr

Wedstrijd

 

Tijden

Scheids

Vervoer/

Bijzonderheden

Wassen

 

Res 2C

 

27592

FIT Boys 2  - Noordscheschut 3

13.30 uur

14.30 uur

F.J. Kooijman

nvt

 

Paping

 

 

Res 6Q

30318

FIT Boys 4   - Groningen 3

 

Reserve scheidsrechter:

11.45 uur

12.30 uur

 

J. Gotz

 

K. Lageveen

nvt

ioo

  4G

52941

FIT Boys Da1  - Glimmen Da2

 

Reserve scheidsrechter:

11.30 uur

12.30 uur

M. v/d

Dobbelsteen

K. Lageveen

nvt

Nikki

 

 

1D

 

 

35791

ACV A2   - FIT Boys A1

11.15 uur

12.30 uur

J. Luinge

Fernim, Keizer,

Wildeboer,

R. Schutten

Stevens

 Beker

79309

FIT Boys C1   - Viboa C1

09.15 uur

10.00 uur

 

J. de Haan

nvt

ioo

  1AB

54217

FIT Boys MC1  - SVZ MC1

 

Reserve scheidsrechter:

10.00 uur

11.00 uur

Johan Boom

nvt

Martina

 

  3AL

65300

 

 

FIT Boys D2   - LEO (Loon) D3

 

Reserve scheidsrechter:

10.15 uur

11.00 uur

B. Groenink

nvt

Stevens

  3AQ

71196

Gomos E3   - FIT Boys E4

 

 

10.30 uur

11.30 uur

Gomos

Jacco, Jasper,

Jolanda

Jacco

 Beker

79128

 

 

FIT Boys F1   - Wijster F1

 

Reserve scheidsrechter:

08.30 uur

09.00 uur

A. Zuring

nvt

ioo

  4AS

60256

FIT Boys F3   - BSVV F4

 

Reserve scheidsrechter:

08.30 uur

09.00 uur

Johan Boer

nvt

Nathan

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

13 oktober 2007

Drie penalty's zorgen uiteindelijk voor 1 - 2 winst FIT Boys. 

FIT Boys 1 ging deze zaterdag op bezoek bij CSVC in Coevorden. CSVC en FIT Boys maken er over het algemeen er een leuke pot van. In de afgelopen jaren waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, al trokken de Slofstra-/Van Berkel -mannen in Coevorden vaak aan het langste eind. Deze middag moesten penalty's de beslissing brengen. CSVC kwam door Willem Assies uit een penalty op 1 - 0. Mark Seubring zorgde met twee penalty's in de twintigste minuut en de tweeëntachtigste minuut voor 1 - 2 en dat betekende na de volle speeltijd drie punten voor FIT Boys. 

FIT Boys is het gewend om toppers te spelen, zo ook deze zaterdagmiddag. Als nummer drie moesten de Slofstra-/Van Berkel-mannen het opnemen tegen de nummer vijf. Het zou de middag worden van de penalty's. In de eerste vijftien minuten was het chaotisch van de zijde van FIT Boys. In de tiende minuut ging topschutter Willem Assies er vandoor. Arjan Schepel maakte de overtreding binnen de zestien en Assies ging gewillig naar de grond. Scheidsrechter Reinders wees resuluut naar de stip. Assies nam zelf plaats achter de bal en schoot beheerst binnen (1 - 0). FIT Boys raakte niet in paniek en bleek een gelijkwaardige partij te zijn. In de twintigste minuut maakte CSVC een handsbal in de zestien en dit betekende wederom een penalty. Topschutter Mark Seubring nam plaats achter de bal en let zien koelbloedig te zijn (1 - 1).

De tweede helft trok FIT Boys het initiatief naar zich toe, zonder nu echt honderd procent kansen te krijgen. Lange tijd leek deze wedstrijd af te stevenen op 1 - 1, maar andermaal was een penalty de aanleiding voor een doelpunt. Ronald van Waardhuizen sneed de zestien in en werd onreglementair van de bal gezet. Scheidsrechter Reinders gaf andermaal een penalty. Wederom nam Mark Seubring plaats achter de bal en verschalkte de CSVC-goalie (1 - 2). CSVC probeerde het nog wel in de resterende minuten en werd ook nog gevaarlijk. Verder dan een schot op de paal kwam CSVC niet en zo nam FIT Boys de punten mee naar Beilen. En zo blijft FIT Boys gewoon goed meedoen in de derde klasse D.

Na een vrij weekend krijgt de Slofstra-/Van Berkel-equipe 27 oktober bezoek van Helpman. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2, 3, en 5 winnen allen en zorgen voor goede dag.

FIT Boys 2 had de punten hard nodig en pakten deze ook tegen Knickernbockers 4. Sander Stegehuis en Frits Dijkstra zorgden voor de treffers en zo werd het 2 - 1.

FIT Boys 3 won overtuigend met 4 - 0 van RWF 3. Bart Steenge scoorde twee keer, Harald Woltinge en Jan Willem Kerssies elk één keer. Al was Rene Kamphuis daar niet zo zeker van.

FIT Boys speelde als nummer twee deze middag tegen nummer drie Gorecht 7. Een lastige tegenstander zo bleek. Na de 1 - 0 van Marcel de Bruijn kwam Gorecht uit een goede vrije bal op 1 - 1. Daarna was het FIT Boys 5 wat de klok sloeg. Met name Hans Leegstra op rechtsbuiten had een goede middag. Ook Klaas Brouwer speelde een ijzersterke partij en ook spits Marcel de Bruijn was scherp. Via Marcel de Bruijn, Aard Zuring en Klaas Brouwer (eigen doelpunt door de keeper van Gorecht met hulp van een drukkertje van Hans Leegstra) kwam FIT Boys makkelijk op 4 - 1 en dat had veel meer kunnen zijn.

De tweede helft kreeg FIT Boys volop kansen om de score uit te bouwen. Gebrek aan scherpte en de paal stonden een hogere score in de weg. Zoals zo vaak viel er aan de andere kant wel een doelpunt. Gorecht scoorde de 4 - 2 door een slippertje achterin. Gorecht was niet bij machte om nog een spannend slot te forceren. Uiteindelijk viel de goal dan toch aan FIT Boys-zijde. Carl Drenth en Marcel de Bruijn zetten de aanval goed op en Richard Kerssies kon bij de tweede paal goed afronden. De 5 - 2 bleek de beslissing te zijn. Scheidsrechter Geert Smit spaarde bij 4 - 2 Jan Eising. Jan haalde op harde wijze een doorgebroken speler van Gorecht onderuit en ontsnapte met geel waar rood op zijn plaats was geweest.

Na afloop was er blijdschap en bleef de gehele selectie inclusief de zwak, ziek en misselijke spelers (Hein, ziek en toch aan de shag en de bier?) en de leider, de scheidsrechter en de grensrechter (bedankt allemaal) na om te genieten van een hapje en een drankje.

Over twee weken speelt FIT Boys 5 uit tegen VAKO 3 en kan proberen op kampioenskoers te blijven. Youngster Maurits Beuling gaat dan niet mee. Hij speelt alleen thuiswedstrijden.

Meest verassende uitslag in de klasse van FIT Boys 5 was het verlies van ACV 8 thuis tegen SIOS 3 met 1 - 2. Won FIT Boys daar niet met 0 - 2 van? LTC 5 won met 5 - 3 van GRC Groningen. De stand, zonder de winstpartij van FIT Boys 5:

De Webmaster.

<<<TOP>>>

6 oktober 2007

Het gastenboek is niet meer. Lang leve het nieuwe gastenboek.

Het was mijzelf nog niet eens opgevallen, maar Hans Leegstra was wel scherp. Het gastenboek ondergebracht bij Guestbook.de is niet meer. De provider stopt er mee. Dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuw gastenboek en dat heb ik gevonden.

Onderstaand het nieuwe gastenboek, daaronder het oude gastenboek en de reden waarom ze er mee stoppen (voor wie het interesseert). Ter geruststelling: Alle 8431 berichten zijn veiliggesteld. Ik ga ze waarschijnlijk in boekvorm uitbrengen. Zal me een bestseller worden.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys maakt het vv Hollandscheveld erg gemakkelijk.

Afgelopen zaterdag stond er voor FIT Boys wederom een topper op het programma. De nummer 3 van de derde klasse D trad aan tegen de nummer 2: Hollandscheveld. Voor het eerst sinds mei 2000 gingen alle punten mee naar zuid Drenthe. Het werd 2-1 voor de mannen van trainer Hen van Klinken, die zich na de wedstrijd een gelukkig man toonde: “Hier heb ik jaren op gewacht!” Topschutter Robert Tichelaar was de gevierde man bij Hollandscheveld, hij scoorde beide doelpunten. Tim Seubring maakte het FIT Boys doelpunt.

Pupil van de week

(verslag en foto's: André Hummel)

Ik wil volgende week nog een keer.......zei Maikel. Vooral het scoren tegen Hollandse veld was stoer, helaas telde dit doelpunt niet mee voor de eindscore, jammer. Mee trainen met het 1ste elftal en dan al die aandacht. Nieuwe trucjes geleerd, die zondag thuis meermaals werden geoefend. Even achter de schermen kijken, de organisatie, de vrijwilligers, een pluim voor iedereen die zich inzet voor Fit Boys.

Ook de derde helft werd gewaardeerd, niet alleen door Maikel maar ook wij als familieleden. Mooie verhalen van de spelers, prachtig om te zien hoe hoog het clubgevoel bij Fit Boys zit. Ook bedankt spelers van het 1ste voor de fijne middag.

Groetjes Maikel

Onder prima weersomstandigheden ging de wedstrijd van start. De van Berkel/Slofstra  Boys startten goed en zette Hollandscheveld onder druk, zonder echt gevaarlijk te worden. Hollandscheveld kreeg na 7 minuten al een grote domper te verwerken, routenier Jaap Schonewille moest met een knieblessure aan de kant. Toch was het de oranje zwart formatie die in de 15e minuut de score opende. Knullig balverlies op de middellijn van laatst man Arjan Schepel was hiervoor de aanleiding. De bal werd opgepikt door Robert Tichelaar die recht op het FIT Boys doel kon afstevenen, hij omzeilde keeper Erik Bos en ronde eenvoudig af. Vanaf dat moment was de wedstrijd voor Hollandscheveld. 10 minuten later was het wederom Tichelaar die scoorde. Klaas Sanders werd op de achterlijn uitstekend uitgekapt door Renaldo Westenberg die een voorzet op het hoofd van de volkomen vrijstaande topschutter plaatste: 0-2. Een enigszins futloos FIT Boys stelde hier bitter weinig tegenover. Een schot van Ruud Seubring in het zijnet en een schot van Ronald van Waardhuizen recht in de handen van de keeper waren de gevaarlijkste momenten.

De tweede helft kwam er een meer aanvallend ingesteld FIT Boys het veld in. De licht geblesseerde Gerald Roek werd vervangen door Robbert Dijkema. Toch was de beste kans voor Hollandscheveld. Wederom Robert Tichelaar speelde zich vrij en kwam keeper Erik Bos alleen nog tegen, die de bal knap van zijn voeten plukte. Kort daarna was het een Hollandscheveld speler die de bal knap over de eigen keeper lobte waarna de bal langs de tweede paal nipt naast het doel verdween. Om toch nog wat te forceren bracht trainer Jan Smid Tristan Haurissa binnen de lijnen. Hij verving de ongeluk spelende aanvoerder Arjan Schepel , die inmiddels ook nog een gele kaart had ontvangen van de uitstekend leidende scheidrechter A.J. Walters uit Nw Pekela. Hierdoor kwam er meer druk op het Hollandscheveldse doel. Uiteindelijk werd de bal er in de 81ste minuut vanuit een corner, genomen door Ruud Seubring, door Tim Seubring ingekopt.  FIT Boys drong nog wel aan, maar een ware stormloop bleef achterwege zodat Hollandscheveld met het nodige ruimwerk, de 2-1 voorsprong met succes verdedigde.

