Nieuws-archief (jun t/m jan 2005)

heden t/m 1 januari 2009 | 30 december 2008 t/m 4 september 2008 | 27 maart 2008 t/m 15 december 2007 | 15 december 2007 t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

<<<terug>>>

Zondag 26 juni 2005

FIT Boys-familie ook aanwezig bij WK-onder-20 in Emmen

(foto's Marcel de Bruijn)

De FIT Boys-familie was ook te vinden in Emmen tijdens het WK-onder-20. De familieleden liepen elkaar wel eens mis (Dylyp Dijkema en Marcel de Bruijn), maar maakten ook vrienden. Zo waren er Zuid Koreaanse vrienden, vrienden uit Nigeria en uit Brazilië. Zo zie je maar weer, de FIT Boys-familieleden zijn allemans vriendjes.

De Webmaster.

Woensdag 15 juni 2005

Competitie-indeling FIT Boys 1 in 3e klasse D

FIT Boys 1 is ingedeeld bij een aantal bekenden van het seizoen 2004-2005, te weten: Angelslo, CSVC, Drenthina, DZOH, ONR en SCN. Maar er zijn ook een aantal nieuwkomers, te weten: DESZ, Olympia'28, Sleen, Veenhuizen en VHK.

DESZ is een oude bekende, want zij kwamen tussen 2000 en 2003 uit in de 3e klasse D. DESZ is altijd een lastige tegenstander geweest voor FIT Boys. In de 3 seizoenen wonnen beide teams bijna al hun thuiswedstrijden, behalve in het seizoen 2002-2003 werd er op sportpark Noord-West 1 - 1 gespeeld. 6 punten tegen DESZ is dus absoluut geen zekerheidje.

Olympia'28 is een grote onbekende voor FIT Boys. Het is een club in verval, want ze zijn via de Hoofdklasse C (seizoen 99/00), via de 1e klasse E (seizoenen 00/01, 01/02 en 02/03), de 2e klasse L (seizoenen 03/04 en 04/05) terechtgekomen in de 3e klasse D. Waar eindigt deze vrije val? Olympia'28 zal wel om de bovenste plaatsen gaan strijden.

Sleen behoeft ook geen introductie. Deze ploeg zat in de seizoen 00/01 (uit 1 - 0 verlies, thuis 1 - 0 winst) en 01/02 (uit 0 - 1 winst, thuis 0 - 0) ook al bij FIT Boys in de 3e klasse D. Een lastige tegenstander getuige de nipte overwinningen van beide teams.

Veenhuizen zat in de seizoen 97/98, 98/99 en 99/00 ook al bij FIT Boys in, toen in de 3e klasse C. Wederom dus weer een oude bekende voor de Britstra-mannen.

VHK heeft ook één seizoen (00/01) bij FIT Boys in de 3e klasse D gezeten. Thuis won FIT Boys met 1 - 0, uit werd er verloren met 2 - 1. VHK kwam daarvoor (99/00) uit de 2e klasse K en ging in het seizoen 01/02 daar ook weer heen. Via de 2e klasse L kwam VHK zelfs in de 1e klasse E terecht, maar degradeerde daar na 1 seizoen al weer uit naar de 2e klasse L, om daar in het seizoen 2004/2005 laatste te worden en dus weer af te stijgen naar de 3e klasse D.

Onderstaand de verenigingen bij FIT Boys in de 3e klasse D, met een verwijzing naar hun site.

De Webmaster. 

club internetsite
Angelslo SC

CSVC

DESZ

Drenthina

DZOH
Olympia'28 Foto van de week
ONR

vv SCN

Sleen
vv Veenhuizen
VHK

Zaterdag 4 juni 2005

   FIT Boys-Familiedag afsluiting seizoen  

Fotoverslag zie Fotoalbum (foto's Maurits Beuling)

Beilen - Vrijdagmiddag en - avond viel de regen nog met bakken uit de hemel, maar zaterdag 4 juni waren de weergoden FIT Boys gunstig gezind. 's morgens was er nog wat bewolking, maar 's middags brak tijdens de barbecue de zon zelfs door tijdens de FIT Boys-familiedag. Alles was tijdens deze door Fietspoint Biemold en Spar Stevens gesponsorde familiedag tot in de puntjes geregeld, mede ook dankzij een grote groep vrijwilligers en het kantinepersoneel. De verenigingsprijzen werden ook weer uitgereikt en meest in het oog springende prijs was die van Verslaggever van het Jaar. Vanaf dit jaar hangt aan deze prijs een naam van een persoon die helaas 29 mei jl. overleed na een ziekbed, maar die zoveel op het gebied van PR en verslaggeving voor de vereniging betekend heeft. Deze prijs heet vanaf dit jaar de Erik Jans-award. Vooraf aan de spellenmiddag hield de FIT Boys-familie een minuut stilte ter nagedachtenis aan Erik.

's Morgens waren er diverse jeugdtoernooitjes en de FT Boys-jeugd vermaakte zich opperbest. Rond 13:00 uur waren er weer de spectaculaire wedstrijden tussen de F-pupillen en hun moeders. De moeders zijn al weken van te voren in training om te proberen hun zonen te verslaan. Toch draait het elk jaar weer uit op een overwinning voor de heren. Na de wedstrijdjes werden natuurlijk de penalty's geschoten en ook hierin zijn de zonen beter dan hun moeders. Dat zullen de moeders weer een heel jaar aan moeten horen.

In memoriam

's Middags was er een spellencircuit op het hoofdveld voor de gehele FIT Boys-familie die in teams met jeugd en senioren de diverse spellen deed. Vooraf aan dit spellencircuit vroeg spreekstalmeester Martin Datema even kort de FIT Boys-familie toe en memoreerde aan Erik Jans, die helaas op veel te jonge leeftijd ons is ontvallen. Erik Jans is vele jaren lid geweest van de vereniging, ook als voetballer. Hij was het, samen met nog enkele personen, die een heus FIT Boys PR-team heeft opgericht. Dit team heeft de verenigingsprijzen ook geïntroduceerd, zoals deze nu nog steeds tijdens de familiedag worden uitgereikt. De minuut stilte die op het in memoriam van Johan Koster volgde was indrukwekkend en respectvol.

Daarna kon dus, zoals gezegd, de FIT Boys-familie tal van spellen spelen, waarbij de olympische gedachte hoogtij vierde: "Meedoen is belangrijker dan winnen". Het werd een gezellige boel en organisator en presentator Janneke Eising had af en toe moeite om de deelnemers bij de les te houden. Vanaf 16:00 uur was het terras geopend en kon er onder het genot van een drankje en later een barbecue-hapje nagepraat worden.

Verenigingsprijzen

Vooraf aan de barbecue werden de verenigingsprijzen uitgereikt. Allereerst was het de beurt aan de Jeugdvoetballer van het jaar. Deze speler komt uit in FIT Boys E2, waar hij het spel verdeelt. Hij is links- en rechtsbenig, heeft een hard schot en scoort veel. Deze prijs was voor Rick Koops. Daarna kwam de Voetballer van het Jaar naar voren. Hij schoot er dit seizoen 14 doelpunten in en zijn spel kenmerkt zich door zijn grote werklust. Berry van der Giezen werd daarmee Voetballer van het jaar en dankte in zijn nawoord trainers, leiders, verzorgers en spelers van FIT Boys 1. Verslaggever van het jaar en dus ontvanger van de eerste Erik Jans-award werd dit seizoen Carl Drenth. Carl is leider van onze jongste jeugd, FIT Boys F3. Deze jongens hebben samen met de leiders een erg leuk seizoen gehad en dit was wekelijks in het clubblad terug te lezen in de verslagen van Carl. Carl Drenth maakte van de gelegenheid gebruik om scheidend F-pupillen-trainer Arjan Schepel in het zonnetje te zetten. Hij kreeg een door Marcel de Bruijn gemaakt jaarboek van F3 en een T-shirt met alle handtekening van de spelers erop. De Blunderbokaal was dit seizoen voor de voorzitter. Johan Koster maakte bij de geboorte van zijn tweede kind Roan de geboortekaartjes zelf en verstuurde deze. Groot was de hilariteit toen de buurvrouw kwam informeren of de baby toch niet een jongetje was, omdat het kaartje vermelde dat het een meisje was. Voor Johan overigens al de tweede keer dat hij deze bokaal in ontvangst mocht nemen. Vervolgens werden de organisatoren van deze familiedag door de sponsoren letterlijk in de bloemetjes gezet, waarna de laatste verenigingsprijs kon worden uitgereikt. Deze persoon heeft al vele functies vervult binnen de vereniging, die van jeugdleider, lid van het jeugdbestuur (wedstrijdsecretaris en later secretaris), grensrechter en later leider van FIT Boys 2, ledenadministrateur en beheerder van de website www.fitboys.nl. Inmiddels had deze persoon het al wel door dat hij naar voren moest komen en onder luid applaus nam Maurits Beuling de prijs voor Vrijwilliger van het Jaar van voorzitter Johan Koster in ontvangst. Onderdeel van de prijs is een door Financieel Adviesbureau Wim Stevens aangeboden cheque voor een avondje uit. Overigens is de prijs symbolisch voor één persoon, want eigenlijk komen alle vrijwilligers van de cvv FIT Boys voor deze prijs in aanmerking. Als laatste nam jeugdvoorzitter Arjan Schepel nog afscheid van enkele jeugdtrainers en -leiders en toen kon de barbecue officieel geopend worden.

Al met al was het weer een leuke en gezellige manier voor de FIT Boys-familie of het seizoen af te sluiten en spreekstalmeester Martin Datema vroeg ook nog even een applaus voor de kampioen van dit seizoen: FIT Boys F1, FIT Boys A1 en FIT Boys 3. Eerste elftal speler Wout Flokstra voegde daar aan toe dat ook buurman vv Beilen kampioen was geworden en ook hier werd luid voor geapplaudisseerd. Iedereen genoot van de barbeque-hapjes en het inmiddels zonnig weer en volgend seizoen, na de zomerstop, is er weer de start van een hopelijk net zo leuk en gezellig seizoen als die van 2004-2005.

Zaterdag 28 mei 2005

Het  AutoFit  MOES  Futsal  Toernooi

  AutoFit  Moes

Het was afgelopen zaterdag weer een groot succes en ook de BBQ aan het einde was gezellig tot in de late uurtjes.

Hoofdsponsor: Autobedrijf Moes Beilen

            Subsponsoren: -    B.I.G. Freetime

                                            -    RE-HA Bouw

                -    Klussenbedrijf Arno Zomer

                -    Combi-Sport Beilen

                -    REVI  Timmerwerken

                -    Sportkantine Van Rosmalen            _____________________________________________________________________  

Helaas, FIT Boys 5 heeft het niet gered

(foto: Marcel de Bruijn)

Helaas, helaas................Fit Boys 5 heeft het niet gered. Hoewel we niet tegen SJS V1 speelden (zoals op papier stond) hebben we met 2 - 0 verloren.

Toch wil ik namens de spelers de supporters en het bestuur bedanken voor de steun, want Stadskanaal ligt niet om de hoek. ook de ontvangst in de, speciaal voor ons geopende, kantine was FANTASTISCH ! Dan moeten we volgend jaar maar kampioen worden !!

We hebben gelukkig wel de Amstel Cup weten te bemachtigen in Stadskanaal.

Marcel 'Kalou' de Bruijn.

en

Helaas dus Marcel, geen verjaardagscadeautje voor je. Maar toch nog van harte met je verjaardag (Heb je tenminste iets om te vieren). Moesten jullie dan tegen SJS V2 ?

Raar..... op hun (LTC) site staat het volgende n.l.:

28 mei. Ook V2 kampioen.

Zaterdag 28 mei was het een spannende dag langs de lijn op het hoofdveld van S.J.S.

V2 was al uitgespeeld, maar kon nog kampioen worden. Alles hing af van de wedstrijd SJS V1 tegen Fit Boys. Alleen bij winst van Fit Boys was de ploeg uit Beilen kampioen. Bij een gelijkspel of winst van SJS V1 was SJS V2 kampioen. (Begrijpt u het nog?) Hoe dan ook, SJS V1 won de wedstrijd met 2-0. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Bram van der Schoot kon SJS hun negende kampioensteam begroeten. Leider Jan Timmer en spelers van harte gefeliciteerd.

Henk.

Dinsdag 24 mei 2005

Seizoen voor FIT Boys 1 ten einde na 0 - 3 nederlaag tegen Heracliden

(foto's: Maurits Beuling)

Beilen - Na een uitstekende uitslag zaterdag 21 mei in Uithuizermeeden tegen De Heracliden (1 - 3), moest afgelopen dinsdag de Britstra-equipe het op het eigen sportpark Noord-West af maken. Dit lukte niet en na 90 minuten spelen stond een 0 - 2 stand op het scorebord en dit zou penalty's betekenen. Door blessures en het uitvallen van spits Aljon Stahlmecke en keeper Erik Bos telde de scheidsrechter er 15 minuten blessuretijd bij en in de 102e minuut scoorde De Heracliden de 0 - 3. FIT Bots had vlak hiervoor nog een 100% kans op de 1 - 2, maar de bal stuiterde via de onderkant lat het veld weer in. Ook na de genadeklap heeft FIT Boys nog via een afstandsschot één kans om te overleven, maar de 1 - 3 blijft uit.

FIT Boys moest het in deze nacompetitiewedstrijd doen zonder laatste man Wout Flokstra en alleskunner Alfons Pot. Sjoerd Schepel speelde daardoor laatste man en Tristan Haurissa neemt plaats in de spits. De wedstrijd begint voor FIT Boys nog wel enigszins veelbelovend en de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Van echt goed voetbal, zoals FIT Boys dat met name zaterdag de eerste helft wel speelde, is geen sprake en langzaam maar zeker trekt De Heracliden het initiatief naar zich toe. In de 35e minuut krijgt De Heracliden op zo'n 20 meter van het doel van keeper Erik Bos een vrije bal te nemen. FIT Boys is nog bezig de muur te formeren, maar De Heracliden neemt de vrije bal snel en deze verdwijnt in het doel. De 0 - 1 staat op het scorebordt en De Heracliden begrijpt dat er deze avond meer te halen is. In korte tijd weet De Heracliden twee goede kansen te creëeren. Bij de eerste is keeper Erik Bos net buiten zijn zestien en moet in duel met een Heracliden-speler. FIT Boys claimt een vrije bal, maar het spel mag door en een Heracliden-aanvaller speelt de bal net langs de verkeerde kant van de paal van het verlaten doel. Kort voor tijd speelt Heracliden een lange bal van achteruit en laatste man Sjoerd Schepel verkijkt zich op deze bal en een Heracliden-aanvaller kan alleen af op Erik Bos. Zijn inzet gaat gelukkig voor FIT Boys net naast. De rust wordt door FIT Boys met moeite met 0 - 1 bereikt.

Het begin van de tweede helft probeert FIT Boys ook weer te voetballen, maar al vrij vlot moet ook spits Aljon Stahlmecke geblesseerd het veld verlaten. Te veel spelers bij FIT Boys lijken deze avond scherpte te missen en af en toe moeten de mannen van trainer/coach Jan Smid het hebben van bevliegingen van linksbuiten Ronald van Waardhuizen en de onvermoeibare rechtsbuiten Jeroen Boelen. Toch is het Heracliden dat weer kansen krijgt. Bij een snelle counter is Sjoerd Schepel net te laat met een sliding, maar de daar op volgende kans wordt goed gestopt door Erik Bos. De rebound wordt wel in het doel gewerkt, maar vanuit buitenspel positie. Ronald van Waardhuizen weet kort daarop goed door te gaan op links en legt goed terug op Mark Seubring, maar zijn snoeiharde schot verdwijnt over het doel.

Blessure keeper Erik Bos

De fase daarna is volledig voor De Heracliden en FIT Boys hangt als een aangeslagen bokser in de touwen te wachten op de K.O. Een vrije bal van de Heracliden scheert over de kruising en kort daarop moet keeper Erik Bos twee maal handelend optreden. Bij de eerste redding raakt Erik al geblesseerd en ook bij de tweede redding komt hij hard in aanraking met de Heracliden-aanvaller. Doorspelen is niet mogelijk en reserve-keeper en oud eerste elftal keeper Joost van het Reve komt hem vervangen. FIT Boys blijft vechten vooral tegen zich zelf en De Heracliden zet nogmaals aan om de 0 - 2 te forceren. Door een mistrap van Klaas Sanders komt de Heracliden-rechtsbuiten in balbezit en zet goed voor. Joost van het Reve snelt nog wel naar de tweede paal, maar kan niet voorkomen dat de bal wordt binnengewerkt. De 0 - 2 is een feit en penalty's lijken dan toch deze wedstrijd te moeten beslissen. Toch is het nu ook FIT Boys dat nog een beslissing probeert te forceren. Uit een voorzet weet Arjan Schepel te koppen, maar zijn inzet gaat via de lat over.

15 minuten blessuretijd

 In de blessuretijd, die door de blessure van Aljon Stahlmecke en de keeperswissel aan FIT Boys-zijde, ruim 15 minuten zal bedragen, ontstaat nog een bloedstollende strijd. Eerst is het FIT Boys dat een meer dan 100% kans krijgt. Uit een voorzet kopt Mark Seubring door en Berry van der Giezen ontvangt binnen de 5 meter de bal en schiet snoeihard in. De bal stuit via de onderkant lat net voor de lijn weer het veld in en ook in de rebound weet Klaas Sanders niet te scoren. Inmiddels is de 102e minuut aangebroken en ook De Heracliden weet er nog een aanval uit te persen. Vanaf links kan er een voorzet worden verstuurd naar de eerste paal en daar weet een Heracliden-aanvaller met het puntje van zijn hoofd de bal te beroeren. Tot ontsteltenis van alles en iedereen met een groen-geel hart verdwijnt de bal in de lange hoek in het doel. 0 - 3 en De Heracliden-spelers en hun aanhang vieren massaal feest. Is dit de beslissing of weet FIT Boys er nog een penalty-reeks uit te slepen? Nog éénmaal is er een afstandschot van Mark Seubring, maar dit verdwijnt net naast het doel. Uiteindelijk na ruim 107 minuten spelen, fluit de scheidsrechter voor het einde en zijn de Heracliden-spelers en hun supporters door het dolle heen en nemen bezit van het veld. Tussen de hossende Heracliden liggen de FIT Boys-spelers er verslagen bij en druipen de meesten snel af. Ook het FIT Boys-publiek gaat gedesillusioneerd huiswaarts en de FIT Boys-familie beseft dat het seizoen voor de hoofdmacht ten einde is. Een seizoen waarin kampioen Hollandscheveld tot tweemaal toe verslagen werd door FIT Boys, maar waar uiteindelijk geen prijs in de vorm van promotie werd binnengehaald. Volgend jaar wacht FIT Boys gewoon weer de 3e klasse D.

De Webmaster.

Zondag 22 mei 2005

FIT Boys wint wedstrijdballen t.w.v. € 350

De deelnemers van FIT Boys aan het spel “Coach van het Jaar” hebben de 2e plaats in het eindklassement behaald. Dat is een prachtig resultaat.

Maar liefst 364 voetbalverenigingen namen deel aan dit populaire spel. Fit Boys hoefde alleen Oranje Nassau voor te laten gaan. (Van Oranje Nassau verliezen is geen schande)

Het spel Coach van het Jaar bestaat al meerdere jaren. Toen twee jaar geleden de mogelijkheid werd gecreëerd om je bij een subleague aan te sluiten organiseerde Wim Stevens de subleague Beilen en verbond daaraan meteen een aantal prijzen. Het gevolg was dat vele Beilenaren (veel FIT Boys leden) zich aanmelden als deelnemer en dat er vele consumptiebonnen werden gewonnen. In het 2e jaar waren er zelfs een aantal echte sponsors en het aantal deelnemers steeg. Opvallend was toen al dat er 3 Beilenaren bij de beste 100 (van circa 30.000 deelnemers) eindigden.

Vanaf dit seizoen werd het mogelijk om als vereniging een subleague te openen. Fit Boys deed met 144 deelnemers mee en dat levert de vereniging een sportcheque ter waarde van € 144 op. Maar dat niet alleen.

De ervaring van de FIT Boys coaches en hun inzicht zorgden er voor dat we een prachtige 2e plaats in het eindklassement hebben behaald, met als gevolg dat we (wedstrijd)ballen krijgen uitgereikt ter waarde van € 350

Wat een seizoen hè, voor Fit Boys.

Overigens was Erik Bos dit seizoen onze beste coach.

Wim Stevens.

Zaterdag 21 mei 2005

IJzersterk begin FIT Boys 1 in nacompetitie tegen Heracliden (1 - 3)

Beilen - FIT Boys 1 en de FIT Boys-familie moest zaterdagmiddag via Stad (Groningen) en ommelanden (Bedum, Uithuizen) afreizen naar Uithuizermeeden om te voetballen tegen de Heracliden. De eerste wedstrijd van twee tegen deze tegenstander in het kader van de nacompetitie. Het werd een duidelijke 1 - 3 overwinning voor de Britstra-mannen en met name de eerste helft verzuimden de mannen van trainer/coach Jan Smid het af te maken. Bij rust was het dus nog maar 1 - 2 (doelpuntenmakers Aljon Stahlmecke en een Heracliden-verdediger), maar in de tweede helft werd de score uitgebouwd naar 1 - 3. (Jeroen Boelen).

Op een zonovergoten sportpark in Uithuizermeeden voetbalden Heracliden en FIT Boys onder ruime publieke belangstelling voor een plaatsje in de 2e klasse. De FIT Boys-jeugd, die op voetbalkamp waren geweest, hadden vlaggen en spandoeken gemaakt en waren er om het team aan te moedigen. Het was FIT Boys dat uitstekend begon en het initiatief stevig in handen nam. De Heracliden liet dit overigens ook toe en beperkte zich met name tot lange ballen en snelle counters via hun aalsnelle aanvallers. De eerste kans is voor FIT Boys, maar Ronald van Waardhuizen kan, na een aantal verdedigers zijn hielen te hebben laten zien, de keeper niet omspelen. Bij een snelle counter weet Mark Seubring een Heracliden-schot te blokken en kan keeper Erik Bos redding brengen. Na ongeveer 15 minuten spelen drukt FIT Boys Heracliden steeds verder terug en ontstaan er ook een aantal goede kansen en mogelijkheden. Bij drie kansen zijn de schoten niet van dien aard, dat de Heracliden-keeper handelend behoeft op te treden. In de 20e minuut zet heel FIT Boys druk op Heracliden en weet met een man meer situatie en 100% kans te creëren, maar de Heracliden-keeper weet redding te brengen. Uit de daaropvolgende counter schiet een Heracliden-aanvaller net over. Heracliden komt er meer uit en hun aanvallen gaan met name over de rechterkant, via de handige en snelle rechtsbuiten. Er ontstaat een fase waarin beide teams meer gelijkwaardig zijn en het spel op en neer golft zonder dat er echte kansen ontstaan.

