KNVB Competitie-indeling H O O F D S P O N S O R E N Coach vh Jaar, subleague FIT Boys
Slofstra Assurantiën & Van Berkel Adviesgroep

<<<terug>>>

Nieuws-archief (vanaf november 2006)

heden t/m 29 maart 2008 | 27 maart 2008 t/m 15 december 2007 | 15 december 2007 t/m september 2007 | september t/m mei 2007 | april 2007 t/m november 2006 | oktober t/m jul 2006 | jun t/m jan 2006 | dec t/m juli 2005 | jun t/m jan 2005 | dec t/m jun 2004 | mei t/m jan 2004 | dec t/m jul 2003 | jun t/m mei 2003

28 april 2007

Slofstra-/Van Berkelequipe naar eenvoudige zege op Ens.

Beilen - Voor FIT Boys stond deze zaterdagmiddag de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen Ens.
Ens-Trainer Joop van den Berg hoopte op een tegenstander die gas terug zou nemen om de accu weer op te laten voor de nacompetitie. “Ik hoop dat trainer Jan Smid met zijn begeleiders de laatste wedstrijd gebruiken om Ens zijn laatste wedstrijd in de 3e klasse de eer te gunnen om in stijl afscheid te nemen”, zei Joop van den Berg vooraf. Inderdaad nam FIT Boys wel gas terug, ook gezien het warme weer. Maar dan nog was Ens geen partij voor FIT Boys deze middag en dus verloor Ens ook zijn laatste wedstrijd in de derde klasse. Bij rust was het door de vele gemiste kansen slechts 1 – 0. Na rust voerde FIT Boys de score gestaag op tot 4 – 0 en tankte zo zelfvertrouwen voor de komende nacompetitie.

Het klimaat lijkt behoorlijk van slag, want deze zaterdagmiddag in april konden er wederom tropische temperaturen genoteerd worden. De warmte bracht scheidsrechter Jansen er toe om een aantal drinkpauzes in te lasten. Er was deze middag sprake van éénrichtingsverkeer, want keeper Erik Bos hoefde zich nauwelijks in te spannen. FIT Boys kreeg de eerste helft zeker vier opgelegde kansen, maar wist slechts éénmaal te scoren. Ronald van Waardhuizen speelde enkele Ens-verdedigers uit en schoot beheerst raak. Ook Wout Flokstra kreeg een 100% kans, maar alleen voor de Ens-keeper schoot hij tegen hem op.

De tweede helft begon Ens zowaar goed en speelde zowaar op de helft van FIT Boys. Echte kansen leverde dit niet op en toen FIT Boys de concentratie weer oppakte, nam het het initiatief weer over. Het duurde toch nog tot diep in de tweede helft voordat de 2 – 0 viel. Kevin Eising kon op een diepe bal die net gemist werd door de Ens-verdediging alleen op de keeper af. Hij maakte geen fout. Daarna bracht trainer/coach Jan Smid Tristan Haurissa voor Ronald van Waardhuizen en Maurits van der Hoest voor Wout Flokstra. Ens ging achterin een-op-een spelen, op zich dapper maar in plaats van zelf kansen te creëren bood het FIT Boys de ruimte. Tristan Haurissa profiteerde van een verkeerde breedte bal achterin en scoorde de 3 – 0. In de slotseconden van de wedstrijd, kreeg FIT Boys nog een penalty te verwerken na een overtreding achterin bij Ens. Edwin Roijinga liet zien dat hij de onbetwiste nummer één op de penaltylijst is en stuurde de Ens-keeper keurig de verkeerde hoek in (4 – 0). Dit was direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Conclusie: Ens was deze middag en dit seizoen een maatje te klein voor FIT Boys en de derde klasse. FIT Boys mag zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Opstelling: Erik Bos , Gerald Roek, Arjan Schepel , Tim Seubring, Klaas Sanders, Dylyp Dijkema, Wout Flokstra (79e min. Maurits v.d. Hoest), Edwin Roijinga, Elwin Dam, Kevin Eising , Ronald van Waardhuizen (75e min. Tristan Haurissa).  

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys MC1 speelt goed en FIT Boys F1 evalueert het seizoen.

Johan Boer doel verslag van de wedstrijd tegen Achilles'94 MC1 van afgelopen woensdag:

MC1 laat zien dat het ook anders kan.

Woensdag 25 april speelde Fit Boys MC1 de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Achilles MC1 op het hoofdveld. In deze wedstrijd lieten de meiden zien dat het ook anders kan. Verliezen en dan toch met opgeheven hoofden van het veld gaan.

Achilles kwam met een stel aangeslagen meisjes naar Beilen. De wedstrijd ervoor hadden de meiden uit Assen hun wedstrijd verloren en daardoor konden ze hun titelaspiraties in de ijskast zetten. Ook was het team uit Assen niet ongeschonden uit deze verloren wedstrijd gekomen. Maar liefst vier meiden van dit team waren geblesseerd geraakt. Het team was dus danig verzwakt. Met deze wetenschap en het uitvoeren van drie doelen voor deze wedstrijd begon Fit Boys aan de wedstrijd tegen de ploeg uit Assen. Een  doel was: Wees strijdvaardig en laat zien wat je kunt. De meiden uit Beilen hadden dit goed in hun oren geknoopt. Gelijk vanaf de aftrap stond er een team dat ervoor ging. Na het eerste fluitsignaal toog Fit Boys ten aanval.

Na 15 seconden al een schot op de goal. Helaas geen treffer. Dit gaf de meiden vleugels. Er werd gestreden voor elke meter. Ook de tweede doelstelling werd goed uitgevoerd. Gebruik je lichaam en maak het de tegenspeelster moeilijk. Achilles had moeite met het spel van Fit Boys en kwam niet in z’n ritme. Fit Boys bleef goed voetballen en knokken voor elke bal.

Na 15 minuten was de eerste goede aanval van Achilles. Een fraaie aanval over rechts werd knap afgerond met een mooi doelpunt.. Vaak is het zo dat wij dan de koppies laten hangen. In deze wedstrijd was hiervan geen sprake van. Fit Boys bleef meevoetballen met Achilles. De laatste 10 minuten van de eerste helft golfde het spel dan ook op een neer. Megan liet zien dat ze heel goed kan voetballen. Een fraaie solo(een verdedigster van Achilles werd even zoek gespeeld) werd afgerond met een knap schot. Het publiek liet horen dat dit zeer werd gewaardeerd. In de tegenstoot van Achilles stond het middenveld even niet goed op te letten. Een speelster van Achilles maakte hier dankbaar gebruik van. Een schuiver waar Martina net niet bij kon verdween in het doel.

In de rust was het in de kleedkamer een en al enthousiasme. De meiden waren verbaasd van zich zelf en lieten dat duidelijk horen. Na een peptalk van leidster Wietske gingen we weer het veld op voor de tweede helft. Het zelfde spelbeeld als in de eerste helft ontstond. Het spel ging veel op en neer. Achilles werd wel sterker. Na tien minuten speelde een van de verdedigsters van Achilles de bal terug op de keepster. Deze beging de fout door de bal op te pakken. Vrije  trap op 8 meter van het doel. De kans op de aansluitingstreffer. Chantal ging ervoor. Helaas schoot ze in de muur.

De inzet van de meiden eiste zijn tol. Het laatste kwart van de wedstrijd ging de flair er een beetje af en kon Achilles mede door een betere conditie het heft in handen nemen.

Het team uit Assen wist nog drie keer te scoren. Helaas moest vlakvoor tijd een meisje uit Assen het veld verlaten met een kuitblessure.

Na afloop van de wedstrijd waren er veel tevreden gezichten. De mensen uit Assen waren blij omdat ze de kater van de week ervoor van zich af hadden gespeeld en de meiden uit Beilen omdat ze konden terug zien op de beste wedstrijd van dit seizoen.

De mooiste reactie van deze avond: “Anders staan we al na 15 seconden achter, nu duurde het wel 15 minuten.” Het zijn de kleine dingen die het doen. Ook de reactie van Achilles in ons gastenboek: “Complimenten van ons allen en ook voor ons was het gisteravond een leuke wedstrijd ondanks heel veel afwezigen aan onze kant.
Jullie hebben gisteravond laten zien dat jullie hard hebben willen werken om echt te blijven voetballen dit seizoen ondanks zoveel verliespartijen. Volgend seizoen wensen wij jullie een betere plek toe dan dit keer als laatste .”
wordt zeer gewaardeerd.

Johan Boer .

Trainer en leider Carl Drenth evalueert het seizoen van FIT Boys F1. Plezier staat bij de jongste jeugd voorop, maar F1 laat zien ook zeer prestatiegericht te zijn.

Fitboys F1 wordt een (h)echt team

Op vrijdagmiddag had ik uit hoofde van mijn werk bij Alfa Accountants en Adviseurs in Groningen een borrel bij FC Groningen. Op deze borrel sprak trainer Ron Jans over teamontwikkeling. Ik ga hier niet zijn gehele toespraak opschrijven, maar het ging onder andere om de volgende uitspraak “wij, in plaats van ik”.  Dit wij-gevoel proberen wij ook bij Fitboys F1 te creëren en afgelopen week kwam dit goed naar voren. Hierover later meer.

Jullie hebben een tijd moeten wachten op de verslagen van F1 (gelukkig vonden leiders Ruud en Marvin af en toe nog wat tijd) maar ik zit nu dan eindelijk achter de computer. Het voorjaarsseizoen zag er tot nu toe zo uit:

17 maart 2007 Fitboys F1 – Bakkeveen F1

Onze eerste wedstrijd op veld na de zaalcompetitie. Wij begonnen wat slap en kregen een pennel tegen. Keeper Arjen stond echter op de goede plek en stopte de pennel. Daarna begonnen wij goed te voetballen. Bakkeveen was een goede ploeg met allemaal grote jongens maar kwam bij ons niet aan de bak. Wij speelden ze helemaal zoek en wonnen met 5-0. Een topwedstrijd.

24 maart 2007 Beilen F1 – Fitboys F1

In de zaal wisten wij met twee keer 5-0 van hun te winnen. In de najaarscompetitie speelden wij gelijk met 1-1, dus wij wisten dat wij op het veld het moeilijker zouden krijgen. Maar wij hadden vaker met dit beiltje gehakt, dus het moest deze keer ook wel lukken dachten wij. Toch hadden wij het heel moeilijk tegen Beilen.  Na een goede actie van Gerrit kwamen wij op 1-0. Daarna ging Beilen in de aanval en kwamen wij onder druk te staan. Een gelijkmaker kon niet uitblijven en die kwam ook 1-1.  De tweede helft begonnen wij goed en gingen wij in de aanval. Uit een corner maakten wij 2-1. Daarna kreeg Beilen nog een grote kans, maar deze ging er niet in. Een gelukkige 2-1 overwinning.

31 maart 2007 SVZ F1 – Fitboys F1

Deze zaterdag was ik in Duitsland om te scouten dus ik kon niet aanwezig zijn. Het verslag van leider Ruud stond al in het clubblad. Het werd een goede overwinning van 4-1 met aapje Leroy in de hoofdrol. Het was een beestenboel.

7 april 2007 Fitboys F1 – Rolder Boys F1

In de najaarscompetitie streden wij samen met Rolder Boys en Beilen om de titel. En iedereen weet hoe dit is afgelopen (kampioenen, kampioenen, kampioenen). Het bleek al snel in de wedstrijd dat wij het moeilijk zouden krijgen. Wij kwamen al snel met 2-0 achter en het leek wel of de tegenstander over ons heen rolde. Uit een mooie korte corner schoot Jacco schitterend 2-1 binnen, het kon dus nog. Rolder Boys kwam wat gelukkig op 3-1 en toch konden wij weer aanhaken 3-2.  Het werd 4-2 en weer kwamen wij terug 4-3. Kort voor tijd nog een grote kans voor ons, maar deze ging naast.

In deze wedstrijd bleek dat een aantal jongens van ons niet goed tegen hun verlies kunnen. Janken om dat je verliest en stampvoetend bij een cornervlag gaan staan hoort niet bij voetballen jongens!!  Dit hebben wij direct op het veld uitgesproken, dat wij dit niet weer willen zien. Dit is namelijk niet leuk voor je medespelers, publiek, enzovoort.

11 april 2007 Rolder Boys F1 – Fitboys F1

Wij konden woensdag direct revanche nemen op Rolder Boys. De helft van de jongens had s’middags een stereoprik gehad. De linkspoten en de jongste niet. Voor de wedstrijd nogmaals gezegd dat wij samen winnen en samen verliezen en dat wij als team gaan voetballen. De foutjes die afgelopen zaterdag werden gemaakt, nu niet maken en dan zat een overwinning er zeker in. Onder aanvoering van het ijzersterke verdedigingsblok van Jorden (wat een verdedigende actie de 2e helft) en Gert-Jan hielden wij de pot dicht en gaven wij haast geen kans weg. Arjen stond als een leeuw te keepen. Op het middenveld voetbalden wij met nu met 3 mensen (Leroy was een positie gezakt)  en dat bleek goed te werken en voorin wisten Gerrit en Stefan elkaar goed te vinden. Wij waren gewoon beter (leider van Rolder Boys vond van niet) en wij wonnen terecht met 2-0. De doelpunten waren twee knoeiharde afstandschoten van Jacco en Jesse. Misschien zat er wel doping in de spuiten. Dat het stereoprikken waren was wel duidelijk, wat een lawaai zat er in de jongens.

14 april 2007 Fitboys F1 – de Sweach F1

Deze zaterdag tegen de ploeg uit Beesterzwaag. Ik had tegen de jongens gezegd dat de jongens van de Sweach vroeg uit het bed waren gegaan en dat zij misschien nog wel een beetje slaperig zouden zijn. Direct dus goed beginnen was ons advies. Bij rust stond het echter nog maar 1-0 en was de wedstrijd nog zeker niet beslist. In de rust waren leiders Ruud en Carl best wel een beetje boos om het slappe spel van ons. Daarom deden wij het in de tweede helft veel beter. Het werd uiteindelijk 4-1.

21 april 2007 Bakkeveen F1 – Fitboys F1

De eerste wedstrijd tegen Bakkeveen waren wij heel goed en misten zij hun beste speler. Leiders Ruud en Carl waarschuwden dus voor een goede ploeg. Gewoon lekker gaan voetballen en kijken waar het schip strand. Bakkeveen bleek inderdaad een goede ploeg te zijn. Ze stonden niet voor niks op de 2e plaats. Deze wedstrijd bleken ze beter ons. Wij kwamen op 2-0 achterstand maar kort voor rust maakt Stefan op een pass van Leroy 2-1.

Een aantal spelers lopen met de kop naar beneden en hebben de kraan openstaan. Het valt toch niet mee om met verlies om te gaan. In de rust de koppies allemaal dezelfde kant op krijgen (niet naar beneden maar omhoog). In de tweede helft proberen wij het wel maar wij komen er niet goed door en krijgen geen grote kansen. Kort voor tijd scoort Bakkeveen 3-1.

Jongens, van een betere ploeg kun je verliezen maar je verliest als team. Geen commentaar op elkaar, scheids of tegenstander.

25 april 2007 training

Ik was de zaterdag tegen Bakkeveen niet tevreden over het team. Teveel jongens waren met zichzelf bezig en niet met het team. De gehele training hebben wij het hierover gehad en getraind en ik heb aangegeven wat wij als leiders verwachten. Als je op een teamsport zit, moet je niet alleen aan jezelf denken maar ook en vooral aan het team. En als je als team goed speelt, begin jezelf ook beter te voetballen. Moeilijke praat voor 8 en 9-jarigen, maar ze begrepen het wel.

28 april 2007 De Sweach F1 – Fitboys F1

Dat ze het hadden begrepen bleek zaterdag tegen de Sweach uit. De beste wedstrijd van het seizoen speelden wij. Achterin de boel op slot met Arjen (als keeper weer de 0),  Jorden (spijkerhard en altijd op de goede plek) en Gert-Jan (ging een paar keer goed mee naar voren als het kon). Op het middenveld met Jacco (passen, schieten en overal aanwezig) en uitblinker Jesse (wat een acties en wat een goals). Voorin met Gerrit (goed aan de linkerkant), Leroy (verbindingspeler op middenveld en aanval) en Stefan (goed neusje voor de goal en goed blok gezet bij zijn 3e goal). Met 5-0 wisten wij te winnen.

Deze wedstrijd lieten wij zien hoe je moet voetballen. Brutaal, acties maken, druk zetten, passen, posities voor elkaar overnemen, coachen, positief en vooral PLEZIER hebben. Klasse heren.

Wij hebben deze competitie 26 keer gescoord en 10 goals tegen. Het gehele seizoen heb ik alle pennels bijgehouden en bovenstaan staan op dit moment Jorden en Arjen met 10 uit 16 pennels en kort daar achter Gerrit met 9 uit 15.

Nog twee wedstrijden jongens. Thuis tegen Beilen F1 en SVZ F1. Wij gaan ervoor en zien wel waar wij eindigen.

Leider Carl

De Webmaster.

<<<TOP>>>

22 april 2007

Terugkerend volksfeest in Hamburg (A- en B-junioren in Duitsland).

HAMBURG - Zondag 22 april een thuiswedstrijd van voetbalclub HSV Hamburg in de AOL Arena. Een, eens in de twee weken terugkerend volksfeest voor iedere HSV Hamburg supporter. De thuiswedstrijden worden door zestigduizend mensen bezocht. En dat niet alleen in goede tijden maar ook, zoals dit seizoen, in mindere tijden.

Een half uur voor de aftrap zit de Nordtribune, waar de fanatieke HSV fans zich bevinden, helemaal vol. Elfduizend kelen zingen hun Rothosen toe. Aan de andere kant van het stadion bevinden zich de FSV Mainz 05 supporters die met tweeduizend supporters ook goed zijn vertegenwoordigd. De liederen gaan over en weer. Hamburg fans zingen abstieg, degradatie, naar de Mainz fans omdat zij voorlaatste staan. De Mainz fans laten zich echter ook niet onbetuigd en laten duidelijk aan HSV fans merken wie zij de trots van Hamburg vinden: Sankt Pauli, Sankt Pauli! De tweede club van Hamburg wordt door iedere HSV fan gehaat.

Hamburg is een club waar hele gezinnen naar toe gaan. Voor de wedstrijd gaan de supporters massaal aan de Braadworsten met bier of frisdrank. Elke twee weken wordt die traditie herhaald. De liefde voor HSV wordt er met de paplepel ingegoten.

Zo’n tien minuten voor de aftrap beginnen de vaste rituelen voor de wedstrijd. Eerst het clublied, Hamburg mijn parel, en daarna het voorstellen van de spelers. Het voorstellen van spelers wordt nergens met zoveel geluid gedaan als in Duitsland. De speaker noemt de voornaam, waarna zestigduizend de achternaam schreeuwen. Onder het geluid van het We Will Rock You van Queen komen de spelers het veld op. De Nordtribune heft nogmaals het clublied aan dat door de rest van het stadion wordt meegezongen.

De Hamburg supporters zijn gisteren te lang in de kroeg blijven hangen, want ze zijn vandaag erg stil. Het wordt nog stiller als Mainz 05 spits Mohammed Zidan een werkelijk wonderschone goal maakt en daarmee de Mainz fans in extase brengt. Hij stuurt eerst Joris Mathijsen het bos in om vervolgens de bal snoeihard tegen de touwen te jagen. De goal van Zidan zorgt ervoor dat de zestigduizend Hamburg fans stil worden en de Mainz fans vocaal bezit nemen van de AOL Arena. De Mainz fans worden echter stil als Juan Pablo Sorin twintig minuten na de goal van Zidan, een terecht gegeven penalty benut.

Na de penalty volgt er een periode waarin beide teams veel fouten maken. Alle fans in het stadion raken zichtbaar gefrustreerd door de vele onnodige fouten van beide teams. Dan laat Mainz zien dat het toch goed kan voetballen. Na een aanval over verschillende schijven schuift middenvelder Fabian Gerber, op aangeven van Mohammed Zidan, de bal onder keeper Frank Rost door.

Na de goal van Mainz schreeuwt het HSV publiek om spits Guerrero. De gebeden worden verhoord en trainer Huub Stevens brengt de aanvaller twintig minuten voor tijd in het veld. De spits laat vijf minuten later meteen zijn waarde zien en schiet HSV naast Mainz na een scrimmage voor de goal van de Mainz. Een gelijkspel wordt door de HSV fans niet genoeg bevonden en daarom schreeuwen de fans hun Rothosen nog één naar voren. Maar de ploeg blijft zeer slordig spelen en grossiert in foute passes. En dan één minuut in de blessuretijd houden de supporters hun adem in. Zidan zet weer één van zijn befaamde solo’s in. Hij passeert twee tegenstanders maar stuit dan, tot grote opluchting van alle HSV fans op de laatste verdediger Timothy Atuba.

Daarna fluit de scheidsrechter af en verlaten de spelers onder een gematigd applaus het veld.. De Mainz fans zagen het punt als een gewonnen punt. De fans vatte de wedstrijd samen in een lied: ‘Wir war Besser als Hamburg’, zongen ze naar de spelers die hun supporters bedanken kwamen.