Door de resultaten van dit weekeinde heeft Hollandscheveld de koppositie overgenomen van Gorecht dat op 0-0 bleef steken tegen SVN ’69. De Slofstra/van Berkel Boys blijven staan op plek nummer 3. FIT Boys trainer Jan Smid was realistisch: “Hollandscheveld was gewoon de betere vanmiddag en heeft verdiend gewonnen”.

Aanstaande zaterdag gaat de reis naar Coevorden waar op sportpark Klinkenvlier om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen CSVC.

Martin Datema.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Wisselende resultaten senioren- en jeugdteams FIT Boys.

Behalve het eerste verloren ook FIT Boys 2, 3 en 4. Alleen FIT Boys 5 wist te winnen. Eén helft van Marcel de Bruijn, die langzamerhand zijn scherpte weer terug krijgt, was voldoende. Hij scoorde 2 maal en kwam de 2e helft niet meer terug. Eindstand 0 - 2 en zo was de verre reis naar Sauwerd niet voor niets. De C1000-dames verloren van Asser Boys DA2 met 3 - 0:

Fit boys da1- Asser boys da2 6-10-07

Zaterdag 6 oktober stond om half 1 de wedstrijd Fit Boys- Asser boys op het programma.

Deze dames stonden tweede maar met 1 wedstrijd meer gespeeld. De volgende mensen bleven thuis: Carolien, Jenny, Jannemiek, Annika en Marja. De opstelling was daardoor als volgt: Moniek op doel, Nikki links achter, Marianne laatste man, Dominique voorstopper Wietske rechtsachter. Mariska links half, Annemieke mid mid, leola rechts half.

Jolanda L links voor, Janine spits en rechts voor Nousjka.

De wissels waren: Marije, Aline, Rianne, en Misha.

We begonnen met goeie moed aan deze wedstrijd, ondanks dat deze dames uit Assen 1 plaats boven ons stonden. Maar naar een paar minuten werd het duidelijk dat het een goed elftal was en niet zomaar verslaan baar was. Ze waren daarom ook niet bang om een aanval op te zetten. Dat resulteerde binnen het kwartier voor een 0-1 achter stand, doordat een speelster van Asser boys vanaf de 16 meter lijn kon aanleggen. Maar naar die goal begonnen we wel beter te voetballen en dat resulteerde ook in kansen voor Jolanda L, Janine op de kruising, Mariska en Nousjka. Maar de bal wou er de eerste helft niet in dat was heel erg balen. Doordat we het gevoel hadden dat er wel een doelpunt in zat voor rust gingen we nog meer druk zetten maar het leverde niet echt veel meer op voor de rust. Maar aan de andere kant waren de dames uit Assen dicht bij een 0-2 voorsprong maar doordat de speelster niet opletten die hem gaf stond ze buitenspel. Daardoor bleef het bij rust 0-1.RUST.

In de kleedkamer werden de wissels bekend, en we gingen op een andere manier spelen. Annemieke werd voorstopper, Mariska nam haar plaats over op mid mid. Dominique ging rechts voor spelen, Marije links voor. Aline rechts achter, Nousjka links achter Misha rechts half. Jolanda L ging in de tweede helft op doel. Door deze opstelling gingen we proberen om zo een doelpunt te forceren. We begonnen fel aan de tweede helft. Naar 15 a 20 minuten in de tweede helft kreeg Mariska een goeie kans om 1-1 te maken, maar ze schoot de bal over en dat was wel balen, want anders kon het zo een andere wedstrijd worden. We bleven druk zetten, Marije en Janine kregen nog kansen, en Moniek kreeg ook nog een kans maar ook die gingen er niet in. Door goed keepers werk van Jolanda L bleef het lang 0-1. maar doordat wij gingen aanvallen kreeg Asser boys ook kansen en daar werd uiteindelijk nog 1 keer uitgescoord: 0-2. We zetten daardoor Marianne nog naar voren om nog iets te forceren maar heb bleef 0-2. Het was onze tweede nederlaag van het seizoen. We hopen dat jullie er de volgende thuiswedstrijd weer bij zijn. 20 oktober tegen Glimmen Da2 half 1.

Groetjes de dames van Fit Boys.

Bij de jeugd verloren de Spar Stevens-meiden met 5 - 0 van Gomos MC1. Johan Boer schreef het volgende verslag:

MC1 verliest door zwakke tweede helft van GOMOS.

Zaterdag ging Fit Boys MC1op bezoek bij GOMOS MC1in Norg. De wedstrijd werd in de eerste vijf minuten na rust beslist. Jammer dat we wat tam uit de kleedkamer kwamen. In een zeer mistig Norg traden we aan tegen GOMOS. Beide teams begonnen goed geconcentreerd aan de wedstrijd. De wedstrijd begon dan ook met een aantal mooie spelmomenten. GOMOS liet zien dat ze goed gegroepeerd voetbal kunnen spelen. Fit Boys laat steeds beter het goede trainingswerk zien. Bal aannemen, kort op de man, het veld breed houden, elkaar coachen. De rechterspits van GOMOS maakte het Elyse een paar keer heel moeilijk. Toch wist Elyse stand te houden. Samen met de andere meiden in de verdediging stond ze als een blok. Met ons stugge verdedigen wist GOMOS geen raad. Fit Boys echter wist een paar keer een goede aanval op te zetten.

In de 26e minuut wist GOMOS een bres in de verdediging te slaan.  Middels een mooie aanval over rechts en de daarop volgende voorzet wisten ze te scoren. Martina en Lisanne coachten elkaar net niet goed en daardoor kon GOMOS vrij simpel scoren.Bijna vanaf de aftrap reageerde Fit Boys met een mooie aanval. Rosalie bracht de bal over rechts. Ze wist Melissa te bereiken. Melissa speelde zich prima vrij. Helaas eindigde haar schot op de paal.

Het leek wel of de thee een verlammende werking op de meiden had gehad want gelijk na rust gaven we in een paar minuten de wedstrijd weg. GOMOS kwam wel goed uit de startblokken. Tot twee keer toe kreeg een van de middenvelders de kans om van buiten de zestien te schieten. Beide keren was het raak. Met dan nog een half uur te gaan kijk je tegen een 3 – 0 achterstand aan. Het zou een onmogelijke opgave worden. Fit Boys kwam niet meer in het ritme van voor de rust. We liepen achter de feiten aan. GOMOS was ook tevreden met het verschil. Er ontstond een rommelig wedstrijdbeeld. Hierin wist GOMOS nog twee keer te scoren. Helaas onze vijfde nederlaag. Het had anders gekund.

Wat leren we hiervan: Een wedstrijd duurt 70 minuten. Na de pauze gelijk weer geconcentreerd zijn. Niet te bang zijn om te verliezen. WIJ WILLEN WINNEN.

Johan Boer.

E2 ging door met winnen en rolde nu BSVV E2 met 14 - 0 op:

EE-TWEETJE DENDERT DOOR EN WINT OVERTUIGEND VAN BSVV E2

Eind vorig seizoen hebben wij met de jeugdcommissie en jeugdtrainers gepraat over de indeling van de teams voor dit seizoen. Je kunt dan aangeven bij de KNVB in welke klasse je met de jongens wilt voetballen. Omdat EE-TWEETJE uit zeven jongens bestaat die voor het eerst in de E’s voetballen, één jongen die al een jaar ervaring heeft in de E’s en één jongen die net op voetballen zit, hebben wij besloten ons op te geven voor de derde klasse. Hier voetballen wij nu ook in.

Na vijf wedstrijden lijkt het erop dat wij te laag zijn ingedeeld en winnen wij veel van onze wedstrijden gemakkelijk. Onze goede uitslagen heeft niet alleen te maken met het feit dat wij te laag zijn ingedeeld, maar ook met het feit dat wij gewoon heel goed voetballen. Wij trainen leuk en goed twee keer in de week, iedereen is altijd aanwezig op training en zaterdag leggen wij met veel plezier een leuke pot voetbal op de groene mat. Dit wil niet zeggen dat wij zomaar kampioen worden want wij hebben nog vier wedstrijden te voetballen en FC Assen E4 staat maar drie punten achter ons. Dus wij lopen wij niet naast onze schoenen en met ons hoofd in de wolken. Dit voetbalt namelijk heel lastig.

Zaterdag 6 oktober moesten wij thuis tegen BSVV E2. Deze ploeg had nog maar één wedstrijd verloren en dus zeiden de leiders dat het wel eens een moeilijke wedstrijd zou worden. Wij moesten dus goed beginnen en dit deden wij ook. Alle negen jongens waren, direct, nadat leider/scheids Ruud had gefloten voor het begin van de wedstrijd, goed bij de les en gingen in de aanval. Ook vandaag bleken wij weer beter dan onze tegenstander en wij wonnen zeer overtuigend met 14-0. Het scoreverloop ging als volgt:

-          Jorden op Mingco. Mingco verleggen van de rechterkant van het veld naar de linkerkant op Jesse. Jesse schot 1-0;

-          Jacco pass op Mingco 2-0;

-          De keeper laat de bal los en Gerrit loopt goed door 3-0;

-          Arjen heeft niet veel te doen maar let goed op. Hij komt goed uit de goal en red;

-          Jesse langs de lijn. Voorzet op Gerrit 4-0;

-          Corner van Jesse en de keeper laat de bal los 5-0;

-          Arjen op Jesse. Jesse op Leroy, Leroy op Gerrit 6-0 – een pracht goal;

-          Rik van afstand 7-0;

-          Rust – gewoon zo doorgaan. Blijf tikken, acties maken en scoren;

-          Gert-Jan, Arjen en Jorden houden de nul achter. Gert-Jan en Jorden staan samen een keer wissel en dan merken de andere jongens pas, wat deze twee jongens allemaal weghalen achterin;

-          Jorden op Mingco. Mingco op Leroy 8-0;

-          Corner Jesse – kopbal van Mingco 9-0;

-          Rebound Leroy 10-0;

-          Corner op Jacco. Deze kapt een aantal mensen prachtig uit 11-0;

-          Jesse doet een beweging die hij samen met trainer Elwin heeft getraind (de San Martian beweging) en deze lukt (ook nog met een panna);

-          Ons team heeft EE-TWEETJE. Een van de hoogtepunten van deze wedstrijd is de dubbele een-twee tussen Leroy en Gerrit. Leroy scoort 12-0;

-          Leroy op Gerrit 13-0;

-          Rik verlegd op Mingco en deze passt op Jesse 14-0.

Bij de pennels weet BSVV maar één keer te scoren. Dit komt oa door een paar mooie reddingen van keeper Arjen. Wij scoren 5 van de 9 pennels.

Heren, iedereen heeft weer goed gevoetbald en het publiek heeft weer genoten langs de kant van het veld. Volgende week doen wij mee met een 4 tegen 4 toernooi van de KNVB.

Leider Carl.

FIT Boys F1 blijft op kampioenskoers en heeft ook aan het doelsaldo gewerkt:

Fit Boys F1 blijft winnen en scoren.

(foto's: Kevin Eising)

Zaterdag moest Fit Boys F1 voetballen in en tegen Gasselte. Gasselte stond laag geklasseerd en wij zijn de koploper. Leider Maurits had de spelers gewaarschuwd dat iedereen nu van ons winnen wil omdat wij de nummer 1 zijn. Dit hadden de spelertjes goed in hun oren geknoopt. Dit was de opstelling:

Het was de eerste minuut wat zoeken maar in de 9 minuten daarna werd er 7 x gescoord. Stefan scoorde de 1-0, Basir de 2-0, Merijn de 3-0, Sander 4-0, wederom Basir 5-0, Stefan met zijn 2e en de 6-0           en Merijn de 7-0. Er werd goed gevoetbald, maar vooral over gespeeld. Het duurde uiteindelijk 6 minuten voordat er meer goals gemaakt werd. Met nog 4 minuten voor rust scoorde Thijmen de 8-0, Sander de 9-0 en 10-0 en Stefan met de 11-0.11 Goals in 1 helft.