Assist keeper Erik Bos

In de 37e minuut weet keeper Erik Bos met een verre uittrap linksbuiten Ronald van Waardhuizen te bereiken. Andermaal passeert hij zijn man en weet ook de laatste man te omspelen en vanaf de achterlijn voor te geven. Spits Aljon Stahlmecke is goed meegelopen en kan deze perfecte lage voorzet bij de tweede paal binnen tikken. 0 - 1 en dit is gezien het speelbeeld niet onterecht. Het wil deze middag niet echt lukken bij de Heracliden en dit uit zich in een actie van een van de aanvallers. Klaas Sanders zet deze speler met een schouderduw aan de kant en dit levert een ingooi voor FIT Boys op. De speler maakt een slaande beweging naar Klaas Sanders, maar wonderwel mag hij de wedstrijd voort zetten en krijgt slechts geel. Kort daarop krijgt Heracliden een 100% kans, één van de spitsen kan alleen op keeper Erik Bos af. Juist op het moment dat deze keeper Erik Bos al voorbij is en wil schieten is laatste man Sjoerd Schepel terug en blokt het schot. In de 42e minuut wordt rechtsbuiten Berry van der Giezen diepgestuurd, maar een verdediger weet de bal te onderscheppen en wil deze terugspelen op de keeper. De keeper is zijn doel uitgekomen, maar heeft zich niet laten horen. De bal rolt langs de keeper in het verlaten doel (0 - 2). Een ideale ruststand, maar daar denkt Heracliden anders over. Bij een aanval over links, wordt een voorzet door de FIT Boys-verdediging weggewerkt. De bal kan op de zestien opgevangen worden door een Heracliden-speler en deze rond beheerst af. Zo is de ruststand 1 - 2 en kan het de tweede helft nog spannend worden.

Heracliden dringt aan

De tweede helft komt Heracliden logischerwijs. Zij moeten wel om iets aan de 1 - 2 achterstand te doen. Bij alle kansen en mogelijkheden staat of het Heracliden-vizier niet op scherp of redt keeper Erik Bos bekwaam. Een tegenvaller is het uitvallen van aanvoerder en middenvelder Alfons Pot. Het is maar de vraag of hij aanstaande dinsdag 24 mei (19:30 uur), wanneer FIT Boys en Heracliden elkaar weer treffen mee kan spelen. Halverwege de tweede helft ontstaat er toch weer een fase dat FIT Boys het betere van het spel heeft. Aljon Stahlmecke is twee maal dicht bij een treffer. Eerst is een schot van hem te zacht en uit een door Dylyp Dijkema doorgekopte corner gaat zijn vliegende schot net over via de lat.

Het is uiteindelijk FIT Boys, die in deze sterke fase de marge weer op twee weet te brengen. Andermaal staat keeper Erik Bos aan de basis van de goal. Zijn uittrap komt bij Berry van der Giezen die goed doorspeelt op de diepgaande Ronald van Waardhuizen. Ronald wordt te ver naar links gedreven om een doelpoging te kunnen wagen, maar vanaf links levert hij wel een perfecte voorzet af bij de tweede paal. Daar kan rechtsbuiten Jeroen Boelen, ingevallen voor Alfons Pot, de bal zo binnen koppen en is het 1 - 3. Vervolgens ontstaan er nog enkele hachelijke momenten voor het FIT Boys-doel, omdat Heracliden natuurlijk alles of niets gaat spelen. Een doelpunt levert dit echter niet meer op en na het laatste fluitsignaal is het FIT Boys-kamp meer dan tevreden.

Aanstaande dinsdag 24 mei spelen beide teams wederom tegen elkaar om 19:00 uur. Mocht de stand dinsdagavond rond 20:45 uur gelijk zijn, dan volgen er direct penalty's. In alle andere gevallen is de ploeg die over twee wedstrijden het meest heeft gescoord door naar de volgende ronde (tegenstander De Weide). Uit gescoorde doelpunten tellen niet dubbel. Het zal aanstaande dinsdag een duel op het scherpst van de snede worden, omdat beide ploegen er alles aan willen doen om de 2e klasse te bereiken.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________  

!!! FIT Boys A1 en F1 kampioen !!!

FIT Boys A1 werd 's ochtends al kampioen. Ze maakten er wel een spannende pot van. Na een 1 - 0 voorsprong kwamen ze met 2 - 1 achter en via een 3 - 3 gelijke stand kwam FIT Boys A1 toch op een 6 - 3 voorsprong en zo werd het kampioenschap binnengehaald. Foto's en meer nieuws volgen nog.

(foto: Wim Kuyper 2005)

Op het kunstgras van de voetbalvereniging LEO schaarde F1 zich zaterdag in de rij der kampioenen van Fit Boys. De mannen van trainer/coach Emiel Oosting en van leider/motivator  Maurits van der Hoest hoefden zich op deze laatste wedstrijddag niet meer bovenmatig in te spannen omdat ze al drie punten voorsprong hadden en een veel beter doelsaldo. Dus zag het meegereisde publiek (circa 40 ouders, kinderen en kennissen…… Fantastisch) F1 terecht kampioen worden.

Uit handen van moeder Moniek Vredevoort ontvingen ze eerst een hele grote chocolademedaille en later werd in de kantine de echte gouden-medaille namens Fit Boys uitgereikt. Voor iedere speler was er een woordje, een groot applaus, een flesje drinken en een bakje patat.

De Webmaster en Wim Stevens.

Vrijdag 20 mei 2005

Piccola Roma regelmatig bezocht door de FIT Boys-familie

Sponsor Piccola Roma, shirtsponsor van FIT Boys B1 en B2, de pizzeria aan de Markt 8 te Beilen wordt regelmatig bezocht door leden van de FIT Boys-familie. De A-junioren werden er hartelijk ontvangen en genoten van een lekker Italiaans gerecht met een drankje. Onder het genot van een sigaartje werd er nagetafelt en het voetbalseizoen waarschijnlijk besproken.

FIT Boys 5 is ook op bezoek geweest. Wat de mannen van trainer Jan Götz en leider Ab Bening toen nog niet wisten, is dat het kampioenschap binnen handbereik ligt. Wellicht zijn er nog meer teams die de shirtsponsor Piccola Roma binnenkort gaan bezoeken, bijvoorbeeld de kampioenen van FIT Boys 3.

De Webmaster.

Woensdag 18 mei 2005

!!!! FIT Boys 3 is kampioen !!!!

(foto's: Maurits Beuling)

Op de foto, bovenste rij v.l.n.r.: Marco v.d. Dobbelsteen, Harald Woltinge, Anne Wyrdeman, Eddy Weurding, Berjon Groenink, Bert Doornbos, Jaap Zoer, Alex de Jonge, leider/trainer Kleis Lageveen, Harold Kamps. Onderste rij v.l.n.r.: Erik Jan de Jonge, Jos Jansen, Harm Jan Franssen, Erik v.d. Voort, Rene Kamphuis, Michel Lindemulder, Marcel Oosting en Lucas Ribberink.

Er stond nogal wat spanning op de mannen van trainer/leider Kleis Lageveen, maar daar maalde na 90 minuten niemand meer om. Het kampioenschap is binnen en na het laatste fluitsignaal kon er feest gevierd worden. Door doelpunten van Marco van den Dobbelsteen (2 maal) en Rene(etje van het cafeetje) Kamphuis (2 maal) won FIT Boys 3 met 4 - 3 van Helpman 6. De voorsprong op naaste concurrent Wilper Boys 1 is nu 6 punten en dus kan Wilper Boys FIT Boys 3 niet meer achterhalen. En het was nog lang onrustig op Sportpark Noord-West.

De Webmaster.

Dinsdag 17 mei 2005

FIT Boys moet meerdere erkennen in VKW

openingswedstrijd FIAT Sanders Midden Drenthe Cup in Poule D eindigt in 0 - 1

Beilen - FIT Boys begon nog wel sterk tegen VKW, na 45 seconden had Ronald van Waardhuizen en 100% kans op de 1 - 0, maar zakte daarna steeds verder weg. VKW was deze avond in de openingswedstrijd in poule D van de FIAT Sanders Midden Drenthe Cup de bovenliggende partij. De eerste helft ging het spel nog wel op en neer en waren er over en weer kleine mogelijkheden. De tweede helft trok VKW het initiatief naar zich toe en was FIT Boys slechts sporadisch op de helft van VKW te vinden. In de 50e minuut viel de 0 - 1 en de 0 - 2 hing eerder in de lucht dan de 1 - 1. Bij het scheiden van de markt probeerde FIT Boys het nog wel, maar verder dan enkele pogingen uit de tweede lijn kwamen de Britstra-mannen niet.

FIT Boys spaarde enkele spelers voor de belangrijke nacompetitiewedstrijd op 21 mei a.s. tegen De Heracliden. Laatste man Wout Flokstra en middenvelder Dylyp Dijkema zaten op de bank en spits Aljon Stahlmecke was niet beschikbaar. VKW daarentegen heeft zich gehandhaafd in de 2e klasse en is dit seizoen uitgevoetbald. Hun enige mogelijkheid op een prijs is de FIAT Sanders Midden Drenthe Cup. Zij traden op volle oorlogssterkte aan. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor FIT Boys, maar Ronald van Waardhuizen wist deze niet te verzilveren. Daarna ontstond er een op en neer gaande wedstrijd met kleine kansen aan beide zijden. Aan FIT Boys-zijde was er vaak een te lang doorgevoerde individuele actie en de kansen die er kwamen waren schoten uit de tweede lijn. Eenmaal was Tristan Haurissa bij de tweede paal dicht bij een treffer, maar door zijn aanraking van de bal vloog deze hoog over. VKW aan de andere zijde kwam steeds goed door over rechts via Marcel Heslinga en Jacco Eggink. Hun beste kans was een schot vanaf 12 meter, maar Erik Bos keerde deze inzet bekwaam.

VKW tweede helft beter

De tweede helft voetbalde er nog maar één ploeg en dat was VKW. FIT Boys was steeds te kort in balbezit, omdat te snel en te vaak de lange bal werd gekozen of de individuele acties in schoonheid eindigden. VKW daarentegen bouwde eenvoudig op van achteruit, ondanks af en toe druk zetten van FIT Boys. Het was dan ook één van de verdedigers die aan de basis stond van, na wat later bleek, het enige doelpunt. Met een lange bal van achteruit werd de VKW-spits bereikt die de bal goed doorkopte op een doorgelopen middenvelder. Deze kon alleen af op keeper Erik Bos, die besloot niet uit te komen. Met een schuiver door de benen viel de 0 - 1. Dit had FIT Boys wakker moeten schudden, maar het was VKW dat het beste van het spel bleef houden. Van FIT Boys had VKW niet echt last, ze hadden het vaker aan de stok met de scheidsrechter. Bij een in de ogen van de VKW-spelers verkeerde beslissing van de man in het zwart, maakte de laatste man de scheidsrechter uit voor een waailap. Hiervoor werd er slecht een vermaning gegeven, maar toen de betreffende speler bleef mekkeren volgde geel.

Ondanks de drukke bemoeienissen van VKW met de leiding, vergaten ze niet te voetballen en hielden ze FIT Boys eenvoudig in bedwang. Kleine kansen op de 0 - 2 bleven onbenut en het was FIT Boys dat de laatste tien minuten het nog probeerde. Ronald van Waardhuizen ging op de VKW-achterlijn goed door en gaf een schouderduw waardoor hij in balbezit kwam. Uit zijn voorzet werd net niet gescoord bij de tweede paal. Heel VKW ging verhaal halen bij de scheidsrechter dat hij toch had moeten fluiten, maar de scheidsrechter zag in deze goed uitgevoerde schouderduw geen overtreding. Alfons Pot werd bij een actie nog eens vakkundig neergehaald en moest met een enkelblessure even naar de kant. Waar een gele kaart op zijn plaats was geweest voor deze grove charge kreeg de VKW-speler niets. Via twee vrije ballen genomen door Alfons Pot ontstonden er vlak voor tijd nog kansen. De eerste bal vloog met een mooie curve net naast het doel. De tweede vrije bal werd bij de tweede paal door niemand binnengewerkt. Zo eindigde de wedstrijd in 0 - 1 voor VKW en gezien het spelbeeld van deze wedstrijd was dit een terechte uitslag.

Donderdag 19 mei a.s. spelen in deze poule D VKW en Nieuw Balinge tegen elkaar. De wedstrijd tussen Nieuw Balinge en FIT Boys is in verband met de nacompetitieverplichtingen van FIT Boys verplaatst van zaterdag 21 mei naar dinsdag 24 mei a.s. (19:30 uur).

_____________________________________________________________________  

FIT Boys 5 zet goede stap in richting van het kampioenschap

FIT Boys 5 moest uit voetballen tegen LTC V1, de nummer laatst uit de stand. Een tussenstand was 1 - 3 in het voordeel van de Yin Sin-mannen, de einduitslag was uiteindelijk 2 - 3.

De Webmaster.

Maandag 16 mei 2005

Nacompetitie en Fiat Sanders Midden Drenthe Cup

Na één seizoen afwezigheid in de nacompetitie hebben de Britstra-mannen dit seizoen de slagroom op het seizoen wel weer binnen gehaald. Of de slagroom ook voorzien kan worden van kaarsjes, kersen en chocolaatjes valt nog te bezien. Heracliden uit Uithuizermeden heet de horde die op op 21 mei (14:30 uur) in Uithuizermeden en op 24 mei (19:00 uur) thuis genomen zal moeten worden.

Heracliden eindigde dit seizoen, net als FIT Boys, op de 3e plaats. Heracliden speelde één keer meer gelijk en verloren één keer minder (Hercliden 44 punten, FIT Boys 43). Het doelsaldo is in het voordeel van FIT Boys (+30, Heracliden +23). Beide ploegen kennen elkaar nog uit het seizoen 99/00, toen ze beide in de 3 klasse C zaten. Hercliden werd toen 3e (37 uit 22, +13), FIT Boys 4e (35 uit 22, +16). 

Mark Knol is de topscoorder aan Heracliden-zijde met 14 treffers, zijn eerste seizoen dat hij zo vaak weet te scoren. Berry van der Giezen heeft er ook 14 gemaakt, maar heeft in Aljon Stahlmecke en Alfons Pot (elk 10 doelpunten) goede assistenten. Heracliden wist 11 keer de 0 te houden, FIT Boys 7 keer.

Kortom het lijken twee teams in evenwicht, maar 24 mei om ongeveer 21:00 uur zullen we weten welk team door zal gaan in de nacompetitie.

Bij winst over twee wedstrijden volgen op 28 mei (14:30 uur) en 31 mei (19:00 uur) twee wedstrijden tegen De Weide. Is FIT Boys dan nog steeds de bovenliggende partij dan volgt er op 4 juni (14:30 uur) de finale tegen Middelstum, CSVC, Angelslo of Aduard 2000. Houd hiervoor de KNVB-site in de gaten en wel de volgende link: Nacompetities.

Even daarvoor, op 17 mei 2005, gaat de FIAT Sanders Midden Drenthe Cup weer van start. De tweede nacompetitiewedstrijd valt samen met de 1e kruisfinale-avond van deze cup, dus het is nog even afwachten (afhankelijk van de resultaten tegen VKW en Nieuw Balinge) hoe dit gaat verlopen.

Voor een compleet overzicht van de FIAT Sanders Midden Drenthe Cup kun je kijken op de volgende link:

De Webmaster.

Zaterdag 14 mei 2005

Slappe wedstrijd FIT Boys 1 bezorgt Angelslo periode (3 - 2)

Beilen - FIT Boys was vooraf aan de wedstrijd in Emmen tegen Angelslo al verzekerd van de nacompetitie en dit leidde tot een inspiratieloze wedstrijd van de Britstra-mannen. Angelslo kwam al binnen het halfuur op 3 - 0 en hoewel Alfons Pot, voor rust, en Aljon Stahlmecke, na rust, nog wel tegen scoorden, bleven de drie punten bij Angelslo. Na de wedstrijd bleek Angelslo een periode behaald te hebben en was er een klein feestje.

Vooraf aan de wedstrijd had trainer/coach Jan Smid nog wel aangegeven geen schade op te lopen in de vorm van gele kaarten of blessures, in verband met de komende wedstrijden voor de FIAT Sanders Midden Drenthe Cup en de nacompetitie. Of het nu aan deze waarschuwing lag of aan het feit dat er voor FIT Boys niets meer op het spel stond zal de vraag blijven. Het was van FIT Boys-zijde in ieder geval een te ontspannen en slappe wedstrijd. Hierdoor kreeg Angelslo, dat blijkbaar nog wel om een periode kon strijden, alle tijd en ruimte om kansen te creëren en ook te benutten. Er waren nog geen 30 minuten gespeeld of de bal lag al drie maal achter keeper Erik Bos. Na ongeveer een half uur deed FIT Boys al iets terug. Bij een rommelige situatie in de zestien van Angelslo werd de bal onvoldoende weggewerkt. Alfons Pot kreeg de bal voor de voeten en bedacht zich niet en ronde beheerst af (3 - 1).

Na de rust probeerde FIT Boys het nog wel, maar met de handrem er op. Alleen spits Aljon Stahlmecke wist doel te treffen, ook nu weer bij het niet resoluut wegwerken door de Angelslo-verdediging (3 - 2). Verder kwamen de Britstra-mannen niet en zo kon Angelslo een klein feestje bouwen nu zij een periode binnenhaalden. Omdat Angelslo 4 en de dames van Angelslo kampioen werden, was het tot in de kleine uurtjes gezellig op het sportpark van Angelslo.

Nacompetitie en Midden Drenthe Cup

FIT Boys kan zich gaan voorbereiden op de nacompetitie en de FIAT Sanders Midden Drenthe Cup. Dinsdagavond 17 mei ontvangt FIT Boys VKW op sportpark Noord-West (19:30 uur). Donderdag gaan ze op bezoek bij Nieuw Balinge en mocht FIT Boys eerste worden in de poule dan volgen de kruisfinales en eventueel nog de finale op 27 mei. Tussendoor is er de nacompetitie op 21 mei (14:30 uur) uit tegen de Heracliden en op 24 mei (19:00 uur) thuis tegen de Heracliden. Bij winst over twee wedstrijden volgen op 28 mei (14:30 uur) en 31 mei (19:00 uur) twee wedstrijden tegen De Weide. Is FIT Boys dan nog steeds de bovenliggende partij dan volgt er op 4 juni (14:30 uur) de finale tegen Middelstum, CSVC, Angelslo of Aduard 2000.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________  

FIT Boys 2 en Drenthina 2 delen de punten

FIT Boys 2 en Drenthina 2 speelden op het zonovergoten sportpark Noord-West met name de eerste helft goed. Toen vielen ook de doelpunten. Wederom was er een hoofdrol weggelegd voor Tonny Scholing, ditmaal weer in positieve zin. Hij zorgde voor de gehele productie, maar omdat ook Drenthina twee maal scoorde was de ruststand 2 - 2.

Na de rust ging het spel over en weer, waarbij FIT Boys 2 een licht overwicht had. Mogelijkheden waren er wel, echte uitgespeelde kansen weinig. Drenthina kwam eenmaal alleen voor keeper Joost van het Reve, daartegenover probeerde FIT Boys het met name met afstandschoten. Deze misten doel en ook Tonny Scholing kwam bij een lijf aan lijf duel voor de keeper net een teenlengte te kort om de bal achter de Drenthina-keeper te plaatsen. Zo bleef het 2 - 2 en konden de Alfa-mannen gaan genieten van de derde helft. 

De Webmaster.

en

FIT BOYS 2 VERLIEST LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

Op zaterdag 14 mei stond de laatste competitiewedstrijd voor Fit Boys 2 op het programma. Deze wedstrijd ging voor Fit Boys 2 nergens meer om, we konden geen plaats meer stijgen en geen plek meer zakken. Een periodetitel konden wij vergeten na de nederlaag een week geleden tegen CSVC 2. Alleen vandaag bij winst hadden wij onze doelstelling (laatste acht wedstrijden 15 punten halen) kunnen halen.

Alle spelers waren voor de laatste keer dit seizoen verzameld in de kantine. Zoals altijd het omkleden en de gebruikte warming-up van de aanvoerder. Daarna nog even de peptalk van de trainer. Daarna gingen wij richting het veld met de volgende samenstelling: 

                1. Joost

   2. Rene S            3.Ronny          4. Raymond            5. Martin

     6. Jeroen L.                        7. Emiel L.                 8.Maurits        9. Maarten

                                                 11. Sander

                                                 10. Tonny

De reserves waren Robbert Dijkema, Ruud Seubring, Mark Lubberts en Nico van (n)Oord. Om half 3 floot de scheidsrechter uit Emmeloord voor het begin van deze wedstrijd. Fit Boys begon goed aan de wedstrijd, het balletje ging af en toe lekker rond. Daardoor kwamen er ook kansen voor Fit Boys, en achterin werd haast bijna geen kans weggeven. Door het speloverwicht kwam Fit Boys ook snel op een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Tonny. De topscoorder van het tweede kon, door een slimme steekpass van Sander alleen door lopen op de keeper. En via de keeper ging de bal in het doel. Na die 1-0 drukte Fit Boys door en er kwamen kansen om die 1-0 uit te bouwen. Maar Tonny 2 maal en Sander 2 maal faalden in de afronding.  Dus het had zomaar 2-0 of 3-0 kunnen zijn of zelfs moeten zijn. Uit het niets scoorde de 1-1, de speler schoot de bal uit een onmogelijke positie raak. Paar minuten daarna verpeelde fit boys de bal na een ingooi  waardoor een speler van Drenthina op Joost af kon lopen en scoorde de 1-2 voor de Emmenaren.  Fit Boys was daarna even de draad kwijt, maar herpakt zich daarna weer aardig.  Tonny scoorde vlak voor rust de 2-2, zijn tweede goal deze middag en zijn 16de totaal. Deze 2-2 was tevens de ruststand. Meteen in de tweede helft kwam Nico in het veld in plaats van Maarten. In de tweede helft begonnen we nog aardig goed, er kwamen nog wat kansjes maar die werden niet verzilverd. Na een goed klein kwartiertje in de tweede helft werd het spel van Fit Boys slordiger. Maar Drenthina drong ook niet echt meer aan trouwens in de tweede helft. De A-junioren kregen vandaag nog wat speeltijd, voor de rest was het niveau van de 2e helft minder hoog dan de 1e helft. Na de volle 90 minuten floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. De eindstand was 2-2, dus heeft Fit Boys de afgesproken 15 punten niet gehaald. Want door dit gelijkspel blijven we steken op 14 punten.  Fit Boys eindigt door dit gelijke spel stevig in de middenmoot op de zesde plaats dit seizoen. De spelers van het tweede en de technisch staf willen alle gebruikte spelers van andere seniorenteams en A-junioren bedanken voor de aanvulling van onze selectie. En voor vandaag een bedankje voor Leroy Willems die vriendelijk bereid was om bij ons als grensrechter te fungeren. Voor ons was dit eigenlijk een iets minder seizoen dan vorig jaar, een reden des te meer om volgend seizoen te strijden voor een plek bij de eerste drie.

Groeten Remco Lubberts

_____________________________________________________________________  

Inspiratieloos FIT Boys 3 laat punten bijna aan Zevenhuizen 2

FIT Boys 3 is na deze zaterdagmiddag nog 1 punt verwijderd van het kampioenschap. Dat zij er zo dicht bij waren, viel niet af te lezen aan het spel met name de eerste helft. Zevenhuizen 2 kwam zelft op 1 - 0 en had ook een levensgrote kans op 2 - 0. Via Topscoorder Marco van den Dobbelsteen en Berjon Groenink werd het 1 - 2 en gingen de 3 punten toch mee naar Beilen. A.s. woensdag 18 mei om 19:30 uur kan FIT Boys 3 het kampioenschap tegen Helpman 6 binnenhalen. Een punt is voldoende om te promoveren naar de reserve 6e klasse.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________  

Debuut Gerard Schans bij FIT Boys 5 tegen Zuidlaren V1 (7 - 1)

Jaren lang was hij De Spits van FIT Boys 1 en in het jaar dat hij door ziekte moest stoppen werd FIT Boys 1 kampioen. Al vele jaren speelt hij weer in de zaal zijn partijtje mee, maar vanmiddag was hij weer te bewonderen op de Noord-West-sportvelden. Ik heb het natuurlijk over Gerard Schans. Is dit het begin van een comback? Laten we het hopen. Hij leukte zijn eigen debuut in ieder geval op met een doelpunt en omdat Jan Schepel (2 maal), Carl Drenth (2 maal), Jan Jonink en Hans Leegstra dit ook deden en Zuidlaren ook nog één keer scoorde was de eindstand 7 - 1.