Jan Willem Kerssies.

<<<TOP>>>

21 april 2007

Vrijwilligers in de watten gelegd.

Afgelopen zaterdag werden de vrijwilligers van FIT Boys door het hoofdbestuur in de watten gelegd. Voor al die vrijwillige uren die zij in de vereniging stoppen, kregen zij een gezellige doeavond aangeboden. Allereerst moest er gefietst worden, een puzzeltocht door Beilen. Diverse prominente leden van de vereniging werden bezocht en er moesten vragen beantwoord worden met name over FIT Boys. Na de fietstocht, die zo’n twee uur duurde, was er gezorgd voor de inwendige mens. Een barbecue tot in de puntjes verzorgd en DJ Douwe draaide de plaatjes. Later op de avond kwamen DJ Ruud en DJ Mark nog de feeststemming er in brengen. Het was een geslaagde en gezellige avond met dank aan de leden van het bestuur. Petje op.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys en CSVC laten een mooie 0 - 0 zien.

Na de verloren wedstrijd vorige week tegen SVN, gingen de Slofstra-/Van Berkel-mannen deze zaterdag naar Coevorden om tegen CSVC te spelen. Daar waar in de regel 0 - 0 wedstrijden saai zijn, lieten beide ploegen zien dat een doelpuntloze wedstrijd ook leuk kan zijn. Over en weer waren er kansen, waarvan FIT Boys een paar hele goede had. Toch gingen beide teams met één punt weer terug naar de kleedkamer en dat was volgens leider Martin Datema ook wel terecht.

Wederom was er sprake van een zonovergoten zaterdag en trainer/coach Jan Smid had enkele vaste waarden buiten de ploeg gelaten. Deze waren of wissel of gingen met het tweede mee. In de eerste helft kreeg FIT Boys één hele goede kans, het was Ronald van Waardhuizen die kon scoren. Zijn schot spatte op de lat uiteen.

De tweede helft ging wederom gelijkmatig op en beide teams kregen ook kansen. FIT Boys bewaarde echt goede kansen voor het einde. Vlak voor tijd kreeg Kevin Eising een dot van een kans, maar deze ging er niet in. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg invaller Aljon Stahlmecke ook nog een levensgrote kans. Zijn kopbal werd door de CSVC-keeper uit de rechterbenedenhoek geranseld.

Zo bleef het 0 - 0, maar de toeschouwers waren deze keer positief gestemd. volgens hen was het 'Een mooie 0 - 0'. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Ens en dan begint de nacompetitie. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys-teams niet erg succesvol.

De overige elftallen van FIT Boys waren niet zeer succesvol. FIT Boys 2 verloor met 6 - 2 van Drenthina. Ronny Koeling en Erik Verbeek scoorden voor FIT Boys 2. FIT Boys 3 was vrij, omdat Smilde'94 2 niet genoeg spelers had. FIT Boys 4 verloor met 5 - 2 van Gronitas 1 (doelpunten Marcel Oosting en Elzo Oostland). FIT Boys 5 speelde met 2 - 2 gelijk tegen BSVV 3. Er gebeurde veel, maar dat had weinig met voetbal te maken. Daarom alleen de doelpuntenmaker: Gerard Schans 2 maal.

FIT Boys F1 ging op bezoek bij Bakkeveen F1 en verloor met 3 - 1. Assistent-leider Marvin de Bruijn deed verslag:

Verlies voor Fit Boys F1

Hallo het overzicht van Bakkeveen - Fitboys. De Fam. Wolters is te laat omdat ze op het verkeerde adres stonden. Namelijk de benzine pomp. Uiteindelijk is Gerrit gearriveerd op Fitboys Pakeerplaats. Om zo ongeveer zijn wij 9:10 uur gearriveerd op Bakkeveen in Friesland. Om zo ongeveer zijn wij begonnen 9:35 uur. In het begin een beetje wakker worden en daarna direct na het ontwaken een geweldige kans. En jammer een goal voor Bakkeveen. En Arjen werd een beetje pijn gedaan. En alweer jammer een goal voor Bakkeveen. En een goal voor Fitboys door Stefan na een voorzet van Leroy. Gerrit & Leroy hebben op de paal geschoten jammer. Rust...

De stand is 2-1 voor Bakkeveen. In de rust een grote bespreking en een paar BOZE gezichten voor de tegenstander zei Carl. Stefan maakte bijna een doelpunt maar helaas. Jesse heeft een harde bal in zijn gezicht gehad maar hij gaat door wat een sterke jongen toch? Einde van de wedstrijd maar nu zijn de penalties

Gerrit = Goal

Arjen = Houd de bal tegen

Gert-Jan = Geen goal

Arjen = Houd de bal niet tegen

Stefan = Goal

Arjen = Houd de bal tegen

Jorden = Mis

Arjen = Houd de bal tegen

Leroy = Mis

Arjen = Houd de bal tegen

Jacco = Goal

Arjen = Houd de bal tegen

Jesse = Goal

Arjen = Houd de bal niet tegen

Arjen = Goal

Arjen = Houd de bal niet tegen

Arjen = Houd de bal tegen

Groetjes

Assistent-Leider Marvin

De Webmaster.

<<<TOP>>>

14 april 2007

Slechte wedstrijd FIT Boys, Slofstra-/Van Berkel-mannen richten zich op nacompetitie.

Na vorige week Drenthina nog te hebben verslagen, speelden de Slofstra-/Van Berkel-mannen tegen laagvlieger SVN'69 een erg slechte wedstrijd. Blijkbaar was de ploeg in gedachten al met de nacompetitie bezig. Bij rust leidde SVN'69 met 1 - 0 en na rust kwam SVN'69 ook nog op 2 - 0, toen FIT Boys iets terugdeed. Via een strafschop werd het 2 - 1, maar ook daarna kon het spel van FIT Boys niet overtuigen. SVN'69 scoorde ook nog de 3 - 1. Het meegereisde publiek omschreef het spelpeil van FIT Boys als drama.

Het weer was afgelopen zaterdag meer dan goed. Het leek wel hartje zomer met temperaturen van rond de 25 graden. FIT Boys werd blijkbaar bevangen door de hitte, want wat de mannen van trainer/coach Jan Smid lieten zien was van een bedenkelijk niveau. SVN'69 wilde blijkbaar wel om zich definitief veilig te spelen en nam in de eerste helft ook een terechte voorsprong (1 - 0).

Ook na de rust bleef sVN'69 de beter ploeg en kwam ook nog op 2 - 0. Toen kwam er een kleine opleving van de Slofstra-/Van Berkel-mannen, waarin er ook een doelpunt viel. Spits en topscoorder Mark Seubring ging alleen op de keeper af en deze vloerde Mark binnen de beruchte lijnen. De keeper kreeg rood en FIT Boys een strafschop. De reserve-keeper van SVN'69, een B-junior, kon direct de gang naar het net maken. Edwin Roijinga schoot van elf meter raak. Maar ook tegen tien man lukte het deze zatermiddag niet. Het was zelfs SVN'69 dat nogmaals scoorde en de eindstand bepaalde op 3 - 1. 

Voor FIT Boys mag de nacompetitie nu wel beginnen, maar het zal nog twee wedstrijden moeten spelen tegen CSVC (uit op 21 april) en Ens (thuis op 28 april). Daarna zal er in de nacompetitie waarschijnlijk gespeeld worden tegen Mamio, vv Groningen of Omlandia uit de derde klasse C. Daarover kwam het onderstaande bericht binnen:

Even over de nacomp. We spelen in de eerste ronde uit en thuis tegen de pk 1 uit 3C: Omlandia. Mocht Omlandia kampioen worden dan wordt het de best geklasseerde ploeg uit eindrangschikking 3C , zonder periode. vv Groningen heeft de tweede periode en Mamio is zeker van de derde:  

 

Periode 3

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Mamio

5

5

0

0

15

16

3

 

2

Omlandia

5

2

3

0

9

9

4

 

3

Groningen VV

5

2

2

1

8

8

6

 

Dus bij kampioenschap van Omlandia wordt het: Godlinze (of all places) en bij kampioenschap van Mamio: Omlandia uit mijn voormalige woonplaats Ten Boer, waar het scheepsrecht na drie keer maar eens moet gaan gelden:  

1

Omlandia

20

14

5

1

47

52

20

2

Mamio

20

15

1

4

46

54

27

3

Groningen VV

20

10

4

6

34

50

35

4

Godlinze

20

10

4

6

34

32

33

5

Corenos

20

8

3

9

27

32

35

De winnaar hiervan speelt uit en thuis tegen de nummer 10 van 2L:

6

Eems Boys

19

6

6

7

24

34

33

7

Olympia '28

20

6

6

8

24

26

28

8

LTC

20

7

3

10

24

32

37

9

Rouveen SC

20

6

6

8

24

26

31

10

Knickerbockers The

20

6

6

8

24

28

34

11

Pelikanen De

19

5

2

12

17

21

48

12

Klazienaveen

20

1

2

17

5

11

59

nb bij gelijk aantal punten wordt er een tussenronde georganiseerd. Doelsaldo is niet van toepassing.

De winnaar daarvan speelt de finale tegen de winnaar van de andere wedstrijd in de tweede ronde (1 wedstrijd op neutraal terrein).

Winnaar finale promoveert/handhaaft naar de 2e klasse L.

Martin Datema.

De Webmaster. 

<<<TOP>>>

__________________________________________

Bavaria, Abe Lenstra, de meiden van Spar-Stevens en F5.

Allereerst gingen een aantal kantinemedewerkers op 7 april op bezoek in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen op uitnodiging van Bavaria. Hans Leegstra doet verslag:

(foto's: Hein Hepping)

Op zaterdag 7 april, gingen 13 kantinemedewerk(st)ers, naar het Abe Lenstrastadion in Heerenveen, om de wedstrijd Heerenveen – Ado Den Haag te aanschouwen. Er stond nog heel wat op het spel. Heerenveen moest winnen om nog een kans te maken voor de play-offs en Ado Den Haag moest winnen om een eventuele rechtstreekse degradatie te ontlopen. De winnaar, zou goede zaken kunnen doen. Het bijzondere aan dit uitje betrof de uitnodiging van bierbrouwer Bavaria, om deze wedstrijd te volgen vanuit hun skybox in dat stadion, omdat wij dit biertje aan de man/vrouw brengen in onze eigen kantine. Om 17.30 uur vertrokken we vanaf sportpark Noord-West onder leiding van Sander Nijwening, die de leider was van dit gezelschap. Sander, Ineke Oldersma, Albert Seubring en Aard Zuring, waren de chauffeurs van deze avond. Aard reed voorop als seizoenskaarthouder van Heerenveen en wist ons moeiteloos de weg te wijzen naar het stadion. De auto’s konden geparkeerd worden voor de hoofdingang en het was maar enkele meters lopen, totdat wij de intrede konden maken in het stadion van us Abe.

(ik zie de Groningen fans zich nu al verbijten). Een soort van hostess leidde ons de weg naar de skybox van de Brabantse bierbrouwer en daar eenmaal aangekomen, werden wij hartelijk ontvangen door de gastheer van deze avond.

De skybox had iets van een huiskamersfeer en natuurlijk geheel ingericht met een bar inclusief een tapinstallatie. Meteen werd ons iets te drinken aangeboden en konden we kiezen uit een kop koffie of een biertje. De bestuurders kozen voor het eerste, maar de passagiers natuurlijk voor het tweede. Na kennis gemaakt te hebben met de gastheer en nog een paar andere aanwezigen en het bezichtigen van het stadion vanuit de deur, achter het raam of de VIP plaatsen, werd het tijd om de magen te gaan vullen. Een soepje vooraf en broodjes met gerookte paling en zalm werden ons aangeboden. Hier werd dus gretig gebruik van gemaakt en de knorrige magen, werden dus gestild. (de tap bleef maar doorstromen). Na het aanschouwen van de warming-up en weer een biertje, werd het dus tijd om de echte wedstrijd te aanschouwen. Kleis Lageveen ging er eens goed voor zitten en zou nog vele op en aanmerkingen maken over het spel tijdens deze wedstrijd en ook de scheidsrechter, werd nauwlettend in de gaten gehouden. Hoofdschuddend en gebarentaal met de armen, het mocht allemaal niet baten, want Heerenveen speelde gelijk tegen Ado met een doelpunt van Afonso Alves en Santi Kolk in de eerste helft. Anko en ik hebben de wedstrijd lekker behaaglijk achter het glas en uit de wind gade geslagen. Onder het genot van een peukje en een goed glas bier kon niemand ons wat doen en het overzicht op het speelveld, was natuurlijk heel goed te volgen. En Chris de gastheer, had het heel goed in de gaten, dat we aan het genieten waren en liep zich de poten uit het lijf om ons niet te laten verdorsten. Zelf speidde hij er ook niet in.

In de tweede helft drukte Heerenveen wat meer door, maar het kwam niet meer tot scoren en scheidsrechter Bossen kan nog veel van Kleis leren. De wedstrijd was dus ten einde.

Goed, dan nu het verdere verloop van deze avond. Na de wedstrijd hebben we gezellig zitten nakeuvelen aan de stamtafel of aan de bar. Wederom werden we weer voorzien van hapjes, drankjes en de rest van de gespeelde wedstrijden in de eredivisie werden bekeken via de teletekst. Sander, was ondertussen druk bezig met het maken van foto’s en de rest, hoe kan het ook anders, analyseerden nog een keer de wedstrijd. Toen kwam het hoogtepunt van de avond. Chris, onze gastheer nam plaats aan de bar en niemand minder, dan Anko nam de taken over. Als een volleerde barkeeper liet hij zien, wat hij in zijn mars heeft en Chris, was dus ook danig onder de indruk. (of niet?). Verder heb ik ook nog geprobeerd om Wilma aan te sporen om de keukendienst over te nemen om het Fit Boys gevoel helemaal te laten prijken, maar ze was verstandig en zei: ik ben hier om te genieten!  En gelijk had ze.

Al met al een fantastische ervaring en een leuke avond gehad en ook de chauffeurs en chauffeuse: bedankt voor het rijden naar en van Heerenveen.

De wedstrijd, was niet al te best, maar de rest was gewoon cool en vet. Dit soort dingen maak je niet vaak mee in het leven als huis- tuin en keuken mens. Bavaria heeft H..neken verdrongen van het toneel in dit bolwerk van de Friezen en is in negen stadions actief, door heel Nederland. Het betreft hier 6 ere-divisieclubs en 3 eerste- divisieclubs.

Als je trouwens moet pissen, hoef je geen trappen en eindeloze gangen af te lopen om je behoefte te doen. De W.C. is net als in je eigen huis aanwezig. Lekker toch??

Veel leesplezier:

Hans Leegstra

De Spar Stevens-meiden hadden een dubbele zevenklapper. Johan Boer zei er het volgende van:

Dubbele zevenklapper in het nadeel van MC1.

Na een weekje pauze moest Fit Boys MC1 zaterdagmorgen aantreden in en tegen Nieuw Roden MC1.  Op een zonovergoten sportpark in Nieuw Roden traden beide teams aan voor de wedstrijd. Fit Boys MC1 had blijkbaar een totale offday want het werd overruled door Nieuw Roden.

Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd namen de meisjes uit Nieuw Roden het heft in handen. Ze gaven dit ook niet meer weg. De ene aanval na de andere golfde op het doel van Martina af.. Binnen vijf minuten stond er al een 3- 0 achterstand op het scorebord.

Het leek wel of de meisjes uit Beilen waren bevangen door de hitte want er lukte bijna niets. Net  even een stapje te laat, onrustig met de bal aan de voet, de bal zomaar wegtrappen en heel weinig spirit. Nieuw Roden zag z’n kans want ze hadden de afgelopen periode een sterk wisselend resultaat geboekt en wilden iets rechtzetten. Dit was het geluk van Fit Boys want veel meisjes van de tegenstander gingen voor eigen succes. Ruststand 7 – 0.

Na de rust een weinig veranderend spelbeeld. De warmte begon ook de meiden uit Roden parten te spelen. Fit Boys kwam ook nog tot een paar aanvallen. Zelfs een keer voor een leeg doel. Helaas, het was ons niet gegund deze wedstrijd. Hoogtepunt aan Fit Boys kant was de penalty die het tegen kreeg. Martina die deze morgen al heel veel goede reddingen had gedaan, stopte een mooi ingeschoten strafschop op fraaie wijze. Dit feit werd bijna als een overwinning gevierd. Vooral door het meegereisde publiek uit Beilen. Toch wist Nieuw Roden er ook na de rust weer zeven in te schieten.

Kortom: Een wedstrijd om snel te vergeten. Met nog vier wedstrijden te gaan komt de grens van 200 doelpunten inzicht. Het is te hopen voor de meisjes dat dit niet gaat gebeuren. Dat zou vast een (negatief) clubrecord zijn. Drie van deze wedstrijden spelen we nog thuis. De eerste twee op woensdag 18 en 25 april a.s. Kom onze meiden aanmoedigen. Ze verdienen het.

Johan Boer .

De mannen en de ene vrouw van F5 speelden in 8 dagen 3 wedstrijden. Het lijken wel echte profs. Leider/toeschouwer moesten 3 verslagen maken:

Fitboys F5-Eext F2

7 april moesten de spelers van F5 aantreden tegen Eext.

Vol goede moed gingen ze van start. Ze wilden nu dan toch eindelijk wel eens winnen!

En het resultaat blijft dan ook niet lang uit; al na enige minuten scoort Lars de 1-0.

Niet lang daarna is het de beurt aan Simone, 2-0.

Er wordt fanatiek gespeeld . Na een mooie actie scoort Selwyn 3-0.

Nu is het de beurt aan Eext, ze scoren 3-1.

Dan wordt het toch nog spannend, maar na een handsbal door een speler van Eext

mag Simone de penalty nemen en scoort 4-1.

Eext scoort nog een keer 4-2.

Maar uiteindelijk, na nog een doelpunt door Lars, klinkt het eindsignaal!

Met een prachtige 5-2 eindstand behaald F5 zijn eerste overwinning!

De Leider

Fitboys F5-Witteveense boys F2

Zaterdag 14 april speelde F5 een zonnige wedstrijd.

Met 2 nieuwkomers in het team, Tim en Sander, waren we er weer helemaal klaar voor.

Het werd een spannende wedstrijd. De beide ploegen waren flink aan elkaar gewaagd maar helaas voor ons gingen de punten uiteindelijk naar de Witteveense boys.

Zij wisten de wedstrijd te winnen met 0-1.

De Leider

Woensdag 11 april:  LEO F3 - Fit-Boys F2
 
De jongens en 1 meisje moesten om kwart voor 6 aanwezig zijn voor de wedstrijd in en tegen LEO.
Aangekomen in LEO gingen ze zich omkleden en daarna direct het veld op.
En toen begon de wedstrijd.
We zagen direct dat het niet makkelijk zou worden.
Er kwamen wat kansen aan allebijde kanten.
Totdat Kevin scoorde met een mooie punter 0-1 voor Fit-Boys.
Daarna werd LEO iets beter.
Ze hadden een grof mannetje doordat Leon , Kevin , Thijmen eventjes naar de kant moesten.
Toen kwam er uit het niets een doelpunt voor LEO vanaf de middellijn 1-1.
Toen was het rust en kregen ze drinken.
De 2de helft was het zelfde als de eerste helft.
Maar Johan kreeg de bal en schoot zoals hij zij " per ongeluk in het doel" maar dat telt ook.
Dus was het 1-2 voor Fit-Boys.
Toen kreeg Kevin weer de bal en schoot hem er mooi in.
We kregen nog wel kansen maar die gingen er niet in.
Toen schoot LEO een keer en die ging erin en toen was de wedstrijd afgelopen.
Aan het einde werden de penalty's ook gewonnen door Fit-Boys.
Mark heeft goed gekeept.
Bram was zo gezegt de stofzuiger.
Anthony stond goed zijn man net als Leon en Robert.

Johan Vera en Basir werkten heel hard op het middenveld. 
Thijmen en Kevin zorgden voorin voor de doelpunten.
Dus de 3 punten gingen mee naar Beilen.

Een Toeschouwer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

7 april 2007

Slofstra-/Van Berkel-mannen in matige wedstrijd naar winst.

Beilen – Op een zonovergoten sportpark Noord-West leek FIT Boys al met de gedachten bij de nacompetitie en leek Drenthina geen enkele titelaspiraties meer te hebben. Wat zich voltrok was een gezapig zomermiddag potje voetbal, die rechtstreeks op een 0 – 0 eindstand leek uit te lopen. Toch was het uiteindelijk de ploeg van trainer/coach Jan Smid die met de drie punten aan de haal ging en zich zo definitief veilig speelden. Op aangeven van Kevin Eising schoot topscoorder Mark Seubring de enige treffer van de wedstrijd binnen. De soap om de titel leverde deze keer een beleefde ‘Na u’ op van ONR dat zelf gelijk speelde. De Weide won wel en nam zo alleen de leiding.