Maar bij F1 gebeurd het vaker dat er de 1e veel gescoord word en de 2e helft veel minder. De spelers werden in de rust ook weer scherp gezet. Er waren wat wisselingen. Zo ging Vera op doel, want Robert had het wel gehad om op doel te staan. In de 2e helft werd er in 15 minuten ook weer 11 x gescoord. Merijn scoorde 3x (12-0, 21-0 en22-0) Stefan scoorde 5x (13-0, 14-0, 15-0, 16-0 en de 20-0) Johan scoorde de 17-0, Robert de 18-0 en Basir de 19-0! Het was zaterdag een doelpuntenfestijn in Gasselte. De leiders konden dit keer niet klagen dat er in de 2e helft weinig gescoord werd. F1 staat bovenaan met 18 punten uit 6 wedstrijden en met 75(!) goals voor en 10 tegen. Dit is zeker een compliment waard! Aanstaande zaterdag is dit super team vrij, maar op 20 oktober om 9:00 uur staat het bekerduel tegen Wijster op het programma. Kom dus allemaal kijken en hopelijk vallen de doelpunten dan weer aan de goede kant.

Groetjes,

De troste Leiders.

 

FIT Boys F4 won nipt met 2 - 1 van LEO F8:

FIT Boys F4 - LEO F8, 6 oktober 2007

Afgelopen zaterdag was F4 weer vroeg op het sportpark present, deze keer was LEO uit Loon te gast. Omdat afgelopen week F4 geen tegenstander had, stonden de mannen weer te trappelen om de wei in te mogen. Het veld was door de mist en de ochtenddauw nog lekker glad dus er werd van te voren al druk gepraat over de slidings die men zou gaan maken. Fit Boys begon weer goed aan de wedstrijd en was de betere partij. Echt grote kansen kwamen daar niet uit, maar de druk op de goal bleef continue. Uiteindelijk kwam na een goede aanval de bal weer eens voor de voeten van Tim, en dan weten we ondertussen dat het dan 1-0 staat. De verdediging onder leiding van Maarten (met het mooie hakje!)  en Kevin had de zaken goed onder controle, en Leo kreeg geen kansen. Ook Lars wist menige bal weg te werken, ondanks zijn verwondingen!

Na de rust was het plotseling heel anders. Fitboys dacht kennelijk dat ze er al waren want opeens was Leo veel sterker, waardoor de spits van hen op rechts kon doorzetten en met een hard schot de 1-1 liet aantekenen. Matthijs raakte de bal nog wel, maar door de gladheid kon hij hem niet meer uit het doel rammen. De heren begrepen gelukkig dat er wel gewerkt moest worden om een resultaat te krijgen en dus werd onder begeleiding van alle supporters de mannen weer naar voren geschreeuwd. Selwyn wist nu keer op keer een aantal mensen bezig te houden, maar kwam niet tot scoren. Niels H. kon een paar keer goed doorgaan en aanvallen van Leo onderbreken, waardoor Fitboys zich meer en meer op de aanval kon gaan richten. Xander kon een bal bijna binnenglijden, maar kwam net een teentje te kort om de bal aan te raken. Jochem, die heel pijnlijk een bal in de onderbuit kreeg, was gelukkig weer zo sterk dat hij bijna kon scoren, het scheelde echt heel weinig. Uiteindelijk, toen Niels J. weer een rush langs de zijkant had gemaakt en de bal kon voorgeven, was het weer Tim die de bal beslissend in de goal wist te schieten, 2-1. Daarna was Fitboys de betere partij, de voorsprong kwam niet meer in gevaar, en men blijft bovenin meedraaien.

Al met al weer een goede wedstrijd, want de heren willen winnen!

De Leiders

FIT Boys F5 wonnen met 1 - 8 van Diever/Wapse F3:

Heros (F5) deel 6

Zaterdag 6 oktober: Diever/Wapse F3 – Fitboys F5

Afgelopen zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Diver/Wapse gepland. Deze uit de “modderkloet’n” stevig gebouwde kerels zorgen altijd voor de nodige tegenstand. Alleen deze keer liep het allemaal anders. Onze reporter had niet eens de tijd om pen en papier te pakken of het stond al 0-1. Onze Daniël verraste direct na de aftrap vriend en vooral vijand door na een knappe solo te scoren. En terwijl Diever de slaap nog uit de ogen stond te wrijven was het wederom Daniël die voor de 0-2 zorgde. Dat de jongens opletten en veel van elkaar leren bleek toen Gerben er ook maar eens een solo uitgooide, maar hij werd helaas gestuit door de keeper. Door uitstekend verdedigend werk onder leiding van Jordy werd Diever de kans ontnomen om te scoren. Maar omdat onze jongens wel kansen creëerden werd het voor rust nog 0-6 voor Heros. Corneel maakte 0-3, Daniël 0-4, Corneel 0-5 en Daniël 0-6.

Na de peptalk in de rust van Mark en zijn assistent, werd de strijd opnieuw aangegaan voor de laatste 20 minuten. Door menige omzetting bij de tegenstander werd het voor ons lastiger om aan te vallen en kansen te verzilveren. Maar hier weet Daniël wel raad mee. Aanval opzetten, 3 tegenstanders uitspelen en de laatste verrassen door de bal af te geven aan Jarno. Deze wist hier uiteraard wel raad mee en scoorde 0-7. Hierna maakte Corneel er nog 0-8 van en toen gebeurde het. Het werd onze jongens allemaal teveel door de nul op het scorebord voor Diever.

Ze hebben ze toen maar even geholpen en zo werd de eindstand van 1-8 bereikt. Jongens gefeliciteerd met de overwinning.

Nog even het volgende. Door enige omzettingen zijn we een aantal weken vrij. Maar de K.N.V.B. heeft Dwingeloo F6 alsnog aan onze poule toegevoegd. Dus houd onze voetbalkrant in het oog, zodat je kunt zien wanneer we tegen deze knuppels moeten voetballen. Deze wedstrijd staat namelijk niet op het voetbalschema die jullie al hebben!!

Voetbalvrouw Liz.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

4 oktober 2007

Positief gevoel overheerst tijdens ledenvergadering FIT Boys.

Beilen - Donderdagavond vond op sportpark Noord-West de ledenvergadering van FIT Boys plaats. Wat na afloop overheerste was een positief gevoel, zowel over het financiële als ook over het technische aspect. Allereerst werd erelid Fokko Polman welkom geheten en vroeg voorzitter Eli van Berkel een minuut stilte ter nagedachtenis aan erelid Henk Bontsema die helaas s overleden. Daarna liet voorzitter Eli van Berkel diverse zaken de revue passeren, waarbij penningmeester Wim Stevens de financiële cijfers duidelijk en op een luchtige wijze presenteerde. Met het welbekende 'Petje op, petje af' uit Holland Sport werd de financiële kennis van de aanwezige leden getest. Winnaar werd youngster Elwin Dam. Ook bestuurslid Technische Zaken Bart Ludwig nam op luchtige wijze de technische beleid door. Hij zei het heel treffend: "het leven is een feest, alleen moet je zelf de slingers opghangen. En zo is het ook bij FIT Boys".

Na de koffiepauze kwamen de bestuurlijke wisselingen aanbod. Allereerst nam Eli van Berkel afscheid van de aftredende bestuursleden. Secretaris Eddy Weurding, Jeugdvoorzitter Arjan Schepel en Algemeen Adjunct/Sponsor- en PR-man Theo de Wit namen afscheid en werden op gepaste wijze bedankt voor hun inzet. Nieuwe secretaris André v.d. Bos, algemeen adjunct Jan Koster, jeugdvoorzitter Douwe Visser en Sponsor- en PR-man Henk Jan Timmerman werd benoemd en hen werd alle succes toegewenst.

Daarna gaf activiteitenman Johan Boer een toelichting op de activiteitencommissie en vroeg enthousiaste leden voor het organiseren van diverse activiteiten. Belangstellenden kunnen zich per mail aanmelden: activiteiten@fitboys.nl. Als laatste vroeg Eli van Berkel aandacht voor het steeds maar weer vinden van vrijwilligers, de kleedkamerproblematiek, een vacante plaats in het stichtingbestuur, de sportnota van de gemeente Midden-Drenthe en de vacature voor leider/ster van de dames in verband met de afwezigheid van Kleis Lageveen. Afsluitend wees Eli op de financiële gezondheid van de club, de groei van het aantal  leden en de prestaties, het familiegevoel, de 210 vrijwilligers en de eigen jeugd die steeds maar weer doorstroomt ook naar het eerste elftal. Kortom, een vereniging waar de FIT Boys-leden trots op mogen zijn.

Na het formele (inclusief de rondvraag) ging de vergadering over tot het informele en kon er onder het genot van een drankje gekeken worden naar de wedstrijd van FC Groningen.

Sponsor/vrijwilliger Jan Stevens en scheidsrechter/vrijwilliger Albert Gerding zijn present. Het bestuur bereid zich voor....
Penningmeester Wim Stevens liet zien dat de cijfers afgelopen jaar weer klonken als een klok. 'Petje op, petje af' om de financiële kennis te testen. Winnaar Elwin Dam staat nog (uiteraard).
De gebroeders Bril zetten hun petje er voor op.... Eddy Weurding nam afscheid....

Evenals Theo de Wit En Arjan Schepel?
Die nam ook afscheid. Nieuwe gezichten: secretaris Andre v.d. Bos....
Algemeen Adjunct Jan Koster.... Jeugdvoorzitter Douwe Visser....

En Sponsor- en PR-man Henk Jan Timmerman. Johan Boer ligt het werk van de activiteitencommissie toe.
Bart Ludwig (Technische zaken) had het over feest en slingers.... Eli rondde rond 21:00 uur de ledenvergadering af....
en toen kon op groot scherm gekeken worden naar FC Groningen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Ledenvergadering, donderdag 4 oktober a.s. 19:30 uur, sportpark Noord-West.

De jaarlijkse ledenvergadering van onze vereniging wordt gehouden op:

Donderdag 4 oktober a.s. Aanvang: 19.30 uur. Plaats: sportpark Noord-West.

AGENDA

  1.  Opening

  2.  Notulen van de ledenvergadering gehouden op 19 oktober 2006

  3.  Jaarverslag 2006-2007

  4.  Jaarverslag jeugdcommissie 2006-2007

  5.  Jaarverslag futsalcommissie 2006-2007

  6.  Financiën:    a. exploitatieoverzicht seizoen 2006-2007

                          b. begroting seizoen 2007-2008

                          c. vaststellen contributie 2007-2008

  7.  Verslag kascommissie.

  8.  Benoeming kascommissie.

9.       Bestuursverkiezing:

a.       Aftredend en niet herkiesbaar zijn de heren A. Schepel (jeugdzaken), E. Weurding (secretaris) en T. De Wit (algemeen adjunct).

b.      Het bestuur heeft de heren D. Visser, A. van den Bos, Jan Koster en H. Timmerman bereid gevonden zitting te nemen in het bestuur in de functie van respectievelijk lid jeugdzaken, secretaris, algemeen adjunct en lid Sponsor- en PR zaken.

Tegenkandidaten kunnen tot een half uur voor de aanvang van de ledenvergadering schriftelijk worden ingediend bij de secretaris mits ondertekend door minimaal 5 leden van 18 jaar of ouder.

10.   Rondvraag

11.   Sluiting

Eddy Weurding, secretaris

 

Verslag ledenvergadering gehouden op 19 oktober 2006

Aanwezig: volgens getekende presentielijst: 42 leden.

Bericht van verhindering ontvangen van: Jan Eisen, Janneke Eising, Pieter Knol, Jeroen Loovers, Emiel Ludwig, Gerard van der Mijde, Sander Nijwening, Carl Nortier, Abel Schuringa, Bart Steenge, Jan Stevens, Jan Weurding en Bart Wiechers.