De Webmaster.

Dinsdag 10 mei 2005

Nieuwe KNVB-site zorgt voor veranderingen op FIT Boys-site

De nieuwe KNVB-site is uitgerold en langzaam maar zeker verschijnen de diverse uitslagen en standen van al onze senioren- en jeugdteams op de site.

Voor het 1e elftal kan ik eenvoudig en snel (op zaterdagmiddag al) aan de uitslagen en dus de stand komen. Deze zal ik handmatig blijven bijhouden. Voor de overige elftallen zal er alleen een link zijn naar een site met de teamfoto en spelersinformatie en naar de KNVB-site. Op de KNVB-site staan de uitslagen, de standen en het programma van volgende week. Als versbakken Papa van een tweede is het natuurlijk een beetje onzin als ik alles zelf ga invoeren in allerlei bestanden en schermen, terwijl de KNVB-site in principe ook vlot is bijgewerkt.

Ik hoop dat de nieuwe KNVB-site in combinatie met de FIT Boys-site voldoende informatie bieden. Zo niet, laat het dan even weten: webmaster@fitboys.nl

De Webmaster.

Zondag 8 mei 2005

Gezinsuitbreidingen in de FIT Boys-familie

Bij Rick en Hiske-Anja Molema is ‘uit liefde geboren’ SARAH HISKE GEKE.

Dochter Sarah is geboren op 24 april 2005 en meldde zich om 05.38 uur. Ze woog toen 3500 gram en had een lengte van 50 centimeter. Een en ander zal thans wel iets vermeerderd zijn.

Een gelukwens kan naar De Vonderkampen 81, 9411 RC Beilen.

en

Bij webmaster Maurits Beuling en Anja Klok kondigde zich een zusje voor Ilja aan.

Het meiske heet NYNKE, ze is geboren op 6 mei 2005 met een gewicht van 3130 gram en een lengte van 49 centimeter. Nynke woont samen met papa, mama en zus aan De Ronge 27, 9412 AK in Beilen.

Natuurlijk de hartelijke felicitaties voor de gelukkige ouders en zus!!

Clubbladredactie.

Zaterdag 7 mei 2005

FIT Boys 1 stelt nacompetitie veilig na goede tweede helft (4 - 1)

FIT Boys had deze zaterdagmiddag nog één punt nodig om de nacompetitie veilig te stellen. Na de eerste helft leek dit niet te gaan lukken. De Britstra-mannen mochten van geluk spreken dat SVN'69 maar één keer scoorde. Na een donderspeech in de rust van trainer/coach Jan Smid en twee wissels, Alfons Pot en Jord van der Hoest kwamen binnen de lijnen, won FIT Boys uiteindelijk toch door een hattrick van Aljon Stahlmecke en een doelpunt van topscoorder Berry van der Giezen.

SVN'69 was deze middag naar Beilen toegekomen voor een punt en ook FIT Boys had aan een punt genoeg. Toch leek het de eerste helft niet op een gelijkspel uit te draaien. FIT Boys speelde dramatisch slecht op een nat en glad veld. SVN liet wel zien voor een punt te gaan. Het zat kort op de man en daardoor kwam FIT Boys geen moment in het spel. Daarnaast kreeg SVN zelfs kansen en het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste goal van de wedstrijd achter keeper Erik Bos werd gescoord. SVN kwam terecht op 0 - 1, doelpunt Henry Eggink, en had zelfs kansen om deze score nog voor rust uit te breiden. Dit gebeurde gelukkig voor FIT Boys niet.

Hattrick Aljon Stahlmecke

Met Alfons Pot binnen de lijnen kwam er meer voetbal in de ploeg en het was Alfons die zijn aanvalsmaatje Aljon Stahlmecke aan aantal malen op maat kon bedienen. Aljon zorgde er persoonlijk voor met een glaszuivere hattrick dat de 0 - 1 achterstand werd omgebogen in een 3 - 1 voorsprong. Zijn derde goal was van een ongekende schoonheid. Van zo'n 20 meter nam Aljon de bal in eens op de slof en met een prachtige curve vloog de bal over de keeper via de onderkant van de lat in het doel. SVN leek verslagen, maar toch was het clubtopscoorder Berry van der Giezen die ook nog zijn doelpuntje meepikte (4 - 1).

Nacompetitie

SVN zal nu in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen kampioenskandidaat CSVC er alles aan moeten doen om nog de benodigde punten moeten halen. Lukt dit niet dan resten er promotie-degradatie-wedstrijden. FIT Boys daarentegen wacht nog een mooi toetje op een goed seizoen, namelijk de nacompetitie. Volgende week volgt nog de laatste competitieronden waarin Hollandscheveld en CSVC zullen uitmaken wie kampioen zal worden en daarna zal FIT Boys alsnog proberen promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________  

3 - 1 verlies voor gehandicapt FIT Boys 2

FIT Boys 2 moest zonder een aantal vaste krachten deze middag aantreden, maar Harold Woltinge was bereid mee te doen. Trainer Bart Luwdig had hem achteraf beter niet kunnen vragen. Harold scoorde mooi in eigen doel en passeerde daarmee zijn oud-1e elftal-maatje Joost van het Reve. Uiteindelijk verloren de Alfa-mannen met 3 - 1. Details later.

De Webmaster.

en

Gehandicapt Fit Boys 2 kan periodetitel vergeten:

Afgelopen zaterdag 7 mei stond er de cruciale wedstrijd voor het 2e elftal op het programma. Deze wedstrijd was van belang wie bleef meedoen voor de 2e periodetitel. Dus voor beide ploegen was winnen vandaag voor de beide ploegen. Fit Boys kende voor aanloop naar deze wedstrijd vele personele problemen. Maar liefst 9 spelers stonden op het absentielijstje van Bart. De namen die op het lijstje waren: Edwin, Remco,Rene S., Johannes, Martin, Sebastiaan, Ronny en Emiel Oosting waren allemaal absent waren. De redenen waren vanwege werkverplichting, blessures of lekker op vakantie gaan. Dus jullie kunnen concludeerden dat wij vandaag niet met oorlogssterkte richting Coevorden gingen. Maar zoals elke wedstrijd had Bart weer genoeg mannen opgetrommeld. Tegen 11 uur vertrokken we richting Coevorden, maar wat later dan verwacht kwamen we aan op het sportpark. Dus met een kortere voorbereiding moesten we ons klaarstomen voor onze wedstrijd. We speelden deze wedstrijd een iets behoudender dan normaal. Want de volgende opstelling had de trainer in elkaar gepuzzeld.

                1. Joost

   2. Sander                  3.Harald          4. Raymond            5. Harold

     6. Jeroen L.                        7. Emiel L.     11. Rene B.            8.Maarten       9. Lucas

                                                                10. Tonny

De reserves waren Rene Kamphuis, Nico van (n)Oord en de geblesseerde Wietse. Want Wietse (die normaal in de basis staat) had nog steeds last van zijn enkel die hij opliep tegen Veendam1894.  Dus ga in of na de warming-up aan dat het niet wou het voetballen vandaag voor hem er niet in zat. Dus moest Bart nogmaals puzzelen, om die plek in te vullen (zware taak de trainer/leider zijn). Maar uiteindelijk stond beide ploegen om half 1 klaar voor de aftrap. In het begin van de wedstrijd tastte beide ploegen af. Beide ploegen vochtten de strijd merendeel uit op het middenveld. Dus deze wedstrijd zou waarschijnlijk gewonnen worden, door de ploeg die het middenveld in handen krijgt later in de wedstrijd. In de 1e helft was er veel spanning te merken van beide ploegen, daardoor werd er weinig 100 procent kansen gecreëerd. Dus over de eerste helft was weinig te zeggen, doordat ongeveer beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen waar ook bang om een doelpunt tegen te krijgen, daardoor vielen beide ploegen rustig aan. Want we weten dat CSVC een ploeg is dat een wedstrijd zomaar kan beslissen. In de 1e helft maakte beide laatste linies geen fout, waardoor de ruststand 0-0 was. De 2e helft liep volkomen mis voor de Alfa boys. Een kwartier in de tweede helft bleef het speelbeeld hetzelfde als in de 1e helft. Ongeveer in de 20ste minuut naar rust werd er een vrije trap gegeven door de scheidsrechter vlakbij het 16 metergebied van Fit Boys. Deze vrije trap werd van richting veranderd door een eigen speler, waardoor onze keeper Joost op het verkeerde been stond. Daardoor ging de bal in de andere hoek het doel in, en Fit Boys stond op lullige wijze met 1-0 achter. Na die 1-0 ging Fit Boys iets meer de aanval zoeken, dat lukte aardig maar veel uitgespeelde kansen kwamen er niet. Ongeveer 25 minuten na rust kwam Tonny door de verdediging van CSVC heen, maar zijn schot ging net naast. Maar 5 minuten later was het toch raak, want uit een corner genomen door Rene Bening. Ontstond er een rommelige situatie, maar Tonny was het oplettendst van allemaal en schoot de bal in het doel dus 1-1. De laatste 10 minuten waren zeer zwaar voor Fit Boys, want 10 minuten voor het einde scoorde CSVC de 2-1. Na die 2-1 ging Fit Boys alles of niks spelen, door de laatste man door te schuiven naar het middenveld. Maar 5 minuten voor tijd scoorde CSVC de beslissende 3-1. Paar minuten later floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Door dit verlies, heeft Fit Boys niks meer op het spel staan. Dus kan volgende week thuis tegen Drenthina 2 lekker frank en vrij worden gevoetbald. Natuurlijk willen wij de competitie goed afsluiten met een overwinning, en ons revancheren voor de 1-0 nederlaag in Emmen. Zoals waarschijnlijk nog weet verloor Fit Boys 2 daar in de laatste minuut met 1-0. Dus zaterdag de laatste wedstrijd op sportpark Noord West voor het tweede, tegen Drenthina 2.

Groeten Remco Lubberts

_____________________________________________________________________  

FIT Boys 5 wint overtuigend met 5 - 0 van LTC V1

Een eenvoudige overwinning met doelpunten van Jan Boelen (2x), Marcel de Bruyn (2x) en Jan Jonink. Slecht nieuws was er ook. Topscoorder Marcel 'Kalou' de Bruyn is met een blessure de rest van het seizoen uitgeschakeld. Dat we tijdens de familiedag een nieuwe topscoorder kunnen begroeten is daardoor een zekerheid.

De Webmaster.

Woensdag 4 mei 2005

Er is nu ook FIT Boys-wallpaper

In deze voetballoze dagen tussen 23 april en 7 mei zijn er creatievellingen die met het FIT Boys-logo en de groen gele kleuren aan de slag gaan.

Zo ook Ronald van Waardhuizen en hij creëerde een FIT Boys-Wallpaper:

FIT Boys-wallpaper 01 (1024x768)

Klik met de rechtermuisknop op het bovenstaande Wallpaper en kies 'Save picture as....'/'Opslaan als....'.

Zijn er nog meer creatievellingen binnen de FIT Boys-familie, stuur je creaties dan naar webmaster@fitboys.nl.

De Webmaster.

Dinsdag 3 mei 2005

FIT Boys 2 verliest return tegen Veendam 1894 2 (1 - 0)

Nadat Veendam 1894 2 zaterdag 23 april nog kansloos met 4 - 1 naar huis was gestuurd en er een hoofdrol was voor Tonny Scholing (4 doelpunten), was het gisteravond een 1 - 0 winst voor Veendam 1894 2 en wederom een hoofdrol voor Tonny Scholing, maar dan in negatieve zin. Na 2 keer geel (aanmerkingen op de leiding) speelde FIT Boys 2 de wedstrijd met 10 man uit.

De Webmaster (met dank aan Rene Bening).

en

Matig spelend Fit Boys 2 verliest van Veendam 1894 2:

Na de 4-1 thuisoverwinning op Veendam1894, stond 10 dagen later de ingehaalde uitwedstrijd tegen de Veendam1894 2 gepland. Op dinsdagavond 3 mei om half 6 vertrok een smalle selectie van FB 2 richting Veendam. Want op dit moment heeft de tweede selectie een smalle selectie, want er waren 7 spelers die deze avond er niet waren. Deze spelers waren afwezig door vakantie, blessures of andere problemen. Bart had het toch weer voor elkaar gekregen om genoeg spelers bij elkaar te kregen, en we vertrokken met 13 mannen richting Veendam. Van die 13 mannen hadden we 3 gastspelers, dat waren Jeroen Boelen en de 2 A- junioren Robbert Dijkema en Ruud Seubring. Tegen ongeveer kwart over 6 kwamen we aan op sportpark de “Langeleegte”. We gingen meteen door richting de kleedkamer om ons gereed te maken voor de warming-up.

In de kleedkamer maakte trainer/coach Bart de opstelling bekend op deze avond was de opstelling als volgt:

                1. Joost

   2. Jeroen B.             3. Wietse            4. Raymond            5. Martin

   6. Jeroen L.            7. Emiel L.            8. Emiel O.            9. Maarten

                                                 11. Rene B.

                                                 10. Tonny

De reserves waren deze avond de A- junioren Robbert en Ruud.

Tegen ongeveer 7 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Deze wedstrijd werd een andere wedstrijd dan in Beilen 10 dagen geleden. Fit Boys had eveneens in de thuiswedstrijd, het meeste balbezit, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het nu niet. Wat in de thuiswedstrijd wel vaak lukte. De beste kans van Fit Boys ontstond in het begin van de 1e helft, dat op naam kwam van onze spits Tonny. Onze spits die op een voorzet de bal op de paal tikte. In deze 1e helft was ook eveneens een tegenslag te verwerken, want Wietse viel al snel uit deze wedstrijd met een enkelblessure. Wietse werd vervangen door Ruud waardoor, er wat verschuivingen in de ploeg waren. Hoe langer deze wedstrijd vorderde, kon je merken dat: Wie het eerste doelpunt zou maken, wint deze wedstrijd. Je zag aan Fit Boys hoe langer de 0-0 op het scorebord bleef staan, begonnen wij ook met ons zelf te worstelen. Doordat Fit Boys de weinige kansen die wij creëerden niet benutten, bleef de 0-0 tot aan de rust op het scorebord staan. Na de rust hetzelfde spelbeeld Fit Boys probeerde het spel te maken, maar in de 2e helft lukte dat minder dan in het 1e bedrijf. Des te langer het 0-0 bleef, loerde Veendam 1894 op de counter. In een counter vlak na rust kwam Fit Boys nog goed weg, want een schot van een speler van Veendam belandde op de paal. En via de paal kwam de bal in de handen van onze keeper Joost. Ongeveer in de 25ste minuut na rust kreeg Fit Boys een koude douche te verwerken, want hun top speler (de linksbuiten) speelde bij de cornervlag 2 man uit. En die zelfde speler gaf de bal voor op een teamgenoot die de bal, nog met enige moeite de bal in het doel kreeg. Dus een 1-0 achterstand voor de Alfa Boys. Na deze bittere pil kreeg Fit Boys nog wel goede kansen op de gelijkmaker, maar deze avond zat het Fit Boys ook niet mee. Een kwartier voor tijd kreeg Tonny ook nog de rode kaart naar tweede keer geel ( allebei geel wegens commentaar op de scheidsrechter), waardoor hij ook nog eens het strijdperk vroegtijdig moest verlaten. Fit Boys probeerde met 10 man nog alles op alles te zetten, maar de bal wou  maar niet in het doel deze avond. Dus doordat Fit Boys niet scorende bleef de 1-0 op het scorebord staan. Een onnodige nederlaag voor de mannen van Bart, maar we moeten nu niet te lang stilstaan bij dit verlies. Want aanstaande zaterdag staat de cruciale uitwedstrijd tegen CSVC 2 op het programma, omdat beide teams nog aanspraak maken op het winnen van de tweede periode. Dus beide ploegen moeten dus winnen zaterdag, en bij een nederlaag van 1 van beide ploegen zou de periode aan haar neus voorbij gaan. Zaterdagmiddag tegen kwart over 2 weten we of de spelers van Fit Boys 2 op de laatste speeldag ook nog steeds meedoet voor de periodetitel.

Groeten Remco Lubberts.

Zaterdag 23 april 2005

Grote opkomst op gezellige Ierse vrijwilligersavond

Zaterdagavond was het volgens het bestuur van FIT Boys weer tijd om de vele vrijwilligers die de cvv FIT Boys heeft in het zonnetje te zetten. Vorig jaar stond deze avond in het teken van Frankrijk, zaterdagavond was het Ierse avond met zelfs echt Iers bier uit de tap.

Maar voordat de vrijwilligers van de Ierse hapjes en drankjes mochten gaan genieten, was er eerst een Iers spellencircuit. Met spellen als Roll the Barrel en Slide the Beerpint vermaakten de ruim 100 vrijwilligers zich opperbest. Hierna was het tijd om van de Ierse geneugten des levens te genieten onder het genot van echte Ierse live muziek. Op basis van de behaalde scores bij het spellencircuit werden de poedelprijs (Guinness bier) en de eerste prijs (Ierse wiskey) vergeven.

Met een ledental van meer dan 350 leden heeft de cvv FIT Boys zo'n 200 vrijwilligers die het mogelijk maken dat alle spelende leden hun trainingen en wedstrijden kunnen spelen. Trainers, leiders, kantinepersoneel, clubbladvouwers, de donderdagmiddagploeg en nog vele andere erg belangrijke functies. Allemaal werk dat door de vrijwilliger belangeloos gedaan wordt en dat heel erg gewaardeerd wordt door het bestuur en alle leden van FIT Boys. Daarom riep Johan Koster in zijn praatje de vrijwilligers op om eens een applaus voor jezelf te geven.

Na een zeer gezellige avond gingen de leden van de FIT Boys-familie moe maar voldaan en zeer gewaardeerd huiswaarts. Overigens moeten we niet vergeten dat het bestuur, die deze avond organiseerde en al het kantinewerk deed met hulp van hun partners, ook louter bestaat uit vrijwilligers. Ook voor hen daarom: "Petje op".

De Webmaster.

_____________________________________________________________________  

FIT Boys 1 doet goede stap richting nacompetitie

Beilen - De Britstra-mannen gingen deze middag op bezoek in Nieuwlande bij SCN. Wout Flokstra was geblesseerd en ook Alfons Pot zou niet starten. Voor FIT Boys was het zaak te winnen om nog kans te maken op de 3e periode en dat zou deze middag ook gebeuren. Het werd uiteindelijk na een 0 - 0 ruststand 2 - 0 door doelpunten van Dylyp Dijkema en topscoorder Berry van der Giezen. Het spel was niet erg overtuigend, maar de overwinning is gedurende de wedstrijd eigenlijk geen moment in gevaar geweest.

Rustige middag Erik Bos

FIT Boys speelde met name de eerste helft nadrukkelijk op de helft van SCN en kreeg ook wel wat mogelijkheden de score te openen. De spitsen van FIT Boys, Aljon Stahlmecke en Berry van der Giezen, hadden hun vizier echter niet op scherp staan. SCN daarentegen kwam niet verder dan enkele schoten richting doel, maar daarbij hoefde keeper Erik Bos niet handelend op te treden. Erik Bos kreeg alleen enkele terugspeelballen te verwerken en doeltrappen te nemen. Toch werd er, ondanks het goede spel aan FIT Boys zijde, de eerste helft niet gescoord.

De tweede helft was van een minder niveau, maar toch zou FIT Boys hierin wel de wedstrijd beslissen. Daar waar SCN eigenlijk geen enkele kans of mogelijkheid kreeg te scoren, was FIT Boys de tweede helft scherper in de afwerking. Zo ook bij een vrije bal vanaf links bijna op de achterlijn. De ingevallen Alfons Pot bracht de bal prima voor en Dylyp Dijkema wist bij de eerste paal binnen te tikken. "Daarover hebben Arjan Schepel, Aljon Stahlmecke en ik gewoon erg goede afspraken gemaakt, wie naar welke paal gaat. Deze afspraken hebben ons al de nodige doelpunten opgeleverd, zo ook vandaag", reageerde Dylyp Dijkema tevreden met zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Wedstrijd beslist

Uiteindelijk was het topscoorder Berry van der Giezen die de wedstrijd op slot gooide. Uit een aanval over links kreeg Mark Seubring de bal en ging goed door. Hij zag de volledig vrijstaande Berry van der Giezen niet over het hoofd en Berry scoorde door de benen van de keeper heen zijn dertiende treffer al weer en de 2 - 0. Vervolgens kwam de overwinning niet meer in gevaar en gingen de drie punten niet meer dan terecht mee naar Beilen.

FIT Boys heeft door het verlies van nummer vier ONR en de winst van nummer vijf Drenthina, nu vierde, nog één punten nodig om de derde plek veilig te stellen en hiermee de nacompetitie te mogen spelen. Na een vrij konninginneweekend speelt FIT Boys zaterdag 7 mei thuis op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen SVN'69.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________  

Tonny Scholing neemt gehele productie voor zijn rekening

De wedstrijden tussen FIT Boys 2 en Veendam 1894 2 willen maar geen doorgang vinden. De thuiswedstrijd van de Alfa-mannen werd al tot tweemaal toe afgelast, de uitwedstrijd éénmaal. Deze zonovergoten middag kon het niet misgaan, of het moest al door het te warme weer zijn. Tonny Scholing deed van zich spreken en wel met een hattrick de eerste helft en nog een vierde doelpunt de tweede helft. Veendam 1894 2 deed de eerste helft ook nog iets terug door de 3 - 1 te scoren.

FIT Boys pakte vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief strevig in handen en drukte Veendam ver terug. Bij één van de vele aanvallen kreeg Tonny Scholing de bal op zo'n 20 meter van het doel en of hij de keeper ver voor zijn doel zag staan of gewoon een kans waagde weten we niet. Feit was wel dat de bal er met een prachtig schot over de keeper en net onder de lat in vloog (1 - 0). Ook de 2 - 0 en de 3 - 0 kwamen van zijn voet/hoofd. FIT Boys was constant in balbezit en creeerde legio kansen en het was daardoor een wonder dat het na ongeveer 40 minuten spelen nog maar 3 - 0 stond. Vlak voor de rust verslapte FIT Boys iets en de handige linksbuiten van Veendam, veruit de gevaarlijkste en handigste speler aan Veendam-zijde, ging Sebastiaan Scheffer voorbij. Uit zijn voorzet werd de 3 - 1 gescoord. 

De tweede helft was van minder niveau. Fit Boys hinkte een beetje op twee gedachten. Of doordrukken of de 3 - 1 vasthouden. Hierdoor had FIT Boys wel het nodige balbezit op de helft van Veendam, maar leek niet iedereen vol overtuiging mee aan te vallen. Hierdoor was er regelmatig balverlies en kreeg Veendam de ruimte om de 3 - 2 te maken. Uiteindelijk besloot trainer/coach Bart Ludwig de 3 A-junioren van de bank in te brengen. Tim Seubring, Ruud Seubring en Gerald Roek kwamen binnen de lijnen en hier werd het zeker niet minder van aan FIT Boys-zijde. Sterker nog, de jongelingen vielen meer dan verdienstelijk in en schroomden de strijd niet en lieten ook zien behoorlijk mee te kunnen komen op het senioren-niveau. Dit werd nog eens onderstreept door Ruud Seubring die een prima voorzet afleverde. Tonny Scholing kreeg de bal op maat en knikte hem vakkundig in de linker benedenhoek. Met de 4 - 1 was de wedstrijd gespeeld en de felicitaties na dit doelpunt gingen ook zeker uit naar Ruud. Tonny scoorde na een zuivere hattrick in de eerste helft, hiermee zijn vierde van de middag. Hoe zo niet productief.