De Slofstra-/Van Berkel-mannen hebben deze competitie nog twee zaken te regelen. Zich definitief veilig spelen en promotie afdwingen in de nacompetitie. Drenthina had nog een theoretische kans op de titel, maar dan moest er gewonnen worden. Geen van beide ploegen leken ook maar iets aan welke aspiraties te willen doen deze middag. Het werd een zeer matige wedstrijd, gelukkig voor de toeschouwers onder het genot van een lekker zonnetje. Eigenlijk waren er over de hele wedstrijd maar twee echte kansen te noteren. Drenthina kreeg er één maar wist deze niet te verzilveren. FIT Boys had wel genoeg aan één kans. Kevin Eising ging er vandoor op rechts en leverde een prima voorzet af. Topscoorder Mark Seubring wist hier wel raad mee en scoorde de 1 – 0. Naar later bleek was dit de enige en winnende treffer en dus bleven de drie punten in Beilen.

Leider Martin Datema was eerlijk en reëel: “Dit was een typische 0 – 0 wedstrijd. Die eindstand had ook veel beter de krachtsverhouding op het veld weergegeven”. Volgende week gaat FIT Boys op bezoek bij SVN’69, dat nog wel wat punten nodig heeft om zich veilig te spelen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 weet ook weer wat verliezen is, F1 verliest nipt.

FIT Boys 2 zag een einde komen aan een goeie reeks. Tegen ACV 3 werd er met 1 - 3 verloren.

FIT Boys F1 verloor met 3 - 4 van Rolder Boys F1. Henk Huizing zei er het volgende van en schoot de volgende kiekjes:

F1 weer met beide benen op de grond. Vanmorgen wachtte voor de boys van F1, met gastspeler Leon, een sterke tegenstander. Carl was zelf een klein beetje gespannen zo te zien.  Maar verder ging het er lekker ontspannen aan toe tijdens de technische bespreking.  Er werd leuk gevoetbald en vanaf het begin van de wedstrijd kregen onze boys direkt al een drie-tal kansen (lat, paal en net naast of zo) maar deze gingen er niet in. Een vreemde man die ook langs de kant stond te kijken, bleek toch een klein beetje inzicht in het spelletje te hebben en zei als't ie er bij Fit Boys niet ingaat, dan scoort de tegenstander en helaas moet ik hem gelijk geven. Dit is die vreemdeling die met deze waarheid kwam. 

Door deze tegenslag waren onze boys even van slag en in no-time was het 0-2 achter. We kwamen wel weer terug tot 1-2 daarna werd het 1-3, 2-3, 2-4, en uiteindelijk 3-4. Er werd echt heel leuk gevoetbald en er werden mooie goals gemaakt.  Maar helaas er zat niet meer in. A.s. woensdag mogen ze het nog een keer proberen tegen dezelfde tegenstander in Rolde. En nu maar hopen op een leuke wedstrijd waar wij dan als winnaar uit zullen komen. Ruud zag het vanmorgen even niet meer zitten.  Maar we staan nog 2e achter Rolder Boys met één punt minder, maar ook één wedstrijd minder gespeeld. Het kan nog alle kanten op. Dus kom op jongens! (en Ruud).

Henk Huising.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

3 april 2007

FIT Boys gehele wedstrijd beter, SVM wint toch.

De Britstra-/Van Berkel-mannen moesten na het feest op zaterdag na het behalen van de 2e periode dinsdagavond al weer voetballen. Zij gingen op bezoek bij SVM in Marknesse, maar van zware benen was geen sprake. FIT Boys was lang de bovenliggende partij, maar het duurde tot de zestigste minuut voordat de score werd geopend. SVM scoorde via Mark Slagter. Vijftien minuten later maakte FIT Boys de 1 - 1 via Edwin Roijinga. Het was uiteindelijk Mark Slagter (wederom hij) die acht minuten voor tijd de winnende scoorde.

Na het feest van zaterdag dus een kleine tegenvaller, maar door deze inhaalwedstrijd hebben alle ploegen in de 3e klasse D achtien wedstrijden gespeeld en bezet FIT Boys de vijfde plaats.

A.s. zaterdag komt nummer drie Drenthina op bezoek in Beilen. De wedstrijd begint om 14:30 uur en ABN Amro Beilen is de balsponsor.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

1 april 2007

FIT Boys-vlag in Duitse handen?

We ontvingen bericht van een actiefront die zich 'De bende uut Sauerland' noemt:

De Webmaster.

<<<TOP>>>

31 maart 2007

FIT Boys 1 heeft de 2e periode!

(Met dank aan vv De Weide en Wim Stevens)

Hoogeveen - Deze zaterdagmiddag werden drie zaken duidelijk. Het belangrijkste voor iedereen met een groen-geel hart was het feit dat de Slofstra-/Van Berkel-mannen de 2e periode binnen haalden. Zij hielden kampioenskandidaat (tegen wil en dank?) De Weide in Hoogeveen op 0 - 0. Daarmee is gelijk één van de hoofdrolspelers in de soap om het kampioenschap in de 3e klasse D genoemd. Het lijkt er op dat zowel De Weide als ook ONR geen kampioen willen worden. "Worden jullie maar kampioen", lijken beide te zeggen, om vervolgens weer punten te laten liggen. De slapstick zal een geweldig einde krijgen als Drenthina als lachende derde met de hoofdprijs aan de haal gaat. Het laatste feit speelt zich af onderin de stand. Sleen is gedegradeerd en Ens kan promotie-/degradatie- wedstrijden niet meer ontlopen.

Onder een fraaie lentezon en met een stevige bries uit het noorden begonnen beide teams ietwat nerveus aan de wedstrijd. Nadat beide ploegen elkaar in het eerste kwartier wat hadden afgetast, was het toch FIT Boys dat het initiatief nam en meer druk ging uitoefenen op de defensie van De Weide, wat na een half uur spelen reeds de derde hoekschop opleverde, maar steeds door goed uitverdedigen van de Weide kon FIT Boys verder geen gevaar stichten, ware het niet dat Edwin Roijinga met een technisch hoogstandje achter z'n standbeen langs rakelings naast schoot. Even later zag keeper Erik Bos een afstandsschot van één van de voorwaartsen van de Weide maar net voorlangs gaan. Vlak voor de pauze werd spits Mark Seubring gelanceerd en kwam alleen voor de doelman van de Weide maar helaas speelde hij iets te ver voor zich uit. En zo werd een blanco ruststand bereikt.

In de 2e helft kreeg FIT Boys met de straffe tegenwind te maken maar aan het spelbeeld veranderde niet veel. Het centrale verdedigingsduo Wout Flokstra en Tim Seubring kweet zich goed van haar taak. De aanvallen van de Weide werd in de kiem gesmoord. Het meeste gevaar van de Hoogeveners kwam via een aantal hoge voorzetten in de doelmond maar tot grote kansen leidde dat niet. Aan de andere kant zag invaller spits Kevin Eising de doelman van De Weide iets te ver voor zijn doel staan. Zijn schot van afstand ging mooi over de keeper maar helaas ook over het doel.

Al met al was de 0 - 0 uitslag en juiste afspiegeling van de wedstrijd. Van FIT Boys zijde was het een goede wedstrijd waarin de spelers de volle negentig minuten goed geconcentreerd bleven. Na het laatste fluitsignaal ging een groot gejuich op bij de spelers en de vele meegereisde supporters. Het behalen van de periodetitel geeft een leuk toetje in de vorm van de nacompetitie, waarin deze jonge getalenteerde ploeg zeker niet kansloos moet worden geacht.

De jonge talentvolle FIT Boys-ploeg had een loodzware seizoenopening en oogstte wel veel lof maar weinig punten. FIT Boys bivakkeerde lange tijd onderin de 3e klasse D. Nadat enkele bepalende spelers weer fit werden en er een goede mix van jong talent en routine ontstond ging het goed draaien. Ook is er altijd rust geweest rondom FIT Boys 1, geen paniek en geloof in eigen kunnen. Langzaam maar zeker krabbelde FIT Boys omhoog in de stand om na de winterstop gewoon weer bij de bovenste vijf ploegen mee te draaien.

Het kampioenschap is door de stroeve start geen reëel doel meer, maar op de nacompetitie werd toch nog wel gehoopt. En dat toetje na het reguliere seizoen is nu een feit. De tweede periode is binnen en het is/was nog lang onrustig op sportpark Noord-West en de plaatselijke horecagelegenheden.

De Webmaster. 

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 en 4 winnen, het 3e verliest.

FIT Boys 2 is bezig met een goede reeks. De Bristra-mannen gingen in Coevorden op bezoek bij CSVC en wonnen met 1 - 2. Gastspeler Harold Woltinge nam beide doelpunten voor zijn rekening en nestelde zich zo op de eerste plek van de topscoorderslijst.

FIT Boys 3 verloor in Emmen met 2 - 0 van Drenthina 5.

FIT Boys 4 won zijn wedstrijd wel uit tegen Marum 3 met 1 - 4. Steven 'Tjibbe' Greveling scoorde drie maal en Marum scoorde tweemaal. Ja, inderdaad in eigen doel.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

24 maart 2007

FIT Boys buigt in twee minuten achterstand om.

De Slofstra-/Van Berkel-mannen gingen zaterdagmiddag op bezoek bij Angelslo. Om Angelslo voor te blijven in de stand waren drie punten erg welkom. De eerste helft was het spelpeil van beide kanten bedroevend slecht en er werd dan ook gerust met een 0 - 0 stand. De tweede helft vielen er drie doelpunten en een rode kaart. Het was Angelslo dat op 1 - 0 kwam, maar zij moesten kort daarna met tien man verder na een tweede gele kaart. Daarna nam FIT Boys het initiatief over en boog in twee minuten de achterstand om in een 1 - 2 voorsprong. Edwin Roijinga en Ronald van Waardhuizen waren trefzeker. Daarna kregen beide teams nog mogelijkheden om te scoren, ook in de acht minuten blessuretjd. Maar het bleef 1 - 2 en dus gingen de drie punten mee naar Beilen.

Het voorjaar is enkele dagen oud en het weer was zaterdagmiddag prima. Waarschijnlijk was dat de reden dat er de eerste helft zo slecht werd gevoetbald. Voetballers en publiek genoten meer van het weer, want op het veld viel er weinig te beleven. Het was dan ook niet verassend dat de rust werd gehaald met een 0 - 0 stand.

Het beste werd bewaard voor de tweede helft, want al in de 46e minuut was er wel iets te beleven. Maurits van der Hoest leverde de assist en Mark Seubring had een geweldige kopkans. De Angelslo-goalie kon met een geweldige reflex de 0 - 1 voorkomen. Nog geen twee minuten later was het wel raak. Angelslo opende de score met een prima schot in de lange hoek (1 - 0). Weer twee minuten later is het Edwin Roijinga die Robbert Dijkema op maat bedient, maar Robbert weet deze kans te missen. Kort daarop is Angelslo weer gevaarlijk, maar de ver uit zijn doel gekomen Erik Bos kan nog net een voet tegen de bal krijgen. De trend is gezet voor deze enerverende tweede helft. 

Uiteindelijk heeft FIT Boys aan twee minuten genoeg om de stand om te buigen. In de 76e minuut is Edwin Roijinga het meest oplettend bij een scrimmage voor het doel van Angelslo. Hij werkt de bal binnen en brengt daarmee de stand op 1 - 1. Nog geen twee minuten later begint Ronald van Waardhuizen aan een voor hem zo karakteristieke rush langs de zijlijn. Ditmaal beëindigt hij zijn rush niet met een voorzet, maar hij snijdt naar binnen. Met een prachtige schuiver in de verre hoek passeert hij de Angelslo-keeper en scoort de 1 - 2. Vanaf dat moment ontstaat er een golvend spelbeeld met mogelijkheden over en weer. Angelslo krijgt behalve de achterstand nog een domper te verwerken. Een van de Angelslo-spelers krijgt zijn tweede gele kaart en dus rood. Scheidsrechter V.d. Woude telt bij de reguliere speeltijd nog acht minuten blessuretijd bij. Hoewel Angelslo nog wel alles of niets speelt en FIT Boys daardoor ook nog kansen krijgt, blijft de 1 - 2 stand tot bijna half vijf op het scorebord staan.

FIT Boys houdt met deze drie punten aansluiting bij de top van de 3e klasse D. Volgende week kan de tweede periode worden binnengehaald. Daarvoor moet er wel minimaal één punt worden binnengehaald tegen koploper De Weide. Het lijkt erop dat De Weide en ONR beide geen kampioen willen worden, want zij wisselen steeds van plek in de stand. FIT Boys hoopt dat De Weide na aanstaande zaterdag weer tweede staat.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 wint knap, MC1 lijdt gevoelige nederlaag.

De Britstra-mannen van trainer/coach Jan Jonink gingen op bezoek bij laagvlieger Hollandscheveld 2. Het werd een benauwde 0 - 1 en dus wederom drie punten bij het totaal. Marijn Stevens was de matchwinner voor FIT Boys 2.

De Spar-meiden leden een gevoelige nederlaag, na later bleek op twee vlakken (verlies met grote cijfers en de blessure van Marloes Schipper). Johan Boer zei er het volgende van:

MC1 lijdt ‘gevoelige’ nederlaag in Tolbert.

Zaterdag toog het elftal van Fit Boys al vroeg richting Tolbert. Om negen uur begon het elftal aan de wedstrijd tegen Tolbert MC1. Een tegenstander van een zwaar kaliber. Deze meisjes spelen binnenkort de halve finale van de Noordelijke districtsbeker. En dat ze kunnen voetballen, dat hebben we de eerste wedstrijd in Beilen geweten. Toen speelden de meiden uit Tolbert in de uitshirts van ons eerste een puike pot voetbal. Uitslag toen 0 -14.

Met dit in onze gedachten hadden we een strijdwijze bedacht met als bedoeling om Tolbert niet tot voetballen te laten komen. Dus kort op de man, niet te snel opgeven, het duel aangaan en niet te ‘lief ‘zijn.  In de eerste helft ging dit heel goed. Veel aanvalsdriften van Tolbert werden keurig ontregeld. Het beeld van de wedstrijd was dat Tolbert alles door het midden speelde. Het gevolg hiervan was dat er een klein speelveld was en dat iedereen dicht op elkaar speelde. Tolbert gooide het dan ook over een andere boeg. Het spel werd meer gespeeld over de flanken met als gevolg dat er soms mooie voorzetten kwamen. Onze verdediging wist hier niet altijd even goed raad mee. Tolbert wist dus ook enkele malen te scoren.

De meiden van Fit Boys bleven volharden in hun opdrachten. Vooral het kort op de man spelen werd goed uitgevoerd. Ruststand 6-0.

Na de rust een ander Fit Boys. Er werd veel gewisseld. Met 17 meiden heb je natuurlijk veel mogelijkheden om te wisselen. We hadden zelfs een nieuwe keepster. Marloes Schipper is onze nieuwste aankoop en ging gelijk op de goal. Martina heeft er dus een geduchte concurrent bij. Maar  concurrentie houdt je scherp. Deze beide dames zullen gaan strijden voor het keeperschap. Marloes we hopen dat je het snel naar het zin zult hebben bij ons team.

Helaas gingen al snel de gedachten naar de wedstrijd FC Groningen – FC Twente. Het Bas Roorda gevoel kwam even overwaaien uit Groningen  Na tien minuten in de tweede helft kreeg Marloes de bal middels een hard schot tegen haar hand. Gevolg een zeer pijnlijke pols. Marloes moest het veld verlaten en  daardoor moest Martina zich weer gaan richten op het keepen. Marloes we gaan er vanuit dat het allemaal meevalt en dat je snel weer mee kunt doen (red. inmiddels is duidelijk geworden dat Marloes haar pols heeft gebroken. Marloes is nog maar net lid en dan val je in je eerste wedstrijd zo ongelukkig uit. Beterschap!). Het team was hier blijkbaar zo van onder de indruk dat het goede spel van de eerste helft niet meer werd gehaald. Tolbert wist hier wel van te profiteren. De doelpuntenmachine kwam nog even goed op gang. We sloten de wedstrijd dan ook net als in Beilen af met een 14 – 0 nederlaag.

Toch zagen we ook in deze wedstrijd weer veel positieve dingen. Strijdlust loont. Concurrentie motiveert. Als team ervoor gaan heeft zeker resultaat. Elkaar coachen is heel belangrijk. Kortom: We gaan rustig verder in onze strijd. Met plezier.

Johan Boer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

17 maart 2007

FIT Boys begint te laat met voetballen en verliest (2 - 3).

Beilen - Of het nu overconcentratie was of gewoon slecht voetballen, feit was dat de Slofstra-/Van Berkel-mannen de eerste helft ONR eenvoudig in het zadel hielpen. In de 25e minuut werd het 0 - 1 en in de 45e minuut 0 - 2. Na de rust kwam FIT Boys pas tot de ontdekking dat ONR in deze vorm een te kloppen ploeg is. Mark Seubring, getergd als hij was door de uitwedstrijd, liep de 1 - 2 binnen. In plaats van de gelijkmaker, scoorde ONR uit een vrije bal de 1 - 3. Daarna ging FIT Boys drukken en beperkte ONR zich tot uitvallen. Arjan Schepel scoorde een kwartier voor tijd de 2 - 3 en de scheidsrechter liet lang doorspelen. voor de 3 - 3 niet lang genoeg helaas. Als FIT Boys van meet af aan gevoetbald had, had het ONR op de pijnbank kunnen leggen.

Na twee weken stil te hebben gestaan, mocht FIT Boys 1 deze zaterdag wel weer de wei in. Het de laatste weken matig presterend ONR kwam op bezoek. De Slofstra-/Van Berkel-mannen en Mark Seubring hadden iets recht te zetten. De uitwedstrijd werd er verloren met 2 - 0 en er vielen drie roden kaarten aan de kant van FIT Boys. Tot overmaat van ramp verloor Mark Seubring in een duel zijn twee voortanden. Van deze revanchegevoelens was tijdens de eerste helft niets terug te zien. Jarige leider Martin Datema sprak van overconcentratie. Hoe je het ook noemt het was ronduit slecht. En niet dat ONR zo geweldig speelde, maar de weinige kansen die zij kregen gingen er wel in. Na 25 minuten werd de score geopend, na slap verdedigen aan FIT Boys-kant. Een ONR-speler kon op de rand zestien rustig aanleggen en verschalkte keeper Erik Bos met een bekeken bal in de bovenhoek (0 - 1). Tot aan de rust ontspon zich een draak van een wedstrijd, waarbij ONR het minst in de malaise deelde. Op slag van rust viel de 0 - 2, een lucky goal maar die telt ook.

In de rust was iedereen het er over eens. Als je dit zwakke ONR pijn wil doen, dan zal er de tweede helft uit een ander vaatje getapt moeten worden. Toch was de eerste levensgrote kans in de tweede helft voor ONR. Wout Flokstra moest uiteindelijk op de doellijn een doelpunt voorkomen. Amper twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Ronald van Waardhuizen begon aan een indrukwekkende rush over de linkerflank. Bij de achterlijn leverde hij een prima lage voorzet af, die spits en topscoorder Mark Seubring eenvoudig kon binnenlopen. Dit doelpunt lijkt het sein voor FIT Boys om er nog een schepje bovenop te doen. Er werden deze middag stevige duels uitgevochten op de rand van het toelaatbare. Klaas Sanders verdwijnt, na een harde overtreding, in het boekje van scheidsrechter Rotmensen en ONR mag een vrije bal op zo'n twintig meter nemen. ONR-speler Lart Wolthuis nam plaats achter de bal en krulde deze prachtig over/langs de muur in de verre hoek (1 - 3).

Even leek FIT Boys aangeslagen, maar kort daarna werd er toch en soort van offensief ingezet. Achterin werd er meer risico genomen en ONR werd zowaar onder druk gezet. De aansluittreffer viel uiteindelijk in de zevenenzestigste minuut. Een vrije bal vanaf rechts werd door de ONR-verdediging niet adequaat weggewerkt. De mee opgekomen Arjan Schepel bedenkt zich niet en haalt droog uit (2 - 3). FIT Boys ontwikkelt grote druk op het ONR-doel en de 3 - 3 lijkt te vallen. Andermaal Ronald van Waardhuizen levert een prima voorzet af vanaf links en uit de kluts valt de goal wonderwel niet. Achterin is het af en toe ook close. De spitsen van ONR blijven levensgevaarlijk, helemaal nu FIT Boys risico neemt. Scheidsrechter Rotmensen helpt FIT Boys nog een handje door aardig wat blessuretijd bij te tellen. Het helpt de mannen van trainer/coach Jan Smid niet. ONR gaat met de drie punten aan de haal. Als FIT Boys van meet af aan zo gevoetbald had als in de tweede helft, dan had het ONR pijn kunnen doen. Maar 'Als' geldt niet in het voetbal en dus zal FIT Boys volgende week in Emmen tegen Angelslo de punten moeten pakken.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2, 3, 4 en 5 winnen allemaal en MC1 stond niet voor paal.