1) Opening

Voorzitter Johan Koster opent de vergadering en heet een ieder welkom. Een speciaal welkom is er voor de ereleden Fokko Polman en Henk Bontsema. De voorzitter geeft aan dat het bewaken van de inkomsten en uitgaven een belangrijke taak van het bestuur blijft. Als inkomsten worden genoemd: contributie, sponsoren (shirts en ballen), adverteerders, aandeelhoudersclub, kantine, TT-Assen, tentenverhuur en tulbandenactie. Ook zijn we als bestuur trots op ons groeiende vrijwilligerskorps, maar we zijn ons bewust dat de druk op de vrijwilligers steeds meer toeneemt. Mede daarom hebben we voor de derde keer in successie de vrijwilligersavond georganiseerd. Als voorbeeld van vrijwilligersgroepen die het afgelopen jaar veel nieuwe gezichten lieten zien worden de scheidsrechters, kantine-medewerkers en de nieuwe redacteuren van het clubblad genoemd. Ab Sanders wordt geprezen als vrijwilliger van het jaar: hij heeft zitting in het stichtingsbestuur en is de trekker van de donderdagochtendploeg. Deze heren voeren elke week diverse klussen op ons sportpark uit. Deze gezellige ploeg kan altijd nog wel versterking gebruiken. Ook zijn er nog enkele vacatures: de post sponsor- en PR zaken binnen het bestuur, kantinemedewerkers en jeugdleiders.

De prijzen van de kantine zijn met ingang van dit seizoen verhoogd vanwege de stijgende inkoopsprijzen. De hele vereniging loopt weer in een mooi nieuw tenue en elk team heeft wederom een sponsornaam op de borst prijken. De complimenten gaan naar de kledingcommissie en een dankwoord gaat naar de sponsoren. Dit seizoen werd de spelerspas ingevoerd. Nu is er nog een gedoogperiode, maar vanaf 1 januari geldt de regel: ‘geen pas = niet spelen’. De logistiek van de passen was behoorlijk wat werk, maar Eli van Berkel en Maurits Beuling hebben het karwei knap geklaard. Met betrekking tot de lokale overheid spelen een aantal zaken; o.a. de sportnota (wat gebeurt er met ons sportpark als de erfpachtperiode over 18 jaar afloopt?). Er is regelmatig met het stichtingsbestuur en v.v. Beilen vergaderd en de contacten zijn goed te noemen. Een belangrijk onderwerp in die vergaderingen was en is de kleedkamerproblematiek. Er is een tweesporenbeleid ingezet: in eerste instantie wordt getracht via spreiding in de wedstrijden de kleedkamers zo goed mogelijk te benutten en in tweede instantie wordt door de stichting onderzocht wat de kosten zijn voor eventuele bouw van extra kleedkamers. Er is over deze tweede optie nog niet besloten, het betreft namelijk een grote kostenpost. Deze kwestie zal ook bij de gemeente aangesneden worden, met name omdat beide verenigingen behoorlijk (blijven) groeien.

Vervolg verslag ledenvergadering

De voorzitter richt zich alvast tot de aftredende bestuursleden Joop de Jonge en Bert Oosterhof. Na een persoonlijk woordje krijgen beide een bos bloemen en applaus. Ook licht de voorzitter zijn beslissing om na 17 jaar als bestuurslid te stoppen toe.

2) Notulen van de ledenvergadering gehouden op 13 oktober 2005

Er zijn geen vragen of opmerkingen naar aanleiding van de notulen. De voorzitter refereert nog naar een punt uit de rondvraag. Sander Nijwening vroeg aandacht voor de hygiëne in het clubgebouw, met name de kleedkamers. Er zijn inmiddels naar aanleiding van deze vraag trekkers geplaatst.

3) Jaarverslag 2005-2006

Geen bijzonderheden

4) Jaarverslag jeugdcommissie 2005-2006

Geen bijzonderheden

5) Jaarverslag futsalcommissie 2005-2006

Geen bijzonderheden

6a+b) Financiën:               

Penningmeester Wim Stevens licht het exploitatieoverzicht van seizoen 2005-2006 en de begroting voor 2006-2007 toe, middels uitgedeelde bijlage. Concluderend: onze vereniging is financieel gezond. We blijven investeren in reserves. De nieuwe tenues zijn zorgvuldig ingekocht en dit betreft een grote kostenpost. Bij verlies van een tenue worden de kosten verhaald op het betreffende lid.

Altjo Pot vraagt of de niet spelende leden ook contributie betalen. Wim legt uit dat niet spelende leden een bijdrage van 30,- per jaar betalen. Hiervan wordt € 12,- afgedragen aan de KNVB en de overige € 18,- is een bijdrage voor het clubblad. Een uitzondering betreffen de niet spelende vrijwilligers. Deze groep vrijwilligers betaalt geen contributie. Verder wordt opgemerkt dat iedereen die dat wil lid kan worden van Fit Boys.

Altjo Pot vraagt of we ook nog donateurs hebben. Wim geeft aan dat we die inderdaad nog hebben, maar dat we bezig zijn om nieuw beleid te implementeren met betrekking tot de donateurs. Dit proces is nog gaande.

6c) Contributieverhoging

De penningmeester doet het voostel de contributie met ingang van 1 juli 2007, zoals afgesproken, te verhogen aan de hand van het indexcijfer van het CBS (1,7%).

De bedragen per kwartaal worden dan als volgt:

                Leeftijd/groep                      Bedrag per kwartaal

               

                6-11 jr                                   13,90

                12-15 jr                                 16,00

                16-18 jr                                 18,20

                senioren veld                        30,90

                senioren zaal                        24,50

                veld + zaal                            39,30

De vergadering gaat akkoord met de voorgestelde verhoging.

7) Verslag kascommissie

De heren C. Drenth en R. Koeling hebben de kas en de bijbehorende boeken gecontroleerd en in orde bevonden. Op hun voorstel wordt penningmeester Wim Stevens en daarmee het bestuur gedechargeerd.

8) Benoeming kascommissie

Dhr. C. Drent is aftredend. Dhr. R. Koeling is herkiesbaar. Dhr. M. van der Hoest wordt toegevoegd aan de kascommissie. Dhr. Auke Oosting is bereid gevonden als reserve te fungeren.

9) Bestuursverkiezing

Aftredend en niet herkiesbaar zijn de heren J. de Jonge (zaalzaken), B. Oosterhof (technische zaken) en J. Koster (voorzitter). Het bestuur heeft de heer E. van Berkel (huidig algemeen adjunct) bereid gevonden zich te kandideren voor de functie van voorzitter. De heer T. de Wit (huidig lid PR- en sponsorzaken) wordt gekandideerd voor de daardoor vrijgekomen post algemeen adjunct. Verder heeft het bestuur de heren B. Ludwig en Erik Weurding bereid gevonden zitting te nemen in het bestuur in de functie van respectievelijk lid technische zaken en lid zaalzaken. Tenslotte stelt het bestuur voor een nieuwe bestuurspost te creëren: activiteiten. Het bestuur heeft de heer J. Boer bereid gevonden, bij toestemming van bovenstaande, zitting te nemen in het bestuur in de functie van lid activiteiten. De leden gaan akkoord met de nieuwe bestuurspost activiteiten. Daar er geen tegenkandidaten zijn, worden al bovenstaande personen per acclamatie benoemd in hun nieuwe functie. De oud-voorzitter Johan Koster feliciteert Eli van Berkel als nieuwe voorzitter van de vereniging, overhandigt hem de voorzittershamer en wenst hem veel succes en wijsheid toe.

Voorzitter Eli van Berkel neemt het woord en bedankt de vertrekkende bestuursleden Joop de Jonge en Bert Oosterhof voor hun inzet voor de vereniging. Ook bedankt hij de scheidende voorzitter Johan Koster en roemt hem om alles wat hij in alle jaren voor de vereniging heeft gedaan (jeugdleider, jeugdvoorzitter, secretaris, voorzitter, etc.). Eli geeft aan dat hij met het bestuur wil werken aan een meerjarenplan, waarbij we mogelijk wat hogerop gaan voetballen met het eerste elftal. Hierbij benadrukt hij dat dit niet zal gebeuren door mensen van buitenaf binnen te halen die tegen betaling gaan voetballen. Het liefst halen we talenten uit de eigen jeugd vandaan.

Erik Weurding geeft aan dat zijn voornaamste doelstelling is zich hard te maken voor het zaalvoetbal en hierbij minimaal vier teams in de zaal te houden.

Bart Ludwig geeft aan al het nodige voorwerk te hebben gedaan met Carl Drent en Arie Paping. De visie die hieruit voortvloeide is voldoende bekend bij en wordt gedeeld door het bestuur, de leiders en trainers van de senioren en de jeugdcommissie. Het is de bedoeling dat er regelmatig met de trainers en leiders om de tafel gezeten wordt. De uitvoering van het technische beleid komt bij de trainers en leiders te liggen en de technische commissie houdt zich bezig met de ondersteuning en toetsing hiervan.

Vevolg verslag ledenvergadering

Johan Boer refereert aan het familiegevoel binnen Fit Boys. Hij heeft twee kinderen die met veel plezier en succes bij Fit Boys spelen. Bij Fit Boys worden veel activiteiten georganiseerd die het familiegevoel bevorderen. Johan is benaderd voor het coördineren van deze activiteiten. Hij bedankt de leden dat hij deze functie mag invullen. Het beheer van de activiteitenagenda zal ook bij hem komen te liggen.

10) Rondvraag

Arie Paping vraagt hoe het zit met de verzekeringen binnen Fit Boys (WA e.d.). Wim geeft aan dat bij een claim in eerste instantie de eigen verzekeringsmaatschappij van de leden wordt benaderd. Er is ook een secundaire verzekering bij de KNVB afgesloten. Op deze verzekering kan men zich echter pas beroepen als men aan kan tonen dat de eigen verzekering niet tot dekking overgaat. Tenslotte heeft Fit Boys ook een eigen WA verzekering afgesloten voor leden die schade aanrichten. Daarbuiten zijn er allerlei andere verzekeringen afgesloten, zoals voor de gebouwen etc.

Elzo Oostland vraagt of er een mogelijkheid is om een noodvoorziening te plaatsen om zo de kleedkamerproblematiek op de korte termijn op te lossen. De voorzitter geeft aan dat hier naar gekeken is, maar dat dit geen verstandige optie is. Er wordt ingezet op het reeds genoemde tweesporenbeleid.

Harold Kamps constateert dat de nieuwe scheidsrechters (in opleiding) de gele en rode kaarten altijd laten staan, terwijl ze bij andere verenigingen in de lagere klassen vaak doorgestreept worden. Het bestuur geeft aan dat zij geen standpunt in deze kwestie in kan nemen. Wel wordt na de diplomering de afgelopen periode geëvalueerd met scheidsrechters en scheidsrechterscommissie.

11) Sluiting Niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering.

Eli van Berkel, voorzitter                                                                  Eddy Weurding, secretaris

Jaarverslag seizoen 2006-2007

Helaas hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van ons erelid Henk Bontsema. We hebben in Henk een zeer betrokken persoon verloren die gedurende het bestaan van Fit Boys vele functies heeft bekleed. Hij was een echte Fit Boys man en we missen zijn aanwezigheid op de velden.

Het afgelopen jaar waren de resultaten van de senioren veldteams in de breedte wat minder dan vorig jaar. De resultaten van de zes teams varieerden van een 5e tot een 9e plaats in de eindrangschikking. Het eerste elftal eindigde op de vijfde plaats, maar haalde via een periodetitel de nacompetitie. Daarin strandde het 1e na twee succesvolle wedstrijden tegen Godlinze op de scherpe spits van SC Rouveen. Het 2e elftal eindigde op de 6e plaats. Na drie jaar in de top drie te zijn geëindigd was het voor Fit Boys 3 even slikken om het afgelopen seizoen ergens onderin te eindigen (8e plaats). Fit Boys 4 kon het afgelopen seizoen ook niet echt potten breken en eindigde op een 9e plaats op de ranglijst. Het vijfde zette de stijgende lijn in en eindigde op de 5e plaats. Na het goede eerste seizoen van onze dames die resulteerde in promotie, deden de dames het in de vierde klasse ook verdienstelijk en eindigden op een knappe 5e plaats. Nadat Erik Jan de Jonge was gestopt als trainer heeft Kleis Lageveen de training en coaching van deze groep overgenomen.