Met deze 3 A-junioren heeft de FIT Boys-jeugdopleiding andermaal 3 geweldige talenten afgeleverd. Ruud en Tim zijn zelfs al een aantal malen met de hoofdmacht meegeweest en hebben ook daar hun speelminuten al gekregen. Volgend jaar zullen de heren hoogstwaarschijnlijk de overstap maken naar de senioren en wie weet is er voor hun een plaatsje weggelegd in de eerste selectie.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een zeer terechte 4 - 1 en trainer Bart Ludwig was zeer content: "Met name de eerste helft hebben we toch heel verdienstelijk gespeeld, de tweede helft zakte het peil wel maar hebben we knap voorkomen dat de 3 - 2 zou vallen". We zullen de minder tweede helft maar toeschrijven aan de warmte.

De Webmaster

en

Fit Boys 2 wint thuis van Veendam 1894 2

Op een zonnige zaterdag de 23ste april speelde Fit boys thuis opnieuw een finale tegen Veendam1894 2. Waarom zouden jullie nu denken een finale, nou zal ik jullie even vertellen. Het tweede elftal zit nog in de race om de tweede periode te winnen, dus daarom is nu elke wedstrijd voor de tweede periode een finale. Want de eerste 4 ploegen hebben de beste papieren om de tweede periode in de wacht te slepen. Dit was de stand voorafgaand voor deze wedstrijd:

  1. Lycurgus 3 7 – 17 23 –  9       + 12
  2. CSVC 2 7 – 13 19 -   8       + 11
  3. The Knickerbockers 4 7 – 13 15 -   8       +   7
  4. FIT BOYS 2 7 – 13    17 – 11      +    6

Iedereen was tegen half 2 aanwezig inclusief 3 A- junioren die vandaag zouden meedoen, omdat er behoorlijk wat afzeggers waren. Want Johannes,Rene S. en Emiel O waren er niet vanwege werk, en Sander, Ronny en Remco zijn de geblesseerden op dit moment. We begonnen met de volgende opstelling:

1.       Joost

2. Sebastiaan                       3. Wietse                   4. Raymond                               5. Martin

                                                                              7. Emiel L.

6. Jeroen                                                                                                                           9. Maarten

                                                                              8. Edwin

                                                                                              11. Rene B.

                                                                                              10. Tonny

De wissels waren de 3 A – junioren Tim , Ruud en Gerald.  Over de bespreking kan ik weinig zeggen en over de tactiek want ik was niet aanwezig bij de bespreking. Om half 3 stonden de 22 spelers en de scheidsrechter klaar voor de aftrap. Fit Boys begon lekker scherp aan de wedstrijd, het balletje ging lekker rond in de beginfase. Fit Boys zette meteen druk op de verdediging van Veendam 1894 en dat resulteerde in de 7e minuut een doelpunt op.  Tonny werd aangespeeld en bedacht zich niet en schoot vanaf 20 meter over de keeper het doel in. Dus een vrij snelle voorsprong voor de alfa boys en dat voetbalt al een stuk lekkerder. Dat bleek ook in de resterende eerste helft, Fit Boys bleef lekker fris voetballen en dat resulteerde in veel kansen. Na een kwartiertje voetballen stond het al 2-0 voor de alfa boys door een doelpunt van Tonny. Fit Boys bleef maar komen en had het gevoel dat er een dikke score inzat vanmiddag.  Binnen het halfuur stond de 3-0 al op het scorebord, het was opnieuw Tonny die scoorde. Een piek fijne vrije bal genomen door Edwin, die de bal precies op het hoofd legde. Waardoor Tonny de bal netjes in de hoek kopte, dus een zuivere hattrick voor onze spits.  Een paar minuten voor rust dacht Fit Boys even wat gas terug te nemen, omdat het bijna rust was. Maar die paar minuten kwam Veendam 1894 een paar keer gevaarlijk uit. In die fase scoorde Veendam1894 ook de 3-1. Hun gevaarlijkste speler kwam tot de achterlijn, en legde de bal terug en zijn mede speler kon hem in het leeg doel schuiven. Daarna floot dhr. Hakvoort af voor de rust.  Na een klein kwartiertje gerust te hebben kwamen beide partijen weer op het veld voor de tweede 45 minuten. Fit Boys begon ongewijzigd aan de tweede helft, maar hoe dan ook de A – junioren zouden speeltijd krijgen.  In de tweede helft zag je een heel ander Veendam1894 die snel de 3-2 wouden maken op de aansluiting weer te hebben.  Al vrij snel kwamen Gerald en Tim in het veld voor Jeroen en Maarten. Veendam1894 bleef maar komen maar achterin bleef het potdicht de tweede helft. En in het begin van de tweede helft creëerde Fit Boys bijna geen kansen meer. Even later kwam Ruud er nog in voor Rene B. Toen er weer wat frisse elan in de ploeg kwam, en Veendam1894 alles op niets ging spelen kwamen er ook weer kansen voor Fit Boys.  Door het ontstaan van ruimte achterin bij Veendam1894 scoorde Tonny zijn 4e doelpunt deze middag. Ruud zijn eerste balcontact een voorzet op het hoofd van Tonny die de bal netje in het doel kopte. `Daarna volgde er nog een kans voor Ruud en een kans voor Tonny zijn vijfde doelpunt te maken. Maar dat zat er niet in, want na 90 minuten floot de scheidsrechter af voor het einde van de match.  Fit Boys zelf met 4-1 van Veendam1894, na afloop was het interessant wat de concurrentie had gedaan. 2 van die concurrenten speelden tegen elkaar dat waren Lycurgus en Knickerbockers , en de Knickerbockers wonnen met 0-1 en andere concurrent CSVC won met 6-0 van WVV. De nieuwe stand in de periode is als volgt na deze gespeelde wedstrijden:

Nr: Clubs: Punten: Doelsaldo:
  1. Lycurgus 3 8 – 17 23 – 10       + 13
  2. CSVC 2 8 – 16 25 -   8       + 17
  3. FIT BOYS 2 8 – 16    21 – 12      +   9
  4. The Knickerbockers 4 8 – 16 16 -   8       +   8

Het resterende programma voor deze ploegen voor de tweede periode zijn als volgt:

Lycurgus :                   uit: Drenthina                   thuis:SJS

CSVC:                          thuis: Fit Boys            uit: ACV

FIT BOYS:                  uit: CSVC              thuis:Drenthina

Knickerbockers:       uit: WVV               thuis:Elim      

Dus jongens het is een zwaar programma, maar wij zijn op dit moment in uitstekende vorm.

Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, en ik ga ervan uit jullie ook.

Remco Lubberts.

_____________________________________________________________________  

Harald Kamps scoort fenomenaal voor FIT Boys 3 vanuit aftrap

Tijdens de vrijwilligersavond werd het doelpunt van het jaar nog eens uitvoerig besproken en het verhaal nog eens extra aangedikt. "Hij vloog zonder de grond te raken zo in de rechter bovenhoek", volgens Harald zelf. Uit navraag bleek inderdaad de bal zonder stuit in het doel te zijn verdwenen, maar in de rechter benedenhoek. Het doelpunt dan even in een notendop. FIT Boys moet de aftrap nemen na een tegendoelpunt. Erik Jan de Jonge en Harald Kamps nemen plaats achter de bal en Erik Jan merkt op dat de keeper wel wat ver voor zijn doel staat. Harald reageert hierop met de opmerking: "speel de bal maar wat verder voor mij uit". Dat doet Erk Jan en Harald neemt de bal ineens en deze verdwijnt over de alleen maar kijkende keeper heen in het doel. Harald Kamps schijnt daarna direct te zijn gewisseld en is met onmiddellijke ingang gestopt met voetballen.

Oja, het werd tegen ODV 3 overigens 2 - 7 door doelpunten van Harald Kamps (2x), Harold Woltinge (3x), Bert Doornbos en Erik Jan de Jonge.

De Webmaster

_____________________________________________________________________  

FIT Boys 4 verliest met 2 - 4 van Boerakker 3 (2 - 4)

FIT Boys 4 verloor deze middag van Boerakker 3. De doelpunten van FIT Boys werden gemaakt door Elzo Oostland en Tjibbe (of te wel Steven Greveling). 

De Webmaster.

Zaterdag 16 april 2005

Titelkansen verkeken door slechte wedstrijd FIT Boys 1 (1 - 2)

Als topscoorder Berry in de eerste 5 minuten twee honderd procent kansen had benut, dan hadden de Britstra-mannen een heel andere wedstrijd gespeeld. Maar in plaats daarvan scoorde Haulerwijkse Boys in de 11e minuut de 0 - 1 en liep FIT Boys de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Door onoplettendheid in de FIT Boys-verdediging weet Haulerwijkse Boys in de tweede helft zelfs 0 - 2 te scoren. Omdat het 10 minuten voor tijd nog 1 - 2 wordt door invaller Tristan Haurissa, hoopt FIT Boys nog op een punt. Maar ondanks een paar dotten van kansen wil de door Tuincentrum Voortman gesponsorde bal er niet in. Zo gaan de punten mee naar Haulerwijk en lijken voor FIT Boys de titelkansen en misschien wel de kans op de derde periode verkeken.

Twee honderd procent kansen

De wedstrijd op sportpark Noord-West is nog maar net op weg en binnen 10 minuten krijgt FIT Boys via topscoorder Berry van der Giezen twee honderd procent kansen. De eerste kans ontstaat uit een aanval van Haulerwijkse Boys. In de tegenaanval is de aalvlugge Ronald van Waardhuizen er op links vandoor. Na een indrukwekkende solo tot aan de achterlijn legt hij de bal goed terug op de meegelopen Berry van der Giezen, die zijn inzet net langs de verkeerde kans van de paal ziet gaan. In de achtste minuut is het Alfons Pot die de zestien ingaat en de bal bij de tweede paal bij de vrijstaande Berry van der Giezen brengt. Zijn inzet is echter te zacht om de keeper te passeren. Na deze tien minuten is het gebeurd met de FIT Boys-kansen en door ongeconcentreerd verdedigen aan FIT Boys-zijde krijgt Haulerwijkse Boys deze middag ook kansen. Zo ook in de 11e minuut uit een ingooi. De spits legt de bal op de rand zestien goed breed op de mee opgekomen aanvaller Maarten de Groot. Met een schuiver in de korte hoek weet hij keeper Erik Bos te passeren en zo verrassend Haulerwijkse Boys op voorsprong te zetten. FIT Boys probeert wel direct de achterstand weg te werken, maar verder dan een lob net naast van Aljon Stahlmecke komt FIT Boys niet.

De tweede helft probeert FIT Boys wel op de helft van Haulerwijkse Boys te spelen, maar het team heeft deze middag te veel spelers die matig in vorm zijn. Achterin is het met de handige spitsen van Haulerwijkse Boys steeds oppassen en voorin wordt er of gekozen voor de individuele actie of voor een technisch hoogstandje, waaruit meestal balverlies volgt. Ook moet het de tweede helft verder zonder laatste man Wout Flokstra, die geblesseerd in de kleedkamer achter moest blijven. Jeroen Boelen komt hem vervangen en hierdoor moet trainer Jan Smid achterin schuiven om de posities goed bezet te houden. Toch is het FIT Boys dat de eerste goede kans krijgt. Uit een ingooi van Alfons Pot komt de bal bij de ingevallen Tristan Haurissa, maar zijn inzet verdwijnt in de handen van de keeper. De tegenaanval is niet eens echt scherp, maar aan FIT Boys-zijde staan een aantal spelers te slapen. Haulerwijkse Boys mag op de helft van FIT Boys ingooien en doet dit erg snel. De Haulerwijkse Boys spits speelt de laatste verdediger handig uit en gaat vanaf rechts alleen op keeper Erik Bos af. Hij legt de bal af op de meegelopen en volledig vrijstaande Maarten de Groot, die zijn tweede weet te scoren. Met een achterstand van 0 - 2 lijkt de wedstrijd gespeeld, maar FIT Boys zet nog één keer aan.

Slotoffensief

FIT Boys zet aan voor een slotoffensief en drukt Haulerwijkse Boys ver terug. Verdediger Klaas Sanders maakt plaats voor extra spits Maurits van der Hoest. Tien minuten voor tijd heeft de tactiek al effect. Aljon Stahlmecke krijgt op rechts de bal en levert een prima voorzet af bij de tweede paal. Spits Tristan Haurissa weet met een halve omhaal het doel te vinden en scoort de belangrijke 1 - 2. FIT Boys ruikt nog kansen op een punt of meer en gaat de laatste tien minuten volledig op de aanval spelen. Hierdoor krijgt ook Haulerwijkse Boys ruimte en kleine kansjes, maar de grootste kansen zijn voor FIT Boys. Jeroen Boelen en Aljon Stahlmecke zetten op rechts een prima aanval op en na een drietal één-tweetjes speelt Jeroen vanaf de achterlijn Aljon op de zestien perfect aan. Zijn inzet wordt echter geblokt en de bal komt in de rebound voor de voeten van Tristan Haurissa, maar ook zijn inzet wordt geblokkeerd. 5 minuten voor tijd mag FIT Boys op zo'n twintig meter van het doel een vrije bal nemen. De afgeslagen bal komt bij Sjoerd Schepel, die de volledig vrijstaande Tristan Haurissa weet te vinden. Met een bekeken schot in eens, lijkt hij de Haulerwijkse Boys-keeper te verschalken maar de bal gaat net over. Ook in de laatste minuut krijgt verdediger Arjan Schepel nog een honderd procent kans, maar zijn kopbal gaat via de grond over het doel. Dan fluit scheidsrechter Klunder uit Ruinen voor het laatst en gaan de drie punten mee naar Haulerwijk.

Hollandscheveld en CSVC, beide wonnen hun wedstrijd, zullen gaan uitmaken wie kampioen zal worden in de 3e klasse D. FIT Boys moet of zorgen dat ze derde worden of nog de derde periode pakken voor het spelen van de nacompetitie. Volgende week gaat FIT Boys op bezoek bij SCN in Nieuwlande.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________  

Eenvoudige zege FIT Boys 2 op Elim 2 (1 - 6)

Zaterdag 16 april werd er op het sportpark in Elim gespeeld tussen het 2e van Elim en het 2e van Fitboys. Elim staat onderaan en heeft alle punten hard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Fitboys daarentegen heeft nog een kleine kans op het behalen van een periode. Bovendien is de doelstelling die, zoals beschreven in het verslag van vorige week, nog steeds haalbaar. Winst voor beide ploegen was dus van essentieel belang.

11.00 togen we richting Elim om daar om 11.45 ons te gaan klaarmaken voor de wedstrijd. Na de wedstrijdbespreking waar Bart ons nog even wees op het feit dat we het hele seizoen nog geen uitwedstrijd hadden gewonnen werd de warming-up verricht onder toezicht van aanvoerder Tonny. In de kleedkamer merkte Bart op dat we ons moesten richten op het halen van 3 punten, voor minder zou er vanmiddag niet worden gestreden.

De opstelling:

Doel:                      Joost.

Verdediging:                Arjan, Wietse, Emiel en René.

Middenveld:                Jeroen, Emiel, Edwin en Sander.

Aanval:                  Tonny en René.

Wissels:                                Martin, Sebastiaan en Raymond

Onder leiding H.F.A. de Vries werd er om 12.30 afgetrapt op veld 1. Fitboys greep meteen het initiatief en drukte Elim naar achteren. Tot directe kansen leidde dit in het begin echter niet. Na een kwartier begonnen we echter de gaten in de verdediging van Elim te vinden en vanaf dat moment begonnen de kansen ook te komen. Eerst mistten Sander en Tonny nog kleine mogelijkheden op een voorsprong. Kort daarna was het wel raak, na een goede aanval schoot Tonny op doel. De bal ketste via de keeper voor de voeten van Edwin, die niet na hoefde te denken, en met een simpele intikker Fitboys op voorsprong zette. Fitboys zat vanaf dat moment goed in de wedstrijd en probeerde meteen door te drukken voor een 2e treffer om Elim meteen alle hoop op een goed resultaat te ontnemen. Zeker in de 1e helft werden er zeker een redelijk aantal acceptabele aanvallen op de mat gelegd. Fitboys ging echter rusten met een voorsprong van 2 doelpunten omdat Emiel alleen voor de keeper deze verschalke met een schot dat door een verdediger niet meer voor de lijn kon worden gekeerd.

In de rust werd René vervangen door Raymond. Bart zei dat we nog 45 minuten geconcentreerd moesten blijven spelen, omdat Elim altijd nog gevaarlijk kon worden. Tevens had Joost er belang bij dat hij de nul zou houden.

De 2e helft was nog maar krap een minuutje aan de gang toen Edwin dacht: Ach, waarom ook niet! Hij zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug, liet een stel verdedigers van Elim staan als zoutpilaren en rondde doeltreffend af. Daarna was het echter een beetje gedaan met het goede voetbal. We probeerden via de lange bal de spitsen te bereiken terwijl we de 1e helft hadden gezien dat het veel doeltreffender via de combinatie kan. We gingen teveel met het spel van Elim mee en konden zodoende een lange tijd geen fatsoenlijke aanval opzetten. Sterker nog: Elim begon wat sterker te worden en begon zelfs aanvallende intenties te krijgen. Tussendoor werd er nog wel het 4e doelpunt gescoord, maar met spel dat een stuk minder was dan in de 1e helft. Elim wisselde en zette de “Blockbuster**” in de spits. We hadden het er maar moeilijk mee om de deze man af stoppen. Mede door het doorkoppen van deze man kwam Elim aan het enige doelpunt van de middag. De spits van Elim ging het strafschopgebied binnen en had na een duel met Wietse iets meer last van de zwaartekracht dan een normale voetballer en ging theatraal naar de grond. De scheidsrechter trapte er in en wees naar de stip. De man die de onterechte pingel nam had geen moeite met deze buitenkans en scoorde. Elim begon bloed te ruiken en zette er nog een extra aanvaller bij. Dat hielp echter niets, sterker nog, Fitboys scoorde nog 2 maal en zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor Fitboys.

Conclusie: Een wedstrijd met 2 gezichten, de 1e helft goed voetbal met slechts 2 doelpunten. De 2e helft 4 doelpunten, echter het niveau lag een stuk lager. Wederom kunnen we 3 punten bij het totaal optellen.

Met vriendelijke groet,

B/A De Wedstrijdsecretaris (Nog steeds)

** = Een speler van Elim die minstens 110 kg woog

_____________________________________________________________________  

FIT Boys 3 komt niet verder dan 2 - 2 tegen Marum 3

Jammer dat Fit Boys 3 niet hetzelfde resultaat heeft neer kunnen zetten. Marum - Fit Boys 2-2. Goals EJ en Marco. Man of the Match, de scheids... pas als je valt bij een overtreding dan wordt er gefloten, niet eerder...nieuwe regel?!

Wedstrijd was zeer rommelig, waarin we niet aan voetballen toegekomen zijn. De tegenstander zette ons goed onder druk, helaas wij kwamen zelf ook niet bepaald goed uit de verf. Al met al was de uitslag wel terecht en gaan we zolangzamerhand een spannende eindfase in....waarin alles nog mogelijk is.

Rene"etje vh Cafeetje" Kamphuis.

_____________________________________________________________________  

FIT Boys 4 pakt 3 punten tegen ONR 6 (3 - 2)

De Wildeboer-mannen wonnen door doelpunten van Nico (2x) en Bert D. Later meer.

De Webmaster.

Zaterdag 9 april 2005

FIT Boys komt met gelijk spel tegen ONR goed weg

Daar waar de druk bij ONR zou moeten liggen, omdat zij nog een laatste kans moesten pakken iets van het seizoen te maken, speelde FIT Boys erg verkrampt. ONR liet zien een goed voetballende ploeg te hebben, met een makkelijk scorende spits Bouke Plat, die ook zorgde voor de 0 – 1. De lat en keeper Erik Bos stonden meer doelpunten van ONR in de weg. In de tweede helft kreeg Aljon Stahlmecke een cadeautje van de ONR-keeper, die de bal bij Aljon in de voeten schoof. Met een bekeken lob verschalkte Aljon de keeper en scoorde zo de 1 – 1. Daarna probeerde FIT Boys nog de volle drie punten binnen te halen, maar volgens leider Martin Datema hadden de Britstra-mannen dan teveel gekregen.

FIT Boys rolt van de ene topwedstrijd in de andere. Daar waar vorige week nummer drie Hollandscheveld in Hollandscheveld nog van de mat werd gespeeld (1 – 3), troffen de mannen van trainer/coach Jan Smid zaterdagmiddag nummer vier ONR. ONR heeft een erg goed voetballende ploeg en ze kregen deze middag ook alle kans dit te laten zien. De FIT Boys-spelers leken erg gespannen en hierdoor haalden zij nimmer hun gebruikelijke niveau. Combinaties lukten niet, ballen over korte afstand kwamen niet aan en honderd procent kansen werden niet gecreëerd. Daar tegenover was het aan de lat en aan keeper Erik Bos te danken dat ONR niet vaker dan één keer scoorde. Topscoorder in de 3e Klasse D Bouke Plat scoorde wederom en ook daarna had ONR legio kansen om op 2 en 3 – 0 te komen. FIT Boys kreeg ook kleine mogelijkheden via linksbuiten Ronald van Waardhuizen (net naast) en Alfons Pot die als doorgebroken speler werd neergehaald. ONR-speler Van Baak mocht blijven staan en kreeg slechts geel.

Verkeerde spelvoortzetting

Na een peptalk in de rust begon FIT Boys veel beter aan de tweede helft en had het vanaf de aftrap de kans op 1 – 1, maar het droge schot van Sjoerd Schepel ging via een tegenstander net naast. Ondanks een beter FIT Boys bleef ONR ook gewoon goed voetballen en in de loop van de tweede helft was het wederom de paal die een ONR-doelpunt in de weg stond. Uiteindelijk moest de ONR-keeper FIT Boys in het zadel helpen. Een terugspeelbal werd door hem totaal verkeerd verwerkt en deze belande bij Aljon Stahlmecke in de voeten. Aljon liep nog een aantal meters richting doel en verschalkte de keeper met een prachtige lob die tergend langzaam de doellijn passeerde (1 – 1). FIT Boys probeerde zelfs nog voor de volle drie punten te gaan en kreeg ook nog mogelijkheden via Dylyp Dijkema, Ronald van Waardhuizen en Alfons Pot. Het kwam zelfs nog tegen tien man te spelen, verdediger Van Baak kreeg zijn tweede gele kaart, maar het zou teveel van het goede zijn geweest wanneer de 2 – 1 ook nog was gevallen. Daarvoor was het spel van FIT Boys te pover en dat van ONR te goed.

Teleurstelling

Na afloop was er in het ONR-kamp grote teleurstelling. ONR had eigenlijk gezien het spelbeeld ook wel recht op de 3 punten, maar kon dankzij de keeper met 1 punt weer richting Roden reizen. FIT Boys-leider Martin Datema was na afloop reëel: “Op één of andere manier leek er grote spanning op de groep te zitten en kwam er niet uit wat er vorige week tegen Hollandscheveld wel uitkwam. We zijn de met name de eerste helft goed weggekomen en mogen onze handen dichtknijpen met deze 1 – 1”.