FIT Boys 2 speelde deze middag thuis tegen Angelslo 2. Waar dit team in het verleden een geduchte tegenstander was, was daar deze middag geen sprake van. Bij rust was het al 6 - 0 en de eindstand was 9 - 0. Lekker voor het doelsaldo. De doelpunten werden gemaakt door Kevin Eising (4 maal), Wietse Jonker (3 maal) en Ronny Koeling (2 maal).

FIT Boys 3 speelde thuis tegen LTC 4 en lijkt de smaak te pakken te hebben. Het werd 8 - 0, maar toen wilde LTC 4 niet verder. Vernederd als zij zich voelden en met het schaamrood op de kaken, wilden zij zo snel mogelijk terug naar Assen. LTC 4 kreeg 2 rode kaarten, waarbij de laatste gelukkige LTC-speler niet van het veld wilde. In plaats daarvan stapte het hele team op. De drie punten zullen sowieso wel voor FIT Boys zijn, nu nog even afwachten of dit LTC nog extra punten gaat kosten in de vorm van punten in mindering. Doelpuntenmakers hier: Anne Wyrdeman en Harald Woltinge (beide 2 maal) en Gert Jan Kerssies, Bert Doornbos, Emiel Ludwig en Martin Eising (elk 1 maal).

Ook FIT Boys 4 en 5 wisten te winnen. De Bosman-/Kreulen-mannen wonnen thuis van GRC Groningen 4 met 2 - 0. De GeJa-mannen wonnen uit bij LTC 6 met 0 - 5. Hier liepen de Assenaren naar het schijnt niet vroegtijdig van het veld.

Johan Boer zei het volgende over de wedstrijd van FIT Boys MC1:

En toch stond MC1 niet voor paal…………

MC1 reisde zaterdag af naar Norg voor de wedstrijd tegen GOMOS MC 1.

In een wedstrijd  waarin het (gezien de uitslag) lijkt dat er een zeer ongelijke strijd is geweest bepaalden een schot tegen de paal, een bal die zeer ongelukkig terecht kwam, een zeer bepalende midmid en een heel mooi de doelpunt de einduitslag.

Fit Boys en GOMOS begonnen allebei zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Voor GOMOS stond vooral op het spel “hoe kunnen we de score zo hoog mogelijk maken”. De meiden van Fit Boys dachten hier toch wat anders over. In de eerste tien minuten van de wedstrijd zag het publiek dan ook boeiende strijd met over en weer kansen. De Fit Boys meiden lieten zien dat  de trainingsarbeid niet voor niets is geweest. Er ontstonden combinaties en we speelden kort op de man. GOMOS kwam niet in hun spel. Wat is het dan jammer dat  een schot via de paal terugkaatsend via een van onze verdedigsters in het doel verdwijnt. Even later komt een bal zeer ongelukkig voor de keepster terecht. Deze kan onmogelijk aan de bal komen. Via een kluts raakt de bal de keepster en komt per ongeluk voor een GOMOS-speelster terecht. Doelpunt. Dit en nog twee “normale”doelpunten geven na 25 minuten een stand van 4 – 0 in het voordeel van GOMOS.  Met nog tien minuten tot aan de rust probeert Fit Boys zich weer te herpakken. Dit lukt. Met een onderhoudend gesprek in de rust en een peptalk van trainster en leider wordt de lijn van de laatste tien voor rust voortgezet. GOMOS komt niet echt tot voetballen. Fit Boys beperkt zich tot verdedigen. Stilaan groeit de hoop dat de nederlaag tot 4 doelpunten beperkt blijft. Echter wat de hele wedstrijd al zichtbaar was ,een geweldig spelende spelbepalende middenvelder. Deze dame ( met nummer 10) drukte nog even haar stempel op de  wedstrijd met een wonderschoon doelpunt. Vanaf 20 meter schoot ze met een mooie boogbal de vijfde erin. Hierdoor veerde de GOMOS op en gingen er nog even tegen aan. Uiteindelijk wisten ze de score op te voeren naar 8 – 0.

Wat kunnen we zeggen van deze wedstrijd: dat soms onverwachte dingen de wedstrijd een wending kunnen geven. (Palen weerkaatsen  nu eenmaal)

We hebben gezien dat we het wel degelijk kunnen. De volgende wedstrijd tegen Tolbert zullen we weer de veerkracht moeten tonen zoals in de wedstrijd. En ook in Tolbert heeft een doel twee palen………….

Johan Boer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

voetbalplezier viert elke zaterdagochtend hoogtij.

(foto's F3: Maurits Beuling, F5: fam. Boele).

Zaterdagochtend rond de klok van half negen komen de eerste spelers, vaak met pa en/of ma, naar sportpark Noord-West. Om negen uur staan de eerste wedstrijden gepland en dat gaat door tot ongeveer twaalf uur. Maar liefst 189 jeugdleden verdeeld over 16 teams spelen elke week weer hun wedstrijden.

Al deze teams en spelers worden getraind door een groot keurkorps jeugdtrainers, die deze jonge honden de fijne kneepjes van het voetbalvak bijbrengen. Op zaterdag begeleiden zo'n 32, zo niet meer, jeugdleiders deze jeugdige talenten tijdens hun wedstrijden op Noord-West of elders in Drenthe, Groningen en Friesland. Een groot compliment voor deze mannen en soms vrouwen!

Deze week sta ik even kort stil bij twee jeugdteams, te weten F3 en F5. FIT Boys F3 speelde thuis tegen BSVV F4 en trof een sterke tegenstander met een uitstekende keeper. BSVV F4 kwam op 3 - 0 toen de Wim Stevens-mannen onder begeleiding van Edwin Tillema de nodige strijd aan de dag legden. Ze kwamen terug tot 2 - 3, maar zagen de keeper de 3 - 3 voorkomen. In plaats daarvan viel de 2 - 4 aan de andere kant. Toch knap gestreden.

En dan hebben we nog de jonge honden van FIT Boys F5 onder leiding van Johannes de Boer. Zij staan voor het eerst op het veld tijdens een wedstrijd, maar wie weet waar we ze over pakweg tien tot twaalf zien.

foto: fam. Boele (17-03-2007).

De Webmaster. 

<<<TOP>>>

10 maart 2007

Concurrenten FIT Boys 1 verliezen, FIT Boys 3 en FIT Boys MC1 verliezen beide.

De Slofstra-/Van Berkel-mannen konden vandaag zich wederom toeleggen op de 3e helft. De wedstrijd tegen SVM werd afgelast. Alle andere wedstrijden in de 3e klasse D gingen wel door en die pakten goed uit voor FIT Boys. Hollandscheveld lijkt de weg kwijt en verloor ditmaal van CSVC. Angelslo kreeg klop van Drenthina en mocht FIT Boys de inhaalwedstrijd tegen SVM winnen, dan zal het een plaatsje stijgen. Onderstaand alle uitslagen:

En dit heeft weer de volgende stand als gevolg:

FIT Boys 2 boekte vorige week nog een puike oefenoverwinning op HZVV 2. Deze zaterdagmiddag werd er met 3 - 0 verloren in en tegen  Fc Meppel 3.

FIT Boys 3 ging op bezoek bij Erica en verloor met 4 - 3. Rene 'Pietje' Bening zei er het volgende over:

Erica-Fit3....4-3..helaas weinig over te zeggen..ja modderig!Doelpuntenmakers..Bert D,Emiel L,en Richard Brink..fijne avond verder!

Wat FIT Boys 4 in Groningen heeft gedaan zal niet veel met voetbal te maken hebben gehad. DIO Groningen 5 droogde de Bosman-/Kreulen-mannen af met maar liefst 12 - 0.

FIT Boys 5 won met 1 - 0 van ACV 8 door een doelpunt van Gerard Schans. Socrates zei er het volgende van:

Er werd dus gisteren toch gevoetb. Persoonlijk had ik zoiets...laat maar. Geen tijd, zware bodem, harde wind en de velden naar de %&^$@. Maar ja anderen beslissen en zo volgzaam als ik ben...
ACV-Fitboys 5. Een wedstrijd waar weer veel in zat.
Een eerste helft waar ik niet zoveel over kwijt kan omdat ik niet aanwezig was. Gerard scoorde de 1-0 en daar bleef het verder ook bij. Tegen het eind van de 1e helft kwam ik aangelopen en van verre werd door Ab(back in town) al geroepen;'omkleden snel, allemaal kneuzen'. Carl was het in de rug geschoten en nogwat mensen liepen te klagen. De 2e helft. Tegen de straffe westenwind in en in comb met het zware veld was het moeilijk voetballen. Het publiek in grote getale aanwezig(zelfs Kees, met 2 heupen was van de partij)was de 12e man. Ondanks de grote druk van ACV(wilden de gelijkmaker)wisten we op de been te blijven, kregen we zelfs kansen. oa Marcel, wist zowel het doel als de andere spitsen niet te vinden en de Richard(helaas maar moet het wel even noemen..)kreeg de grootste kans. Goed aangespeeld(= positief)door Marcel kreeg hij de vrije doortocht, wist de keeper te omspelen en had de bal voor het inpissen. Gelijk een stervende zwaan, of als de heupen van Kees of als een dovend kaarsje eindigde zijn actie. De bal rolde naast het doel. "de benen wilden niet meer" was zijn antwoord. Echt onvoorstelbaar, weg 2-0. Maar het was wel een van de leukste momenten van de wedstrijd.ACV had gelukkig net zoveel moeite om te scoren. Henk, goed fluitend, had alles goed onder controle, stuurde Jan E 5 min naar de kant. Jan daarentegen vond het niet erg, "kan ik mooi even rusten, dat ga ik vaker doen" zei hij.
Na het innen van de begeerde 3 punten was het weer goed vertoeven in de kantine. Het bier vloeide en de ballen rolden.

André 'Socrates' v.d. Bos.

De meiden van Spar - Jan Stevens verloren uit van FC Assen MC1 met 9 - 0. Johan Boer zei er het volgende van:

MC1 laat wederom twee gezichten zien en verliest.

(foto's: fc Assen).

Zaterdag traden de meisjes MC1 aan tegen de meiden van FC Assen MC1. Na een zeer natte week waardoor de velden zwaar waren om op te spelen verraste de zon ons op zaterdagmorgen. De zon deed waarschijnlijk veel mensen goed want het publiek was in ruime mate aanwezig. Het gaf de meiden net even dat extra motivatie om er tegen aan te gaan.

In een wedstrijd die voornamelijk op de helft van Fit Boys werd gespeeld liet de meiden een wisselend beeld zien. Om half elf werd  door de goed fluitende scheidsrechter Jan Eising het beginsignaal gegeven. FC Assen maakte meteen duidelijk waarvoor ze naar Beilen waren gekomen. Drie punten. Fit Boys werd gelijk in de verdediging gedrukt. En wat deze competitie al snel duidelijk is geworden namelijk goed verdedigen, dat liet de meiden uit Beilen ook nu weer zien. FC Assen drong wel aan maar kon niet tot scoren komen. Met Rosalie als laatste vrouw en een keepster die de meiden op de goede plaatsen zet werd er knap stand gehouden tegen de aanvalsdriften van Assense kant. Fit Boys hield dan ook tot de 20e minuut de nul. Ook nu weer bleek dat er dan blijkbaar iets knakt. De opdracht van kort op de man zitten werd niet meer uitgevoerd. Er sloop wat onrust in de ploeg. De bal rustig aannemen ging ineens wat moeilijker. Enkele meiden kregen wat last van vermoeidheid.  Opeens kreeg Assen wel de ruimte en de mogelijkheid om tot mooie combinaties te komen. In het laatste kwartier ontstonden er veel kansen voor de meiden uit Assen. Men wist er nog vier te benutten.

In de rust worden dan de koppen weer in de zelfde richting gezet en we gaan weer vrolijk en met veel nieuwe inspiratie het veld in. Ook nu weer twee gezichten wat Fit Boys liet zien.

Fc Assen zette er iets de rem op waardoor Fit Boys meer aan voetballen toe kwam. Mede door een verandering in de opstelling ontstonden er meer combinaties. Enkele meiden coachten elkaar. Er werd gestreden voor elke bal.  Er ontstond een periode waarin beide teams niet voor elkaar onder deden. Ook nu gooide een doelpunt in de 15e minuut na rust weer roet in het eten. Fit Boys was van slag en gunde FC Assen het initiatief. De meiden uit Assen maakten het mooi af. Uitslag 0 – 9.

Ook na deze wedstrijd kunnen we weer enkele conclusies trekken. Het verdedigen gaat steeds beter. In de duels moeten we meer veerkracht tonen en niet na een verloren duel de strijd opgeven. De rust met de bal aan de voet beter bewaren en probeer een goede pass te geven.

Aan onze inzet ligt het niet. Deze is goed. Ook het plezier in het spelletje blijft, ondanks dat je soms niet weet wat voor taak bij welke positie hoort. We proberen ook wanneer je niet op je favoriete positie speelt toch deze taak goed te vervullen. En denk ook in je voorbereiding op de wedstrijd aan het teambelang. Dat begint al op vrijdagavond. Iedereen moet fit in het veld staan.

Kortom: MC1 laat zich ieder week weer van z’n  goede kant zien.

Johan Boer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

3 maart 2007

Update site na weekje wintersport Webmaster.

Het was een vreemd weekje wintersport. In het dal soms regen, de berg op natte sneeuw en op de top sneeuw. Toch weer de nodige meters op de ski's gemaakt.

Bij terugkomst was er heel wat achterstallig leeswerk te doen, maar onze Lei(j)dert had er een keurig verhaal van gemaakt. Een meer dan knappe overwinning op Hollandscheveld, alleen jammer dat de tegenstander dan niet echt sportief reageert op hun verlies. Onderstaand het verslag van Martin D.:

Fit Boys wint vierde competitieduel op rij

Beilen - Afgelopen zaterdag won Fit Boys het vierde competitieduel op rij. Na Ens, DESZ en Sleen werd nu de vv Hollandscheveld met 2-0 verslagen. De ploeg uit Zuid Drenthe heeft het traditioneel moeilijk in Beilen. De laatste winstpartij van de oranje-zwarten tegen FIT Boys in Beilen dateert van 20 mei 2000 in de nacompetitie (1 - 3). Daarna werd er slechts één keer gelijk gespeeld en vier keer verloren. Wel staan de wedstrijden tussen de beide ploegen altijd garant voor een boeiend schouwspel. Dit was afgelopen zaterdag helaas niet het geval. In een zeer matig duel trok Fit Boys uiteindelijk aan het langste eind.

Zwengel

De wedstrijd begon met twee aftastende ploegen. In het eerste half uur was een schot van Robbert Dijkema eigenlijk het meest opwindende moment. Zijn snoeiharde volley werd door Hollandscheveld doelman Alwin van der Vinne op knappe wijze over de lat getikt. Na een half uur spelen wist linkerspits Ronald van Waardhuizen op het middenveld de bal op te pikken en op zijn karakteristieke wijze “zwengelde” hij dwars door de Hollandscheveldse verdediging, die hem eigenlijk geen strobreed in de weg legde. Van Waardhuizen tikt vervolgens de bal langs van der Vinne en de 1-0 was een feit.

Tam

Na rust werd er een offensief verwacht van het tot dan toe tam spelend Hollandscheveld. De mannen van trainer Henk van Klinken wekten niet echt de indruk om het Fit Boys moeilijk te maken. Vreemd, want bij winst zouden de Zuid-Drenten weer volop meedoen in de strijd om het kampioenschap. De formatie ging op dezelfde voet door. Halverwege werd nog wel de licht geblesseerde topschutter (11 goals) Robert Tichelaar ingebracht. Hij kon ook geen potten breken. Sterker nog, de grootste kansen waren voor de Slofstra/van Berkel Boys. 10 minuten voor tijd liet, wederom, Ronald van Waardhuizen de defensie van Hollandscheveld zijn hielen zien. In de afronding schoot hij de bal net naast. Nog geen minuut later was het Robbert Dijkema die ook alleen op het doel afging, maar hij twijfelde iets, waardoor Hollandscheveld de doelpoging kon smoren. Vier minuten in de extra tijd was het toch weer Ronald van Waardhuizen die doorbrak en wederom alleen om te keeper af kon. Deze keer faalde hij niet: 2-0. Kort daarna besloot scheidsrechter Jansen uit Grolloo, die in het sportieve duel toch nog 6 gele kaarten wist uit te delen, de wedstrijd te beëindigen.

Periodetitel

Door deze overwinning heeft Fit Boys de vijfde plaats op de ranglijst ingenomen en staat het bovenaan in de strijd om de 2e periodetitel. Bij winst zaterdag aanstaande tegen de Weide (Hoogeveen) is die titel een feit en heeft men zich geplaatst voor de nacompetitie. Hollandscheveld loopt nu 6 punten achter op koploper ONR uit Roden en haakt, voorlopig, af voor de strijd om het kampioenschap. Zaterdag spelen de mannen van trainer Jan Smid uit tegen medekampioenskandidaat De Weide uit Hoogeveen.

Martin D.

Ook FIT Boys 2 behaalde een zeer goed resultaat tegen reserve eerste klasser HZVV 2. In deze oefenwedstrijd haalden de Britstra-mannen een 3 - 2 overwinning. Net zoals vorig seizoen toen HZVV 2 bij FIT Boys 2 in de competitie zat en één van de weinige verliespartijen tegen de mannen van Jan Jonink speelden, gingen ze nu ook met verlies naar huis.

FIT Boys 3 had de wel meest verassende uitslag van het vorige weekend. Deze degradatiekandidaat nummer één walste over Smilde'94 2 heen. Het werd maar liefst 11 - 1.

FIT Boys 4 kreeg zelf klop van DIO Groningen 5 (0 - 5) en FIT Boys 5 was vrij. De meiden van Mulder C1000 verloren ook met 4 - 1 van Germanicus DA1. Onderstaand het verslag:

Zwarte dag in Coevorden: Germanicus DA1 – FIT Boys DA1 4 – 1

Op zaterdag 24 februari vertrokken de dames, in een stoet van vier donkere auto’s, naar Coevorden. Hier speelden we de tweede wedstrijd tegen Germanicus. Met de zon op ons bolletje gingen wij vol goede moed naar de wedstrijd. Het was ook alweer een tijd geleden dat we überhaupt een wedstrijd hadden gespeeld.

Aangekomen en omgekleed verkasten we ons naar veld 3. Veld 3 bleek net een paardenbak te zijn, waar al te lang geen paard meer in heeft gelopen; een combinatie van zand en gras, en net wat te veel zand. Ook de dames van Germanicus en de scheidsrechter waren het hierover met ons eens. En dus kwamen wij te spelen op het veld dat natuurlijk tot ons toe behoort: het hoofdveld. Nog een paar minuten tot de aftrap. De stilte werd alleen verbroken door de kraaien in de bomen. Het fluitje van de scheids klonk en Germanicus was begonnen. Ze waren meteen fel op de bal en zetten een actie op ons doel in, maar deze mislukte gelukkig. Germanicus was de eerste 10 minuten fel, na die tijd zakten ze wat in. Echter, wij konden het hier niet overnemen. Er werd niet echt goed gespeeld, passes kwamen niet over en we waren niet actief naar de bal. Er zat weinig pit in de wedstrijd. Na een half uur kon Germanicus door onze verdediging heen en dit resulteerde in een 1-0 achterstand. Zij blij, wij niet. Met nog 15 minuten te gaan hebben we nog een paar goede aanvallen op het doel gecreëerd, maar moesten we toch met een achterstand naar de kleedkamer. De tweede helft begon, met een nieuwe opstelling en een nog grotere wil om te winnen. Na ongeveer een kwartier spel wist Nousjka ons weer op te vrolijken door te scoren! Een goede aanval die mooi werd afgemaakt. Maar Germanicus had ook nog wat in huis. Ze speelden met hun beste elftal van het hele seizoen (eindelijk weer voldoende opkomst) en waren niet van plan te verliezen. Met snelle aanvallen is het hun (helaas) gelukt om de stand tot 4-1 te brengen. Ondertussen is Marja nog een keer onderuitgehaald, werd Janine geknepen en gleed Rianne uit.

Al met al een mistroostige dag. We kwamen en gingen in onze stoet van vier donkere auto’s en hebben gespeeld onder luid gezang van zwarte kraaien. Een enig lichtpuntje was de komst van Annemieke, met haar kindje Jorn! Alhoewel, hij heeft verdacht veel donker haar op zijn hoofd…

Dat was het voetbal van zaterdag 24 februari, zaterdag 3 maart heb ik niks gemist. Ik kreeg vrijdagmiddag al door in Oostenrijk dat het voetbal er voor het hele weekend uitlag.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

19 februari 2007

Kees van Hoorn ernstig geblesseerd

Tijdens de wedstrijd VEV ´67 7 / FIT Boys 5 is Kees van Hoorn geblesseerd geraakt. De heup is uit de kom geschoten en daarom is hij opgenomen in het UMCG te Groningen. Zo het nu lijkt moet hij tot volgende week maandag, 26 februari te verblijven.

Wij wensen Kees veel sterkte tijdens het verblijf bij de verpleegsters en wensen hem een voorspoedig herstel.