De trainer van het 1e elftal, Jan Smid, tekende het afgelopen jaar voor zijn 5e seizoen bij. Jan Jonink, de trainer van het 2e elftal is zijn 2e jaar ingegaan. Hilco Everts en Martin Eising nemen dit seizoen de training van het 3e en 4e waar. Jan Götz is het afgelopen seizoen na een zeer lange carrière gestopt met voetballen, maar hij blijft de mannen van het 5e trainen en zet zich daarnaast ook in als clubscheidsrechter. Tristan Haurissa neemt dit seizoen de training van de dames op zich. De resultaten van de zaal- en jeugdafdeling kunt u lezen in hun eigen jaarverslagen.

Het bestuur is het afgelopen jaar versterkt met Bart Ludwig, Erik Weurding en Johan Boer. Hun invloed op de terreinen van respectievelijk technische zaken, zaalzaken en activiteiten is goed zichtbaar. Het bestuur vergaderde het afgelopen seizoen maandelijks met elkaar en er is overleg geweest met onze buurman, de v.v. Beilen. Ook zijn er weer overleggen geweest met het stichtingsbestuur, de beheerder van ons sportpark. Aan het einde van het vorige seizoen zijn er diverse bijeenkomsten bij de gemeente geweest in verband met de sportnota. Dit is een belangrijke notitie van de gemeente waar het sportbeleid voor de komende jaren in beschreven wordt. Uiteraard is de inhoud van deze notitie van belang met het oog op de toekomst van onze club. We hebben het afgelopen seizoen kennis gemaakt met het fenomeen spelerspas. Vanaf 1 januari is het verplicht dat elke speler een spelerspas heeft die voorafgaand aan de wedstrijd aan de scheidsrechter getoond dient te worden. Ook nieuw voor ons was dat we het afgelopen seizoen voor het eerst een beroep konden doen op een zeer grote groep opgeleide scheidsrechters. Dit succesvolle project kende een mooi vervolg met de diplomering van zes pupillenscheidsrechters, waaronder twee dames.

Dit jaar zijn Arjan Schepel, Theo de Wit en Eddy Weurding aftredend als bestuurslid. Alle drie de heren hebben gedurende dit seizoen aangegeven dat ze zich niet herkiesbaar stellen. Het bestuur heeft inmiddels geschikte kandidaten gevonden om hen op te volgen. Het is aan de leden van de vereniging om deze personen ook te kiezen als bestuurslid.

Ook het afgelopen seizoen hebben onze vrijwilligers zich weer van hun beste kant laten zien. Deze groep mensen maken het samen met de sponsoren mogelijk dat de vereniging goed kan functioneren. Met veel plezier hebben we dan ook dit jaar voor de vierde keer in successie de vrijwilligersavond georganiseerd met als thema: ‘ken uw club’.

Aan het begin van het seizoen 2006-2007 is er voor het eerst een sponsortoernooi georganiseerd. Dit was een groot succes en we horen al vragen of dit toernooi een vervolg krijgt. De jaarlijks terugkerende SPAR Stevens / Fietspoint Biemold Familiedag werd opgeluisterd met twee leuke wedstrijden: een wedstrijd van het ‘oude derde’ en de afscheidswedstrijd van Wout Flokstra. Na 17 jaar in het eerste elftal gevoetbald te hebben is Wout er aan het einde van het afgelopen seizoen mee gestopt. Tijdens de familiedag is Jan Koster uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.

Menig klaverjasser en sjoeler hebben het afgelopen jaar weer deelgenomen aan de driewekelijkse kaart- en sjoelavonden. Andere jaarlijks terugkerende activiteiten waren het zaalmixtoernooi en het oliebollentoernooi.

Vervolg jaarverslag

Het bestuur wil langs deze weg alle vrijwilligers en sponsoren van harte bedanken voor hun onmisbare bijdrage aan het draaiende houden van onze vereniging. Wij hopen ook de komende jaren nog op uw bijdrage te kunnen rekenen. Tenslotte wensen wij iedereen veel plezier en succes in het nieuwe seizoen.

Eddy Weurding, secretaris

JAARVERSLAG JEUGDCOMMISSIE SEIZOEN 2006-2007

Het seizoen 2006-2007 begon voor Fit Boys met een aantal primeurs. Wij konden het seizoen aanvangen met een F4. Ook konden wij een meisjes 11-tal aanmelden. In de historie van Fit Boys was dit nog nooit voorgekomen. Door de grote aanwas konden wij de competitie beginnen met 4 F-pupillen teams, 3 E-pupillen teams, 2 D-pupillen 11-tallen, 1 MC 11-tal en 2 C-junioren 11-tallen, 1 B-junioren team en 1 A-junioren team. Al voor het begin van de competitie bleek dat wij te veel D-pupillen hadden en hebben wij alsnog een D3 7-tal opgegeven. Na een aarzelend begin van dit team begon het toch te lopen, zodat wij in totaal 15 teams de competitie hebben laten aanvangen. Tijdens de winterstop bleek dat de aanwas bij de allerjongsten zo groot dat wij het voorjaar zijn gestart met 5 F-pupillen teams. Ook konden wij, door onderling wat te schuiven, de D3 als 11-tal i.p.v. 7-tal aan de competitie deel laten nemen.

Zonder begeleiding en zonder training kunnen de teams niet voetballen. Na een zeer uitgebreide en lange zoektocht, hebben wij gelukkig voor elk team vrijwilligers kunnen vinden die hun vrije uurtjes willen spenderen aan de jeugd. Zodat uw zoon of dochter zijn/haar geliefde hobby kan uitoefenen en heel wat plezier kan beleven.

Naast het grote aantal teams wat Fit Boys afgelopen jaar heeft aangemeld, hadden wij nog een grote primeur. Afgelopen seizoen hadden wij bij vrijwel elke team een gediplomeerde scheidsrechter die de wedstrijd begeleidde. Onder bezielende leiding van Kleis Lageveen floot menig vrijwillig scheidsrechter een wedstrijdje van onze jeugd. Zodat gelukkig de wedstrijden hun doorgang konden vinden. Want zonder scheidsrechter kan er geen wedstrijd gevoetbald worden. Hulde voor deze personen.

Bestuurlijk gezien waren er ook een aantal veranderingen. Erik-Jan moest tijdens het seizoen noodgedwongen stoppen met de jeugdcommissie. Hierdoor kwamen de technische zaken voor de jeugd, welke eerder door Erik-Jan gedaan werden, rechtstreeks onder de technische commissie te vallen.

De resultaten van de jeugdteams waren wisselend. Een aantal teams zijn kampioen geworden. Maar wat belangrijker was, is dat alle teams op hun niveau naar behoren hebben gepresteerd en dat zij allemaal met plezier hebben kunnen deelnemen aan hun sport. Ook was duidelijk te zien dat veel teams aan het begin moesten wennen aan het niveau waarop zij speelden. Later in het seizoen was heel duidelijk te zien dat zij zich behoorlijk hadden verbeterd. Door goed te trainen en elke wedstrijd weer met goede moed te beginnen kun je heel veel bereiken.

Elk jaar wordt er naast het voetbal andere activiteiten georganiseerd door onze zeer actieve activiteitencommissie. Zij proberen toch elk jaar maar weer om de jeugd ook buiten het voetbal te vermaken. Gelukkig was de brief van de activiteitencommissie aangekomen bij Sinterklaas en bracht hij ook dit jaar weer een bezoekje aan ons sportpark. Het traditionele Euro-mix toernooi in de winterstop werd zeer goed bezocht en leverde zeer prachtige momenten op met als hoogtepunt de finale bij de F/E-pupillen. De opkomst bij de kinderdisco was ook dit jaar matig. De activiteitencommissie zal nader bekijken of zij verder gaan met deze disco. Dit jaar brachten de E en D pupillen en de C-junioren een bezoek aan de bekerwedstrijd jong Heerenveen – Jong Ajax. Deze werd bezocht met een bus. Helaas door een miscommunicatie heeft niet iedere pupil deze wedstrijd kunnen bezoeken.

De kampen voor de jeugd waren een wisselend succes. Door verkeerde communicatie overlapten een aantal kampen waardoor de animo nogal tegenviel. Dit zal geprobeerd worden om in de toekomst te voorkomen door hardere afspraken te maken met verschillende verenigingen.

De tulbandactie was ook dit jaar een zeer groot succes. Na een aarzelend begin (er waren wat opstartproblemen) begon het zeer goed te lopen. Vele jeugdleden zijn de hele dag in touw geweest om de tulbanden aan de Beiler bevolking te verkopen. Een aantal jeugdleden had eerst ’s ochtends een wedstrijdje gespeeld om daarna alsnog fanatiek de tulbanden te verkopen. Het geld dat opgehaald werd, zal besteed gaan worden aan materiaal voor de jeugd, zoals hoedjes, hesjes, ballen, etc.

De jeugdsecretaris,

Wout Flokstra

Jaarverslag zaalvoetbal seizoen 2006/2007.

Fit Boys ging onder leiding van een nieuwe futsalvoorzitter het seizoen 2006/2007 tegemoet. Erik Weurding nam de honneurs waar van Joop de Jonge.

Erik is zelf al jaren speler van het 4e en kent de zaalproblematiek. Hij is dan ook met vol enthousiasme aan deze taak begonnen en probeert dan ook het futsal een nieuw elan te geven.

Het verloop van de competitie en de prestaties van de 4 teams zijn als volgt:  

Het eerste team onder leiding van Peter Doornbos lukte het om netjes in de middenmoot te eindigen. De samenstelling van dit team was regelmatig anders bij uitwedstrijden doordat er 3 veldspelers in voetballen van de 1e selectie die diverse malen verstek moesten laten gaan. Peter Doornbos had er dan ook alle moeite mee om een team op de been te brengen bij uitwedstrijden. Desondanks werd er na een tegenvallend begin van de competitie later flink wat puntjes bij elkaar gesprokkeld. Helaas bleven er aan het begin van het nieuwe seizoen 2007/2008 te weinig spelers bij het eerste team over en werd besloten om het eerste zaalteam terug te trekken.

Het tweede team speelde een degelijke competitie en eindigde op de 5e plaats. Leider Harold Jager heeft van de nieuwe samenstelling een hecht team gemaakt.

Het derde team streed lang mee om de eerste plaats maar kwam uiteindelijk toch iets te kort tegen Elim en HZVV en eindigde op de 3e plaats. Deze plaats betekende wel promotie naar de 3e klasse. Hulde voor het team van Jan Stevens en Martin Datema.

Het vierde team onder leiding van Bennie Drenth en Gabor Stolp speelde samen met Fit Boys 3 in dezelfde klasse. Het gebrek aan kwaliteit wordt in deze ploeg ruimschoots gecompenseerd door de grote werklust en enthousiasme. Al met al hadden ze meer loon naar werken verdiend en eindigden dan ook op een bescheiden 8e plaats.

Erik Weurding.  

<<<TOP>>>

29 september 2007

FIT Boys speelt wederom topper, maar wint nu wel.

Ondanks de hevige regenbuien op deze herfstachtige zaterdagmiddag ging de topper in de derde klasse D tussen Rouveen en FIT Boys wel door. FIT Boys na ongeveer een kwartier spelen op 0 - 1 voor door een eigen doelpunt. Rouveen was in het verdere verloop van de wedstrijd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties, maar scoorde niet. In de zeventachtigste minuut leek Robbert Dijkema de wedstrijd te beslissen met een wonderschoon doelpunt (0 - 2). Nog geen minuut later was de spanning terug door een afstandschot in de kruising en werd het nog even spannend. Scheidsrechter Wagenaar trok zes minuten bij, maar het bleef 1 - 2. Na een ongelukkige wedstrijd vorige week tegen Gorecht, lachte vandaag het geluk de Slofstra-/Van Berkel-equipe toe.