Volgende week speelt FIT Boys wederom thuis, dan tegen Haulerwijkse Boys om 14:30 uur op sportpark Noord-West. Het kampioenschap is nog niet beslist en ook de derde periode is nog haalbaar, belangrijke weken volgen dus.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________

Uitstekende prestatie FIT Boys 2 tegen ACV 3 (2 - 1) 

Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor een uitstekende prestatie vandaag om met 2 - 1 te winnen van ACV 3. Jammer dat ik er vandaag helaas niet bij kon zijn, maar ik heb nog wel voor jullie de overige uitslagen voor de geintersseerden:
overige uitslagen res 2e klasse:
Knickerbockers - SJS 2-0
Veendam 1894 - WVV 4-1
Hollandscheveld - Elim 1-0
Lycurgus - CSVC 2-0

ik hoop de komende wedstrijden wel te komen kijken volgende week uit tegen Elim om half 1

groeten de wedstrijdsectretaris van het tweede.

Remco Lubberts.

en

Zaterdag 9 april stond de wedstrijd Fitboys 2 – ACV 3 op het programma. De uitwedstrijd ging vorig jaar met 3-0 verloren, dus we wisten dat dit een goede tegenstander zou zijn, mede door het feit dat ze nog meedoen om het kampioenschap. We kregen vandaag steun van een aantal spelers uit het eerste, namelijk: Jeroen Boelen en Arjan Snippe. Daarnaast speelt Jeroen Loovers ook zijn partijtje mee in het 2e, hij komt terug van een langdurige blessure. Na het warmlopen werden in de kleedkamer de laatste puntjes op de i gezet. De opstelling was de volgende:

Mark 

Jeroen                          Emiel                                        Wietse                         Arjan

Jeroen                          Emiel                                        Edwin                          Martin

                                    Tonny                                      Sander

We begonnen de wedstrijd met een licht overwicht wat niet direct in kansen viel uit te drukken. ACV stelde teleur door vooral de lange bal te spelen. Na ongeveer een kwartier begonnen we het initiatief te verliezen en schoof ACV vooruit richting Mark. Echte kansen kreeg ACV echter niet, toch was het ACV dat de leiding nam. Doordat de verdediging te slap ingreep kon een speler van ACV vanaf 13 meter van het doel zijn voet tegen de bal zetten. Mark kon niets anders dan de bal nakijken: 0-1. Volgens menig speler van Fitboys werd dit doelpunt echter vanuit buitenspelpositie gemaakt. De scheidsrechter wuifde de bezwaren weg.

Fitboys gaf echter niet op en probeerde gewoon zijn eigen spelletje te spelen en daardoor gevaarlijk te worden. Jeroen Boelen was met zijn acties aan de rechterkant meer dan eens gevaarlijk en ook Jeroen Loovers liet zijn man meermalen zijn hielen zien. Echter de beslissende pass of voorzet was de eerste helft vaak net niet goed genoeg. ACV stelde daar vrij weinig tegenover en was vooral gevaarlijk tijdens de dode spelmomenten. Na een vrije bal kon een speler van ACV de bal bij de 2e paal vrij intikken. Hij raakte de bal echter niet goed zodat de bal voorlangs ging. Tevens had Fitboys het geluk dat de scheidsrechter geen overtreding zag in een tackle van Jeroen Boelen, waar een penalty niet onterecht was geweest. Fitboys begon steeds meer druk te zetten wat resulteerde in een aantal zeer goede mogelijkheden. Sander, Tonny en Jeroen hadden het vizier de eerste helft echter niet op scherp staan waardoor we gingen rusten met een 0-1 achterstand.

In de rust concludeerden dat we het beste van het spel hadden, maar dat de bal er wel in moest. Het was zaak om in de 2e helft dit goede spel om te zetten naar doelpunten. In de rust werd Jeroen Loovers vervangen door Johannes.

Met de wind in de rug starten we met de 2e helft, die we sterk begonnen en we zetten ACV dan ook vast op de eigen helft. Het was gewoon wachten op een doelpunt, ACV probeerde dit nog uit te stellen door wat fysiek geweld in de strijd te gooien, wat hun op de nodige gele kaarten kwam te staan. Echter Fitboys liet zich niet van de wijs brengen door dit harde spel. Het was dan ook terecht dat Tonny na een combinatie alleen op de keeper af kon gaan en de verdiende gelijkmaker binnen tikte: 1-1. Fitboys rook bloed en ging op jacht naar een voorsprong. ACV begon ook weer aan te zetten, omdat winst tegen Fitboys belangrijk zou zijn in de strijd om het kampioenschap. Dit resulteerde in een spannende wedstrijd die op en neer golfde. Fitboys kreeg in de 2e helft de beste kansen. Uit één van die kansen schoot Tonny op basis van het spel de verdiende 2-1 binnen. Na zichzelf knap vrij te hebben gespeeld schoot hij met links onhoudbaar voor de keeper binnen.

ACV ging wisselen, maar bracht geen extra aanvaller, waar je dit wel zou verwachten. Bij Fitboys ging de moegestreden Sander naar de kant en Rene Bening kwam in zijn plaats. ACV ging wat meer op de aanval spelen en kreeg zowaar ook wat kleine mogelijkheden, maar Mark die sterk keepte pakte de ballen of hoefde niet eens in actie te komen. Fitboys speelde daarna de wedstrijd uit met de vermelding dat er ook nog kansen waren om de score naar een hoger niveau te tillen. Martin miste nog een dot van een kans op 3-1, van dichtbij schoot hij na een pass van Tonny hard in, echter de keeper van ACV kon met zijn voet nog redding brengen.

Na iets meer dan 45 minuten in de 2e helft vond de scheidsrechter het genoeg en blies voor het einde van de wedstrijd.

Conclusie: een wedstrijd met redelijk voetbal, maar bovenal 3 punten. Volgende week wacht Elim 2, waar de resultaten de laatste jaren niet echt geweldig waren. Zaak om dat te veranderen. De doelstelling om minimaal 15 punten te pakken in de 8 wedstrijden die nog moesten komen lijkt nu meer dan haalbaar (Zie het nieuwsarchief).

Hierbij willen we ook de spelers van het eerste: Jeroen Loovers, Arjan Snippe en Jeroen Boelen bedanken voor hun bijdrage in de overwinning.

Met vriendelijke groet,

B/A De wedstrijdsecretaris

_____________________________________________________________________

FIT Boys 3 zet ONR 4 eenvoudig aan de kant (2 - 8)

FIT Boys 3 poetst de kater van vorige week weg tegen ONR,  2 - 8 winst (ruststand 0 - 2).

Na het collectief falen van vorige week, zet Fit Boys een goede stap op weg naar het kampioenschap. Goals, Marco 3x, Harold K 2x, Bert, Erik Jan, Jos (wereldgoal). Jammer van de twee tegengoals maar ondanks alles een goede wedstrijd met een prima resultaat. Volgende week Marum uit, die thuis al de winst pakte tegen De Wilper Boys en gelijk speelde tegen Grootegast. Kortom goed voetballen en winnen!!!

Rene"etje vh Cafeetje" Kamphuis.

_____________________________________________________________________

Verlies voor FIT Boys 4 uit tegen BSVV 3 (2 - 0)

FIT Boys 4 verloor zijn uitwedstrijd met 2 - 0 van BSVV 3. Details zijn nog niet bekend.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________  

Zevenklapper voor FIT Boys 5 tegen ACV V1 (1 - 7)

FIT Boys 5 kwam voldaan weer terug uit Assen waar de plaatselijke ACV V1 werd gemangeld. Het werd 1 - 7, na een 1 - 2 ruststand. Doelpuntenmakers: Marcel de Bruijn (0 - 1 en 0 - 2), Jan Jonink (1 - 3, 1 - 4, 1 - 5 en 1 - 6) en Carl Drenth (1 - 7).

Marcel 'Kalou' de Bruijn.

Zaterdag 2 april 2005

Gezellige Aprés Ski Party in kantine FIT Boys

(Foto's: Carlina Stahlmecke)

Zaterdagavond 2 april was de FIT Boys-kantine op sportpark Noord-West omgetoverd tot Aprés Ski Hut. De dames van FIT en de heren van FIT Boys hadden een gezellige avond compleet met karaoke. De barkeepers in lederhosen waren aanwezig om een drankje in te tappen en DJ Paul verzorgde de muziek.

 

_____________________________________________________________________

FIT Boys speelt Hollandscheveld 1e helft helemaal zoek (1 - 3)

De wedstrijd in de 3e klasse D waar alle aandacht naar uitging was die tussen Hollandscheveld en FIT Boys op sportpark De Oosthoek te Hollandscheveld. De nummer twee en drie van de ranglijst maken er in de onderlinge confrontaties mooie wedstrijden van, maar deze ontmoeting zorgde maar één team voor vuurwerk. FIT Boys liet Hollandscheveld met name in de eerste helft alle hoeken van hun eigen hoofdveld zien. Dat het maar 3 - 0 was bij rust, lag niet aan het goede verdedigen van Hollandscheveld, maar eerder aan het missen van een aantal goede kansen door de Britstra-mannen.

Ook deze zaterdagmiddag, net als vorige week zaterdag tegen VVAK, was het binnen de minuut al raak. Uit de aftrap en de daarop volgende aanval door FIT Boys volgde een corner. Alfons Pot nam deze en Aljon Stahlmecke kopte onberispelijk raak en dus kon er na amper één minuut al weer afgetrapt worden, ditmaal door Hollandscheveld. In het heerlijke voorjaarszonnetje was het op sommige momenten genieten van de ene mooie aanval van FIT Boys na de andere. Een hoofdrol was weggelegd voor de onberekenbare linksbuiten Ronald van Waardhuizen. Daar waar hij vorige week nog wel eens leek te dromen aan de zijlijn, was hij deze middag de man van de wedstrijd. Tegenstander Jan Vos, die ook nog steeds nachtmerries schijnt te hebben van Alfons Pot die hem twee seizoenen geleden doldraaide, stond bij tijd en wijle te tollen op zijn benen. Ronald liep hem aan alle kanten voorbij, maar liet het balletje ook wel eens eenvoudig tussen de benen van Jan Vos doorlopen. Jan Vos mocht, gelukkig voor hem, nog voor de rust met een blessure naar de kant. Binnen het half uur leek deze topper al beslist en lag Hollandscheveld volledig knock out in de touwen. Topscoorder Berry van der Giezen had er in de achste minuut al 0 - 2 van gemaakt. Binnen het half uur snelde Ronald van Waardhuizen zijn man weer eens voorbij, alsof hij er niet stond. Aangekomen binnen de zestien werd hij van achteren vastgehouden en scheidsrechter Dijkema uit Emmen wees volledig terecht naar de stip. Alfons Pot bleef rustig en benutte dit buitenkansje (0 - 3) en Hollandscheveld leek al op een onoverbrugbare achterstand te zijn gezet. Af en toe wordt de FIT Boys-trukendoos volledig opengetrokken. Alfons Pot houdt de bal tussen twee verdediger hoog en besluit dit jongleernummer met een prachtige volley, die helaas eindigt op de buitenkant paal. Hollandscheveld is niet bij machte een vuist te maken en bezondigd zich diverse malen aan hard spel en irritant zeuren tegen alles wat FIT Boy is. Toch is het zaak om voor de rust geen tegentreffer te incasseren, maar dat lijkt toch niet te lukken. Binnen de FIT Boys-zestien gaat een Hollandscheveld-aanvaller gewillig naar de grond na een lichte overtreding. Ook hier wordt een penalty gegeven, maar het lukt Hollandscheveld niet om te scoren. Het is dat Ronald van Waardhuizen al man van de wedstrijd is, maar anders zou keeper Erik Bos het zijn geweest. Erik tikt met een katachtige reflex de bal uit zijn linker beneden hoek en ook de rebound weet hij onschadelijk te maken. In de laatste minuut kan Aljon Stahlmecke uit een voorzet van Ronald van Waardhuizen net niet de 0 - 4 binnentikken. Uit de tegenaanval weet Hollandscheveld nog bijna te scoren, maar de 0 - 3 kan door FIT Boys toch mee de rust in worden genomen.

De tweede helft gaat Hollandscheveld drukken en word er meer op de helft van FIT Boys gespeeld. Echte grote kansen krijgt Hollandscheveld echter niet, het is juist FIT Boys dat door de geboden ruimte kans op kans stapelt. De tweede helft is nog maar net begonnen of Ronald van Waardhuizen snelt zijn directe tegenstander Adriaan Koster voorbij, die uit pure frustratie Ronald van achteren torpedeert. Er lijkt maar één kaart op zijn plaats, maar Koster komt er bij scheidsrechter Dijkema met geel genadig van af. De aanvallers van FIT Boys hebben soms zelfs een man-meer-situatie, maar de scherpte uit de eerste helft lijkt weg. In plaats van de definitieve genadeklap (de 0 - 4), valt het doelpunt aan de andere kant. Oud gediende Jaap Schonewille, die getuige zijn gedrag in het veld een hekel aan verliezen heeft, mag de eer redden door de 1 - 3 binnen te schieten. Nog voordat de wedstrijd ten einde is, verlaten de eerste Hollandscheveld-supporters het sportpark al. Het is deze zaterdagmiddag duidelijk, de mannen van trainer/coach Jan Smid zijn oppermachtig en zetten Hollandscheveld een plaatsje terug op de ranglijst. FIT Boys is nu tweede, achter CSVC dat zijn wedstrijd ook won. In de derde periode gaat FIT Boys nu aan de leiding en ook het kampioenschap is nog niet definitief beslist. Het kan dus nog een heel leuk seizoen worden, te beginnen op zaterdag 9 april wanneer nummer vier ONR om 14:30 uur op sportpark Noord-West bestreden moet worden.

De Webmaster

_____________________________________________________________________

FIT Boys 2 verslaat Hollandscheveld met minimaal verschil (1 - 0)

We wachten nog op een verslag van deze wedstrijd, de doelpuntenmaker is nog niet bekend. Ook heb ik uit betrouwbare bron (Erik Bos) gehoord dat Remco (Lubberts) z'n enkel gebroken heeft. Beterschap.

De Webmaster.

en

Fitboys 2 - Hollandscheveld 2

Mede door de inspiratie van de, na intensief zoeken, nieuwe sponsor van het 2e speelveld, werd afgelopen zaterdag Hollandscheveld verslagen met 1-0. Doelpuntenmaker was aan het eind van de eerste helft Tonny Scholing. Door zijn doelpunt hopen we dan eindelijk verlost te zijn van de teleurstellende resultaten en zal aankomende zaterdag ACV verschalkt worden. Maar helaas zijn de Boys zaterdag niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Onze trouwe verslaggever en vaste middenvelden Remco, moest helaas het veld verlaten. Aanvankelijk leek het onschuldig, maar later werd duidelijk dat het een gebroken enkel betrof. Remco beterschap!!

Sander Stegehuis.

_____________________________________________________________________

Duur puntenverlies FIT Boys 3 tegen nummer 2 Wilper Boys 1

FIT Boys 3 moest deze zaterdagmiddag aantreden tegen nummer 2 Wilper Boys 1. Vooraf was het gat nog 5 punten, na de wedstrijd nog maar 2 punten. Er werd met 2 - 4 verloren en nu spelen, volgens Harald Kamps, ze elke week een finale.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________

Uitoverwinning voor FIT Boys 4 bij Marum 4 (0 - 1)

Een kleine overwinning levert ook drie punten op. FIT Boys 4 kwam er deze zaterdag mee thuis.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________  

FIT Boys 5 veegt SJS V1 van het veld (14 - 2)

SJS V1 kreeg een flinke pak slaag van FIT Boys 5. De doelpuntenmakers: Richard Kerssies 2x, Carl Drenth 2x, Hans Leegstra 1x, Henk Smit 1x, Jan eisng 1x, jan jonink 1x, Douwe 1x   en  Marcel de Bruyn 5x.

Marcel 'Kalou' de Bruyn.

Donderdag 31 maart 2005

Zaterdag 2 april kruisen Hollandscheveld en FIT Boys wederom de degens

(Archieffoto's: Maurits Beuling en Gert Datema)

Zaterdag 2 april 2005 om 14:30 uur zal er in de race om de bovenste plaatsen wellicht al meer duidelijkheid komen. De nummers 2 en 3 strijden dan tegen elkaar, Hollandscheveld en FIT Boys. De trouwe bezoeker van deze wedstrijden door de jaren heen, weet dat deze wedstrijden altijd garant staan voor spektakel en strijd op het scherpst van de snede.

In het seizoen 2001/2002 won Fit Boys op 15 september nog met 10 man van Hollandscheveld met 3 - 1. Na de 1 - 0 viel er een rode kaart aan Fit Boys-zijde, maar desondanks speelde Fit Boys Hollandscheveld alsnog van de mat en kwam op 3 - 0. Pas tegen het scheiden van de markt scoorde Hollandscheveld de eretreffer. Op 26 februari 2002 was de return en die werd door Hollandscheveld eenvoudig met 3 - 1 gewonnen.

In het seizoen 2002/2003 was Hollandscheveld de bovenliggende partij. Op 26 oktober 2002 won Hollandscheveld afgetekend met 4 - 0, hoewel dit enigszins geflatteerd was. Bij 1 - 0 ging Fit Boys alles of niets spelen (1 op 1 en een extra spits) het werd niets. Op 22 maart 2003 werd er met een remise geëindigd (1 - 1), met de aantekening dat Fit Boys gezien de kansen had moeten winnen.

In het seizoen 2003/2004 werd er op 8 november 2003 een onmogelijke prestatie geleverd door Fit Boys. Na een 2 - 0 en een 3 - 1 achterstand, wist Fit Boys toch op gelijke hoogte te komen (3 - 3) en zelfs een levensgrote kans op 3 - 4 te laten liggen. Op 17 april 2004 volgde de return en leken beide teams lang op 1 - 1 af te stevenen. In blessuretijd scoorde Alfons Pot toch nog de winnende (2 - 1). Dit seizoen speelden beide teams onder met name grote belangstelling van de media, RTV Drenthe was aanwezig met camera, hun wedstrijd op sportpark Noord-West. FIT Boys weet te winnen met 2 - 1 door doelpunten van Maurits van der Hoest (assist Alfons Pot) en Alfons Pot. In de 2e helft scoort Hollandscheveld nog uit een penalty tegen.

In onderstaand schema een overzicht van deze (bijna) vier seizoenen in cijfers:

7 wedstrijden 7

8 punten 11
14 voor 12
12 tegen 14
+2 saldo -2

In deze competitie (2004/2005) doen beide teams het tot nu toe uitstekend. Hollandscheveld kan zelfs, na het winnen van de inhaalwedstrijd, koploper worden. FIT Boys kan, nu het alle teams uit de top 5 nog moet bespelen, het nog in eigen voordeel beslissen. Wat verder opvalt is dat de aanvallers van Fit Boys bijzonder makkelijk scoren. Spits Berry van der Giezen scoorde al 11 maal, aanvalsmaatje Alfons Pot 8 maal, Tristan 'van Hooydonk' Haurissa al 5 maal en linksbuiten Ronald van Waardhuizen ook al 7 maal. Samen zijn ze dus goed voor 75,6% van de productie (31 van de 41 goals). In onderstaand schema de tot nu toe behaalde (doel)punten van de top 5 uit de 3e klasse D:

gespeeld winst gelijk verlies punten voor tegen doelsaldo
1. CSVC 16 11 3 2 36 33 14 +19
2. Hollandscheveld 15 11 2 2 35 37 9 +28
3. FIT Boys 16 10 3 3 33 41 16 +25
4. ONR 15 8 5 2 29 38 23 +15
5. Drenthina 17 8 4 5 28 49 22 +27

CSVC ontvangt SCN thuis, SCN dat in 2 dagen (28 en 29 maart) nog verloor van DZOH (deze wedstrijd werd 28 maart door onweer gestaakt en 29 maart uitgespeeld). ONR moet bij laagvlieger VVAK op bezoek en Drenthina treft DZOH thuis.

Aanstaande zaterdag zal het op Sportpark De Oosthoek te Hollandscheveld er weer heet aan toe gaan. Scheidsrechter Dijkema zal één en ander in goede banen proberen te leiden en moge het beste team winnen. Het zal in ieder geval de PSV - AZ (sorry Ajaxieden en Feyenoorders) van de 3e klasse D worden.

De Webmaster.

_____________________________________________________________________

Voor de thuisblijvers: FIT Boys 3 (nr 1) - Wilper Boys 1 (nr 2)

Zaterdag 2 april wordt in de 6e klasse O het kampioenschap (definitief) beslist. Dan strijden namelijk de nummer 1 en 2 tegen elkaar op sportpark Noord-West (aanvang 12:30 uur). Er zit toch al wel een gat tussen beide teams,  namelijk 5 punten en het doelsaldo is ook duidelijk in het voordeel van FIT Boys (+56 tegenover +38).

Onderstaand de stand tot nu toe, waarbij Wilper Boys nummer 2 is en FIT Boys 3 de koploper.

gesp. w g v pnt voor tegen gesp. w g v pnt voor tegen
14 11 1 2 34 52 14 +38 14 13 0 1 39 79 23 +56

Kortom, wie niet op pad wil naar Hollandscheveld of voor diegene die wel iets later in Hollandscheveld wil aankomen. A.s. Zaterdag, 14:30 uur: FIT Boys 3 - Wilper Boys 1. Er zijn voor deze wedstrijd alleen nog staanplaatsen te verkrijgen.

Webmaster.

 

Dinsdag 29 maart 2005

Jeugd FIT Boys met veel plezier bezig aan voorjaarscompetitie

FIT Boys F3 op kampioenskoers

En ja hoor...F3 is met een serie bezig !! Er werd alweer gewonnen, met 3-2, ditmaal bij Borger.
Goed zo jongens..en ga zo door!!

Marcel 'KALOU' de Bruijn.

't was weer genieten bij F3. Zo doorgaan jongens !

Henk.

FIT Boys E3 heeft, ondanks (te) hoge indeling, veel spelplezier

Wat F3 voor de winterstop overkwam (te hoge indeling) zal waarschijnlijk E3 voor de tweede keer ondergaan. Twee keer waarschijnlijk te hoog ingedeeld. Ook zij verloren voor de winterstop bijna alles. Ook nu na de winterstop alleen nog maar grote nederlagen.

Toch als je deze kinderen (jongens en 2 meiden) ziet voetballen; veel inzet , veel plezier en telkens weer proberen die (ene) goal te maken, dan geeft je dat als toeschouwer (en ouder) veel voldoening.

Ook E3 heeft de steun van onze trouwe supporters nodig. Kom ook een keer bij deze "sterren" kijken. Ze verdienen het.

Johan Boer.

FIT Boys F1 en F2 winnen hun wedstrijden

Al die aandacht voor F3 is prachtig, maar ook F1 en F2 hebben weer gewonnen. Klasse jongens.

Carl.

FIT Boys E2 wint 3 keer met grote cijfers

Okee dan zal ik er ff neerzetten dat de E2 ook op kampioenskoers is!!! De 1e wedstrijd werd gewonnen met 9-0 de tweede met 10-0 en de derde met 8-3!! Nu de moeilijkste tegenstanders nog.........maar het ziet er goed uit!

Edwin.

Zaterdag 26 maart 2005

Fantasieloos FIT Boys gaat vrolijk mee met niveau VVAK, maar wint wel (3 - 1)

Het publiek dat net even na half drie op sportpark Noord-West kwam en voor diegene die al vroeg de kantine opzochten voor de rust, misten twee van de weinige hoogtepunten deze middag. In de eerste minuut scoorde Alfons Pot op fabelachtige wijze de 1 - 0. In de 44e minuut stuiterde de vrije bal van Ronald van Waardhuizen zodanig lastig op, dat de keeper van VVAK hier geen antwoord op had (2 - 0). In de tweede helft scoorden beide teams nog éénmaal, maar viel er behalve het heerlijke lenteweer weinig te beleven.