Om Kees een beetje op te fleuren en af te leiden, is een kaartje wel op z´n plaats. Het adres:

UMC Groningen

Kamer 308

Hanzeplein

Postbus 30001

4700 RB GRONINGEN

De Webmaster. 

<<<TOP>>>

17 februari 2007

Sleen geen partij voor Slofstra-/Van Berkel-mannen (6 - 0).

Beilen - Zonder een noemenswaardige krachtsinspanning te leveren, zetten de mannen van de jarige trainer/coach Jan Smid (van harte!) rode lantaarndrager Sleen eenvoudig opzij. Bij rust was het al 2 - 0 door Edwin Roijinga en een wonderschoon doelpunt van Klaas Sanders. Na de rust vallen er nog vier doelpunten, achtereenvolgens van Ronald van Waardhuizen, Klaas Sanders, invaller Tristan Haurissa en andermaal Ronald van Waardhuizen. Sleen lijkt zich bij degradatie te hebben neergelegd en legde de Slofstra-/Van Berkel-equipe geen strobreed in de weg. Verder dan twee mogelijkheden kwam Sleen niet.

Na vele weken van afgelastingen was het deze zaterdag eindelijk wel weer mogelijk om te voetballen. FIT Boys kreeg nummer laatst Sleen op bezoek. Uit was het nog 0 - 2 geworden en drie punten zouden erg welkom zijn deze middag. Die drie punten kwamen geen moment in gevaar deze middag. Hoewel FIT Boys niet swingend en erg goed voetbalde, was Sleen zo onthutsend zwak dat ondanks de geringe inspanning er toch een monsterscore in leek te zitten. Het duurde wel tot de 24e minuut voor de 1 - 0 viel. Aan aanval over rechts kwam uiteindelijk bij Ronald van Waardhuizen, die Edwin Roijinga prima bediende. Met een droge knal in de lange hoek was de score geopend.

Het hoogtepunt deze middag werd verzorgt door verdediger Klaas Sanders. Uit een afgeslagen corner kreeg Klaas de bal op de rand zestien voor zijn rechter. Met een prachtige curve verschalkte hij de iets voor zijn doel staande Sleen-goalie en scoorde de 2 - 0. Na de rust leek het even bij 2 - 0 te blijven, maar toen pakte de Slofstra-/Van Berkkel-equipe de score weer op. Edwin Roijinga speelde zich op het middenveld prachtig vrij en stuurde Ronald van Waardhuizen. Ronald liet met een harde diagonale schuiver de Sleen-keeper kansloos (3 - 0). Nog geen twee minuten later schoot Klaas Sanders in de korte hoek raak. Zijn tweede betekende de 4 - 0. 

Vervolgens kreeg Sleen een dikke kans op een eretreffer. Erik Bos had een voorzet al voorbij zien komen maar een van de Sleen-spitsen wist de bal over het doel te krijgen. Twee minuten later was het wel raak aan de andere kant. Kevin Eising legde deze middag de nodige strijd aan de dag, zo ook nu. Hij veroverde de bal op rechtsvoor en leverde een prima voorzet af. Tristan Haurissa, koud één minuut in het veld, knikte bij de tweede paal raak (5 - 0). Uit de aftrap kreeg Sleen kans nummer twee, maar het schot ging net voorlangs. Het slotakkoord was voor FIT Boys. Ronald van Waardhuizen ging andermaal diep en ronde beheerst af (6 - 0). Kevin Eising kreeg nog een levensgrote kans op de zevende, maar na het omspelen van de keeper schoot hij net naast.

Al met al een makkelijke overwinning, maar volgende week zal er tegen Hollandscheveld iets meer gevraagd worden.

Opstelling FIT Boys: Erik Bos, Gerald Roek, Arjan Schepel, Tim Seubring (73e Wout Flokstra), Klaas Sanders (82e Elwin Dam) Maurits van der Hoest, Edwin Roijinga, Ruud Seubring, Robert Dijkema (76e Tristan Haurissa), Kevin Eising, Ronald van Waardhuizen.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

__________________________________________

Kampioenen FIT Boys F2 in het zonnetje gezet.

De Wim Stevens-mannen moesten zaterdagavond nog één punt binnenhalen voor het zaalkampioenschap en dat gebeurde. De eerste wedstrijd tegen HHComb F1 werd gewonnen en daarom was de wedstrijd daarna tegen Smilde'94 F2 niet meer belangrijk. Daarna kon het kampioenschap gevierd worden en kregen de spelers en begeleiders Kevin Eising en Maurits van der Hoest uit handen van F-pupillencoördinator Harold Kamps de kampioensmedailles.

En toen kon er feest gevierd worden en bleef het nog lang gezellig in de Drenthehal. 

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 en 5 winnen, FIT Boys 4 speelt gelijk en MC1 verliest.

De Britstra-mannen van trainer/coach Jan Jonink stonden tot voor vandaag met vier teams in de middenmoot met elk 14 punten. Noordscheschut 3 was hier ook één van, maar na vanmiddag niet meer. FIT Boys 2 won met 4 - 1. Ronny Koeling en Erik Verbeek scoorden elk éénmaal, derde elftal speler Bart Steenge had het op zijn heupen en scoorde tweemaal.

FIT Boys 4 speelde thuis tegen ONR 4 en het werd 5 - 5.  Vlak voor tijd stond het nog 5 - 3,maar het lukte de Bosman-/Kreulen-mannen niet de drie punten in Beilen te houden. 

FIT Boys 5 speelde uit tegen VEV'67 7 en won 1 - 4. Jan Eising en Marcel de Bruijn namen de productie voor hun rekening (ieder twee).

De meiden van Spar - Jan Stevens verloren uit van Marum MC1 met 8 - 0. Johan Boer zei er het volgende van:

Fit Boys MC1 laat karakter zien.

(foto's: Johan Boer).

Zaterdag ging de meiden van Fit Boys op bezoek bij Marum MC1. In een wedstrijd waarin de wind vrij spel had op het grote veld ging het redelijk op en neer. Marum bracht iets meer klasse in het veld en kon het verschil maken middels 8 doelpunten.

Fit Boys MC1 trok met de nieuw gekregen trainingspakken (Jan Bedankt) aan vol goede moed richting Marum. Met de redelijk kleine uitslag van de thuiswedstrijd in gedachten(1 – 5), dachten we een mooie uitslag neer te kunnen zetten. De wedstrijd begon met het voor ons gebruikelijke spelbeeld: een tegenstander die voornamelijk op onze helft speelt. Marum had dus een overwicht maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. Doordat we veel gewend zijn om te verdedigen gaan we dit ook steeds beter doen. Fit Boys hield dan ook tot de 19e minuut de nul. De meiden waren even de controle kwijt en in de volgende 10 minuten bouwde Marum knap de stand uit naar 4 – 0. Hiermee gingen we de rust in.

Na rust zagen we een Fit Boys wat geheel anders uit de startblokken kwam. De “fouten “van de eerste helft werden beter uitgevoerd: Kort op de man, een bal aan nemen,  kijken waar je de bal naartoe speelt, meer samenspelen, niet te lief zijn . De meiden gingen er vol op tegenaan.

Marum had moeite met de inzet en het karakter wat de meiden lieten zien. De tweede helft had dan ook een heel ander spelbeeld. Uiteindelijk werd het 8 – 0.

Degenen die regelmatig langs de lijn staan bij het meisjes team zien elke week weer een team dat veel inzet toont, dat elke week leert, en dat ook veerkracht laat zien ondanks de vele tegendoelpunten. We zijn nog steeds hard op weg om onze doelstelling te halen. De trouwe lezers weten welke dit is. (Prijsvraagje voor in het gastenboek) .

Johan Boer.

De Webmaster

<<<TOP>>>

16 februari 2007

Jeugd FIT en FIT Boys leven zich weer uit tijdens Disco.

(foto's: Johan Boer).

Het was gezellig druk. De jeugd van gymnastiekvereniging FIT en voetbalvereniging FIT Boys hadden het reuze naar hun zin. De dansvloer was sporadisch bezet. Maar het was het een leuke avond.

Johan Boer.

<<<TOP>>>

10 februari 2007

Koning Winter neemt toch weer bezit van velden in Noord-Nederland.

Beilen - Vrijdag was het al bekend, alle wedstrijden in het district Noord van de KNVB lagen er uit. Op dit moment (19:30 uur) sneeuwt het aardig door en ook zondag is er geen voetbal in Noord-Nederland.

Gezaalvoetbalt werd er wel door de jeugd, maar de diverse uitslagen zijn nog niet bekend. volgende week weer nieuwe kansen.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

7 februari 2007

Oefenwedstrijd FIT Boys door gebrek aan licht vroegtijdig ten einde.

Woensdagavond oefenden de Slofstra-/Van Berkel-mannen tegen Zuidwolde op sportpark Noord-West. Door het onregelmatige weer gaan menig competitiewedstrijd niet door, maar het blijft wel zaak het nodige wedstrijdritme op te doen. Helaas dacht daar een zeker iemand anders over woensdagavond. Bij een 2 - 2 stand, ging op het hoofdveld van sportpark Noord-West het licht. Deze zeker persoon, ook wel bekend als één van de twee vleermoesies, dacht nadat de laatste groep van het trainingsveld  kwam dat het licht wel uitkon. Hij was even vergeten dat FIT Boys 1 nog aan het oefenen was op het hoofdveld. Omdat de lichten niet direct weer aanmogen, besloot de scheidsrechter de wedstrijd maar te beëindigen.

Zaterdag, als het weer het toelaat, speelt FIT Boys 1 uit tegen De Weide 1.

De Webmaster. 

<<<TOP>>>

3 februari 2007

Ook bij FIT Boys rolt de bal weer. ALLE UITSLAGEN & STANDEN.

Er is van een echte winter nog geen sprake, maar toch zit de 'winter'stop er voorlopig weer op. Het was zaterdag goed weer en dus gingen diverse FIT Boys-teams het veld weer op of de zaal in.

De Slofstra-/Van Berkel-mannen wonnen in Bovensmilde een oefenwedstrijd tegen BSVV met 2 - 5. De Britstra-mannen gingen op bezoek in Marum en wonnen met 0 - 3 van Marum 2. Alle doelpunten kwamen van één en de/het zelfde voet/hoofd, die van Tristan Haurissa. De Benny Wildeboer-mannen blijven in de hoek zitten waar de klappen vallen. Voor hen begon de competitie na de winterstop zoals die ervoor geëindigd was. Er werd met 1 - 3 verloren van Angelslo 3. Rene 'Pietje' Bening zei er het volgende van:

Fit3 was niet best! Ook al speelde Good Old Johan Koster mee!Die na een kleine 30 minuten gevoetbald te hebben,zich weer vervangen moest laten door Peter Doornbos!Verder was het armoe troef bij de mannen vh 3de!Als je eenmaal laatste staat kom je der ook moeilijk vanaf!1ste helft redelijk gespeeld!Alleen wat rommelig van beide kanten,desondanks ging Fit met een 1-0 voorsprong de rust in!Door een knap doelpunt van Bart Steenge!Die na een goede actie van Jos en Gert-Jan(Of was het nu Jan-willem johan?)het doel was te vinden!De 2de helft was het aanzien amper waard,er werd wel geknokt door de mannen maar niet gewonnen!Daardoor werd het al gauw 1-1!De 1-2 kwam uit een hoekschop van de mannen uit Angelslo die door de keeper werd gemist op de knie kwam van Anne en de kop van Woltinge die de bal klaar legde voor de aanvoeder!Hierna ging Fit 1 op 1 spelen wat resulteerde in kansen!Mede had Peter 2 kansen nodig om niet te scoren!En dan weet je het wel!Door een misverstand in de verdediging tussen Martin en de keepert werd het 1-3!De wedstrijd was gespeeld!Na "de broek van de kont van Bart Steenge"Vond Scheids Jan het wel voldoende en floot af!Hierdoor gaat Fit verder waar het gebleven was!En wel met verliezen!Vriendelijke groet Pietje!

De Bosman-/Kreulen-mannen kregen thuis klop van ACV 7. Er werd met 1 - 4 verloren. De meiden van Mulder (klinkt toch anders dan De meiden van De Wit) hadden ook al weer competitieverplichtingen tegen Weerdinge DA1. De al eerder afgelastte wedstrijd van FIT Boys A1 tegen JVS A1 ging nu wel door. De Autorijschool André Blaauw-mannen wonnen nipt met 1 - 0.

Ook was er nog het vervolg op het bekeravontuur van FIT Boys C1. De H&T-mannen stonden na de reguliere speeltijd op 2 - 2. Strafschoppen moesten de beslissing nemen en die namen Staphorst C1 net even beter (6 - 7). En zo kwam er een einde aan het bekeravontuur. FIT Boys C2 won overtuigend van buurman Beilen C2 met 6 - 0. En de Spar-meiden gingen in Drachten tegen Drachter Girls MC1 met 7 - 0 eervol ten onder.

De pupillenteams speelden diverse wedstrijden in de zaal, maar daar zijn op dit moment op de redactie niet alle uitslagen van bekend. Alleen de uitslag van FIT Boys F1 is bekend, zij wonnen met 0 - 2 van SVH F1.

Onderstaand de diverse uitslagen in de diverse klasses (voor zover bekend):
FIT Boys  1

FIT Boys 2

FIT Boys 3

FIT Boys 4

FIT Boys 5

FIT Boys DA1
Er zijn, behalve de uitslag van FIT Boys DA1 (2 - 1 tegen Weerdinge DA1), geen uitslagen bekend van 3 februari.

FIT Boys A1

Ook de uitslag van FIT Boys A1 is verwerkt in de stand:

FIT Boys B1

FIT Boys C1
FIT Boys C2

FIT Boys MC1

De Webmaster.

<<<TOP>>>

26 januari 2007

Zaterdag 27 januari zijn alle wedstrijden op sportpark Noord-West afgelast.

AfgelastingenHoewel er op het weer geen peil te trekken valt, is het door de regen, vorst en weer regen slecht gesteld van de velden op sportpark Noord-West. Alle wedstrijden op zaterdag 27 januari die gespeeld zouden worden in Beilen gaan daarom niet door.

De altijd leuke en aantrekkelijke wedstrijd tussen de Slofstra-/Van Berkel-mannen en Hollandscheveld gaat dus niet door. Die zal in een inhaalweekend gepland gaan worden. Of FIT Boys 1 nog gaat oefenen in Gasselte is nu nog niet bekend. Houd daarvoor het Gastenboek in de gaten. Martin D. zal hierover berichten.

Voor diegene die vanwege al het vocht in de tuin niet in de tuin kan werken, kan het eigen vochtpeil vanaf 13:00 uur op peil brengen in de kantine van FIT Boys op sportpark Noord-West.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

13 januari 2007

FIT Boys derde in Smilde en gezellige nieuwjaarsklaverjasavond.

Finaleavond Rabobank zaaltoernooi Smilde

(foto's: MvS Publishing, Berthold van Sleen).

Zaterdagavond kon FIT Boys, na één jaar de finale niet gehaald te hebben, weer strijden voor de titel bij het Rabo Zaalvoetbaltoernooi is Smilde. Het werd een avond met wisselende successen voor de Slofstra-/Van Berkel-mannen en ook één van de nodige pech. Keeper Mark Lubberts, toch al niet geheel fit, haalde het einde van de avond niet. Aljon Stahlmecke kreeg last van zijn kuit, maar kon Mark nog wel vervangen op doel. Om de personele problemen op te vangen trok coach Jan Jonink zijn zaalschoenen ook maar aan. 

De resultaten waren zoals gezegd wisselend. Tegen Smilde'94 zondag werd er met 0 - 3 verloren en daarna werd het met 4 - 6 gewonnen van Witteveen. Vervolgens volgde er weer verlies van Smilde'94 zaterdag met 1 - 3, maar de avond werd met een overwinning tegen BSVV afgesloten (4 - 2).

FIT Boys werd hierdoor derde, maar ontving nog wel de beker voor de sportiefste ploeg. Smilde’94 zondag werd eerste en Smilde’94 zaterdag tweede en dus werd sportcafé Radix op zijn kop gezet. BSVV en Witteveense Boys werden respectievelijk vierde en vijfde.

De Webmaster (met dank aan Martin Datema).

Nieuwjaarsklaverjas-/sjoelavond

De sjoel- en klaverjasavond was zaterdagavond 13 januari erg gezellig. Sponsoren, aandeelhouders en vaste kaarters en sjoelers gingen zo rond 19:30 uur van start. 33 klaverjassers streden om de prijzen en vier sjoelers gooiden hun brikken ook om de prijzen. 

Na spannende boompjes werden de prijzen verdeeld. Bij de sjoelers waren de heren Schippers eerste en tweede. Bij de klaverjassers waren er 11 prijzen te verdelen. Onderstaand een foto-overzicht met de prijswinnaars.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

__________________________________________

45 vrijwilligers hebben geklust tijdens doedag.

Tijdens de winterstop is het een ideale tijd om sportpark Noord-West een goede beurt te geven. Zaterdag 13 januari 2007 hebben 45 vrijwilligers van vv Beilen en cvv FIT Boys tal van klussen op het sportpark uitgevoerd. De bossingels zijn uitdunt, het tegelpad rondom veld 2 is grasvrij gemaakt en de ballenvangers en doelnetten op het trainingscomplex zijn vervangen of herstelt. 

Na een goede middagmaaltijd werd er ook 's middags nog doorgewerkt om zo alle klussen af te kunnen maken. En zo hebben beide verenigingen en de Stichting Noord-West weer veel geld bespaard, geld dat nu aan andere zaken besteed kan worden.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

6 januari 2007

Na nieuwjaarscross voor jong en oud veel gezelligheid tijdens nieuwjaarsreceptie.

(foto's: Maurits Beuling).

Beilen - Het weer zat geweldig mee afgelopen zaterdag bij de FIT Boys nieuwjaarscross. Tijdens het lopen door jong en oud was het droog, terwijl het later op de middag ging regenen. De jeugd van FIT Boys liep een coopertest en elke deelnemer ontving een certificaat met zijn of haar afstand erop. De senioren en de A-junioren liepen een wedstrijd over een kilometer of vijf. Eerste bij de dertig min werd Mark Seubring op de voet gevolgd door Elwin Dam. Edwin Roijinga werd derde. Bij de dertig plus werd Jan Eising eerste. Daarna was er voor iedereen snert met worst, gemaakt door topkok Martin Datema. 

Rond de klok van vijf nam voorzitter Eli van Berkel het woord. Erelid Fokko Polman werd welkom geheten en er werd even stilgestaan bij de zorgwekkende toestand van ons andere erelid Henk Bontsema. Hij ligt in het ziekenhuis op de intensive care en zijn toestand is kritiek. Daarna werden de bestuurlijke wisselingen genoemd en wenste Eli alle nieuwe bestuursleden veel succes. Nieuwe kleding, ledengroei, spelerspas en clubscheidsrechters passeerden de revue. Eli dankte alle sponsoren voor hun bijdrage en het is onze vereniging gestelde vertrouwen. Daarna nam Johan Koster namens de kantinecommissie het woord (hij kon het toch niet laten als ex-voorzitter) en bood de vereniging een prachtig cadeau aan. Op de plaats van de televisie zal een groot (uittrekbaar) scherm komen en aan het plafond een beamer zodat de wedstrijden van het Nederlands elftal en de uitslagen zaterdag tijdens de wedstrijd van het eerste nog beter bekeken kunnen worden.

Daarna roemde Eli nogmaals de sponsoren voor hun bijdragen, maar ook de club van honderd, de adverteerders en de kantinebezoekers. Zonder deze inkomsten zou de contributie drastisch hoger zijn. Daarna noemde Eli de C uit cvv FIT Boys. We zijn en blijven een Christelijke vereniging en ook al gaat het tijdens de wedstrijd wel eens niet naar onze zin, probeer het vloeken achterwege te laten. 

Daarna nam Eli de prestaties van alle teams afgelopen jaar nog eens door, waarbij uiteraard de kampioenen C1 en F1 werden genoemd. De samenwerking met Jan Smid verloopt voortreffelijk en daarom is het contract met Jan weer voor één seizoen verlengd met een optie voor nog een jaar. Jan Smid werd uitgenodigd naar voren te komen en ondertekende zijn nieuwe contract. Ook noemde Eli de ludieke actie van Jan Stevens om Berjon Groenink en Wim Visser een minuut gratis te laten winkelen 1 januari 2007 om 00:15 uur. Als laatste was het de beurt aan de jubilarissen. Achtereenvolgens kwamen Ab Hofman (40 jaar), Piet Nederhoed (40 jaar), Elzo Oostland (35), Wim Visser (35), Abel Schuringa (35), Jan Götz (30), Johan Koster (30), Jan Paping (30), Carl Nortier (25) en Ronny Koeling (25) naar voren om hun oorkonde in ontvangst te nemen.

Vervolgens kwam de voorzitter van de Scheidsrechtersgroep Centraal Drenthe aan het woord. Voor de tweede keer in successie werd de Fair Play Cup voor deze regio uitgereikt aan de cvv FIT  Boys. Scheidsrechterscoördinator Kleis Lageveen nam de beker in ontvangst.