Rouveen en FIT Boys kennen elkaar van de nacompetitie eind vorig seizoen. In Rouveen kwam de thuisclub goed weg. FIT Boys liet de toen nog tweede klasser flink zweten en had eigenlijk moeten winnen. In Beilen maakte de Rouveen-spits Knoll het verschil en scoorde vier keer. Toch mocht het voor Rouveen uiteindelijk niet baten, want ze degradeerden toch. In het verleden (seizoen 2001/2002 en 2002/2003) speelden beide teams ook al tegen elkaar in de derde klasse D. Thuis speelde Rouveen twee keer gelijk (0 - 0 en 1 - 1 (doelpunt van nu leider Aljon Stahlmecke)). In Beilen won Rouveen tweemaal (0 - 2 en 0 - 4). Deze herfstachtige zaterdagmiddag in de stromende regen bonden beide teams wederom de strijd aan. En het was FIT Boys dat zich het meest slagvaardig toonde in de beginfase. In de vijftiende minuut kreeg FIT Boys een corner. Ronald van Waardhuizen nam deze kort bij de eerste paal en de bal schoot door. Een Rouveen-speler kreeg de bal op de knie en passeerde de eigen keeper ongelukkig (0 - 1). Vervolgens was het Rouveen dat aandrong en gevaarlijk werd uit standaardsituaties. Scoren deden beide teams voor de rust niet meer.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd en probeerde Rouveen de achterstand weg te werken. FIT Boys kreeg ook kansen om de voorsprong uit te bouwen. Gezien het spelbeeld in met name de tweede helft verdiende Rouveen ook wel een treffer, maar deze viel uiteindelijk aan de andere kant. Robbert Dijkema scoorde werkelijk een juweel van een doelpunt. Links op de rand zestien krulde hij bekeken de bal met een prachtige curve over de Rouveen-goalie heen in de lange hoek. De buit leek binnen met deze 0 - 2 drie minuten voor tijd. Dat duurde maar één minuut, toen scoorde Rouveen ook een erg mooie goal. De bal verdween van bijna twintig meter in de kruising. Keeper Erik Bos was volstrekt kansloos. Met nog twee minuten in de reguliere speeltijd en, na achteraf bleek, zes minuten in de extra tijd had Rouveen nog de tijd om een punt uit het vuur te slepen. Deze zaterdagmiddag was, in tegenstelling tot vorige week tegen Gorecht, het geluk wel aan de zijde van FIT Boys en de drie punten werden dus mee naar Beilen genomen.

Leider Aljon Stahlmecke was reëel: "Misschien had een gelijkspel de verhoudingen op het veld beter weergegeven", om daar direct aan toe te voegen "maar in tegenstelling tot vorige week viel het vandaag in ons voordeel uit". Volgende week krijgt FIT Boys op sportpark Noord-West om 14:30 uur bezoek van Hollandscheveld. Gezien de stand, gedeelde tweede, en gezien de wedstrijden uit het verleden zal dit een spektakelstuk van jewelste worden. Mis dit niet.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Afgelastingen zaterdag 29 september inclusief feestavond Aandeelhouders

Alle thuiswedstrijden van deze zaterdagmiddag op sportpark Noord-West zijn afgelast. De wedstrijden van FIT Boys 2, 3, 4 en 5 gaan dus niet door. De uitwedstrijden van FIT Boys A1 tegen ACV A2, B1 tegen Gomos B1 en E4 tegen Gomos E3 zijn ook afgelast.

De Slofstra-/Van Berkel-equipe moet vanmiddag naar Rouveen en die wedstrijd gaat door. Dus allemaal op naar Rouveen.

Op sportpark Noord-West is het dus een voetballoze zaterdagmiddag.

Dan de feestavond van de aandeelhouders. Deze gaat vanavond NIET door. Het hoofdbestuur zal hiervoor nog een nieuwe datum prikken. Vanmiddag en ook vanavond dus gen activiteiten op sportpark Noord-West.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Alle uitslagen en standen van FIT Boys 2, 3, 4, 5 en DA1 en 24 doelpunten van E2.

FIT Boys 2, 3, 4, 5 en DA1 kwamen niet in actie. Bij de jeugd werd er wel gevoetbald. B2, C2 en MC1 verloren met 0 - 7, 0 - 12 en 0 - 9. Johan Boer schreef over MC1 het volgende:

MC1 niet opgewassen tegen fysiek sterk FC Assen

Het elftal van Fit Boys MC1 trad zaterdag  aan tegen koploper FC Assen. Op een zeer nat hoofdveld werd er een verbeten gevecht uitgevochten. FC Assen wist uiteindelijk op fysieke kracht te winnen.

Het motto van “WIJ WILLEN WINNEN” werd zaterdag op een lager pitje gezet. Gezien de kracht van de tegenstander gingen we met een sterk verdedigend team de wei in. Voor de wedstrijd was al een beetje de toon gezet door enkele speelsters tijdens de warming-up. Fit Boys was hierdoor geprikkeld en ging heel geconcentreerd en fel van start. FC Assen had een slappe start. Waarschijnlijk een vorm van onderschatting. Het eerste kwartier van de wedstrijd bepaalde Fit Boys het spel. De meiden zaten zeer kort op de man. Het veld werd goed breed gehouden. Duels werden gewonnen. Er ontstonden kansjes. Het publiek zag dit en begon de meiden van Fit Boys luidruchtig aan te moedigen. De tegenstander uit Assen wist geen antwoord te verzinnen en er ontstonden over en weer wat irritaties. De scheidsrechter reageerde hierop zeer correct door goed op te treden. Nienke en de rechtsback van FC Assen kregen zelfs een waarschuwing. Hieruit blijkt dat de meiden volop strijd leverden. Heel langzaam wist FC Assen onder de druk van Fit Boys weg te komen. Ze lieten zien waarvoor ze gekomen waren. Winnen. Uit een mooie aanval werd gescoord door hun snelle en vaardige spits. De meiden uit Assen gingen steeds meer hun stempel op de wedstrijd drukken. Fit Boys moest terug. Tien minuten voor rust bleef  keepster Martina liggen na een aanval over rechts. Na een goede redding bleek ze een pijnlijke vinger te hebben. Ze wist echter te herstellen en keepte door. De Asser meiden kwamen op een twee nul voorsprong via een aanval over rechts. Een voorzet werd niet goed verwerkt en via veel gerommel in de verdediging verdween de bal door een Fit Boys speelster in het doel.  Kort voor rust wist FC Assen een veilige marge op te bouwen.. 0-3.

Na rust moest Fit Boys uit een ander vaatje tappen. Toch met andere keepster. Marloes. Martina had teveel last van haar vinger en kwam niet meer terug. Marloes het was heel moedig van je dat je onder de lat ging staan. Met frisse tegenzin deed je het toch maar. Klasse. Het spelbeeld was rommelig. Fit Boys voetbalde wat tegen zich zelf en de meiden uit Assen gingen voor een hoge score. Veel overtredingen met als gevolg veel blessures. Ook de overvloedige regenval deed in negatieve zin een aanval op het spelniveau. De Asser girls wisten nog zes keer te scoren.

Ook van deze wedstrijd hebben we weer geleerd. Door elkaar te prikkelen, stimuleer je elkaar. Een paar keer tot op het randje. We hebben vooral in de eerste helft laten zien dat we het zeker kunnen. (FC Assen had het even niet meer)  Blijf je eigen taak uitvoeren. Je draagt dan bij aan het teamresultaat. Zelfs onze hoofdtrainer (van het 1e ) had een heldere visie op het geheel: “Wat spelen jullie tegen grote meiden.” Hiermee wordt nogmaals duidelijk dat er vooral fysiek grote verschillen zijn in onze klasse. 

Zaterdag  binden we de strijd aan in Norg tegen GOMOS.

Johan Boer.

D1 won nipt met 0 - 1. FIT Boys E2 walste over Beilen E2 heen en won met maar liefst 24 - 0. Leider Carl, die ondanks de uitwedstrijd nog even een half uurtje langer in bed kon blijven liggen, zei er het volgende van:

Fitboys EE-TWEETJE spoelt in de derby Beilen E2 van het veld .

Zaterdag 29 september 2007 stond om 09.00 uur de uitwedstrijd tegen Beilen E2 op het programma. Het mooie van zón uitwedstrijd is dat je geen vervoerschema nodig hebt en dat je een half uur langer in je nest kunt blijven liggen (vooral de ouders vinden dit heerlijk).

S’morgens eerst even een bakkie koffie doen in de jeugdbestuurskamer van Fitboys. Daar werd mij duidelijk verteld dat ik op de verkeerde plek was en dat ik bij overbuurman moest zijn voor de koffie. Wat een ontvangst.

Gezien de stand op de ranglijst moesten wij kunnen winnen van Beilen E2 en dit hebben wij ook overtuigend gedaan. In de stromende regen (het is niet droog geweest) waren wij veel te goed voor deze tegenstander. Direct vanaf het begin van de wedstrijd, joegen wij op de bal en gingen wij op zoek naar een monsteruitslag. Wij gaven de tegenstander geen ruimte en combineerden ze helemaal zoek. Dit vond Beilen niet leuk en de bijl kwam er af en toe aan te pas. Hier kun je maar op één manier op reageren en dat is door te scoren en dat deden wij ook, namelijk 24 keer.

De doelpunten werden door de volgende personen gemaakt:

-          Leroy           7 keer

-          Jesse           3 keer

-          Jacco           3 keer

-          Mingco          3 keer

-          Rik               2 keer

-          Gerrit           2 keer

Bijzonder aandacht voor de volgende doelpuntmakers:

-          Keeper Arjen voetbalde de tweede helft en wist 2 keer te scoren;

-          Verdediger Jorden ging even als spits voetballen en scoorde direct 1 keer;

-          Verdediger en aanvoerder Gert-Jan had nog nooit gescoord in een wedstrijd. Vandaag was het eindelijk zover. Met een mooi afstandschot in de hoek wist hij 1 keer te scoren.

De positieve punten van vandaag waren:

-          wij blijven goed samenspelen;

-          wij zijn een echt team en geen 9 jongens die alleen voor zich zelf voetballen;

-          wij lieten iedereen scoren behalve de tegenstander

-          wij hadden geen last van de regen (alleen onze keepers Arjen en Jorden)

-          wij reageren niet op het gedrag van de tegenstander (wij reageerden wel op meisjes die bij ons in de kleedkamer zaten).

Heren, deze week goed trainen want volgende week staat de topper tegen BSVV E2 op het programma.

Leider Carl

Ps: een bezoek aan de jeugdbestuurskamer van Fitboys na de wedstrijd is een aanrader. Zeker als je de derby hebt gewonnen met 24-0.

Kampioenkandidaat FIT Boys F1 won wederom overtuigend. Ditmaal was Rolder Boys F2 slachtoffer en ze werden met 17 - 2 naar de slachtbank gebracht. FIT Boys F4 speelde, net als FIT Boys 1, een topper tegen medekoploper Dwingeloo F4. Een toeschouwer schreef het volgende:

DWINGELOO F4 - FIT BOYS F3.

Op zaterdagmorgen  29 september, heel vroeg, al om 08.00 uur , stond F3  alweer weer klaar om naar Dwingeloo te gaan, waar de plaatselijke F4 al stond te wachten.  Een echte topper want zowel F3 als Dwingeloo hadden alle drie de wedstrijden reeds overtuigend gewonnen. Mooi detail: beide teams haalde op dezelfde tegenstander een overwinning van 19-1. De ploegen zouden dus aan elkaar gewaagd zijn. Alleen op doelssaldo stond Dwingeloo bovenaan (4 doelpunten meer). Mark en Harmen konden er voor deze spannende wedstrijd niet bijzijn, maar gelukkig kon F3 wat spelers lenen van F4.