Alfons Pot scoort de 1 - 0 (foto: Gerrit Boer, Beiler Courant)

Het publiek dat net even na half drie op sportpark Noord-West kwam en voor diegene die al vroeg de kantine opzochten voor de rust, misten twee van de weinige hoogtepunten deze middag. In de eerste minuut scoorde Alfons Pot op fabelachtige wijze de 1 - 0. In de 44e minuut stuiterde de vrije bal van Ronald van Waardhuizen zodanig lastig op, dat de keeper van VVAK hier geen antwoord op had (2 - 0). In de tweede helft scoorden beide teams nog éénmaal, maar viel er behalve het heerlijke lenteweer weinig te beleven.

De bal werd deze middag voor het eerst beroerd door jarige van de week Ina Speelman. Op 11 maart werd ze 43 jaar, maar op die dag werd de wedstrijd van FIT Boys afgelast. Vanmiddag is ze opnieuw jarige van de week en ze neemt na haar aftrap plaats op de bank naast trainer/coach Jan Smid. Vervolgens hoeft het publiek maar enkele malen met de ogen te knipperen en de bal ligt in al in het net. Van zo'n 25 meter bedenkt Alfons Pot zich niet en neemt hij met links de bal vol op de wreef. Met een prachtige curve verdwijnt de bal via de onderkant van de lat links in het doel. Dit is een prima begin van wat een doelpuntrijke middag moest gaan worden. Maar hoewel de Britstra-mannen heel veel balbezit hebben, ook wel de nodige mogelijkheden en kansen krijgen worden er tussen de eerste en laatste minuut geen doelpunten gescoord. Topscoorder Berry van der Giezen kan door een fout in de VVAK-verdediging alleen de zestien in, maar ziet zijn schot gekeerd door de VVAK-keeper. Ook zijn tweede kans, uit een voorzet van Dylyp Dijkema, gaat net voorlangs. Pas in de laatste minuut van de eerste helft, sommige toeschouwers zitten al in de kantine, weet FIT Boys voor de tweede maal te scoren. Recht voor het doel op zo'n 18 meter neemt Ronald van Waardhuizen plaats achter een vrije bal. Zijn schot verdwijnt langs de muur in de rechter benedenhoek, maar lijkt een makkelijke prooi te worden voor de VVAK-keeper, Hans Spang. Vlak voor hem stuiterd de bal venijnig op en dit maakt de goalie kansloos. Op slag van rust dus toch nog de 2 - 0.

De tweede helft probeert FIT Boys de wedstrijd direct op slot te gooien en dringt VVAK ver terug. Het is, als gevolg van dit offensief, dan ook al vrij snel 3 - 0. Een vrije bal vanaf de rechterkant wordt nog weggewerkt, maar door Alfons Pot opnieuw voor het doel gespeeld. Mark Seubring zet zijn voet tegen de bal en hoewel de VVAK-keeper de bal nog aanraakt kan Mark ook nog het tweede beslissende tikje geven. Uit de daaropvolgende aftrap neemt FIT Boys direct de aanval over en uit een combinatie tussen Mark Seubring en Berry van der Giezen weet eerstgenoemde op doel te schieten, helaas in de handen van de keeper. Vervolgens ontstaat er een power-play situatie op de VVAK-helft waarbij VVAK er nauwelijks meer uitkomt. Maar de FIT Boys-combinaties lijken deze middag niet te lopen en langzaam maar zeker gaat de Britstra-equipe gewoon mee met het niveau van VVAK. Het lentezonnetje lijkt de FIT Boys-spelers in slaap te sussen en het is zelfs VVAK wat er stukje bij beetje steeds brutaler uitkomt.

Met nog een kwartier op de klok, kan VVAK een FIT Boys-aanval eenvoudig overnemen en weten zij de buitenspelval te omzeilen. De VVAK-spits mag alleen op keeper Erik Bos af en maakt geen fout en scoort de 3 - 1. Er ontstaat een fase waarbij het spel op en neer gaat, maar VVAK is het meest gevaarlijk. VVAK speelt op de aanval en geeft zo veel ruimte weg, maar FIT Boys doet niets met deze ruimte. Aan de andere kant moet keeper Erik Bos enkele keren handelend optreden om nog een tegendoelpunt te voorkomen. Uiteindelijk weet FIT Boys de 3 - 1 score over de eindstreep te spelen en ook deze zaterdag, et als vorige week, vallen de overige uitslagen gunstig uit. Naaste concurrenten koploper CSVC en nummer vier ONR spelen gelijk en alleen nummer twee Hollandscheveld weet te winnen. Samen met nummer vijf Drenthina, dat wist te winnen van Angelslo, lijken deze vijf ploegen te gaan strijden om het kampioenschap. Aanstaande zaterdag 2 april staat een absolute topper op het programma. FIT Boys moet dan in en tegen Hollandscheveld aantreden op sportpark De Oosthoek om 14:30 uur.

Maurits Beuling.

_____________________________________________________________________

FIT Boys 2 weet toch nog punt mee te nemen bij Lycurgus 3 (2 - 2)

FIT Boys 2 ging zaterdagmiddag naar Groningen om te spelen tegen Lycurgus 3. Al snel kwamen de mannen van trainer/coach Bart Ludwig op 1 - 0 achter en dit bleef de stand tot aan de rust.

Na de rust wilde de Alfa-equipe op zoek naar de gelijkmaker, maar in plaats daarvan scoorde Lycurgus 3 de 2 - 0. FIT Boys 2 ging op zoek naar ook een treffer en kreeg die ook. Emiel Ludwig scoorde met een prachtig schot, na een goede doorspeelbal van Rene Bening. Het duurde tot vlak voor tijd, voordat het punt veilig werd gesteld. Tonny Scholing zorgde voor het punt.

Maurits Beuling.

en

Fit Boys 2 pakt een punt tegen Lycurgus 3:

Op zaterdag 26 maart hadden de mannen van het tweede hun dertiende competitiewedstrijd van dit seizoen. Deze wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Lycurgus 3 uit Groningen (Vinkhuizen). Op de ranglijst ontlopen deze ploegen elkaar niet veel (zie schema) hier onder:

 

 

Punten:

Doelsaldo:

7.

FIT BOYS 2

12-15

17-19  -2

8.

Lycurgus 3

12-15

27-31  -4

Dus zoals iedereen ziet een belangrijke wedstrijd voor beide teams, de thuiswedstrijd werd een gelijkspel een 2-2 uitslag. Voor Fit Boys een belangrijk wedstrijd om de eerste 3 punten te behalen van de nieuwe afgesproken doelstelling ( in de resterende 8 wedstrijden 15 punten halen). Met een selectie van 14 man vertrokken wij richting Vinkhuizen om daar tegen half 1 de wedstrijd te voetballen. Tussen half 12 en kwart voor 12 kwamen we aan op sportpark Vinkhuizen de thuishaven van Lycurgus,eerst nog even een kijkje in de kantine nemen. Daarna richting de kleedkamer om ons echt voor te bereiden op deze belangrijke wedstrijd. Nadat iedereen was omgekleed kregen wij zoals gebruikelijk de opstelling te horen en die was als volgt:

1.       Mark

 2. Johannes                                          3. Ronny                                4. Raymond                                               5. Rene S.

                                                                                              7. Remco

6. Sander                                                                                                                                                          8. Martin (C)

                                                                                              9. Emiel L.

                                                                                              11. Rene B.

                                                                                              10. Tonny

en de wissels deze middag waren: Emiel O, Wietse en ons gastspeler van het eerste Jeroen Loovers. Na de bekendmaking gingen we de gebruikelijke warming-up doen onder leiding van de aanvoerder. Daarna nog de puntjes op de i zetten en met zijn allen op naar het hoofdveld. De start van deze wedstrijd was onwennig voor Fit Boys, want Fit Boys was zoekende naar een vaste tegenstander. Dat stond de hele eerste helft niet zo best, maar Fit Boys kreeg wel een aantal kansen om de openingstreffer te maken, maar dat lieten we na om te doen. Een lange bal van Lycurgus van achteruit, en geen oplettendheid achterin bij de Boys. De spits van Lycurgus kon alleen op de keeper af gaan, en met een beetje mazzel tikte hij de 1-0 voor Lycurgus in. Na die 1-0 pepte Fit Boys elkaar op, het spelbeeld bleef nagenoeg het zelfde. Fit Boys zocht de aanval, maar kwam maar niet tot score. Lycurgus kwam er zelden uit, maar het bleef elke keer uitkijken voor de defensie van Fit Boys voor de uitvallen van Lycurgus. Dit was ongeveer het beeld van de eerste helft. De stand van 1-0 bleef ook de ruststand. In de rust ging Johannes eruit voor Jeroen Loovers, en de bedoeling was dat Remco bij balbezit zich meer met het spel ging bemoeien en om meer mee naar voren te gaan. Dat ging de eerste helft behoorlijk mis. In de tweede helft ging dat behoorlijk beter, en de Boys hadden Lycurgus bijna de hele tweede helft Lycurgus op hun eigen helft vast. Alleen in de eerste 10 minuten niet, want toen kwam Lycurgus met wel een aardige doelpunt op 2-0 voorsprong. Na die 2-0 kwam Lycurgus bijna niet meer van eigen veld weg. Dat resulteerde ook weer in wat kansen voor ons, maar we zijn niet voor niks de slecht scorende ploeg van de competitie. Maar uiteindelijk kwam toch die aansluitingstreffer.Uit een ingooi van Martin speelde Rene B met een omhaal de bal door naar Emiel L , en die dacht niet na en schoot de bal in het doel. De spanning was weer terug in deze match met nog een kwartiertje te gaan ging Fit Boys op jacht naar meer. Ongeveer 5 minuten voor tijd scoorde Tonny  uit de draai buiten de 16 de 2-2 binnen in de korte hoek. Daarna kwamen er nog hachelijke momenten voor ons doel, maar er gebeurde niks aan de stand. Deze 2-2 stand bleef op het scorebord staan, en de equipe van Bart ging met een punt terug naar Beilen toe. Niet helemaal tevreden waren de jongens na afloop volgens mij, maar als je van een 2-0 achterstand toch nog 2-2 speelt moeten we tevreden zijn . Het eerste punt is binnen van de vijftien. Volgende week speelt het tweede elftal een zware wedstrijd tegen de nummer 3 Hollandscheveld 2. Deze wedstrijd word uiteraard op Sportpark Noordwest gevoetbald om half 3. Dus kom allen kijken na deze hoogstwaarschijnlijke wedstrijdspektakel.

Groeten Remco

_____________________________________________________________________

FIT Boys 3 wint eenvoudig met 0 - 11, FIT Boys 5 verliest met 4 - 1

Doelpuntenmakers, Marco 5x, Harold W, Harold K, Bert 2x, Eddy, Berjon.

Als hoogtepunt kan ik noemen...

Waar de clubnaam van de tegenstander van oorsprong vandaan komt. Voor het hele verhaal kunt u bij de trainer terecht!

Verder was het rustig en vermoeiend (gaap) middagje. Kortom een leuke opwarmer voor de kraker van komend weekeinde... Fit Boys 3 - Wilper Boys 1

Rene(etje van het cafeetje) Kamphuis

en

In het altijd pitoreske oostwold werd de plaatselijke trots met 0-11 aan de zegekar gebonden.
Dat we een luxe sportpark hebben wist natuurlijk iedereen,zo werd het derde gisteren ontvangen in een kleedkamer van 4 bij 4 meter met een doucheruimte van 2 bij 2meter.
de mannen uit oostwold waren geen partij voor het derde.
scoreverloop: 0-1en 0-7 bert,0-2 berjon,0-3 eddy,0-4 harold(pen),0-5 0-6 0-8 0-9 0-10 marco,0-11 harald.
volgende week 12.30uur de topper tegen de wilperboys 1.

Berjon Groenink

FIT Boys 5 verliest met 4 - 1 van SJS V2. Doelpuntenmaker en verloop van de score volgen later.

Maurits Beuling.

Dinsdag 22 maart 2005

FIT Boys bovenaan in Clubcompetitie Coach van het Jaar!!!

FIT Boys, met z'n 144 deelnemers staat gewoon even bovenaan in de clubcompetitie van de Coach van het Jaar van het Dagblad van het Noorden. De hoofdsponsor van Coach van het Jaar - Clubcompetitie, Bastiaannet in Assen, stelt de volgende prijzen beschikbaar voor de drie beste amateurclubs in het eindklassement van de Clubcompetitie:

1e prijs:
Sporttassen (naar keuze) voor één elftal met 2-kleurige bedrukking van het eigen clublogo, ter waarde van € 450,-

2e prijs:
Wedstrijd- of trainingsballen ter waarde van € 350,-

3e prijs:
100 Sportcaps (kleur naar keuze) met bedrukking van het eigen clublogo in 1 kleur, ter waarde van € 250,-

We liggen dus op koers voor één van de bovenstaande prijzen.

We kunnen gerust concluderen dat we 16 miljoen bondscoachen hebben, maar dat degene die er echt verstand van hebben lid van FIT Boys zijn!

De Webmaster.

Zaterdag 19 maart 2005

FIT Boys F3 wint met maar liefst 4 - 0 van Achilles'94

Hulde aan F3...de eerste veldwedstrijd gewonnen, en met maar liefst 4-0 van Achilles 1894.
Ga zo door !!

Marcel "KALOU" de Bruijn.

en

Jeugdbestuur, jullie worden ook hartelijk bedankt voor de ondernomen aktie dat onze "boys" nu niet meer te zwaar zijn ingedeeld. Gisteren ging ik met een zeer gelukkig kereltje naar huis.

Een F3 ouder.

Heren spelers en leiders van F3, vanaf deze plaats gefeliciteerd met de overwinning en ik weet zeker dat er nu nog vele overwinningen gaan volgen. Jan Smid (trainer 1e elftal) ik zou maar eens gaan scouten op zaterdagochtend!

De Webmaster.

_____________________________________________________________________

Jarige topscoorder Berry van der Giezen schiet FIT Boys in tweede helft in veilige haven

Na een aantal voetballoze zaterdagen door de winterse weersomstandigheden en een oefenwedstrijd op zaterdag 12 maart tegen SJS uit Stadskanaal (2 - 3 verlies) konden de Britstra-mannen eindelijk weer voor de competitie de wei in. In Koekange was Vitesse'63 de tegenstander en hieraan had FIT Boys goede herinneringen. Thuis werd het maar liefst 8 - 1, maar zover zouden de mannen van trainer/coach Jan Smid vanmiddag niet komen. De teller bleef staan op 0 - 2, maar ook dat levert gewoon 3 punten op. Door het gelijkspel van ONR tegen Drenthina (1 - 1) steeg FIT Boys zelfs een plaatsje.

Scheidsrechter Strijker uit Hoogeveen floot om half drie voor het begin van de wedstrijd en afhankelijk leek FIT Boys het beste van het spel te hebben. Via combinatievoetbal probeerde FIT Boys het doel van de Vitesse-keeper te bestoken en hoewel er veel balbezit was leverde dit geen uitgespeelde kansen op. Vitesse daarentegen wilde de blamage van de eerste seizoenshelft hoe dan ook voorkomen en speelde erg kort op de man. Via dit korte dekken en enkele kleine overtredingen wisten ze het aanvalspel van FIT Boys te ontregelen. Via de lange bal op de gevaarlijke spitsen probeerde ook Vitesse kansen te creëeren. Het duurde tot zo'n 25 minuten in de eerste helft voordat FIT Boys ook kansen kreeg. Topscoorder Berry van der Giezen, die zijn verjaardag vierde, probeerde zijn feestje wat op te vrolijken met een doelpunt, maar had de aandacht waarschijnlijk al bij zijn verjaardagsfeestje. Eerst kreeg hij vanaf links, na een goede actie van Aljon Stahlmecke, de bal in de zestien aangespeeld, maar treuzelde hij te lang. Vervolgens ging hij op rechts zelf goed door en sneed de zestien in. In plaats van zelf te schieten, wilde hij voorzetten maar dit mislukte jammerlijk. Aan het einde van de eerste helft gleed het initiatief langzaam uit handen van FIT Boys en kreeg Vitesse iets meer balbezit, maar deed hier niets mee.

Beste voor de tweede helft

De conclusie in de rust was duidelijk, FIT Boys zou vast het beste voor de tweede helft hebben bewaard. Hier leek het aan het begin van de tweede helft zeker ook op, want FIT Boys speelde nadrukkelijk op de helft van Vitesse. Op sommige momenten was alleen FIT Boys-keeper Erik Bos nog op eigen helft te vinden. Hoewel de combinaties niet altijd even vloeiend verliepen, zat er toch duidelijk meer lijn in het spel. Echte honderd procent kansen leverde dit niet op, sterker nog het was Vitesse die de eerste mogelijkheid kreeg. Uit een corner wist een Vitesse-speler van dichtbij in te schieten, maar keeper Erik Bos lag in de baan van het schot. Uit de rebound kopte een Vitesse-spits op de buitenkant paal. De bal bleef bespeelbaar en via links zette FIT Boys een tegenaanval op. Ronald van Waardhuizen werd op snelheid de diepte ingestuurd en ging op de achterlijn af. Na het uitkappen van zijn man werd hij licht gehaakt, maar kon niet op de been blijven. Scheidsrechter Strijker kon niets anders doen dan wijzen naar de stip. Na de gebruikelijke commotie rondom het toekennen van een penalty, nam Aljon Stahlmecke plaats achter de bal. Zijn inzet ging rechtdoor het doel en omdat de keeper een hoek koos, kon hij alleen nog zijn vingertoppen tegen de bal krijgen. Dit was niet genoeg om de 0 - 1 te voorkomen. Ondanks deze voorsprong wist het FIT Boys-kamp dat dit wel eens niet voldoende kon zijn voor de overwinning. Vitesse ging kick-and-rush spelen en zocht bij balbezit direct de spitsen met de lange bal. FIT Boys moest hierdoor steeds verder achteruit en de kans dat de 1 - 1 zou vallen was aanwezig. Gelukkig kreeg FIT Boys, door dit opportunistische spel van Vitesse, meer ruimte en via snelle aanvallen over links, Ronald van Waardhuizen, en rechts, Berry van der Giezen, loerden zij op de 0 - 2.

Jarige topscoorder weet net te vinden

Naarmate de 1 - 1 uitbleef werd het spel steeds ruwer. FIT Boys schuwde de overtreding niet om de voorsprong te behouden en ook Vitesse speelde in hun jacht op de gelijkmaker alles of niets wat soms gepaard ging met hard spel. Zodoende moest scheidsrechter Strijker een aantal malen de gele kaart trekken voor spelers uit beide kampen. Eenmaal vloog, na een overtreding van FIT Boys-verdediger Klaas Sanders de vlam even in de pan, maar de prima leidende Strijker wist alles binnen de perken te houden. Uiteindelijk kwam voor FIT Boys dan toch de verlossende 0 - 2 en wie anders dan de jarige topscoorder Berry van der Giezen mocht deze goal maken. Nadat wederom Ronald van Waardhuizen zijn hielen had laten zien aan de rechtsback van Vitesse, was Ronald niet egoïstisch en schoof de bal opzij. Hier stond de mee opgekomen Berry van der Giezen en zoals het een goalgetter betaamt schoof hij de bal beheerst binnen. De buit leek binnen en hoewel Vitesse nog enkele laatste krampachtige aanvallen op de mat probeerde te leggen, leken de mannen uit Koekange er niet meer in te geloven. FIT Boys daarentegen kreeg nog enkele kleine mogelijkheden op het uitbouwen van de score, maar leek het wel te geloven. Door het gelijkspel van de nummer drie uit de stand ONR tegen Drenthina, schoven de Britstra-mannen zelfs één plaatsje op naar de derde stek. Een plaats die aan het einde van de competitie, mits de overige nacompetitieplaatsen via de periodes gunstig verdeeld worden, nog wel eens recht zou kunnen geven op de nacompetitie. Aanstaande zaterdag 26 maart ontvangt FIT Boys nummer laatst VVAK op sportpark Noord-West (aanvang 14:30 uur).

Maurits Beuling.

_____________________________________________________________________

FIT Boys 3 in matige wedstrijd wel ruim langs VEV'67 5 (7 - 2)

Fit Boys 3 wint met 7-2.  Matige wedstrijd, prima resultaat! Doelpuntenmakers, Bert Doornbos, Marco van den Dobbelsteen, Harold Woltinge (2x), Harold Kamps, Marcel Oosting en René Kamphuis.

Reneetje "vh Cafeetje" Kamphuis.

______________________________________________________________________  

FIT Boys 4 wint eerste wedstrijd na (verlengde) winterstop (1 - 3)

Nu de sneeuw gesmolten is, kon de groen-gele brigade haar opmars weer vervolgen. In de uitwedstrijd tegen Zevenhuizen begonnen we goed. We creëerden kansen, en gaven niets weg. Maar het doelpunt liet nog even op zich wachten. Tot vlak voor rust Steven goed doorging en verwoestend de kruising van het Friese doel schroeide; 0-1. Na rust bleven we kansen krijgen en Wilfred zag zijn harde werk op het middenveld beloond worden met een doelpunt. Een voorzet vanaf links, van Peter D. of Steven, werd door Willem goed ingetikt. Ongeveer een kwartier later liet Wilfred de 0-3 aantekenen, opnieuw door een lage voorzet vanaf de zijkant af te maken. Nu de wedstrijd zo goed als gespeeld was, gingen we verslappen. De druk nam af en de verdediging kreeg het nog even druk. Een doorgebroken spits werd door Peter T., die deze wedstrijd op 4 verschillende posities speelde, niet neergehaald. Peter verklaarde nadien dat hij dat wel van plan was, maar omdat hij sneller liep dan de Zevenhuizer, kon hij niet meer tackelen. Misschien ook maar beter voor Peter, want een rode kaart was nu ook niet meer nodig. De doorgebroken spits redde de Friese eer door met een mooie lob het net te vinden. Zo kwam de eindstand op 1-3. Voor ons was het een goede wedstrijd om weer ritme op te doen.

Frederik Timmermans.

______________________________________________________________________

Oefenwedstrijd FIT Boys 2 en 5 eindigt in 10/9-klapper (10/9 - 0)

Jow ben de eerste...om misverstanden te voorkomen..geef ik u de juiste uitslag van de wedstrijd FIT Boys 2 tegen FIT Boys 5... Dat was 10 - 0!!!! Dusz dat was met dubbele cijfers!!!In de kantine werd daar nogal heftig over gediscussieerd! Doelpuntenmakers waren Tonnie 3x Rene 3x Edwin 2x Emiel L 1x en Sander 1x! Dat wou ik u ff melden! Fijne Avond verder!

Rene Bening.

Ps Berry Van Harte gefeliciteerd!!!!

en

Fit Boys 2 oefende tegen het vijfde

Op de datum 19 maart afgelopen zaterdag speelde het tweede elftal  een oefenpot tegen het vijfde elftal. Deze wedstrijd kwam in het wedstrijdprogramma, omdat het tweede elftal een vrij weekend hadden, in verband met oneven aantal clubs in hun competitie. En omdat een andere tegenstander CSVH 2 uit Hoogkerk eerst was benaderd, maar niet kon vanwege persoonlijke problemen. Toen we dat te horen kregen dat we zaterdags moesten trainen, kwam het vijfde elftal met een voorstel om tegen ons te oefenen. Na een snelle overleg waren we er snel uit, en de wedstrijd Fit Boys 2 – Fit Boys 5 stond op het wedstrijdaffiche voor zaterdag 19 maart. Er werd vandaag om 14.00 uur afgetrapt tussen de beide teams, dus het tweede elftal moest er om kwart over 1 zijn . Deze middag moesten wij het met twaalf man oplossen, want twee spelers werden opgeroepen om met het vierde elftal mee te doen. (het vierde had wat personele problemen en Johannes en Rene S. hielpen het vierde een handje). Om half 2 gingen wij richting de kleedkamers om ons om te kleden, nadat iedereen zich had omgekleed had kregen wij de opstelling te horen en die was als volgt:

Op doel deze middag was: Joost,

De vier verdedigers van rechts naar links waren: Emiel O. , Raymond , Ronny en Martin,

De vier middenvelders van rechts naar links: Sander, Emiel L , Edwin en Remco,

En voorin Rene B en Tonny en

de wisselspeler was Maarten.