Daarna kon de nieuwjaarsreceptie echt beginnen en de heren en dames van de kantine zorgden voor een natje en een droogje. Na een gezellige middag/avond gingen diverse personen nog met een tussenstop bij Koos door naar de receptie in Skopje bij tante Sjaan. Het schijnt dat de ex-voorzitter nog dansend op de bar is gesignaleerd. Kortom, het was weer een erg gezellige nieuwjaarsreceptie.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

5 januari 2007

FIT Boys eenvoudig door naar finale Smilde Rabobank Zaaltoernooi.

(foto's: Maurits Beuling).

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-mannen hebben zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de finale-avond van het Smilde Rabobank Zaaltoernooi. Met slechts vier treffers tegen en negentien doelpunten voor werd FIT Boys overtuigend eerste in de poule. Morgenavond strijden Nieuw Balinge, BSVV, Smilde'94 za, Diever en Witteveense Boys om twee of drie plaatsen in de finalepoule.

FIT Boys opende deze avond tegen de vervanger van VAKO Veenhuizen. Veenhuizen probeerde ook leuk mee te voetballen, maar gaf daardoor veel ruimte weg. En dat moet je tegen een goed combinerend FIT Boys nou net niet doen. Door doelpunten van Aljon Stahlmecke, Ruud Seubring, Tim Seubring (twee maal) en Ronald van Waardhuizen (drie maal) werd het een eenvoudige 7  - 0.  De tweede wedstrijd was tegen Wijster, dat wel begrepen had hoe je  FIT Boys moet bestrijden. Door het inspiratieloze FIT Boys geen ruimte te geven en met wat fysiek geweld, en dat mag in Smilde, werd het FIT Boys moeilijk gemaakt. Na een 2 - 0 voorsprong (doelpunten Elwin en Aljon) kwam Wijster nog terug tot 2  - 1, maar wist de equipe van coach Jan Jonink de drie punten toch veilig te stellen.

Na de pauze trof FIT Boys de zaalvoetballers van Smilde. FIT Boys gaf eens goed gas na de matte vertoning tegen Smilde en liep uit tot 5  - 0. Edwin en Ruud scoorden elk twee maal en Ronald maakte de vijf vol, voordat Smilde nog iets terug mocht doen (eindstand 5 - 1). De laatste wedstrijd was volgens de speaker de klapper van de avond. FIT Boys en Smilde'94 zo hadden tot dan toe alles gewonnen. Een klapper werd het wel, maar dan meer de hattrick van Ronald van Waardhuizen. Smilde probeerde het wel, maar moest hun meerdere erkennen in de Slofstra-/Van Berkel-equipe. Naast Ronald scoorden Ruud en Elwin één maal. Smilde scoorde tussendoor ook nog twee keer, waarbij hun laatste een weggevertje was van Ronald.

Bij vlagen met goed combinatievoetbal en deels op de automatisch piloot mag FIT Boys zaterdag 14 januari de titel proberen terug te veroveren van BSVV, dat zich morgen nog wel zal moeten plaatsen. Waar hebben we dat eerder gehoord dat de titelverdediger zich niet plaatste?

Uitslagen van vrijdag 5 januari in Smilde:
18.30 - 18.54 uur: Fit Boys - Veenhuizen 7 - 0
18.55 - 19.19 uur: Smilde '94 (zaal) - Wijster 1 - 2
19.20 - 19.44 uur: Veenhuizen - Smilde '94 (zon) 0 - 2
19.45 - 20.09 uur: Fit Boys - Wijster 2 - 1
20.10 - 20.34 uur: Smilde '94 (zon) - Smilde '94 (zaal) 6 - 2
Pauze
20.55 - 21.19 uur: Wijster - Veenhuizen 2 - 3
21.20 - 21.44 uur: Smilde '94 (zaal) - Fit Boys 1 - 5
21.45 - 22.09 uur: Wijster - Smilde '94 (zon) 1 - 5
22.10 - 22.34 uur: Veenhuizen - Smilde '94 (zaal) 5 - 2
22.35 - 22.59 uur: Smilde '94 (zon) - Fit Boys 2 - 5

Doelpuntenmakers:
Ronald v. W. 8x, Ruud S. 4x, Elwin D., Aljon S., Tim S. en Edwin R. 2x. Gerald R. en Erik B. helaas geen doelpunt.

Eindstand:

team wedstr pnt doelsaldo
1. FIT Boys 4 12 +15
2. Smilde'94 zo 4 9 +7
3. Veenhuizen 4 6 -5
4. Wijster 4 3 -5
5. Smilde'94 zaal 4 0 -12

De Webmaster. 

<<<TOP>>>

1 januari 2007

SPAR STEVENS geeft minuut gratis boodschappen doen weg.

(foto's: Martin Datema)

Tijdens de verloting en de verkoop bij opbod tijdens het mixtoernooi van donderdagavond 28 december had Jan Stevens van de Spar Beilen een heel bijzondere prijs ter beschikking gesteld. Een minuut gratis boodschappen doen bij uiteraard de Spar. Wat de bieders toen nog niet wisten was het tijdstip van het verzilveren van deze prijs: 1 januari 2007 om 00:15 uur.

Achteraf bleken er twee prijswinnaars te zijn, die samen € 110,= hadden geboden. Berjon Groening en Wim Visser mochten met en winkelwagen door de Sparwinkel heen vliegen. Onder grote publieke belangstelling melden beide heren zich bij de Spar om, na natuurlijk eerst een toast op het nieuwe jaar te hebben uitgebracht, in één minuut tijd zoveel mogelijk boodschappen te verzamelen. Na een minuut vliegen en grijpen werd de balans opgemaakt bij de kassa. De verzameling had een waarde van €157,76, dus dikke winst voor de mannen!

Na afloop van het winkelen werd er nog een poosje gezellig nagezeten in de Spar en zo begon het jaar voor beide heren zeer goed.

Onderstaand een foto-impressie, met dank aan nachtreporter-/fotograaf Martin Datema:

De Webmaster

<<<TOP>>>

30 december 2006

FIT Boys vind in Dedemsvaart Waterloo tijdens Protos Weering.

FIT Boys speelde in Dedemsvaart de 2e ronde van het Protos Weering toernooi. De eerste wedstrijd werd er verrassend gewonnen van de nummer twee uit de 2e  klasse L zaterdag FC Meppel. Het werd uiteindelijk 0 - 2. De volgende tegenstander was HODO, de nummer zeven uit de 2e klasse K zondag (de klasse van rode lantaarndrager vv Beilen). De Slofstra-/Van Berkel-mannen kwamen nog wel op 1 - 0, maar toen gaf de nummer twee van het PW-toernooi in 2004/2005 gas en liep uit naar 1 - 4.

Leider Martin Datema was positief: "Tegen Zwartemeerse Boys moet het kunnen en dan tegen Noordscheschut de schade beperkt houden, en wie weet als één van de beste nummers drie door naar de volgende ronde".

En toch volgde een deceptie, want tegen Zwartemeerse Boys (tweede in de 4e klasse  F zondag) werd een 2 - 0 voorsprong vijf minuten voor tijd toch nog weggegeven (2 - 2). Tegen Noordscheschut zou gewonnen moeten worden, maar FIT Boys speelde toch wel een knappe 2 - 2 tegen deze nummer acht uit de 1e klasse E zaterdag. Met vijf punten ben je  niet door, helaas. Waar vorig jaar de volgende ronde nog op enkele seconden werd gemist,  duurde vanavond de wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys  enkele minuten te lang.

En met deze Futsalavond is het FIT Boys-voetbaljaar ten einde. volgend jaar gaat FIT Boys 1 in Smilde verder met het Futsal.

Rest mij iedereen een goede jaarwisseling te wensen en tot volgend jaar.

De Webmaster.

Het Protos-programma voor vanavond:
17:30 uur FC Meppel FIT Boys 0 - 2
18:00 uur Zwartemeerse Boys Noordscheschut 0 - 1
18:30 uur FIT Boys HODO 1 - 4
19:00 uur FC Meppel Zwartemeerse Boys 1 - 1
19:30 uur HODO Noordscheschut 1 - 3
20:00 uur FIT Boys Zwartemeerse Boys 2 - 2
20:30 uur HODO FC Meppel 2 - 0
21:00 uur Noordscheschut FIT Boys 2 - 2
21:30 uur Zwartemeerse Boys HODO 3 - 4
22:00 uur Noordscheschut FC Meppel 2 - 1
Eindstand:
wedstr. punten doelsaldo
1. Noordscheschut 4 10 +4
2. HODO 4 9 +4
3. FIT Boys 4 5 -1
4. Zwartemeerse Boys 4 2 -2
5. FC Meppel 4 1 -5

De Webmaster.

<<<TOP>>>

28 december 2006

Europacup- en mixtoernooi weer als vanouds gezellig.

(foto's: Henk Heideveld en Peter Doornbos)

Donderdag 28 december, FIT Boys-dag in de Drenthehal. De eerste voetballertjes staan 's ochtends vroeg al te trappelen van ongeduld voor een dichte deur. Om 09:00 uur gaan de eerste wedstrijden van start. De meiden van MC1, de D- en E1-pupillen zijn als eerste aan de beurt en de FIT Boys-scheidsrechters Ruud Seubring en Rense Oving leiden de wedstrijden. Daarna was het de beurt aan E2, E3 en de F-pupillen. Scheidsrechters André van Dijken en Lucas Ribberink fluiten. 

Halverwege de middag waren de B- en C-junioren aan de beurt onder leiding van de scheidsrechters Jesse Lageveen en Sander Stegehuis. De papa van Richie (Henk Heideveld, tevens de fotograaf) was goed te spreken over het toernooii: "Het was een leuk en goed georganiseerd toernooi, complimenten aan de organisatie."

's Avonds rond de klok van zes gingen de senioren, dames en A-junioren van start in twee poules van vier. Er werd gestreden om de eeuwige eer en roem. Na de poulewedstrijden volgden de wedstrijden om de diverse plaatsen (van 1 tot 8), maar wie waar eindigde? Ik zou het niet weten, was ook niet zo belangrijk. Het belangrijkste van de avond moest nog komen: de verloting en het bij opbod verkopen van meestal sterke drank. De doos Flügel, de fles Feigling en de fles whisky (Black Label geloof ik) wisselden voor grof geld van eigenaar. 

Klapper van de verkoop per opbod werd aangeboden door Spar - Stevens. Een minuut gratis winkelen in uiteraard de Spar. Het werd een nek-aan-nek race tussen oud-voorzitter Johan Koster en scheids Berjon Groenink. Johan ging tot 105 euro, maar liet het winkel toch over aan Berjon die uiteindelijk 110 euro bood. Klein addertje onder het gras was het tijdstip waarop Berjon door de Spar mag gaan rennen. 1 januari 2007 om 00:15 uur!

Het was weer een geweldige dag, goed georganiseerd door de aktiviteitencommissie bestaande uit Jeroen Loovers, Emiel Ludwig en Johan Boer. Aangevuld met Altjo Pot (inschrijving Mixtoernooi, etc.) en spreekstalmeester Martin Datema en de kaartverkopers Ab Sanders, Jan Koster en Carl Nortier.

Morgen rest nog het Oliebollentoernooi en natuurlijk de tweede ronde van het Protos Weering toernooi in Dedemsvaart en dan is 2006 qua voetbal voorbij.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

27 december 2006

FIT Boys met mooi en goed voetbal door naar volgende ronde Protos Weering toernooi.

(foto's: Johan Koster).

FIT Boys deed woensdag 27 december mee aan het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. In een goed gevulde Drenthe hal, waar een goede voetbalsfeer hing, ging FIT Boys de strijd aan met Beilen, De Weide, Dwingeloo en Witteveense Boys. Een avond waarin de clubs goed voetbal lieten zien en waar  na twee gespeelde wedstrijden FIT Boys goed op koers lag om een goed resultaat te boeken. Twee gespeeld en 6 punten en al gewonnen van Beilen. De volgende twee wedstrijden waren bepalend voor de rest van de avond. De  derde wedstrijd tegen De Weide was een wedstrijd waar de vonken vanaf vlogen. Veel spektakel en een zeer mooi scoreverloop. Helaas negatief voor FIT Boys. De laatste wedstrijd tegen Witteveense Boys moest het dan maar gebeuren. FIT Boys speelde gelijk. De laatste wedstrijd van de avond (Beilen – De Weide) moest uitmaken wie er tweede in de poule zou worden Beilen of  FIT Boys. 

Op de foto staand v.l.n.r.: Jan Jonink (coach), Aljon Stahlmecke, Elwin Dam, Edwin Roijinga, Robbert Dijkema en Martin Datema (leider). Zittend v.l.n.r. Gerald Roek, Erik Bos, Tim Seubring en Ronald van Waardhuizen.

Bij winst van de Weide zou FIT Boys als tweede eindigen elke andere uitslag zou betekenen dat  FIT Boys met zeven punten derde zou worden.

FIT Boys begon het toernooi goed met  een overwinning van 2 -1 tegen Dwingeloo. In de eerste minuten was FIT Boys sterker en dat resulteerde in de 7e  minuut in goal van good-old Aljon. Helaas maakte Dwingeloo in dezelfde minuut de gelijkmaker. FIT Boys bleef goed voetballen. Leuke combinaties en constant een overwicht. In de 19e minuut maakte Ronald de verlossende treffer. De eerste drie punten waren binnen. Het FIT Boys-legioen kon zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Beilen. Deze altijd beladen wedstrijd werd op een sportieve manier gestreden. De eerste vijf minuten was er voor om elkaar af te tasten.  In de 7e minuut wist Robert op een knappe manier te scoren. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, over en weer kansen en doelpogingen. Beilen wist in de 13e minuut langszij te komen. In de 17 minuut ontstond er een man meer situatie voor FIT Boys door een tijdstraf.  Dit moest FIT Boys wel uitbuiten en dat deed het dus ook. Tim wist in de 18e minuut een mooie goal te maken.

Na deze wedstrijd had elke club twee wedstrijden gespeeld. FIT Boys en De Weide moesten voor hun derde wedstrijd tegen elkaar aantreden. De winnaar zou zeker geplaatst zijn voor de volgende ronde. Een gelijk spel zou elk team zeven punten geven. Zeven punten geven in dit toernooi ook en goede kans op doorgaan naar de volgende ronde. De teams zouden er een spetterende wedstrijd van maken. Veel spektakel en een grandioos score verloop. Om met woorden van onze webmaster in het gastenboek te spreken: wat een spektakel: 0 - 1 achter, 2 - 1 voor, 2 - 3 achter, 3 - 3 met nog 40 seconden en een streep in de kruising (3 - 4). Hoe kwam dit tot stand: In de zesde minuut een foutieve intrap die door de Weide goed werd beoordeeld en uitgebuit. 0 -  1.  Edwin wist de stand gelijk te trekken. 1 - 1. Ronald wist in de 20 minuut  op een sublieme manier alleen door te breken en maakte 2 – 1. Vanaf de aftrap wist de Weide de gelijkmaker te scoren. 2 - 2. Toen braken er in de laatste tweede minuten momenten aan die niet snel vergeten zullen worden. In de 23e minuut wist de Weide er 2 - 3 van te maken. FIT Boys zette aan. De laatste minuut: met nog 40 seconden te spelen legt Aljon aan voor een vrije trap. Wat een streep: 3 - 3. Een gelijkspel lag in het verschiet. De Weide dacht daar anders over. Gelijk na de aftrap bepaalde de Weide met een streep in de kruising de eindstand op 3 – 4.

Met zes punten op zak begon FIT Boys aan de laatste wedstrijd van deze avond tegen Witteveense Boys. Een overwinning zou zeker een plaats in derde ronde opleveren.   FIT Boys begon rustig aan deze wedstrijd. Het zou tot de 15e minuut duren voordat er in deze wedstrijd gescoord zou worden. Witteveen scoorde het eerst. Kort daarna scoorde FIT Boys de gelijkmaker door een mooi schot van  afstand door Ronald. Eindstand 1 - 1.  FIT Boys heeft dus 7 punten behaald  met een doelsaldo van plus 1.  Het zou dus van de laatste wedstrijd van deze avond afhangen wie er tweede in deze poule zou worden Beilen of FIT Boys. Beilen wist gelijk te spelen tegen De Weide (2 - 2) en kwam hierdoor ook op 7 punten. Met een beter doelsaldo (+3 om +1) is Beilen als tweede geëindigd en FIT Boys als derde.

Als nummer 45 van de overall ranglijst is FIT Boys toch door naar de volgende ronde. Zaterdag 30 december gaat FIT Boys naar Dedemsvaart om  de strijd aan te binden met Noordscheschut, HODO, FC Meppel en Zwartemeerse Boys. De eerste wedstrijd van FIT Boys is om 17:30 uur tegen FC Meppel.

Alle uitslagen van deze avond:

De Weide – Dwingeloo 3-0

Witteveense Boys – Beilen 1-2

Dwingeloo – FIT Boys 1-2

De Weide – Witteveense boys 4-1

FIT Boys – Beilen 2-1

Dwingeloo – Witteveense boys 2-2

FIT Boys – de Weide 3-4

Beilen – Dwingeloo 4-1

Witteveense boys – FIT Boys 1-1

Beilen – de Weide 2-2

Johan Boer. 

<<<TOP>>>

16 december 2006

Ondanks slechte weer goede verkoop kersttulbanden.

(foto's: Maurits Beuling)

De jeugdcommissie brengt alles in gereedheid, terwijl de verko(o)p(st)ers ongeduldig wachten.

Op zaterdag 16 december was er weer de jaarlijks terugkerende tulbandactie. De jeugdcommissie van de cvv FIT Boys zet zich maximaal in voor de jeugd, zowel voor het voetbal zelf als ook voor de randvoorwaarden. De jeugd moet kunnen beschikken over trainingsballen, hesjes en pionnetjes. Ook worden er tal van activiteiten georganiseerd, onder andere de altijd zeer geslaagde jeugdkampen. Voor al deze zaken is uiteraard geld nodig en dat is de reden dat de  tulbandverkoop een jaarlijks terugkerende actie is.

Zaterdagochtend, na wat opstartproblemen, kon de jeugdcommissie de diverse chauffeurs en de verkopers op pad sturen. In tegenstelling tot vorig jaar toen het sneeuwde, regende het nu bijna de hele zaterdag. Dat bracht de verkopers niet van hun stuk en de kersttulbanden gingen als warme broodjes over de toonbank. Door de opstartproblemen en de afgelastingen van de middagwedstrijden op sportpark Noord-West, ging de verkoop ook 's middags door.

Vorig jaar hadden de verkoop(st)ers sneeuw, nu regende het.

Rond de klok van 17:00 uur waren de laatste chauffeur en verkopers binnen en kon de balans worden opgemaakt. Er werden bijna 1300 tulbanden verkocht en dat bracht een meer dan welkom bedrag in de jeugdkas. Een groot woord van dank gaat uit naar alle topverkopers en de chauffeurs. Er waren diverse verkoopploegen bij die van 's morgens 09:00 uur tot 's middags 16:00 uur in de weer waren. Tussen de middag werden zij dan ook getrakteerd op patat. Topverkopers waren, na het rijden van meerdere routes, Bart, Elwin en Donna en hun chauffeur Remco Lubberts.

Al met al kan de jeugdcommissie van de cvv FIT Boys terugkijken op een meer dan geslaagde tulbandactie.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Inhaalprogramma valt deels in het water.

Zaterdag 16 december, het dag van de tulbandactie, werd er 's ochtend ook nog gevoetbald. FIT Boys A1 won met 2 - 1 van Valthermond A1. B1 verloor met 3 - 0 van Grijpskerk B1 en C2 verloor thuis van Rolder Boys C1 met 2 - 4. Van FIT Boys C1 tegen Staphorst C2, in Staphorst, is nog geen uitslag bekend.

's Middags gingen de wedstrijden van FIT Boys 3 en FIT Girls DA1 niet door. In de klasses van FIT Boys 1, 2, 5 en DA1 werd wel gevoetbald. Onderstaand de tot nu toe bekende uitslagen en de daaruit volgende stand.

FIT Boys 1
FIT Boys 2
FIT Boys 5
FIT Girls DA1

De FIT Boys-familie kan zich gaan opmaken voor de feestdagen, met op donderdag 28 december het europacup- en mixtoernooi.

De Webmaster.  

<<<TOP>>>

9 december 2006

Alle uitslagen in  de FIT Boys-klasses (1e t/m DA1).

Beilen - Helaas heeft de overvloedige regenval van de afgelopen week de velden op sportpark Noord-West geen goed gedaan. Daarom is vanochtend besloten alle thuiswedstrijd, inclusief de topper in de 3e klasse D FIT Boys - Hollandscheveld, af te lasten ('s morgens en 's middags).

In de 3e klasse D werden wel drie wedstrijden gespeeld. Onderstaand de uitslagen en de nieuwe stand:

FIT Boys 5 speelde zaterdag wel, uit tegen Veenhuizen 3. Het kwartje kon, als je de eindstand bekijkt, twee kanten opvallen. Uiteindelijk won Veenhuizen 3 met 3 - 2 en moesten de GeJa-mannen zich andermaal laten gelden tijdens de derde helft.