Dwingeloo begon overtuigend aan de wedstrijd en zette gelijk druk. Fitboys kwam nauwelijks over de middellijn. Helaas kon keeper John dan een schot uit de tweede lijn niet keren zodat Dwingeloo op een verdiende 1-0 voorsprong kwam. Het zag er naar uit dat Fit Boys het heel moeilijk zou gaan krijgen want echt kansen waren er niet. Totdat de keeper van F4, Matthijs, achterin de bal kon opruimen, links langs de lijn zoegde en de bal met een droge knal zomaar in het netje legde. 1-1!  Een prachtige opsteker net voor de pauze.

Vlak na de pauze bleek opeens Fit Boys een stuk sterker en kwam Dwingeloo er niet meer uit. Kevin maakte na een mooie actie in de stromende regen zowaar de 1-2. Dwingeloo begreep dat en de slag op het middenveld was begonnen. Zware gevechten werden gevoerd, onder andere Sem kon op het natte veld zijn playstation slidings perfect uitvoeren. Helaas werd de druk toch te hoog waardoor Dwingeloo de nieuwe keeper Kelvin kon passeren. De kopjes gingen van teleurstelling een beetje naar beneden waardoor Dwingeloo via een counter en met een prachtig schot via de binnenkant van de paal op voorsprong kwam. Dat vonden de leiders Danielle en Tia niet zo mooi en daarom werden de Boys weer naar voren gestuurd om de druk weer op Dwingeloo te kunnen leggen. Kevin ging op rechts door en met een schot van heel ver verdween de bal in de hoek zodat het weer gelijk werd, 3-3.  De spanning nam nu overal toe maar Fitboys bleef gewoon nuchter naar voren spelen, Nathan kreeg een kans op een schot, hij kon net niet bij de bal, Arjen haal de ene naar de nadere bal weg op het middenveld en Thimon was achterin het rustpunt door de ballen steeds maar weer weg te werken. De beloning kwam op het eind van de wedstrijd, toen Niels de bal naar voren bracht en Matthijs opnieuw keihard uithaalde en de stand op 3-4 bracht. Dwingeloo kwam deze klap niet meer te boven, F3 krijgt hierdoor de koppositie in deze klasse. Heel goed gewerkt door de Boys!!

De toeschouwers

Dan alle uitslagen en standen van het 2e t/m DA1, voor zover bekend op zondag 23 september om 12:40 uur.

FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
FIT Boys DA1

De Webmaster.

<<<TOP>>>

22 september 2007

FIT Boys niet opgewassen tegen slim en sterk Gorecht. 

Beilen - In de vierde speelronde in de derde klasse D stond een heuse topper op het programma. Nummer één Gorecht en nummer twee FIT Boys betraden op sportpark Noord-West het strijdperk. Als beide teams alle kansen hadden benut, was er een veel grotere score op het scorebord verschenen. Gorecht kwam vlot in de eerste helft op 0 - 1 en aan het begin van de tweede helft op 0 - 2. Ruud Seubring scoorde de belangrijke aansluitingstreffer (1 - 2) en FIT Boys ging alles of niets spelen. Het leek niets te worden toen Edwin Roijinga rood kreeg en Gorecht vlot daarop op 1 - 3 kwam. In een overweldigend slotoffensief kwam FIT Boys uit een penalty via Mark Seubring nog wel op 2 - 3, maar daar bleef het bij. Het eerste verlies voor de Slofstra-/Van Berkel-equipe was een feit.

Zaterdagmiddag onder een heerlijk zonnetje betraden de twee sterkste teams van de derde klasse D tot nu toe het veld. De kraker tussen FIT Boys en Gorecht stond op het programma en promovendus Gorecht liet deze middag zien over een sterk en slim elftal te beschikken. Ook was er een hoofdrol voor een deelnemer aan de wedstrijd, die eigenlijk nooit een hoofdrol mag hebben. Scheidsrechter Aalders uit Assen floot een wat mindere wedstrijd en met name FIT Boys had hier last van. De wedstrijd was nog geen tien minuten oud en Gorecht-topscoorder Anton Woldring maakte dankbaar gebruik van een foutje bij FIT Boys achterin en liet keeper Erik Bos kansloos (0 - 1). Vervolgens trok FIT Boys het initiatief naar zich toe, maar bleef Gorecht levensgevaarlijk bij snelle uitvallen. Vlak voor rust krijgt FIT Boys zijn grootste kans. Edwin Roijinga neemt een vrije bal op links en speelt deze vlak voor het Gorecht-doel langs. De FIT Boys-spelers krijgen er net geen voet tegenaan.

Na de rust lijkt Gorecht de wedstrijd vlot te beslissen. De Gorecht-keeper heeft de assist door met zijn uittrap de Gorecht-spits te bereiken. Laatste man Arjan Schepel mist de bal net en de Gorecht-spits wipt de bal handig over Erik Bos en scoort de 0 - 2. FIT Boys gaat risico nemen door achterin één op één te gaan spelen. Robbert Dijkema en Tristan Haurissa gaan ook voorin voetballen. Dit levert al snel gevaar op. Robbert Dijkema haalt op rechts de achterlijn en trekt de bal voor. Tristan Haurissa mist net, maar Ruud Seubring schiet onberispelijk binnen (1 - 2). FIT Boys gaat op jacht naar de gelijkmaker, maar krijgt nog een tegenvaller te verwerken. Edwin Roijinga neemt achterin de bewaking van de spits tijdelijk over en bij een sprintduel valt de spits erg makkelijk. De Gorecht-trainer is erg sportief door de scheidsrechter te vragen de rode kaart te geven. De scheidsrechter laat deze aanbieding van de hoofdrol in dit schouwspel niet schieten en Edwin Roijinga kan met rood naar de kant. Kort daarop kan wederom een Gorecht-spits er van door. Verdediger Tim Seubring lijkt nog te kunnen corrigeren, maar wordt tegengehouden door een Gorecht-speler. Met een stift over de uitgekomen Erik Bos scoort Gorecht de 1 - 3. Alles en iedereen bij FIT Boys protesteert, maar scheidsrechter Aalders houdt de dubieuze hoofdrol voor zichzelf. Met tien man weet FIT Boys er een hartverwarmend slotoffensief uit te persen. Mark Seubring weet uit een steekpass de zestien in te gaan en gaat gewillig naar de grond door een uitgestoken Gorecht-been. Penalty en omdat penaltyspecialist Edwin Roijinga al buiten de lijnen staat, neemt derde klasse-topscoorder Mark Seubring plaats achter de bal. Met een hard en zuiver schot in de linkerbovenhoek scoort hij zijn zesde en de 2 - 3. De tijd is nog kort en na enkele minuten blijkt deze te kort te zijn. Scheidsrechter Aalders fluit voor het laatst en de drie punten gaan naar Haren. Gorecht bleek over een slim en geslepen elftal te beschikken en speelde deze middag met twaalf man. Daar was FIT Boys niet tegen op gewassen.

Volgende week volgt een herhaling van de nacompetitie van vorig seizoen. FIT Boys gaat dan op bezoek bij degradant Rouveen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Alle uitslagen en standen, FIT Boys 2, 3 en MC verliezen, F1, F4 en F5 winnen.

FIT Boys 2 kwam zonder punten weer terug uit Hollandscheveld. Er werd met 4 - 1 verloren van Hollandscheveld 2.

FIT Boys 3 ging op bezoek bij BSVV 3 en verloor met 4 - 2. Bart Steenge en Rene Kamphuis scoorden.

FIT Boys 5 en DA1 hoefden niet in actie te komen. Hun wedstrijden zullen later dit seizoen gespeeld worden.

De meiden van Spar Stevens verloren. Johan Boer schreef het volgende verslag:

MC1 verliest ook derde wedstrijd

Zaterdag traden de meiden van Fit Boys MC1  tegen SJS uit Stadskanaal. Een oude bekende uit de competitie met zeventallen van twee seizoenen geleden. Ook nu zou blijken dat het motto “WIJ WILLEN WINNEN” niet kon worden bewerkstelligd. SJS boekte een regelmatige overwinning.  0 – 5.

In een aangename voetbalsfeer begon MC1 aan de wedstrijd. Het weer zat goed mee, er was veel publiek. Naast de trouwe ouders waren er nu vele andere belangstellenden. De meiden waren goed gemotiveerd.. Geïnspireerd door een nieuwe weddenschap met de leider gingen ze voortvarend van start. De eerste tien minuten speelde Fit Boys zeer geconcentreerd. Het legde ook verschillende keren een mooie pot voetbal op de mat. Er werd leuk gecombineerd op het middenveld. De zijkanten werden een paar keer goed gebruikt. Onze laatste man leert steeds beter met het omschakelen om te gaan. Klasse Lisanne!!  SJS zette daartegenover gevaarlijk countervoetbal. Door drie snelle voorhoedespeelsters wisten ze steeds voor veel onrust in onze verdediging te zorgen. Het resulteerde in de 12 minuut in de eerste tegengoal.

MC1 weet inmiddels met tegenslagen om te gaan. De (individuele) opdrachten werden dan ook redelijk uitgevoerd.  Toch bleek dat vooral door het fysiek sterkere SJS meer een meer een stempel op de wedstrijd werd gedrukt. Met de lange pass van achteren en het snelle omschakelen wist Fit Boys geen raad. SJS kreeg dan ook vele kansen. Uit een paar corners kwam veel gevaar. Martina wist haar doel schoon te houden. Tien minuten voor rust weer een aanval van links vanaf het middenveld. Op het randje van buitenspel kreeg de spits de bal en wist met een droge schuiver te scoren.  Even later moest Martina uitvallen omdat ze via een sprong wat verkeerd terecht kwam. Gelukkig kon ze na rust weer verder spelen. Marloes stond met gemengde gevoelens op de goal. Ze heeft namelijk niet zulke goede ervaringen met heet keepen(gebroken pols). Toch klasse dat je het deed Marloes. Na rust  een sterker wordend SJS. Steeds op dezelfde wijze werd Fit Boys bestreden. Dit resulteerde in nog eens drie doelpunten.

De meiden van MC1 lieten individueel nog wel enkele leuke dingen zien. Rosalie Bouma liet weer een paar van haar lange solo’s zien. Mienke was goed opdreef aan de linkerzijde. Marjan had ook vandaag weer de  strooppot bij zich. Lisanne wordt een ‘echte’ laatste man. Annemarie laat zien dat ze hard kan schieten. Sandra geeft steeds vaker de goede pass. Jose toonde een onverwoestbare inzet. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zal je maar gebeuren wanneer de wedstrijd verloren met 5 – 0 en dan terugkomend in  de kleedkamer dat de trainster je complimenten geeft omdat je zo veel strijd laat zien. Dat de leider zegt dat er door speelster individueel goed gepresteerd is. Het gaat dus steeds beter. Zelfs een langs de lijn staande B-junior die al een tijdje de meiden niet had zien voetballen vond dat het niveau beter is geworden. Kortom: Meiden we gaan rustig door.

Zaterdag a.s. spelen wederom thuis. FC Assen is dan een loodzware tegenstander. WIJ rekenen op ons publiek.

FIT Boys F1 ligt op kampioenskoers. Ze wonnen met 2 - 13 van Eext F1. Supporters en papa en mama van Stefan, Bertwin en Janet Eefting, maakten de volgende foto's:

De heren van F4 moesten vroeg op (Rob Janssens (bedankt voor de foto) noemde de foto 'negen uur veel te vroeg'), maar wonnen wel:

FIT BOYS F4  -  WIJSTER F3          22 september 2007

Na een week pauze, er was vorige week geen wedstrijd gepland, mocht Fitboys F4 deze keer de strijd aanbinden met Wijster F3. Na het knappe gelijkspel tegen de Griffioen (met minder man terugkomen uit een achterstand,, mede dankzij de luide aanmoedigingen van de A-Junioren!!, ) moest er vandaag maar weer eens gewonnen worden, zo werd in de kleedkamer meegedeeld. En omdat Fitboys alle mannen paraat had, leek dat een goed uitgangspunt.