Om 2 uur floot dhr. G . Smit voor het begin van deze wedstrijd, en de eerste beste kans waren voor de veteranen van het vijfde, een vrije trap die van richting werd veranderd zette Joost bijna op het verkeerde been. Maar uiteindelijke zette Fit Boys 2 in een mum van tijd een stuk of 3 of 4 doelpunten in een kwartier tijd. Maar na dat kwartier waar de doelpunten regende, kwam er daarna maar eentje bij. Dus een ruststand van 5-0 in het voordeel van het tweede. In de rust werd er een wissel toegepast Raymond ging eruit en maakte plaats voor Maarten. Na een tijdje uit de running geweest te zijn maakte hij vandaag zijn debuut weer (Maarten we zijn blij dat je weer terug bent). De trainer eiste in de rust een limiet dat we de tweede helft minimaal vijf keer moesten scoren de tweede helft. Daar is nog enigszins discussie over geweest maar daar later meer over. In de tweede helft kon je zien dat Fit Boys 2 een tandje hoger speelde dan de veteranen, maar ondanks dat creëerde het vijfde nog een paar leuke kansjes om er sowieso eentje in het netje te krijgen. Maar Joost wist deze middag het doel schoon te houden, Klasse Joost had niet anders verwacht!!!!. Nu rest nog de discussie over de uitslag, Volgens de spelers van het tweede was het 10-0 en volgens de scheidsrechter 9-0. Want de doelpuntenmakers waren: Tonny 3, Rene B 3, Edwin 2, Sander en Emiel L. Ik weet wel dat dubbele cijfers mooier staat, maar wat doet het er ook toe het gaat erom dat we even een wedstrijdje hebben gevoetbald. Het gaat erom dat we volgende week weer eens een 3 punter en een goed resultaat neerzetten in de competitie, en hetzelfde geldt natuurlijk voor Fit Boys 5. Dan gaan de manschappen richting Vinkhuizen om tegen Lycurgus 3 te voetballen, en dat moeten als het goed is de eerste 3 punten opleveren van de 15 punten die we hebben afgesproken. Fit Boys 5 bedankt voor jullie uitdaging en veel succes in jullie competitie.

Groeten Remco Lubberts

Zaterdag 12 maart 2005

FIT Boys 2 verliest in competitie van Knickerbockers 4, FIT Boys 1 oefent

FIT Boys 2 moest, ondanks dat sportpark Noord-West de velden gesloten had gewoon op pad naar het Gruninger-land. De wedstrijd tegen de studenten van Knickerbockers 4 ging gewoon door. Of de mannen van trainer/coach Bart Ludwig hadden hier niet op gerekend of de trainingen in de sneeuw waren niet zo goed verlopen. Feit was dat Knickerbockers won en wel met 3 - 0, na een 2 - 0 ruststand.

FIT Boys 1 kon in Gasselte oefenen tegen de club van oud-trainer Epke Brouwer, SJS. Na een 1 - 1 ruststand trok SJS aan het langste eind en won met 3 - 2.

Nu maar hopen dat komend weekend de wedstrijden uit en thuis gewoon weer doorgaan.

De Webmaster.

en

Fit Boys 2 verliest van the Knickerbockers 4:

 Op zaterdag 12 maart kon het tweede elftal weer eens een competitiewedstrijd voetballen. Na bijna een maand geen wedstrijd te hebben gehad (wegens het slechte weer) konden we eindelijk zaterdag 12 maart wel weer een wedstrijd voetballen. Na toch een hele week niet getraind te hebben ging de wedstrijd toch onverwachts door. Bijna iedereen was mooi op tijd in de kantine voor het vertrek richting Groningen, waar wij vandaag moesten spelen tegen het studententeam The Knickerbockers 4. We moesten alleen nog even via Hijken rijden om Wietse op te pikken van huis, en toen konden wij richting Groningen. Het thuisresultaat eerder dit seizoen was een 3-0 overwinning voor Fit Boys, maar dat ging toen niet makkelijk. Pas tegen

half 12 kwamen we aan op het sportcomplex van het the Knickerbockers. Meteen naar de kleedkamers toe om ons snel om te kleden, in die tussentijd dat wij aan het omkleden waren kregen wij de opstelling te horen: dit was als volgt:  

1.      Mark

 2. Rene S.                               3. Wietse                        4. Raymond                    5. Martin (C)

 6. Emiel O.                             7. Emiel L.                      8. Remco                        9. Ronny

                                                (aanvallend)                 (verdedigend)

                                                                         10. Tonny

                                                                         11.Rene B.

 De wissels voor het begin van deze wedstrijd waren: Sander en Johannes.

Na de bekendmaking deden we een goeie korte warming-up, na de korte voorbereiding stonden we klaar voor de aftrap die werd verricht om 12 uur. Fit Boys moest de eerste 5 a 10 minuutjes weer even zoeken “wie welk mannetje pakte”. Maar na die 10 minuten stond het redelijk goed, Fit Boys zat af en toe heel goed op de man waardoor de Knickerbockers snel balverlies leed, en daardoor Fit Boys af en toe kleine kansjes kon creëren.  Maar de Knickerbockers bleef toch de beter combineerde voetballende ploeg. Na ongeveer 20 a 25 minuten kwamen de Knickerbockers op 1-0 voorsprong. De spits speelde de bal een beetje met mazzel door na een medespeler die achter de rug van Remco vandaan kwam , en netjes de 1-0 binnen stiftte. Daarna kreeg Fit Boys ook wel kleine kansjes, maar in elk verslag kunnen/konden jullie lezen dat het bij ons ligt aan de afwerking van de kansen. Als wij de kansjes niet benutten, valt het doelpunt aan de andere kant. Uit een vrije trap die netjes bij een medespeler belandde, die schoot de bal in het doel dus een 2-0 achterstand voor Fit Boys. Vlak voor de rust nog een vrije bal van Ronny die net over het doel ging. Daarna floot de scheidsrechter af voor de rust. In de tweede helft probeerde Fit Boys ook iets meer te combineren en dat lukte af en toe wel leuk. En in elke wedstrijd krijgen wij wel de kansen dus ook in deze tweede helft. In de tweede helft zat eerder de 2-1 eraan te komen dan de 3-0, dus Fit Boys probeerde alles op alles om die aansluitingstreffer te maken. Maar Fit Boys nam even later ook een beetje risico’s om als nog een spannende slotfase ervan te maken, maar met die risico’s heb je ook weer nadelen. En 1 van die nadelen is een doelpunt tegen incasseren en dat kreeg Fit Boys weer dus een 3-0 achterstand. Vandaag kon Fit Boys die hatelijke nul ook  wegpoetsen, maar de bal wou maar niet in het doel.  In de tweede helft voetbalde

Fit Boys stukken beter dan de eerste helft, en als dat nou eens een hele wedstrijd zou zijn wil  ik nog wel eens zien wat er dan voor eindstand  op het scorebord staat. Aankomend weekend zijn wij vrij omdat wij een  oneven aantal ploegen in de competitie hebben dus geen competitieverplichting, misschien een oefenwedstrijd. En over 2 week op 26/03 gaan we opnieuw richting Groningen (Vinkhuizen) om tegen Lycurgus 3 te voetballen. Tijdens de nabespreking in de kantine hebben wij onze eerste doelstelling laten varen die wij voor dit seizoen hadden afgesproken.(meedoen met de top vier) Onze nieuwe doelstelling is: de komende 8 wedstrijden 15 punten pakken!!

Groeten Remco Lubberts.

Vrijdag 11 maart 2005

Tijdens gezellige kaartavond streden 36 personen om de prijzen

Afgelopen vrijdag was het weer gezellig druk op de driewekelijkse kaartavond. 36 personen streden om de punten, maar Maarten Paping was deze avond de sterkste met 5293 punten.

1 april a.s. is de volgende kaartavond en je ben dan rond de klok van 19.30 uur van harte welkom. De koffie is klaar en dan kan het weer "los" gaan. Er dient een bijdrage van €2,50 neergeteld te worden, leden van de aandeelhoudersclub doen gratis mee. DUS VRIJDAG 1 APRIL: KOMEN ALLEMAAL!!!

Fam. Nijwening.

______________________________________________________________________

Velden sportpark Noord-West tot en met zondag 13 maart gesloten

Inderdaad, de stichting heeft in overleg met de consuls tot en met zondag alle wedstrijden en trainingen afgelast. Voor een aantal teams zijn vervangende voetbalactiviteiten georganiseerd. Natuurlijk is de kantine op woensdag en zaterdag gewoon geopend. Zaterdagmiddag wordt er zelfs een heuse spellenmiddag georganiseerd. Wil je sjoelen, darten, klaverjassen, yahtzeeën of zelf een spel meenemen, je bent van harte welkom.

Bert Oosterhof.

Dinsdag 8 maart 2005

Vrijdag 4 maart 2005

Koning winter legt Nederlands amateurvoetbal stil

De immense pakken sneeuw die de Nederlandse voetbalvelden momenteel bedekken, hebben grootschalige gevolgen voor het amateurvoetbal. De Nederlandse recreanten kunnen zich namelijk opmaken voor een voetbalvrij weekeinde. Alles zes districtskantoren hebben een algehele afgelasting afgekondigd.

Sportpark Noord-West ligt onder een dikke witte deken, waardoor voetballen echt onmogelijk is.

Shirtsponsor 't Zwaantje maakte van de nood een deugd en trok met een opvallend grote sneeuwpop de aandacht van het winkelend publiek.

Voor meer info over 't Zwaantje kun je kijken op www.cafebarhetzwaantje.nl.

Webmaster.

Zaterdag 26 februari 2005

Algehele afgelasting door KNVB, weekend geen voetbal

De weergoden waren de KNVB niet goed gezind en vrijdagavond besloot de KNVB alle wedstrijden in het amateurvoetbal (exclusief de hoofdklasse) op zaterdag en zondag er uit te gooien.

Daarom een voetballoze zaterdag met hier en daar nog wel een oefenwedstrijd (geen uitslagen bekend).

Volgende week weer nieuwe kansen, al lijkt koning winter de komende dagen te regeren.

Webmaster.

Zaterdag 19 februari 2005

FIT Boys 1 vergeet 1e helft te scoren tegen Drenthina (0 - 1)

In de 3e klasse D werden vele wedstrijden afgelast, maar niet de wedstrijd op sportpark Noord-West in Beilen tussen FIT Boys en Dretnhina. Daar waar FIT Boys de 1e helft vergeet te scoren, doet Drenthina dit wel. In een slechte 2e helft valt de Britstra-equipe met de moed der wanhoop aan, maar weet het de achterstand niet meer weg te werken.

Sterke eerste helft

Nadat Pupil van de Week Rahmat Sarhade de aftrap heeft verricht, trekt FIT Boys het initiatief naar zich toe. Maar de door Snackbar GeJa aangeboden wedstrijdbal wil deze middag blijkbaar niet in het Drenthina-doel verdwijnen. Hoewel het spel zich voornamelijk afspeelt op de helft van Drenthina en de uitvallen van Drenthina sporadisch zijn, worden de kansen niet benut. Uit een vrije bal van aanvoerder Alfons Pot is FIT Boys wel erg dichtbij een doelpunt. Bij de tweede paal kopt Mark Seubring goed naar de grond, maar de keeper ligt bij de paal in de weg. De bal blijft bespeelbaar en Berry van der Giezen probeert deze over de doellijn te krijgen. De keeper klemt vervolgens de bal tussen de benen en kan na een scrimmage deze klem pakken. De scheidsrechter, de heer De Groot uit Drachten, heeft een overtreding tegen de keeper gezien en geeft een vrije bal. Twee minuten laten gaat wederom Berry van der Giezen goed door aan de rechterkant van het veld, maar zijn schot verdwijnt net naast het doel. Ook zijn derde kans, een schot in de lange hoek, treft geen doel. Drenthina-keeper Carlo Roelofs keert zijn schot met de vuisten. FIT Boys voert de druk op en de 1 - 0 lijkt een kwestie van tijd. Aan het einde van de eerste helft krijgt Alfons Pot nog twee kansen op de 1 - 0. Zijn eerste schot, nadat hij op links de diepte in is gestuurd, verdwijnt hoog naast het doel. De tweede kans creëert hijzelf door op de achterlijn twee tegenstanders uit te kappen, maar dit schot wordt geblokt door een Drenthina-speler. Het lijkt erop dat beide teams met een 0 - 0 gaan rusten, maar Drenthina mag nog een hoekschop nemen. Deze hoekschop wordt bij de eerste paal goed in de lange hoek gekopt en keeper Erik Bos heeft hierop geen antwoord. Geheel tegen de verhouding in wordt het 0 - 1. Daar waar FIT Boys de kansen niet benut, weet Drenthina de enige kans van de eerste helft wel te verzilveren.

Vergeten te voetballen

De tweede helft is Drenthina grote gedeelten zelfs de bovenliggende partij. Daar waar de mannen van trainer Jan Smid vergeten de combineren, laat Drenthina zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. FIT Boys speelt te vaak de lange bal en hierdoor is het balbezit meestal van korte duur. Drenthina daarentegen legt een aantal zeer acceptabele aanvallen op de mat, maar weet geen echte honderd procent kansen te creëren. Nadat FIT Boys al bijna een half uur voornamelijk tegen zichzelf heeft lopen voetballen, komt het tot de ontdekking dat er ook een tegenstander op het veld loopt. Door achterin één-op-één te gaan spelen, laatste man Wout Flokstra schuift door, ontstaat er het laatste kwartier toch nog een soort van offensief. Aljon Stahlmecke is tweemaal met schoten van net buiten de zestien dichtbij de gelijkmaker. Beide keren verdwijnt de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Tristan Haurissa is inmiddels ook in het veld gekomen en krijgt een unieke mogelijkheid op de 1 - 1. In de zestien lijkt hij de bal met uiterste precisie in de rechterbovenhoek te draaien. De Drenthina-keeper staat aan de grond genageld en kan de bal alleen maar nakijken, maar tot zijn opluchting verdwijnt de bal net naast de kruising. FIT Boys drukt Drenthina ver terug tot in de eigen zestien en het is wederom Tristan Haurissa die een schot weet te lossen op het Drenthina-doel, maar ook dit levert geen doelpunt op. Scheidsrechter De Groot trekt nog de nodige blessuretijd bij, maar de stand op het scorebord veranderd niet meer. Na het laatste fluitsignaal viert Drenthina feest door deze overwinning op de nummer drie uit de stand. FIT Boys treurt, met name over de gemiste kansen in de eerste helft. Leider Martin Datema is duidelijk in zijn commentaar: "We hadden met de rust al met 3 - 0 voor kunnen staan, maar je scoort niet en krijgt daar de tweede helft de rekening van gepresenteerd".

Maurits Beuling.

Zaterdag 12 februari 2005

AutoFit  Moes  

 

 

 

Zaterdag 28 mei is het weer zover:

 

Het  AutoFit  MOES  Futsal  Toernooi

 

Het toernooi voor de futsal liefhebbers!!!

 

Nadere info volgt

______________________________________________________________________

Fit-Boys 3 en 4 naar die Heimat voor Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach

Afgelopen zaterdag toog een selectie van Fit-Boys 3 en 4 naar Bremen om eens te kijken hoe de landskampioen aldaar kan voetballen. Het griepvirus waart flink rond en helaas moest Lucas daarom verstek laten gaan (beterschap Lucas!). Voor anderen was deze (gure) dag juist een test om te kijken of het influenza virus al overwonnen was. Met vijf auto’s werd vanaf de Drenthehal de reis aanvaard. De snelheid zat er goed in met 65 à 70 km/u, na pi(t)s-stops (?) werd er daarom al heel snel weer aangesloten in het konvooi. Rond 13.00 uur waren we bij het Hilton in Bremen, maar er was maar plaats voor één auto in die herberg. Elders was hier en daar echter nog wel een plekje vrij. Op naar de Stube alwaar een sectie voor ons gereserveerd was. Hier genoten we van een heerlijke schnitzel met de nodige sapjes. Het toetje leverde wisselende reacties op. Na het laatste rondje, wat eigenlijk het één na laatste rondje had moeten zijn gezien de klimaatontwikkelingen buiten, trotseerden we de immense regen die zonder genade op onze achterstevens inbeukte. Sommigen waren hierop voorbereid en hadden paraplu’s meegenomen, die nu ergens in een Bremer prullebak staan want op de stormachtige wind was niet gerekend. Na ± 20 min kwamen we bij het Weser Stadion aan waar na het nuttigen van enige consumpties de tribune betreden werd. We probeerden nog in contact te komen met de scheidsrechter om wat tips te krijgen voor het wedden op de wedstrijd, maar hij was voor ons onvindbaar.

Werder is afgelopen seizoen landskampioen geworden en dat willen ze weten ook. We werden op prachtige beelden van het afgelopen seizoen getrakteerd via twee grote beeldschermen. Het Weser Stadion is trouwens een prachtig stadion, bijna net zo mooi als het hoofdveld van Noord-West. De wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach van onze eigen Dick Advocaat was best het aanzien waard en Hund scoorde de 1-0 in de eerste helft voor Werder. Ondanks de achterstand kwam toch het grootste deel van de wedstrijd het meeste lawaai van de supporters van Borussia. Een dirigent met kaal hoofd en toeter (hebben we zo iemand ook niet in onze vereniging??) zweepte het hele vak op en hij werd blind gevolgd door de trouwe aanhang. Trouwens, Dickie maakte ook wel veel lawaai, maar dat konden wij gelukkig niet horen. Zijn gebaren spraken echter boekdelen, het lijkt me geen pretje naast die man op de bank te zitten. (Naast trainers op de bank zitten is überhaupt geen pretje, MD, red.)

In de 2e helft werd doelpuntenmaker Hund gewisseld door Zidan (ja Wout, je had er bij moeten zijn). Laat deze Zidan nou de 2-0 maken, dolle pret! Heer Kamps die naast mij zat voelde zich helemaal thuis tussen het eendrachtige Duitse volk en ging dan ook helemaal uit zijn dak. Na de wedstrijd die ook in 2-0 eindigde vond er nog een kleine schermutseling plaats net buiten het stadion, maar met Duitse degelijkheid werd dit snel door die Polizei in de kiem gesmoord. Overigens waren hier bij mijn weten geen Fit-Boys leden bij betrokken, hoewel Kleis in die momenten even aan mij blikveld was onttrokken. De wandeling terug richting centrum was redelijk droog, maar de koude wind beukte weer lekker tegen dit keer onze voorstevens. Nadat we innig afscheid hadden genomen van drie Zimmermannen (Herman, Peter en Frederik) en Bert en Micha (hebben jullie nog iets van AZ-PSV kunnen zien?) gingen we in een pittoresk Breems restaurantje aan de ronde tafel tafelen. We werden o.a. bediend door de zeer vrolijke Hillegonda Ekse (voor intimi). Met een voldaan gevoel ging ook de grote groep weer met de overgebleven drie auto’s terug naar ons eigen vaderland. Langs deze weg wil ik Kleis bedanken en complimenteren met de goede organisatie en ik denk dat je in de wedstrijd wel een paar oefenvormen gezien hebt die we de komende weken terug kunnen zien op de training.

Eddy Weurding.

______________________________________________________________________

FIT Boys B1 en B2 beide zaalkampioen !!!!!!!!!

(foto komt van de FIT Boys B1-site)

Op de FIT Boys B1-site in het Gastenboek is het al na te lezen, de B1 én de B2 zijn beide kampioen geworden.

Wat een prestatie! Gefeliciteerd spelers en trainers/leiders vanaf deze plaats!

Houd de FIT Boys B1-site in de gaten voor nieuws, verslagen, foto's en filmpjes.

FIT Boys B1

Webmaster.

Zaterdag 5 februari 2005

FIT Boys 1 worstelt en komt boven tegen Angelslo (2 - 1)

Op het programma stond deze zaterdagmiddag de inhaalwedstrijd tegen SC Angelslo uit Emmen. De vraag die beide clubs zich vooraf stelden was: Hoe zijn we uit de winterstop gekomen? Het antwoord daarop leek het eerste half uur van deze wedstrijd voor FIT Boys positief beantwoord te kunnen worden. De Britstra-mannen hadden het betere van het spel en kregen ook enkele mogelijkheden. 

FIT Boys domineerde het eerste halfuur en kreeg ook enkele uitgelezen mogelijkheden om te scoren. Met name topscoorder Berry van der Giezen was enkele malen erg dicht bij de openingstreffer. Een schot van hem in de lange hoek werd goed gekeerd door Angelslo keeper Jan Katoen. Even later ontvangt hij via Alfons Pot de bal en kon in de zestien aanleggen voor een schot, dat ter nauwe nood gekraakt werd door een Angelslo-verdediger. Zijn derde mogelijkheid op rij ontstond uit een schot van Ronald van Waardhuizen, die de keeper losliet, maar Berry was net te laat bij de bal. Het goede half uur werd afgesloten met een kopbal van Dylyp Dijkema, uit een vrije bal, die net naast het doel verdween. Na dit half uur kwam Angelslo beter in het spel en kregen de ploeg uit Emmen ook enkele kleine kansjes. Het werd daarbij ook geholpen door FIT Boys, dat naarmate de rust in zich kwam ongeconcentreerder te werk ging. Door miscommunicatie achterin moest laatste man Wout Flokstra een corner weggeven. Uit deze corner kopte een Angelslo-speler de bal op de buitenkant van de paal. Toch was het slotaccoord van de 1e helft voor FIT Boys. Uit een corner van Alfons Pot kreeg de volledig vrijstaande Arjan Schepel een kopkans die net naast ging.

Attent bij tweede paal

De 2e helft was nog maar enkele minuten oud, toen FIT Boys toch het net wist te vinden. Bij een corner van FIT Boys tastte de Angelslo-keeper bij de 1e paal mis en was Aljon Stahlmecke zeer attent. Hij tikte bij de 2e paal de bal binnen en zo kwam FIT Boys op een 1 - 0 voorsprong. Lang konden de mannen van trainer/coach Jan Smid niet van deze voorsprong genieten. Nog geen 3 minuten later wist Angelslo de gelijkmaker te produceren en was de stand weer gelijk (1 - 1). Vervolgens zakte het spelpeil en was het voor beide teams vooral een kwestie van hard werken. Arbeid werd er genoeg verzet, maar hierbij werd niet altijd de voetballende oplossing gekozen. Over en weer ontstonden kleine mogelijkheden, maar echte kansen kregen beide team niet meer. Trainer/coach Jan Smid wisselde achtereenvolgens Maurits van der Hoest en Ronald van Waardhuizen voor respectievelijk, de van een blessure terugkomende, Sjoerd Schepel en Tristan Haurissa. Het bracht niet het gewenste resultaat, namelijk meer lijn in het aanvalsspel van FIT Boys.