Onderstaand de bekende uitslagen in de diverse FIT Boys-klasses:

FIT Boys 2
FIT Boys 3
geen wedstrijden
FIT Boys 4
geen wedstrijden
FIT  Boys 5
FIT Boys DA1

Zaterdag 16 december is er een beperkt programma, ook in verband met de Kersttulbandenactie:

FIT Boys 3        -VEV 2 

FIT Boys Da1    -Schoonebeek Da1 

FIT Boys A1      -Valthermond A1 

Grijpskerk B1    -FIT Boys B1 

Staphorst C2     -FIT Boys C1 

Rolder boys C2 -FIT Boys C2

De Webmaster.

<<<TOP>>>

2 december 2006

FIT Boys overtuigend langs DESZ (1 - 3).

De Slofstra-/Van Berkel-mannen gingen deze middag op bezoek in Zwartsluis om de degens te kruisen met DESZ. Na een slechte midweekse generale tegen Smilde'94 (za) (3 - 5), was de equipe van trainer/coach Jan Smid uit op revanche. En dat lukte, ondanks de sterke tegenstand van DESZ. Via Edwin Roijinga en topschutter Mark Seubring was de ruststand 0 -2. Na rust had FIT Boys legio kansen op de 0 - 3, maar het duurde uiteindelijk tot de éénenzeventigste minuut toen DESZ-speler Strating zijn eigen keeper verschalkte (0 - 3). Daarna drong DESZ aan en scoorde ook nog wel de 1 - 3, maar kon nimmer aanspraak maken op één punt of meer.

Na een voetballoos weekend moest FIT Boys aantreden voor zijn éénnalaatste wedstrijd voor de winterstop. In Zwartsluis wachtte DESZ en de wedstrijden tegen de Zwartsluisders wordt in de regel nipt gewonnen door één van beide. FIT Boys leek deze middag niet te gaan voor een nipte overwinning. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud, of FIT Boys had al twee kansen op de 0 - 1 gehad. Narmate de tweede helft vorderde, nam DESZ het heft in handen zonder uitgelezen kansen te creëren. Toch was het FIT Boys dat de score opende. In de zesendertigste minuut werd één van de smaakmakers deze middag, Ronald van Waardhuizen, net buiten de zestien neergelegd. Edwin Roijinga krulde de bal via de muur achter de DESZ-goalie (0 - 1). Mark Seubring deed er in de zesenveertigste minuut nog een schepje bovenop. Met zijn maat 46 kon hij nog net de bal binnentikken (0 - 2).

Na de rust ging FIT Boys door waar het de eerste helft mee geëindigd was, DESZ onder druk zetten. FIT Boys kreeg meerdere opgelegde kansen op de 0 - 3 en met name linksbuiten Ronald van Waardhuizen was sterk op dreef. Ook youngster Ruud Seubring speelde een erg sterke wedstrijd en ook Klaas Sanders, eerder dit seizoen vaak wisselspeler, speelde een goede partij. Ondanks het sterke spel van de Slofstra-/Van Berkel-mannen scoorde DESZ. Helaas voor hen wel in het verkeerde doel. Ronald van Waardhuizen haalde op links de achterlijn en zette goed voor. Twee FIT Boys-spelers mistten de voorzet, DESZ-speler Strating niet (0 - 3). DESZ probeerde daarna nog wel de stand een positiever aanzien te geven en wonderwel lukte dit ook. De 1 - 3 was een doelpunt voor de zogezegde statistieken. DESZ kon deze middag geen moment aanspraak maken op een punt of meer.

FIT Boys speelde zich door deze overwinning naar de vijfde plaats, drie punten van de nummer drie. Volgende week komt oude bekende Hollandscheveld op bezoek in Beilen. In het kampioensjaar van Hollandscheveld twee seizoenen geleden was FIT Boys tweemaal de bovenliggende partij. Zal FIT Boys een angstgegner blijven voor Hollandscheveld?

De Webmaster

<<<TOP>>>

__________________________________________

Alle uitslagen en standen FIT Boys 2 t/m DA1!!!

De Britstra-mannen wonnen dik van middenmoter Genemuiden 3 met maar liefst 6 - 0. Doelpuntenmakers zijn: Kevin Eising (3 keer) en Tristan Haurissa, Ronny Koeling en Remco Lubberts (ieder 1 keer). Met dank aan Remco Lubberts.

FIT Boys 3 had na twee overwinning een vervelende middag. De Benny Wildeboer-mannen verloren met 4 - 1 in Assen van ACV 6.

FIT Boys 4 en 5 waren beide vrij.

De meiden van C1000 filiaal Beilen moesten aantreden tegen de ongeslagen koploper Emmen AV DA1. Het werd geen afdroogpartij en de dames hielden de schade beperkt tot 1 - 3.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

1 december 2006

*** NIEUW *** SINTERKLAASFEEST *** NIEUW ***

(foto's: Jeroen 'fotopiet' Loovers)

Vrijdag 1 december kwam Sinterklaas en zijn pieten naar sportpark Noord-West om de jongste FIT Boys-jeugd te bezoeken. Door een slechte internetverbinding met Spanje, ontving De Webmaster pas deze week de foto's van Fotopiet.  Beter laat dan nooit, daarom onderstaand een foto-impressie van die avond.

De Webmaster

<<<TOP>>>

29 november 2006

Slechte generale FIT Boys tegen Smilde'94 (3 - 5).

Woensdagavond oefende de Slofstra-/Van Berkel-equipe thuis tegen Smilde'94 zaterdag. Het werd een sof voor de mannen van de trainer/coach Jan Smid. Smilde'94 kwam op een 0 - 2 voorsprong en bleef steeds een voorsprong houden. Bij 0 - 2 zorgde spits Mark Seubring nog wel voor 1 - 2, maar direct na rust werd de marge al weer opgevoerd tot twee (1 - 3). Daarna volgde het voor FIT Boys beste gedeelte van de wedstrijd. Via andermaal Mark Seubring werd het 2 - 3 en FIT Boys speelde lange tijd op de helft van Smilde'94.  De 3 - 3 hing in de lucht, maar toch viel de goal aan de andere kant. Bij een hoge bal die de zestien werd ingespeeld, maakte de niet fitte keeper Erik Bos een inschattingsfout en de bal schoot door. De Smilde-spits kon de bal eenvoudig binnenwerken (2 - 4). Daarna zakte de motivatie ver weg bij FIT Boys en scoorde Smilde ook nog de 2 - 5. Het slotakkoord was voor de net ingevallen Robbert Dijkema. Hij schoot de eindstand op het scorebord (3 - 5).

Zaterdag zal er in Zwartsluis tegen DESZ uit een ander vaatje getapt moeten worden. Misschien heeft deze slechte generale de ploeg wel even weer op scherp gezet.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

28 november 2006

FIT  Boys geeft 13 jeugdtrainers contractverlenging.

(foto's: Maurits Beuling)

Beilen - Het jeugdbestuur van de cvv FIT Boys streeft al jaren naar gediplomeerde jeugdtrainers voor elke jeugdcategorie. Daarin slaagt zij elk seizoen bijzonder goed, met name door jeugdtrainers uit de eigen vereniging aan te stellen. Van beide kanten beviel de afgelopen periode meer dan goed en dus was het 28 november tijd voor een contractverlenging.

Dinsdagavond kwamen de jeugdtrainers één voor één aan tafel zitten bij het Hoofdbestuur. Voorzitter Eli van Berkel, secretaris Eddy Weurding en penningmeester Wim Stevens tekenden de contracten als eerste. 

Op de foto staand v.l.n.r.: Arjan Schepel, Jan Willem Kerssies, Edwin Brouwer, Frits Dijkstra, Carl Drenth, Tristan Haurissa, Dennis Roijinga. Zittend  v.l.n.r.: Kevin Eising, Tom van Berkel, Edwin Roijinga, Elwin Dam, Maarten Paping (op de foto ontbreekt Jung Hye vd Gaast).

Daarna was het de beurt aan de jeugdtrainers en zo werd het contract weer verlengd tot juni 2007.

Ook met deze vrijwilligerstak is FIT Boys heel erg blij. Zo kan de voetbalvereniging FIT Boys zorgen dat alle jeugdvoetballers op maandag- en woensdagmiddag/-avond door gediplomeerde eigen trainers de kneepjes van het voetbalvak worden bijgebracht. 

Onderstaand de foto's van het ondertekenen van de contracten:

Frits Dijkstra Kevin Eising Elwin Dam
Edwin Brouwer Dennis Roijinga Tom van Berkel
Maarten Paping Edwin Roijinga Tristan Haurissa
Jan Willem Kerssies Arjan Schepel Carl Drenth

De Webmaster.

<<<TOP>>>

25 november 2006

FIT Boys 2, 4 en 5 verliezen, FIT Girls DA1 speelt gelijk en F1 uit de beker.

Beilen - Een inhaalweekend en dit betekende op de middag weinig wedstrijden. FIT Boys 2 haalde in tegen Lycurgus 2. Daar waar de Britstra-mannen het in het begin van de competitie zo goed deden (ze stonden lang eerste), zit er nu een beetje de klad in. Zo ook tegen Lycurgus 2, er werd verloren met 1 - 3. Later meer.

FIT Boys 4 verloor van Knickerbockers 17 met 8 - 1, met het enige FIT Boys-doelpunt door Peter (Farfan) Doornbos. De Bosman-/Kreulen-mannen voetbalden pas om 17:00 uur en waren dus laat weer thuis.

FIT Boys 5 speelde ook thuis en verloor van ZFC Zuidlaren 3 met 0 - 2. De GeJa-mannen hadden dus weinig aan het inhaalweekend, maar dit hebben zij waarschijnlijk de derde helft wel gecompenseerd.

De Meiden van C1000 kwamen goed terug van een achterstand en speelden toch nog gelijk tegen DZOH DA1 (4 - 4). Carolien zei er het volgende van:

Dames spelen thuis at Beilen

Afgelopen zaterdag speelden wij weer een thuiswedstrijd. Dames 1 van DZOH uit Emmen  was het team waartegen wij het moesten opnemen. Zoals gebruikelijk dachten wij dat we om half 1 zouden moeten spelen, de Emmenaren hadden echter op half 3 ’s middags gerekend, waardoor de wedstrijd werd verschoven. En dat was niet de enige miscommunicatie die er was ontstaan. Toen wij ons gehesen hadden in onze prachtige Groen-Geel-outfitjes kwamen Kleis en Bart binnen met de mededeling dat onze vrienden van Emmen óók in het Groen-Geel waren gekleed. Eigenlijk hadden zij zich moeten aanpassen, maar hun trainer begon met reglementen te gooien waarom juist wij in andere kleding moesten (waar Kleis niet zo veel mee kon) en bovendien hadden zij geen sowieso geen uit-outfits mee. Zodoende mochten wij in de uit-kleding van het eerste spelen. En dan komt er toch duidelijk naar voren dat de mannen van het 1e ietwat groter zijn dan ons…Maar gelukkig het zag er heel mooi uit nadat Kleis onze mouwen had opgestroopt.

De wedstrijd begon met 1 wissel, dit was Jenny. We speelden 2-4-4 en hadden de opdracht gekregen om veel te kaatsen en met druk spelen op het middenveld. In theorie heel goed, maar in de praktijk komt het niet even goed tot zijn uiting, waardoor het al vrij snel 1-0 tegen was. We hebben een aantal goede kansen gehad en konden mooi door het midden heen naar voren komen, maar scoren lukte nog niet. De Dames van Emmen lukte het alleen jammer genoeg wel een keer; 2-0. Niemand kon er natuurlijk tegen en het spel werd feller. Marianne kon haar agressie gelukkig op een hele goede manier kwijt, namelijk door een flinke schot op het doel van buiten de 16, wat tot een 2-1 stand leidde! En we kregen weer wat moed! En tegelijkertijd kregen we ook meer kansen. Een mooi schot van Jung – Hye zorgde bijna voor de 2-2. Alleen spijtig dat de keeper dit keer wel dook (volgens de aanvallers van Emmen doet ze dit normaal niet zo vaak). Voor de rust kon Emmen nog een keer door onze verdediging heen en moesten we thee drinken met een 3-1 achterstand.

In de kleedkamers begon de nodige stress te ontstaan omdat Marije nog niet was aangekomen. Aangezien we begonnen met 12 spelers, 1 iemand weg moest na de eerste helft, en er dan nog maar 11 overbleven. De rust was echter snel wedergekeerd toen Marije binnen kwam vliegen. Helaas was ik zelf degene die weg moest na de eerste helft en zodoende kan ik niet heel veel vertellen over de tweede helft. Wat ik wel weet, is dat ik heel wat heb gemist! Er waren nog 4 doelpunten gevallen, 3 voor ons en 1 voor de tegenpartij. Dat betekent dus een eindstand van 4-4! Marianne, Janine en Dominique maakten deze goals. Voor Dominique was het haar eerste doelpunt en voor Marianne haar 8e, wat haar topscoorster maakt van het team!

Zaterdag spelen we voor de tweede keer tegen de andere club van Emmen. Vorige keer was het uit en verloren we de wedstrijd met 3-1. Hopelijk wordt zaterdag de stand in ons voordeel!!

Groetjes van Dames 1

De Wim Stevens-mannen van de leiders Carl Drenth, Ruud Seubring en Marvin de Bruijn vonden hun beker-waterloo in en tegen Siddeburen F1. Er werd nipt met 4 - 3 verloren,  maar het kampioenschap neemt niemand FIT Boys F1 meer af.

onderstaand per team de al bekende uitslagen en de meest recente standen:

FIT Boys 2
FIT Boys 3
FIT Boys 4
FIT Boys 5
FIT Girls DA1

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

Meisjes MC 1 laten een wedstrijd met twee gezichten zien

Het meisjesteam van onze vereniging moest zaterdag aantreden tegen Nieuw Roden MC1. Nieuw Roden doet het in deze competitie goed en draait bovenin de ranglijst mee. De verwachting was dan ook dat het een zware en moeilijke wedstrijd zou worden.

Voor de wedstrijd was er een gesprek tussen de leiders van Fit Boys en Nieuw Roden over beide teams. Hierin werd duidelijk gesteld dat Nieuw Roden vandaag de favoriet zou zijn.

De beide leiders van Nieuw Roden probeerden dit een beetje te ontkrachten door te stellen dat ze vandaag vier basisspeelsters misten en er drie nieuwe speelsters bij hadden. Ook vertelden ze dat ze de afgelopen drie wedstrijden hadden verloren.

Toen de wedstrijd zou beginnen en de meisjes al op het veld stonden bleek er geen scheidsrechter te zijn. Na wat gebel en overleg bleek dat ondergetekende naar huis kon gaan om zijn scheidsrechtersuitrusting te gaan halen. De wedstrijd begon dus een kwartier te laat.

Het zou een vreemde wedstrijd worden. Een eerste helft waarin Nieuw Roden met de wind in de rug er eens goed de schouders onder zette. De ploeg uit Nieuw Roden liet zien wat goed voetballen is. Ondanks de “mooie”woorden vooraf. Voetballen als collectief, goede druk op de bal, veel en snel samenspel en een paar speelsters  die een goed schot in de benen hebben. De meiden van Fit Boys hadden waarschijnlijk nog de goede wedstrijd van vorige week in gedachten. Al gauw bleek dat je hier niet op kunt teren. We werden gelijk met de neus op de feiten gedrukt. Wat Nieuw Roden wel lukte dat lukte bij ons niet. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van Fit Boys. Ruststand 0 – 7.

De trouwe lezers van deze verslagen weten inmiddels wat de thee met de meisjes doet. In de tweede helft lieten de meiden zien hoe je moet voetballen. Wanneer je weet dat je de mindere bent dan kun je maar een ding doen. Laten zien dat je er met z’n allen voor wilt knokken. Met de wind in de rug en goede portie inzet werd Nieuw Roden bestreden. Er werd gevochten voor elke meter. Er kwam wat meer lijn in het spel en er ontstonden enkele goed lopende aanvallen. Nieuw Roden moest uit een ander vaatje tappen. Zo ontstond er een spelbeeld dat anders was dan voor rust. De meiden uit Roden wisten nog een keer te scoren.

Ook van deze wedstrijd leren we weer. Veel meisjes “zien” steeds meer de bedoeling van het spel. Enkelen van ons ontpoppen zich als “een echte voorstopper”  of als een betrouwbare laatste man/vrouw. Ook de verdedigster leren steeds beter. Het middenveld begint er “te staan”. En ook de aanvalsters bijten steeds beter van zich af.

A.s zaterdag spelen we onze derde thuiswedstrijd op rij. BSVV is dan onze tegenstander. Wees erbij!!!

Johan Boer.

<<<TOP>>>

18 november 2006

Matig spel FIT Boys 1 levert wel 3 punten op (1 - 3).

Afgelopen zaterdag reisden de Slofstra-/Van Berkel-mannen samen met de supporters per bus richting Ens. Daar moest gespeeld worden tegen het laaggeklasseerde Ens en drie punten waren het enige dat telde. Na een benutte strafschop door Edwin Roijinga kwam Ens nog voor rust weer op 1 - 1. En dat terwijl Ens al na zo'n 25 minuten met 10 man verder moest door een rode kaart. In de tweede helft speelde FIT Boys niet sterk, maar scoorde wel twee keer via Klaas Sanders en Mark Seubring. En zo werd er met 1 - 3 gewonnen en werd de vooraf gestelde doelstelling, de 3 punten meenemen naar Beilen, gehaald.

De FIT Boys-familie kon zaterdag samen met de eerste elftal op bezoek bij Ens. de eerste selectie had een bus geregeld die ook plaats bood aan de fans. De opdracht vooraf aan de wedstrijd was eenvoudig: de drie punten meenemen naar Beilen was het enige dat telde. Dit namen de spelers van FIT Boys deze middag wel erg letterlijk, want het spel was niet om over naar huis te schrijven. Het was met name Ens die het eerste deel van de wedstrijd goede kansen kreeg, vaak via hun razendsnelle spitsen. Het was aan uitstekend keeperswerk van Erik Bos te danken dat Ens niet wist te scoren. Al snel kreeg Ens een domper te verwerken. Een van de Ens-spelers met geel bleef zeuren tegen de scheidsrechter en kreeg zijn tweede gele kaart en dus moet Ens door met tien man. Langzaam maar zeker kwam FIT Boys beter in het spel en kwam de FIT Boys-equipe vaker in de buurt van het doel van Ens. Zo ook Ruud Seubring, die de zestien van Ens in ging en op de keeper af kon gaan. Deze torpedeerde Ruud en de scheidsrechter gaf een penalty. Vaste penaltynemer Edwin Roijinga blijkt dit seizoen uiterst trefzeker vanaf elfmeter zo ook in dit geval (0 - 1). Lang kon FIT Boys hier niet van genieten, een minuut later was het al weer 1 - 1. Eén van de snelle spitsen van Ens brak door en verschalkte nu wel keeper Erik Bos.

In de tweede helft had FIT Boys door de man meer situatie het meeste balbezit en ook de beste kansen. Uit een corner wist Klaas Sanders te scoren met het hoofd, daarbij wel enigszins geholpen door de Ens-keeper (1 - 2). Hierna ging Ens alles of niets spelen om toch nog een punt te behalen. FIT Boys had het hier moeilijk mee en het was wederom keeper Erik Bos die met briljant keeperswerk zijn ploeg op meerdere momenten er door sleepte. Uiteindelijk viel de bevrijdende 1 - 3 dan toch. Trainer/coach Jan Smid bracht toch de geblesseerde Ronald van Waardhuizen. Hij maakte toch het verschil en stichtte direct gevaar. Een van zijn acties eindigde nog op de paal, maar even later was het wel raak. Uit zijn voorzet kon spits Mark Seubring de 1 - 3 binnenschieten. De wedstrijd was gelopen en de doelstelling was gehaald. De drie punten konden mee in de bus naar Beilen.

2 december gaat FIT Boys op bezoek bij DESZ in Zwartsluis.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys F1: KAMPIOENEN!!!!!!!

(foto's: Henk Huising, Harald Kamps en Fam. Eefting)

FIT Boys F1 werd zaterdag kampioen en dat hebben we geweten. Een groot feest was het. In navolging van de kampioenen deden FIT Boys F2 en F3 het trouwens ook uitstekend. Ze werden beiden keurig 2e in de poule.

Ouders, familie en jeugdbestuur hadden er wel een goed gevoel over, maar de Wim Stevens-mannen moesten het nog wel even doen op het veld. 

De Leiders Carl Drenth en Ruud Seubring en assistent Marvin de Bruijn hadden de spelers vakkundig voorbereid op de kampioenswedstrijd.

En kampioen werden ze. Onder aanmoediging van het massaal toegestroomde publiek werd het kampioenschap binnengehaald en konden de kampioensmedailles in ontvangst worden genomen. Het was nog lang onrustig in Beilen, mede ook door de kampioensrit op een platte wagen door Beilen.

Vanaf deze plaats van harte, FIT Boys F1! Wie de (goede) jeugd heeft, heeft de toekomst!