En weer ging Fitboys furieus van start wat resulteerde in een heel snel doelpunt, de bal werd van rechts voorgegeven en Xander was er als de kippen bij om de bal in te tikken, 1-0. Een heel fijn en snel doelpunt, goed voor het stressgehalte van leider Johannes. Matthijs in de goal kreeg het niet al te druk, Fitboys zakte wat in en het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af.

Af en toe kwam F4 er uit wat leidde tot een mooi schot van Niels H. en ook Jochem was dicht bij een doelpunt, helaas ging het net niet door. Nadat Maarten  een aanval van Wijster kon afslaan kwam de bal via onder andere Kevin weer voor de goal waar Tim alweer met zijn neusje voor de goal klaarstond om binnen te tikken, 2-0.

Na de pauze bleef F4 ook nu weer sterker, Xander werd gehaakt en de goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Selwyn wist daar wel raad mee, 3-0 dus! Toen Lars even later de bal over links naar voren wist te brengen was het Niels J. die na een korte solo de keeper met een droog schot het nakijken gaf. 4-0 wat ook de eindstand bleek te zijn, want verdere kansen bleken niet meer aan F4 besteed. Trainer Alfons Pot, aandachtig toeschouwer, had allerlei foto-apparatuur meegenomen om de training af te kunnen stemmen op hetgeen hij had waargenomen. De trainer is goed bezig!

Al met al weer een goede prestatie geleverd!

De Leiders

FIT Boys F5, oftewel Heros, won ook. Ze versloegen FC Assen F10 met 0 - 4. Voetbalvrouw Liz schreef er het volgende over:

HEROS (F5) deel 4

Zaterdag 22 september: FC Assen tegen FitBoys F5.

Na de opwaartse lijn van de afgelopen weken, ja jongens het wordt steeds beter, gingen we vol goede moed naar Assen. Met negen spelers, twee leiders én de trainer, werd de rest van de plaatsen in de negen auto’s ingenomen door supporters. Er vormt zich al aardig een (h)echte Heros side! Er wordt door de organisatie ook al gedacht om plaatsen op de tribune te reserveren, maar dat voor later.

Door verdedigend nooit op te geven en zelf te blijven voetballen werd Heros steeds sterker en kreeg steeds meer kansen. Dit werd halverwege de eerste helft beloond door een goal van Daniël. Hierna werd het moeilijker, omdat we nu ook tegen de scheids moesten voetballen. Blijkbaar vond deze het nodig FC Assen te coachen onder het voetballen, maar dit deed onze jongens niet uit het veld slaan. De tweede helft werd na een beker ranja hervat, en toen bleek hoe sterk onze jongens conditioneel zijn. Doordat Corneel nog drie keer het net wist te vinden mede dankzij het goede spel van de andere jongens, werd het uiteindelijk 0-4 in het voordeel van Heros. FC Assen droop af met de tong op de schoenen, want op zoveel tegenstand hadden ze niet gerekend. De komende week wordt het weer fanatiek trainen om dan zaterdag het altijd lastige Griffioen te bestrijden.

Voetbalvrouw Liz.

Dan alle uitslagen en standen van het 2e t/m DA1, voor zover bekend op zondag 23 september om 20:00 uur.

FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
FIT Boys DA1

De Webmaster.

<<<TOP>>>

15 september 2007

FIT Boys beslist stevige derby in voordeel.

Het was al weer acht seizoenen geleden dat BSVV en FIT Boys in competitieverband tegen over elkaar stonden. Deze streekderby levert altijd veel strijd en passie op en steeds een wisselende winnaar. Dit seizoen was het de strijd tussen de nummer twee en de nummer tien en het leek een ongelijke strijd te worden. Dat leek zo, want in de praktijk en met name de tweede helft was het een grimmig en pittig duel. FIT Boys kwam al vlot op 0 - 1 (Mark Seubring) en had voor de rust uit een penalty de 0 - 2 kunnen maken. Edwin Roijinga miste. Na de rust werd het al snel 0 - 2 door andermaal topscoorder Mark Seubring. BSSV deed via Marten Homan iets terug (1 - 2) en vanaf dat moment vloog de vlam in de pan. BSVV speelde alles of niets en probeerde de 2 - 2 te forceren. Het was uiteindelijk Ronald van Waardhuizen die in blessuretijd de 1 - 3 scoorde.

Tien seizoenen geleden speelden BSVV en FIT Boys drie seizoenen achter elkaar tegen elkaar. In deze zes wedstrijden speelden beide ploegen elk twee keer gelijk, wonnen beiden twee keer en dus verloren ook beiden twee keer. Doelsaldo vier voor en vier tegen. Dit seizoen begon de Slofstra-/Van Berkel-equipe uitstekend (Zes uit twee) en BSVV een stuk minder (één uit twee) en dus leek dit een overwinning op te gaan leveren voor FIT Boys. De eerste helft was het verschil wel duidelijk en kwam FIT Boys na zeventien minuten al op 0 - 1. Topscoorder Mark Seubring wist te scoren. Vlak voor rust kreeg FIT Boys de ideale kans op 0 - 2. FIT Boys kreeg een penalty en penaltyspecialist Edwin Roijinga nam plaats achter de bal, maar miste.

Na de rust leek FIT Boys de wedstrijd snel te beslissen door andermaal Mark Seubring. Hij scoorde de 0 - 2 in de éénenvijftigste minuut. BSVV probeerde uit alle macht grip op de wedstrijd te krijgen de deze derby werd harder en grimmiger. Het lukte BSVV de spanning terug te brengen. Marten Homan scoorde de 1 - 2. De vlam sloeg vanaf dat moment regelmatig in de pan en er werden harde duels uitgevochten. Elwin Dam moest geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Dylyp Dijkema vocht verbeten duels uit op het middelveld en wist de spelmaker aan BSVV-zijde goed te bedwingen. Ronald van Waardhuizen wist het houtwerk nog te teisteren. Zijn vrije bal spatte uiteen op de lat. In blessuretijd wist Robbert Dijkems wel te scoren en de 1 - 3 werd over de eindstreep gespeeld. Zo doen de mannen van trainer/coach Jan Smid gewoon goed mee in de derde klasse D. Samen met Gorecht staan ze bovenaan met de maximale score, gevolgd door degradant Rouveen op twee punten.

Volgende week wacht de topper in deze klasse. Om 14:30 uur wordt op sportpark Noord-West de topper tussen nummer één Gorecht en nummer twee FIT Boys gespeeld. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 3 en 5 winnen dik, FIT Boys 4 en MC1 verliezen en DA1 wint.

FIT Boys 2 had een vrij weekend. Trainer/coach Jan Jonink deed met FIT Boys 5 mee, maar daarover later meer.

FIT Boys 3 beleefde een topmiddag en won met maar liefst 8 - 0 van Opende 8 en leek de grootste overwinning van deze middag te pakken.

FIT Boys 4 kreeg thuis van BSVV 4 klop (0 - 3) maar of dit aan de scheidsrechter lag is niet bekend.

FIT Boys 5 bleek achteraf de grootste overwinning neergezet te hebben. De mannen van coach Geert Smit wonnen met maar liefst 9 - 0 van VEV'67 8. Het volgende speelde zich af op veld 5:

Het scoreverloop was behoorlijk spannend. Na de 1 - 0 werd het al snel 2 - 0 en ook 3 - 0 en 4 - 0. Even later werd het 5 - 0 en ook 6 - 0. Na de rust werd het na een uurtje 7 - 0 en daarna 8 - 0 en uiteindelijk 9 - 0. De doelpuntenmakers: Hans Leegstra, Jan Jonink, Hans Leegstra, Jan Schepel, Jan Jonink, Marcel de Bruijn, Hans Leegstra, Carl Drenth en Douwe Visser. Leider Ab Bening en spelverdeler Henk Smit verbleven in Antwerpen en werden niet gemist. Volgens een anonieme getuige werden de vrouwen Bening en Smit winkelend gesignaleerd en verbleven Ab en Henk in het Schipperskwartier. Henk belde nog wel naar sportpark Noord-West en het eerste wat hij vroeg: "Wat heeft het eerste gedaan". Lekker met je team bezig, heren. Na de wedstrijd werden elke keer negen biertjes per rondje gehaald. Ook toen het merendeel van het vijfde moeder de vrouw op had gezocht.

De dames van C1000 wonnen met 5 - 2 van Nieuw Roden DA1.

De meiden van Spar Stevens speelden in Gamsterwolde tegen GEO MC1. Johan Boer zei er het volgende van:

MC1 verliest nipt.

MC1 trad afgelopen zaterdag aan tegen het alom bekende GEO. Deze club uit Garmerwolde was dus de tegenstander. Na het hoopvolle spel van de eerste competitiewedstrijd gingen we met bepaalde verwachtingen naar het Groningse. In een wedstrijd waarin de ploegen op een gelijkwaardig niveau tegen elkaar streden won de gelukkigste. Na drieëntwintig wedstrijden zonder punten te halen was de hoop op deze wedstrijd gericht. Via de media en goed spionagewerk werd duidelijk dat er misschien voor MC1 wel iets inzat vandaag.

Met deze gedachte en de wetenschap dat het op de trainingen steeds beter gaat begonnen we aan deze wedstrijd. Fit Boys mocht aftrappen. De ploegen tastten elkaar in het begin wat af. Er ontstond een wat rommelig spelbeeld. Fit Boys probeerde het spel breed te houden en vandaar uit te combineren. GEO had een wat andere tactiek. Veel de lange bal spelen en dan hopen dat de twee snelle voorhoedespeelsters er wat goeds meedoen. In de 11e minuut wist de verdediging hiermee niet goed raad. 1 -0.  Fit Boys bleef rustig en probeerde op dezelfde voet verder te spelen. Zo’n vier minuten na de openingstreffer mocht Melissa de bal aannemen op rechts. Ze begon aan een solo met enkele passeerbewegingen en rondde dit af met een prachtige goal in de korte hoek. Een gelijke stand, dat is even wennen. Fit Boys deed er een schepje bovenop en legde een goede partij voetbal op de mat. GEO moest terug. Door de tactiek van de lange bal ontstonden er soms wel gevaarlijke situaties voor het doel van Martina. In de 22e minuut kon de spits van GEO de bal op een wat ongelukkige manier meenemen. Ze kwam alleen voor de keepster en wist deze kans te benutten. 2 -1. Fit Boys blijft knokken. Het motto is nog steeds: WIJ WILLEN WINNEN.  Drie minuten later is het alweer Melissa die bal op de zestien oppikt. Een kluwen van speelsters om zich heen. Niet ziende dat Janine helemaal vrij voor de goal staat besluit ze om de bal vanaf 15 meter te schieten. Met een prachtige curve gaat de bal in de rechterbovenhoek. 2 -2. Dit is ook meteen de ruststand.

Na rust een zelfde spelbeeld. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Fit Boys krijgt diverse kansen. Sandra kon een keer schieten en Janine liet van zich horen door middel van een hard schot. Helaas zwaaide de bal af. Rosalie B zorgde voor veel onrust. GEO werd af en toe met scherpe counters gevaarlijk voor het doel van Fit Boys. Bij de meiden en de begeleiding begon de gedachte te komen van het meenemen van een punt naar Beilen. In de laatste 10 minuten verslapte de concentratie en ontstonden er achterin wat foutjes. Helaas voor Fit Boys wist GEO hier in de laatste minuut gebruik van te maken. 3 -2. Met deze eindstand gingen we zwaar teleurgesteld de kleedkamer in.

Terugkijkend: Een spannende wedstrijd waarin het geluk bij de tegenstander lag. Zaterdag kunnen wij misschien dat geluk afdwingen tegen SJS. Met de steun van het trouwe publiek moet dat lukken.

Johan Boer .

De Webmaster.

<<<TOP>>>