Voorspellende gave

Het leek dan ook op een gelijkspel uit te lopen, maar FIT Boys-leider Martin Datema bleef vertrouwen houden: "Ik heb vooraf gezegd dat we met 2 - 1 zouden winnen en het kan nog steeds". Het bleken profetische woorden te zijn, want in de 86e minuut kreeg FIT Boys aan de rechter kant van het veld een vrije bal te nemen. Alfons Pot bracht de bal voor het doel en Dylyp Dijkema wist de 2 - 1 te scoren. Voor Alfons Pot was dit zijn tweede assist en hoewel hij in zijn acties niet altijd even gelukkig was, bewees hij hiermee toch weer zijn waarde. Dylyp Dijkema bleek achteraf matchwinnaar te zijn, want hoewel Angelslo met de moed der wanhoop nog de gelijkmaker probeerde te maken lukte dit niet. In de 95e minuut floot scheidsrechter Boer uit Hoogeveen, die een prima wedstrijd floot, deze wedstrijd de boeken in en kon FIT Boys de overwinning vieren. Hoewel een gelijkspel de verhoudingen misschien iets beter had weergegeven, maalde in het FIT Boys-kamp niemand daarover.

Maurits Beuling.

______________________________________________________________________

FIT Boys 2 in blessuretijd onderuit tegen Drenthina 2 (1 - 0)

De Alfa-mannen van trainer/coach Bart Ludwig gingen op bezoek bij Drenthina 2, de nummer 2 van de ranglijst. FIT Boys 2 voetbalde prima en kreeg ook kansen om te scoren. Er waren zeker drie 100% kansen, waarbij er regelmatig alleen op de keeper kon worden afgegaan. Deze kansen werden echter niet verzilverd. Alles en iedereen had zich eigenlijk al verzoend met een 0 - 0, totdat Drenthina de enigste acceptabele aanval van de middag op de mat legde en daaruit ook nog wist te scoren. Direct na de daarop volgende aftrap van FIT Boys floot de scheidsrechter af.

"Ik verlies nog liever met 3 - 0 waarbij we alle hoeken van het veld krijgen te zien, dan op deze manier. Het was doodstil in de kleedkamer, ieder had er goed de pest in", reageerde Bart Ludwig. "Er werd eigenlijk wel gewoon goed gevoetbald, alleen kopen we daar achteraf niets voor", vervolgde Bart teleurgesteld, "er zijn gelukkig wel genoeg aanknopingspunten om de volgende wedstrijden positief in te gaan".

We kunnen nog wel wat verwachten van FIT Boys 2 dit seizoen, dat heeft Bart Ludwig tijdens de nieuwjaarsreceptie beloofd.

Maurits Beuling.

Fit Boys 2 verliest in laatste minuut van Drenthina 2:

Na een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Twedo 2 gespeeld te hebben, die overigens met 1 - 7 gewonnen werd, stond op zaterdag 5 februari de lastige uitwedstrijd tegen nr. 2 Drenthina 2 op het programma.  Met deze uitwedstrijd hervatte het tweede elftal de competitie. Met 15 man + 3 mensen van de technische staf vertrokken wij om half 11 richting Emmen. Waar wij daar om 12 uur moesten voetballen tegen het hooggeklasseerde Drenthina. Daar aangekomen op het sportpark gingen we ons omkleden, en nadat iedereen was omgekleed kregen wij de opstelling te horen. Deze opstelling was als volgt:

                1. Mark L.

   2. Rene S.                 3. Emiel              4. Raymond                    5. Remco

     6. Sebastiaan                  7. Edwin              8. Emiel              9. Ronny

                                                                 11. Sander

                                                                 10. Tonny

en de wisselspelers waren: Rene B., Wietse, Martin en onze gastspeler Marco van Beuzekom.

Na de bekendmaking van dit alles gingen wij naar het veld om de warming-up te doen. Na de warming-up gingen we nog even terug naar de kleedkamer, er werden nog wat afspraken gemaakt.  Om 12 uur was het beginsignaal van de scheidsrechter voor een hopelijk mooie en succesvolle tweede seizoenshelft. Met de nieuwjaarsreceptie heeft trainer/leider Bart aangegeven dat we nog veel leuke dingen kunnen zien/verwachten van het tweede elftal de tweede seizoenshelft. In het begin was de wedstrijdbeeld als volgt, Drenthina bouwde elke keer rustig op vanuit de verdediging, maar zodra ze over/bij de middenlijn waren stoorde Fit Boys goed en zat er vaak kort op. Daardoor kwam Drenthina tot weinig echte kansen. Zoals Bart elke wedstrijd weer zegt: in elke wedstrijd krijgen wij onze kansen ook wel. Dat bleek deze wedstrijd ook weer met soms leuke en goeie aanvallen kwam Fit Boys tot een paar goeie 100 procent scoringskansen. Maar waar bij ons in heel veel wedstrijden aan schort is het benutten van die kansen. Drenthina kreeg in de eerste helft ook wel wat kansen , maar Fit Boys had de eerste helft toch wel de iets betere kansen. De ruststand was toch een dikke verdiende 0 - 0 omdat Fit Boys Drenthina aardig goed partij bod. Maar eigenlijk had het misschien een voorsprong kunnen of misschien wel moeten zijn. Maar na de rust probeerde Fit Boys dezelfde instelling in te gaan als voor de wedstrijd. Dat lukte in het begin opnieuw goed, er kwamen opnieuw kansen. Maar het geluk zat ook niet mee in deze wedstrijd. Hoe langer de tweede helft duurde des te meer grotere kansen vielen er ook voor Drenthina. Maar onze sluitpost was die middag nog niet te passeren. Dus leek deze wedstrijd op een 0 - 0 te gaan waar Fit Boys enorm tevreden mee mocht zijn. Maar tot de laatste minuut, wat geklungel in de Fit Boys verdediging, en een zondags schot net buiten de zestien metergebied, en de bal verdwijnt in het doel. Dus de 1 - 0 van Drenthina stond op het scorebord. Na de aftrap die werd genomen floot de scheidsrechter af voor het einde. Dus daar ging het verdiende punt in de laatste minuut. Na afloop vele teleurgestelde gezichten op de Fit Boys gezichten af te lezen, maar ja we moeten verder deze competitie. De reactie van de trainer was als volgt:  "Ik verlies nog liever met 3 - 0 waarbij we alle hoeken van het veld krijgen te zien, dan op deze manier. Het was doodstil in de kleedkamer, ieder had er goed de pest in", reageerde Bart Ludwig. "Er werd eigenlijk wel gewoon goed gevoetbald, alleen kopen we daar achteraf niets voor", vervolgde Bart teleurgesteld, "er zijn gelukkig wel genoeg aanknopingspunten om de volgende wedstrijden positief in te gaan". Volgende week staat de uit wedstrijd tegen Veendam 1894 2 om het programma. De aftrap van deze wedstrijd is op zaterdag 12 februari om 14.00 op de sportpark Langeleegte.

Remco Lubberts

Dinsdag 1 februari 2005

Opmerkelijk aantal bezoekers in januari 2005 voor de FIT boys-site

In het verleden trof je elke maand de top 10 van meest bezochte internetsites van diverse voetbalverenigingen aan. Deze traditie is in schoonheid gestorven, maar deze maand toch wel even een opmerkelijke top 3.

Daar waar grootmachten in het amateurvoetbal, ACV en Achilles'94, steevast de nummer 1 en 2 positie innamen, met FIT Boys als goede 3e (soms 2e), is het deze maand (januari 2005) net even anders:

1. FIT Boys 215 bezoekers
2. Achilles'94 211 bezoekers
3. ACV 206 bezoekers

Als laatste vermeld ik nog het totaal aantal bezoekers (visits) van de Fit Boys-site te noemen vanaf 8 augustus 2002 tot en met nu: 127.788! Totaal aantal bezoekers (visits) vanaf 1 januari 2003 tot en met december 2003 was destijds totaal 54.238 bezoekers en dit was gemiddeld per dag 149 bezoekers! Van januari 2004 tot en met december 2004 zijn er totaal 60.598 bezoekers op de site geweest, en dat is een gemiddelde van 166 bezoekers per dag!

Webmaster.

Zaterdag 29 januari 2005

FIT Boys 1 wint onder winterse omstandigheden van Lycurgus 1 (5 - 2)

Het eerste elftal voetbalde onder winterse omstandigheden een oefenwedstrijd tegen Lycurgus. In tegenstelling tot de eerdere oefenwedstrijden werd er nu goed gevoetbald met als resultaat een nuttige 5-2 overwinning. Opmerkelijk in deze wedstrijd was het tweede optreden van A-junior Ruud Seubring in de hoofdmacht. Hij voetbalde niet onverdienstelijk op de rechtsvoorpositie. Hij is één van de vele talenten die vanuit de jeugdafdeling de komende jaren een gooi gaat doen naar een positie in de selectie. Het lijkt erop dat het voortvarende jeugdbeleid steeds meer zijn vruchten afwerpt.

Johan Koster

Zaterdag 22 januari 2005

Fit Boys 2 oefent tegen Twedo 2 (1 - 7)

Zaterdag 22 januari speelde het tweede elftal van Fit Boys haar eerste oefenwedstrijd. De tegenstander vanmiddag was een klasse lager spelende Twedo 2 (zaterdag).

Iets later dan gepland gingen wij richting Veenoord, en na een klein halfuurtje rijden kwamen we aan op het sportpark. We gingen meteen naar de kleedkamer toe, en de opstelling werd ook meteen bekend gemaakt. Fit Boys begon de wedstrijd goed , en de eerste 20 minuten domineerde Fit Boys de wedstrijd. De kansen kwamen er ook wel maar zoals het hele seizoen al “de scherpte voor het doel”is er nog niet echt. Maar de terechte 0-1 kwam toch, een goed lopende aanval via rechts werd door een stiftje van Sebastiaan afgerond. In die fase kwam Twedo helemaal niet aan voetballen toe, maar een oplettendheids foutje achterin bij Fit Boys scoorde Twedo onverwachts de 1-1. Na die 1-1 ging Fit Boys met het slordige spel van Twedo mee. Dat kwartiertje na rust was het slechtste voetbal van Fit Boys deze wedstrijd. Maar in dat kwartiertje gebeurde ook vrij weinig qua kansen, maar qua hardheid met overtredingen veel niets af te dingen. Dat was deze wedstrijd wel genoeg. De ruststand deze wedstrijd was een 1-1 stand. Na de rust zag je wederom een goed domineerde Fit Boys, maar ook een veel scorende Fit Boys. Al vrij snel in de tweede helft kwam de opkomende back Remco naar voren en scoorde de 1-2. En daarna volgde al snel de 1-3 door de verhuurde speler van het derde Marco van Beuzekom. Na die 1-3 stortte Twedo helemaal in en geloofde het wel en probeerde de schade te beperken. Maar dat lukte niet helemaal bleek in het verdere verloop van de tweede helft. Want Fit Boys ging vrolijk verder met soms fraai combinatie voetbal kwam Fit Boys tot leuke aanvallen. En eindelijk werd deze mooie aanvallen ook bekroont door dat ze werden benut. Want na die 1-3 scoorde Fit Boys nog vier keer, de volgende spelers kwamen ook voor in de score verloop. De 1-4 kwam via de schoen van Ronny en de laatste 3 werden gescoorde door onze spits Tonny. Na de zuivere hattrick van onze spits floot de scheidsrechter af voor het einde. Dezelfde middag een paar (kilo)meters verder speelde het eerste elftal ook maar dan tegen het eerste van Twedo. En het eerste verloor helaas met 3-2. Als het weer een beetje meezit spelen we zaterdag 29 januari ons eerste competitiewedstrijd weer. De inhaalwedstrijd tegen Veendam 1894 2 staat dan weer op het wedstrijdprogramma.

Groetjes Remco Lubberts.

______________________________________________________________________

C1000 doedag op sportpark Noord-West groot succes

Afgelopen zaterdag werd voor de tweede keer in successie de C1000 doedag gehouden. Op het geprivatiseerde sportcomplex Noord-West zijn vijftig vrijwilligers van zowel de voetbalverenigingen cvv FIT Boys als ook vv Beilen, de hele dag bezig geweest met allerlei klussen. Zo werden de singels uitgedund en versnipperd, doelen gerepareerd, tegels gelegd en het gebouw gerepareerd. Zelfwerkzaamheid is noodzakelijk op dit sportcomplex omdat de beide verenigingen het sportcomplex zelf moeten onderhouden. De dag begon om half negen met een kop koffie en de laatste werkzaamheden werden beëindigd om half vier.

Tevreden man

De voorzitter van de stichting ‘Sportpark Noord-West’, Bert Oosterhof, is een zeer tevreden man: “Er was tijdens deze doedag sprake van een goede samenwerking tussen de beide verenigingen. Iedereen beseft de noodzakelijkheid om dit soort dagen te organiseren. Dit blijkt uit de hoge opkomst van het aantal vrijwilligers”. Ook over de verrichte werkzaamheden was de voorzitter erg te spreken: ”We hebben veel achterstallig onderhoud aan het gebouw en de velden kunnen doen. Door zelfwerkzaamheid bespaart de stichting veel geld en dus indirect betekent dit ook een behoorlijke besparing voor de beide verenigingen.

Cateraar C1000

Door de sponsoring van de C1000 hebben werden de klussers van een natje en een droogje voorzien Eigenaar Theo de Wit had het nodige geleverd voor de inwendige mens. Gezien de goede opkomst en de vele klussen die uitgevoerd zijn, wordt er al weer gedacht aan een herhaling van deze dag in het voorjaar. De leden van beide verenigingen kunnen na de winterstop weer op een prima onderhouden sportpark van hun favoriete vrijetijdsbesteding genieten.

Bert Oosterhof.

______________________________________________________________________

FIT Boys 1 en 2 oefenen respectievelijk tegen Twedo 1 en 2

Het eerste elftal heeft met 3 - 2 van Twedo 1 verloren zaterdag 22 januari. Bij rust stond Fit Boys met 2 - 0 achter. Van Fit Boys kant werd er zonder beleving gevoetbald, maar had men wel meer balbezit. De twee goals kwamen uit de lucht vallen. Fit begon de tweede helft goed, en kwam terug tot 2 - 2 door doelpunten van Berry. Twedo kwam door het uitvallen van Meindert, tegen tien man te spelen. We vergaten de klus af te maken en vervielen in het patroon van de eerste helft. Met de gedachte in ons hoofd, het komt allemaal wel goed. Er werd niet aangezet om het definitief af te maken en toen Twedo zijn elfde man erbij kreeg, scoorden zij de 3 - 2. Fit creëerde gedurende de wedstrijd genoeg kansen om het spel af te maken, maar de wil om de kansen af te maken, ontbrak.

Het was in ieder geval een betere wedstrijd dan tegen ACV II van afgelopen maandag, waar we met 2 - 1 van verloren. Aanstaande woensdag spelen we nog een oefenwedstrijd en we zullen zien of we onze stijgende lijn doorzetten om klaar te zijn voor de competitie.

Het tweede elftal heeft met 7 - 1 van Twedo II gewonnen, met oa. doelpunten van Ronnie, Sebastiaan (fifa 2004 doelpunt: vierkantje = stiftje bij 1 tegen 1 met de keeper), Tonny (3x), Marco en ? (niet doorgekregen).

groeten Alfons Pot.

Zondag 16 januari 2005

Aljon en Carlina Stahlmecke hebben een zoon Giel

Aljon voetbalde gisteravond in Smilde nog de sterren van de hemel en ook zijn vrouw Carlina was nog aandachtig toeschouwer. Ik zei al tegen Carlina: "Nu zul je zien, dan wordt het vannacht geboren".

En zo waar, vanochtend om 07.41 uur zijn zij de gelukkige ouders geworden van een gezonde zoon, Giel genaamd. Giel is thuis geboren en weegt 3790 gram. Door een kleine complicatie tijdens de partum (dat is Grieks voor bevalling) ligt moeder Carlina wel eventjes in het ziekenhuis.

Vanaf deze plaats heel veel plezier met z'n drieën en Giel, gefeliciteerd met het krijgen van een papa en mama.

De Webmaster.

Zaterdag 15 januari 2005

FIT Boys winnaar Rabobank Zaalvoetbaltoernooi Smilde

Zaterdagavond reisde (een deel van) de FIT Boys-familie af naar Smilde voor de finale van het Rabobank Zaalvoetbaltoernooi. FIT Boys zou daar de strijd aanbinden met Witteveen, De Griffioen en Smilde'94 (za) voor de toernooiwinst. FIT Boys won dit toernooi tot nu toe 4 maal (1985, 1991, 2001 en 2003), net zo als Dwingeloo (1987, 1988, 1989 en 1992) en kon met 5 toernooioverwinningen koploper worden in deze Hall of Fame.

En al snel bleek dit zaterdagavond zeker tot de mogelijkheden te behoren. FIT Boys opende deze avond tegen Witteveen en won met 5 - 3. Gedurende de wedstrijd was de marge steeds maar 1 doelpunt, maar uiteindelijk werden de 3 punten wel binnengesleept. Doelpuntenmakers waren Wout Flokstra (2 x), Ronald van Waardhuizen, Aljon Stahlmecke en Tristan Haurissa. Daaropvolgend won Smilde'94 (za) met 4 - 2 van De Griffioen. Na de pauze volgende De Griffioen als tegenstander en FIT Boys liet er geen twijfel over bestaan deze avond als nummer één te willen eindigen. De Griffioen, dat nog wel een aardige ploeg leek te hebben (balletje onder de voet door halen, een schaar hier en een overstapje daar), werd met duidelijke cijfers de zaal uit gespeeld: 4 - 1. Bijna papa Aljon Stahlmecke (ook bijna mama Calina was er) scoorde de 1 - 0 en Ronald van Waardhuizen zorgde voor de 2 - 0. Via Edwin Roijinga en ? werd het 3 en 4 - 0. De Griffioen deed nog wel iets terug, maar de 3 punten waren van de Britstra-mannen. De 4e wedstrijd van het toernooi viel voor de  mannen van trainer/coach Jan Smid erg gunstig uit. Witteveen, tot dan toe 0 punten, won met 5 - 4 van Smilde'94 (za), tot dan toe in het bezit van 3 punten. De laatste wedstrijd tegen Smilde'94 (za) mocht FIT Boys nu zelfs verliezen met 1 - 0 om zich toch toernooiwinnaar te kunnen noemen. Dit gebeurde overigens niet. Eerst speelden Witteveen en De Griffioen in de vijfde wedstrijd nog om des keizers baard, maar schotelden het publiek wel een uiterst vermakelijke wedstrijd voor. Het werd maar liefst 6 - 6 en hierdoor werd De Griffioen laatste en kon Witteveen nog 2e worden.

In de laatste wedstrijd moest de toernooiwinnaar bekend worden. Eigenlijk was dit na een kleine 10 minuten spelen al wel beslist. FIT Boys nam al vrij vlot een comfortabele 2 - 0 voorsprong door doelpunten van Aljon Stahlmecke en Ronald van Waardhuizen. Smilde'94 (za) wist nog wel de 2 - 1 te maken, maar echte kansen op een gelijkspel of meer (winnen met meer dan 2 doelpunten verschil voor toernooiwinst) zaten er niet in.

Zo kon Wout Flokstra na afloop de beker omhoog houden en laten zien aan het meegereisde publiek. Ook de Fair Play Cup werd door FIT Boys gewonnen en minst gepasseerde keeper dit toernooi werd onze eigen Erik Bos. Erik stond een behoorlijk goede partij te keepen en behoede zijn FIT Boys voor de nodige tegendoelpunten. Na afloop werd het, ik zou haast zeggen uiteraard, een leuk feestje bij Radix tot in de welbekende late uurtjes.

Maurits Beuling.

Zaterdag 8 januari 2005

Gezellige Spart Nieuwjaars'snert'cross en nieuwjaarsreceptie

(Fotoreportage: zie het fotoalbum)

Zaterdagmiddag 15:00 uur begon de SPAR nieuwjaars 'snert' cross 2005 en uiteraard had Martin Datema de erwtensoep al weer op staan. Een beetje van Spar en een beetje van Martin, zullen we maar zeggen.

Klokslag 15:00 uur (of iets later) gingen 23 lopers van start. Parcoursbouwer Tonny Scholing zou de eerste ronde de medelopers de weg wijzen, maar hield dit maar 100 meter vol.
Onder het genot van een voorjaarszonnetje, maar met af en toe een stormachtige wind tegen liepen de mannen de 4 rondjes over het sportpark Noord-West.
Halverwege de loop liep Rene Bening zelfs voorop gevolgd door Dennis Roijinga, Robbert Dijkema, Mark Seubring en Alfons Pot.
Uiteindelijk ging loopwonder Alfons Pot aan de haal met de overwinning in een tijd van 17:28 op de voet gevolgd door Robbert Dijkema (17:32). Mark Seubring werd derde (18:05) en Rene Bening viel net buiten het podium en werd vierde. Bij de 30+ won Tonny Scholing (20:40) voor Johannes de Boer en Eddy Weurding.
Bij de 30- en de 30+ werden Emiel Ludwig en Harold Kamps laatste in dezelfde tijd. Al met al, ondanks de lage opkomst, een geslaagde SPAR nieuwjaars 'snert' cross.
Na afloop smaakte de snert en de roggebrood met spek prima en ging organisator Martin Datema over tot de prijsuitreiking.
Om 17:00 uur begon de nieuwjaarreceptie en nam voorzitter Johan Koster het woord voor de nieuwjaarspeech. Hij stond even stil bij diverse hoogte en dieptepunten uit het afgelopen jaar en ook roemde hij de vele vrijwilligers van de vereniging. Zonder vrijwilligers geen bestaansrecht.
Vervolgens ging Johan over op enkele formele handelingen. Twee daarvan waren het ondertekenen van twee contracten door 1e elftaltrainer Jan Smid en 2e elftal trainer Bart Ludwig. Met name het wederzijdse vertrouwen zijn de basis voor de beide contractverlengingen.
Vervolgens was het de beurt aan de jubilarissen om hun oorkonde in ontvangst te nemen. Wim Dijkema en Wieb Polman zijn 40 jaar lid, Jan Eising, Auke Oosting en Sjoerd Ribberink zijn 35 jaar lid. Johannes de Boer is al weer 30 jaar lid. Albert Kerssies, Gerard Schans, Roel Snoeyer, Aljon Stahlmecke en Edwin Tillema zijn ook al weer 25 jaar lid.

Vervolgens kon er onder het genot van een hapje en een drankje geproost worden op het nieuwe jaar en bleef het tot ongeveer 19:00 uur erg gezellig.

Maurits Beuling.

Vrijdag 7 januari 2005

FIT Boys ongeslagen naar finale Smilde Rabobank zaalvoetbaltoernooi

Fit Boys is in het Smilde Rabobank zaalvoetbaltoernooi ongeslagen doorgegaan naar de laatste ronde, welke 15 januari zal plaatsvinden. Altijd een groot festijn :D

Bij deze wil ik de voetballers Ronald v. Waardhuizen, Arjan Snippe, Aljon Stahlmecke, Tristan Haurissa, Wout Flokstra, Dylyp Dijkema, Edwin Roijinga, keeper Erik Bos, leider Martin Datema en grensrechter van de avond Peter Doornbos feliciteren met het behaalde resultaat en succes toewensen in de finaleronde!!

Tot morgen op de receptie, Martin ik kom wel even bij u langs, als je begrijpt wat ik bedoel (ghe ghe).

Alfons Pot

Maandag 3 januari 2005

Lia Kampuis-Bos was jarenlang bestuurslid van de gymnastiekvereniging FIT.

Via deze weg wil het bestuur en de gehele Fit Boys-familie zijn medeleven betuigen en de familie Kamphuis heel veel sterkte toewensen morgen tijdens de uitvaart en voor de komende tijd bij het verwerken van dit ondragelijke verlies.

Het Bestuur.