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

MC1 verliest nipt van DIO/Griffioen Combinatie

De meisjes van MC1 traden zaterdag aan tegen een combinatieelftal van DIO en Griffioen uit Oosterwolde. In een mooie wedstrijd waarin de tegenstanders gelijkwaardig waren werd twee keer gescoord. Helaas voor de meiden uit Oosterwolde.

De meiden van Fit Boys gingen zaterdag met gemengde gevoelens de wei in. Enkelen van hen hadden net F1 kampioen zien worden en hadden daar zichtbaar van genoten. Zeer waarschijnlijk hadden ze daar de goede inspiratie opgedaan om ook met het eigen team een goede partij te spelen. Een eerste helft waar allebei de ploegen goed voor de bal gingen. De meisjes van Fit Boys voerden de opgedragen opdrachten goed uit: druk op de bal , snel omschakelen, elkaar coachen en vooral de bal het werk laten doen. Er ontstond een spelbeeld waarin beide ploegen kansen kregen. DIO/Griffioen ging wat slordig met de  kansen om.

Fit Boys wist het zelfs te presteren om voor open doel te missen.

De eerste helft leek dan ook  te eindigen met een 0 -0 stand.

Helaas liet de techniek de scheidsrechter in de steek. De stopwatch weigerde. Zo kon het gebeuren dat de eerste helft 5 minuten te lang duurde. In de laatste seconden voor het rustsignaal wist DIO/Griffioen te scoren.

Na rust een zelfde spelbeeld. Veel kansen, goede inzet van beide ploegen. DIO/Griffioen wist nog een kans te benutten. 0 -2.

We hebben ook hier weer kunnen zien dat wanneer alle neuzen in de zelfde richting staan en wanneer de taken goed worden  uitgevoerd  dat we veel kunnen bereiken. Het was mooi om te zien dat we streden om die achterstand weg te werken.

A.s zaterdag kunnen we onze strijdlust laten zien tegen Nieuw-Roden MC1.

Johan Boer.  

11 november 2006

Fluitsignaal uit publiek geeft FIT Boys een bittere nasmaak (2 - 3).

(foto's: Maurits Beuling)

Beilen - Hoewel er geen sprake was van een hoogstaande wedstrijd van beide zijden en CSVC misschien iets beter met de kansen omsprong, speelde een onnbekende toeschouwer een discutabele hoofdrol. Op de 0 - 1 van Herald Benjamins viel nog weinig af te dingen. CSVC had zoals gezegd de beter kansen. De 0 - 2 na de rust was zeer discutabel. Na een indraaiende vrije bal klonk er een fluitsignaal, na later bleek vanuit het publiek. Zowel de spelers van FIT Boys als diie van CSVC reageerden niet meer. De bal schoot door en een CSVC-speler tikte de bal nog wel in het doel, maar meer voor de vorm. Scheidsrechter Vandeursen wees naar de middenstip. Alles en iedereen van FIT Boys protesteerde omdat zij dachten dat de scheidsrechter gefloten had. Het CSVC-kamp was ook verbaasd maar klaagde niet. FIT Boys kwam nog knap terug tot 2 - 2 door Ruud Seubring en een benutte penalty van Edwin Roijinga. Toch won CSVC door een subtiele goal van topschutter Willem Assies met 2 - 3.

De eerste helft speelden de Slofstra-/Van Berkel-mannen zeer verzorgd en combineerden goed. Het was CSVC echter die de beste kansen had. Toch duurde het tot bijna het einde van de eerste helft voor een doelpunt viel te noteren. CSVC kreeg een vrije bal vanaf de zijkant. De bal werd gekopt door een FIT Boys-verdediger voor de voeten van Herald Benjamins die hier wel raad mee wist (0 - 1).

Direct na de rust was direct het meest opmerkelijke en discutabele moment in de wedstrijd te beleven. CSVC kreeg andermaal een vrije bal vanaf de zijkant en de baal draaide in. Er klonk een fluitsignaal en iedereen bleef staan en de bal werd niet meer aangeraakt, behalve door de CSVC-spits die de bal voor de vorm nonchalant in het bal tikte. Verbaasd was men met name in het FIT Boys-kamp, maar ook CSVC keek er van op, dat de scheidsrechter naar de middenstip wees. FIT Boys protesteerde omdat zij dachten dat de scheidsrechter had gefloten, CSVC vierde vol ongeloof het doelpunt (0 - 2).

Het duurde maar kort voordat FIT Boys zich had herpakt. Wat volgde was een fel spelend en steeds weer aanvallend FIT Boys en de kansen konden niet uitblijven. In de 61e minuut was het al raak. Een vloeiende aanval over links via Alfons Pot en Elwin Dam eindigde bij linksachter Ruud Seubring die de zestien in sneed. Hij verschalkte de CSVC-goalie met een droog schot in de lange hoek (1 - 2). Dit leek het sein voor FIT Boys om er nog een tandje bij te schakelen. Bij een scrimmage zowat op de doellijn van CSVC kwam de bal miraculeus niet over de doellijn. CSVC hapte naar lucht en FIT Boys drukte door. Met een magistraal hakballetje zette Elwin Dam Alfons Pot aan het werk. Hij sneed de zestien in, waarbij de CSVC-verdediger geen oog voor de bal had, maar wel voor Alfons. Wat volgde was en duw en Aflons viel neer. Wederom volgde een fluitsignaal, ditmaal wel van scheidrechter Vandeursen en hij wees naar de stip. Wat volgde was een onberispelijke penalty in de kruising door aanvoerder Edwin Roijinga. 2 - 2 en de FIT Boys-equipe leek te gaan voor meer. CSVC bezondigde zich met name de tweede helft aan hard spel en kreeg terecht twee gele kaarten. Een overtreding was op Alfons Pot. Als er een speler is die weet wat blessureleed is, is het Alfons wel. Ook nu moest hij geblesseerd naar de kant en emotie overmande hem. De vele maanden stilzitten door de vele blessures flitsten door zijn hoofd en dit werd hem even te veel. Op het veld ging het spel gewoon door en leken de ploegen genoegen te moeten nemen met één punt.

Daar dacht topschutter Willem Assies van CSVC anders over. Met een prachtige lob, dat moet gezegd, verschalkte hij vlak voor tijd FIT Boys-keeper Erik Bos en scoorde zo de winnende (2 - 3). FIT Boys probeerde het nog wel, maar de tijd was te kort. Na afloop waren er maar twee onderwerpen van gesprek. De 0 - 2 van CSVC en het fluitsignaal van arbiter Vandeursen dat daar aan vooraf ging en de blessure van Alfons Pot.

Volgende week zaterdag 18 november gaat FIT Boys op bezoek bij Ens.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

9 november 2006

FIT Boys is trots op de 16 eigen clubscheidsrechters!

(foto's: Janneke Eising & Maurits Beuling)

Dat er landelijk grote scheidsrechterstekorten zijn is algemeen bekend, maar ook op clubniveau is het steeds moeilijker om voor elke jeugd- en seniorwedstrijd een scheidsrechter te vinden. Gelukkig heeft FIT Boys een scheidsrechterfreak binnen de gelederen, te weten Kleis Lageveen. Hij nam het initiatief om binnen de vereniging enthousiaste aspirant-scheidsrechters te vinden en deze personen aan te melden voor de Basis Opleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS veld). 

De trotse clubscheidsrechters van FIT Boys.

De KNVB vond dit zo'n goed initiatief dat zij de cursus door cursuleider Leon Meijers op sportpark Noord-West lieten geven. In KNVB-voetballand een uniek gegeven, een amateurvereniging die intern 16 clubscheidsrechter opleidt.

Donderdagavond 9 november was de diploma-uitreiking, nadat alle aspirant-scheidsrechters 2 november hun theorie-examen hadden gehaald. Tijdens zeven bijeenkomsten kregen de 16 heren de theoretische kant van het scheidsrechtersvak uitgelegd. 

Daarnaast mochten zij het geleerde in de praktijk brengen door tijdens oefenwedstrijden op sportpark Noord-West te fluiten. Opmerkelijke gast tijdens deze avond was toparbiter Eric Braamhaar, die voor dit unieke moment de reis naar Beilen wel wilde maken.

De avond werd geopend door FIT Boys-voorzitter Eli van Berkel, die met name Kleis Lageveen roemde om zijn initiatief om dit unieke project op te zetten. Daarna was het de beurt aan docent Leon Meijers, die aan de hand van diverse examenvragen en praktijksituaties de cursus evalueerde. Zijn verhaal eindigde met een vraag uit de zaal van eerste elftalverzorgster Janneke Eising: "De verzorgster is nog niet uit het veld, maar uit de vrije trap die volgt wordt  gescoord. Is dat een geldig doelpunt?" Het antwoord was niet direct te geven en met de 16 deskundigen in de zaal en de andere aanwezige deskundigen en beste stuurlui kon er even lekker gediscussieerd worden. 

KNVB-docent Leon  Meijers evalueert de cursus.

Klik hier voor meer informatie over de COVSNa de pauze volgde Eric Braamhaar, die  aan de hand van een video een verhaal deed. Ook een vertegenwoordiger van de COVS was aanwezig en sprak de aanwezigen toe.

Daarna kwam het belangrijkste moment voor FIT Boys, maar zeker voor de 16 scheidsrechters. Johan Boer, Rense Oving, Micha van den Dobbelsteen, Lucas Ribberink, Berjon Groenink, Douwe Visser, Henk Booiman, Johan Boom, André van Dijken, Ed Sikkema, Jan Götz, Jan Eising, Ruud Seubring, Sander Stegehuis, Henk Oving en Jesse Lageveen namen maar wat trots hun BOS-diploma in ontvangst van toparbiter Eric Braamhaar.

Initiatiefnemer Kleis Lageveen sloot het officiële gedeelte van de avond af. Daarna konden onder het  genot van een hapje en een drankje de nieuwbakken scheidsrechters gefeliciteerd worden en diverse spelsituaties nog eens uitvoerig besproken  worden met de vele aanwezige scheidsrechters.

Toch wel een uniek moment. Een amateurvereniging die 16 eigen leden als clubscheidsrechters mag begroeten. Een vrijwilligergroep binnen de FIT Boys-familie die we met z'n allen moeten koesteren. Een groep ook waar we naar buiten toe richting de verenigingen om ons heen en de clubs in het land trots op kunnen zijn.

Toparbiter Eric Braamhaar deed de diploma-uitreiking.

Onderstaande foto-impressie werd gemaakt door Janneke Eising:

De Webmaster.

<<<TOP>>>

4 november 2006

FIT Boys bovenliggende partij tegen SVN'69 (3 - 0).

Beilen - De Slofstra-/Van Berkel-mannen moesten deze middag drie punten pakken tegen laagvlieger SVN'69 om definitief afscheid te nemen van de onderste regionen van de derde klasse D. En dat lukte, hoewel niet altijd even overtuigend maar de weerstand van SVN'69 was pover. Via een doelpunt van Arjan Snippe werd het 1 - 0 voor rust. Na rust scoorde spit Mark Seubring twee maal en bepaalde de eindstand op 3 - 0.

Hoewel het niveau van de wedstrijd FIT Boys - SVN'69 niet bijster hoog was, was er wel een bovenliggende partij en dat waren de Slofstra-/Van Berkel-mannen. FIT Boys probeerde op de helft van de tegenstander te voetballen en SVN beperkte zich tot snelle uitvallen. Het was FIT Boys dat de eerste kansen van de wedstrijd mocht noteren uit twee dode spelmomenten, een corner en een vrije trap. Toch was het wachten tot de zevenendertigste minuut voordat de score geopend werd. Andermaal kreeg FIT Boys een vrije trap op de helft van SVN en aanvoerder Edwin Roijinga nam plaats achter de bal. Zijn hoge bal leek een prooi voor de SVN-keeper, maar hij verkeek zich. De bal was door zijn hoogte lang onderweg en ging over de SVN-goalie heen en kwam op het hoofd van Arjan Snippe. Of hij besefte dat hij kopte? Waarschijnlijk niet, maar zijn inzet verdween wel ik het doel en dus betekende dit de terechte 1 - 0.

Na de rust was er sprake van rommelig en slecht spel van beide zijden. SVN probeerde het wel, met name via hun snelle en handige spitsen. Echte kansen leverde dit niet op, het was  juist FIT Boys dat wel weer kansen kreeg. SVN bleek deze middag juist achterin kwetsbaar en zo ontstond ook de eerste FIT Boys-kans van de tweede helft. spits Mark Seubring veroverde op rechts de bal en leverde een prima lage voorzet af. Edwin Roijinga tikte de bal nog wel aan, maar deze verdween aan de verkeerde kant van de paal. Het spel van SVN zakte naar een bedenkelijk niveau en FIT Boys rook zijn kans om de wedstrijd te beslissen. Mark Seubring was dichtbij de 2 - 0 na een prima aanval over rechts met een voorzet van Dylyp Dijkema. Uiteindelijk duurde het tot de  zeventigste minuut voordat Mark Seubring de wedstrijd op slot gooide. Uit een voorzet van Ronald van Waardhuizen rondde hij beheerst af  (2 - 0). De buit leek binnen en voor  de statistieken scoorde Mark Seubring liggend zijn tweede en FIT Boys derde doelpunt. Met de 3 - 0 overwinning lijkt FIT Boys de weg omhoog te hebben gevonden en staat de equipe van trainer/coach Jan Smid op plaats zes.

Zaterdag 11 november komt CSVC uit Coevorden om 14:30 uur op bezoek.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Boys 2 speelt uit bij Genemuiden 3, FIT Boys 3 pakt eerste winst.

FIT Boys 2 ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij Genemuiden 3. De uitslag is nog onbekend.

FIT Boys 3 pakte de eerste wint van het seizoen. De kop boven een verslag zou kunnen zijn "Zonder Kleis lukt het wel", maar dat ging de spelersgroep te ver. Door doelpunten van Jan Willem Kerssies, Emiel Ludwig en Lucas Ribberink werd de 0 - 1 stand weggewerkt. Man van de wedstrijd van Jan van Veen. Hij keepte een berepartij.

Jan Willem Kerssies zei er het volgende van:

EINDELIJK

We hebben er lang op moeten wachten, te lang als je het mij vraagt. Maar nu heeft Fit Boys 3 eindelijk de 3 punten waar het lang op heeft moeten wachten. In een redelijke goede wedstrijd versloegen de mannen van Martin Eising ACV met 3-1.

Na een pauze van 2 weken mochten we eindelijk weer de wei in. In die 2 weken hebben we afscheid genomen van Kleis als leider. Kleis kreeg een aanbieding van de Dames die hij simpelweg niet kon weigeren. Via deze weg willen wij Kleis hartelijk danken voor zijn inzet en medewerking. Tevens wensen wij jouw veel succes als Trainer / Coach van de dames.

Zaterdag begonnen we in een 4:3:3 opstelling met als meest opvallende man, keeper Jan van Veen van het vijfde. Hij zou, zoals later bleek, een positieve hoofdrol op zich eisen!

De eerste helft kunnen we vrij kort over zijn: slordige passing en bijna alle duels gingen verloren. Door een, na mijn mening onterecht gegeven penalty, stond het bij de rust 0-1 voor ACV. Dat het slechts 0-1 was, hadden we te danken aan Jan. Hij keepte een ‘berepartij’ en hield ons meerdere malen in de wedstrijd.

Na een kort maar zeer duidelijk verhaal van Martin begonnen we de tweede helft een stuk beter. De kansen waren echter nog steeds voor ACV. Opnieuw hield Jan ons een aantal malen in de wedstrijd. Tevens ontbrak het, op sommige momenten, aan daadkracht bij ACV.

Een beetje uit het niets maakte Fit Boys de gelijkmaker. Jan Willem ving een zwakke uittrap van de keeper op en begon aan een rush á la Lee Trundle (voor de mensen die Lee Trundle niet kennen: http://www.youtube.com/watch?v=Mv-vLeockmg). Hij passeerde 2 man en maakte het beheerst af: 1-1. Na de gelijkmaker begon Fit Boys echt goed te voetballen. Er werd een aantal kleine kansjes gecreëerd maar deze werden helaas niet verzilverd.

Na ongeveer 65 minuten werd het dan toch 2-1. Na een fantastische pass van Jos, kon Lucas alleen doorlopen op de keeper. Lucas bleef op zijn beurt kalm en maakte beheerst de 2-1. Na de 2-1 begon ACV aan een offensief. Ze probeerden, tevergeefs, om de gelijkmaker te produceren. Meerdere malen stond, Man of the Match, Jan van Veen de gelijkmaker in de weg. Enkele malen kon Fit Boys er gevaarlijk uitkomen maar de kansjes die het kreeg werden niet benut. Vijf minuten voor tijd was het echter wel raak. Bert werd na een mooie solo onreglementair naar de grond gebracht binnen de zestien. Scheidsrechter Oving kon dan ook niets anders doen dan een penalty toekennen. De penalty werd zeer beheerst binnen geschoten door Emiel: 3-1. ACV probeerde nog een aansluitingstreffer te maken maar tevergeefs. Fit Boys 3 heeft eindelijk zijn eerste 3 punten binnen! Iedereen heeft een berepartij gevoetbald en verdiend daarom een ruime voldoende! Er waren echter twee spelers die een vermelding verdienen als MOTM: keeper Jan van Veen keepte weergaloos! Jan vanaf deze plaats nogmaals hartelijk dank. De tweede die een vermelding verdiend is Gert Jan Kerssies. Hij haalde in de eerste helft 2 ballen van de lijn, verdedigde goed en leed zelden balverlies.

Volgende week proberen we het aantal punten te verdubbelen in de thuiswedstrijd tegen Smilde ’94. De wedstrijd om 12.30 uur. Schroom zeker niet om te komen kijken! Het is best de moeite waard!

Tada!!

De verslaggever.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

FIT Girls DA1 verliest uit bij Emmen DA1 (3 - 1).

FIT Girls DA1 kwam teleurgesteld terug van een uitwedstrijd bij Emmen DA1. Er werd met 3 - 1 verloren, later meer.

De Webmaster.

<<<TOP>>>

__________________________________________

MC1 verliest degradatieduel in Bovensmilde.

Zaterdag stond er in de MC eerste klasse een degradatie duel om het programma.

Fit Boys MC1 reisde naar Bovensmilde om daar tegen de plaatselijke trots, BSVV, te mogen spelen. BSVV had vorige week knap haar eerste punt gehaald door gelijk te spelen tegen Blue Boys. Fit Boys MC1 wist dus dat ze een gemotiveerd team zou treffen. Bij winst immers zou BSVV  vier punten los staan van Fit Boys.  

De meisjes hadden goed in de gaten dat het vandaag zou moeten gebeuren. Als er al een kans op een overwinning zou zijn dan was het wel in deze wedstrijd. In de kleedkamer werd al druk gesproken in de trant van: “Als we eens winnen vandaag…….”,. In de voorbespreking werd iedereen nog een keer het doel van dit jaar voorgehouden. “Goed samenspelen.” “Neem een bal eerst goed aan voor dat je hem verder speelt”, “Kijk waar je een  bal wilt spelen.” “Roep naar elkaar bij samenspel”

Vol goede bedoelingen gingen we het veld op.

Vanaf het beginsignaal, dat een half uur later was dan gepland, zou blijken dat er van al onze goede bedoelingen niets terecht zou komen. Het leek wel of de meiden overmand waren door de spanning die ze hadden opgebouwd. BSVV liet in de eerste helft zien wat effectief voetballen is.  Kwalitatief was BSVV niet veel beter. Enkele meisjes van de tegenstander waren individueel iets beter. Fit Boys kwam maar niet in de wedstrijd. De verdediging maakte veel onnodige fouten. Het middenveld kon het niet behappen en de aanval was machteloos.

Tot overmaat van ramp vielen en Martina en Nikita vlak na elkaar geblesseerd uit. Met een nieuwe keeper en een gewijzigde opstelling voetbalden we verder. Bij rust was de score opgelopen tot 5 – 0.

Hoe verwerk je een teleurstelling? In de rust iedereen een aparte instructie geven en wijzen op de goede dingen die je hebt gezien en de eigen fouten laten benoemen. Vandaar uit een nieuwe opdracht geven. Ook wijzen dat je als team wel eens een off-day hebt. Toch proberen om in de tweede helft de koppies weer in dezelfde richting te krijgen.

De tweede helft verliep dan ook een stuk beter dan de eerste helft. BSVV scoorde maar een keer. Fit Boys liep niet meer tegen zich zelf te voetballen. Het speelde gelijkwaardig aan BSVV.  De laatste tien minuten ontstonden er zelfs kansen op een paar tegentreffers.

Helaas lukte dit niet meer.

Wat leerden we : Laat  de spanning van je afvallen. Ga lekker voetballen met mogelijkheden die je hebt. Na de rust zagen we beter voetbal. Speel je in de eerste helft net als in de tweede helft dan maak je kans op een puntje of misschien wel meer.

Met deze gedachte reizen aanstaande zaterdag af naar koploper Asser Boys.

Johan Boer.

<<<TOP>>>